Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Βιολογικός: Το δις εξαμαρτείν...ουκ ανδρός σοφού...

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δρυμαλίας επιμένει στην προσπάθεια ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ. επαναφέροντας το θέμα στο ΣΗΜΕΡΙΝΟ (31-01-2009) Δημοτικό Συμβούλιο!!!!
Δείτε την ημερήσια διάταξη πατώντας την παρακάτω φωτογραφία.



Όπως μπορείτε να δείτε το 21ο Θέμα αφορά την κατ' εξαίρεση απευθείας ανάθεση (άραγε στον κ.Θεωνά;) Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα. Αν δε θυμάστε την "παλιά" ημερήσια διάταξη διαβάστε την ΕΔΩ και θα διαπιστώσετε μόνοι σας ότι πρόκειται για ακριβώς το ίδιο θέμα. Απλώς έχει γίνει πιο "προσεκτική" διατύπωση για...πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί από τρεις τουλάχιστον bloggers.

Δυστυχώς μέχρι χθες ΚΑΝΕΙΣ δεν το είχε προσέξει ότι υπάρχει σαν θέμα.

Ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ούτε κανένας Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου.....
Άραγε αύριο τι θα ψηφίσουν;;;;
Άραγε η αντιπολίτευση θα ξανακρυφτεί πίσω από τη σημερινή δημοτική αρχή η οποία στην ουσία έχει και τις λιγότερες ευθύνες για αυτό το έκτρωμα του Απόλλωνα;;;
Θα τους "ξεγελάσει" (τάχα μου) για 2η συνεχόμενη φορά ο κ.Δήμαρχος και θα τους λέει ότι πρόκειται για "καινούργιο" ΒΙΟ.ΚΑ.;;;;

Δυστυχώς ο κ.Δήμαρχος με αυτή την παράνομη διαδικασία προσπαθεί για 2η φορά να σώσει μόνο την "τσέπη" του ίδιου και του κ. Ζουγανέλη (υπέυθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών) από τα πρόστιμα, χωρις την παραμικρή βελτίωση της κατάστασης του Απόλλωνα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.

Ο Απόλλωνας δε φαίρνει ψήφους και φυσικά όλοι οι διαπλεκόμενοι ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα πάψουμε να φωνάζουμε για τον Βιολογικό. Ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα συνηθίσουμε να κολυμπάμε στα λύματα μας... Οι Απολλωνιάτες επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων τρομοκρατούνται από προφορικές απειλές ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου, διότι ΔΕ γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις του Δήμου.
Όπως πάντα το σύστημα φαίνεται να "δουλεύει" υπέρ της εξουσίας.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ .
ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΝΑ ΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ;;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ;;;;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ;;;;;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ

ΑΥΡΙΟ (31-01) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΣΤΙΣ 18:00, ΟΛΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΙΟ.ΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΗΦΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και μάλλον θα πρέπει να τους το πούμε αυτοπροσώπως, στην αίθουσα του ΔΣ....μήπως και συνειδητοποιήσουν τις "αμαρτίες" τους.

Στον Απόλλωνα τα καλοκαίρια κάνουν μπάνιο Κωμιακίτες, Μεσώτες, Σκαδιώτες κ.λπ. Είναι θέμα που αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ
Ειδοποιήστε όσους μπορείτε!!!!

Όσοι δεν ξέρετε, δε θυμάστε ή...δεν "καταλαβαίνετε" περι τίνος μιλάμε, ξαναδιαβάστε τα πατώντας:
ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ
και ΕΔΩ

Τα τελευταία νέα διαβάστε τα στις ενότητες Βιολογικός, Τοπική Επικαιρότητα & e-Καφενείο

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Δεκτές οι 66 προσφυγές από τον ΓΓ Περιφέρειας Ν.Αιγαίου

65 ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, μαζί και ένας Σύλλογος (66ος και καταϊδρωμένος) άσκησαν την απαιτούμενη κοινωνική πίεση ώστε στις 12/01/2009 ο Γενικός Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ* ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας στις 29/11/2008 (Απόφαση 288/2008), η οποία στην ουσία αφορούσε τη νομιμοποίηση (και άρα και μονιμοποίηση) του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα Νάξου. Διαβάστε την παρακάτω (3 πρώτες σελίδες από τις 6 συνολικά - οι άλλες 3 έχουν απλώς τα υπόλοιπα ονόματα και τις διευθύνσεις των προσφευγόντων):





Η ΠΕ.ΚΙΝ. Νάξου αποδείχθηκε δύσκαμπτη, συντηρητική και ατελέσφορη: Πιθανόν ακόμα να συζητούν για το αν πρέπει να κάνουν προσφυγή...

