Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Σκέψεις για τον Βιολογικό

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να γράψετε την άποψη σας
ή ό,τι άλλο γνωρίζετε για τον...Βιολογικό του Απόλλωνα.

Μετάβαση στη 2η Σελίδα...
Μετάβαση στην 3η Σελίδα...


...................Στη φωτογραφία βλέπετε την ταμπέλα που τοποθέτησε τον Αύγουστο του 2007 ο Δ.Δρυμαλίας για να απαγορεύσει το κολύμπι....μόνο στην περιοχή της Καυκάρας.Ο λόγος φυσικά δεν αναγράφεται. Η ταμπέλα πάντως μπήκε μετά από εντολή του Λιμεναρχείου, αφού έκρινε πως απειλείτω η δημόσια υγεία.
Όπως βλέπετε η ταμπέλα έχει στηριχτεί με πέτρες (πρόχειρα-προσωρινά). Μετά από περίπου 5 ημέρες η ταμπέλα...εξαφανίστηκε!! Τι απέγινε κανείς δεν ξέρει...Την πήρε το...κύμα;...ο αέρας;...ο ίδιος ο Δήμος;....οι ντόπιοι Απολλωνιάτες για να γλιτώσουν τον "τόπο" από τη δυσφήμιση ή γιατί ξαφνικά τα νερά σταμάτησαν να είναι επικίνδυνα;;
Κανείς δεν ξέρει..................






....................Στο βίντεο φαίνεται ακριβώς το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε και φυσικά είναι φανερό και το πόσο δύσκολο ήταν να τη διαβάσει κάποιος διασχίζοντας τον (παράνομο-για να μην ξεχνιόμαστε) δρόμο της Καυκάρας. Πάλι καλά δηλαδή που δεν τη σκέπασαν με κανένα πανί για να μη βρέχεται.... Αυτοί είναι οι σωτήρες του τόπου.....

Και για του λόγου το αληθές, μας έστειλε αναγνώστης του blog φωτογραφία από το...Πέραμα, που απαγορεύει την κολύμβηση και είναι αρκετά σωστότερα γραμμένη...

Όπως μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας γράφει μέχρι και την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία προφανώς απαγορεύει την κολύμβηση στη συγκεκριμένη ακτή. Μεταφέροντας τα λεγόμενα του αναγνώστη/αυτόπτη μάρτυρα που μου έστειλε τη φωτό, σας επισημαίνω πως και αυτή η ταμπέλα έχει ελλείψεις:

  1. Τα γράφει μόνο σε μία γλώσσα...
  2. Αν και τοποθετημένη στην είσοδο της παραλίας, είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά σε σχέση με το ύψος του ματιού, με αποτέλεσμα να μην τη βλέπεις εύκολα...
Παρ' όλα αυτά δεν έχει τα ΧΑΛΙΑ της ταμπέλας του Δήμου Δρυμαλίας. Τις ελλείψεις αυτές δηλαδή, θα μπορούσαμε να τις δεχθούμε και σαν λάθη, αφού έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται για τουριστική περιοχή...Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη που μας την έστειλε και ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί ούτε το "παρατσούκλι" του εδώ στο blog "για να σκάσουν αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για το ποιος λέει "κάτι" αντί να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο των λεγομένων του..."
Και πάλι ευχαριστούμε.

30/05/2008

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ..ΒΟΥΚ..ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ !
Δείτε τις οικολογικές ειδήσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (πατήστε εδώ) οι οποίες λίγο πριν το τέλος τους (στο 14ο λεπτό) αναφέρονται στο πρόβλημα του ανύπαρκτου Βιολογικού μας.....
Πρόσεξτε το ειρωνικό σχόλιο της παρουσιάστριας σχετικά με την κατάσταση...("Τι πρωτότυπο....")

491 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 491   Νεότερο›   Νεότερο»
E.Coli είπε...

Επηρεασμένος από το post του Ducamel01 στις 25 Ιουνίου 2008 6:54 μμ, αποφάσισα να αφαιρέσω όλα τα σχόλια μου με "βαραβάδικο" ειρωνικό χαρακτήρα (και ήταν πολλά τα άτιμα) θεωρώντας πως η θέση του Ducamel01 είναι σωστή. Ο Air hunter θεωρώ επίσης ότι είχε δίκιο, ότι δηλαδή οι Admin του Blog θα πρέπει να κρατήσουν τον ορθολογιστικό χαρακτήρα του Blog και των αναρτήσεων του.
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω σχετικά με το βιολογικό πως βρέθηκα το τριήμερο που πέρασε στον Απόλλωνα και η αλήθεια είναι ότι δεν παρατήρησα κάτι το επιλήψιμο σε σχέση με το βιολογικό. Όχι δεν ήμουν συναχωμένος, αλλά φίλοι μου δεν πήρα... μυρουδιά. Όλα μου θύμισαν τον παλιό καλό Απόλλωνα που γνώριζα από μικρός. Δεν είδα βέβαια κάποια κίνηση "επισκευής" αλλά θεωρώ πως το σφράγισμα κάνει δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φωνάζετε και πασχίζετε τόσο πολύ για την επισκευή του βιολογικού; Ξέρετε τι θα κάνει άν και όταν επισκευασθε; Απλώς θα αλέθει τα σκατά και θα έρχονται αλεσμένα στη μύτη και το στόμα σας όταν κολυμπάτε. Και προφανώς κάποια απ' αυτά θα τα καταπίνετε. Τουλάχιστον τώρα που δεν λειτουργεί κολυμπάνε μαζί σας και οι κουράδες ολόκληρες, τις βλέπετε και δεν τις τρώτε. Εκτός κι αν τις περνάτε για ...κρουασάν σοκολάτας, μιας και θάναι μαυρισμένες από την ...ηλιοθεραπεία.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συζήτηση ανοίξατε. Πείτε κάτι επικοδομητικό επιτέλους.

Πάντως απ' ότι βλέπω η θάλασσα του Απόλλωνα δεν είναι δα και τόόόσο βρώμικη. Τουλάχιστον προς το παρόν. Αργότερα, με περισσότερο κόσμο, ίσως να φανεί το πρόβλημα.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται όλες αυτές οι ειρωνείες και τα σχόλια προς το πρόσωπο του προέδρου. Και εγώ είμαι ΚΑΤΑ του λιμανιού, και νομίζω ότι΄τόσο ο πρόεδρος όσο και οι υπόλοιποι επιστήμονες του συλλόγου πήραν ένα γερό μάθημα ύστερα από το ΣτΕ. Δεν χρειάζονται άλλο μάθημα, ούτε γελοιοποίηση. Μόνοι τους γελοιοπιούνται.

Πρέπει τώρα όλοι μαζί να δούμε το θέμα του βιολογικού. Σοβαρά όμως έτσι?

Να το δούμε ζεστά και μεθοδικά. Να μάθουμε όλοι την ιστορία του. Το πώς ξεκίνησε. Το πότε φτιάχτηκε (μέσα σε ένα χειμώνα, κρυφά). Το πόσο παράνομος είναι. Το πόσο ελλειπής ήταν οι αρχικές του μελέτες. Τον λάθος τρόπο λειτουργίας του (χλωρίωση κλπ). Τον λάθος χώρο τοποθέτησης του.
Να τα δούμε όλα, ΕΜΕΙΣ οι Απολλωνιάτες και οι παραθεριστές Απολλωνιάτες. Να μην αφήσουμε να τα δει ο Δήμαρχος ή ο Αντινομάρχης. Αυτοί δεν έχουν κρίση. Δεν έχουν γνώσεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!!! Ένα οργανωμένο κίνημα σαν και αυτό των 86 θα φέρει άμεσα αποτελέσματα, έτσι όπως έγινε και με το λιμάνι. Τώρα τους βλέπω και τους καμαρώνω. Στεναχωριέμαι που δεν υπέγραψα τότε(ήμουν τότε μακριά).

Ελάτε να κινητοποιηθούμε!!!

E.Coli είπε...

Εγώ αυτό που έχω να πω όσο αναφορά την ιστορία του βιολογικού, είναι αυτή που μου αφηγήθηκε ο πατέρας μου. Όταν ήταν να τον φτιάξουνε και πρότειναν οι φωστήρες του Απόλλωνα σαν ιδανικό σημείο την "καρδιά" του Απόλλωνα, ένας νεαρός τότε μόνο τόλμησε να πει τη γνώμη του ανοικτά και να αντιδράσει. Φυσικά όμως όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά και αποδοκιμάστηκε. Το όνομα αυτού; Νίκος Ι. Λεβογιάννης.
Ο πατέρας μου τρεις καλησπέρες έχει αλλάξει όλες κι όλες αυτά τα χρόνια με αυτόν τον άνθρωπο, όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται με το όνομα της. Αυτός ο άνθρωπος έβλεπε και συνεχίζει να βλέπει πολύ μπροστά από την εποχή του.

Odin !!!!!!! είπε...

Άσε μας και 'συ ρε e.coli με τις ιστορίες σου.

E.Coli είπε...

Κύριε Odin !!!!!!! αμφιβάλεις; Αυτά που ανέφερα είναι γεγονότα.
ΥΓ Ακόμα περιμένω τηλ για μπαλίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος παραπάνω λέει ότι η θάλασσα στον Απόλλωνα δεν είναι και τόσο βρώμικη....
Παρηγοριά στον άρρωστο.... Είναι και παραείναι βρώμικη αγαπητέ μου.
Απλώς δεν έχουν ακόμη σχηματίσει νησίδα οι κουράδες που επιπλέουν μεμονωμένες και πάνε κι έρχονται πάνω στα κύματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για τα μπάζα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ducamel01 είπε...

Λοιπόν παίδες...

Για εσάς που γράφετε όσα γράφετε για τον Πρόεδρο...
Σας παρακαλούμε θερμά αν να γράφετε τις σκέψεις σας, όχι όμως σαν να είστε σε καφενείο της...Κωμιακής... (προς Θεού δεν έχω τίποτα με το χωριό αλλά η ειρωνεία εκεί ξεχυλίζει...).

Πέρα από αυτό επειδή φίλε μου δεν προσέχεις είναι φανερό (από τις ώρες της ανάρτησης) ότι τον διάλογο τον έκανες μόνος σου:
Εσύ δηλαδή έγραφες τις ερωτήσεις, εσύ και τις απαντήσεις...

Τι προσπαθείς να κάνεις;;
Μήπως μετά έκανες και την αντίθετη άποψη βρίζοντας τον εαυτό σου για να δημιουργήσεις..."ατμόσφαιρα";

Ό,τι και να ήταν από αυτά λυπάμαι αλλά θα σβήνονται. Δε θα ξεκατινιαστείτε εδώ μέσα... Ούτε θα επαναληφθούν από μέρους μας τα λάθη του παρελθόντος (ως Admins).

Σοβαρευτείτε.
Αν θέλετε να γράψετε κάτι για τον Πρόεδρο/Αντινομάρχη/Επαρχο/Νομάρχη/ Δικαστές/Δικηγόρους/Λιμενάρχη κ.λ.π. γράφτε το.
Κάντε το και ειρωνικά αν θέλετε αλλά όχι ΜΟΝΟ ειρωνικά.Έτσι χάνει το νόημά της και η ειρωνία...

Όσο για εσάς που βρίζετε...ξεκολλήστε. Συνεχίζετε να ρίχνετε το επίπεδο της συζήτησης.....εκτός κι αν είναι αυτός ο σκοπός σας για να πάψει να ασχολείται ο κόσμος.

Λυπούμαστε αλλά δε θα περάσει κάτι τέτοιο.
Το Blog δημιουργήθηκε για πληρέστερη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ (Ναι, και εσείς μπορείτε να γράφετε τη δική σας εκδοχή για το πως γίνονται τα πράγματα) και ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

A! Και κάτι ακόμα. Το Blog δεν είναι το "άντρο" των 86 / των κατά του λιμανιού ή των κατά του Συλλόγου. Το ότι τυχαίνει να γράφουν περισσότεροι από αυτούς, είναι γιατί είτε έχουν περισσότερα να γράψουν, είτε γιατί τόσον καιρό δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ μέσω έκφρασης και δημοσιοποίησης της άποψής τους είτε γιατί μέχρι τώρα δεν τους εκπροσωπούσε/εξέφραζε κανένας!

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος/χρόνος για να ακουστεί η αντίθετη άποψη (όπως π.χ. γίνεται ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ/στα ραδιόφωνα/στις Τηλεοράσεις).

Γράφτε λοιπόν ό,τι έχετε να πείτε (πέρα από τη λέξη "καργιόλια") και σταματήστε να χωρίζεστε σε "εμείς" και "εσείς"...

Έτσι κι αλλιώς άμα το δείτε σαν μάχη (που δε θα έπρεπε) και το ψάξετε καλά, θα δείτε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα από 2 "στρατόπεδα".

Ξεκολλάτε το μυαλό σας λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ακούστηκε ότι ο Δήμαρχος Δ.Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης κλήθηκε από τον κ. Λιμενάρχη για απολογία σχετικά με την περισυνή ρύπανση.

Αληθεύει;;
Αν ναι τι έγινε;;
Αλήθεια με την φοβερή επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ τι γίνεται;;
Τελείωσε;;
Ή μήπως δεν άρχισε γιατί δεν προλαβαίνουν να τον αδειάζουν από τα λύμματα;;
Άκουσα μάλιστα ότι παίρνουν μόνο τα στερεά λύμματα και τα πάνε στη Χώρα...Τα υγρά πέφτουν απευθείας στη θάλασσα;;

Ισχύει;;
Γιατί δε μιλάει κανένας;;

Apollon1976 πού χάθηκες;
Ενημερώστε μας ρε παιδιά...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους τους θαρραλέους και ριψοκίνδυνους παραθεριστές που ετοιμάζονται για διακοπές στον Απόλλωνα, εύχομαι καλό σκατουλοκολύμπι στην κουραδοθάλασσα του.

Ανώνυμος είπε...

Αμα δε σου αρεσει να μην κανεισ μπανιο ρε...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν άρεσε μόνο σε μένα, μικρό το πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς, 4 φιλικά μου ζευγάρια για πρώτη φορά φέτος δεν κατεβαίνουν στον Απόλλωνα. Κάι προφανώς δεν είναι μόνο αυτοί.Και είναι το πιο φυσιολογικό. Σου λένε οι άνθρωποι, θα πάμε για διακοπές σε καθαρή θάλασσα ή θα πάμε ν' αρπάξουμε καμμιά αρρώστια από τη βρωμοθάλασσα του Απόλλωνα;
Αλλά και κάτι που όλοι ξέρουμε: Στον ένα μήνα που κατά μέσο όρο πάνε εκεί, πόσες μέρες έχει ήρεμη θάλασσα; Μπορεί και καμμία.Αλλά πάνω από 10 ποτέ!! Τις υπόλοιπες η θάλασσα είναι κάτασπρη από τα μποφόρ....
Εχουν μυθοποιήσει κάποιοι τον Απόλλωνα και κάποια παιδάκια που τα πήγαιναν από μικρά οι μπαμπάδες τους εκεί, επειδή εκεί προφανώς πρωτοερωτεύτηκαν και πρωτο συνουσιάστηκαν, είναι κολλημένα με το μέρος και νομίζουν ότι είναι εκείτο κέντρο της γης....
Ηρεμήστε και πηγαίνετε και πουθενά αλλού να δείτε τι θα πεί όμορφη και καθαρή θάλασσα....

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο "νταή" που έγραψε στις 3 Ιουλιου 2008 10:31 πμ "Αμα δε σου αρεσει να μην κανεισ μπανιο ρε..."

Παλικαρά μου, δεν ξέρω αν είσαι ντόπιος ούτε με ενδιαφέρει, αλλά μου θύμισες πολύ αυτούς που γαβγίζανε πριν 2 καλοκαίρια στην παραλία.

Για να ξέρετε λοιπόν εσείς οι ΦΟΒΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:

Αυτούς τους τραμπουκισμούς κάνετε συνέχεια και μετά γκρινιάζετε που μένετε μόνοι σας και σας φταίνε οι 86, σας φταίει το λιμάνι, σας φταίει το blog, ο σκάϊ, οι ρουφιάνοι του Απόλλωνα και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες...

ΈΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ. Χωνέψτε το και ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ γιατί τελικά μάλλον ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που θέλετε να κάνετε μόνοι σας μπάνιο και να σερβίρετε στον εαυτό σας και μόνο καφέ (κατά το "Απολλωνιάτης κερνάει, Απολλωνιάτης πίνει..." που λένε).

Και μετά λέτε για τους 86...

Τα νταηλίκια εσύ και οι όμοιοι σου ντόπιοι, να πάτε να τα κάνετε σε αυτούς που ψηφίζετε και χειροκροτάτε κάθε καλοκαίρι, ή ακόμα καλύτερα να τα είχατε κάνει σε ορισμένους ντόπιους καταστηματάρχες που μαζί με συγκεκριμένα "πολιτικά πρόσωπα"
"σχεδιάσανε" να κάνουν το σκατόβοθρο μέσα στη μούρη τους...

Να πας να ρωτήσεις αυτούς:
"Στο σπίτι τους τη χέστρα την έχουν βάλει στην κουζίνα, ή στο υπνοδωμάτιό τους;;;"

Η δυσφήμιση του τόπου σας μάρανε...
Άντε γιατί έχετε ξεφύγει και κοιμάστε όρθιοι...
Αντί να δέρνετε το γάιδαρο δέρνετε το σαμάρι...

Δηλαδή εσένα άμα σου πει ο γιατρός ότι έχεις καρκίνο στους πνεύμονες από το τσιγάρο, βρίζεις το γιατρό που στο είπε και όχι την καπνοβιομηχανία που κερδίζει εις βάρος της υγείας σου και του πορτοφολιού σου;;;

Ε, ρε και που να σφίξουν οι...κώλοι.

Καλά μυαλά...

Τσίτσος (...το λιμάνι φεύγει...)

Ανώνυμος είπε...

Το λιμάνι έφυγε, μα οι κουράδες μένουν....

Ανώνυμος είπε...

exei na pesei sfaliara fetos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

re file kai egw etsi skeftomai alla mipws tha allaxei tipota; Afou aytoi tha kalesoun tin astynomia kai to poly poly egw na vrethw sta kratitiria kalokairiatika...Ta myala tous den ta allazeis...
roufianoi itan, roufianoi tha einai...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι ρε ρουφιάνοι?
Αυτοί που έσωσαν τον τόπο μας και τόπο σας???
Μαζευτείτε ανθρωπάκια... μαζευτείτε!!!



!@#$%^&*()_+

Ανώνυμος είπε...

Εμείς, έτσι κι αλλιώς, λόγω βρωμιάς και κουράδας δεν πρόκειται να καταβούμε στον Απόλλωνα. Μόνοι σας θα δέρνεστε, μόνοι σας θα κολυμπάτε στα κατρουλιά και τα σκατά και θα τρώει ο ένας τις κουράδες του άλλου. Τζάμπα μάγκες είστε φίλε....κι εσείς κι ο πρόεδρός σας..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Φέιγ βολάν ρίχτηκαν χθές βράδυ στην παραλία της Χώρας που συνιστούν στον κόσμο να μην πηγαίνει για μπάνιο στον Απόλλωνα επειδή η θάλασσα είναι μολυσμένη.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά αν είναι μπράβο σ΄αυτούς που τόκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε μεγάλε πως το άκουσες; Δεν ήταν έγκυρη η πηγή σου; Πάντως αν είναι αλήθεια...ας έρθει κανένας ντόπιος (που εξ ορισμού θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο πατριώτη από εμένα) να μου πει ότι ο ΣΚΑΪ έκανε δυσφήμιση στον τόπο. Αν έγινε αυτό και εμείς μέχρι τώρα θέλαμε σφαλιάρα, οι Χωραΐτες τι θέλουνε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Στενοχωριέμαι ρε Απολλωνιάτες γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι μερικοί που τους έχετε βάλει στη λίστα των εχθρών δουλεύουν ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, και κάποιοι άλλοι που τους έχετε για φίλους σας σκάβουν το λάκκο κανονικά και σας χαμογελάνε κιόλας...

Τσίτσος (...το λιμάνι φεύγει...)

Υ.Γ. Θα έρθει άλλο καλύτερο και πιο σωστό. Μην αγχώνεστε. Υπομονή χρειάζεται...(Αρκετή).

Υ.Γ.2. Δεν ειρωνεύομαι στο Υ.Γ.1. Σοβαρά τα λέω.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη πιστεύετε κάποιοι ότι οι Χω ραΐτες φοβούνται τον Απόλλωνα; μεγάλη ιδέα έχετε ρε παιδιά για τον εαυτό σας...

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια σοβαρευτειτε επιτελους ο απολλωνας ηταν και θα ειναι για μας που τον αγαπαμε κατι το μοναδικο.ακομα κι οσοιτον πολεμανε εχουν φτιαξει και σπιτια στον απολλονα(καποια τελειωσαν μολις περσι) και θα ειναι και φετος στο χωριο.θα κανουν μπανιο στην παραλια θα παιζουν βολευ θα βγαινουν το βραδυ και θα τρωνε στος ταβερνες.θα ειναι σαν να μην συμβαινει τιποτα θα το παιζουν αδιαφοροι.ετσι ειναι αυτοι...οσο για τους χωραιτες αστο αν ζηλευουν τον απολλωνα τον εχουν δειξει με πολλους τροπους.παντως αν δεν αρεσει σε καποιους απολλωνας καλο θα ηταν ν μην ξαναπατησουν το ποδι τους.

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο θα ήταν να ξυπνήσουν και λίγο οι Απολλωνιάτες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην κάνουν τεμενάδες σε μέρικούς από τους 86 μόλις δουν 50ευρω...γιατί μετά καβαλάνε το καλάμι και βλέπετε τα αποτελέσματα...

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς ρε μεγάλε με τους τεμενάδες;

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω εγώ τι εννοεί ο...μεγάλος:
Εννοεί ότι μερικοί Απολλωνιάτες κάνουν τεμενάδες σε μερικούς από τους 86 για μόλις 50 ευρώ..., ενώ θα έπρεπε να "ξυπνήσουν" και να κάνουν τεμενάδες ΜΟΝΟ στον Πρόεδρα που θα πει καμιά καλή κουβέντα στο Δήμαρχο για αυτούς ή να κάνουν τεμενάδες κατευθείαν στον ίδιο το Δήμαρχο όταν έχουν την τιμή να τον συναντάνε, μήπως και τους "μετατρέψει" σε...Σκαδιώτες, Κορωνιδιάτες, Μεσώτες, Απεραθίτες και γίνουν.....Σμυριδεργάτες!!
Κατάλαβες μικρέ;
Ο "μεγάλος" το έχει πιάσει το νόημα της ζωής...
Άλλο 50 ευρώ και άλλο σύνταξη από 50χρονών και οικογενειακή ασφάλιση χωρις να δίνει φράγκο... Μόνο σάλιο δίνει... και μόνο πλάτες κάνει στον κάθε Δήμαρχο. Γιατί νομίζεις ότι δεν πάνε να διαμαρτυρηθούν για τον Βιολογικό με τον τσαμπουκά που έχουν ως μεγάλοι άντρες;;

Αυτά εννοεί μικρέ ο "μεγάλος".

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί από εσάς που είστε κατά του κινήματος των 86, κουβαλάτε έναν απεριόριστο κομπλεξισμό. Είστε κομπλεξικά ανθρωπάκια.

Γουστάρω να έρχομαι στον Απόλλωνα κάθε χρόνο για την πάρτη μου, για το σπίτι μου, για την ηρεμία μου και για την ομορφιά του χωριού. Λιμάνι να κάνετε αλλού. Όσο για το βιολογικό... ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟΝ!!!! Και μην περιμένετε πάλι τους 86 να σας σώσουν.

Εγώ, εδώ και κάποια χρόνια, έρχομαι στον Απόλλωνα μόνο για διανυκτέρευση. Μπάνιο κάνω Μουτσούνα, Αγ. Προκόπη κλπ κλπ. Καφέ και παγωτό πάω Χώρα (Waffle House κλπ). Για ποτό πάω Χώρα. Για ταβέρνα πάω Χώρα, Φιλότι, Απείρανθο κλπ. Όταν κάθομαι Απόλλωνα καφέ πίνω ΜΟΝΟ στο Baywatch (πάντα ανήκε σε μή Απολλωνιάτη). Και ποτό ΜΟΝΟ On the Beach. ΟΥΤΕ τσιγάρα δεν αγοράζω από τον Απόλλωνα. Φέρνω κούτες από Αθήνα ή από Χώρα. Εφημερίδα αποφεύγω να αγοράζω. Αν είμαι Χώρα αγοράζω από εκεί. Δεν χρειάζομαι τον Απόλλωνα για τρελή διασκέδαση. Έναν ύπνο κάνω, μπόλικη ξεκούραση, απόλαυση της θέας και γέλιο με τα Απολλώνεια. Τα λεφτά τα δίνω αλλού. Εκεί που αξίζει.

Όταν θα διαλυθεί ο Σύλλογος, όταν θα φύγουν οι Νομάρχες, Έπαρχοι κλπ, όταν θα βρουν λύση στο κυκλοφορικό (πάρκινγκ, πούλμαν κλπ), όταν πεζοδρομήσουν την παραλία, όταν πάψουν να εκμεταλλεύονται το χώρο για τα ΑΠΕΙΡΑ τραπεζάκια τους, όταν πάψουν να ονειρεύονται λιμάνια και μαρίνες, όταν σφραγίσουν και μεταφέρουν αλλού τον βιολογικό, όταν μεριμνήσουν να βάλουν πιο τακτικά δρομολόγια πούλμαν, όταν εκμεταλλευτούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αρχαιολογική σημασία του τόπου (αρχαίο λιμάνι, Κούρος κλπ), ... έ τότε ίσως αλλάξω σκέψη και αρχίσω να βλέπω με περισσότερη αισιοδοξία τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Re pedia mipws to atomo ligoureuetai to 50euro?

Ανώνυμος είπε...

κομπλεξικοι ειστε οι 86 ρουφιανοι ρε ηλιθιε.για να δω ποιοι απο σασ
θα κατεβουν για μπανακι στην κατα τ αλλα βρωμικη θαλασσα του απολλωνα?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι ο ένας ρε. Και ξέρω άλλους 50 που θα κατεβουν.
Ηλίθιο μην με ξαναπείς γιατί είναι κρυφό μυστικό το ποιοί είναι οι ηλίθιοι της υπόθεσης.

Έχετε πρόβλημα κατωτερότητας όλοι εσείς που βρίζετε τους 86. Είστε ανθρωπάκια.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλια από 4 Ιουλίου 2008 11:36 μμ του ανώνυμου περιγράφει απίστευτα σωστά την αντιμετώπιση που έχει ο Απόλλωνας από αρκετούς από εμάς. Φίλε μου κι εγώ αλλά και αρκετά άλλα άτομα που γνωρίζω κάνουν ακριβώς αυτό που κάνεις κι εσύ. Δεν δίνουν ούτε cent στους ντόπιους αλλά όπως επίσης απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε άλλες πολύ καθαρότερες θάλασσες της Νάξου. Ο Απόλλωνας έχει γίνει για εμάς πλέον τόπος μόνο για ύπνο. Τίποτα παραπάνω. Το Baywatch είναι το μόνο μέρος που μπορείς να απολαύσεις έναν καφέ ή ένα ποτό χωρίς την εμετική συμπεριφορά των υπολοίπων. Εδώ θα ήθελα να "βγάλω" απ'έξω ίσως λίγο το Βενέτικο, για την πιο ανθρώπινη συμπεριφορά τους. Φέτος εμπάρκο στον Απόλλωνα και τα ζώα του (αυτά με τα δύο πόδια). Τα λεφτά μας αλλού. Τα μπάνια μας αλλού. Η βόλτα μας αλλού.
Ζήτω ο πρόεδρος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος που βρίζει για άλλη μια φορά στις 5 Ιούλιος 2008 1:43 πμ, είπε επιτέλους και ένα επιχείρημα μέσα στα νεύρα του:

Έχεις δίκιο φίλε. Πράγματι ακούγεται και είναι αντιφατικό να λέμε πως η θάλασσα είναι βρώμικη και την ίδια στιγμή εμείς που το λέμε να κατεβαίνουμε να κάνουμε μπάνιο σε αυτή.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ είναι απλή:
Καταρχάς φέτος δε σημαίνει ότι θα γίνει έτσι. Τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό.

Κατά δεύτερον και κυριότερο το μπάνιο στον Απόλλωνα (ειδικά για εμάς που ερχόμαστε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ) είναι κάτι σαν το κάπνισμα: Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, το λέει το Υπουργείο, οι καπνιστές το ξέρουν, αλλά καπνίζουν σαν φουγάρα γιατί είναι απολαυστικό, γιατί το έχουν συνηθίσει, γιατί έχουν εθιστεί...

Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς νομίζω (με εμένα τουλάχιστον σίγουρα).

Έχουμε συνηθίσει να κατεβαίνουμε με την πετσέτα, τις ρακέτες και τα μπρατσάκια παραμάσχαλα και σε 3 λεπτά το πολύ να βρέχουμε τα πόδια μας στη θάλασσα.
Χωρις αυτοκίνητο, χωρις ξεραμένα αλάτια πάνω μας, χωρις να τινάζουμε τα πόδια μας από την άμμο πριν μπούμε στο αμάξι, χωρις να περιμένουμε να στεγνώσουμε στο γυρισμό...

Το ότι λοιπόν διαλέγω να καπνίσω (κολυμπήσω) το τσιγάρο (στη θάλασσα του Απόλλωνα), δε σημαίνει ότι θα πω και σε φίλους μου να καπνίσουν γιατί δεν υπάρχει φόβος για την υγεία τους... Υπάρχει και παρα υπάρχει και άμα πάθουν κάτι και δεν τους το έχω πει, σε εμένα θα ζητάνε τα ρέστα, όχι σε εσένα...
Ότι δηλαδή εγώ τόσα χρόνια κολυμπάω με δική μου ευθύνη στα σκατόνερα του Απόλλωνα (και μάλιστα κάθε χρόνο πρήζονται τα μάτια μου και βάζω κολλίριο) δε σημαίνει ότι η θάλασσα είναι καθαρή...

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΥΤΑΩ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 20 ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΩ.

Ρίχνω τη βουτιά μου λοιπόν και προσεύχομαι να μην πάθω τίποτα χειρότερο από αυτό με τα μάτια μου, όπως έχουν πάθει πολλοί από εμάς τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ / ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ.

Φέτος βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν αφού όπως κατάλαβες είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας το τι θα κάνω.

Το ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη όμως είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.
Το λένε οι φωτογραφίες, το λένε οι μετρήσεις του λιμενάρχη, το λέει το Κέντρο Υγείας στη Χώρα με τα δεκάδες περιστατικά "από Απόλλωνα" το λένε και οι προσωπικές μου εμπιρίες...

Το μόνο που την έχει σώσει τόσα χρόνια είναι τα πολλά μποφόρ που αραιώνουν κάπως τη σκατίλα του Απόλλωνα ΚΑΙ της Κωμιακής (για να μην ξεχνιόμαστε) και πολλοί από εσάς θέλατε να γίνει και τέτοιο λιμάνι που θα σταματούσε αυτό τον μερικό καθαρισμό...

Το κατάλαβες τώρα γιατί άλλα λέμε και άλλα κάνουμε;;
Γιατί είμαστε εθισμένοι καπνιστές της θάλασσας του Απόλλωνα...

Σου απάντησα.
Απάντησέ εσύ τώρα σε αυτό που πολύ εύστοχα ρώτησε ανώνυμος στις 4 Ιούλιος 2008 11:17 μμ: Γιατί δεν πάνε οι ντόπιοι, ψαράδες, μαγαζάτορες, καταστηματάρχες κ.λ.π. να διαμαρτυρηθούν στο Δήμαρχο που ΔΕΝ φτιάχνεται ο βιολογικός;; Γιατί τον καλύπτουν;; Γιατί του δίνουν άφεση;; Αυτός δεν είναι υπεύθυνος;; Αυτός δεν είχε υποσχεθεί;;

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

καταρχην ανθρωπακια ειστε οι 86 και οσοι θελετε να κανετε κακο στον τοπο.2.το οτι το λες και μονος σου οτι κατεβαινεις για μπανιο στον απολλωνα ενω τον βριζεις καταλαβαινω οτι διακατεχεσαι απο μια συγχυση οπως ολοι σασ.πραγματικος σκοπος σασ ειναι ο συλλογος και οχι ο βιολογικος του απολλωνα.αυτο το αντιλαμβανομαστε ολοι με αυτα πυ γραφουν οι συνοδοιποροι σου.3.το οτι οι μονιμοι δεν ενδιαφερονται για τον απολλωνα το ξερουμε εδω και πολλα χρονια.το μονο που τους νοιαζει ειναι πως θα βγαλουν λεφτα για να περασουν ολο το χειμωνα.το ορι βγαζετε ολοι αυτη τη χολη για τον απολλωνα παντως δεν το καταλαβαινω.σιγουρα δεν ειναι ολα τελεια αλλα εσεις το εχετε παρακανει. nasmoy

Ανώνυμος είπε...

1. Καταρχήν ανθρωπάκια και ηλίθιοι δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ. Το ότι πάνω στα νεύρα λέγονται πολλά από όλες τις πλευρές είναι γεγονός. Μη στέκεσαι σε αυτά λοιπόν...Πάνω στα νεύρα του κάποιος μπορεί να βρίσει και τη μάνα που τον μεγάλωσε...

2. ΔΕ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Όσο και αν σε βολεύει να με παρουσιάζεις υβριστή και πολέμιο του χωριού εμένα και άλλους πολλούς ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
Αν προσέξεις ακόμα και αυτός που πιο πάνω (4 Ιούλιος 2008 11:36 μμ) κράζει και έρχεται στον Απόλλωνα μόνο για ύπνο όπως λέει δεν κράζει τον Απόλλωνα. Κράζει ορισμένους στενόμυαλους ντόπιους καταστηματάρχες ενώ αντίθετα ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
Εσύ βέβαια κράτησες Ό,ΤΙ σε βόλευε για να πεις το ποίημα σου.

Για να τελειώνουμε ο Απόλλωνας είναι ένα πολύ όμορφο χωριό, με δικό του νερό (από πηγές), πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για παραθαλάσσιο χωριό νησιού των Κυκλάδων, με παραλία αμμουδιάς, με παραλία για βότσαλα, ακόμα και με βραχώδη παραλία (Καυκάρα), με ρεματιά, με ποτάμι με αρχαιολογικά μνημεία (Κάστρο Καλόγερου, Κούρος, Αρχαίος μόλος, Λατομείο κ.λ.π.).

