Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Τοπική Επικαιρότητα

Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 2 Πατήστε ΕΔΩ
Για επιστροφή στη Σελίδα 1 πατήστε τον πορτοκαλί τίτλο "Τοπική Επικαιρότητα"


Στην ενότητα αυτή περιμένουμε τις Ειδήσεις που μαθαίνετε σχετικά με την ευρύτερη περιοχή Απόλλωνα - Κορωνίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ)

  • Οι ειδήσεις που αφορούν το λιμάνι, το Βιολογικό, το Σύλλογο Απολλωνιατών (και όχι μόνο), το ρέμα (Ποταμός), τα πολιτιστικά θέματα και το "ενδεχόμενο" Αιολικό Πάρκο στην Κωμιακή, θα αναρτώνται από εσάς στις αντίστοιχες ενότητες.ΕΔΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΔΗΣΗ.
  • Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, σχόλια που θα αφορούν ειδήσεις σχετικές με όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται από αυτήν την ενότητα για να μην έχουμε το μπάχαλο που έγινε με το λιμάνι παλιότερα. Τα σχόλιά σας παρακαλούμε να γράφονται στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.
  • Σε περίπτωση που η είδηση δεν αφορά ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω ενότητες, τότε ασφαλώς θα γράφεται μόνο σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ / ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ e-ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Σε διαφορετική περίπτωση τα σχόλιά σας θα διαγράφονται.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ευχαριστούμε τους Bloggers ΒΑΡΑΒΑΣ και κάποιους ανώνυμους για την ωραία ιδέα.

(Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο για τη δομή και λειτουργία του blog πολύ ευχαρίστως στην ενότητα "Προτάσεις για την ανάπτυξη του Blog")

402 σχόλια:

1 – 200 από 402   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΔ ΝΑΞΟΥ;
Το έργο μεταφοράς νερού απ’ το φράγμα της Φανερωμένης στον Κάμπο έχει τελειώσει πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Έγινε το δίκτυο, έγινε η δεξαμενή διΰλισης στον Κάμπο, μπήκε πρόσφατα το ρεύμα και όλοι περίμεναν να αρχίσει να στέλνει νερό στη δεξαμενή ύδρευσης, ώστε να υδρευτούν οι οικισμοί από τη Φανερωμένη μέχρι τ’ Αμπράμ.
Για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους δεν υπάρχει νερό και η δεξαμενή της περιοχής εξακολουθεί να τροφοδοτείται με νερό που κουβαλούν βυτία απ’ την πηγή του Χάσκα στον Απόλλωνα.
Ο δήμος δεν έχει ανακοινώσει τους λόγους αυτής της κατάστασης. Κρίμα για ένα τόσο σημαντικό για την περιοχή έργο να μένει ανενεργό.
Οι τελευταίες δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, εστάλησαν δείγματα νερού στο χημείο για εξέταση και αναμένονται οι απαντήσεις για να αρχίσει να τροφοδοτείται το δίκτυο με νερό.
barabas

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ …ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

Αυτό κι αν είναι είδηση. Η Κωμιακή ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες και δυσκολίες απέκτησε δεύτερη καινούρια δεξαμενή ύδρευσης, η οποία είναι χωριτικότητας 450 κυβικών μέτρων νερού.
Με τη δεξαμενή αυτή και την παλιά (240 κ.) η Κωμιακή θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης που παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η δεξαμενή λοιπόν τελείωσε και ο Πρόεδρος του χωριού φρόντισε να ΤΗ γεμίσει με νερό. Όμως δεν λειτουργεί γιατί ο εργολάβος που την κατασκεύασε δεν έχει πληρωθεί από τον Δήμο και αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά.
Έτσι το χωριό κινδυνεύει και φέτος τον Αύγουστο να αντιμετωπίσει προβλήματα στην ύδρευση, όχι από έλλειψη νερού, αλλά από ανικανότητα του δήμου να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη ζητήματα, καθότι προϋπόθεση δημοπράτησης και κατασκευής ενός έργου είναι ο προϋπολογισμός του.
Δήμαρχε γιατί δεν πληρώνετε τον εργολάβο; Πού πήγαν τα λεφτά της δεξαμενής; Μήπως τα στείλατε σε άλλο χωριό;.
barabas

Ανώνυμος είπε...

Ο...ΒΙΟΚΑ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑ ΒΡΏΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Δεν έχει μόνο ο Απόλλωνας την πληγή του που λέγεται ...βιολογικός, έχει και η Κωμιακή τον δικό της ...ευωδιαστό ...βόθρο.
Ο λεγόμενος λοιπόν βιολογικός της Κωμιακής, στην πραγματικότητα δυο τσιμεντένοι βόθροι αντισηπτικοί, που έχουν κατασκευαστεί κάτω ακριβώς απ' το χωριό, εκπέμπει άφθονες ...μυρουδιές και εκτρέφει πολυάριθμα στίφη κουνουπιών που ...εκδράμουν στο χωριό μαζί με τις ...μυρουδιές και κάνουν τη ζωή των κατοίκων ανυπόφορη.
Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η ρεματιά εξακολουθεί να ρυπαίνεται έστω με μικρή καθυστέρηση και το χωριό υφίσταται την ταλαιπωρία της βρώμας και τις επιθέσεις των κουνουπιών.
Και όλα αυτά γιατί και πάλι οι αρμόδιοι (Επαρχείο) διάλεξαν λάθος μέρος να φτιάξουν τις δεξαμενές. Ρε αρμόδιοι κάντε και κάτι σωστό σ' αυτό τον τόπο;
Και επί τέλους πότε θα φτιάξετε τον δρόμο πάνω ακριβώς απ’ τους βόθρους, που κινδυνεύει να φύγει μαζί με κανένα αυτοκίνητο;
barabas

Ανώνυμος είπε...

Νέος μητροπολίτης Παροναξίας

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έγινε στις 12 Ιουλίου στη Νάξο η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου Δεμενεόπουλου.
Στην ενθρόνιση παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με πολλούς μητροπολίτες.
Ο νέος δεσπότης κατάγεται απ’ το Φιλώτι. Μετά την ενθρόνισή του επισκέφτηκε το Φιλώτι, την Κόρωνο, την Απείρανθο και ανμένεται να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα χωριά του νησιού. Την Κωμιακή και τον Απόλλωνα θα επισκεφθεί στα τοπικά πανηγύρια (Άη Γιάννη και Θεοσκέπαστης).
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Ήτανε στραβό το κλίμα το’ φαγε κι ο γάιδαρος

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίζονται στον δήμο Δρυμαλίας το τελευταίο διάστημα. Ο Αντιδήμαρχος Γ. Κωνσταντάκης από την Κόρωνο πιάστηκε στα χέρια με τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, γιατί, υποστηρίζει, ότι δεν προωθεί τα έργα στην Κόρωνο.
Ο Δήμαρχος πήρε το μέρος του Διευθυντή και ο Αντιδήμαρχος ζήτησε την παραίτηση του…δημάρχου, τον οποίο χαρακτήρισε «ανάξιο» και «αποτυχημένο» και παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.
Τον ακολούθησε και ο δημ. σύμβουλος από την Κόρωνο Μ. Κουφόπουλος, ο οποίος στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του μιλάει με άκρως απαξιωτικά λόγια για τον δήμαρχο. «…δηλώνω ότι δεν σας θεωρώ άξιο ούτε για τοπικό σύμβουλο στο πιο μικρό διαμέρισμα του δήμου μας…». Ακόμη τονίζει ότι: «Είμαι γεμάτος από πικρία για την προεκλογική μάχη που δώσαμε όλοι μας και που είχε σαν αποτέλεσμα να φέρουμε στην εξουσία ένα ανάξιο δήμαρχο για να μας καταστρέψει σαν παράταξη και σαν χωριά…».
Πολύ …ωραία η εξέλιξη αυτή. Ήταν που ήταν σε αδράνεια ο δήμος και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τώρα βάρεσε και διάλυση. Αυτή φυσικά η κατάσταση θα έχει επιπτώσεις στα χωριά και στους δημότες.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει όσο θα πλησιάζουμε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταργούν αυτό τον δήμο.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ
καλές διακοπές εύχεται η εφημεριδα "Κορωνίδα" στους αναγνώστες της και τους παροτρύνει να "σεβαστείτε το περιβάλλον". Όμως για τα καφτά θέματα του περιβάλλοντος στην περιοχή Κωμιακής-Απόλλωνα ...τσιμουδιά, για τον λεγόμενο βιολογικό του Απόλλωνα, για το αλ. καταφύγιο-τερατούργημα, για το αρχαίο λιμάνι, για τον βόθρο της Κωμιακής κ.λπ.
Καλό το ευχολόγιο, αλλά δεν φτάνει. Απαιτούνται θέσεις, προτάσεις, αγώνας και αυτά δεν ευδοκιμούν πλέον στην πάλαι ποτέ κραταιά εφημερίδα.
barabas

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΩΜΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟ Δ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ" ΧΩΡΙΣ ...ΔΕΚΑΡΑ
Ένα σημαντικό γεγονός θα φιλοξενήσει φέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου η Κωμιακή. Το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Η Νάξος διά μέσου των αιώνων" με τη συμμετοχή πλειάδας επιστημόνων από όλη την Ελλάδα. Και όμως το δημ. διαμέρισμα Κωμιακής δεν έχει την δυνατότητα να προετοιμάσει το χωριό, γιατί το ταμείο του είναι άδειο και ο δήμος δηλώνει αδυναμία.
Τέτοια τραγική κατάσταση στον δήμο αυτό δεν την ξανασυναντήσαμε. Είναι λίγα τα χρήματα ενδεχομένως, αλλά και αυτά που υπάρχουν αδυνατούν να τα απορροφήσουν, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται πίσω. Κλασική περίπτωση η απώλεια της χρηματοδοότησης από την Ε.Ε. για την αναπαλαίωση του νερόμυλου στου Εμελάρου. Τα λεφτά δεν απορροφήθηκαν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και η Ε.Ε. τα πήρε πίσω. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και άλλα κονδύλια από διάφορες πηγές χρηματοδότησης που επιστρέφονται λόγω ανικανότας απορρόφησής τους.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
Η Κωμιακή ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα πολύ σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο(όπως είπαμε παραπάνω), ένα συνέδριο σχετικό με την ιστορία και τα μνημεία του νησιού, αλλά στο χωριό μας η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι είναι απογοητευτική. Δεν υπάρχει καν οδική πρόσβαση (κάποιο μονοπάτι) για να περπατήσει κάποιος μέσα στο αρχαίο λατομείο, η πρόσβαση προς την επιγραφή στα γράμματα, πάνω απ' τον κούρο είναι αδύνατη λόγω των πανύψηλων τράφων που έχει σηκώσει ο ιδιοκτήτς του κτήματος. Στο πανάρχαιο κάστρο του Καλοέρου μόνο με ...αναρρίχηση μπορεί να φθάσει κάποιος. Ο Θολωτός μυκηναϊκός τάφος στην Κωμιακή είναι προσβάσιμος, αλλά κι εκεί η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη.Το φράγκικο κάστρο μέσα στην Κωμιακή είναι αδιάβατο, γεμάτο ερείπια, σκουπίδια και κοπριές.
Υπάρχει βέβαια χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά το τοπικό συμβούλιο αδυνατεί να κάνει το παραμικρό ελλείψει χρημάτων και ο δήμος δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να διαθέσει κάποιο έστω μικρό ποσό.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
Για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στη Σάμο ετοιμάζεται να αναχωρήσει ο παπάς της Κωμιακής.
Το ανακοίνωσε ο ίδιος στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να μην φύγει.
Χρόνια στο χωριό ο παπάς συνδέθηκε με τους ενορίτες του και ο φόβος να ξαναμείνουν χωρίς παπά τους ανησυχεί. Το εκκλησιαστικό μουσείο της Θεοσκέπαστης είναι εργο του παπά-αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα, αλλά και η αναβίωση πολλών πανηγυριών στα εξωκλήσια της περιοχής, του Αγίου Κων/νου, της Αγίας Αναστασίας στου Κανά κ.α.
Το σχόλιο που έγραψε η "Κορωνίδα" για το θέμα αυτό δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε.
Ειρωνεύεται τον παπά για την απόφασή του;
Προσπαθεί να δικαιολογήσει παλιότερο επικριτικό αλλά άδικο σχόλιό της για τον παπά, που δεν ανοίγει, λέει, τα εξωκλήσια να μπορούν ελεύθερα να τα επισκέπτονται οι ντόπιοι, αλλά και οι ...αρχαιοκάπηλοι;
Και παρόλον ότι ο παπάς δεν απάντησε, απάντησε η "Κορωνίδα" για λογαριασμό του, πάλι με ειρωνεία.
Ας αφήσουμε όμως και κάτι στο χωριό χωρίς να το σατυρίσουμε. Ακόμη και το άγαλμα του Πατριάρχη ...σατύρισε η Κορωνίδα πριν καιρό και προκάλεσε οργή στο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ.ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του δημ. διαμερίσματος Κορωνίδας κ. Μ. Μυλωνά ο "βιολογικός" του Απόλλωνα, μετά τη συντήρηση που έγινε πρόσφατα, λειτουργεί προς το παρόν ικανοποιητικά.
Δείγματα νερού έχουν αποσταλεί για ανάλυση και αναμένονται οι απαντήσεις.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΩΜΙΑΚΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΑ

Από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να κατασκευάζονται πεζούλες αντιστήριξης στον δρόμο από την Κωμιακή μέχρι τον Ελιγμό. Κατασκευάστηκαν πεζούλες σε 10 περίπου σημεία του δρόμου, υποτίθεται στα πιο επικίνδυνα και υπό κατάρρευση πρανή.
Δυστυχώς οι πανάκριβες αυτές πεζούλες χτίστηκαν οι περισσότερες σε σημεία ακίνδυνα, χωρίς επικίνδυνα και απόταομα πρανή και χωρίς κίνδυνο κατολίσθησης.
Στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου και κυρίως σε εκείνα κάτω απ' την Κωμιακή, όπου υπάρχουν από το 2003 επικίνδυνες ακόμη και για το χωριό κατολισθήσεις, εκτός από μια μικρή πεζούλα κάτω απ' το εκκλησάκι στη γέφυρα που πνίγηκαν οι 13 εργάτες ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΗ ΠΕΖΟΥΛΑ.
Για άλλη μια φορά το Επαρχείο Νάξου επεμβαίνει στον δρόμο αυτό με ατυχείς, αλλά ρουσφετολογικές επιλογές.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 240 ΕΚ. ΔΡΧ. ΤΟΥ 2001 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ;

Όπως είναι γνωστό τον Δεκέμβριο του 2001, μετά τη θεομηνία της 28/29 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το ποσό του 1 δισ. δρχ. για την αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή Πόρτα-Απόλλωνα. Από το ποσό αυτό 240 εκ. δρχ. προορίζονταν για το επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Πόρτα μέχρι τον Απόλλωνα κια κυρίως για το τμήμα από Κωμιακή μέχρι Απόλλωνα. Από το κονδύλι αυτό δεν διατέθηκε μέχρι σήμερα ούτε μία δραχμή για το τμήμα αυτό του επαρχιακού δρόμου. Μήπως πρέπει κάποτε το Επαρχείο Νάξου να ενημερώσει τους πολίτες τι έγιναν εκείνα τα χρήματα και πού διατέθηκαν;
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΑΡΩΝ ΑΔΕΙΑΣΕ-ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΛΕΓΧΟ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ-
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ-

Στον δήμο Νάξου δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, κανένα μέτρο, καμιά φροντίδα για την αντιμετώπιση τη υπερβολική κατανάλωσης του νερού, παρά την λειψυδρία που υπάρχει.
Για πρώτη φορά φέτος άδειασε τόσο νωρίς το φράγμα των Εγγαρών. Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την υπερκατανάλωση νερού, δεν θα επαρκέσει ούτε για το καλοκαίρι το νερό του φράγματος της Φανερωμένης.
Και το ερώτημα είναι: τι θα γίνει, αν όπως προβλέπεται, συνεχιστεί και την ερχόμενη περίοδο η ανομβρία;
Δυστυχώς ούτε στον τομέα αυτό υπάρχει σχεδιασμός και πολιτική. Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Μόλις τελειώσει το νερό θα αρχίσουν να αναζητούν λύσεις. Κατά τα άλλα ο...τουρισμός δεν πάει καλά. Αυτό είναι η μόνιμη επωδός των επιχειρηματιών και των παραγόντων της Χώρας τις τελευταίες τουλάχιστον...δεκαετίες.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Ένα σπουδαίο και ιστορικό κτίριο στο κάστρο της Χώρας επισκευάστηκε και αναπαλαιώθηκε, αφού χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια από τότε που περιήλθε στο δημόσιο.
Το τεράστιο αυτό σχολικό κτίριο, που ανήκει στη διαχείριση του δήμου Νάξου, αλλά είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, θα στεγάσει τις πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες του νησιού. Αυτός τουλάχιστον ήταν ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκε και επισκευάστηκε.
Ελπίζουμε ότι δεν θα παραχωρηθεί σε κάποιους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς καλοκαιρινούς επισκέπτες, οι οποίοι το είχαν ζητήσει στο παρελθόν για να στεγάσουν κάποια αορίστου περιεχομένου και σκοπού "Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη". Ο πρώην δήμαρχος Νάξου τους το είχε υποσχεθεί.
Το κτίριο αυτό, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του στον δήμο, θα γίνει Κέντρο πολιτισμού, καλλιτεχνικής δράσης και δημιουργίας της νεολαίας και των πνευμτικών ανθρώπων του νησιού. Ανήκει στον λαό και τη νεολαία.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή του κτιρίου του Νοσοκομείου Νάξου, το οποίο βρίσκεται προς το τέλος της ολοκλήρωσής του. Μετά την αποπεράτωση του κτιρίου και τον εξοπλισμό του με τα απαιτούμενα ιατρικά μηχανήματα το Νοσοκομείο Νάξου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πλέον ως γενικό νοσοκομείο.
Παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια και οι μελέτες για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου με τα απαιτούμενα ιατρικά μηχανήματα κ.λπ.
Αν και η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε με καθυστέρηση (αδικαιολόγητη) τριών ετών, η ολοκλήρωσή του αποτελεί σταθμό στους πολύχρονους αγώνες του λαού της Νάξου για να αποκτήσει το νησί μας Νοσοκομείο. Ελπίσουμε ότι δεν θα σπαταληθεί άλλος χρόνος-ζωής για να εξοπλισθεί, να στελεχωθεί και να αρχίσει το νοσοκομείο να λειτουργεί.
barabas

Ανώνυμος είπε...

Ο ΄΄Βαραβάς΄΄θα μπορούσε να διαχειρίζεταιολόκληρη τη σελίδα των σχολιανών της Κορωνίδας,αν ειχε στοιχειώδη αίσθηση του Κωμιακίτικου χιούμορ και δεν ήταν τόσο κακός μνησίκακος καιδηλητηριώδης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ barabas δηλαδή ΝΙΛ, μπορούμε να δώσουμε ραντεβού στα σχολιανα της Κορωνίδας αλλά να έρθεις μόνος σου!Εννοώ χωρίς τη νοσηρή σου φαντασία και την ανίατη μνησικακία σου.Τη μιά ειρωνεύομαιτον παπά, την άλλη σατιρίζω τον Πατριάρχη, την παράλλη προσβάλλω τη μνήμη του Μανδηλαρά...έλεος πιά. Είσαι ένας απο τους ιδρυτές της Κορωνίδας, κατανοώ το ενδιαφέρον σου,αλλά η κριτική σου δεν ωφελεί...ΠΕΛ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Εφέτος οι τουρίστες της Νάξου, πίνοντας το καφεδάκι τους στην παραλία της Χώρας...απολαμβάνουν με περισσή ικανοποίηση το ...ηλιοβασίλεμα πίσω απ' τα τεράστια τσιμεντένια μλόκια που είναι χτισμένα πάνω στις προβλήτες του λιμανιού.
Από καιρό ακούγεται τι ...φεύγουν τα μπλόκια, αλλά είναι φαίνεται εκεί καλά ριζωμένα. Έτσι οι χώροι ανάμεσα στα μλόκια έχουν γίνει και φέτος ...αφοδευτήρια και σκουπιδότοποι, ενώ καμαρώνει ακόμη εκεί το πασίγνωστο πια σύνθημα (το είδαμε και στο διαδίκτυο) "33 ΑΝΑΘΕΜΑ".
Το δημοτικό λιμενικό ταμείο Νάξου έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει η επισκευή του λιμανιού και ότι στα πλαίσια της επισκευής θα απομακρυνθούν και τα μπλόκια, αλλά ακόμη φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει. Η απορία που έχουν όλοι είναι, γιατί δεν υποχρεώθηκε ο εργολάβος που είχε αναλάβει το νέο λιμάνι και κατασκεύασε τα μπλόκια, να τα πάρει από κει, δεδομένου ότι αυτός πληρώθηκε ρύτρες αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ο εργολάβος βγήκε κερδισμένος απ' την ακύρωση του έργου του νέου λιμανιού, γιατί πληρώθηκε αδρά για τις ρύτρες-σταλίες, ενώ αν γινόταν το έργο θα έβγαινε καταχρεωμένος, αφού όπως έιναι γνωστό η τεράστια έκπτωση που είχε δώσει για να πάρει το έργο (44%) θα τον έβαζε γερά μέσα και είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε καν να το ολοκληρώσει.
ΝΑΞΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΦΙΛΩΤΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΟΥ

Είναι σημαντικό γεγονός η ίδρυση των δυο παραπάνω περιφεριεακών ιατρείων (Φιλώτι-Κόρωνος), που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Σήμερα στα αγροτικά ιατρεία υπηρετούν μόνο αγροτικοί γιατροί, χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης υποδομή σ' αυτά.
Αν ασθενήσει κάποιος στην ορεινή Νάξο και χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο στη Χώρα με ασθενοφόρο, αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Χώρα.
Αν τα περιφεριεακά ιατρεία οργανωθουν και λειτουργήσουν σωστά, αν έχουν στη διάθεσή τους ένα ασθενοφόρο το καθένα, αν υπάρχει σ' αυτά νοσηλευτικό προσωπικό, σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Η αναμενόμενη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου, σε συνδυασμό με τα περιφερειακά ιατρεία, θα είναι ένα σημαντικό βήμα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
ΝΑΞΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον του Αιγαίου σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μυτιλήνη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Περιβάλλοντος με θέμα "Η βιοποικιλότητα στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις της πλανητικής αλλαγής", επισημάνθηκαν κάποιες πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή του Αιγαίου λόγω των επερχόμενων κλιματικών αλλαγών που θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας: αύξηση της στάθμης της Θάλασσας κατά 80 εκατοστά, αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, Εκτενώς αναλύθηκε το γεγονός των αρνητικών επιπτώσεων στο εγγύς μέλλον, εις βάρος της μονοκαλλιέργειας της ελιάς, καθώς θα υπάρξει ευαισθητοποίηση του δέντρου σε νέες ασθένειες και ζιζάνια, από την στίγμή που η παραγωγικότητα της επηρεάζεται ιδιαίτερα έντονα από τις κλιματολογικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες επιστήμονες καταλήγοντας πρότειναν ένα πλαίσιο σχετικών επιστημονικών ερευνών και πολιτικών πρακτικών, με στόχο την κατά το μέγιστο δυνατό διασφάλιση του οικοκυστήματος σε μια εξ ορισμού ευαίσθητη περιοχή.
ΟΙΚΟΕΝΗΝΕΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΛ είναι ντροπή να απευθύνεις αυτά που απευθύνεις στον ΝΙΛ που η τεράστια προσφορά του στον τόπο δεν συγκρίνεται με άλλου συμπατριώτη μας και βεβαίως με την δική σου (και με την δική μου βεβαίως) . Με βάζεις στον πειρασμό να σου θυμήσω τι κάνει όσα δεν φτάνει η αλεπού. Κάνε την αυτοκριτική σου και θα διαπιστώσεις ότι διχάζεις αντί να ενώνεις, ισορροπείς αντί να παίρνεις θέση, κλείνεις τις κεραίες σου στα σοβαρά αντί να τα πραγματεύεσαι, θωπεύεις την εξουσία αντί να την ελέγχεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

πότε θα …ξαναλέσει ο νερόμυλος του Εμελάρου
γιατί χάθηκαν τα κονδύλια απ’ το πρόγραμμα της Ε.Ε.

Μόνο θλίψη προκαλεί η περιπέτεια της αναπαλαίωσης και …λειτουργίας του νερόμυλου στου Εμελάρου της Κωμιακής.
Ο δήμος Δρυμαλίας ενέταξε το έργο αυτό στο πρόγραμμα TRIMER της Ε.Ε. από το 2004 με χρηματοδότηση 32.860,83 και οι ιδιοκτήτες του νερόμυλου τον παραχώρησαν δωρεάν στον Δήμο για 30 χρόνια.
Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε και το σημαντικό αυτό για το χωριό μας, αλλά και για το νησί ολόκληρο έχει χαθεί. Πριν αρκετούς μήνες ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Τζουάννης, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι έλαβε συστημένη επιστολή από τη Μαγιόρκα, μάλλον εκ παραδρομής ως δήμαρχος Δρυμαλίας, η οποία προερχόταν από τον φορέα διαχείρισης του προγράμματος TRIMER, στο οποίο είχε συμμετοχή ο Δήμος Δρυμαλίας και είχε εντάξει από το 2004 την αναπαλαίωση και λειτουργία ενός νερόμυλου και ενός πατητηριού στην Κωμιακή. Το νερόμυλο είχαν την καλοσύνη να παραχωρήσουν δωρεάν στον δήμο γι’ αυτό τον σκοπό οι κληρονόμοι του αείμνηστου Νικολάου Κ. Κορρέ.
Η επιστολή του φορέα υπλοποίησης του προγράμματος στη Μαγιόρκα αναφέρει ότι το έργο αυτό είχε χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. με 32.860,83 ευρώ και το πρόγραμμα προβλεπόταν να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.9.2007.
Επειδή όμως ο Δήμος μέχρι τις 30.9.2007 δεν είχε ολοκληρώσει το έργο και έχει απορροφήσει μόνο το ποσό των 10.591,53 ευρώ από την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, άρα δεν έχει ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα, η Ε.Ε. ζήτησε την επιστροφή 22.269,30 ευρώ και μάλιστα μέχρι τέλους Νοεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση επισήμαναν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια κατά του Δήμου και της «Αριάδνης Α.Ε.», προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του προγράμματος από την ασυνέπεια και την αντισυμβατική συμπεριφορά του Δήμου.
Με λίγα λόγια τα αποτελέσματα της αδράνειας της αδιαφορίας και ίσως της άγνοιας της δημοτικής αρχής και της «Αριάδνης Α.Ε.» ήταν να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εκτός από την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα, είχε προβλεφθεί και το ποσό των 45.000 ευρώ για την κάλυψη της συμμετοχής του δήμου από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ποσό που η τωρινή δημοτική αρχή με απόφασή της αύξησε σε 65.000 ευρώ για να καλύψει το κόστος της Ευρωπαϊκής συμμετοχής που χάθηκε, στερώντας τους αντίστοιχους πόρους από άλλα αναγκαία για τον Δήμο έργα του δήμου.
Η δημ. αρχή έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες για τους λόγους απώλειας αυτού του έργου και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την αντισυμβατική συμπεριφορά του δήμου και της Αριάδνης Α.Ε. σε μελλοντική συνεργασία του δήμου με την Ε.Ε.
Πρέπει επίσης να δοθούν εξηγήσεις πως, ενώ, όπως λένε τα στελέχη της δημοτικής αρχής, ο δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα στα οικονομικά του, εξ αιτίας της αδράνειας της αδιαφορίας και της άγνοιας του δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής αρχής, αναγκάζονται. να επιστρέψουν χρήματα στην Ε.Ε. τα οποία με πολύ κόπο αγώνα και προσπάθεια η προηγούμενη δημ. αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει.
Γι αυτό το λόγο επιβαρύνεται τώρα το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και το ταμείο του δήμου. Αυτή είναι η λογική διαχείρισης των οικονομικών του δήμου για την οποία περηφανεύεται ο κ. δήμαρχος;
Δυστυχώς η δημ. αρχή αντί να επιδιώκει την ένταξη σε προγράμματα της Ε.Ε. και άλλων νέων και αναγκαίων έργων, με την πολιτική της στερεί από τον Δήμο εξασφαλισμένους πόρους.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ...ΜΥΤΗ

Δεν πρόκειται για γεγονός που συνέβη αυτές τις μέρες. Ο αστυνομικός σταθμός Κωμιακής έχει κλείσει απ' τον Δεκέμβρη 2007, στα πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στο Νομό Κυκλάδων με τη δημιουργία και δεύτερης Αστυνομιής διεύθυνσης Νοτίων Κυκλάδων με έδρα τη Νάξο.
Η κατάργηση του Αστ. σταθμού Κωμιακής έγινε χωρίς την παραμικρή αντίδραση των τοπικών παραγόντων. Αν δεν κάνουμε λάθος το θέμα δεν Αναφέρθηκε ούτε στις τοπικές εφημερίδες.
Τι έγιναν οι γνωστοί πολέμαρχοι που δεν άφηναν παλιότερα τρίχα να πέσει κατω;
Οι Κορωνιδιάτες έδωσαν τον αγώνα τους και κέρδισαν το περιφερειακό ιατρείο, όπως και οι Φιλωτίτες κόντρα στο...μικρό κι αδύναμο Χαλκί.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ...ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη μπάζων στα ρέματα για την αποφυγή πλημμυρών και άλλων προβλημάτων.
Τι έγινε όμως και φέτος με τα μπάζα από τις εκτεταμένες κατολισθήσεις στον δρόμο Κωμιακής-Απόλλωνα;
Τα συνεργεία που καθάριζαν τον δρόμο από τους όγκους των βράχων και των χωμάτων τα έρριχναν στη ρεματιά που εκβάλει στον όρμο του Απόλλωνα.
Η παράνομη αυτή ενέργεια επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
θα μου πείτε ποιο αυτί να ιδρώσει, όταν εκείνοι που ευθύνοται για την παρανομία αυτή είναι οι ίδιοι που έπρεπε να την απαγορεύουν;
Έτσι και φέτος με το πρώτο μπμουρίνι ο όρμος του Απόλλωνα θα γνωρίσει εντυπωσιακές σκηνές σαν εκείνες που δείχνει το γνωστό video, αλλα και εικόνες σαν εκείνες που είδαμε (υπάρχουν στο blog φωτο) με την παραλια του Απόλλωνα γεμάτη με τεράστιους όγκους τις φερτές ύλες του χειμάρρου.
Αν η περιβόητη μελέτη του "αλιευτικού καταφυγίου" υπολογίζει το μπάζωμα του όρμου στα 1,30 μ. τον χρόνο, με την ρίψη των μπάζων απ΄τις κατολισθήσεις είναι δεδομένο ότι οι υπολογισμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, η οποία είναι δραματική.
Δυστυχώς οι πληγές του Απόλλωνα συναγωνίζονται μόνο τις ...πληγές του Φαραώ !!!
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΦΎΡΙ ΤΗΣ ...ΑΡΤΑΣ ΣΤΗ...ΝΑΞΟ
αιχμες από τη Ρούλα Μπράουν(Kυκλαδική 25.ιουλίου 2008)

"κ. έπαρχο Νάξου Βας. Kορρέ!!
By the way που λένε και στη δεύτερη πατρίδα μου κ. Έπαρχε, με το γεφύρι του Γαλανάδου τι γίνεται;
Διότι αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Νομάρχης μας είχε πει ότι περιμένει εσάς να...τα βρείτε με τον ιδιοκτήτη.
Θα μου πέτε μέχρι να τα βρείτε εσείς, το καινούριο γεφύρι θα έχει πάρει αρχαιολογική αξία και τα Επαρχεία θα είναι παρελθόν!!
Στο μεταξύ, εμείς μπορούμε να περνάμε από το γεφύρι καρμανιόλα, αν είμαστε τυχεροι και τη γλυτώσουμε. Και να είμαστε ικανοποιημένοι διότι τόσα χρόνια δεν είχατε την καρδιά να πικράνετε τον ιδιοκτήτη!!!
Και η Νομαρχία να περιμένει εσάς να τα βρείτε...Και ύστερα απορούν κάποιοι, γιατί η ΤΕΔΚ ζήτησε την κατάργηση των επαρχείων!!!".
Πόσα γεφύρια της Άρτας, ή γεφύρια των...στεναγμών, υπάρχουν τούτη την ώρα στη Νάξο κυρία Μπράουν; Δυστυχώς αρκετές δεκάδες και φυσικά το αυτί του κ. Επάρχου δεν ιδρώνει πλέον.
Το γεφύρι του Γαλανάδου βρίσκεται εκεί...μετέωρο από το 2004 και πρέπει να ξέρετε ότι δεν φταίει στο παραμικρό ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου κτήματος για την κατάσταση αυτή.
barabas

DeNtziTheMee είπε...

Φίλε Βαραβά τα συγχαρητήρια μου! Τα διαβάζω και εγώ συγκλονισμένος. Άσε τους άλλους να λένε οτι είσαι μνησίκακος και δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ, τους χαλάνε αυτά που λες μάλλον. Γράφε εσυ να μαθαίνουμε και μεις!

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ.
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Νέα επικίνδυνη οικολογική επέμβαση στο περιβάλλον της Κωμιακής σχεδιάζουν με μυστικότητα και πάλι ο δήμος και το Επαρχείο.
Από φήμες που κυκλοφορούν και από διάφορες κουβέντες που ακούγονται, αλλά και κάποιες περίεργες επισκέψεις συνεργείων μαθαίνουμε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ πάνω στις κορυφογραμμές από το Ανέφαμα στο Μαυρομάρι στο Μονοδέντρι και το Δυόδι.
Εάν συμβεί κατι τέτοιο ο ορίζοντας γύρω από την Κωμιακή θα γεμίσει με ανεμογεννήτριες και το παρθένο τοπίο των βουνοκορφών απέναντι και πάνω απ' το χωριό θα υποστεί ανεπανόρθωτη οικολογική και αισθητική καταστροφή.
Τόσο ο δήμαρχος Δρυμαλίας, όσο και ο Έπαρχος Νάξου, στους οποίους αποδίδονται αυτές οι ενέργειες, οφείλουν να ενημερώσουν επίσιμα τους κατοίκους της Κωμιακής για τα περίεργα σχέδιά τους, αν αληθεύουν όσα ακούγονται. Ας μη λησμονούν όσα συνέβησαν στον Απόλλωνα, ας μην επιχειρήσουν να προβούν σε ενέργειες σαν εκείνες με το λιμενικό έργο στον Απόλλωνα.
Ας αφήσουν επί τέλους ήσυχο το μοναδικό σε ομορφιά και πράσινο τοπίο από το Ανέφαμα ως τον Απόλλωνα, ένα τοπίο που στους επισκέπτες θυμίζει το Πήλιο.
koyros b΄
Υ.Γ.
δηλώνουμε ότι ερυνούμε το θέμα και τις προσεχείς μέρες θα έχουμε πλήρη ενημέρωση στο blog

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΙΑ ΥΨΟΥΣ 40 Μ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΕΦΑΜΑ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Εκείνο που δεν έγινε πριν από μερικά χρόνια στον λόφο του ΤΡΥΠΗΤΟΥ πάνω απ' την Κωμιακή, τώρα εκτελείται στο ΑΝΕΦΑΜΑ απέναντι απ' το χωριό.
Στο χώρο που βρίσκονται οι κεραίες της τηλεόρασης,αλλά και της κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση της περιοχής, εταιρία κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να στήσει κεραία τεραστίων διαστάσεων (ύψους 40 μέτρων) για την εξυπηρέτηση περιοχών πέραν από τη θάλασσα.
Πρόκειται για άλλη μια επέμβαση στο τοπίο της περιοχής αντίθετη με την αισθητική του τοπίου.Παραμένει άγνωστό αν για την ενέργεια αυτή έχουν δοθεί εγκρίσεις από τον δήμο Δρυμαλίας και το Επαρχείο.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

(Ξανά)ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ
Διαβάζω από το "Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Οι Κυκλάδες και το Αιγαίο στην 3η χιλιετία π.χ." του Καθηγητού Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ COLIN RENFREW PhD,Εκδόσεως του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, σελίδες 827 και 828 :
" Όρμος Απόλλωνα ("Naxos" περ. 935488). Ο Στέφανος (σημείωση δική μου, προφανώς Κλων)(1908,115) ανέσκαψε κιβωτιόσχημους τάφους, που έδωσαν χάλκινους πελέκεις, ένα εγχειρίδιο της ύστερης πολιτισμικής ομάδος Κέρου-Σύρου (Παπαθανασόπουλος 1961-62,145), και ένα μαρμάρινο κρατηρίσκο (καντήλα)της πολιτισμικής ομάδος Γρόττας-Πηλού. Άλλος ένας μαρμάρινος κρατηρίσκος από αυτή τη θέση βρίσκεται στο Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης (ΑΕ 420).Επίσκεψη συγγραφέα τον Ιούλιο του 1967 (οι τάφοι δεν ήταν ορατοί)."
Σελίδα 539 :
"Ο τάφος 38 στον Όρμο Απόλλωνα της Νάξου περιείχε τρεις μεγάλους επιπεδόμορφους πελέκεις και μία σμίλη (Παπαθανασόπουλος 1961-62,πίν. 77),...."
Σελίδα 564 :
" Ο τάφος 38 στον Απόλλωνα υποδηλώνει και οικογενειακή παράδοση σε κάποια τέχνη (Παπαθανασόπουλος 1961-62, πίν. 77). Ο τάφος ήταν διπλός, με άνω και κάτω τμήμα, πρακτική που σε άλλες περιπτώσεις έχει πειστικά ερμηνευθεί ως στοιχείο που υποδηλώνει διαδοχικές ταφές σε οικογενειακό τάφο. Ο κάτω τάφος περιείχε ένα μαρμάρινο αγγείο,μιά παλέτα και ένα τριπτήρα,όπως ήταν η συνήθεια, μαζί με ένα μαχαίρι και, κατ΄εξαίρεση, με μία στενή σμίλη. Ο άνω τάφος περιείχε τρεις επιπεδόμορφους πελέκεις, οι οποίοι, όπως και η σμίλη, χρησιμοποιούνταν χωρίς αμφιβολία στην κατεργασία ξύλου. Μία πιθανή ερμηνεία είναι ότι οι δύο διαδοχικοί τάφοι ανήκαν σε πατέρα και γιό, που υπήρξαν και δύο ξυλουργοί".
Πέραν από το τεράστιο ενδιαφέρον που προκαλούν τα ανωτέρω γεννώνται τα ερωτήματα "ποιά η τύχη αυτών των τάφων;, γιά ποιoύς λόγους και σε ποιόν "βωμό" σκοπιμότητας θυσιάστηκαν;.
Αξίζει ή όχι τον κόπο η ενεργοποίηση των Συλλόγων (άλλωστε προβλέπεται και στο καταστατικό τους)στην κατεύθυνση της ερεύνης των αρχείων της ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της οποίας ο Στέφανος ΚΛΩΝ περιέλαβε τις ανακαλύψεις και εντυπώσεις του από τις ανασκαφές στην ΝΑΞΟ;,υπάρχουν υποψήφιοι μεταπτυχιακοί Κωμιακίτες ή Απολλωνιάτες φοιτητές που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το θέμα;.
ΣΤΑΒΕΝΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΤ 3 ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Μουσικοχορευτική εκπομπή ετοιμάζεται να γυρίσει η ΕΤ 3 στην Κωμιακή στις αρχές Αυγούστου. Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς κια μουσική, τον Μπιτζηλαιαδίστικο χορό,την Κωμιακίτικη βλάχα και σίγουρα εικόνες από όμορφες γωνιές της Κωμιακής.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

16 ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΓΎΡΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΉ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ

Οι πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη νέα καταστροφική επέμβαση στο περιβάλλον της Κωμιακής πληθαίνουν κάθε μέρα. 16 ανεμογεννήτριες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν στις παρθένες και κατάφυτες κορυφογραμμές γύρω απ' την Κωμιακή.θα ξυπνούν το πρωί οι Κμιακίτες και θα βλέπουν απέναντί τους τα μεταλλικά τερατουεγήματα, ενώ για να δημιουργήσουν οδικές προσβάσεις θα ισοπαδώσουν μεγάλα τμήματα του βουνού.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και οι φορείς της Κωμιακής πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. Πρέπει ο δήμος και το Επαρχείο Νάξου, που φαίνεται να προωθούν και να στηρίζουν αυτή την επέμβαση, να ενημερώσουν τους κατοίκους της για το τι πρόκειται να γίνει και να μην παίζουν κρυφτούλι.
Ακόμη και στο βουνό "Καλόερος" πάνω απ' τον Απόλλωνα φημολογείται ότι σχεδιάζουν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες.
Αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν πρέπει οι φορείς κια οι κάτοικοι του χωριού να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. Επί τέλους ας σφήσουν αλώβητο και ένα κομμάτι του νησιού, το πιο κατάφυτο που οι επισκέπτες το συγκρίνουν με το Πήλιο, ενώ οι παλαιοί Ναξιώτες συγγραφείς χαρακτήριζν "βασιλικά" αυτά τα βουνά.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΉΣ-ΠΡΕΠΕΙ - ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΕΡΟ;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι δήμος και επαρχείο σκέπτονται να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές του βουνού "Καλόερος" πάνω απ' τον όρμο του Απόλλωνα. Μετά το λιμενικό τςρατούργημα που επιχείρησαν να σηκώσουν μέσα στον όρμο θαύοντας με τσιμέντο τον αρχαίο μόλο, τώρα φαίνεται πως έβαλαν στο στόχαστρό τους το βουνό πάνω στο οποίο, όπως είναι γνωστό, υπάρχει ένα τεράστιο κάστρο από την προϊστορική εποχή (με κυκλώπεια τείχη) ως τη βυζαντινή και την τουρκοκρατία.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

87 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ 150 μ. ΥΨΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 3 MG ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Εντείνονται οι φήμες ότι στις κορυφογραμμές γύρω απ' την Κωμιακή σχεδιάζεται η δημιουργία ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ από το Ανέφαμα μέχρι το Δυόδι, αλλά και στον Καλόγερο πάνω απ' τον όρμο του Απόλλωνα, που θα αποτελειται απο 87 τεράστιες ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων. θα ανοιχτούν δρόμοι πρόσβασης πάνω στα βουνά, θα γίνουν έργα εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης και υποσταθμών (ΚΥΤ), που θα αλλοιώσουν δραματικά το τοπίο. Το έργο αυτό προωθεί μεγάλη ιδιωτική εταιρία ελληνικών και ξένων συμφερόντων (πολυεθνική), η οποία αρχικά επιχείρησε να εγκαταστήσει το αιολικό αυτό παρκο στη Σέριφο, αλλά η δυναμική αντίδραση του Δήμου Σερίφου και των κατοίκων του νησιού την εξανάγκασε να φύγει από εκεί και επιδιώκει τώρα να εγκατασταθεί στην Κωμιακή με τις ευλογίες δυστυχώς του δημάρχου Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνη,αλλά και του Επάρχου Νάξου. ο Δήμαρχος μάλιστα ψέλλισε κάποιες φράσεις μισοαστεία μισοσοβαρά σε κάποιες εμφανίσεις του σε πανηγύρια στην Κωμιακή.
Οι φήμες αυτές έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους της Κωμιακής και των γύρω χωριών, οι οποίοι προσπαθούν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο δήμαρχος Δρυμαλίας έχει υποχρέωση να ενημερώσει επίσημα και άμεσα, τόσο το δημοτικό συμβούλιο, όσο και τα τοπικά συμβούλια και τους κατοίκους και να πάρει επίσημα θέση. Οι φορείς και οι κάτοικοι της Κωμιακής και των γύρω χωριών πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να ακυρώσουν άμεσα τα σχέδια που ετοιμάζονται πίσω απ' την πλάτη τους. Πρέπει να σπευσουν για να προλάβουν την καταστροφή πριν είναι αργά. Ο δήμαρχος Δρυμαλίας, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αντιδράσουν σ' αυτή την επιχειρούμενη καταστροφή του μοναδικού πράσινου βουνού της Νάξου.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε (koyros b') θα μας τρελλάνεις;;;2 ειδήσεις πιο πάνω ένας άλλος μιλάει για 16 ανεμογεννήτριες γύρω από την Κωμιακή. Εσύ (στον τίτλο σου τουλάχιστον) μιλάς για 87. Τελικά πόσες θα είναι και που;;Είπαμε ότι το κρύβουν αλλά εσύ από που έμαθες για 87 και ο άλλος από πού για 16;;; Αυτά παραείναι μεγάλη διαφορά.Όπως και να έχει το πράγμα δεν ξέρω πολλά για ανεμογεννήτριες αλλά έχω δει ότι στο youtube τσακώνονται παγκοσμίως (μέσω βίντεο) για το οτι οι ανεμογεννήτριες όχι μόνο καταστρέφουν το τοπίο της περιοχής αλλά κάνουν και ΔΥΝΑΤΟ ΘΟΡΥΒΟ. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα έπρεπε
να ενημερωθούν οι τουλάχιστον οι κάτοικοι της Κωμιακής και των γύρω περιοχών για τις επιπτώσεις ενός τόσου μεγάλου έργου, είτε είναι θετικές είτε αρνητικές.
Για εμένα και μόνο που το έχουν κρύψει μέχρι τώρα, με βάζει σε υποψίες ότι το να φτιαχτούν δε θα είναι για καλό....
Τέλος πάντων σας παρακαλώ εσείς που βρίσκετε τέτοιες ειδήσεις δώστε μας μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το τι σκοπεύουν να κάνουν. Θα έχει ενδιαφέρον.