Ο Σύλλογος Απολλωνιατών και οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι που έπρεπε να πρωτοστατούν ήταν ανύπαρκτοι...
Ο Σύλλογος μάλιστα πέρα από ανύπαρκτος φέρθηκε και κουτοπόνηρα αφού μόλις λίγες ημέρες πριν (5-01-2009) μοίρασε στους κατοίκους του Απόλλωνα (δια χειρός του κ.Αντώνη Χωριανόπουλου) "ψήφισμα" που υποτίθεται πως έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2008 κατα τη Γενική Συνέλευση (Δηλαδή πολύ πριν από την αναμπουμπούλα της 29/11) . Θαυμάστε το:



Τα ερωτήματα πολλά:

  • Γιατί το πρωτοκόλησαν 20 ημέρες μετά (5-12-2008);;;; Τόσο δύσκολο ήταν;;;
  • Γιατί υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απολλωνιατών (όχι τον Επίτιμο) ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης;;;;; Μήπως τελικα δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ψήφισμα στη συνέλευση αλλά έγινε "εκ των υστέρων" και "εκ του πονηρού";;;;
  • Γιατί αφού τότε (16/11/08) είχαν τέτοια άποψη (οι κύριοι του Συλλόγου) για μεταφορά του Βιολογικού, δεν προσέφυγαν ΠΟΤΕ κατά της απόφασης 288/2008 η οποία έχει αποδειχθεί ότι θα οδηγούσε στο αντίθετο αποτέλεσμα (τη μη μεταφορά του);;;;
Δυστυχώς η απάντηση σε όλα αυτά (εκτιμάται από τους περισσότερους bloggers που το έχουν ήδη σχολιάσει ότι) συνοψίζεται στο ακόλουθο:

Το ψήφισμα αυτό δεν υπήρξε ποτέ, αφού δεν έχει ούτε καν τις σωστές υπογραφές και "κατασκευάστηκε" μόνο για να παρασύρει τους μόνιμους κατοίκους να πιστέψουν ότι ο Σύλλογος είναι ενεργός και "δρα για τον τόπο". Για αυτό μοιραζόταν και χέρι- χέρι στο χωριό κι ας μην απευθυνόταν στους κατοίκους του. Δηλαδή αν και αυτό το ψήφισμα-φιάσκο έφτασε στα χέρια των Απολλωνιατών, είναι αμφίβολο αν έφτασε και στα χέρια του κ. Μπαρδάνη, στον οποίο υποτίθεται πως απευθυνόταν.

Λυπούμαστε για αυτήν την κατάντια του Συλλόγου και των ανθρώπων του. Η ιδιοτέλειά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής.

Πέρα από όλα αυτά όμως, η ουσία είναι πως υπάρχει ελπίδα. Η ελεύθερη επιλογή ενός μη-οργανωμένου πολίτη σε συνδυασμό:
  • με την καλή γνώση της πραγματικότητας
  • την ευαισθησία στα κοινά
  • την ανεπτυγμένη αντιληπτική-κριτική ικανότητα και
  • την κοινωνική εγρήγορση στην οποία πρέπει πάντα να βρίσκεται
αποδεικνύεται για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ΠΕ.ΚΙΝ., Σύλλογοι κ.λ.π.) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΧΝΑ αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα με μεγάλες επιφυλάξεις προκειμένου να διασφαλιστεί το "κύρος" τους και η υστεροφημία τους.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους τόλμησαν. Όπως βλέπετε αξίζει τον κόπο...