Αυτός είναι ο Απόλλωνας και αυτές είναι η ομορφιές του. Στις ομορφιές αυτού του χωριού ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Η ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ, ΨΑΡΑΔΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ JUNIOR, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

O Απόλλωνας υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ KAI ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

Δε βρίζω λοιπόν τον Απόλλωνα. Μάλιστα εγώ προσωπικά δεν έχω βρίσει ούτε καν τους Απολλωνιάτες...
Το μόνο που κάνω είναι να ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Και ναι: Ένας από αυτούς είναι ο Σύλλογος.
Μπορεί για κάποιους να έχει κάνει και καλά όμως...

Ο Σύλλογος είναι αυτός που βοήθησε με την ανοχή του και με τις πλάτες του ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΟΘΡΟΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.

Ο Επ.ΠΡΟΕΔΡΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ήταν αυτός που έιχε τα χαρτιά που έλεγαν πως η θάλασσα ήταν μολυσμένη, δεν άφηνε τα εγγόνια του να κάνουν μπάνιο αλλά ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ έλεγε ΨΕΜΜΑΤΑ ότι δεν υπάρχει μόλυνση...Ελπίζω τα παιδιά κάποια στιγμή να τα βγάλουν αυτά τα χαρτιά που αποδεικνύουν αυτά που λέω για να τριφτούν σε μερικών τη μούρη...

Ο Σύλλογος και μάλιστα ο Επίτιμος/νυν συμβουλάτορας ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ προωθούσε το λιμάνι, που ενημέρωνε για τη μελέτη (βλέπε και φωτογραφία κάπου στο blog) και που ξεσήκωνε τα..."πλήθη" από τα ραδιόφωνα εναντίον των 86 για να τους εξαναγκάσει να φοβηθούν να κάνουν την προσφυγή γιατί ήξερε τη "πατάτα"-μελέτη είχαν κάνει...

Ήταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ...

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν και πολλούς ακόμα ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Μάλλον ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ που νομίζεις ότι ο Απόλλωνας είναι ο Σύλλογος ή μερικοί φανατισμένοι, στενόμυαλοι κάτοικοί του. Γιατί ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΤΣΙ. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι...

Ας κάτσει ο Σύλλογος στα αυγά του, ας κάνει πυροτεχνήματα εκδηλώσεις και χορευτικά. Σε αυτά είναι καλός... Ας αγωνιστεί άμα θέλει και για την ανάδειξη και προβολή των αρχαίων όπως θέλουν να κάνουν πολλοί από τους 86. Αλλιώς ας διαλυθεί.

Όποτε έχει ασχοληθεί με κάτι σοβαρό στον Απόλλωνα (Βιολογικός, Λιμάνι, κυκλοφοριακό) τα έχει κάνει μαντάρα. Και έρχεται μάλιστα στο τέλος (αφού τα έχει κάνει μαντάρα) και μας λέει πως εκείνος δεν έκανε τίποτα αφού δεν έχει αρμοδιότητα. Ο Δήμος και το Επαρχείο φταίει... Αν τα είχε κάνει καλά θα θριαμβολογούσε ότι χάρη σε εκείνον έγιναν όλα και χάρη στις πιέσεις του, όπως έκανε τόσα χρόνια μέσω της εφημερίδας του για το λιμάνι...

Τόσο διπρόσωπος είναι...

Ξεκαθάρισέ τα όλα αυτά λίγο στο μυαλό σου φίλε γιατί τα έχεις ταυτίσει χωρις να πρέπει...

3. Με το τρίτο δε θα διαφωνήσω. Όσο για τη χολή που λες μου θυμίζεις αυτό που γίνεται στις τηλεοράσεις:
"Μην τα ισοπεδόνουμε όλα..."
"Υπάρχουν και ευσυνείδητοι...αστυνομικοί"
"Υπάρχουν και τίμιοι πολιτικοί.."
κ.λ.π, κ.λ.π.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ

Άμα καθόμουν να γράφω και για τα καλά θα μου έπαιρνε μια αιωνιότητα...Δε θα σταματούσα να γράφω... Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό;;

Να στο πω και αλλιώς: Όταν πας σε μια βράβευση (π.χ. μουσικά βραβεία) δε θα ακούσεις κανέναν να λέει για τα κακά της μουσικής βιομηχανίας...Εκεί όλα είναι υπέροχα...Μόνο πλεονεκτήματα...Εκεί γιατί δεν πετάγες να τους πεις: "Ώπα ρε παιδιά, όλα είναι τόσο ρόδινα στη μουσική βιομηχανία;;"


Ε, το ίδιο γίνεται και εδώ με αντίθετη πορεία: Συζητάμε ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

Άλλωστε το blog αν διαβάσεις τους σκοπούς του, φτιάχτηκε για να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα του Απόλλωνα...όχι για να βλογάμε τα γένια μας...

Για να μην αναφερθώ στην ενότητα "Προτάσεις για Ανάπτυξη & Βιωσιμότητα του Απόλλωνα". Πού είστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ που αγαπάτε το χωριό και θέλετε να αναπτυχθεί;;

Έχετε γράψει εκεί έστω και 1 post;; Μία σκέψη;;
Πολλοί από τους 86 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.

Αυτό και μόνο δείχνει πόσο νοιάζεται ο καθένας μας για αυτό το χωριό...


"Περικλής..."

Υ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας φταίνε τα δέντρα, η θάλασσα, τα βουνά και το χώμα του Απόλλωνα. Και βέβαια μας φταίει ο Σύλλογος (εμένα προσωπικά αυτή είναι η άποψή μου, όχι απαραίτητα και των 86).
Φταίει.
1. Φταίει που δίχασε ένα χωριό για μιά μαρίνα (αλιευτικό καταφύγιο για κάποιους).
2. Φταίει που είπε ψέματα στους ντόπιους (για σωστές και ολοκληρωμένες μελέτες).
3. Φταίει που δεν αναγνώρισε το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ δικαίωμα κάποιων ελέυθερων πολιτών να προσφύγουν στο ΣτΕ (είτε ήταν ένας είτε 86 είτε 1000 το ίδιο κάνει).
4. Φταίει που όχι μόνο δεν αναγνώρισε αυτό το δικαίωμα, αλλά ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ, ΕΒΡΙΣΕ κάποιους από τους 86 με πρωτεργάτη τον πρόεδρο.
5. Φταίει για την κατασκευή του βιολογικού η οποία έγινε χωρίς μελέτες και μάλιστα κρυφά μέσα σε έναν χειμώνα (ίσα-ίσα για να δείξουν έργο).
6. Φταίει για την κάκιστη συντήρησή του.
7. Φταίει που τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Έπαρχο, Νομάρχη, Αντινομάρχη κλπ και ως σύλλογος δεν μπορεί να πιέσει τους "φίλους" πλέον Νομάρχες για το θέμα του βιολογικού.
8. Φταίει για την μη ανάδειξη της αρχαιολογικής σημασίας του τόπου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ!!!
ΔΙΧΑΖΕΙ!!!
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ!!!
ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!!!
ΛΕΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ!!!
ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ (πχ ΣΤΟΥΒΑΛΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ Ν.Ι. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ (βουλευτή)!!! (αν είναι δυνατόν)

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περικλή
Τα ίδια λέμε περίπου

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή δε μου άρεσε όπως τα έγραψα παραπάνω για το Σύλλογο:

Πραγματικός στόχος μου είναι ο Βιολογικός και ο Σύλλογος αντι να με βοηθάει φροντίζει να μου ρίχνει στάχτη στα μάτια κάνοντας ΠΛΑΤΕΣ στο Δήμαρχο που είναι και ο τυπικά υπεύθυνος.

Στέκεται χωρις να έπρεπε εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος του ΒΟΘΡΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.

Διαφωνείς;;

Αν ναι, για εξήγησέ μου τι έχει κάνει τους τελευταίους μήνες για το σφράγισμα/επισκευή μετεγκατάσταση του Βιολογικού;;;

Σιωπή...ΜΟΥΓΚΑ στα αξώτικα...

Ξέρεις γιατί...
Γιατί αν μιλήσει θα πρέπει να τα βάλει με το Δήμο και Δήμαρχο.
Και δε θέλει να τον στεναχωρήσει το Δήμαρχο ο οποίος αλλού και αλλού του κάνει τόοσα χατήρια...
Το πιο πρόσφατο χατήρι ήταν αυτό με την παρέμβαση στο ΣτΕ υπερ του λιμανιού μαζί με τους ψαράδες της Μυκόνου και του Λιώνα (ντόπιοι όλοι αυτοί...μη σου πω μόνιμοι κάτοικοι Απόλλωνα...).

Κατάλαβες πως πάει πάρε δώσε είναι αυτά...

Και όταν ο Δήμαρχος καταφέρει να βρει χρήματα (γιατί σιγά μην έχει βρει) και κάνει κάτι, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα βγει μπροστά ο Σύλλογος και θα γράφει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ότι μετά από πολλές συσκέψεις, συζητήσεις και προσπάθειες του Συλλόγου και προσωπικό αγώνα του Δημάρχου (εδώ κλείνει το μάτι στους ντόπιους να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές), ξεκινάει ο νέος Βιολογικός...

Μην περιμένεις τώρα... Κατά τον Σεπτέμβρη αυτά... Έχει και τη δικαιολογία ότι βγάζει κάθε τρίμηνο εφημερίδα οπότε...μια χαρά καλλυμένοι είναι όλοι αυτοί οι καιροσκόποι...

Ξυπνήστε Απολλωνιάτες και μην τους αφήνετε να τα κάνουν πάλι σαν τα μούτρα τους. Κάντε μόνοι σας Σύλλογο, και μην τους αφήνετε να τα κάνουν αρπακώλικα και παράνομα γιατί πάλι τα ίδια χάλια θα κάνουν....

Αν βέβαια θέλετε να γίνει ποτέ κάτι στον Απόλλωνα...

Αγωνιστείτε.(προσπαθήστε τουλάχιστον...)

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Περικλής!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που μου λες ότι λέμε τα ίδια περίπου ποιος είσαι;;
Βάλε επιτέλους και εσύ και οι άλλοι ένα ψευδώνυμο...
Αν είσαι ο αρχικός στον οποίο απάντησα (Αυτός που έγραφε για σύγχυση και με..."σύγχυσε" ;-D),
δε νομίζω ότι λέμε τα ίδια.

Αν είσαι ο άλλος με τα πολλά κεφαλαία όπως το είπες... Περίπου...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο πρόεδρας αποκαλείται πρόεδρας και όχι πρόεδρος μπορεί να το εξηγήσει κανένας; Έχω ακούσει αρκετούς να τον προσφωνούν έτσι και το βρίσκω αρκετά αστείο. Είναι πάντως Θεϊκό!

Ζήτω ο πρόεδρας!

Ducamel01 είπε...

Πώς τα καταφέρατε πάλι ρε παιδιά να βρίζεστε και να απειλείτε;;
Γιατί ρε παιδιά;
Τι πιστεύετε ότι θα γίνει με αυτό;;
Άμα ήταν να αλλάζουν μυαλά και αντιλήψεις τόσο εύκολα ή αν γινόταν να βουλώσουν τόσο εύκολα τα στόματα η χουντα ακόμη θα υπήρχε...και θα γουστάραμε κιολας.

Χαλαρώστε. Τσακωθείτε, διαπληκτιστείτε αλλά όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα...

Τώρα το τι πρέπει να σβηστεί...θα το σκεφτούμε γιατί από ό,τι φάνηκε ίσως για πρώτη φορά επιχειρηματολόγησαν (έστω και λίγο) όλες οι πλευρές μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα...

Ηρεμία και προσπαθείστε πέρα από το να συγκρατείτε τα νεύρα σας και τη νοοτροπία του γηπέδου έξω από το blog, να μένετε και στο θέμα (Βιολογικός), γιατί σαν να πηγαίνει για Σύλλογο...

Το ξέρω ότι όλα συνδέονται, για αυτό και λέω προσπαθήστε...


Ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Και μην εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι δεν είμαστε πάνω από το blog συνέχεια για να τα κάνετε χάλια. Σεβαστείτε και λίγο τον κόπο μας , τη φιλοξενία ή όπως αλλιώς θέλετε να το δείτε...

Δε βγάζουμε λεφτά από αυτό. Για το καλό του χωριού και όλων μας το κάναμε...(Ελπίζω να μη μας διαψεύσει ο χρόνος...)

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε φίλοι του Απόλλωνα είναι πλέον γεγονός ότι
ο Σύλλογος Απολλωνιατών έχει προκαλέσει όχι μόνο διχασμό στον τόπο, αλλά και καταστροφή, αφού με τις πιέσεις του σε διάφορους τοπικούς παράγοντες και άρχοντες, τους έχει παρασύρει σε καταστροφικές αποφάσεις για τον τόπο. Γι αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να απαιτήσουμε την αυτοδιάλυσή του. Έτσι μόνο θα σταματήσει ο διχασμός. Να απαιτήσουμε να μη γίνουν φέτος τα Απολλώνεια. Και αν τα προγραμματίσουν να τα σαμποτάρουμε με κάθε τρόπο.
Πρέπει να καταλάβει ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης του Συλλόγου ότι είναι τελειωμένος και να πάει στο σπιτάκι του να ασχοληθεί με τα εγγονάκια του. Τέλος πια οι ...μπαμπάδες και οι προστάτες του Απόλλωνα, όχι άλλοι νονοί, όχι άλλοι κομματάρχες, όχι άλλοι ...ευεργέτες. Πόσες πλάκες αλήθεια υπάρχουν στον Απόλλωνα με το όνομα του πρόεδρα;
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗΣ ΑΝΑΡΧΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπογράφω τα ενδιάμεσα posts (σε απάντηση του Περικλή) ως...


"...ένας από τους αλλοδαπούς 86..."


(έχω ξαναγράψει κατά το παρελθόν)

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 5/7 και ώρα 11.30 εμφανίστηκε στον Απόλλωνα, καβάλα σε μια γουρούνα ο πρώτος ξένος τουρίστας της σαιζόν. Χαμός έγινε στην παραλία!!! Αμέσως έτρεξαν προς το μέρος του όλοι οι απογοητευμένοι καφετζήδες για να τον υποδεχθούν.
Moutsouna here? είπε ο ξένος.
Νο, Νο, Apollon here, του απάντησαν με μια φωνή.
Apollon??? απόρησε ο ξένος.
Apollon, kourades..... μονολόγησε.
Ξανακαβάλησε τη γουρούνα κι έγινε καπνός....
Ετσι τέλειωσε η δετεινή τουριστική σαιζόν του Απολλωνα. Καλό χειμώνα.

Ανώνυμος είπε...

Οι κουραδόμαγκες, τους κόπηκε το γέλιο στη μέση. Όπου νά ναι θα φωνάζουνε: "Νταμπάκη το λιμάνι ...φεύγει ο ΒΙΟΚΑ ...μένει"!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς:ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗΣ ΑΝΑΡΧΑΣ
Τα "Απολλώνεια 08" θα διεξαχθούν κανονικά και με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια. Ο βαρυσήμαντος λόγος του ιδρυτή του Συλλόγου θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες και το κείμενό του (σε 1000 αντίτυπα) θα διανέμεται δωρεάν προκειμένου να αφομοιωθεί καλύτερα από τους ευτυχείς Απολλωνιάτες. Κατά τη διάρκεια των Απολλωνείων θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή ομοιώματος του αρχαίου Κούρου από σύγχρονες αποξηραμένες κουράδες η συλλογή των οποίων θα γίνεται με ειδικά δίχτυα τα οποία θα προμηθεύσει ο Σύλλογος, από τη θάλασσα.Ελπίζουμε να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό.
Υπογραφή
"Θέλω να γίνω Πρόεδρος"

δημητρης είπε...

θα ηθελα να ηξερα αν ολοι εσεις που δυσφημειτε με τον χειροτερο τροπο τον τοπο σας, νομιζετε οτι κανετε καλο??ολοι οι ανωνυμοι..αναρχες και ολοι οι υπολοιποι που δεν γραφετε το ονομα σας..δεν εχετε ονομα??που κατηγορειτε το συλλογο που εχει κανει τοσα για τον απολλωνα? με το να ειρωνευεστε γινεστε μαγκες??ολοι εσεις με τα παχια παρατσουκλια??αντιγλειφτης..τσιτσος..κωμιακιτης...ζαλισμενος απολλωνιατης..!!!
δεν ξερω ποιος εκανε το σχεδιο για το πως θα ειναι το λιμανι..απλα ειναι για γελια..αλλοιμονο αν εκλεινε το μισο ορμο το εργο αυτο..ειναι 130 μετρα και η αποσταση μεχρι το βενετη ειναι 850 μετρα...εχει σχεση με αυτο το πραγμα που δημοσιευσατε??
Ας απαντησει ο κυριος που εκανε το σχεδιαγραμμα...

Κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας..θελετε τον απολλωνα 100 χρονια πισω..η θαλασσα και ο απολλωνας ειναι τελεια και φετος οπως καθε χρονο οτι και να κανετε..

Αλλα τι να πει κανεις σε καποιους που πιστευουν οτι ο παραλιακος δρομος δεν επρεπε να γινει...ελεος πια!!! αληθεια, ολοι εσεις θα κανετε φετος μπανιο??Γιατι εμενα τα παιδια μου εκαναν ηδη πολλα και δεν επαθαν απολυτως τιποτα..



Ας βαλετε ολοι οι ανωνυμοι ενα ονομα...επιτελους!!!

Για να ξερουμε με ποιους μιλαμε!!! Δεν ειναι ντροπη..ντροπη ειναι να βριζεις και να ειρωνευεσαι ανωνυμα.



Ευχαριστω πολυ



Δημητρης Μαυρος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Δημήτρη Μαύρο που αφήνεις τα παιδιά σου και κάνουν μπάνιο στη γεμάτη ακαθαρσίες, κουράδες, κατρουλιά και διαλυμένα σκατά θάλασσα του Απόλλωνα; Και καμαρώνεις κιόλας... Να δούμε τι θα λές αύριο μεθαύριο. Σου εύχομαι να μη χρειαστεί. Αλλά να ξέρεις ότι το Κέντρο Υγείας διαθέτει ελάχιστα κρεββάτια για έκτακτα περιστατικά. Με την υγεία των παιδιών μας, δεν παίζουμε φίλε. Πρόσεχε και μην κάνεις τον παλληκαρά στέλνοντας τα παιδιά σου να κολυμπάνε στη βρωμιά. Εσύ απ' ότι κατάλαβα δεν μπαίνεις καθόλου στη βρωμοθάλασσα, έτσι;.....
ΑντΚλείσε από τώρα θέση στο Κέντρο

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Μαύρε, μάγκα. Ρίχνεις τα παιδιά σου να κολυμπάνε στο βόθρο του Απόλλωνα κι εσύ κοκορεύεσαι από την παραλία ότι η θάλασσα είναι καθαρή, αφού μέχρι τώρα δεν πάθανε τίποτα... Εσύ γιατί δεν μπαίνεις; φοβάσαι μην σούρθουνε στη μούρη τα δικά σου σκατά;
Είσαι πρωτοπόρος μπαμπάς....
Μπράβο...

"Θέλω να γίνω Πρόεδρος"

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμείστε.Απλώς τα παιδιά του κ. Μαύρου από το πολύ κολύμπι στην κουραδοθάλασσα έχουν πάθει προφανώς ανοσία και δεν παθαίνουν τίποτα. Ομοιοπαθητική μέθοδος!!!!.

Ανώνυμος είπε...

K. Μαύρε, δεν βαριούνται να κολυμπάνε ολομόναχά τους τα παιδιά σου στην παλιοθάλασσά σας; Γιατί δεν βλέπω να μπαίνει κανένας άλλος...
ούτε εσύ μπαίνεις...

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σύντομο ανάκδοτο:
Καθαρή η θάλασσα του Απόλλωνα!!!!
χα! χα! χα! χα!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Μαύρε, τι περιμένεις να φανεί ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη κοιτάζοντάς τη με το μάτι;;
Περιμένεις να μπούνε τα παιδιά σου με λευκό δέρμα και να βγούνε με πράσινο ή κόκκινο;;;
Αν κρίνεις από εκεί το αν η θάλασσα είναι μολυσμένη τότε καλά μυαλά, όπως έχω ξαναπεί.
Αυτά φίλε εξελίσσονται μέσα στο χρόνο και εμφανίζονται κάποια στιγμή μετά από μήνες ή χρόνια. Υπάρχουν και οι πιο άμεσες περιπτώσεις σίγουρα, αλλά δεν είναι κανόνας. Είναι σαν να μου λες ότι το κάπνισμα δεν βλάπτει την υγεία γιατί εσύ καπνίζεις και τόσο καιρό δεν έχεις πάθει τίποτα....Σε καμιά 15 χρόνια να σε δω...(αν καπνίζεις).

Αν λοιπόν σου εμφανίσουν καμία επιμόλυνση μετά από χρόνια τα παιδιά σου στα γεννητικά τους όργανα μη σου φανεί παράξενο...

Επίσης πήγαινε ρώτα στο Κέντρο Υγείας Νάξου πόσα δερματικά περιστατικά είχε το περσινό καλοκαίρι κυρίως σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες τις μέρες που έκανε μπονάτσα και που είχε κατακάτσει το κουραδολόι μέσα στον όρμο του Απόλλωνα. Ήταν όλοι από το Χωριό μας.

Όσο για τη δυσφίμιση ρε φίλε, και εγώ αποδέκτης ειδήσεων είμαι αλλά δε θεωρώ ότι δυσφιμείται έτσι το χωριό. Στην τελική λένε κάτι οι άνθρωποι που δεν ισχύει;;;
Εδώ έχω δει μπορστά μου κουράδες. Το blog περίμενα για να μάθω ότι ο Βιολογικός δε λειτουργεί;
Δυσφίμιση κάνει ο Δήμαρχος που δεν τον μεταφέρει σε σωστή θέση και που διαιωνίζει την κατάσταση αυτή.
Δυσφίμιση έκαναν αυτοί που τον έφτιαξαν, τότε που τον έφτιαξαν μέσα στη μούρη τους.
Πέρισυ πήγαινα για ποτό και μου ερχόταν η μπόχα !!!!
Ο Βιολογικός από μόνος του είναι δυσφίμιση. Φτύσε και εσύ αυτή την καραμέλα γιατί έχει αποκτήσει και αυτή γεύση σκατίλας...
Ήμαρτον ρε παιδιά. Ώρες, ώρες δεν παλεύεστε...

Τσίτσος... Ο ΒΗΧΑΣ, Ο ΠΑΡΡΑΣ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ...Η ΜΠΟΧΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θέλεις κύριε Μάυρο τα ονόματα;;;
Για να ξέρεις εσύ ή ο Πρόεδρας ποιους πρέπει να παίρνετε τηλέφωνο για να μην μπαίνουν να διαβάζουν το blog?
Θέλεις να κάνετε πάλι τα ίδια όπως είχατε κάνει τότε για την ενημέρωση του λιμανιού και δε σας βγαίνει;;
Θέλει μήπως ο κύριος Πρόεδρας και μερικοί "μπράβοι" του, σε ποιους μπορουν να κλειδώσουν το μυαλό με εκβιασμούς για παλιές τους αμαρτίες που θα τους τις βγάλουν στη φόρα;;;

Απάντησε σε αυτά που λέγονται και όχι στο ποιος τα λέει... Απάντησε με σκέψη στη σκέψη και όχι με λάσπη και απειλές στο όνομα...

Ντροπή λοιπόν δεν είναι η ανωνυμία.
Ντροπή είναι αυτοί που έκρυβαν τη μόλυνση από το Βιολογικό.
Ντροπή είναι το ότι τον έφτιαξαν εκεί που τον έφτιαξαν.
Ντροπή είναι να ευχαριστεί ο Πρόεδρας αυτούς που παίρνουν 100 εκατομμύρια δραχμές για την επισκευή του λιμανιού του Απόλλωνα και τα χρησιμοποιούν για πλακοστρώσεις στη Χώρα...
Ντροπή είναι να τα κρύβει αυτά από τους Απολλωνιάτες.
Ντροπή είναι να μην υπέγραψαν κάποιοι που ήθελαν να υπογράψουν κατά του λιμανιού γιατί θα δυσαρεστούσαν συγγενικά τους πρόσωπα. Η ντροπή εδώ βέβαια πάει κυρίως στα συγγενικά πρόσωπα...
Ντροπή είναι να μην υπογράφουν κάποιοι κατά του λιμανιού ή να μην έρχονται καν στην ενημέρωση που είχε γίνει για το λιμάνι γιατί τους απείλησαν ότι θα τους καταγγείλουν ως Σμυριδεργάτες ή ως αρχαιοκάπηλους ή ότι θα τους καταγγείλουν το αυθαίρετο που έχτισαν στον Απόλλωνα...
Ντροπή είναι να γίνονται όλα τα παραπάνω κάτω από το τραπέζι.
Ντροπή είναι να παίζουν μερικοί πολιτικοί με τα όνειρα των ντόπιων για να τους ψηφίζουν...
Ντροπή είναι και άλλα πολλά που δε μου έρχονται τώρα...

Όσο για αυτά που γράφεις για το σχέδιο (φαντάζομαι εννοείς την φωτογραφική προσομοίωση αλλά...έστω) θα σου απαντήσω στην ενότητα του λιμανιού σε λίγες ημέρες και αφού διελευκανθεί το σκάνδαλο με τα 100 εκατομμύρια που τα πήρε ο κ. Κόκκοτας. Εδώ πάντως σου θυμίζω πως είναι ενότητα του Βιολογικού.

Αλήθεια για το σκάνδαλο των 100εκ. δρχ. τι έχεις να πεις;; Απάντησε στην ενότητα του λιμανιού, όχι εδώ...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

MHN NOMIZETE OTI TA SKATA POU BGAZEI O BILOLOGIKOS ME ESAS EDW MESA EXOUN KAMIA MEGALH DIAFORA...APLOS TA SKATA PANE STOUS BOTHROUS KAI ESEIS ZEITE EKTOS APO TOUS BOTHROUS..
SE OLA TA ALLA EISTE IDIOI... BLAKES DITHEN ANYPARKTOI...

DeNtziTheMee είπε...

Καταρχάς το έχασα με το τελευταίο "...BLAKES DITHEN ANYPARKTOI..." αυτό είναι διπλή άρνηση ύπαρξης, άρα μπορεί να λειτουργεί σαν τα πρόσημα(- - αρα +)...δηλαδή είμαστε υπαρκτοί;Όπως και να χει, τα σκατά φίλε ανώνυμε δεν πάνε μόνο στο βόθρο,όπως φαίνεται μεγάλη ποσότητα αυτών καταλήγει στο κεφάλι σου. Ξεκινάω με το θέμα της σμύριδας, παρακαλώ μην αναφέρεται περαιτέρω πληροφορίες, απειλείται η ειρήνη της Μέσης Ανατολής, κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί πολιτικά η ευρύτερη περιοχή στα Ουράλια και τέλος επηρεάζεται το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων εκλογών . Επίσης, το αν κάνουν 10 άτομα μπάνιο στον Απόλλωνα πάλι δεν μου λέει κάτι.Στον Γάγγη κάνουν εκατομμύρια πιστών μπάνιο κάθε μέρα, δεν σημαίνει οτι είναι καθαρός.Για άλλη μια φορά η αριθμητική υπεροχή δεν αποτελεί επιχείρημα έναντι της επιστημονικής έρευνας/τεκμηρίωσης.
Ακολουθεί σχολιασμός μερικών αναρτήσεων:
-"...exei na pesei sfaliara fetos..." (την αρχή την έκανε το ΣτΕ μπορείτε να ζητήσετε απο κεί μαθήματα)
-"...re file kai egw etsi skeftomai alla mipws tha allaxei tipota; Afou aytoi tha kalesoun tin astynomia kai to poly poly egw na vrethw sta kratitiria kalokairiatika...Ta myala tous den ta allazeis...
roufianoi itan, roufianoi tha einai..." (αν θυμάμαι καλά πέρσι/πρόπερσι τσαμπουκάδες έγιναν σε άτομα ηλικίας 55+, για κοπιάστε παρακάτω... ηθεε να φαωθεί ο ορθοπεδικός να σας συναρμολοήσει κασίδουδοι. Επίσης νομίζω οτι περιοριστήκατε σε δειλές επιθέσεις έναντι σταθμευμένων οχημάτων και σε προπηλακισμούς, ξέρετε και τα κάνετε εκεί που σας παίρνει.Το αν θα πας στα κρατητήρια δεν το νομίζω γιατί θα κλαίς σαν την Μάρθα Βούρτση στα καλύτερα της, υποστηρίζοντας οτι εσύ δεν είχες καμία ανάμιξη (deja vu ισως...)αλλά και να πάς στα κρατητήρια τι φοβάσαι; Πάρε μιά άδεια ασθενείας απο το ορυχείο...τόσες δικαιούσαι)

Ανώνυμος είπε...

re paidia epitelous kopste tis mal...es.pali eseis ston apolwna tha eiste.tha katevenete arage stin paralia i ua kryveste opws to pasxa?

Ανώνυμος είπε...

κ. Μαύρε, να μη δώ πάλι σήμερα τα παιδιά σου να κολυμπάνε μες τις ακαθαρσίες, εντάξει;; Ελπίζω να πήρες το μαθημά σου.....

Ανώνυμος είπε...

Τι να κατεβαίνουμε βρε πανίβλαξ στην παραλία να κάνουμε; Να εισπνέουμε την αρωματική ευωδιά από τις κουράδες σας που τις αμολάτε μέσω βιολογικού βόθρου στη θάλασσα; ή για να βλέπουμε τις ξυνισμένες μούρες των καφετζήδων-
οπαδών του προέδρου;
"Θέλω να γίνω πρόεδρος"

Ανώνυμος είπε...

Βρε Μαύρε, τι βλέπω; έστειλες πάλι τα παιδιά σου για μπάνιο και τα έχουν περικυκλωσει οι κουράδες; πήγαινε γρήγορα βγάλτα έξω!!! Τώρα, αμέσως!!! Στα σκατά κολυμπάνε, δεν τα βλέπεις;;
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα, έτσι;
Πήγαινε γρήγορα!!
Πήγαινε και θα πώ εγώ του προέδρου να μη σε μαλώσει....

Ducamel01 είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι για το επίπεδο της συζήτησης. Ντροπή. Το είπατε μία φορά. Δε σας φτάνει;;
ΗΜΑΡΤΟΝ.
Καταρχάς είναι ασέβεια προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος μέσα στο blog έχει φερθεί άψογα (όσο και αν δε σας αρέσουν οι απόψεις του).

Κατα δεύτερο και πιο πρακτικό τι περιμένετε;;; Τι να σας απαντήσει δηλαδή;; "Ναι τα έβαλα" ή "όχι δεν τα έβαλα;;"

Το είπατε 100 φορές!!! Δε σας έφτασε η μία;;

Είστε άκρως προκλητικοί και δίνετε το δικαίωμα και στο συνομιλητή σας, να σας προσάψει ευθύνες για μειωμένης ουσίας διάλογο.

Στο τέλος θα καταντήσει σαν τους διαλόγους της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, όπου το ΠΑΣΟΚ ρωτάει τη ΝΔ για το σκάνδαλο των ΟΜΟΛΟΓΩΝ και για απάντηση η ΝΔ "ρωτάει" το ΠΑΣΟΚ τι έγινε με την υπόθεση του χρηματιστηρίου του 1999.

Βγαίνει έτσι άκρη;; Δε νομίζω...

ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΤΟΝΟΘΕΙΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ BLOG. ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ KAI NA ΑΛΛΗΛΟΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Τα σχόλια δεν τα σβήνω για να μη θεωρηθεί φασισμός (όπως πολλοί έχουν χαρακτηρίσει φασιστικές αρκετές ενέργειες του Συλλόγου) και κυρίως για να βλέπετε (εσείς που τα γράψατε) το επίπεδο που έχετε φθάσει...Σε λίγο δε θα ξεχωρίζετε από ορισμένους φανατισμένους Απολλωνιάτες

Εάν δεν ακούσω σοβαρό αντίλογο για όλα τα παραπάνω και εάν συνεχίσετε να εκτονώνεστε μέσα από εδώ, τέτοιου είδους ανούσια και ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ θα σβήνονται για οικονομία της συζήτησης.

ΉΜΑΡΤΟΝ!!
Σκεφτείτε και έναν τρίτο που προσπαθεί να βγάλει μια άκρη και διαβάζει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια...

Όσο για τα νεύρα σας και την αγανάκτησή σας ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ! Για αυτό υπάρχει ο γραπτός λόγος. Για να φεύγει ο θυμός και να μένει η λογική. Το blog και γενικά τα chats συνδυάζουν μάλιστα τα προτερήματα και των δύο "λόγων"...εκτός και αν ξεφύγουμε.

κ.Μαύρε αν τα διαβάζετε αυτά σας παρακαλώ μην απαντήσετε. Ας λήξει το θέμα εδώ για να μη χάσει την ουσία του ο διάλογος. Εδώ το θέμα είναι ο Βιολογικός. Καλό θα ήταν όμως να απαντήσετε σε ό,τι άλλο ουσιώδες ερωτάται.

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για την κατανόηση

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κι άλλο σύντομο ανέκδοτο:
Λειτούργησε ο Βιολογικός στον Απόλλωνα....
Χα! Χα! χα!!!

Ανώνυμος είπε...

Λειτούργησε ο ΒΟΘΡΟΣ του Απόλλωνα θες να πεις.
Ξέρεις τι θα κάνει όσο θα λειτουργεί; Θα ανακατώνει τα σκατά, θα τα πολτοποιεί και θα τα ρίχνει πολτοποιημένα στη Καυκάρα. Έτσι θα διαλύονται γρηγορότερα και δεν θα φαίνονται διά ...γυμνού οφθαλμού και δεν θα επιπλέουν κουράδες στην επιφάνεια της θάλασσας. Η ρύπανση όμως θα παραμένει και θα επιδρά πάνω στους κολυμβητές ύπουλα.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ...ΟΛΟΥΣ

ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

CISKOROUTER870
κάντα πιο λιανά ρε παιδάκι μου να σε πιάσουμε; Είναι δυσνόητο το ψευδώνυμό σου, είναι κι ακατανόητα αυτά που γράφεις.Για γίνε πιο σαφής ρΕ μεγάλε. Καταλαβαρδούγκως;
ΒΑΡΑΒΑΣ

ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε οτι αν υπάρχει οργανική ρύπανση της θαλασσας, υπάρχει και πρασινάδα στα βράχια. Και από ό,τι έχω δει παλιότερα, είναι ικανά να πρασινίσουν εντός ενός ολίγων ημερών ή εβδομάδων από την έναρξη της ρύπανσης. Υποθέτω λοιπόν οτι η παρατήρηση των βράχων μαρτυρεί περί ύπαρξης ή όχι ρύπανσης κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Τώρα δεν ξέρω πόσο καιρό κάνει να εξαφανιστεί η πρασινάδα μετά την παύση της ρύπανσης. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

ciscorouter870 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μας ...ευλογήσατε και ...φεύγετε; Τι γυρεύατε δηλ. κολώνιες; βόθρος είναι και βρωμάει. Αντίο άγιε...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ρώτησε για φύκια;

www.ekke.gr/estia/gr_pages/F_synerg/ELFE/Fyko-entypo.pdf

Ducamel01 είπε...

