Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

O Δήμαρχος ξεπέρασε ΚΑΘΕ όριο....ο βόθρος ξεμπούρδαρε...!



Καταγγελία "φωτιά" εξέδωσε στις 25-5-2009 η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δ.Δρυμαλίας στην οποία χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Δημάρχου και στη Λαϊκή Συνέλευση (στις 7-5-2009) και στο ΔΣ (25-5-2009) "φασιστική" ! Την καταγγελία, μας την έστειλε εχθές blogger, ενώ έχει σταλεί και σε όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Δυστυχώς για το Δήμαρχο, αλλά και για τον Πρόεδρο του ΔΣ, η καταγγελία είναι εξαιρετικά καυστική και από ό,τι θα διαπιστώσετε παρακάτω, καθ' όλα δικαιολογημένη. Επικοινωνήσαμε με blogger της Νάξου, ο οποίος όχι μόνο μας επιβεβαίωσε πολλά από τα γραφόμενα στην καταγγελία, αλλά ανάρτησε για εμάς και δύο αποκαλυπτικά αποσπάσματα από την τηλεοπτική μετάδοση της συνέλευσης (7/5/2009) στο TV Ζευς για να έχουμε οι ίδιοι..."άποψη". (Τους ευχαριστούμε θερμά!)

Θαυμάστε λοιπόν τον Δήμαρχο Δρυμαλίας,
όταν απευθύνεται σε..."αντιφρονούντες".


Βίντεο 1ο
(παρακάτω έχει και 2ο - χειρότερο)





Ό,τι και να σχολιάσουμε είναι λίγο...

  • 1. Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος θεωρεί ότι το...Internet (εννοώντας το blog) είναι του κ.Βαγγέλη Κορρέ. (Δεν πειράζει κ.Δήμαρχε που πάλι δεν το πετύχατε....η προσπάθεια μετράει).
  • 2. Μάθαμε και το καινούργιο: Σύμφωνα με το Δήμαρχο "τα δημόσια αδιαβάθμητα έγγραφα...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ !!!"
Φυσικά κάτι τέτοιο όχι μόνο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να λέγεται από τον πρώτο πολίτη του Δήμου Δρυμαλίας! Ο λόγος, ασφαλώς που "ΔΕΝ.......θέλει....ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ" τα δημόσια έγγραφα - απέφυγε να μας τον πει- είναι γιατί τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
  • 3. Και φυσικά, όπως είδατε, ο κ.Δήμαρχος έχει "ταυτίσει" στο υποσυνείδητό του, το...ιατρείο του με το γραφείο του Δημάρχου, όπου ως Δήμαρχος υποχρεούται να δέχεται ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (και όχι μόνο τους...."πελάτες".....του ιατρείου του).
Αυτό είναι το Δημοκρατικό ήθος και ύφος του..."μεγάλου αυτού πολιτικού άνδρα".

Συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν και Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που τον Στηρίζουν (βλ. Σύλλογο Απολλωνιατών, Περιφέρεια κ.λπ.)

Να τον Χαίρεστε!

Αλλά για να τον χαρείτε ακόμα περισσότερο δείτε τον και στο παρακάτω βίντεο όπου πλεον είναι απροκάλυπτος...Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο ένας-δύο Απολλωνιάτες αντέδρασαν σε αυτή την "τρομοκρατική" επίθεση ενάντια σε ένα συμπολίτη τους...Οι υπόλοιποι φοβούνται να αντιδράσουν..."μην τυχόν και δεν τους δέχεται και αυτούς στο γραφείο του"....Ντροπή...Σε λίγο θα μας δέρνει κιόλας ο τύπος...

Βίντεο 2ο





Ειλικρινά πιστεύουμε πως ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε όριο και κάθε συναίσθηση της θέσης & της ιδιότητάς του. Δεν έχει συναίσθηση το που τελειώνει η "εξουσία" του, ενώ η αντίληψή του για..."συνεργασία" εμπεριέχεται στη φράση "...άμα θέτε, να τα κουβεντιάζετε μοναχοί σας...".