*Υ.Γ. Το ρήμα "αναγκάστηκε" δε χρησιμοποιήθηκε τυχαία, αφού όπως φάνηκε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αν και δέχτηκε τις προσφυγές των 66, δεν τις δέχτηκε για τα ουσιαστικά και σοβαρά επιχειρήματα που απαριθμούνταν μέσα σε αυτές. Τις έκανε δεκτές για τα τυπικά επιχειρήματα μερικά από τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί παλαιότερα και από εμάς στην παρουσίαση της "ύποπτης" προσφοράς του κ.Θεωνά (Δείτε τα στο 2ο έγγραφο ΕΔΩ). Από το κείμενο δηλαδή της απόφασης γίνεται φανερό ότι ο κ. Περιφερειάρχης ήθελε να "προστατέψει" τον Δήμο και αν δεν έβλεπε τόσο έντονη κοινωνική αντίδραση μπορεί και να έκανε τον τυφλό...Τώρα κάνει απλώς πως δεν βλέπει...Δεν πειράζει όμως...Σημασία έχει ότι είδε και κάτι πέρα από ψηφοφόρους...

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Κρυφά χαρτιά...

Παρακάτω, σας παραθέτουμε 2 έγγραφα σχετικά με την απόφαση για την οποία πολλοί από εμάς προσφύγαμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αυτά μας τα έστειλε (και μας βοήθησε στο να τα αποκρυπτογραφήσουμε) φίλος blogger τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συμβολή του στην ενημέρωση και στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Έγγραφο πρώτο

Πρόκειται για την Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δρυμαλίας η οποία έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2008 και με βάση την οποία τέθηκε το αντίστοιχο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 29ης Νοεμβρίου 2008. Άν προσέξετε μάλιστα, το θέμα της εισήγησης, είναι ακριβώς το ίδιο (λεκτικά) με το 20ο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 29/11/08. Δείτε την ημερίσια διάταξη ΕΔΩ (29/11) και διαβάστε την εισήγηση παρακάτω:



Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σαφές ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου:
  • Μιλά για τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ. (και όχι για κάποιον "Νέο")
  • Κρίνει αναγκαία την άμεση ανάθεση μελέτης Π.Π.Ε. & Μ.Π.Ε. μόνο και μόνο επειδή καλείται ο Δήμος σε απολογία από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. απειλούμενος από πρόστιμα. Γίνεται δηλαδή μία προσπάθεια να γλιτώσουν το πρόστιμο, ή -τέλος πάντων- να αποτρέψουν επόμενα πρόστιμα. Αν δηλαδή δεν "εκκρεμούσε" η "απολογία", ο ΒΙΟ.ΚΑ. για το Δήμο θα λειτουργούσε άψογα και δε θα χρειάζονταν τέτοιες μελέτες....(Σας θυμίζουμε ότι αυτές οι μελέτες γίνονται κατά τη φάση σχεδιασμού του έργου. Πριν δηλαδή την κατασκευή).
  • Προτείνει να γίνουν οι "απαραίτητες παραμβάσεις" στο έργο (επισκευές δηλαδή) "για την ευρυθμη λειτουργία του".
  • Δεν αναφέρεται ούτε στο ελάχιστο για μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. (δεν την θέτει ΟΥΤΕ σαν ενδεχόμενο...). Η Τεχνική Υπηρεσία δηλαδή, η οποία είναι υπεύθυνη για όλα τα τεχνικά έργα του Δήμου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
Αντίθετα αν θυμηθείτε την Απόφαση του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας, αναφέρει στην αντίστοιχη παράγραφο (προτελευταία) τη φράση "και πιθανή μετεγκατάστασή του". Αυτή η διαφοροποίηση, σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη ΑΠΟΚΡΥΨΗ της παραπάνω εισήγησης της Τ.Υ. από το Δ.Σ. (αφού το εν λόγω έγγραφο δε μνημονεύεται ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στην απόφαση), δεν αποκλείεται να ήταν απόρροια της δημοσιοποίησης μέσω του blog και των πιέσεων που προκάλεσε η τελευταία.