Παρακάτω σας βάζω μερικά βίντεο που έχω δει σχετικά με τις συνέπειες των Ανεμογεννητριών σε άλλα μέρη του κόσμου:

Αυτό είναι κάτι σαν μικρό Ντοκυμαντέρ στα ελληνικά (Σε 2 επεισόδια):

Ανεμογεννήτριες Μέρος 1ο
Ανεμογεννήτριες Μέρος 2ο


Τα παρακάτω δεν κατάλαβα ποιος τα έχει γυρίσει αλλά μιλάνε κάτοικοι που ζουν κοντά σε Αιολικά πάρκα.(Είναι σε 3 μέρη). Μερικοί λένε αν το ακούσετε ότι δεν μπορούνε ούτε να κοιμηθούν από το θόρυβο. Φαντάσου οι Κωμιακίτες τι θα πάθουν που είχαν συνηθίσει το βράδυ σε ησυχία...:

Κάτοικοι κοντά σε Ανεμογεννήτριες Μέρος 1ο
Κάτοικοι κοντά σε Ανεμογεννήτριες Μέρος 2ο
Κάτοικοι κοντά σε Ανεμογεννήτριες Μέρος 3ο


Ορίστε και 2 βιντεάκια για το θόρυβο (το ένα μάλιστα αφορά μελέτη ηχορύπανσης από επαγγελματίες όπου από ό,τι κατάλαβα έγινε με την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής:

Ανεμογεννήτρια εν δράση
Μελέτη ηχορύπανσης από ανεμογεννήτριες


Τσίτσος (...το λιμάνι φεύγει...)

Υ.Γ. Ducamel01 και Περικλη ευχαριστούμε για το Link με τις εντολές html. Είναι όντως πολύ χρήσιμες.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο για τις ανεμογεννήτριες ως προς τον αρθμό. Αλλά η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση. Κάνουν πάλι τα ίδια όπως και με το λιμάνι. Φαίνεται όμως πως είναι 87, γιατί τόσες πήγαν να βάλουν στη Σέριφο. Ίσως μάθουμε περισσότερα αύριο ή μεθαύριο.
Ξέρω ότι το θέμα θα απασχολήσει και τις Ναξιώτικες εφημερίδες και τα ραδιόφωνα.
Δεν εννοώ φυσικά την "Κορωνίδα", ούτε τα "Νεα του Απόλλωνα", αυτές είνια στον...κόσμο τους.
Ίσως να υπάρχουν πληροφορίες, όπως μου είπε κάποιος φίλος απ' τη Σέριφο, στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η διεύθυνση είναι: www.rae.gr
Άς ψάξει κάποιος εκεί, μήπως μάθει κάτι. Είναι όμως άμεση ανάγκη να ξεσηκωθούν οι Κωμιακίτες πριν είναι αργά.Ίσως και να είναι αργά τώρα.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ! ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΚΩΜΙΑΚΙΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΝΈΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Όπως είναι γνωστό και από αυτή τη σελιδα, η νέα δεξαμενή ύδρευσης της Κωμιακής αποπερατώθηκε και έπρεπε να έχει αρχίσει να λειτουργεί. Ο ...απλήρωτος όμως εργολάβος αρνήθηκε να την παραδώσει αν δεν πληρωθεί και την ...κλείδωσε.
Χτες το ποτήρι ξεχείλισε και κάποιοι έσπασαν τις κλειδαριές και έθεσαν σε λειτουργία την δεξαμενή. Επί τέλους και μια δυναμική αντίδραση, που σίγουρα αποτελεί προεόρτια των μεγάλων κινητοποιήσεων, που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η εξαφάνιση του ορίζοντα στην Κωμιακή από το δάσος των ανεμογγενητροιών, που θα σκεπάσουν κυριολεκτικά τις κορυφογραμμές γύρω και πάνω από την Κωμιακή.
barabas

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝ. ΤΗΦ/ΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΕΦΑΜΑ

Το τοπικό συμβούλιο του Σκαδού με ομόφωνη απόφασή του διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη τοποθέτηση στο Ανέφαμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας ύψους 40 μέτρων. Σύμφωνα με την διαμαρτυρία η εκτέλεση των εργασίων εγκατάστασης ξεκίνησε χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Μετά την διαμαρτυρία αυτή σταμάτησαν οι εργασίες εγκατάστασης της κεραίας.
barabas b΄

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Στις 7 Αυγούστου θα γίνει ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Κορωνίδας στην Κωμιακή.
Οι τοπικοί σύλλογοι του χωριού θα προτιμούσαν τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης και τη διάθεση των εισπράξεων για την ενίσχυση των τοπικών Συλλόγων όπως π.χ. της ομάδας ποδοσφαίρου.
Ο Σύλλογος Κορωνίδας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τον χορό θα διατεθούν για την ενίσχυση του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.
barabas b΄

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Τα τελευταία χρόνια κάποιος ασυνείδητος βοσκός, του οποίου το όνομα είναι γνωστό, εγκατέλειψε μεγάλο αριθμό κατσικιών, τα οποία στη συνέχεια και ενώ πλέον βρίσκονται σε ημιάγρια κατάσταση προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε αμπέλια κια άλλες καλλιέργειες.
Η κατάσταση ειναι δύσκολη καθότι δεν υπάρχει ιδιοκτήτης των κατσικιών αυτών ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του.
Οι αρμόδιες αρχές (τοπικό συμβούλιο, αγροφύλακας, εισαγγελέας) πρέπει να εξετάσουν το ζήτημα αυτό και να αποφασίσουν τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης, η οποία έχει καταστεί αφόρητη.
barabas b΄

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΒΔ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Η τοποθέτηση πολύ βαθειά μέσα στο φράγμα του σωλήνα άντλησης νερού είναι καθώς λένε η αιτία που δεν υδροδοτούνται με άφθονο νερό οι οικισμοί Χίλια βρύση, Κάμπος, Αμπράμ, της Κωμιακής. Ο σωλήνας άντλησης του νερού απ' το φράγμα έχει μπει, λένε πολυ βαθιά και αντλεί λάσπη την οποία μεταφέρει στο διϋλιστήριο στη Χίλια βρύση, πράγμα που σημάινει ότι το νερό δεν είναι καθαρό. καταβάλλονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος.

DeNtziTheMee είπε...

Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό,αυτό έχω να πώ! Λοιπόν μπορούν οι έλικες των ανεμογεννητριών να "κοιτούν" τον Απόλλωνα ή το Σκαδό που έχει πρόβλημα με τι ζέστη (κατι σαν ανεμιστήρες...πιάνει).Με ένα σμπάρο 2 τριγώνια και τσάμπα δροσιά και οικολογική ενέργεια. Συνεχίζω με το θέμα των αγριοκάτσικων, σύμφωνα με μια πρόσφατη απογραφή όπλων στην Κωμιακή αντιστοιχούν 2,7 όπλα ανα κάτοικο!!!Λύστε το πρόβλημα σας προς το Πάσχα, σώζετε τις καλλιέργειες σας, και το Πασχαλινό τραπέζι σας έρχετε πιο φτηνά! Αμάν ποιά αφήστε το ΣτΕ να πάρει μια ανάσα, γίνετε και σεις λίγο πιο πρακτικοί!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Πληροφορίες για τα αιολικά πάρκα και τα προβλήματα που δημιουργούν θα βρείτε στο ηλκτρονικό περιοδικό ΕΥΠΛΟΙΑ και στη διεύθυνση:
http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=23
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Μια πρωτότυπη, όσο και ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει στις 12 Αυγούστου ο δραστήριος Σύλλογος Φιλωτιτών Αθήνας, στον χώρο του Πύργου Χειμάρρου, για τη διάσωση του μνημείου από κατάρρευση.
Στόχος του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση της Πολιτείας, των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, για τη διάσωση του μαρμαρόχτιστου πύργου, που χρονολογείται στους κλασικούς χρόνους και κατά περίεργο τρόπο αποκλείστηκε από την ένταξή του στο Γ΄ ΚΠΣ το 2003, ενώ ήταν έργο συνεχιζόμενο από το Β΄ ΚΠΣ ενταγμένο με το ποσό των 150 εκ. δραχμές.
Ο Σύλλογος Φιλωτιτών έθεσε ως βασικό προγραμματικό στόχο του για το 2008 τον αγώνα για τη διάσωση του μνημείου.

koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ανακοίνωση του πώην βουλευτή Νίκου Ι. Λεβογιάννη

Σε πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Δρυμαλίας σε πανηγύρι στην Κωμιακή και σε ανεπίσημες συζητήσεις του με κατοίκους του χωριού άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται να εγκατασταθεί στις κορυφογραμμές πάνω από την Κωμιακή αιολικό πάρκο με μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών (γίνεται λόγος για πάνω από 15 έως 87, ύψους 150 μέτρων και δυναμικότητας 3 μεγαβάτ η καθεμιά) και ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να μην αντιδράσουν, γιατί αυτό θα είναι προς…όφελος του χωριού!..
Ο δήμαρχος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια τρομακτική επέμβαση στις πανύψηλες κορυφογραμμές του βουνού «Μαυρομάρι», από τη θέση Ανέφαμα μέχρι τη θέση Δυόδι, αλλά και στο βουνό «Καλόγερος» πάνω απ’ τον όρμο του Απόλλωνα, θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή ενός απ’ τα ωραιότερα βουνά της Νάξου, απ’ τα ελάχιστα που έχουν μείνει ακόμη ανέπαφα από ανθρώπινες επεμβάσεις και καταπράσινα.
Παλαιοί Ναξιώτες συγγραφείς χαρακτηρίζουν τα βουνά αυτά ως τα «βασιλικά όρη της Νάξου», για την μοναδική ομορφιά τους, την πλούσια βλάστηση, τα περιβόλια και τις κατάφυτες ρεματιές τους, ενώ οι επισκέπτες τα παρομοιάζουν με το βουνό Πήλιο.
Στην κορυφογραμμή του βουνού «Καλόγερος» στον Απόλλωνα υπάρχει ένα απ’ τα μεγαλύτερα κάστρα στη Νάξο, το οποίο χρονολογείται από την προϊστορική εποχή (με κυκλώπεια τείχη), ως τα βυζαντινά χρόνια και την τουρκοκρατία.
Θεωρώ αδιανόητο η δημοτική αρχή να επικροτεί μια τέτοια άγρια επέμβαση, για την εγκατάσταση στην περιοχή αυτή ενός γιγαντιαίου αιολικού πάρκου, το οποίο μάλιστα εκδιώχθηκε από τους φορείς και τους κατοίκους της Σερίφου με πρωταγωνιστή τον Δήμο Σερίφου.
Δεν γνωρίζω αν ο δήμος έχει ερευνήσει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις τεράστιες και ποικίλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στα βουνά και μάλιστα στις κορυφογραμμές τους, με τη διάνοιξη δρόμων, την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων ή πυλώνων, την εγκατάσταση υποσταθμών κ.λπ..
Γεγονός είναι ότι ο ορίζοντας της Κωμιακής θα «περικυκλωθεί» κυριολεκτικά με δεκάδες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες και το βουνό θα κατακρεουργηθεί με τα τεράστια έργα πρόσβασης που θα γίνουν. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη από την Ε.Ε. ως natura και θεωρείται ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και οι πηγές απ’ όπου υδρεύονται τα γύρω χωριά τροφοδοτούνται από αυτά τα βουνά και κανένας δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στον υδροφόρο ορίζοντα .
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα περιμέναμε απ’ τον δήμαρχο Δρυμαλίας να αντισταθεί για να αποτραπεί άλλη μια καταστροφή στο περιβάλλον της περιοχής, ενημερώνοντας δημόσια και υπεύθυνα τους κατοίκους, τα δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια της Κωμιακής, του Σκαδού και της Μέσης και να ηγηθεί των κατοίκων της περιοχής εναντίον αυτής της επέμβασης, ακολουθώντας το παράδειγμα της δημάρχου Σερίφου, αλλά και πολλών άλλων δημάρχων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Κανένας δεν είναι εναντίον των ήπιας μορφής πηγών ενέργειας, αλλά τέτοιας έκτασης εγκαταστάσεις πρέπει να αποφεύγονται ιδιαίτερα στα νησιά, όπου τα πάντα στο περιβάλλον ισορροπούν χιλιάδες χρόνια στα όρια της ύπαρξης τους.
Και σε κάθε περίπτωση τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιες τοποθεσίες, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η μυστικότητα που παρατηρείται στην υπόθεση αυτή δείχνει ότι οι αρμόδιες τοπικές αρχές δεν «έβαλαν μυαλό» από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν ακόμη με αφορμή τον τρόπο που σχεδιάστηκε και επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα.
Είναι γεγονός ότι η περιοχή αυτή έχει υποστεί μεγάλες και ανεπανόρθωτες καταστροφές τα τελευταία 10 χρόνια από λανθασμένες και αμελέτητες επεμβάσεις του Δήμου και του Επαρχείου, όπως τα έργα διάνοιξης του δρόμου Κωμιακής-Απόλλωνα με τα κάθετα και απότομα πρανή, που έγιναν με πρωτοφανή προχειρότητα και με βάρβαρη επέμβαση στο καταπράσινο βουνό, οι λεγόμενοι «βιολογικοί καθαρισμοί» της Κωμιακής και του Απόλλωνα, οι τεράστιες κατολισθήσεις που έχουν θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το χωριό της Κωμιακής, το πρωτοφανές μπάζωμα του όρμου του Απόλλωνα από τις εναποθέσεις κάθε χρόνο στα ρέματα της περιοχής τεράστιων όγκων χωμάτων, που προκύπτουν από τις εκτεταμένες κατολισθήσεις και καταπτώσεις, ο κακός σχεδιασμός και οι λανθασμένοι χειρισμοί που έγιναν σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα, αλλά και η διάθεση σε άλλες περιοχές της Νάξου μεγάλων κονδυλίων που διατέθηκαν αποκλειστικά για την κατασκευή στην περιοχή αυτή αντιπλημμυρικών έργων μετά από τις καταιγίδες του χειμώνα 2001 και 2003 κ.λπ.
Ας σταματήσουν επί τέλους οι διάφοροι αρμόδιοι και αναρμόδιοι να πειραματίζονται σε βάρος του μοναδικού σε ομορφιά φυσικού περιβάλλοντος της Κωμιακής, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό της πλούτο και είναι κληρονομιά στα παιδιά της.

Ανώνυμος είπε...

Δ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ
"Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ"
ΚΩΜΙΑΚΗ 4-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Με μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων (100 περίπου) αρχίζει το 5νθήμερο επιστημονικό συνέδριο στην Κωμιακή.
Ιδρυτής κια διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο ομότιμος καθηγητης του Παν/μιου Αθηνών Η Ιωάννης Κ. Προμπονάς.
Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος πολλοί επιστήμονες, Ναξιώτες και μη, καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, φοιτητές, απλοί άνθρωποι.
Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται ανακοινώσεις σχετικές με τη Νάξο από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των μνημείων της Κωμιακής από τον φιλόλογο και πρώην βουλευτή Νίκο Ι. Λεβογιάννη.
Ανακοινώσεις με θέματα σχετικά με την Κωμιακή θα κάνουν:
Η καθηγήτρια της αρχαιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών Γεωργία Κοκκορού-Αλευρά: "Το αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα Νάξου".
Η Ελένη Ανδρή, φιλόλογος: "Η Κωμιακή τον 17ο αιώνα με βάση ναξιακά δικαιοπρακτικά έγγραφα".
Ο φιλόλογος Ατώνης Τζιώτης: "Αυτοδίδακτοι γλύπτες στην Κωμιακή της Νάξου".
Η φιλόλογος Μαρία Βιτζηλαίου: "Ο Κωμιακίτης ποιητής Νικηφόρος Αλιμπέρτης".
Η φιλόλογος Στυλιανή Σιδερή: "Λαογραφικές ειδήσεις αντλούμενες από την εφημερίδα "Κορωνίδα".
Ο δικηγόρος Νικος Εμμ. Λεβογιάννης: "Κωμιακίτικα χωρατά".
η φιλόλογος Μυρτώ ΚΑτσιγίνη: "Ίχνη τουρκικής προελεύσεως στο ιδιωματικό λεξιλόγιο της Κωμιακής Νάξου".
Η φιλόλογος Ελισάβετ Καρούση: "Παρατηρήσεις στο γλωσσικό ιδίωμα Κωμιακής".
Η δασκάλα Κυριακή Παρτσινεβέλου: "Η γεωργική ορολογία στην Κωμιακή Νάξου".
Ο οικονομολόγος Κωστής Στ. Λεβογιάννης: "Στατιστική εικών της της δημογραφικής καταρρεύσεως της Κωμιακής Νάξου".
Η Κυριακή Α. Χωριανοπούλου μαθήτρια δημοτικού:"Πώς έγραψα το πρώτο μου διήγημα".
Ο Παν/κος Ιωάννης Χατζόπουλος: "Νεες τεχνολογίες και μέθοδοι στην αειφορία. Η περίπτωση της Κωμιακής Νάξου"
(συνέχεια παρακάτω)...

Ανώνυμος είπε...

Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ (συνέχεια)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η νηπιαγωγός Άννα Ν. Λεβογιάννη: "Ο διδακτικός-παιδαγωγικός χαρακτήρας των κωμιακίτικων παραμυθιών".

Ο αριθμος των συνέδρων ανέρχεται στους 138.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ-ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΑ

Φέτος το καλοκαίρι η Κωμιακή δεν έχει πρόβλημα νερού καθότι λειτούργησε η νέα μεγάλη δεξαμενή που κατασκευάστηκε πρόσφατα, παρά τα προβλήματα πληρωμής που υπάρχουν με τον εργολάβο.
Εν τω μεταξύ ο δήμος διενέργησε γεωτρύσεις στην περιοχή της Λιβάδας για αναζήτηση νερού. Η ενέργεια αυτή ανησύχησε τους Κωμιακίτες,οι οποίοι εκτιμούν ότι μια γεώτρυση στην περιοχή αυτή, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε, αντίθετα υποστηρίζουν ότι είναι ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά οι πηγές της περιοχής (ανεβάουσα κ.α.) μεταξύ των οποίων και η πηγή του Μπαξεβάνη από την οποία υδρεύεται το χωριό. Ευτυχώς οι γεωτρύσεις που έγιναν απέβησαν άκαρπες και έτσι οι πηγές της περιοχής δεν κινδύνευσαν από τις πρόχεοιρες και χωρίς μελέτες αυτές ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΙΑ 40 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΝΕΦΑΜΑ

Παρά τις διαμαρτυρίες του τοπικού συμβουλίου του Σκαδού φαίνεται πως η τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας θα τοποθετηθεί στο Ανέφαμα με το αιτιολογικό ότι η διαμαρτυρία των Σκαδιωτών ήταν...εκπρόθεσμη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δρυμαλίας.
Η δική μας απορία είναι η εξής: Ο δήμαρχος Δρυμαλίας τι έκανε για να αποτρέψει αυτή την ενέργεια; Γιατί η απάντησή που μόνο από τους εκπροσώπους της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας μπορούσε να προέρχεται.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Το ΚΚΕ απέκτησε οργάνωση στην Κωμιακή Εξέδωσε ήδη και δεύτερη ανακοίνωση. Η ύπαρξη ενός νέου φορέα στο χωριό είναι θετική, αρκεί η οργάνωση αυτή να μην πορευτεί στ' αχνάρια των προκατόχων της, που ακόμη και την ύδρευση του χωριού από την πηγή που ως σήμερα υδρεύεται είχαν τότε έντονα αμφισβητήσει. Η προσπάθειά τους π.χ. να αμφισβητήσουν με την πρώτη ανακοίνωσή τους την ανακάλυψη του αρχαίου μόλου στον Απόλλωνα δείχνει να μην έχουν παραδειγματιστεί από τα λάθη του παρελθόντος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούν ότι κομματικο τους στέλεχος ήταν και με τη σημαία τους εκλεγόταν κοινοτάρχης επί μακρά σειρά ετών ο Α. Αλιμπέρτης, υπεύθυνος για πολλά καθοριστικά λάθη που ταλανίζουν ως σήμερα την περιοχή, όπως ο "βιολογικος" καθαρισμός του Απόλλωνα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε, 27 χρόνια(1981-2008)και δεν σου πέρασε ακόμα το κόμπλεξ

Ανώνυμος είπε...

Ποια κόμπλεξ; Η αλήθεια δεν σου αρέσει; Πες και κάτι για τα "έργα" σας στο χωριό, αλλά και στον ...Σύλλογο Κορωνίδας όταν ήταν ...ΚΟΒΑ σας.
Μήπως περηφανεύεστε για το "έργο" σας κι εδώ κι εκεί;
θες να σου ανεβάσω δημοσιεύματα της "Κορωνίδας" όταν ήταν κομματικό σας όργανο; Αν θες πολύ ευχαρίστως!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια στελέχη του ΚΚΕ στην Κωμιακή ευθύνονται για το έργο του "βιολογικού" καθαρισμού στον Απόλλωνα; Ποιος κοινοτικός τότε σύμβουλος-στέλεχος του ΚΚΕ πρότεινε τη συγκεκριμένη θέση (λογγός), παρόλον ότι η μελέτη άλλη θέση πρόβλεπε; Ποιοι αποτελούσαν την επιτροπή της κοινότητας που αποφάσισε τελικά να γίνει ο "βιολογικός" παράνομα στη θέση "λογγός" που βρισκόταν τότε μέσα στη θάλασσα; Ήταν στην επιτροπή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Α. Αλιμπέρτης στέλεχος τότε του ΚΚΕ; Ήταν στην επιτροπή ο κοινοτικός σύμβουλος από τον Απόλλωνα στέλεχος του ΚΚΕ και τότε και τώρα;
Καλές είναι οι ανακοινώσεις σας κύριοι του ΚΚΕ Κωμιακής, αλλά κρίνεστε από τα έργα σας και στην Κωμιακή έχετε να δείξετε πολλά "έργα" από το 1976 μέχρι σήμερα, 32 δηλ χρόνια.
Έχετε κόμπλεξ μήπως για τα 32 αυτά χρόνια στα περισσότερα από τα οποία κυβερνούσατε την Κωμιακή ελέγχοντας απόλυτα την κοινότητα;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε εκτός από το κόμπλεξ έχειες και νυχτερινούς εφιάλτες. Είναι σοβαρή η περίπτωσή σου.
Δεν κοιτάς τώρα που σεργιανίζουν διάφοροι μεγαλογιατροί στη Νάξο να ακούσεις τη γνώμη τους. Είναι ευκαρία.
Περαστικά!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε, απάντηση έχεις να δώσεις σε κάτι έστω; Ας τα μάγκικα. Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν τζάμπα μάγκες, υπάρχουν ντόμπροι άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν και αυτοκριτική άμα λάχει, εκτός φυσικά απ' τους ψευτοκουκουέδες της Κωμιακής.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε τελικά η κατάστασή σου είναι σοβαρή(βλέπε 18 Αύγουστος 10:32,μμ).
Η ΄΄δεύτερη ανακοίνωση΄΄ που ανακάλυψες(βλέπε 14 Αύγουστος 2008, 10.32 μμ) είναι η ανακοίνωση του Ιουλίου 2008 της Κ.Ο. ΚΚΕ Κωμιακής.
Απλά επειδή ο κόσμος την ζητάει(όσο και αν σε ενοχλεί αυτό), ξαναμοιράζεται.
Περαστικά και πάλι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στην προηγούμενη ανάρτηση
Το σωστό στη 1η σειρά είναι 18 Αύγουστος 10,45 πμ

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε, απάντηση επί της ουσίας ...γιοκ, μήπως είσαι με τον Πασοκαρά...Νταμπάκη;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε, δικό σου κατασκεύασμα είναι ο Νταμπάκης και ο σύλλογός του. Κατ΄εικόνα και ομοίωση δική σου.
Τα υπόλοιπα είναι για να εκτονώνεσαι. Αλλά δεν το βλέπω.
Περαστικά!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ


Κυκλοφόρησε η αφίσσα του Δ΄ Πανελληνίου συνεδρίου "η Νάξος διά μέσου των αιώνων", που θα γίνει στην Κωμιακή 4-7 Σεπτεμβρίου 2008. Δημιουργός της είναι ο Κωμιακίτης ζωγράφος Απ. Σαχάς.
Στην αφίσσα αυτή δεν προβάλλεται η Κωμιακή όπως έγινε στα προηγούμενα συνέδρια για με τα χωριά όπου έγινε το συνέδριο.
Στην αφίσσα υπάρχουν διάφορα μνημεία από τη Νάξο, όπως η Πορτάρα, ο Πύργος του Χειμάρρου κ.α. Από την Κωμιακή υπάρχει ο κούρος του Απόλλωνα κυριολεκτικά αγνώριστος και το ...ρολόϊ της Θεοσκέπαστης της Κωμιακής. Δεν υπάρχουν στην Κωμιακή μνημεία που μπορούσαν να μπουν στην αφίσσα; Ο μυκηναϊκός τάφος, μια βυζαντική εκκλησιά, η Αγιά, η Φανερωμένη, ο Άη Γιώργης, ο Αη Γιώργης ο Σκεπονιάτης, ο Άη Φυκάς, ο Αρχαίος μώλος στον Απόλλωνα, μια καλή φωτογραφία του κούρου, το κάστρο του καλοέρου και τόσα άλλα; Το ρολόϊ είναι μνημείο; Το ρολόϊ είναι το διακριτικό στοιχείο της Κωμιακής;
Κρίμα για τον Απ. Σαχά. Έχασε την ευκαιρία για να συμβάλει στην προβολή της Κωμιακής. Και όχι μόνο αυτό. Έδωσε προς τα έξω το μήνυμα ότι το καλύτερο που έχει να δείξει η Κωμιακή είναι ένα...ρολόϊ και μάλιστα ...χαλασμένο εδώ και αρκετά χρόνια.
Κύριε Σαχά ας έβαζες τουλάχιστον τη βρύση του Γκισιμέ, ένα ωραίο σοκκάκι, την αυλή της Θεοσκέπαστης. Το ρολόϊ βρήκες ένα τσιμεντένιο κατασκεύασμα; Γιατί άραγε; Φοβήθηκες κάτι;
87

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΝΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί το λιμενικό έργο του Καλαντού στους επισκέπτες της πανέμορφης και μέχρι πριν λίγο καιρό παρθένας ακτής του όρμου του Καλαντού. Έχουν αρχίσει ήδη να δημοσιεύονται σχόλια στον τοπικό τύπο, αλλά και πολλοί ντόπιοι Φιλωτίτες διαπιστώνουν τώρα με έκπληξη και οργή την καταστροφή που έχει ήδη συντελεσθεί.
Παράλληλα είναι πολλά και τα ερωτηματικά για τη χρησιμότητα αυτού του έργου, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει σε κάτι την περιοχή, η οποία δεν έχει ούτε ένα ψαρά, ούτε και πρόκειται να αποκτήσει, ενώ η οδική πρόσβαση της περιοχής με τα εμπορικά και τουριστικά κέντρα της Νάξου είναι πολύ μακρινή και αντιοικονομική.
Το μόνο ορατό πλέον αποτέλεσμα είναι η τεράστια οικολογική καταστροφή σε μια ομολογουμένως εκπληκτική ακτή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΗΡΘΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ADSL) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Είναι γεγονός, ο ΟΤΕ Νάξου, μετά από πιέσεις τοπικών επιχειρήσεων (γιατί από μόνο του το δημόσιο από ό,τι φαίνεται δεν κουνιέται), εγκατέστησε στον Απόλλωνα περίπου 30 θύρες για παροχή γρήγορου Internet (έως 2Μbps).Αυτό σημαίνει ότι 30 σπίτια ή επιχειρήσεις θα έχουν την "πολυτέλεια" του γρήγορου και οικονομικού "σερφαρίσματος" στο διαδίκτυο. Ήδη κάποιοι Απολλωνιάτες το απολαμβάνουν.

Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητα υποθέτω πως θα βρείτε στα τηλέφωνα του ΟΤΕ Νάξου:
22850 22399
22850 26599
Πληροφορίες, εντυπώσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του θα βρείτε στην ενότητα "Προτάσεις για ανάπτυξη του Απόλλωνα".

Περικλής...

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν
Αλλωστε ο Μπίλης έχει βγάλει τραγούδι που(περίπου) λέει:
...Θα βάλω υπολογιστή στη μάντρα στο μητάτο
για να μετρώ καλύτερα το γάλα τω προβάτω...

itonas είπε...

ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ, Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠ' ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΟΥΡΟΣ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το τοπικό συμβούλιο Κωμιακής με απόφασή του ζητεί από τον Δήμο τη διάνοιξη δρόμου στον αιγιαλό και την παραλία και μέσα στην οριοθετημένη κοίτη του ποταμού. Κι αυτό για να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, κάποιων αυθαίρετων σπιτιών που βρίσκονται μέσα στο ρέμα και κάποιων κτηματιών που επίσης έχουν καταπατήσει την κοίτη του ποταμού. Αν γίνει αυτό το έργο σημαίνει ότι θα κατασκευαστεί και γεφύρι μπροστά στου Πανανή,κάτι που έχει επιχειρηθείκαι στο παρελθόν. Τώρα όμως με την οριοθέτηση του ρέματος δεν επιτρέπεται καμία επέμβαση εκεί και όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα έχει ακόμη και ποινικές ευθύνες. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κωμιακής.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΝΑΞΟΥ ΑΠΟΦΑΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΑΠΟ 4-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας η μη συμμετοχή του ΚΚΕ στο συνέδριο οφείλεται στο γεγονός ότι προβλέπεται στο πρόγραμμα μια συνεδρία αφιερωμένη στον μακαρίτη Στυλιανό Κορρέ, καθηγητή και πρύτανη του Παν/μιου Αθηνών, ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με την Απριλιανή δικτατορία και είχε διατελέσει υφυπουργός παιδείας στην "δοτή" κυβέρνηση Μαρκεζίνη το 1973.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΝΗ ΩΣ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ

Νεώτερες πληροφορίες από μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κωμιακής δεν επιβεβαιώνουν την είδηση που γράψαμε για διάνοιξη-τσιμεντόστρωση δρόμου με γεφύρι από του Πανανή, στο ξενοδοχείο "Κούρος" ως τη σπηλιά. Το τοπικό συμβούλιο ζήτησε τον καθαρισμό του χώρου μπροστά από την παραλία στην περιοχή αυτή. Εξ άλλου μας έλεγαν μέλη της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου "είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή γεφυριού και δρόμου πάνω στην παραλία και μέσα στο χώρο του οριοθετημένου πλέον ρέματος. Εξ άλλου οποιαδήποτε απόφαση για επέμβαση στην περιοχή της παραλίας και του ρέματος είναι παράνομη και δεν μπορεί να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές".

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑΞΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Πρωτοφανή επίθεση εξαπολύει εναντίον των οργανωτών του επιστημονικού συνεδρίου "Η Νάξος διά μέσου των αιώνων" που ξεκινά αύριο στην Κωμιακή. Αιτία το γεγονός ότι μια από τις 15 τουλάχιστον συνεδριάσεις είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωμιακίτη πρώην πρύτανη του Παν/μιου Αθηνών μακαρίτη εδώ και πολλά χρόνια Στυλιανού Κορρέ. Ο λόγος της διαμαρτυρίας του ΚΚΕ είναι οι σχέσεις του Κορρέ με την απριλιανή δικτατορία και η θητεία του ως υφυπουργού στην δοτή κυβέρνηση Μαρκεζίνη.
Το ΚΚΕ Νάξου δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συνέδριο αν δεν ακυρωθεί η συγκεκριμένη συνεδρία. Παράλληλα καλεί όσα στελέχη του συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή να παραιτηθούν και όσοι έχουν αναλάβει εισήγηση να την ακυρώσουν.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ και στον σημερινό "Ριζοσπάστη".
Ο καθηγητής Γιάννης Προμπονάς εμπνευστής και διοργανωτής του συνεδρίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί λογοκρισία σε ένα επιστημονικό συνέδριο και όποιος θέλει μπορεί να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου.

Ducamel01 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗΣ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
για να δείτε την ανακοίνωση του ΚΚΕ Κωμιακής, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης".

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει τον δικό του ωραίο τρόπο να τα λέει τα πράγματα ορίστε το κείμενο από το Ριζοσπάστη:

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δε συμμετέχει σε συνέδριο που τιμά υπουργό της Χούντας!

Τη μη συμμετοχή της στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» ανακοίνωσε στην οργανωτική επιτροπή η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ, αν δεν αφαιρεθεί από το πρόγραμμα το τιμητικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει στο Στυλιανό Κορρέ τ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διατέλεσε υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη (8/10/1973-25/11/1973), την εποχή δηλαδή της Χούντας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΚΟ Νάξου προς την οργανωτική επιτροπή: «Η πολιτική δράση είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η πολιτική επιλογή και στάση του όμως τον χαρακτηρίζει άσχετα με τις όποιες περγαμηνές έχει. Πόσο μάλιστα ένα πρόσωπο που επέλεξε να υπηρετήσει το πιο αντιλαϊκό, απεχθές και φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας».

«Αποτελεί, συμπληρώνει η ΚΟ, ανεπίτρεπτο ατόπημα για κάθε σκεπτόμενο, δημοκρατικό πολίτη, για τον καθένα που αναλαμβάνει και αναλογίζεται το μέρος της ευθύνης του απέναντι στην κοινωνία να νομιμοποιεί στη συνείδηση του κόσμου αυτούς που υπηρέτησαν τη δικτατορία. Είναι οξύμωρο και απορίας άξιο πώς είναι δυνατό στο Συνέδριο αυτό να γίνεται αναφορά στο Νικηφόρο Μανδηλαρά, το πρώτο θύμα της Χούντας και να τιμάμε και τον υφυπουργό Παιδείας επί των ημερών του οποίου τα τανκς χτύπησαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, εξισώνοντας έτσι το θύμα με το θύτη».

«Εμείς οι κομμουνιστές, καταλήγει η ΚΟ Νάξου, είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Δε διαχωρίζουμε την πολιτική πράξη και ευθύνη από την καθημερινή και κοινωνική ζωή, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός. Και όσοι διατείνονται το αντίθετο πολιτική πράξη ποιούν και μάλιστα αντιεπιστημονική, αντιδραστική και βαθιά αντιλαϊκή. Πολλές φορές συνειδητά αντιλαϊκή, αφού σπέρνει συσκότιση, σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους πολίτες».

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ -ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΜΑΝΩΛΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ;

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας ο συγχωριανός μας ναύαρχος ε.α. και επίτιμος αρχηγός του στόλου Μ. Χωριανόπουλος είχε προταθεί από φορείς του χωριού να είναι στην τιμητική επιτροπή του συνεδρίου της Κωμιακής.Τελικά όμως δεν είναι και παραμένει το ερώτημα: Ποιος ή ποιοι τον απέκλεισαν;
Η απάντηση δεν είναι ...δύσκολη. Λεπτομέρειες θα δημοσιεύσουμε στη σελ. e-καφενείο αργά απόψε το βράδυ με το ρεπορτάζ για την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑΞΟΥ

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας η οργάνωση του ΚΚΕ Νάξου θα κάνει παράσταση απόψε στο συνέδριο στην Κωμιακή, θα καταθέσει και θα μοιράσει την προκήρυξη που έβγαλε και θα τήσει να διαβαστεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιχειρήσουν να διαλύσουν το συνέδριο.
Κύκλοι των διοργανωτών του συνεδρίου έλεγαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να διαβαστεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ στο συνέδριο.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας το πρόβλημα δημιουργήθηκε ύστερα από καταγγελία στον Περισσό στελέχους του ΚΚΕ από την Κωμιακή που ζει και εργάζεται στην ΑΘήνα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ. ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ

Διά στόματος δυο κορυφαίων Ελλήνων αρχαιολόγων καθηγητών του Παν/μιου Αθηνών επιβεβαιώθηκε απόψε κατά τρόπο μάλιστα πανηγυρικό η ύπαρξη του αρχαίου λιμανιού του Απόλλωνα.
Η καθηγήτρια της αρχαιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών, που το θέμα της ήταν αποκλειστικά το αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα, σχολίασε εν εκτάσει την αρχαία επιγραφή, αλλά και τη σωρεία των αρχαίων λατομεύσεων στο αχανές ομολογουμένως λατομείο.
Στο τέλος της ομιλίας της αναφέρθηκε εν συντομία και στο αρχαίο λιμάνι προβάλλοντας παράλληλα φωτογραφίες του και μίλησε για επεξεργασμένους δόμους του κατά πάσα πιθανότητα αρχαίου μώλου.
Στη συνέχεια ο επίσης καθηγητής της αρχαιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών Βασ. Λαμπρινουδάκης που είχε ως θέμα του τα αρχαία λατομεία της Νάξου, προς έκπληξη όλων αναφέρθηκε εν εκτάσει στο αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα, στην ξεχωριστή σημασία του, στην σπουδαία επιγραφή "ορος χωρίου ιερού Απολλωνος" και μίλησε αναλυτικά για το αρχαίο λιμάνι, για τον "αρχαίο προβλήτα" όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόβαλε 10 περίπου φωτογραφίες του αρχαίου μώλου.
Η εισήγηση του καθηγητή εντυπωσίασε όλους όσοι γνωρίζουν την προσπάθεια των γνωστών παραγόντων του Απόλλωνα, του Επαρχείου, της Νομαρχίας, της ΟΝΑΣ κ.λπ. να απαξιώσουν την ανακάλυψη του Ν. Λεβογιάννη και της Αγγ. Σϊμωσι.
Ο Λαμπρινουδάκης μάλιστα ήταν κατηγορηματικός για την ύπαρξη του αρχαίου λιμανιού.
Και οι δυο καθηγητές αναφέρθηκαν επανειλημμένα στις σπουδαίες έρευνες και προσπάθειες του Νίκου Ι. Λεβογιάννη για το θέμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΝΑΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Χωρίς παρατράγουδα και εντάσεις στελέχη του ΚΚΕ Νάξου μοίραζαν χτες το απόγευμα τη γνωστή ανακοίνωσή τους έξω απ' τους χώρους του συνεδρίου.
Η ...επαναστατική γυμναστική συνεχίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας την ιστορία αυτή την δημιούργησε κάποια κυρία Αλιμπέρτη που κατάγεται από την Κωμιακή, είναι στέλεχος του ΚΚΕ στην ΑΘήνα και ενημέρωσε σχετικά τον ...Περισσό και από εκεί δόθηκε η εντολή στο ΚΚΕ Νάξου να προχωρήσει στις γνωστές καταγγελίες του συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων, καταδικάζεται έντονα, η ένταξη του ΄΄μνημόσυνου΄΄ του Στυλιανού Κορρέ στα θέματα του Δ΄Παναξιακού Συνεδρίου, που γίνεται αυτές τις μέρες στη Κωμιακή Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Χτες είχε πολύ κόσμο και οι αίθουσες του σχολείου όπογίνεται ήταν μικρές.
χτες ήταν η βραδιά των Αρχαιολόγων, καθότι μίλησαν τρεις και έκαναν πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.
Δεν παρευρέθησαν ο Έπαρχος, ο Αντινομάρχης, ο δήμαρχος Νάξου. Κατά περίεργη σύμπτωση χτες είπαν είχαν νομαρχιακό συμβούλιο και γι αυτό απουσίασαν. Αυτό είναι πολύ περίεργο.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο φιλόλογος Ν. Λεβογιάννης ο οποίος παρουσίασε τα μνημεία της περιοχής της Κωμιακής μέσα από 120 ψωτογρεαφίες που προβλήθηκαν στην οθόνη. Μετά την ομιλία του ο καθηγητής Λαμπρινουδάκης είπε εντυπωσιασμένος ότι θα πρέπει κάποτε ο κ. Λεβογιάννης να μας ξεναγήσει σ' αυτά τα μνημεία.
Ο Λεβογιάννης είπε ξεκινώντας την ομιλία του ότι η πρώτη επίσημη ανασκαφή στην περιοχή έγινε πριν από 100 χρόνια, το 1908. Από τοτε κι ως σήμερα δεν ξανάγινε άλλη και συμπλήρωσε: "αυτή η περιοχή της Νάξου δεν είχε την τύχη να πέσει στα χέρια των μεγάλων αρχαιολόγων που ανέδειξαν τον πανάρχαιο πολιτισμό του νησιού μας-Κοντολέων, Ζαφειρόπουλος, Ζαφειροπούλου, Λαμπρινουδάκης κ.α."

5 Σεπτέμβριος 2008 7:47 πμ

Ανώνυμος είπε...

Τις ομιλίες των δυο πανεπιστημιακών αρχαιολόγων παρακολούθησαν άναυδοι ορισμένοι από τους ...αγωνιστές του λιμανιού του Απόλλωνα. Ο Πρόεδρας με μια κουστωδία από την ΟΝΑΣ, ο γνωστός λιβελογράφος των Κυκλαδικών εντύπων Β. Φραγκουλόπουλος ο οποίος κράταγε σημειώσεις και ο εκδότης της "Κορωνίδας" Λιανής. Όλοι αυτοί έμειναν άναυδοι από τις αναφορές των καθηγητών στο αρχαίο λιμάνι και παρόλον ότι στο τέλος της πρώτης συνεδρίας ρώτησε ο Πρόεδρος αν θέλει κάποιος να ρωτήσει τους ομιλητές κάτι ουδείς απ' αυτούς τόλμησε να ...ψελλίσει το παραμικρό. Ο μόνος διάλογος που έγινε ήταν μεταξύ του Λεβογιάννη και του Λαμπρινουδάκη. Ο πρώτος ευχαρίστησε τους δυο καθηγητές (Αλευρά-Λαμπρινουδάκη)για τις σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν για το αρχαίο λατομείο και λιμάνι του ΑΠόλλωνα και σημείωσε ότι μετά από αυτά διαπιστώνουμε ότι εκεί υπάρχει ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος ο οποίος πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει επισκέψιμος. Ο Λαμπρινουδάκης συμφώνησε με τον Λεβογιάννη και τόνισε ότι αυτό πρέπει αν γίνει οπωσδήποτε. Ας σημειωθεί ότι ο Λαμπρινουδάκης είναι εκείνος που ανέσκαψε, οργάνωσε και ανέδειξε τους αρχαιολογικούς χώρους της Νάξου: Ύρια, Ναός Δήμητρας, Μουσείο Μητρόπολης, Αχραίο λατομείο Μελάνων, Υδραγωγείο Λύγδαμη.

5 Σεπτέμβριος 2008 7:57 πμ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΝΕΔΡΙΟΥ

Την τελευταία στιγμή απόψε κατέφθασε στο συνέδριο η εφημερίδα "Τα Νεα του Απόλλωνα" και τη μοίραζε ασθμαίων ο Πρόεδρας στους συνέδρους μαζί με ένα ...πανάρχαιο διαφημιστικό φυλλάδιο του Απόλλωνα. ε σεις ξανάγινε Πρόεδρος του μαγαζακιού του...κ. Λαμπρινουδάκη τι φωτιές είναι αυτές που μας άναψες; Από αλλού την περίμεναν και από αλλού τους ήρθε.

5 Σεπτέμβριος 2008 11:50 μμ

ΝΕΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Απόψε εμφανίστηκαν στο συνέδριο ΟΛΟΙ, κουρασμένοι, ταλαιπορημένοι, βαθειά λυπημένοι. Έπαρχος, Αντινομάρχης, οι πρακτικοί αρχαιολόγοι του Απόλλωνα Στρούβαλης, Νταμπάκης κ.λπ. κατήφεια, θλίψη, απογοήτευση, απομόνωση. Δύσκολες οι ώρες παιδιά. Κουράγιο σας ευχόμαστε. Πάντως ο Αντινομάρχης μίλησε για τη σημασία του θεσμού του Επάρχου, κανονικός επικήδειος.

5 Σεπτέμβριος 2008 11:53 μμ

Ανώνυμος είπε...

Πολύς κόσμος χτες, αλλά και σήμερα στο συνέδριο, το παρακολουθούν και αρκετοί Κωμιακίτες. Ενδιαφέρουσα η εισήγηση του Κωστή Λεβογιάννη που μίλησε με θέμα: Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΔΟΣ ΝΑΞΟΥ - ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Κλείνοντας την ομιλία του έρριξε μια βόμβα μπροστά στις πελιδνές και κατάκοπες φυσιογνωμίες του Επάρχου, του Αντινομάρχη, του πρόεδρα, του συμβούλου του Β. Φραγκουλόπουλου που συνεχίζει ασταμάτητα να κρατά σημειώσεις.
Η βόμβα του Κ. Λεβογιάννη:
"Περαίνοντες, εικάζομεν ότι εγείρεται ενώπιον του Συνεδρίου, το οποίον συντρέχει κατ΄ αυτάς στην Κωμιακή, το μέγα ερώτημα: Τι μέλλει γενέσθαι; Η νυν υφισταμένη δημογραφική κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία τοσούτο μάλλον καθ΄ όσον –ως εκτιμάται – θα βαίνει επί μάλλον και μάλλον επιδεινουμένη.
Το θέμα αυτό εκφεύγει των ορίων της παρούσης πραγματείας και λόγω ελλείψεως χρόνου, αλλά στον δημοσιευθησόμενο τόμο των Πρακτικών θα διατυπώσομε κάποιες γενικές –διότι δεν γίνεται άλλως- προτάσεις δημογραφικής πολιτικής αρκούμενοι προς το παρόν εις τούτο:
ότι ο κύκλος της γηράνσεως-υπογεννητικότητος είναι φαύλος κύκλος του οποίου η μεν περιφέρεια είναι πανταχού το δε κέντρον ουδαμού.
Και διά με την υπογεννητικότητα καθίσταται σήμερα,είπερ ποτέ και άλλοτε, επιτακτική η ανάληψη δράσεως και εκ μέρους των τοπικών αρχών προς μετριασμό των συνεπειών της με γεναία ενίσχυση της μητρότητος κυρίως στις ορεινές κοινότητες,ιδίως δε στον χειμαζόμενο-δημογραφικώς- πληθυσμό του Απόλλωνος, διά δε την συγκράτηση του πληθυσμού στο χωριό ή και την ενθάρρυνση της παλιννοστήσεως απαιτείται η αξιοποίηση της ακένωτης δεξαμενής των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και η διεύρυνση του μετώπου των παραγωγικών δυνατοτήτων της περικαλλούς αυτής περιοχής με βιώσιμα έργα ηπίας κλίμακος και όχι με περιβαλλοντοκτόνα εξαμβλώματα τα οποία, εν τέλει, θα καταστήσουν μακροχρονίως το υπόδειγμα της αγρίας αναπτύξεως απεχθές και μη ελκυστικό στους ημεδαπούς και ξένους περιηγητές αλλά ακόμη και στον διαβιούντα εδώ πληθυσμό".

6 Σεπτέμβριος 2008 12:01 πμ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
Σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να μιλήσει στο συνέδριο ο Πρόεδρας με θέμα: "Η προσφορά του Απόλλωνα στα χωριά Κωμιακή, Μέση, Σκαδό, Κόρωνο, Κεραμωτή". Πήρε λοιπόν το λόγο κι άρχισε να γλείφει διάφορους επώνυμους παριστάμενους και μη. Ακόμη και τον πρώην βουλευτή Ν. Λεβογιάννη, ο οποίος αποχώρησε μόλις δόθηκε ο λόγος δτον Πρόεδρο, έγλειψε. Αλλά από το πολύ το γλείψιμο πέρασε η ώρα (10 λεπτά) και ο προεδρεύων της συνεδρίασης του αφήρεσε τον λόγο πριν καν αρχίσει να μιλά για το περίεργο θέμα που είχε επιλέξει. Ο Πρόεδρος έμεινε άναυδος,αλλά ο προεδρεύων δεν αστειεύονταν.
Σίγουρα όμως θα επιδιώξει το απόγευμα να πάρει τον λόγο και να πλέξει το εγκώμιο του Στ. Κορρέ, αλλά και να πει όσα δεν είπε το πρωί, εκτός αν πέσει πάλι σε κανένα στριφνό προεδρεύοντα. Πρόεδρε πέρασες σε ...ισχνές αγελάδες.

6 Σεπτέμβριος 2008 3:10 μμ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Χτες και σήμερα μίλησαν αρκετοί Κωμιακίτες (επιστήμονες, φοιτητές και μια μαθήτρια του δημοτικού)με θέματα σχετικά με την Κωμιακή. εντύπωση προκάλεσε στους συνέδρους η μικρή μαθήτρια Κούλα Αντ. Χωριανοπούλου (12 ετών) που μίλησε με θέμα: "Το πρώτο μου διήγημα". Άλλοι Κωμιακίτες επιστήμονες που μίλησαν είναι: Ο φιλόλογος Στάθης Φατουρος με θέμα:"Το χρονογράφημα του Νικηφόρου Μανδηλαρά "ετσά κι αλλιώς κι αλλιώτικα"-γλωσσική,λαογραφική και κοινωνική διάσταση".
Κατερίνα Μυλωνά, φιλόλογος: Το κρασί στη λαϊκή ποίηση της Νάξου.
Μαρία Βιτζηλαίου φιλόλογος:Ο Κωμιακίτης ποιητής Νικηφόρος Αλιμπέρτης.
Στέλλα Σιδερή,φιλόλογος:Λαογραφικές ειδήσεις αντλούμενες από τηςν εφημ. ¨Κορωνίδα".
Μυρτώ Κατσιγίνη, φιλόλογος: Ίχνη τουρκικής προελεύσεως στο ιδιωματικό λεξιλόγιο της Κωμιακής Νάξου.
Ελισάβετ Καρούση, φιλόλογος: Παρατηρήσεις στο γλωσσικό ιδίωμα της Κωμιακής.
Κυριακή Παρτσινεβέλου δασκάλα: Η γεωργική ορολογία στην Κωμιακή Νάξου.
Χρήστος Καρούσης, φιλόλογος: Λαϊκή παρετυμολογία στη Νάξο.
Ανθή Σαχά, δασκάλα: Η πολιτιστική δράση των ναξιακών συλλόγων της Αθήνας.
Κωστής Λεβογιάννης, οικονομολόγος: Στατιστική εικών της δημογραφικής καταρρεύσεως της Κωμιακής Νάξου.
Κούλα Αντ.Χωριανοπούλου, μαθήτρια δημοτικού: Πώς έγραψα το πρώτο μου διήγημα.
Γιάννης Χατζόπουλος, Παν/κος: νέες τεχνολογίες και μέθοδοι στην αειφορία. Η περίπτωση της Κωμιακής.

6 Σεπτέμβριος 2008 3:30 μμ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ

Οι πραγματικοί οικολόγοι και αγωνιστές της φύσης Στεφ. Ψαράς-Ευαγγ. Κορρές και Γιάννης Μπαρδάνης στην εισήγησή τους : "Η χλωρίδα της Νάξου σήμερα και οι κίνδυνοι που την απειλούν" ίλησαν με πολύ σκληρά λόγια για τις τοπικές αρχές, για την αδιαφορία τους για τη φύση, για τις εγκληματικές σε βάρος της ενέργειες. Οι παρόντες τοπικοί άρχοντες με επί κεφαλής τον Έπαρχο χειροκροτούσαν τον Γιάννη πιο φανατικά ακόμη κι αν διαφωνούσαν μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η 12ΧΡΟΝΗ ΚΟΥΛΑ Α. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε στους συνέδρους η εισήγηση της μικρότερης συνεδρου Κούλας Αντ. Χωριανοπούλου (Κατσόυλη). Η νεαρή μαθήτρια μίλησε με θέμα: "Πώς έγραψα το πρώτο μου διήγημα", το οποίο είχε θέμα "γνωριμία με ένα μνημείο". Για το διήγημα της νεαρής συνέδρου μίλησαν οι Νίκος Λεβογιάννης και Γιάννης Προμπονάς.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΟΥ

Ο νεαρός σύνεδρος Στέλιος Βερύκοκος μαθητής Λυκείου από το Φιλότι, στην εισήγησή του με θέμα: "Ποικιλίες δένδρων και καρπών στο Φιλώτι της Νάξου που έχουν λησμονηθεί" συγκλόνισε με τις περιγραφές του που μιλούσαν για ένα κρανίου τόπου. Έμεινε μια συκιά, ένας δρυς, δυο σκαμνιές κ.λπ. θλίψη, πόνος και οργή για την κληρονομιά του χάους που κληρονομούν οι γενιές ου έρχονται. Ποιος θα σταματήσει αυτή την καταστροφή ρώτησε με απόγνωση ο νεαρός Φιλωτίτης. Ποιος; Ο Έπαρχος, ο Δήμαρχος, ο Αντινομάρχης, ο Πρόεδρας, ο Αγγράμματος Απολλωνιάτης του blog; Ποιος; Ο πρωην δημαρχος Δρυμαλίας που κατέστρεψε τον Καλαντό με το αλιευτικό τερατούργημα που κατασκεύασε εκεί;
Κι όμως αν τον άκουσαν κι αυτό οι τρισάθλιοι τοπικοί άρχοντες σίγουρα τον χειροκρότησαν με ενθουσιασμό. Δράμα, δράμα, δράμα.

Ducamel01 είπε...

H ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η TIMHTIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Δ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων"

Στην παρακάτω παραπομπή θα βρείτε τη λίστα με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Στην παρακάτω παραπομπή θα βρείτε τη λίστα με τα μέλη της τιμητικής επιτροπής:

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Δ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ με Θέμα:
"Η Νάξος δια μέσου των αιώνων"


Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008:
Σελίδα 1 , Σελίδα 2

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008:
Σελίδα 1 , Σελίδα 2 , Σελίδα 3 , Σελίδα 4 , Σελίδα 5

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008:
Σελίδα 1 , Σελίδα 2 , Σελίδα 3 , Σελίδα 4

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008:
Σελίδα 1

Από όσα πληροφορήθηκα, στην πραγματικότητα δε θα μιλήσουν (για την ακρίβεια - μιας και τελειώνει το συνέδριο - δε μίλησαν) ΌΛΟΙ οι παραπάνω εισηγητές, λόγω περιορισμένου χρόνου. Οι εισηγήσεις τους όμως θα κατατεθούν στα πρακτικά του συνεδρίου. Δε γνωρίζω βέβαια πώς καθορίζεται ποιες εισηγήσεις θα ακουστούν και ποιες είναι αυτές που απλώς θα κατατεθούν στα πρακτικά.

Σχόλια και περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να αναρτώνται στην ενότητα e-Καφενειο".

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ. ΚΟΡΡΕ ΚΙΑ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με ενδιφέρον αναμένεται η εκδήλωση μνήμης γαι τον Στ. Κορρέ εξ αιτίας των αντιδράσεων του ΚΚΕ Νάξου. Αλλά κια η εκδήλωση βράβευσης διαφόρων προσώπων για την προσφορά τους αναμένεται με ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν και εκεί σχόλια και αντιδράσεις.
Ήδη με ανακοίνωσή τους στελέχη του ΚΚΕ, κοινοτάρχες κ.λπ. δηλώνουν ότι αρνούνται να βραβευτούν, επειδή το συνέδριο διοργανώνει εκδήλωσξη μνήμης για τον Στ. Κορρέ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα στελέχη του ΚΚΕ που είχαν εισηγήσεις στο συνέδριο τις απέσυραν και δεν παρέστησαν στο συνέδριο. Ε. Ψαρά, Μ. Σοφικίτης, Ευ.Κορρές κ.α.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρώην βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης αρνήθηκε από καιρό πρόταση των διοργανωτών του συνεδρίου να τιμηθεί από το συνέδριο και να υπάρξει εισήγηση για την πολιτική, κοινωνική και πνευματική του δράση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ "ΕΚΟΨΕ" ΤΟΝ επ. ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ Μ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Καλούμε τον Έπαρχο Νάξου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις έντονες πλέον φήμες που τον φέρουν ως τον υπεύθυνο για τη διαγραφή του ναυάρχου Μ. Χωριανόπουλου από τον κατάλογο της τιμητικής επιτροπής του συνεδρίου. Αντιλαμβάνεται ο κ. Έπαρχος ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πράξη και θα πρέπει να πει τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν πρέπει να λησμονεί ο κ. Έπαρχος ότι είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΘΟΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΨΕ

δεκάδες βραβεία (επαίνους) μοίρασαν απόψε οι διοργανωτές του συνεδρίου. Πρώτοι και καλύτεροι για βραβείο ο Πρόεδρας και ο Έπαρχος και όλοι οι παράγοντες της περιοχής.
δεν βραβεύτηκαν φυσικά πρόσωπα όπως οι συμπατριώτες μας Ν.Λεβογιάννης-βουλευτής, που αρνήθηκε και ο ναύαρχος ε.α. κια επίτιμος αρχηγός του στόλου Μ. Χωριανόπουλος πο ούτε καν προτάθηκε.
Ο Πρόεδρας βρήκε απόψε μικρόφωνο και του έδωσε και κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αν τελικά μένει κατι από αυτό το συνέδριο για την Κωμιακή είναι η επίσημη πλέον αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα της ύπαρξης του αρχαίου λιμανιού. Αυτό είναι το μεγάλο γεγονός του συνεδρίου. Ουδείς πλέον μπορεί και δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει το μνημείο αυτό, που σώθηκε οριστικά από την καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης θα μείνει και η οικονόμα που έκαναν τα καφενεία με την Τούρκικη ρακί και τα αναψυκτικά

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ...ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη σήμερα το πρωί στη Ναξο ο αντινομάρχης κ. Θεόφιλος μίλησε για το συνέδριο της Κωμιακής, αλλά δεν είπε λέξη για τις πιο σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις του συνεδρίου που ήταν εκείνες των Πανεπιστημιακών αρχαιολόγων Αλευρά και ΛΑμπρινουδάκη για το αρχαίο λατομείο του ΑΠόλλωνα και για τον αρχαίο μόλο. Ο κ. Θεόφιλος υποχρεώθηκε να ψελλίσει μερικές φράσεις ύστερα από τηλεφωνικές ερωτήσεις στο σταθμό από ακροατές. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα e-καφενείο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
Πολύς κόσμος χτες και σήμερα στο πανηγύρι του χωριού. Χτες βράδυ παραβρέθηκε στον εσπερινό ο συγχωριανός μας Επίτιμος αρχηγός του στόλου και ναύαρχος ε.α. Μανώλης Ν. Χωριανόπουλος. Σήμερα στη λειτουργία χοροστάτησε ο δεσπότης Παροναξίας Καλλίνικος, παρέστησαν ο πρώην βουλευτής συγχωριανός μας Νίκος Ι. Λεβογιάννης, ο Έπαρχος Β. Κορρές συγχωριανός, ο δήμαρχος Γιάννης Μπαρδάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, προσκυνητές από Φιλώτι, Κόρωνο κ.λπ. και πολλοί Κωμιακίτες.
Ο δεσπότης στην ομιλία του ζήτησε από τον ιερέα της Κωμιακής να μην αποχωρήσει από την ενορία όπως έχει ανακοινώσει.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ. ΚΟΡΡΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΧΤΕΣ

Ο πιο μαχητικός υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για αποδοκιμασία του Δ΄Συνεδρίου της Κωμιακής λόγω της ...μνήμης Κορρέ, ήταν ο Φλώριος Μπαρδάνης της παράταξης του Μπάϊλα, ο οποίος πρότεινε την παρουσία των Νομαρχιακών συμβούλων στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου και τη διάλυση της.
Αυτό δεν το δέχτηκαν ούτε οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει την πρόταση.
Ο Φλώριος ανέλαβε τελικά να διαβάσει και να αναλύσει από ραδιοφώνου την απόφαση αποδοκιμασίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Οι άλλοι ναξιώτες νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων ο Έπαρχος και ο Αντινομάρχης, την είχαν λακκίσει μόλις είδαν τα βρώμικα και δεν ήταν παρόντες στη συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ.
Βέβαια στην εκδήλωση της Κωμιακής παρέστησαν και χειροκρότησαν τον ...Φραγκουλόπουλο και τους άλλους ομιλητές για τον Στ. Κορρέ.
87

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Με τις ώρες μίλαγε σήμερα το πρωί στο ράδιο Μεσόγειος ο Πρόεδρας και στο παραλήρημά του δεν άκουγε τις εκκλήσεις της δημοσιογράφου να σταματήσει.
"Εμείς,είπε, αγωνιζόμαστε για τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ κια για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν εκεί. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλο λιμάνι δίπλα στο αρχαίο. Θέλουμε ένα μεγαλο Απολλωνα και όχι ΜΙΚΡΟ" και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τον αγώνα που κάνει για τον Απόλλωνα.
Προέβη επίσης στη ...βαρυσήμαντη δήλωση ότι "διίστανται οι απόψεις των αρχαιολόγων για το αρχαίο λιμάνι".
Μέχρι τώρα βέβαια όλοι οι αρχαιολόγοι που έχουν γράψει και μιλήσει για το αρχαίο λιμάνι διαπιστώνουν ότι εκεί υπάρχει αρχαίος μόλος. Κανένας αρχαιολόγος δεν έχει πει το αντίθετο και δεν υπάρχει πλέον άλλος που να έχει ασχοληθεί με τη Νάξο και τον Απόλλωνα για να πει κάτι παρόμοιο ή διαφορετικό.
Προφανώς ο Πρόεδρας θεωρεί τον εαυτό του ...αρχαιολόγο καθώς και τον γνωστό ...διευθυντή ...εφοριών κ. Στρούβαλη, αλλά και τον γνωστό λιβελογράφο των Κυκλάδων Β. Φραγκουλόπουλο που κάτι ψέλλισε στο Απεραθίτκο έντυπο που γράφει με διάφορα ψευδώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ Φεστιβάλ Νάξου ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 29-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ

ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ Φεστιβάλ Νάξου, η μοναδική πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού στη Χώρα, ανήκει στο παρελθόν.
Οι …μετασεισμοί όμως της πολιτιστικής αυτής εκδηλώσεως, τώρα έρχονται και …επισήμως θα λέγαμε στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητος.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξουεξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και καταγγέλλει ότι τα υποτιθέμενα περίπτερα των διαφόρων χωρών δεν ήταν παρά μαγαζάκια διαφόρων πλανώδιων αλλοδαπών (κινέζικα είδη κ.α.)
Δεν ξεκίνησε καλά αυτή η «ιστορία»… με τα περίπτερα και τα χαϊμαλιά. Ηταν μια εμποροπανήγυρις που αμαύρωσε την εικόνα κάποιων μουσικών συγκροτημάτων που «έπαιξαν» «ethnic» μουσική, αν και ως προς την original ταυτότητα αυτών των (μουσικών) σχημάτων ακουστήκανε διάφορα.
Το …«θέμα» που …«ζημίωσε», γι’ αυτό και πόνεσε, ήταν αυτό που έχει να κάνει με τα περίπτερα-παράγκες, που ήταν, εκτός των άλλων, και αποκρουστικά στη θέα… Δουλειές για τα μπάζα…
Οι εμποροεπαγγελματίες της Χώρας διαμαρτύρονται γιατί τους ζημίωσε αυτή η εμποροπανήγυρις…
Τα σχόλια που ακούστηκαν είναι καυστικά.
Όλοι οι επιχειρηματίες και έμποροι του νησιού, μηδενός εξαιρουμένου, έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου και του δημάρχου και έκαναν παράστασή στον δήμο Νάξου με το αίτημα τα περίπτερα που πουλούσαν …μπικινάκια καλοκαιρινά, made in China, αλλά και κομπολογάκια από το Μοναστηράκι να κάνουν παζάρι μόνο για δυο ώρες κάθε βράδυ …
Οι άνθρωποι του Π.Ο.Δ.Ν. για μέρες έκαναν διαπραγματεύσεις με τον καλλιτεχνικό παραγωγό-επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει αυτές τις πολιτιστικές, πολυεθνικές εκδηλώσεις. Μεταξύ των διαπραγματευτών ήταν και ο γραμματέας του Π.Ο.Δ.Ν. Γιάννης Δρυμαλίτης, ο οποίος από την αρχή εξέφρασε τις αντιρρήσεις και την δυσφορία του για κάποια περίεργα πράγματα… Έλεγε ο κ. Δρυμαλίτης, ότι οι όποιες εκδηλώσεις θα ήταν παράλογο να απορροφήσουν πάνω από 25.700 ευρώ, ποσό για το οποίο συμφώνησαν Π.Ο.Δ.Ν, και «Διόνυσος» (σ.σ.: «Διόνυσος» είναι η εταιρεία του κ. Μυλωνά, η οποία ως έδρα έχει το δημοτικό διαμέρισμα της Κωμιακής)…Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολιτεύσεως και του μέλους του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Ν. Τοτόμη Πρωτονοτάριου.
Η δημοτική παράταξη «Νάξος, μαζί για το Αύριο», εδώ και πολύ καιρό, έχει ζητήσει να πληροφορηθεί για το συνολικό κόστος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και τα ποσά που υπάρχουν στους λογαριασμούς του Π.Ο.Δ.Ν. στην Εμπορική Τράπεζα. Λεπτομέρειες για τα "πρόσωπα" και τα "πράγματα" στην ενότητα e-Καφενείο (Περίπου ίδια ώρα με αυτήν εδώ)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ blog ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Πόσο τα ΜΜΕ Νάξου ενδιαφέρονται για τα χωριά μας φάνηκε από αυτό το συνέδριο. Ούτε ένας "δημοσιογράφος" τους δεν πάτησε έστω για μια στγμή εκεί να δει και να γράψει κάτι. Αδιαφόρησαν παντελώς. Που να πάμε σου λέει εκεί πάνω στην άκρια του κόσμου. Χώρια που μας ρώταγαν πολλοί χωραΐτες τις μέρες του συνεδρίου "πώς πάμε στην Κωμιακή";"Πόση ώρα είναι"; "από πού είναι πιο κοντά;" κ.α.
Βέβαια οι διοργανωτές του συνεδρίου έπρεπε να φροντίσουν να έχουν γραφείο τύπου για την ενημέρωση των ΜΜΕ. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπήρχε και το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει το παραμικρό ως είδηση στα τοπικά ΜΜΕ τις μέρες του συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΙ

Αθωώθηκαν σήμερα στη Νάξο δυο κτηνοτρόφοι απ' το Φιλώτι που ήταν κατηγορούμενοι γιατί πούλαγαν στη λαϊκή της Χώρας παραδοσικό τυρί, ενώ αυτό απαγορεύεται σύμφωνα με κανονισμό της Ε.Ε.
Τη δίκη παρακολούθησαν δεκάδες κτηνοτρόφοι σε ένδειξη υμπαράστασης στους κατηγορούμενους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της Ε.Ε. Κυκλοφόρησαν μάλιστα αφίσσες και αναρτήθηκαν πανώ διαμαρτυρίας.
Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια η Ε.Ε. με απόφασή της έχειαπαγορεύσει την πώληση των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων επειδή αυτά δεν είναι τυποποιημένα.
Το πρόβλημα έγινε πολύ σοβαρό από την ώρα που άρχισαν να παράγουν τυποποιημένα παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα τα τυροκομεία που λειτουργούν στη Νάξο με σύγχρονα μηχανήματα κια τεχνικές. Υπάρχουν δυο τυροκομεία, εκείνο της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών και ένα ιδιωτικό τυροκομείο "Κουφόπουλου". Και τα δυο αυτά τυροκομεία παράγουν μεγάλη γκάμα τυροκομικών προϊόντων με ναξιώτικο γάλα.
Είναι αλήθεια ότι ο παραδοσιακός τρόπος τυροκόμησης στις μάντρες δεν είναι και ό,τι το καλύτεορ από πλευράς υγιεινής.
Δυστυχώς οι κτηνοτρόφοι δεν αξιοποίησαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. που για πολλές δεκαετίες παίρνουν, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις μάντρες και τα τυροκομεία τους και να σταματήσουν την καταστορφική για το περιβάλλον ελεύθερη βοσκή.
Πριν ένα περιπου μήνα μια οικογένεια σε χωριό της πεδινής Νάξου έπαθε τροφική δηλητηρίαση από κατανάλωση παραδοσιακού τυριού, ευτυχώς ελαφριά.
Μπορεί να αθωώθηκαν οι δυο κτηνοτρόφοι, αλλα η απαγόρευση της Ε.Ε. ισχύει και το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δύσκολο πλέον να λυθεί σημερα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ …ΣΚΑΤΑ
ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦ. ΝΑΣΚΑ Γ. ΚΑΜΒΥΣΗ.


Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου κια ώρα 14 ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας της ΝΑξου "ΜΑΣΚΑ" Γιώργος Καμβύσης, ενώ βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και συνομιλούσε με φίλους του, τον πλησίασε καβάλε σε μηχανάκι ένας δημοτικός υπάλληλος και κρατώντας μια τσαλακωμένη εφημ. την "Κυκλαδικη". ο οποίος εν γνώσει του φωτογραφήθηκε και η φωτογραφία του έγινε πρωτοσέλιδο της «ΜΑΣΚΑΣ » της περασμένης Παρασκευής. ΥΣτη φωτο ο δημ. υπάλληλος φαινόταν να κρατά την εφημερίδα «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ» με περιεχόμενο, όχι τοπικές ειδήσεις ως συνήθως ή τις απαντήσεις που περίμενε ο κ. Καμβύσης στα ερωτήματα που είχε θέσει για το πού πήγαν τα λεφτά και που είναι τα τιμολόγια, αλλά μια εφημερίδα γεμάτη με σκατά!
Ναι καλά διαβάσατε. Γεμάτη με σκατά που την έτριψε στη μούρη του Γιώργου Καμβύση λούζοντάς τον παράλληλα με διαφορά «γαλλικά»!
Εν συνεχεία ο δημοτικός υπάλληλος καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει και πάνω στην βιασύνη του έριξε το μηχανάκι πάνω στην πόρτα του αμαξιού του δικηγόρου. Ο υπάλληλος στη συνέχεια κατάφερε να φύγει ταχέως προς τα στενά της χώρας.
Ο ίδιος ο εκδότης λέει ότι είχε δεχτεί απειλές για την ζωή του, «όπου σε πετύχω θα σε ξεκοιλιάσω», από τον ίδιο υπάλληλο συμφωνά με μαρτυρίες που επικαλείται
Συμφωνά με πληροφορίες μας ο Γιώργος Καμβύσης το πρωινό της Τετάρτης θα πήγαινε σε εισαγγελέα και αστυνομία για να καταθέσει μηνύσεις. Εντάξει τώρα έφαγε τα σκατά αγνώστου (είναι πάντως ένα ερώτημα τίνος ήταν τα σκατά). Το επεισόδιο μπορεί να προκαλεί γέλιο, όμως για φανταστείτε ο δημοτικός υπάλληλος αντί για σκατά στην μούρη του Γιώργου Καμβύση να πετούσε τίποτα άλλο (ΒΙΤΡΙΟΛΙ) ή να βαστούσε κανένα μαχαίρι… Θα μας είχαν κοπεί, όχι μόνο τα γέλια, αλλά…
Σύμφωνα επίσης με όσα μάθαμε τις τελευταίες μέρες και ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν ψυχολογικά πολύ άσχημα από την έντονη πίεση που δεχόταν από κάποιους μέσα στο δήμο διότι άφησε να φωτογραφίσουν τα περίπτερα του Φεστιβάλ.
Αυτό που μένει τώρα να εξακριβωθεί είναι αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος έδρασε μονός η κατόπιν της πίεσης που του είχε ασκηθεί ή είχε λάβει εντολή; Ώστε να πάρουν το μάθημα τους και κάποιοι άλλοι.
Το επεισόδιο όμως συνεχίστηκε στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Νάξου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των δυο κτηνοτρόφων. Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είπε στον Γ. Καμβύση καλά σου έκαναν για να μάθεις να τα βάζεις με τον δήμο. Την επομένη ο Καμβύσης ενώ έβγαινε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος» όπου έδωσε συνέντευξη για το περιστατικό δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο εργάτη ο οποίος επιχείρησε να τον χτυπήσει με ένα φτιάρι που κρατούσε. Ο Καμβύσης πρόλαβε με το αυτοκίνητό του και κατάφυγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε πλέον το περιστατικό. Και ενώ έδινε κατάθεση εμφανίστηκε εκεί ο δημ. σύμβουλος κ. Καραμανής ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του Καμβύση με το επιχείρημα ότι την προηγουμένη τον εξύβρισε στην αίθουσα του Πρωτοδικείου. Ο Καμβύσης κρατήθηκε στην αστυνομία για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο. Στο μεταξύ συνελήφθη και ο εργάτης, ο οποίος βρισκόταν ακόμη σε κατάσταση μη ελεγχόμενη. Στο αυτόφωρο και ο Καμβύσης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του διότι θεωρεί ότι άλλοι τον έβαλαν και ο κ. Καραμανής απέσυρε τη μήνυση.
Η υπόθεση όμως συνεχίζεται στο ραδιόφωνο όπου γίνονται δηλώσεις, αντιδηλώσεις, αποδοκιμάζεται το ειδεχθές επεισόδιο από πολλούς, όχι όμως από τον δήμο. Η «Μάσκα» που κυκλοφορεί σήμερα θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ και πολλές δηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΥΛΑΣ ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ ΦΛ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ...ΣΚΑΤΑ

Ο γνωστός για την..επαναστατικότητά του στο θέμα της "μνήμης Στ. Κορρέ" στο Δ΄ συνέδριο της Κωμιακής Νομαρχιακός σύμβουλος Φλ. Μπαρδάνης (πρότεινε να πάνε οι ...Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και να το διαλύσουν), ανήκει στους ελάχιστους Ναξιώτες που δήλωσαν:"και λίγα του έκανε του Καμβύση ο εργάτης με τα ...σκατά" και με επιστολή του στράφηκε εναντίον της Ρ. Μπράουν, επειδή έγραψε στην "Κυκλαδική" ότι η Νάξος έχει γίνει "ουζουμπούρου".
Η Μπράουν φυσικά δεν του χαρίστηκε και σε σχόλιό της στην "Κυκλαδική" αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι:" Ούτε λίγο ούτε πολύ συμφωνείτε, κύριε Μπαρδάνη, με την πράξη του υπαλλήλου, αφού με ύφος "επιπέδου" επικοινωνήσατε με το Ρ/Σ και ρωτήσατε αν ο "Μεσόγειος" μύριζε ακαθαρσίες την ώρα που φιλοξενούσε τον Γ. Καμβύση για να πει την άποψή του".
Και καταλήγει στο σχόλιό της η κ. Ρ. Μπράουν: "έχω να προτείνω ότι, αν δεν συμφωνείτε με το κείμενο της απάντησής μου, υπάρχει πάντα και η λύση που επικροτείτε, της "φορτωμένης" [με σκατά] εφημερίδας, που δείχνει το ανώτερο επίπεδό μας και τιμά την ένδοξη ιστορία της Νάξου!!!".

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ Δ΄ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ: «Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» κατέδειξε την ξεχωριστή σημασία του για τη Νάξο
*ενδιαφέρουσες οι επιστημονικές ανακοινώσεις για το αρχαίο λιμάνι του Απόλλωνα

του φιλόλογου και πρώην βουλευτή Νίκου Ι. Λεβογιάννη


Από τις 4-7 Σεπτεμβρίου έγινε στην Κωμιακή το Δ΄ επιστημονικό συνέδριο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων».Για 4η χρονιά επιβεβαιώθηκε η τεράστια σημασία που έχει για το νησί μας ο θεσμός αυτός, που καθιερώθηκε όχι ως ένα κλειστό ως συνήθως επιστημονικό συνέδριο, αλλά ως ένας θεσμός που τον αγκαλιάζουν οι τοπικές κοινωνίες των χωριών, όπου πάντα διοργανώνεται και τον κάνουν δική τους υπόθεση.Αυτό συνέβη και στην Κωμιακή.Οι κάτοικοι του χωριού αγκάλιασαν το συνέδριο, το παρακολούθησαν όλες τις μέρες, πρόσφεραν την γνωστή φιλοξενία τους στους συνέδρους καιτους επισκέπτες, οι επιστήμονές τους ανέδειξαν τα μνημεία, την ιστορία και γενικά τον πολιτισμό της Κωμιακής, οργάνωσαν έκθεση με βιβλία και έντυπα για την Κωμιακή, με ανέκδοτα έγγραφα, με παλιές εφημερίδες, με φωτογραφίες.
Το συνέδριο αποτέλεσε ιδιαίτερα για τηνΚωμιακή ένα σπουδαίο σταθμό, γιατί μέσα από επιστημονικές ανακοινώσεις αναδείχτηκαν πολλές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής και φυσικά το πανέμορφο αυτό χωριό προβλήθηκε σε ένα πλατύ κοινό.
Ξεχωριστής σημασίας όμως είναι οι επιστημονικές ανακοινώσεις των καθηγητών της αρχαιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών Γεωρ.Κοκκορού-Αλευρά και Βασ. Λαμπρινουδάκη, οι οποίοι μίλησαν για το αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα και ανέδειξαν για πρώτη φορά την τεράστια σημασία του, τα πολυάριθμα σημαντικά ευρήματα που βρίσκονται στον απέραντο χώρο που καταλαμβάνει, την αρχαία επιγραφή, τα ερείπια του ιερού,τα απομεινάρια των εργαστηρίων κ.λπ. Ιδιαίτερη όμως σημασία απέδωσαν οι δυο καθηγητές στην ύπαρξη εκεί του αρχαίου μόλου και του αρχαίου λιμανιού, από το οποίο φορτώνονταν κατά την αρχαιότητα στα πλοία οι μαρμάρινοι όγκοι και οι ημίεργοι κούροι, για να μεταφερθούν στη Δήλο και σε άλλα μέρη του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Στο συνέδριο της Κωμιακής έγιναν γύρω στις 80 ανακοινώσεις από τις 100 που προβλεπόταν στο πρόγραμμα. Μίλησαν πάνω από 10 Παν/κοί,αρκετοί Ναξιώτες επιστήμονες, αλλά και επιστήμονες από το εξωτερικό. Από τις εισηγήσεις αυτές αναδείχτηκαν πολλές άγνωστες πτυχές της ιστορίας και του πανάρχαιου πολιτισμού της Νάξου. Πολλοί νέοι μαθητές και φοιτητές επίσης είχαν τη δυνατότητα να δείξουν το ερευνητικό τους ταλέντο.. Η πιο μικρή σύνεδρος ήταν η μαθήτρια του δημοτικού σχολείου Κωμιακής Κυριακή Αντ. Χωριανοπούλου που με γλαφυρό τρόπο μίλησε με θέμα: πώς έγραψα το πρώτο μου διήγημα. Η Κυριακή είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμό διηγήματος του δήμου Δρυμαλίας πτιν δυο χρόνια με το διήγημά της «γνωριμία με ένα μνημείο».
Αλλά και η φωνή των απλών ανθρώπων βρήκε βήμα στο συνέδριο, για να ακουστεί η αγωνία τους για τη φύση που καταστρέφεται, για την χλωρίδα και την πανίδα που εξαφανίζονται. Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της ναξιώτικης χλωρίδας διά στόματος του Γιάννη Φλ. Μπαρδάνη συγκλόνισαν και προβλημάτισαν.
Το ίδιο συνέβη και με τον μαθητή Λυκείου Στέλιο Βερύκοκο από το Φιλώτι, ο οποίος με δραματικό τρόπο περιέγραψε την ολοσχερή καταστροφή του περιβάλλοντος στις εξοχές του Φιλωτιού. Ο Στέλιος μίλησε με πόνο για τις πανάρχαιες ποικιλίες των οπωροφόρων δέντρων που χάνονται, για τα άγρια δέντρα που εξαφανίζονται, για την αντελόνικια συκιά, για τους ντρύδες, για μια φύση που εκεί φαίνεται πως έχει οριστικά χαθεί.
Η οργάνωση ενός τόσο μεγάλου θεσμού αναμφισβήτητα είναι δύσκολη, όταν μάλιστα γίνεται στα χωριά. Αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και στον τομέα αυτό όλα ήταν προσεγμένα και μελετημένα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Κατερίνα Σιδερή, που ήταν η ψυχή του συνεδρίου, αλλά και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Κωμιακής Μιχάλη Μυλωνά και στις γυναίκες της Κωμιακής, που οργάνωσαν τη φιλοξενία των συνέδρων και των επισκεπτών.
Συμπερασματικά: Κι αυτό το συνέδριο στην …μακρινή για πολλούς …πρωτευουσιάνους της πεδινής Νάξου Κωμιακή είχε εντυπωσιακή μαζικότητα, αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της Κωμιακής και των γύρω χωριών και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος.
Συνήθως στα επιστημονικά συνέδρια μαζεύονται οι επιστήμονες και τα λένε μεταξύ τους και τελικά σημασία έχει ο τόμος των πρακτικών. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Τον μεν τόμο θα τον διαβάσουν οι επιστήμονες, το συνέδριο όμως το παρακολούθησε ο λαός της Νάξου και της περιοχής.
Δυστυχώς τα τοπικά ΜΜΕ δεν παρακολούθησαν το συνέδριο και αυτό είναι σοβαρότατη παράλειψή τους, ίσως και οι διοργανωτές του συνεδρίου δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε αυτό το ζήτημα.
Ο εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του θεσμού, ο καθηγητής του Παν/μίου κ. Γιάννης Κ. Προμπονάς σίγουρα αισθάνεται την απέραντη χαρά που νιώθει κάθε δημιουργός, όταν βλέπει το έργο του να γιγαντώνεται, αλλά κυρίως να αγκαλιάζεται από τον λαό.
Για τη συνέχεια όμως ενός τόσο μεγάλου θεσμού, μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης, επιβάλλεται να υπάρξει από δω και πέρα μελέτη και σοβαρή προσπάθεια όλων των ναξιωτών, ώστε να μην γίνει αυτός παρελθόν όταν ο Γιάννης Προμπονάς αποσυρθεί. Πρέπει κατά τη γνώμη μας, με πρωτοβουλία του ίδιου του Προμπονά, να δημιουργηθεί ένας επιστημονικός φορέας από πρόσωπα που ο ίδιος θα επιλέξει, ένας φορέας που θα διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες που οι ίδιοι θα θεσπίσουν και, παραμένοντας ο ίδιος ο ιδρυτής του ισόβιος Πρόεδρος του φορέα, να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον με τη σιγουριά της συνέχειας.
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η ΜΑΣΚΑ» της 12.9.08)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Ο τραγικός θάνατος ενός νέου ανθρώπου, του Αντώνη Μαθιάσου 33 ετών και πατέρα 4 ανήλικων παιδιών, συγκλόνισε συθέμελα την κοινωνία της Νάξου. Ο Αντώνης βγήκε από το μαγαζί του και επιχείρησε να περάσει απέναντι, όταν ένας νεαρός με το αυτοκίνητό του τον παρέσυρε και τον σκότωσε. Το εκτεταμένο φρενάρισμα του αυτοκινήτου, αλλά και η ίδια η κατάσταση του θύματος δείχνουν ότι ο νεαρός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Το ατύχημα συνέβη την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Άη Γιαννη της Χώρας πάνω στον κεντρικό δρόμο, λίγο πιο πέρα από το άλσος της Έλλης. Το τμήμα αυτό του δρόμου από το άλσος της Έλλης μέχρι τη διασταύρωση προς το Γλυνάδο είναι από τα πλέον επικίνδυνα και με μεγάλο αριθμό σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Είναι εξ ίσου επικίνδυνο με εκείνο το τμήμα του δρόμου από τη Χώρα προς το αεροδρόμιο και τον Άγιο Προκόπη, όπου επίσης έχασε τη ζωή του στις αρχές καλοκαιριού άλλο ένα νέο παιδί.
Στα τμήματα αυτά του δρόμου παρατηρείται ελλειπής σήμανση, ανύπαρκτος φωτισμός, παντελής έλεγχος από την Τροχαία τουλάχιστον τις περιόδους αιχμής, απουσία πεζοδρομίων στο τμήμα που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ελλειπής έως ανύπαρκτη συντήρηση. Και πρέπει να τονίσουμε ότι τα τμηματα αυτά είναι τα πιο κεντρικά του οδικού δικτύου της Νάξου. Αποκορύφωμα της εγκατάλειψης του κεντρικού οδικού δικτύου της Νάξου
αποτελεί το περιβόητο γεφύρι-καρμανιόλα που χρόνια τώρα η Νομαρχία-Επαρχείο αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν.
Πόσοι άνθρωποι πρέπει να θυσιαστούν ακόμη για να αποφασίσουν κάποτε οι αρμόδιοι να ασχοληθούν συστηματικά με την ανακατασκευή του τμήματος αυτού του δρόμου από τη Χώρα μέχρι το Γαλανάδο; Και εν πάση περιπτώσει τόσα χρόνια με τι ασχολούνται; Νέα έργα δεν σχεδιάζονται, ούτε γίνονται εδώ και καιρό στο νησί. Οι τοπικές αρχές (Επαρχείο καιΔήμοι) αλήθεια με τι ασχολούνται;
Ας ελπίσουμε ότι το αίμα των αδικοχαμένων αυτών συμπατριωτών μας θα τους τρομάξει και θα τους αφυπνίσει. Ο Αντώνης κάθε βράδυ άναβε απέναντι απ' το μαγαζί του το καντηλάκι ενός άλλου παιδιού που είχε σκοτωθεί εκεί παλιότερα. Το ίδιο πήγε να κάνει και το τραγικό βράδυ της Δευτέρας και σκοτώθηκε εκεί στο ίδιο σημείο μπροστά στο καντηλάκι. Τι κρίμα αλήθεια. Αντώνη, νεαρέ πολύτεκνε οικογενειάρχη, ακούραστε δουλευτή, ο άδικος κια τραγικός χαμός σου μας συγκλόνισε. Θα σε θυμόμαστε πάντα.
Το κρίμα στο λαιμό εκείνων που ευθύνονται για το χαμό πολλών ανθρώπινων ζωών στους δρόμους της Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ: Ανησυχούν οι περιβαλλοντολόγοι!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τις Κυκλάδες ο κ. Μ. Περάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος της ερημοποίησης για τα νησιά μας είναι μεγάλος, καθώς τα νέα που έρχονται από το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών Hadley δεν είναι καθόλου ευχάριστα!
Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά: « Ειδικά για περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, κάθε μεί­ωση της συχνότητας των βροχοπτώσεων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία τους, λόγω της εξάρτησής τους από τον τουρισμό υψηλής στάθμης, που σχετίζεται άμεσα με υπερκατανάλωση των υδατικών αποθεμάτων».
Ειδικά για την Μύκονο, ο κ. Περάκης τονίζει ότι είναι εντυπωσιακά πολλές οι πισίνες, κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, που δεν περιο­ρίζονται μόνο σε μία κεντρική μονάδα για τις ανάγκες των επισκεπτών. Και αυτό σε περιοχές που, ως γνωστόν, έχουν τη χαμηλότερη στάθμη βροχοπτώσεων ετησία.
Σε αυτές τις περιοχές για να έχει επάρκεια νερού πρέ­πει να στηριχθεί είτε στην άντληση των υπόγειων αποθεμάτων είτε στην αφαλάτωση. Και η μεν αφαλάτωση μπορεί για ορισμένες περιπτώσεις να αποτελεί λύση, αλλά το κόστος παραγωγής τις περισσότερες φορές δρα ανασταλτικά για τους επιχειρηματίες τουριστικών εγκα­ταστάσεων οι οποίοι αποβλέπουν στη μεγιστοποίηση του κέρδους και στρέφονται προς την άντληση από τα υπόγεια αποθέματα.
Η υπεράντληση όμως, ειδικά σε περιόδους ανομβρίας, οδηγεί αφενός στην εξάντληση των υδατικών αποθεμάτων και αφετέρου στην ελαχιστοποίηση της κα­τανάλωσης από άλλες δραστηριότητες, εκτός των τουρι­στικών, όπως η γεωργία.
Το επόμενο στάδιο είναι η σταδιακή ερημοποίηση αυτών των περιοχών η οποία για μεν τους κατοίκους θα είναι δρα­ματική αλλά για τους επιχειρηματίες ίσως μια...πρόκληση για νέα κέρδη στον τόσο «επιτυχή» τουρισμό της ερήμου, όπως αυτός πρωτοαναπτύχθηκε στο Ντουμπάι.
Ίσως όμως τότε να είναι αργά και να έχει χαθεί το στοίχημα για βιώ­σιμη ανάπτυξη από τους Μυκονιάτες ή τους Ελουντιανούς, μαζί με το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΑ & ΤΕΡΑΤΑ

