Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Αιολικό Πάρκο στην περιοχή της Κωμιακής

Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 2 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 3 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Νέες - Συγκλονιστικές φωτογραφίες...
...Αποκαλύπτουν

(Πατήστε ΕΔΩ)

Για να "κατεβάσετε" (download) και να δείτε στον υπολογιστή σας τους χάρτες που δείχνουν το "πού" θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στη Νάξο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο σχόλιο που περιέχει τις συντομεύσεις.
Στο αμέσως επόμενο σχόλιο, μπορείτε να διαβάσετε μία υποτυπώδη επεξήγηση του χάρτη, ενώ ακολουθούν και απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Η συγκεκριμένη ενότητα (ανάρτηση) άνοιξε για 3 βασικούς λόγους:

  1. Το θέμα ενός Αιολικού Πάρκου στα βουνά κοντά στην Κωμιακή και τον Απόλλωνα, είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για ένα έργο που θα επηρεάσει την περιοχή (θετικά ή αρνητικά) για τα επόμενα 50 έτη. Άρα πρέπει να συζητηθεί και πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να γνωρίζουν.
  2. Παγκοσμίως επικρατεί μία σύγχυση για το αν οι ανεμογεννήτριες ωφελούν ή βλάπτουν το περιβάλλον. Στο διαδίκτυο (Internet) κυκλοφορούν αμέτρητα άρθρα (επιστημονικά και μη) σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο περιβάλλον καθώς και άρθρα τα οποία αντικρούουν αυτές τις "συκοφαντίες" όπως τις χαρακτηρίζουν εις βάρος της αιολικής ενέργειας, οι οποίες μάλιστα ισχυρίζονται πως προέρχονται από το "χώρο" των εταιρειών που παράγουν ενέργεια με εξόρυξη του άνθρακα.
  3. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει μία τάση, αυτή η συζήτηση να μεταφερθεί και εδώ στο blog. Καλό θα ήταν βέβαια, να γίνει κάτω από το πρίσμα των τοπικών αναγκών της περιοχής (Κωμιακής). Ας μη λύσουμε μέσα από αυτό το blog μία παγκόσμια διαφωνία. Ας αποφασίσουμε απλώς εμείς τι θα κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για να μη γεμίσει η ενότητα των τοπικών ειδήσεων με πληροφορίες σχετικά με ανεμογεννήτριες, παρακαλείσθε από εδώ και στο εξής να γράφετε σχόλια, πραπομπές και άλλες σχετικές πληροφορίες ΕΔΩ.(Συμπεριλαμβανομένου και των σχετικών ειδήσεων)
Ευχαριστούμε.



Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει μία άποψη της δυτικής πλαγιάς του βουνού που θα τοποθετηθούν 4 από τις 9 Ανεμογεννήτριες (Α/Γ), ακριβώς πάνω από το χωριό της Κορώνου. Για να δείτε την παρουσίασή τους ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης το χάρτη της Ορνιθολογικής Εταιρείας που ακολουθεί και απεικονίζει πέρα από τις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ ή IBA στα αγγλικά), τις διαδρομές των πουλιών (όρνεων) που διασχίζουν τη Νάξο και οι οποίες έχουν καταγραφεί για λογαριασμό της Ορνιθολογικής Εταιρείας από τον κ. Ν.Προμπονά. Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να συγκρίνετε το συγκεκριμένο χάρτη, με το χάρτη Natura 2000 και με το χάρτη που δείχνει το "πού" θα μπουν Αιολικά Πάρκα στη Νάξο. Τα σχόλια δικά σας...



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 15-01-2009


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο blogger "maria" για το "πώς" γίνεται η μεταφορά των ανεμογεννητριών μέσα από τα χωριά της Νάξου. Δείτε την Νταλίκα μέσα στα στενά της Νάξου:



Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν για τι μιλάμε ΑΣ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΕΔΩ), το οποίο έχει ανακαλύψει (& αναρτήσει) εδώ και μήνες ο blogger Τσίτσος.

Πέρα όμως από αυτά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που κρύβει η μεταφορά, παρακάτω μπορείτε να δείτε ήδη τις καταστροφές που με μεγάλο θράσος έχει προκαλέσει σε δημόσια περιουσία (ιστορικό γεφύρι Χαλκείου) η εταιρεία "Αιολικό Πάρκο Α.Ε.". Φυσικά το Επαρχείο κάνει τα στραβά μάτια...:




Το ίδιο γεφύρι δείτε το τραβηγμένο από κάτω:



Το πιο τρομακτικό από όλα δεν είναι η καταστροφή που ήδη φαίνεται ότι έχει προκληθεί στο στηθαίο του γεφυριού. Το πιο τρομακτικό είναι η καταστροφή που ενδέχεται να έλθει μόλις αφαιρεθούν οι "σκαλωσίες" που φαίνονται στη φωτογραφία και οι οποίες έχουν μπει υποτίθεται για να πάρουν το παραπάνω βάρος που θα περάσει πάνω από τη γέφυρα!!!!

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία υποστήριξη του γεφυριού ΧΩΡΙΣ μελέτη. Είναι επίσης προφανές ότι αυτά τα...σιδεράκια-οδοντογλυφίδες, δεν έχουν δυνατότητα να πάρουν το παραπάνω βάρος της νταλίκας. Το μόνο που κάνουν εμποδίζουν το γεφύρι από το να γκρεμιστεί άμεσα.

Υπάρχει όμως σοβαρός κίνδυνος το γεφύρι μετά από τόση "καταπόνηση" και χωρις την κατάλληλη υποστήριξη να πέσει:

1. Αμέσως μόλις αφαιρέσουν τις "σκαλωσιές" του...μπογιατζή... σκοτώνοντας τους εργάτες που θα προσπαθήσουν να τις αφαιρέσουν.