Το καταλάβαμε κύριε Δήμαρχε...."Είμαστε ελεύθεροι να μη σας φέρνουμε αντίρρηση".
Με τέτοιες φασιστικές νοοτροπίες ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΑΙΣΧΟΣ

-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------

Όσο για το "ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟ"...
σας ενημερώνουμε πως ήδη έχουν ξεκινήσει να τον αδειάζουν (από τη Δευτέρα)! Για όσους αντιλαμβάνονται αυτή την εξέλιξη ως θετική τους τονίζουμε τα ακόλουθα:

  • 1. Το βυτιοφόρο που τον αδειάζει από ανεπιβεβαίοτες ακόμα πληροφορίες λέγεται ότι τα αδειάζει στο "Βόθρο" της Κωμιακής !!! Ως γνωστόν αυτός "εκβάλει" στη ρεματιά που καταλήγει στον όρμο του Απόλλωνα.
Επομένως...
"πάλι με χρόνους με καιρούς...πάλι ΣΚΑΤΑ μας θα 'ναι..."
  • 2. Θα κάνουν ό,τι έκαναν και πέρυσι, που είπαν ότι επισκευάστηκε....και το Σεπτέμβρη το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ούτε...χλωριωτής και έφαγαν 7000€ πρόστιμο!!
  • 3. Κανονικά απαγορεύεται να ξεκινήσουν οι όποιες εργασίες ακόμα, αφού δεν έχει καν δημοσιευθεί η απόφαση του Σαββάτου. Αρκεί να σκεφτείτε ότι αν κάποιος θελήσει να προσφύγει κατά αυτής της απόφασης έχει (όπως θα θυμάστε και από τις αποφάσεις κατά των οποίων πολλοί έχουν προσφύγει) 10 ημέρες προθεσμία από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ! Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος προσφύγει τι θα κάνει ο κ.Δήμαρχος ; Μήπως τρέχει για αυτό το λόγο ή μήπως για να προλάβει τη δίκη στις 2 Ιουνίου;
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

Όπως ήταν αναμενόμενο, χάρη σε αυτόν τον "τσαμπουκά" με τον οποίο ο κ. Δήμαρχος προχωρά τη δική του
"πολυπαιγμένη", ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ & παράνομη λύση, η Δημοτική Αρχή σύσσωμη:


Εκφοβίζει ώστε να μην ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.... όλοι όσοι αντιδρούν, διαφωνούν και σκέφτονται να αντιδράσουν (Ντόπιοι και όχι μόνο...)

Προσπαθεί να δημιουργήσει "κλίμα" ώστε όποιος τολμήσει να αντιδράσει στις αποφάσεις του..."Βασιλιά Μπαρδάνη" να φαίνεται ότι "δε θέλει να γίνει τίοτις στον Απόλλωνα"...

Η πιο άμεση αντίδραση σε αυτές τις ανεκδιήγητες ενέργειες του Δημάρχου, εις βάρους του κοινού καλού και της Δημόσιας Υγείας ίσως για παράδειγμα να ήταν μία καταγγελία στο λιμεναρχείο, όπου θα διαπιστωνόταν ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ για αυτές τις εργασίες και θα πήγαιναν όλοι αυτομάτως αυτόφωρο...εκτός από τον Δήμαρχο.....Σωστά κύριε Δήμαρχε;

κ.Δήμαρχε....ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ
Κατηγορείτε άτομα, συκοφαντείτε προσωπικότητες και τρομοκρατείτε και πολώνετε εσκεμμένα τον κόσμο για να καλυφθούν οι...ανομίες σας.

ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.
ΈΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, πέρα από τον....Βαγγέλη.

Σταματήστε λοιπόν να ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους και πηγαίνετε, αν νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη, να αναφωνήσετε μόνος σας...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...!!!!
Υποτίθεται πως έπρεπε να το υπηρετείτε......


-----------------------------------------------

Υ.Γ.1 Έγκυρη πληροφορία, της τελευταίας στιγμής μας αναφέρει ότι σήμερα πλέον δεν τα μεταφέρουν τα λύματα με το βυτιοφόρο. Ό,τι ήταν να γίνει για τα μάτια του κόσμου έγινε. Δε χρειάζεται να ξοδεύονται άλλο σε βυτιοφόρα....Τώρα πια τα ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και φυσικά οι ντόπιοι τηρούν το νόμο της ΣΙΩΠΗΣ!!!

Παρακαλούμε θερμά όποιος έχει, να μας στείλει φωτογραφίες μήπως κάποια στιγμή καταλάβουν κάποιοι ΠΟΙΟΣ είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ και πως ακόμα και νόμιμη να ήταν η επισκευή ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!!

