Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δ.Δρυμαλίας...μαγνητοσκοπημένη...

Ο blogger "ΚΑΝΕΝΑΣ" (τον ευχαριστούμε και πάλι) έχει αναρτήσει από τις 12 Ιούνιος, 2009 16:46, στην ενότητα του e-Καφενείου, τρία βίντεο τα οποία είναι εκπληκτικά μοντάζ της συνέλευσης που οργάνωσε η Συντονιστική, με τον κ. Δήμαρχο να δίνει το παρόν σε αυτή.

Εμείς εδώ και μία σχεδόν εβδομάδα θελήσαμε να αναδείξουμε ίσως το καλύτερο από αυτά, μιας και αναφέρεται στην ουσία του πράγματος: Ότι δηλαδή, ο Βιολογικός του Απόλλωνα ουδέποτε λειτούργησε ως Βιολογικός, αφού ανέκαθεν έλειπε από αυτόν βασικός ηλεκτρο-μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως ο χλωριωτής, ο λιποσυλλέκτης και ο εγκέφαλος που θέτει σε λειτουργία τα μηχανήματα !!! (Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ όπου τα λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος!).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Φυσικά εκτιμούμε πως
δεν υπάρχουν είτε οι υποδομές, είτε ο ελεύθερος χώρος μέσα στο κτίριο και αυτός είναι ο λόγος που τόσα χρόνια και μετά από τόσες "επισκευές" (αν μπορούμε να τις αποκαλέσουμε έτσι), αυτά τα εξαρτήματα δεν έχουν ποτέ αγοραστεί και τοποθετηθεί. Το κτίριο δηλαδή του Βιολογικού είναι τόσο κακοσχεδιασμένο που πέρα από τη λανθασμένη και παράνομη θέση του, η οποία επιτρέπει στη θάλασσα να εισρέει μέσα στο κτίριο καταστρέφοντας τον όποιο ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό (το παραδέχεται εγγράφως (Δείτε ΕΔΩ) και ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ.Ζουγανέλης), δεν διαθέτει (προφανώς) και τους κατάλληλους εσωτερικούς χώρους (είτε σαν όγκο, είτε σαν διαρρύθμιση) ώστε να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός που τόσα χρόνια λείπει.

Όπως καταλαβαίνετε, η παραπάνω εκτίμηση θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί αν ένας ειδικευμένος και αξιόπιστος εμπειρογνώμονας διενεργούσε αυτοψία στο εσωτερικό του Βιο-Βόθρου. Από πλευράς των κρατικών Υπηρεσιών όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ ενώ κάθε τέτοια προσπάθεια αποφεύγεται (και αποτρέπεται) εσκεμμένα και επιμελώς. Ακόμα και η ΕΥΕΠ, όταν έκανε την αυτοψία, εξέτασε μεμονομένα μέρη του εξοπλισμού (όπως ο χλωριωτής και οι μετρητές του τελικού προϊόντος που δεν υπήρχαν). Δεν ήταν δηλαδή αρμόδια να εξετάσει στο σύνολό της την κατασκευή, ακόμα και το κτιριακό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά βρήκε παραβάσεις και ελλείψεις που κόστισαν στον κ.Δήμαρχο...7000€ (Δείτε ΕΔΩ το πρόστιμο). Φανταστείτε τι παραλείψεις θα εντοπίζονταν σε μία εμπεριστατωμένη και πλήρη αυτοψία!

Η σημερινή ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής
του Δήμου Δρυμαλίας


Δυστυχώς όλα τα παραπάνω ζητήματα μία υπεύθυνη, σοβαρή και ικανή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να τα είχε επιλύσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά όμως από τα 15 χρόνια κοροϊδίας της τοπικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ήρθε ο κ. Μπαρδάνης και η Ν.Δ. να συγκαλύψουν αυτό το "έκτρωμα" όπως ανέφερε ο κ.Μπαρδάνης ("έγκλημα" θα το λέγαμε εμείς) με παρόμοιες τακτικές με αυτές του κ. Τζουάννη και του κ. Βασιλάκη ("θα τον επισκευάσουμε"..."θα δουλεύει άψογα"....θα...θα...θα....).

  • Τα ίδια έκαναν οι Δημοτικές Αρχές του κ.Τζουάννη και του κ.Βασιλάκη ("επισκευές").
  • Αυτό κάνει λοιπόν και ο κ. Μπαρδάνης τα 2 τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.
  • Αυτό τον συμβουλεύει να κάνει και ο κ.Ζουγανέλης, ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Αυτό τον ενθαρρύνει να κάνει και ο κ. Καλαβρός με τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο από την Περιφέρεια.
Με τόσους κακούς συμβούλους λοιπόν και με τη νοοτροπία του κ.Μπαρδάνη "περι εξουσίας..." φθάσμε στην αρχή άλλης μίας καλοκαιρινής περιόδου, όπου τα λύματα θα χύνονται στη θάλασσα με αμφίβολη ποιότητα, φθάσαμε στην καταγγελία περι "φασιστικής συμπεριφοράς" της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Δυμαλίας (Διαβάστε την ΕΔΩ) και στα δύο παρακάτω βίντεο του blogger "ΚΑΝΕΝΑΣ" που αναδεικνύουν την αλαζονία, την ανικανότητα και την άρνηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής & του Κρατικού Μηχανισμού να επιλύσει το πρόβλημα που απειλεί τη Δημόσια Υγεία των λουομένων στον Απόλλωνα. Δείτε τα:

Βίντεο 1ο






Βίντεο 2ο



Για την "αντιδημοκρατική συμπεριφορά" του κ. Δημάρχου δεν έχουμε να πούμε τίποτα καινούργιο. Το μόνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι από όσα παρατηρούμε:

  • Ο κ.Ζουγανέλης (Αρχιτέκτων) ως "Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών" του Δήμου Δρυμαλίας, εκτός από τεχνικά ανεπαρκής είναι και θεσμικά ανεύθυνος, αφού δεν καταδέχτηκε ούτε καν να πάει στην ενημέρωση της 07-05-2009, αφήνοντας "ξεκρέμαστο" το Δήμαρχο, ο οποίος προκειμένου να επιβάλλει τη γνώμη του αναγκάστηκε να..."βγάλει δόντια".
  • Ο..."Δημήτρης" από όσα πληροφορηθήκαμε πρόκειται για έναν ντόπιο, αυτοδίδακτο υδραυλικό (Δημήτρης Νικολάκης), ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αυτός που κρυφά έβαζε σε λειτουργία τις αντλίες για να χύνονται τη νύχτα τα λύματα στη θάλασσα. Αυτού του ανθρώπου τη γνώμη ρωτά ο κ. Δήμαρχος μπροστά σε όλους τους Απολλωνιάτες σχετικά με "το πώς του φάνηκε ο νέος συντηρητής που του...έστειλε ο Νομάρχης Κυκλάδων" (Δείτε το στο 49:45 - 50:00 σε ΑΥΤΟ το Βίντεο). Προς τιμή του ο κ.Νικολάκης ήταν ειλικρινής και πολύ πιο εγκρατής και υπεύθυνος από τον κ.Δήμαρχο ο οποίος συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Απάντησε στον κ. Δήμαρχο πως "...θα δείξει".
  • Ο "κ. Στάθης Μανδηλαράς", ο "κ.Μπαρμπούνης" και ο "κ. Λεγάκης" τους οποίους "συμβουλεύεται" ο κ. Δήμαρχος για την επιλογή τεχνικού, είναι ιδιώτες, παντελώς αναρμόδιοι και άσχετοι με την υπόθεση του Βιο-Βόθρου του Απόλλωνα και γενικά Βιολογικών. Δεν τους γνωρίζουμε, αλλά από την αμεσότητα επικοινωνίας τους με τον κ.Δήμαρχο, υποθέτουμε ότι είναι "γνωστοί" ή "φίλοι" του κ. Δημάρχου. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Αν όμως οι συμβουλές τους δεν είναι καλές, οι ίδιοι ΔΕΝ έχουν καμία ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα στο οποίο πιθανώς θα οδηγήσουν οι συμβουλές τους... Δεν θα έπρεπε λοιπόν να τους συμβουλεύεται ο κ. Δήμαρχος για να είναι νομικά και ουσιαστικά καλυμένος. Και αυτό διότι είναι συχνό το φαινόμενο, όταν κάποιος δεν έχει ευθύνη για κάτι, να ασχολείται με αυτο το "κάτι" με λιγότερη "υπευθυνότητα", δίνοντας το βάρος του στα πράγματα για τα οποία θα του ζητηθούν ευθύνες (εν προκειμένω στο ιδιωτικό τους επάγγελμα).
Καταληκτικά δηλαδή παρατηρούμε πως οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής καθορίζονται από παντελώς αναρμόδιους μέχρι και ανεπαρκείς ή ανειδίκευτους ανθρώπους. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος αποδεικνύεται ανίκανος να διακρίνει αυτές τις διαφορές που διαχωρίζουν έναν "καλό" από έναν "κακό" σύμβουλο. Περιστοιχισμένος λοιπόν από "κακούς συμβούλους", που ο ίδιος τους έχει επιλέξει και με την διαστρευλωμένη αντίληψή του για τον διάλογο με τους πολίτες και την εξουσία, ο κ. Δήμαρχος οδηγεί τον Απόλλωνα στην απόλυτη ερήμωσή του.

