Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο κύβος ερίφθη...(Απόφαση 344/2011)

Δε μιλάμε για τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις που "παίζουν" στις τηλεοράσεις. Μιλάμε και πάλι για την υπόθεση του Βιο-βόθρου. Άλλωστε η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί μία μικρογραφία / σύνοψη του γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού σκηνικού που επικρατεί (τουλάχιστον) στη χώρα μας. 

Στη θέση της..."κυβέρνησης", εκ των πραγμάτων βρίσκεται ο συνδυασμός του κ. Μαργαρίτη ο οποίος στις 27 Μαΐου 2011 αποφάσισε (όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είχαμε προβλέψει εδώ) να αναθέσει στον κ. Λαμπαδάκη Στέφανο του Αντωνίου, τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ για τη συντήρηση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας των ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και Τσικαλαριού και να του "χαρίσει" για αυτή του την υπηρεσία τουλάχιστον τα μισά από τα...22.968,00€ (μαζί με το Φ.Π.Α.) !!!! Λέμε να του τα "χαρίσει" διότι ο Δήμος γνωρίζει πολύ καλά ότι:

  • Πρώτον παρανομεί αφού ξοδεύει δημόσιο χρήμα σε παράνομο έργο.
  • Δεύτερον γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Βιο-Βόθρος του Απόλλωνα ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ, άρα γνωρίζει ότι σπαταλά τα χρήματα.
  • Γνωρίζει πολύ καλά ότι λείπουν βασικά μηχανήματα (λιποσυλλέκτης, χλωριωτές, φυσητήρες) για τη λειτουργία του σαν Βιολογικός και πως δεν μπορούν να μπούν.
  • Γνωρίζει πολύ καλά πως όσα χρήματα και αν έδινε (ακόμα και νόμιμα) η θάλασσα θα κατέστρεφε όλη την εγκατάσταση το πολύ σε ένα μήνα.
Παρ' όλα αυτά εκδίδει την απόφαση 344/2011 την οποία μπορείτε να θαυμάστε παρακάτω:

Όπως μπορείτε να δείτε, η απόφαση αυτή έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο "διαύγεια" με Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης 4Α3ΨΩΚΗ-Σ. Σημειώστε ακόμη ότι τα 22.968 € είναι για δύο ΒΙΟ.ΚΑ. Επομένως μιλάμε για περίπου 11.000 €.

Σημειώστε τέλος ότι ο κ. Λαμπαδάκης είναι ΤΜ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ. Δεν είναι Χημικός, δεν είναι χημικός μηχανικός, δεν είναι μηχανολόγος, δεν είναι πολιτικός μηχανικός. Είναι Η-ΛΕ-ΚΤΡΟ-ΛΟ-ΓΟΣ. Για του λόγου το αληθές, τα στοιχεία του βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (ΣΠΕΔΕΠ).

Ερωτήματα

  • Τι μπορεί να συντηρήσει ένας ηλεκτρολόγος σε έναν βιολογικό;
  • Χρειάζονται 22968 € για να δουλέψει για έξι μήνες ένας τεχνικός-ηλεκτρολόγος σε δύο Βιολογικούς; Πολλά δεν είναι;
  • Είναι αρμόδιος για να εγκαθιστά / ρυθμίζει τα μηχανήματα επεξεργασίας λυμάτων;
  • Μήπως απλώς θα φροντίσει ώστε να λειτουργούν οι αντλίες (και μόνον αυτές) ώστε να πέφτουν και φέτος τα λύματα στη θάλασσα παρανόμως; 
  • Γιατί αναφέρεται μόνο η προσφορά του κ.Λαμπαδάκη στην απόφαση;
  • Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές;
  • Αν δεν κατατέθηκαν, πώς νομιμοποιείται η απευθείας ανάθεση; (Ακόμα και με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος, θα έπρεπε να υπάρξει ένας άτυπος διαγωνισμός.)
  • Πώς εξηγείται ότι υπάρχουν ΠΑΝΤΟΤΕ χρήματα για επισκευή και συντήρηση του Βιο-Βόθρου, ενώ δεν υπάρχουν ΠΟΤΕ χρήματα για μεταφορά των λυμάτων;
    • Αλήθεια με εκείνες τις μελέτες για μετεγκατάσταση του ΒΙΟ-Βόθρου που "έτρεχαν" επί του πρώην Δημάρχου Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνη τι γίνεται; Έφθασαν;

