Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ντοκουμέντα από το αμαρτωλό παρελθόν...

Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια να τα ταξινομήσουμε πρωτίστως για να βγάζουμε ΕΜΕΙΣ μία άκρη, σας τα παραθέτουμε στην πλαϊνή στήλη με επικεφαλίδα
"Ντοκουμέντα ΒΙΟ.ΚΑ.".

Ο σχολιασμός που κάνουμε για ορισμένα από αυτά (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) δεν επαρκεί για να αποκαλύψουμε ούτε στο ελάχιστο τα ψεύδη, τις κοροϊδίες και τις ανακρίβειες που κατά κανόνα διαρρέουν οι αρχές και τα τοπικά ΜΜΕ (σε αγαστή συνεργασία), προκειμένου να αποσυντονίσουν, να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και την τοπική κοινωνία, ώστε να "αναβληθεί ες αεί" η λύση του προβλήματος και να μετατραπεί σε πρόβλημα της..."επόμενης" δημοτικής αρχής.

Συγχαρητήρια θέλουμε να δώσουμε προσωπικά στον κ.Δήμαρχο (μιας και μάθαμε ότι μας διαβάζει) για τις κατ' εξακολούθηση υπεκφυγές του, τις διαστρευλώσεις δημοσίων εγγράφων (βλ. έγγραφο Δήμου Νάξου για το αν δέχεται λύματα ), την άριστη οργάνωση "κλίματος" σε λαϊκές συνελεύσεις (όπως αυτή του Απόλλωνα), και την εκμετάλλευση των τοπικών ΜΜΕ για δημιουργία εντυπώσεων ακόμα και μέσα στους κόλπους της Περιφέρειας και των Δημοτικών Συμβουλίων. Αν ήταν τόσο ικανός και στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων και στη διεξαγωγή νόμιμων διαδικασιών τότε θα ήμασταν κατενθουσιασμένοι μαζί του.

Ειλικρινά με τέτοιο βομβαρδισμό από ψεύδη και ανακρίβειες ακόμα και εμείς δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Επειδή όμως ο χρόνος κυλά, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και όλα κάποτε θα ολοκληρωθούν.

Για αρχή δείτε το ακόλουθο Βίντεο, το οποίο υπάρχει και στην πλαϊνή στήλη (Ντοκουμέντα) και αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/01/2009 όπου λήφθηκε η μία από τις δύο αποφάσεις περι νομιμοποίησης του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ (5/2009).



Σας υπενθυμίζουμε ότι ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (αν όχι όλα) τα έγγραφα στα οποία αναφέρεται ο κ.Δήμαρχος ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ" που υπάρχει στο πλάι του blog (δεξιά).

Αξίζει να δείτε το απαντητικό έγγραφο του Δήμου Νάξου σχετικά με το "αν θα μπορεί να δέχεται λύματα". Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, όπως μπορείτε να ακούσετε στις συνελεύσεις και στο ΔΣ στις 31/5 ο Δήμος Νάξου δεν μπορεί να δεχθεί τα λύματα του Απόλλωνα....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ και την πραγματικότητα ο Δήμος Νάξου..."Επιφυλάσσεται" να πει "αν μπορεί να δεχθεί ή όχι τα λύματα του Απόλλωνα" (Δε γνωρίζει δηλαδή από τώρα αν θα χωράνε). Σύμφωνα λοιπόν με τη δική μας εκτίμηση ο Δήμος Νάξου μπορεί να δεχθεί τα λύματα του Απόλλωνα, του ζητήθηκε όμως άτυπα από το Δήμο Δρυμαλίας να αρνηθεί. Άλλωστε όπως λέει και ο κ. Καμβύσης... "ο κ.Μαράκης (Δήμαρχος Νάξου) με τον κ.Μπαρδάνη (Δήμαρχος Δρυμαλίας) τα έχουν βρει". Επειδή όμως στην πραγματικότητα ο Δήμος Νάξου ΜΠΟΡΕΙ να δεχθεί τα λύματα του Απόλλωνα (άρα ΜΠΟΡΕΙ να γίνει η μεταφορά τους με βυτία), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΚΑ. Νάξου. Συνεπώς ο Δήμος Νάξου "νίπτει τας χείρας του" ως Πόντιος Πιλάτος, έχοντας καλυφθεί νομικά πίσω από μία ασαφή απάντηση, που ο κ.Μπαρδάνης την παρουσιάζει όπως τον βολεύει.