Αντίθετα εφαρμόζοντας τους Νόμους του Κράτους:

  • Προστατεύεται ο ίδιος από πρόστιμα.
  • Σταματά άμεσα η ρύπανση & η μόλυνση από τα λύματα (αφού αναγκαστικά σφραγίζεται αυτός ο ΒΙΟ.ΚΑ. ως παράνομος και μεταφέρονται τα λύματα με βυτία).
  • Ξεκινούν σωστες διαδικασίες για σωστή και λειτουργική μετεγκατάσταση του Βιολογικού.
  • Δεν θα μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να του καταλογίσει το παραμικρό (αφού θα είναι καθόλα νόμιμος), όσο και αν διαφωνεί με τις πολιτικές του.
  • Ο Απόλλωνας θα πάψει να καταστρέφεται τουριστικά όπως γίνεται τα τελευταία 17 χρόνια.
Δυστυχώς όμως αυτές οι νόμιμες διαδικασίες από ό,τι φαίνεται δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση και απαιτούν κόπο (να διαβάσει κάποιος τους νόμους) και χρήματα (μην ξεχνάμε ότι 1ον, δεν έχουμε δει ούτε ένα τιμολόγιο - άρα και χρήματα - των προηγούμενων "δήθεν επισκευών", που σημαίνει ότι όλα μπορεί να είναι λόγια του αέρα και 2ον κανείς αρμόδιος και ανεξάρτητος δεν έχει μπει ποτέ μέσα στο κτίριο για να ελέγξει αν όντως όλα είναι εντάξει. Μόνο ο..."Δημήτρης") .

Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος του "ενεργού πολίτη" να καλύψει (αναγκαστικά) το κενό του συστήματος.... Στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν τους νόμους, να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται υπεύθυνα (και όχι σαν ο Δήμος να είναι το..."τσιφλίκι τους"). Στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να λύσουν το πρόβλημα που απειλέι τη Δημόσια Υγεία όλων μας.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Όλη η αλήθεια για τον ΒΙΟ.ΚΑ. δια στόματος Δημάρχου, σε 10 μόλις λέπτα !

Ευχαριστούμε πολύ τον...Κανένα (!) για τα εκπληκτικά βίντεο που ανάρτησε στο e-Καφενείο. Με τέτοια βίντεο όσοι μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει μυρωδιά για την σκατά-ντια του ΒΙΟ-Βόθρου, κάτι θα τους "βρωμίσει"...

Συγχαρητήρια λοιπόν στον blogger "Κανένας" για την εξαιρετική του δουλειά. Από τα τρία βίντεο που ανάρτησε "για αρχή" ξεχωρίσαμε το ακόλουθο.
Συγχαρητήρια θέλουμε να δώσουμε και στον κ. Δήμαρχο γιατί: Όταν τα λέμε "ΕΜΕΙΣ" δε μας πιστεύει "ΚΑΝΕΝΑΣ".
Ακούστε λοιπόν τα "χάλια" του δήθεν Βιολογικού από την 2η πιο "αξιόπιστη" πηγή: Τον ίδιο τον Δήμαρχο!