2. Μετά από κάποιο καιρό χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή λόγω:
  • Κάποιας διέλευσης ενός μεγάλου φορτηγού. Άραγε τι θα γίνει ο οδηγός του Φορτηγού;;;
  • Κάποιου μικρού σεισμού....
Σειμειώστε δε ότι μάθαμε πως το γεφύρι το διασχίζουν και από κάτω οι άνθρωποι....

Το Επαρχείο τι κάνει για όλα αυτά;;; Πρέπει κάποιος να πεθάνει ώστε το Επαρχείο να κάνει τα αυτονόητα;;;
Πρέπει εκτος από τα βουνά μας να θυσιαστούν και ανθρώπινες ζωές για τις Ανεμογεννήτριες;;

Σας φαίνονται όλα αυτά υπερβολικά;; Μπορεί και να είναι και μακάρι...
Εσείς όμως θα ξαναπεράσετε πάνω ή κάτω από αυτό το γεφύρι χωρις να το σκεφτείτε μία 2η φορά;;;

Τα έσοδα που θα έχει ο Δήμος από τις Ανεμογεννήτριες τελικά θα τα ξοδέψει σε...."επισκευές";;

ΑΝ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ;;;;;;;;;;;

Αίσχος...

Ευχαριστούμε θερμά τον blogger "maria" για τη συμβολή της στην ενημέρωση.

(29-01-2009)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες (από την Ισπανία) μας έστειλαν σήμερα bloggers, οι οποίες δείχνουν με σοκαριστικό τρόπο αυτό που εδώ και καιρό ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.



Φυσικά οι υπέρμαχοι των ανεμογεννητριών παραδέχονται αυτούς τους θανάτους πτηνών (πολλά από τα οποία τείνουν να αφανιστούν από τον πλανήτη μας), με τη διαφορά ότι τους συγκρίνουν με τους αντίστοιχους θανάτους που προξενούνται σε πτηνά από αυτοκίνητα, ψηλά (γυάλινα) κτίρια και κυνηγούς.

Όπως, όμως είχει γράψει πολύ εύστοχα o blogger Περικλής σε παλιό του σχόλιο, αυτή η σύγκριση θανάτων είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ να γίνεται για την ορεινή Νάξο διότι:

  • Τα αυτοκίνητα που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους της ορεινής Νάξου είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα.
  • Στην ορεινή Νάξο δεν υπάχουν ΟΥΤΕ ψηλά, ΟΥΤΕ γυάλινα κτίρια.
  • Στην ορεινή Νάξο το κηνύγι είναι πολύ περιορισμένο έως ανύπαρκτο και σίγουρα δεν αφορά τα απειλούμενα είδη πουλιών.
Επομένως τα πουλιά της ορεινής Νάξου ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!!



Όταν μάλιστα οι τελευταίες σχεδιάζεται να τοποθετηθούν μέσα σε Ειδικές Ζώνες Προστασίας Ορνιθοπανίδας (Natura2000), όπως το Α/Π της Κωμιακής ή όταν τοποθετούνται εμπόδιο στην εναέρια διαδρομή των όρνεων, όπως το Α/Π της Κορώνου είναι σχεδόν ΒΕΒΑΙΟ ότι θα αντικρίζουμε συχνά στο νησί μας τέτοιες εικόνες......Τουλάχιστον μέχρι να αφανιστεί το εκάστοτε είδος.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από σφαγές και ακρωτηριασμούς πτηνών σε όλο τον κόσμο με "δράστη" τις ανεμογεννήτριες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

----------------------------- -----------------------------

Από τις ανεμογεννήτριες ήδη έχει φανεί ότι καταστρέφονται ιστορικά γεφύρια, με κίνδυνο μάλιστα να χαθούν και ανθρώπινες ζωές (εξαιτίας της ανεπαρκούς υποστήλωσής των γεφυριών και της ενδεχόμενης πτώσης αυτών). Είναι βέβαιο ότι θα απειληθούν τα πτηνά με "αφανισμό", απλώς και μόνο επειδή ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να τοποθετούν τις Α/Γ "ΈΞΩ" από προστατευόμενες για τα πτηνά περιοχές...

Ελάχιστοι όμως από εσάς πιστεύετε ότι οι ίδιοι οι Κορωνιδιάτες θα υποβάθμιζαν το ιστορικό τους μνημείο, τον "Εναέριο", η διαδρομή του οποίου μάλιστα είναι προστατευόμενη μέχρι την απόσταση των 50μέτρων εκατέρωθεν του άξονά της (Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ).

Κι όμως.............

Δείτε παρακάτω σε διαδοχικές μεγενθύνσεις την αναισθησία της πολιτείας και της εταιρείας "Αιολικό Πάρκο Α.Ε." καθώς και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των περισσότερων ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

Κατασκεύασαν το δρόμο για τις ανεμογεννήτριες "ξυστά" από έναν εκ των πυλώνων του εναέριου, μπαζώνοντας με τα επιχώματα και μικρό κομμάτι της βάσης του!!!!



Για εσάς που θέλετε να δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες ανεπεξέργαστες κάντε "κλικ" στα παρακάτω links:


Τι άλλο πια θα θυσιάσουμε για τις ανεμογεννήτριες;;;;


Η σειρά της Κωμιακής δεν είναι μακρία...Μπορεί ήδη να έχει πάρει το δρόμο της και οι Κωμιακίτες να..."κοιμούνται ήσυχοι".