Ακούστε επίσης το χάος και την τρομοκρατία της Συνέλευσης στον Απόλλωνα (18/02) καθώς και τη δημόσια συζήτηση στην Συνέλευση της Κωμιακής (20/2). (Θυμίζουμε ότι πατάτε την επιλογή "Free User" και στη συνέχεια μετά από μικρή αναμονή εμφανίζεται η επιλογή "Download" για να κατεβάσετε τα αρχεία ήχου, τα οποία τα κάναμε όσο πιο μικρά μπορούσαμε διατηρώντας την ηχητική ποιότητα.)

Ευχαριστούμε θερμά ΟΛΟΥΣ τους bloggers που συνέβαλαν στο να αποκτήσουμε όλο αυτό το "υλικό".

Υ.Γ. Όσο για την εκ νέου προσφυγή επί της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ απόφασης και του Περιφερειάρχη, ο οποίος προτίμησε να στηρίξει την παράταξή του, έναντι του δημοσίου συμφέροντος και της Υγείας των πολιτών έχουμε περίπου ένα μήνα (δηλαδή τουλάχιστον έως τις 16/4). Υπομονή λοιπόν....

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Σύντομη αναφορά - σχολιασμός Νέων Εγγράφων

Προς το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος επανειλημμένα αναφέρει ότι δεν υπάρχει μέρος για καινούργιο ΒΙΟ.ΚΑ. Σας υπενθυμίζουμε δε ότι σε αυτό το "απόφθεγμα" κανονικά καταλήγουν οι μηχανικοί - μελετητές κατόπιν ΜΕΛΕΤΗΣ και όχι οι οδοντίατροι-Δήμαρχοι. Όπως σωστά ανέφερε ο κ.Καμβύσης (εκδότης εφ. "Η ΜΑΣΚΑ") η επαγγελματική ιδιότητα του κ.Δήμαρχου είναι να μας "αφήνει με το στόμα ανοιχτό".

Προφανώς ο κ.Δήμαρχος είναι της σχολής του κ. Αντώνη Χωριανόπουλου (προέδρου της ΟΝΑΣ) ο οποίος παλαιότερα είχε αναφέρει το ακόλουθο:

"Ο λαός ζητά, οι πολιτικοί αποφασίζουν και οι τεχνικοί....εκτελούν...."

Εμείς κ.Δήμαρχε θα θέλαμε να μάθουμε τη γνώμη σας στην περίπτωση που κάποιο δημοτικό συμβούλιο αποφάσιζε ότι χρειάζεστε απονεύρωση στον τραπεζίτη σας.... Πώς θα σας φαινόταν; Δε συμφωνείτε ότι είναι καλύτερο αυτό να το αποφάσιζε ένας οδοντίατρος;
Καλό θα ήταν λοιπόν η πολιτεία να επαναπροσδιορίσει τις αρμοδιότητές της, γιατί με τέτοιες "λογικές" η επιστήμη χάνει την ουσία, το νόημά της και την πρακτική της αξία.


Ακούστε επίσης στη συνέλευση του Απόλλωνα στην αρχή, τον κ.Δήμαρχο να μιλά γιαααααααααααααααααααα κάάάάάάάάάάποιον κύριο που μίλησε στην ΠΕ.ΚΙΝ. Φυσικά πρόκειται για τον κ.Θεωνά ο οποίος ως απεσταλμένος του κ.Δημάρχου προσπάθησε και αυτή τη φορά να καθησυχάσει την ΠΕ.ΚΙΝ (όπως είχε καταφέρει τον Νοέμβριο του 2008), δήθεν ενημερώνοντας. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να ακούσετε στη Συνέλευση της Κωμιακής -δια στόματος κας Χερουβίμ (Προέδρου της ΠΕ.ΚΙΝ.)- τις ανακρίβειες με τις οποίες ο κ.Θεωνάς προσπάθησε (ανεπιτυχώς αυτή τη φορά) να πείσει την ΠΕ.ΚΙΝ ότι όλα "βαίνουν καλώς".