Απολαύστε το:






Η 1η πιο..."αξιόπιστη" πηγή -τυπικά- είναι ο κ. Ζουγανέλης, ο οποίος ως υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να συνοδεύει τον κ. Δήμαρχο για να τον συνδράμει σε "τεχνικές ερωτήσεις" που έγιναν. Αντ' αυτού ο κ. Δήμαρχος ήταν μόνο με το...κομπολόι του και δεν είχε ακούσει τίποτα για "ωρίμανση μικροοργανισμών" κ.λπ..

Και μετά σου λέει ο Δήμαρχος ήρθε για να...ενημερώσει................
Τελικά αυτός ο "Υπέυθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών" πόσο.............υπεύθυνος είναι;;;

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Άραγε τα "δόντια" της Περιφέρειας..."κράτησαν τον Εφέτη";;


Αν τελικά ο κ. Μπαρδάνης είπε την αλήθεια, ως οδοντίατρος που είναι, είμαστε σίγουροι ότι θα..."βουρτσίζει", με ευγνωμωσύνη, τα "δόντια" της Περιφέρειας η οποία σύμφωνα με τον ίδιο (στο 42' 50" του βίντεο), "κράτούσε με τα δόντια τον Εφέτη, για να μην τους βγάλει πάλι άκυρη την απόφαση" . Όπως και να έχει, τώρα μπορεί ο κ.Δήμαρχος να προχωρήσει στην ΜΠΕ, χάρη στην οποία θεωρεί ότι θα "γλιτώνει" από τα πρόστιμα και έτσι στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ δε θα ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τη Δημοτική Αρχή (ακόμα και τις μελλοντικές) να μετεγκαταστήσει τον ΒΙΟ.ΚΑ..

Η απόφαση λοιπόν, της Επιτροπής εκδόθηκε. Το πληροφορηθήκαμε και τελικά πριν λίγες ώρες καταφέραμε και την βρήκαμε. Αν και είναι "κενή" περιεχομένου, ουσίας και επιχειρημάτων την αναρτούμε για όσους δεν βαριούνται να τη διαβάσουν:



Όπως βλέπετε και όπως φοβόμασταν, χωρίς καμία αιτιολογία (!!!) η Επιτροπή, απορρίπτει τις 51 προσφυγές πολιτών, αγνοώντας όλα τα επιχειρήματα των προσφυγών, παρά του ότι μέσα σε αυτά υπήρχαν τουλάχιστον δύο τυπικοί λόγοι ακύρωσης της απόφασης του Περιφερειάρχη, του Δήμου και της Δημαρχιακής (πέρα από τους ουσιαστικούς), οι οποία εστίαζαν αποκλειστικά στον "τύπο του Νόμου". Μεταξυ άλλων λόγων, λοιπόν ίσχυαν και οι εξείς:

  • 1. Η απόφαση του Περιφερειάρχη παρατύπως ήταν ενιαία και για τις 2 αποφάσεις του Δήμου, & της Δημαρχιακής, γεγονός που συνιστά τυπικό λόγο ακύρωσής της.
  • 2. Η παραποίηση των πρακτικών, τουλάχιστον στην απόφαση του Δήμου είναι πέρα από ουσιαστικός λόγος & τυπικός για ακύρωση των δύο αποφάσεων - άρα και αυτής του Περιφερειάρχη, η οποία θα έπρεπε να είχε διαπιστώσει την παραποίηση και να ακυρώσει τις αποφάσεις σε πρώτη φάση.

Αν ήθελε δηλαδή ο Εφέτης να τις ακυρώσει, πέρα από τους ουσιαστικούς λόγους παρανομίας των αποφάσεων, υπήρχαν έστω και οι παραπάνω τυπικοί λόγοι για να το κάνει.


"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ"

Σε όλους αυτούς, που με την ανοχή τους, με την αποχή τους ή ακόμα και με τη συνδρομή τους, επέτρεψαν στο οργανωμένο κομματικό σύστημα που έχει εδραιωθεί από τα δύο "ισχυρά" (και όχι μεγάλα) κόμματα, να αποδώσει εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και του Κοινού Καλού.
Όπως είπαμε και εχθές είμαστε αρκετοί, αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζονται ΟΛΟΙ.
(Εξακολουθούμε δηλαδή να πιστεύουμε ότι αν υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα στις αντιδράσεις γενικότερα, και από τους ντόπιους, ειδικότερα, "το σύστημα" δε θα τολμούσε να δρα με αυτόν τον τρόπο.)