Ξαναδιαβάστε την απόφαση του ΔΣ (29/11/08) ΕΔΩ: Σελίδα 1 , Σελίδα 2.

Είναι σαφές ότι ο κ.Δήμαρχος, μαζί με λίγους άλλους ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ (τουλάχιστον επισήμως) ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ (Μονιμοποίηση του ποροβληματικού ΒΙΟ.ΚΑ. με νομιμοποίησή του, προκειμένου να μην πληρώνουν εφεξής πρόστιμα...).

Ακόμα πιο σαφές είναι ότι ο κ.Δήμαρχος ψεύδεται στις 5/12/2008, σε συνέντευξή του στο ράδιο Μεσόγειος, αφού αρνείται ότι έχει κληθεί σε απολογία από τους Επιθεωρητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., τη στιγμή που ο ίδιος έθεσε το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ. στο ΔΣ εξαιτίας της επικείμενης απολογίας του Δήμου!!!!

Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε αλλά μέχρι τώρα οι προθέσεις σας δε φαίνονται αγαθές και σίγουρα δε φαίνεται να γίνονται για το καλό του Απόλλωνα... Καλύτερα για όλους μας θα ήταν να αλλάξετε τακτική και να επανορθώσετε για...τις αμαρτίες σας.

Έγγραφο δεύτερο

Πρόκειται για την προσφορά που κατέθεσε ο κ. Θεωνάς και η οποία έγινε αποδεκτή με την απόφαση του ΔΣ στις 29/11. Δυστυχώς τα σχόλια που μπορούν να γίνουν είναι πολλά και για να μην κουράσουμε θα περιοριστούμε στα πιο ουσιαστικά (κατά την κρίση μας).


Σχόλια σχετικά με την προσφορά του κ. Θεωνά:

1. Η παραπάνω προσφορά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ !!!!!

Για όσους δε γνωρίζουν, αυτό σημαίνει ότι - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ - ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ! Παρ' όλα αυτά όπως μπορείτε να δείτε στην απόφαση της 29/11 (αυτήν κατά της οποίας προσφύγαμε πολλοί), το ΔΣ αποφάσισε να αναθέσει την εκπόνηση μελετών ΠΠΕ και ΜΠΕ στον κ. Βασίλειο Θεωνά ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο κ.ΘΕΩΝΑΣ στην προσφορά που "υποτίθεται" πως δεν έχει πάρει ο Δήμος στα χέρια του...(6000€ + Φ.Π.Α.)

  • Με ποιες διαδικασίες λοιπόν ο Δήμος "αναθέτει" τα δημοτικά έργα σε ιδιώτες ;;;;
Απάντηση:
Με...αδιαφανείς διαδικασίες. Με προφορικές συνεννοήσεις και....με γνωριμίες.

  • Γιατί αυτό το έγγραφο (όπως και η πιο πάνω Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας) δεν έγινε γνωστό (δεν αναγνώστηκε έστω) στο Δημοτικό Συμβούλιο;;;;

  • Επίσης γιατί δεν αναφέρεται κανένα από τα παραπάνω έγγραφα μέσα στην απόφαση της 29/11 (288/2008);;;;
Απάντηση:

Η εισήγηση της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου όπως είπαμε δεν έγινε γνωστή στο ΔΣ της 29ης Νοεμβρίου γιατί έτσι θα αποκαλύπτονταν οι πραγματικές προθέσεις του Δήμου να νομιμοποιήσει τον παράνομο ΒΙΟ.ΚΑ., ώστε να γλιτώσει (ο κ.Δήμαρχος) από τα πρόστιμα ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Το γιατί όμως δεν αναγνώστηκε η προσφορά του κ.Θεωνά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να εξηγηθεί με πολλά σενάρια: Δυστυχώς το επικρατέστερο μετά από μία εκτενή ηλεκτρονική συζήτηση με μερικούς bloggers που "γνωρίζουν", φαίνεται να είναι ότι στις 29/11/2008 αυτό το έγγραφο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ !!!!