Αυτά για αρχή.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

O Περιφερειάρχης απέρριψε τις προσφυγές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δυστυχώς ο κύριος Χαράλαμπος Κόκκινος και οι επιτελείς του, φαίνεται να προτάσσουν το "καλό" της...παράταξης έναντι του "κοινού καλού" αφού στις 16/02/2009 εξέδωσαν απόφαση με την οποία ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ που συνεδρίασαν στις 31/01 και στις 04/02 αντίστοιχα., και που οδηγούν σαφώς στη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.

Λυπούμαστε για αυτήν την τραγική εξέλιξη εις βάρος του Απόλλωνα. Σε καμία όμως περίπτωση δε σημαίνει πως αυτή η απόφαση είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ. Αντίθετα από εδώ και στο εξής αναγκαστικά τερματίζονται τα πολιτικά "παιχνίδια" που πολλοί παράγοντες έπαιζαν όλον αυτόν τον καιρό σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και ροκανίζοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Αλλά όλα αυτά τα ενδεχόμενα θα πρέπει να συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με ψυχραιμία κι ας τραβάει η πολιτεία επίμονα το σχοινί.

Θαυμάστε λοιπόν το σκεπτικό με βάση το οποίο απέρριψε η Περιφέρεια τις 161 προσφυγές:



Αυτή τη φορά βάλαμε και τις 6 σελίδες (φυσικά με σβησμένα τα ονόματα) για του ακόλουθους λόγους:
1. Διότι ακόμα κυκλοφορούν φήμες για το πόσες ήταν τελικά οι προσφυγές. Από ό,τι φαίνεται τελικά ήταν 322 προσφυγές (161 x 2). Βέβαια οι φήμες δε θα διαλυθούν τόσο εύκολα αφού ακόμα και αυτή την εβδομάδα λάβαμε e-mails από φίλους που μας είπαν ότι από την Περιφέρεια με χίλια ζόρια ομολογούσαν ότι ήταν ακόμα περισσότερες (κοντά στις 400). Λίγη σημασία έχει ο αριθμός. Βέβαια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ακόμα και αυτές τις ημέρες που είχε εκδοθεί η απόφαση και που γνώριζαν τον ακριβή αριθμό των προσφυγών, έλεγαν στον κόσμο άλλα αντι άλλων.......

2. Για να αναδείξουμε και τη σημαντική παρουσία δύο Συλλογικών οργάνων: Της ΠΕ. ΚΙΝ. Νάξου και του Συλλόγου Κορωνίδας η οποία με μεγάλη επιμέλεια αποσιωπάται και ΘΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ από τα τοπικά μέσα και τη Δημοτική Αρχή. Εδώ είστε και εδώ είμαστε...θα μας θυμηθείτε.

3. Για να μάθουμε στους υπεύθυνους του Δήμου να...μετράνε. Δυστυχώς κυριολεκτούμε αφού στο πλήρες κείμενο της απόφασης 5/2009 (κατά της οποίας έγινε η μία προσφυγή) γράφουν ότι για την απόφαση(288/2008) που είχε πάρει το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας στις 29 Νοεμβρίου 2008 (και που ακυρώθηκε από τον Περιφερειάρχη) είχαν προσφύγει 67 πολίτες και όχι 65 πολίτες και ο Σύλλογος Κορωνίδας (σύνολο 66), όπως είναι η πραγματικότητα.

Τέλος θαυμάστε παρακάτω τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων 5/2009 και 14/2009 του ΔΣ και της Δημαρχιακής Επιτροπής αντίστοιχα. Προσέξτε πέρα από τις κίτρινες υπογραμμίσεις την ημερομηνία αποστολής του fax (επάνω αριστερά): 17/02/2009!!! Έστειλαν δηλαδή τα κείμενα 4 ημέρες μετά τη λήξη της 1ης προθεσμίας υποβολής προσφυγών (για την 5/2009) και 2 ημέρες μετά τη λήξη της 2ης προθεσμίας (για την 14/2009). Ζητάμε συγγνώμη από τον blogger που μας τις είχε στείλει αλλά με την επικαιρότητα, τις συνελεύσεις, και τις προσωπικές μας υποχρεώσεις, δεν είχαμε προλάβει να τις αναρτήσουμε νωρίτερα.
Είναι καχύποπτοι λοιπόν, όσοι υποθέτουν πως αυτό έγινε για να αποφύγει η Περιφέρεια τις προσφυγές; Είναι κακεντρεχείς όσοι υπέθεταν ότι αυτές οι μεθοδεύσεις μπορεί να γίνονταν ακόμα και με την καθοδήγηση της...Περιφέρειας;
Και να σκεφτείτε ότι οι 322 προσφυγές (αν δεχθούμε ότι ξεκίνησαν να στέλνονται από τότε που αναρτήθηκαν στα blogs) εστάλησαν μέσα σε 3 μόνο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία !


ΑΠΟΦΑΣΗ 5/2009 Δημ. Συμβουλίου Δ.Δρυμαλίας
31/01/2009


ΑΠΟΦΑΣΗ 14/2009 Δημαρχ. Επιτροπής Δ.Δρυμαλίας
04/02/2009



Όπως πάντα περιμένουμε τη βοήθειά σας, τις απόψεις και τα σχόλιά σας περι του θέματος (κατά προτίμηση στην ενότητα του Βιολογικού). Εμείς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα αλληγορικά αυτά έγγραφα.

Ευχαριστούμε θερμά τον blogger που μας μαρτύρησε το..."κρατικό μυστικό" της Περιφέρειας.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τελικά...ποιος "δυσφημεί" τον τόπο;

Αυτό το επιχείρημα είναι μία καραμέλα που δυστυχώς πιπιλούν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι και ντόπιοι επιχειρηματίες ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Οι ίδιοι αυτοί κάτοικοι όμως κάνουν αυτά:



Η φωτογραφία τραβήχτηκε την καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με τον blogger που μας την έστειλε.

Τα ζητήματα που θίγονται είναι πολλά:

1. Με ποιο δικαίωμα ρίχνει ο κάθε ένας στην παραλία με αυτόν τον τρόπο οικοδομικά υλικά;

2. Αυτόν τον "κηνύγησαν" αυτοί που πασχίζουν για την αποφυγή δυσφήμησης του τόπου;

3. Μήπως αυτός που το έκανε ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΥΣΦΗΜΕΙ, ενώ εμείς που το δείξαμε και ο φωτογράφος που το απαθανάτισε ΤΟΝ ΔΥΣΦΗΜΟΥΜΕ;

4. Μήπως η πολιτεία δεν έχει κάνει τους μόνιμους κατοίκους να καταλάβουν πού σταματούν τα δικαιώματά τους και πού ξεκινούν οι υποχρεώσεις τους;

5. Μήπως η πολιτεία με τις πράξεις τις ή με την απραξία της, συχνά επιβραβεύει τις παραπάνω ενέργειες;

6. Μήπως υπάρχει λόγος για αυτό;

7. Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουν προτεραιότητα σε κάποιες κοινωνικές, ηθικές και....ανθρώπινες αξίες ΚΑΙ οι μόνιμοι κάτοικοι ΚΑΙ η πολιτεία ΚΑΙ οι ομοϊδεάτες τους και να βάλουν σε 2η μοίρα την εύκολη λύση, τα προσωπικά συμφέροντα...ακόμα και τις ψήφους;

8. Μήπως τουλάχιστον ΑΥΤΟΙ που φωνάζουν για δυσφήμιση, να φωνάξουν ΠΡΩΤΑ σε αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ;

9. Μήπως να σεβατούμε τους κοινόχρηστους χώρους;

10. Αλήθεια οι επιχειρηματίες δεν ενοχλούνται από αυτή την εικόνα; Αν βρεθεί τυχαία εκεί ένας τουρίστας και δει αυτά, θα πιστέψει ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικά, ώστε να ρισκάρει να έρθει ή να προτείνει τον Απόλλωνα σε άλλους; (Εμείς το ξέρουμε ότι θα είναι, αυτός θα το πιστέψει;)

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Νέα για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα


Μετά και την τελευταία λαϊκή συνέλευση στην Κωμιακή (20/02/2009), είχαμε:

1. μερικές ραδιοφωνικές "κόντρες" μεταξύ Δημάρχου και Συντ. Επιτροπής.

2. την αναβολή της συνάντησης του Δημάρχου με την Περιφέρεια (βοήθησε και ο καιρός για αυτό)

3. την περίεργη απόφαση στις 25/02 περι "αναγνωριστικής μελέτης" (όρος-εύρημα του Δήμου Δρυμαλίας, όρος ανύπαρκτος κατα γενική ομολογία πολλών αρμοδίων και ειδικών. Αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό ας μας παραπέμψει...)

4. τη συνάντηση (τελικά έγινε μάλλον στις 6 ή 9 Μαρτίου) του Δημάρχου με την Περιφέρεια (Διαβάστε ΕΔΩ) και άλλους αρμόδιους.

5. Τη λήξη της προθεσμίας του ενός μήνα που έχει η Περιφέρεια για να δεχθεί ή να απορρίψει τις προσφυγές που έγιναν για τις δύο αποφάσεις (Δευτέρα 16/03/2009 για την απόφαση 5/2009 και Τρίτη 17/03/2009 για την απόφαση 14/2009).
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από bloggers οι αποφάσεις έχουν βγεί, αλλά μέχρι και σήμερα για...άγνωστους-περίεργους λόγους τηρείται σιγή ιχθύος από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για το αν έγιναν δεκτές ή όχι.

Δεν μας αρέσει να σκεφτόμαστε καχύποπτα αλλά; Ας σημειωθεί δε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι προσφεύγοντες ΕΓΚΑΙΡΩΣ το αποτέλεσμα, διότι υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της σιωπηρής απόρριψης. Σε αυτήν την περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται και δεν τους ικανοποιεί η απόφαση θα πρέπει να προσφύγουν πλέον, πέραν της Περιφέρειας, σε ανώτερα όργανα. Αν αργήσουν όμως να διαπιστώσουν αυτό το γεγονός (σιωπηρή απόρριψη), ο χρόνος που θα έχουν για να αντιδράσουν θα είναι περιορισμένος και όπως είπαμε από τη Δευτέρα που μας πέρασε ήδη άρχισε να μετρά αντίστροφη μέτρηση.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι και η Περιφέρεια εφαρμόζει παρόμοιες τακτικές που πρόσφατα εφαρμόστηκαν από το Δήμο Δρυμαλίας.
Σας θυμίζουμε απλώς πως μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των προσφυγών κατά των δύο τελευταίων αποφάσεων "περι νομιμοποίησης" του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ. ο Δήμος Δρυμαλίας ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ το αναλυτικό κείμενο των αποφάσεων με αποτέλεσμα τη δυσκολία σύνταξης των προσφυγών, και τον περιορισμένο χρόνο κατάθεσής τους.

Αντίθετα θέλουμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για κάποιο διαδικαστικό θέμα και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αποφάσεις που πήρε ο κ. Περιφερειάρχης. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να καλέσετε σε ένα από τα τηλέφωνα 22810 96203 και 22810 85064 και ως προσφεύγοντες να μάθετε τι έχει γίνει με την προσφυγή σας και γενικότερα με την υπόθεση.

6. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζει να δραστηριοποιείται:

--- Στις 12/02/2009 συναντήθηκε με τον κ. Μπαρδάνη (Δήμαρχο) και τον κ. Κορρέ (Έπαρχο) για το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ. Τ.Δ. Κορωνίδας και την εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα με τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών μπορεί να τα έχετε διαβάσει ήδη στην ενότητα τοπική επικαιρότητα (ΕΔΩ). Η επίσημη ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έφθασε στα...mail μας χθες και μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:




Φυσικά το 1ο σκέλος των δηλώσεων του Δημάρχου δείχνει πως επιτέλους κινείται προς τη σωστή και ουσιαστική κατεύθυνση (έστω και καθυστερημένα) δηλώνοντας ότι θα προκηρύξει Δημόσιο Διαγωνισμό! Έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν καταγραφεί στην τοπική επικαιρότητα περί ακύρωσης της περίεργης απόφασης για "Ανάθεση του έργου στην Αριάδνη". Δυστυχώς όμως άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη. Μένει λοιπόν να το δούμε να συμβαίνει και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο μέχρι τις 22/03 θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις. Αν τελικά πράγματι προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση τοτε θα μπορούμε να μιλάμε για εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Ως προς το 2ο σκέλος των δηλώσεων του κ.Δημάρχου ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί επιμένει να δίνει χρήματα για μία επισκευή που και παράνομα θα διεκπεραιωθεί και δε θα φέρει αποτελέσματα, ενώ τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μεταφορά των λυμάτων με βυτία.

Αν πράγματι οδηγηθούμε σε μία τέτοια "απόπειρα λύσης" η οποία τα τελευταία 17 χρόνια έχει αποδειχθεί μάταιη (ακόμα και η τελευταία επισκευή αποδείχθηκε φιάσκο) τότε:

1. Και πάλι θα κινδυνεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος με καταγγελίες, με πρόστιμα κ.λπ.

2. Αυτά τα λεφτά θα σπαταληθούν απλώς για τα μάτια του κόσμου, ενώ πιθανόν να κάλυπταν τις ανάγκες μεταφοράς των λυμάτων έστω της καλοκαιρινής περιόδου.

3. Ο Απόλλωνας και φέτος το καλοκαίρι και ίσως για τα επόμενα χρόνια θα μαραζώσει τουριστικά αφού κανείς πλεόν δεν πείθεται ότι μπορεί να επισκευαστεί στο ελάχιστο αυτό το κατασκεύασμα.

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τι έχουν στο μυαλό τους σχετικά με τις παραπάνω συνέπειες και σίγουρα δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί θεωρείται a priori ανέφικτη η λύση μεταφοράς των λυμάτων, είτε ως πολυδάπανη, είτε ως αντιαισθητική...

Γιατί λοιπόν να βάλουμε τόσο νερό στο κρασί μας; Στην ουσία έτσι, θα πίνουμε νερό και όχι κρασί (θα εξακολουθούμε δηλαδή να κολυμπάμε σε λύματα αφού όσο καλή επισκευή και να γίνει είναι σίγουρο ότι δε θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση χλωρίωσης η οποία δεν υπήρξε ποτέ, ούτε τη στεγανοποίηση της δεξαμενής η οποία όπως φάνηκε τον Ιανουάριο του 2009 είναι διάτρητη).

Ο Φεβρουάριος πέρασε και οι εκπτώσεις τελείωσαν. Έτσι και αλλιώς όμως καλό είναι σε θέματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Θα είναι εις βάρος όλων μας...Όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε, τόσο καλύτερα.




Παλιότερες Εξελίξεις

Διαβάστε ΕΔΩ, τι έχει γίνει με το "θέμα" τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Διαβάστε τις εξελίξεις που αφορούν τις Λαϊκες Συνελεύσεις
:

Κωμιακή - 20/02/2009
Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης
Τοπική Επικαιρότητα - E-Καφενείο - Βιολογικός


*************************

Απόλλωνας - 18/02/2009


Σχετική ανακοίνωση Συντ. Επιτροπής

Τοπική Επικαιρότητα - E-Καφενείο - Βιολογικός