     Βλ. παρ.10 απόφασης:
    • Τι θα πει..."εργοστάσια";;;;; Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων υποτίθεται πως είναι... (Άσχετο αλλά μας έκανε εντύπωση.)
    • Γιατί ο Δήμος μας κοροϊδεύει τόσο ξεδιάντροπα, όταν περίπου δεκατέσσερις ημέρες πριν, με το 5185/13-05-2011 έγγραφό του προς το Τ.Κ. Κορωνίδας, διατυμπάνιζε ότι θα υπάρχει "στενή παρακολούθηση της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ.", "τακτικός έλεγχος της εξόδου και διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων" και τώρα δηλώνει πως...."αδυνατεί";
    • Τώρα είδε πως του λείπει το προσωπικό και πως του έπεσε πολύ δουλειά;
    • Τόσο γρήγορες "κωλοτούμπες" μέχρι τώρα έχουμε δει από τον κ. Καρατζαφέρη, τον Πρωθυπουργό μας, τον πρωην Υπ. Οικονομικών και μερικούς Ευρωπαίους Ηγέτες. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ποιον από αυτούς έχει πρότυπο;
    Οι άλλες παρατάξεις τι έκαναν για αυτές τις ανομίες του Δήμου; Απλώς τις παρακολουθούν;
    Πότε θα καταλάβουν ότι δεν αρκεί η "δημόσια διαπόμπευση" σε εφημερίδες με δελτία τύπου;
    Πότε θα δράσουν Νομικά και διοικητικά κατά των παράνομων ενεργειών του Δήμου;
    Πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

    Τι έχει τώρα να πει το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας και ο Σύλλογος Κορωνίδας, που ενώ αρχικά ζητούσαν επιτακτικά τη μεταφορά των λυμάτων, στη συνέχεια ανέχτηκαν και στήριξαν αυτή τη μεταστροφή του Δήμου υπερ (και πάλι) μιας δήθεν επισκευής;

    Η Συντονιστική Επιτροπή πού έχει εξαφανιστεί;


    Δυστυχώς, ζούμε σε μία εποχή όπου ενώ οι θεσμοί που δημιουργήθηκαν από την κοινωνία για να την υπηρετούν, έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, συμπεριφέρονται στην ουσία αντικοινωνικά. Μήπως τελικά η μοναδική λύση είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της η ίδια η κοινωνία και να θυμίσει με ΠΡΑΞΕΙΣ στους θεσμούς της, το πώς πρέπει να λειτουργούν;

    Μήπως αν δεν δράσουμε τώρα, αν επιτρέψουμε και πάλι την παράνομη κατασπατάληση των χρημάτων μας σε πλασματικές συντηρήσεις του παράνομου και προβληματικού αυτού έργου, θα βουτήξουμε για άλλη μία χρονιά στα σκατά μας; (Και κυριολεκτικά και μεταφορικά)

    Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον blogger που μας ενημέρωσε σχετικά με αυτή την απόφαση. Χαιρόμαστε να βλέπουμε όλο και περισσότερα καινούργια πρόσωπα να αναλαμβάνουν "δράση". Είναι καιρός να ευαισθητοποιηθούμε και να συμμετέχουμε όλοι.

    Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

    Γιορτή του Ψαρά στον Απόλλωνα Νάξου

    Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, και η Ειδική Επιτροπή Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνα Διοργανώνει τη "Γιορτή του Ψαρά" την ερχόμενη Τρίτη στις 28 Ιουνίου 2011. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της γιορτής θα βρείτε κάνοντας αριστερό "κλικ" στην παρακάτω εικόνα:


    ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

    Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον blogger που σε αντίθεση με την Ειδική Επιτροπή του Ιερού Ναού, μας ενημέρωσε εγκαίρως, προκειμένου να παραευρεθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

    Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

    Θα κολυμπάμε μέσα σε χημικά;