Του Γιώργου Καμβύση
maska.news@yahoo.gr

Καλή μέρα ώριμοι και σκεπτόμενοι συντοπίτες μου.
Καλή μέρα και σε σας τους έξαποδώ. Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008 σήμερα και το ημερολόγιο γράφει Τροφίμου, Σαββατίου, Δορυμέδοντος μαρτύρων.
Άνω κάτω έγινε η πολιτική ζωή στην Ελλάδα! Έφτανε ένα απλό διάγγελμα, αλλά γεμάτο υποσχέσεις, από τον Γιώργο Παπανδρέου και τσουπ, νάσου ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ με δυο μονάδες μπροστά από την ΝΔ! Ρε τι λαός είμαστε εμείς… Μας άφησαν ασυγκίνητους τα καμένα δάση, τα σκάνδαλα, οι ρεμούλες και τα πλείστα άλλα παραπτώματα της ΝΔ, αλλά μας συγκίνησαν τόσο οι μελλοντικές υποσχέσεις του Γιωργάκη, που είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε την κυβέρνηση!
Ευμετάβλητη τελικά η δημοκρατία…
Βασικά εμείς ως λαός είμαστε ευμετάβλητοι.
Την στιγμή που η ακρίβεια, η ασυδοσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αρκούν μερικά «θα» για να μας ενθουσιάσουν και ν’ ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό!
Φτάνει μια σφυγμομέτρηση για να ανατρέψει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και την κάλυψη που παρείχε μέχρι πριν λίγο καιρό στους υπουργούς του. Μπροστά στις δυο μονάδες διαφοράς ο
Πρωθυπουργός, για να αλλάξει το κλίμα, προχωράει σε ανασχηματισμό…
Ένας γνωστός πολιτικός ελιγμός, που ο λαός τον περιγράφει με τη ρήση: «Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»! Είναι βλέπετε όμως αυτή η μαγική λέξη, η αλλαγή, που μόλις την ακούμε χάνουμε πραγματικά το μυαλό μας.
Το σίγουρο είναι πως οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες των μωρών.
Χρειάζονται και τα δυο συχνές αλλαγές, αλλιώς βρωμάνε!
Βέβαια αυτή η εναλλαγή στην κυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιάζει με το μωρό που του αλλάζουν συνεχώς την χεσμένη πάνα του, με μια κατουρημένη! Να δείτε που και η επόμενη αλλαγή να γίνει, το μωρό θα συνεχίσει να κλαίει…

Μιας λοιπόν και κατάφερα να συνδέσω τα περιττώματα με την πολιτική, να περάσουμε στα δικά μας.
Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα στο κρατητήριο του Αστυνομικού τμήματος Νάξου κατηγορούμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για απειλή κατά του γνωστού από το προηγούμενο επεισόδιο εργάτη του δήμου.Στην συνέχεια απολογήθηκα στην εισαγγελέα για τις κατηγορίες που μου απέδωσε ο κ. Καραμανής που ήταν ότι με το πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» αριθμός φύλλου 62 έθιγα την υπόληψη του εικονιζόμενου εργάτη, ο οποίος εμφανιζόταν να τεμπελιάζει! Επίσης δήλωσε ότι ο εικονιζόμενος φωτογραφήθηκε χωρίς να το γνωρίζει, αλλά αυτόν του τον ισχυρισμό τον κατέρριψε η εισαγγελέας, υποδεικνύοντας του την οφθαλμοφανέστατη πόζα στον φακό του …ανυποψίαστου εργάτη! Αφού καταρρίφθηκε λοιπόν αυτός ο ισχυρισμός, ο κ. Καραμανής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος FM» και στη Ρούλα Μπράουν, εστίασε στον πρώτο του ισχυρισμό, ότι δηλαδή κατά την δική του, αλλά και του εργάτη αντίληψη, η φωτογραφία τον έδειχνε να τεμπελιάζει.
Είπε επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου ότι η αγανάκτηση του εργάτη ήταν τόσο μεγάλη, που είναι δικαιολογημένη η, γνωστή σε όλους, πράξη του!
Και η αγανάκτηση του κυρίου Καραμανή πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη και να είναι δικαιολογημένος όταν μου είπε μέσα στο Α.Τ. Νάξου: « Τώρα που θα πας μέσα, θα κλαις να σε λυπηθούμε που είσαι ανάπηρος, για να σε βγάλουμε;» Ή όταν φώναζε μπροστά στον αστυνόμο ξέρεις ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, μέχρι μέσα στους 33 του λιμανιού ήτανε»!
Λοιπόν περί αναπηρίας και μάλιστα πνευματικής θα κάνω λόγο και όποιος τα καταλάβει, έχει καλώς.
Οι υπόλοιποι να τρέχετε στους εισαγγελείς να σας τα εξηγούν!…
Πρέπει να είσαι πνευματικά ανάπηρος όταν από ένα πρωτοσέλιδο που δείχνει ένα στολισμένο περίπτερο και φέρει το τίτλο: « Ανάλυσέ το κ. Μαράκη» το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι τον εργάτη που νωχελικά σου χαμογελάει!…Μάλλον περί πνευματικής αναπηρίας πρόκειται όταν φωνάζεις ρωτώντας την εισαγγελέα αν έχει κανείς το δικαίωμα να σατιρίζει δημόσια πρόσωπα! Όσο για το επίπεδο της σάτιρας και τα όρια αυτής που προσπάθησε να ορίσει στο ραδιόφωνο ο κύριος Καραμανής είμαι υποχρεωμένος να του ζητήσω συγνώμη για το επίπεδο της δικής μου σάτιρας, που είναι τέτοιο ώστε ο ίδιος να μην μπορεί να το αντιληφθεί! Ο κύριος Καραμανής είναι θιασώτης ενός υψηλού επιπέδου σάτιρας, αφού όπως δήλωσε ήταν φίλος με τον Λάκη Λαζόπουλο από την…ΚΝΕ!!!
Περίεργο βέβαια, αφού είναι φίλοι, πώς και δεν τον έχει πάρει χαμπάρι ακόμα ο Λάκης!
Λοιπόν επειδή κύριε Καραμανή διαθέτετε μια τόσο αναπτυγμένη αντίληψη που μόνο η σάτιρα υψηλού επιπέδου σας συγκινεί, σας αφιερώνω τους παρακάτω στίχους.
Κι εσείς θεατές μας μυριάδες έως τώρα αμέτρητες, όσα ωραία θα πούμε κοιτάξτε μην πέσουν κάτω
σαν τίποτα. Ρεζίλεμα τέτοιο παθαίνουν οι άσχετοι. Όχι εσείς.
Τώρα οι θεατές καλά να προσέξουν, αν αγαπούν τα σταράτα λόγια. Ο ποιητής θέλει τώρα καλά να τα ψάλει. Τον αδικήσατε λέει , αν και αυτός για συμφέρον σας σκιζόταν και κρυφά αλλά σίγουρα τρύπωσε μέσα σας, τις κοιλιές γαργαλώντας και από τα αστεία τις τράνταξε.
Κι ύστερα πάλι φανερά και με κίνδυνο και στα δικά του τραγούδια πάνω, επώνυμα, ηνίοχος έτρεχε και στα ύψη ανέβηκε και όσο κανέναν τον τιμήσατε όλοι σας, χωρίς τα μυαλά του να πάρουν αέρα και ν’ ανέβει επάνω τους. Και αν πρωτοβγήκε να παραστήσει στο θέατρο, δεν ρίχτηκε πάνω σε ανθρωπάκια αδύνατα, αλλά σαν Ηρακλής , στους πιο τρανούς πάνω, θαρρετός κι αμέσως στον τρανό Καρχαρόδοντα που τα μάτια του άστραφταν σαν της Κύννας της πόρνης κι ολόγυρο του κόλακες εκατό σκυλογλείφαν και είχε φωνή αφρισμένου χειμάρρου και φώκιας βρωμιά και ερμαφρόδιτης Λάμιας τα αχαμνά του τα άπλυτα και κώλο καμήλας .
Και ούτε που κιότεψε τέτοιο τέρας σαν είδε…
Και νερό στο κρασί του δεν έβαλε, μα και τώρα ακόμα πολεμάει για χάρη σας.»
Αριστοφάνης Καρχαρόδοντα, ε, συγνώμη Καραμανή ήθελα να πω, Αριστοφάνης από τις « Σφήκες » γραμμένες το 422 π. Χ. Δεν μάθαμε βέβαια αν ο «θιγόμενος» πήγε στον εισαγγελέα, αλλά μάλλον όχι, γιατί τότε ούτε το ΚΚΕ δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί!…
Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπήρχε η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν θα υπήρχε ο Αριστοφάνης. Αλλά βλέπετε, τότε ο Δήμος ήταν το σύνολο των ελεύθερων πολιτών που συμμετείχαν, είχαν άποψη για τα κοινά και μπορούσαν να ασκούν κριτική στους άρχοντες.
Σήμερα ρωτώ τι δήμο έχουμε όταν δεν απαντά στις ερωτήσεις για οικονομικές ατασθαλίες, αλλά σιωπά ένοχα; Τι δήμος είναι αυτός που οι πολίτες του καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκα (μόνο και μόνο γιατί ρώτησα γιατί πετάξαμε τόσα λεφτά για το περίφημο παζάρι που στήθηκε μέσα στις… πολιτιστικές εκδηλώσεις!) και επίσημα ο δήμος δεν έχει εκφράσει διαφορετική άποψη από αυτή του κυρίου Καραμανή, ότι δηλαδή καλά έπαθα και η επίθεση ενάντιων μου ήταν δικαιολογημένη;
Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει δημοκρατία στη Νάξο; Μήπως υπάρχουν κάποιοι που καταλαβαίνουν ότι κάτι μυρίζει; Εσείς κύριε Φλώριε Μπαρδάνη, που έχετε καλή μύτη, οσμιστήκατε τίποτα σάπιο στη δημοκρατίας μας; Τι ρωτάω τώρα κι εγώ… Μάλλον τον Μπαρδάνη πήραμε, όλοι, μυρωδιά!…
Και μιας και αναφέρθηκα σε «βρώμες» αξίζει να εστιάσει κανείς στην καταγγελία που κάνει ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος μέσω της επιστολής του που δημοσιεύουμε σήμερα.
Ανάξια απάντησης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την επιστολή του δημοτικού συμβούλου! Μάλιστα ζήτησε να διαβάζεται σε συχνά χρονικά διαστήματα από τα ΜΜΕ για να καταλάβει ο ναξιώτικος λαός το ήθος και το ύφος του συγγραφέα της!…
Λοιπόν κύριε Μαράκη διαβάζοντας την και ακούγοντας την συνέχεια, μετά από την δική σας προτροπή, μου έχει κολλήσει στο μυαλό η λέξη μαϊμού!
Εξηγήστε μας παρακαλούμε πολύ τι συμβαίνει με τις μαϊμουδιές που, συνεχώς, ακούγονται ότι έχετε κάνει με διάφορους εργολάβους, όπως αυτών των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και της καθαριότητας. Παρακαλώ κύριε δήμαρχε να δώσετε το συντομότερο τις απαντήσεις γιατί όπως λέει ο λαός: «Η μαϊμού όσο πιο ψηλά ανεβαίνει, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της!»
Περιμένουμε σήμερα που έχει συνεδρίαση το ΔΣ του ΠΟΔΝ να δοθούν απαντήσεις από τον πρόεδρο, αλλιώς ισχύει η παρότρυνσή μου για παραίτηση του κ. Μαράκη, μπας και σωθεί την τελευταία στιγμή ο χιλιετής πολιτισμός της Νάξου!
Επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθεί και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» και για να προλάβω τους πνευματικά ανάπηρους πριν μπερδευτούν και έχουμε κι άλλα, θα το αναλύσω πρώτος εγώ.
Το θέμα μας είναι οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι που έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο εικονιζόμενος δήμαρχος μας κ. Μαράκης, μιας και αυτός είναι ο αρχηγός του δήμου, και για τους οποίους θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πρόστιμο σε λίγους μήνες. Ο Δήμαρχος ο οποίος παραμένει και πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Νάξου εικονίζεται σαν την «Τζοκόντα» (όχι τα σοκολατάκια δήμαρχε!) του Νταβίντσι και αυτό μόνο και μόνο για το αινιγματικό του χαμόγελο.Τι δείχνει αυτό το χαμόγελο; αμηχανία, άγχος, ανοησία, ειρωνεία ή μήπως αηδία;
Ο καθένας ας αποφασίσει από μόνος του. Μπορεί ο Καραμανής να μας πει τι αντιλαμβάνεται απ΄ το χαμόγελο του δημάρχου… Καλά αυτός έχει τέτοια πνευματική διαύγεια μπορεί να αναλύσει και το χαμόγελο της Μόνα Λίζα, πράγμα που κανείς δεν κατάφερε μέχρι σήμερα!
Περιμένω λοιπόν να μάθω πώς θα λειτουργήσει αυτή η περιβόητη ανακύκλωση στο νησί και πότε θα μαζέψει η δημοτική αρχή τα σκουπίδια που σκόρπισε στα δυο χρόνια της δημαρχίας της, πριν αναγκαστούμε όλοι εμείς, να πληρώνουμε κι από πάνω!
Γιατί εδώ που τα λέμε τι έχει κάνει αυτή η δημοτική αρχή, δυο χρόνια τώρα, εκτός από λάθη και σκουπίδια; Μήπως κανένα έργο; εκτός από τα κολονάκια και κάτι παράνομα μητάτα (που τα έχουμε δημοσιεύσει!)τίποτα άλλο! Και αν έχει καμιά αντίρρηση ο δήμαρχος μπορεί να μας απαντήσει με μια επιστολή του, που πολύ θα χαρώ να δημοσιεύσω στη «Μάσκα».
Κι αν δεν ξέρει ο ίδιος να γράφει στον υπολογιστή, ας βάλει τέλος πάντων την γραμματέα του (κάποια στιγμή που δεν θα έχει άλλη δουλειά) να την γράψει και να μας την στείλει όπως και τόσες άλλες επιστολές που μας έχει στείλει από τον Δήμο μέχρι σήμερα.
Και με αυτή τη σκέψη, δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως τελείωσα.
Μέχρι την επόμενη Παρασκευή που θα τα πούμε και πάλι μαζί, να περνάτε και να είστε όλοι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Μια φωτογραφία αξίζει λένε όσο χίλιες λέξεις και είναι γεγονός ότι οι τέσσερις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο blog έρχονται με τρόπο εντυπωσιακό να καταδείξουν ότι οι ογκόλιθοι που αποτελούν τον αρχαίο μόλο φέρνουν πάνω τους ύστερα από 2500 χρόνια τα πιο χαρακτηριστικά ίχνη λατόμευσης κατά την αρχαιότητα, τις αποκαλούμενες από τους αρχαιολόγους ΣΦΗΜΙΕΣ. Τετοια ίχνη θα βρει κανείς εκατοντάδες στο χώρο του αρχαίου λατομείου. Οι σφηνιές αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά τεχνικά στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν δραστηριότητες λατόμευσης κατά την αρχαιότητα.
Έτσι μετά τις εντυπωσιακές αναφορές και διαπιστώσεις δυο κορυφαίων πανεπιστημιακών αρχαιολόγων στο συνέδριο της Κωμιακής για το αρχαίο λιμάνι, έρχονται και αυτά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα να ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ κατά τρόπο πανηγυρικό όλη αυτή την προσπάθεια.
Ο παμφάγος χρόνος διατήρησε και διατηρεί για 2500 χρόνια αυτό το πανάρχαιο τεχνικό έργο, που επιχείρησαν να καταστρέψουν με άκρα μάλιστα μυστικότητα μερικοί άθλιοι τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοιθάβοντάς το με τσιμέντο.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση στο προηγούμενο κειμενο: ΣΦΗΝΙΕΣ αντί σφημιές...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ...ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Όπως έχουμε γράψει πριν από μερικές μέρες ο παπάς της Κωμιακής αποφάσισε να φύγει απ' το χωριό και να πάει σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Παρά τις πιέσεις και παρακλήσεις που δέχτηκε ο παπάς επέμεινε στην απόφασή του αυτή και σήμερα λειτούργησε στη Θεοσκέπαστη για τελευταία φορά. Στο χωριό έμεινε 12 περίπου χρόνια.
Ο Σύλλογος γυναικών Κωμιακής, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνεδρίασε για το θέμα αυτό και πήραν μια τουλάχιστον περίεργη και ...πρωτότυπη απόφαση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του παπά αποφάσισαν να μην πάνε σήμερα στην εκκλησία Αποκλειστικά δική του ήταν η απόφαση, όπως είπε ο ίδιος σήμερα στην λειτουργία και κανένας δεν τον πίεσε να φύγει.
Η ενέργεια αυτή του Συλλόγου γυναικών δεν είχε καμιά επίδραση στις γυναίκες του χωριού, οι οποίες παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία όπως κάθε Κυριακή. Τα σχόλια απ' τους Κωμιακίτες για την ενέργεια αυτή του Συλλόγου γυναικών δεν ήταν ευχάριστα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Αρκετή βροχή έπεσε τις νυχτερινές ώρες χτες στο χωριό, σιγανή και αρκετής διάρκειας. Παρατηρήθηκαν όμως μικρές αλλά προειδοποιητικές καταπτώσεις στα απότομα πρανή του δρόμου Κωμιακής-Απόλλωνα, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το τι πρόκειται να συμβεί όταν χειμωνιάσει για τα καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αν και πρόκειται για μη διασταυρωμένες πληροφορίες, φαίνεται πως το Σάββαατο που μας πέρασε (20/09/2008) διαρρήκτες παραβίασαν τα καταστήματα "Ακρογιάλι" (του κ. Λευτέρη Ανδρή) και "Εστιατόριο Απόλλων" αναζητώντας σύμφωνα με εκτιμήσεις ντόπιων μετρητά.
Από όσο γνωρίζουμε είναι η 2η φορά που γίνεται κάτι ανάλογο στο χωριό. Την 1η φορά μάλιστα (1 -2 χρόνια πριν) είχαν ανοιχτεί τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα καταστήματα και είχαν κλαπεί ακόμα και κούτες με τσιγάρα από το mini-market!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Με ανακοίνωση του δημάρχου Δρυμαλίας καλούνται οι πολίτες σε δημόσια συζήτηση που οργανώνει ο Δήμος στις 29 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα "Τα αιολικά πάρκα στο νησί μας". Το θέμα ενδιαφέρει τους Κωμιακίτες γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Κωμιακής προβλέπεται η δημιουργία αιολικών πάρκων. Ακόμη και τον Καλόερο φλερτάρουν, αλλά και κορυφογραμμές γύρω από την Κωμιακή.

Ανώνυμος είπε...

Το CERN στη Νάξο

Το TWEPP (Topical Workshop on Electronics for Particle Physics, Εξειδικευμένο Συνέδριο Ηλεκτρονικών για Φυσική Σωματιδίων) είναι Συνέδριο Εργασίας που γίνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική χώρα. Το 14° από αυτά γίνεται αυτές τις μέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου. Το συνέδριο αφορά κυρίως στα ηλεκτρονικά που σχεδιάστηκαν, φτιάχτηκαν και χρησιμοποιούνται στα πειράματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.
Παίρνουν μέρος 170 σύνεδροι Φυσικοί και Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί από όλο τον κόσμο, μεταξύ τους είμαστε και 20 Έλληνες. Οι πρώτες δοκιμές λειτουργίας του επιταχυντή άρχισαν πριν λίγες μέρες και όλος ο κόσμος είχε στραμμένη την προσοχή του σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Πίσω από αυτή τη μεγάλη επιτυχία είναι και οι επιστήμονες που έφτιαξαν τα συστήματα των ηλεκτρονικών οι οποίοι συνεδριάζουν στη Νάξο.
Οι ομιλίες είναι πολύ εξειδικευμένες και καλύπτουν πολλά πεδία, ενδεικτικά αναφέρονται στο σχεδιασμό και κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων πολύ υψηλών προδιαγραφών και πολυπλοκότητας, οπτοηλεκτονικών, τροφοδοσιών, μελλοντικές αναβαθμίσεις κλπ.
Στην αρχή του συνεδρίου Έλληνες ομιλητές παρουσίασαν τις μέχρι τώρα αλλά και τις μελλοντικές δραστηριότητες των Ελληνικών ερευνητικών ομάδων στα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC). Παρουσιάστηκαν ακόμη οι δραστηριότητες Ελληνικών ομάδων που γίνονται στο FERMILAB στις ΗΠΑ, στο CERN χωρίς χρήση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, η δραστηριότητα HELYCON που έχει βάση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας και τέλος τη δραστηριότητα στην Πύλο, όπου εγκαθίσταται το πείραμα NESTOR.
Στην τοπική οργανωτική επιτροπή είναι ο Εμμανουήλ Αντ. Δρης Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πρώην Αντιπρύτανης, Πρόεδρος της επιτροπής, οι Αναπληρωτές Καθηγητές Θεόδωρος Αλεξόπουλος ΕΜΠ, Γεώργιος Τσιπολίτης ΕΜΠ, Χριστίνα Κουρκουμέλη Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαρά Πετρίδου Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μάνθος Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Ερευνητής Β’ Δημήτρης Λουκάς Δημόκριτος και ο Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο CERN Ηλεκτολόγος-Ηλεκτρονικός Μηχανικός Δρ Στέφανος Δρης.
Επίσης ο Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής ο οποίος όμως βρίσκεται στο CERN, αφού μαζί με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN και πρέπει να μετάσχει στη συνεδρίαση της Διοίκησης του Κέντρου.
Η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από 18 Επιστήμονες που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και Πρόεδρος είναι ο Δρ Φρανσουά Βασέ από το CERN.
Θα γίνουν ανακοινώσεις που σχετίζονται με τις πρώτες εμπειρίες μας από την αρχική λειτουργία του επιταχυντή και των πειραμάτων. Τα πρακτικά του συνεδρίου του πρώτου μετά την έναρξη λειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα δημοσιευτούν σύντομα με φωτογραφία της χώρας μας, ειδικά την Πορτάρα της Νάξου.
Για να κατανοήσει κάποιος το πόσο προχωρημένα ηλεκτρονικά και γενικώς ανιχνευτικές διατάξεις χρειάζονται, αρκεί να πούμε ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια κανάλια πληροφορίας που μεταφέρουν ότι καταγράφεται από τις συγκρούσεις πρωτονίων οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία ενός τεράστιου πλήθους άλλων σωματιδίων κάθε 40 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.
Οι ταχύτητες των ηλεκτρονικών και η μετάδοση και συγκέντρωση πληροφορίας, όταν λειτουργεί ο επιταχυντής κανονικά σε λίγο καιρό, ξεπερνούν κάθε τι που έχει κατασκευαστεί στη Γη μέχρι σήμερα. Η ποσότητα πληροφορίας θα είναι τόση που αν καταγράφονταν σε συνήθη σι-ντι (CD) σε ένα χρόνο η στήλη που θα σχημάτιζαν τα σι-ντι θα έφταναν τα 10 με 15 χιλιόμετρα ύψος.
Το συνέδριο εξελίσσεται πολύ καλά, οι σύνεδροι είναι ευχαριστημένοι από την ομορφιά του Ελληνικού νησιού μας αλλά και από το φαγητό και το κρασί μας. Ας μη ξεχνούμε ότι η Νάξος είναι από τα μέρη που διεκδικεί το Διόνυσο. Τώρα εκτός από την «Αριάδνη στη Νάξο» έχομε και «το CERN στη Νάξο».

"Ένας ζαλισμένος Απολλωνιάτης"

Ducamel01 είπε...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Το παρακάτω μήνυμα γράφτηκε από τον ζαλισμένο Απολλωνιάτη στις 25/9. Το ξαναγράφω εγώ όπως ήταν με τη διαφορά ότι τώρα μπορείτε να κάνετ "κλικ" επάνω στη διεύθυνση που σας λέει και να μεταβείτε απ' ευθείας.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο
"Topical Workshop on Electronics for Particle Physics
Naxos, Greece
September 15-19, 2008"

πατήστε την παρακάτω υπερσύνδεση (link):

http://www.ntua.gr/twepp08/

"Ένας ζαλισμένος Απολλωνιάτης"

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΕ.

Αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν και πάλι φορτηγά που άδειαζαν για άλλη μια φορά το Βιολογικό του Απόλλωνα. Σύμφωνα με τον blogger τα σκατά δεν οξυγονώνονταν, δηλαδή δε σκοτώνονταν τα μικρόβια/βακτηρίδια κ.λ.π.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του χωριού, συνεχίζει ο blogger, η βλάβη αποκαταστάθηκε.

Θυμίζω απλώς πως τον Ιούνιο (μόλις 2 μήνες πριν), καταναλώθηκαν υποτίθεται κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτεί και πολλοί δήλωναν ότι ήταν και σαν καινούργιος....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΩΜΙΑΚΗ-ΜΥΡΙΣΗ-ΑΜΠΡΑΜ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ;

Τη σύνταξη μελέτης διάνοιξης του δρόμου Κωμιακή-Μυρίση-Αμπράμ ξεκινά ο δήμος προκειμένου αυτός ο σημαντικός δρόμος να μετατραπεί από αγροτικός που είναι σήμερα σε ένα νέο σύγχρονο οδικό άξονα του νησιού. Συγκεκριμένα η μελέτη αφορά: 1) την διάνοιξη νέας πρόσβα-σης από την Κωμιακή, η οποία θα ξεκινά από την περιοχή της Λιβάδας πάνω απ' το γήπεδο και θα συναντά τον υπάρχοντα δρόμο πάνω από το Πλατανάκι. Έτσι θα αποφεύγεται η μεγάλη ανηφόρα από του Καριώτη μέχρι τη γέφυρα στο Πλατανάκι. 2)τη διαπλάτυνση του δρόμου πάνω από τη δεξαμενή ύδρευσης 3) τεχνικά έργα, διαπλάτυνση του δρόμου και ασφαλτόστρωση σε όλο του το μήκος. 4) τη διάνοιξη νέας πρόσβασης του δρόμου στη σύνδεσή του με τον περι-φερειακό Εγγαρών-Απόλλωνα στην πε-ριοχή Φυρό σπίτι, αντί της σημερι-νής στο Αμπράμ η οποία έχει πολύ μεγάη κλίση.
Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αποκτήσει η Κωμιακή ένα ασφαλή και συντομότερο οδικό άξονα προς τον περιφερειακό δρόμο της Χώρας και των οικισμών στη ΒΔ περιοχή. Θα μειωθεί η διαδρομή Κωμιακή-Χώρα στα 25 χιλιόμετρα. Σήμερα η απόστα-ση Κωμιακή-Χώρα μέσω των χωριών είναι 42 χιλιόμετρα και μέσω του Απόλλωνα είναι 47.
Παράλληλα θα αξιοποιηθούν ακόμη πε-ρισσότερο οι πολύ εύφορες και πλού-σιες σε νερά και βλάστηση περιοχές Μυρίση, Κανά κ.λπ.
Το περίεργο είναι ότι αυτή η μελέ-τη ξεκίνησε να γίνει από το 2003, αλλά δεν προχώρησε. Και τώρα αρχί-ζουν πάλι από την αρχή.
Τι συνέβη τότε; Το πιθανότερο εί-ναι ότι τότε ο δήμαρχος την εγκατέ-λειψε επειδή υπήρχαν αντιδράσεις γύρω απ' την πρόσβαση του δρόμου στην Κωμιακή. Κάποιοι τον ήθελαν σχεδόν όπως σήμερα, δηλ. άχρηστο και ο δήμαρχος τότε για να αποφύ-γει το πολιτικό κόστος τον ...παρά-τησε.
Το ερώτημα είναι: Τώρα δεν θα συμβούν τα ίδια;
Απάντηση: Τότε στους αντιδρώντες ήταν και ο Πρόεδρος του χωριού, τώρα ο Πρόεδρος Μιχ. Μυλωνάς είναι ο συντάκτης του παραπάνω σχεδίου.
Είναι γνωστό ότι το ...πολιτικό κόστος έφαγε και συνεχίζει δυστυ-χώς να ...τρώει πολλά χρήσιμα και αναγκαία έργα στο χωριό.
Το 2003 εξ αιτίας ατιδράσεων του Προέδρου του χωριού, αλλά και δημοτικών συμβούλων απορρίφθηκε η μελέτη ανάπλασης του ρέματος που εκβάλλει στον Απόλλωνα, με αποτέλε-σμα να μην γίνουν τότε η οριοθέτη-ση του ρέματος, αλλά και τα έργα ανάπλασης που προέβλεπε η μελέτη και χάθηκαν φυσικά τα χρήματα που είχαν διατεθεί για το έργο αυτό και ήταν 240 εκατομμύρια δραχμές.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΑΘΗ Η ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ 13 ΕΡΓΑΤΩΝ

Η αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των 13 εργατών που πνίγηκαν στη γέφυρα της Κουκουμάβλας το 1958, που τοποθέτησε ο Σύλλογος Κορωνίδας εν όψει του Δ΄ Συνεδρίου, δεν προσέχτηκε όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να έχει λάθη στην επικεφαλίδα κια στα ονόματα.
Όπως είναι γνωστό στο Δ΄Συνέδριο έγιναν ειδικές αναφορές σ' αυτή την υπόθεση και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 13 εργατών στην αρχή του συνεδρίου. Για την ιστορία αναφέρω ότι το τραγικό αυτό εργατικό ατύχημα έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 1958 το πρωί ύστερα από ένα ξαφνικό μπουρίνι που κράτησε 2-3 ώρες.
Οι 13 δούλευαν στα έργα της διάνοιξης του δρόμου Κωμιακής-Πρίνους (Απόλλωνα)και στη διάρκεια του μπουρινιού κατέφυγαν κάτω από το μισοτελειωμένο γεφύρι στην Κουκουμάβλα για να περάσει η ...μπόρα. Εκεί τους βρήκε ένας τεράστιος όγκος λάσπης που έπεσε πάνω στο γεφύρι και κυριολεκτικάσ κατάπιε όλους τους εργάτες. Τα π΄τωματά τους διαμελημένα τα παρέσυρε σε τεράστιες αποστάσεις, ενώ 3 από αυτά τα έφτασε μέχρι τη θάλασσα στην ασμυρόλιμνο.
Στην δίκη που έγινε εναντίον του εργολάβου του έργου, δικηγόρος των οικογενειών των 13 ήταν ο Νικηφόρος Μανδηλαράς. Ο εργολάβος, άνθρωπος της κυβέρνησης της ΕΡΕ και προστατευόμενος του Νομάρχη Κυκλάδων Λεβίδη, φυσικά αθωώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Η επιτυχία του Δ΄ Επιστημονικού Συνεδρίου της Κωμιακής και η ανάδειξη των μνημείων και της ιστορίας της Κωμιακής μέσα απ' αυτό, έχουν θετική απήχηση στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Τοπικό Συμβούλιο του δημ. διαμερίσματος Κορωνίδας. Ο Πρόεδρος του Τοπ. Συμβουλίου Μιχ. Μυλωνάς σχεδιάζει ήδη την ένταξη στον μικρό προϋπολογισμό του Τοπ. Συμβ. έργων ανάδειξης διαφόρων μνημείων της περιοχής με προτεραιότητα τον θολωτό μυκηναϊκό τάφο. Όπως υποστηρίζει η ανάπτυξη της περιοχής μπορεί να ενισχυθεί αποτελεσματικά με την ανάδειξη και προβολή των μνημείων της, που τελικά, όπως αποδείχτηκε, είναι πολλά και σπουδαία. Ήδη ο Πρόεδρος έχει ζητήσει από Κωμιακίτες επιστήμνονες προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση αυτής της προσπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑ Η ΚΩΜΙΑΚΗ

Αναχώρησε όπως είναι γνωστό στις 22 Σεπτεμβρίου από την Κωμιακή ο επι 12 χρόνια ιερέας της ενορίας κ. Παντελεήμονας, χωρίς να τοποθετηθεί αντικαταστάτης του. Όπως τόνισε και ο δεσπότης Παροναξίας την ημέρα της Θεοσκέπαστης δεν έχει παπά να στείλει. Από όσα γνωρίζουμε θα λειτουργεί ανά 15νθήμερο κάποιος παπάς που θα έρχεται στο χωριό από την Αθήνα. Το πρόβλημα θα λυθεί όταν χειροτονηθεί παπάς ο νεαρός συγχωριανός μας Μιχάλης Ι. Φραγκουλόπουλος, απόφοιτος εκκλησιαστικής σχολής, ο οποίος θα χειροτονηθεί διάκος στις αρχές του νέου έτους.
Η απόφαση του Συλλόγου γυναικών Κωμιακής (ακατανόητη) να απέχουν από την τελευταία λειτουργία του Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου δεν επηρέασε τους Κωμιακίτες, οι οποίοι παρακολούθησαν όπως κάθε Κυριακή τη λειτουργία. Δεν είναι και λίγα 12 χρόνια στο χωριό για ένα παπά που δεν κατάγεται από εδώ, ούτε καν από τη Νάξο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΕΠ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης)

Απομένουν λιγότερο από 3 μήνες ως τη λήξη του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) και εξαντλείται πλέον και η παραμικρή πιθανότητα κατασκευής του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα ανεξάρτητα από τη δικαστική εκκρεμότητα.
Εξ άλλου είναι γνωστό ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο το έργο αυτό είχε ουσιαστικά αφαιρεθεί από τον πίνακα των έργων που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ (ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου), χωρίς να ανακοινωθεί επισημα για ευνόητους λόγους.
Η χαλαρή εξ άλλου αντιμετώπιση της προσφυγής στο ΣτΕ, τόσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όσο και από τη Νομαρρχία Κυκλάδων, που ουσιαστικά το είχαν εγκαταλείψει, αποτελούσε επιβεβαίωση αυτής της εξέλιξης. Έτσι αποδείχτηκαν μάταιες οι φρούδες ελπίδες που μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης μοίραζαν στους ανημέρωτους Απολλωνιάτες οι γνωστοί παράγοντες της περιοχής. Η παντελής απουσία όλων αυτών των παραγόντων για πρώτη φορά εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα επίσης καταδείκνυε ποια θα είναι η πορεία αυτής της υπόθεσης.
Θυμίζουμε ότι ακόμη και ο συνήθως θορυβώδης πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών απουσίασε φέτος για πρώτη φορά από τον Απόλλωνα και δεν διοργανώθηκαν Απολλώνεια, χοροί, πανηγύρια κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ...ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΘΑ ...ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ, ΕΙΠΑΝ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΑΤΤΙΚΗ

Η εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ γράφει για την ενημερωτική συνάντηση της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου:
"ΧΛΩΜΟ το … «τοπίο»! Εάν οι της γαλλικής εταιρείας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στα ορεινά του νησιού μας δεν αλλάξουν τακτική, και επιλογές, τότε οι πιθανότητες να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε ορεινές περιοχές του νησιού μας για την δημιουργία αιολικών πάρκων, είναι ελάχιστες. Και τούτο, διότι οι της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Κυκλάδων έχουν προ πολλού λάβει τις αποφάσεις τους…, και λένε «όχι» στον οποιονδήποτε ήθελε μεταφέρει, παραγόμενη στην Νάξο, αιολική ενέργεια, εκτός των συνόρων του νομού Κυκλάδων… Στον …αντίποδα των αποφάσεων αυτών του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων, η επιθυμία των της γαλλικής εταιρείας, οι οποίοι αποβλέπουν στην μεταφορά ενέργειας και εκτός Νάξου. Και συγκεκριμένα, μέσω Λαυρίου, στην ηπειρωτική χώρα.
Προ ωρών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας, στο Λύκειο Τραγαίας, οι αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες του ορεινού δήμου Νάξου έδωσαν το «παρών» σε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με θέμα την δημιουργία αιολικών πάρκων σε ορεινές περιοχές του δήμου Δρυμαλίας.
Πολλοί έλαβαν μέρος σ’ αυτή την συνάντηση. Γίνεται λόγος για 80-90, Ναξίους και μη… Εκεί ήταν και ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας ο κ. Δημητρίου Γιάννης, ο οποίος ανέλυσε τις σκέψεις και τα πλάνα της εταιρείας που καταπιάνεται με την δημιουργία αιολικών πάρκων, την παραγωγή και εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας.
Ο κ. Δημητρίου με σαφήνεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντος, διατύπωσε τις απόψεις της εταιρείας του…
Αναφέρθηκε «στα οφέλη που ο δήμος Δρυμαλίας θα έχει μελλοντικά από τα αιολικά πάρκα». Και σε έναν βαθμό έπεισε για τις καλές προθέσεις της εταιρείας της γαλλικής.
Στο βήμα των διαδέχθηκαν οι κ. Βούρος Παναγιώτης, ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως, Αρσένης Κρίτων, Μανωλάς Μανώλης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δρυμαλίας, ο οποίος έκανε αναφορά σημαντική, και συνεπώς ενδιαφέρουσα, για το υπό κατασκευή/εγκατάσταση/δημιουργία αιολικού πάρκου στα κορωνιδιάτικα τα μέρη.
(Οι πυλώνες αναμένεται να μεταφερθούν και εγκατασταθούν εκεί για την δημιουργία αιολικού πάρκου μέσα στο επόμενο δίμηνο)
Παρέμβαση έκαναν και οι ¨Παρατηρητές Πουλιών». Είπαν, χωρίς πολλές περιστροφές, όχι, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ορεινή Νάξο.
Από το βήμα της ευρείας συσκέψεως (ενημερωτικής συναντήσεως), ο δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδάνης, αφού έκανε την εισαγωγή στο θέμα, διευκρίνισε ότι τα Τοπικά Συμβούλια θα αποφασίσουν (κατόπιν συνεδριάσεων που άμεσα θα πραγματοποιήσουν), για την δημιουργία πάρκων (σ.σ.: την εγκατάσταση δηλ. ανεμογεννητριών).
«‘Όχι», είπε και η κα Ευδοκία Ψαρρά (που εκπροσώπησε το Κ.Κ.Ε.), και έκανε αναφορά στις πρακτικές που εφαρμόζει και υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε χώρες-μέλη της, (παρα)βιάζοντας το περιβάλλον. Και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας, αντέδρασε, κάνοντας λόγιο για το περιβάλλον και την ζημία που αυτό θα υποστεί.

Οι «Γάλλοι» θα επανέλθουν!...
Από την στιγμή κατά την οποία τα τοπικά συμβούλια συνεδριάσουν και λάβουν τις αποφάσεις τους, οι «Γάλλοι» θα επανέλθουν και θα προχωρήσουν, εφόσον πάρουν το «οκέι» από τους ορεινούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και όργανα της αυτοδιοικήσεως -Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας-, σε μετρήσεις στις περιοχές που έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει…
Διευκρινίστηκε, παρουσία όλων, ότι τα αιολικά πάρκα που ήθελε δημιουργηθούν σε ορεινές περιοχές του νησιού μας, δεν «ακουμπούν» σε υπό προστασία περιοχές-περιοχές, στην (λεγόμενη) «ζώνη Νατούρα»… Η περιοχή «Καβαλάρη», αποκλείστηκε, επίσης…
Συνολικά 13 αιολικά πάρκα θέλουν οι της γαλλικής εταιρείας να εγκαταστήσουν/δημιουργήσουν στην ορεινή Νάξο… Και σκοπεύουν την παραγόμενη αιολική ενέργεια, εκτός από το νησί μας, να την μεταφέρουν, υποθαλασσίως, στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Λαυρίου.
Τούτες τις ώρες, οι τοπικοί σύμβουλοι των ορεινών περιοχών του δήμου Δρυμαλίας, αλλά και άλλοι τοπικοί παράγοντες, αιρετοί και μη, έχουν στα χέρια τους χάρτες των «επίμαχων» περιοχών, και τους μελετούν προκειμένου να μπορέσουν να καταλήξουν σε κάποια, θα λέγαμε, πρώτα συμπεράσματα, γύρω από το όλο μείζονος σημασίας αυτό θέμα, πριν το φέρουν στα τοπικά συμβούλια προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων…
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας στην εκτενή αναφορά στα οφέλη που -όπως υποστήριξε- θα αποκομίσει ο δήμος Δρυμαλίας (από την συγκεκριμένη δραστηριότητα αυτή), έκανε λόγο για σοβαρότατη επένδυση και «θέσεις εργασίας» που θα κληθούν να καλύψουν»χέρια» από τις ορεινές περιοχές του νησιού μας.
Στην διάρκεια της τετράωρης ενημερωτικής συσκέψεως-συζητήσεως αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί, δεν παρατηρήθηκε σε περιοχές όπου έχει γίνει εγκατάσταση/δημιουργία αιολικών πάρκων «εξαφάνιση» ειδών πτηνών (αποδημητικών και άλλων…).
Τα αιολικά πάρκα που ήθελε δημιουργηθούν στην ορεινή Νάξο θα είναι διάσπαρτα/εγκατεσπαρμένα σε συγκεκριμένα σημεία…
Το «παρών» στην «συνάντηση» έδωσαν οι κ.κ. Κορρρές Βασίλης, έπαρχος Νάξου, Μπαρδάνης Γιάννης, δήμαρχος Δρυμαλίας, Μανωλάς Μανώλης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας, Μανιός Αντώνης, αντιδήμαρχος του δήμου Δρυμαλίας, Δημητρίου Γιάννης, εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας που ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αιολικά πάρκα στα ορεινά του δήμου Δρυμαλίας, Βούρος Παναγιώτης και Αρσένης Κρίτων, ειδικοί περί θεμάτων περιβάλλοντος, Μαργαρίτης Μανώλης, νομαρχιακός σύμβουλος, Μυλωνάς Μιχάλης, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κωμιακής, Αξαοπούλου Μαρίνα, πρόεδρος του τ.σ. Κορώνου, Σωμαρίπας Κώστας, πρ. του τ.σ. Δαμαριώνα, Βάσιλας Νίκος, πρ. του τ.σ. Δανακού, Γρατσίας Μανώλης, πρ. του τ.σ. Απειράνθου, Λεβογιάννης Μιχάλης, γεωπόνος, Σιδερή Κατερίνα, πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δρυμαλίας, Αγαπητός Γιάννης, μέλος του Π.Ο.Δ.Δ.Ν., Βερύκοκκος Λευτέρης, πρόεδρος της περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου, Καλαϊτζής Μιχάλης, τ. πρόεδρος του τ.σ. Δαμαριώνα και οι Μαύρος Γιάννης (κάτοικος Σκαδού) και Κορρές Βαγγέλης (δημότης Κωμιακής) και Μαρδάνης Γιάννης (δημότης Απειράνθου) και άλλοι…".

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο δικηγορικός Σύλλογος Νάξου γιόρτασε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πρωτοδικείου Νάξου και του δικηγορικού Συλλόγου Νάξου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο ιδρυτής του
Πρωτοδικείου πρώην Βουλευτής Νίκος Ι.Λεβογιάννης και οι δυο πρώτοι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΠΕ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΣΚΥΡΟΣ

Με απόφαση του Νομ. Συμβουλίου, ΑΛΛΆ ΚΑΙ και του Δήμου σΚΎΡΟΥ απορρίφθηκε αίτημα εταιρίας για τη δημιουργία Αιολικού πάρκου στη Σκύρο.
(βλ. λεπτομέρειες στη σελ. για το ΑιολικΌ πΆρκο Κωμιακής).
Οι δικοί μας νομαρχιακοί και δημοτικοί άρχοντες τι θα πουν;

Πάντως από την σηζήτηση της περασμένης δευτέρας στον δήμο Δρυμαλίας απουσίασαν τόσ ο Έπαρχος, όσο και ο Αντινομάρχης κ. Λάζαρος, αλλά και οι λοιποί νομαρχιακοί σύμβουλοι Νάξου μεταξύ των οποίων και ο συγχωριανός μας κ. Αλέξανδρος Ν. Μυλωνάς, γιατί; επαιδή το ζήτημα ...καίει;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ. Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ...ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ;

Κατά την τοποθέτηση της στο Συμβούλιου για το μείζον αυτό θέμα, η Έπαρχος Σκύρου, Μαρία Βολιώτη, μετέφερε την άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο σε λαϊκές συνελεύσεις, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι οι Σκυριανοί δεν είναι κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως είναι η αιολική, αλλά κατά της προβλεπόμενης εγκατάστασης ενός «δάσους» 111 ανεμογεννητριών στο όρος Κοχυλάς, που θα έχουν συνολική ισχύ 333MW.

Όπως τόνισε, η ενέργεια που χρειάζεται το νησί δεν υπερβαίνει τα 8MW και οι Σκυριανοί θεωρούν ότι μια τόσο μεγάλη επένδυση θα έχει ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΜΩΣΙ

Η αρχαιολόγος Αγγελική Σίμωσι, γνωστή από την έρευνά της για το αρχαίο λιμάνι του Απόλλωνα, τοποθετήθηκε πρόσφατα Διευθύντρια της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Η Αγγελική Σίμωσι δημοσίευσε στο περιοδικό της ΟΝΑΣ "ΝΑΞΙΑΚΑ" πριν ένα περίπου χρόνο επιστημονική ανακοίνωση με θέμα: "Ένα αρχαίο λιμενικό έργο στον Απόλλωνα Νάξου".
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας κύκλοι της ΟΝΑΣ προσπάθησαν τότε να εμποδίσουν τη δημοσίευση αυτής της έρευνας στο περιοδικό με το επιχείρημα ότι εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή εναντίον του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα. Εξ αιτίας αυτής της ενέργειας καθυστέρησε μερικούς μήνες η έκδοση του περιοδικού. Ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτή την απόπειρα λογοκρισίας είναι γνωστό.
Την έρευνα της Σίμωσι για το αρχαίο λιμάνι του Απόλλωνα, όπως και την αντίστοιχη εργασία του φιλόλογου Νίκου Λεβογιάννη, που δημοσιεύτηκε στη Ναξιώτικη εφημερίδα "Η ΜΑΣΚΑ", επιβεβαίωσαν με τις ανακοινώσεις τους στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Η Νάξος διά μέσου των αιώνων", που έγινε αρχές Σεπτεμβρίου στην Κωμιακή, οι καθηγητές της αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεωργία Κοκκορού Αλευρά και Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τα Αιολικά Πάρκα στο Δήμο Δρυμαλίας

Με αφορμή τη συζήτηση που διοργανώ-θηκε πρόσφατα στο Δήμο Δρυμαλίας, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επένδυση 13 αιολικών πάρκων και 95 ανεμογεννητριών σε περιοχές του Δήμου, η Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία γνωστοποιεί τα παρακάτω:
Είναι γνωστό ότι η καταρχήν θέση μας για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανάμεσα τους και η αιολική ενέργεια, είναι θετική.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι κλιματικές συνθήκες σε πλανητικό επίπεδο επιδεινώνονται ραγδαία, η υποκατάσταση του πετρελαίου και όλων των συμβατικών πηγών, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, υπό την αίρεση της τελικής θέσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, να υπενθυμίσου-με ότι από τον Ιούνιο του 2007 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων με Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά μας θα υπόκειται σε ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ σε κάθε νησί και με συγκεκριμένες προδιαγραφές μεγέθους, απόστασης από οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura κλπ., σεβόμενη την κλίμακα του νησιωτικού χώρου, ενώ είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε τα νησιά να μετατραπούν σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι από τότε και οι τεχνολογικές εξελίξεις προχωρούν, ενώ ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή εμπειρία, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε και την αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Θεωρούμε όμως απαραίτητο, να θέσουμε στο κέντρο του προβληματισμού ότι η όποια χρήση των ΑΠΕ, θα πρέπει να εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για βιώσιμη ανάπτυξη με κριτήριο τη φέρουσα ικανότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και τελικά την μακροπρόθεσμη οικονομική ωφέλεια του κάθε νησιού. Σε κάθε περίπτωση κριτήριο απόφασης για μια τόσο μεγάλη επένδυση, δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά το οικονομικό κέρδος του Δήμου, όταν μάλιστα αυτό συνοδεύεται από ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο τοπίο και το περιβάλλον της περιοχής.

9/10/08 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

(Για την καλλίτερη κατανόηση των παραπάνω, παραθέτουμε στη συνέχεια συνημμένη τη συνοπτική περίληψη της απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου.)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ

Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά της ορεινής Νάξου για τα αιολικά πάρκα. Σωστή ενέργεια είναι αυτή, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και από καλή ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά κυρίως από περιοχές που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα. Η εμπειρία της Σερίφου π.χ. θα είναι χρήσιμη. Οφείλει επίσης ο δήμαρχος με επίσημη ανακοίνωσή του να ενημερώσει τον κόσμο για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, ποια είναι αυτή η εταιρεία, αν αυτά που προτείνει είναι υπεύθυνα, τι γίνεται με τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ που τις έχει η εταιρεία μέσα στον χάρτη με πονηρό μάλιστα τρόπο κ.λπ. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να σιωπά και να περιμένουμε πληροφόρηση από τις τοπικές εφημερίδες και τα blog!!! Όφειλε ο δήμαρχος να εκδώσει κατατοπιστική ανακοίνωση αμέσως μετά την παρουσίαση της πρότασης από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Η σιωπή του δημιουργεί σοβαρότατες ανησυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στη τοπική εφημερίδα της Νάξου, 'ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" της 20-10-2008μεταξύ των άλλων και το έξής: ".......Δεν είναι αλήθεια οτι με πολύ μεγάλο αγώνα βάλαμε δύο ΑΤΜ, αφού προηγουμένως παζαρέψαμε σκληρά με την ΑΤΕ. Ενα(1) στον δήμο κάτω και ενα(1) στην Κόρωνο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων; Ναί ή οχι;"
Αυτό είναι το τρίτο κατόρθωμα του Δήμου Δρυμαλίας στα δύο χρόνια θητείας του σημερινού Δημοτικού συμβουλίου.
Θέλετε να μάθετε τό πρώτο κατόρθωμα;
Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια ανταπάντηση του Δημάρχου στο προηγούμενο Δήμαρχο μέσα από τις στήλες της Κυκλαδικής το πρώτο κατόρθωμα είναι η ένταξη στο πρόγραμα΄"Θησέας" της αγοράς ενός απορριμματοφόρου, μιάς υδροφόρας, ενός GCB, μιάς σκούπας για το πλύσιμο δρόμων, ενα ΙΧ, και ένα αποφρακτικό μηχάνημα. Επίσης κάποιες δωρεές από τους Δήμους Γαλατσίου και Αθηναίων για ένα απορριμματοφόρο μεγάλο και ένα μικρό τρίκυκλο. Και έχουν ζητηθεί και κάδοι απορριμμάτων.
Θέλετε να μάθετε και το δεύτρο κατόρθωμα;
Το δεύτερο λοιπόν κατόρθωμα μέσα σε δύο χρόνια είναι οτι ενώ ήταν να γίνει ένα αγροτικό ιατρείο στη ν ορεινή Νάξου, τώρα θα γίνουν δύο.....

Η άποψη μου είναι οτι οι δύο (δηλαδή και ο πρώην και ο νύν δήμαρχος) ηταν και είναι εξίσου ανίκανοι. Και επειδή και οι δύο ήταν και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Χώρας ισχύει το "δύο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα"
Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ-Η ΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Στην εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ της 17.10.2008 και με τον τίτλο: "Επίσκεψη της ΟΝΑΣ στον βουλευτή Παν. Ρήγα" του Κ. Βερνίκου, Προέδρου του Συλλόγου Σαγκριωτών και μέλους του Δ.Σ. της ΟΝΑΣδιαβάσαμε ότι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ συναντήθηκε με τον βουλευτή Ρήγα και του εξέθεσε τις απόψεις της ΟΝΑΣ για τα προβλήματα της Νάξου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ Αντ. Χωριανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ν. Φυρογένης, ο Ειδ. γραμματέα Στ. Στρούβαλης (τον θυμάστε;) και τα μέλη Βερνίκος, Καρποντίνης, Τσάφου, Δρυς. Στο ρεπορταζ του Βερνίκου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προβλήματα που έθεσαν υπόψη του βουλευτή. Στεκόμαστε σε ένα από αυτά γιατί αποτελεί ντροπή και αίσχος και μόνο που το σκέφτηκαν. Ακούστε το: "Την ανάγκη πλέον όπως τα παιδιά των χωριών να φοιτούν σε σύγχρονα πολυθέσια δημοτικά σχολεία, στα οποία να υπάρχουν δάσκαλοι ξένων γλωσσών, δάσκαλοι πληροφορικής, δάσκαλοι γυμναστικής, δάσκαλοι μουσικής, με σύγχρονες αντιλήψεις και τρόπους εκπαίδευσης. Θα πρέπει σε ορισμένα χωριά να δημιουργηθούν τα σχολειά αυτά και οι δήμοι ή η ίδια η πολιτεία να αναλάβει την ασφαλή μεταφορά τν παιδιών..."
Δηλαδή η ΟΝΑΣ προτείνει να κλείσουν τα μικρά σχολεία του Απόλλωνα, της Κωμιακής, της Κορώνου, της Απειράνθου και τα 6χρονα παιδιά των χωριών αυτών να μεταφέρονται με λεωφορεία στο Φιλώτι ή το Χαλκί ή και πιο μακριά. Να βολοδέρνονται με τις ώρες τα μικρά παιδιά μέσα στα λεωφορεία απ' τα μαύρα χαράματα, πάνω στα βουνά, μές στο χειμώνα, με τους χιονάδες και τα κρία. Αυτές τις αθλιότητες προτείνουν οι ...φωστήρες της ΟΝΑΣ με επί κεφαλής τον κύριο Αντώνιο Χωριανόπουλο, τον οραματιστή του ...Μεγάλου Απόλλωνα. Κύριε Χωριανόπουλε θέλετε να κλείσετε τα δημοτικά σχολεία της Κωμιακής και του Απόλλωνα; Αυτό προτείνετε όχι μονο στον κ, Ρήγα, αλλά και στην Πολιτεία; Και ποιον ρωτήσατε κύριε Πρόεδρε; Συμφωνούν με την άθλια πρότασή σας τα τοπικά συμβούλια; Συμφωνούν οι κάτοικοι; τους ρωτήσατε; Μόνο ντροπή, μόνο αίσχος μπορεί να φωνάξει όποιος μάθει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειές σας.Μετά και από αυτό το αίσχος μήπως ήρθε η ώρα να πάτε στο σπίτι σας κύριε Χωριανόπουλε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ"

Μετά από ανεξήγητη καθυστέρηση εβδομάδων κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Τα Νέα του Απόλλωνα". Σχετικά σχόλια θα βρείτε στην ενότητα "Τοπικοί Σύλλογοι και Εφημερίδες".
Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε την επίσημη αιτιολογία αυτής της καθυστέρησης.
Ενδιαφέρον επίσης έχει και το αν στο περιεχόμενό της συμπεριλαμβάνονται τα "νέα" για τα ορεινά σχολεία που εισηγήθηκε ο κ.Χωριανόπουλος να κλείσουν καθώς και η "επικύρωση" από Πανεπιστημιακούς στο Δ' Συνέδριο που έγινε το Σεπτέμβρη, ότι στον Απόλλωνα υπάρχει αρχαίο λιμάνι.

Ανώνυμος είπε...

Να ανακαλέσει η ΟΝΑΣ την πρότασή της για κατάργηση των μικρών δημοτικών σχολείων της Νάξου και ιδιαίτερα των χωριών της ορεινής Νάξου

Ανακοίνωση του πρώην βουλευτή Νίκου Ι. Λεβογιάννη

Στην εφημερίδα «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ» της 17.10.2008 και με τον τίτλο: "Επίσκεψη της ΟΝΑΣ στον βουλευτή Παν. Ρήγα" δημοσιεύτηκε άρθρο του Κ. Βερνίκου, Προέδρου του Συλλόγου Σαγκριωτών και μέλους του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ, το οποίο αναφέρεται σε συνάντηση που είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ με τον βουλευτή, στην οποία του εξέθεσε τις απόψεις της για τα προβλήματα της Νάξου.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ Αντ. Χωριανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ν. Φυρογένης, ο Ειδ. γραμματέα Στ. Στρούβαλης και τα μέλη Βερνίκος, Καρποντίνης, Τσάφου, Δρυς. Στο άρθρο του Κ.Βερνίκου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προβλήματα που έθεσαν υπόψη του βουλευτή.
Στεκόμαστε σε ένα από αυτά τα «προβλήματα» γιατί προκαλεί οργή και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι στην ΟΝΑΣ, σύμφωνα με το άρθρο, προτείνουν- και φυσικά η πρόταση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στον συγκεκριμένο βουλευτή, αλλά σε κάθε αρμόδιο- την κατάργηση των μικρών σχολείων των χωριών της Νάξου. Συγκεκριμένα γράφει ο κ. Βερνίκος: "…Την ανάγκη πλέον όπως τα παιδιά των χωριών να φοιτούν σε σύγχρονα πολυθέσια δημοτικά σχολεία, στα οποία να υπάρχουν δάσκαλοι ξένων γλωσσών, δάσκαλοι πληροφορικής, δάσκαλοι γυμναστικής, δάσκαλοι μουσικής, με σύγχρονες αντιλήψεις και τρόπους εκπαίδευσης. Θα πρέπει σε ορισμένα χωριά να δημιουργηθούν τα σχολεία αυτά και οι δήμοι ή η ίδια η πολιτεία να αναλάβει την ασφαλή μεταφορά των παιδιών..."
Με την πρόταση αυτή η ΟΝΑΣ ζητά ουσιαστικά να κλείσουν τα μικρά σχολεία που υπάρχουν σε διάφορα χωριά της ορεινής κυρίως Νάξου. Δηλαδή προτείνει η ΟΝΑΣ την κατάργηση των μονοθέσιων ή ολιγοθέσιων σχολείων του Απόλλωνα, της Κωμιακής, της Κορώνου, της Απειράνθου, του Δανακού, της Μονής, του Σαγκρίου και τη δημιουργία σε κάποιο κεντρικό χωριό (Φιλώτι, Χαλκί;) ενός …πολυθέσιου δημ. Σχολείου, για να έχει -προτείνουν- και άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι τα 6χρονα παιδιά των χωριών αυτών θα είναι υποχρεωμένα σε καθημερινή βάση να μεταφέρονται με λεωφορεία σε μακρινές και επικίνδυνες διαδρομές, στο Φιλώτι ή το Χαλκί ή και πιο μακριά, να ταλαιπωρούνται ατέλειωτες ώρες μέσα στα λεωφορεία, που δεν έχουν τις απαιτούμενες για μικρά παιδιά προϋποθέσεις ασφάλειας, πάνω στα βουνά, μέσα στο χειμώνα, για να φθάσουν κάποια ώρα στο σχολείο, εξουθενωμένα και κατάκοπα και να κάτσουν έξι ώρες στα θρανία.
Πρόκειται για πρωτοφανείς θεωρίες και απόψεις, που ποτέ παιδαγωγός δεν έχει διανοηθεί και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά η σκοπιμότητα αυτής της πρότασης.
Όλα τα επί πλέον μαθήματα που ζητούν να υπάρχουν, μπορούν να διδάσκονται και μερικά διδάσκονται (υπολογιστές κ.λπ.) και στα μικρά σχολεία με την ειδική επιμόρφωση των ίδιων των δασκάλων, αλλά και με τη μετάβαση σ’ αυτά εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (ξένης γλώσσας κ.λπ.).
Πριν προχωρήσει σ’ αυτή την πρόταση η ΟΝΑΣ ζήτησε την γνώμη των τοπικών συμβουλίων, των φορέων των χωριών και των εκπαιδευτικών;
Και επειδή στο ελληνικό δημόσιο συχνά υιοθετούνται απόψεις που έχουν οικονομικίστικα χαρακτηριστικά, η ΟΝΑΣ πρέπει να «μαζέψει» αυτό το επικίνδυνο θέμα που άνοιξε, πριν αυτό αρχίζει να συζητιέται σοβαρά από διάφορους ανεγκέφαλους της κυβερνητικής εξουσίας.
Ποτέ και κανένας μέχρι τώρα δεν διανοήθηκε να θέσει θέμα κατάργησης των μονοθέσιων και απομακρυσμένων σχολείων του Απόλλωνα, του Δανακού ή οποιουδήποτε άλλου μικρού χωριού της ορεινής Νάξου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαναφέρω το διαγραμμένο σχόλιο της 1 Νοέμβριος 2008 1:20 πμ διότι οι παραπομπές δε λειτουργούν για τεχνικούς λόγους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΟΝΑΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣE ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ (15/5/2008) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ

Απόσπασμα από το άρθρο του κ.Βερνίκου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαγκριωτών:

*****************************************************************************************************************************************

Η Ο.ΝΑ.Σ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ
ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ
Του Κώστα Βερνίκου
Μέλους του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. και Προέδρου του Συλλόγου Σαγκριωτών.


"Στα πλαίσια των αποφάσεων του νέου Δ.Σ., στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και επισκέψεις σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Μαΐου 2008, επίσκεψη – συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με τον κ. Βρούτση.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.:
Ο Πρόεδρος Αντώνης Χωριανόπουλος
Ο Αντιπρόεδρος Μανόλης Καλαϊτζής
Ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Δημητροκάλλης
Ο έφορος Δημήτρης Σοφικίτης
Τα Μέλη του Δ.Σ. Κώστας Βερνίκος, Κώστας Καρποντίνης, Σταύρος Κονδύλης, Ζανέτα Δέτση και Κατερίνα Τσάφου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα φιλόξενο, φιλικό, ευχάριστο, εποικοδομητικό. Το ρακί, η μαστίχα, το κονιάκ και οι ξηροί καρποί έρεαν σε όλη την τρίωρη συνάντηση (μπράβο στους συνεργάτες του κ.Βρούτση). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η συνάντηση να ξεφύγει από τις τυπικότητες και να γίνει μια ανοιχτή, φιλική, ουσιαστική, Ναξιώτικη κουβέντα για όλα τα θέματα ( παλαιά χρονίζοντα, αλλά και νέα) και να ανταλλαγούν απόψεις και προβληματισμοί.
Συγκεκριμένα τέθηκαν:
- Επιχειρησιακό Πρόγραμμα- Χωροταξικό- Διοικητική Αναδιάρθρωση ( ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη της Νάξου να γίνει υπό το φως των νέων δεδομένων που θα προέλθουν από την νέα Διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, μέσα από Παναξιακή συνεννόηση).
- Αεροδρόμιο, Λιμάνι ( είναι απαραίτητα για το μέλλον του Νησιού μας).
- Υγεία ( Οργανόγραμμα νέου νοσοκομείου και λειτουργικό κόστος, Πολυδύναμα ιατρεία).
- Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες ( είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν 350.000 ΕΥΡΩ προκειμένου να γίνουν στην Νάξο).
- Τουριστική ανάπτυξη ( να αξιοποιηθούν οι ομορφιές και τα σπάνια αξιοθέατα, για τουρισμό ολόκληρο τον χρόνο).
- Ακτοπλοϊκό ( παρέμβαση στο κόστος των εισιτηρίων).
- Οδικοί άξονες ( παρακαμπτήριες Χωριών, περιφερειακός, ολοκλήρωση δρόμου Αγιασού, διάνοιξη κομματιού Χαλκίου-Ποταμιάς, στο Χαλκί κ.λ.π.).
- Υδάτινοι πόροι ( επιτακτική η ανάγκη κατασκευής του φράγματος Τσικαλαριού).
- Κυκλοφοριακό Χώρας ( έως πότε η περιοχή της Χώρας θα απορροφά όλα τα χρήματα σε βάρος της ανάπτυξης του υπόλοιπου νησιού).
- Θέματα πολιτικής κινητοποίησης ενόψει θέρους ( αντιπυρική προστασία, Πυροσβεστικός Σταθμός στη Χώρα).
- Βιολογικοί καθαρισμοί (επισκευή βιολογικού Απόλλωνα).
- Οικονομική στήριξη του περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ, καθώς και επιχορήγηση για την έκδοση ενός C D με παραδοσιακά τραγούδια από παρτιτούρες του 1929.
- Παιδεία ( απαράδεκτο το 2008 παιδιά της Νάξου στα πιο πολλά Χωριά να μαθαίνουν γράμματα σε μονοθέσια και διθέσια Δημοτικά σχολεία, χωρίς δασκάλους ξένων γλωσσών-υπολογιστών – μουσικής κλπ)

Ο κ. Βρούτσης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την παρουσία τους και πριν ξεκινήσει τις απαντήσεις- θέσεις- απόψεις του στα λεχθέντα, επεσήμανε την σημασία και τον ρόλο της Ο.ΝΑ.Σ. σαν φορέα της Νάξου, ο οποίος πρέπει να λειτουργεί με συμμετοχή όλων των Συλλόγων και πέραν από κομματισμούς και σκοπιμότητες".............


****************************************************************************************************************************************

Ολόκληρο το άρθρο, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαγκριωτών.
www.sagri.gr



Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα με τη δεύτερη συνάντηση και με το άρθρο της Κυκλαδικής στις 17/10.
Δείτε τη σχετική είδηση ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ στο σχόλιο 23 Οκτώβριος 2008 7:41 μμ.

Στη συνέχεια (30 Οκτώβριος 2008 9:02 μμ) ακολούθησε η ανακοίνωση του πρώην βουλευτή, κύριου Νίκου Ι. Λεβογιάννη.

Ακολούθησε και η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ" (όπως την ονομάζει ο ίδιος) του κ.Βερνίκου (Πρόεδρο του Συλλόγου Σαγκριωτών και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων - Ο.ΝΑ.Σ.). Για να τη διαβάσετε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Σημείωση: Όσοι χρησιμοποιείτε Internet Explorer μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τις παραπομπές.(Να σας βγάζει πάντα στο ίδιο σημείο). Προτείνεται η χρήση του Mozilla Firefox.

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σχόλιο αυτό αναρτήθηκε στο e-Καφενείο από ανώνυμο blogger στις 2 Νοέμβριος 2008 7:57 μμ....Συνεχίστε να μη σέβεστε στοιχειώδεις κανόνες που αφορούν την οργανωμένη παρουσία του blog. Μετά θα φταίμε που τα σβήνουμε...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...:

ΑΠΟ ΤΟ BLOG NAXIOS

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑΞΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ.

Αθήνα, 31.10.2008
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Την κατασκευή δύο κλειστών γυμναστηρίων στην ΠΑΡΟ και ΝΑΞΟ ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Εθν. Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

Στην επιστολή του, ο κ. Βρούτσης, επισημαίνει την μεγάλη έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στα δύο αυτά νησιά των Κυκλάδων και ζητά:
• Την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου, με την αξιοποίηση του «Κληροδοτήματος Παναγιώτης Κουτρέλης», ύψους 174.000 ευρώ και
• Την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ στο Φιλότι του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου, του μεγαλύτερου και πιο ορεινού Δήμου των Κυκλάδων, ο οποίος δεν διαθέτει κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Η κατασκευή των γυμναστηρίων θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες άθλησης για τη νεολαία της Πάρου και της Νάξου. Είμαι βέβαιος ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα τόσο για τον Υπουργό κ. Ευρ. Στυλιανίδη, όσο και για την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή να ενισχύσουν τις αθλητικές υποδομές, κυρίως των νησιωτικών περιοχών. Πιστεύω ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το δίκαιο αίτημα και θα δεσμεύσει τους αναγκαίους πόρους για την άμεση υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών έργων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κυκλάδων.
2 Νοέμβριος 2008 7:57

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΜΑΣΚΑ"


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Ανοιχτή επιστολή επαγγελματιών προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. Δήμαρχο Νάξου

Με αφορμή την δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα «Μάσκα» (24/10/08), της πρωτοφανούς απάντησης σε συμβούλιο του ΠΟΔΝ, του Δήμαρχου και πρόεδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη, ότι μόνο το «Αποτύπωμα» έχει τη δυνατότητα να τυπώνει πανό στη Νάξο - στην εύλογη ερώτηση του κ. Γιάννη Δρυμαλίτη, γιατί όλα τα χρήματα του ΠΟΔΝ για διαφήμιση πηγαίνουν στην συγκεκριμένη επιχείρηση που ανήκει στο γιο του, Γιάννη Μαράκη - έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Εμείς οι επαγγελματίες στο χώρο των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης παρακολουθούμε από την αρχή της Δημαρχίας του κ. Μαράκη ένα ανήθικο αλισβερίσι ανάμεσα στον Δήμο και την επιχείρηση του γιου του, «Αποτύπωμα», η οποία επιχείρηση αναλαμβάνει κάτω από απόλυτα αδιαφανείς συνθήκες, τις εργασίες του Δήμου που αφορούν στην διαφήμιση, το έντυπο, τις εκδόσεις και τις εκτυπώσεις κάθε είδους. Παράλληλα η συγκεκριμένη επιχείρηση αναλαμβάνει και άλλες υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό της, όπως προμήθεια κάδων ανακύκλωσης, κολωνάκια δρόμων κ.λπ. μπαίνοντας σε χωράφια και άλλων επαγγελματιών του νησιού.
Γνωρίζουμε ότι η έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας του υιού Μαράκη στον συγκεκριμένο χώρο συμπίπτει με την εκλογή του πατέρα Μαράκη στον Δημαρχιακό θώκο.
Γνωρίζουμε επίσης ότι το βιογραφικό του υιού Μαράκη, πριν γίνει υιός Δημάρχου, δεν περιλαμβάνει καμία σχετική κατάρτιση και καμία προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία.
Δικαιούμαστε λοιπόν να απορούμε πως ο συγκεκριμένος φέρελπις νέος κατάφερε μέσα στη διετία της Δημαρχίας Μαράκη να εξελιχτεί σε διαφημιστή, εκδότη, τελευταία σε σύμβουλο επιχειρήσεων και ποιος ξέρει τι άλλο μέχρι το τέλος της 4/ετίας Μαράκη.
Τόσο καιρό δεν μιλάμε παρακολουθώντας αυτή την κατάσταση γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κρατικοδίαιτοι, γιατί είμαστε πολλά χρόνια καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο και έχουμε τον κύκλο εργασιών μας και το πελατολόγιό μας και γιατί έχουμε μάθει να επιβιώνουμε με τον κόπο μας και την εργασία μας, αδιαφορώντας για τα παιχνίδια που παίζονται γύρω μας.
Όμως η συγκεκριμένη δήλωση του Δήμαρχού μας Νίκου Μαράκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Δηλαδή δεν φτάνει που έχει λερωμένη τη φωλιά του μετατρέποντας ένα κομμάτι του Δήμου σε «Δημοτικές Επιχειρήσεις Μαράκη Υιού & (κομματικών) Φίλων», τολμά να απαξιώνει και να προκαλεί τους επαγγελματίες του κλάδου μας, επαγγελματίες που σίγουρα υπήρχαν στο χώρο πολύ πριν εμφανιστεί ο υιός Μαράκης.
Ο τελευταίος μάλιστα με τις πλάτες του δήμαρχου - πατέρα του και με τις πλάτες της κομματικής του ταυτότητας, εμφανίζεται με περίσσιο θράσος ως ο μοναδικός ειδήμονας σε θέματα διαφήμισης αλλά και ως ειδήμονας επί παντός επιστητού, θέλοντας λίγο πολύ να μας πείσει – πρόσφατα σε δελτίο τύπου – ότι πριν απ' αυτόν το χάος, απαξιώνοντας με τη σειρά του μια σειρά επαγγελματιών του νησιού.
Αλήθεια ποια θέση παίρνει η αντιπολίτευση του Δήμου για τον τρόπο που δίνονται οι δουλειές του Δήμου;
(Αλήθεια άραγε ποια θέση παίρνει και το επίσημο ΠΑΣΟΚ για την αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά του πατέρα και υιού Μαράκη – αφού αμφότεροι εμφανίζονται σαν οι εκφραστές του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο – σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο που θέλει να μας πείσει για το καινούργιο φιλολαϊκό του πρόσωπο;)
Προκαλούμε τον κ. Γιάννη Μαράκη να μας παρουσιάσει προηγούμενες δουλείες του στο χώρο της διαφήμισης και των εκδόσεων, στην ελεύθερη αγορά, πριν αναλάβει ο πατέρας του Δήμαρχος και πριν ο ίδιος αναλάβει εργολαβικά τις δουλειές του Δήμου.
Προκαλούμε τον κ. Γιάννη Μαράκη να μας απαντήσει με ποια ιδιότητα εμφανίστηκε στους προέδρους των επαγγελματικών συλλόγων της Νάξου απαιτώντας να πάρει το «πράσινο φως» για να εκδώσει τον ενιαίο τουριστικό οδηγό Νάξου, χωρίς αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, με αντάλλαγμα την υπόσχεση κάποιων χιλιάδων ευρώ που θα δοθούν μελλοντικά στους συλλόγους (φυσικά κάτω από το τραπέζι και χωρίς γραπτές συμφωνίες).
Τελειώνοντας θέλουμε να «ενημερώσουμε» τον Δήμαρχό μας, ότι εκτός από το «Αποτύπωμα», στη Νάξο δραστηριοποιούνται και άλλοι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον συγκεκριμένο τόπο, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν αναγνωρισμένες υπηρεσίες στον διαφημιστικό τομέα και εκδοτικό τομέα και που ναι, σίγουρα μπορούν να τυπώσουν και πανό!!!
Τέλος επειδή ο ίδιος είναι πολύ απασχολημένος με το να κρατάει ψηλά τον πήχη του πολιτισμού στη Νάξο – σύμφωνα με δική του δήλωση – και ίσως δεν έχει βρει τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσει το νόμο του κράτους που καθορίζει τη διαδικασία ανάθεσης έργου του δημόσιου φορέα σε ιδιώτες , θέλουμε να τον διευκολύνουμε δημοσιεύοντας κάποια διαφωτιστικά σημεία του σχετικού νόμου:
Νόμος 3389/2005
Άρθρο 9
Γενικές αρχές που ισχύουν στις Διαδικασίες Ανάθεσης Έργου από Δημόσιο Φορέα σε Ιδιώτες:
Αρχή της ίσης μεταχείρισης
Αποφυγή εκ μέρους του Δημόσιου Φορέα οποιασδήποτε διάκρισης
Αρχή της διαφάνειας
Εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού χωρίς στρεβλώσεις
Αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού
Ο Δημόσιος Φορέας πρέπει να διασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υποψηφίων που είναι ικανοί να εκτελέσουν τα έργα ή να παράσχουν τις υπηρεσίες που επιθυμεί η Αναθέτουσα Αρχή. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με ίσους όρους και αντικειμενικά κριτήρια και αποτρέπεται η δημιουργία μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών καταστάσεων ή στρεβλώσεων.
Προστασία των δικαιωμάτων των ιδιωτών
Οι αποφάσεις θετικές, αρνητικές ή απορριπτικές, πρέπει να είναι αιτιολογημένες και να μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ένδικης προστασίας των ιδιωτών.
Σε μία Νάξο όπου ισχύει ο νόμος της σιωπής (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, βλ. κ. Γιώργο Καμβύση, κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριο), όπου η απειλή της εξόντωσης – ηθικής και επαγγελματικής – είναι ορατή σε κάθε διαφωνούντα και όπου η λύση της μεταδημότευσης είναι η επίσημη πρόταση του σοσιαλιστή Δήμαρχού μας για όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη ή απλά τολμούν να απαιτήσουν την εφαρμογή των νόμων, εμείς κάνουμε την αρχή και σπάμε τη σιωπή μας όχι τόσο γιατί θιγόμαστε σαν επαγγελματίες αλλά γιατί θιγόμαστε σαν άνθρωποί και σαν πολίτες ευνομούμενης & δημοκρατικής πολιτείας!


Με εκτίμηση


«ΣΠΕΙΡΑ διαφημιστική»
Αναγνώστου Αντώνης
Σπανέλη Σοφία

«Fantazia graphics»
Καρουάνας Χάρης

«Τυπογραφείο»
Παπανικολάου Θωμάς

Ανώνυμος είπε...

Οικογενειοκρατία...οικογενειοκρατία...κάτι μου θυμίζει η λέξη...

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ

Με ανακοίνωσή του ο πολύς κ. Βερνίκος που στάλθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Νάξου χτες αναλαμβάνει την ευθύνη της πρότασης για την κατάργηση των σχολείων της ορεινής Νάξου, δηλώνοντας ότι η πρόταση αυτή ήταν δική του.
Παράλληλα η ΟΝΑΣ με ανακοίνωσή της, που δεν την έχουμε ακόμη λάβει, δηλώνει ότι δεν έχει πάρει απόφαση σχετική με την πρόταση κατάργησης των σχολείων της ορεινής Νάξου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από Συλλόγους της Ορεινής Νάξου, αλλά και από κατοίκους των χωριών και εκπαιδευτικούς, που ανάγκασαν την ΟΝΑΣ να κάνει πίσω.
Είναι γεγονός ότι στις συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού η πρόταση αυτή έγινε χωρίς την παραμικρή αντίδραση από κανένα μέλος της αντιπροσωπείας της ΟΝΑΣ, πράγμα που σημαίνει ότι είχε υιοθετηθεί, ενδαχομένως και περάσει από το Δ.Σ. της ΟΝΑΣ. Αλλιώς πώς εξηγείται η πολύμηνη σιωπή της ΟΝΑΣ παρά την αθρογραφία στο θέμα αυτό του κ. Βερνίκου για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 30 π.μ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΝΑΞΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ
Αύριο 5.11.08 στις 9 30΄ π.μ. δίνει νέα συνέντευξη ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ με θέμα το σκάνδαλο που ξέσπασε με την πρόταση της ΟΝΑΣ για να κλείσουν τα σχολεία της Ορεινής Νάξου. Οι πληροιφορίες μας λένε ότι ό Πρόεδρος θα υποστηρίξει ότι η ΟΝΑΣ δεν πήρε ποτέ απόφαση να προτείνει το κλείσιμο των μικρών σχολείων της Ορεινής Νάξου και ότι αυτό ήταν πρόταση ενός μέλους της. Αυτο φυσικά γίνεται μετά τον σάλο που ξέσπασε στην ορεινή Νάξο. Μέχρι σήμερα η ΟΝΑΣ σιωπά για πολλούς μήνες στηρίζοντας με τη σιωπή της αυτή την πρόταη. Ούτε φυσικά έχει μέχρι τώρα διαψεύσευ όσα γράφτηκαν επώνυμα στον τύπο για το θέμα αυτό, παρόλον ότι παρουσιάστηκε ως πρόταση της ΟΝΑΣ. Το συμπέρασμά μας είναι ότι η ΟΝΑΣ παίρνει πίσω μια απαράδεκτη πρόταση, που στρέφεται ξεκάθα εναντίνο της ορεινής Νάξου. Και την παίρνει πίσω αφού ξέσπασε σάλος μετά από τις δικές μας αποκλειστικές αποκαλύψεις.Δυστυχώς τόσο ο Σύλλογος Κορωνίδας, όσο και οι άλλοι Σύλλογοι της ορεινής Νάξου αδιαφόρησαν για το ζήτημα αυτό. Το blog αυτό όπως εξ αρχής έθεσε λέει και θα λέει πάντοτε την αλήθεια χωρίς στρογγυλοποιήσεις και εξωραΐσμούς. Και όποιος αντέξει...
Το blog αυτό.

Σημείωση: Το "Μεσόγειος FM" μεταδίδεται ζωντανά μέσω internet και μπορείτε να παρακολουθήσετε και να μαγνητοφωνήσετε τη συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΑΣ. Το τηλέφωνο του σταθμού είναι 22850-26009, το FAX 22850-23977 κια μπορείτε να θέσετε ερωτήματα στον Πρόεδρο την ώρα της εκπομπής

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ

Παρά τις δηλώσεις του απόστρατου κ. Βερνίκου μέχρι αυτή την ώρα η ΟΝΑΣ δεν έχει εκδώσει καμιά επίσημη ανακοίνωση με την οποία να παίρνει πίσω όσα ως αντιπροσωπεία πρότεινε επίσημα και κατέθεσαν στους βουλευτές του νομού μας για το κλείσιμο των σχολείων της ορεινής Νάξου. Η ΟΝΑΣ εξακολουθεί να ΣΙΩΠΑ σ΄αυτό το θέμα.
Πέραν όμως αυτού προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα. Στις συναντήσεις αυτού του επιπέδου τα αιτήματα που αναπτύσσονται προφορικά κατατίθενται και με γραπτά υπομνήματα.
Οι βουλευτές συνήθως τα υπομνήματα που παίρνουν από τους τοπικούς φορείς τα καταθέτουν στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία, επιδιώκοντας απαντήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό το αίτημα για κατάργηση των σχολείων να έχει ήδη φθάσει στο Υπουργείο Παιδείας.
Αντιλαμβάνεται κανένας πόσο σοβαρό πλέον είναι το θέμα κια γι αυτό εμείς δεν θα πάψουμε να διαμαρτυρόμασρε μέχρι να ανακαλέσει εγγράφως η ΟΝΑΣ αυτή της την πράξη.
Επισημαίνουμε ότι τέτοιοι θέμα "κατάργηση σχολειών στην ορεινή Νάξο" ουδέποτε έχει τεθεί από οποιοδήποτε τοπικό φορέα ή μενονωμένο πολίτη ή εκπαιδευτικό ή πολιτικό.

Ανώνυμος είπε...

Από το BLOG NAXIOS

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000.000 ευρώ.


Μεγάλα έργα υποδομών ξεκινούν στα νησιά των Κυκλάδων, μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να διατεθούν 250 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Τα ποσά αυτά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο τη Δευτέρα, θα διατεθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους έως το 2013 με διαδικασίες αντίστοιχες του ΕΣΠΑ. Τα 250 εκ ευρώ έρχονται να προστεθούν στα 922 εκ. ευρώ που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή απόφαση, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:
«Από το 2008, οι Κυκλάδες μπαίνουν σε μια νέα δυναμική περίοδο απόκτησης των υποδομών που χρειάζονται. Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή πορεία των Κυκλάδων. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Το αποδεικνύουν τα 250 εκ. ευρώ που αποφάσισε να δαπανήσει η Κυβέρνηση για την εκτέλεση έργων υποδομής στα νησιά μας. Οι Κυκλάδες δικαιούνται και θα διεκδικήσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης.
Αναγκαία έργα πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο, όπως τα αεροδρόμια της Πάρου, της Νάξου και της Μήλου, αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας στην Άνδρο, την Τήνο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και Σύρο, έργα αφαλάτωσης, βιολογικών καθαρισμών, αθλητισμού, πολιτισμού, οδοποιίας και άλλα στα μικρότερα νησιά. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων προχωρούμε το δρόμο της δράσης, της ευθύνης, του αποτελέσματος. Προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη καταγραφή των αναγκών κάθε νησιού και την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών υλοποίησης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM" Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ

Τα ασυμάζευτα προσπάθησε να ...μαζέψει σήμερα το πρώι ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Α. Χωριανόπουλος. Σε μια μακροσκελή του δήλωση, που τη διάβαζε χωρίς να ακούει την δημοσιογράφο, μίλησε ακόμη και για τις εκλογές της...Αμερικής, αλλά και για τη διεθνή οικονομική κρίση, ενώ έδωσε συμβουλές στους πολιτικούς πώς να...λειτουργούν.
Για την ταμπακέρα βέβαια με το κλείσιμο των σχολείων της ορεινής Νάξου περιορίστηκε να πει ότι η ΟΝΑΣ δεν έχει πάρει απόφαση να κλείσουν κάποια σχολεία και ότι όσα υποστηρίζει ο Βερνίκος είναι προσωπικές του απόψεις. Για τα δημοσιεύματα όμως που παρουσιάζουν την ΟΝΑΣ να προτείνει στους πολιτικούς την κατάργηση των σχολείων δεν είπε λέξη.
Εμφάνισε παράλληλα τον εαυτό του ως τον ιδρυτή του κτιρίου του σχολείου του Απόλλωνα και προσπάθησε να υποβαθμίσει την προσφορά άλλων.
Επιτέθηκε και εναντίον του blog με διάφορες εκφράσεις και έμμεσες απειλές.
Επίσης δήλωσε ότι στην Αμερική το καλοκαίρι συναντήθηκε με τον ...Ομπάμα και ότι στο διάστημα που ήταν εκεί έκανε...αγώνα υπέρ του!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ π.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΟΝΑΣ

Με επιστολή του στο ράδιο "Μεσόγειος" ο Νίκος Λεβογιάννης σχολίασε το δελτίο τύπου της ΟΝΑΣ για το θέμα των σχολείων.
Η επιστολή διαβάστηκε πριν από τη συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΑΣ.

"Προς τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM»

Αθήνα 6.11.2008

Κυρία Μπράουν

Σχετικά με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της ΟΝΑΣ που διαβάστηκε σήμερα από τον σταθμό σας και ιδιαίτερα για τη φράση: Όσα αναφέρει ο κ. Λεβογιάννης είναι εκτός της σφαίρας της πραγματικότητας και της σοβαρότητας…» έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Στο άρθρο-ρεπορτάζ του κ. Βερνίκου, στελέχους της ΟΝΑΣ για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΟΝΑΣ στον βουλευτή κ. Ρήγα, που δημοσιεύτηκε στην «Κυκλαδική», αλλά και σε παρόμοιο άρθρο του ίδιου στις 15 Μαΐου 2008, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαγκριωτών, για παρόμοια επίσκεψη στον βουλευτή κ. Βρούτση, αναφέρεται στην αντιπροσωπεία της ΟΝΑΣ και στις προτάσεις που αυτή κατέθεσε και εξέθεσε στον βουλευτή για τα προβλήματα της Νάξου, τα οποία και απαριθμεί.
Ένα από τα προβλήματα που εξέθεσε η ΟΝΑΣ ήταν και «η κατάργηση των δημοτικών σχολείων των χωριών της ορεινής Νάξου (μονοθέσια και διθεσια)».
Ο κ. Βερνίκος δεν αναφέρεται στο τι πρότεινε, αν πρότεινε ο ίδιος, αναφέρεται στο τι πρότεινε η αντιπροσωπεία της ΟΝΑΣ.
Αν κάποιοι λοιπόν είναι εκτός πραγματικότητας και πέραν κάθε σοβαρότητας είναι οι διοικούντες την ΟΝΑΣ, οι οποίοι πρέπει να πάψουν να …παίζουν με τα προβλήματα των χωριών μας.
Νίκος Ι. Λεβογιάννης".

Ανώνυμος είπε...

Εγκρίθηκε η κατασκευή των γυμναστηρίων της Παροναξίας

Με ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκαν (με αρ. πρωτοκόλλου 490/4/11/08 ) από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων τα χρήματα:
Γιατί ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ στο Φιλωτίου του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου, του μεγαλύτερου και πιο ορεινού Δήμου των Κυκλάδων, ο οποίος δεν διαθέτει κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Και η ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου, με την αξιοποίηση του «Κληροδοτήματος Παναγιώτης Κουτρέλης (ύψους 174.000 ευρώ)
«Η κατασκευή των γυμναστηρίων θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες άθλησης για τη νεολαία της Παροναξίας . Είναι βέβαιο ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ενίσχυση στις αθλητικές υποδομές των νησιών μας .

Ανώνυμος είπε...

Εδώ υπάρχει μια δημοσίευση 3/11 4¨55. Πάρτε και την απάντηση.

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
Διαφημιστική Εταιρεία Κυκλάδων
Νάξος 02 Νοεμβρίου 2008

Προς: ΣΠΕΙΡΑ διαφημιστική κ. Αναγνώστου Αντώνη, κ. Σπανέλη Σοφία
FANTAZIA GRAPHICS κ. Καρουάνα Χάρη
ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ κ. Παπανικολάου Θωμά
Κοινοποίηση : Μ.Μ.Ε. νήσου Νάξου

Κύριοι συνάδελφοι, η ανέχεια φέρνει γκρίνια, λέει ο σοφός λαός μας. Το ξαναμοίρασμα της πίτας μια αγοράς, μικρής ή μεγάλης φέρνει αναταράξεις, μικρές ή μεγάλες, ακόμα και πολέμους σε επίπεδο κρατικών αγορών, λένε άνθρωποι της οικονομίας και ιδιαίτερα οι μαρξιστές οικονομολόγοι. Χωρίς περιστροφές κτυπάμε την καρδιά του προβλήματος από την αρχή. Η μοιρασιά της πίτας της αγοράς στην Νάξο, σε εργασίες γραφικών τεχνών , διαφήμισης και προβολής επιχειρήσεων είναι το αληθινό και πραγματικό πρόβλημα και ας μη προσπαθείτε με φαρισαϊσμούς, προσχήματα, συκοφαντίες να φέρετε σύγχυση στον κόσμο, να πλήξετε εμένα σαν νέο επαγγελματία ανταγωνιστή σας και να κτυπήσετε τάχα τον Δήμο Νάξου και τον Δήμαρχο του εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.
Το πόσο καλές υπηρεσίες, πόσο καλά προϊόντα δημιουργούσατε και σε τι τιμές, πως ήταν η συμπεριφορά σας και κατά πόσο ήταν ευχαριστημένοι οι πελάτες σας είναι γνωστό.Ο κλάδος της διαφήμισης και της προβολής επιχειρήσεων στην Νάξο, δεν είναι κλειστό επάγγελμα, δεν είναι αποκλειστικό, κληρονομικό, οικογενειακό προνόμιο κανενός. Το οικονομικό σύστημα που επικρατεί στον τόπο μας και διασφαλίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι της ελεύθερης οικονομίας. Βάσει αυτών, ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα του αρέσει η εκτιμά ότι του επιφέρει έσοδα. Όπως κάθε ελεύθερος πολίτης που μπορεί να επιλέγει την οικονομική του δραστηριότητα, έτσι κι εγώ πριν την εκλογή του πατέρα μου, πριν τις δημοτικές εκλογές και χωρίς την βέβαιη εκλογή του πατέρα μου ως Δημάρχου, ήλθα σε συμφωνία με τον συνεργάτη μου Δημήτρη Μπαρδάνη να συνεχίσουμε την δραστηριότητα της επιχείρησης του, με την προοπτική να αυξήσουμε τις δουλειές της επιχείρησης, να επεκταθούμε και σε άλλα αντικείμενα, και γενικά να φτιάξουμε μία σωστή εταιρεία με σύγχρονη υποδομή και εξοπλισμό. Ήδη ο Δημήτρης Μπαρδάνης είχε καταξιωθεί στο αναφερόμενο αντικείμενο πολύ πριν από του περισσότερους από εσάς στη Νάξο. Πράγματι σήμερα η επιχείρηση μας, διαθέτει την πιο σύγχρονη κάθετη μονάδα παραγωγής στον αναφερόμενο κλάδο στις Κυκλάδες σε αντίθεση με εσάς .Η διάθεση μεγάλων κεφαλαίων για εξοπλισμό, η ορθολογιστική οργάνωση της επιχείρησης μας, η σωστή μας επαγγελματική συμπεριφορά, το χαμηλό κόστος παραγωγής των υπηρεσιών και προϊόντων μας, εξ αιτίας των παραπάνω, μας εξασφάλισε την δυνατότητα να διαθέτουμε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα την μεγάλη εμπορική επιτυχία της επιχείρησης μας στην αγορά των Κυκλάδων.Ο μεγάλος και κύριος τζίρος της επιχείρησης μας είναι δουλειές ιδιωτών. Ελαχιστότατες, ένα πολύ μικρό κλάσμα του τζίρου μας είναι οι εργασίες του Δήμου. Πελάτες μας είναι επαγγελματίες και άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, με κριτήριο την επαγγελματική μας ικανότητα και το επαγγελματικό και οικονομικό συμφέρον το δικό τους.Από δω αρχίζουν και τελειώνουν τα προβλήματα σας κύριοι συνάδελφοι. Αναπάντεχα σας αφαιρέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Δεν είστε πλέον μόνοι. Η πίττα μοιράζεται ξανά. Το κομμάτι σας αναγκαστικά μειώνεται και μειώνεται πολύ. Όμως η αγορά αυτή είναι., αδυσώπητη, ανελέητη, ζούγκλα. Δεν έχει κεκτημένα. Οποίος είναι συμφερότερος, έχει τα καλύτερα προϊόντα και τιμές επικρατεί.Συνάδελφοι σας το λέω στα ίσια, είμαστε ανταγωνιστές. Είμαστε επιχειρήσεις με ομοειδή προϊόντα στην ίδια αγορά. Καλώς ή κακώς η αγορά θα μας κρίνει, θα καθορίσει τις τύχες μας.Σύμφωνα με τα παραπάνω πολύ συνοπτικά , τηλεγραφικά, σας δίνω και τις ακόλουθες απαντήσεις στα θέματα που θίγει η επιστολή απόγνωσης σας :
1. Οι εργασίες και προϊόντα που προσέφερε η επιχείρηση μας προς το Δήμο Νάξου, προσφέρθηκαν, αφού ακολουθήθηκαν νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Συγκεκριμένα, για οτιδήποτε προσφέραμε στον Δήμο, προηγήθηκε δημόσια πρόσκληση του Δήμου προς όλους μας και προς εσάς. Η επιλογή έγινε δημόσια με αποκλειστικό κριτήριο τις συμφερότερες τιμές. Εάν οι τιμές μας ήταν οι μικρότερες, δεν φταίμε εμείς σαν επιχείρηση, ούτε κανένας από τον Δήμο. Εάν είχατε έστω και μία προσφορά, με χαμηλότερη τιμή από μας, θα το γράφατε στην επιστολή σας, θα είχατε προσφύγει στην δικαιοσύνη και αλλού και θα είχατε δικαιωθεί. Όμως τίποτα από όλα αυτά. Επομένως δεν είχατε καμία χαμηλότερη προσφορά. Οι διαδικασίες του Δήμου είναι αντικειμενικές, χωρίς διακρίσεις, όποιος έχει την χαμηλότερη προσφορά παίρνει την δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δεν μπορεί ο Δήμος να παρακάμψει αυτή την βασική αρχή. Εάν κάποιος δεν κάμει χαμηλή προσφορά, δεν θα πάρει την εργασία. Όσες εργασίες του Δήμου πήραμε, τις πήραμε γιατί είχαμε τις χαμηλότερες προσφορές. Αναφέραμε, ότι η επιχείρηση μας, για τους αναφερόμενους συγκεκριμένους λόγους, έχει μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής και μπορεί και δίνει χαμηλές τιμές. Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε γνώση, ότι οι τιμές σας είναι υψηλές και δεν κάνετε καθόλου προσφορά. Μα αφού δεν δίνετε προσφορά, πως θα επιλεγείτε ως μειοδότες από τον Δήμο; Σας υπενθυμίζουμε ότι επανηλυμένα το ίδιο γίνεται και με ιδιώτες που ακολουθούν την διαδικασία των προσφορών. Και σε αυτούς οι προσφορές μας είναι οι συμφερότερες και για αυτό καταξιωθήκαμε στην αγορά. Δεν έχουμε τις δουλειές του Δήμου εργολαβικά, ούτε προνομιακά. Παίρνουμε τις δουλειές στις οποίες αναδεικνυόμαστε μειοδότες με νόμιμες κα διαφανείς διαδικασίες.
2.- Έκδοση τουριστικού οδηγού. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μπορεί κανένας να μου στερήσει το δικαίωμα να απευθύνομαι στους οποιουσδήποτε πελάτες μου. Εσείς διαπνέεστε από τη λανθασμένη, ουτοπική ιδέα, ότι είστε οι μοναδικοί εκδότες στην Νάξο, και δεν μπορεί κάποιος άλλος να κάνει την ίδια δουλειά. Αναφέρεστε επί λέξη στην επιστολή σας: «προκαλούμε τον κ. Γιάννη Μαράκη να μας απαντήσει με ποια ιδιότητα, εμφανίσθηκε στους προέδρους των επαγγελματικών συλλόγων της Νάξου, απαιτώντας να πάρει το πράσινο φως για να εκδώσει τον ενιαίο τουριστικό οδηγό Νάξου …..». Δηλαδή, για να απευθυνθώ σαν επαγγελματίας σε κάποιους πελάτες, έπρεπε να λάβω την άδεια σας. Αλίμοπνο αν ηταν ετσι ; Καθένας είναι ελεύθερος σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους μας, να αναπτύσσει την προσωπικότητα του ελεύθερα. Η ελεύθερη προσωπικότητα περικλείει, δυνατότητα ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας. Είναι απαράδεκτο σε μία κοινωνία ανταγωνισμού να κατηγορείται κάποιος επειδή απευθύνθηκε κάπου για να αναλάβει μία δουλειά. Πέρα από αυτά, ναι έχω τα προσόντα και την κατάλληλη υποδομή και θα εκδώσω τον τουριστικό οδηγό Νάξου. Απευθύνθηκα σε τέσσερις συλλόγους, οι δύο από αυτούς, ο σύλλογος ξενοδόχων και ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων συμφώνησαν σε μια κοινή συνεργασία. Οι άλλοι δύο δεν συμφώνησαν. Αυτό αποδεικνύει ότι οι συναλλαγές μου, διαπνέονται και εκτελούνται σύμφωνα με οικονομικούς και επαγγελματικούς όρους και όχι με οτιδήποτε άλλο αφήνει να υπονοηθεί η απαράδεκτη επιστολή σας, όπως αυτά που αναφέρει «με αντάλλαγμα ….. υπόσχεση κάποιων χιλιάδων ευρώ …. κάτω από το τραπέζι κ.λ.π.».Εάν υπήρχαν τα ανταλλάγματα των χιλιάδων ευρώ θα έκλινα την δουλειά και με τους 4 συλλόγους, έκλεισα μόνο με τους δύο, με καθαρά οικονομικά επαγγελματικά κριτήρια.
3.- Άλλες δραστηριότητες, νέος επαγγελματίας. Είναι νόμιμο και επιτρεπτών, η επιχείρηση μας να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε οποιαδήποτε αντικείμενα κρίνουμε εμείς. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν είναι αναγκαίο να παίρνουμε την άδεια των ανταγωνιστών μας, εάν θα αυξήσουμε τα αντικείμενα της επιχείρησης μας ή όχι. Ναι αύριο μπορούμε να επεκταθούμε και στην πώληση βιβλίων, έκδοση εφημερίδας ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε ελεύθεροι να το κάνουμε. Ανεξάρτητα εάν θίγονται οι ανταγωνιστές μας, ανεξάρτητα με το αν θίγεστε κύριοι συνάδελφοι. Είναι θεμιτό ο καθένας να μπαίνει σε ένα καινούργιο επάγγελμα, όπως έκανα κι εγώ. Είναι αχαρακτήριστο όπως και το όλο περιεχόμενο της επιστολής σας, να με κατηγορείτε γιατί άρχισα και ασχολήθηκα με το ίδιο επάγγελμα με το δικό σας. Ασχολήθηκα, και θα ασχολούμαι με την εργασία μου και με την εκτίμηση του κόσμου, καταξιώθηκα και ελπίζω να πάω ακόμη πιο ψηλά. Όσο για σας εάν διακατέχεστε με το πνεύμα της επιστολής σας, σίγουρα θα μείνετε στάσιμοι.Κύριοι συνάδελφοι είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχολούμαι με επιστολές και λεγόμενα σας και αυτό το κάνω απλά και μόνο για να γνωρίζει η κοινωνία μας την αλήθεια. Ατενίζω το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία, δίνω και θα συνεχίζω να δίνω καθημερινά τη μάχη για τη παροχή αξιόλογων υπηρεσιών διαφήμισης , άλλωστε νιώθω ευθύνη και απέναντι στους 12 ανθρώπους που εργάζονται και ζουν από την επιχείρηση μου.

Με τιμή
Ιωάννης Ν. Μαράκης
Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Από άρθρο του Ν.Παπανδρέου στη χθεσινή "Καθημερινή", που μας αφορά:
Το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει ο κ. Σουφλιάς για την τουριστική ανάπτυξη κρύβει ένα μεγάλο κίνδυνο: τη μαζική δόμηση όλων των νησιών μας. Απελευθερώνει τη γη από τους έως σήμερα περιορισμούς μικρών συντελεστών δόμησης με το εξής «κόλπο»: Με τη ρύθμιση (κοινή υπουργική απόφαση) μπορούν να πωλούνται σπίτια που έχουν κτιστεί ως μέρος μιας τουριστικής εγκατάστασης.

Σε γενικές γραμμές, η κοινωνία μας συμφωνεί με την ειδική μεταχείριση για ό,τι αφορά τον τουρισμό εφόσον πιστεύουμε ότι είναι τομέας οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Το ότι δεν κατορθώσαμε να έχουμε τον...
ποιοτικό τουρισμό που οραματιζόμαστε όλοι μας είναι πράγματι ένα θέμα, και φυσικά κατακριτέο.

Και τώρα έρχεται το υπουργείο Δημοσίων Εργων και Περιβάλλοντος να σπάσει τους καταστευαστικούς (πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς) φραγμούς που λειτουργούσαν ως ένα προστατευτικό χαλινάρι που περιόριζε την αγάπη μας για το τσιμέντο.

Ετσι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το 30% των συνολικών κατασκευών μια τουριστικής επιχείρησης – μιλάμε για σπίτια– μπορεί να πουληθεί. Ομως τέτοιες κατασκευές έχουν τεράστιο συντελεστή δόμησης σε σχέση με τον κανονικό που υπάρχει σήμερα για τα εκτός σχεδίου σπίτια. Από το περίπου 3% έως και 6% του συντελεστή δόμησης που ισχύει στα εκτός σχεδίου σήμερα στα νησιά μας, με τη νέα ρύθμιση, ο συντελεστής θα αρχίζει από το 20% και αναλόγως πώς θα μετριέται και ο αιγιαλός ή άλλες μη δομήσιμες εκτάσεις, μπορεί να φτάσει και το 100%. Δηλαδή, ενώ για 4 στρέμματα μπορούσες να κτίσεις σπίτι 250 τ.μ., τώρα μπορεί ένας επενδυτής να το γεμίσει με τσιμέντο και να κτίσει απεριόριστο αριθμό κατοικιών. Το κακό ισπανικό μοντέλο τουρισμού φτάνει στα παράλιά μας.

Στο νόμο φαίνεται να υπάρχει ένας περιορισμός –ότι τα σπίτια πρέπει να συνδέονται με μια τουριστική επιχείρηση, δηλαδή να είναι κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό σημείο– το ξενοδοχείο. Ο «περιορισμός» δεν μιλάει καθόλου για την αρχιτεκτονική ή τον σεβασμό της παράδοσης. Η νέα και αμαρτωλή ρύθμιση βρίσκεται στο άρθρο 10, όπου διαβάζουμε ότι επιτρέπονται «νέου τύπου» τουριστικές εγκαταστάσεις με κατοικίες προς πώληση «στις οποίες θα προβλέπεται η δυνατότητα παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου».

Ετσι ο κατασκευαστής real-estate developer θα παίρνει άδεια τουριστικής εγκατάστασης, θα κτίσει 100 σπίτια σε λίγα στρεμματάκια, και μετά θα αρχίζει να τα πουλάει. Σημειώνω ότι μέχρι τώρα δεν μπορούσε να το κάνει αυτό. Θεωρητικά πρέπει να έχει κτίσει και να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο που θα «υποστηρίζει» τα σπίτια, ώστε η επένδυση να μη μοιάζει με καθαρό real estate, αλλά να διατηρεί ένα έστω και τυπικό τουριστικό χαρακτήρα. Χωρίς όμως να είμαι νομικός, βλέπω ένα τεράστιο και μάλλον εσκεμμένο «λάθος» στην πιο πάνω διατύπωση.

Ανώνυμος είπε...

Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.
Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τα « Έργα και τις Ημέρες » της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νάξου.

Μιας Δημοτικής Αρχής ,που αν και έχει διανύσει την μισή της θητεία ,έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο , ΑΝΙΚΑΝΗ να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου.

Μιας Δημοτικής Αρχής που δημιουργεί δημοτικά «παραμάγαζα»,όχι φυσικά για το κοινωνικό όφελος αλλά προς όφελος «ημετέρων».

Μιας Δημοτικής Αρχής που διαχειρίζεται με πλήρη αδιαφάνεια το δημόσιο χρήμα.

Μιας Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησε την θητεία της «προτείνοντας» την μεταδημότευση στους συμπολίτες μας που τόλμησαν να διαφωνήσουν μαζί της, δίνοντας από την αρχή το στίγμα της «δημοκρατικής» της ευαισθησίας.

Μιας Δημοτικής Αρχής που αντί να απαντήσει στην πληθώρα των καταγγελιών, συνεχίζει ακάθεκτη να επιτίθεται στους δημοσιογράφους ,που τολμούν να κριτικάρουν το «έργο» της .

Μιας Δημοτικής Αρχής που μας έχει κάνει πανελλαδικά ρεζίλι μέσα από άρθρα εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας (Ελευθεροτυπία ,Καθημερινή κ.α)

Απέναντι στην ΠΛΗΡΗ αυτή ΑΠΑΞΙΩΣΗ των δημοτών η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

α) καταδικάζει τις αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές.

β) καλεί τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν ,θυμίζοντάς τους ότι το μεγαλύτερο όπλο κάθε εξουσίας είναι η απάθεια και η παραίτηση των πολιτών.

γ) καλεί τις Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας ,του Κομμουνιστικού Κόμματος και ΚΥΡΙΩΣ του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση.



ΝΑΞΟΣ 10/11/2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Κάτι που τελευταία το παρατηρούμε και στην Αθήνα, οπού η τιμή της βενζίνης έχει αρχίσει λίγο να πέφτει φτάνοντας γύρω στο 0,85 ευρώ με 0,95 ευρώ το ανώτερο. Αυτό φυσικά δεν συνέβη επειδή απλά οι βενζινοπώλες των Αθηνών είναι φιλεύσπλαχνοι και θέλησαν να κατεβάσουν τις τιμές από μόνοι τους. Απλώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (ΒΛΕΠΕ ΜΙΧΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ) των κατά τόπους νομαρχιών δουλεύουν σωστά και συντονισμένα, κάνουν ελέγχους και επέβαλλαν έστω και λίγο μείωση των τιμών.
Στη Νάξο όμως οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Γι’ αυτό ρωτάμε. ΥΠΑΡΧΕΙ τμήμα εμπορείου στο Επαρχείο Νάξου; Και αν υπάρχει το τμήμα εμπορείου τι κάνει; Ελέγχει; Και αν ελέγχει πως δικαιολογεί αυτές τις τιμές πωλήσεων της βενζίνας (SHELL 1,13 ευρώ το λίτρο - ΕΚΟ 1,14 ευρώ το λίτρο- ΕΛΙΝΟΙΛ 1,13 ευρώ το λίτρο) που διαβάσαμε στο BLOG του Φράξιου;
Βλέπουμε δηλαδή ότι οι ιδιοκτήτες των Βενζινάδικων, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του επαρχείου Νάξου και των εκλεκτικών μηχανισμών του, δημιούργησαν καρτέλ στην τιμή της βενζίνας.
Δυστυχώς για τους Ναξιώτες το επαρχείο αφήνει ανεξέλεγκτους τους βενζινοπώλες να αισχροκερδούν σε βάρος μας και δεν κάνει τίποτα. Ούτε ένα έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η τιμή αγοράς και πώλησης των καυσίμων στην Νάξο!
Η μόνη λογική εξήγηση γιατί το επαρχείο χρησιμοποιεί αυτή την παρελκυστική τακτική, που είναι σε βάρος των Ναξιωτών, είναι απλή. Γιατί έτσι πιστεύει ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη για το κόμμα που υποστηρίζει, επενδύοντας στην άγνοια των περισσοτέρων από εμάς, που νομίζουν ότι την αποκλειστική ευθύνη των τιμών την έχει η κεντρική εξουσία και όχι οι κατά τόπους υπηρεσίες εμπορίου της Νομαρχίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑνΕκΔοΤα 3
Η συντονιστική της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο συναντήθηκε με τον Έπαρχο (που τον θυμήθηκαν τον άνθρωπο και τον ανησύχησαν;)
εφημερίδα ΜΑΣΚΑ 7.11.2008

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ –ΝΑΞΟΣ
Αριάδνη Α.Ε.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΑΞΟΥ
Τ.Θ. 127, 84 300 ΝΑΞΟΣ
Τηλ. και Fax: 22850-31757,31758
e-mail: ariadnax@nax.forthnet.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Νάξου Αριάδνη Α.Ε. ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης σας προσκαλεί σε δύο εκδηλώσεις παρουσιάσεις με θέμα:

1) «Προτάσεις ανάπτυξης του Δανακού με βάση
την ανάπλαση υπαίθριων χώρων και μονοπατιών"
την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 στις 7:00 μ.μ.
στο Κοινοτικό Γραφείο Δανακού

2)«Προτάσεις ανάπτυξης της Κωμιακής με βάση
την ανάπλαση υπαίθριων χώρων και μονοπατιών"
την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 στις 7:00 μ.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορωνίδας

Στις εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρακτικής εξάσκησης των John Verlouw και Frank Janssen, ολλανδών φοιτητών του πανεπιστημίου Hasch den Bosch.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στα πλαίσια και του Παγκόσμιου Έτους Πατάτας 2008

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας περιμένουμε, στο καθιερωμένο πια, «Ρακιτζό» (παραδοσιακή απόσταξη ρακής) το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 19:00 στη Μονή.
Πριν την έναρξη του «Ρακιτζού» θα τιμηθούν από το Τοπικό Συμβούλιο Μονής οι γηραιότερες υφάντρες του χωριού, για την προσφορά τους στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης.
Π.Ο.Δ.Δ.Ν Τ.Σ. Μονής
Σύλλογος Γυναικών Μονής

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΕΞΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Η χτεσινοβραδυνή δυνατή βροχή ήταν για το νησί πολύ ωφέλιμη που είχε να βρέξει 1,5 μήνα. ανάσανε η γη. Βέβαια δεν φτάνει. Η ανομβρία φέτος είναι πρωτοφανής μακάρι να μη συνεχιστεί.

Ανώνυμος είπε...

Από τη "ΜΑΣΚΑ"

ΖΟΡΟ
Έκτακτο ανακοινωθέν
Έμαθα ότι ο Ραπτάκης δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στον εφιάλτη των οδηγών τον τρομερό Δημητροκάλλη! Του είπε κιόλας: «Φύγε από μπροστά μου να μη σε πατήσω!» Τελικά ούτε ο νόμος δεν τον πιάνει αυτόν τον άνθρωπο;
Τίποτα-τίποτα δεν τον σταματά; Και κάνει ό,τι γουστάρει, με το τσαμπουκά;
Όταν αποτυγχάνει ακόμα και ο Δημητροκάλλης να εφαρμόσει την ισονομία, τότε η είναι ξεκάθαρο ότι στη Νάξο έχει καταλυθεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και έχει επιβληθεί η Καραμανική Ραπτακοκρατία!
Πρόταση
Τόσα και τόσα έντυπα έχει τυπώσει το «Αποτύπωμα» για λογαριασμό του δήμου, δε χάθηκε δα κι ο κόσμος να τυπώσει η εταιρία κι ένα ορθογραφικό λεξικό για τον δήμαρχο ώστε να μάθει και ο χρηματοδότης και ο ανάδοχος συντακτικό και ορθογραφία! Αυτό χαλάλι! γιατί έτσι, θα πιάσουν τόπο και τα λεφτά μας!
Πολιτική ανάλυση
O ΣΥΡΙΖΑ πήρε χαμπάρι τι γίνεται στο νησί και έβγαλε ανακοινωθέν!
Ρε καλώς τους συντρόφους…Αργήσατε κομματάκι, μα κάλιο αργά παρά ποτέ…
Δεν γινότανε εξάλλου χωρίς εσάς…
No Martini, no party!
Και τώρα που κινήθηκε η αριστερά, πετώντας το γάντι και στα υπόλοιπα κόμματα, μένει να δούμε αν θα κινηθεί, και προς τα πού, το κατ' ευφημισμόν σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ!
Ελάτε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ ομολογήστε ότι ο σοσιαλιστής δήμαρχος και οι λοιποί συγγενείς και συνεργάτες του, έχουν καταλύσει και τους νόμους και την δημοκρατία στον τόπο μας…Και μη βιαστείτε ν' αρχίσετε τις διαγραφές διώχνοντας με αηδία την μύγα από το γάλα, αποποιούμενοι τις ευθύνες σας, γιατί να ξέρετε πως και να το κάνετε, εμείς οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουμε να ξεχάσουμε την σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη «Μαράκης & Υιός» καθώς οι εκλογές οσονούπω έρχονται!…
Όσο για τη τοπική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλο τα φάσμα της δεξιάς από την μια άκρη του ως την άλλη, αυτοί έχουν προβληματιστεί τόσο από τις δημοσκοπήσεις που τους φέρνουν πίσω, που ούτε καν έχουν πάρει χαμπάρι ότι, εντωμεταξύ η δημοκρατία έχει καταλυθεί!
Αν το είχαν πάρει χαμπάρι αυτό, τουλάχιστον οι ακροδεξιοί, θα αντιδρούσαν.
Μπορεί να μην έβγαζαν ανακοίνωση, αλλά σίγουρα θα είχαν βγάλει τα τανκ!…
Για το ΚΚΕ που δρα πολιτικά αριστερά, είναι ιστορική η ευκαιρία να πάρει θέση! Καταλληλότερος βέβαια για να πάρει θέση υπέρ της δημοκρατίας θα ήταν η Γιωργάρα ο Καραμανής, αλλά, ευτυχώς για την ιστορία, τον έχουνε διαγράψει!…
Προς κ. Μαράκη (ενταύθα)
Πάντως ως δήμαρχος μας διαφώτισες! Μας ανακοίνωσες τα ονόματα των μελών της επιτροπής του Σύριζα! Άκου σοσιαλιστή δήμαρχέ μας όταν δεν ασχολείσαι με το τι λέει ο κόσμος και ασχολείσαι με το ποιος το λέει, την ξέρουμε την συνέχεια..
Αφού οι «δικοί» σου «ανακαλύψουν», αυτούς τους συγκεκριμένους που τολμούν να εκφράζονται, εσύ κινείσαι εναντίον τους, τους απομονώνεις ή τους στέλνεις σε άλλο δήμο και οι υπόλοιποι, εν καιρώ, ξεχνούν τι είχαν πει οι λίγοι αυτοί «γραφικοί»…Και βεβαίως καμιά από τις ερωτήσεις και τις καταγγελίες τους δεν απαντάς! Σε ρωτάω λοιπόν, όλο αυτό δεν σου μοιάζει με φασισμό;
Αιχμή
«Εμένα ποτέ δεν μου έχει επιτεθεί η δημοτική αρχή!» δήλωσε η Roula Brown…
Οπότε μας λέτε ότι ουδέποτε έχει επιτεθεί η δημοτική αρχή εναντίον οποιουδήποτε άλλου δημοσιογράφου κυρία Brown μου ή μόνο αν είχατε δεχτεί εσείς η ίδια επίθεση θα ήταν δικαιολογημένη η καταγγελία του Σύριζα;

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΞΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στ’Απεράθου η Ημερίδα που είχε οργανώσει η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με θέμα ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός υπογραμ-μίζοντας την ανάγκη απεξάρτησής μας ως χώρας από την εισαγόμενη ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια ) αλλά και την ανάγκη να ελαττώσουμε την κατανάλωση λιγνίτη όχι μόνο για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται στα ορυχεία και στα εργοστάσια .
Στην συνέχεια ο καθηγητής του τμήματος ενεργειακής τεχνολογίας των Τ.Ε.Ι Αθήνας Πέτρος Αξαόπουλος αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα που αφορούν τις ανεμογεννήτριες καθώς και στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την εγκατάστασή τους δίνοντας έμφαση στην ανάγκη σωστής χωροθέτησης και ελέγχου των μονάδων που τυχόν εγκατασταθούν .
Επόμενος ομιλητής ο νομαρχιακός σύμβουλος της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας Νίκος Συρμαλένιος που αναφέρθηκε στις θέσεις της παράταξης αλλά και του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων, θέσεις που συνηγορούν στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με προϋποθέσεις και κυρίως με το σχεδιασμό χωροταξικού για τις ΑΠΕ σε κάθε νησί .
Από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ο υπεύθυνος του προγράμματος Αειφόρο Αιγαίο Κρίτωνας Αρσένης τόνισε το στοιχείο της φέρουσας ικανότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό της ενεργειακής σπατάλης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με συνεχιζόμενη εκτός σχεδίου δόμηση, καθώς και με το υπό υπογραφή χωροταξικό του Τουρισμού.
Τέλος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κορθίου Άνδρου Γιάννης Γλυνός, που εξήρε τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό των τοπικών κοινωνιών, μεταφέροντας και την εμπειρία της Άνδρου, όπου ο Δήμος πρότεινε έγκαιρα τη χωροθέτηση των ανεμογεννητριών στο νησί. Επίσης αναφέρθηκε και στη δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί με καλλίτερους όρους την αξιοποίηση των ΑΠΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες προτάσεις των ιδιωτικών εταιρειών.

Η εκδήλωση έκλεισε με συμμετοχή του κόσμου στη συζήτηση, μέσα σε κλίμα έντονου και ζωηρού διαλόγου.

19-11-2008 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιφερειακό Συμβούλιο: Το άλλοθι της συγκεντρωτικής διαχείρισης και της κατάργησης του δημοκρατικού προγραμματισμού
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας.
Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής επεσήμανε τη συνειδητή υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβούλιου - εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας – από πολιτικό όργανο με αποφασιστικές αρμοδιότητες στον τομέα του δημοκρατικού προγραμματισμού, σε ανίσχυρο και αναποτελεσματικό θεσμό που συνεδριάζει κατόπιν εορτής για να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις.
Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι « Οι Κυκλάδες θα χάσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους από το Π.Ε.Π. της περιόδου 2000-2006 και την ίδια στιγμή θα δεσμευθούν πόροι από Π.Ε.Π 2007-2013 για έργα της προηγούμενης περιόδου που δεν υλοποιήθηκαν».
Επεσήμανε επίσης την πρακτική που ακολούθησε η Περιφέρεια να χρεώνει στο περιφερειακό πρόγραμμα δαπάνες για έργα που αρχικά είχαν ενταχθεί σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Π.Ε.Π. προκειμένου να εμφανιστεί υψηλή απορροφητικότητα του προγράμματος. « Με αυτό το λογιστικό τρυκ αυξάνει τεχνητά η απορροφητικότητα αλλά τα νησιά μας χάνουν έργα και πόρους » τόνισε ο κ. Ρήγας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στην αστοχία και τελικά στη ματαίωση του προγράμματος έργων για τα μικρά νησιά που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το Υπουργείο Αιγαίου μέσω της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.», προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ η πρώτη φάση. « Παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των κατά καιρούς Υπουργών Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τα μικρά νησιά στερούνται σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης » τόνισε ο κ. Ρήγας.
Τέλος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα κ. Κόκκινου για την επιπλέον χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με 250 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους για το διάστημα 2007-2013 ο κ. Ρήγας επεσήμανε τα εξής: « Επειδή η παρούσα κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και εξαγγελίες που ουδέποτε υλοποιούνται, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιο ποσό από αυτά τα 250 εκ. ευρώ πρόκειται να δοθεί το 2009 και πως θα κατανεμηθεί το υπόλοιπο ποσό τα επόμενα έτη μέχρι το 2013. Ποια θα είναι η διαδικασία κατάρτισης και ποιες οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος των 250 εκ. ευρώ και πως θα γίνει η κατανομή ανάμεσα στους δύο νομούς της Περιφέρειας μας».
Όσον αφορά το Π.Ε.Π. της περιόδου 2007-2013 ο κ. Ρήγας επεσήμανε την καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά στην πιστοποίηση της επάρκειας των φορέων υλοποίησης του προγράμματος καθώς και στην έναρξη υλοποίησης έργων και δράσεων του Π.Ε.Π. « Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημερομηνία έναρξης του συγκεκριμένου προγράμματος - τόνισε ο κ. Ρήγας – και δεν κουνιέται φύλλο».
Το τελικό σχόλιο του βουλευτή για όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας σχετικά με τα όσα έγιναν και όσα σχεδιάζονται να γίνουν στην Περιφέρειά μας ήταν το εξής:
«Έχουμε συνηθίσει από τα μεγάλα λόγια και βιώνουμε το μηδενικό έργο αυτής της κυβέρνησης. Είναι εντελώς αναξιόπιστοι όλοι τους από τον Πρωθυπουργό μέχρι τους περιφερειακούς εκπροσώπους της κυβέρνησης. Ο λαός μας το έχει αντιληφθεί και δεν τους εμπιστεύεται πλέον. Ευτυχώς για τη χώρα που δεν θα διαχειριστούν αυτοί το 4ο κοινοτικό πλαίσιο. Ο λαός θα τους ανταμείψει με ότι τους αξίζει για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίσταται τα πέντε χρόνια που κυβερνούν. Τα νησιά μας και αυτά θα απαλλαγούν σύντομα από τους εκφραστές της πολιτικής της αδιαφάνειας, της απραξίας, του καιροσκοπισμού και της ρουσφετολογίας. Οι Κυκλάδες αξίζουν ένα καλλίτερο μέλλον και οι Κυκλαδίτες θα το διεκδικήσουν και θα το κατακτήσουν».

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 50ΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Στο αμφθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών γιορτάστηκαν στις 19.11.2008 τ; 50άχρονα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε ο Στυλιανός Κορρές. Έγιναν ομιλίες, προβολές, αναφορές στο έργο της Εταιρείας κ.λπ. Παρέστησαν μεταξύ άλλων πολλοί πανεπιστημιακοί, πολιτικοί κ.α. Κυκλαδίτες, αλλά κυρίως Ναξιώτες. Το παρο΄ν έδωσε και η διευθύντρια της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, κυκλαδίτισσα ως γνωστόν και η αρχαιολόγος που ανέδειξε με την έρευνά της το αρχαίο λιμάνι του Απόλλωνα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο παρευρισκόμενος εκεί Πρόεδρος της ΟΝΑΣ της έκανε τις σχετικές...συστάσεις και παρατηρήσεις ή αν ο επίσης παρευρισκόμενος ΒΙΦ επίτιμος Πρόεδρος και αυτός της ΕΚΥΤ, της έκανε παρατηρήσεις πώς τόλμησε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της επιστημονική της έρευνας για το αρχαίο λιμάνι του Απόλλωνα και να έρθει έτσι σε...κόντρα με την υπηρεσία της.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ...του Γιώργου Καμβυση.
Καλή μέρα ώριμοι και σκεπτόμενοι συντοπίτες μου. Καλή μέρα και σε σας τους έξαποδώ. Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 σήμερα και το ημερολόγιο γράφει Φιλίππου του αποστόλου. Οι έμποροι, αυτοί οι προάγγελοι των Χριστουγέννων, έχουν φροντίσει να στολίσουν από τώρα τις βιτρίνες τους με μπιχλιμπίδια, τα οποία μας απαγορεύουν να αγοράσουμε οι τραπεζίτες, αυτοί οι προάγγελοι των κατασχέσεων, που έχουν φροντίσει να στολίσουν από τώρα τα δάνεια και τις κάρτες τους με επιτόκια! Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που μας προβληματίζουν. Το πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας χαλάει και η Δ.Ε.Η. που με την αύξηση που ζητάει δεν θα μπορούμε να ανάψουμε ούτε τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου! Μαύρα Χριστούγεννα βλέπω να κάνουμε! Άσπρα πάντως να ξέρετε ότι αποκλείεται, γιατί σύμφωνα με τις προβλέψεις, χιόνια δεν αναμένονται…
Και όπως είχε πει ο Χάρρυ Κλυνν για να δούμε μια άσπρη μέρα στην Ελλάδα πρέπει να χιονίσει! Σήμερα μάλιστα πρέπει να περνάμε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας αν κρίνουμε από τα σημεία των καιρών. Συνταξιούχοι που δεν έχουν ν' αγοράσουν ούτε τα φάρμακα τους, νέοι που δεν έχουν ν' αγοράσουν ούτε τα τσιγάρα τους και μεσήλικες που δεν έχουν να βάλουν ούτε βενζίνη, στ' αυτοκίνητα που έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν ν΄αγοράσουν!


Και μετά λέει η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα δεν διέρχεται οικονομική κρίση! Εδώ μιλάμε ότι οι τραπεζίτες κλέβουν από τους πελάτες, οι μοναχοί κλέβουν από τους αγρότες, οι υπουργοί από το κράτος και οι αστυνομικοί κλέβουν από τους μετανάστες! Και δεν είναι μόνο η οικονομία μας που περνάει κρίση, είναι και η δημοκρατία μας. Η δημοκρατία μας που προσπαθεί να ισορροπήσει, οριακά, πάνω στο τεντωμένο σχοινί μήκους 151 βουλευτών. Πάει λοιπόν κι ο Τατούλης, πάει και ο Λάκης Λαζόπουλος. Συμπτωματικά εμφανίστηκαν οι δυο τους στην τελευταία εκπομπή του Λάκη, όπου και σχολίασαν το μήκος και την λεπτότητα του σχοινιού!… Δεν πιστεύω -για όνομα του Θεού- ότι απαγορεύτηκε και η σάτιρα, γιατί τότε η δημοκρατία μας δεν περνούσε απλά μια κρίση, αλλά θα είχε καταλυθεί!


Όπως τότε εκείνους τους σκοτεινούς καιρούς του ΄73… Τότε που απαγορευότανε να σχολιάζεις, να κριτικάρεις και να εκφράζεις ελεύθερα την άποψη σου… Τότε που οι άρχοντες έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν έδιναν λογαριασμό σε κανένα… Τότε που αν βρισκόταν κάποιος να πει ή (πολύ χειρότερα) να γράψει κάτι κακό για τους άρχοντες, τον έστελναν στα κρατητήρια… Τότε που το ψέμα, η διαφθορά και η διαπλοκή κυβερνούσαν χάρη στις διώξεις και τον φόβο… Τότε που απαγορευόταν να δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων κι αν κάποιοι τολμούσαν να ανήκουν σε κάποια ομάδα, οι άρχοντες έψαχναν κι έβρισκαν τα ονόματα των μελών της ομάδας και φρόντιζαν για την δημόσια διαπόμπευσή τους… Όλα τα παραπάνω σήμερα αποτελούν καταγγελίες του τοπικού Σύριζα! Σύμπτωση θα μου πείτε;
Θα σας απαντήσω πως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Γιατί υπάρχει κι άλλη μια -συμπτωματικά- σημαντική ομοιότητα με εκείνους του καιρούς. Ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης, επιβεβαίωσε την ομοιότητα των καιρών μας με αυτών του ΄73, αφού αντί να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στις καταγγελίες, ασχολήθηκε μόνο με τα ονόματα της επιτροπής που υπέγραφαν την ανακοίνωση! Τώρα τι λέτε; Συμφωνείτε πως τα σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» είναι πολύ πετυχημένο;


Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι τέτοιες αυτές οι μέρες, που πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά!… Μίλησε ο κύριος Μαράκης στον αέρα του «Μεσόγειος FM» για κύκλους που υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής! Ποιο έργο κύριε Μαράκη; Επίσης κάνατε λόγο για τον πόλεμο που σας κάνουν τοπικά έντυπα που με τα αχαρακτήριστα (όπως τα χαρακτηρίσατε) δημοσιεύματα τους, προσβάλουν την κοινή γνώμη! Είμαι πολύ περίεργος δήμαρχε γιατί ενώ δεν έχεις πρόβλημα να «δώσεις» τα ονόματα ακόμα και της επιτροπής του Σύριζα, γιατί δεν λες το όνομα του τοπικού έντυπου που ισχυρίζεσαι ότι σου κάνει πόλεμο. Πες μας, γιατί μου μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά με τις υπόνοιες που αφήνεις! Δηλαδή αν υποψιαστώ, πως εννοείς την «Μάσκα» θα πεθάνωωωω! Καραρχήν λες ανακρίβειες γιατί δεν είναι μόνο η «Μάσκα» που έγραψε για την δημαρχεία σου και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, αλλά έχουν γράψει και η «Ελευθεροτυπία» και η «Καθημερινή» και όπως πάει, θα γράψουν κι άλλες πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες!... Εκτός κι αν μας πεις ότι και μέσα σε αυτές τις εφημερίδες, κρύβονται κύκλοι που θέλουν να πλήξουν το δημοτικό σου έργο!! Αν και προσωπικά πιστεύω πως από όλους τους δημοσιογράφους που έχουν ασχοληθεί με το έργο σου, καταλληλότερη θα ήταν η Νικολούλη. Είναι η μόνη που θα μπορούσε να το εντοπίσει, για να δούμε κι εμείς ποιο είναι! Επίσης δήμαρχε είπες πως αυτά τα τοπικά έντυπα με τους τρόπους και τις μεθόδους που δημοσιεύουν αυτά που δημοσιεύουν, προκαλούν την αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Αν αναφέρεσαι στα δημοσιεύματα μας, πρέπει να ξέρεις ότι δημοσιεύουμε ό,τι ακριβώς πληροφορούμαστε, βλέπουμε, ακούμε και θεωρούμε σημαντικό να το γνωρίζει και η κοινή γνώμη.


Ως επί των πλείστων δημοσιεύσαμε μέχρι σήμερα εικόνες και ντοκουμέντα του «έργου» της δημοτικής αρχής. Όπως κάνουμε και στο σημερινό φύλλο, που δείχνουμε το πραγματικό πρόσωπο της ανακύκλωσης που γίνεται στο νησί. Μέσα στον δημοτικό σκουπιδότοπο, ένα μόνο κοντέϊνερ, ενώ μάλλον θα έπρεπε να είναι τρία, όσα και τα ανακυκλώσιμα υλικά, και απέξω(;!), στοιβαγμένα δεμάτια από χαρτί που αν βρέξει και βραχούν, θα είναι άχρηστα γιατί βρεγμένα δεν τα παίρνει η εταιρία! Επίσης δημοσιεύουμε και την μοναδική πρέσα που συμμετέχει στην ανακύκλωση και έχει σκοπό να πακετάρει όλο αυτό το βουνό από χαρτόνια. Όπως μπορεί να διαπιστώσετε λόγω του αντιστρόφως αναλόγου μεγέθους της πρέσας με του όγκου του χαρτιού, η διαδικασία θα πάρει …χρόνια! Επίσης θα πρέπει να σημειώσω ότι όπως βλέπετε μέσα στο βουνό από χαρτιά βρίσκονται και πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, ακόμα και ντενεκάκια! Αν αυτό το λέτε εσείς κύριε δήμαρχε ανακύκλωση, τότε δικαίως λέτε ότι με αυτά, έχει αγανακτήσει ολόκληρη η κοινή γνώμη! Και μιας και μας διαβάζετε, διαβάστε παρακαλώ και την επιστολή που σας στέλνουν τα παιδιά της Δ' τάξης Δημοτικού. Αυτά τα παιδιά που ακόμα πιστεύουν σε όνειρα και ονειρεύονται μια πιο όμορφη Νάξο και ένα ωραίο και ασφαλή σχολείο, μήπως τα έχετε απογοητεύσει κύριε Μαράκη; Γι' αυτά τα παιδιά και τους νέους μας οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε κύριε δήμαρχε και δεν ξέρω για εσάς, εμείς πάντως, σαν έντυπο, κάνουμε ό,τι μπορούμε!

Μιας και αναφέρθηκα στους νέους του νησιού μας και επειδή πολύς λόγος έγινε γύρω από την πολιτιστική εκδήλωση του ρακιτζού, που θα στήσει το τοπικό συμβούλιο νέων την προσεχή Κυριακή πρέπει να σημειώσω τα εξής. Καταρχήν πώς γίνεται να στηθεί παραδοσιακό ρακιτζό μέσα στην παραλία, μπροστά από την εμπορική τράπεζα; Τα ρακιτζά αποκαλούνται και είναι παραδοσιακά όταν γίνονται με τους παραδοσιακούς τρόπους, από τους παραδοσιακούς τιμητές τους, στους παραδοσιακούς τους τόπους, που είναι τα χιλιάδες μητάτα που είναι σκορπισμένα σ' ολόκληρο το νησί. Άμα αγαπητοί νέοι του τοπικού συμβουλίου παίρνεις ένα παραδοσιακό δρώμενο από τον φυσικό του χώρο και το παρουσιάζεις στο κέντρο της πόλης, τότε δεν κάνεις πολιτισμό, αλλά σόου! Αυτά βέβαια όφειλαν να σας τα πουν τα μέλη του ΠΟΔΝ, που έχουν χρέος να προάγουν τον πολιτισμό μας, αλλά με δεδομένο τον πρόεδρο του οργανισμού, καταλαβαίνει η κοινή γνώμη γιατί δεν γίνεται τίποτα σωστά, και μετά δικαίως αγανακτεί! Τέλος πάντων. Χαιρετώ το τοπικό συμβούλιο καθώς είναι θετικό σημάδι η συμβολή των νέων στα κοινά και μακάρι αυτή η «εκδήλωση» να μην είναι η μοναδική τους εμφάνιση και συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου μας. Γύρω από τα πολιτιστικά της Νάξου (και μιας και το έφερε η κουβέντα) μπορείτε να ενημερωθείτε και από το μπλογκ fraxios όπου στις σελίδες του θα βρείτε ακόμα και τον κύριο Μυλωνά που τον ψάχνει όλος ο κόσμος!
Και επειδή από ότι είπε ο κύριος Μαράκης ενοχλείται και από τα δημοσιεύματα στα διάφορα μπλογκ του νησιού, καλό είναι να τα επισκέπτεστε τώρα ακόμα, πριν απαγορευτούν, και να ασκήσετε το δικαίωμα σας για ενημέρωση!


Μέρες που είναι λοιπόν, θέλω να δώσετε την προσοχή σας σε μια επιστολή που δημοσιεύουμε σήμερα στη «Μάσκα» και για την οποία οφείλω να γράψω δυο λόγια. Πολλές και διαφόρων ειδών επιστολές έχουμε λάβει στον ενάμιση αυτό χρόνο που κυκλοφορεί η εφημερίδα. Μια από αυτές είναι η επιστολή που μας ήρθε από την Αγγλία και δεν δημοσιεύεται σήμερα επειδή προκαλεί εντύπωση η απόσταση που χωρίζει εμάς εδώ, από τον αποστολέα της επιστολής. Ούτε επειδή κάποιος έξαποδω, χάλασε χρόνο και έκατσε κι έγραψε μια -χειρόγραφη μάλιστα- επιστολή, με σκέψεις του που μας αφορούν. Αυτή η επιστολή δημοσιεύεται γιατί αξίζει να διαβαστεί το περιεχόμενό της από όσους πιο πολλούς γίνεται. Γιατί μας χρειάζεται πού και πού ένα σοκ, έτσι για να ξυπνάμε και να αναπροσδιοριζόμαστε σε σχέση με την ταυτότητα μας ως Έλληνες. Ο Νίκος ο Τσιφόρος είχε πει ότι αφορμή για να γράψει την «Ελληνική μυθολογία» του, στάθηκε ένας εγγλέζος που ξεναγούσε τουρίστες στην Ολυμπία. «Ήταν τόσες οι γνώσεις του βρετανού, που πολλά από αυτά που έλεγε, εγώ δεν τα γνώριζα και ντράπηκα πολύ γι' αυτό! Θεώρησα λοιπόν χρέος μου να κάτσω, να μάθω και να γράψω το βιβλίο αυτό.» έγραψε στον επίλογο της ελληνικής μυθολογίας του ο Ν. Τσιφόρος.


Χρέος όλων μας -ως Έλληνες- είναι να κάτσουμε και να μάθουμε την ιστορία μας! Σκεφτείτε μόνο ότι τα συνθήματα-αιτήματα της εποχής του ΄73 σήμερα το 2008 παραμένουν εδώ στη Νάξο ακριβώς τα ίδια! Ψωμί που όπως πάμε δεν θα τρώμε έχουμε λόγο της ακρίβειας και αναδουλειάς των τελευταίων ετών, παιδεία, που από ότι ξέρετε διαθέτουμε ακατάλληλα κτήρια για να τη στεγάσουμε και ελευθερία που από ότι φαίνεται, όσο πάει, μας την στερούν όλο και πιο πολύ! Πιο πολύ όμως οφείλουν να διαβάσουν την ελληνική ιστορία, οι άρχοντες μας και να διδαχτούν από αυτήν, ώστε να μην επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος. Γιατί θα διαπιστώσετε αγαπητοί μας άρχοντες ότι αυτοί που έκαναν τα ίδια λάθη που έκαναν και άλλοι πριν από αυτούς στο παρελθόν, αποτέλεσαν και οι ίδιοι παρελθόν! Και με αυτή την σκέψη δεν ξέρω για σας (δεν εννοώ τους άρχοντες γιατί αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς τελειωμένοι!) εγώ πάντως τελείωσα. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή που θα τα πούμε και πάλι μαζί, να είστε και να περνάτε όλοι καλά.

Ducamel01 είπε...

Στην ενότητα "Αιολικό Πάρκο στην Περιοχή της Κωμιακής" αναρτήθηκε κείμενο που αναγνώσθηκε , στην ενημερωτική ημερίδα που έγινε στην Απείρανθο, από τον κ. Γιάννη Φλώρου Μπαρδάνη και το οποίο μας εστάλη από φίλο blogger θα ακολουθήσουν και σχετικές φωτογραφίες που αφορούν τι γίνεται ΤΩΡΑ για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου της Κορώνου.

Για να μεταβείτε απευθείας στο κείμενο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (26 Νοέμβριος 2008 3:55 πμ)

Unknown είπε...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ

Κυκλοφορεί έντονα στο νησί ότι κάποιοι πολίτες προσέφυγαν στο ΣΤΕ εναντίον των ανεμογεννητριών-τερατουργημάτων της Κορώνου. Εκτός όμως από τα ασφαλιστικά που ζητούν μαζί με την προσφυγή πρέπει άμεσα να ζητήσουν και την έκδοση απόφασης απαγόρευσης έναρξης των εργασιών μέχρι την έκδοση της απόφασης για τα ασφαλιστικά, λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί αυτό το έργο, όπως είναι η υπονόμευση μεγάλου αριθμού παλιών και κηρυγμένων ως παραδοσιακών γεφυριών του κεντρικού επαρχιακού οδικού δικτύου της Νάξου, λόγω της μεταφοράς των τεράστιων ανεμογεννητριών, αλλα και οι μεγάλες κατολισθήσεις και πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν στα ξεκοιλιασμένα βουνά πάνω απ' την Κόρωνο και να πνίξουν το χωριό.
Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά σύντομα θα έχουμε. Σε κάθε περίπτωση όποιοι κι αν είναι αυτοί ΜΠΡΑΒΟ τους.
Οι φωτογραφίες του Γιάννη Φλώριου Μπαρδάνη του αγνού αυτού αγωνιστή οικολόγου, με τα ξεκοιλιασμένα βουνά της Κορώνου, θα συγκλονίσουν μόλις δημοσιευθούν.
Ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας κ. Μανωλάς, με άρθρο του στα "Κορωνιδιάτικα Χρονικά" καμαρώνει για το ξεκοίλιασμα των βουνών της Αμμόμαξης...

Unknown είπε...

ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΒΙΤΖΗΛΑΑΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο συμπαθής σε όλους τους Απολλωνιάτες Κώστας Γ. Βιτζηλαίος, που τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο μεράκι καθαρίζει όχι μόνο την παραλία του Απόλλωνα,αλλά και τους γύρω δρόμους, είναι απλήρωτος για το 2007 και ΤΟ 2008. Τα χρήματα που παίρνει για κάθε καλοκαίρι είναι ψίχουλα. Δυστυχώς ο Δήμος Δρυμαλίας εξαντλεί φαίνεται την οικονομική του δυσπραγία στον ΠΑΜΦΤΩΧΟ αυτό εργάτη που ζει με αυτά τα ψίχουλα.
Είναι αδιανόητο να μην έχει το λογιστήριο του Δήμου 2-3000 ευρώ να πληρώσει τον φτωχό και απροστάτευτο Κώστα.
Δήμαρχε, ίσως να αγνοείς αυτή την εκκρεμότητα των υπηρεσιών του Δήμου και γι αυτό σου κάνω έκκληση να ασχοληθείς με τον φτωχό Κώστα. Πίστεψέ με ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

Unknown είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας υπάρχει προς συζήτηση με αριθμό 20 ένα θέμα με τίτλο: "Ανάθεση της ΠΠΕ και ΜΠΕ για την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ οικισμού Απόλλωνα".
Με άλλα λόγια σχεδιάζουν να αναθέσουν απ' ευθείας σε κάποιο μηχανικό να κάνει προκαταρτική μελέτη(;) (ΜΠΕ)και Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για κάποιο ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα. Τι εννοούν; Πάνε να επιχειρήσουν νομιμοποίηση του υπάρχοντος βόθρου επειδή οι υπεύθυνοι του Δήμου είναι κατηγορούμενοι για τη ρύπανση που προκαλείται στη θάλασσα και για ένα έργο που έγινε παράνομα χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις; Αυτό καταλαβαίνουμε τουλάχιστον από τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το θέμα. Αν επιδιώκουν αυτό, τότε πάνε να πετάξουν κι άλλα λεφτά στον βόθρο, για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται πολλές προϋποπθέσεις και διαδικασίες που δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο του θέματος που υπάρχει προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Unknown είπε...

ΑΙΣΧΟΣ:Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Μόλις πληροφορηθήκαμε από υπεύθυνο παράγοντα του δήμου Δρυμαλίας ότι με το θέμα που υπάρχει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για τον λεγόμενο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα, επιδιώκει ο Δήμαρχος τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τοΥ σημερινού παράνομου βόθρου του Απόλλωνα. Αυτό σημαίνει ότι ο βόθρος αυτός θα χαρακτηρισθεί ΒΙΟΚΑ και θα έχει όλες τις άδειες και αποφάσεις που θα τον καθιστούν νόμιμο. Μ' άλλα λόγια επιδιώκουν τη νομιμοιποίηση της σημερινης απαράδεκτης κατάστασης και αυτό επειδή ο Δήμος Δρυμαλίας είναι υπόλογος και έχει τμωρηθεί με πρόστιμα για τη ...ρύπανση της θάλασσας απο τον βόθρο του Απόλλωνα. Θα πετάξουν για άλλη μια φορά τα λεφτά του δημοσίου για να έχουν αυτοί ήσυχο το κεφάλι τους και οι Απολλωνιθάτες κια οι όποιοι τουρίστες να...κολυμπούν σε ένα βόθρο. Το άκουσαν αυτό οι Απολλωνιάτες; Το άκουσε αυτό ο ...μαχητικός Σύλλογος Απόλλωνιατών; Το άκουσε αυτό ο...πολυβραβευμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών, της ΟΝΑΣ κ.λπ.; Ποιος θα ανοίξει το στοματάκι του τώρα που ήρθαν τα δύσκολα; ή θα συνεχίσουν το λιβάνισμα; Πότε ο Επίτιμος θα ξαναβραβεύσει για 20η φορά τον βασικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης πρώην κοινοτάρχη της Κωμιακής; Οι Απολλωννιάτες σύμβουλοι του δημ. διαμερίσματος της Κωμιακής θα πάνε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν; Θα πάνε να ζητήσουν νέο σύγχρονο βιολογικό σε κατάλληλη θέση; ή θα σιωπήσουν όπως ξέρουν;
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΒΟΘΡΟΥ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Unknown είπε...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΥ

Πολίτες από τη Νάξο κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως του έργου Αιολικό Πάρκο Νάξου. Ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2010. Αναμένεταιαπό μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της ημερομηνίας εκδίκασης της αίτησης αναστολής έναρξης του έργου (ασφαλιστικά μέτρα).

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Η αρχική πληροφόρηση πυο είχε το blog είναι και η ακριβής. Η χτεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που είχε θεμα τον ...ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα (Θέμα 20ο) αφορούσε τελικά τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του υπάρχοντος βόθρου, προκειμένου να αποφύγουν οι υπεύθυνοι του Δήμου τις αστικές και ποινικές ευθύνες για τη ρύπανση της θάλλασσας από τα λύμματα του.
Τα παραπάνω είναι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες. Συμφώνησαν βέβαια όλοι-συμπολίτευση και αντιπολίτευση- ότι αυτός ο βόθρος δεν παίρνει θεραπεία. Για να έχουν όμως και το κεφάλι τους ήσυχο και συμφωνησαν όλοι -συμπολίτευση και αντιπολίτευση-να προχωρήσουν τις διαδικασίες ...νομιμοιποίησης του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Παράλληλα βέβαια ...ψέλισαν και κάποιες κουβέντες για μελέτη χωροθέτησης νέου βιολογικού στον Απόλλωνα, έτσι προφανώς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Απολλωνιατών και για να αποφύγουν την κατακραυγή. Όμως η αλήθεια είναι ότι αποφάσισαν να επιδιώξουν να νομιμοποιήσουν τον υπάρχοντα βόθρο βγάζοντας εκ των υστέρων και μετά από 30 τόσα χρόνια τις εκρίσεις που τότε δεν μπορούσαν να εκδοθούν.
Ποιος αλήθεια "νοσηρός εγκέφαλος" συνέλαβε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ; Μήπως τους φώτισε ο ...Εφραίμ;
Πρόκειται βέβαια για μια παράνομη και διάτρητη απόφαση που θα καταρριφθεί με την πρώτη προσφυγή στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ducamel01 είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ Α/Γ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Μ Ο Ν Ο ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ).

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ.ΚΑ Η ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ.


ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ...ΔΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ....

Σας παρακαλώ σεβαστείτε το και μην παρασύρεστε. Μακροπρόθεσμα αποδίδει. Συγγνώμη για την άσχετη διακοπή.

Σας ευχαριστώ.

Unknown είπε...

ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΜΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Το ιστορικό βουνό της Αμμόμαξης, το βουνό που κρύβει στα σπλάχνα του το σμυρίγλι,που φαίνεται απ' το ανατολικό Αιγαίο, ξεκοιλιάστηκε για να τοποθετήσουν στην κορφή του ανεμογεννήτριες. Δείτε τις φωτογραφίες της βιβλικής καταστροφής στη σελίδα ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και θα καταλάβετε.

Πέτρος είπε...

Φίλοι κα μη (οι δήμιοι του) του Απόλλωνα σας προετοιμάζω για τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις σχετικά με τον βιολογικό-βόθρο και κυρίως για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Δρυμαλίας και οι περί αυτόν για να εξαφανίσει τον Απόλλωνα (ο λόγος που γράφεται και στο καφενείο).

Κατ΄αρχήν να σας ενημερώσω ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρήσεως Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) που εδρεύει στη Αθήνα (Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας) με σήμα του Λιμεναρχείου Νάξου διενήργησε με δύο υπαλλήλους της αυτοψία στον βόθρο την 30 Σεπτεμβρίου 2008 (αυτό ΔΕΝ το γνώριζαν μέχρι σήμερα που το έμαθαν από την Αθήνα ούτε ο Πρόεδρος ούτε οι Σύμβουλοι του Τοπικού Συμβουλίου)και διαπίστωσε ελλείψεις, παραλείψεις, δυσλειτουργείες, παρανομίες, ο αριθμός των οποίων είναι ατελείωτος, και ο Δήμαρχος Δρυμαλίας εκλήθη με έγγραφο να απολογηθεί εντός προθεσμίας.
Το έγγραφο που καλείται ο Δήμαρχος σε απολογία με όλο το αιτιολογικό με αίτηση το πήραμε σήμερα στα χέρια μας και
ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΥ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΔΩ
(Το έγγραφο θα αναρτηθεί τόσο για σχολιασμό όσο και για ενημέρωση).

Πέραν από τις παρανομίες που περιγράφει θα διαπιστώσετε ότι:

α. Ο περίφημος ΒΙΟΚΑ απλά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και με τη σφραγίδα της αρμόδιας υπηρεσίας (καταγράφονται όλα στο έγγραφο της ανεξάρτητης αρχής).
β. Το καλοκαίρι κολυμπούσαμε στα σκατά μας αφού το βυτίο έπαιρνε 30 κυβικά ημερησίως και το προς επεξεργασία υλικό ήταν 250 κυβικά
γ. Τα στερεά που περισυλλέγοντο από τα φρεάτια, κατά δήλωση του υπευθύνου του Δήμου που συνόδευε την επιτροπή, απορρίπτοντο στους κοινούς κάδους σκουπιδιών. Δηλαδή εκεί που κυκλοφορούσαν τα παιδιά μας, στην πλατεία.
δ. Το Σεπτέμβρη τα πολλά πήγαινε-έλα του βυτιοφόρου δεν είχαν να κάνουν με την ευαισθησία του Δημάρχου αλλά με την επικείμενη επίσκεψη της επιθεωρήσεως.

Και τώρα στο ψητό. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε ανάλογη ερώτηση της Επιτροπής προς τον παριστάμενο εκπρόσωπο του Δήμου (πιθανώτατα κάποιον Αντιδήμαρχο) αυτός απάντησε ότι "σε εξωτερικό συνεργάτη έχει ανατεθεί η εκπόνηση ΜΠΕ για το σκοπό της περιβαντολλογικής αδειοδότησης". Είναι προφανές λοιπόν ότι, εκτός της ψευδούς δηλώσεως , το 20ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας της 29ης Νοε (που είναι και η θηλειά για τους εχθρούς του Απόλλωνα) αφορούσε αυτή τη μελέτη που φυσικά, κατά τις προσφιλείς μεθόδους του Συστήματος τους, έχουν στο νου τους να τη μεταχρονολογήσουν ώστε να βγούν σύννομοι (το βράδυ θα αναρτηθεί απόφαση μεταχρονολογημένη του Δήμου που ελήφθη το 2007 και την πήγαν πίσω στο 2004 γιατί έτσι βόλευε). Έλα όμως που εμείς ήδη έχουμε καταθέσει (μετξύ άλλων) στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρήσεως Περιβάλλοντος την ημερησία διάταξη της συνεδριάσεως της 29ης Νοε (ευχαριστούμε το Naxiosblogspot) του Δήμου όπου φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει Μελέτη αλλά και το ότι δεν έχει ανατεθεί η εκπόνηση της.
Δεν θα σας κουράσω άλλο . Μείνετε σε αναμονή μέχρι το βράδυ (το αργότερο αύριο το πρωί).
ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ (αναφέρει ότι είναι πλησίον της παραλίας). ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Ducamel01 είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS KAI ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ...ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΔΩ.


Μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής της προσφυγής θα υπάρχει αναρτημένη στην αρχική σελίδα του Blog.

Unknown είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σε διάφορους Απολλωνιάτικους κύκλους που επικοινώνησαν με τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Απολλωνιατών ανήσυχοι για όσα γράφονται και ακούγονται αυτές τις μέρες, δήλωσε ο Εξουσιαστής Πρόεδρας ότι επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δρυμαλίας κια τον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση που πήραν στις 29 Νοεμβρίου αφορά τη μελέτη για ...νέο βιολογικό καθαρισμό. Κατόπιν των ανωτέρω, επισημαίνει με τον γνωστό στόμφο ο Επίτιμος, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, όλα είναι υπό...έλεγχον. Αυτά φέρεται να έχει δηλώσει ο Επίτιμος. δεν διάβασε την έκθεση-καταπέλτη των Επιθεωρητών, δεν ζήτησε να πάρει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από όσα καταγγελθηκαν από το blog. Δυστυχώς ο Επίτιμος τηρεί σταθερά την θέση του: "Με την εξουσία πρέπει να τα έχουμε καλά".

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ Ι. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Επιχείρηση νομιμοποίησης του παράνομου «ΒΙΟΚΑ» του Απόλλωνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας στη συνεδρίασή του της 29.11.2008 πήρε και μάλιστα ομόφωνα μια περίεργη απόφαση, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου. Αποφάσισε και ανάθεσε ήδη μελέτη ΠΕ για την έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων λειτουργίας του καθ’ ολοκληρίαν παράνομου «βιολογικού καθαρισμού» του Απόλλωνα. με στόχο τη …νομιμοποίησή του.
Είναι γνωστό ότι ο λεγόμενος «βιολογικός καθαρισμός» του Απόλλωνα, που στην πραγματικότητα είναι ένας απλός συλλεκτήριος βόθρος, έχει κατασκευαστεί από την Κοινότητα Κορωνίδας πριν από 15 χρόνια και είναι 100% παράνομος. Δεν έχει καμιά απολύτως έγκριση χωροθέτησης, κατασκευής ή λειτουργίας και βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, στην καρδιά του οικισμού και σε άλλη θέση από εκείνη που προβλεπόταν αρχικά. Με την ενέργεια αυτή ο Δήμαρχος επιδιώκει αποκλειστικά τη διαιώνιση της υπάρχουσας απαράδεκτης κατάστασης. Πιστεύει ότι έτσι θα απαλλαγεί απ’ το πρόβλημα ο Δήμος –όχι φυσικά ο τόπος-και θα αποφύγει τους ελέγχους τα πρόστιμα και τα δικαστήρια.
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λίγες μέρες μετά την έκδοση της Έκθεσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (αρ. πρωτ. 12258/3.11.08) με την οποία καλείται ο Δήμος σε απολογία.: «Έκθεση μερικού ελέγχου τήρησης περιβαλλοντικών όρων και περιβαλλοντικής νομοθεσίας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Απόλλωνα Δήμου Δρυμαλίας Νάξου». Για το περιεχόμενο της έκθεσης δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο. Η έκθεση αυτή -καταπέλτης - διαπιστώνει σωρεία παρανομιών στην κατασκευή και στη λειτουργία του «βιολογικού καθαρισμού». Αναφέρει μεταξύ άλλων: «1) Η εγκατάσταση επεξεργασίας κατά την χρονική στιγμή πραγματοποίησης της αυτοψίας λειτουργούσε χωρίς εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. 2) Η εγκατάσταση δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη άδεια διάθεσης λυμάτων, σε αντίθεση με τις διατάξεις της Υγειονομικής Διάταξης . 3) Τα παραγόμενα στερεά απόβλητα διαχειρίζονταν χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια, σε αντίθεση με τις διατάξεις της ΚΥΑ 50910/2727. 4) Από τη γενικότερη εικόνα της μονάδας κατά τη στιγμή της αυτοψίας εξάγεται το συμπέρασμα ότι αυτή λειτουργούσε με σοβαρές παραλείψεις, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά παράβαση των προβλεπομένων…Και καταλήγει: για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις της παρούσης έκθεσης καλείστε σε απολογία (ο δήμος) εντός 10 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία της επίδοσής της». Ο έλεγχος των Επιθεωρητών προκλήθηκε από ενέργειες του Λιμεναρχείου Νάξου το περασμένο καλοκαίρι και έγινε στις 30.9.2008.
Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου θα προσφύγει στην Περιφέρεια για την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, έστω κι αν την ψήφισε. Το ίδιο πρέπει να πράξουν το Τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας, οι Απολλωνιάτες σύμβουλοι του Τοπικού Συμβουλίου και φυσικά ο Σύλλογος Απολλωνιατών.
Αν ο Δήμος θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει το οξυμμένο πρόβλημα της αποχέτευσης του οικισμού του Απόλλωνα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέου σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού σε άλλη κατάλληλη θέση. Παράλληλα μέχρι την κατασκευή του ΒΙΟΚΑ ο υπάρχων βόθρος πρέπει να λειτουργεί μόνο ως συλλεκτήριος και τα λύματα να μεταφέρονται με βυτιοφόρα στον βιολογικό της Χώρας.

Πέτρος είπε...

Με αφορμή την Δήλωση του π. Βουλευτού κ. Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ αναφορικά με την προσπάθεια αδειοδοτήσεως του παράνομου ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα φιλοξενήθηκαν σήμερα στο Μεσόγειος FM της Νάξου ο Δήμαρχος Δρυμαλίας και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Ν.Λεβογιάννης. Το ηχητικό ντοκουμέντο θα αναρτηθεί σύντομα στο παρόν blog. Επισημαίνονται τα ακόλουθα από τον διάλογο:

α. Είναι πλέον γεγονός ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια για αδειοδότηση του υφισταμένου ΒΙΟΚΑ. Δεν πρόκειται για νέο έργο. Επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος ότι οι ενέργειες εκπονήσεως ΜΠΕ έχουν να κάνουν με την εκτελεσθείσα επιθεώρηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) που έγινε στις 30 Σεπ 2008 και τις παρατηρήσεις που κατέγραψε.
β.Σε αλεπάλληλες ερωτήσεις της δημοσιογράφου ο Δήμαρχος ποτέ δεν απήντησε στο ερώτημα αν ενημέρωσε το Συμβούλιο για το έγγραφο της ΕΥΕΠ επειδή προφανώς δεν το έκανε.
γ. Ό Δήμαρχος εξέφρασε το παράπονο που δεν του έχουμε και υποχρέωση για τις προσπάθειες που κάνει για τον Απόλλωνα. Προφανώς θα εννοεί την αγωνιώδη προσπάθεια του για αδειοδότηση του βόθρου προκειμένου να σώσει τον εαυτούλη του από τον Εισαγγελέα αφού τα αδικήματα κατά του περιβάλλοντος είναι αυτόφωρα.
δ. Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο ως έγκλημα εις βάρος της Νάξου και του Απόλλωνα, σημείωσε ότι για το έργο αυτό πρέπει να κρεμάσουμε ανθρώπους και να στήσουμε ανθρώπους στον τοίχο όχι για να τους φτύνουμε αλλά να τους δείχνουμε. Κι είπε και το προφανέστατο "Αυτοί που ήταν εκεί άφησαν να γίνει το έγκλημα". Αλήθεια για ποιόν Κοινοτάρχη, Συμβούλιο και Έπαρχο κτυπάει η κουδούνα;(είπαμε το ηχητικό ντοκουμέντο θα "αναρτηθεί")
ε. Ανέφερε ότι έχουν δοθεί για τον ΒΙΟΚΑ 96000 ευρώ τον τελευταίο καιρό. Το ερώτημα μου τώρα εμένα είναι με τα 96000 ευρώ πετύχατε Δήμαρχε τα αποτελέσματα που κατέγραψε η ΕΥΕΠ στις 30 Σεπτ 2008;
στ. Ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι κλήθηκε σε απολογία και ισχυρίστηκε ότι ένα χαρτί του ζήτησε το Υπουργείο. Παρά το ότι ο Δήμαρχος είχε μπροστά του το έγγραφο της ΕΥΕΠ όπως έδειξε η συζήτηση με την κ Μπράουν εν τούτοις δεν διάβασε φαίνεται ποτέ την τελευταία παράγραφο του.(το έγγραφο έχει αναρτηθεί και στο blog).
στ. Ο δήμαρχος παραπονέθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούν και στέλνουν χαρτιά στον Εισαγγελέα. Ο Δήμαρχος προφανώς θα μας ήθελε παθητικά ανθρωπάκια των βουλήσεων του.
ζ. Σε αποστροφή της παρεμβάσεως του κ Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ για την μολυσμένη θάλασσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη όπως μαρτυρούν τα δείγματα. Δήμαρχε τα δείγματα τα εξετάζει υφισταμένη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ και ρώτα τον ΝΤΑΜΠΑΚΗ ποιαχρονιά πήρε έγγραφο τον Ιούνη ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη για κολύμπι και επί πλέον τι έκανε το χαρτί, πως το χειρίστηκε. Δήμαρχε απέσυρε την οικογένεια του από τα μπάνια και κολυμπούσαμε εμείς στα σκατά.
η. Κάποια στιγμή ο Δήμαρχος έμπλεξε δίκτυο αποχέτευσης και εξαγωγή ΒΙΟΚΑ. Εκεί φάνηκε ότι κάτι έχει μπερδέψει. Θα το ψάξουμε.
θ. Ο Δήμαρχος λαίκισε επανειλλημένως μιλώντας για βίλλες, ανθρώπους που επισκέπτονται τον Απόλλωνα 15 ημέρες τον χρόνο, για τους ανθρώπους που μπλόκαραν το αλιευτικό καταφύγιο (τελικά ήταν αλιευτικό καταφύγιο όπως φαίνεται και όχι επισκευή του υφισταμένου), για ανθρώπους που λειτουργούν ιντερνέτ, για ανθρώπους που δημοσιεύουν φωτογραφίες του ΒΙΟΚΑ και στο αποκορύφωμα του ντελιρίου του απέδωσε ευθύνες στο Βουλευτή ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ για το παράνομο έργο του ΒΙΟΚΑ (που έκανε το Επαρχείο χειμώνα. Όπως και το δρόμο της Καυκάρας χειμώνα τον κάνατε ύποπτοι)
ι. Ο Πολ. Μηχανικός κ. Ν ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ανέφερε ότι όχι μόνο ο ΒΙΟΚΑ αλλά και άλλα έργα (δρόμος Καυκάρας) ως παράνομα εκτελούνται τον χειμώνα ώστε να μην πάρει είδηση κανείς την παρανομία.
ια. Υπερτονίσθηκε ότι ο ΒΙΟΚΑ είναι απολύτως παράνομος και αναφέρθηκε στα έγγραφα του ΓΕΝ που τον χαρακτηρίζουν έτσι αφού βρίσκεται εντός της θαλάσσης.
ιβ. Αναφέρθηκαν οι παραστάσεις προς τον Σύλλογο από το 1994 για τις παρανομίες
ιγ. Τέλος διερωτήθηκε πως ξοδεύονται χρήματα σε έργο που έχει κριθεί παράνομο.

Unknown είπε...

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΞΟΥ-ΠΕΚΙΝ

Από τις εκλογές της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου προέκυψε το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕ.ΚΙ.Ν.

Διοικητικό Συμβούλιο
Βασιλάκη Μαρία
Βάσιλας Γιάννης
Κοντοπίδης Βασίλης
Νικολάκης Νίκος
Σπανέλη Σοφία
Φραγκουδάκη Κατερίνα
Χερουβείμ Σοφία

Αναπληρωματικά μέλη
Καπίρη Μαρία
Κουρομιχελάκης Άγγελος

Εξελεγκτική Επιτροπή
Δρύλλη Έλλη
Καμβύσης Γιώργος
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Στις εκλογές αυτές υπήρξε μαζικότερη συμμετοχή πολιτών, γεγονός που δείχνει την ανάγκη της ύπαρξης μιας ουσιαστικής περιβαλλοντικής κίνησης στη Νάξο.

Η έλλειψη Δημόσιου Χώρου στο νησί έγινε για μια ακόμα φορά εμφανής αφού οι εκλογές της ΠΕ.ΚΙ.Ν έγιναν στο υπόγειο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Κλίμακα», κάτω από αντίξοες συνθήκες
Ευχαριστούμε θερμά την «Κλίμακα» για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Σκαρβέλη. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο για να καθοριστούν οι αρμοδιότητες των μελών.

Εφορευτική Επιτροπή

Unknown είπε...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το συμπέρασμα από τη μελέτη της απόφασης του Δ.Σ. για τον βόθρο του Απόλλωνα λέει με απλά λόγια τα εξής: Ψηφίζουμε ομόφωνα τη σύνταξη μελετών για να δοθούν άδειες λειτουργίας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό του οικισμού Απόλλωνα. Από τις μελέτες αυτές εκτιμά το Δ.Σ. ότι μπορεί θα προκύψουν συμπληρωματικά έργα για τη νόμιμη λειτουργία του και ...πιθανή μετεγκατάστασή του.
Επομένως έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια του Δήμου να κουκουλώσει όλες τις παρανομίες που υπάρχουν στον βόθρο για ποιο λόγο; Απλούστατα για να μην ελέγχονται οι αρμόδιοι του δήμνου από άλλες αρχές (Λιμεναρχείο, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνη κ.λπ.) για τη ρύπανση της θάλασσας και τους κινδύνους που προκαλούνται για την υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών του Απόλλωνα. Γιατί τώρα προέκυψε η ανάγκη τέτοιας απόφασης; Απλό κι αυτό, τώρα για πρώτη φορά υπάρχει έλεγχος των εγκαταστάσεων από την Επιθεώρηση Περιβάλλονοτς και έκθεση καταπέλτης με την οποία καλείται ο Δήμαρχος σε απολογία εντός 10 ημερών. Έπρεπε λοιπόν ο Δ¨ημαρχος να παρουσιάσει ένα χαρτί που να λέει: "Να εγώ κάνω κ΄'αποιες προσπάθειες..." ελπίζοντας ότι έτσι θα γλιτώσει την τιμωρία. Κουτοπονηριές Απεραθίτικες με την ...ομόφωνη ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου. Γενικό συμπέρασμα: Με τη νομιμοποίηση του βόθρου παραπέμπεται στις καλλένδες η κατασκευή στον Απόλλωνα νέου και σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού. Εξ άλλου ο...ειδικός στα θέματα αυτά πρώην αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντάκης δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι δεν υπάρχει μέρος για να μεταφερθεί ο βιολογικός του Απόλλωνα γιατί ο οικισμός έχει ...επεκταθεί. Πού τα έμαθες αυτά κύριε Αντιδήμαρχέ μας;
Μήπως τα έχει προφητέψει κι αυτά η γριά ...Κουφίτενα; Μήπως τα διάβασες σε κανένα ...αρχαίο σύγγραμμα; Μήπως αν γίνει βιολογικός στον Απόλλωνα θα κηρυχτεί ο ...τριτος παγκόσμιος πόλεμος;

parliamentarian είπε...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΗ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ 1-12-2008

Η Νάξος διαθέτει πλέον αυτοτελές γραφείο Ο.Α.Ε.Ε. μετά και την απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης κας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου. Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως(ΦΕΚ. 2421/28-11-2008) και ορίζει ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Ο.Α.Ε.Ε. στη Νάξο τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2008.
Η λειτουργία του αυτοτελούς τμήματος Ο.Α.Ε.Ε. στη Νάξο αποτελεί ιστορικό γεγονός αλλά και σημαντική κατάκτηση για όλους τους επαγγελματίες του νησιού που υλοποιήθηκε μετά από τις επίπονες αλλά και συλλογικές προσπάθειες του κ. Βρούτση και του Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων Νάξου και Κυκλάδων με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Παπαθανασίου, το Γενικό Γραμματέα κ. Δημοσθένη Μαμμωνά αλλά και την Υπουργό κ. Πετραλιά.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:
«Ένα δίκαιο αίτημα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του νησιού ικανοποιήθηκε. Με την άμεση λειτουργία τμήματος Ο.Α.Ε.Ε. στη Νάξο, οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Δεν θα αναγκάζονται πλέον να αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε μετακινήσεις προς τη Σύρο και τον Πειραιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό κ. Φ. Πάλλη – Πετραλιά, τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παπαθανασίου και το Γ. Γραμματέα κ. Μαμμωνά για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αποτελεσματικότητά τους στη λύση του προβλήματος. Η άριστη συνεργασία μας με τους Εμπορικούς Συλλόγους των Κυκλάδων συνεχίζεται με στόχο να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον των νησιών μας».

Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από επιβεβαίωση της διεύθυνσης ηλ. ταχυδρομείου, παραθέτουμε επιστολή του πρώην βουλευτή κ.Λεβογιάννη προς την κ.Ρούλα Μπράουν σχετικά με την εκπομπή στο σταθμό ΜεσόγειοςFM στις 5/12/2006
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς
τη Διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM»
Κυρία Ρούλα Μπράουν


Αθήνα 5.12.2008


Κυρία Μπράουν

Σε συνέχεια της χτεσινής μου ανακοίνωσης για τον «βιολογικό καθαρισμό» του Απόλλωνα και με αφορμή όσα είπε ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης στον σταθμό σας, θα ήθελα να κάνω τα παρακάτω σχόλια:

1) Από τη χτεσινή εκτενή συζήτηση στον σταθμό σας για το παραπάνω θέμα και από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των πρώην Δημάρχων έγινε πλήρως αντιληπτό ότι με την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Δρυμαλίας στις 29.11.2008 επιχειρείται να «νομιμοποιηθεί» ένα εξ ολοκλήρου παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών κατασκεύασμα. Αισιοδοξώ ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρουν το θάρρος να πάρουν πίσω αυτή την παράνομη απόφασή τους, η οποία έτσι κι αλλιώς θα καταπέσει με την πρώτη προσφυγή που θα γίνει στην Περιφέρεια. Η έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αρκεί και μόνο για να καταδειχτεί το μέγεθος των παρανομιών που έχουν διαπραχθεί σ’ αυτό το «έργο». Δεν μπορεί να επιχειρούν το κουκούλωμα ενός προβλήματος, το οποίο μάλιστα άπτεται της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

2) Ο παράνομος αυτός «βιολογικός καθαρισμός» κατασκευάστηκε από την Κοινότητα Κορωνίδας και το Επαρχείο Νάξου το 1992, όταν ήταν Έπαρχος ο κ. Γεωργόπουλος, διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την εποχή εκείνη (1990-1996) δεν είχα εκλεγεί βουλευτής και παρά την αντίδρασή μου δεν είχα τη δυνατότητα να σταματήσω αυτή την παρανομία, όπως έκανα την περίοδο 1981-1989 και 1996-2004, που ήμουν βουλευτής, όταν από κοινοτάρχες και δημάρχους επιχειρήθηκαν καταστροφικές επεμβάσεις στον Απόλλωνα όπως η απόπειρα τσιμεντόστρωσης του μοναδικού βράχου της Καυκάρας και η μετατροπή του σε πάρκινγκ, η απόπειρα κατασκευής γεφυριού στην εκβολή του χειμάρρου πάνω στην άμμο κ.λπ. Αν ήμουν βουλευτής το 2004 το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα θα είχε προχωρήσει, αλλά όχι φυσικά εκείνο το τερατούργημα που προωθούσε το Επαρχείο Νάξου, στο οποίο προβλεπόταν εκτός των άλλων και η εξαφάνιση με τόνους τσιμέντου του πανάρχαιου μόλου του αρχαίου λατομείου.

3) Το 2003 με τον ερχομό της «ΕΓΝΑΤΙΑ» στη Νάξο, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές από τις θεομηνίες, είχα προτείνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ενός πρωτογενούς βιολογικού καθαρισμού στην Κωμιακή και ενός νέου σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού στον Απόλλωνα. Δυστυχώς για τον Απόλλωνα δεν εισακούστηκα από τον Δήμο, ούτε από το Επαρχείο. Στην Κωμιακή έγινε από την ΕΓΝΑΤΙΑ ο πρωτογενής βιολογικός καθαρισμός που υπάρχει ως σήμερα, αλλά και αυτός τοποθετήθηκε από το Επαρχείο σε λάθος θέση, με αποτέλεσμα να προκαλούνται στην Κωμιακή σοβαρότατα προβλήματα από τις οσμές και τα κουνούπια και να μην προστατεύεται επαρκώς το ρέμα από την ρύπανση. Ο Απόλλωνας έχασε τότε την ευκαιρία.

4) Όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή σας εκπομπή, από το 1999 μέχρι το 2008 έχουν κυριολεκτικά πεταχτεί μέσα στον «βιολογικό» γύρω στα 350.000 ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις χωρίς αποτέλεσμα και δεν γνωρίζω πόσα πετάχτηκαν πριν το 1999. Με τα χρήματα αυτά θα είχαν κατασκευαστεί όχι ένας υπερσύγχρονος βιολογικός καθαρισμός, αλλά περισσότεροι. Ο «βιολογικός» του Απόλλωνα πρέπει να καταργηθεί αμέσως.

Τέλος, κυρία Μπράουν, εκτιμώ ότι δεν είναι σωστό και πρέπον ο Δήμαρχος να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε πολίτη, επειδή αυτός του ασκεί κριτική ή διαφωνεί με τις επιλογές του. Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτο για τον Δήμαρχο να αναφέρεται δημόσια στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε πολίτη. Οι χαρακτηρισμοί τους οποίους χρησιμοποίησε ο κ. Δήμαρχος στη χθεσινή συνέντευξή του στον σταθμό σας σε βάρος του μηχανικού Ν. Λεβογιάννη, τόσο για τα περιουσιακά του στοιχεία στον Απόλλωνα, όσο και για τις δραστηριότητές του για τα προβλήματα του χωριού του, δεν τιμούν τον ίδιο, ούτε τον θεσμό που εκπροσωπεί.


Ευχαριστώ πολύ
Νίκος Ι. Λεβογιάννης
πρώην Βουλευτής

Πέτρος είπε...

Όπως θα καταλάβατε αναρτήθηκε το δεύτερο μέρος των εκπομπών του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM αναφορικά με το βόθρο του Απόλλωνα (εκπομπή ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ του κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑ) και μίλησαν για το παράνομο έργο οι κκ. ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ (πρώην Δήμαρχος), ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ (πρώην Αντιδήμαρχος ΜΠΑΡΔΑΝΗ), ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (πρώην Δήμαρχος) και ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πολ. Μηχανικός). Κατά σειρά τα όσα αναφέρθησαν (και με την σειρά που ειπώθηκαν) έχουν ως ακολούθως:

κ.ΤΖΟΥΑΝΗΣ

α. Κατά τον πρώην Δήμαρχο ο νυν Δήμαρχος ότι έκανε με τα οικονομικά του Δήμου κάνει και με το ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. Μεταθέτει τις ευθύνες στους προηγούμενους.
β. Έδωσε το ιστορικό και χαρακτήρισε το έργο ως εξής:
1. Το έργο εκτελέσθηκε το 1992 από το διορισμένο τότε Έπαρχο.
2. Χαρακτήρισε το έργο ανοσιούργημα και έγκλημα επειδή έγινε στην παραλία
3. Μετά τις καταστροφές του 2003 και τις ζημιές που υπέστη ο ΒΙΟΚΑ, ο Δήμαρχος πέτυχε να το εντάξει στα έργα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ.
4. Το 2004 υπέστη και άλλες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και τελικά η ΕΓΝΑΤΙΑ απέδωσε το έργο εντός του 2004 πλήρως επισκευασμένο με τελικό κόστος 90000 ευρώ.
5. Ως αρχή προσπάθησε τότε ο Δήμος να μετεγκαταστήσει το ΒΙΟΚΑ με την ΕΓΝΑΤΙΑ αλλά λόγω χρόνου απεφάσισαν να τον συντηρήσουν μόνο.
6. Κατά τον πρώην Δήμαρχο από το 2004 μέχρι το 2006 ο ΒΙΟΚΑ λειτουργούσε καλά.
7. Στις αρχές του 2007 ο ΒΙΟΚΑ έπρεπε να συντηρηθεί και παρά τα έγγραφα του κ. ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ ο Δήμος υπό τον κ ΜΠΑΡΔΑΝΗ τώρα το αγνόησε και φθάσαμε στην ρύπανση που προκλήθηκε τον Αύγουστο 2007 και τις επεμβάσεις Λιμεναρχείου και Εισαγγελέα.
8. Στις 29 Νοε 2008 ήρθε για έγκριση η σύνταξη ΠΠΕ-ΜΠΕ για τον υφιστάμενο ΒΙΟΚΑ και δεν αρνηθήκαμε να το ψηφίσουμε επειδή από τη μελέτη θα προκύψει η μετεγκατάσταση.
9. Η αδειοδότηση όμως δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο ΒΙΟΚΑ είναι στο συγκεκριμένο σημείο παρά το ότι ψηφίσαμε την πρόταση. Κανένα έργο δεν αδειοδοτείται εκ των υστέρων
10. Ο πρώην Δημαρχος στη συνέχεια ανεφέρθη στην απόκρυψη από το Δημοτικό Συμβούλιο της έκθεσης ελέγχου του ΒΙΟΚΑ στις 30 Σεπ 2008 από τους επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Την πράξη της αποκρύψεως απέδωσε στο κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ και ο κ ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ ανέφερε την υποχρέωση του Δήμου να απολογηθεί στην υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
11. Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος διερωτάται τι είδους επισκευές έγιναν το φετεινό καλοκαίρι και κατά την επιθεώρηση και έλεγχο του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν λειτουργούσε η χλωρίωση
12. Απέδωσε ολιγωρία και ανεπάρκεια στη τωρινή διοίκηση
γ. Επανέλαβε στη συνέχεια ότι το έργο δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί
13. Και έκλεισε λέγοντας ότι οποιαδήποτε μετάθεση ευθυνών στην προηγούμενη διοίκηση είναι υπεκφυγή και τώρα ο κ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ γεύεται τις συνέπειες

κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ

α. Είπε ότι δεν θα μιλήσει κομματικά και παραταξιακά (παρά το ότι αυτό είναι άσχετο με το θέμα εν τούτοις αναφέρεται ως ενδεικτικό του πως βλέπει ο κάθε βλάχος που επηρρεάζει τις τύχες μας τα σοβαρά θέματα)
β. Όταν παρέλαβε ο κ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ως Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο ΒΙΟΚΑ δεν ήταν άχρηστος μεν αλλά υπολειτουργούσε
γ. Ενήργησε αμέσως για την συντήρηση και ήλθε σε επαφή με εταιρεία η οποία όμως τους κοροίδεψε. Τελικά με ενέργειες του βρέθηκαν χρήματα, έβαλε και ο Δήμος, φτιάχτηκε ο ΒΙΟΚΑ και όλη η επισκευή στοίχισε 90000 ευρώ
δ. Ο ίδιος απεφάνθη (αυθαίρετα χωρίς να έχει γνώση και πάλι ο βλάχος) ότι δεν υπάρχει χώρος για μεταφορά του ΒΙΟΚΑ και συμπλήρωσε (πάλι ο βλάχος) ότι εκεί που λειτουργεί τώρα είναι η καλύτερη λύση
ε. Και έκλεισε (ο βλάχος) με την δήλωση "τώρα ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα λειτουργεί" (και η επιθεώρηση της 30 Σεπ 2008 κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ; Ξέρετε τίποτε;)

κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

α. Ανεφέρθη επί μακρόν στη τακτική των διοικήσεων να αναφέρονται στη κακή κατάσταση που δήθεν παρέλαβαν
β. Δήλωσε ότι ο ΒΙΟΚΑ θα έχει συνεχώς προβλήματα λόγω της θέσεως του
γ. Επί Δημαρχίας του λειτούργησε ο ΒΙΟΚΑ καλά

κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

α. Ανεφέρθη στους λαικισμούς του κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ (προηγήθηκαν στη εκπομπή της κ ΜΠΡΑΟΥΝ) και τον κάλεσε να ανακαλέσει
β. Απέδειξε ότι ο αποκαλούμενος ΒΙΟΚΑ ως εγκατάσταση κάθε άλλο από βιολογικός είναι αφού σύμφωνα με τα έγγραφα κατασκευής δεν έχει έγκριση κάποιας αρμοδίας κρατικής αρχής
γ. Ευθύνη για τη παρανομία της κατασκευής του φέρει ο τότε Κοινοτάρχης Κορωνίδος και ο τότε Έπαρχος
δ. Το έργο έγινε δεύτερο εξάμηνο 1992-πρώτο εξάμηνο 1993 σε περιοχή της θάλασσας που μπαζώθηκε (ΛΟΓΓΟΣ) απολύτως παράνομα και φυσικά αν ζητούντο εγκρίσεις αυτές δεν θα εδίδοντο
στ. Στις διατυπούμενες θέσεις ότι το 1992 δεν απαιτούντο ΠΠΕ και ΜΠΕ για ανάλογα έργα ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ κατέρριψε τους ισχυρισμούς αναφέροντας ότι από το 1986 με το Νόμο 1650/86 υπάρχει η απαίτηση για εκπόνηση ΠΠΕ και ΜΠΕ
ζ. Ανέφερε ότι το έργο εκτελέσθηκε με κατ΄εξαίρεση διαδικασίες με οικονομοτεχνική μελέτη μόνο χωρίς να προσδιορίζεται η θέση εγκαταστάσεως. Σημείωσε ότι ο ίδιος που έκανε τη μελέτη εκτέλεσε και το έργο
η. Το 1999 το Επαρχείο με έγγραφο του αναφέρει ότι το θαλασσινό νερό που εισέρχεται τόσο υπογείως όσο και υπεργείως εντός της εγκαταστάσεως κατέστρεψε ολοσχερώς τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Δηλαδή, τονίζει ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, ότι το Επαρχείο που έφτιαξε το έργο έρχεται μετά από 5 χρόνια και λέει ότι κατεστράφη
θ. Επίσης την ίδια χρονιά πάλι έγγραφο του Επαρχείου τονίζει ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργεία του για την δημόσια υγεία.
ι. Τονίζει ότι όποτε έγινε έλεγχος από υπηρεσίες τον βρήκαν να μην λειτουργεί όπως έγινε πρόσφατα την 30 Σεπ 2008 με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
ια. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ τόνισε ότι αυθαίρετα τα όργανα της Διοικήσεως αποφαίνονται ότι ο ΒΙΟΚΑ λειτουργεί όπως πράττει ο κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ επί παραδείγματι ο οποίος παρά τις διαπιστώσεις των ελέγχου της 30 Σεπ 2008 ανέφερε σήμερα ότι η εγκατάσταση λειτουργεί καλά
ιβ. Ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα του Πολεμικού Ναυτικού του 1997 και 1999 που αναφέρουν ότι το έργο είναι απολύτως παράνομο και ζητά (το ΠΝ) να επιβληθούν κυρώσεις
ιγ. Επέμεινε ότι αντί να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες συνεχίζεται η παρανομία με την προσπάθεια αδειοδοτήσεως.
ιδ. Ανεφέρθη και πάλι στην τακτική του κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ και την προσπάθεια να στρέψει εναντίον του (εναντίον ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ) τους καταστηματάρχες του Απόλλωνα δηλώνοντας ότι η πρόσφατη επιθεώρηση στο ΒΙΟΚΑ εκτελέσθηκε μετά από καταγγελία πολιτών που κατοικούν περί τον ΒΙΟΚΑ
ιε. Και τέλος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα είναι οι νόμιμες ενέργειες. Δηλαδή μελέτη χωροθετήσεως και νόμιμη αδειοδότηση

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος σε κάποια διακοπή, και μετά από επικοινωνία με πρωτοβουλία του π. Βουλευτού κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ, ανέφερε ότι ο κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν ήταν Βουλευτής την περίοδο 1990-1996 και επομένως δεν είχε δυνατότητα διακοπής του παράνομου έργου το 1992 αλλά ως Βουλευτής του Κοινοβουλίου σε πολλές περιπτώσεις επενέβη και διέσωσε τον Απόλλωνα από παρεμβάσεις.

Πέτρος είπε...

Σημαντικές οι εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από τις αποκαλύψεις του blog (έλεγχοι ΕΥΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που απεκρύβησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθεια Δήμου για νομιμοποίηση του βοθροΒΙΟΚΑ) και τον εξαναγκασμό δημοσίως από ραδιοφώνου του Δημάρχου και των πρώην Δημάρχων να ομολογήσουν το έγκλημα που γίνεται στον Απόλλωνα με τον βόθροΒΙΟΚΑ (για να μην ξεχνιόμαστε ο Αντινομάρχης με έγγραφο του έχει χαρακτηρίσει το βόθρο σε ΒΙΟΚΑ). Με λεπτομέρεια:

α. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, εστράφη εναντίον του Δημάρχου επειδή αυτός απέκρυψε σκόπιμα από όλους (του προέδρου του ΔΣ συμπεριλαμβανομένου) την έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., που το blog πρώτο έδωσε σε δημοσιότητα, η οποία έκθεση περιέγραφε το μαύρο χάλι του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα. Αρκετοί εστράφησαν και εναντίον υπαλλήλων του Δήμου (πρωτόκολλο, αρμόδιες διευθύνσεις έργων και περιβάλλοντος) χωρίς τη συνεργασία των οποίων ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να κινηθεί τόσο ύποπτα και παρασκηνιακά. Να σημειωθεί ότι το ΔΣ του Δήμου άρχισε να λαμβάνει γνώση του εγγράφου της ΕΥΕΠ μετά την 5η Δεκ 2008 που το έγγραφο διέρρευσε στα ΜΜΕ της Νάξου. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας ομόφωνα απεφάσισε την πρώτη ενέργεια για αδειοδότηση του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα την 29η Νοε 2008, χωρίς προφανώς να γνωρίζει για την έκθεση ΕΥΕΠ. Είναι προφανές το γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε την έκθεση.
β. Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Κορωνίδος αποτελεί επίσης θύμα παραπλάνησης του Δημάρχου. Όχι μόνο του απεκρύβη η έκθεση ΕΥΕΠ αλλά ο Πρόεδρος του κ. ΜΥΛΩΝΑΣ πήρε την διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι το 20ο θέμα της συνεδριάσεως της 29ης Νοε 2008 αφορούσε τη μεταγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ.
Μετά την δημοσίευση από το blog, άλλη μία επιτυχία μας, της αποφάσεως του ΔΣ του Δήμου και της αποκαλύψεως της προσπάθειας για αδειοδότηση του υφισταμένου βόθρου οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Τοπικού Συμβουλίου και Δημάρχου μετεβλήθησαν σε σχέσεις οργής.
γ. Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Κορωνίδος έλαβε ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση του της 7ης Δεκ 2008 για μετεγκατάσταση του Βόθρου του Απόλλωνα μετά από εισήγηση του Προέδρου του. Είναι πολύ σημαντικό ότι στη εισήγηση επιβεβαιώνονται τα "πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα λόγω της θέσης του" (η εισήγηση και η απόφαση θα αναρτηθούν απόψε στο blog).
δ. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για μεταγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ, ο Δήμαρχος Δρυμαλίας σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και σε έντονο ύφος του επεσήμανε ότι "δεν μπορεί να διαθέτει στον Απόλλωνα κάθε χρόνο 100.000 ευρώ για το ΒΙΟΚΑ", απείλησε ότι "θα τον κλείσει" και του επεσήμανε ότι "στον Απόλλωνα θα πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν βόθρο". Βεβαίως ο καλός μας Δήμαρχος δεν εξήγησε πως η προοπτική της αποφάσεως του Δήμου της 29ης Νοε 2008 είναι πιο ελπιδοφόρα από το όραμα του Τοπικού Συμβουλίου για μετεγκατάσταση.
ε. Οι προσφυγές κατά της αποφάσεως του ΔΣ Δήμου Δρυμαλίας που δρομολογεί την αδειοδότηση του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα "πέφτουν" βροχή στην Περιφέρεια στη Σύρο από την 10η Δεκ 2008 που "έπεσε" η πρώτη. Τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα 12 Δεκ 2008 ο αριθμός τους είχε φθάσει τις πενήντα και αναμένεται ο τελικός αριθμός να είναι ακόμη πιο ηυξημένος. Οι προσφεύγοντες προέρχονται από όλες τις γειτονιές και τις τάσεις του Απόλλωνα (ο νοών νοείτο, εδώ. Οι πρώην αδιάφοροι στο άλλο μεγάλο πρόβλημα που ταλάνισε τον Απόλλωνα που είδαν τώρα με το βόθρο τη φωτιά μέσα στο σπίτι τους. Και μη χειρότερα). Είναι σημαντική, ύποπτη και κατακριτέα η απουσία από την κίνηση των καταστηματαρχών και λοιπών επαγγελματιών που δραστηροποιούνται στον Απόλλωνα οι οποίοι επιμένουν στη νάρκη και τους σωτήρες (θύτες) τους. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι έχουν απ΄ευθείας ενημέρωση από το Δήμαρχο (καληνύχτα τους) και κάποιοι ότι υπάρχει και άλλη όψη στο πρόβλημα (ευχαρίστως να δεχθούμε τα επίσημα έγγραφα που κρατούν στα χέρια τους και διαφοροποιούν τη δικιά μας πραγματικότητα. Οι γνωστοί χέστες είναι αυτοί που επιμένουν σε αυτή τη θέση)
στ. Ο Επίτιμος του Συλλόγου και Πρόεδρος της ΟΝΑΣ δήλωσε σε γνωστό ξυλουργείο των Αθηνών, που γίνεται λαικό βήμα όταν υπάρχει κακοκαιρία και δεν λειτουργεί η οικοδομή, ότι η κίνηση με τις προσφυγές κατά της αδειοδότησης του βοθροΒΙΟΚΑ είναι άριστη αλλά αυτός δεν μπορεί να προσφύγει επειδή όλοι είναι φίλοι του. Παρεδέχθη δηλαδή έμμεσα αλλά σαφέστατα ότι είναι απονευρωμένος στη επαφή του με τις αρχές (εδώ και πολλά χρόνια μόνο φωτογραφίζεται) και ως τέτοιος, διαπίστωση δικιά μου, είναι άχρηστος στην προβολή των προβλημάτων του τόπου. Ο ίδιος αφού συμφώνησε με την πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου στην λήψη απόφασης για τη μετεγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ δήλωσε ότι ο Σύλλογος Απολλωνιατών θα κάνει έγγραφο (προφανώς στις 37 Δεκ του 2554 όπως παραπάνω ο arcturus αναφέρει).
ζ. Η εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και η απόφαση γαι την μετεγκατάσταση έχουν διαβιβασθεί ήδη από προσφεύγοντες στη Περιφέρεια στη Σύρο. Εκτιμάται ότι αν πράξει το ίδιο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδος αυτό θα αποτελεί μία σημαντική κίνηση στη συνολική προσπάθεια.
η. Ο Σύλλογος Κορωνίδος εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο της σκοπιμότητος. Όσο για το Σύλλογο Απολλωνιατών; Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

Unknown είπε...

Η ΠΕΚΙΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ΠΕΚΙΝ μελετούν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας για τον ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα και εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν και αυτοί στην Περιφέρεια εναντίον της απόφασης αυτής.

Unknown είπε...

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ-ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ

Το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας συνεδρίασε στις 7 Δεκεμβρίου 2008 και συζήτησε το θέμα του ΒΟΘΡΟΥ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασε την παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας για τη "νομιμοποίηση του βόθρου και ζήτησε νέο ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα σε άλλα κατάλληλη θέση.
Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας αριθ. 27/ 7.12.2008 αναφέρει τα εξής: «Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα λόγω της θέσης του προτείνουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου προκειμένου να γίνει η μετεγκατάστασή του».
Μετά και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού, οι ...ανύπαρκτοι Σύλλογοι της Αθήνας θα βγουν από την περίεργη σιωπή τους; ή θα παραμείνουν Σύλλογοι-σφραγίδες, για να εμφανίζονται μόνο όταν γλείφουν τους διάφορους παράγοντες της όποιας εξουσίας; Κύριοι των Συλλόγων, κύριε Ν. Χωριανόπουλε, κύριε Α. Χωριανόπουλε θα καταθέσετε προσφυγή κατά της απόφασης του Δήμου ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Η προθεσμία λήγει την δευτέρα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Unknown είπε...

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ ΟΙ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Εκτός απ' τους ανύπαρκτους Συλλόγους μας, εξαφανισμένοι είναι και οι καταγόμενοι από την Κωμιακή Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων. Δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στο θέαμ του ΒΟΘΡΟΥ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. Σιωπούν και κρύβονται από παντού. Ντροπή κύριοι, σας ψηφίσαμε για να είστε μπροστά και να παλεύετε για τα προβλήματα. Κύριε Έπαρχε, κύριε Αντινομάρχη, κύριε Μυλωνά, πού είστε; πού βρίσκεστε; υπάρχετε; έχετε άποψη για το πρόβλημα του βόθρου; γιατί δεν μιλάτε; γιατί δεν καταθέτετε προσφυγή εναντίον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου;
Ντροπή και πάλι ντροπή.

Unknown είπε...

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Οι πρωτοφανειίς παρανομίες που έχουν γίνει στον Βόθρο-βιοκα του Απόλλωνα, από την κατασκευή του μέχρι σήμερα (1992-2008)έρχονται σιγά-σιγά στο φως με αφορμή την προσφυγή εναντίον της πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. με την οποία επιχειρείται η εκ των υστέρων νομιμοποίησή του.
Στις παρανομίες αυτές εμπλέκονται υπηρεσίες του Επαρχείου Νάξου (γραφείο μηχανικού,τεχνικές υπηρεσίες κ.λπ.),της Νομαρχίας Κυκλάδων,μέλη επιτροπών όπως η Επιτροπή εισήγησης για ανάθεση του έργου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας την περίοδο σχεδιασμού και κατασκευης του έργου κ.α.
Μετά από την προσφυγή είναι αυτονόητο ότι ο φάκελος της υπόθεσης αυτής θα φθάσει στα χέρια της ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΥΕΠη οποία θα ολοκληρώσει έτσι τον έλεγχο που έχει ξεκινήσει και θα καταλογίσει τις ευθύνες που αναλογούν σε όλους όσοι έχουν συμμετοχή σ' αυτό το σκάνδαλο, γιατί περί σκανδάλου πρόκειται.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ 60 ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΧΤΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κατατέθηκαν πάνω από 60 προσφυγές εναντίον της απόφασης του Δ.Σ. Δρυμαλίας για τον ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. Το γεγονός αυτό θεωρείται από την Περιφέρεια πρωτοφανές και δεν έχει ξαναγίνει. Την προσφυγή των 60, σύμφωνα με το νόμο, θα εξετάσει ο ίδιος ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Κόκκινος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας θα κρίνει και θα αποφασίσει με αντικειμενικότητα και σύμφωνα με το νόμο. Μπορεί ο δήμαρχος Δρυμαλίας να είναι ομοϊδεάτης του, καθότι και οι δυο είναι κομματικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους είναι πάνω από κομματικά κριτήρια.
Εξ άλλου ο ίδιος ο Γεν. Γραμματέας έχει ακυρώσει σωρεία αποφάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Νάξου (Χώρας) ύστερα από προσφυγές της αντιπλίτευσης στον Δήμο, η οποία ανήκει κομματικά στη Ν.Δ. Επομένως θα είναι πολύ επώδυνο για τον Περιφερειάρχη να επιχειρήσει να "καλύψει" τον ομοϊδεάτη του Δήμαρχο Δρυμαλίας.
Είδομεν!!!

Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί η φήμη ότι ο Σύλλογος Κορωνίδας, ύστερα από την πίεση που υπέστη από όσα γράφτηκαν στο blog, κατέθεσε προσφυγή εναντίον της απόφασης του Δ.Σ. Δρυμαλίας για τον ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. Η ενέργειά τους αυτή βέβαια δεν τους απαλλάσσει από την σιωπή τους για όσα συμβαίνουν στο χωριό τα τελευταία χρόνια.
Αν πάντως αυτό επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σφοδρότατο ΚΟΛΑΦΟ (γερό χαστούκι) για τον έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτο "Σύλλογο" Απολλωνιατών, αλλά και για τον ίδιο τον Επίτιμό του, γιατί και με τον πλέον επίσημο τρόπο μπαίνει οριστικά ταφόπλακα στον πεθαμένο έτσι κι αλλιώς αυτό Σύλλογο-σφραγίδα. Αλλά και ο ίδιος ο Επίτιμος θα έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος κύρους και επιρροής στους αγαθούς Απολλωνιάτες που μέχρι τώρα τον θεωρούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ...ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ τους.

Unknown είπε...

Μαθαίνουμε από την Αθήνα και επιβεβαιώνεται στη Νάξο ότι ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ, ο γνωστός Νταμπάκης, σχεδιάζει να κατέβει των Θεοφανείων στον Απόλλωνα για να προσφωνήσει τον Δήμαρχο Δρυμαλίας κατά την διάρκεια του Αγιασμού των Υδάτων , που επίσης θα παρευρίσκεται, και να δώσει άλλη μία από τις γνωστές παραστάσεις του δημοσίως (και τζάμπα για αυτούς που θα παρακολουθούν).
Τον ειδοποιούμε ότι δεν επιθυμούμε να τον ακούσουμε αφού την παράσταση την έχουμε παρακολουθήσει πολλάκις και την έχουμε μάθει αυτολεξί, δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να πει, έχουμε βαρεθεί να ακούμε τις ασυναρτησίες του, έχουμε εξαντληθεί να ακούμε για συλλόγους κύτταρα (προφανώς καρκινικά) της Δημοκρατίας, για το έργο του Συλλόγου (aircondition σε εκκλησία, βάψιμο ιατρείου, καθαρισμό ακτής κλπ) και προβλέπουμε ότι αν πει κάτι για το μείζον θέμα του βόθρου αυτό θα είναι ανακριβές και αποπροσανατολιστικό ή σε κατεύθυνση που θα προκαλέσει ζημιά. Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Σύλλογος Κορωνίδος έκανε προσφυγή για τον βόθρο, όπως αναφέρεται στο blog, και με δεδομένο ότι ο Σύλλογος Απολλωνιατών "έχασε" την μπάλλα η ζημιά να θεωρείται ως δεδομένη.
Δεν πρέπει με τίποτα ο Νταμπάκης να ξαναπιάσει μικρόφωνο στη Νάξο και να μιλάει για εμάς χωρίς εμάς

parliamentarian είπε...

Χρηματοδοτήσεις Έργων στις Κυκλάδες από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Σειρά έργων του νομού Κυκλάδων χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που είχε μεταφέρει ο Βουλευτής κ. Γιάννης Βρούτσης στον Υπουργό κ. Αναστάση Παπαληγούρα.
Ειδικότερα, το ύψος των χρηματοδοτήσεων ανέρχεται στα 200.000€ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:
· Δήμος Χώρας Άνδρου,
Έργο: Διαμόρφωση Εισόδου Χώρας

· Δήμος Τήνου,
Έργο: Προμήθεια και Εγκατάσταση Ανελκυστήρα στο νέο Δημαρχείο

· Δήμος Κύθνου,
Έργο: Διαμόρφωση – Πλακόστρωση Πλατείας έμπροσθεν νέου Δημαρχείου

· Δήμος Δρυμαλίας Νάξου,
Έργο: Ανάπλαση Χώρου στο Τοπικό Διαμέρισμα Απειράνθου

· Κοινότητα Σικίνου,
Έργο: Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Κοινότητας

· Κοινότητα Αντιπάρου,
Έργο: Κατασκευή Χώρου Στάθμευσης Κοινότητας
Με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης των έργων, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τo Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκονται δίπλα στα νησιά των Κυκλάδων. Οι χρηματοδοτήσεις των έργων στην Άνδρο, τη Τήνο, τη Νάξο, τη Σίκινο και την Αντίπαρο αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να ενισχύσει τα νησιά μας με έργα ουσίας που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στα αιτήματά μου, τα οποία αποτελούσαν και αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα έχουμε τη χαρά και στο μέλλον να εξασφαλίσουμε ακόμη περισσότερους πόρους με στόχο να δοθούν απαντήσεις σε χρονίζοντα προβλήματα των νησιών μας.

Unknown είπε...

ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει αυτές τις μέρες και θα επιχειρήσει ο Δήμαρχος να περάσει τη μελέτη για τον ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα θα αντιδράσει η Αντιπολίτευση που εξαπατήθηκε την προηγούμενη συνεδρίαση; Μια επιλογή έχει: να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του προηγούμενου δημ. συμβουλίου και να καταγγείλει τον Δήμαρχο για τις παρανομίες του.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας σε σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Δήμαρχου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Δρυμαλίας εξ αιτίας τόσο της μη ενημέρωσης του Προέδρου για την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αλλά και για λόγους τοπικιστικούς, καθότι ο Δήμαρχος ασκεί πολιτική υπέρ της Απειράνθου και του Φιλωτιού σε βάρος του Χαλκίου από το οποίο κατάγεται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και το οποίο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου.

Unknown είπε...

ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Το δημοτικό συμβούλιο άφησε εκτός χρηματοδότησης την ομάδα ποδοσφαίρου της Κωμιακής, ενώ ενίσχυσε οικονομικά τις ομάδες των άλλων χωριών.

Unknown είπε...

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΙΣ 60 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ
Η Περιφέρεια έθεσε υπόψη του Δήμου Δρυμαλίας τις 60 και πλέον προσφυγές εναντίον της απόφασης του Δ.Σ. για τον ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ προκειμένου να αντικρούσει όσα υποστηρίζουν οι προσφυγόντες. Καλείται κατά κάποιο τρόπο να αποδείξει ο Δήμαρχος ότι η εν λόγω απόφαση είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία. Αφού υποβάλει ο δήμος τις απόψεις του ο Περιφερειάρχης θα αποφανθεί επί της προσφυγής.

Πέτρος είπε...

Στη Λέσχη Κυνιδαριωτών Αθήνας στο Γαλάτσι έγινε η γενική συνέλευση της ΟΝΑΣ την Κυριακή 14 Δεκ όπως μας πληροφορεί η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ στο φύλλο της Τρίτης 16 Δεκ 2008.
Η διαπίστωση στο πρωτοσέλιδο της τα λέει όλα.
ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Πατείστε εδώ για το πρωτοσέλιδο.
Παρόντες,εκτός του Προέδρου της Ομοσπονδίας, ο γαμπρός του (πως μπορούσε να λείπει άλλωστε) και ο Έπαρχος (επίσης, πως μπορούσε να λείπει άλλωστε).
Ο Πρόεδρος, κατά το ρεπορτάζ, άφησε κάποια υπονοούμενα για αποχώρηση του που σημαίνει ότι προφανώς αντελήφθη το αρνητικό έργο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει με τον διχασμό που καλλιέργησε, τους αποκλεισμούς που πέτυχε, με τις σκοπιμότητες που τον καθοδηγούν και την αρχή του ενός που σκόρπισε παντού.
Από συμμετέχοντες στη συνεδρίαση διατυπώθηκε η αναγκαιότητα για δημιουργία ιστοσελίδας της ΟΝΑΣ οπότε ετοιμασθείτε για μαζική "κατάθεση" των απόψεων σας απ΄ευθείας στη πηγή (πόσο άλλο θα αποκαλυφθεί ο άνθρωπος ή όλα εδώ πληρώνονται).
Σημαντική η παρέμβαση της εκπροσώπου του Δανακού κας ΤΣΑΦΟΥ (Καθηγήτρια των ΤΕΙ η εκπρόσωπος του μικρού Δανακού και όχι ηλεκτρολόγος) η οποία εκτός των άλλων τόνισε ότι "στην ΟΝΑΣ λείπει η επικοινωνία". Σημειώνω για την αξιότιμη καθηγήτρια ότι αυτό είναι το δόγμα του Προέδρου της.

Unknown είπε...

ΖΟΥΜΕ ΜΈΣΑ ΣΕ ΓΕΡΑΣΜΈΝΟΥΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ...ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνέλευσης της ΟΝΑΣ που έγινε στις 14.12.2008. Ποιος είναι ο ρόλος της ΟΝΑΣ ρώτησε ένας σύνεδρος και απάντησε ο ίδιος ότι πρέπει να αλάξουν πολλά και συμπέρανε: Ζούμε μέσα σε γερασμένους συλλόγους που δεν έχουν δυνατότητα να προσφέρουν. Για τον γνωστό αντιπρόεδρο της ΟΝΑΣ που είναι υπέρμαχος της κατάργησης των σχολείων της ορεινής Νάξου, τον κ. Βερνίκο, η ΟΝΑΣ πάει μπροστά γιατί στο Δ.Σ. είναι οι Πρόεδροι των Συλλόγων και προ΄τεινε να σταματήσουν τις εθιμοτυπικές επισκέψεις, στις οποίες όμως είναι πρώτος και καλύτερος.
Συμπέρασμα: Κάποιοι μέσα στην ΟΝΑΣ έδειξαν τη πόρτα στους ιδιοκτήτες της (Θεόφιλος, Νταμπάκης, Καρποντίνης, Ναυπλιώτης κ.α.), κάποιοι βρήκαν το θάρρος να τους πουν ότι διαλύσατε την ΟΝΑΣ και τους Συλλόγους και είναι καιρός να πάτε στα σπίτια σας. Ο Πρόεδρος απογοητευμένος άφησε να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται για απόρσυση. Περιμένετε σύντομα μια πανηγυρική εκδήλωση ανακήρυξης του Επίτιμου σε επίτιμο και μετά αποχώρηση.

Πέτρος είπε...

Ξημερώματα "αποκτήσαμε" την Ημερησία Διάταξη της σημερινής συνεδριάσεως του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας. Το 6ο θέμα αφορά, χωρίς καμμία διευκρίνηση ως όφειλε από το νόμο, έτσι ταπεινά, γενικά και ξερά στην "έγκριση μελετών".
Πατείστε εδώ για την Ημερήσια Διάταξη
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι με την εκκρεμότητα εξετάσεως των 60 περίπου προσφυγών κατά της αποφάσεως 288/2008 ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι δυνατόν να προχωρήσουν στη αποδοχή της μελέτης.
ΚΥΡΙΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΩΣ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Μόρτης είπε...

Προτείνω κατάληψη απόψε του Δημαρχείου Δρυμαλιάς. Να δούμε τι θα κάνουν.

parliamentarian είπε...

14 μέτρα για τον τουρισμό από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή


1: Αυξάνονται οι δαπάνες για προβολή της χώρας, κατά 50%, με στόχο τη συγκράτηση του αριθμού των επισκεπτών.
2: Μειώνεται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), από 1‰ επί της αξίας του κτίσματος και 6‰ επί της αξίας του οικοπέδου, σε 0,33‰ για τα έτη 2009 και 2010.
3: Αναστέλλεται για ένα έτος η καταβολή εισφοράς του Ν. 128/75 για το σύνολο των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες.
4: Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του «Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία»
5: Υλοποιείται άμεσα και δυναμικά το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις τουριστικών υποδομών, υπηρεσιών και Επιχειρήσεων.
6: Μειώνεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων για την Αυτοδιοίκηση, από το 2%, σε 0,5%. Η απώλεια αυτή των ΟΤΑ αντικαθίσταται από αύξηση, κατά 20%, των πόρων που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.
7: Λαμβάνεται μέριμνα για άμεση επιστροφή από τις ΔΟΥ του οφειλόμενου ΦΠΑ.
8: Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, παρέχεται κεφάλαιο κίνησης, με πλήρη επιδότηση των τόκων, μέχρι του ποσού των 350 χιλ. Ευρώ.
9: Δίνεται άμεση προτεραιότητα στην καταβολή των οφειλομένων ποσών των επιχορηγήσεων για όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
10: Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης ξενοδοχειακών μονάδων που αποτελούσε πάγιο και χρόνιο πρόβλημα.
11: Μετατρέπεται το εποχικό επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας.
12: Αυξάνεται κατά 21%για το 2009 ο αριθμός των εισιτηρίων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, που οργανώνει η Εργατική Εστία. Ήδη από πέρυσι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αύξησε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού κατά 41%.
13: Λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης με θεωρητική και πρακτική άσκηση και υποχρέωση των επιχειρήσεων που μετέχουν να απορροφήσουν 30% όσων καταρτίζονται.
14: Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την τόνωση των ξενοδοχείων και άλλων συναφών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν υποστεί ζημιές από τα τελευταία θλιβερά συμβάντα.

Unknown είπε...

Για ποιο Καραμανλή μιλάς. Υπάρχει αυτος; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε κυβέρνηση ούτε Πρωθυπουργό;

parliamentarian είπε...

Για τα μέτρα έχεις να πεις κάτι;

Unknown είπε...

Φίλε parliamentarian το blog αυτό δεν προσφέρεται για να προβάλλεται το έργο του κ. ΒΡΟΥΤΣΗ και της ΝΔ.
Αυτό το blog έχει δημιουργηθεί για να κάνει κοινωνούς των προβλημάτων της περιοχής τους καταγόμενους από Απόλλωνα-Κωμιακή,πρωτίστως, και δευτερευόντως να το διαβάσουν κάποιοι σαν και εσένα και ο Βουλευτής τους μπας και αξιωθούν να επέμβουν. Αν κάνεις τον κόπο να αφιερώσεις χρόνο να ενημερωθείς από το παρόν για τα προβλήματα μιας περιοχής της Νάξου και ενημερώσεις το Βουλευτή θα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να του προσφέρεις.

Unknown είπε...

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑΞΟΥ

Μετά την έκδοση του πορίσματος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΒΙΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα και την επιβολή βαρύτατου προστίμου στον Δήμο Δρυμαλίας, η Πολεοδομία Νάξου, στην οποία επίσης κοινοποιείται το πόρισμα,είναι υποχρεωμένη να ελέγξει αν το κτίσμα αυτό έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία. Και επειδή είναι τελείως παράνομο και χτισμένο πάων στη θάλασσα, είναι βεβαιο και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ότι θα κηρύξει το κτίσμα του ΒΟΘΡΟΥ-ΒΙΟΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ και ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ και θα επιβάλει στον Δήμο βαρύτατο πρόστιμο.

Unknown είπε...

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΒΙΟΚΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Οι κοινοποιήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο μεν Εισαγγελέας διαπιστώνοντας την διάπραξη αδικημάτων θα ασκήσει διώξεις εναντίον των υπευθύνων, το δε Λιμεναρχείο, που είναι η υπηρεσία που ερεύνησε αρχικά το πρόβλημα της ρύπανσης θα επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα στους υπευθύνους.

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ο Πρόεδρος του τοπ.συμβουλίου Κορωνίδας έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα του Βόθρου-βιοκά του Απόλλωνα και ζήτησε να ενημερωθεί το Δημ. Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος επί της ουσίας δεν είπε τίποτα, τα έβαλε με τους προκατόχους του, οι οποίοι, είπε, ότι φταίνε για όλα και δήλωσε ότι επιδίωξη της αντιπολίτευσης είναι να τον ...κλείσουν φυλακή. Το δημ. συμβούλιο αγνοούσε την ύπαρξη του πορίσματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος, καθώς και το βαρύ πρόστιμο που έχει επιβληθεί. Ο Τζουάννης απκάλυψε το πόρισμα των επιθεωρητών. Ο Πρόεδρος της Κορωνίδας τόνισε ότι υπάρχει μία λύση: να κλείσει ο σημερινός βόθρος και να κατασκευαστεί σε άλλη κατάλληλη θέση ένας σύγχρονος ΒΙΟΚΑ. Μέχρι την κατασκευή του ΒΙΟΚΑ να μεταφέρονται τα λύμματα στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 402   Νεότερο› Νεότερο»