Υ.Γ.2. Δε χρειαζόμαστε πληροφορίες για αυτό: Είμαστε σίγουροι πως η κα. Μπράουν, του "Μεσόγειος FM" έχει πάρει την καταγγελία αλλά το κάνει γαργάρα μέχρι να της πει ο φίλος της ο κ.Δήμαρχος να τη φτύσει........Αφού κα.Μπράουν δεν ντρέπεστε από μόνη σας, θα σας κάνουμε ΕΜΕΙΣ να κοκκινίσετε λιγάκι....

Υ.Γ. 3 Πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορούμε να έχουμε αναρτήσει ολόκληρη τη συνέλευση η οποία.....σίγουρα θα έχει πολλά να πει.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Οχι, που δε θα ψηφίζανε "επισκευή"....

Το Σάββατο, όπως μας ενημέρωσαν φίλοι bloggers, έγινε ο κακός χαμός μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φωνές, κακό, ο Δήμαρχος έξαλλος, αφαιρέθηκε ο λόγος από την κα. Ψαρρά (θυμίζουμε ότι δεν είναι απλή πολίτης αλλά επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης του Δήμου Δρυμαλίας") γιατί -από ότι ακούγεται- τον είχε στριμώξει το Δήμαρχο με αυτά που τον ρωτούσε. Είναι πολύ πιθανό να έχει μπει και η κα. Ψαρρά στη "Μαύρη Λίστα" του Δημάρχου (αυτή με τους..."αντιφρονούντες"), αφού μας έστειλε τον Απρίλιο (και τα αναρτήσαμε στις 12/4) αποκαλυπτικά ΔΗΜΟΣΙΑ έγγραφα του Δήμου, που ο κ.Δήμαρχος προφανώς δε θα ήθελε να βγουν στη..."φόρα".

Τελικά ψηφίστηκε αυτό που ήθελε ο Δήμαρχος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη........"μελέτη" (;;;!!!)
για συντήρηση (ΞΑΝΑ) του ΒΙΟ - ΒΟΘΡΟΥ


Τα χρήματα που θα δωθούν δεν τα γνωρίζουμε επακριβώς αλλά ακούσαμε ότι συνολικά θα είναι πάνω από 60000 Ευρώ !!!!

  • Για ΠΟΙΑ μελέτη μιλάνε; ΠΟΤΕ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ανατέθηκε; Πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο; (Προφανώς δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Θα αποφάσισαν μόνοι τους ότι ήθελαν και θα το λένε "μελέτη"...)
  • Πού τα βρήκανε τόσο λεφτά, όταν συνέχεια κλαίγονται ότι δεν έχουν;
  • Τι λείπει από τον ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟ και πώς είναι δυνατόν να πρόλαβε να χαλάσει μέσα σε 3 μήνες (!!!) από την τελευταία "τέλεια" επισκευή του ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ εξοπλισμός 50-60 χιλιάδων ευρώ (λέμε 3 μήνες και όχι 11, γιατί ο Βιο-Βόθρος είναι χαλασμένος από το Σεπτέμβρη);
  • Πώς ξέρουν ότι θα χρειαστούν τόσα λεφτά για την επισκευή του ΧΩΡΙΣ στην ουσία να έχουν κάνει μελέτη για το τι χρειάζεται να προστεθεί και να επισκευαστεί; Πώς διαχειρίζονται έτσι τα λεφτά του Δημοσίου; (Δηλαδή τα λεφτά μας...)
και τέλος...

Γιατί ο Δήμαρχος ΕΠΙΜΕΝΕΙ σε μια "επισκευή", όταν ο ίδιος ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δρυμαλίας, ο κ. Ζουγανέλης, σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια λέει πως με μια φουρτούνα μπαίνει η θάλασσα μέσα στο ΒΙΟ.ΚΑ. και καταστρέφεται όλος ο εξοπλισμός ;;;;;

ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:



(αυτή η ομολογία - ντοκουμέντο φυσικά αποκαλύφθηκε χάρη στα έγγραφα που μας έστειλε η κα. Ψαρρά. Έτσι εξηγείται το Σαββατιάτικο μένος του Δημάρχου)
Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνεται το παραπάνω απόσπασμα ΕΔΩ
(βλ. σελίδα 2))


Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα, όπως το "αν υπάρχουν αποδείξεις για τις προηγούμενες επισκευές" ακούστηκαν, και εξαγρίωσαν το Δήμαρχο.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μπαρδάνη, λοιπόν, ότι τον Δήμο Δρυμαλίας τον "ΥΠΗΡΕΤΕΙ" και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

Σχετικά με τα αναπάντητα ερωτήματα που θέσαμε σας ενημερώνουμε πως αν όχι αυτή την εβδομάδα, μέσα στην επόμενη, θα τρίβετε τα μάτια σας με αυτά που θα δείτε.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ:


ΕΠΙΣΚΕΥΗ
ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

κι ας λένε....