Κάποιοι ακόμα διστάζουν, κάποιοι δεν έχουν πεισθεί για τα αναλήθειες της Δημοτικής Αρχής, κάποιοι δεν έχουν πεισθεί για την αδιαλλαξία, την αλαζονεία και την διαστρευλωμένη αντίληψη συνεργασίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, κάποιοι δεν έχουν πιστεί για τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος. Ας είναι...Συμφωνά με πολλούς υπάρχουν άλλοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

Ευχόμαστε, λοιπόν, να ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ έτσι και αν μπορούμε να συνδράμουμε σε "εναλλακτικές" λύσεις, να είστε βέβαιοι ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Περιμένουμε λοιπόν και άλλες δικές σας προτάσεις.

Ήδη "στο τραπέζι", όλον αυτόν τον καιρό έχουν κατατεθεί οι ακόλουθες προτάσεις:


  • 1. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
  • 2. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αφού το 1993 ο Βιο-Βόθρος κατασκευάσθηκε με Ευρωπαϊκά Κονδύλια)
  • 3. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στην επιθεώρηση Υπουργείου Οικονομικών όσων αφορά στις παραλείψεις και παραβάσεις καθήκοντος των αρμοδίων - υπευθύνων της Κτηματικής Υηρεσίας Κυκλάδων σε σχέση με την παράνομη θέση και κατασκευή: 1ον του αγωγού εκροής λυμάτων & 2ον του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
  • 4. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να ελεγχθούν οι Λιμενικές Αρχές Νάξου για βαριά αμέλεια & παράβαση καθήκοντος από το 1993 μέχρι και σήμερα, σε σχέση με τις παράνομες αυτές κατασκευές και τη συνεχή ρύπανση και μόλυνση που προκαλούν.
  • 5. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στους επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας προκειμένου να ελεγχθούν οι Υπηρεσίες Υγείας του Επαρχείου Νάξου & Νομαρχίας Κυκλάδων.
  • 6. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στην Ε.Υ.Ε.Π. προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα κατασκευής και η παράνομη συνέχιση δυσλειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. - ρύπανσης του Περιβάλλοντος.
  • 7. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας για τη μη νομιμότητα των διαδικασιών και των δαπανών κατασκευής, αλλεπάλληλων επισκευών, συντηρήσεων και δαπανών λειτουργίας. Ταυτόχρονα υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών των παραπάνω δαπανών.

Όλες οι παραπάνω αναφορές θα μπορούσαν ταυτόχρονα να κοινοποιηθούν και στην Εισαγγελία Νάξου.
  • 8. Προσβολή της απόφασης της Επιτροπής στο Διοικητικό Δικαστήριο.
  • 9. Καταγγελία και ανάδειξη του θέματος στα ΜΜΕ κάθε μορφής (βλ. ακόμα και ΣΚΑΪ)
  • 10. Μαζική μεταφορά των εκλογικών μας δικαιωμάτων στον Δ. Δρυμαλίας - Τ.Δ. Κορωνίδας.
  • 11. Να δημιουργηθεί μία σχετική επιτροπή / Σύλλογος / Κίνηση Πολιτών.
  • 12. Συνδυασμός κάποιων από τα παραπάνω ή όλων.
  • 13. Να μην γίνει τίποτα από τα παραπάνω και να αφήσουμε τον Δήμο να μας λύσει το πρόβλημα (!!!)
  • 14. Άλλη Εναλλακτική;

Αυτές είναι αρκετές από τις προτάσεις που μας έχουν στείλει πολλοί bloggers ή έχουμε διαβάσει κατα καιρούς σε σχόλια. Δε συμφωνούμε απαραίτητα με όλες αυτές. Πολλές μάλιστα μας, φαντάζουν στα μάτια μας ακραίες, ριψοκίνδυνες, χρονοβόρες ακόμα και ουτοπικές. Παρ' όλα αυτά σας τις παραθέτουμε για να συζητήσουμε για το ποια είναι η......"καταλληλότερη" ή για να τις απορρίψουμε όλες. Η επιλογή είναι δική σας. Καλό θα ήταν βέβαια όπως και μέχρι τώρα να γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να μην ισχύσει το "διαίρει και βασίλευε"...