Θα μας ρωτήσετε και τότε πως γνώριζαν την τιμή και τον μελετητή στο ΔΣ και τα έγραψαν στην απόφαση;
Ενδέχεται ο ίδιος ο κ.Θεωνάς να ήταν παρών στο ΔΣ.
Ενδέχεται απλώς να είχε συνεννοηθεί ο κ.Δήμαρχος προφορικά με τον κ.Θεωνά για την τιμή, και στη συνέχεια ο τελευταίος να συνέταξε εκ των υστέρων μία προσφορά με ημερομηνία παλαιότερη από αυτή της 29/11. Με αυτό το σενάριο εξηγείται και για ποιο λόγο δεν έχει πρωτοκολληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο, αφού αν πρωτοκολλείτω θα έπαιρνε αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία μετά τις 29/11 οπότε θα ήταν ξεκάθαρο ότι η "δουλειά" ήταν "προμελετημένη". Αν πάλι σας φαίνεται υπερβολική μία "τηλεφωνική επικοινωνία" μεταξύ "ιδιώτη μελετητή" και Δημάρχου θα σας πρότειναμε να προσέξετε ότι ο ίδιος ο κ.Θεωνάς στην προσφορά του, μνημονεύει δύο ακόμα έργα τα οποία έχει αναλάβει στο Δήμο Δρυμαλίας. Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή, είναι γνωστός (άρα και "αξιόπιστος") στους "κοινωνικούς κύκλους" της Διοίκησης του Δήμου Δρυμαλίας.
Οι..."τυπικότητες", λοιπόν και τα "πρωτόκολλα" είναι....περιττά αφού ο κ. Θεωνάς είναι καιρό "συνεργάτης" με το Δήμο (από το 2003 - επι δημαρχίας κ.Τζουάννη)......

2. Η ημερομηνία που συντάχθηκε η προσφορά (28/11/2008) είναι ΜΟΛΙΣ μία ημέρα πριν το ΔΣ (29/11/2008)

Όπως ήδη μερικοί έχετε αντιληφθεί (το υπαγορεύει άλλωστε η κοινή λογική) είναι αδύνατο μία μέρα πριν, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωρίζει την προσφορά, να διαπιστώσει λάθη ή μειωνεκτήματα που θα υπάρχουν σε αυτήν και να αποφασίσει αν είναι συμφέρουσα για το Δήμο. Αυτό το προβλέπει στο
Άρθρο 95, παρ. 3 (σελ.60) και ο Δημοτικός Κώδικας (Πατήστε ΕΔΩ για να τον κατεβάσετε) τον οποίο μπορείτε να τον βρείτε και μόνοι σας μέσω της ιστοσελίδας www.docman.gr

Μεταξύ άλλων ο κώδικας αναφέρει:

"
Η πρόσκληση δημοσιεύεται στο δημοτικό κατάστημα. Επιπλέον είναι δυνατόν να δημοσιεύεται και στην τυχόν υπάρχουσα ιστοσελίδα του Δήμου. Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση."

Δηλαδή θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για το 20ο θέμα, του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα όλοι οι φορείς τουλάχιστον από τις 26 Νοεμβρίου και όταν λέμε..."ενημερωθεί" σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν από τις 26/11 στα χέρια τους ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ (όπως την προσφορά του κ. Θεωνά, την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ.λ.π.) Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αυτό δεν ήταν δυνατό αφού η προσφορά του κ.Θεωνά δεν είχε καν συνταχθεί στις 26/11 και η Έκθεση των Επιθεωρητών ήταν μυστικό του Δημάρχου και της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δείξουμε πως η "εμπιστοσύνη" του Δήμου απέναντι στον εκάστοτε μελετητή, έθεσε τον ίδιο το Δήμο σε κινδύνους.

Θα αναρωτιέστε σε τι κινδύνους είναι εκτεθειμένος ο Δήμος;;;

3. Ολόκληρο το περιεχόμενο της 1ης σελίδας της προσφοράς του κ.Θεωνά θα έπρεπε να έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δρυμαλίας ή τουλάχιστον να έχει ελεγχθεί η ορθότητά του !