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ-ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΚΑΙ
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Όσο για την ανύπαρκτη αντιπολίτευση...

...ενώ ξέρει ότι το έργο είναι παράνομο και ότι παράνομα ξοδεύονται χρήματα, ενώ σε παλιότερο Δημοτικό Συμβούλιο είχε απαιτήσει τον "καταλογισμό" αυτών των παράνομων δαπανών, ενώ και ο κ.Τζουάννης και ο κ.Βασιλάκης έχουν δηλώσει πως "αυτό το πράγμα" ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ, τώρα.....................σιωπή.

Σιωπή γιατί θα πουν πως δε θέλουμε το καλό του τόπου.
Σιωπή γιατί θα μας κοστίσει πολιτικά.
Σιωπή γιατί έχουμε και "εμείς" χεσμένη τη φωλιά μας....

Τα Συλλυπητήριά μας..."κύριοι"...

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Το γιοφύρι της Άρτας...στον Απόλλωνα και στο ΔΣ



Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18:00 θα συζητηθεί με το "έτσι θέλω" (και έτσι θα κάνω) η παράνομη και ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΩΦΕΛΗ (εκ νέου) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ" ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Θέμα 5). Διαβάστε παραπάνω την Ημερίσια Διάταξη. Εμείς περιοριζόμαστε στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  • 17 χρόνια ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ και πάντα κολυμπούσαμε στα σ........ μας.
  • Οι ίδιοι, που σήμερα θα συζητήσουν για την επισκευή του, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (άρα ΔΕΝ επισκευάζεται) !!!! (Πατήστε ΕΔΩ για να το θυμηθείτε)
  • Η επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. ήταν και παραμένει μία αδιαφανής διαδικασία: Δεν έχουμε δει ποτέ αποτέλεσμα που να "φαίνεται" (έστω) ότι κράτησε πάνω από 3μηνο, δεν έχουμε δει ούτε ένα τιμολόγιο! Αντιθέτως έχουμε ΔΙΑΒΑΣΕΙ (βλ.ΕΔΩ - παρατήρηση Νο2) και...θα σας δείξουμε "εν καιρώ", δηλώσεις που μάλλον μαρτυρούν πως δεν έγιναν επισκευές ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008: Έγινε απλώς "άδειασμα" της δεξαμενής.
  • ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ (σύμφωνα με το Νόμο) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ" ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΥΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,.......ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;;;;;;;;;
Αν όχι, θα έπρεπε, διότι πέρα από το προφανές ότι θέτονται σε κίνδυνο οι χιλιάδες παραθεριστές, κινδυνεύουν και οι περιουσίες των ίδιων των εμπλεκομένων στις παράνομες "επισκευές" που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και των εργολάβων που έχουν αναλάβει κατά καιρούς τις "δήθεν" επισκευές. Καλά διαβάσατε: Ο Νόμος υποχρεώνει αυτούς (τα φυσικά πρόσωπα) να επιστρέψουν τα χρήματα στο Κράτος (το οποίο δε χάνει για κανένα λόγο τα λεφτά του - ακόμα και όταν φταίει το ίδιο).
  • Δε σας κρύβουμε τη μεγάλη μας περιέργεια ως προς το να δούμε ποιος θα είναι αυτή τη φορά ο "Μέγας" ευεργέτης - επιστήμονας - τεχνικός που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη φετινή (αν τελικά αποφασιστεί από τους ξεροκέφαλους) "επισκευή".
Για να έχει ενδιαφέρον η μάταιη συζήτηση γύρω από το θέμα της "επισκευής" του ΒΙΟ.ΚΑ. εμείς προτείνουμε να εξετασθεί σοβαρά το "χτίσιμο" εντός του ΒΙΟ.ΚΑ., της γυναίκας του πρωτομάστορα. Ίσως έτσι να..."σταθεί" και αυτό το..."γιοφύρι".