Μη μας ζητήσετε όμως να συνδράμουμε στο να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, ό,τι ο Βιο-Βόθρος θα επισκευαστεί φέτος ή πως με τη ΜΠΕ του κ.Θεωνά θα λειτουργήσει σωστά αυτό ή και τα επόμενα καλοκαίρια. Η μελέτη που θα κάνει -αν θα κάνει- ο κ. Θεωνάς, αφορά και πρέπει να αφορά, μόνο τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (από εκεί άλλωστε προκύπτει και η ονομασία της μελέτης) και σε καμία περίπτωση ένας μελετητής ΜΠΕ δεν είναι αρμόδιος να μελετήσει ποιοι είναι οι μηχανολογικοί εξοπλισμοί που δεν υπάρχουν και απαιτούνται για τη λειτουργία αυτού του "εκτρώματος" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ.Μπαρδάνης στο βίντεο.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Δήμαρχος Δρυμαλίας: "...η Περιφέρεια κρατά με τα δόντια τον Εφέτη"

Μετά από μεγάλη προσπάθεια επιτεύχθηκε το ανέβασμα στο διαδίκτυο, της Συνέλευσης (της 07-05-2009), η οποία προβλήθηκε στις 12-05-2009, μετά το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, από το κανάλι ΖΕΥΣ της Νάξου.
Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ τον blogger για τις "υπεράνθρωπες" προσπάθειές του να το ανεβάσει και να το ΞΑΝΑνεβάσει (!!!) μιας και το αρχικό site που είχε επιλέξει να το ανεβάσει έκλεισε προσωρινά !!! Δυστυχώς η ποιότητα της εικόνας στο νέο site είναι χειρότερη, αλλά όλα έχουν το τίμημά τους... Τέλος πάντων το είδαμε και ο κ.Δήμαρχος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό...!

Παρακολουθήστε και εσείς με τα ίδια σας τα μάτια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Δρυμαλίας, στο Ελληνικό Κράτος και κατα συνέπεια στον Απόλλωνα (πατήστε επάνω στo σύμβολο του "play" για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή):





Για άλλη μια φορά ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο κ.Δήμαρχος είναι ανεκδιήγητος. Τίποτα όμως δεν ξεπερνά τις δύο απίστευτες ομολογίες του:

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

Ο κ.Δήμαρχος, όχι απλώς δεν ντρέπεται, αλλά ευθαρσώς ομολογεί μπροστά στην κάμερα και σε πολλούς Απολλωνιάτες, ότι ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Μανώλης Καλαβρός του μετέφερε τηλεφωνικά πως "με τα δόντια κρατάνε τον Εφέτη" (δικαστή), προκειμένου να μην τους ακυρώσει την τελευταία απόφαση του Περιφεριάρχη με την οποία απέρριψαν τις 320+ προσφυγές !!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ 42' 50" του παραπάνω Βίντεο !!

κ. Δήμαρχε έχετε χάσει το μέτρο!

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΤΕ

ΑΝΟΙΧΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΩΣ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Αυτό ξέρετε -αν ισχύει- συνιστά σοβαρότατο αδίκημα του κ.Καλαβρού.

Δεν ξέρουμε αν σας το έχει πει κανένας άλλος κ.Δήμαρχε, αλλά αυτά είναι από τα πράγματα που γίνονται (κακώς) και ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.
Εκτός και αν το είπατε απλώς για να "πουλήσετε μούρη" στους Απολλωνιάτες ότι δήθεν "για το καλό του Απόλλωνα παρανομούμε, παρεμβαίνοντας ακόμα και στη δικαιοσύνη" χωρίς κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει αυτά θα τα βρείτε με τον φίλο σας τον...Μανώλη, τον Διευθυντή της..."αυτινής", όπως λέτε χαρακτηριστικά.
Εμείς απλώς θα σταθούμε στο ήθος σας, στις προθέσεις σας να παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη και στην αντίληψή σας για τη λειτουργία του κράτους και της εξουσίας.

Θυμιζουμε ότι οι 51 προσφυγές προς την επιτροπή όπου συμμετέχει ο...εν λόγω εφέτης, εκδικάσθηκαν στις 2 Ιουνίου. Δηλαδή η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και περιμένουμε να ανακοινωθεί, οπότε μπορούμε να μιλάμε πλέον ανοιχτά. Περιμένουμε λοιπόν την απόφαση...


2η Τραγική Ομολογία στο 47' 15"


Είναι γνωστό και μέσα από αυτό το blog (Τοπική Επικαιρότητα - 17 Απρίλιος, 2009 10:28) πως τη Μ. Παρασκευή τα λύματα χύθηκαν για άλλη μία φορά στη θάλασσα.
Στο 47' 15" ο κ. Δήμαρχος ομολογεί ότι το Λιμεναρχείο εκείνη την ημέρα, δέχτηκε καταγγελία και (αν υπάρχει θεός) αντί να έρθει και να διαπιστώσει όργανο του Λιμεναρχείου τη ρύπανση, ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ τον..."ΣΤΕΛΙΟ" και την "κα. ΜΑΡΙΑ" να πάνε να δούνε τι γίνεται στον Βιολογικό και να τους πάρουν πίσω τηλέφωνο!!!!! Αυτό το επιβεβαίωσε επιτόπου και με στόμφο η Τοπική Σύμβουλος κα. Μαρία Ανδρή η οποία "ανέλαβε" να "καθαρίσει" για λογαριασμό του Λιμεναρχείου.

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!!!
Φανταστείτε δηλαδή να το έκανε αυτό η αστυνομία σε περιστατικά ληστείας. Αντί να έρχεται η ίδια, επειδή είναι μακρία, να στέλνει τους πολίτες που μένουν δίπλα στις τράπεζες!!!

Αυτό κύριε Λιμενάρχη λέγεται
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
& διώκεται
.

Το πιο λυπηρό όμως είναι πως πλέον, ΟΛΕΣ αυτές τις ανομίες, πέραν από το θράσος να τις κάνουνε, έχουν και το θράσος να μας τις ανακοινώνουν σαν φυσιολογικές. Και αυτό το θράσος (και για τα δύο) ΔΥΣΤΥΧΩΣ τους το δώσαμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες που αδρανούμε και που περιμένουμε να δράσει ο διπλανός μας. Εμείς που στις περισσότερες των περιπτώσεων δε γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί μας. Εμείς οι Έλληνες που όλα τα ξέρουμε και για όλα γκρινιάζουμε...αλλά ΜΟΝΟ...γκρινιάζουμε. Τίποτα πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Και επειδή θα ήταν υποκριτικό να βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω, σας διαβεβαιώνουμε πως ο μόνος λόγος που δεν καταθέτουμε ΕΜΕΙΣ που είμαστε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αυτά τα στοιχεία στην εισαγγελία Νάξου, είναι γιατί τα έφερε έτσι η τύχη που ήδη καταναλώνουμε πολύ χρόνο και κυρίως κόπο ώστε να τα συγκεντρώσουμε, να τα διασταυρώσουμε (όσο είναι δύνατόν) και να σας τα παρουσιάσουμε. Σε τελική ανάλυση ΑΥΤΟ ας το κάνει κάποιος από εσάς που μέχρι τώρα παρακολουθείτε τις εξελίξεις σαν να βλέπετε ταινία περιμένοντας να δείτε αν θα έχει happy end. Φυσικά δεν αναφερόμαστε ούτε σε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν προσφύγει, ούτε σε όσους μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Δεν προλαβαίνουμε τα πάντα. Είμαστε αρκετοί, αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

Κατά τα λοιπά
  • 1. Ο κ. Ευάγγελος Κορρές ήρθε να ενημερώσει τους Απολλωνιάτες με ένα ντοσιέ-φάκελο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχε μέσα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως είχε Δημόσια έγγραφα και προσωπικές σημειώσεις για το θέμα του αποχετευτικού Τ.Δ. Κορωνίδας.
Αντίθετα ο κ.Δήμαρχος ήρθε να ενημερώσει τους Απολλωνιάτες......

με το ΚΟΜΠΟΛΟΪ ΤΟΥ !!!!!