    Δε μας φθάναν τα σκατά, τώρα θα κινδυνεύει η υγεία μας και από "ειδικές ουσίες" (προφανώς χημικές). Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου που
    ανάρτησε (10-05-2011) και διέδωσε ο Σύλλογος Κορωνίδας, το ερχόμενο καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί:

    ''Χρήση ειδικών ουσιών (και όχι οστών όπως γράφει), υπό μορφή ταμπλέτας, που θα τοποθετούνται στις αποχετεύσεις των καταστημάτων και στα φρεάτιο του Δήμου, οι οποίες συμβάλλουν στην αποδόμηση των λιπών. ''

    • Ποιες είναι αυτές οι "ειδικές ουσίες" ;
    • Είναι νόμιμο και υγιές να εκβάλλουν τέτοιες "ειδικές ουσίες" σε κολυμβητικές περιοχές;
    • Είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου;
    Αν για παράδειγμα οι "ουσίες" είναι η λεγόμενη καυστική ποτάσα (εμπεριέχεται σε προϊόντα τύπου "τουμποφλό"), τότε σύμφωνα με την εγκυκλοπέδια wikipedia ''έχει καταστρεπτική επίδραση στο δέρμα'' και είναι '' ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μάτια''.
    • Σε τι ποσότητες θα γίνει χρήση αυτών των ουσιών;
    • Ποιος θα ελέγχει αυτές τις ποσότητες;
    • Αυτές οι ουσίες περνούν μέσα στην τροφική αλυσίδα (π.χ. ψάρια);
    Θυμίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι ριψοκίνδυνοι, που ψαρεύουν στην περιοχή του Απόλλωνα.

    Οι Σύλλογοι, το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας, η Συντονιστική επιτροπή κ.λπ., δε θα πρέπει να έχουν κάποια αναλυτική γραπτή εξήγηση σχετικά με το τι ακριβώς θα γίνει;

    Γιατί προκειμένου να διαλυθούν τα λίπη, πρέπει εμείς να κάνουμε "χημικά μπάνια";
    Τροφή για σκέψη....

    Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

    Σημερινή κατάσταση του Βιο-Βόθρου: ΤΡΑΓΙΚΗ

    Ο Βιο-Βόθρος ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
    (εδώ και 17 χρόνια)

    Το μόνο που λειτουργεί (κατά καιρούς), είναι οι αντλίες του, οι οποίες βγάζουν "αλεσμένα", ελεύθερα και ανενόχλητα τα λύματα των κατοίκων του οικισμού στη θάλασσα μολύνοντας ολόκληρη την περιοχή. Η μόλυνση -ειδικά το χειμώνα - είναι συνεχής διότι οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν παίρνουν τηλέφωνο το λιμεναρχείο να καταγγείλουν την ρύπανση τη στιγμή που γίνεται. Έτσι το χειμώνα, ο Βιολογικός "εκβάλλει ξένοιαστα". Αυτή η τακτική και μακροχρόνια έκθεση σε μολυσματικούς μικροοργανισμούς οδηγεί στο φαινόμενο του ευτροφισμού (πρασινάδες) που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:







    Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν από φίλο blogger, μέσα στον Απρίλη του 2011 και αποδεικνύουν ότι η μόλυνση φτάνει μέχρι εκεί που κολυμπάμε. Μέχρι εκεί που παίζουν τα παιδιά μας με την άμμο. Το πώς εξαφανίζονται αυτές οι πρασινάδες λίγες εβδομάδες πριν φθάσει το κύριο ρεύμα παραθεριστών παραμένει ένα μυστήριο. Έχει ακουστεί ακόμα και ότι ρίχνεται κρυφά κάποια χημική ουσία (λευκού χρώματος) για να "κάψει" τις πρασινάδες. Έτσι κάθε καλοκαίρι, οι βράχοι κάτω από τα αποδυτήρια της Αμμουδιάς, δεν έχουν "βλάστηση που...οργιάζει". Αν κάποιος έχει σχετικό φωτογραφικό υλικό με τις άκρες των βράχων να είναι σαν ασβεστωμένες ας μας το στείλει για να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω σενάριο.