Φίλε ανώνυμε (από πάνω), ο "Περικλής..." μας είχε στείλει οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιούμε μερικές απλές εντολές html για να γράφουμε bold italic αλλά και για να βάζουμε "παραπομπές" ώστε να μπορεί να τις δει κάποιος με ένα απλό κλικ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ BLOG"
Σας παρακαλώ ρίξτε όλοι μια ματιά. Δεν είναι δύσκολο και θα σας φανεί πολύ πιο χρήσιμο στην παρουσίαση των απόψεών σας εδώ στο blog.

Για όσους λοιπόν δεν μπόρεσαν να δούν το έντυπο σχετικά με τα φύκια,
κάντε "κλικ"ΕΔΩ και στη συνέχεια κάντε αριστερό κλικ ή δεξί κλικ --> "αποθήκευση δεσμού ως" στο αρχείο "Fyko-entypo.pdf"
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες το φίλο blogger.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Χρήσιμη πληροφορία αυτή για το πως φτιάχνουμε Link. Είδα επίσης οτι αν συμπεριλάβουμε και το όνομα του αρχείου, το download γινεται με μια κίνηση.

Πατήστε εδώ για Φυκο-έντυπο

Ευχαριστώ ducamel01 :-) :-)

Ducamel01 είπε...

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ/ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ή ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΕΡΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (ελπίζω αύριο) οι αναρτήσεις του Συλλόγου και αυτή του Βιολογικού ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.


Λίγο Υπομονή.
Ευχαριστώ.

Ducamel01 είπε...

Το παρόν σχόλιο (post) γράφτηκε την 2 Ιούλιος 2008 7:11 πμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 2) από "ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER", ο οποίος έγραψε τα ακόλουθα:
-----------------------------------
Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΑΙΤΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ συνέχεια
"Η εισαγγελία Πλημ/κών Νάξου ασχολείται με την οικολογική καταστροφή στο ρέμα της Ποταμιάς".
Με την οικολογική καταστροφή του Απόλλωνα (βόθρος-ρέμα) κύρ Λάζαρε και με τις ανακρίσεις που κάνει ο Λιμενάρχης δεν έχεις καμιά είδηση;
2 Ιούλιος 2008 7:11 πμ

Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από σχόλιο που γράφτηκε την 9 Ιούλιος 2008 3:04 μμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3)από τον κ. Δημήτρη Μαύρο, ο οποίος ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ έγραψε τα παρακάτω ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ:
----------------------------------------------------------------------------------------------

..................................................................................................
....Για τον βιολογικο..Να μεταφερθει..ποιος δεν το θελει?? Υπαρχουν τα χρηματα?? Μπορει ο κ .Λεβογιαννης να κανει κατι να βοηθησει (ειλικρινα δεν το λεω ειρωνικα)..και να βοηθησει και ο συλλογος?
Κανενας μα κανενας απο μας δεν εχει οικονομικο η αλλο συμφερον να γινει το λιμανι..Εγω οπως ξερετε ερχομαι λιγες μερες και εχω ολο το καλοκαιρι εκει την οικογενεια μου..θελω να κολυμπανε τα παιδια ολου του κοσμου εκει σε βρωμικα νερα??
Ο Συλλογος βοηθησε ωστε να καθαριστει ο βιολογικος πριν λιγες μερες και να μπουν καινουργια μηχανηματα εστω εκει που υπαρχει.Πιεσε πολυ τον Δημαρχο και καταφερε να πετυχει κατι καλο...
Ελπιζω τουλαχιστον αυτο να το ξερετε..
Και μπορειτε οσοι δεν το ξερετε να το μαθετε..

Ευχαριστω και παλι.

Δημ.Μαυρος
9 Ιούλιος 2008 3:04 μμ

Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 9 Ιούλιος 2008 5:37 μμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
----------------------------------------------------------------------------------------------

Με τι τρόπο δηλ. πίεσε ο Σύλλογος τον Δήμαρχο για τον βιολογικό; Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσημα ότι η Κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. του έβγαλαν κάπου 30.000 ευρώ για να τον επισκευάσει. Εσείς λέτε ότι ο Σύλλογος τα έβγαλε αυτά τς λεφτά; ποιος λέει αλήθεια ο Δήμαρχος που χειρίστηκε το θέμα ή ο Νταμπάκης;
Χαμένα θα πάνε απ' όπου κι αν προέρχονται, αλλά μην αφιονίζεστε τόσο πολύ με τον Σύλλογό σας και με τον Πρόεδρα, γιατί΄ετσι ποτέ δεν θα μπορέσετε να δείτε την πραγματικότητα κι αν κάποτε τη δείτε θα πάθετε τραλαλά!!!
9 Ιούλιος 2008 5:37 μμ

Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ σολίου που γράφτηκε την 12 Ιούλιος 2008 12:07 πμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Μεταξύ άλλων, ο blogger έγραψε και τα παρακάτω:
----------------------------------------------------------------------------------------------
............................
..............Έτσι διαβάζουμε στη 2η σελ. ότι: "Κατά την επίσκεψη του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ στις 15.5.2008 στο γραφείο του βουλευτή Βρούτση εξασφαλίστηκε[από την ΟΝΑΣ] πίστωση 30.000 ευρώ για την επισκευή του βιολογικού του Απόλλωνα"!!!
........................................
........................................
........................................
........................................
........................................
........................................
........................................
Όσο για τα 30.000 ευρώ, τελικά ποιος τα έβγαλε ο Νεοδημοκρατης δήμαρχος ή ο Νταμπάκης που γλείφει βέβαια τώρα τη Νέα Δημοκρατία; Το γλείψιμο που ρίχνει απ' τη φυλλάδα του στους νεοδημοκράτες είναι ολοφάνερο. γλείφει απ' την κορφή μέχρι τα νύχια τον αποτυχημένο ήδη δήμαρχο Δρυμαλίας που έχει διαλύσει τον Δήμο.
Σήμερα γράφει η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ότι ο Αντιδήμαρχός του Κωνσταντάκης δήλωσε πως αν δεν φύγει ο Δήμαρχος θα παραιτηθεί αυτός. Αυτούς τώρα γλείφει ο πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ και κολλητός του Τσουκάτου Νταμπάκης.
Όσο για τα 30.000 ευρώ συντήρησης του βιολογικού, αυτά αφορούν και τον βιολογκό της Τραγαίας και δεν φτάνουν ούτε για..κολυμπηθρόξυλα. Το 2004 που έγινε η τελευταία συντήρηση του βιολογικού στον Απόλλωνα δαπανήθηκαν 295.000 ευρώ και είδαμε το αποτέλεσμα.
Και βέβαια ο δήμαρχος Δρυμαλίας προσπαθεί να δείξει ότι κάνει συντήρηση στον βιολογικό του Απόλλωνα γιατί κινδυνεύει να φάει προσωπικά βαρύτατο πρόστιμο απ' το λιμεναρχείο Νάξου. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεία να ψευτοσυντηρήσει τον βόθρο.
Αλλά ο πρόεδρας είναι και ειδικός στα ζητήματα της ρύπανσης και παροτρύνει τους αναγνώστες του να κολυμπούν ελεύθερα εφέτος στον Απόλλωνα.
Πρόεδρα μην ξεχάσεις κατεβαίνοντας να φέρεις τη γαλάζια σημαία του Απόλλωνα, κάπου την ξέχασες φέτος. Μήπως κατά λάθος την έδωσες στην ...ΟΝΑΣ;
12 Ιούλιος 2008 12:07 πμ

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΚΗ (όχι τα φύκια)ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ

Από την εφημερίδα αελευθεροτυπια 19Ιουλίου 2008

"Τα φύκη που προτιμούν ρυπασμένα νερά είναι συνήθως πράσινα, μοιάζουν με ταινίες ή φύλλα και έχουν μια μαλακή υφή που κάποιες φορές θυμίζει ζελέ. Στην ομάδα αυτή πολύ γνωστό είναι το είδος Ulva, to οποίο λέγεται και "μαρούλι της θάλασσας" εξ αιτίας της ομοιότητάς του με το γνωστό μας μαρούλι.
Τα φύκη αυτά αναπτύσσονται σε μεγάλες ποσότητες σε ρυπασμένα λιμάνια, μόλους, μαρίνες, κοντά σε αγωγούς εκβολής λυμάτων, καλύπτοντας μαζικά την επιφάνεια βράχων σε πολύ μικρά βάθη-συνήθως στο σημείο όπου σκάνε τα κύματα. Συνεπώς, αν πάτε σε μια παραλία και εντοπίσετε μεγάλες πράσινες μάζες από φύκη πάνω στα βράχια (συνήθως είναι ορατά χωρίς να χρειάζεται να μπείτε μέσα στο νερό), τότε θα έχετε υποψίες ότι δεν βρίσκεστε και στην καθαρότερη παραλία του κόσμου.
Τα τελευταία χρόνια η Ποσειδωνία και τα φύκη χρησιμοποιούνται από την Ευρ. Ένωση ως τα πλέον κατάλληλα εργαλεία για την εκτίμηση της καθαρότητας των νερών της Μεσογείου (οδηγία για τα νερά WFD 2000/60/ΕC)".
εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω σχόλιο γράφτηκξε εδώ στις 12 Ιουλίου από Ανώνυμο.
"Γνωρίζουμε οτι αν υπάρχει οργανική ρύπανση της θαλασσας, υπάρχει και πρασινάδα στα βράχια. Και από ό,τι έχω δει παλιότερα, είναι ικανά να πρασινίσουν εντός ενός ολίγων ημερών ή εβδομάδων από την έναρξη της ρύπανσης.
Υποθέτω λοιπόν οτι η παρατήρηση των βράχων μαρτυρεί περί ύπαρξης ή όχι ρύπανσης κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Τώρα δεν ξέρω πόσο καιρό κάνει να εξαφανιστεί η πρασινάδα μετά την παύση της ρύπανσης. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

12 Ιούλιος 2008 5:16 μμ "

Ας κάνει κάποιος από τον Απόλλωνα παρατήρηση με βάση και όσα επιστημονικά γράφονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ας ενημερώσει αν θέλει τους επισκέπτες του blog, ώστε να γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση της θάλασσας στον Απόλλωνα.

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 22 Ιούλιος 2008 6:31 πμ στην ενότητα Τοπικής Επικαιρότητας (Πατήστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ) από τον BARABAS, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ.ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του δημ. διαμερίσματος Κορωνίδας κ. Μ. Μυλωνά ο "βιολογικός" του Απόλλωνα, μετά τη συντήρηση που έγινε πρόσφατα, λειτουργεί προς το παρόν ικανοποιητικά.
Δείγματα νερού έχουν αποσταλεί για ανάλυση και αναμένονται οι απαντήσεις.
barabas
22 Ιούλιος 2008 6:31 πμ

Ανώνυμος είπε...

Η αναλογία νερού - κατρουλιου στη θάλασσα του απόλλωνα χθές Σάββατο ήταν 1:1, δηλ. μισό νερό μισό κατρουλιο. Για τις επιπλέουσες κουράδες.... αφήστε τα, αμέτρητες. Χάνεις το λογαριασμό.

Ανώνυμος είπε...

Να βάζεις σερβιετάκι άμα μπαίνεις ρε κατρουλή...Βγαίνει ο κάθε καραγκιόζης και πετάει τη μαλακία του και γίνεται η τρίχα τριχιά...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε Σκοπελίτη κι έτσι, να φορέσουμε σερβιέτες στον ...βιολογικό για να μην ...λερώνει τη θάλασσα!!!
ΣΕΡΒΙΕΤΑ

Ducamel01 είπε...

Η ψηφοφορία για τo "Πώς θα λυθεί το πρόβλημα του Βιολογικού" ολοκληρώθηκε.

Από τα 53 άτομα που ψήφισαν:

1. To 67% ψήφισε ότι θα δωθεί λύση με το "σφράγισμα" της δεξαμενής και την τακτική μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή του.

2. To 22% ψήφισε ότι θα δωθεί λύση με την άμεση επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ για αυτό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την προώθηση των διαδικασιών για μετεγκατάστασή του.

3. Μόνο τo 7% ψήφισε ότι θα δωθεί λύση με "μια καλή συντήρηση - επισκευή. Δε χρειάζεται μετεγκατάσταση."

4. To 1% ψήφισε ότι δε χρειάζεται να δωθεί λύση αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Βιολογικό.

5. Κανένας δεν επέλεξε κάποια άλλη πρόταση που δεν συμπεριλήφθηκε στα παραπάνω ("Αλλο").

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και περιμένουμε στην επόμενη ψηφοφορία (όχι απαραίτητα για τον Βιολογικό) ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας καθώς και τη διαδικασία της τα συμπεράσματα δικά σας...

ΕΔΩ θα βρείτε και το sxreenshot με τα αποτελέσματα (30/7/2008).

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ;

Καθάρισαν τις δεξαμενές από τη λάσπη που είχε συγκεντρωθεί και τη μετέφεραν στον βιολογικό της Χώρας. Υπάρχουν βέβαια και φήμες, που δεν ερευνήθηκαν, ότι τα βυτιοφόρα άδειαζαν σε ρέματα τη λάσπη.
Τι θα γίνει όταν ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές είναι άγνωστο.
Κανείς δεν γνωρίζει τι εργασίες έγιναν. Το βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα ίδια φανόμενα. Από τη μεριά των αρμοδίων δεν υπάρχει σχεδιασμός για οριστική λυση του προβλήματος και απαλλαγή του Απόλλωνα από αυτή την κατάσταση, δηλ. κατασκευή νέου πραγματικού βιολογικού σε άλλη θέση.
Ο Δήμος δρυμαλίας βρίσκεται σε κατάρρευση, τόσο λόγω της βαθιάς κρίσης που υπάρχει στην πλειοψηφία και της έντονης πλέον αμφισβήτησης του ίδιου του δημάρχου, όσο και της αναμενόμενης κατάργησης του δήμου με τη νέα διοικητική ανδιάρθρωση.
Αν δεν πάρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι την υπόθεση στα χέρια τους το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

87

Ducamel01 είπε...

----------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 31 Αύγουστος 2008 6:12 μμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
----------------------------------------------------------------------------------------------

θα ασχοληθώ μόνο με τη θάλασσα του Απόλλωνα.
Είναι καφέ , είναι μαύρη ή τέλος πάντων τι χρώμα είναι??
Και αφού δεν την γουστάρετε τι στο διάλο έρχεστε όλοι οι πρωτοκλασάτοι των 86 και μη και όχι μόνο και κάνετε μπάνιο??
Αντε ξεκουμπιστείτε από κει που εχετε δυσφημίσει τον τόπο σας όσο δεν πάει!!!
Μου το παίζετε και οικολόγοι..
Δε ντρέπεστε λιγάκι..
Ουουουουουστ ρε από κει...
Αλλά μεταξύ σας μιλάτε, μεταξύ σας κάνετε μπάνιο μακριά από κόσμο και βλέπετε πώς σας κοιτάζει ο κόσμος..
Ετσι θα είστε μια ζωή..
Αυτό σας αξίζει..

31 Αύγουστος 2008 6:12 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 31 Αύγουστος 2008 7:02 μμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Σώπα ρε μεγάλε, μας έπεισες.

31 Αύγουστος 2008 7:02 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 1 Σεπτέμβριος 2008 12:35 πμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμε της 31ης Αυγούστου και 6:12 μμ δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι στον Απόλλωνα δεν κάνετε κουμάντο εσείς. Κάνει κουμάντο ο Νόμος. Η θάλασσα είναι καθαρή επειδή "φάγατε" ένα ΣΚΑΙ (αυτό που λέτε εσείς ρουφιανιά και δυσφήμηση του τόπου. Όχι θα το κρύβαμε για να πουλάτε εσείς καφέδες. Και θα ξαναφάτε ΣΚΑΙ αν απαιτηθεί) και είναι σε εξέλιξη προανάκριση από το Λιμεναρχείο που βρίσκεται στο τέλος της και πάει για εισαγγελέα μεριά. Με αυτά και με αυτά τρομοκρατήθηκε ο Δήμος (μόνο έτσι καταλαβαίνετε εσείς)και είχαμε την καθαρή θάλασσα που απολαύσαμε όλοι μας. Μην ξεχνάς και το λιμενικό έργο που έπεσε στον Καιάδα. Αυτό είναι που σε καίει περισσότερο. Όσο για τους 86 που εννοείς ότι δεν γουστάρουν την θάλασσα, ίσα ίσα που για αυτήν κάναμε την προσφυγή στο ΣτΕ και σου κάναμε αυτό που δεν μπορείς να χωνέψεις (και ποτέ σου.Και θα στο ξανακάνουμε επειδή είσαι τέτοιος που είσαι). Γιατί ο Απόλλωνας γουστάρουμε να είναι όπως είναι τώρα και όχι όπως θα ήθελε η αρρωστημένη σου λογική με μώλους, κότερα και ευρώ στον αέρα σαν χαρτοπόλεμος.
Όσο για το με ποιούς παρεάζουμε και μιλάμε, μάγκα μου με αυτούς κάναμε πάντα παρέα και μιλάγαμε, και στην παρέα μας δεν βάζαμε ποτέ ανθρώπους με τις απόψεις σου (ποιές απόψεις δηλαδή). Απλά τώρα ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗ. Και το ευχαριστιόμαστε. Τέλος το επίπεδο σου φαίνεται πεντακάθαρα αφού επιμένεις ότι δυσφημήσαμε τον τόπο.
Να κολυμπήσει ο κόσμος μέσα στα σκατά για να μην σου χαλάσει η σεζόν. Καληνύκτα στα σκοτάδια σου.


1 Σεπτέμβριος 2008 12:35 πμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο (post) γράφτηκε την 1 Σεπτέμβριος 2008 12:50 πμ στην ενότητα του Λιμανιού (σελίδα 3) από ΑΝΩΝΥΜΟ BLOGGER, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω:
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Αφού νομίζεις ότι το πρόβλημά μου είναι τα ευρώ και τα κότερα είσαι γελασμένος.
Φαίνεται ότι έχεις κόμπλεξ με τους Απολλωνιάτες.Ισως είσαι ο μαγκάκος που τους λες αγράμματους και ψαράδες.Ξέρεις μωρέ.Που θα τους έβαζες και μυαλό.
Αλήθεια μένεις κλαθόλου στον Απόλλωνα??
Ούτε μαγαζί έχω ούτε κότερα γουστάρω.
Απλά αυτά που κάνετε και κυρίως λέτε εδώ μέσα (όχι όλοι) είναι απαράδεκτα και έχουν κάνει τους Απολλωνιάτες να μη σας θέλουν ούτε ζωγραφιστούς.
Βρίζετε , ειρωνεύεστε , χλευάζετε..
Αυτό είναι το επίπεδό σας.
Να εχετε φτιάξει αυτό εδώ το πράγμα και να παροτρύνετε τον κόσμο να μην πηγαίνει σε μαγαζιά Απολλωνιατών, να δυσφημείτε τον τόπο σας (όσοι ελάχιστοι είστε απο κει) να γράφετε ότι η θάλασσα έχει σκατά και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια.
Και μετά σας φταίνε αυτοί που σας κράζουν.
ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.


1 Σεπτέμβριος 2008 12:50 πμ

Ducamel01 είπε...

Σχετικά με τον φίλο που έγραψε στις 1 Σεπτέμβριος 2008 12:35 πμ.

Δε νομίζω φίλε μου να έφταιξε τόοοσο πολύ η δημοσιοποίηση στο ΣΚΑΪ. Άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί, πολλοί το είδανε και λίγοι το κατάλαβαν... (ούτε ένα λεπτό δεν έπαιξε στον αέρα).
Αντίθετα ο Δήμαρχος (από όσα έχω ακούσει) κινδύνευε να φάει προσωπικό πρόστιμο πάνω από 1000€ για το θέμα του Βιολογικού, (όταν λέω προσωπικό, εννοώ πως θα αναγκαζόταν να τα πληρώσει από την δική του τσέπη και όχι του Δήμου). Η αιτία που ανάγκασε το Δήμαρχο να φέρει βυτίο για να αδειάσει το Βιολογικό ήταν ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ, μετά ο ΣΚΑΪ και τελευταίες οι "απειλές" ορισμένων ντόπιων ότι θα "αναλάβουν δράση" αν δε δουν να προχωράει η..."επισκευή".

Όσο για το αν έγινε όντως επισκευή, θα μπορούσαν να το αποδείξουν με έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο (ακόμα και μέσα από εδώ - έστω ανεπίσημα ή από το site Του Δ. Δρυμαλλίας) και όχι απλώς να κάνουν δηλώσεις οι κύριοι δήμαρχοι κ.λ.π.. Έτσι θα βούλωναν πολλών τα στόματα (μαζί και το δικό μου).
Προσωπικά με δεδομένη αυτή τη στάση των υπευθύνων και με ακούσματα ότι πολλά βράδια περαστικοί, παρατηρούσαν μεγάλες ποσότητες αφρού, ο οποίος δε διαλυόταν, πίσω από την Καυκάρα, δεν πιστεύω ότι ο Δήμος έκανε τίποτα παραπάνω από το να αδειάσει τη δεξαμενή.
Το ευτύχημα υποθέτω είναι ότι δεν υπήρχε πολύς κόσμος ώστε να γεμίζει γρήγορα και έτσι δε χρειαζόταν να την "άδειαζουν" κρυφά ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, όπως έκαναν άλλες χρονιές.

Βέβαια δεν ισχύουν και οι υπερβολές του τύπου "κουράδες μέσα στη μούρη μας". Δε νομίζω όμως και να τα πίστευε κανένας αυτά...

Αυτά και άλλα πολλά σχετικά με το ΒΙΟΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια..........βρεθηκε τελικα αυτος που ενημερωσε το σκαι για τα σκατα του Απολλωνα; - συγγνωμη για το βιολογικο ηθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

Τα βυτιοφόρα αυτές τις μέρες άδειαζαν π΄λαλι τον βόθρο του Απόλλωνα. Κάποιο μηχάνημα έπαθε ζημιά, αυτό που οξυγονώσει λέει τα ...σκατά. Ο Πρόεδρος του χωριού είπε ότι η ζημιά αποκαταστάθηκε. Ποιος ξέρει πότε πάλι θα ξαναχαλάσει.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ζημιάρης ρε παιδί μου αυτός ο ΒΙΟ.ΚΑ.. Όλο λεφτά ζητάει. Τι τον κρατάνε και δεν τον αλλάζουν;;; Ούτε γκόμενα να ήταν που συνέχεια ζητάει λεφτά...

Δε μας είπατε πότε χάλασε...
Ακούστε τα ενδεχόμενα:

α.Χάλασε τώρα και τον αδειάζουν.

β. Είχε χαλάσει μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιος - Αύγουστος) και τον αδειάζουν τώρα επειδή τώρα γέμισε και θα χύνονταν πάλι απ'έξω. (Έφτασε ο κόμπος στο χτένι δηλαδή)

γ. Είχε χαλάσει μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιος - Αύγουστος), είχε γεμίσει και η δεξαμενή, έριχναν κρυφά το βράδυ τα αλεσμένα σκατά στη θάλασσα, περίμεναν να φύγουν και οι τελευταίοι παραθεριστές (καλά και αυτοί πόσο παραθερίζουν πια;;;) και τον αδειάζουν τώρα για να νομίζουμε ότι τώρα χάλασε...Τάχα μου τάχα μου δηλαδή.

δ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΟΤΕ. Είχαν αδειάσει τη δεξαμενή και απλώς τώρα ξαναγέμισε.

Προσωπικά είμαι κάπου μεταξύ του γ και του δ....

Γεια σου ρε δήμαρχε με τις αλήθειες σου. Μ' αρέσει που σε εμπιστεύονται και στις ανεμογεννήτριες ότι θα κοιτάξεις το συμφέρον των Κωμιακιτών...

Τσίτσος..."το λιμάνι φεύγει"

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ενημέρωσε τον ΣΚΑΙ για τα σκατά του Απόλλωνα;
Ο Νταμπάκης!!!

Ducamel01 είπε...

Στις 29/11/2008 κάποιοι bloggers πληροφορήθηκαν την "είδηση" που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τους επόμενους μήνες αν όχι χρόνια:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δρυμαλίας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το 20 Θέμα συζήτησης με τίτλο:

"Ανάθεση της ΠΠΕ και ΜΠΕ για την αδειοδότηση του ΒΙΟ.ΚΑ οικισμού Απόλλωνα"

Όσοι δεν το πιστεύετε μπορείτε να το δείτε στις 29/11 στο blog NAXIOS.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΕΔΩ

Παρακαλούμε πολύ τα σχόλια και οι απόψεις σας να γράφονται ΕΔΩ και όχι στην τοπική Επικαιρότητα ή στο e-Καφενείο.

Το θέμα από ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

giannis είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας υπάρχει προς συζήτηση με αριθμό 20 ένα θέμα με τίτλο: "Ανάθεση της ΠΠΕ και ΜΠΕ για την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ οικισμού Απόλλωνα".
Με άλλα λόγια σχεδιάζουν να αναθέσουν απ' ευθείας σε κάποιο μηχανικό να κάνει προκαταρτική μελέτη(;) (ΜΠΕ)και Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για κάποιο ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα. Τι εννοούν; Πάνε να επιχειρήσουν νομιμοποίηση του υπάρχοντος βόθρου επειδή οι υπεύθυνοι του Δήμου είναι κατηγορούμενοι για τη ρύπανση που προκαλείται στη θάλασσα και για ένα έργο που έγινε παράνομα χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις; Αυτό καταλαβαίνουμε τουλάχιστον από τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το θέμα. Αν επιδιώκουν αυτό, τότε πάνε να πετάξουν κι άλλα λεφτά στον βόθρο, για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται πολλές προϋποπθέσεις και διαδικασίες που δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο του θέματος που υπάρχει προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.


29 Νοέμβριος 2008 10:48 πμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

giannis είπε...

ΑΙΣΧΟΣ:Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Μόλις πληροφορηθήκαμε από υπεύθυνο παράγοντα του δήμου Δρυμαλίας ότι με το θέμα που υπάρχει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για τον λεγόμενο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα, επιδιώκει ο Δήμαρχος τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τοΥ σημερινού παράνομου βόθρου του Απόλλωνα. Αυτό σημαίνει ότι ο βόθρος αυτός θα χαρακτηρισθεί ΒΙΟΚΑ και θα έχει όλες τις άδειες και αποφάσεις που θα τον καθιστούν νόμιμο. Μ' άλλα λόγια επιδιώκουν τη νομιμοιποίηση της σημερινης απαράδεκτης κατάστασης και αυτό επειδή ο Δήμος Δρυμαλίας είναι υπόλογος και έχει τμωρηθεί με πρόστιμα για τη ...ρύπανση της θάλασσας απο τον βόθρο του Απόλλωνα. Θα πετάξουν για άλλη μια φορά τα λεφτά του δημοσίου για να έχουν αυτοί ήσυχο το κεφάλι τους και οι Απολλωνιθάτες κια οι όποιοι τουρίστες να...κολυμπούν σε ένα βόθρο. Το άκουσαν αυτό οι Απολλωνιάτες; Το άκουσε αυτό ο ...μαχητικός Σύλλογος Απόλλωνιατών; Το άκουσε αυτό ο...πολυβραβευμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών, της ΟΝΑΣ κ.λπ.; Ποιος θα ανοίξει το στοματάκι του τώρα που ήρθαν τα δύσκολα; ή θα συνεχίσουν το λιβάνισμα; Πότε ο Επίτιμος θα ξαναβραβεύσει για 20η φορά τον βασικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης πρώην κοινοτάρχη της Κωμιακής; Οι Απολλωννιάτες σύμβουλοι του δημ. διαμερίσματος της Κωμιακής θα πάνε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν; Θα πάνε να ζητήσουν νέο σύγχρονο βιολογικό σε κατάλληλη θέση; ή θα σιωπήσουν όπως ξέρουν;
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΒΟΘΡΟΥ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


29 Νοέμβριος 2008 11:19 πμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

giannis είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ
Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Δρυμαλίας επιχειρούν να βγάλουν νόμιμο τον βόθρο του Απόλλωνα ρίχνοντας σ' αυτή τη χαβούζα κι άλλα λεφτά, αντί να σχεδιάζουν νέο σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό. Ποιοι θα αντιδράσουν; Τοπικοί σύμβουλοι του Απόλλωνα τι κάνετε; Επίτιμε Πρόεδρε του Συλλόγου Απολλωνιατών άκουσες κάτι; έκανες κάτι; Απολλωνιάτες ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
Διαβάστε αναλυτικά για το θέμα στη σελίδα ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


29 Νοέμβριος 2008 11:26 πμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Πέτρος είπε...

Από την μελέτη της ημερησίας διάταξης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και των καταχωρήσεων του giannis σχετικά με τον ΒΙΟΚΑ στο e-καφενείο και την τοπική επικαιρότητα συμπεραίνονται τα ακόλουθα πολύ ανησυχητικά για το μέλλον του Απόλλωνα :

α. Η γνωστή υπόθεση του ΒΙΟΚΑ αναφορικά με την μόλυνση του θαλασσίου χώρου του Απόλλωνα βρίσκεται στον Εισαγγελέα (μετά τις ορθότατες ενέργειες του Λιμενάρχου Νάξου) ο οποίος αναζητεί τα έγγραφα που αφορούν στην μελέτη,ανάθεση,εκτέλεση και λειτουργία αυτού του έργου (δηλαδή Σχέδια, ΠΠΕ, ΜΠΕ κλπ) που ως είναι γνωστόν τα σημαντικότερα δεν υπάρχουν (γιατί δεν έγιναν ποτέ) και ευθύνονται γι' αυτό οι Κοινοτάρχης (ο τότε), Έπαρχος κλπ.
β. Στο σημερινό Συμβούλιο έρχεται προς έγκριση θέμα για την απ' ευθείας "ανάθεση της ΠΠΕ και ΜΠΕ για την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ οικισμού Απόλλωνα" δηλαδή προφανώς του υπάρχοντος έργου και όχι κάποιου καινούργιου (για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχουν τοπογραφικά, Σχέδια κλπ)
γ. Είναι προφανές λοιπόν ότι με την κατάρτιση των ΠΠΕ και ΜΠΕ του υπάρχοντος έργου σήμερα και μάλιστα με απ'ευθείας ανάθεση (που εξυπηρετεί την ταχύτητα αλλά κυρίως την δυνατότητα να επηρρεασθεί το προιόν της)επιχειρείται η συμπλήρωση του (ελλειπέστατου) φακέλλου του έργου-ντροπή για να προστατευθούν από τις διώξεις του Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι της παρανομίας Κοινοτάρχης (ο τότε), Έπαρχος και όποιοι άλλοι διατηρούσαν τότε αξιώματα και έχουν ευθύνη της αδειοδοτήσεως του έργου
δ. Βέβαια εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοί θα "πληρώσουν" για αμαρτίες που έχουν κάνει αλλά αν προχωρήσει αυτή η μεθόδευση του Δήμου Δρυμαλίας τότε είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο μελετητής των ΠΠΕ και ΜΠΕ (απ'ευθείας ανάθεση, μην ξεχνάτε, που σημαίνει ότι συνήθως ελέγχεται και το αποτέλεσμα από όποιον έχει συμφέροντα (κατά παραγγελία μελέτή;)) θα καταλήξει ότι όλα στον Απόλλωνα είναι καλώς καμωμένα.
ε. Έτσι (παράλληλα με την "σωτηρία" από την τσιμπίδα του Εισαγγελέα των προσώπων που ευθύνονται για το κατάντημα του Απόλλωνα ) θα μπει και η ταφόπλακα στο Απόλλωνα αφού πλέον θα υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες που δικαιολογούν την εγκατάσταση του στη σημερινή θέση. Και ποιός στη συνέχεια θα έχει το θράσος να ζητάει μετεγκατάσταση του ΒΙΟΚΑ.
στ Τέλος, αυτό το σενάριο εξυπηρετεί και την Δημοτική αρχή αφού ο σημερινός καθημερινός πονοκέφαλος και μεγάλη ευθύνης της με το ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα θα εκλείψει (με την παρούσα κατάσταση με την παραμικρή μόλυνση που θα προέλθει από τον ΒΙΟΚΑ ο Δήμαρχος προσωπικά και κάθε υπεύθυνος διώκονται ποινικά (εκτός από Διοικητικά) με τη διαδικασία του αυτόφωρου)

Απαιτείται η ενεργοποίηση όλων προκειμένου να μην περάσει αυτή η ύπουλη και βρώμικη μεθόδευση.
Είναι απαραίτητη η παρουσία σήμερα στο Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας όλων των Απολλωνιατών ώστε να ασκηθεί πίεση για απόσυρση του θέματος και εκκίνηση των διαδικασιών μετεγκατάστασης του ΒΙΟΚΑ.
Από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου δεν θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση αφού τα προσωπικά, έχει δείξει το παρελθόν, υπερισχύουν του γενικού συμφέροντος.
Αν η πρόταση προχωρήσει θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο κατά παντός υπευθύνου.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


29 Νοέμβριος 2008 1:18 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

giannis είπε...

έχω μιαν απορία! Τι θα κάνουν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο οι τοπικοί σύμβουλοι από τον Απόλλωνα; Η κυρία Μαρία Ανδρή π.χ., συνεργάτης του κυρίου Δημάρχου, θα πάει στο Δημ. Συμβούλιο; Θα αντιδράσει; θα διαμαρτυρηθεί; έχουν καταλάβει ότι αν προχωρήσει αυτό που προτείνει ο δήμαρχος θα διαιωνιστεί η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει τώρα στον Απόλλωνα; Έχουν καταλάβει ότι ο Δήμαρχος επιδιώκει να προστατέψει το ΚΕΦΑΛΙ του από τις μηνύσεις και τα πρόστιμα του λιμεναρχείου και δεν του καίγεται καρφί για τον Απόλλωνα και τους Απολλωνιάτες; Κι αν ο δήμαρχος περάσει σήμερα αυτή την απόφαση θα προχωρήσουν σε ενέργειες για την ακύρωσή της; Τέλος ρωτάμε την κυρία Ανδρή, πού είναι ο Επίτιμός τους; πού είναι ο Σύλλογός τους; πού είναι όλοι αυτοί οι πρώην προστάτες του Απόλλωνα; πού είναι ο Έπαρχος; πού είναι ο Αντινομάρχης;
Ας ελπίσουμε ότι έστω και παρασκηνιακά προσπαθούν κάτι να κάνουν!!!


29 Νοέμβριος 2008 2:49 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Arcturus είπε...

Ο Επίτιμος και η παρέα του με τις ενέργειες τους και κάποιες φορές με την ένοχη σιωπή τους είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Απόλλωνα σχετικά με τον βόθρο που σε επίσημο έγγραφο με υπογραφή Αντινομάρχη έχει χαρακτηρισθεί ΒΙΟΚΑ. Οι ντόπιοι εκλεγμένοι παράγοντες αποτελούν ουρά του Επίτιμου και του περιβάλλοντος του και είναι προφανές ότι είναι απόλυτα εξαρτώμενοι.
Οι ενέργειες του Δήμου Δρυμαλίας δεν προέκυψαν από μόνες τους. Είναι προιόν συζητήσεων και συμφωνιών όλων των υπευθύνων, και όχι μόνο, για την εγκατάσταση του βόθρου στη σημερινή θέση. Και μην μας διαφεύγει ότι ευθύνη δεν έχει μόνον ο πρώην Κοινοτάρχης και ο Έπαρχος αλλά και ντόπιοι Απολλωνιάτες που ήταν τότε στα Συμβούλια (και σήμερα κυνηγάνε με λατάκια (=μικρές τάβλες κάτω του μέτρου) τους εργάτες που ανοίγουν τα φρεάτια για να αφαιρέσουν τα στερεά από το δίκτυο, γιατί έτσι δυσφημείται ο τόπος).
Το μόνο άμεσο φάρμακο λοιπόν είναι να εκτεθούν όλοι αυτοί οι περίεργοι στα μέσα με επανειλλημένες δημοσιεύσεις για να μάθει η κοινωνία της Νάξου με τι είδους άρχοντες έχει να κάνει.
Σε δεύτερο χρόνο απαιτείται προσφυγή στη Δικαιοσύνη όπου εκεί θα χεστούν όλοι αυτοί οι δήμιοι του Απόλλωνα.


29 Νοέμβριος 2008 8:14 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Arcturus είπε...

Ευχαριστούμε τον giannis για την ενημέρωση. Χωρίς αυτόν θα βρισκόμαστε στα μαύρα σκοτάδια.


29 Νοέμβριος 2008 8:22 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

giannis είπε...

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Η αρχική πληροφόρηση πυο είχε το blog είναι και η ακριβής. Η χτεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που είχε θεμα τον ...ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα (Θέμα 20ο) αφορούσε τελικά τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του υπάρχοντος βόθρου, προκειμένου να αποφύγουν οι υπεύθυνοι του Δήμου τις αστικές και ποινικές ευθύνες για τη ρύπανση της θάλλασσας από τα λύμματα του.
Τα παραπάνω είναι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες. Συμφώνησαν βέβαια όλοι-συμπολίτευση και αντιπολίτευση- ότι αυτός ο βόθρος δεν παίρνει θεραπεία. Για να έχουν όμως και το κεφάλι τους ήσυχο και συμφωνησαν όλοι -συμπολίτευση και αντιπολίτευση-να προχωρήσουν τις διαδικασίες ...νομιμοιποίησης του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Παράλληλα βέβαια ...ψέλισαν και κάποιες κουβέντες για μελέτη χωροθέτησης νέου βιολογικού στον Απόλλωνα, έτσι προφανώς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Απολλωνιατών και για να αποφύγουν την κατακραυγή. Όμως η αλήθεια είναι ότι αποφάσισαν να επιδιώξουν να νομιμοποιήσουν τον υπάρχοντα βόθρο βγάζοντας εκ των υστέρων και μετά από 30 τόσα χρόνια τις εκρίσεις που τότε δεν μπορούσαν να εκδοθούν.
Ποιος αλήθεια "νοσηρός εγκέφαλος" συνέλαβε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ; Μήπως τους φώτισε ο ...Εφραίμ;
Πρόκειται βέβαια για μια παράνομη και διάτρητη απόφαση που θα καταρριφθεί με την πρώτη προσφυγή στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.


30 Νοέμβριος 2008 1:33 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

nikos είπε...

Πώς νομιμοποιείται μια παρανομία μετά από 30 χρόνια; Απάντηση θα βρείτε στον...βόθρο του Απόλλωνα. Τι θα δουν ακόμη τα μάτια μας ο θεός Απόλλωνας ξέρει!!!


30 Νοέμβριος 2008 2:42 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Πέτρος είπε...

Οι εξελίξεις που μας περιγράφει ο giannis είναι πολύ άσχημες.
Οι πληροφορίες που έρχονται από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μυλωνά είναι σε άλλο μήκος κύματος και εντελώς στην άλλη όχθη. Ο κ. Μυλωνάς διατείνεται ότι όλη η συζήτηση αφορούσε ένα νέο ΒΙΟΚΑ.
Τέλος πάντων γιατί ανεχόμαστε όλους αυτούς τους απεραθειτοφιλοτίτοκορωνιδιάτες να μας εμπαίζουν. Κύριε Μυλωνά με ποιόν στο διάολο είσαστε και ποίου τα συμφέροντα υποστηρίζετε. Δεν ντρέπεστε λίγο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μιά συζήτηση και μετά να την αναπαραγάγετε; Δεν ντρέπεσθε να σας εμπαίζουν οι απεραθειτοφιλοτοτοκορωνιδιάτες; Είσαστε ύποπτος και ανάξιος να εκπροσωπείται τον Απόλλωνα στο Δήμο.


30 Νοέμβριος 2008 9:46 μμ

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
To ακόλουθο μήνυμα αναρτήθηκε από blogger παλαιότερα (βλ. ημερομηνία στο τέλος) σε λανθασμένη ενότητα. Μεταφέρεται λόγω σημαντικότητας ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Arcturus είπε...

Πάλι από την Αθήνα έρχεται η αντίδραση για το σοβαρώτερο καρκίνωμα του Απόλλωνα και αυτή από μεμονωμένα άτομα. Που είναι ο Σύλλογος Απολλωνιατών των εργολάβων. Που είναι οι Απολλωνιάτες και η αντίδραση τους; Αυτή η απόφαση αποτελεί την χαριστική βολή του τόπου. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ 100 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΙΟΚΑ ΠΟΥ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟ ΣΑΣ ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. θΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΝΑ ΩΡΑ.


30 Νοέμβριος 2008 9:58 μμ

Πέτρος είπε...

Τελικά ποιός είναι αυτός ο Μπαρδάνης ο εφιάλτης-Δήμαρχος της Δρυμαλίας.
Ξεκοίλιασε τα βουνά της Κορώνου με το έτσι γουστάρω, θα ξεκοιλιάσει τα βουνά της Κωμιακής με την σύμπραξη των τοπικών Πήλιων Γούσηδων για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων και θα νομιμοποιήσει τώρα με αδειοδότηση τον παράνομο βόθρο του Απόλλωνα. Το Σάββατο 29 Νοε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας, ομόφωνα παρακαλώ (γιατί έχουν ευθύνες και η σημερινή ηγεσία που δεν κλείνει τον ΒΙΟΚΑ και οι προηγούμενες που τον έστησαν ή τον ανέχτηκαν (γαμπροί, Αλιμπέρτηδες, Έπαρχοι κλπ))πήρε απόφαση και άρχισε τις ενέργειες για να νομιμοποιηθεί ο βόθρος.
Απεραθίτη κουτοπόνηρε Δήμαρχε παντών των Απεραθιτών (και μόνο) θα πληρώσεις Διοικητικά και κυρίως Δικαστικά το γάλα που βύζαξες. Τόλμησε να προχωρήσεις στη νομιμοποίηση και θα βρείς τον Νόμο απέναντι σου έτοιμο να σε συντρίψει.
Αυτά προς το παρόν Δήμαρχε δεν θα πω τίποτα άλλο επί του παρόντος και μείνε σε αναμονή στο τηλέφωνο γιατί θα σε ζητήσει ο Εισαγγελέας.
Και το τελευταίο.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Πέτρος είπε...

Στην Αθήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια του Δημάρχου Δρυμαλίας για αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ. Στις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος έχουν ανακαλυφθεί ελλείψεις στους φακέλλους που όταν θα γίνουν οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν αίσθηση. Δήμαρχε εσύ που καταλαβαίνεις από τέτοια δύο πράγματα σου λέω. ΑΙΓΙΑΛΟΣ-ΠΑΡΑΛΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΑ έχουν να κάνουν με το βόθρο του Απόλλωνα. Κατάλαβες τώρα εσύ.
Και κάτι τελευταίο. Δεν έχεις αντιληφθεί με τι διαβόλους και τριβόλους έχεις να κάνεις.

Unknown είπε...

Συμφωνώ με το πέτρο και επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ και εγώ σε λίγη ώρα

Unknown είπε...

Καλά οι ¨μόνιμοι κάτοικοι¨ του Απόλλωνα όπως αυτοαποκαλούνται τι κινήσεις κάνουν για το σοβαρότατο αυτό θέμα?θα μου πεις χειμώνας είναι,σε χειμέρια νάρκη έχουν πέσει.Αλλά ξέρουν αυτοί,γιατί να ασχοληθούν με το όλο θέμα αφού υπάρχουν και οι" αλλοδαποί κάτοικοι" του Απόλλωνα που θα καθαρίσουν για πάρτη τους.Και να είστε κύριοι σίγουροι ότι το θέμα αυτό΄εμείς θα το λύσουμε με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο κι όχι με παρανομίες.Γιατί εμείς αγαπάμε και πονάμε αυτό τον τόπο χωρίς δόλο και χωρίς κανένα συμφέρον.

Unknown είπε...

Polaris κάποιοι από τους μόνιμους κατοίκους του Απόλλωνα , κυρίως Κου-Κουέδες έτσι για να δίνουμε φωτογραφίες σιγά-σιγά, έχουν χεσμένη πολύ τη φωλιά τους με το θέμα εγκαταστάσεως του βόθρου στη συγκεκριμένη θέση. Οι υπόλοιποι ακολουθώντας τον νόμο της σιωπής δεν σηκώνονται από τη χειμέρια νάρκη τους κάνοντας την πάπια (που δεν πέφτει σε νάρκη). Αργά όμως ή γρήγορα η θηλειά θα σφίξει γιατί έρχονται οι Εισαγγελείς. Άσε που στην τρέλλα τους και την ταραχή τους κάνουν τόσα λάθη που θα πάρουν και άλλους στο λαιμό τους. Περισσότερα για το τελευταίο στο τέλος της ημέρας.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πέτρος είπε...

Φίλοι κα μη (οι δήμιοι του) του Απόλλωνα σας προετοιμάζω για τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις σχετικά με τον βιολογικό-βόθρο και κυρίως για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Δρυμαλίας και οι περί αυτόν για να εξαφανίσει τον Απόλλωνα (ο λόγος που γράφεται και στο καφενείο).

Κατ΄αρχήν να σας ενημερώσω ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρήσεως Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) που εδρεύει στη Αθήνα (Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας) με σήμα του Λιμεναρχείου Νάξου διενήργησε με δύο υπαλλήλους της αυτοψία στον βόθρο την 30 Σεπτεμβρίου 2008 (αυτό ΔΕΝ το γνώριζαν μέχρι σήμερα που το έμαθαν από την Αθήνα ούτε ο Πρόεδρος ούτε οι Σύμβουλοι του Τοπικού Συμβουλίου)και διαπίστωσε ελλείψεις, παραλείψεις, δυσλειτουργείες, παρανομίες, ο αριθμός των οποίων είναι ατελείωτος, και ο Δήμαρχος Δρυμαλίας εκλήθη με έγγραφο να απολογηθεί εντός προθεσμίας.
Το έγγραφο που καλείται ο Δήμαρχος σε απολογία με όλο το αιτιολογικό με αίτηση το πήραμε σήμερα στα χέρια μας και
ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΥ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΔΩ
(Το έγγραφο θα αναρτηθεί τόσο για σχολιασμό όσο και για ενημέρωση).

Πέραν από τις παρανομίες που περιγράφει θα διαπιστώσετε ότι:

α. Ο περίφημος ΒΙΟΚΑ απλά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και με τη σφραγίδα της αρμόδιας υπηρεσίας (καταγράφονται όλα στο έγγραφο της ανεξάρτητης αρχής).
β. Το καλοκαίρι κολυμπούσαμε στα σκατά μας αφού το βυτίο έπαιρνε 30 κυβικά ημερησίως και το προς επεξεργασία υλικό ήταν 250 κυβικά
γ. Τα στερεά που περισυλλέγοντο από τα φρεάτια, κατά δήλωση του υπευθύνου του Δήμου που συνόδευε την επιτροπή, απορρίπτοντο στους κοινούς κάδους σκουπιδιών. Δηλαδή εκεί που κυκλοφορούσαν τα παιδιά μας, στην πλατεία.
δ. Το Σεπτέμβρη τα πολλά πήγαινε-έλα του βυτιοφόρου δεν είχαν να κάνουν με την ευαισθησία του Δημάρχου αλλά με την επικείμενη επίσκεψη της επιθεωρήσεως.

Και τώρα στο ψητό. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε ανάλογη ερώτηση της Επιτροπής προς τον παριστάμενο εκπρόσωπο του Δήμου (πιθανώτατα κάποιον Αντιδήμαρχο) αυτός απάντησε ότι "σε εξωτερικό συνεργάτη έχει ανατεθεί η εκπόνηση ΜΠΕ για το σκοπό της περιβαντολλογικής αδειοδότησης". Είναι προφανές λοιπόν ότι, εκτός της ψευδούς δηλώσεως , το 20ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας της 29ης Νοε (που είναι και η θηλειά για τους εχθρούς του Απόλλωνα) αφορούσε αυτή τη μελέτη που φυσικά, κατά τις προσφιλείς μεθόδους του Συστήματος τους, έχουν στο νου τους να τη μεταχρονολογήσουν ώστε να βγούν σύννομοι (το βράδυ θα αναρτηθεί απόφαση μεταχρονολογημένη του Δήμου που ελήφθη το 2007 και την πήγαν πίσω στο 2004 γιατί έτσι βόλευε). Έλα όμως που εμείς ήδη έχουμε καταθέσει (μετξύ άλλων) στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρήσεως Περιβάλλοντος την ημερησία διάταξη της συνεδριάσεως της 29ης Νοε (ευχαριστούμε το Naxiosblogspot) του Δήμου όπου φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει Μελέτη αλλά και το ότι δεν έχει ανατεθεί η εκπόνηση της.
Δεν θα σας κουράσω άλλο . Μείνετε σε αναμονή μέχρι το βράδυ (το αργότερο αύριο το πρωί).
ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ (αναφέρει ότι είναι πλησίον της παραλίας). ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Unknown είπε...

Εφ΄όσον υπάρχει αυτό το έγγραφο, το περιμένω και εγώ το βράδυ, πρέπει να γίνει προκήρυξη και να φθάσει σε όλους. Να αποσταλεί παντού και στο Τοπικό Συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να ζητήσει τα ρέστα από αυτούς που δουλεύουν κρυφά, και κυρίως το Δήμαρχο. Τι νομίζουν αυτά τα ανθρωπάκια ότι είμαστε. Μήπως κύριοι του Δήμου μας περνάτε για μαλάκες. Θα σας ξεγυμνώσουμε σε όλες τις υπηρεσίες. Δεν θα έχετε τα μούτρα να ξαναπεράσετε από τα χωριά μας γιατί θα σας πάρει ο διάολος και θα σας σηκώσει. Τους μεροκαματιάρηδες του Τοπικού Συμβουλίου της Κωμιακής βρήκατε βρε όρνια και χαραμοφάηδες του τόπου να γελάσετε; Γιατί δεν τους είχατε ενημερώσει για την επιθεώρηση της 30 Σεπτεμβρίου και γιατί δεν τους ενημερώσατε για τις προθέσεις σας με το θέμα του Συμβουλίου στις 29 Νοεμβρίου σχετικά με την ΜΠΕ του βιολογικού;

Unknown είπε...

Αυτό που μπορείς να πείς για όλους αυτούς, που είναι υπαίτιοι και οσονούπω υπόλογοι στη δικαιοσύνη είναι ΑΙΣΧΟΣ τους.Ο θεός όμως αγαπάει τον κλέφτη,αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη.Σιγά σιγά ξεσκεπάζεστε. Δε ντρέπεστε? Δεν έχετε τσίπα επάνω σας? Τόσα χρόνια άθλιοι αποκρύπτατε επιμελώς την αλήθεια, για την ανύπαρκτη λειτουργία του βόθρου σας,διακινδυνεύοντας την υγεία και περισσότερο την υγεία των παιδιών μας.ΓΙΑΤΙ? Τι σκοτεινά συμφέποντα επιτέλους εξυπηρετείτε?ΓΙΑΤΙ αθεόφοβοι πάτε τόσο αβίαστα και κολάσιμα να καταστρέψετε τον τόπο μας?Και να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ

Ducamel01 είπε...

Ανοιχτή επιστολή προς το Σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου
για το «βιολογικό καθαρισμό» του Απόλλωνα



Κύριοι του Συλλόγου Απολλωνιατών,
(Μέλη ΔΣ, φίλοι, οπαδοί και μέλη του Συλλόγου)

Αν πραγματικά πιστεύετε σε όσα πρόσφατα διακηρύσσετε, ότι δηλαδή ο Απόλλωνας πρέπει να αποκτήσει ένα σωστό βιολογικό καθαρισμό σε άλλη θέση, σας καλούμε και σας προκαλούμε να προσφύγετε ΑΜΕΣΑ στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προσβάλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε το Σάββατο 29/11/2008 (Θέμα 20), με την οποία ουσιαστικά επιχειρείται, εκ των υστέρων μάλιστα, η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του υπάρχοντος ψευτο-βιολογικού καθαρισμού (στην πραγματικότητα απλού βόθρου) που ρυπαίνει και μολύνει ασταμάτητα τη θαλάσσια περιοχή, την παραλία και τον οικισμό του Απόλλωνα.

Είναι ολοφάνερο ότι οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον εκάστοτε (πρώην και νυν) Δήμαρχο, μας αποκρύπτουν την αλήθεια και μας εμπαίζουν απροκάλυπτα διότι:

* 1.
Η συγκεκριμένη απόφαση, πρόκειται για μια παράνομη απόφαση, με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας επιδιώκει να «απαλλάξει» από τις ευθύνες τους, τόσο τους προηγούμενους, όσο και τους σημερινούς, αλλά και τους επόμενους τοπικούς, δημοτικούς κ.λ.π. άρχοντες καθώς και τους υπεύθυνους υπαλλήλους, για τη διαρκή περιβαλλοντική, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική καταστροφή του Απόλλωνα εξ αιτίας του υπάρχοντος παράνομου «βιολογικού καθαρισμού».

* 2. Με αυτήν την απόφαση διαιωνίζεται η υπάρχουσα κατάσταση του υποτιθέμενου «ΒΙΟ.ΚΑ», η οποία ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για την «απαξίωση» του παραθεριστικού χαρακτήρα του χωριού, την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού στον Απόλλωνα με συνέπεια την οικονομική δυσπραγία των μονίμων κατοίκων και άλλων επιχειρηματιών, όχι μόνο του Απόλλωνα αλλά και των γύρω περιοχών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν από τον τουρισμό και τα παράγωγά του. Με αυτή δηλαδή την απόφαση του ΔΣ προαναγγέλεται η «ερημοποίηση» του χωριού.

* 3. Ολόκληρη η Δημόσια Διοίκηση
(πρώην & νυν υπεύθυνοι, υπάλληλοι, τοπικοί άρχοντες, Δήμαρχοι, Έπαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες) αδιαφορεί παγερά για τις παραπάνω συνέπειες αυτής της απόφασης, οι οποίες θα επηρεάσουν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ το μέλλον του χωριού και των κατοίκων του, αφού με αυτή της την απόφαση τις προκαλεί η ίδια!

* 4. Ακόμα και δια της ατόπου απαγωγής, αποδεικνύεται ότι
ολόκληρη η Δημόσια Διοίκηση (πρώην και νυν) εξαπατούσε συστηματικά τον κόσμο, αφού σήμερα το 2008 προσπαθεί να «εκμαιεύσει» άδεια λειτουργίας του «ΒΙΟ.ΚΑ» (βλ. θέμα ΔΣ), ενώ τα τελευταία 15 χρόνια όλοι μαζί (και ο καθένας τους ξεχωριστά) διατείνονταν ότι ο Βιολογικός λειτουργούσε κανονικά και νόμιμα. Σας το έχουμε δείξει και με τις φωτογραφίες. Τώρα (29/11/08) αποδεικνύεται και αλλιώς, αφού αυτός ο ΒΙΟ.ΚΑ εδώ και 15 χρόνια, δεν ήταν ικανός ούτε άδεια λειτουργίας να έχει. Σε λίγες μέρες θα σας αποδείξουμε με έγγραφα δημόσιων υπηρεσιών ότι ούτε σήμερα λειτουργεί, ούτε λειτούργησε ποτέ. Η αλαζονεία της «Κυκλαδικής τοπικής Εξουσίας» δε μας αφήνει άλλα περιθώρια καθυστέρησης.

Σας τονίζουμε επίσης ότι για την προσφυγή αυτή υπάρχει περιορισμένη προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών μετά την ημέρα της δημοσίευσης της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (01/12/2008;), οπότε θα πρέπει όποιες ενέργειές σας να γίνουν ΑΜΕΣΑ και όχι μετά το πέρας της προθεσμίας και για τα μάτια του κόσμου. Δεν υπάρχει χρόνος για «πολιτικές» λύσεις και συζητήσεις καφενείου. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Απόλλωνα.

Ανεξάρτητα τέλος από το τι θα πράξουν άλλοι μεμονωμένοι πολίτες, είναι πλέον ώρα να αποδείξετε έμπρακτα, αν ΕΣΕΙΣ (Μέλη ΔΣ, φίλοι, οπαδοί και μέλη του Συλλόγου) στοιχειωδώς ενδιαφέρεστε για το μέλλον του Απόλλωνα. Είναι ώρα να αποδείξετε σε όλους ότι τηρείτε τους σκοπούς για τους οποίους ισχυρίζεστε ότι ιδρύθηκε κάποτε ο Σύλλογος Απολλωνιατών και να μην εφησυχάζετε με απλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ιθύνοντες, με προφορικές διαβεβαιώσεις ή με χλιαρές παραινέσεις του παρελθόντος προς τη Διοίκηση. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ και όπως είδατε δεν άγγιξαν την εξουσία, η οποία λειτουργεί με το "ένστικτο" της αυτοσυντήρησης. Εμείς σαν διαχειριστές είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε όσο μπορούμε μέσα από εδώ και να στηρίξουμε όποιες προσπάθειές σας συμβάλλουν στη σωτηρία του Απόλλωνα και στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν.

Θα κλείσουμε με μία αγαπημένη φράση από την εφημερίδα «Η Μάσκα»:

«Όποιος κάνει ακόμα ότι δεν καταλαβαίνει,…….έχει ήδη πάρει θέση….»

Οι διαχειριστές.

DenTziTheMee
Ducamel01

Ducamel01 είπε...

Ανεξάρτητα του αν θα κάνει κάτι ο Σύλλογος ως Νομικό Πρόσωπο, όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ακόμα πιο άμεση πληροφόρηση για το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ή έχουν δυνατότητα και πρόθεση να προσφέρουν/συνεισφέρουν, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στις διευθύνσεις των διαχειριστών (DeNtziTheMe@gmail.com και Ducamel01@gmail.com), ώστε να γίνει μία συντονισμένη επικοινωνία μεταξύ όλων εμάς που ενδιαφερόμαστε για το θέμα.

Ducamel01 είπε...

Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει μία τέτοια «ροή επικοινωνίας» κάποιοι φίλοι bloggers φρόντισαν και μας πληροφόρησαν για τα ακόλουθα:

Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ οικονομικό κόστος/έξοδα κάθε προσφυγής, είναι μόνο τα έξοδα αποστολής (ατομικά ή ομαδικά), με συστημένη επιστολή ΕΛΤΑ ή Courier προς

«Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»,
“Επτανήσου 35 – Ερμούπολη Σύρου – Τ.Κ.: 84100”.

Τα τηλ. επικοινωνίας είναι 22810. 96214 – 22813. 60203.

Η υποβολή μπορεί να γίνει επίσης και με FAX στο 22810. 96201 ώστε να πρωτοκολληθεί εγκαίρως, με ταυτόχρονη τηλεφωνική επιβεβαίωση του Αριθμού πρωτοκόλλου και ταυτόχρονη αποστολή του πρωτοτύπου με «απλό» ταχυδρομείο. Δηλαδή μπορεί να προσφύγει ο οποιοσδήποτε σχεδόν με μηδενικό κόστος και σε χρόνο και σε χρήμα.

Πέτρος είπε...

Από τη μελέτη της "Έκθεσης μερικού ελέγχου τήρησης περιβαλλοντικών όρων και περιβαλλοντικής νομοθεσίας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Απόλλωνα Δήμου Δρυμαλίας Νάξου" της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ προκύπτουν τα ακόλουθα:

α. Η ημερήσια παροχή των λυμάτων κυμαίνεται από 30 κυβικά μέχρι 250 κυβικά ανά ημέρα (υποπαράγραφος Α2 του εγγράφου). Προφανώς το 250 αφορά την θερινή περίοδο και κρατείστε αυτό το νούμερο (μαζί με την αναπνοή σας)
β. Η χλωρίωση ΔΕΝ λειτουργούσε (υποπαρα Α3)
γ. Η εγκατάσταση κατά την αυτοψία λειτουργούσε ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ σε αντίθεση με την κειμένη νομοθεσία (υποπαρα
Β1). Δηλαδή αυθαίρετα κάποιοι με το έτσι θέλω λειτουργούσαν τον καρκίνο στο σπίτι μας. Δηλαδή αυτοί που εμπιστευτήκαμε να μας διοικήσουν γράφουν στα παλιά των υποδημάτων τους Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Πως λέγονται αυτοί που αποφασίζουν και διατάσσουν; Φασίστες λέγονται.
δ. Στην υποπαράγραφο Β2 γράφεται ότι "κατά δήλωση του υπευθύνου έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη η εκπόνηση ΜΠΕ για το σκοπό της περιβαλλοντικής αδειοδότησης". Προφανώς η επιτροπή των επιθεωρητών ρώτησε τον εκπρόσωπο του Δήμου που τους συνόδευε και αυτός του έδωσε αυτή τη ψευδή απάντηση. Γιατί απόφαση για την εκπόνηση ΜΠΕ πήρε ο Δήμος το Σάββατο 29 Νοε (και μάλιστα ομόφωνη γιατί οι παρανομίες αρχίζουν από 1993)στην συνεδρίαση του που έγινε και η αιτία να ξεσκεπαστεί όλη αυτή η λοβιτούρα.
ε. Η εγκατάσταση δεν έχει την προβλεπόμενη άδεια διάθεσης λυμάτων (υποπαρα Γ1) γιατί οι ανεπαρκέστατοι που διοικούν και ελέγχουν τον τόπο έχουν φαίνεται το αλάθητο και είναι υπεράνω κάθε υγιειονομικής πρόβλεψης.
στ. Τα παραγώμενα στερεά απόβλητα διαχειρίζονται χωρίς άδεια που προβλέπει ΚΥΑ (υποπαρα Γ1). Γιατί; Γιατί πάνω από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις είναι η τοπική εξουσία
ζ. Τα εσχαρίσματα και τα λοιπά στερεά κατά δήλωση του υπευθύνου(ξέρετε εσείς) απορρίπτοντο στους κάδους αποκομιδής των αστικών απορριμάτων (υποπαρα Γ3). Και βέβαια στη συνέχεια στην χωματερή. Ω!! της υγιεινής λειτουργείας. Ω!! της Ευρωπαικής Ενώσεως η χώρα.
η. Στην υποπαρα Ε1 οι επιθεωρητές διαπιστώνουν ότι η εγκατάσταση λειτουργούσε με σοβαρές παραλείψεις και υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος.Τι λέτε πρωτάκουστο. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η υπηρεσία ελέγχει τα του περιβάλλοντος και όχι τα της υγείας.
θ. Στην ίδια υποπαράγραφο σημειώνεται το τι δεν γίνεται σε αυτή τη μονάδα. Δηλαδή δεν γίνονται οι μετρήσεις που πρέπει και δεν γίνεται και χλωρίωση πριν τη διάθεση στη θάλασσα. Είναι προφανές εδώ ότι απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό για αυτή τη δουλειά.
ι. Παρατηρείστε στην ίδια υποπαράγραφο ότι ο Δήμος Νάξου βεβαιώνει ότι κάθε ημέρα έπαιρνε από τον Απόλλωνα 30 κυβικά μέτρα ημερησίως. Που πήγαιναν ρε δολοφόνοι τα υπόλοιπα 220 κυβικά; Κρατηθείτε. Προφανώς στη θάλασσα. Εδώ μας γελάσατε γιατί βλέπαμε το φορτηγό το καλοκαίρι και νομίζαμε ότι ήταν καθαρά τα νερά. Εμείς όμως επιβιώσαμε κύριε Δήμαρχε, να δούμε πως θα επιβιώσετε εσείς τώρα από τον εισαγγελέα.
ια. Από την υποπαρα Ε3 προκύπτει ότι η συντήρηση πραγματοποιείτο από εξωτερικό συνεργάτη κατόπιν κλήσεως. Προφανώς συντήρηση γινόταν όταν ο γνωστός Απολλωνιάτης υπεύθυνος με τα όσα μπορούσε να αντιληφθεί καλούσε σε βοήθεια. Και τότε ο καλός Δήμαρχος αμέσως έστελνε το συνεργείο για επισκευή.
ιβ. Στην υποπαρα Ε3 αναγράφεται ότι η εγκατάσταση βρίσκεται πλησίον της παραλίας. Εδώ έχει γέλιο. Κάποιοι είχαν φροντίσει να αποκρύψουν από τους Επιθεωρητές ότι η εγκατάσταση είναι μέσα στον χαραγμένο με ΠΔ Αιγιαλό και Παραλία. Ευτυχώς η Υπηρεσία τους και οι ίδιοι οι Επιθεωρητές έχουν ενημερωθεί πλέον πλήρως και εφοδιασθεί με τα έγγραφα του ΓΕΝ και το σχετικό ΠΔ.

Σημειώνεται ότι το Τοπικό συμβούλιο και ο Πρόεδρος του (κ. ΜΥΛΩΝΑΣ) δεν είχαν ενημερωθεί για την αυτοψία αυτή. Επί πλέον το θέμα της εκπονήσεως της ΜΠΕ πέρασε στις 29 Νοε 2008 χωρίς γραπτή εισήγηση και χωρίς ενημέρωση κατά τα προβλεπόμενα του Τοπικού Συμβουλίου. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις Συμβούλων προς το Δήμο τους διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο βιολογικό. Δηλαδή εξαπάτησαν το τοπικό Συμβούλιο που φέρει και αυτό τις ευθύνες που του αναλογούν.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Δήμος προσπαθεί να νομιμοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση προκειμένου να μην έχει πάνω από το κεφάλι του ο Δήμαρχος και οι τεχνικές του υπηρεσίες την Δαμόκλειο σπάθη του Εισαγγελέα και του αυτόφωρου , κατ΄αρχήν. Σε δεύτερη φάση ολόκληρος Δήμος Δρυμαλίας δεν θα μπορούσε να έχει έγνοια τον Απόλλωνα και την μεταφορά του βόθρου του. Υπάρχουν αλλού προτεραιότητες για τον Απεραθίτη Δήμαρχο. Και βέβαια αδειοδότηση μπορεί να γίνει μόνο με μεταχρονολογημένες αποφάσεις. Δηλαδή μιά απόφαση που θα παρθεί σήμερα και θα αναχθεί στο 1993. Τέτοια γίνονται και θα σας αναρτήσω απόφαση που ελήφθη το 2007και πήγε πίσω στο 2004. Και αυτό βολεύει όλες τις παρατάξεις γιατί στα 15 και βάλε χρόνια που λειτουργεί ο βόθρος όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασέλγησαν στο τόπο. Γι΄αυτό και η ομόφωνη απόφαση της 29ης Νοε στο 20ο θέμα της ημερησίας διατάξεως που θα γίνει και το Βατερλώ τους.

Τι κάνουμε τώρα;
Πρώτα από όλα δημοσιεύουμε όλες τις ντροπές τους για να μάθουν ότι "έχουν γνώση οι φύλακες" . Δημοσιοποιούμε λοιπόν ότι γνωρίζουμε (ή ότι κρίνουμε εμείς σκόπιμο, φυλάσσοντας τους άσσους για αργότερα αν απαιτηθεί) για να μάθει και ο τελευταίος αιρετός ή μη ότι όλα είναι στην επιφάνεια, τα παρακολουθούμε όλα και έτσι δύσκολα θα επιχειρηθεί μεγαλύτερη εκτροπή (δηλαδή μεταχρονολόγηση ΜΠΕ κλπ, ξεχάστε το. Ποιός υπάλληλος θα το διαπράξει το σφάλμα)
Στη συνέχεια μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες θα καταθέσουμε προσφυγή κατά της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΜΠΕ στην Περιφέρει Ν Αιγαίου. Το κείμενο της προσφυγής θα εκπονηθεί σύντομα και ο καθένας μας θα τη στείλει με συστημένη επιστολή στη Σύρο.
Τέλος με τη ησυχία μας (κάποιοι από όλους μας) θα συντάξουμε μία καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, ο οποίος σημειώνεται έχει πάρει υπηρεσιακά την έκθεση των επιθεωρητών, όπου θα του εκθέτουμε όλη τη πλεκτάνη και θα τον παρακαλέσουμε να επέμβει με πρώτη ενέργεια το σφράγισμα του βόθρου.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ

Unknown είπε...

Αυτά που διαβάσαμε σήμερα είναι πέραν της λογικής. Δεν αντιλαμβάνομαι τι κρατάει τους Απολλωνιάτες και δεν έχουν μετακομίσει, όλοι μα όλοι, στο γραφείο του Δημάρχου. Ποιός δεν καταλαβαίνει πλέον την κοροιδία προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές του Απόλλωνα. Προς τους ξένους επισκέπτες. Αυτοί παίζουν με την υγεία μας και εμείς καθόμαστε και τους βλέπουμε.

Λοιπόν κύριοι του Δήμου και κάθε χονδρόπετσης υπηρεσίας και παχύδερμου συλλόγου και ομοσπονδίας. Κάνετε το κορόιδο; Ήρθε η ώρα σας πάλι για ένα econews του ΣΚΑΙ και μία ανάρτηση στον Αγροτουρισμό του διαδικτύου.
Και βέβαια συμφωνώ απόλυτα με την εμπλοκή της Εισαγγελίας και το ταχύτερον μιας και το καλοκαίρι δεν είναι μακρυά.

Unknown είπε...

Αλήθεια αναρωτιέμαι που έχουν κρυφτεί όλοι αυτοί που έβριζαν και ειρωνεύονταν μέσα στο blog? Τι έχουν να πουν για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της εγκληματικής λειτουργίας του βιολογικού? Εξακολουθούν ακόμα να πιστεύουν ότι εμείς θέλουμε το κακό του ΑΠΌΛΛΩΝΑ?Εμείς επειδή αγαπάμε και πονάμε τον τόπο των προγόνων μας,θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να τον βγάλουμε από το τέλμα που έχει περιέλθει, εξ αιτίας όλων αυτών των αδίστακτων ανθρώπων {ο νοών νοήτω στο ποιοί είναι αυτοί} που με ελαφράν την καρδίαν τον κατάντησαν σε αυτά τα χάλια.

DeNtziTheMee είπε...

Είμαι περίεργος να δώ πως θα "κοιτάει" η γενιά των 55άρηδων και βάλε, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους όταν ο Απόλλωνας θα έχει γίνει σαν την θάλασσα στο Πέραμα. Οι ταμπέλες απαγορεύετε ο γυμνισμός θα αντικατασταθούν με "ακτή ακατάλληλη για κολύμβηση". Κύριοι εδώ δεν σας ζητάμε να ακολουθήσετε ενα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανακύκλωσης ουτε σας ζητάμε να μειώσετε τους ρύπους σας. Ξυπνήστε και δείτε τι συμβαίνει γύρω σας. "Γκρεμίζουν τα θεμέλια του σπιτιού σας και σεις ρεμβάζετε απο το μπαλκόνι".

Unknown είπε...

Μπράβο βρε!! Αλλη μία δόση εξυπνάδας από τους σωτήρες...Καλά ρε, 86 άτομα είστε,δε μπορούσε ένας να σκεφτεί ότι ακόμα και τώρα να πάρουν απόφαση (;;) και να διαθέσουν λεφτά (;;) για καινούριο βιολογικό θέλει χρόνια για να γίνει...??Να δούμε τι θα κάνουν τα σκατά μέχρι τότε...Πραγματικά πολύ καλή ιδέα...Μπράβο στο σαίνι που το σκέφτηκε...

Unknown είπε...

Σκοπελίτη έχεις το θράσος και ειρωνεύεσαι?Σε καίει φαίνεται που ξεσκεπάστηκαν όλες οι αθλιότητες που έχουν πράξει οι κολλητοί σου όλα αυτά τα χρόνια.Πού είναι οι προτάσεις σου για τη λύση του προβλήματος?Αλλά πού να τις βρείς?Αφού το μόνο που ξέρεις είναι να λες μερικές μπαρούφες και μετά να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.Οπως φαίνεται πάλι οι 86 θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, λόγω του ότι είστε ανίκανοι εσύ κι όλοι αυτοί που γλείφεις και υποστηρίζεις να πράξετε τα αυτονόητα.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όσο για το που θα πάνε τα λύματα αν σφραγιστεί ο βιολογικός, φάτα εσύ και αυτοί που επέλεξαν τη θέση,έκαναν τη μελέτη και κατασκευή του βιολογικού.

DeNtziTheMee είπε...

Σκοπελίτη για άλλη μια φόρα δείχνεις την κλάση του Λαικισμού σου. Αυτά τα ψευτοεπιχειρήματα και τα εκβιαστικά διλήματα που άστοχα θέτεις είναι αβάσιμα και σαθρά. Μετα λύπης μου σε πληροφορώ, όχι μόνο εγώ αλλά και η έκθεση των ελεγκτών, οτι τα λύματα έτσι όπως είναι να πέφτουν στη θάλασσα δεν θα υπάρξει διαφορά. Άρα αυτά που πουλάς εδώ είναι φτηνές δικαιολογίες. Δεν είμαι τεχνικός/μηχανικός ούτε κάτι ανάλογο αλλά είμαι σίγουρος οτι λύση μέχρι να χτιστεί το έργο μπορεί να βρεθεί. Στην τελική καλύτερα να πέφτουν τα λύματα για τα επόμενα 2 χρόνια στη θάλασσα έτσι παρά να φεύγουν ες αεί με τον χαλασμένο/παράνομο/εγκληματικό/μολυσματικό/ρυπογόνο βόθρο που υπάρχει. Κάτι που δεν νομίζω οτι θα χρειαστεί.

Unknown είπε...

Με τον polaris δεν θα ασχοληθώ...Ας πάει να βρεί τους υπόλοιπους φίλους του στο νηπιαγωγείο να τα συζητήσουν...Όχι τίποτα άλλο, για να βλέπει ο ducamel ποιοι έκαναν μαντάρα το blog...
dentzithemee, αν τις δικές μου απόψεις τις θεωρείς λαικισμό, εγώ θεωρώ τις δικές σου ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΕΣ...
Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που να μη θέλει τη μεταφορά του βιολογικού?? ΟΛΟΙ το θελουν.Για πες μας σε πόσο διάστημα και με τι δαπάνες θα γίνει ο καινούριος βιολογικός??Πού ξέρεις αν κάποιος δεν προσφύγει σαν τους 86 και το κόψει για να προστατεύσει τα συμφέροντα του??Και άμα σας βαστάει ξεκινήστε να ψάχνετε όλα τα τελευταία μεγάλα έργα και όπου δεις να λείπει κάτι κάνε προσφυγές...Θα έχεις δουλειά για τα επόμενα 50 χρόνια...

Ducamel01 είπε...

Σκοπελίτη συμφωνώ με τον Dentzithemee ότι και τώρα που υποτίθεται υπάρχει ο βόθρος, δε χύνεται στη θάλασσα κάτι λιγότερο από άποχη μόλυνσης. Επιπρόσθετα, σε πιθανή μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ, μπορεί μέχρι να ολοκληρωθεί τα λύματα να μεταφέρονται με βυτία. Θα είναι πολλά, αλλά αξίζει η θυσία.

Τέλος πάντων ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό τώρα που είναι χειμώνας γιατί μετά θα αρχίσουν πάλι κάποιοι να λένε ότι "δυσφημείται" ο τόπος και μάλιστα...."άδικα". Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι βολεύει την εξουσία να καθυστερήσει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ, όσο γίνεται περισσότερο. Και αυτό διότι οποιαδήποτε εξέλιξη προς το καλύτερο απαιτεί αρκετά χρήματα, κόπο και πιέσεις από την τοπική εξουσία προς την κεντρική. Και η κεντρική εξουσία δίνει χρήματα μόνο εκεί από όπου "ξέρει" ότι θα πάρει πολλούς ψήφους. Άμα της περισσέψει κανένα "κομμάτι" βέβαια δίνει και αλλού. Προτεραιότητα όμως έχουν οι ψήφοι.

Ο Απόλλωνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ. Άρα δεν παίρνει και χρήματα εύκολα.

Αν όμως η τοπική εξουσία κάνει την πάπια για λίγο καιρό, ώστε να φτάσει το Πάσχα και να "ανοίγει" η καλοκαιρινή "σαιζόν", τότε μετά ΌΛΕΣ οι "φωνές" που την "καταδιώκουν" θα πάψουν μπροστά στο φόβο της..."δυσφήμισης" του τόπου.

Ένα έχω να πω περί αυτού:

Σε αυτό να ελπίζει η εξουσία και θα περάσουμε όλοι μας καλά.
Επιτέλους ας συμμαζευτεί κάποτε...

Πέτρος είπε...

Με αφορμή την Δήλωση του π. Βουλευτού κ. Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ αναφορικά με την προσπάθεια αδειοδοτήσεως του παράνομου ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα φιλοξενήθηκαν σήμερα στο Μεσόγειος FM της Νάξου ο Δήμαρχος Δρυμαλίας και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Ν.Λεβογιάννης. Το ηχητικό ντοκουμέντο θα αναρτηθεί σύντομα στο παρόν blog. Επισημαίνονται τα ακόλουθα από τον διάλογο:

α. Είναι πλέον γεγονός ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια για αδειοδότηση του υφισταμένου ΒΙΟΚΑ. Δεν πρόκειται για νέο έργο. Επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος ότι οι ενέργειες εκπονήσεως ΜΠΕ έχουν να κάνουν με την εκτελεσθείσα επιθεώρηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) που έγινε στις 30 Σεπ 2008 και τις παρατηρήσεις που κατέγραψε.
β.Σε αλεπάλληλες ερωτήσεις της δημοσιογράφου ο Δήμαρχος ποτέ δεν απήντησε στο ερώτημα αν ενημέρωσε το Συμβούλιο για το έγγραφο της ΕΥΕΠ επειδή προφανώς δεν το έκανε.
γ. Ό Δήμαρχος εξέφρασε το παράπονο που δεν του έχουμε και υποχρέωση για τις προσπάθειες που κάνει για τον Απόλλωνα. Προφανώς θα εννοεί την αγωνιώδη προσπάθεια του για αδειοδότηση του βόθρου προκειμένου να σώσει τον εαυτούλη του από τον Εισαγγελέα αφού τα αδικήματα κατά του περιβάλλοντος είναι αυτόφωρα.
δ. Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο ως έγκλημα εις βάρος της Νάξου και του Απόλλωνα, σημείωσε ότι για το έργο αυτό πρέπει να κρεμάσουμε ανθρώπους και να στήσουμε ανθρώπους στον τοίχο όχι για να τους φτύνουμε αλλά να τους δείχνουμε. Κι είπε και το προφανέστατο "Αυτοί που ήταν εκεί άφησαν να γίνει το έγκλημα". Αλήθεια για ποιόν Κοινοτάρχη, Συμβούλιο και Έπαρχο κτυπάει η κουδούνα;(είπαμε το ηχητικό ντοκουμέντο θα "αναρτηθεί")
ε. Ανέφερε ότι έχουν δοθεί για τον ΒΙΟΚΑ 96000 ευρώ τον τελευταίο καιρό. Το ερώτημα μου τώρα εμένα είναι με τα 96000 ευρώ πετύχατε Δήμαρχε τα αποτελέσματα που κατέγραψε η ΕΥΕΠ στις 30 Σεπτ 2008;
στ. Ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι κλήθηκε σε απολογία και ισχυρίστηκε ότι ένα χαρτί του ζήτησε το Υπουργείο. Παρά το ότι ο Δήμαρχος είχε μπροστά του το έγγραφο της ΕΥΕΠ όπως έδειξε η συζήτηση με την κ Μπράουν εν τούτοις δεν διάβασε φαίνεται ποτέ την τελευταία παράγραφο του.(το έγγραφο έχει αναρτηθεί και στο blog).
στ. Ο δήμαρχος παραπονέθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούν και στέλνουν χαρτιά στον Εισαγγελέα. Ο Δήμαρχος προφανώς θα μας ήθελε παθητικά ανθρωπάκια των βουλήσεων του.
ζ. Σε αποστροφή της παρεμβάσεως του κ Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ για την μολυσμένη θάλασσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη όπως μαρτυρούν τα δείγματα. Δήμαρχε τα δείγματα τα εξετάζει υφισταμένη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ και ρώτα τον ΝΤΑΜΠΑΚΗ ποιαχρονιά πήρε έγγραφο τον Ιούνη ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη για κολύμπι και επί πλέον τι έκανε το χαρτί, πως το χειρίστηκε. Δήμαρχε απέσυρε την οικογένεια του από τα μπάνια και κολυμπούσαμε εμείς στα σκατά.
η. Κάποια στιγμή ο Δήμαρχος έμπλεξε δίκτυο αποχέτευσης και εξαγωγή ΒΙΟΚΑ. Εκεί φάνηκε ότι κάτι έχει μπερδέψει. Θα το ψάξουμε.
θ. Ο Δήμαρχος λαίκισε επανειλλημένως μιλώντας για βίλλες, ανθρώπους που επισκέπτονται τον Απόλλωνα 15 ημέρες τον χρόνο, για τους ανθρώπους που μπλόκαραν το αλιευτικό καταφύγιο (τελικά ήταν αλιευτικό καταφύγιο όπως φαίνεται και όχι επισκευή του υφισταμένου), για ανθρώπους που λειτουργούν ιντερνέτ, για ανθρώπους που δημοσιεύουν φωτογραφίες του ΒΙΟΚΑ και στο αποκορύφωμα του ντελιρίου του απέδωσε ευθύνες στο Βουλευτή ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ για το παράνομο έργο του ΒΙΟΚΑ (που έκανε το Επαρχείο χειμώνα. Όπως και το δρόμο της Καυκάρας χειμώνα τον κάνατε ύποπτοι)
ι. Ο Πολ. Μηχανικός κ. Ν ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ανέφερε ότι όχι μόνο ο ΒΙΟΚΑ αλλά και άλλα έργα (δρόμος Καυκάρας) ως παράνομα εκτελούνται τον χειμώνα ώστε να μην πάρει είδηση κανείς την παρανομία.
ια. Υπερτονίσθηκε ότι ο ΒΙΟΚΑ είναι απολύτως παράνομος και αναφέρθηκε στα έγγραφα του ΓΕΝ που τον χαρακτηρίζουν έτσι αφού βρίσκεται εντός της θαλάσσης.
ιβ. Αναφέρθηκαν οι παραστάσεις προς τον Σύλλογο από το 1994 για τις παρανομίες
ιγ. Τέλος διερωτήθηκε πως ξοδεύονται χρήματα σε έργο που έχει κριθεί παράνομο.

Unknown είπε...

Σκοπελίτη πες , έστω και μια φορά ξεκάθαρα τη θέση σου για όλα αυτά που συμβαίνουν. Όλο αοριστολογίες μας λες. Δε σε άκουσα ποτέ να καταδικάσεις κάποιον από αυτούς που έφεραν σε αυτό το μαύρο χάλι τον Απολλωνα.Έχουν ονόματα πρώην και νυν και κατέχουν κάποιες θέσεις σαν τοπικοί σύμβουλοι στο Δήμο. Τι ενέργειες έκαναν για να απαλλαγούμε μια και καλή από το καρκίνωμα αυτό που λέγεται βιολογικός? Θα σου πω εγώ.ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ με το Δήμαρχο και όλους τους άλλους καρεκλοκένταυρους ώστε να πάρουν αδειοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί ο βόθρος.

Unknown είπε...

Δηλαδή όπως μας τα λες Πέτρο ο Δήμαρχος πήγε να βγει άμοιρος ευθυνών.Πέταξε και αλλού το μπαλάκι ,προφανώς για να γλιτώσει τη κατακραυγή .Αναρωτιέμαι τα τόσες χιλιάδες euro που υποτίθεται ότι δίνουν να επισκευάζουν το βιολογικό κάθε τόσο, δε θα είχαν φτιάξει ένα καινούργιο?

Unknown είπε...

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ντουβάρια.
Ευτυχώς που ο υποτυπώδης Δήμαρχος ανεγνώρισε τα εγκλήματα που έχουν γίνει από τους μονίμους κατοίκους, τους αυτόπτες μάρτυρες του βιασμού του Απόλλωνα.
ΝΑΙ, ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝΟΤΑΝ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Unknown είπε...

Στους Απολλωνιάτες είχαν τάξει ότι ο ΒΙΟΚΑ που φτιάχνουνε (αυτά το έτος 1993) θα έβγαζε πεντακάθαρο νερό, δεν θα μύριζε καθόλου, η ταράτσα του θα ήταν χώρος σταθμεύσεως και κανείς δεν θα καταλάβαινε ότι η κατασκευή είναι βιολογικός. Σήμερα ο Δήμαρχος καταλογίζει το έγκλημα στους Απολλωνιάτες και όχι σε αυτούς που εξαπάτησαν τους Απολλωνιάτες.
Επί τη ευκαιρία αναφέρω, μιας και ο Δήμαρχος είπε ότι διέθεσε 96000 ευρώ το καλοκαίρι του 2008, ότι ο πρώην Δήμαρχος ΤΖΟΥΑΝΗΣ σήμερα στο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM (Εκπομπή ΚΑΡΑΝΙΚΑ) δήλωσε ότι το 2004 διέθεσε 90000 ευρώ γιά συντήρηση του ΒΙΟΚΑ ενώ στο φύλλο 52 (ΦΕΒ-ΜΑΡ-ΑΠΡ 2004 σελίδα 2) των ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ο Δήμαρχος ΤΖΟΥΑΝΗΣ δήλωσε κόστος συντήρησης και επισκευής 295000 ευρώ.
Το 1999 δεν ξέρουμε πόσα διέθεσε ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Unknown είπε...

Η απόφαση του Δήμου Δρυμαλίας σχετικά με την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ έχει αναρτηθεί στο blog, το ηχητικό ντοκουμέντο του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ (μέρος πρώτο) έχει επίσης αναρτηθεί (θα αναρτηθεί σήμερα και το δεύτερο), έχετε και το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και μπορείτε πλέον, όσο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ και αν είσαστε, να βγάλετε τα ίδια συμπεράσματα. Δηλαδή ότι
μας κοροιδεύει ο Δήμαρχος που προσπαθεί να αδειοδοτήση ένα απολύτως παράνομο έργο, μας εξαπατά ο Νταμπάκης για δικούς του προφανείς λόγους συμφέροντος (εμπλοκή Γαμπρού του, Κοινοτάρχη Κωμιακής και Απολλωνιατών στο έγκλημα. Δική του απόλυτα παθητική έως αρνητική στάση στο θέμα) και τέλος επιβεβαιώνεται η ανυπαρξία του Συλλόγου Απολλωνιατών.
Κατά τα άλλα ζώον μείνε στο αγωνιώδες ερώτημα αν ο ΧΑΣΚΑΣ συμπίπτει με τον ΡΩΠΙΑΤΗ.

DeNtziTheMee είπε...

Καλά Σκοπελίτη σε λίγο θα μας μπλέξεις μέσα και το επιχείρημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Που θα βρεθούν δηλαδή λεφτά για να φτιαχτεί ο Βιολογικός εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης. Ελπίζω αυτό σου τον αντίλογο να μην τον παίρνουν στα σοβαρά οι άλλοι. Η ερώτηση δεν είναι "και ποιός δεν θέλει να φύγει ο βιολογικός απο κεί?" αλλά το "τι έχουν κάνει για να φύγει ο βιολογικός απο κει?". Με καλές προθέσεις και ευχές όπως έχω ξαναπεί τα προβλήματα δεν λύνονται απο μόνα τους. Σκοπελίτη μοιράζεις άλλοθι (δεν ξέρω αν το κάνεις σκόπιμα βέβαια) σε ανθρώπους που έπρεπε τώρα να έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και οχι με τους bloggers.

Πέτρος είπε...

Όπως θα καταλάβατε αναρτήθηκε το δεύτερο μέρος των εκπομπών του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM αναφορικά με το βόθρο του Απόλλωνα (εκπομπή ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ του κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑ) και μίλησαν για το παράνομο έργο οι κκ. ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ (πρώην Δήμαρχος), ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ (πρώην Αντιδήμαρχος ΜΠΑΡΔΑΝΗ), ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (πρώην Δήμαρχος) και ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πολ. Μηχανικός). Κατά σειρά τα όσα αναφέρθησαν (και με την σειρά που ειπώθηκαν) έχουν ως ακολούθως:

κ.ΤΖΟΥΑΝΗΣ

α. Κατά τον πρώην Δήμαρχο ο νυν Δήμαρχος ότι έκανε με τα οικονομικά του Δήμου κάνει και με το ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα. Μεταθέτει τις ευθύνες στους προηγούμενους.
β. Έδωσε το ιστορικό και χαρακτήρισε το έργο ως εξής:
1. Το έργο εκτελέσθηκε το 1992 από το διορισμένο τότε Έπαρχο.
2. Χαρακτήρισε το έργο ανοσιούργημα και έγκλημα επειδή έγινε στην παραλία
3. Μετά τις καταστροφές του 2003 και τις ζημιές που υπέστη ο ΒΙΟΚΑ, ο Δήμαρχος πέτυχε να το εντάξει στα έργα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ.
4. Το 2004 υπέστη και άλλες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και τελικά η ΕΓΝΑΤΙΑ απέδωσε το έργο εντός του 2004 πλήρως επισκευασμένο με τελικό κόστος 90000 ευρώ.
5. Ως αρχή προσπάθησε τότε ο Δήμος να μετεγκαταστήσει το ΒΙΟΚΑ με την ΕΓΝΑΤΙΑ αλλά λόγω χρόνου απεφάσισαν να τον συντηρήσουν μόνο.
6. Κατά τον πρώην Δήμαρχο από το 2004 μέχρι το 2006 ο ΒΙΟΚΑ λειτουργούσε καλά.
7. Στις αρχές του 2007 ο ΒΙΟΚΑ έπρεπε να συντηρηθεί και παρά τα έγγραφα του κ. ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ ο Δήμος υπό τον κ ΜΠΑΡΔΑΝΗ τώρα το αγνόησε και φθάσαμε στην ρύπανση που προκλήθηκε τον Αύγουστο 2007 και τις επεμβάσεις Λιμεναρχείου και Εισαγγελέα.
8. Στις 29 Νοε 2008 ήρθε για έγκριση η σύνταξη ΠΠΕ-ΜΠΕ για τον υφιστάμενο ΒΙΟΚΑ και δεν αρνηθήκαμε να το ψηφίσουμε επειδή από τη μελέτη θα προκύψει η μετεγκατάσταση.
9. Η αδειοδότηση όμως δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο ΒΙΟΚΑ είναι στο συγκεκριμένο σημείο παρά το ότι ψηφίσαμε την πρόταση. Κανένα έργο δεν αδειοδοτείται εκ των υστέρων
10. Ο πρώην Δημαρχος στη συνέχεια ανεφέρθη στην απόκρυψη από το Δημοτικό Συμβούλιο της έκθεσης ελέγχου του ΒΙΟΚΑ στις 30 Σεπ 2008 από τους επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Την πράξη της αποκρύψεως απέδωσε στο κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ και ο κ ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ ανέφερε την υποχρέωση του Δήμου να απολογηθεί στην υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
11. Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος διερωτάται τι είδους επισκευές έγιναν το φετεινό καλοκαίρι και κατά την επιθεώρηση και έλεγχο του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν λειτουργούσε η χλωρίωση
12. Απέδωσε ολιγωρία και ανεπάρκεια στη τωρινή διοίκηση
γ. Επανέλαβε στη συνέχεια ότι το έργο δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί
13. Και έκλεισε λέγοντας ότι οποιαδήποτε μετάθεση ευθυνών στην προηγούμενη διοίκηση είναι υπεκφυγή και τώρα ο κ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ γεύεται τις συνέπειες

κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ

α. Είπε ότι δεν θα μιλήσει κομματικά και παραταξιακά (παρά το ότι αυτό είναι άσχετο με το θέμα εν τούτοις αναφέρεται ως ενδεικτικό του πως βλέπει ο κάθε βλάχος που επηρρεάζει τις τύχες μας τα σοβαρά θέματα)
β. Όταν παρέλαβε ο κ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ως Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο ΒΙΟΚΑ δεν ήταν άχρηστος μεν αλλά υπολειτουργούσε
γ. Ενήργησε αμέσως για την συντήρηση και ήλθε σε επαφή με εταιρεία η οποία όμως τους κοροίδεψε. Τελικά με ενέργειες του βρέθηκαν χρήματα, έβαλε και ο Δήμος, φτιάχτηκε ο ΒΙΟΚΑ και όλη η επισκευή στοίχισε 90000 ευρώ
δ. Ο ίδιος απεφάνθη (αυθαίρετα χωρίς να έχει γνώση και πάλι ο βλάχος) ότι δεν υπάρχει χώρος για μεταφορά του ΒΙΟΚΑ και συμπλήρωσε (πάλι ο βλάχος) ότι εκεί που λειτουργεί τώρα είναι η καλύτερη λύση
ε. Και έκλεισε (ο βλάχος) με την δήλωση "τώρα ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα λειτουργεί" (και η επιθεώρηση της 30 Σεπ 2008 κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ; Ξέρετε τίποτε;)

κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

α. Ανεφέρθη επί μακρόν στη τακτική των διοικήσεων να αναφέρονται στη κακή κατάσταση που δήθεν παρέλαβαν
β. Δήλωσε ότι ο ΒΙΟΚΑ θα έχει συνεχώς προβλήματα λόγω της θέσεως του
γ. Επί Δημαρχίας του λειτούργησε ο ΒΙΟΚΑ καλά

κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

α. Ανεφέρθη στους λαικισμούς του κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ (προηγήθηκαν στη εκπομπή της κ ΜΠΡΑΟΥΝ) και τον κάλεσε να ανακαλέσει
β. Απέδειξε ότι ο αποκαλούμενος ΒΙΟΚΑ ως εγκατάσταση κάθε άλλο από βιολογικός είναι αφού σύμφωνα με τα έγγραφα κατασκευής δεν έχει έγκριση κάποιας αρμοδίας κρατικής αρχής
γ. Ευθύνη για τη παρανομία της κατασκευής του φέρει ο τότε Κοινοτάρχης Κορωνίδος και ο τότε Έπαρχος
δ. Το έργο έγινε δεύτερο εξάμηνο 1992-πρώτο εξάμηνο 1993 σε περιοχή της θάλασσας που μπαζώθηκε (ΛΟΓΓΟΣ) απολύτως παράνομα και φυσικά αν ζητούντο εγκρίσεις αυτές δεν θα εδίδοντο
στ. Στις διατυπούμενες θέσεις ότι το 1992 δεν απαιτούντο ΠΠΕ και ΜΠΕ για ανάλογα έργα ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ κατέρριψε τους ισχυρισμούς αναφέροντας ότι από το 1986 με το Νόμο 1650/86 υπάρχει η απαίτηση για εκπόνηση ΠΠΕ και ΜΠΕ
ζ. Ανέφερε ότι το έργο εκτελέσθηκε με κατ΄εξαίρεση διαδικασίες με οικονομοτεχνική μελέτη μόνο χωρίς να προσδιορίζεται η θέση εγκαταστάσεως. Σημείωσε ότι ο ίδιος που έκανε τη μελέτη εκτέλεσε και το έργο
η. Το 1999 το Επαρχείο με έγγραφο του αναφέρει ότι το θαλασσινό νερό που εισέρχεται τόσο υπογείως όσο και υπεργείως εντός της εγκαταστάσεως κατέστρεψε ολοσχερώς τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Δηλαδή, τονίζει ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, ότι το Επαρχείο που έφτιαξε το έργο έρχεται μετά από 5 χρόνια και λέει ότι κατεστράφη
θ. Επίσης την ίδια χρονιά πάλι έγγραφο του Επαρχείου τονίζει ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργεία του για την δημόσια υγεία.
ι. Τονίζει ότι όποτε έγινε έλεγχος από υπηρεσίες τον βρήκαν να μην λειτουργεί όπως έγινε πρόσφατα την 30 Σεπ 2008 με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
ια. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο κ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ τόνισε ότι αυθαίρετα τα όργανα της Διοικήσεως αποφαίνονται ότι ο ΒΙΟΚΑ λειτουργεί όπως πράττει ο κ. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ επί παραδείγματι ο οποίος παρά τις διαπιστώσεις των ελέγχου της 30 Σεπ 2008 ανέφερε σήμερα ότι η εγκατάσταση λειτουργεί καλά
ιβ. Ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα του Πολεμικού Ναυτικού του 1997 και 1999 που αναφέρουν ότι το έργο είναι απολύτως παράνομο και ζητά (το ΠΝ) να επιβληθούν κυρώσεις
ιγ. Επέμεινε ότι αντί να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες συνεχίζεται η παρανομία με την προσπάθεια αδειοδοτήσεως.
ιδ. Ανεφέρθη και πάλι στην τακτική του κ. ΜΠΑΡΔΑΝΗ και την προσπάθεια να στρέψει εναντίον του (εναντίον ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ) τους καταστηματάρχες του Απόλλωνα δηλώνοντας ότι η πρόσφατη επιθεώρηση στο ΒΙΟΚΑ εκτελέσθηκε μετά από καταγγελία πολιτών που κατοικούν περί τον ΒΙΟΚΑ
ιε. Και τέλος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα είναι οι νόμιμες ενέργειες. Δηλαδή μελέτη χωροθετήσεως και νόμιμη αδειοδότηση

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος σε κάποια διακοπή, και μετά από επικοινωνία με πρωτοβουλία του π. Βουλευτού κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ, ανέφερε ότι ο κ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν ήταν Βουλευτής την περίοδο 1990-1996 και επομένως δεν είχε δυνατότητα διακοπής του παράνομου έργου το 1992 αλλά ως Βουλευτής του Κοινοβουλίου σε πολλές περιπτώσεις επενέβη και διέσωσε τον Απόλλωνα από παρεμβάσεις.

Πέτρος είπε...

Σημαντικές οι εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από τις αποκαλύψεις του blog (έλεγχοι ΕΥΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που απεκρύβησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθεια Δήμου για νομιμοποίηση του βοθροΒΙΟΚΑ) και τον εξαναγκασμό δημοσίως από ραδιοφώνου του Δημάρχου και των πρώην Δημάρχων να ομολογήσουν το έγκλημα που γίνεται στον Απόλλωνα με τον βόθροΒΙΟΚΑ (για να μην ξεχνιόμαστε ο Αντινομάρχης με έγγραφο του έχει χαρακτηρίσει το βόθρο σε ΒΙΟΚΑ). Με λεπτομέρεια:

α. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, εστράφη εναντίον του Δημάρχου επειδή αυτός απέκρυψε σκόπιμα από όλους (του προέδρου του ΔΣ συμπεριλαμβανομένου) την έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., που το blog πρώτο έδωσε σε δημοσιότητα, η οποία έκθεση περιέγραφε το μαύρο χάλι του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα. Αρκετοί εστράφησαν και εναντίον υπαλλήλων του Δήμου (πρωτόκολλο, αρμόδιες διευθύνσεις έργων και περιβάλλοντος) χωρίς τη συνεργασία των οποίων ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να κινηθεί τόσο ύποπτα και παρασκηνιακά. Να σημειωθεί ότι το ΔΣ του Δήμου άρχισε να λαμβάνει γνώση του εγγράφου της ΕΥΕΠ μετά την 5η Δεκ 2008 που το έγγραφο διέρρευσε στα ΜΜΕ της Νάξου. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας ομόφωνα απεφάσισε την πρώτη ενέργεια για αδειοδότηση του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα την 29η Νοε 2008, χωρίς προφανώς να γνωρίζει για την έκθεση ΕΥΕΠ. Είναι προφανές το γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε την έκθεση.
β. Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Κορωνίδος αποτελεί επίσης θύμα παραπλάνησης του Δημάρχου. Όχι μόνο του απεκρύβη η έκθεση ΕΥΕΠ αλλά ο Πρόεδρος του κ. ΜΥΛΩΝΑΣ πήρε την διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι το 20ο θέμα της συνεδριάσεως της 29ης Νοε 2008 αφορούσε τη μεταγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ.
Μετά την δημοσίευση από το blog, άλλη μία επιτυχία μας, της αποφάσεως του ΔΣ του Δήμου και της αποκαλύψεως της προσπάθειας για αδειοδότηση του υφισταμένου βόθρου οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Τοπικού Συμβουλίου και Δημάρχου μετεβλήθησαν σε σχέσεις οργής.
γ. Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Κορωνίδος έλαβε ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση του της 7ης Δεκ 2008 για μετεγκατάσταση του Βόθρου του Απόλλωνα μετά από εισήγηση του Προέδρου του. Είναι πολύ σημαντικό ότι στη εισήγηση επιβεβαιώνονται τα "πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα λόγω της θέσης του" (η εισήγηση και η απόφαση θα αναρτηθούν απόψε στο blog).
δ. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για μεταγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ, ο Δήμαρχος Δρυμαλίας σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και σε έντονο ύφος του επεσήμανε ότι "δεν μπορεί να διαθέτει στον Απόλλωνα κάθε χρόνο 100.000 ευρώ για το ΒΙΟΚΑ", απείλησε ότι "θα τον κλείσει" και του επεσήμανε ότι "στον Απόλλωνα θα πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν βόθρο". Βεβαίως ο καλός μας Δήμαρχος δεν εξήγησε πως η προοπτική της αποφάσεως του Δήμου της 29ης Νοε 2008 είναι πιο ελπιδοφόρα από το όραμα του Τοπικού Συμβουλίου για μετεγκατάσταση.
ε. Οι προσφυγές κατά της αποφάσεως του ΔΣ Δήμου Δρυμαλίας που δρομολογεί την αδειοδότηση του βοθροΒΙΟΚΑ Απόλλωνα "πέφτουν" βροχή στην Περιφέρεια στη Σύρο από την 10η Δεκ 2008 που "έπεσε" η πρώτη. Τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα 12 Δεκ 2008 ο αριθμός τους είχε φθάσει τις πενήντα και αναμένεται ο τελικός αριθμός να είναι ακόμη πιο ηυξημένος. Οι προσφεύγοντες προέρχονται από όλες τις γειτονιές και τις τάσεις του Απόλλωνα (ο νοών νοείτο, εδώ. Οι πρώην αδιάφοροι στο άλλο μεγάλο πρόβλημα που ταλάνισε τον Απόλλωνα που είδαν τώρα με το βόθρο τη φωτιά μέσα στο σπίτι τους. Και μη χειρότερα). Είναι σημαντική, ύποπτη και κατακριτέα η απουσία από την κίνηση των καταστηματαρχών και λοιπών επαγγελματιών που δραστηροποιούνται στον Απόλλωνα οι οποίοι επιμένουν στη νάρκη και τους σωτήρες (θύτες) τους. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι έχουν απ΄ευθείας ενημέρωση από το Δήμαρχο (καληνύχτα τους) και κάποιοι ότι υπάρχει και άλλη όψη στο πρόβλημα (ευχαρίστως να δεχθούμε τα επίσημα έγγραφα που κρατούν στα χέρια τους και διαφοροποιούν τη δικιά μας πραγματικότητα. Οι γνωστοί χέστες είναι αυτοί που επιμένουν σε αυτή τη θέση)
στ. Ο Επίτιμος του Συλλόγου και Πρόεδρος της ΟΝΑΣ δήλωσε σε γνωστό ξυλουργείο των Αθηνών, που γίνεται λαικό βήμα όταν υπάρχει κακοκαιρία και δεν λειτουργεί η οικοδομή, ότι η κίνηση με τις προσφυγές κατά της αδειοδότησης του βοθροΒΙΟΚΑ είναι άριστη αλλά αυτός δεν μπορεί να προσφύγει επειδή όλοι είναι φίλοι του. Παρεδέχθη δηλαδή έμμεσα αλλά σαφέστατα ότι είναι απονευρωμένος στη επαφή του με τις αρχές (εδώ και πολλά χρόνια μόνο φωτογραφίζεται) και ως τέτοιος, διαπίστωση δικιά μου, είναι άχρηστος στην προβολή των προβλημάτων του τόπου. Ο ίδιος αφού συμφώνησε με την πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου στην λήψη απόφασης για τη μετεγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ δήλωσε ότι ο Σύλλογος Απολλωνιατών θα κάνει έγγραφο (προφανώς στις 37 Δεκ του 2554 όπως παραπάνω ο arcturus αναφέρει).
ζ. Η εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και η απόφαση γαι την μετεγκατάσταση έχουν διαβιβασθεί ήδη από προσφεύγοντες στη Περιφέρεια στη Σύρο. Εκτιμάται ότι αν πράξει το ίδιο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδος αυτό θα αποτελεί μία σημαντική κίνηση στη συνολική προσπάθεια.
η. Ο Σύλλογος Κορωνίδος εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο της σκοπιμότητος. Όσο για το Σύλλογο Απολλωνιατών; Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

Ducamel01 είπε...

Ανασκόπηση των τελευταίων 20 ημέρών σχετικά με τις Εξελίξεις γύρω από τον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα

Το πρωί της 29/11/2008, bloggers εντόπισαν τυχαία και μάλιστα σε άλλο blog (naxios) την ημερήσια διάταξη (ΗΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Δήμου Δρυμαλίας και ξεχώρισαν το 20ο Θέμα, με τίτλο:

"Ανάθεση της Π.Π.Ε. και Μ.Π.Ε. για την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ οικισμού Απόλλωνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ Ημερήσια Διάταξη

Στο e-Kafeneio, την Τοπική Επικαιρότητα αλλά και σε ΑΥΤΗ την ενότητα, μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση (στις 16:00 σύμφωνα με την Η.Δ.).

Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω λήφθηκε ομόφωνη απόφαση (Δηλαδή ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!), να ανατεθεί η μελέτη για να αδειοδοτηθεί ο υπάρχων Βιολογικός (βλ. σελίδα 2 - παρ.2) !!!!!!!

Πατήστε παρακάτω για να διαβάσετε ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΙΣ 29/11/2008 η οποία καθαρογράφτηκε και δημοσιεύτηκε επισήμως στις 03/12/2008.


Απόφαση ΔΣ Σελίδα 1
Απόφαση ΔΣ Σελίδα 2

Αποδεικτικό Δημοσίευσης της Απόφασης (29/11) στις 3/12


Ενώ λοιπόν, πολλοί τοπικοί φορείς είχαν πληροφορηθεί ακόμα και μέσω του blog για το "ύποπτο θέμα" του ΔΣ, η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα αφού σύμφωνα με πληροφορίες πολλών bloggers που μας έδωσαν μέσω e-mail αλλά και από τα σχόλιά τους στις ενότητες Βιολογικού - e-Καφενείου και Τ.Επικαιρότητας, η Δημοτική αρχή με πρώτο το Δήμαρχο ΒΕΒΑΙΩΝΕ ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ....μόλις είδαν ότι "δεν έπιανε" ούτε αυτό, ειπώθηκε ότι αφορούσε όχι την αδειοδότηση αλλά τη μετεγκατάσταση του παλιού.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την κατάντια του Δήμου, αλλά τους πληροφορώ πως προσωπικά, ξέρω να διαβάζω ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, τουλάχιστον τόσο καλά ώστε να καταλαβαίνω τέτοιες στοιχειώδεις διαφορές ("υφιστάμενος" - "νέος").

Η πιο απλοϊκή αλλά ΠΡΟΦΑΝΗΣ απόδειξη για τους παράλογους ισχυρισμούς του Δημάρχου, (δηλαδή, ότι πρόκειται για ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ), είναι το ότι η λέξη "ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ" υπάρχει τουλάχιστον 3 φορές μέσα στην Απόφαση (Χώρια στον τίτλο του Θέματος).

ΑΝΤΙΘΕΤΑ η λέξη "μετεγκατάσταση" υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ..."πιθανή".


Δηλαδή πήραν απόφαση για να δουν μην τυχόν και χρειάζεται να τον μεταφέρουν;;;
Δεν το γνωρίζουν;;;
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη χρειάζεται;;

Δυστυχώς θα δείτε παρακάτω πώς όχι μόνο το γνωρίζουν ότι είναι η μόνη λύση, αλλά:

1. Τους το έχουν πει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Πολ. Ναυτικό, Λιμεναρχείο κ.λπ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ 15ΕΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ στη σελ.9 μπορείτε να δείτε έγγραφο που ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ (09-06-1999). ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ...ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΚΕΙΝΟ ή έστω τον ΟΚΤΩΒΡΗ της ίδιας χρονιάς ο Σύλλογος, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ.

Δείτε επίσης τον τελευταίο έλεγχο που έγινε (από υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ) στον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα στις (30/09/2008)
, λίγους μήνες δηλαδή μετά την "υποτιθέμενη" επισκευή του ΒΙΟΚΑ.

Πατήστε παρακάτω για να διαβάσετε τη Σελίδα 1, τη Σελίδα 2, τη Σελίδα 3, τη Σελίδα 4 και τη Σελίδα 5


2. Επίσης όχι απλώς γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη η μετεγκατάσταση, αλλά το ομολογούν οι ίδιοι, αυτοί που υπέγραψαν την απόφαση ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΙΟΚΑ, σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές, 7 ημέρες αφού πήραν αυτή την απόφαση!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε / ακούσετε την 1η εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Μεσόγειος FM.

Φυσικά αυτές οι ραδιοφωνικές εκπομπές έγιναν εξ' αιτίας της αποκάλυψης του "Μερικού Ελέγχου" των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέραμε παραπάνω και κατόπιν σχετικής γραπτής ανακοίνωσης στα τοπικά μέσα του π.βουλευτή Ν.Ι.Λεβογιάννη, ο οποίος προς τιμή του ευαισθητοποιήθηκε άμεσα.

Ακούστε λοιπόν τον "εκτροχιασμό" του κ.Μπαρδάνη ο οποίος, πανικόβλητος, επιτίθεται προς όποιον θεωρεί ότι μπορεί να "βάλλει". Μάλιστα, από την αγωνία του προκειμένου να "διώξει" τις ευθύνες από επάνω του, κατηγορεί τον ίδιο τον πρώην βουλευτή για την περιόδο που κατασκευάστηκε ο ΒΙΟΚΑ, ξεχνώντας ότι εκείνη την περίοδο ο κ.Ν.Ι.Λεβογιάννης δεν ήταν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε / ακούσετε την 2η εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Μεσόγειος FM.

Εδώ εκτός από τις ομολογίες που λέγαμε, μπορείτε να ακούσετε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα τα οποία θα επισημάνω σε επόμενo post.

Τελικά έπειτα από όλα αυτά χάρη στην ηλεκτρονική επικοινωνία ευαισθητοποιήθηκαν αρκετοί πολίτες και συντάχθηκε ένα "πρότυπο" προσφυγής κατά της συγκεκριμένης απόφασης του ΔΣ, ώστε ο καθένας να το "κατεβάζει", να αλλάζει ό,τι δεν του αρέσει και να το καταθέτει με FAX στην Περιφέρεια και στη συνέχεια ταχυδρομικά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το πρότυπο της προσφυγής σε μορφή MS Word.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το ίδιο πρότυπο της προσφυγής σε μορφή Adobe Acrobat (PDF).


Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης απόφασης 288/2008 φαίνεται (ακόμα και από σχόλια πολλών bloggers) ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο. Για παράδειγμα:

1. Από την ίδια την απόφαση (η οποία προδικάζει τα πορίσματα της μελέτης) είναι φανερό ότι η μελέτη έχει ήδη γίνει.
2. Ο μελετητής είναι πολύ πιθανό να μην του επιτρέπεται (σύμφωνα με το βαθμό του πτυχίου του - Α', Β', Γ') να κάνει μελέτη για τέτοιο έργο. Για άλλη μία φορά η επιστημονική, ηθική και κοινωνική υπευθυνότητα ανθρώπων που υποτίθεται είναι σπουδαγμένοι και "παιδευμένοι", απαλείφεται για μόλις 7000 €.... (Θυμηθείτε το Αλιευτικό Καταφύγιο, όπου εκεί τα λεφτά ήταν πολύ περισσότερα).
3. Μας έχουν έρθει αρκετά διαφορετικά e-mail που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η μελέτη έχει ήδη γίνει (εξ ου και προδικάζεται το αποτέλεσμά της στην απόφαση), τα οποία τα θεωρούμε έγκυρα. Φυσικά αυτό αν θέλετε το πιστεύετε. Είμαι σίγουρος όμως πως αρκετοί από εσάς θα μπορείτε με μερικά τηλέφωνα να μάθετε την αλήθεια.

Και δυστυχώς από όση πληροφόρηση έχουμε όλα αυτά φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του Παγόβουνου....

Διαβάστε σχετικά σχόλια των bloggers στις ενότητες e-Καφενείο και Τοπική Επικαιρότητα για να πάρετε μία γεύση.
Θα προσπαθήσω τις επόμενες ημέρες να αντιγράψω κάποια από αυτά ΕΔΩ για να υπάρχει μία συνέχεια στην ενότητα.

Ας είναι καλά ο...Arcturus...

Πέτρος είπε...

Ξημερώματα "αποκτήσαμε" την Ημερησία Διάταξη της σημερινής συνεδριάσεως του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας. Το 6ο θέμα αφορά, χωρίς καμμία διευκρίνηση ως όφειλε από το νόμο, έτσι ταπεινά, γενικά και ξερά στην "έγκριση μελετών".
Πατείστε εδώ για την Ημερήσια Διάταξη
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι με την εκκρεμότητα εξετάσεως των 60 περίπου προσφυγών κατά της αποφάσεως 288/2008 ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι δυνατόν να προχωρήσουν στη αποδοχή της μελέτης.
ΚΥΡΙΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΩΣ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Πέτρος είπε...

Ποταμός ενημερώσεως και πολύ σημαντικά έγγραφα στα χέρια μας.
Για την γρήγορη ενημέρωση σας και την κατάλληλη εκμετάλλευση κάποιων εγγράφων, στις 1900 σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας, αναρτώνται βιαστικά τα ακόλουθα έγγραφα (παρακαλούνται οι διαχειριστές στους οποίους απεστάλησαν με e-mail να τα ανεβάσουν επίσης σε πλέον κατάλληλη θέση του blog):
ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ Σελίς 1η
ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ Σελίς 2η
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ Σελίς 1η
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ Σελίς 2η
ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ του ΚΚΕ

Πέτρος είπε...

Από τα τρία έγγραφα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
(ΕΥΕΠ) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προκύπτουν τα ακόλουθα πολύ σοβαρά :

Από την ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ (ΕΥΕΠ Αρ.Πρωτ.: οικ 12628 ημερομηνία 04/12/2008)
α. Στην πρώτη σελίδα του εγγράφου ως 13ο σχετικό αναφέρεται το με ημερομηνία 27-11-08 υπόμνημα-απολογία του Δήμου Δρυμαλίας (απάντηση στην πεντασέλιδη κλήση της ΕΥΕΠ μετά τον μερικό έλεγχο που πραγματοποίησε στο βοθροΒΙΟΚΑ την 30-09-08). Είναι πλέον προφανές ότι ο Δήμαρχος απέκρυψε συνειδητά την όλη ιστορία από το ΔΣ της 29ης Νοε 08 και έλεγε ψέματα στην κα ΜΠΡΑΟΥΝ του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM στις 5 Δεκ 08 ότι απλά έλαβε ένα έγγραφο από το ΥΠΕΧΩΔΕ (το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο Δήμαρχος είναι ανηρτημένο στο blog).
Δεν είναι σοβαρό γιά εμάς που έχουμε ένα δήμαρχο που δεν μπορούμε πιά να εμπιστευόμαστε;
β. Από τη δεύτερη σελίδα του εγγράφου προκύπτει ότι όλες οι διαπιστώσεις της ΕΥΕΠ (το πεντασέλιδο έγγραφο) ακόμη και μετά την απολογία του Δήμου παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο Δήμος παραδέχεται όλες τις παραβάσεις (πως θα έκανε και αλλοιώς) και καμμία από όλες δεν αναιρέθηκε.
Δεν είναι σοβαρό γιά εμάς που όλο το καλοκαίρι μας είχε απληροφόρητους ο Δήμαρχος για την κακή λειτουργία του βόθρου; Μην ξεχνάτε ότι βεβαιωμένα με έγγραφα της ΕΥΕΠ ο Δήμος έπαιρνε 30 κυβικά μέτρα με βυτία του Δήμου Νάξου ενώ η παραγωγή ήταν 250 κυβικά. Που διοχετεύονταν τα 220 κυβικά;
γ. Στην παράγραφο 1 της δεύτερης σελίδας ο Δήμος ισχυρίζεται το εκπληκτικό ότι κάνει ΜΠΕ ώστε η εγκατάσταση (ποιά; η υφισταμένη;) να λάβει την προβλεπόμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Δεν είναι σοβαρό γιά εμάς που ο Δήμαρχος ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι αυτή η εγκατάσταση μπορεί να λάβει αδειοδότηση; Είναι μέσα στο νερό η εγκατάσταση και έχει κριθεί παράνομη από Υπηρεσίες. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
δ.Στην παράγραφο 3 του ίδιου εγγράφου ο Δήμαρχος σιωπά για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σας θυμίζω ότι σύμφωνα με το πεντασέλιδο πρώτο έγγραφο της ΕΥΕΠ ό,τι καθόταν στις σχάρες απορρίπτετο στους κοινούς κάδους.
Δεν είναι σοβαρό για εμάς που ο Δήμαρχος έχει αυτή την αντίληψη για την υγεία μας;
ε. Και ώ του θαύματος στην παράγραφο 4 του εγγράφου της ΕΥΕΠ ο Δήμος Δρυμαλίας με επίσημο έγγραφο λέει τη μισή αλήθεια που περιορίζεται στην εισδοχή θαλασσίου νερού λόγω των Μποφώρ και εξ αιτίας της θέσης του βοθροΒΙΟΚΑ. Ντροπή σας άσχετοι, ύποπτοι και πονηροί . Σας έχουμε αναρτήσει έγγραφα Δημοσίων Υπηρεσιών που βεβαιώνουν ότι το θαλάσσιο νερό εισέρχεται και από κάτω. Ο βοθροΒΙΟΚΑ είναι διάτρητος.
Δεν είναι σοβαρό για εμάς που ο Δήμαρχος είτε δεν γνωρίζει τα προβλήματα στην έκταση που πρέπει ή μας κοροιδεύει;
στ. Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται οι έχουν ξεκινήσει από το Δήμο οι διαδικασίες για νέα χωροθέτηση. Ποιές αποφάσεις του Δήμου αναφέρονται σε νέα χωροθέτηση; Καμμία.
Δεν είναι σοβαρό γιά εμάς που ο Δήμαρχος εκτός από εμάς εμπαίζει και Δημόσιες Υπηρεσίες; Προφανώς νομίζει ότι όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούν όπως αυτές των Κυκλάδων.
ζ.Δεν είναι σοβαρό τελικά γιά τον ίδιο το Δήμαρχο που από όλες τις διαπιστώσεις της ΕΥΕΠ δεν θα έχει αποκαταστήσει το παραμικρό γιά το καλοκαίρι που έρχεται;

Από την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ (ΕΥΕΠ Αρ, Πρωτ.: οικ 12630 ημερομηνία 04/12/2008)
α. Γίνεται εισήγηση στη ΝΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (προφανώς η αρμόδια αρχή) γιά επιβολή προστίμου 7.000 ευρώ στον Δήμο ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ συνολικά για όλες τις παραβάσεις.
β. Μάθαμε από την ΕΥΕΠ ότι οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην επιβολή προστίμου από την Νομαρχία θα πρέπει αυτή να τεκμηριώνεται ανάλογα. Θα δούμε, επειδή με αυτή την υπόθεση τίποτε δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο.

Από το Διαβιβαστικό της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης (δηλαδή το διαβιβιβαστικό του πρώτου ανηρτημένου εγγράφου)(ΕΥΕΠ αρ. Πρωτ.: οικ 12629 ημερομηνία 04/12/2008)
α. Πρώτον και σημαντικώτερον αυτό απευθύνεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.
β. Με το έγγραφο καλούνται οι υπηρεσίες της ΝΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ "να φροντίσουν γιά την πλήρη συμμόρφωση της εν λόγω μονάδος με τη περιβαλλοντική νομοθεσία". Δηλαδή τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας φθάσει ο κ..λος μου. Πως ο παράνομος βοθροΒΙΟΚΑ θα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία μόνον ο Δήμος Δρυμαλίας το ξέρει
γ. Και καταλήγει το έγγραφο με το εξής "Η κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και Πολεοδομία Νάξου παρακαλούνται όπως διερευνήσουν το νόμιμο της κατασκευής.... και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες...ενημερώνοντας την υπηρεσία μας". Αυτό το "ενημερώνοντας την υπηρεσία μας" είναι η πεμπτουσία της όλης προσπάθειας αφού ως πολίτες αυτής της χώρας θα έχουμε την δυνατότητα τυπικά και τίμια να ενημερωνόμαστε και εμείς ως ενδιαφερόμενοι από την ΕΥΕΠ. Ενημερώνουμε κάθε αρμόδιο από τώρα ότι η ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει όλα τα έγγραφα του ΓΕΝ στα χέρια της που πιστοποιούν ότι ο βοθροΒΙΟΚΑ είναι μέσα στη θάλασσα και απολύτως παράνομος ως κατασκευή. Αυτό γιά να παίζεται το παιχνίδι ανοικτά και για να καταλάβετε ότι στόχος μας δεν είναι το μικρό σας ανάστημα αλλά η μετεγκατάσταση του βοθροΒΙΟΚΑ με άμεσες και κυρίως καθαρές κινήσεις.

Unknown είπε...

Επί της ανακοινώσεως της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για το ΒΙΟΚΑ έχω να πω τα ακόλουθα:
1. Πρώτη φορά τοποθετείται το συγκεκριμένο φάντασμα επί του θέματος ανοικτά και μάλιστα αυτό το έκανε μετά τη δρομολόγηση των εξελίξεων και την μάχη με το χρόνο, αλλά και τις εντυπώσεις, που δόθηκε αναφορικά με το ΒΙΟΚΑ. Τώρα αν τους απασχόλησε στο μουγκό το θέμα του ΒΙΟΚΑ αυτό το ξέρουν αυτοί και ο Περισσός (ξέρετε με τις γραμμές που δίνει στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία). Τα ίδια έκαναν και με το Λιμενικό με ανακοίνωση που βγάλανε το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι έχουν διαφορά φάσεως μήνες και χρόνια.
2. Η παρέμβαση του ΚΚΕ Κωμιακής τον Ιανουάριο γιατί έμεινε στα κρυφά, και γιατί μας το λέει το ΚΚΕ τώρα; Γιατί χρειάστηκε και επιστολή του συντρόφου Ανδρή μαζί με τις έγγραφες προτάσεις της οργάνωσης; Η παρέμβαση τους, αν έγινε, έγινε επειδή ο Εισαγγελέας έχει ενεργοποιηθεί από τον Αύγουστο 2007 μετά την παρέμβαση του Λιμεναρχείου και βλέπανε να τους ζώνουν τα φίδια. Όπως τους τα έγραψε ο Ρωπιάτης παραπάνω τότε αυτοί και το ΚΚΕ είχανε τα γένια και τα κτένια και αποφασίζανε για ζωή και θάνατο και εγκαταστήσανε το βόθρο με υπόδειξη, όπως ξέρουμε, του ντόπιου συντρόφου. Βλέπουνε τώρα που η θηλειά σφίγγει το λαιμό τους και βγήκανε παγανιά με ανακοινώσεις να μεταστρέψουν το κλίμα. Και πλασάρουν και τον απολύτως υπεύθυνο ονομαστικά. Όσο για τα μέτρα που απάλυναν την κατάσταση το καλοκαίρι αυτό είναι σωστό αφού αντί να μας ρίχνουν 250 κυβικά μέτρα θάνατο ημερησίως στη θάλασσα μας έριχναν μόνο 220 κυβικά. Ντροπή σας. Θα έπρεπε να είχατε διαβάσει τα έγγραφα της ΕΥΕΠ
3. Ζητάνε και τα ρέστα τα φαντάσματα του ΚΚΕ μεταθέτοντας την απόλυτη ευθύνη που τους βαρύνει λέγοντας ότι δεν αντέδρασε κανείς για την εγκατάσταση του ΒΙΟΚΑ. Το έργο το έκαναν την εποχή που κάνουν όλες τις παρανομίες τους και τα εγκλήματα στον τόπο. Μόνο κάποια από αυτά τα ανέτρεψε ο Βουλευτής (προς τιμήν του που δεν υπέκυψε στο πολιτικό κόστος για τον ίδιο) και ο βιασμός του Απόλλωνα είναι ας πούμε περιορισμένος.
4.Όσο για τον τρόπο που περιγράφει το ΚΚΕ Κωμιακής με τον οποίο γίνονται τα έργα, αυτά να τα πει στο Δικαστήριο μήπως και μετριάσει τον πέλεκυ. Όταν σε πιάσουν να κλέβεις την εφορία δεν μετράει νομίζω αν πεις ότι όλοι κλέβουν την εφορία. Έτσι και εδώ ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς όσο και αν προσπαθούν να περισώσουν τους Αλιμπέρτηδες και τους Ανδρήδες. Ο Εισαγγελέας περιμένει.
5. Από την παράγραφο 4 της ανακοινώσεως είναι καταφανής η αγωνία να σώσουν τα τομάρια τους βλέποντας την αρπάγη του νόμου να έρχεται. Διότι σε αυτή την παράγραφο προτείνουν να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία, η καλή συντήρηση,η σωστή επεξεργασία και διάθεση των προιόντων και, άκουσον-άκουσον, η ανάπλαση του χώρου του ΒΙΟΚΑ για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της αντιαισθητικής εικόνας του χώρου.
Δηλαδή η ΚΟΒ του ΚΚΕ Κωμιακής προτείνει να μείνει ο ΒΙΟΚΑ στην θέση του, να μην μετακινηθεί, αφού έτσι θα περισώσει τους εκλεκτούς του

Unknown είπε...

Οι ντόπιοι σε όλο
αυτό το πέρα-δώθε με το βιολογικό που είναι; Δεν μπορεί να μην τους ενδιαφέρει. Μήπως νομίζουν ότι σφυρίζοντας αδιάφορα θα περάσει στο ντούκου και άλλο ένα καλοκαίρι με τον κόσμο στα σκοτάδια του και στα σκατά του; Αν νομίζουν έτσι είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Κύριοι, με τόσα έγγραφα στα χέρια κάθε υγιώς σκεπτόμενου Απολλωνιάτη και με βεβαιωμένες τις σοβαρώτατες δυσλειτουργίες και ελλείψεις του βόθρου, με τον Εισαγγελέα να έχει σε εκκρεμότητα το φάκελλο και με όσους παρανόμησαν να έχουν την πλάτη στο τοίχο, το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι από τα άλλα και όποιος κατάλαβε έχει καλώς.
Από την πλευρά μας, δηλαδή από την πλευρά εκείνων που θέλουν την άμεση μετεγκατάσταση, δεν πρέπει να αφήσουμε το καλοκαίρι αυτό να περάσει pass διότι αυτό θα το χρησιμοποιήσουν ώστε να πείσουν το σύστημα ότι η μεταφορά μπορεί να περιμένει.

Unknown είπε...

Επιβεβαιώνω τα όσα αναφέρονται από τον Giannis στην ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για την δραματική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί την στιγμή αυτή, σήμερα 4 ιαν 2008, στον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα που οφείλεται στην παντελή έλλειψη συντηρήσεως από εξειδικευμένο προσωπικό. Η εγκατάσταση στην κυριολεξία είναι εγκαταλελειμένη στην τύχη της και καταδικάζει όλο τον Απόλλωνα.
Από το πρωί σήμερα επιτόπου βρέθηκαν και κατέγραψαν την κατάσταση παράγοντες του Δημοτικού Διαμερίσματος ενώ τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος που αφίχθηκε για το σκοπό αυτό από την Χώρα πιστοποίησε την κατάσταση, πήρε φωτογραφίες των χώρων και έλαβε δείγματα των λυμάτων από τους φυσικούς λάκκους των βράχων της Καυκάρας και τη θάλασσα.
Κατά την λειτουργεία του ο ΒΙΟΚΑ διαρρέει τα λύματα από κάθε αρμό επαφής των τοιχίων του της βόρειας πλευράς του με την βάση του. Τα λύματα ακολουθώντας την φυσική οδό διαρρέουν όχι μόνο στο βράχο της Καυκάρας αλλά φθάνουν και μέχρι την πλατεία(έμπροσθεν ΦΡΑΟΥΛΑΣ). Όλο αυτό το δράμα εξελίχθηκε παρουσία όχι μόνο Απολλωνιατών αλλά και των ανδρών του Λ.Σ. Δείτε φωτογραφίες.
Φωτο 1
Φωτο 2

Unknown είπε...

Τα στερεά από τον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα απομακρύνονται από την θυρίδα που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες με ελεύθερη πτώση στους κοινούς κάδους οικιακών απορριμάτων. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Φωτο 1
Φωτο 2
Φωτο 3

Πέτρος είπε...

Και ξαφνικά βιώνουμε ένα αναπάντεχο ιατρικό παράδοξο. Ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου παρουσίασε σφυγμό. Εκεί που όλοι συμφωνούσαμε ότι είχε καταλήξει εμφανίζει κλινικά σημεία. Στη γενική του συνέλευση που έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2008 ο Σύλλογος εξέδωσε, με πρόταση μάλιστα του Προέδρου της ΟΝΑΣ, ψήφισμα στο οποίο προβάλλεται (μεταξύ άλλων) ως αίτημα η μεταφορά του βιολογικού.
Το ψήφισμα πρωτοκολλείται στο σύλλογο στις 5 Δεκεμβρίου 2008 (δηλαδή 19 ολόκληρες μέρες μετά) και μοιράζεται στον Απόλλωνα παραμονές των Φώτων με την έλευση του Επιτίμου στα πάτρια.
Από όλα αυτά συμπεραίνονται τα ακόλουθα:
α. Ο Σύλλογος διαπιστώνει τον σάλο που προκλήθηκε από την δικαιολογημένη αντίδραση μας στην προσπάθεια του Δημάρχου στο ΔΣ της 29ης Νοεμβρίου 2008 να αδειοδοτηθεί ο ΒΙΟΚΑ και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν (έλεγχοι Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) και εκδίδει ένα προχρονολογημένο ψήφισμα στις αρχές Δεκεμβρίου με ημερομηνία στα μέσα Νοεμβρίου (βόλευε η Συνέλευση). Πως άλλως να δικαιολογηθεί η αργοπορία στη πρωτοκόλληση και η επίσης αργοπορημένη ως εκ τούτου αποστολή στους σωτήρες-φωστήρες Νομάρχη, Έπαρχο, Δήμαρχο και Βουλευτές.
β. Η παρουσία του Επιτίμου στο Απόλλωνα για τα Φώτα θα έπρεπε κάτι να κομίσει σε ημέρες μάλιστα που ο βιολογικός γέμισε την Καυκάρα και την πλατεία με λύματα και επενέβη το Λιμενικό για πολλοστή φορά. Το ψήφισμα παίζει λοιπόν τον ρόλο των χαντρών και των καθρεπτακιών που έδιναν οι Ισπανοί κατακτητές για να εξευμενίσουν τους άγριους γηγενείς της Αμερικανικής Ηπείρου την εποχή των ανακαλύψεων.
Διαβάστε το Ψήφισμα
(Ευχαριστούμε τον φίλο Απολλωνιάτη για την αποστολή του ψηφίσματος. Την άλλη φορά να μας γράψει και το όνομα του. Πλήρης εχεμύθεια)

Unknown είπε...

Άλλη μία απόδειξη ότι το ψήφισμα είναι προχρονολογημένο είναι ότι αυτό δεν φέρει τις υπογραφές των Προέδρου και του Γραμματέα της Γενικής Συνελεύσεως αλλά του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου Απολλωνιατών.
Επίτιμε, κ. Αντώνη Εμ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ, Πρόεδρε της ΟΝΑΣ, πλέον σε προδίδει φαίνεται και η ηλικία σου. Οι αλχημείες σου και τα μαγειρέματα σου πλέον δεν πιάνουν. Ετελείωσες.

Τσίτσος είπε...

Ρε γαμώτο τα καλύτερα έχασα!
Άσχετη συμβουλή (σχετική με την απουσία μου): Όταν πάτε να αλλάξετε παροχό σταθερής τηλεφωνίας & internet σκεφτείτε το καλά...πολύ καλά...ειδικά αν έχετε φύγει ήδη από τον ΟΤΕ.

Στα δικά μας τώρα:

Τι χαμός είναι αυτός;;
Μία εβδομάδα τώρα διαβάζω, ακούω και βλέπω μανιωδώς! (Καλή Χρονιά κιόλας σε όσους δεν επιμένουν να είναι λαμόγια). Καλά αυτό το τελευταίο δε με το Σύλλογο Αποτελειωτών (αφού μάλλον προτιμούν να "αποτελειώσουν" τον Απόλλωνα παρά να παραδεχτούν τις μαλακίες που έχουν κάνει-βλέπετε είδα και το έγγραφο του 1999 που τους ένημέρωναν ότι ο Βόθρος δε δουλεύει) δεν το κατάλαβα. Έχω μπερδευτεί. Τι εννοείς προχρονολογημένο;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ (16 Νοεμβρίου).
Στον ύπνο τους το είδανε; Είναι τόσο..."μπροστά" ο Πρόεδρας; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Αφού το θέμα (από όσα έχω διαβάσει) προέκυψε στη 29/11, πώς είχε πάρει θέση ο Σύλλογος για το θέμα, 13 ημέρες πριν προκύψει; Αμ το άλλο; Ότι τελικά το ανακοίνωσε 7 ημέρες αφού προέκυψε, πού το πας;
Αν ήμουν εγώ δηλαδή και είχα πάρει απόφαση από τις 16 του μήνα, μόλις έβγαινε το θέμα στη δημοσιότητα (στις 29/11 θα δημοσίευα την απόφαση στις 30 άντε στις 1 του Δεκέμβρη. Μου άρεσε που οι διαχειριστές τους κάλεσαν να παρέμβουν...Ούτε ο Αραφάτ τέτοια μεγαλοψυχία...
Επίσης το ψήφισμα του Συλλόγου και η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Δραμαλίας (μου άρεσε και το υιοθετώ) αν συγκριθούν είναι η μέρα με τη νύχτα! Και τα δύο στην ουσία ψηφίσματα δεν είναι ή κάνω λάθος;
Το ρωτάω γιατί στην απόφαση του Δήμου (όσο απάτη και να είναι) έχει τουλάχιστον τα ονόματα που βρίσκονταν στο ΔΣ και που ψήφισαν. Στο ψήφισμα του Συλλόγου (στη Γενική Συνέλευση δηλαδή) ποιοι ψήφισαν αυτό το χαρτί; Μόνο οι δύο Πρόεδροι (ο νυν και ο πρώην)και η γραμματέας; Δηλαδή η γενική συνέλευση έγινε με τρία άτομα μόνο;
Μου φαίνεται στο Σύλλογο γίνονται "όργια". Αν ήταν τουλάχιστον σεξουαλικά δε θα μου έπεφτε λόγος. Αλλά τώρα..........

Για πείτε ρε παιδιά. Λάθος κάνω που πάλι μου μυρίζει λαμογιά;;;;;;;;;;;;;;

Unknown είπε...

Διαβάζω και εγώ το έγγραφο με ημερομηνία 18-11-2008 του κ. Ζουγανέλλη και βγαίνω έξω από τα ρούχα μου. Συνδυάζω τα γραφόμενα με όσα φέρεται να είπε προς Απολλωνιάτες κάποιος Αντιδήμαρχος του Δήμου την ημέρα των Θεοφανείων. Ο εν λόγω κύριος ρώτησε περίπου με εκνευρισμό "το ξέρετε ότι απασχολείτε πολύ το Δήμο;"
Είναι προφανές ότι η Δημοτική αρχή και τα όργανα της (με πρώτο όργανο τον μπαγλαμά ανεπαρκή όπως αποδεικνύεται προιστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ (χωρίς το κύριος)) επιχειρεί να καλύψει τον διάτρητο από τις αμαρτίες κώλο της αδειοδοτώντας τον βόθρο και κατ' επέκταση διώχνοντας την εγκληματική αμέλεια από επάνω της.
Προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία (Δήμαρχος και ακόλουθοι) θέλουν χρόνο για να ασχοληθούν και χρήματα να σκορπίσουν για τις πλατείες και το άγαλμα του Πρωτοπαπαδάκη (που τιμώ) στην Απείρανθο και προσπαθούν να "κλείσουν" με τον Απόλλωνα.
Κύριοι του Δήμου καταλάβετε όσο είναι ακόμη νωρίς για εσάς ότι δεν έχετε απέναντι σας αγράμματους, φοβισμένους, γλύφτες και μαλάκες πολίτες που εξαρτώνται από το βουλευτή τους και το κόμμα του. Έχετε απέναντι σας πολίτες αποφασισμένους, πολίτες που γνωρίζουν, πολίτες που διαθέτουν χρόνο για το χωριό τους, πολίτες που στηρίζονται στις δυνάμεις τους, πολίτες που δεν εξαρτώνται από την εξουσία, πολίτες που έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πολίτες που έχουν αντιληφθεί πόσο ευάλωτοι και αδύναμοι είστε.
Προτού σας γίνουμε εφιάλτης καθημερινός (η πρώτη μηνυτήρια αναφορά κατατίθεται οσονούπω) κάντε τις σωστές κινήσεις, σφραγείστε τον βόθρο και προχωρείστε σε αστραπιαίες ενέργειες μεταγκαταστάσεως του.
Και αφήστε αυτά τα πούστικα του τύπου "πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο έργο για την εύρυθμη λειτουργία του". Δεν πείθετε κανένα. Τα έχουμε ξανακούσει από εσάς ψεύτες και ξεφτίλες που μας είχατε το καλοκαίρι του 2008 στην θάλασσα όταν από τα 250 κυβικά μέτρα λύματα παίρνατε 30 με το βυτιοφόρο για να μας κλείνετε τα μάτια.

Unknown είπε...

Η οικονομική προσφορά εκπόνησης μελετών περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα του Φυσικού Β. ΘΕΩΝΑ που αναρτήθηκε από τους διαχειριστές του blog αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και απόδειξη του τρόπου που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στην επαρχία και ιδιαίτερα στη Νάξο.

Τα σημεία που χρήζουν, γιατί όχι, εισαγγελικής παρέμβασης είναι τα ακόλουθα :
α. Πως ο κ. ΘΕΩΝΑΣ γνωρίζει ότι το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας θα αποφασίσει θετικά επί της εισηγήσεως στις 29 Νοε 2008 για το θέμα αδειοδότησης του ΒΙΟΚΑ και υποβάλλει την προσφορά του με ημερομηνία 28 Νοε 2008;Δηλαδή μία ημέρα πριν;
β. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη τιμή και να επιλεγεί ο πλέον κατάλληλος μελετητής του ακατάλληλου, κατά την άποψη μου (θα αποδείξω την ακαταλληλότητα παρακάτω), φυσικού κ. ΘΕΩΝΑ; Ένας χημικός μελετητής, με συνεργασία μηχανικού και μηχανολόγου,θα ήταν σαφώς ο κατάλληλος.
γ. Η προσφορά του κ. ΘΕΩΝΑ, πλην της τιμής που δικαιούται να καθορίσει ως μελετητής, περιλαμβάνει στοιχεία που είναι αποκλειστικά θέματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Με άλλα λόγια ο κ. ΘΕΩΝΑΣ, δηλαδή ο ανάδοχος του έργου, καθορίζει τις προδιαγραφές του έργου.
δ. Γιατί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία σε ότι αφορά την εισήγηση και την ενημέρωση των Συμβουλίων; Η εισήγηση έπρεπε να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και να διανεμηθεί στα μέλη του ΔΣ αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου τρεις ημερολογιακές ημέρες προ της συνεδριάσεως της 29ης Νοε 2008. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.

Από τα ανωτέρω είναι σαφής ο τρόπος που λειτουργεί ο Δήμος. Αυταρχισμός, έλλειψη σεβασμού προς τις διαδικασίες και τον Νόμο, περιφρόνηση προς τον διάλογο και την ενημέρωση και τακτοποίηση των ημετέρων (ο κ. ΘΕΩΝΑΣ από μόνος του αναφέρει σειρά έργων που έχει αναλάβει στη Νάξο).

Και έρχομαι στο θέμα της ακαταλληλότητος του κ. ΘΕΩΝΑ.
Το έργο του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, ως παράνομο και αυθαίρετο, δεν διαθέτει τεχνικό φάκελλο σε καμμία υπηρεσία των Κυκλάδων (Νομαρχία, Επαρχείο, Δήμο, πρώην Κοινότητα Κορωνίδος). Βεβαιωμένο απόλυτα αυτό καθ΄ότι οι παρανομήσαντες φρόντισαν κατάλληλα για αυτό . Δηλαδή για το συγκεκριμένο έργο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για μελέτη της δομής του, της κατασκευής του και των δικτύων του (ηλεκτρομηχανολογικά). Πως θα έλθει λοιπόν ένας φυσικός να μελετήσει ένα άγνωστο δομικό έργο (οικοδόμημα) και ένα άγνωστο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα, σωληνώσεις); Είναι προφανές λοιπόν ότι μόνον με την συνεργασία επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων μπορεί να μελετηθεί ο γρίφος του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα και η εκπεφρασμένη δυνατότητα προς τούτο από τον κ. ΘΕΩΝΑ (αυτόκλητος)δεν του περιποιεί τιμή. Το "γνώθι σ΄αυτόν" πήγε περίπατο. Τιμή; Με 6000 ευρώ +ΦΠΑ.

Πέτρος είπε...

Νομίζω πολλές φορές μέσα από αυτό το BLOG έχει αναφερθεί το πόσο αυθαίρετα και άνομα λειτουργεί ο Δήμος Δρυμαλίας, το Επαρχείο και η Νομαρχία. Έχουν καταγραφεί εδώ παραβιάσεις, παραβάσεις, παρανομίες, αυθαιρεσίες ο αριθμός των οποίων είναι ατελείωτος. Μόνον το σοβαρό θέμα του βιοβόθρου να πιάσουμε θα καταγράψουμε πλήθος αυθαιρεσιών.
Επι τέλους ποιά είναι αυτά τα φασιστοειδή που δεν σέβονται τίποτε. Ούτε το Νόμο.
Ποιοί είναι αυτοί οι τραμπούκοι που από τις 30 Σεπ 2008 δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το βόθρο και σήμερα ισχυρίζονται, μάλιστα είναι αλήθεια, ότι λειτουργεί άριστα.
Ποιός είναι αυτός ο φυσικός που θα τσεπώσει τα 6000 ευρώ από την τσέπη μας για να τα βάλει στην τσέπη του για να πάρουμε ως αποτέλεσμα το τίποτε. Και ο αφελής δεν ξέρει που έμπλεξε (εμείς δεν είμαστε ΠΕΚΙΝ. Δρούμε αυτόνομα)
Προτείνω να προσβάλουμε οργανωμένα (μαζική προσφυγή) το Δήμο και κάθε υπεύθυνο στην Εισαγγελία Νάξου για αυτή την κατάσταση του βόθρου. Θα καταγραφεί η ιστορία του, η βεβαιωμένη από τις Δημόσιες Υπηρεσίες μη λειτουργία του και θα κατατεθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα της 5ης Δεκ 2008. Νομίζω ότι η Δικαστική αρχή δεν μπορεί παρά να διατάξει το άμεσο κλείσιμο του βόθρου αφού απειλείται άμεσα η υγεία.
Αναλαμβάνω να συντάξω το σχέδιο της μυνητήριας αναφοράς και να το θέσω υπόψιν σας για επεξεργασία, τελική διαμόρφωση και υποβολή στην Εισαγγελέα Νάξου.
Δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής κανένας αφού το θέμα είναι σοβαρώτατο για τον Απόλλωνα και η Δημοτική αρχή είναι εντελώς μα εντελώς ξεβράκωτη, προφανέστατα ένοχη και χωρίς κανένα στήριγμα.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την κατάθεση μυνητήριας αναφοράς κατα του Δήμου όπως έγινε με την προσφυγή στην Περιφέρεια. Θα ανοίξουμε το δρόμο και για άλλους στη Νάξο αφού υπάρχουν και αλλού παρόμοια προβλήματα.
Περιμένουμε το κείμενο.

Unknown είπε...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ι η πρόταση-οικονομική προσφορά του μελετητή κ. Θεωνά για την "ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ". Προσέξτε, πουθενά δεν αναφέρεται μελέτη για νέο βιολογικό καθαρισμό. Το σύνολο του εγγράφου αναφέρεται σε μελέτες και διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να αδειοδοτηθεί το παράνομο τερατούργημα του βόθρου στον Απόλλωνα.
Για να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο ο μελετητής ζητεί από τον Δήμο το ποσό των 7140 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, λέγοντας ότι το ποσό αυτό είναι μικρότερο και από την εκπτωση του 30%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναφορά στο έγγραφο αυτό ότι "η κατασκευή της εγκατάστασης αυτής μελετήθηκε πριν από την Κ.Υ.Α. (κοινή υπουργική απόφαση) του 1990", ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να μας απαντησουν οι διαχειριστές του blog (αν φυσικά το ξέρουν κι αυτοί) στο σχολιασμό που αναμένεται να κάνουν στο περιεχόμενο του εγγράφου, είναι: με ποια νόμιμη διαδικασία γίνονται όλα αυτά από τον δήμο,θα γινει κάποιος διαγωνισμός; θα γίνει ανάθεση από την δημαρχιακή επιτροπή;
Δεν έχω τίποτε με τον μελετητή, ούτε τον γνωρίζω, οργίζομαι όμως βλέποντας ότι σ' αυτό τον βόθρο-φάραγγα ο Δήμος Δρυμαλίας από το 1998 έχει πετάξει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές και συνεχίζει να πετά, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι είναι ένα "έργο" άχρηστο, άθλιο, μέσα στη θάλασσα, ένα τερατούργημα-κατασκεύασμα του τελευταίου κοινοτάρχη της Κορωνίδας σε συνεργασία με τον διορισμένο Επαρχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Νάξο και των διαδόχων του της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 1993. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουμε άλλη μια διαδικασία στον Απόλλωνα παρόμοια με εκείνη της αγοράς από τον ΟΤΕ του γνωστού ...οικοπέδου!!!
Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω, όπως και άλλοι,π.χ. η ΠΕΚΙΝ...

Unknown είπε...

Πού είναι οι διάφοροι ανύπαρκτοι τύποι που πριν καιρό...γαύγιζαν; Κάτι "ζοφερόν μέλλον", 'ενας ...δασκαλάκος του ...Αρσακείου, κάποιος Μαύρος, για να μην θυμηθώ κάποιο Σκοπελίτη, κάποιο Καραχάλιο κ.λπ. κολλαούζους του Επίτιμου; Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφει στη φυλλάδα του ο Επίτιμος,πέραν των 10-15 φωτογραφιών που θα έχει επί τη...ενάρξει του νέου έτους, επί τη ενθρονίσει του Δεσπότη, επί τη ορκωμοσία των νέων αντιδημάρχων κ.λπ.
Επίτιμε η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά και τα χειρότερα...έρχονται. Ξέρεις υπάρχουν κάτι ΥΠΟΛΟΙΠΑ από το 2008 εδώ μέσα και ο...Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί ο ...Άη Γιάννης μάλλον δεν ...χαμπαριάζει πια!!!

Unknown είπε...

Τσίτσο, Κοντοκάνη κ.λπ. απ' αυτά που διαβάζω, ακούω, αλλά και βλέπω στον Απόλλωνα φέτος τον χειμώνα, ο βόθρος πλεόν ...βγάζει από παντού. Τα λύμματα τρέχουν από τους αρμούς του τσιμέντου, απ' τα θεμέλια του, απ' τις ρωγμές και σίγουρα από κάτω στα σαθρά θεμέλια του (μπάζα του λογγού), φεύγουν στη θάλασσα. Εκεί στη γωνία του δρόμου μέσα στη θάλασσα τα νερά είναι ΚΑΤΆΜΑΥΡΑ και εκεί βγαίνουν τα λύμματα που φεύγουν από τον πυθμένα του βοθρου. Έσπασε πλέον η ίδια η οικοδομή από παντού. αίτημα όλων πρέπει να είναι:
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
-Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.
Προτείνω ένα πανΏ να αναρτηθεί στην είσοδο του Απόλλωνα με ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σύνθημα.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ
-ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ
-ΠΑΡΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ
-ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

sting είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Πέραν από τα πολύ εύστοχα σχόλια που έχουν αναφερθεί στο παρόν για τα δύο τελευταία έγγραφα, του προισταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και την προσφορά ΘΕΩΝΑ, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που βγάζουν την λογική ντέφι και απαιτούν παρέμβαση εισαγγελική. Αναλογισθείτε το ακόλουθο. Ο Δήμαρχος θέλει να αδειοδοτήσει τον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα προκειμένου να ελαττώσει τις ευθύνες του στο ελάχιστον αναφορικά με το έγκλημα της μολύνσεως του περιβάλλοντος στον Απόλλωνα. Για την αδειοδότηση απαιτούνται οι μελέτες ΠΠΕ-ΜΠΕ. Και βρίσκεται ο ΘΕΩΝΑΣ, αυτόκλητος και αυτό έχει τη σημασία, για να τις εκπονήσει.
Πιστεύει κανείς ότι ο ΘΕΩΝΑΣ θα κάνει έργο που θα έλθει σε αντίθεση με τους στόχους του Δημάρχου που είναι η αδειοδότηση;
Βεβαιώτατα όχι.
Ο ΘΕΩΝΑΣ θα εκπονήσει λοιπόν μελέτες που θα διευκολύνουν την αδειοδότηση (ώστε να πληρωθεί ο ίδιος και να ξαναπάρει έργο από το Δήμο).
Άρα ο ΘΕΩΝΑΣ θα κάνει μελέτη κατά παραγγελία του Δημάρχου.
Και αυτός ο τύπος που ακούει στο όνομα ΘΕΩΝΑΣ θα αποφανθεί στις μελέτες του ότι :
α. Ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα ευρίσκεται στην πλέον κατάλληλη θέση και επιβαρύνει στο ελάχιστον το περιβάλλον. Να θυμίσουμε ότι ο ΒΙΟΚΑ στερείται χωροθέτησης και ευρίσκεται σε μπαζωμένο τμήμα της θάλασσας μέσα στην ζώνη αιγιαλού σύμφωνα με έγγραφα του Ναυτικού.
β. Ο ΒΙΟΚΑ έχει κατασκευασθεί με προδιαγραφές που είναι σύμφωνες με τον Νόμο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΒΙΟΚΑ δεν πληρεί καμμία προδιαγραφή (τυπικά και από τις παρατηρούμενες σήμερα διαρροές και ουσιαστικά) αφού δεν υπάρχει η παραμικρή μελέτη η έστω και έγγραφο του "στησίματος" του.
γ. Ο ΒΙΟΚΑ λειτουργεί σήμερα άψογα γιατί αλλοιώτικα πως θα επιτευχθεί ο σκοπός.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο ΘΕΩΝΑΣ είναι μέλος της "ομάδος". Και αυτό το κράτος ποιός ξέρει σε πόσους ΘΕΩΝΑΔΕΣ έχει δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την υπογραφή τους για να ενεργούν όπως ο "δικός" μας ΘΕΩΝΑΣ.

Unknown είπε...

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

O νέος μελετητής του Δήμου Δρυμαλίας, με τις ...γαλαντόμες οικονομικές του προσφορές και τις ...βαθυστόχαστες μελέτες του, μου θυμίζει τους γνωστούς από την υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου "μελετητές" και "λιμενολόγους" της κακιάς ώρας, που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού των Επαρχονταμπάκηδων. Εκείνοι έφτιαξαν τις «μελέτες» "κατά …παραγγελία. Θυμηθείτε ότι σχεδίασαν το λιμάνι σύμφωνα με τις απόψεις και τα σχέδια των σούπερ ειδικών Νταμπάκη, Επάρχου κ.λπ. Οι «ψευτολιμενολόγοι» το 2005 παρέδωσαν στο Επαρχείο Νάξου "μελέτη" με ένα "λιμενικό έργο" όπως ήταν σχεδιασμένο στο πόδι πάνω σε ένα χαρτί από το 1998 από κάποιον μηχανικό του οποίου ζήτησαν την βοήθεια. Οι μελετητές του αλ. καταφυγίου πληρώθηκαν για τη «μελέτη» τους-αντιγραφή στην πραγματικότητα του πρόχειρου «σχεδιακιού» του 1998- 50 εκατομμύρια δραχμές.. Βέβαια αυτοί τα λεφτά τους κοίταζαν να πάρουν και δεν πρόσεξαν ότι το «σχεδιάκι» του 1998 δεν είχε τις απαραίτητες μελέτες, τις εγκρίσεις και όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη μελέτη. Ούτε μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν μ’ αυτά.
Τα ανεμολογικά στοιχεία π.χ. που χρησιμοποίησαν αφορούσαν την θαλάσσια περιοχή της…Χώρας Νάξου και ήταν των ετών 1950-1992!!!.
Τα στοιχεία τα σχετικά με τα παλιρροιακά φαινόμενα της θαλάσσιας περιοχής του Απόλλωνα τα πήραν από τη…Σύρο και αφορούσαν τη θαλάσσια περιοχή της …Σύρου!!!
Η ακτομηχανική μελέτη έγινε πολύ καιρό μετά από την περιβαλλοντική, αλλά προχρονολογήθηκε, για να είναι «νομότυπη» και έγινε χωρίς τις απαιτούμενες βυθομετρήσεις στην περιοχή του έργου μέσα και έξω από τον όρμο του Απόλλωνα.
Ο χείμαρρος που εκβάλει στον όρμο του Απόλλωνα αγνοήθηκε παντελώς, ενώ είναι από τους μεγαλύτερους χειμάρρους της Νάξου και κατεβάζει ετησίως μέσα στον όρμο του Απόλλωνα τεράστιες ποσότητες φερτών υλών (λάσπη κ.λπ.).
Θυμίζω ότι η οριοθέτηση και ανάπλαση του ρέματος είχε χρηματοδοτηθεί το 2001 με 240 εκατομμύρια δραχμές και η μελέτη της έγινε από την Περιφέρεια, αλλά απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας το 2003, γιατί με την υποχρεωτική οριοθέτηση θίγονταν οι περιουσίες που υπήρχαν μέσα στο ρέμα από καταπατήσεις διαφόρων ντόπιων.
Μετά όμως από την προσφυγή των 86 στο ΣτΕ για το λιμενικό έργο και τον κίνδυνο να ακυρωθεί αυτό,όπως τελικά έγινε, έσπευσαν με διάφορες αλχημείες να εγκρίνουν την οριοθέτηση του ρέματος, αλλά τα χρήματα της ανάπλασης δεν υπάρχουν πλέον. Τουλάχιστον έγινε η οριοθέτηση.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι …μελετητές δεν πρέπει να πάτησαν το πόδι τους στον Απόλλωνα και γι αυτό δεν είδαν τον αρχαίο μόλο, που τους τον απέκρυψαν οι Νταμπακοέπαρχοι. Έτσι αντί να βρουν τρόπο τον προστατεύσουν και να τον αναδείξουν για την προβολή του τόπου και το καλό των επόμενων γενιών, όπως κάνουν σε όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκουν αρχαιότητες (μετρό, αεροδρόμιο, Εγνατία, Νοσοκομείο Νάξου, πλατεία μητρόπολης Νάξου κ.λπ.), σχεδίασαν να τον θάψουν με τσιμέντο μετατρέποντάς τον σε ..αντιπροσαμμωτικό μόλο, οι αθεόφοβοι.
Αν ήταν φυσικά έξυπνοι οι Νταμπακοέπαρχοι καθοδηγητές τους, θα επιδίωκαν να εντάξουν μέσα στο έργο την ανάδειξη του αρχαίου μόλου, προγραμματίζοντας ανασκαφικές, ερευνητικές και άλλες αρχαιολογικές εργασίες ανάδειξης του αρχαίου αυτού τεχνικού έργου σε συνδυασμό με το αρχαίο λατομείο.
Αλλά πού τέτοιες σκέψεις στους οπαδούς του τσιμέντου εργολάβους του Γαλατσίου και τους τοπικούς ταγούς τους…Ο μελετητής, που δεν…πήγε στον Απόλλωνα, δεν είδε φυσικά τον αρχαίο μόλο, ούτε και του ε΄ίπαν οι Νταμπακοέπαρχοι το παραμικρό, είδε όμως καταστήματα τουριστικών ειδών, χρυσοχοεία κ.λπ. (του είπαν ότι υπάρχουν τέτοια). Είδε όμως και το βουνό του Καλοέρου στα βόρεια (όχι στα ανατολικά του οικισμού) πάνω από την πηγή της…Εμπολής από την οποία υδρεύεται ο Απόλλωνας. Είδε και άλλα θαυμαστά και …υπέροχα.
Πού τους βρίσκετε ρε παιδιά αυτούς τους κάφρους; Θα μου πείτε, τέτοιους θέλετε για να κάνετε τις δουλειές σας. Φαίνεται όμως πως δεν βάλατε μυαλό με την υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου-μαρίνας στην πραγματικότητα και πάτε να κάνετε τα ίδια και με τον βόθρο.
Εμείς όμως δεν…μασάμε πλέον, ούτε από Νταμπάκηδες, ούτε από Επάρχους, ούτε από Αντινομάρχες, ούτε από ψέματα και υποσχεσεις. Θα μας έχετε απέναντί σας, σκληρούς και ενημερωμένους, πειστικούς πάνω απ’ όλα και αντικειμενικούς. Τα ψέματά σας δεν τα ακούει πλέον κανένας, ούτε οι μέχρι χτες χειροκροτητές σας στον Απόλλωνα, γιατί κι αυτοί τώρα ακούνε και βλέπουν. Τώρα στον Απόλλωνα δεν υπάρχει ο …μονόφθαλμος να καθοδηγεί τυφλούς. Υπάρχει πολύπελυρη και ελεύθερη ενημέρωση και όποιοι θέλουν πληροφορόυνται, βλέπουν, μαθαίνουν και όλοι τα έχουν πλέον…τετρακόσια. Καταλάβατε κύριοι Νταμπακοέπαρχοι, ΟΝΑΣίτες, γλείφτες, πρακτικοί αρχαιολόγοι, γαμπροί αντινομάρχες, δημαρχοπαράγοντες κ.λπ παρατρεχάμενοι;

Unknown είπε...

Το εντυπωσιακό είναι ότι όπως πληροφορήθηκα από στελέχη της ΠΕΚΙΝ ο κ. Θεωνάς διαβεβαίωσε την ΠΕΚΙΝ ότι η μελέτη που του έχει αναθέσει ο Δήμος να κάνει για τον βόθρο του Απόλλωνα θα είναι...ΑΡΝΗΤΙΚΗ και επομένως δεν χρειάζεται η προσφυγή εναντίον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Ύστερα μάλιστα από αυτή την παρέμβαση, λένε κάποιοι της ΠΕΚΙΝ, αποφάσισαν να μην κάνουν κι αυτοί προσφυγή.
Θα περιμένω να δω τελικά τι θα προτείνει ο κ. Θεωνάς με την αξίας 6.000 ευρώ μελέτη του για τον βόθρο. Και εν πάση περιπτώσει ας το μάθει κι αυτό ο Δήμαρχος Δρυμαλίας, ο οποίος θα πληρώσει 6000 ευρώ για να έχει μια μελέτη που θα του λέει ότι ο βόθρος δεν μπορεί να νομημοποιηθεί; Δεν βάζει καλύτερα αυτά τα λεφτά σε ένα κωδικό με θέμα: μεταφορά λυμμάτων Απόλλωνα;

Unknown είπε...

Kafkaras όλα όσα αναφέρεις στην σημερινή σου ανάρτηση με ώρα 03:06 μμ αποτελούν μία πολύ ουσιώδη αναφορά στην επιχειρηθείσα καταστροφή με το λιμενικό έργο του Απόλλωνα και στους παρ΄ολίγον "βιαστές" της πολιτισμικής μας κληρονομιάς Νταμπακοέπαρχους. Μου έφεραν μνήμες τέτοιες που έφτασα ένα βήμα πριν από το να κάνω τις σημαντικώτερες αποκαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ από αυτό το blog και αφορούν τον Νταμπάκη. Δεν το έκανα γιατί είναι τόσο αδιάσειστα τα στοιχεία που δεν επιτρέπουν στην άλλη πλευρά ούτε κιχ να κάνει. Και ξέρεις στον αντίπαλο πρέπει να αφήνεις λίγο χώρο να ελιχθεί. Θα το κάνω όμως όταν κρίνω ότι είναι κατάλληλη στιγμή. Που ξέρεις έρχονται και εκλογές και μπορεί να αποτελέσει στοιχείο στα χέρια των αντιπάλων του γαμπρού του, γιατί εμπλέκεται και αυτός μέσω της γυναίκας του. Μιλάμε δηλαδή για υπόθεση τύπου Βουλγαράκη αλλά στη Νάξο.

Μαρκος Καπιρης είπε...

Βρηκα στη Βικιπαίδια το εξής:

"Βόρεια και Νότια της Κεραμωτής δημιουργούνται οι δύο σημαντικοί ποταμοί της Νάξου ο ένας από το όρος Κόρωνος και ο άλλος από το όρος Φανάρι. Οι δύο αυτοί ποταμοί συνδέονται στο δυτικό άκρο του χωριού στη θέση "διποτάματα" οπότε και συνεχίζει ενιαία το δυτικό ρου, δημιουργώντας το μοναδικό καταράκτη στη Νάξο ύψους 6 μέτρων, όπου συνεχίζοντας φθάνει στο χωριό Εγγαρές αρδρεύοντας τη περιοχή πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Πάμε για ράφτιγκ; (!!)

Unknown είπε...

ΟRYX έτσι είναι, ο ποταμός των Εγγαρών ξεκινά από τη νότια πλευρά του βουνού Κόρωνος . εκεί βρίσκεται και το χωριουδάκι της Κεραμωτής. Δεν αποκλείεται τα λύμματα της αποχέτευσης του χωριού που τα ρίχνουν με αγωγό σε κάποιο φάραγγα(σπήλαιο, υπόγειο όρυγμα;), να αναβλύζουν σε κάποιο σημείο του ποταμού πιο χαμηλά και να κατεβαίνουν στη συνέχεια πιο κάτω και να αναμειγνύονται με τα νερά που οδηγούνται στις Εγγαρές κ.λπ.
Η δημοσιοποίηση του προβλήματος σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά και μπορεί να υποχρεωθούν οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα.δεν γίνεται αλλιώς, ισχύει η παροιμία: "ο φόβος φυλάει τα έρημα" και οι τοπικοί "άρχοντες" μπορεί να θέλουν να δείχνουν τσαμπουκάδες, αλλά από μέσα τους τρέμουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, όπως και την αφύπνιση των πολιτών. Οι εποχές του φόβου της εξουσίας έχουν παρέλθει, οι πολίτες πλέον μπορούν να δίνουν τον αγώνα τους χωρίς να φοβούνται. Το διαδίκτυο εξ άλλου τώρα είναι πανίσχυρο γιατί ακριβώς σ' αυτό υπάρχει απόλυτη ελευθερία. Όσο πιο πολλοί γινόμαστε τόσο οι θρασύδειλοι τοπικοί παραγοντες θα ...κρύβονται...Ήδη ο δήμος Δρυμαλίας ετοιμάζεται να φάει το γερό χαστούκι της ακύρωσης από την Περιφέρεια της απόφασης που πήραν για τον βόθρο του Απόλλωνα. Οι πολίτες που προσέφυγαν για να την ακυρώσουν φαίνεται πως δικαιώνονται.

Πέτρος είπε...

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ 66 ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Χαράλαμπος ΚΟΚΚΙΝΟΣ με το έγγραφο του με αρ. πρωτ. 16272/12-01-2009 έκανε δεκτή την προσφυγή των 66 κατά της ομοφώνου αποφάσεως 288/29-11-2008 του ΔΣ του Δήμου ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ με την οποία επιχειρήθηκε η έγκριση εκπονήσεως μελετών ΠΠΕ-ΜΠΕ προκειμένου να αρχίσουν οι ενέργειες για να αδειοδοτηθεί ο υφιστάμενος και καθ΄ολοκληρίαν παράνομος ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα.
Η απόφαση συνιστά ένα ηχηρό ράπισμα σε αυτούς που έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να εξακολουθούν να παρανομούν.
Η απόφαση είναι ο προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν, πάντα μέσω διαδικασιών και Δικαιοσύνης, διότι πλέον είναι προφανές ότι κάποια πράγματα λειτουργούν σε αυτό τον τόπο.
Η απόφαση "στρέφεται" όχι μόνον κατά του νυν Δημάρχου αλλά και κατά των πρώην Δημάρχων κκ ΤΖΟΥΑΝΗ και ΒΑΣΙΛΑΚΗ οι οποίοι μετέχοντες του ΔΣ και έχοντας μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση του ΒΙΟΚΑ "βοήθησαν" ώστε να διαμορφωθεί η ομόφωνη απόφαση 288/29-11-2008 του Δήμου ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ που ακυρώθηκε από την περιφέρεια.
Τιμή ιδιαίτερη τον ΓΓ της Περιφέρειας κ. Χ ΚΟΚΚΙΝΟ που με ευθυκρισία κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση.
Διαβάστε το έγγραφο :
Πρώτη σελίδα
Δεύτερη σελίδα
Τρίτη σελίδα

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του αγώνα κατα της αποφάσεως του Δήμου.
Συγχαρητήρια και στους 66 που δεν βυθίστηκαν στις πολυθρόνες τους και με πίστη στα δίκαια τους τόλμησαν να προσφύγουν. Το χαστούκι ήταν πολύ δυνατό. Και το μάθημα για όλους δυνατότερο. Και για τους παρανομούντες και για τους δικαιομένους.

Περικλής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Περικλής είπε...

Παιδιά λυπάμαι που το λέω αλλά τα πράγματα από την απόφαση έτσι όπως την είδα δεν είναι τόσο καλά...Σιγά το χαστούκι δηλαδή. Μπορεί βλέπετε, να κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο. Για να γίνω σαφέστερος, μπορεί η απόφαση 288/2008 του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας να ακυρώθηκε και να έγιναν "δεκτές" οι προσφυγές μας αλλά δεν ακυρώθηκε για τους σοβαρούς λόγους που λέγαμε εμείς και που δε θα μπορούσε να ξεπεράσει ο Δήμος παρά μόνον με μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ.. Ακυρώθηκε για "τυπικούς" λόγους όπως το ότι δεν έγινε απόλυτα νόμιμα η διαδικασία ανάθεσης....!!!!

Ξέρετε...μιλάμε για την..."προσφορά" του κ.Θεωνά, που ήταν χωρις αριθμό πρωτοκόλλου και που "αντικαθιστούσε" στην ουσία την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο κ.ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ..."ΠΙΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ..."ΣΩΣΤΟ" ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ...! Τους δίνει δηλαδή οδηγίες τι να κάνουν ώστε να μπορεί αργότερα ο ίδιος ο Περιφ. να απορρίψει την όποια προσφυγή κάνουμε....(Όπως βλέπετε στην ουσία ήδη κάνουν σαν να μην την διάβασαν: κανένα σχόλιο για το εντελώς παράνομο έργο κ.λπ. κ.λπ.)


Ο Δήμος δε έχει έναν ολόκληρο μήνα για να προσφύγει εναντίον της απόφασης του Περιφερειάρχη. Έχει έναν ολόκληρο μήνα για να τα ξαναμαγειρέψει κ.λ.π., κ.λ.π. Εμείς είχαμε μόνο 10 μέρες για να προσφύγουμε.....
Όπως βλέπετε ο νόμος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να "προστατεύονται" οι δημόσιες υπηρεσίες. Εκτός και αν λυπήθηκαν τους υπαλλήλους που, τη μισή μέρα "ξύνονται" στο Δήμο και για αυτό τους δίνουν 3πλάσιο χρόνο από ότι σε εμάς. Είδατε πρόνοια το κράτος για τον εαυτούλη του;;; 10 ημέρες για να προσφύγουμε ΕΜΕΙΣ, 30 ημέρες για να προσφύγει ο Δήμος.... Οι βουλευτές που ψηφίζουμε τόσα χρόνια φτιάχνουν αυτούς τους νόμους (αν δεν κάνω λάθος)...Φυσικά δε μιλάω για τη Νάξο μόνο. Να τους χαιρόμαστε κι αυτούς.

Η απόφαση για εμένα είναι σαν να κλείνει πονηρά το μάτι ο Περιφερειάρχης στο Δήμο, κάνοντάς του "πλάτες" για να μας αντιμετωπίσει από εδώ και στο εξής...Δυστυχώς με αυτή την απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Δήμος το μόνο που έχει να κάνει είναι να "ξαναπάρει" απόφαση για νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ., με "σωστή" (τυπικά) διαδικασία. Αν μάλιστα καταφέρει και το κρατήσει και κρυφό για 10 ημέρες, την επόμενη φορά που θα "ξαναχτυπήσει" τότε ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ θα είναι για πάντα στην πλάτη μας και ο Απόλλωνας θα πεθάνει...Πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση και πρέπει να παρακολουθούμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πότε θα κάνει ο Δήμος το επόμενο συμβούλιο.

Τα λαμόγια δεν το βάζουν τόσο εύκολα κάτω...Υπάρχει όμως ελπίδα...

Πέτρος είπε...

Είμαστε αφελείς αν νομίζαμε ότι με την νίκη στο μικρό μέτωπο της ακυρώσεως της αποφάσεως 288/2008 θα κερδίζαμε και τον πόλεμο. Ο πόλεμος κερδίζεται μάχη με μάχη. Περιμένατε ότι ο Περιφερειάρχης θα σας έβγαζε το ΒΙΟΚΑ παράνομο;
Ο ΒΙΟΚΑ θα βγει παράνομος από πόλεμο που θα δώσουμε επίπονο και μακροχρόνιο. Δείτε το πραγματικό νόημα της ακυρώσεως

Unknown είπε...

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος ο κομματικός περιφερειάρχης και προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες, ακύρωσε μεν την απόφαση του δημ.συμβουλίου Δρυμαλίας, αλλά προσπαθώντας να ...ρίξει στα μαλακά τον ..σύντροφό του στη Ν.Δ. Μπαρδάνη. Πώς το λεει η παροιμία; "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"...Όταν, κύριε περιφερειάρχα μου, έχεις ακυρώσει με το τσουβάλι δεκάδες αποφάσεις του δημ. συμβουλίου του Δήμου Νάξου, που δεν είναι κομματικά προσκείμενος στη Ν.Δ., ε δεν μπορούσες να αποφύγεις το πικρό ποτήρι να ακυρώσεις την παράνομη και προκλητική απόφαση του...κομματικού σου φίλου. Αλλά έπρεπε να τον ρίξεις στα μαλακά. Αυτό, κύριε Περιφερειάρχα μου, δεν είναι χρηστή διοίκηση, ούτε σύμφωνη με τις εντολές που έχεις από τον Πρωθυπουργό. Και επειδή φαίνεται πως ετοιμάζεται ο Περιφερειάρχης να διεκδικήσει τη Νομαρχία Κυκλάδων, δεν είναι και ό,τι καλύτερο γι αυτόν η κομματική λειτουργία και συμπεριφορά. Αν περιμένει να τον υποστηρίξει στην ορεινή Νάξο ο καταποντισμένος ήδη πολιτικά Δήμαρχος Μπαρδάνης, μάλλον ετοιμάζεται για φούντο.
Σε κάθε περίπτωση όμως για άλλη μια φορά δικαιώνονται οι πολίτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν την εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων, ενάντια στις αυθαιρεσίες τοπικών αρχόντων και υπηρεσιών.