----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------



Κατά τα λοιπά το 4ο Θέμα αφορά μια εισήγηση του κ.Ζουγανέλη, στις 3/4 (βλ. Σελ.1 και Σελ.2) που είχαμε αναρτήσει στις 12/4 (βλ. ΕΔΩ -στο τέλος της ανάρτησης) και σχετίζεται με την "εκπόνηση μελέτης" για το..."ποιες μελέτες θα χρειαστεί να γίνουν". Λογικό μεν, αλλά:

1. Ισχύει το προφανές..."Φέξε μου και γλύστρησα", περι της "άμεσης" λύσης του προβλήματος στον Απόλλωνα.
2. Ο εισηγητής - Υπεύθυνος Τεχν/κος Υπηρεσιών του Δ.Δρυμαλίας (κ.Ζουγανέλης) για αυτή τη..."δουλειά" στις 3/4 πρότεινε 4 εταιρείες εκ των οποίων ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η "ΑΡΙΑΔΝΗ".
3. Θυμίζουμε ότι η Αριάδνη είναι εταιρεία του Δήμου.
4. Προφανώς η αντίστοιχη απόφαση που λήφθηκε στο Δ. Συμβούλιο στις 4/4 (για το οποίο είχε γίνει η ηεισήγηση) θα αφορούσε την εταιρεία "Αριάδνη", απορρίπτοντας τις 4 προτεινόμενες εταιρείες του κ. Ζουγανέλη. (Την απόφαση θα προσπαθήσουμε να την βρούμε σύντομα για να μη σας αφήνουμε με κενά).

Η απορία μας είναι:

Ο κύριος Ζουγανέλης όταν έγραφε (στις 3/4) την εισήγηση γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
Μη μας πείτε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή της...

Είχε προσωπικούς λόγους ή κάτι ήξερε παραπάνω για τις "ικανότητες" της εν λόγω εταιρείας;

Όποια και να είναι η απάντηση...κάποιο λάκο έχει η φάβα...


----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

Σχετικά με το 2ο Θέμα.


Το πρασινίσαμε γιατί μας φαίνεται "ύποπτο" - χωρίς όμως να σημαίνει ότι αφορά στα σίγουρα τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

  • Το σίγουρο είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα ("ΘΗΣΕΑΣ") υποτίθεται πως έχουν δεσμευτεί από το Δήμο (εδώ και 2 χρόνια) 21000 ευρώ για "μελέτες" (έτσι αόριστα) του ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα.
  • Επίσης σίγουρο είναι ότι για 2 χρόνια περιμένουμε (λέμε τώρα) σαν τον... "Αιγέα" το... "ΘΗΣΕΑΣ" να..."γυρίσει από την Κρήτη" για να μας κάνει νέο ΒΙΟ.ΚΑ. Και από όσα ακούγονται μάλλον αυτόν τον "ΘΗΣΕΑ" τον σκότωσε ο Μινώταυρος.
Μη σας φανεί παράξενο λοιπόν, αν σήμερα συζητηθεί στο ΔΣ, τα λεφτά του "ΘΗΣΕΑΣ" να πάνε για αλλού, μιας και ο Απόλλωνας τώρα πια θα ενταχθεί σε "άλλο πρόγραμμα" (το ότι ακόμα δεν το ξέρει ούτε ο Δήμος έχει μικρή σημασία......).

Δε σημαίνει πως κάτι τέτοιο γίνεται ή επιτρέπεται. Δεν το ξέρουμε βέβαια. Πρόκειται για δικές μας εκτιμήσεις και υποθέσεις, γύρω από τη συζήτηση που θα γίνει για το συγκεκριμένο Θέμα.

Αλλά είμαστε σίγουροι πως ακόμα και να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο, ο κ.Μπαρδάνης με την ανεξήγητη-επικίνδυνη αλαζονεία του και τη δεδομένη πλέον "ανεπάρκειά του στα της Δημόσιας Διοίκησης" θα το κάνει.


Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Νέα για τον ΒΙΟ-Βόθρο του Απόλλωνα

1. Πληροφορίες λένε ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει αποφασίσει συγκέντρωση κάποια από αυτές τις ημέρες. (Διαβάστε το στην Τοπική Επικαιρότητα - 05 Μάϊος, 2009 23:52)

2.
Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος με τους επιτελείς του, ήδη σπεύδει να θολώσει τα νερά με υποσχέσεις περι "επισκευής" του ΒΙΟ.ΚΑ.

Για επισκευή από ό,τι βλέπουμε έχετε ΠΑΝΤΑ λεφτά κύριοι του Δήμου...