Ε, και;;; Τι έγινε που η Τεχν. Υπηρεσία δεν έλεγξε αυτά που γράφει ο κ. Θεωνάς στην προσφορά του;;; (Θα πει κάποιος από εσάς)

Να όμως που ΈΓΙΝΕ, διότι ο κ.Θεωνάς με "επιστημονικό" ύφος, γράφει ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην 1η σελίδα της προσφοράς του, στην 5η σειρά της παραγράφου (Α):

"...η κατασκευή της (υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων) μελετήθηκε πριν από την έκδοση της Κ.Υ.Α. 69269/5387/90" (πριν δηλαδή το 1990)

Άραγε ο κ. Θεωνάς δε γνώριζε τότε το έγγραφο του Επαρχείου Νάξου που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η "υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων" μελετήθηκε και κατασκευάστηκε το 1992 - 1993;;;;

Εσείς το θυμάστε;;; Το είχαμε αναρτήσει και στο blog γιατί ούτε ο κ.Δήμαρχος είχε φανεί να γνωρίζει πότε έγινε ο ΒΙΟ.ΚΑ. σε συνέντευξή του στις 5/12/2008 στο ράδιο Μεσόγειος.

Δείτε το ξανά:




Είδατε λοιπόν; Ο κ.Θεωνάς έγραψε λάθος κάποιο δεδομένο, που μάλιστα χάρη σε αυτό το..."λάθος δεδομένο" δίνεται το δικαίωμα από το νόμο (κατά τον κ. Θεωνά) να γίνουν οι μελέτες ΠΠΕ και ΜΠΕ που συζητήθηκαν στο ΔΣ της 29/11. Το απίστευτο είναι ότι ακριβώς το ίδιο..."λάθος δεδομένο" έχει γραφτεί και στην απόφαση του ΔΣ στη 2η σελίδα 6η & 7η γραμμή από την αρχή!!!

Άραγε ποιος παρέσυρε ποιον σε αυτό το..."λάθος";;;;;
Ο Μελετητής παρέσυρε το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Δρυμαλίας;;;

Απάντηση:
Σας θυμίζουμε ότι αυτά έπρεπε να ελεγχθούν από την Τεχν. Υπηρεσία του Δήμου ΠΡΙΝ συζητηθούν στο ΔΣ της 29/11.
Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε όμως ότι ο κ.Θεωνάς "παρέσυρε" το Δήμο. Θέλουμε όμως να σας δείξουμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η Τεχν. Υπηρεσία δεν έλεγξε τα γραφόμενα στην προσφορά του κ.Θεωνά, αυτός θα μπορούσε να παρασύρει -ηθελημένα ή αθέλητα- το Δήμο...

Ο Δήμος παρέσυρε τον κ.Θεωνά;;;;;;

Αυτό μάλλον είναι πιο πιθανό. Αρκεί να σας πούμε ότι
μας πληροφόρησε blogger πως αν ζητήσετε τον "φάκελο" του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα (που θα είχε το παραπάνω έγγραφο του '92) στον Δήμο Δρυμαλίας ή στο Επαρχείο (έπρεπε να υπάρχει και στις δύο υπηρεσίες) θα σας πουν ότι τέτοιος φάκελος δεν υπάρχει γιατί έχει καταστραφεί από την υγρασία!!!! (Μαντέψτε γιατί...) Έτσι ο κ.Θεωνάς ίσως να μην μπορούσε να ενημερωθεί σωστά. Ίσως πάλι η αμοιβαία (προφανώς) εμπιστοσύνη του κ.Θεωνά προς το Δήμο να τον πρόδωσε, αν υποθέσουμε ότι ρώτησε προφορικά/τηλεφωνικά κάποιον "υπευθυνο-ανεύθυνο" υπάλληλο για το "πότε" έγινε ο ΒΙΟ.ΚΑ.

