Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Υπόθεση Βιολογικός: "Για να μην ξεχνιόμαστε..."

Έχουν περάσει 17 καλοκαίρια (1993 - 2009) από τότε που κατασκευάστηκε αυτό το..."ΈΚΤΡΩΜΑ", όπως το είπε ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ.Μπαρδάνης σε συνέλευση, στις 07-05-2009 (Δείτε το σε αυτό το Βίντεο).

  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία μολύνεται η θάλασσα από τα ανεπεξέργαστα λύματά μας.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία κολυμπάμε στα λύματά μας.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία εμφανίστηκαν αρκετά και σοβαρά δερματικά περιστατικά σε λουόμενους του Απόλλωνα, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί στα δικαστήρια ότι οφείλονται στον Βιο...βόθρο.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία θίγεται η δημόσια υγεία.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία ο Βιο...Βόθρος υποτίθεται πως επισκευάζεται για να λειτουργεί άψογα. Και όμως -ειδικά την τελευταία 7ετία- σχεδόν κάθε χρόνο..."ξαναεπισκευαζόταν".
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία αυτό το έκτρωμα "υποτίθεται" πως κατασπάραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για "δήθεν επισκευές".
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία οι μετρήσεις ποιότητας του νερού κολύμβησης είτε κρύβονται, είτε αλλοιώνονται, είτε λαμβάνονται αφού έχουν συνεννοηθεί οι αρμόδιοι ατύπως να "κλείσουν" για μερικές ώρες πριν τη λήψη δείγματος, τον Βιο...Βόθρο.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ...ΧΡΩΜΑΤΟΣ, κοροϊδεύουν τον κόσμο εκθέτοντάς τον σε κίνδυνο. Συνεργάζονται μάλιστα μεταξύ τους (ακόμα και από διαφορετικές παρατάξεις), προκειμένου να μη χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα σε ένα μέρος όπου δεν προσφέρεται για..."ψηφοθηρία".
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία μερικοί επιμένουν να αποκαλούν το "ΕΚΤΡΩΜΑ"...Βιολογικό.
  • 17 καλοκαίρια κατά τα οποία εξαιτίας του Βιο...Βόθρου, δυσφημείται όλο και περισσότερο ο Απόλλωνας, καθιστώντας τον όλο και λιγότερο ελκυστικό προορισμό διακοπών.




Θέλουμε να πιστεύουμε ότι:
Το "έγκλημα" αυτό
ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ...ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ.
Όχι τίποτα άλλο...μετά θα μας βγάζει και γλώσσα...


Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές υπάρχουν οι παρακάτω εκκρεμότητες αναφορικά με το "έγκλημα" του Βιο...βόθρου και τη λύση του προβλήματος:

Αναφορικά με τον υφιστάμενο Βιο-Βόθρο

1. Εκκρεμεί η εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής που αφορούσαν τη διεξαγωγή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για..."αδειοδότηση" (παρανόμως) του υφιστάμενου Βιο...Βόθρου.

Έτσι με την παράνομη "αδειοδότηση" ο Βιο-Βόθρος θα φαινόταν νόμιμος στα χαρτιά και κατά συνέπεια ο Δήμαρχος κ.Μπαρδάνης, ο υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ζουγανέλης αλλά και οι..."διάδοχοί" τους θα γλίτωναν από τα πρόστιμα και από την απειλή της εισαγγελικής δίωξης. Αποτέλεσμα; Το πρόβλημα και η μόλυνση θα γινόταν μόνιμη και ο Απόλλωνας με τη συνδρομή των Αρχών θα καταστρεφόταν. Τις θυμάστε;
  • Φυσικά αναφερόμαστε στην απόφαση 5/2009 του Δ.Σ.(Σελ.1, Σελ.2, Σελ.3) και στην απόφαση 14/2009 (Σελ.1, Σελ.2) της Δημαρχικής Επιτροπής. Επιγραμματικά σας θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Για την ακύρωση αυτών των δύο αποφάσεων έγιναν πάνω από 322 προσφυγές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία λειτουργώντας πολιτικάντικα και παραταξιακά τις...απέρριψε αναιτιολόγητα και απροκάλυπτα (Δείτε το ΕΔΩ). Ο αγώνας για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων που θα κατέστρεφαν τον Απόλλωνα δε σταμάτησε εδώ. Στη συνέχεια -και παρ' ότι μεσολάβησαν οι διακοπές του Πάσχα- κατατέθηκαν άλλες 51 προσφυγές, αυτή τη φορά στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, κατά της παραπάνω απόφασης της Περιφέρειας που απέρριψε τις 322 προσφυγές. Δυστυχώς όμως τα μέλη της τριμελους Επιτροπής του άρθρου 152, διορίζονται...από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη με Φ.Ε.Κ.... Αν και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο... Στις 2 Ιουνίου η Επιτροπή απέρριψε τις 51 προσφυγές των πολιτών. Η ελπίδα όμως δεν πέθανε αφού σε λαϊκή συνέλευση του Απόλλωνα, ο Δήμαρχος εξέθεσε ανεπανόρθωτα και την Περιφέρεια και την Επιτροπή αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονόησε ότι υπήρχε "επικοινωνία" μεταξύ τους...(Διαβάστε, Δείτε και Ακούστε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα!!!)
Φυσικά δε γνωρίζουμε αν κάποιοι πολίτες που εξακολουθούν (και καλά κάνουν) να προσποιούνται ότι εμπιστεύονται τα ελληνικά δικαστήρια, προσέφυγαν και κατά της απόφασης της επιτροπής. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ακόμα και σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι και κάτι άλλο.... Άραγε θα εφαρμοστούν ποτέ; Πάντως προς το παρόν η διαδικασία για "κάποιο λόγο" φαίνεται να έχει..."παγώσει"...και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει...


2. Εκκρεμεί να μάθουμε τι έγινε με τον κυριολεκτικά στημένο διαγωνισμό για τη φετινή δήθεν επισκευή του Βιο-Βόθρου.

Αλήθεια ποιος κέρδισε στο διαγωνισμό; Μήπως ο κ.Ζερβός που όλως τυχαίως είχε ολοκληρώσει την επισκευή στην οποία αναφερόταν ο διαγωνισμό, πριν καν προκηρυχθεί; Μήπως;
Η αλήθεια είναι πως δεν το ψάξαμε. Έτσι και αλλιώς για αυτήν την επισκευή του 2009 θα δείτε μελέτες, φωτογραφίες, ακόμα και βίντεο που μας έχουν στείλει πολλοί φίλοι bloggers και που σίγουρα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από το αν όντως κέρδισε τον διαγωνισμό ο κ.Ζερβός. Τι νομίζατε; Θα μέναμε απλώς στις...προσφορές; (Θυμηθείτε το και αυτό το φιάσκο ΕΔΩ). Το πόσο μας κοροϊδεύουν ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Μείνετε συντονισμένοι και θα εκπλαγείτε.


3. Εκκρεμεί να μάθουμε τι γίνεται με την ΕΥΕΠ και την κτηματική υπηρεσία!!!! Τελικά θα κατεδαφίσουν τον Βιο-Βόθρο;;;

Εδώ λοιπόν βρίσκονται οι..."εξελίξεις" που λέγαμε. Η ΕΥΕΠ στις 4/12/2008 υποχρέωσε με έγγραφό της (Δείτε το ξανά ΕΔΩ) την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων να ελέγξει αν είναι νόμιμα κατασκευασμένος ο Βιο-Βόθρος. Όπως φάνηκε η κα. Γιανσελίδου, υπεύθυνη της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων και η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, "έκλεινε τα μάτια" στην υπόθεση "γιατί αλλιώς θα έπρεπε να τον κατεδαφίσει". Δεν τα είπαμε εμείς. Τα είπε ο κ.Μπαρδάνης, ο Δήμαρχος ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 23 Μαϊου 2009 (Ακούστε τον ΕΔΩ) . Με το φόβο...όχι των Ιουδαίων, αλλά του εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος, με βάση τα έγγραφα που μας έχετε στείλει, η κ.Γιανσελίδου προχωρά την υπόθεση...όσο πιο αργά μπορεί. Αν μπορούσε θα ξανάκλεινε και τα βλέφαρα από ό,τι φαίνεται. Εμείς ως καλοπροαίρετοι......θα σταθούμε στο ότι η υπόθεση προχωρά.......Ήδη από τον Ιούλιο έχει εμπλακεί και το Πολεμικό Ναυτικό με σχετικά άγριες διαθέσεις (Δείτε στην τοπική επικαιρότητα το σχόλιο του DRYMALITHS στις 09 Αύγουστος, 2009 10:14.)
Θα μιλήσουμε όμως για όλα αυτά αναλυτικά.