Από αυτό το γεγονός και μόνο αντιλαμβανόμαστε τη "σοβαρότητα" με την οποία αντιμετωπίζει ο κ.Δήμαρχος το θέμα, ειδικά σε σχέση με τον κ. Κορρέ.
  • 2. Ο κ.Δήμαρχος παραδέχεται σαφώς ότι ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ είναι παράνομος και κακοσχεδιασμένος (συνέπεια αυτού -συμπληρώνουμε εμείς, η μη-λειτουργία του).
  • 3. Ο κ.Δήμαρχος κατά διαστήματα ομολογεί πως ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ. Ταυτόχρονα όμως σε "άλλες φάσεις", αντιφάσκει, ισχυριζόμενος πως ακόμα και τώρα ο Βιο-Βόθρος δουλεύει, ξεχνώντας ότι έχει αναφέρει ελλείψεις σε εξοπλισμό, όπως ο ΧΛΩΡΙΩΤΗΣ!!!
Πέρυσι ισχυριζόταν πως με την επισκευή ο Βιο-Βοθρος δούλευε άριστα.
Τον ισχυρισμό του αυτόν τον ανέτρεψε ο ίδιος σε αυτή τη συνέλευση, με τις ελλείψεις που ανέφερε ότι υπάρχουν και στην ουσία τον "επανατοποθέτησε" χρονικά: Ότι δηλαδή θα ισχύσει η..."άριστη" λειτουργία αυτό το καλοκαίρι....

Πόσες φορές θα καταπιούμε το ίδιο ψέμα;
  • 4. Ο κ.Δήμαρχος παρουσιάζει μια Δημοτική αρχή που δεν τηρεί σχεδόν καμία διαδικασία: Όλα γίνονται στο "μιλητό", ΜΟΝΟ με "γνωστούς" και ΜΟΝΟ με συμφωνίες καφενείου στους "δικούς μας", "για να τελειώνουμε" (κι ας μην είναι οι καλύτεροι), χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί (στα χαρτιά) σχεδόν καμία από αυτές τις συνεννοήσεις. (Για να καταλάβετε, προσέξτε απλώς πόσες φορές μιλάει για "τηλεφωνήματα"). Μας φτάνει βέβαια ο "λόγος" του κ.Δημάρχου για να πιστέψουμε ότι "έτσι" γίνονται τα πράγματα μέσα στη Δημοτική Αρχή...
Την προχειρότητα και τις συνειρμικές ενέργειες ΣΥΝΟΛΙΚΑ της Δημοτικής Αρχής (και όχι μόνο) τις οποίες (παραδόξως) περιγράφει με υπερηφάνεια ο κ.Δήμαρχος, ακολουθούν σπασμωδικές "αντιδράσεις προς επιβίωση", του ίδιου του Δημάρχου, με αποτέλεσμα όχι μόνο τη μη επίλυση του προβλήματος, αλλά τη διαιώνισή του.
  • 5. Για το ύφος, το ήθος και τη συμπεριφορά του κ.Δημάρχου τα έχουμε πει. Έτσι κι αλλιώς όμως, μπροστά στα υπόλοιπα που λέει αυτό πλέον είναι το λιγότερο. Θα δανειστούμε βέβαια από την καταγγελία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δ.Δρυμαλίας" τη φράση "ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους".
Τα υπόλοιπα σχόλια-συμπεράσματα, που σίγουρα είναι αμέτρητα,
τα αφήνουμε σε εσάς.


Και κάτι τελευταίο...

Για όσους αναρωτιούνται πώς το Ελληνικό Κράτος έχει φθάσει σε αυτή την κατάντια...
Για αυτούς που αναρωτιούνται ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάντια...

Σίγουρα κάποιοι ευθύνονται περισσότερο από κάποιους άλλους
και πρέπει να λογοδοτήσουν.

(Όπως ο κ.Ζουγανέλης, που είναι προφανώς ανεπαρκής ως υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών και ίσως ο υπεύθυνος που έχει οδηγήσει με τις άστοχες συμβουλές του, τον κ.Δήμαρχο σε αυτά τα αδιέξοδα. Όπως ο Δήμαρχος, ο κ. Καλαβρός ή ο κ. Κόκκινος....)

Για να πούμε όμως την αλήθεια, αν ψάχνουμε τον πραγματικό ένοχο για αυτήν την κατάντια το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες δεν αρχίζουν και τελειώνουν
στην υπερεκτιμημένη πλέον
(χωρίς να θέλουμε να την υποτιμήσουμε) κάλπη.

Πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τους πολιτικούς που μας θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές, τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τους ψηφοφόρους κάνουμε ακριβώς το ίδιο απέναντι στους πολιτικούς...
Ας κατηγορήσουμε λοιπόν πρώτα τον εαυτό μας και ας κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό το χάλι.