Το γρίφο φυσικά δε θα τον λύσουμε εμείς. Ας τα βρούνε μεταξύ τους και ας μην αναλάμβανε ο κ.Θεωνάς να κάνει τη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας δήθεν για να τη διευκολύνει στο έργο της. Από ό,τι φαίνεται δεν την κάνει καθόλου καλά.

Το παραπάνω, λοιπόν, πιθανά εσκεμμένο λάθος είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ Bloggers, μέσω e-mail. Αρκεί μάλιστα να σας πούμε ότι μεγάλο κομμάτι της Νομοθεσίας που επικαλείται ο κ.Θεωνάς στην προσφορά του δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, αλλά ακόμα και αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα έπρεπε να έχει γίνει έως και τις 30/09/2007 !!! Ας μην επεκταθούμε όμως για να μην κουράσουμε.

4. Ο Δήμος Δρυμαλίας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στον μελετητή ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ (ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ)
Την Κατηγορία των μελετών,
Την αμοιβή του
και τελικά τη διαδικασία ανάθεσης !!!

(παρ.4 & παρ.5 σελίδα 2)

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον κ.Θεωνά προσωπικά αν και απορούμε πως είναι δυνατόν να ανέχεται να κάνει ο ίδιος αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνη η Τεχν. Υπηρεσία του Δήμου.

Από την πλευρά όμως του Δήμου και της Τεχν. Υπηρεσίας του τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και αυτό διότι κάλλιστα ο μελετητής μπορεί (είτε από λάθος, είτε εσκεμμένα) να ερμηνεύσει λανθασμένα/υποκειμενικά τον Νόμο και με βάση το επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα.

(Εγκυκλοπαιδικά πάντως θα πρέπει να σας πούμε πως από τη στιγμή που η αμοιβή ήταν μικρότερη από το 30% του ανώτερου ορίου αμοιβής για πτυχίο Α' τάξης ο Δήμος έχει δικαίωμα να μην κάνει διαγωνισμό και να αναθέσει απευθείας)

Συνοπτικά λοιπόν θα λέγαμε πως ο Δήμος έχει κάνει αμέτρητες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρανομίες και παρατυπίες στις οποίες εκούσια ή ακούσια συμμετέχει και ο συγκεκριμένος μελετητής. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και ο Δήμος ας πάψει να κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι....

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους bloggers που βοήθησαν αυτές τις μέρες για την "αποκρυπτογράφηση" αυτών των εγγράφων γιατί πραγματικά οι ατασθαλίες του Δήμου ξεπέρασαν για άλλη μία φορά ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και ΚΑΘΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ (η τελευταία φορά ήταν στο Αλ. Καταφύγιο).

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Το..."ποτήρι" του ΒΙΟ.ΚΑ. πάλι ξεχείλισε...

Ιούνιος (τέλη) - Ιούλιος 2008

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, δόθηκαν 96.000 € για επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα
(Ακούστε τον ΕΔΩ, στο 03:15+).

Σύμφωνα με το Δήμο, ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα λειτουργεί άψογα.


30 Σεπτεμβρίου 2008
(μόλις 3 μήνες αργότερα από τα 96.000 €)


Σύμφωνα με τους Επιθεωρητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα έχει σοβαρότατες ελλείψεις και στην ουσία δε λειτουργεί (δε γίνεται ούτε καν χλωρίωση).


4 Ιανουαρίου 2009
(μόλις 6 μήνες αργότερα από την επισκευή των 96.000€)

Ο Βιολογικός "ξεσπά". Τα λύματα ξεχειλίζουν από παντού και για άλλη μία φορά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο ΒΙΟ.ΚΑ. είναι κατεστραμένος...