Αναφορικά με την πολυπόθητη
κατασκευή
ΝΕΟΥ - ΝΕΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ.


1. Εκκρεμεί να εξηγήσουμε μία και καλή αυτό το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" στο οποίο υποτίθεται είναι ενταγμένος ο Απόλλωνας και ο Βιο-Βόθρος του.

Αν θυμάστε για το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" καυχιόταν καιρό ο κ.Δήμαρχος, ενώ το έγραφε περήφανα και στην εφημερίδα του "Τα Νέα του Απόλλωνα" ο κ. Αντώνης Χωριανόπουλος. Και οι δύο μιλούσαν και μερικές φορές εξακολουθούν να τα λένε για 200.000€ και για μελέτη.

Με απλά λόγια:
  • Από τα 200.000€ που ισχυρίζονται οι διάφοροι "λαϊκιστές", για τον Απόλλωνα ήταν μόνο τα 21.000€. Όλα τα υπόλοιπα αφορούσαν Βιολογικούς για την Απείρανθο, την Κόρωνο την Κωμιακή κ.λπ. Όταν έχουμε χρόνο θα ανεβάσουμε και τα αντίστοιχα έγγραφα που το αποδεικνύουν. Εν τω μεταξύ αν ζητάτε αποδείξεις για το ποια είναι η αλήθεια μπορείτε να βρείτε ακούγοντας τη συνέλευση της Κωμιακής στις 20/2/2009.
  • Αυτά τα 21000 € δεν αφορούσαν τη μελέτη νέου ΒΙΟ.ΚΑ. γενικώς και αορίστως. Αφορούσαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τη μελέτη χωροθέτησης ενός Νέου ΒΙΟ.ΚΑ.. Τίποτα παραπάνω. Δηλαδή με τα 21000€ θα ξέραμε απλώς 2-3 θέσεις που θα μπορούσε να μπει ο ΒΙΟ.ΚΑ. Αυτό και μόνον αυτό. Δε θα φτιαχνόταν τίποτα. Μετά θα χρειάζονταν άλλα χρήματα τα οποία προφανώς θα τα ψάχναμε για καμία δεκαετία ακόμα.
  • Εξάλλου ήδη αυτά τα 21000€ είναι υποτίθεται στη διάθεση του Δήμου τα τελευταία 3 χρόνια. Παρ' όλα αυτά ο Δήμος ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Γιατί;;;;;;


2. Εκκρεμεί να εξηγήσουμε το άλλο πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα που..."τρέχει" αυτόν τον καιρό και που θα μπουν οι Βιολογικοί όλων των νησιών και των οικισμών που έχουν πάνω από 2000 κατοίκους την περίοδο αιχμής...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πρόγραμμα στην ουσία..."έχει κλείσει" και πως έχουν μείνει απ' έξω Βιολογικοί καθαρισμοί νησιών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν καταθέσει μελέτες για ΒΙΟ.ΚΑ. πέρυσι τον χειμώνα !!!! Τα λεφτά του προγράμματος έχουν τελειώσει...
Και ο κ.Δήμαρχος, ο κ.Μπαρδάνης, μας κοροϊδεύει από τις 07-05-2009 (Δείτε τη συνέλευση του Απόλλωνα ΕΔΩ), ότι θα μπει και ο Απόλλωνας σε αυτό το πρόγραμμα (οπότε "εννοείται" πως δε χρειάζεται να ασχολούμαστε με το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ"πλέον).

Για αυτό το λόγο μάλιστα (για να "προλάβουμε" το "πρόγραμμα") στις 23-05-2009 το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας πήρε την εξής απόφαση:


Ανέθεσε στη Διαδημοτική Εταιρεία "Αριάδνη", να...μελετήσει...το "ποιες μελέτες χρειάζονται" για να υλοποιηθεί ενιαίος ΒΙΟ.ΚΑ. για πολλά χωριά μαζί.

Αυτό που ακούσατε. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Αυτό θα κάνει η..."Αριάδνη". Θα..."μελετήσει" τι είναι αυτό που θα πρέπει να μελετηθεί (Ενημερωτικά σας λέμε ότι στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνει είναι ένα κολάζ από το τι προβλέπουν οι αντίστοιχοι Νόμοι για τέτοιυ είδους μελέτες. Μιλάμε δηλαδή για ένα δεκαήμερο δουλειά η οποία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει). Μετάάάάά θα γίνει διαγωνισμός, μετάάάάά θα κατατεθούν οι προσφορές, μετάάάάάά θα γίνουν οι μελέτες και μετάάάάάάάάάά θα κατατεθούν όόόόόλα αυτά για να ληφθούν οι εγκρίσεις και να μπούμε στο πρόγραμμα...που όπως είπαμε ήδη έχει "κλείσει"...

Και μετά θα ξυπνήσουμε...
Αρκεί να σκεφτείτε ότι η εταιρεία "Αριάδνη" 4 μήνες μετά την απόφαση.......ακόμα το..."μελετάει".

Επειδή δηλαδή αρχίσαμε να τους παίρνουμε χαμπάρι ότι, εδώ και 3 χρόνια, μας δουλεύουν ψιλό γαζί με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", σκέφτηκαν να αρχίσουν να μας δουλεύουν με καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μηδενιστεί ξανά το "κοντερ της υπομονής μας".

Όλα τα παραπάνω φυσικά θα τα αναλύσουμε και θα τα ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ τις εβδομάδες που έρχονται. Αυτό ήταν απλώς η..."εισαγωγή".

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΩΣΤΕ:
  • 1. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ "ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ" ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ., ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ..."ΕΚΒΑΛΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
  • 2. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ
  • 3. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (Τα βυτιοφόρα για τους καλοκαιρινούς μήνες μήπως τώρα αρχίζουν να μοιάζουν με..."εφικτή λύση";;;).

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να γίνει "βαρύς ο χειμώνας" γιατί τότε...το καλοκαίρι θα γίνει..."ασήκωτο"...

Καλή Εβδομάδα και...ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλα ρωτάς...κι άλλα μαθαίνεις...

Με αφορμή την ανάρτηση με τίτλο "Εγκατάλειψη", αλλά και με τη συζήτηση που προέκυψε στο e-καφενείο περί..."καθεστώς καταστηματαρχών" τις προηγούμενες ημέρες, φίλοι bloggers -εδώ και καιρό- μας έστειλαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα σημαντικό θέμα του Απόλλωνα:


"Το κυκλοφοριακό"
.

Αν και πάντα αναγνωρίζαμε τη σημασία του κυκλοφοριακού προβλήματος στον Απόλλωνα, ποτέ δεν είχαμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε επακριβώς μία πιθανή λύση του, τους "υπεύθυνους" που θα μπορούσαν να δώσουν την ενδεχόμενη λύση, αλλά και αυτούς που πιθανά στέκονται εμπόδιο στη λύση του. Μετά από εκτενή ηλεκτρονική αλληλογραφία όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι λύση έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί και υπεύθυνος για τη...ΜΗ-εφαρμογή της ήταν και είναι ο Δήμος και η Αστυνομία. Το χειρότερο όμως είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και προς έκπληξή μας, υπάρχουν και άνθρωποι που ευθύνονται για τη διατήρηση αυτής της κατάστασης και δυστυχώς όλα δείχνουν...τους ντόπιους καταστηματάρχες!!!! Άλλα ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή...



ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

(Ποιο είναι;)

Καταρχάς, από όσα έχουμε αντιληφθεί, το πρόβλημα με την κυκλοφορία δεν είναι ένα.

  • Όλοι όσοι παραθερίζετε τακτικά τα καλοκαίρια στον Απόλλωνα θα έχετε τύχει μάρτυρες περιστατικού, όπου ένα τουριστικό λεωφορείο κορνάρει λυσσαλέα, μέσα στο μεσημέρι, προκειμένου να ξεπαρκάρει από τη γωνία ένας τουρίστας το όχημά του και να ανοίξει το δρόμο. Η λεπτομέρεια; Ο τουρίστας εκείνη τη στιγμή συνήθως κάνει...μακροβούτι και μέχρι να καταλάβει τι πρόβλημα υπάρχει και να έρθει να βγάλει το όχημά του από τη θέση που εμποδίζει το λεωφορείο (συνήθως μόνο αυτό το όχημα "σφηνώνει"), έχει περάσει ένα τέταρτο της ώρας.
  • Επίσης, όλοι όσοι οδηγείτε το καλοκαίρι θα έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη στάθμευση του οχήματός σας. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που υποτίθεται ότι ενοικιάζεται από το δήμο οικόπεδο για parking, δεν υπάρχει σήμανση που να προτρέπει τους επισκέπτες να σταθμεύσουν ΕΚΕΙ το όχημά τους και να συνεχίσουν πεζοί. Εξάλλου οι θέσεις είναι περιορισμένες και τις περισσότερες φορές το parking είναι γεμάτο από οχήματα μόνιμων παραθεριστών. Επόμενο είναι λοιπόν, ο επισκέπτης να συνεχίζει να οδηγεί, ώστε να...δει πού θα τον βγάλει ο δρόμος. Έτσι βρίσκονται σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού (και όχι μόνο) παρκαρισμένα οχήματα, μειώνοντας το συνολικό του πλάτος.
  • Με αυτόν τον "συνωστισμό" που επικρατεί κατά μήκος του δρόμου συχνά κάποιοι οδηγοί που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις στριμώχνονται με αποτέλεσμα κάποιος να πρέπει να κάνει όπισθεν. Αυτή είναι η αρχή ενός...απίστευτου μποτιλιαρίσματος και προς τις δύο κατευθύνσεις... Βλέπετε συνήθως μέχρι να κάνει κάποιος όπισθεν, έρχεται το επόμενο όχημα και μέχρι να συνεννοηθούν ποιος είναι αυτός που τελικά....συμφέρει να κάνει όπισθεν, έρχεται κι άλλο όχημα κ.λπ. κ.λπ. Όταν μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα οχήματα τύχει και βρεθεί κάποιο τουριστικό λεωφορείο, τότε γίνεται το έλα να δεις...
  • Το πιο εμφανές πρόβλημα σε σχέση με το κυκλοφοριακό και που εμφανίζεται καθημερινά -τείνει μάλιστα να θεωρηθεί κατεστημένο- έχει να κάνει με την όχληση που δημιουργεί η διέλευση των λεωφορείων και λοιπών οχημάτων μπροστά από τα μαγαζιά. Ο θόρυβος, η σκόνη και το καυσαέριο είναι τρία στοιχεία που καταστρέφουν τη γραφικότητα του χωριού, και αδιαμφισβήτητα κάνουν πολλούς θαμώνες και πελάτες των καταστημάτων να δυσανασχετούν, αφού η απόλαυση του μεσημεριανού φαγητού, του καφέ, του παγωτού ή του ποτού έχει μία γεύση από...την γκρίζα Αθήνα.
  • Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού των πεζών! Συγκεκριμένα, ο πεζός είναι αναγκασμένος να περπατά επάνω στο δρόμο. Αυτό φυσικά είναι αναμενόμενο, αφού δεν υπάρχουν (και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να υπάρξουν) πεζοδρόμια. Αν υπήρχαν πεζοδρόμια τότε ο δρόμος θα γινόταν τόσο στενός, που δε θα ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν δύο οχήματα που έχουν αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους....ακόμα και χωρίς να υπάρχουν παρκαρισμένα στο πλάι. Σημειώστε επίσης ότι κυκλοφορούν δεκάδες μικρά παιδιά τα οποία, λόγω του ύψους τους, δεν είναι εύκολα ορατά από τα οχήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πετάγονται στη μέση του δρόμου! Έτσι ακόμα και στα καταστήματα, κανένας γονιός δεν πίνει ήσυχα τον καφέ του, όταν ξέρει ότι τα παιδιά του παίζουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα!
Όλα τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Μέχρι πριν μερικές ημέρες ακόμα και εμείς πιστεύαμε πως η μόνη αναφορά που είχε γίνει ποτέ στο κυκλοφοριακό ήταν το 1999 με το διαχρονικό - δυστυχώς - κείμενο "Απόλλωνας Νάξου SOS" έξι συμπολιτών μας (Διαβάστε ΕΔΩ τη μεσαία του στήλη και την προτελευταία παράγραφο). Κατά τα λοιπά, είχαμε την αίσθηση ότι το "κυκλοφοριακό" απασχολούσε περιστασιακά και "επιδερμικά" τους τακτικούς παραθεριστές του Απόλλωνα. Όμως, το παρακάτω υπόμνημα που συντάχθηκε και υπογράφηκε στις 16-08-2002, με πρωτοβουλία συμβολαιογράφου (!!), από 19 ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τον Απόλλωνα και την καθημερινότητά τους μαρτυρά ότι και αυτό το πρόβλημα έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση και προβληματισμό. Διαβάστε το:

2002 - 08 - 16 Υπόμνημα

Το παρόν υπόμνημα αναπτύσσει ακόμα μία πτυχή του προβλήματος που αφορά ολόκληρο τον οικισμό. Απευθύνεται δε στο τοπικό Συμβούλιο του Τ.Δ. Κορωνίδας και κοινοποιείται και στον κ. Έπαρχο Νάξου. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, από τότε, έχουν περάσει επτά (7) ολόκληρα χρόνια και δυστυχώς κανείς αρμόδιος δεν έκανε τίποτα, ενώ το τοπικό συμβούλιο, μάλλον...δεν "πίεσε" όσο θα έπρεπε....




Η ΛΥΣΗ


Φυσικά τα παραπάνω προβλήματα παραμένουν μέχρι σήμερα...άλυτα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έγινε ποτέ καμία ενέργεια που να οδηγεί στη λύση τους ή τουλάχιστον να προσποιείται ότι κάνει ακριβώς αυτό.... Ρωτήσαμε, μάθαμε, θυμηθήκαμε, συνδυάσαμε γεγονότα και ιδού που καταλήξαμε:

Για το θέμα των παρκαρισμένων σε κάποιο βαθμό υποτίθεται ότι έχει γίνει "προσπάθεια" από τις Τοπικές Αρχές να δοθεί λύση με 3 τρόπους. Σας τους παραθέτουμε:

1. Παράνομη κατασκευή δρόμου το 1998 - 2000, (μπάζωμα της θάλασσας) στο βόρειο τμήμα του χωριού (από την πρώην "DISCO-CLUB Φράουλα", μέχρι του Λυερού), που καταλήγει σε έναν υποτυπώδη, στενόμακρο χώρο στάθμευσης που δεν επαρκεί ούτε για τους περίοικους (Δείτε τη φωτογραφία δεξιά).

2.Ενοικίαση-εκμίσθωση οικοπέδων τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να γίνει χρήση τους ως Δημοτικό parking.

3. Τοποθέτηση σημάτων για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε συγκεκριμένα, ιδιαίτερα επικίνδυνα - στενά και μειωμένης ορατότητας σημεία (π.χ. στη διασταύρωση μπροστά από το Ξενοδοχείο "Άδωνις"κ.λπ.)

Δείτε συνοπτικά όλα τα..."μέτρα βελτίωσης" στην παρακάτω φωτογραφία:



Ωραία δεν ακούγονται;;;;
Τι φταίει όμως και παραμένει το πρόβλημα parking;

1. Η ενοικίαση - εκμίσθωση οικοπέδων καθώς και το parking στο βόρειο τμήμα (Λυερού) δεν προσφέρει τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης. Αναμενόμενο άλλωστε, αφού οι αρμόδιοι όλα τα κάνουν με προχειρότητα και χωρίς να εξετάσουν προσεκτικά τις απαιτήσεις της περιοχής. Για του λόγου το αληθές δείτε το..."τεράστιο οικόπεδο" εξυπηρέτησης ενός ολόκληρου οικισμού, με δύο ξενοδοχεία, δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, τακτικούς παραθεριστές και πολλούς επισκέπτες:


Ένα πολύ καλό, διαχρονικό κείμενο που περιγράφει τρόπους "εξέτασης" και επίλυσης τέτοιων προβλημάτων στον Απόλλωνα είχε γράψει ο κ. Μανώλης Χωριανόπουλος στην ενότητα "Προτάσεις για ανάπτυξη - Βιωσιμότητα του Απόλλωνα" στις 04 Απρίλιος, 2008 03:32.

2. Σχετικά με τα σήματα απαγόρευσης στάθμευσης φυσικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. Κατά συνέπεια όλοι τα παραβίαζαν...και έτσι η ζωή συνεχιζόταν με τις γνωστές "ελληνικές συνήθειες"...

Αυτό γινόταν μέχρι που το καλοκαίρι του 2005, μετά από παρατεταμένες διαμαρτυρίες (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, διαμαρτυρήθηκαν ακόμα και οι οδηγοί των ΚΤΕΛ για αυτή την κατάσταση) ήρθε η..."Ελληνική Αστυνομία" να επιβάλλει την τάξη. Εκπρόσωπός της ήταν ο "πασίγνωστος" σε όλη τη Νάξο "αστυνομικός με τα...πολλά παιδιά", ο οποίος έκοβε κλήσεις στους πάντες και δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις ήταν αυθαίρετες και λανθασμένες! Όλο το χωριό ξεσηκώθηκε! Ο κόσμος πλέον δεν ήξερε που να βάλει τα αυτοκίνητά του, αφού σύμφωνα με το συγκεκριμένο όργανο της τάξεως ήταν ελάχιστα τα νόμιμα σημεία στάθμευσης. Πολλοί τις πλήρωσαν, άλλοι τον κατήγγειλαν και τελικά η όλη δυσφορία των παραθεριστών έναντι της Αστυνομικής Αρχής αλλά και του Δήμου, οδήγησε τον τότε Δήμαρχο κ. Γιάννη Τζουάννη στην ακόλουθη ανακοίνωση:




Παραθέτουμε και άλλη μία φωτογραφία για να κατατοπιστείτε καλύτερα:





Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που ο Δήμος ασχολείται δημόσια με το κυκλοφοριακό του Απόλλωνα, αλλά όχι ουσιαστικά. Όπως βλέπετε, αυτή η ενασχόληση έγινε εμφανής ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΥΠΟΜΝΗΜΑ" ΤΩΝ 19 ΠΟΛΙΤΩΝ το οποίο είχε ξεχαστεί προ πολλού... Η ανακοίνωση εστάλη στους δύο τοπικούς Συλλόγους (Απόλλωνα & Κωμιακής) και στις εφημερίδες τους, ενώ γνωστοποιήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας αλλά και.....στους "κατοίκους οικισμού Απόλλωνα" (!!!!!!!). Ναι καλά διαβάσατε. Στους "κατοίκους οικισμού του Απόλλωνα". Η συγκεκριμένη ανακοίνωση τον Αύγουστο του 2005 τοιχοκολλήθηκε σε όλο τον Απόλλωνα!!!! Γιατί; Για να πει ο κ.Τζουάννης σε όλους, πως η κριτική που ασκείται στον Δήμο για τα χάλια της κυκλοφορίας στο χωριό, είναι...άδικη!!!!!!! (Κρίμα στο χαρτί που καταναλώθηκε δηλαδή...)

Πού το στήριζε αυτό ο κ. Τζουάννης;

Μα φυσικά στην παράγραφο 3 της ανακοίνωσης όπου προσπαθεί να αποποιηθεί τον ευθυνών του λέγοντας πως:

"Η Δημοτική Αρχή δεν δύναται με καμία απόφασή της να αναιρεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο" (εννοώντας τον Κ.Ο.Κ.).

Σωστό και λογικό μέχρι εδώ.

και συνεχίζει...

"...κατά συνέπεια δεν μπορεί να επιτρέπει ή να απαγορεύει την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων ανάλογα με τις ανάγκες ενός οικισμού, εφόσον από τον Κ.Ο.Κ. ορίζεται τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται"

Τη λέξη..."εφόσον" την προσέξατε;

Αυτή η λέξη κάνει τη μεγάλη διαφορά...Βλέπετε ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) είναι Νόμος και κατά κύριο λόγο περιέχει γενικές διατάξεις που αφορούν ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανόνες κυκλοφορίας ανεξαρτήτως περιοχής. Από εκεί και πέρα όμως, η ρυθμιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης μέσα στον οποιοδήποτε οικισμό με μονοδρομήσεις, σήμανση στάθμευσης, ακόμη και...παρκόμετρα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, σύμφωνα με τον Δημοτικό Κοινοτικό Κώδικα. Μάλιστα για τέτοιες ρυθμίσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η εκπόνηση μελέτης από εδικούς και αντίστοιχες εγκρίσεις (θυμηθείτε ότι στη Χώρα ακόμα..."τρώγονται" για το κυκλοφοριακό).

Επομένως η Δημοτική Αρχή και ο πρώην Δήμαρχός της κ. Τζουάννης με αυτή την ανακοίνωση, στην ουσία σφύριζαν αδιάφορα μπροστά στο πρόβλημα. Στην ουσία μας...κορόιδευαν.


Το απίστευτο όμως που μάθαμε είναι το ακόλουθο:

Την ίδια στιγμή που ο κ.Τζουάννης μέσα από αυτή του την ανακοίνωση προσπαθούσε να αποποιηθεί των ευθυνών του, είχε ψηφιστεί από το τότε Δ.Σ. του Δήμου Δρυμαλίας, είχε επικυρωθεί από την Περιφέρεια και τυπικά είναι ακόμα και σήμερα σε ισχύ, απόφαση του Δ.Σ. Δ. Δρυμαλίας σύμφωνα με την οποία:



"ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (Ιούνιος - Σεπτέμβριος), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (συμπεριλαμβανομένων και των τουριστικών λεωφορείων) ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΔΩΝΙΣ", ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ" (!!!!!!!!)

Εσείς το ξέρατε; Εμείς όχι!



  • Δυστυχώς αυτή η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες ψηφίστηκε στα τέλη του 2004 με αρχές του 2005 από το Δ.Σ.. Το περιεχόμενό της δυστυχώς δεν το γνωρίζουμε επακριβώς και επομένως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το αν μας το μετέφεραν σωστά.
  • Γνωρίζουμε επίσης ότι τέτοιες αποφάσεις τουλάχιστον από το 1994 και έπειτα, έχουν ισχύ αστυνομικής διάταξης !!!!!! Δηλαδή, μετά την επικύρωσή τους, ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τοποθετήσει την αντίστοιχη σήμανση στην περιοχή, και η Ελληνική Αστυνομία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ελέγχει την τήρησή τους !!!
  • Αυτό όμως που μπορούν όλοι να διαπιστώσουν είναι ότι τέτοια σήματα δεν έχουν μπει μέχρι και σήμερα (2009).



ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΓΙΑΤΙ;
"
Γιατί δεν εφαρμόζεται αυτή η απόφαση;
Και σε τελική ανάλυση, αφού δεν ήθελαν να την εφαρμόσουν..."γιατί την ψήφισαν;"


Κάπου εδώ εμφανίζονται τα τεράστια κενά του "παζλ" με θέμα το κυκλοφοριακό:

  • Άλλοι λένε ότι κάποιοι από τους καταστηματάρχες "βαριούνται" ή "δεν προλαβαίνουν" την ώρα που έρχεται το τουριστικό λεωφορείο να "αφήνουν" το μαγαζί τους για να πάνε να πάρουν τα πράγματά τους, από το εκμισθωμένο οικόπεδο-parking λεωφορείων, δίπλα στο παλιό ξενοδοχείο "Atlantis". (Βλέπετε τα λεωφορεία, εκτός από τουρίστες φέρνουν γάλατα, περιοδικά και άλλα "είδη ανεφοδιασμού")
  • Άλλοι λένε ότι οι καταστηματάρχες έχουν διαμαρτυρηθεί πως όταν το λεωφορείο "ξεφορτώνει" στο Δημοτικό parking, οι τουρίστες "δεν καταλήγουν στα μαγαζιά τους" και είτε πάνε ξανά προς τον Κούρο, είτε.."στρίβουν για μπάνιο στην ασμυρόλιμνο" (!!!!). Για αυτό απαιτούν τα λεωφορεία να αδειάζουν..."δίπλα τους", κι ας περνά μπροστά από τα μαγαζιά τους φτύνοντας καυσαέριο και σηκώνοντας σύννεφα σκόνης.
Με απλά λόγια:
  • 1. Οι καταστηματάρχες φαίνεται να είναι κατά κύριο λόγο αυτοί που ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ και
  • 2. Ο Δήμος..."σέβεται" τη γνώμη των "πελατών - ψηφοφόρων" του, παραβαίνοντας τις υποχρεώσεις του.
  • 3. Η αστυνομία δε, αφού δεν υπάρχουν σήματα, δεν μπορεί να κάνει κάτι...
Στην αρχή δεν πιστεύαμε και εμείς σε αυτά που μας έγραφαν. Μας έστειλαν όμως φωτογραφίες όπως οι παρακάτω, όπου φαίνεται περιφραγμένο το εκμισθωμένο οικόπεδο - parking των τουριστικών λεωφορείων δίπλα στο παλιό ξενοδοχείο "Atlantis" (αυτό που αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Δήμου το 2002:



Αυτό το parking (Χρώματος μπλε) δε χρησιμοποιήθηκε ούτε για ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Το πρώτο καλοκαίρι...όλως τυχαίως... κάποια στιγμή......χάθηκαν τα κλειδιά από το λουκέτο της "αλυσίδας περίφραξης" και...μοιραία...ο χώρος παρέμεινε κλειδωμένος και κενός.....ενώ τα λεωφορεία..."αναγκάστηκαν" να "ξεφορτώνουν" και πάλι στην παραλία... Σήμερα πλέον, δεν υπάρχει ούτε καν η περίφραξη...

Κάποιος έφθασε στο σημείο να μας γράψει πως η κατάσταση και "...η επιβολή του κράτους ορισμένων καταστηματαρχών του Απόλλωνα έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ολόκληρα λεωφορεία κοινωνικού τουρισμού, την περίοδο κοντά στο Πάσχα, σταματούν μπροστά σε συγκεκριμένα καταστήματα...προφανώς με το αζημίωτο!"

Επίσης θυμηθήκαμε από μόνοι μας ότι οι "ντόπιοι καταστηματάρχες" ήταν αυτοί που ήθελαν παρανόμως να κάνουν parking...τον γραφικότατο βράχο της Καυκάρας !!!!

Θυμηθήκαμε ακόμα ότι στις συνελεύσεις του Απόλλωνα (το 2009), με θέμα τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, οι καταστηματάρχες ήταν αυτοί που απέκλεισαν τη λύση των βυτιοφόρων γιατί θα..."ενοχλούνταν" οι πελάτες τους από τη βρώμα (λες και ήταν ανάγκη τα βυτιοφόρα να δουλεύουν τις ίδιες ώρες με τα καταστήματα ή λες και η διέλευση θα κρατούσε όλη την ημέρα - Φυσικά όμως, αυτός τους ο φόβος έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Δήμο τον οποίο τον βόλευε να μη χρειαστεί να ενοικιάσει βυτιοφόρα...)

Μετά και από τα σχόλια στο e-Καφενείο περί μηνύσεων κ.λπ., εμείς τι άλλο να πούμε;

Θεωρήσαμε ότι είναι σκόπιμο να τα δημοσιοποιήσουμε μιας και από ό,τι φαίνεται το ....."κράτος ορισμένων ντόπιων καταστημάτων"
υπάρχει και δεν περιορίζεται μόνο στις "πελατειακές διεκδικήσεις", αλλά.....ρυθμίζει και την κυκλοφορία σε όλο τον οικισμό. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι μακροπρόθεσμα αυτή τους η στάση καταλήγει να λειτουργεί εις βάρος των επιχειρήσεών τους.

Έτσι αποφασίσαμε και ανοίξαμε μία καινούργια ενότητα συζήτησης με θέμα:


Σε αυτή την ενότητα (και μόνον σε αυτή) μπορείτε να γράψετε τις σκέψεις/απόψεις σας ή ότι άλλο σχετικό γνωρίζετε για τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, που κατά τη γνώμη μας είναι αλληλένδετες.

Η λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Απόλλωνα είναι εφικτή, και η απόφαση του 2004/2005 του ΔΣ ίσως να είναι μία ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους που μας βοήθησαν και μας βοηθούν στο να αποκτήσουμε (άρα και να δώσουμε κατά το δυνατόν) μία ολοκληρωμένη εικόνα μέσα από τις παραπάνω φωτογραφίες και τα έγγραφα και για αυτά τα προβλήματα του χωριού .






Υ.Γ.1: Εν τω μεταξύ στον Βιολογικό υπάρχουν εξελίξεις και μάλιστα αρκετές. Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να τις δημοσιοποιούμε. Απλά τόσον καιρό προσπαθούμε και να τις οργανώσουμε κάπως. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Υ.Γ.2 Και το Αιολικό Πάρκο Κορώνου δεν πάει πίσω. Ετοιμάζεται και εκεί από φίλους μία οργανωμένη παρουσίαση του "οργανωμένου εγκλήματος" της..."οργανωμένης εξουσίας".

Κυκλοφοριακό - Ρυμοτομία - Πολεοδομία

Η ενότητα αυτή άνοιξε με αφορμή ΑΥΤΗ την ανάρτηση. Καλό θα ήταν να της έχετε ρίξει μία ματιά πριν γράψετε.

Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να αναρτήσετε θέσεις, προτάσεις, απόψεις, διαπιστώσεις, παρατηρήσεις κ.λπ., σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό πρόβλημα του χωριού (τους καλοκαιρινούς μήνες), τη ρυμοτομία του, την αρχιτεκτονική του, τον αιγιαλό και την παραλία και άλλα συναφή θέματα.


Μην το δείτε σαν ευκαιρία να "καρφώνει" ο ένας τις πολεοδομικές παραβάσεις του άλλου...ανώνυμα.
Είναι βέβαιο ότι ο Απόλλωνας είναι γεμάτος από τέτοιες παραβάσεις. Εξάλλου και να το κάνετε δεν είναι ούτε δυνατό, ούτε και λογικό να γκρεμιστεί ολόκληρο το χωριό.



Σκοπός αυτής της ενότητας είναι, μέσα από το διάλογο να καλλιεργηθεί μία συγκροτημένη αντίληψη για το πως είναι καλύτερο να αναπτυχθεί (οικιστικά) ο Απόλλωνας από εδώ και στο εξής, με δεδομένες (δυστυχώς) ορισμένες παρανομίες. Επίσης μέσα από το διάλογο πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους να αμβλύνουμε τις παρενέργειες των μέχρι τώρα παρανομιών. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις όπως αυτή του Βιολογικού. Τέτοιες παραβάσεις και ειδικά όταν απειλούν τη δημόσια υγεία αλλά και όταν τις έχει διαπράξει το ίδιο το κράτος ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να εξαλειφθούν. Επίσης μέσα από αυτή την ενότητα καλό θα ήταν να αναδειχθεί και σε αυτούς τους τομείς, τι δικαιούμαστε και τι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε... Σίγουρα δε, μέσα από έναν τέτοιο διάλογο θα προσδιορισθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα αίτια της σημερινής κατάστασης του χωριού και θα εξηγηθούν οι "αλλοπρόσαλλες" και ιδιαίτερες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ των ανθρώπων του.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και περιμένουμε να συμβάλλετε και εσείς στην ενημέρωση για το θέμα, με ό,τι γνωρίζετε.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

"Εγκατάλειψη..."

Όπως τις περισσότερες χρονιές, έτσι και φέτος δεν ήταν δυνατόν να μην επισκεφθούμε έστω και για λίγες ημέρες τον αγαπημένο μας Απόλλωνα. Δυστυχώς όμως η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν εικόνα εγκατάλειψης. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε για εμάς φίλος blogger:



Εγκατάλειψη Νο 1
Ο φωτισμός της παραλίας.










Όπως καταλάβατε πρόκειται για τις ούτως ή άλλως απαράδεκτες "καλοπιστικές" λάμπες που τα τελευταία 3-4 χρόνια "φώτιζαν το χωριό". Τι το φώτιζαν δηλαδή, που έκαναν τη νύχτα μέρα...
Τα φωτιστικά αυτά, από όσα γνωρίζουμε, τοποθετήθηκαν με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Κατά τη γνώμη μας ανέκαθεν είχαν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

1. Αισθητικά πιστεύουμε ότι δεν ταιριάζουν με τη λιτή κυκλαδική αρχιτεκτονική. Ας είναι καλά όμως οι Συριανοί. Εκεί σίγουρα ταιριάζουν περισσότερο και προφανώς η..."εργολαβία" ήταν ενιαία για πολλά κυκλαδονήσια. Έτσι πήραν για όλα τα νησιά τα ίδια φωτιστικά ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής.

2. Τα περισσότερα εκ των φωτιστικών είχαν σκουριάσει από τον 1ο χρόνο, με κίνδυνο μόλυνσης (τέτανου) μικρών παιδιών και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την αισθητική του χωριού.

3. Οι λαμπτήρες ήταν τόσο έντονοι που πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι και με κλειστά παντζούρια, το βράδυ ήταν σαν να είχε ξημερώσει, ενώ είναι γεγονός ότι φωτιζόταν ακόμα και η θάλασσα σε απόσταση 15-20 μέτρων από την ακτή. Πάνω στο τελευταίο υπάρχει μία "θεωρία" (;) που έχουμε ακούσει, σύμφωνα με την οποία τα ψάρια κινδυνεύουν να αποπροσανατολιστούν, μιας και χρησιμοποιούν το φως του φεγγαριού για να κινηθούν τη νύχτα. Δε γνωρίζουμε αν αληθεύει. Παρ' όλα αυτά δεν υπήρχε κανένας λόγος, οι λάμπες αυτές να είναι τόσο δυνατές.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω μειονεκτήματα των φωτιστικών, τώρα έχουν καταντήσει ένα μάτσο σκουριασμένα παλιοσίδερα. Πάνω από τα μισά φωτιστικά είναι διαλυμένα. Ακόμα και όσα δε φαίνονται τελείως διαλυμένα δε λειτουργούν, εκτός....από 5 φωτιστικά τα οποία αντικαταστάθηκαν φέτος !!!!! Μαντέψτε που είναι:



Μα πού αλλού; Εκεί που έρχεται ο τουρίστας να αφήσει στους ντόπιους τα λεφτά!
Και τώρα τα φωτιστικά έχουν και ερμαφρόδιτα χαρακτηριστικά: Ξεκινούν να είναι κλασικού - περίτεχνου ύφους και καταλήγουν στον στρογγυλό "Αθηναϊκό" γλόμπο που συναντάμε στις πλατείες της πρωτεύουσας της...Ελλάδας μας. Τα σχόλια δικά σας.




Εγκατάλειψη Νο 2
Η βρώμικη ακτή

Η ακτή ήταν πιο βρώμικη από ποτέ. Καμένες σαγιονάρες, κομμάτια τούβλων, κουτάκια αναψυκτικών, μπουκαλάκια νερού κ.λπ. ήταν διάσπαρτα σε όλη την ακτή. Σίγουρα τη μεγάλη ευθύνη την έχουν πάντα αυτοί που δημιουργούν τα σκουπίδια. Η πολιτεία όμως τι κάνει για να αντισταθμίσει την ανευθυνότητα...ορισμένων; Ο καθαριστής του Απόλλωνα έχει εγκαταλείψει την εργασία του, αφού ο Δήμος Δρυμαλίας εξακολουθεί να τον έχει εδώ και 2 χρόνια απλήρωτο. Το γεγονός αυτό, το έχουν επισημάνει αρκετοί bloggers μέσα από την τοπική επικαιρότητα, εδώ και μήνες, αλλά όπως καταλάβατε...απλώς το να "τους τα ψέλνουμε" ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ". Το απίστευτο είναι ότι ακούστηκε πως ο Δήμος αντί να τον πληρώσει, πήγε να προσλάβει άλλον υπάλληλο !!!. Αυτό το έκανε προφανώς για να καθαρίζεται το χωριό κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μετά νο Δήμος να χρωστά και στον καινούργιο καθαριστή χρήματα !!!!! Μετά την 1η ημέρα καθαρισμού όμως, μάθαμε ότι ο νέος υπάλληλος-καθαριστής, γνωρίζοντας την κατάντια του Δήμου, κατέβηκε μέχρι την Τραγαία ζητώντας το μεροκάματό της προηγούμενης ημέρας. Φυσικά ο Δήμος του έδωσε μόνο υποσχέσεις και έτσι σταμάτησε αμέσως να εργάζεται και αυτός ο υπάλληλος...




Εγκατάλειψη Νο 3
Τα περιοδικά

Το καλοκαίρι του 2009 πιθανόν να ήταν το τελευταίο καλοκαίρι που ο Απόλλωνας είχε περιοδικά και εφημερίδες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ZOOM (κατάστημα στη Χώρα Νάξου) - που από όσα καταλάβαμε, είναι κάτι σαν κεντρικός διανομέας του τύπου στη Νάξο - "τα τσούγκρισε" με το..."Super Market - Οπωροπαντοπωλείο" του Απόλλωνα και έτσι δεν πάνε εκεί τα περιοδικά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δέχθηκε (προς τιμήν του) το Ξενοδοχείο Άδωνις να πουλάει εφημερίδες και περιοδικά, προκειμένου να εξακολουθεί να παρέχεται στο χωριό, έντυπη ενημέρωση. Παρ' όλα αυτά γνωρίζουμε ότι το κέρδος από την αγοραπωλησία έντυπου υλικού είναι ασήμαντο (έως 5%) σε σύγκριση με άλλα προϊόντα και κυρίως σε σύγκριση με την δουλειά που απαιτεί για τη σωστή διανομή του. Επομένως, για ένα Ξενοδοχείο που δεν έχει "άλλα προϊόντα" και επομένως δεν κερδίζει κάτι πέραν αυτού του 5% , είναι σίγουρα ασύμφορη αυτή η διαδικασία. Δεν αποκλείεται λοιπόν του χρόνου να ανεβαίνουμε στην Κωμιακή για να διαβάσουμε εφημερίδα.




Εγκατάλειψη Νο 4
Τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ

Πέρα από το "χρόνιο" πρόβλημα που υπάρχει με τα λεωφορεία σε σχέση με τα δρομολόγια (το τελευταίο φεύγει από τον Απόλλωνα νωρίς το απόγευμα), υπάρχει και πρόβλημα με τα εισιτήρια. Συγκεκριμένα μάθαμε ότι πολύ συχνά στον Απόλλωνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ προς ΠΩΛΗΣΗ!!!! Ταυτόχρονα εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε μέσα στο λεωφορείο, αφού πλέον για λόγους..."οικονομίας", δεν υπάρχει ούτε εισπράκτορας !!! Κατά συνέπεια, αν κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει με το λεωφορείο και έχει την ατυχία να ΜΗ βρει εισιτήρια στο "Οπωροπαντοπωλείο", θα αναγκαστεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και στο πρώτο χωριό, ο οδηγός θα κάνει στάση για να κατεβάσει τον επιβάτη και να τον στείλει μέσα στο χωριό ,να βρει και να αγοράσει εισιτήριο!

Καλό;

Αυτό, σύμφωνα με τις πηγές μας, συμβαίνει γιατί:

  • 1. Τα ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ είναι πλέον ιδιωτικά επομένως το κράτος δε μεριμνά στο βαθμό που θα έπρεπε, για τη σωστή και ισότιμη εξυπηρέτηση όλων των χωριών, αφού δεν έχει αυξημένη δικαιοδοσία.
  • 2. Στα πλαίσια αυτής της ιδιωτικοποίησης τα ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ έχουν όπως είπαμε κάνει "περικοπές" στο προσωπικό με αποτέλεσμα να μην πωλούνται εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία.
  • 3. Τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ, δε δίνονται δωρεάν στους χώρους διανομής τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το "Super Market - Οπωροπαντοπωλείο" του Απόλλωνα, προκειμένου να πουλάει εισιτήρια, είναι υποχρεωμένο να τα αγοράζει ανά 50ντάδες, ανεξαρτήτως αν θα τα πουλήσει ή όχι. Φυσικά με την πώληση των εισιτηρίων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΕΡΔΟΣ. Αυτό είναι λογικό. Το παράλογο όμως είναι ότι το Super Market, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ στην εταιρεία των ΚΤΕΛ. Και το καλύτερο είναι πως μετά από λίγο καιρό αυτά τα εισητήρια ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και πρέπει το Super Market να αγοράσει καινούργια !!!!

Δηλαδή το Super Market, πουλάει για λογαριασμό των ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ τα εισιτήρια, όχι απλώς χωρίς κανένα κέρδος, αλλά με κίνδυνο να ζημιωθεί κιόλας! Τα ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ πάντως δε ζημιώνονται σε καμία περίπτωση....

Οι Σύλλογοι για αυτήν την κατάσταση τι κάνουν; Πού είναι;;;;; Τι περιμένουν;

Για να είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας, πρέπει να πούμε ότι ο Σύλλογος Απολλωνιατών καλά κάνει και δεν ασχολείται, αφού σύμφωνα με το καταστατικό του είναι..."Πολιτιστικός". Από τότε όμως που έγινε η προσφυγή του λιμανιού δεν τον είδαμε να ασχολείται ΟΥΤΕ με πολιτιστικές εκδηλώσεις... Μόνο πότε πότε βγαίνει στα ραδιόφωνα ο..."Επίτιμος" Πρόεδρος και παρ' ότι πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., αναλαμβάνει να υποκαταστήσει και τον κανονικό Πρόεδρο του Συλλόγου των Απολλωνιατών, ο οποίος είναι...άφαντος
!!!! Και όταν τον υποκαθιστά, βγαίνει για να μιλήσει για τον Βιολογικό, για το λιμάνι κ.λπ. Άρα ο Σύλλογος Απολλωνιατών ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ να περιοριστεί στα..."πολιτιστικά". Πού είναι λοιπόν, να..."πιέσει" για να..."τρέξουν" και εδώ οι υποθέσεις μέχρι να λαχανιάσουν;
Ντροπή............




Εγκατάλειψη Νο 5
Νυχτερινή Ζωή μηδέν

Σίγουρα ο Απόλλωνας δεν ήταν ποτέ Μύκονος και ούτε θέλουμε να γίνει. Ποτέ άλλοτε όμως ο Απόλλωνας δεν "έκλεινε πατζούρια" στις 22:00. Φέτος, πρακτικά, από τις 21:30 και έπειτα, σε λειτουργία ήταν μόνο 2-3 μαγαζιά. Τα υπόλοιπα είτε είχαν ήδη κλείσει, είτε περίμεναν να φύγει ο τελευταίος "πελάτης". Απόλλωνας-έρημος, χωρίς μουσική, χωρίς φώτα, χωρίς...ζωντάνια. Το Cafe-Baywatch είχε μετατραπεί σε..."after". Τα δύο Bar-Club που είχαν απομείνει τα τελευταία χρόνια, έχουν κλείσει για τα καλά...Ας είναι καλά το Flex Bar, που διατηρεί το ξενοδοχείο "Kouros" και μας κράταγε λίγο παραπάνω συντροφιά...



Εγκατάλειψη Νο 6
Η πραγματική εγκατάλειψη.

Με όλα τα παραπάνω και αφού το μέρος το έχουν εγκαταλείψει πρώτα από όλους οι ίδιοι οι ντόπιοι, με τη στάση τους και τη νοοτροπία της "αρπαχτής" και του "Greek Salad" και ύστερα η πολιτεία (αφού "δε δίνει ψήφους" ο τόπος), δε μας φάνηκε αφύσικο που το εγκατέλειψαν και οι νεαρής ηλικίας παραθεριστές του χωριού. Άνθρωποι που από μικρά παιδιά έκαναν τα μπάνια τους και διασκέδαζαν στον Απόλλωνα, άνθρωποι που έχουν εξοχικές κατοικίες στον Απόλλωνα, φέτος, τα Σαββατοκύριακα, νοίκιαζαν δωμάτια στη Χώρα της Νάξου για να διασκεδάσουν στην πόλη χωρίς να έχουν έπειτα τον βραχνά της επιστροφής. Βλέπετε ακόμα και τα Beach Parties στην παραλία του Απόλλωνα κατάντησαν μονοτονία.......


Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση στον Απόλλωνα με την υπόθεση του ΒΙΟ-Βόθρου να εκκρεμεί, την υπόθεση του λιμανιού να περιμένει, την υπόθεση των Αιολικών να καραδοκεί και την υπόθεση του ρέματος να...αποσιωπάται.

Και όλα αυτά -με δεδομένη τη διοικητική ανεπάρκεια- οφείλονται σε μεγάλο βαθμό, στο δικό μας ωχαδερφισμό.

Από τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε για άλλον ένα χειμώνα να σας κρατάμε ενήμερους...τουλάχιστον όσους από εσάς ενδιαφέρεστε ακόμα και θέλετε να δράσετε για το καλό αυτού του τόπου, που όσο τον εγκαταλείπουμε, τόσο θα μας εγκαταλείπει.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τα κεφάλια μέσα...

Μη μας παρεξηγήσετε...

Κακά τα ψέμματα το καλοκαίρι τελείωσε. Λίγο έως πολύ οι περισσότεροι από εμάς επιστρέψαμε στη ρουτίνα της υδροκέφαλης πρωτεύουσας. Καλή δύναμη λοιπόν...

Όσο για εμάς εδώ, καλώς ή κακώς επιστρέφουμε στην καταγραφή και ενημέρωση σχετικά με τα κοινά (και τα δεινά) που απασχολούν τον μικρό και για κάποιους...τον "ασήμαντο" Απόλλωνα. "Ασήμαντο" μπροστά στις πυρκαϊές του καλοκαιριού, μπροστά στην επικαιρότητα των εκλογών μπροστά σε άλλα τεράστια σκάνδαλα, μπροστά στην οικονομική κρίση, ή -γιατί όχι;- και μπροστά στην καθημερινότητα όλων μας...

Επειδή λοιπόν μας φαίνεται τουλάχιστον..."περίεργο", το να αρχίσουμε να γράφουμε πάλι για ΒΙΟΚΑ, Αιολικά Πάρκα, Λιμάνια κ.λπ. τη στιγμή που..."ο κόσμος καίγεται",
εξηγούμαστε
:

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν σε κάποιους αυτή η ενασχόληση με τον Απόλλωνα φαίνεται γραφική ή μονόχνοτη. Να είστε σίγουροι πάντως πως για εμάς είναι μονότονη, επίπονη και κουραστική. Παρ' όλα αυτά οι λόγοι που επιμένουμε (και θα επιμείνουμε) σε αυτή την προσέγγιση είναι οι εξής:



1. Το blog δεν το ξεκινήσαμε από βίτσιο ή από ψώνιο στο να αποκτήσουμε μία "εφημερίδα" (έστω ηλεκτρονική).

Σκοπός μας λοιπόν δεν είναι να πάρουμε τον αναγνώστη από το χέρι και να τον ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο γενικότερα. Σκοπός μας ΔΕΝ είναι να μάθει από αυτό το ιστολόγιο, αν κέρδισε η ομάδα του ή τι καιρό θα κάνει αύριο. Σκοπός μας μέσα από αυτό το blog ΔΕΝ είναι η "γενική - σφαιρική" ενημέρωση, έτσι..."για να έχουμε μία γεύση από όλα"....και να νιώθουμε "ενημερωμένοι". Το blog προέκυψε τυχαία μέσα από μία συζήτηση στο youtube, με σκοπό τη γνωστοποίηση "του γιατί" η συγκεκριμένη μελέτη του λιμανιού του Απόλλωνα θα τον κατέστρεφε ολοκληρωτικά. Ταυτόχρονα, όπως έχουμε ξανατονίσει, μέσα από τις συζητήσεις περί λιμανιού, Αιολικών Πάρκων, Βιολογικού κ.λπ., στόχος είναι η ωρίμανση των συμμετεχόντων σε αυτές - και κατά συνέπεια της τοπικής κοινωνίας- σε πολλαπλά επίπεδα όπως:

  • στο να αντιληφθούμε σε ένα βαθμό τις συνέπειες (περιβαλλοντικές, κοινωνικές, οικονομικές) που επιφέρουν τέτοια μεγάλα τεχνικά έργα όπως τα Αιολικά, το Λιμάνι, ο Βιολογικός, έτσι ώστε να πάψουμε να πιστεύουμε ότι π.χ. αν γίνει λιμάνι στον Απόλλωνα θα μπορεί να "αράξει" το BlueStar....και να συνειδητοποιήσουμε ότι για σωστά αποτελέσματα, απαιτούνται σοβαρές και εμπεριστατωμένες μελέτες.
  • στο να αποκτήσουμε μία περισσότερο εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το θέμα της ευαισθητοποίησης απέναντι στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και στην αξία ή όχι της προσαρμογής του τρόπου ανάπτυξης της κοινωνίας μας, προκειμένου αυτά να προστατευθούν - διατηρηθούν - αξιοποιηθούν.
  • στο να αντιληφθούμε σε βάθος τη (δυσ)λειτουργία της σημερινής Δημόσιας Διοίκησης και να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δικής μας συμβολής στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, με τη συχνή συμμετοχή μας και με τον καθημερινό έλεγχο των Αρχών. Με άλλα λόγια να μην ξυπνάμε κάθε φορά λίγο πριν τις εκλογές και τον υπόλοιπο καιρό να τους αφήνουμε να αλωνίζουν...
  • στο να γνωρίσουμε καλύτερα τα δικαιώματά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινούμαστε νομικά και κοινωνικά για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να φέρουμε γρήγορο αποτέλεσμα... (Ω, ναι...Η λύση δεν είναι πάντα η..."μήνυση").
Φυσικά, σκοπός μας είναι όλα τα παραπάνω να τα παρουσιάσουμε ή και να τα βιώσουμε ΠΡΑΚΤΙΚΑ, μέσα από τον "μικρόκοσμο" της Νάξου.



2. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δε σκοπεύουμε να τους παριστάνουμε.

Θεωρούμε λοιπόν, υπερβολικό (αν όχι εγωκεντρικό και ματαιόδοξο) να εκφράσουμε άποψη για ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας, όσο σημαντικό και αν είναι, απλώς επειδή "ΕΜΕΙΣ" έχουμε ένα blog που διαβάζεται ή επειδή..."έχουμε άποψη". Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι όσοι το κάνουν είναι εγωκεντρικοί ή ματαιόδοξοι, ούτε ότι εμείς δεν έχουμε άποψη. Αυτό σημαίνει απλώς ότι πιστεύουμε πως αν το κάναμε εμείς δε θα άξιζε τον κόπο και θα το κάναμε μόνο από ματαιοδοξία. Έτσι κι αλλιώς:

  • Και να θέλαμε να το κάνουμε δεν έχουμε το χρόνο.
  • Δε θεωρούμε ότι έχουμε κάποιο ξεχωριστό ταλέντο στο "φιλτράρισμα" ή την αποκωδικοποίηση ειδήσεων από τη Νάξο και τον κόσμο, ώστε να φτιάξουμε ένα blog με κολάζ από διάφορες ιστοσελίδες που να αξίζει να το διαβάσετε έναντι άλλων ιστοτόπων.
  • Δε θεωρούμε ότι η άποψή μας σε κάθε τι, είναι άξια της προσοχής σας. Σε τελική ανάλυση ΘΕΛΟΥΜΕ να θεωρούμε ότι η άποψη μας, έχει την ίδια βαρύνουσα σημασία με την άποψη που έχει ο καθένας από εσάς που μας διαβάζει (Και πρακτικά να το δούμε, στη δημοκρατία, η ψήφος όλων είναι ίσης βαρύτητας).
  • Δεν πιστεύουμε ότι με 2 ή 3 ανθρώπους να αναρτούν, μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη "σφαιρική ενημέρωση" της "αντικειμενικής δημοσιογραφίας". Αντίθετα αυτοί οι άνθρωποι στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ομοϊδεάτες, ή στην καλύτερη περίπτωση συνομιλούν τακτικά και αλληλοεπηρεάζονται, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται ή να παρουσιάζουν τα γεγονότα μέσα από την ίδια ή παρόμοια οπτική γωνία. Φυσικά αυτό δεν είναι μεμπτό, απλώς είναι μία διαπίστωση που πιστεύουμε ότι ισχύει σε σημαντικό βαθμό καθιστώντας την ανάγνωση διαφορετικών πηγών, τη διασταύρωση και την κριτική διαλογή πληροφοριών από την πλευρά του αναγνώστη, αναγκαία για την απόκτηση "σφαιρικής ενημέρωσης".

Άλλωστε υπάρχουν άλλα δεκάδες/εκατοντάδες sites και blogs, αξιόλογες προσπάθειες, που καλύπτουν και με το παραπάνω αυτή την "κοινωνική ανάγκη" της φαινομενικά "πλουραλιστικής" ενημέρωσης. Ποιος ο λόγος λοιπόν να έχουμε και εμείς "άλλο ένα τέτοιο blog";

3. Δε μας ενδιαφέρει να "γκρινιάζουμε" και να καυτηριάζουμε κάθε τι, ώστε να νιώθουμε "επαναστάτες" ή "ψαγμένοι".

Μας ενδιαφέρει μέσα από εδώ, να συζητήσουμε δύο, τρία, πέντε, δέκα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, ώστε να φθάσουμε σε ένα συμπέρασμα, σε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Δε μας εκφράζει το να τα προσπεράσουμε, για να σχολιάσουμε την επόμενη είδηση της επικαιρότητας.

Μας ενδιαφέρει να βρεθούν ΛΥΣΕΙΣ σε σημαντικά ζητήματα του τόπου που αγαπάμε, να "κλείνουμε" υποθέσεις και όχι απλά να αναδεικνύουμε διαρκώς νέα προβλήματα που ούτως ή άλλως πάντοτε θα προκύπτουν.



Με τις παραπάνω σκέψεις και με δεδομένο την ύπαρξη αξιόλογων ιστολογίων που έχουν αναλάβει με επιτυχία ένα πιο γενικό και ποικίλης ύλης ειδησεογραφικό ρόλο, θεωρούμε σκόπιμο να συνεχίσουμε να εστιάζουμε αποκλειστικά στον Απόλλωνα & την Κωμιακή Νάξου.

Θέλουμε δε να ελπίζουμε ότι σχετικά σύντομα η ενημέρωσή για τη Νάξο μέσω διαδικτύου θα πάρει άλλες διαστάσεις με τη συμβολή όλων των bloggers. Επιφυλασσόμαστε...

Καλό χειμώνα σε όλους...

και από αύριο-μεθαύριο "αρχίζουν τα όργανα"...
Συντονιστείτε...