Ducamel01 είπε...

Ο Σκοπελίτης σε σχόλιό του στις 20 Ιανουάριος 2009 5:34 μμ στην ενότητα των Τοπικών Συλλόγων αναφέρεται σε δυσκολία εύρεσης λύσεων για το πρόβλημα του ΒΙΟ.ΚΑ. Συγκεκριμένα γράφει:

"...όπως έχω ξαναπεί,ο υπάρχων βιολογικός δε μπορεί να σφραγιστεί".

Και επειδή το "ξαναείπες" εσύ (Σκοπελίτη);;; Ποιος είσαι;;
Μήπως είσαι ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;

Και αυτός να ήσουν όμως θα έπρεπε να έχεις κάνει συγκεκριμένη ΜΕΛΕΤΗ που να οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα που το παρουσιάζεις για σίγουρο.

Δηλαδή θα έπρεπε να έχουν μετρήσει πόσο κυβικά/ημέρα εισέρχονται στη δεξαμενή, να έχουν καθορίσει περιόδους ΑΙΧΜΗΣ και ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ.
Στη συνέχεια γνωρίζοντας τη χωρητικότητα δεξαμενής μπορεί να υπολογίσει κανείς πόσα βυτιοφόρα χρειάζονται καθημερινά για να ισορροπεί η δεξαμενή σε μία χαμηλή στάθμη.

Πού θα τα βρει ο Δήμος τα βυτία; Ας δανειστεί και ας αγοράσει. Εξάλλου δε νομίζω ότι τα 96000 ευρώ που έδωσε για την αποτυχημένη επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ., δεν του φτάνουν για να αγοράσει κάποια.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΛΥΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ) ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 'Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Πάντοτε η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο καφενείου (όπως τώρα) και "πολιτικάντικων" ανακοινώσεων.

Για αυτό το λόγο μη μου σχολιάσεις την ουσία της λύσης γιατί άκρη δε θα βγάλουμε. Αν θες να μου σχολιάσεις κάτι, σχολίασέ μου το "γιατί" ο Δήμος δεν έχει εξετάσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ (μέσω των υπηρεσιών του) ποιες είναι οι εφικτές/ανέφικτες λύσεις...

Και να ήταν μόνο αυτή ενδεχόμενη λύση θα έλεγα καλά...Εδώ όμως υπάρχουν ακόμα και έτοιμοι (προκατασκευασμένοι) Βιολογικοί καθαρισμοί!!!

Το εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο ο Δήμος και κατέληξε ότι ΟΥΤΕ αυτό γίνεται;;;

Για πες μου Σκοπελίτη; Εσύ έχεις δει καμία τέτοια Τεχνική Έκθεση του Δήμου που να αποδεικνύει με ΝΟΥΜΕΡΑ ότι αυτές οι λύσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΕΣ;;

Το ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Για αυτό σου λέω Σκοπελίτη ότι λαϊκίζεις.... Πετάς ένα ξερό "ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ...ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ. Έπρεπε να ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ότι δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΓΩ ή ΕΣΥ (Ο ΙΔΙΩΤΗΣ) να προτείνουμε "σαν σε καφενείο" μία λύση. Για αυτό τους ψηφίσαμε και για αυτό υπάρχουν εκεί ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ (οι πολιτικοί και οι Δημόσιες Υπηρεσίες): Γιατί υποτίθεται πως έχουν όραμα και πως μπορούν να δώσουν τις λύσεις...Ας μην υπεκφεύγουν λοιπόν και ας στρωθούν στη δουλειά αντί να κάνουν δηλώσεις και εκδηλώσεις...

Σου είπα 2 μόνο λύσεις έτσι πρόχειρα και αυτό κατ' εξαίρεση επειδή με προκάλεσες. Κανονικά (όπως προείπα) δικό τους πρόβλημα είναι το να δώσουν λύση.

Πέραν αυτού είπες και το άλλο αμύθητο:

"θα χρειαστούν μήνες, για να μην πω χρόνια,για να αρχίσουν οι μελέτες και να φτιαχτεί καινούριος.."

Αυτό πάλι που το ξέρεις;
Όπως βλέπεις μέχρι το καλοκαίρι έχουμε αρκετούς μήνες και αν δεν κωλυσιεργούσαν και είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο θα είχαμε ακόμα περισσότερους.

Αλλά χρόνια;;;;; Χρόνια απλώς για να ΑΡΧΙΣΟΥΝ οι ΜΕΛΕΤΕΣ;;

Δηλαδή θες να μου πεις ότι θα χρειαστεί καμία 5ετία/10ετία για να φτιαχτεί ο ΒΙΟ.ΚΑ.;;

Για εξηγησέ μου λοιπόν τότε αφού τα ξέρεις όλα τόσο καλά πώς φτιάχτηκε ο "υπάρχων ΒΙΟ.ΚΑ." σε λιγότερο από ένα χρόνο;;;

Δες το και μόνος σου: Το καλοκαίρι του 1992 δεν υπήρχε τίποτα. Τέλη Σεπτέμβρη έγινε διαγωνισμός (Δες το στα έγγραφα του Επαρχείου ΕΔΩ και ΕΔΩ) και τελικά τον Ιούλιο του 1993 ο ΒΙΟ.ΚΑ. λειτουργούσε!!!

Δηλαδή ο υπάρχων ΒΙΟ.ΚΑ. σχεδιάστηκε, ανατέθηκε ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ μέσα σε 8-9 μήνες!!!

Και εσύ τώρα έρχεσαι και μας λες ότι μόνο για να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ;;;;


Σε παρακαλώ πολύ Σκοπελίτη σου έχω ξαναπεί: ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΒΟΗΘΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

Συνοπτικά:

Λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ (Ακόμα).

ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΓΩ. ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ "ΨΑΞΟΥΝ" ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ: ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
Εξάλλου 15 χρόνια τώρα κολυμπάμε μέσα στα σκατά μας. Ας κολυμπάμε 16 χρόνια, αλλά τουλάχιστον να το ξέρουμε και να είναι υπ' ευθύνη μας. Μετά όμως (όταν θα φτιαχτεί) θα είμαστε ήσυχοι.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να αντιμετωπίσεις το θέμα πιο υπεύθυνα και να μην το συζητάμε σε επίπεδο καφενείου.

Πέτρος είπε...

Εξαιρετική χαρακτηρίζετα η παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Κορωνίδος κ. Νικολάου ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στην συγκέντρωση της ΟΝΑΣ της 19ης ΙΑΝ 09 στο ΤΙΤΑΝΙΑ. Και στις δύο παρεμβάσεις του επιχειρηματολόγησε πολύ εύστοχα και έθεσε ως μείζον ζήτημα το θέμα του βιολογικού ενώ στη δευτερολογία του κάλεσε "...σε κοινή δράση για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος του Βιολογικού τους δύο συλλόγους (Κορωνίδος και Απολλωνιατών)..." για να λάβει ως απάντηση (στην ουσία υπεκφυγή) από τον Πρόεδρο της ΟΝΑΣ το αμίμητο "...οι σύλλογοι είναι τέσσερεις."
Ο λαλίστατος Πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών όταν εκλήθη να θέσει τα δύο σοβαρώτερα θέματα του Απόλλωνα είπε αυτολεξί ότι "Τα δύο σοβαρώτερα θέματα είναι το λιμάνι και ο βιολογικός". Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο

Unknown είπε...

Ducamel καταρχήν μην παίρνεις πράγματα που έχω πει και τα λες όπως θες..
Όταν λέω δε γίνεται δεν εννοώ ότι είμαι τεχνικός του δήμου, αλλά ότι με βάση τα δεδομένα και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ το διάστημα από τη στιγμή που θα σφραγιστεί ο βιολογικός μέχρι να λειτουργήσει ένας καινούριος σε άλλη τοποθεσία, ο οποίος είναι ακόμα στα λόγια, θα είναι αρκετά μεγάλο.Και γι' αυτό είμαι της άποψης ωσπου να γίνουν όλες οι ενέργειες για να λειτουργήσει ο νεος βιολογικός να γίνεται σωστή συντήρηση του υπάρχοντος.Δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο...
Αυτό που είπες, ότι αντι να κολυμπάμε στα σκατά 15 χρόνια θα κολυμπάμε 16 αλλά εις γνώσιν μας, το θεωρώ μεγάλη πατάτα και φαντάζομαι έκανες λάθος στη διατύπωση...

Ducamel01 είπε...

Σκοπελίτη προφανώς και το ξέρω ότι δεν είσαι τεχνικός. Επειδή λοιπόν κανείς από τους δύο μας δεν έχει αρμοδιότητα καλό θα ήταν να μην παρασυρθούμε λέγοντας τι είναι εφικτό και τι όχι.

Εγώ μπορεί να πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη. Αυτό είναι δικαίωμά μου, αλλά δε σημαίνει ότι ισχύει κι όλας.

Όσο για τα ..."δεδομένα" που λες ότι σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πάρει πολύ χρόνο ένας νέος ΒΙΟ.ΚΑ., σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ που σου γράφω στο προηγούμενό μου σχόλιο που αποδεικνύουν ότι ένας ΒΙΟ.ΚΑ. ακόμα και όταν δεν είναι καν στα σχέδια χρειάζεται λιγότερο από χρόνο για να κατασκευαστεί. Πόσο μάλλον αν ήταν και προκατασκευασμένος.Αλλά σου ξαναλέω: Αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ

Νομίζω όμως ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΜΑΤΑΙΟ, ακόμα και ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ..."σωστή συντήρηση" του υπάρχοντα ΒΙΟ.ΚΑ.

Το βλέπεις με τα μάτια σου τόσα χρόνια,
Το έχουν παραδεχθεί ΟΛΟΙ οι Τοπικοί Άρχοντες (άκου και τη ραδιοφωνική συνέντευξη στις 5/12 ΕΔΩ),
Το έχουν ξεστομίσει (ακόμα και σε δημόσια έγγραφα) αρκετοί τεχνικοί/επιστήμονες:

O ΥΠΑΡΧΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ. ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Πώς λοιπόν θα συντηρήσεις κάτι σωστά αν δεν μπορείς να διορθώσεις την αιτία που τον κάνει και χαλάει ένα μήνα μετά την επισκευή του;;;;
Θα δίνει ο Δήμος 96000 € κάθε μήνα/δίμηνο;; Το βρίσκεις έξυπνο αυτό;

Και μόνο για αυτό είναι παράλογο να ζητάμε σωστή συντήρηση. Είναι σαν να ζητάμε από το Δήμο να φτιάξει το αεικίνητο ή όπως έχω ξαναπεί, σαν να ζητάει το παιδί από τη μαμά "παγωτό στα κάρβουνα"! Ε, θα λιώσει το ρημάδι το παγωτό...Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Όσο για τη λάθος διατύπωση που μου λες ότι έκανα μάλλον λάθος κατάλαβες εσύ:

Το επιχείρημα με τον ένα επιπλέον χρόνο λέγεται "ΘΥΣΙΑ". Όπως θα θυσίαζαν οι Απολλωνιάτες μία καλοκαιρινή σαιζόν για το λιμάνι, όπου ένα καλοκαίρι ΌΛΗ η παραλία του Απόλλωνα θα ήταν ΕΓΟΤΑΞΙΟ, ίσως να πρέπει να ανεχτούν ένα καλοκαίρι τα βυτιοφόρα να πηγαινοέρχονται. Ελπίζω ο Δήμος να μην καθυστερήσει τόσο, ώστε να τους αναγκάσει (τους Απολλωνιάτες) να ανεχθούν το κλείσιμο της παραλίας. Κάτι τέτοιο είναι στο χέρι του Δήμου να το αποφύγει, παίρνοντας προσωρινά μέτρα όπως τα βυτιοφόρα.
Και έτσι το επόμενο καλοκαίρι (που θα έχει κατασκευαστεί ο νέος ΒΙΟ.ΚΑ.) όλα θα είναι υπέροχα.

Μήπως όμως ο Δήμος καθυστερεί επίτηδες για να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο και να πει μετά:

"Να αυτοί φταίνε που δεν έρχεται κανένας τουρίστας για μπάνιο", δείχνωντας τους 66 προσφεύγοντες;;

Αν το κάνει αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο εκ μέρους του. Το λέω σαν καταγγελία: Έχουν περάσει 2 μήνες από τοτε που το έμαθαν οι 66 (ο Δήμος τα ήξερε κι από πιο πριν) και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Το κρίμα στο λαιμό του...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kafekokkinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
eligmos είπε...

ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ,ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΙΚΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΣΤΕΓΑΝΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΑΜΕΣΑ.

Unknown είπε...

ΤΑΣΟ, Με τι τρόπο δηλαδή θα τους υποχρεώσει, θα ψηφίσει δικούς του νόμους; Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να λύνει τα προβλήματα και όχι να απειλεί και να εκβιάζει, αν πράγματι είναι αλήθεια αυτά που λες. Ο Δήμαρχος έχει μια επιλογή να κανει: ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ και μάλιστα άμεσα, γιατί υπάρχει μεγάλη ρύπανση της θάλασσας και κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών. Πρέπει να ξεκινήσει αμέσως διαδικασίες χωροθέτησης και κατασκευής νέου βιολογικού και μέχρι να αποκτήσει ο ΑΠόλλωνας νέο βιολογικό, τα λύματα πρέπει να μεταφέρονται με βυτιοφόρα στον Βιολογικό της Χώρας. Υπάρχει επίσης η λύση των ετοιμοπαράδοτων-προκατασκευασμένων βιολογικών, που μπορεί να λειτουργήσουν αμέσως. Ο Δήμος Νάξου ανακοίνωσε προ ημερών ότι έχει προγραμματίσει την τοποθέτηση ετοιμοπαράδοτου βιολογιού στιον Κυνίδαρο. Υπάρχουν λύσεις, βούληση δεν υπάρχει ακόμη από τους αρμόδιους. Τέλος στην επίλυση του προβλήματος αυτού πρέπει να συμβάλουν τον δήμο η Νομαρχία και η Περιφέρεια. εξ άλλου το τερατούργημα του βόθρου είναι έργο του Επαρχείου Νάξου, το οποίο τώρα που τα πράγματα ζωρίζουν ΣΙΩΠΑ.

Ducamel01 είπε...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρακάτω παρατίθενται μερικά σημαντικά σχόλια που αφορούν τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε γράφτηκαν πάρα μόνο στο e-Καφενείο...:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


submarine είπε...

Το πρόβλημα του Απόλλωνα είναι ο βοθρο-βιοκά που ζέχνει. Όλα τα άλλα είναι λυμένα από τους ντόπιους πολιτικούς και παράγοντες, που τόσα χρόνια μας κυβερνουν.

23 Ιανουάριος 2009 1:10 μμ





vamos είπε...

Τα πρόστιμα δυστυχώς τα πληρώνουμε ολοι εμεις οι φορολογούμενοι.

24 Ιανουάριος 2009 2:45 μμ





kontokanis είπε...

Κάνεις λάθος, τα πρόστιμα τα πληρώνουν προσωπικά οι Δήμαρχοι από την τσέπη τους και όχι απ' το ταμείο του δήμου.

24 Ιανουάριος 2009 3:40 μμ

Ducamel01 είπε...

Αγαπητέ vamos:

Από όσο έχω ενημερωθεί η ακριβής διαδικασία επιβολής προστίμου είναι η ακόλουθη. Ας πάρουμε για παράδειγμα το πρόστιμο των 7000€ που επιβλήθηκε πρόσφατα από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος:

Αν προσέξεις καλά στη 2η σελίδα του σχετικού εγγράφου που αναφέρεται στην "ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ" λέει μία λέξη κλειδί. Τη λέξη "ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ" (πάνω - πάνω).

Σε ποιον εισηγείται άραγε η ΕΥΕΠ να επιβληθεί πρόστιμο στο Δ.Δρυμαλίας;

Απάντηση: Στη Ν.Α. Κυκλάδων (Γραφείο Νομάρχη) προς την οποία και απευθύνεται.

O Νόμος δηλαδή για πολλούς λόγους έχει καθορίσει την ακόλουθη διαδικασία:

1. H ΕΥΕΠ έχει το δικαίωμα να ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ στη Νομαρχία ώστε να επιβάλει η τελευταία, πρόστιμο στο Δήμο. Δεν έχει δηλαδή δικαίωμα η ΕΥΕΠ να επιβάλει η ίδια το πρόστιμο στο Δήμο.

2. Η Νομαρχία όμως με τη σειρά της ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Ε.Π., ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Δια φορετικά θα έχει η ίδια η Νομαχία κυρώσεις.

3. Τέλος ο Δήμος με τη σειρά του, με βάση το Νόμο για τα συγκεκριμένα πρόστιμα υποχρεούται να τα "κατανείμει" στους υπεύθυνους, οι οποίοι θα πρέπει να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Στην περίπτωσή μας οι υπεύθυνοι για τον ΒΙΟ.ΚΑ. είναι δύο:

- Ο Δήμαρχος (αυτή τη στιγμή είναι ο κ.Μπαρδάνης)

-και ο Υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (ο κ.Ζουγανέλλης)

Μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι θα μοιραστούν το πρόστιμο των 7000€ από την τσέπη τους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, και σίγουρα όχι ο λαός.

Φυσικά κάτι τέτοιο έχει προβλεφθεί από τον Νόμο διότι αν γινόταν όπως λες να πληρώνουμε τα πρόστιμα εμείς οι φορολογούμενοι, τότε ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΖΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Δυστυχώς το νούμερο του Νόμου που τα περιγράφει όλα αυτά δεν το έχω εύκαιρο (αν το θες οπωσδήποτε πες το).

Νομίζω όμως πως καταλαβαίνεις και εσύ γιατί ο κ. Δήμαρχος έχει πανικοβληθεί τόσο πολύ με τα πρόστιμα. Άλλωστε ο ίδιος ο κ.Δήμαρχος στη συνέντευξή του στο ράδιο Μεσόγειος στις 5/12/2008 (Άκουσέ τη ΕΔΩ) δηλώνει στο 7:40 - 8:11 ότι "ήδη έχει πληρώσει ΑΥΤΟΣ και ο κ.Ζουγανέλλης 1050 € σε πρόστιμα λόγω της καταγγελίας του 2007!!!"

Νομίζω πως και μόνο με αυτό σου αποδεικνύω το ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ....

Ducamel01 είπε...

Αγαπητέ "ΤΑΣΟΣ":

Δυστυχώς για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα στον vamos ο κ.Δήμαρχος
έχει πανικοβληθεί και προσπαθεί να κουκουλώσει το θέμα.

Αρχικά το προσπάθησε με..."νομιμοποιήσεις". Τώρα που είδε ότι δεν τα κατάφερε, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Απολλωνιάτες ότι θα πληρώσουν από την τσέπη τους λεφτά, με απώτερο στόχο να τους στρέψει εναντιών των 66 που τον εμποδίζουν στο..."μεγαλόπνοο" έργο του.

Δυστυχώς αυτές οι τακτικές συχνά πιάνουν διότι οι Απολλωνιάτες (όπως και οι περισσότεροι από εμας) δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους σαν πολίτες και τις υποχρεώσεις του.

Μπορεί δηλαδή ο κ. Δήμαρχος να τους απείλησε ότι θα τους αναγκάσει να πληρώσουν την κατασκευή "στεγανών βόθρων". Αυτό όμως δεν τολμά να το δηλώσει/επιβάλλει και γραπτά διότι τότε θα βρεθεί να διώκεται από τον Νόμο.
Βλέπεις φίλε "Τασος" αν όντως μπορούσε να επιβάλλει κάτι τέτοιο ένας Δήμαρχος θα το είχε κάνει εδώ και χρόνια. Αναρωτιέσαι γιατί;
Σκέψου το λόγο:

Γιατί κάθε χρόνο να πληρώνει ο Δήμαρχος 100.000 και 200.000 ευρώ για ένα Βιολογικό που συνέχεια χαλάει; Θα τον καταργούσε και θα επέβαλε στους Απολλωνιάτες να φτιάξουν βόθρους με δικά τους λεφτά και έτσι θα είχε ΚΑΙ το κεφάλι του ήσυχο αφού δε θα ήταν ΠΟΤΕ ξανά βρώμικη η θάλασσα, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΟΔΕΥΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ.

Βλέπεις όμως ο ίδιος Νόμος που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ.

Δυστυχώς όμως αυτός ο Νόμος δεν απαγορεύει σε κανέναν Δήμαρχο να λέει ψέμματα και να απειλεί-εκφοβίζει εμμέσως. Δε διώκεται για λόγια του αέρα. Σε τελική ανάλυση άμα "στριμωχτεί" θα τα αρνηθεί ή θα πει πως κάποιος κατάλαβε λάθος τα λεγόμενά του....

Αν όμως δε στριμωχτεί και τον πιστέψουν οι Απολλωνιάτες, μπορεί να τους στρέψει εναντίον όσων θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ. και έτσι (αφού δεν κατάφερε τη νομιμοποίηση προς το παρον) μπορεί να καταφέρει να πάψουν οι καταγγελίες, άρα και τα πρόστιμα εις βάρος της τσέπης του.

Και αν σταματήσουν αυτά...ο Βιολογικός θα μείνει άλυτος σαν το "Κυπριακό".


Εξ άλλου γιατί να μπει ένας δήμαρχος στον κόπο να τον φτιάξει; Ο Απόλλωνας έχει λίγες ψήφους να του δώσει...

Ειλικρινά λυπάμαι για αυτές τις ανήθηκες τακτικές. Πολύ περισσότερο δεν τις καταλαβαίνω αφού χωρις κόπο και με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά της συντήρησης μπορεί να τον "κλείσει" προσωρινά, να μην πληρώνει πρόστιμα, να έχουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και παράλληλα να προωθήσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασής του.

Γιατί δεν το κάνει;;;
Όλοι θα του πούμε...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! (Αν όχι μπράβο).

sting είπε...

Απολλωνιάτες,
μην "μασάτε" από τις απειλές του Δημάρχου περί κλεισίματος του βιολογικού και εξαναγκασμού ανοίγματος βόθρων ή χρεώσεων σας σε περίπτωση που τα λύματα μεταφερθούν με βυτιοφόρα οχήματα. Ο Νόμος προβλέπει ότι οι χρεώσεις καταλογίζονται σε αυτούς που με ευθύνη τους και σε πλήρη διαύγεια προχώρησαν στην οικοδόμηση του εντελώς παράνομου βιολογικού. Δηλαδή τα πάντα καταλογίζονται σε αυτούς που παρανόμησαν.

Unknown είπε...

Εξ άλλου η υπόθεση του βόθρου του Απόλλωνα έχει περάσει σε άλλα "χέρια" πολύ πιο πάνω από τις τοπικές αρχές και αυτό είναι που έχει φέρει σε δύσκολη θέση όλους τους πρώην και νυν τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι ευθύνονται για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πέτρος είπε...

Στο πλαίσιο των ενεργειών που απορρέουν από το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αρ. πρωτ. 12629 και ημερομηνία 4-12-2008 (υπάρχει ανηρτημένο στο blog μας) εκτελέσθηκε τη Δευτέρα 26-1-2009 αυτοψία στο βιοβόθρο Απόλλωνα από κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων . Το κλιμάκιο, που συνοδευόταν από άνδρα του Λιμενικού, μελέτησε τη χωροταξία του βόθρου, πήρε φωτογραφίες και συνομίλησε με ντόπιους προκειμένου να διαμορφώσει τεκμηριωμένη άποψη για το απολύτως παράνομο έργο που «στέκεται» 16 χρόνια μέσα στη θάλασσα του Απόλλωνα και απειλεί την υγεία και τον Τουρισμό.
Στο πλαίσιο ενεργειών που απορρέουν από το ίδιο έγγραφο θα επισκεφθούν τον Απόλλωνα και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχει καμμία υπηρεσιακή εξάρτηση από την Τοπική/Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (Δήμαρχο, Έπαρχο, Νομάρχη) ή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έτσι επιβεβαιώνεται και στην πράξη αυτό που αναφέρθηκε από τον blogger Kontokanis παραπάνω ότι το θέμα πλέον λόγω σοβαρότητας και συγχρόνως αδράνειας των τοπικών αρχών απασχολεί σε επίπεδο ανώτερο της Περιφέρειας.

Unknown είπε...

ΠΕΤΡΟ, από όσα γράφεις, αλλα και από το ρεπορτάζ στη σελ. ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, συμπαραίνω ότι έχουμε στο καφτό αυτό θέμα του βόθρου του Απόλλωνα ραγδαίες εξελίξεις. Η σημερινή αιφνιδιαστική αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, κατόπιν μάλιστα εντολής της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει να κάνει με το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης κατασκευής του βόθρου στη συγκεκριμένη θέση (Λογγός), που, όπως όλοι στον Απόλλωνα ξέρουμε, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Οι δυο αυτές υπηρεσίες είναι ανώτερες και πάνω από εκείνες του Επαρχείου και του Δήμου και έχουν μάλιστα ελεγκτικού χαρακτήρα.
Ας σημειωθεί ότι η Κτηματική Υπηρεσία είναι αρμόδια για τη δημόσια γη, για τη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να κηρύξει παράνομο και άμεσα κατεδαφιστέο το τερατούργημα του βόθρου του Απόλλωνα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πολεοδομία Νάξου, πολύ πιο κοντά στον Απόλλωνα απο την Κτηματική Υπηρεσία, δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με τον βόθρο, παρά τις σαφείς εντολές που έχει λάβει από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος. Γιατί άραγε; Σε κάθε περίπτωση όμως όλα δείχνουν πως πλησιάζει η ώρα που ο Απόλλωνας θα απαλλαγεί από αυτή τη γάγγραινα.

sting είπε...

Οι πολύ μελετημένες και συντονισμένες ενέργειες για την απομάκρυνση του ΒΙΟΚΑ αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Οι πρώτες αυτοψίες από υπηρεσίες που δεν εξαρτώνται από τους γνωστούς αδιάφορους ντόπιους παράγοντες είναι γεγονός.
Λιμεναρχείο, Εισαγγελέας, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τώρα η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων αποτελούν την βάσιμη ελπίδα μας για την μετακίνηση της παρανομίας. Και ελπίζουμε σε αυτούς γιατί είναι έξω και πέραν από Δήμο-Επαρχείο-Νομαρχία-Περιφέρεια.

Unknown είπε...

Είχα διαβάσει στο blog ότι την ημέρα των Φώτων και μετά την αναχώρηση του Δημάρχου και του Επίτιμου στο καφενείο συνεχίστηκε η συζήτηση για τον βόθρο μεταξύ των κατοίκων και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να πιέσσουν προς κάθε κατεύθυνση για να λυθεί το θέμα. Συγκρότησαν μάλιστα κια μια επιτροπή για να επιδιώξει τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης. Από τότε δεν ξανακούστηκε τίποτα. Προχώρησε αυτή η προσπάθεια ή έχει εγκαταλειφθεί;

Unknown είπε...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΥΛΩΝΑ.

Κύριε ΜΥΛΩΝΑ

Αναλογιζόμενος την δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα ο Απόλλωνας λόγω του βιολογικού (στην ουσία, απλός βόθρος) σκέπτομαι ότι σε καμμία περίπτωση δεν αξίζει τέτοια τύχη στο χωριό μας. Και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με αυτή τη θέση.
Αναλογισθείτε ότι είναι το μοναδικό παραθαλάσσιο χωριό όχι μόνο του Δήμου Δρυμαλίας αλλά και όλης της Νάξου.
Είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους προικισμένο όχι μόνο από τη φύση αλλά και από την ιστορία με το αρχαίο λατομείο μαρμάρου, τον αρχαίο μώλο και τον Κούρο.
Η προίκα του Απόλλωνα είναι τα αρχαία Του και η θάλασσα Του.

Αν του "αφαιρέσεις" τα αρχαία του υπάρχει προοπτική να ζήσει μόνο με την θάλασσα όπως "πορεύονται" τόσα και τόσα παραθαλάσσια θέρετρα στη χώρα μας.
Αν "αφαιρέσεις" από τον Απόλλωνα όμως την θάλασσα ο Απόλλωνας νεκρώνεται. Παύει να λειτουργεί ως θέρετρο. Οι λιγοστοί επισκέπτες του Κούρου, και της μοναδικότητος του παγκοσμίως, μη μπορώντας να απολαύσουν την θάλασσα θα περιορίζονται απλώς στην επίσκεψη στο άγαλμα. Ο τόπος θα μαραζώσει και δεν θα υπάρχει λόγος παραμονής και διαβιώσεως κανενός εκεί. Ούτε και του αδελφού σας.
Ο Απόλλωνας λοιπόν αντί να περιφρονείται έπρεπε να τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής των τοπικών αρχόντων που δυστυχώς αποδεικνύονται δήμιοι του με τις πράξεις ή τις παραλείψεις που αφορούν στον βιολογικό. Τον βιολογικό που πολύ καλά γνωρίζετε ότι αποτελεί την ωρολογιακή βόμβα στις ευαίσθητες ισορροπίες του Απόλλωνα.
Κύριε Μυλωνά
Ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά για την σωτηρία του Απόλλωνα η οποία εξαρτάται πολύ από εσάς.
Από την δημόσια θέση που κατέχετε μπορείτε με τις ενέργειες σας να διυκολύνετε και να προωθήσετε άμεσες λύσεις για την οριστική απαλλαγή του Απόλλωνα από το καρκίνωμα του υφισταμένου ΒΙΟΚΑ με την μεταφορά του εκτός του χωριού τηρώντας όλες τις σημερινές και προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ξέρετε για όλους μας έρχεται η μοναδική φορά που η πόρτα της ιστορίας ανοίγει μπροστά μας για να τη περάσουμε. Για εσάς νομίζω ότι ήρθε η σειρά σας τώρα. Μην αγνοήσετε την ευκαιρία. Μπορείτε να αναδειχτείτε σε εκείνον που απήλλαξε τον Απόλλωνα από το θανατικό του.

Unknown είπε...

Ring, αν δεν κάνω λάθος ο κ. Αλ. Μυλωνάς, στον οποίο απευθύνεις την ωραία σου επιστολή, είναι ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Νάξου και παράλληλα εκλεγμένος Νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη της Ν.Δ.
Ως προϊστάμενος της Πολεοδομίας Νάξου εχει λάβει ΕΝΤΟΛΗ από την Ανεξάρτητη Αρχή (ελεγκτική αρχή) να ελέγξει εάν το κατασκεύασμα του βιοβόθρου του Απόλλωνα έχει γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, εάν δηλ. είχε εκδοθεί πολεοδομική άδεια τότε που χτίστηκε και εάν είχε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να πάρει άδεια. Με άλλα λόγια καλείται η Πολεοδομία να εξετάσει αν είναι αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το εν λόγω κτίσμα.
Αυτό έπρεπε ήδη να έχει πράξει η Πολεοδομία Νάξου από τις αρχές Δεκεμβρίου 2008 που έλαβε τη γραπτή εντολή και ελπίζω ότι, έστω και με καθυστέρηση, θα το πράξει.

Unknown είπε...

Για όσους γνωρίζουν από κοντά αυτό που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στον Απόλλωνα με το ΒΙΟΚΑ είναι προφανές ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον Προιστάμενο της Πολεοδομίας Κ. Αλέξανδρο ΜΥΛΩΝΑ η θέση του οποίου, σε εκτέλεση των επιταγών της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι κυρίαρχη και κρίσιμη. Με άλλα λόγια είναι στο χέρι του κ. ΜΥΛΩΝΑ η άμεση απομάκρυνση του ΒΙΟΚΑ. Και είναι ευκαιρία όχι μόνο για τον τόπο αλλά και για τον ίδιο προσωπικά να βάλει την υπογραφή του στην διάσωση του Απόλλωνα. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και εκλογές.

Unknown είπε...

Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πως λειτουργεί ένας βιολογικός και πως λειτουργεί ο βιολογικός του Απόλλωνα, καθώς και τι ανεπανόρθωτες βλάβες έχουν προκαλέσει οι συσσωρευμένες "αμαρτίες" του, συμφωνώ απόλυτα με τον Arcturus.
Ο κ. Μυλωνάς διευκολύνοντας με τον τρόπο που ξέρει, που είναι απολύτως νόμιμος, την μεταφορά του ΒΙΟΚΑ δίνει την ζωή που έλειπε στον Απόλλωνα. Αν δεν προκαλέσει την μεταφορά του βάζει ταφόπλακα στον Απόλλωνα αφού δεν είναι μακρυά η ημέρα που η χωρις έλεγχο διαρροή των χωρίς επεξεργασία λυμάτων στη θάλασσα θα νεκρώσουν όλο τον όρμο.

Unknown είπε...

Στο θέμα του ΒΙΟΚΑ νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι αυτός μολύνει τον Απόλλωνα σε βαθμό πλέον που απειλείται θανάσιμα το μέλλον του, η φήμη του και ο τουρισμός. Εδώ δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.
Επίσης νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο η διάβρωση από τη θάλασσα θα προχωράει (θέμα που είναι ανεξάρτητο από τα χιλιάδες ευρώ της δήθεν συντηρήσεως). Πρέπει λοιπόν ο ΒΙΟΚΑ να σταματήσει να λειτουργεί άμεσα (να σφραγισθεί) και να απομακρύνονται τα λύματα με βυτιοφόρα ενώ ταυτόχρονα να "τρέχουν" οι ενέργειες και οι διαδικασίες για δημιουργία σύγχρονης εγκαταστάσεως μακρυά από το χωριό. Με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ελεγχόμενο τρόπο.
Αν αδιαφορήσουμε σήμερα θα έλθει ημέρα που το σοβαρώτατο πρόβλημα δεν θα είναι δυνατόν να αποκρυβεί και ο Απόλλωνας θα δυσφημισθεί με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι ίδιες ενέργειες θα αναληφθούν και τότε αλλά η φήμη του Απόλλωνα θα έχει λαβωθεί ανεπανόρθωτα.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 491   Νεότερο› Νεότερο»