Ως πότε θα ΣΚΟΡΠΑΜΕ τα λεφτά μας στη θάλασσα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ που ΠΑΝΤΑ ΧΑΛΑΕΙ, λόγω της θέσης του;;;

Ως πότε θα μας τάζουν μετεγκατάσταση;;;;;;;;

15 χρόνια άγνοιας - κατανόησης - καλοπιστίας, υπομονής και διακινδύνευσης της υγείας μας, δεν ήταν αρκετά για τις Δημοτικές Αρχές;;;;

Τελικά όταν λένε ότι τον επισκευάζουν....λένε αλήθεια;;;;;

Θαυμάστε τον βράχο της Καυκάρας "λουσμένο" με τα λύματα του χωριού:







Θαυμάστε επίσης τον "τρόπο διάθεσης" (ελεύθερη πτώση όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο blogger Rigid) των στερεών αποβλήτων του ΒΙΟ.ΚΑ. σε κάδους αστικών απορριμάτων του Δήμου. Αυτά, τα είχε δηλώσει ο υπεύθυνος (του ΒΙΟ.ΚΑ.) στους Επιθεωρητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (σελίδα 4):



Ως πότε αυτό το έγκλημα θα καθορίζει την ανάπτυξη του Απόλλωνα και την ευημερία των κατοίκων του;;;

Ως πότε θα το κρύβουμε;;;;

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι μακριά, και ο Δήμος αδρανεί ύποπτα. Μήπως - προφασιζόμενος έλλειψη χρημάτων - περιμένει να έρθει η καλοκαιρινή περίοδος ώστε να δικαιολογείται το επιχείρημα "Μη μιλάτε γιατί δυσφημείται ο τόπος";

Όπως είπε και ο κ. Αντιδήμαρχος στις 5/12, στο ράδιο Μεσόγειος , υπάρχουν και τα χρηματικά δάνεια...(Για όσους κάνουν πως δεν το κατάλαβαν, τα δάνεια, μαζί με το σφράγισμα του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ. και τη χωροθέτηση - μελέτη εγκατάστασης ενός νέου ΒΙΟ.ΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ.)

Καλούμε λοιπόν τον κ.Δήμαρχο να "ξεπεράσει" τους παλαιότερους Δημάρχους του Δήμου, αναλαμβάνοντας πραγματικά τις ευθύνες του:

1. Σφραγίζοντας τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ.
2. Ξεκινώντας άμεσα διαδικασίες για μελέτη χωροθέτησης νέου ΒΙΟ.ΚΑ.
3. Αποκτώντας το πολιτικό σθένος που οι προκάτοχοί του δεν είχαν ώστε να απαλλοτριώσουν (όταν αυτό χρειαζόταν) χωράφια/κτήματα "μεγάλων παραγόντων" της περιοχής και να γίνει ο ΒΙΟ.ΚΑ. σε σωστή θέση και όχι μέσα στη θάλασσα. Το πολιτικό κόστος πλέον έχει ανατραπεί εις βάρος τέτοιων παραγοντίσκων. Εκμεταλλευτείτε το.

Αυτά μας μεταφέρονται μέσα από τα e-mails, αυτά καταλαβαίνουμε όμως και από τον κ. Αντιδήμαρχο στο 2ο Μέρος της ραδιοφωνικής εκπομπής στις 5/12 του ράδιο Μεσόγειος:

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρώην κ.Αντιδήμαρχος δε βλέπει "ελεύθερο χώρο" πουθενά αλλού στον Απόλλωνα για να γίνει ΒΙΟ.ΚΑ.....................Δεν υπάρχει επομένως η πολιτική βούληση για να μεταφερθεί.............

Καλούμε τέλος και τους μόνιμους κατοίκους, να μην ανεχθούν άλλο τον εμπαιγμό τον ανθρώπων που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι λύνουν το πρόβλημά τους.
Άμεσο σφράγισμα και άμεση μετεγκατάσταση.

Η "ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" (όπως ζητά το ΚΚΕ και τώρα ΚΑΙ ο Σύλλογος Απολλωνιατών), ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙ 15 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΑΝΕΦΙΚΤΗ και ΟΥΤΟΠΙΚΗ.
Πώς θα επιτευχθεί λοιπόν τώρα;;


Για εσάς που όλα αυτά τα διαβάζετε πρώτη φορά, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, να ενημερωθείτε.
Στη συνέχεια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Και αφού ξαναδιαβάσετε τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στην "Τοπική Επικαιρότητα", στην ενότητα του "Βιολογικού" και στο "e-Καφενείο"