Όπως είχαν και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές...
Μόνο για μεταφορά των λυμάτων δε βρίσκετε λεφτά; Θέλετε να μας πείτε πως είναι φθηνότερη η επισκευή και η προσθήκη "χλωριωτή" όπως ήδη υποσχεθήκατε στους "μόνιμους κατοίκους", από τη μεταφορά των λυμάτων για 3-4 μήνες το καλοκαίρι;
Θέλετε να μας πείτε ότι αυτά τα λεφτά της..."επισκευής" είναι τόσα λίγα που δε βαραίνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου εις βάρος των άλλων περιοχών;
Μήοως θέλετε κιόλας να μας πείτε ότι είναι τόσο καλοφτιαγμένος ο ΒΙΟ.ΚΑ. που δε χρειάζεται πολλά λεφτά για να..."τελειοποιηθεί"; (Αν το ακούσουμε και αυτό........)

Εμείς πάντως θέλουμε να πούμε πως μας δίνεται η αίσθηση ότι λεφτά για επισκευή βρίσκονται ΠΑΝΤΟΤΕ, διότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πόσα δόθηκαν και αν δόθηκαν. Με αυτό το τέχνασμα λοιπόν, λέτε ότι κάνατε επισκευή, πληρώνετε 1-2 μεροκάματα για να φανεί ότι κάτι έγινε στον ΒΙΟ.ΚΑ. και μετά δεν τολμάτε να δείξετε ούτε ένα τιμολόγιο που να αφορά τις..."επισκευές". Λέτε δηλαδή ότι κάνατε επισκευές, χωρις να έχετε ξοδέψει....ούτε ένα ευρώ για επισκευές.
Όπως ακριβώς κάνατε και πέρυσι (2008) όπου δηλώσατε πως ο ΒΙΟ.ΚΑ. επισκευάστηκε, ενώ στην ουσία απλώς τον αδειάσατε. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι συνέβη από το ότι ξαναχρειάστηκε επισκευή σχεδόν αμέσως αλλά και από πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου στα τοπικά μέσα (βλ. 2η παρατήρηση ΕΔΩ).

3. Λεφτά για τη μεταφορά λοιπόν μπορείτε να βρείτε απλώς δε θέλετε και το έχει ομολογήσει ο κ.Ζουγανέλης σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια (Πατήστε ΕΔΩ) το οποίο έχουμε αναρτήσει εδώ και καιρό.
Όσο για λεφτά περι μετεγκατάστασης του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και όχι μόνο αυτού ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ gmoikology στην ενότητα του Βιολογικού (
04 Μάϊος, 2009 11:23 ). Αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για πρόσκληση εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχε αναφερθεί και μέσα εδώ (στο blog) στις 06 Φεβρουάριος, 2009 13:52 στην ενότητα Τοπική Επικαιρότητα.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά την πρόσκληση ή πατήστε ΕΔΩ για να την κατεβάσετε σε μορφή Word, από το site του ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ).
Ιδού λοιπόν η Ρόδος κύριοι, ιδού και το πήδημα...

4. Όσο για τις Προσφυγές μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία νέα στην Τοπική Επικαιρότητα (06 Μάϊος, 2009 15:12). Για όσους έχουν ακόμα προθεσμία να υποβάλουν προσφυγές ας πατήσουν ΕΔΩ για οδηγίες και για να "κατεβάσουν" την Προσφυγή ή ας κατεβάσουν την Προσφυγή στην δεξιά στήλη "Ντοκουμέντα".

5. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας θυμίσουμε και τον..."θεσμό"..."Γαλάζιες Σημαίες".
Μας τον υπενθύμησε blogger. Μπορείτε να επισκεφθείτε και εσείς τις ακόλουθες υπερσυνδέσεις:

α. Πατήστε Εδώ για να διαβάσετε για τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται οι γαλάζιες σημαίες.
β. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ότι ο Δήμος Δρυμαλίας δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ (για τον Απόλλωνα ούτε συζήτηση).
γ. Τέλος Πατήστε ΕΔΩ και μεγενθύνετε το χάρτη για να δείτε ποια είναι η γνώμη που έχει η Ευρωπαϊκή ένωση για την παραλία του Απόλλωνα. Δυστυχώς φαίνεται να μην έχει πάρει μυρουδιά. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να "ψηφίσει" οποιοσδήποτε μπει στο site. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τόσο καλή άποψη. Ας ελπίσουμε έστω ότι αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ενδιαφερθεί να μάθει γιατί αυτή η αντίφαση...