    Το ''ΓΙΑΤΙ'' δε λειτουργεί ο Βιο-βόθρος σαν Βιολογικός, από τότε που τον κατασκεύασαν οφείλεται σε πολλούς λόγους με κυριότερο τον ακόλουθο:

    ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    Το έχει βεβαιώσει σε έγγραφά του ο πρώην Δήμος Δρυμαλίας, το γνωρίζει η Περιφέρεια, το έχει βεβαιώσει το Πολεμικό Ναυτικό (φ.544.5/443/09), το δείχνουν οι παλιές φωτογραφίες:



    Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται η θέση του σημερινού Βιο-βόθρου, που κατέστρεψε οικονομικά, τον οικισμό μας. Οι αφροί των κυμάτων είναι εμφανείς εκεί που σήμερα είναι χτισμένος (κίτρινο σκίτσο). Ο Βιο-Βόθρος σήμερα, έχει θεμελιωθεί σε τμήμα μπαζωμένης θάλασσας, "εκμεταλευόμενος" τα βράχάκια που βρίσκονται μπροστά του (ανατολικότερα). Έχει θεμελιωθεί στον επονομαζόμενο "λογγό". Έτσι τον έλεγαν οι ερασιτέχνες ψαράδες τις περιοχής, όπου συχνά ψάρευαν εκεί, μιας και οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές (κλειστός ορμίσκος - θολά νερά λόγω κυματισμών).

    Ο Βιο-Βόθρος στη θέση "λογγός" χωρίς τον παράνομο δρόμο (1993-1997)
    Αυτή η αυθαίρετη, λανθασμένη και παράνομη επιλογή της θέσης του Βιο-Βόθρου, οδήγησε στις παρακάτω εικόνες:













    Είναι πέρα από προφανές ότι η θάλασσα μπαίνει από παντού: Από κάτω, από πάνω κι από το πλάι. Είναι αναμενόμενο, τα μηχανήματα μέσα στο Βιο-Βόθρο να καταστρέφονται μέσα σε μερικές μέρες από το θαλασσινό νερό. Είναι επίσης αναμενόμενο το ότι δε γίνεται κανενός είδους επεξεργασία των λυμάτων του οικισμού όταν μπαίνουν μέσα στις εγκαταστάσεις τόσα κυβικά θάλασσας...

    Ακόμα όμως και σήμερα, κάποιοι, με πρώτο και χειρότερο το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δεν μπορούν να δεχθούν ότι αυτός ο Βιο-Βόθρος έχει "πεθάνει". Προσπαθούν να "κρατήσουν στη ζωή" προσωρινά - όπως λένε - μία εγκατάσταση η οποία όχι απλώς έχει πεθάνει, αλλά έχει αρχίσει να αποσυντίθεται:

    Σίδερα του τοίχου του Βιο-Βόθρου, που κοιτά την Aνατολή
    Δε μιλάμε πλέον μόνο για τα μηχανήματα. Τα μηχανήματα, ποτέ δε δούλευαν. Τώρα πλέον το ίδιο το κτίριο, δυσκολεύεται να σταθεί όρθιο. Υπάρχουν μαρτυρίες, βίντεο, ακόμα και έγγραφες διαπιστώσεις του λιμεναρχείου, στις οποίες ομολογείται ότι τα λύματα βγαίνουν μέσα από τις ρωγμές των τοίχων του κτιρίου Βιο-Βόθρου !!! Στη λαϊκή συνέλευση στην Κωμιακή που είχε γίνει πέρυσι, είχε ακουστεί ότι, ο "Βιολογικός" είχε σχεδιαστεί να μην είναι μέσα στη θάλασσα, και με δεδομένο αυτό θα άντεχε μέχρι το 2012 !!!!

    Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον προκλητικό να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, εκτός της μεταφοράς των λυμάτων μέχρι τον επανασχεδιασμό και τη μετεγκατάστασή του.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ.
    ΑΝ "ΖΗΣΕΙ" ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΣ
    ΘΑ "ΠΕΘΑΝΕΙ" Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.

    (Θυμηθείτε και το βίντεο του 2009. Θα διαπιστώσετε ότι όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο)