Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ψήφισμα Συνέλευσης Κωμιακής



Bloggers μας έστειλαν τo (ομόφωνο) ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της Κωμιακής (20/02/2009), σχετικά με το θέμα των ΒΙΟ.ΚΑ. και του αποχετευτικού του Τ.Δ. Κορωνίδας.

Ευτυχώς αυτό το ψήφισμα μοιράστηκε κανονικά, σε αντίθεση με το ψήφισμα της συνέλευσης του Απόλλωνα, το οποίο πέραν από τις ανορθόδοξες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη, έμεινε ΜΟΝΟ στα χέρια του Δημάρχου Δρυμαλίας, ο οποίος κατηγορείται πλέον από πολλούς ότι το παραποίησε (εκ των υστέρων)!!! Αυτό τουλάχιστον διαπιστώθηκε 2 ημέρες μετά στην Κωμιακή από πολλούς που είχαν παρεβρεθεί ΚΑΙ στη συνέλευση του Απόλλωνα. Δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές του Δημάρχου τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο στην κοινή γνώμη και καθιστούν ΟΥΤΟΠΙΚΟ, ΕΝΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και υποκριτικές τις "παρακλήσεις" του Δημάρχου για συνεργασία με τους πολίτες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι -έστω- η Περιφέρεια θα "συνετίσει" τον κ.Δήμαρχο και τους προσωπικούς του συμβούλους, "εξαλείφοντας" την ηγεμονική - αλαζονική και εμπαθή συμπεριφορά που επιδεικνύουν τους τελευταίους μήνες και επαναφέροντας την τοπική αυτοδιοίκηση στη λογική και τη νομιμότητα, προκειμένου:
  1. να λυθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ το πρόβλημα των Βιολογικών Καθαρισμών στο Τ.Δ. Κορωνίδας και
  2. να μην υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ρήξη μεταξύ κοινωνίας και κρατικού μηχανισμού.
Για όσους το έχουν ξεχάσει: Το Κράτος υπηρετεί τον πολίτη. Ούτε τον απειλεί, ούτε τον εκβιάζει, ούτε τον "εξουσιάζει".

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση της Συντ. Επιτροπής (18/2/09 - Απόλλωνας)

Για όσους δεν έχουν μάθει, η Συντονιστική Επιτροπή για την επίλυση του αποχετευτικού και των/του ΒΙΟ.ΚΑ. του Τ.Δ. Κορωνίδας, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη λαϊκή συνέλευση που έγινε στον Απόλλωνα στις 18/02/2009. Διαβάστε τη πατώντας επάνω στην φωτογραφία:



Και εμείς από την πλευρά μας καταδικάζουμε τέτοιες καθεστωτικές συμπεριφορές. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και καλό θα ήταν να λάβει γνώση εγγράφως και η Περιφέρεια για την ανεπίτρεπτη και αντιδημοκρατική στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου Δρυμαλίας, απέναντι στους..."αντιφρονούντες".

Η γνώμη μας βέβαια είναι πως ακόμα καλύτερο θα ήταν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) να λάβει γνώση ο κ.Δήμαρχος και...γραπτώς πως παρά του ότι εκλέχτηκε, εξακολουθεί να υπόκειται στην Ελληνική Νομοθεσία. Αυτό φυσικά θα το κρίνουν καλύτερα οι άμεσα θιγόμενοι.

Προς το παρόν αφιερώνουμε στον κ.Έπαρχο, στον κ.Δήμαρχο, στους προκατόχους του, στην Περιφέρεια και στους "συντηρητές του Βιολογικού", τις φράσεις του Αβραάμ Λινκολν:

"Μπορείς να κοροϊδεύεις όλον τον κόσμο μερικές φορές."
"Μπορείς να κοροϊδεύεις ένα μέρος του κόσμου...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ."
"Αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ."

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

"ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ"




Για να τοποθετηθούν Α/Γ στη Νάξο φαίνεται πως....δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο:
  1. Γκρεμίζοντας τα ιστορικά γεφύρια μας.
  2. Καταπονώντας (άρα υποβαθμίζοντας) τους επαρχιακούς δρόμους.
  3. Σκάβοντας τεράστιες εκτάσεις από τα βουνά μας.
  4. Παραβιάζοντας για πάντα "προστατευόμενες" περιοχές Κυρηγμένων Ιστορικών Μνημείων.
  5. "Εξαφανίζοντας" αρχαία μνημεία στο βωμό της..."ανάπτυξης".
  6. Αγνοώντας επιδεικτικά κάθε Ευρωπαϊκό Χάρτη με ζώνες προστασίας NATURA2000 και κάθε πιστοποιημένο Χάρτη που "προειδοποιεί" για τις παραπάνω φωτογραφίες.
  7. Αδιαφορώντας για την ηχητική όχληση που θα δημιουργούν σε κοντινούς οικισμούς τη στιγμή μάλιστα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε παρόμοια όχληση από άλλη δραστηριότητα. (Οι κάτοικοι δηλαδή τη νύχτα έχουν συνηθίσει να μην ακούγεται τίποτα...)
  8. Αδιαφορώντας για το αν οι γειτονικοί οικισμοί των Α/Π είναι παραδοσιακοί.
  9. Αρνούμενοι πως υπάρχει ζήτημα οπτικής όχλησης.
  10. Αρνούμενοι πως υπάρχει ζήτημα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
  11. Αδιαφορώντας για τον αφανισμό συγκεκριμένων πουλιών.
  12. Παραβαίνοντας επιδεικτικά τους περισσότερους Νόμους.

Άραγε δεν μπορούσε να έχει αποφευχθεί τίποτα από τα παραπάνω;;;;;
Άραγε προσπάθησαν για το καλύτερο;;
Άραγε όπου κατασκευάζονται Αιολικά Πάρκα συμβαίνουν ΟΛΑ τα παραπάνω;;;;
Άραγε υπάρχουν και χειρότερα;;;;

Ήδη λόγω του ελλιπούς σχεδιασμού κατασκευής του Α/Π της Κορώνου φαίνεται να υποβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον, το πολιτιστικό περιβάλλον και η ποιότητα ζωής μας. Ακόμα όμως και αν δεν μας μείνει ούτε η...αξιοπρέπεια, θα μας έχουν μείνει "σίγουρα" οι...Ανεμογεννήτριες της Κορώνου.

Διαβάστε και δείτε στην ενότητα Αιολικό Πάρκο, λεπτομέρειες για τα τελευταία "κατορθώματα" των..."σχεδιαστών" αυτού του έργου
(Πατήστε ΕΔΩ) και αναλογιστείτε τα "κατορθώματα" που θα δούμε αν τολμήσουν να ξεκινήσουν Αιολικό Πάρκο στην Κωμιακή.

Δηλώνουμε ΥΠΕΡ των Ανεμογεννητριών όταν ο σχεδιασμός είναι επαρκής (αν όχι πλήρης), εμπεριστατωμένος και σέβεται τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ του ανθρώπινου πολιτισμού.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ...οι προσφυγές συνεχίζονται.

Μερικές υπενθυμίσεις για τις 2 προσφυγές:

  • Μπορείτε να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ να στέλνετε στα παρακάτω νούμερα (πιθανώς και σε e-mail) της Περιφέρειας τις ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, μέχρι ΚΑΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16/2.
  • Από πολλούς διαπιστώθηκε ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να στείλουν προσφυγές μέσω fax γιατί...ήταν συνέχεια κατειλημμένο. Για αυτό φρόντισαν ορισμένοι bloggers οι οποίοι ρώτησαν και βρήκαν και άλλους αριθμούς fax. Τους ευχαριστούμε. Συνολικά λοιπόν οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταθέσετε τις προσφυγές σας, είναι οι ακόλουθοι:
1. Με Fax στα τηλέφωνα:

22810 96201 - 22810 85090 - 22810 88896

2. Ταχυδρομικώς (συστημένο ΕΛΤΑ/Courier) με δική σας χρέωση στην παρακάτω διεύθυνση:

Προς
«Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»,
“Επτανήσου 35 – Ερμούπολη Σύρου – Τ.Κ.: 84100”.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι, οι εκάστοτε προσφυγές σας, παρελήφθησαν από την Περιφέρεια ζητώντας πληροφορίες ή και ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ στα παρακάτω τηλέφωνα:

22813 60217 - 22810 96217
ή 22813 60203 - 22810 96214

Για όσους τις αποστέλλουν/έχουν αποστείλει με e-mail ΔΕΝ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θεωρούνται κατατεθειμένες. Blogger μας ενημέρωσε με επιφύλαξη για τη διαδικασία λέγοντάς μας ότι του απάντησε ηλεκτρονικά η Περιφέρεια, στέλνωντάς του τον αριθμό πρωτοκόλλου! Παρ' όλα αυτά καλό θα ήταν είτε να επιβεβαιώσετε την ακριβή διαδικασία τηλεφωνικά ή να επιμείνετε στους δύο πρώτους τρόπους τους οποίους περιγράψαμε παραπάνω.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ & ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 14/2009 (Νο2) ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !

Θεωρητικά η προθεσμία της παραπάνω απόφασης λήγει τη Δευτέρα (16/02/2009) και σίγουρα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (από άποψη περιεχομένου), γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη για τη νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και άρα τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Θεωρητικά επίσης έληξε την 13/02/2009 η προθεσμία για την κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης 5/2009 του ΔΣ Δ.Δρυμαλίας. Λέμε όμως "ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ", διότι ο Νόμος δεν ορίζει σαφώς το "από πότε" μετράμε τις 10 ημερολογιακές ημέρες: Από την ημέρα που υποτίθεται ανακοινώθηκε, ή από τη μέρα που, λόγου χάρη, κάποιος έλαβε γνώση για το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της απόφασης;

Αν μάλιστα θυμηθούμε πως μέχρι και σήμερα (13/02/2009) ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το περιεχόμενο της απόφασης, σημαίνει πως η προθεσμία στην ουσία ΔΕΝ έχει λήξει.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ & ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ Δ.Ε. (Νο2).

Για ένα σύντομο "ιστορικό" του τελευταίου μήνα, σχετικά με το "θέμα" δείτε ΕΔΩ.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κατάθεση 2 Προσφυγών

Οι προσφυγές κατά των "αποφάσεων καταστροφής" του Απόλλωνα αναρτήθηκαν.

Πατήστε ΕΔΩ αν θέλετε να μεταβείτε κατευθείαν σε αυτές.
Προσοχή: Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος! Μην το αμελήσετε.

-----------------------------------

Δυστυχώς, όπως μας πληροφορούν, ο Δήμος Δρυμαλίας εξακολουθεί να μη δίνει το κείμενο των αποφάσεων που σχετίζονται με τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα. Θυμίζουμε δε, ότι για το ίδιο θέμα της "νομιμοποίησης" του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα μέσω της Μ.Π.Ε., ο Δήμος μέσα σε 4ημέρες πήρε δύο παρόμοιες σε "εμφάνιση" αποφάσεις (ίδιες στην ουσία τους) από δύο διαφορετικά όργανα: Το Δημ. Συμβούλιο (31/01/2009) και τη Δημαρχική Επιτροπή (04/02/2009). Θυμίζουμε επίσης ότι στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ισχυρή η παρουσία πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση και εν μέρει ίσως και να ήταν αυτοί που καθόρισαν το ότι η συγκεκριμένη απόφαση ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ. Όπως φάνηκε ο κ.Μπαρδάνης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή και έτσι οργάνωσε έκτακτη Δημαρχιακή Επιτροπή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ώστε να μην το πάρουν είδηση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Φυσικά ο κ.Τζουάννης που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας σε αυτή, με την απουσία του από την συνεδρίαση της επιτροπής, έδειξε μέγιστη αδιαφορία για το πρόβλημα και για τον τόπο, "χαρίζοντας" στον κ.Μπαρδάνη για άλλη μια φορά (μετά και τις 29/11/08) ακόμα μία "Ομόφωνη" απόφαση. Όχι πως έχει κάποια διαφορά...αλλά το αναφέρουμε έτσι για την ιστορία και την τιμή των όπλων.

Bloggers μας έστειλαν τα αποδεικτικά δημοσίευσης των δύο αποφάσεων. Τα αναλυτικά κείμενα των αποφάσεων όπως είπαμε δεν τα έχουμε στη διάθεσή μας είτε γιατί ακόμα τα..."μαγειρεύουν", είτε στα πλαίσια μιας απέλπιδας προσπάθειας να μην προσφύγουμε ξανά και να ακυρώσουμε ΚΑΙ αυτήν την κατάπτυστη προσπάθεια του Δήμου για Νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ.. Δείτε τα παρακάτω:

Αποδεικτικό Δημοσίευσης Απόφασεων Δημ. Συμβουλίου Δήμου Δρυμαλίας
Ημ/νία Συνεδρίασης: 31/01/2009, Ημ/νία Δημοσίευσης Αποφ.: 03/02/2009
Τελευταία ημ/νία για εμπρόθεσμη προσφυγή: 13/02/2009


Σχετικές παρατηρήσεις:

  1. Καταρχάς, όπως μπορείτε να δείτε, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (8 υπερ και 6 κατά), γεγονός που δηλώνει ότι πλέον πολλοί μέσα στο δήμο αντιλήφθηκαν το "κακό" που πρόκειται να προκληθεί στον Απόλλωνα με αυτήν την απόφαση.
  2. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το κόκκινο υπογραμμισμένο τμήμα μπήκε αυθαίρετα, χωρις να αποδεικνύεται (δεν υπάρχει ούτε καν προσφορά όπως η αντίστοιχη για Μ.Π.Ε. του κ. Θεωνά στις 28/11/08), και ΧΩΡΙΣ να συζητηθεί ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ !!! Θυμηθείτε ότι στην ημερήσια διάταξη δεν τίθεται ζήτημα χωροθέτησης νέου ΒΙΟ.ΚΑ. (Δείτε το θέμα 21 ΕΔΩ).
Εντελώς ξαφνικά λοιπόν εμφανίστηκε στις 03-02 αυτή η πρόσθετη και αόριστα διατυπωμένη φράση "επιτάχυνση διαδικασιών χωροθέτησης".
  • Φυσικά δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία ώστε να...μπορεί και να..."επιταχυνθεί" κιόλας.
  • Φυσικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε δε θα χρειαζόταν η Μ.Π.Ε. ώστε να αδειοδοτηθεί ο υφιστάμενος ΒΙΟ.ΚΑ.. Αν μάλιστα καταφέρουν και αδειοδοτήσουν με αυτήν την παράνομη διαδικασία τον σημερινό BIO.KA., ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ., αφού o υφιστάμενος ΒΙΟ.ΚΑ. στα "χαρτιά" θα λειτουργεί "άψογα" και..."απόλυτα" νόμιμα. Άλλωστε θα έχει και "άδεια λειτουργίας". Με ποια αιτιολογία λοιπόν θα δώσει χρήματα το Ελληνικό Κράτος ή η ΕΕ για νέο ΒΙΟ.ΚΑ. στο Δήμο;;;;;
Πιστεύουμε πως αυτές οι δύο απλές σκέψνεις αρκούν για να αντιληφθείτε το παράλογο και το πονηρό της υπόθεσης.

Μάλιστα πληροφορίες, αλλά και αρκετές μαρτυρίες bloggers, φανερώνουν ότι παράλληλα με την παράνομη "παραποίηση" της απόφασης της ημερίσιας διάταξης του ΔΣ, φρόντισαν μέσω διαφόρων οδών να "θολώσουν τα νερά", διαδίδοντας ανυπόστατες και συχνά συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του ΔΣ και πως αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η επιβεβαίωση της ύποπτης τακτικής του Δήμου ήρθε με την αποκάλυψη της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής.Δείτε τη παρακάτω:

Αποδεικτικό Δημοσίευσης Απόφασεων Δημαρ. Επιτροπής Δήμου Δρυμαλίας
Ημ/νία Συνεδρίασης: 04/02/2009, Ημ/νία Δημοσίευσης Αποφ.: 06/02/2009
Τελευταία ημ/νία για εμπρόθεσμη προσφυγή: 16/02/2009




Ο Δήμος, μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση (03/02) της παράνομα "παραποιημένης" απόφασης του θέματος 21 του ΔΣ, οργάνωσε συνεδρίαση της "Δημαρχιακής Επιτροπής". Πρόκειται για άλλο ένα όργανο του Δήμου, αντίστοιχων αρμοδιοτήτων, με πολύ λιγότερα μέλη από το ΔΣ (5 σε αριθμό), εκ των οποίων τα 4 είναι της εκλεγμένης πλειοψηφίας (παράταξη κ.Μπαρδάνη) και μόνο το 1 της μειοψηφίας (κ.Τζουάννης). Όπως όμως, είπαμε στη συγκεκριμένη Δ.Ε., ο κ.Τζουάννης δεν...καταδέχτηκε ούτε να πάει. Συνεπώς οι κύριοι αλώνισαν ανενόχλητοι.

Πράγματι λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, μία μέρα μετά τη δημοσίευση της "παραποιημένης" απόφασης του ΔΣ, οι "κύριοι" του Δήμου αποφάσισαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΣΤΙΣ 29/11, με την απόφαση 288/2008 η οποία ακυρώθηκε πρόσφατα με προσφυγές του Σύλλογου Κορωνίδας και 65 ανεξάρτητων πολιτών!! Δείτε παραπάνω στη σελίδα 2 πώς διατυπώνεται η απόφαση, και δείτε και ΕΔΩ την απόφαση 288/2008 (Ντοκουμέντα 6 , 7 και 8). Συγκρίνετε μόνοι σας!

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την εκ των υστέρων διαπίστωση που κάναμε για τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου, ο οποίος προσπάθησε για άλλη μία φορά να θολώσει τα νερά με ψεύδη και ανακρίβειες μέσα από την "κακοστημένη" συνέντευξή του στα νέα του Απόλλωνα από τις 06/01/2009 (Δείτε τη ΕΔΩ).


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και με την εμπειρία της ετήσιας αγωνίας μας για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε φέτος το καλοκαίρι καθαρό μπάνιο, μοναδική οδός για τη λύση του προβλήματος είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ (σε μορφή Word) ΤΗΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/01

(5/2009).


ΠΡΟΣΟΧΗ
Η συγκεκριμένη προσφυγή
πρέπει να σταλεί με FAX (22810 96201)
στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (14:30) ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (13/02/2009), διότι λήγει η προθεσμία!
Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ΩΣ..."ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ"!


Για όσους δυσκολεύονται στο να κατεβάσουν την 1η προσφυγή ας πατήσουν ΕΔΩ.

&

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ (σε μορφή Word) ΤΗΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Δημαρχιακής Επιτροπής στις 04/02

(14/2009).

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η συγκεκριμένη προσφυγή
πρέπει να σταλεί με FAX (22810 96201)
στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (14:30) ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (16/02/2009), διότι λήγει η προθεσμία!
Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ΩΣ..."ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ"!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.



Για όσους δυσκολεύονται στο να κατεβάσουν την 2η προσφυγή ας πατήσουν ΕΔΩ.



Παρατηρήσεις σχετικά με τα κείμενα της προσφυγής:

  • Προφανώς μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε θελήσετε μέσα στο κείμενο αν διαφωνείτε με οτιδήποτε.
  • Τα περισσότερα αν όχι όλα τα σχετικά είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης προσφυγής. Έχουν φυσικά προστεθεί η ήδη ακυρωμένη απόφαση και η απόφαση του Περιφεριάρχη, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε στην πλαϊνή στήλη του blog μας (Ντοκουμέντα).
  • Πέρα από τους τακτικούς παραθεριστές Απόλλωνα - Κωμιακής, τους μονίμους κατοίκους του Δ.Δρυμαλίας και όσους έχουν ακίνητη περιουσία κάπου στο Δήμο Δρυμαλίας (ακόμα δηλαδή και στην Κόρωνο κ.λπ.), δικαίωμα προσφυγής έχουν ΌΛΟΙ όσοι επιθυμούν τη δημιουργία ενός Νέου ΒΙΟ.ΚΑ. Κωμιακής-Απόλλωνα, ο οποίος θα διαχειρίζεται ενιαία τα λύματα όλου του Τ.Δ. Κορωνίδας προσφέρωντας προστασία στη Δημόσια Υγεία και στο Περιβάλλον καθώς και μία καθαρή θάλασσα για τα χωριά της ορεινής Νάξου. Αυτό φάνηκε να καλλιεργείται στην τελευταία δημόσια συζήτηση που έγινε στον Απόλλωνα και στην Κωμιακή στις 07 & 08/02/2009 με πρωτοβουλία του Κ.Κ.Ε.
Αφού στείλετε στο fax 22810 96201 τις δύο προσφυγές, θα πρέπει εντός λίγων λεπτών να καλέσετε σε ένα από τα τηλέφωνα:

22813 60217 - 22810 96217

ή 22813 60203 - 22810 96214

προκειμένου να πληροφορηθείτε για τους αριθμούς πρωτοκόλλου με τους οποίους καταχωρήθηκαν τα fax σας στην Περιφέρεια. Αυτούς τους αριθμούς τους κρατάτε διότι στην ουσία είναι η "απόδειξη" ότι το fax σας έφθασε στην Περιφέρεια.


Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει, ο Δήμος ήδη μετά και από τις τελευταίες λαϊκές συνελέυσεις και την ήδη ακυρωμένη απόφαση έχει αντιληφθεί τι πρέπει να πράξει αν δεν του περάσει και αυτό, η εποχή (χειμώνας) δε δίνει περιθώρια για "επικοινωνιακά τρικ" περί "δυσφήμισης" του τόπου και...οι εκλογές δεν είναι μακρία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να πιέσουμε για μία καθαρότερη Κωμιακή και έναν πιο όμορφο και καθαρό Απόλλωνα. Είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτά που έπρεπε να έχουμε εδώ και χρόνια.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το download των προσφυγών...

Προκειμένου να ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΒΙΟ.ΚΑ. και προκειμένου να χωροθετηθεί και κατασκευαστεί Νέος ΒΙΟ.ΚΑ. θα πρέπει να κατεβάσετε τις δύο (2) προσφυγές και να τις αποστείλετε με fax στην Περιφέρεια στο 22810 96201. Στη συνέχεια θα πρέπει να καλέσετε την περιφέρεια στα τηλέφωνα 22813 60217 ή 22810 96217 και να ζητήσετε τους αριθμούς πρωτοκόλλου των δηλώσεών σας (θα σας πουν δύο αριθμούς).

Για να κατεβάσετε όμως τις προσφυγές ακολουθείτε τα παρακάτω Βήματα:

1. Πατάτε ΕΔΩ για την 1η Προσφυγή και ΕΔΩ για τη 2η Προσφυγή.

Αυτόματα μεταφέρεστε στη (ελπίζουμε) γνωστή πλέον ιστοσελίδα της εταιρείας rapidshare. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται δύο εικόνες που θυμίζουν ταχύμετρα αυτοκινήτου.

2. Κάτω από το αριστερό ταχύμετρο υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη "Free User". Κάνωντας κλικ πάνω σε αυτό το κουμπί, μεταφέρεσετε αυτόματα σε μία νέα-παρόμοια ιστοσελίδα όπου τώρα, στη θέση των δύο ταχύμετρων, αρχίζει να μετρά αντίστροφη μέτρηση (35 περίπου δευτερολέπτων).

3. Όταν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση εμφανίζεται στη μέση ένα στρογγυλό κουμπί με την ένδειξη "Download". Πατώντας αυτό το κουμπί ο υπολογιστής σας πλέον σας εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου για το πού/αν θέλετε να αποθηκεύσετε/ανοίξετε την προσφυγή.

Υπάρχει βέβαια περίπτωση αντι για αντίστροφη μέτρησησ να σας εμφανίσει κάποιο μήνυμα λάθους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε από την αρχή μετά από 2-3 λεπτά.

Αν πάλι βαρεθήκατε ή το πρόβλημα επιμένει τότε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας τις αποστείλλουμε μέσω e-mail. Μπορεί αύριο να τις έχουμε αναρτήσει ολόκληρες και στο ίδιο το blog.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Και ξανά...ΑΙΣΧΟΣ

Οι εξελίξεις στο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα & Κωμιακής είναι ραγδαίες (Δείτε στην Τοπική Επικαιρότητα και στο e-Καφενείο). Αξίζει όμως να δούμε τις τακτικές που εφαρμόζονται ώστε να καλλιεργηθεί η εντύπωση περι "υπονόμευσης" των έργων στη Νάξο και του Δ.Δρυμαλίας. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ο κ.Μπαρδάνης (Δήμαρχος Δρυμαλίας) στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε για τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα στα "Νέα του Απόλλωνα" (Δείτε την ΕΔΩ). Το ίδιο όμως υπονοείται και από τον κ. Μ.Μανωλά, που κατέχει θέση εξουσίας. Το δυστύχημα είναι ότι όλα αυτά δημοσιεύονται και αναπαράγονται ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ και χωρίς καμία κριτική ή διευκρινιστική ερώτηση (όπως φαίνεται) από τα Τοπικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό Παράδειγμα το πρωτοσέλιδο και το ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο του σημερινού φύλλου (09/02/2009) της εφημερίδας "Κυκλαδική", στο οποίο ο......"δημοσιογράφος"...προσπαθεί να παρουσιάσει το "ποτήρι" του Αιολικού Πάρκου Κορώνου μισογεμάτο αντί για μισοάδειο. Αν και η προσπάθεια χρησιμοποιεί αρκετούς λαϊκισμούς και ανακρίβειες, παραμένει να είναι εντυπωσιακή.

Όπως ακριβώς και στα τελευταία "Νέα του Απόλλωνα", έτσι και σε αυτή την Κυκλαδική, κάνει την εμφάνισή της με περισσό θράσος η στρατευμένη "δημοσιογραφία". Συγκεκριμένα, πέραν του ότι η επιχειρηματολογία του εν λόγω κειμένου βασίζεται κατα κόρον σε..."δηλώσεις" των "γνωστών αρχόντων" του νησιού και σε κουτσομπολίστικο ρεπορτάζ του τύπου "ρωτήσαμε ειδικούς", αποφεύγοντας να αναφερθούν σε οτιδήποτε ΓΡΑΠΤΟ που να αποδεικνύεται, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, να προσπαθεί να πολώσει το κλίμα (Αθήνα εναντίον επαρχίας) και να στιγματίσει με τέτοιο τρόπο 2-3 ανθρώπους που σε τελική ανάλυση ΑΣΚΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Μήπως να αρχίσουμε να υποθέσουμε ότι τελικά τα τοπικά μέσα εξαρτώνται άμεσα από την εξουσία;
Μήπως θα είμαστε υπερβολικοί αν υποθέσουμε πως σε περίπτωση που
τα τοπικά μέσα δεν "κάνουν πλάτες" στους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες (οι οποίοι εν προκειμένω χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους), δε θα μπορέσουν ΠΟΤΕ ξανά να "φιλοξενούν" συνέντευξή ΑΥΤΩΝ. Μήπως δηλαδή εξαγοράζουν αποκλειστικές συνεντεύξεις των τοπικών αρχόντων με αντάλλαγμα τη στήριξή των "πολιτικών" τους αποφάσεων;

Δυστυχώς το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα πάσχει σοβαρά και επικίνδυνα ακόμα και εις βάρος της νομιμότητας και της ελευθερίας της γνώμης.

Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίων των προσφευγόντων, η οποία γίνεται για πολλοστή φορά (Λιμάνι Χώρας - Απόλλωνα - ΒΙΟ.ΚΑ.) και καταδικάζουμε την χρήση των ΜΜΕ από την εξουσία σαν προπαγανδιστικό μέσο. Καμαρώστε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ Άρθρο
(και μετά λένε εμάς ανώνυμους, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά λόγω της τεχνολογίας):



Η απάντηση ήταν άμεση από τρεις από τους προσφεύγοντες. Διβάστε τη παρακάτω:


Και κάτι τελευταίο: Η ανεπάρκεια των δημοσιογράφων, είναι αυτή που έχει γιγαντώσει και θα εξακολουθεί να γιγαντώνει την αξιοπιστία των blogs. Η επιλογή είναι δική τους. Εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και παρ' όλα αυτά καταντάμε να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί και εμπεριστατωμένοι από τους "επαγγελματίες του είδους"....

Και πάλι Αίσχος.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ντροπή, Αίσχος και πάλι ντροπή...

Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε πολλά μηνύματα σχετικά με το παρασκήνιο γύρω από το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ. και της απόφασης του ΔΣ. Ίντριγκες, συκοφαντίες, "στάχτη στα μάτια" και άλλα πολλά αθέμιτα μέσα φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποφύγει την ακύρωση της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ απόφασης για Νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ. μέσω ανάθεσης της Μ.Π.Ε. (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Ήδη έχετε πληροφορηθεί για το τι έγινε στο ΔΣ. Πιστεύουμε πως αντιληφθήκατε πως η παρουσία και μόνο κάποιων ανεξάρτητων πολιτών (κατοίκων Απόλλωνα) αντέστρεψε το κλίμα και έτσι σε συνδυασμό με την καλύτερη πληροφόρηση η απόφαση ψηφίστηκε σχεδόν με "οριακή πλειοψηφία" (8 υπερ & 6 κατά).

Δε γνωρίζετε όμως τα ακόλουθα:

  • Δε γνωρίζετε πως η απόφαση θεωρείται πως έχει ανακοινωθεί και η 10ήμερη προθεσμία για προσφυγεί κανείς, μετρά ήδη από τις 3/2/2008.
  • Ενώ έχουν ζητηθεί γραπτώς και προφορικώς κατ' επανάληψη τα σχετικά έγγραφα από αρκετούς bloggers, ο Δήμος επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες δεν τους τα χορηγεί ελπίζοντας προφανώς να λήξει η προθεσμία. Αυτή τη στιγμή μελετάται αν υπάρχουν κυρώσεις για αυτή την παρακώλυση του Δήμου, στερώντας μας το δικαίωμα να προσφύγουμε ΣΩΣΤΑ (μπορούμε ακόμα και έτσι να προσφύγουμε, χωρις όμως η προσφυγή να έχει την ίδια εγκυρότητα σαν περιεχόμενο).
  • Πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι κάτι "μαγειρεύεται": Το αποκορύφωμα αυτού του..."μαγειρέματος" ήταν ότι μόλις χθες κάποιοι bloggers διαπίστωσαν τα παρακάτω: Επειδή ο Δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι η απόφαση του ΔΣ στις 31/1/2008 έχει τεράστιες πιθανότητες να ακυρωθεί, στην περίπτωση που προσφύγει κάποιος, προσπάθησε και κατάφερε να ψηφίσει κρυφά από τους πολίτες την "Ανάθεση Μ.Π.Ε. για τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ." μέσω της Δημαρχιακής Επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση στις 04/02/2009 !!!!!
Η επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη και έχει παρόμοιες δικαιοδοσίες με το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα 4 είναι της πλειοψηφίας και το 1 της μειοψηφίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης (κ.Τζουάννης), αφού δεν παρέστη καν στη συνεδρίαση ενώ είχε προσκληθεί. Κοινώς, στη Δημαρχιακή Επιτροπή άφησε ο κ.Τζουάννης τον κ.Μπαρδάνη να ψηφίσει ανεξέλεγκτα. Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τον Απόλλωνα....

Όπως και να έχει σκοπός της παράταξης του κ.Μπαρδάνη προφανώς ήταν αυτή η απόφαση να παραμείνει κρυφή. Παρανόμως μάλιστα φαίνεται να έχει αλλιώσει (δεν έχουμε ακόμα τα έγγραφα για να είμαστε βέβαιοι) την απόφαση που λήφθηκε στο ΔΣ στις 31/01 προκειμένου να επικεντρωθούμε σε αυτήν και να προσφύγουμε μόνο κατά αυτής. Δημιούργησε κάτι σαν αντιπερισπασμό δηλαδή, ώστε να ασχολούμαστε μόνο με την απόφαση του ΔΣ, ενώ θα "προχωρούσε" η υλοποίηση της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής!!!

Φυσικά θα πρέπει να πούμε πως εμμέσως, τέτοιες καθοδηγήσεις στο Δήμο είχε δώσει η ίδια η Περιφέρεια, μέσα από την απόφαση ακύρωσης της 288/2008 (Δείτε την απόφαση ΕΔΩ - Ντοκουμέντο 15).

Δυστυχώς όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το "σύστημα" έχει μπει σε "λειτουργία αυτοσυντήρησης" και ο μόνος τρόπος πλέον για να αντιμετωπίσει την κατάσταση είναι να θολώσει τα νερά και να διασπάσει τη μάζα. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό. Και εμάς κάπως έτσι ακουγόταν στα αυτιά μας μέχρι που μας έστειλαν ένα από τα πιο προπαγανδιστικά κείμενα που έχουμε αντικρίσει τα τελευταία χρόνια. Το ακόλουθο κείμενο είναι γραμμένο στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ". Πρόκειται για "στημένη" συνέντευξη του Δημάρχου Δρυμαλίας κ.Μπαρδάνη σχετικά με τον Βιολογικό την περίοδο των φώτων (5 ή 6/1/2009). Φυσικά ο..."δημοσιογράφος" που ρώτησε τον κ.Δήμαρχο τη μία και μοναδική ερώτηση "Τι προτίθεστε να κάνετε με τον Απόλλωνα;" ήταν ο κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, Πρόεδρος της ΟΝΑΣ και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου.

Ειλικρινά αγανακτήσαμε, αφού εντοπίσαμε συνολικά 14 ψεύδη/ανακρίβειες και υπεκφυγές σχετικά με το θέμα, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στο να θολώσει το τοπίο ως προς τις σκοπιμότητες του κ. Δημάρχου.

Τρομοκρατηθήκαμε όμως όταν συνειδητοποιήσαμε πως οι μόνιμοι κάτοικοι του Απόλλωνα δεν έχουν άλλη πηγή πληροφόρησης, πέραν αυτής της εφημερίδας.
Διαβάστε το μαζί με όλες τις επισημάνσεις παρακάτω:




Η αλαζονία της εξουσίας πρέπει να σταματήσει. Ο
ι Τοπικοί Άρχοντες, πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι δεν είναι πάνω από τους Νόμους. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά πως αυτοί αρμενίζουν στραβά και οδηγούν τη Νάξο στην καταστροφή.

Μόνο αν μάθουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις τους και αν κινηθούμε ομαδικά θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα του ΒΙΟ.ΚΑ.

Η Κ.Ο.Β. Κωμιακής ΚΚΕ μας καλεί σε συζήτηση με θέμα:

"Αποχετευτικό & ΒΙΟ.ΚΑ.
Τοπ. Διαμ. Κορωνίδας"


σήμερα Σάββατο 7/2/2009 στις 18:00, στον Απόλλωνα στο καφενείο του Στέλιου Βιτζηλαίου &
αύριο Κυριακή 8/2/2009 επίσης στις 18:00, στην Κωμιακή στο καφενείο του Λιαγούρη

Ενεργοποιηθείτε και Ενημερωθείτε.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Νέες αποκαλύψεις για το..."αμαρτωλό" παρελθόν

Μόλις χθες μας έστειλε blogger δύο έγγραφα που έχουν αρκετό ενδιαφέρον γιατί μας κάνουν και διαπιστώνουμε κάθε μέρα και περισσότερο ότι (δυστυχώς) ΚΑΜΙΑ Δημοτική Αρχή του Δήμου Δρυμαλίας, δεν είναι άξια της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ας τα δούμε όμως:

Το παρακάτω έγγραφο, αφορά διενέργεια αυτοψίας στο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα στις 21-08-2007 (πριν ενάμιση χρόνο) από το Γραφείο Υγείας & Πρόνοιας του Επαρχείου Νάξου, δηλαδή λίγες ημέρες αφότου τραβήχτηκαν (για πρώτη φορά) συνταρακτικές φωτογραφίες που είχαν "συλλάβει" επ' αυτοφόρω τη στιγμή της εκβολής των λυμάτων. (Δείτε τις στην πλαϊνή στήλη και ΕΔΩ). Σημειώστε ότι η 2η σελίδα του εν λόγω εγγράφου υπάρχει ήδη στο "πακέτο" εγγράφων για τον ΒΙΟ.ΚΑ. (Ντοκουμέντο Νο1) στη σελίδα 13.

Φυσικά στο παρακάτω έγγραφο υπάρχουν πολλά άξια σχολιασμού (ειδικά στη 2η σελίδα) εμείς θα σταθούμε σε 2 σημεία της Σελίδας 1.



Στην πρώτη σελίδα λοιπόν, στο κάτω μέρος, το Γραφείο Υγείας & Πρόνοιας του Επαρχείου, ζητά από το Δήμο να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ του ΒΙΟΚΑ, "γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια Υγεία".

Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;
Αν όχι, τότε σας θυμίζουμε εμείς ότι 1 χρόνο και 9 ημέρες μετά, ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ υποτιθέμενη -επιτρέψτε μας- ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ (τον Ιούλιο του 2008), δηλαδή στις 30/09/2008 στην έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ - ΥΠΕΧΩΔΕ) ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ !!!!!

Όλως τυχαίως ένα χρόνο μετά από έλεγχο του Επαρχείου , ελέγχεται και από την ΕΥΕΠ ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα - υποτίθεται "φρεσκοεπισκευασμένος" - και είναι στην ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!!

Δείτε το στη Σελίδα 4
παρ. Ε (2η τελεία από το τέλος) !!!!!!! (Ντοκουμέντο Νο2)

Ειλικρινά όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, μας είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι 2 μήνες μετά την επισκευή ο ΒΙΟΚΑ και πάλι δεν έκανε χλωρίωση, πράγμα που είχε παρατηρηθεί και από δύο διαφορετικές Υπηρεσίες μέσα σε ένα χρόνο...

Η 2η παρατήρηση σχετικά με το έγγραφο αφορά στη Μ.Π.Ε. (εδώ μελέτη περιβαλλοντικών όρων) όπου όπως φαίνεται από το 2007 η Υπηρεσία του Επαρχείου την είχε ζητήσει. Φυσικά απάντηση δεν πήρε ΠΟΤΕ από το Δήμο, αλλά δεν καταλόγισε και πρόστιμα....

Αντίθετα όταν μετά από ένα χρόνο διαπιστώθηκε από την ΕΥΕΠ ( Σελ. 2 - παρ Β1) η ίδια παράβαση ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ κινητοποιήθηκε ο Δήμος με αυτό το "εσωτερικό" έγγραφο, την απόφαση που ακυρώθηκε (288/2008), και την απόφαση κατά της οποίας θα πρέπει να προσφύγουμε σε λίγες ημέρες (αφού και πάλι αφορά τη Μ.Π.Ε. του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε πως ο λόγος που κινητοποιήθηκε τη 2η φορά είναι μήπως γλιτώσει ο κ.Δήμαρχος και ο κ.Ζουγανέλλης τα πρόστιμα. Αν όχι αυτό που ήδη χρεώθηκαν οι δύο τους (Ντοκουμέντο 11) τα επόμενα που ενδέχεται να τους χρεωθούν σε περίπτωση επανελέγχου (του χρόνου για παράδειγμα). Αυτό φαίνεται και από ραδιοφωνικές δηλώσεις του κ.Δημάρχου στις 5/12 και από το παραπάνω "εσωτερικό" έγγραφο. Σχετικά με τα πρόστιμα διαβάστε και ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ για να καταλάβετε καλύτερα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Το δεύτερο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, είναι από το ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ πιστεύουμε πως εδραιώνει ακόμα περισσότερο τις υποψίες που έχουμε ότι μας εμπαίζουν σχετικά με την επισκευή του ΒΙΟΚΑ (πόσο μάλλον με την μετεγκατάστασή τους). Μνημονεύει μάλιστα και την παραπάνω έκθεση αυτοψίας του Επαρχείου. Δείτε το:


Όπως μπορείτε να διαβάσετε:

  • Εκδόθηκε φέτος τον Αύγουστο και συγκεκριμένα μόλις 1 περίπου μήνα μετά την επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. και 1 (πάλι) περίπου μήνα πριν την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ-30/09/2008): Εκδόθηκε στις 22/08/2008
  • Απευθύνεται-Αποστέλλεται στο Δήμο Δρυμαλίας
  • Η Υπηρεσία του Επαρχείου ζητά από το Δήμο να την ενημερώσει για τυχόν ενέργειές του (Δήμου), από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τις 22/08/2008 που αφορούν σε ουσιαστικές εργασίες συντήρησης - επισκευής του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
Το παράδοξο είναι, πως ΕΝΩ ο Δήμος έχει κάνει μέσα σε αυτό το διάστημα μία...επισκευή ύψους 96000 € - σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει δημόσια ο κ.Δήμαρχος - ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (ο Δήμος) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (4/02/2008)!!!!

Αυτή την ενημέρωση έχει ο blogger που μας χορήγησε τα έγγραφα, αλλά μπορείτε και μόνοι σας να το διαπιστώσετε επικοινωνόντας με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δεν απαντούν (ακόμα) στο Επαρχείο ότι τον επισκεύασαν;
Αυτό μάλλον θα πρέπει να το αφήσουμε στην κρίση σας.
Τη δική μας τη γνώμη την υποψιάζεστε. Θυμηθείτε μάλιστα τι συζητιόταν εδώ στο blog το Σεπτέμβρη στην ενότητα του Βιολογικού, όταν ξαφνικά χάλασε ο κατά τα άλλα επισκευασμένος Βιολογικός και χωρίς να γνωρίζουμε όλα αυτά τα έγγραφα (Πατήστε ΕΔΩ).

  • Αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;
  • Αν μας εμπαίζουν ακόμα και για το θέμα της συντήρησης του ΒΙΟ.ΚΑ., γιατί να τους πιστέψουμε όταν μας τάζουν "μετεγκατάσταση" χωρις να βλέπουμε ΟΥΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ;
  • Ήδη έχουν παραδεχτεί δημοσίως πολλάκις, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΒΙΟΚΑ ο συγκεκριμένος ΒΙΟ.ΚΑ. Παραδέχτηκαν δηλαδή ότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν. Τώρα γιατί να σταματήσουν;

Ντροπή...Απλώς Ντροπή....

Ευχαριστούμε τον blogger "Περικλή" για τη συμβολή του στην ενημέρωση.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Επειδή σίγουρα θα έχετε μπερδευτεί...

Η αλήθεια είναι πως με όλα αυτά που γίνονται και εμείς έχουμε μπλεχτεί αρκετά. Αφού καταφέραμε και ξαναξεμπλέξαμε (μέσα μας) το κουφάρι της υπόθεσης "Βιολογικός Απόλλωνα", θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και εσάς αυτές τις ημέρες (μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της 31/1) .

Για αρχή λοιπόν, φροντίσαμε στην πλαϊνή στήλη του Blog να τοποθετήσουμε με αυστηρά χρονολογική σειρά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (Δημόσια έγγραφα και Δημόσιες δηλώσεις - τοποθετήσεις), σχετικά με την υπόθεση του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

Θα ακολουθήσουν στήλες με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό που έχει ήδη παρουσιαστεί σε διάφορες ενότητες του Blog, καθώς και στήλες με σχολιασμό των εγγράφων. Φυσικά με λίγο ψάξιμο όλα αυτά μπορείτε να τα εντοπίσετε και μόνοι σας.

Πρόσβαση στις ενότητες του Blog και στα τελευταία σημαντικά και ασήμαντα νέα μπορείτε να έχετε πιο άμεσα από τα περιεχόμενα της πλαϊνής στήλης, ενώ για σημαντικές ανακοινώσεις απλώς συνεχίστε να διαβάζετε σε αυτή τη σελίδα (πιο κάτω).

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Βιολογικός: Το δις εξαμαρτείν...ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Δυστυχώς το Δ.Σ. στις 31/01/09, ΨΗΦΙΣΕ
την απευθείας ανάθεση ΜΠΕ για τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα (Δείτε ΕΔΩ)

Αυτό σημαίνει πως για να αποφύγουμε τα χειρότερα θα πρέπει και πάλι να προσφύγουμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το παρήγορο βέβαια είναι ότι αυτή τη φορά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ αφήνοντας τον κ.Μπαρδάνη και τα μέλη της παράταξής του, έκθετους απέναντι στην κοινή γνώμη (αφού ήταν οι μόνοι που ψήφισαν αυτή την "ανάθεση").

Φαίνεται πως έστω και τελευταία στιγμή η μειοψηφία συνειδητοποίησε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πως ΑΡΚΕΤΟΙ πολίτες (ακόμα και ντόπιοι) είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους. Έτσι σταμάτησαν τα "επικοινωνιακά" παιχνίδια, καταψηφίζοντας, με αποτέλεσμα αυτή η απόφαση να μην είναι ούτε ομόφωνη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στην Τοπική Επικαιρότητα, στην ενότητα του Βιολογικού και στο e-Καφενείο.

Τώρα μένει να περιμένουμε να..."τοιχοκολλήσουν" την απόφαση και αρχίζει πάλι η αντίστροφη μέτρηση των 10 ημερών.

Όσοι θέλετε φέτος το καλοκαίρι να κάνετε μπάνια στον Απόλλωνα φροντίστε να μη χάσετε την προθεσμία. Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και αν κάποιοι δεν θέλουν να τον λύσουν θα αναγκαστούν να τον "κόψουν". Τώρα πια δεν αρκούν επισκευές του ηλεκκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αντέχουν μόνο για ένα μήνα. Τώρα πια πάσχει και το ίδιο το κτίριο, αφού έχει πάψει να είναι στεγανό.

Ας το καταλάβει κάποτε αυτό ο κ.Δήμαρχος και ας πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να ανοίξει τα μάτια του και τα αυτιά του. Ας ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ διαδικασίες μετεγκατάστασης και ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ.