Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Τοπική Επικαιρότητα

Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 2 Πατήστε ΕΔΩ
Για επιστροφή στη Σελίδα 1 πατήστε τον πορτοκαλί τίτλο "Τοπική Επικαιρότητα"


Στην ενότητα αυτή περιμένουμε τις Ειδήσεις που μαθαίνετε σχετικά με την ευρύτερη περιοχή Απόλλωνα - Κορωνίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ)

  • Οι ειδήσεις που αφορούν το λιμάνι, το Βιολογικό, το Σύλλογο Απολλωνιατών (και όχι μόνο), το ρέμα (Ποταμός), τα πολιτιστικά θέματα και το "ενδεχόμενο" Αιολικό Πάρκο στην Κωμιακή, θα αναρτώνται από εσάς στις αντίστοιχες ενότητες.ΕΔΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΔΗΣΗ.
  • Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, σχόλια που θα αφορούν ειδήσεις σχετικές με όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται από αυτήν την ενότητα για να μην έχουμε το μπάχαλο που έγινε με το λιμάνι παλιότερα. Τα σχόλιά σας παρακαλούμε να γράφονται στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.
  • Σε περίπτωση που η είδηση δεν αφορά ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω ενότητες, τότε ασφαλώς θα γράφεται μόνο σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ / ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ e-ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Σε διαφορετική περίπτωση τα σχόλιά σας θα διαγράφονται.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ευχαριστούμε τους Bloggers ΒΑΡΑΒΑΣ και κάποιους ανώνυμους για την ωραία ιδέα.

(Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο για τη δομή και λειτουργία του blog πολύ ευχαρίστως στην ενότητα "Προτάσεις για την ανάπτυξη του Blog")

402 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 402   Νεότερο›   Νεότερο»
Unknown είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ
Οι κάτοικοι του Απόλλωνα βλέπουν θετικά τις δυο παραπάνω προτάσεις που επανειλημμένα έχουμε παρουσιάσει στο blog.
Όλοι πλέον επιμένουν ότι πρέπει να γίνει νέος σύγχρονος ΒΙΟΚΑ, αλλά και να κλείσει άμεσα ο υπάρχων ΒΟΘΡΟΣ και να μεταφέρονται τα λύμματα με βυτιοφόρα στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας.

Unknown είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΓΟ Ο ΒΟΘΡΟΣ
ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας οι Απολλωνιάτες -μόνιμοι κάτοικοι έχουν δειλά-δειλά αρχίσει να βλέπουν με θετικό μάτι τις προτάσεις που επανειλημμένα έχουν διατυπωθει στο blog για την λύση του οξύτατου προβλήματος των λυμμάτων του Απόλλωνα. Αυτές είναι:
1)ΑΜΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΒΙΟΚΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ.
2)ΑΜΕΣΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΟΚΑ.

Είναι γνωστό ότι τις προτάσεις αυτές τις έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει και αναλύσει από τις σελίδες του blog. Είναι επίσης γνωστό ότι τις ίδιες προτάσεις έχουν καταθέσει δημόσια και άλλοι συμπατριώτες μας που γνωρίζουν άριστα το θέμα όπως ο πρώην βουλευτής Ν.Λεβογιάννης, ο ναύαρχος Μ. Χωριανόπουλος, ο μηχανικός Ν. Λεβογιάννης και άλλοι με άρθρα τους στην εφημερίδα «Τα Νέα του Απόλλωνα» από το 1999. Ακόμη και σε δημοψήφισμα που έκανε το blog αυτές οι προτάσεις πλειοψήφισαν συντριπτικά.
Πρέπει όμως οι κάτοικοι του Απόλλωνα να αποφασίσουν να βγουν επί τέλους απ' το καβούκι τους και απ' την απομόνωση στην οποία τους έχει χρόνια τώρα οδηγήσει ο ...πατερούλης τους. Πρέπει οι ίδιοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μπουν δυναμικά μπροστά.
Οι προσφυγές εναντίον της απόφασης-παγίδας του δημ. Συμβουλίου για τον Απόλλωνα, που κατέθεσαν στην Περιφέρεια πάνω από 60 Απολλωνιάτες, είναι μια καλή αρχή.
Τώρα πρέπει άμεσα οι κάτοικοι του Απόλλωνα να προχωρήσουν σε γραπτή διαμαρτυρία που να την υπογράφουν ΟΛΟΙ και να ζητούν να προχωρήσει ο Δήμος στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στα πλαίσια των δυο παραπάνω προτάσεων.
Σε τελευταία ανάλυση η μεταφορά των λυμμάτων στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας θα κοστίσει λιγότερο από τη δαπάνη που γίνεται κάθε τόσο για την ψευτοσυντήρηση του βόθρου, θα εξασφαλίσει όμως την καθαρή θάλασσα σε αντίθεση με τις κατά καιρούς δαπανηρότατες ψευτοσυντηρήσεις που αποδείχτηκε πλέον με την έκθεση και το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ότι δεν απέτρεψαν τη ρύπανση της θάλασσας..
Πρέπει να καταλάβουν οι Απολλωνιάτες ότι το πρόβλημα του βόθρου δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό, είναι πρόβλημα που έχει άμεση σχέση με την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, είναι απειλή άμεση για την υγεία τους καθώς και των επισκεπτών..
Αν οι ίδιοι οι Απολλωνιάτες δεν αντιδράσουν δυναμικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Μην περιμένουν Συλλόγους, Νταμπάκηδες, Επάρχους, Αντινομάρχες κ.λπ. τους στήριξαν τόσα χρόνια και αποδείχτηκε ότι τους κορόϊδευαν για το αλ. Καταφύγιο λέγοντάς τους ότι όλα είναι τέλεια, ότι κανένας δεν μπορεί να το σταματήσει, τους κορόϊδευαν για τον δήθεν ΒΙΟΚΑ, λέγοντάς τους ότι κάνουν ελέγχους και δήθεν λειτουργεί τέλεια, ότι η θάλασσα είναι καθαρή, τους έβαζαν και ψεύτικες γαλάζιες σημαίες και τους έπαιρναν τα μυαλά.
Τώρα διαπιστώνουν οι Απολλωνιάτες ότι όλοι αυτοί οι κύριοι εξαφανίστηκαν απ’ το καλοκαίρι και στο θέμα που προέκυψε με τον βόθρο ΣΙΩΠΟΥΝ, έχουν εξαφανιστεί. Πού είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος; Πού είναι ο Σύλλογος Απολλωνιατών; Γιατί εξαφανίστηκαν;
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ
20 Δεκέμβριος 2008 2:47 μμ
giannis είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ
Οι κάτοικοι του Απόλλωνα βλέπουν θετικά τις δυο παραπάνω προτάσεις που επανειλημμένα έχουμε παρουσιάσει στο blog.
Όλοι πλέον επιμένουν ότι πρέπει να γίνει νέος σύγχρονος ΒΙΟΚΑ, αλλά και να κλείσει άμεσα ο υπάρχων ΒΟΘΡΟΣ και να μεταφέρονται τα λύμματα με βυτιοφόρα στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας.
20 Δεκέμβριος 2008 6:30 μμ

sting είπε...

Λυπάμαι που το λέω αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι είναι σε πλήρη και καθολική αφασία.
Άκρη με τους μονίμους δεν βγάζει ούτε ο πάπας να κατέβει στον Απόλλωνα
Ο φανατισμός, η πονηρία τους και το μίσος τους έχει τυφλώσει με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έρχεται ολοταχώς.
Μπορώ να σας αναφέρω για τον καθένα πως συμπεριφέρεται και τι θέσεις έχει. Από τα ξενοδοχεία μέχρι το τελευταίο καφενείο. Αν εξαιρέσεις τους Στέλιους του Απόλλωνα όλοι οι άλλοι δεν τα έχουν καλά με την λογική.
Οι Απολλωνιάτες σκέπτονται ότι έρχεται καλοκαίρι και δεν θέλουν να έρθει πρόβλημα στην επιφάνεια. Δεν σκέπτονται όμως ότι το πρόβλημα δυνατόν να παρουσιάσει μοιραία έξαρση που θα προκαλέσει άδειασμα του Απόλλωνα στη μέση της τουριστικής περιόδου. Και τότε θα αποκαλυφθεί η αδράνεια τους επί χρόνια και θα χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι τους.
Προσέξτε, δεν κινούνται ούτε τώρα που τα στοιχεία για την περιβαλλοντική καταστροφή είναι αδιάσειστα και το πρόβλημα έχει αναπτυχθεί στις διαστάσεις που του πρέπει. Δεν κινούνται ούτε τώρα που το πρόβλημα το έχει μάθει όλη η Νάξος και ετοιμάζεται να επέμβη ο Εισαγγελέας.

Unknown είπε...

Είναι απόλυτα σωστό ότι τα θέματα του Απόλλωνα είναι για αυτούς ταμπού. Δεν συζητιώνται παρά μόνο στον πολύ κλειστό τους κύκλο και δεν μαθαίνει κανείς τίποτα. Θυμίζουν κάτι θρησκευτικές ομάδες της Ινδίας και του Πακιστάν από τις οποίες τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω.
Μεγάλη ευθύνη φέρει βέβαια, και για αυτό, ο Επίτιμος ο οποίος με το πολύ μπλα-μπλα τους έπεισε ότι για τον Απόλλωνα έχουν λόγο μόνο αυτοί και κανείς άλλος(έτσι δικαιολογούνται και η σωρεία παρανομιών από τους ντόπιους). Τους παραχάιδεψε τα αυτιά και αυτό θα τους καταστρέψει. Το πως θα έλθει η καταστροφή είναι προφανές. Οι εξελίξεις "τρέχουν" για το ΒΙΟβόθρο χωρίς την συνεργασία τους. Φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι αυτό. Φανταστείτε τώρα που το θέμα του βόθρου "τρέχει" χωρίς τους Απολλωνιάτες να διαταχθεί κλείσιμο του τον Μάιο (αυτά τα περί μεταφοράς των λυμάτων με βυτιοφόρα είναι αδύνατα στη Νάξο. Απαιτούνται δέκα δρομολόγια ημερησίως. Δηλαδή 20 ώρες δουλειά, το ελάχιστον) Και εδώ δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί από τη δικαιοσύνη. Εδώ είναι θέμα δημόσιας υγείας.

Unknown είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

Unknown είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ BLOG. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΟΛΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 09 ΝΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.

manos είπε...

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΗΤΕ, ΓΡΑΦΤΕ ΜΟΥ

Unknown είπε...

Λάθος, κύριε Μάνο, σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπες στο google και ψάξε για να ενημερωθείς. Υπάρχουν και έτοιμοι βιολογικοί για 10,100,500,1000,2000, 5000 κατοίκους. Τίποτα σήμερα δεν είναι αξεπέραστο, θέληση χρειάζεται, προσπάθεια συλλογική και ενεργός συμμετοχή. Να σου πω και κάτι άλλο: να βάλουμε αν χρειάζεται και λεφτά όλοι. Συμφωνείς;

manos είπε...

γεια σου κ. κοντοκανη. χρονια καλα, χρονια πολλα και ευτυχισμενα.
ευχαριστω που απαντησες στο μηνυμα μου και εχω να σου πω.... ειναι σωστο να μην επιλεγουμε το καλο, αφου υπαρχει το καλητερο. μην ξεχνα με, οτι οταν φιαχθηκε ο σημερινος βοθρος, το 99,9% χτυπουσε παλαμακια. να μην γινει παλι το ιδιο, αφου υπαρχει θεληση και δυνατοτητα να γινει ο Απολλωνας μεγαλητερος απ'ολες τις αποψεις. εν πασι περιπτωσι, ειμαι διαθεσιμος να προσφερω οτι μπορω, αν και δεν ειμαι Απολλωνιατης. εχω ομως καλους φιλους στον Απολλωνα που μενουν χειμωνα καλοκαιρι.
καλη χρονια ευχομαι σε εσενα και στους συγχωριανους σου.

Unknown είπε...

Μανο καλή χρονιά, με τη θέληση μπορούμε πολλά να πετύχουμε, αρκεί να έχουμε σωστους στόχος και πάνω απ' όλα να σεβόμαστε το περιβάλλον που πλέον σήμερα είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας.

Unknown είπε...

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΧΡΗΣΤΙΑ Ο ΔΗΘΕΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
-ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Τούτες τις χρονιάρες μέρες οι κάτοικοι του Απόλλωνα ζουν το δράμα του υπερχειλισμένου από τα λύμματα βόθρου, τα οποία ξεχύνονται από παντού και έχουν γεμίσει τον δρόμο γύρω απ' τις δεξαμενές, τον βράχο της Καυκάρας, την πλατεία του Απόλλωνα και φυσικά σκορπούν την απαίσια βρώμα τους παντού. Είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά δεν λειτουργεί τίποτα στο άθλιο αυτό κατασκεύασμα, τα λύμματα έχουν πλημυρίσει τα πάντα-δεξαμενές, φρεάτια, αγωγούς-και όπου βρουν τρύπα, σχάρα, ρωγμή ...ξεχύνονται και ξαμολιούνται προς κάθε κατεύθυνση, με φυσική κατάληξη τη θάλασσα. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το οξύτατο και επικίνδυνο αυτό πρόβλημα. Ο ίδιος ο ντόπιος υδραυλικός που συνεργάζεται με τον δήμο για τον βόθρο λέει ότι δεν λειτουργεί πια τίποτα, όλα είναι φραγμένα.
Οι κάτοικοι ανησυχούν βλέποντας τη μαύρη λάσπη να ξεχύνεται από παντού και να βρωμοκοπάει ο τόπος. Οι ψαράδες επισημαίνουν ότι τα ψάρια με αυτή την κατάσταση εξαφανίζονται όσα έχουν απομείνει, ενώ όλοι οι φυσικοί λάκκοι που υπάρχουν στον βράχο της Καυκάρας είναι πλημμυρισμένοι και τα λύμματα φθάνουν πλέον στη θάλασσα. Ο Δήμος αδιαφορεί παντελώς, ενώ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει αμέσως στο κλείσιμο του βόθρου και στην καθημερινή άντληση των λυμμάτων με βυτιοφόρα και τη μεταφορά τους στη Χώρα.
Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι του Απόλλωνα, εάν εμφανιστούν κάποιοι τοπικοί παράγοντες την ημέρα των Φώτων, να αντιδράσουν δυναμικά γι αυτή την κατάσταση.
Κάτι επί τέλους πρέπει άμεσα να γίνει. Η μόνη λύση που αυτή τη στιγμή επιβάλλεται άμεσα είναι να κλείσει ο αγωγός που στέλνει, αν στέλνει, τα λύμματα στη θάλασσα και με βυτιοφόρα να αδειάζουν οι δεξαμενές σε καθημερινή βάση και να μεταφέρονται τα λύμματα στον βιολογικό της Χωρας, όπως δεκάδες φορές έχουμε προτείνει από τις σελίδες του blog.
Οι κάτοικοι του Απόλλωνα, οι τοπικοί φορείς (Τοπικό Συμβούλιο, τοπικοί Σύλλογοι-δεν εννοούμε τους Συλλόγους της Αθήνας,αυτοί δεν υπάρχουν)πρέπει να απαιτήσουν αυτή τη λύση ως μοναδικό τρόπο προστασίας της υγείας τους, αλλά και της θάλασσας από την επικίνδυνη ρύπανση.
Καλούμε το λιμεναρχείο Νάξου να επέμβη άμεσα και να ελέγξει τον βαθμό ρύπανσης της θάλλασας, αλλά και τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.
Καλούμε τις υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο της κατάστασης και στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των κατοίκων, η οποία απειλείται, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

manos είπε...

γιαννη καλησπερα. μεθαυριο, των φωτων, θα δεις υποδοχη στους τοπικους αρχοντες στον απολλωνα. οι βιντεοκαμερες και οι φωτογραφικες μηχανες θα ειναι στην παραταξη για τις αναμνηστηκες διπλα στους επισημους. εχω μια απορια. αραγε τι να λεει γιαυτο το εργο βοθρου αυτος που το εφιαξε?? μαζι βεβαια και αυτοι που τον χειροκροτουσαν?

Unknown είπε...

Επιβεβαιώνω τα όσα αναφέρονται παραπάνω από τον Giannis για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί την στιγμή αυτή στον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα που οφείλεται στην παντελή έλλειψη συντηρήσεως από εξειδικευμένο προσωπικό. Η εγκατάσταση στην κυριολεξία είναι εγκαταλελειμένη στην τύχη της και καταδικάζει όλο τον Απόλλωνα.
Από το πρωί σήμερα επιτόπου βρέθηκαν και κατέγραψαν την κατάσταση παράγοντες του Δημοτικού Διαμερίσματος ενώ τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος που αφίχθηκε για το σκοπό αυτό από την Χώρα πιστοποίησε την κατάσταση, πήρε φωτογραφίες των χώρων και έλαβε δείγματα των λυμάτων από τους φυσικούς λάκκους των βράχων της Καυκάρας και τη θάλασσα.
Κατά την λειτουργεία του ο ΒΙΟΚΑ διαρρέει τα λύματα από κάθε αρμό επαφής των τοιχίων του της βόρειας πλευράς του με την βάση του. Τα λύματα ακολουθώντας την φυσική οδό διαρρέουν όχι μόνο στο βράχο της Καυκάρας αλλά φθάνουν και μέχρι την πλατεία(έμπροσθεν ΦΡΑΟΥΛΑΣ). Όλο αυτό το δράμα εξελίχθηκε παρουσία όχι μόνο Απολλωνιατών αλλά και των ανδρών του Λ.Σ. Δείτε φωτογραφίες.
Φωτο 1
Φωτο 2

manos είπε...

Rigid πηραν καποια μετρα λιμεναρχειο και οποιος αλλος υπευθυνος ηταν στο ρεζιλι του απολλωνα?

Unknown είπε...

ΕΠΕΝΕΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ο Εισαγγελέας Νάξου έχει ήδη επιληφθεί για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Απόλλωνα με την αποχέτευση και την ...υπερχείληση των δεξαμενών του βόθρου και τη ...μαζική διαροή των λυμάτων προς κάθε κατεύθυνση.

Πέτρος είπε...

Και ξαφνικά βιώνουμε ένα αναπάντεχο ιατρικό παράδοξο. Ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου παρουσίασε σφυγμό. Εκεί που όλοι συμφωνούσαμε ότι είχε καταλήξει εμφανίζει κλινικά σημεία. Στη γενική του συνέλευση που έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2008 ο Σύλλογος εξέδωσε, με πρόταση μάλιστα του Προέδρου της ΟΝΑΣ, ψήφισμα στο οποίο προβάλλεται (μεταξύ άλλων) ως αίτημα η μεταφορά του βιολογικού.
Το ψήφισμα πρωτοκολλείται στο σύλλογο στις 5 Δεκεμβρίου 2008 (δηλαδή 19 ολόκληρες μέρες μετά) και μοιράζεται στον Απόλλωνα παραμονές των Φώτων με την έλευση του Επιτίμου στα πάτρια.
Από όλα αυτά συμπεραίνονται τα ακόλουθα:
α. Ο Σύλλογος διαπιστώνει τον σάλο που προκλήθηκε από την δικαιολογημένη αντίδραση μας στην προσπάθεια του Δημάρχου στο ΔΣ της 29ης Νοεμβρίου 2008 να αδειοδοτηθεί ο ΒΙΟΚΑ και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν (έλεγχοι Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) και εκδίδει ένα προχρονολογημένο ψήφισμα στις αρχές Δεκεμβρίου με ημερομηνία στα μέσα Νοεμβρίου (βόλευε η Συνέλευση). Πως άλλως να δικαιολογηθεί η αργοπορία στη πρωτοκόλληση και η επίσης αργοπορημένη ως εκ τούτου αποστολή στους σωτήρες-φωστήρες Νομάρχη, Έπαρχο, Δήμαρχο και Βουλευτές.
β. Η παρουσία του Επιτίμου στο Απόλλωνα για τα Φώτα θα έπρεπε κάτι να κομίσει σε ημέρες μάλιστα που ο βιολογικός γέμισε την Καυκάρα και την πλατεία με λύματα και επενέβη το Λιμενικό για πολλοστή φορά. Το ψήφισμα παίζει λοιπόν τον ρόλο των χαντρών και των καθρεπτακιών που έδιναν οι Ισπανοί κατακτητές για να εξευμενίσουν τους άγριους γηγενείς της Αμερικανικής Ηπείρου την εποχή των ανακαλύψεων.
Διαβάστε το Ψήφισμα
(Ευχαριστούμε τον φίλο Απολλωνιάτη για την αποστολή του ψηφίσματος. Την άλλη φορά να μας γράψει και το όνομα του. Πλήρης εχεμύθεια)

Unknown είπε...

Άλλη μία απόδειξη ότι το ψήφισμα είναι προχρονολογημένο είναι ότι αυτό δεν φέρει τις υπογραφές των Προέδρου και του Γραμματέα της Γενικής Συνελεύσεως αλλά του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου Απολλωνιατών.
Επίτιμε, κ. Αντώνη Εμ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ, Πρόεδρε της ΟΝΑΣ, πλέον σε προδίδει φαίνεται και η ηλικία σου. Οι αλχημείες σου και τα μαγειρέματα σου πλέον δεν πιάνουν. Ετελείωσες.

Unknown είπε...

ΣΕ ΕΞΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Δρυμαλίας είναι σε έξαλλη κατάσταση μετά και τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τον βόθρο του Απόλλωνα και τη διάψευση του ίδιου, ο οποίος μέχρι και στο τελευταίο δημ. συμβούλιο, αλλά και στο ραδιόφωνο (υπάρχει η ομιλία του στο blog) υποστήριζε ότι ο "βιολογικός" επισκευάστηκε το καλοκαίρι και λειτουργεί πλέον τέλεια. Η ολοκληρωτική καταστροφή του βόθρου τις τελευταίες μέρες, οι νέες επεμβάσεις του Λιμεναρχείου, του Εισαγγελέα, της υγειονομικής υπηρεσίας, που σημαίνουν νέα πρόστιμα, νέες διώξεις, αλλά και το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, τον έχουν οδηγήσει εκτός εαυτού. Αντί όμως να προχωρήσει σε αποφάσεις άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματας (άμεσο κλείσιμο του βόθρου και μεταφορά των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας), τα βάζει με εκείνους διαμαρτύρονται για την πρωτόγονη κατάσταση που υπάρχει στον Απόλλωνα και αναζητεί τρόπους να τους...τιμωρήσει ή και να τους ...φοβίσει.
Δήμαρχε βρισκόμαστε στο έτος 2009 και όχι στην εποχή της...ΕΚΟΦ, για να σου θυμίσουμε παλιές...δόξες!!!

Unknown είπε...

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ


Προς
το γραφείο Υγείας-Πρόνοιας Επαρχείου Νάξου
Νάξος 5 Ιανουαρίου 2009

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Υγείας-Πρόνοιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων
Θέμα: κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων του Απόλλωνα Νάξου από την καταστροφή που προκλήθηκε αυτές τις μέρες στον λεγόμενο βιολογικό καθαρισμό του οικισμού.

Κύριε προϊστάμενε
Θέτω υπόψη σας δημοσιεύματα αναρτημένα στο διαδίκτυο, από τα οποία προκύπτει ότι ο λεγόμενος βιολογικός καθαρισμός του οικισμού Απόλλωνα Νάξου βρίσκεται εκτός λειτουργίας, προφανώς λόγω αχρήστευσης των εγκαταστάσεών του, και τα λύματα της αποχέτευσης διαρρέουν από πολλά σημεία των δεξαμενών και των φρεατίων, ακόμη και από τα τσιμεντένια τοιχία, στην περιοχή γύρω από αυτόν και έχουν πλημμυρίσει τον δρόμο, την πλατεία, και τον βράχο της Καυκάρας, ενώ έχουν δημιουργηθεί παντού μικρές λίμνες από τα λύματα της αποχέτευσης.
Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων εστίες, πέραν της ανυπόφορης βρώμας που εκλύεται από τα λύματα. Επί πλέον τα λύματα πέφτουν στη θάλασσα από διάφορα σημεία του δρόμου και του βράχου προκαλώντας επίσης ρύπανση.
Σας ενημερώνω ότι το Λιμεναρχείο Νάξου επισκέφτηκε ήδη τον Απόλλωνα από τις 3 Ιανουαρίου και εξέτασε την κατάσταση.
Εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένο να επέμβη άμεσα η υπηρεσία σας και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της υγείας των κατοίκων του οικισμού.
Επισημαίνω ότι το άθλιο αυτό κατασκεύασμα βρίσκεται μέσα στον οικισμό και πάνω στην πλατεία όπου σταθμεύει το λεωφορείο, τα αυτοκίνητα και υπάρχει διαρκής κίνηση πεζών και αυτοκινήτων.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.
Ευχαριστώ
Νίκος Ι. Λεβογιάννης
Πρώην Βουλευτής

sting είπε...

Έπεσε στα χέρια μου το τεύχος 70(ΙΟΥΛ-ΣΕΠΤ 2008)του τριμηνιαίου περιοδικού ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και ξεφυλλίζοντας το φθάνω στην σελίδα 9 και μένω ενεός. Υπάρχει φωτογραφία σε χρόνο αμέσως μετά την ενθρόνιση του Παροναξίας κκ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ όπου εμφανίζονται σε δεύτερο πλάνο ο Δήμαρχος Νάξου και σε πρώτο πλάνο (από αριστερά προς τα δεξιά) Έπαρχος Νάξου, Νομάρχης, Μητροπολίτης Παροναξίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Έπαρχος Πάρου και μεταξύ των έξη, στην κυριολεξία ανάμεσα τους, ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ της δημόσιας ζωής των Κυκλάδων . Ο Νταμπάκης (για τους μη ασχολούμενους με τα ποδοσφαιρικά υπάρχει και ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ των γηπέδων που είναι μπροστά σε κάθε κάμερα κάθε καναλιού). Είναι τόσο προφανές ότι τον αναγνωρίζουν όλοι που ο συντάκτης του κειμένου της λεζάντας δεν μπήκε στον κόπο να τον αναφέρει (μου θυμίζει έντονα το ανέκδοτο με κάποιον Παπαδόπουλο δίπλα στον Πάπα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη στο Κυριακάτικο κύρηγμα).
Η έλλειψη μέτρου, η αρρωστημένη δίψα για προβολή και η άνευ αιδούς απεγνωσμένη διατήρηση στο προσκήνιο σε όλο της το μεγαλείο.
Για ένα αλλόθρησκο ίσως και να φανεί ότι χειροτονήθηκε Δεσπότης ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ή ΝΤΑΜΠΑΚΗΣ.
Δείτε την Φωτο

parliamentarian είπε...

Από την ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ(κείμενο Γ.Βλαχάκη)

Οι κ.Αβραμόπουλος, Ζώης και Λέγκας, υπέγραψαν μέρος του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάξου. Πρόκειται για είδηση τεράστια. Άλλωστε, τεράστιας σημασίας είναι το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ναι, πρόκειται για την απόφαση Υ4Α/105395 με αρ. πρωτ. 108. Στο άρθρο 1 της καθοριστικής, για το «αύριο» της δημόσιας Υγείας στην Νάξο (και στα γύρω νησιά), αποφάσεως, γίνεται λόγος για την δημιουργία και λειτουργία Μονάδος Τεχνητού Νεφρού (στο υπό δημιουργία/λειτουργία Νοσοκομείο Νάξου). Στο δε, άρθρο 2, «σηματοδοτείται» η τροποποίηση του «Οργανισμού» του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου. Μια τροποποίηση που σημαίνει ότι άμεσα δύο (2) θέσεις, μία (1) Δ/ντού Καρδιολογίας και μία (1) Επιμελητού Α’, νεφρολογίας, θα καλυφθούν…Η σύσταση/δημιουργία Μονάδος Τεχνητού Νεφρού, είναι μια καλή αρχή. Για χρόνια πολλά, οι κάτοικοι του νησιού μας αλλά και οι κάτοικοι των νησιών που υπάγονται στο επαρχείο Νάξου, ζητούσαν/απαιτούσαν να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Νάξο. Όλος ο κόσμος της επαρχίας Νάξου ήθελε εδώ και χρόνια, ως νησί, να «ξεκόψουμε από το χρονοβόρο, το πολυέξοδο, πηγαιν’ έλα …εκτός Νάξου, για μια θεραπεία…». Αποτελεί προσωπική επιτυχία του συμπατριώτη μας βουλευτή, το γεγονός ότι, μέσα στην χρονιά που ολοκληρώνει τον ημερολογιακό κύκλο της σε λίγες ώρες…, μπόρεσε και απέσπασε την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών κ.Λέγκα, λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετίσει το 2008… Εχθές, επαναλαμβάνουμε, ο κ.Λέγκας υπέγραψε –τελευταίος στην σειρά-, τον «Οργανισμό» (για τον οποίο «Οργανισμό», μέγας λόγος έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, και από την στιγμή που η ΔΕΠΑΝΟΜ - «Εργολαβία Μανδηλαρά», παρέδωσε το Νοσοκομείο Νάξου «στα μπετά»…). «Κατ’ εξαίρεσιν», υπέγραψε για το Νοσοκομείου Νάξου ο κ.Λέγκας, την στιγμή κατά την οποία περίπου 15 νοσοκομεία σε όλη την χώρα, απαιτούν εδώ και πολλούς μήνες να «τρέξει» το θέμα του «Οργανισμού»… Και τούτο «το κατ’ εξαίρεσιν», οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι οφείλεται στις πιέσεις που ο κ.Βρούτσης, άσκησε αρμοδίως… Είχε, πληροφορούμαστε, απανωτά τηλεφωνήματα/επικοινωνίες με τον κ.Λέγκα, από τον οποίο, προ ημερών, είχε αποσπάσει προφορικά το «Ο.Κ.» για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αλλά και τις δύο θέσεις (που προαναφέραμε…). *…ΤΑ βήματά μας, μας «έφεραν», προ ημερών, στο Νοσοκομείο Νάξου. Στις κτηριακές εγκαταστάσεις του, που προ ωρών παραδόθηκαν προς χρήσιν, αντικρίσαμε μια νέα «υποδομή περιθάλψεως» στο νησί μας… Τα εικονιζόμενα στιγμιότυπα είναι από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου… Συνεργεία τούτες τις ώρες εγκαθιστούν παντού στις αίθουσες, τον προσφάτως παραληφθέντα μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται και δεύτερο «πακέτο» μηχανημάτων…Σε 2.000 m2 «απλώνεται» το Νοσοκομείο Νάξου, ενώ οι υπόγειοι χώροι του είναι 500 m2.
Προ ημερών, σημειώναμε:
«Ο «Οργανισμός» του Νοσοκομείου, αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2009, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα «περάσει» από τα χέρια του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργού κ. Αβραμόπουλου και από αυτά των κ.Ζώη, υφυπουργού Εσωτερικών και Λέγκα, υφυπουργού Οικονομικών…». Οι εξελίξεις, μας δικαιώνουν. Και πρόκειται για εξελίξεις που αφορούν στην δημόσια περίθαλψη…
Παρενθετικά να αναφέρουμε και τούτο: υπάρχει πρόβλεψη για την ανέγερση 1ου ορόφου. «Ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν, θα παρθεί και η σχετική απόφαση», υποστηρίζουν όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταπιάνονται με τα της ανεγέρσεως του (νέου) νοσοκομείου Νάξου. Μάλιστα, ο διοικητής δρ. Λογοθέτης, ερωτηθείς από τον υπογράφοντα, προ καιρού (σχετικά με το θέμα που προαναφέραμε), μας απήντησε: «Ναι, υπάρχει πρόβλεψη. Γι’ αυτό κι εγώ, ζήτησα να γίνει αλλαγή στα “στατικά”, για να μπορέσουμε, εάν χρειαστεί, να “σηκώσουμε” 1ο όροφο».
- Αρχικά το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, θα διαθέτει 23 κλίνες, από τις 40 συνολικά που είναι στο πρόγραμμα να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες του…
- Και Τμήμα Αιμοδοσίας προβλέπεται να λειτουργήσει… Τμήμα Αιμοδοσίας για επίτοκες.
- Στο υφιστάμενο Κέντρο Υγείας, και στην «Κάρτα Υγείας», έχει εγκατασταθεί το «Σύστημα Δήλος», όπως και στο νοσοκομείο της Σύρου. Πρόκειται για την «Ηλεκτρονική Καρτέλα του Ασθενούς».
* Ο ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ αριθμός των εργαζομένων -…εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (ιατρικών και μη)-, στο (νέο) νοσοκομείο δεν είναι μικρός. Πάνω από 60-65 θα είναι οι εργαζόμενοι στο νέο-ανεγειρόμενο δημόσιο θεραπευτήριο…
*Προ καιρού, και πάντως μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, γράφαμε:
- «Προ μηνών ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τους υπό διαμόρφωση εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου. Και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η «εικόνα» την συγκεκριμένη χρονική στιγμή -…και περίοδο- (19 Μαΐου), ήταν ικανοποιητική. Ενθαρρυντική. Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα αρχές Σεπτεμβρίου, η «Κ» είχε πληροφορίες όχι ευχάριστες. Συζήτηση ενδιαφέρουσα και πάντως όχι ενθαρρυντική γινόταν για τον Οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου Νάξου. Πολλά και πάντως όχι αισιόδοξα ελέγοντο σε Αθήνα και Νάξο. Τα «πηγαδάκια» είχαν να κάνουν με τον «Οργανισμό». Με βάση τις μέχρι και πριν μερικές ημέρες πληροφορίες που είχαμε, ο «Οργανισμός Λειτουργίας» του Νοσοκομείου είχε «κολλήσει» σε υφυπουργικά (όπως τότε γράψαμε) συρτάρια…».
- «Το μήνυμα το πήρε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης. Το πήρε το μήνυμα σε μια εποχή που και ο ίδιος γνώριζε τί ‘τρέχει’. Γι΄ αυτό και ανέλαβε χωρίς χρονοτριβές και άλλες καθυστερήσεις πρωτοβουλίες. Τα ‘σύρματα πήραν φωτιά’…
Τα απανωτά τηλεφωνήματά του στα υπουργεία Οικονομικών και υγείας, απέδωσαν….».
- «Δημοσιογραφικοί κύκλοι των Αθηνών υποστηρίζουν ότι ήταν απίθανο το θέμα του «Οργανισμού» να «κολλήσει». Και υποστηρίζουν: «Κύκλοι του υπουργείου υγείας “θέλουν” την Νάξο μπροστά στα θέματα υγείας…». Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας επανέλαβαν ό,τι και ο κ. Αβραμόπουλος αλλά και ο κ. Βρούτσης στο πρόσφατο παρελθόν (μας) επεσήμαιναν: ότι δηλ. η αναβάθμιση των δομών Υγείας είναι πρώτη προτεραιότητας για το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση. Κορωνίδα δε, των προσπαθειών, πρωτοβουλιών και ενεργειών του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργείου για την θωράκιση και αναβάθμιση της Υγείας στις Κυκλάδες, είναι το νοσοκομείο της Νάξου, που ξεκίνησε για τα καλά επί υπουργίας Αβραμόπουλου…».
-…Ο κ. Βρούτσης, έκανε την τελευταία «διπλή» και απ’ ευθείας επικοινωνία με τους κ. Αβραμόπουλο και Λέγκα. Αμφότεροι, τον διαβεβαίωσαν ότι «κλείνει» εντός των επομένων εβδομάδων το θέμα του «Οργανισμού»… Μάλιστα, τον διαβεβαίωσαν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ότι έως το τέλος του 2008 θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου.
Αν και η δημοσιονομική δυσπραγία, που ταλανίζει την χώρα μας, κάλλιστα θα μπορούσε να «μπλοκάρει» τις εξελίξεις και γύρω από το νοσοκομείο Νάξου, η εκπεφρασμένη θέση, και δέσμευση, του ιδίου του κ. Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία «δεν θα παραδώσουμε το νοσοκομείο Νάξου μόνο στα μπετά…», «παίρνει σάρκα και οστά»… Ο κ. Αβραμόπουλος μάλιστα, φέρεται να δήλωσε εχθές «Θα είμαστε μέσα στις προθεσμίες…».
- «Η «Κ» επικοινώνησε αργά εχθές με τον κ. Βρούτση, ο οποίος περιχαρής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας. Δεν θέλησε να πει πολλά. Αρκέστηκε να υπογραμμίσει: «Δικαιωθήκαμε όσοι πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, ότι οι προσπάθειές μας δεν θα πάνε στα …χαμένα. Το νοσοκομείο Νάξου θα είναι ετοιμοπαράδοτο σε λίγους μήνες από σήμερα. Το δικαιούται ο τόπος μας αυτό το νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας είναι κοντά στην Νάξο…».
- «Με το Νέο Έτος, θα επισκεφθεί την Νάξο ο υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του υπ.Υγείας, λίγες ώρες πριν «φιξάρει» οριστικά την για αύριο το πρωί αναχώρησή του από την Αθήνα για το νησί μας, «αναγκάστηκε» να παραμείνει στο Κέντρο, γιατί «του βγήκαν» ανειλημμένες υποχρεώσεις -της τελευταίας στιγμής-, στο …πρόγραμμά του, για σήμερα αύριο και μεθαύριο… Εκτός των μη προγραμματισμένων ανειλημμένων υποχρεώσεων, είναι και οι απανωτές συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο που «γέμισαν» το πρόγραμμά του…
Κατόπιν τούτου, και σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντος, πήρε την απόφαση να αναβάλει την επίσκεψή του για τις πρώτες ημέρες του Νέου Έτους, στο νησί μας. Θα εγκαινιάσει, κατά την εδώ επίσκεψή του, το (νέο) Νοσοκομείο Νάξου. Ένα (νέο) νοσοκομείο, το οποίο παραδόθηκε, προχθές, από την Εργολαβία στην Διοίκηση του Νοσοκομείου…
Παρελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάποιοι χώροι- αίθουσες, που θα «καλύπτουν» τις ανάγκες των διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου, τα Επείγοντα και τις αποθηκευτικές (:φαρμακευτικές) ανάγκες, επίσης…».
- «Ο βουλευτής Κυκλάδων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Λέγκα. Ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα χρόνου να «κλείσει» το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάξου. Μάλιστα, τον διαβεβαίωσε τον κ.Βρούτση ότι ο κ.Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί την Νάξο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, για τα εγκαίνια…
Αν και η δημοσιονομική δυσπραγία, που ταλανίζει την χώρα μας, κάλλιστα θα μπορούσε να «μπλοκάρει» τις εξελίξεις και γύρω από το Νοσοκομείο Νάξου, η εκπεφρασμένη θέση, και δέσμευση, του ιδίου του κ. Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία «δεν θα παραδώσουμε το Νοσοκομείο Νάξου μόνο ‘’στα μπετά’’…», «παίρνει σάρκα και οστά»…
Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ο προϋπολογισμός του Κράτους που σε μερικές ημέρες από σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή, θα προβλέπει χρήματα και επένδυση καλή στο Νοσοκομείο Νάξου. Και επειδή τούτες τις ημέρες καταρτίζεται ο προϋπολογισμός ο κρατικός και οι αρμόδιοι σε θέματα παράγοντες του υπουργείου υγείας βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στα κονδύλια για την Υγεία στην περιφέρεια, νησιωτική και ηπειρωτική και όχι μόνο -με την σύμφωνη γνώμη πάντα του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργού-, το θέμα του Οργανισμού του Νοσοκομείου Νάξου, που κατά δήλωση Αβραμόπουλου, αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητος για το υπουργείο Υγείας, οι εξελίξεις …μοιραία θα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα, που ο προϋπολογισμός του Νέου Έτους, πρόκειται να ακολουθήσει…
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος υπ.Υγείας είναι ο νέος, για την Υγεία, Χάρτης που «συντάχθηκε και παρουσιάζεται σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό…Ένας Υγειονομικός Χάρτης, που θέλει το Νοσοκομείο Νάξου να λειτουργήσει με υψηλά standards περιθάλψεως…».

Unknown είπε...

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ

Υπό καταρρακτώδη βροχή έγινε η τελετή κατάδυσης του Σταυρού στον Απόλλωνα την ημέρα των Φώτων. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δρυμαλίας και ο Επίτιμος, που ταξίδευσε προς τούτο από την ΑΘήνα. Ο Έπαρχος δεν παρέστη, ούτε ο Αντινομάρχης. Τον δήμαρχο υποδέχτηκε ο...επίτιμος, χωρίς μουσικές, παρατάξεις και παράτες. Επειδή έβρεχε καταρρακτωδώς την ώρα της τελετής, την ομπρέλλα του δημάρχου κρατούσε ποιος άλλος; ο Επίτιμος. Λόγοι δεν εκφωνήθηκαν, ούτε τον τον βόθρο επισκέφτηκαν. Στο καφενείο που μαζεύτηκαν μετά την τελετή υπήρξε κατήφεια. Ο Επίτιμος ήταν σιωπηλός, ο δήμαρχος αναζητούσε δήθεν εκείνους που ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο για τον βόθρο. Ανέφερε και κάποια ονόματα που υποψιαζόταν, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από παρευρισκόμενους. Ας σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα στο Λιμεναρχείο ήταν επώνυμο. Ο Επίτιμος ψέλλισε κάτι για νέο βιολογικό και για το αλιευτικό καταφύγιο. Στη συνέχεια αναχώρησαν, βγήκαν οι...παραδοσιακές φωτογραφίες υπό βροχήν και ελήφθη η...παραδοσιακή συνέντευξη για την ...φυλλάδα. φ
Μετά την αναχώρηση δημάρχου και Επίτιμου συνεχίστηκε στο καφενείο η συζήτηση και όλα δείχνουν ότι στον Απόλλωνα πλέον κάτι...γίνεται, κάτι σιγοβράζει, αλλάζει σιγά-σιγά το κλίμα. Έγιναν προτάσεις για στροφή προς τα εμπρός, για την ανάγκη κινητοποίησης των κατοίκων με θέμα τον βιολογικό, για τη διοργάνωση κάποιας συγκέντρωσης χωρίς τη συμμετοχή παραγόντων και εκπροσώπων των αρχών. Συγκροτήθηκε και κάποια επιτροπή για τα περαιτέρω. Οι Απολλωνιάτες δείχνουν ότι θέλουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μακάρι.

Ducamel01 είπε...

Φίλε parliamentarian θα μας συγχωρέσεις αλλά μέσα από τις..."ανταποκρίσεις" έδωσες και σε εμάς την αίσθηση ότι περισσότερο σε ενδιαφέρει το ΠΟΙΟΣ έκανε κάτι παρά το "ΤΙ ΕΚΑΝΕ". Χαρακτηριστικά, σου έχουμε αφήσει το σχόλιό σου στις 6 Ιανουάριος 2009 8:09 μμ, πρώτον γιατί με αφορμή αυτό το σχόλιο γράφτηκαν κάποια "απαντητικά σχόλια στο e-Καφενείο και 2ον για να δεις και μόνος σου που επικεντρώνεσαι.

Αν έχεις την καλοσύνη την επόμενη φορά που θέλεις να γράψεις (ή να ξαναγράψεις) κάτι (ειδικά για το θέμα της υγείας) να επικεντρωθείς σε αυτό και όχι στο ΠΟΙΟΣ προσπάθησε για αυτό.
Ας καταλάβει ο κόσμος πρώτα τη σημασία της όποιας πράξης και μετά δε χρειάζεται να ανησυχείς: Θα αναζητήσει μόνος του (ο κόσμος) το ποιος την "έπραξε"...

Σε ευχαριστούμε και ελπίζουμε να κατάλαβες τη διαφορά...

Ducamel01 είπε...

Κύριοι "εξοστρακιστές" σας απαντώ στην ενότητα "Προτάσεις για Ανάπτυξη του blog".

Σας παρακαλώ θερμά, σταματήστε να γράφετε απανωτά σχόλια που δεν αποτελούν ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα.

Unknown είπε...

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΗ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ...ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΙΠΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η μη ύπαρξη αριθ. πρωτοκόλλου του εγγράφου αυτού με τίτλο: "οικονομική προσφορά εκπόνησης μελετών της υφιστάμενης μονάδας..." στον Απόλλωνα γεννά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όχι μόνο δεοντολογίας, αλλά και νομιμότητας για τις αποφάσεις του δημάρχου, του δημ. συμβουλίου και για τις υπηρεσίες του δήμου.
Και μόνο του αυτό το γεγονός καθιστά ουσιαστικά και τυπικά ΑΚΥΡΗ την 288/2008 απόφαση του δημ. συμβουλίου και ελεγκτέους όλους τους εμπλεκόμενους.
Πώς είναι δυνατό να παίρνονται αποφάσεις, να προωθούνται έργα, να δαπανώνται χρήματα με βάση ένα ιδιωτικό γράμμα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αφού δεν έχει νομιμοποιηθεί έστω εισαγόμενο ως έγγραφο στη δημοτική αλληλογραφία; Αύριο αυτό το χαρτί μπορεί να εξαφανιστεί από οποιοδήποτε συρτάρι, οποιουδήποτε παράγοντα του Δήμου ή μπορεί να το ξετρυπώσει όποτε θέλει οποιοσδήποτε παράγοντας του δήμου.
Κάποιος υπεύθυνος του Δήμου πρέπει να εξηγήσει στους δημότες πλεόν, όχι στους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι προφανώς δεν μπορούν, δεν θέλουν, δεν ενδιαφέρονται(:), ποιος είναι ο ρόλος του ιδιώτη μελετητή που κυκλοφορεί στις υπηρεσίες του Δήμου. είναι ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κι αν ναι πώς πληρώνεται; είναι συνεργάτης; τέλος πάντων τι είναι; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο οποίος φαίνεται ότι του είχε αναθέσει μελέτες, με νόμιμο τρόπο θέλω να πιστεύω.

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΤΑ...ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τη στιγμή που η δημόσια υγεία καταρρέει βυθίζοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην απόγνωση, ο υπουργός Υγείας και βασικό στέλεχος της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για την εισβολή των ιδιωτικών κεφαλαίων στο χώρο της Υγείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ήρθε για τρίτη φορά στη Νάξο.
Αυτή τη φορά για να «παραδώσει» στους Ναξιώτες τα «ντουβάρια» που όλοι ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή (μετά από πόσες άραγε γιορτές εντυπωσιασμού, τελετές, παράτες και μεταξωτές κορδέλες;) θα γίνουν το πολυπόθητο Νοσοκομείο Νάξου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι εκτός από τις κτιριακές εγκαταστάσεις δεν έχει γίνει η καμία ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της λειτουργίας και στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου αφού για το πρόβλημα της παράλογης και αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης υπάρχουν συνεχείς και εκτεταμένες αναφορές στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Γνωρίζουμε επίσης ότι ο υπουργός Υγείας μιας κυβέρνησης που μοιράζει σαπουνόφουσκες για ανάπτυξη και ευημερία, την ώρα που δυναμώνει την βίαιη επίθεσή της κατά του λαϊκού εισοδήματος και κατά του κοινωνικού κράτους, ήρθε στη Νάξο για να μοιράσει υποσχέσεις και καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς».
Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλει τον εμπαιγμό των Ναξιωτών και δεσμεύεται να συνεχίσει να παλεύει για το αυτονόητο:
Για Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους και όλες.
Για ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Για ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας μας σε σύγχρονες ποιοτικά αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πολιτικό δικαίωμα και όχι «λαμπρό πεδίο δράσης» για κάθε λογής πολιτικάντηδες!

Η γραμματεία
Νάξος 12/1/2009

Unknown είπε...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΙΔΑΡΟΥ

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έκανε στο blog μας στις 12 Ιανουαρίου 2009 bloger για την κατάληξη των λυμμάτων της αποχέτευσης του Κυνιδάρου στη λιμνοδεξαμενή των Εγγαρών από την οποία υδρεύεται η Χώρα Νάξου.
Η "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι το τμήμα υγιεινής του Επαρχείου Νάξου ύστερα από ελέγχους που έκανε στις 12 Ιανουαρίου 2009 διαπίστωσε ότι τα λύμματα της αποχέτευσης Κυνιδάρου που πέφτουν σε παρακείμενο ρέμα, οδηγούνται τελικά στον κεντρικό ποταμό που κατεβαίνει στις Εγγαρές, από τον οποίο ποταμό τροφοοτείται με νερό μέω αγωγού η λιμνοδεξαμενή των Εγγαρών.
Το τμήμα Υγιεινής του επαρχείου στις 13 Ιανουαρίου με έγγραφό του προς τον Δήμο Νάξου ζητεί να διακοπή η τροφοδοσία με νερό της λιμνοδεξαμενής Εγγαρών πό το ρέμα των Εγγαρών, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται τα λύμματα του Κυνιδάρου να αναμειγνύονται με το νερό που φθάνει στη λιμνοδεξαμενή και έτσι αυτά να φθάνουν μέχρι τις βρύσες των σπιτιών στη Χώρα και στα χωριά του Λιβαδιού.
Περιμένουμε την αντίδραση του Δήμου Νάξου για το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ζήτημα που άπτεται της υγείας των πολιτών.

Unknown είπε...

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΙΔΑΡΟΥ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΔΕΝ ΥΔΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΓΓΑΡΩΝ

Οι αποκαλύψεις του blog που στη συνέχεια έγιναν πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ προκάλεσαν χτες σάλο στη Νάξο. Σήμερα εκπρόσωπος του Δήμου βγήκε στα ραδιόφωνα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο. Το βασικό επιχείρημα του Δήμου είναι ότι ΔΕΝ ΥΔΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠ'ΤΗ ΛΙΜΝΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΓΓΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.
Αυτό το ακούμε για πρώτη φορά, όπως για πρώτη φορά ακούσαμε ότι τα λύμματα του Κυνιδάρου πέφτουν στο ρέμα που τροφοδοτεί με νερό τη λιμνοδεξαμενή.Ουδέποτε μέχρι σήμερα ο Δήμος Νάξου ή το Τοπικό Συμβούλιο Κυνιδάρου είχαν αναφερθεί με αυτό το τεράστιο πρόβλημα, που δεν είναι σημερινό, αλλά παλιό.Τα λύμματα του Κυνιδάρου όμως χύνονται πολλές δεκαετίες τώρα στο ρέμα των Εγγαρών και ο δήμος επίσης υδρεύεται από τη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών πολλά χρόνια.
Ο εκπρόσωπος του δήμου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότιτο έγγραφο του τμήματος υγιεινής του Επαρχείου έφθασε πρώτα στα ΜΜΕ και μετά στον Δήμο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά άλλο: Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος ουδέποτε ενημέρωσε τους κατοίκους της Χώρας ότι υπάρχει πρόβλημα με τα λύμματα του Κυνιδάρου, ούτε φυσικά πάρθηκαν ποτέ κάποια μέτρα. ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Βεβαιώνει βέβαια ο Δήμος ότι εξεταζόταν το νερό τακτικά και δεν παρουσίαζε προβλήματα. Αυτό όμως το λέει ο Δήμος τώρα που έγιναν αυτές οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Τώρα επίσης ανακοίνωσε ο Δήμος ότι σχεδιάζει ΒΙΟΚΑ στον Κυνίδαρο με απροσδιόριστο προγραμματισμό.
Το πρόβλημα αναδείχτηκε με τη δημοσίευση σχολίων στο blog του Απόλλωνα και την αποκάλυψη του εγγράφου του τμήματος υγιεινής, με το οποίο ζητεί από τον Δήμο τη διακοπή παροχής νερού στη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών από το ρέμα Εγγαρών, επειδή στο ρέμα αυτό φθάνουν τα λύμματα της αποχέτευσης του Κυνιδάρου και αναμειγνύονται με τα νερά που φθάνουν στη λιμνοδεξαμενή. Ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν αρνήθηκε τα καταγγελόμενα από το τμήμα υγιεινής του Επαρχείου, απλά προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι το νερό της λιμνοδεξαμενής δεν χρησιμοποιείται τώρα για ύδρευση. δεν διευκρίνισε όμως από πότε διεκόπη η παροχή νερού στην ύδρευση από τη λιμνοδεξαμενή.
Σε κάθε περίπτωση ο δήμος πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο από πότε υπάρχει το πρόβλημα και τι μέτρα είχαν παρθεί για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Σε κάθε περίπτωση απαντήσεις οφείλει να δώσει κυρίως ο πρώην δήμαρχος Νάξου στη θητεία του οποίου λειτούργησε η λιμνοδεξαμενή και υδρεύτηκε από αυτήν η πόλη της Νάξου.

Unknown είπε...

O ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΕΓΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ

Τα καταγγελλόμενα στο έγγραφο του τμήματος υγιεινής του Επαρχείου Νάξου είναι πολύ σοβαρά, σοβαρότερα από ό,τι φαντάζεται κανένας.Και μόνο ο τίτλος του εγγράφου τα λέιε όλα: "Εισροή λυμάτων στο ταχυδιϋλιστήριο ύδατος ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Νάξου". Το έγγραφο αυτό, αφού παραπέμπει σε διάφορες υπουργικές αποφάσεις και νόμους γράφει: "διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι το τελευταίο διάστημα το ταχυδιϋλιστήριο ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση του δήμου Νάξου επεξεργάζεται νερό το οποίο λαμβάνεται από τη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών και όχι από το φράγμα Φανερωμένης. Η εν λόγω λιμνοδεξαμενή με τη σειρά της λαμβάνει νερό από ποτάμι που διέρχεται από τις Εγγαρές στη θέση "Εμπολή". ΚΑτόπιν όμως αυτοψίας που διενήργησε η Υπηρεσία μας την Δευτέρα 12.1.09 διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω ποτάμι Γαρίνου "κατεβάζει" το νερό αναμιγμενο και με οικιακά απόβλητα του Δ.Δ. Κυνιδάρου (τουλάχιστον 400 κατοίκων)τα οποία εισέρχονται στο ποτάμι από άλλον παραπόταμο (υδατόρεμα) που διέρχεται πίσω από τον Κυνίδαρο φέρνοντας τα λύματα από τη θέση "Πρίνου Λαγκάδι", όπου εκβάλλονται από το αποχετευτικό σύστημα του Δ.Δ. Κυνιδάρου….Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων περιοδικών δειγματοληψιών νερού μετά τη διύλιση, έστω κι αν είναι εντός των ορίων που προβλέπει η νομοθεσία αποτελούν συμπληρωματικό και όχι αποφασιστικό στοιχείο και δεν αρκούν για να θεωρηθεί ότι το νερό είναι ανά πάσα στιγμή ασφαλές, εφόσον δεν συνηγορούν και τα αποτελέσματα της υγειονομικής αναγνώρισης. στην προκειμένη περίπτωση οι μηνιαίες ή ετήσιες δειγματοληψίες που διενεργούνται όπως προβλέπεται, δεν εξασφαλίζουν ότι και όλες τις υπόλοιπες μέρες το νερό δεν θα δεχθεί έστω και πρόσκαιρα χημικές και πιθανόν τοξικές ουσίες που θα καταλήξουν στις βρύσες των καταναλωτών…Σημειωτέον ότι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το εν λόγω νερό (εσωτερικού δικτύου) χαρακτηρίζεται από ανεπιθύμητη γεύση και ελαφρώς καφεκόκκινο χρώμα. Η διαδικασία ταχυδιϋλισης που εφαρμόζεται στην εν προκειμένη περιπτώσει για τον καθαρισμό του ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση προβλέπεται μόνο για νερά κατηγορίας Α1…ως εκ των παραπάνω πρέπει να διακοπεί ΑΜΕΣΑ η λήψη του ύδατος που προέρχεται από την λιμνοδεξαμενή Εγγαρών. Επίσης θα πρέπει να διακοπεί (άμεσα) η διοχέτευση των λυμάτων του Κυνιδάρου στο εν λόγω ρέμα-ποτάμι, διότι αυτή τη στιγμή δεν πληρούν τους όρους επεξεργασίας που προβλέπονται από την υφιστάμενη απόφαση καθορισμού αποδέκτη Νομάρχη Κυκλάδων (αρ. πρωτ. 4456/16.6.2004) δεν περνούν από Βιο.Κα. τριτοβάθμιας επεξεργασίας) και να διοχετεύονται με άλλο νόμιμο τρόπο….». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το σημαντικό αυτό έγγραφο του τμήματος υγιεινής του Επαρχείου Νάξου.
Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σεισμό στην τοπική κοινωνία και σάλο στον Δήμο Νάξου. Ας σημειωθεί ότι σημαντικοί παράγοντες από τον Κυνίδαρο, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΑΣ είναι στελέχη της πλειοψηφίας στον Δήμο Νάξου και θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον δήμαρχο Νάξου για την κατάσταση αυτή. Το τραγικό είναι ότι μέχρι την τροφοδότηση της ύδρευσης από το φράγμα της Φανερωμένης, αποκλειστική πηγή ύδρευσης του δήμου Νάξου ήταν η λιμνοδεξαμενή των Εγγαρών και είναι απορίας άξιο πώς αυτή η κατάσταση δεν είχε αντιμετωπιστεί τόσα χρόνια. Οφείλουν άμεσα να απαντήσουν για το ζήτημα αυτό τόσο ο πρώην δήμαρχος Νάξου, όσο και οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυνιδάρου (δημ. σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικού συμβουλίου Κυνιδάρου κ.λπ.). Το θέμα θα έχει σίγουρα και συνέχεια.

Unknown είπε...

O ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΕΓΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ

Τα καταγγελλόμενα στο έγγραφο του τμήματος υγιεινής του Επαρχείου Νάξου είναι πολύ σοβαρά, σοβαρότερα από ό,τι φαντάζεται κανένας.Και μόνο ο τίτλος του εγγράφου τα λέιε όλα: "Εισροή λυμάτων στο ταχυδιϋλιστήριο ύδατος ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Νάξου". Το έγγραφο αυτό, αφού παραπέμπει σε διάφορες υπουργικές αποφάσεις και νόμους γράφει: "διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι το τελευταίο διάστημα το ταχυδιϋλιστήριο ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση του δήμου Νάξου επεξεργάζεται νερό το οποίο λαμβάνεται από τη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών και όχι από το φράγμα Φανερωμένης. Η εν λόγω λιμνοδεξαμενή με τη σειρά της λαμβάνει νερό από ποτάμι που διέρχεται από τις Εγγαρές στη θέση "Εμπολή". ΚΑτόπιν όμως αυτοψίας που διενήργησε η Υπηρεσία μας την Δευτέρα 12.1.09 διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω ποτάμι Γαρίνου "κατεβάζει" το νερό αναμιγμενο και με οικιακά απόβλητα του Δ.Δ. Κυνιδάρου (τουλάχιστον 400 κατοίκων)τα οποία εισέρχονται στο ποτάμι από άλλον παραπόταμο (υδατόρεμα) που διέρχεται πίσω από τον Κυνίδαρο φέρνοντας τα λύματα από τη θέση "Πρίνου Λαγκάδι", όπου εκβάλλονται από το αποχετευτικό σύστημα του Δ.Δ. Κυνιδάρου….Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων περιοδικών δειγματοληψιών νερού μετά τη διύλιση, έστω κι αν είναι εντός των ορίων που προβλέπει η νομοθεσία αποτελούν συμπληρωματικό και όχι αποφασιστικό στοιχείο και δεν αρκούν για να θεωρηθεί ότι το νερό είναι ανά πάσα στιγμή ασφαλές, εφόσον δεν συνηγορούν και τα αποτελέσματα της υγειονομικής αναγνώρισης. στην προκειμένη περίπτωση οι μηνιαίες ή ετήσιες δειγματοληψίες που διενεργούνται όπως προβλέπεται, δεν εξασφαλίζουν ότι και όλες τις υπόλοιπες μέρες το νερό δεν θα δεχθεί έστω και πρόσκαιρα χημικές και πιθανόν τοξικές ουσίες που θα καταλήξουν στις βρύσες των καταναλωτών…Σημειωτέον ότι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το εν λόγω νερό (εσωτερικού δικτύου) χαρακτηρίζεται από ανεπιθύμητη γεύση και ελαφρώς καφεκόκκινο χρώμα. Η διαδικασία ταχυδιϋλισης που εφαρμόζεται στην εν προκειμένη περιπτώσει για τον καθαρισμό του ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση προβλέπεται μόνο για νερά κατηγορίας Α1…ως εκ των παραπάνω πρέπει να διακοπεί ΑΜΕΣΑ η λήψη του ύδατος που προέρχεται από την λιμνοδεξαμενή Εγγαρών. Επίσης θα πρέπει να διακοπεί (άμεσα) η διοχέτευση των λυμάτων του Κυνιδάρου στο εν λόγω ρέμα-ποτάμι, διότι αυτή τη στιγμή δεν πληρούν τους όρους επεξεργασίας που προβλέπονται από την υφιστάμενη απόφαση καθορισμού αποδέκτη Νομάρχη Κυκλάδων (αρ. πρωτ. 4456/16.6.2004) δεν περνούν από Βιο.Κα. τριτοβάθμιας επεξεργασίας) και να διοχετεύονται με άλλο νόμιμο τρόπο….». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το σημαντικό αυτό έγγραφο του τμήματος υγιεινής του Επαρχείου Νάξου.
Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σεισμό στην τοπική κοινωνία και σάλο στον Δήμο Νάξου. Ας σημειωθεί ότι σημαντικοί παράγοντες από τον Κυνίδαρο, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΑΣ είναι στελέχη της πλειοψηφίας στον Δήμο Νάξου και θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον δήμαρχο Νάξου για την κατάσταση αυτή. Το τραγικό είναι ότι μέχρι την τροφοδότηση της ύδρευσης από το φράγμα της Φανερωμένης, αποκλειστική πηγή ύδρευσης του δήμου Νάξου ήταν η λιμνοδεξαμενή των Εγγαρών και είναι απορίας άξιο πώς αυτή η κατάσταση δεν είχε αντιμετωπιστεί τόσα χρόνια. Οφείλουν άμεσα να απαντήσουν για το ζήτημα αυτό τόσο ο πρώην δήμαρχος Νάξου, όσο και οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυνιδάρου (δημ. σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικού συμβουλίου Κυνιδάρου κ.λπ.). Το θέμα θα έχει σίγουρα και συνέχεια.

Πέτρος είπε...

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ 66 ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Χαράλαμπος ΚΟΚΚΙΝΟΣ με το έγγραφο του με αρ. πρωτ. 16272/12-01-2009 έκανε δεκτή την προσφυγή των 66 κατά της ομοφώνου αποφάσεως 288/29-11-2008 του ΔΣ του Δήμου ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ με την οποία επιχειρήθηκε η έγκριση εκπονήσεως μελετών ΠΠΕ-ΜΠΕ προκειμένου να αρχίσουν οι ενέργειες για να αδειοδοτηθεί ο υφιστάμενος και καθ΄ολοκληρίαν παράνομος ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα.
Η απόφαση συνιστά ένα ηχηρό ράπισμα σε αυτούς που έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να εξακολουθούν να παρανομούν.
Η απόφαση είναι ο προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν, πάντα μέσω διαδικασιών και Δικαιοσύνης, διότι πλέον είναι προφανές ότι κάποια πράγματα λειτουργούν σε αυτό τον τόπο.
Η απόφαση "στρέφεται" όχι μόνον κατά του νυν Δημάρχου αλλά και κατά των πρώην Δημάρχων κκ ΤΖΟΥΑΝΗ και ΒΑΣΙΛΑΚΗ οι οποίοι μετέχοντες του ΔΣ και έχοντας μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση του ΒΙΟΚΑ "βοήθησαν" ώστε να διαμορφωθεί η ομόφωνη απόφαση 288/29-11-2008 του Δήμου ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ που ακυρώθηκε από την περιφέρεια.
Τιμή ιδιαίτερη τον ΓΓ της Περιφέρειας κ. Χ ΚΟΚΚΙΝΟ που με ευθυκρισία κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση.
Διαβάστε το έγγραφο :
Πρώτη σελίδα
Δεύτερη σελίδα
Τρίτη σελίδα

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του αγώνα κατα της αποφάσεως του Δήμου.
Συγχαρητήρια και στους 66 που δεν βυθίστηκαν στις πολυθρόνες τους και με πίστη στα δίκαια τους τόλμησαν να προσφύγουν. Το χαστούκι ήταν πολύ δυνατό. Και το μάθημα για όλους δυνατότερο. Και για τους παρανομούντες και για τους δικαιομένους.

Unknown είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΥΝΜΑ ΑΠΟ BLOGER ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟς ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Με αφορμή την καταστροφή που προκάλεσανσ το παραδοσιακό γεφύρι του Χαλκίου οι ασυνείδητοι επιχειρηματίες του αιολικού πάρκου Κορώνου, αλλά κια την παντελή, για να μην πω εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων, αναδημοσιεύουμε εδώ το μήνυμα της ΜΑΡΙΑΣ, που αναρτήθηκε στη σελίδα του blog για τα αιολικά πάρκα:
"Από την ιστορία με το γεφυράκι (Χαλκίου) καταδεικνύεται, κατά τη γνώμη μου, η πρακτική της εταιρίας Αιολικό Πάρκο Νάξου να αγνοεί συστηματικά τις ιδιαιτερότητες, πολιτιστικές και φυσικές, του συγκεκριμένου τόπου, και να κινείται ως εάν να μην υπήρχαν. Σαν να μην υπήρχαν οι σκανιάδες στις κορφές και τα παραδοσιακά, στενά γεφυράκια στα χωριά, οι στενοί δρόμοι - όταν ανεβούν,ελπίζω, οι φωτογραφίες που έχω στείλει στο μπλογκ, θα δείτε πως είναι για γέλια και για κλάματα το πώς περνά η νταλίκα μέσα από τα χωριά, τη γελοία σκαλωσιά που είναι μόνο για να σοβαντήσεις και η οποία έχει τοποθετηθεί ως υποστύλωμα στο γεφύρι της Τραγαίας. Αυτό το "μπάτε σκύλοι αλέστε" μ' ενοχλεί σ' αυτή τη χώρα, κι όχι μόνο στη Νάξο. Ότι όποιος μπορεί αλωνίζει, επειδή έχει λεφτά κι επειδή οι περισσότεροι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και ξυπνούμε μόνο όταν κάποιος μπει στο χωράφι μας. Ή, όταν θα γκρεμνιστεί το γεφυράκι, αφού φύγουν τα υποστυλώματα-έτσι διατείνονται δύο τουλάχιστον μηχανικοί με τους οποίους μίλησα- με μια γερή βροχή, ένα σεισμό ή ένα βαρύ όχημα, κι άντε μετά να βρεις ποιος ευθύνεται: ο Δήμος, το Επαρχείο, η εταιρία ή εμείς όλοι που δε μιλούμε.
Ο τόπος μας είναι η φύση του, τα αρχαία και τα νεώτερα μνημεία του, τα τραγούδια του, οι παλιές και νέες ιστορίες και , φυσικά, οι άνθρωποί του. Ο,τι χαθεί απ’αυτά είναι καταστροφή αμετάκλητη. Για αυτό, ας συνταχθούμε όσοι τον αγαπάμε κι ας συνδράμουμε αυτούς που τον υπερασπίζονται".ΜΑΡΙΑ
Πολλές και σκληρές οι αλήθεις του μηνύματος, τεράστιες και οι ευθύνες του Επάρχείου Νάξου που είναι αρμόδιο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, αλλά και του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου, ο οποίος είναι αιρετός νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της περιφεριεακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Κύριε προϊστάμενε των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου έχετε εφαρμόσει τη μονοθεσία εναντίον των υπευθύνων για την καταστροφή που έχει γίνει στα παραδοσιακά γεφύρια του νησιού από την εταιρεία που διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο Κορώνου;

Ducamel01 είπε...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ:


Το γεφύρι του Χαλκείου κινδυνεύει να γίνει γιοφύρι της Άρτας... Διαβάστε τα όργια του Δημοσίου (Επαρχείο, Δήμος κ.λπ.) και τις "συμφωνίες" που γίνονται "κάτω από το τραπέζι με την κατασκευάστρια εταιρεία του Αιολικού Πάρκου.

Βιολογικός Απόλλωνα Νάξου

Ακύρωσε ο ΓΓ Περιφέρειας Ν.Αιγαίου την απόφαση 288/2008 του Δήμου Δρυμαλίας. Δείτε τα νέα ΕΔΩ

Οι Σύλλογοι της Αθήνας και ο ΓΓ της Περιφέρειας στο ΤΙΤΑΝΙΑ

Tη Δευτέρα 19 Ιαν 2009 στις 18:00 στο ΤΙΤΑΝΙΑ των Αθηνών οργανώνεται συνάντηση των Συλλόγων της Αθήνας με τον ΓΓ της περιφέρειας, τους Βουλευτές του Νομού και τον τοπικό τύπο όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των χωριών.

Επειδή υποψιαζόμαστε ότι οργανώνεται για άλλη μία φορά ένα ομαδικό υπνώτισμα του κόσμου για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και για να μη χάσει κανείς τις ψήφους του, προτείνουμε το ακόλουθο:

"Όσοι (από τους καλεσμένους φορείς και όχι μόνο...) εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μπορείτε με αυτούς τους ανθρώπους να κάνετε διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα τα οποία οι ίδιοι κουκουλώνουν και για τα οποία οι ίδιοι μας κοροϊδεύουν επί μία 15ετία....πηγαίνετε. Και καλά ξεμπερδέματα...."

Unknown είπε...

Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

κλιμάκιο της ΡΑΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ενημέρωσε το Ν.Σ. Κυκλάδων σχετικά με τις προϋποθέσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά. Από την ενημέρωση αμβλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ανησυχίες των τοπικών αρχόντων των νησιών μας σχετικά με τον αριθμό των ανεμογεννητριών που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε νησί των Κυκλάδων.
Με βάσει το σχέδιο του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ των νησιών μας, επιτρέπεται μία ανεμμογενήτρια σε κάθε 2000 στρέμματα, ενώ απαγορεύεται η δημιουργία αιολικών πάρκων κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε κατοικημένες περιοχές, σε τουριστικές ζώνες, σε πολιτιστικά μνημεία.
Οι αυστηροί αυτοί περιορισμοί μειώνουν σημαντικά τον μέγιστο αριθμό ανεμογεννητριών που μπορούν να εγκατασταθούν στα νησιά των Κυκλάδων.
Η ΡΑΕ θα αναθέσει την εκπόνηση μελετών για την φέρουσα ικανότητα κάθε νησιού σε αριθμό ανεμογεννητριών, προκειμένου να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι επενδυτές αν είναι συμφέρουσα η επένδυσή τους.
πηγή: Kykladespress.gr

windgenarator είπε...

Από το Kykladespress.gr

Σε προσωπική επίθεση κατά του Βουλευτή της Νέας δημοκρατίας κ. Γιάννη Βρούτση, προχώρησε σήμερα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π.Ρήγας με δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα παρακάτω: Ενώ είναι γνωστό ότι έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν τα μικρά νησιά των Κυκλάδων χάθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας των συναρμόδιων κρατικών φορέων (Υπ. Αιγαίου, Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης με υπερηφάνεια ανακοινώνει προς τους Κυκλαδίτες ότι κατόπιν ενεργειών του το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί 4 Δήμους και 2 Κοινότητες των Κυκλάδων με το «τεράστιο» ποσό των 200.000 ευρώ συνολικά για την κατασκευή έργων.Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Την πολιτικάντικη πρακτική του Βουλευτή, το ύψος του ποσού, την σπουδαιότητα των έργων (τσιμεντοστρώσεις, ασανσέρ, κτλ) ή το γεγονός ότι και οι έξι χρηματοδοτούμενοι Ο.Τ.Α. ελέγχονται από Νεοδημοκρατική πλειοψηφία;
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη απέναντι στα μικρά νησιά των Κυκλάδων για την απώλεια σημαντικών έργων εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας και τι απαντάει για αυτό στους Κυκλαδίτες ο κ. Βρούτσης και οι υπόλοιποι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας;Ευτυχώς για τα νησιά μας και την πατρίδα μας που η ώρα της καταδίκης αυτής της εξευτελιστικής για την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μας πολιτικής πλησιάζει.Στις εκλογές που έρχονται ο Λαός θα δώσει στους «Μαυρογιαλούρους», που τον εμπαίζουν και τον προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους, την απάντηση που τους πρέπει.

Unknown είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Όσοι γνωρίζουν το ιστορικό της κατασκευής του λεγόμενου Βιολογικού καθαρισμού, στην πραγματικότητα- βόθρου του Απόλλωνα- έχουν πλήρη εικόνα των τεράστιων και απίθανων παρανομιών, στις οποίες υπέπεσαν όλες σχεδόν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (νομαρχιακές, δημοτικές, περιφερειακές, υπουργείων κ.λπ.) από την εποχή που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως σήμερα.
Η παρελκυστική τακτική που ακολουθούν και σήμερα οι υπηρεσίες αυτές (χάθηκαν οι φάκελοι, καταστράφηκαν τα έγγραφα από την υγρασία κ.λπ.) δεν μπορεί να καλύψει το μέγεθος των παράνομων πράξεων και ενεργειών που έχουν γίνει σε βάρος ενός μικρού οικισμού, του οποίου η θάλασσα ρυπαίνεται πλέον σε βαθμό επικίνδυνο πλέον για την υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών.
Μετά και την τελευταία απόφαση του Γραμματέα της Περιφέρειας, σχετικά με την προσφυγή των 66, απόφαση "πολιτική", με σκοπό να πέσει στα μαλακά ο Δήμος Δρυμαλίας για την παράνομη προσπάθειά του να ..."νομιμοποιήσει" όλες αυτές τις παρανομίες που έχουν γίνει στον βόθρο του Απόλλωνα, όλοι εκείνοι που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν για να κλείσει αυτός ο βόθρος, αποφάσισαν να υποβάλουν πλήρη φάκελο με όλα τα έγγραφα και στοιχεία για το θέμα αυτό στον ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και τις αντιδράσεις ιδιαίτερα των υπηρεσιών που έχουν διαχρονικά την ευθύνη για το πρόβλημα αυτό.

windgenarator είπε...

Σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΟΝΑΣ συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20/01/2009

Σε σύσκεψη-συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΑΣ(Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων) με αντικείμενο προβλήματα και προοπτικές της Νάξου συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κος Παναγιώτης Ρήγας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τρείς βουλευτές του Νομού, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΑΣ, εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων των χωριών της Νάξου καθώς και εκπρόσωποι του Ναξιακού και Αθηναϊκού τύπου που ασχολούνται με την Νάξο.
Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής κος Ρήγας, αφού άκουσε τις σύντομες εισηγήσεις των εκπροσώπων των Ναξιακών Συλλόγων και της ΟΝΑΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Η Νάξος πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίος χώρος και η επίλυση των προβλημάτων προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για το σύνολο του νησιού. Ο χωροταξικός σχεδιασμός για ολόκληρη την Νάξο με τον καθορισμό χρήσεων γης και την χωροθέτηση των μεγάλων έργων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εκπόνηση κάθε σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου.
Ο επαναπροσδιορισμός του μοντέλου ανάπτυξης για την Νάξο πρέπει να λάβει υπόψη του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το νησί στον τομέα των φυσικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και ανθρώπινων πόρων.
Πρέπει να στηριχθεί ο τομέας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει συμπληρωματικά στον τουρισμό. Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού πρέπει να αφορά ολόκληρο το νησί και κυρίως την ορεινή ενδοχώρα και τις αναξιοποίητες παράκτιες περιοχές του και να αξιοποιήσει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα της Νάξου, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Τα μεγάλα έργα πρέπει να ιεραρχηθούν με βάση τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και να εξασφαλιστεί η μέγιστη κοινωνική συναίνεση για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την υλοποίηση τους.
Τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, δηλαδή η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων και η εξασφάλιση της υδροδοτικής επάρκειας αποτελεί προτεραιότητα.
Η Νάξος, ως μεταφορικός κόμβος στις θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές, πρέπει να αποκτήσει σύγχρονο λιμάνι και αεροδρόμιο καθώς και επαρκείς υποδομές για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού. Η βελτίωση του κύριου και δευτερεύοντος οδικού δικτύου είναι απαραίτητη.
Τέλος η διάσωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων του νησιού θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, την υλοποίηση της οποίας θα αναλάβουν χωρίς καθυστέρηση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.»
Η Αυτοδιοίκηση του νησιού, που κατά τον κο Ρήγα θα έπρεπε να συγκροτείται στα πλαίσια ενός Δήμου, πρέπει να είναι ο κύριος φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης της ανάπτυξης της Νάξου.
Τέλος, επισήμανε την ανάγκη διασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων, ώστε να υλοποιηθεί έγκαιρα το πρόγραμμα των μεγάλων έργων που προτείνονται στα πλαίσια του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ούτε λίγο ούτε πολύ στην ομιλία του στην ΟΝΑΣ στην περιβόητη ΤΙΤΑΝΙΑ συνάντηση με την παρουσία 30 περίπου ατόμων, ο Περιφερειάρχης έκανε τον απολογισμό του έργου του στην Περιφέρεια και ...πίστωσε στον εαυτό του όλα τα έργα που έχουν γίνει στις Κυκλάδες από το 1996 και μετά. Μπράβο δάσκαλε Γενικέ;
Αλλά για πρώτη φορά δημόσια και επίσημα ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του αλιευτικού καταφυγίου του Απόλλωνα, παρουσία μάλιστα του Επίτιμου.

Unknown είπε...

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ -ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Δεν άφησε ήσυχο ούτε το κτίριο του δημοτικού σχολείου του Απόλλωνα ο κ. Κόκκινος. Κι αυτό είπε στην ομιλία του στην ΟΝΑΣ έργο δικό του είναι. Όχι κι έτσι κύριε Γενικέ. Πριν από σένα δηλ. τι υπήρχε στα νησιά μας το χάος ή η ...Αιγηίδα;

submarine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ Η ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ-ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ

Τη χαριστική βολή στις εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων της ΟΝΑΣ έδωσε η βουλευτής Κυκλάδων κ. Μανούσου, η οποία είπε: "Ένιωσα άβολα γιατί τα περισσότερα αιτήματα για έργα μικρά ή μεγάλα δεν τα διαχειρίζεται ένας βουλευτής, ούτε διαχειρίζεται χρήματα, ούτε μπορεί να δρομολογήσει έργα. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να ιεραρχηθούν και να τα θέσετε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς οι βουλευτές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια ερώτηση στη Βουλή". (εφημ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ 21.1.2009).
Τι απάντησαν οι ηγέτες της ΟΝΑΣ; ....

Unknown είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΠΕ ΟΙ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνίδας(Κωμιακής) αναφερόμενος στα προβλήματα της Κωμιακής είπε:" Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό του βιολογικού καθαρισμού, καθώς είναι ένα ζήτημα για το οποίο οι κάτοικοι τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους. Επίσης ζήτησε να φτιαχτεί ο δρόμος Κωμιακής-Κάμπου, καθώς οι κάτοικοι εκτιμούν πως θα δώσει πνοή στις περιοχές...".
Αυτά είπε λοιπόν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνίδας. Προκύπτουν όμως μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα γι αυτά που είπε, όπως: Ποιον βιολογικό εννοεί ο Πρόεδρος; Της Κωμιακής ή του Απόλλωνα; Δεν κατάλαβα επίσης τη φράση "γιατί τσακώνονται οι κάτοικοι μεταξύ τους...". Τι εννοείς Πρόεδρε; Ποιοι τσακώνονται και γιατί; Μάλλον κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει από σένα ή απ' τον δημοσιογράφο. Για τους βιολογικούς τουλάχιστον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τσακώνεται, δεν υπάρχει λόγος. Αντίθετα όλοι οι κάτοικοι της Κωμιακής και του Απόλλωνα διαμαρτύρονται.
Ζητάς επίσης να γίνει ο δρόμος Κωμιακής-Κάμπου. Μα υπάρχει ο περιφερειακός δρόμος από Κωμιακή-Απόλλωνα-Χώρα, που περνά μέσα απ' τον Κάμπο. Κάτι άλλο μάλλον εννοείς,που το μπέρδεψες. Μήπως Πρόεδρε εννοείς τον δρόμο Κωμιακή-Μυρίση-Κανά-Αμπράμ; Αυτός ο δρόμος πρέπει να τελειώσει κάποτε (διαπλάτυνση, τεχνικά, ασφαλτόστρωση), ο δρόμος που λες δεν υπάρχει καν στον χάρτη.

sting είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ;

Διαβάσαμε ότι στην αποτυχημένη σύναξη της ΟΝΑΣ στο ΤΙΤΑΝΙΑ ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αναφέρθηκε στο ...εμπνευσμένο έργο του στη Νάξο και ...πίστωσε στον εαυτό του εκτός των άλλων και όλα τα έργα που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν από το 1996. Ας είναι. Αλλά να..πιστωθεί και το δημοτικό σχολείο του Απόλλωνα; Όχι δάσκαλε κι έτσι (δάσκαλος είναι το επάγγελμά του), αυτά δίδασκες στους μαθητές σου; Αλλά ας πάει και το ...παλιάμπελο.
Για την ταμπακέρα όμως του βόθρου δεν μας είπες κύριε Γενικέ. Και για τον Απόλλωνα το πρόβλημα είναι αυτό και άπτεται της υγείας των κατοίκων και των παραθεριστών,αλλά και της ανάπτυξης του τόπου. Και το πρόβλημα αυτό πρέπει να έχει λυθεί μέχρι το καλοκαίρι κύριε Γενικέ και όσοι το διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα αποδείχτηκαν ανίκανοι να το λύσουν. Άλλος κανένας για να το αντιμετωπίσει δεν υπάρχει παρά μόνο ΕΣΕΙΣ, κύριε Γενικέ μας και μην προσπαθείτε να απέξω από αυτό το πρόβλημα, δεν θα αποφύγετε το πικρό αυτό ποτήρι...γιατί εσείς πρέπει πρώτα απ' όλα να το χρηματοδοτήσετε. Θυμάστε τα πανηγύρια στον Απόλλωνα, όταν κάποια μέρα τη Μεγαοβδομάδα του 2006 πήγατε εκεί για να ανακοινώσετε το ξεκίνημα του μεγαλόπνου έργου σας, του τερατουργήματος που βαφτίσατε αλιευτικό καταφύγιο; Ακόμη και τις καμπάνες σήμαναν οι γνωστοί παραγοντίσκοι του Απόλλωνα. Από τότε όμως δεν ξαναπήγατε, ούτε σεις, ούτε ο Έπαρχος, ο Νομάρχης και όλοι οι λοιποί. Καιρός λοιπόν να πάτε και να ασχοληθείτε με τον βόθρο και μάλιστα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

sting είπε...

Απολλωνιάτες,
μην "μασάτε" από τις απειλές του Δημάρχου περί κλεισίματος του βιολογικού και εξαναγκασμού ανοίγματος βόθρων ή χρεώσεων σας σε περίπτωση που τα λύματα μεταφερθούν με βυτιοφόρα οχήματα. Ο Νόμος προβλέπει ότι οι χρεώσεις καταλογίζονται σε αυτούς που με ευθύνη τους και σε πλήρη διαύγεια προχώρησαν στην οικοδόμηση του εντελώς παράνομου βιολογικού. Δηλαδή τα πάντα καταλογίζονται σε αυτούς που παρανόμησαν.

Unknown είπε...

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΩΝΟΥ


Σήμερα στις 2μμ συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών στο Αιολικό Πάρκο Νάξου. Δόθηκε προθεσμία ως την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι για την υποβολή τυχόν συμπληρωματικών υπομνημάτων.
Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν από την πλευρά των αιτούντων οι:Ηλίας Θεοδωράτος , δικηγόρος, Βαγγέλης Χατζηνίκος, δασολόγος-θηραματολόγος , επιστημ. σύμβουλος της Κυνηγ. Συνομοσπονδίας, Γιάννης Μπαρδάνης και Μαρία Γανωτή.
Από τη μεριά της εταιρίας παρέστησαν οι δικηγόροι της εταιρίας και του δήμου Δρυμαλίας, ο κ. Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος και ο κ. Μανωλάς. Από τους δεύτερους δεν έλαβε το λόγο μόνο ο κ. Παπαδημητρίου(εταιρία).
Εντυπωσίασε η τοποθέτηση του κ. Μανωλά, που αναφέρθηκε πολύ εκτενώς σε όλους τους τίτλους και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια, μίλησε για τα δεινά των ορεινών χωριών κατά την κατοχή, για τους βοσκούς που τσακώνονται για τσι τόποι, χάρισε με μία γενναιόδωρη χειρονομία στον πρόεδρο της επιτροπής έναν χοντρό τόμο με το επιστημονικό συνέδριο του 2003 και, τέλος, διαβεβαίωσε το σεβαστό δικαστήριο ότι είναι πιο ευαίσθητος περιβαλλοντικά από τους προσφεύγοντες. Αυτά.

Η απόφαση του Λεωνιδίου είναι στα συνημμένα της αιτήσεως ακυρώσεως για το Αιολικό Πάρκο Νάξου.
maria είπε...
26 Ιανουάριος 2009 4:11 μμ

Unknown είπε...

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ

Ύστερα από έγγραφη εντολή της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, με το γνωστό έγγραφο της 4.12.2008 (Δημοσιεύτηκε στο blog), κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών από τη Σύρο επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά σήμερα τον Απόλλωνα και έκανε πολύωρη αυτοψία στον χώρο που είναι κατασκευασμένος ο βόθρος, προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτός έχει κτιστεί μέσα στον Αιγιαλό και την παραλία, όπως όλοι γνωρίζουν. Η εντολή των Επιθεωρητών αναφέρει: «...Η Κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων και η Πολεοδομία Νάξου παρακαλούνται όπως διερευνήσουν το νόμιμο της κατασκευής της εν λόγω εγκατάστασης και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ενημερώνοντας την υπηρεσία μας».
Το κλιμάκιο, που συνοδευόταν και από εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Νάξου, έκανε την αυτοψία, συνέλεξε στοιχεία, πήρε φωτογραφίες και αφού μελετήσει το σχετικό φάκελο θα βγάλει τα συμπεράσματά του και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.
Σε παρόμοια έρευνα αναμένεται να προχωρήσει και η Πολεοδομία Νάξου, σύμφωνα και με την παραπάνω εντολή της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.
Σημειώνουμε ότι η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, που είναι ανεξάρτητη αρχή, είχε προβεί σε έλεγχο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο βόθρος στις 30.9.2008, με κλιμάκιο που επισκέφτηκε τον Απόλλωνα, ύστερα από αναφορά του Λιμεναρχείου Νάξου μετά τα γνωστά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού. Το πόρισμα των Επιθεωρητών διαπίστωσε εκτεταμένη ρύπανση, προβλήματα στις αδειοδοτήσεις, στη λειτουργία, την κατασκευή του βόθρου κ.λπ. και καταλόγισε ευθύνες στον Δήμο Δρυμαλίας, ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο σε απολογία. Στη συνέχεια είναι γνωστό ότι επέβαλε στον Δήμαρχο μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Unknown είπε...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΥΛΩΝΑ.

Κύριε ΜΥΛΩΝΑ

Αναλογιζόμενος την δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα ο Απόλλωνας λόγω του βιολογικού (στην ουσία, απλός βόθρος) σκέπτομαι ότι σε καμμία περίπτωση δεν αξίζει τέτοια τύχη στο χωριό μας. Και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με αυτή τη θέση.
Αναλογισθείτε ότι είναι το μοναδικό παραθαλάσσιο χωριό όχι μόνο του Δήμου Δρυμαλίας αλλά και όλης της Νάξου.
Είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους προικισμένο όχι μόνο από τη φύση αλλά και από την ιστορία με το αρχαίο λατομείο μαρμάρου, τον αρχαίο μώλο και τον Κούρο.
Η προίκα του Απόλλωνα είναι τα αρχαία Του και η θάλασσα Του.

Αν του "αφαιρέσεις" τα αρχαία του υπάρχει προοπτική να ζήσει μόνο με την θάλασσα όπως "πορεύονται" τόσα και τόσα παραθαλάσσια θέρετρα στη χώρα μας.
Αν "αφαιρέσεις" από τον Απόλλωνα όμως την θάλασσα ο Απόλλωνας νεκρώνεται. Παύει να λειτουργεί ως θέρετρο. Οι λιγοστοί επισκέπτες του Κούρου, και της μοναδικότητος του παγκοσμίως, μη μπορώντας να απολαύσουν την θάλασσα θα περιορίζονται απλώς στην επίσκεψη στο άγαλμα. Ο τόπος θα μαραζώσει και δεν θα υπάρχει λόγος παραμονής και διαβιώσεως κανενός εκεί. Ούτε και του αδελφού σας.
Ο Απόλλωνας λοιπόν αντί να περιφρονείται έπρεπε να τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής των τοπικών αρχόντων που δυστυχώς αποδεικνύονται δήμιοι του με τις πράξεις ή τις παραλείψεις που αφορούν στον βιολογικό. Τον βιολογικό που πολύ καλά γνωρίζετε ότι αποτελεί την ωρολογιακή βόμβα στις ευαίσθητες ισορροπίες του Απόλλωνα.
Κύριε Μυλωνά
Ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά για την σωτηρία του Απόλλωνα η οποία εξαρτάται πολύ από εσάς.
Από την δημόσια θέση που κατέχετε μπορείτε με τις ενέργειες σας να διυκολύνετε και να προωθήσετε άμεσες λύσεις για την οριστική απαλλαγή του Απόλλωνα από το καρκίνωμα του υφισταμένου ΒΙΟΚΑ με την μεταφορά του εκτός του χωριού τηρώντας όλες τις σημερινές και προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ξέρετε για όλους μας έρχεται η μοναδική φορά που η πόρτα της ιστορίας ανοίγει μπροστά μας για να τη περάσουμε. Για εσάς νομίζω ότι ήρθε η σειρά σας τώρα. Μην αγνοήσετε την ευκαιρία. Μπορείτε να αναδειχτείτε σε εκείνον που απήλλαξε τον Απόλλωνα από το θανατικό του.

Unknown είπε...

Αν κάτι χρειάζεται η κοινωνία μας είναι η επανάσταση των σιωπηλών υπέρ της αποκατάστασης του αυτονόητου που είναι η τήρηση του νόμου

Ο γνωστός γιατρός Τοτόμης Πρωτονοτάριος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Νάξου, συχνά με παρεμβάΣεις του στον τοπικό τύπο ταράζει τα νερά με ρηξικέλευθες απόψεις και θέσεις.
Με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου του Δήμου Νάξου, στην οποία θίχτηκε στα …πεταχτά το θέμα της μόλυνσης της λιμνοδεξαμενής Εγγαρών από τα λύματα της αποχέτευσης του Κυνιδάρου, ο κ. Πρωτονοτάριος, σε γραπτή του δήλωση στον τοπικό τύπο, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το τραγικό είναι ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ήρθε σαν θέμα μέσα σε δεκάδες θέματα του Δημ. Συμβουλίου, αλλά εκτός ημερήσιας διάταξης, στο τέλος ενός 4ώρου συμβουλίου, όπου οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, αδιαφορώντας αποχώρησαν.
Η υποβάθμιση ενός τόσο σοβαρού θέματος υποδεικνύει την αδιαφορία, την ανικανότητα και την επικινδυνότητα του Δημ. Συμβουλίου να διαχειρίζεται σοβαρά θέματα, που αφορούν την προστασία της υγείας των δημοτών.
Ο ρόλος του Δημάρχου…
Ο Δήμαρχος, απόλυτος άρχων-αφέντης-σοφός και γνώστης των πάντων, ανέλαβε μόνος του να αναλύσει με επιστημονικές μεθόδους τον τρόπο με τον οποίο οι δημότες θα μπορούν να πίνουν το νερό που τους παρέχει, χωρίς να επηρεάζονται από οπτικά, οσφρητικά, γευστικά και ακουστικά ερεθίσματα. Και τέλος πάντων όποιος από τους δημότες δεν τα καταφέρει ας μεταδημοτεύσει.
Δεν υπάρχουν αρμόδιοι πέραν του Δημάρχου για την υγεία και τη ζωή των δημοτών. Αυτό εξάλλου το επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, βοηθώντας τον αφέντη να εξουδετερώσει το τμήμα υγιεινής και να χαρακτηρίσει ιατρούς, που χρόνια μάχονται για την υγεία των δημοτών, εμπόρους εμφιαλωμένου νερού και ανταγωνιστές της δικιάς του επιχείρησης.
Και οι δημότες παρακολουθούν εμβρόντητοι τα τεκταινόμενα εις βάρος τους, χωρίς να μπορούν να μιλήσουν. Καταπίνουν το νεράκι και την γλώσσα τους μαζί και προσεύχονται για την υγεία και το φιλότιμο των κατοίκων του Κυνιδάρου.
Ο ρόλος της κοινωνίας…
Αν κάτι λοιπόν χρειάζεται η κοινωνία μας είναι η επανάσταση των σιωπηλών υπέρ της αποκατάστασης του αυτονόητου, που είναι η τήρηση του νόμου.
Μόνο όταν τηρούνται οι νόμοι, μπορεί να εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη και όταν αυτοί απέχουν από την πολιτική και τα κοινά, όπως συμβαίνει στον τόπο μας.
Σε διαφορετική περίπτωση τα συμφέροντα των πολιτών θα καταπατούνται από μειοψηφίες πονηρούληδων, που θεωρούν τον δημόσιο χώρο σαν την δεύτερη τουαλέτα του σπιτιού τους και αποπατούν πάνω στη θέληση των πολλών, αδιαφορώντας για την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου, προκειμένου να βολεύονται τα δικά τους συμφέροντα».
Πηγή: Εφημ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ 22.1.2009

Unknown είπε...

Για όσους γνωρίζουν από κοντά αυτό που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στον Απόλλωνα με το ΒΙΟΚΑ είναι προφανές ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον Προιστάμενο της Πολεοδομίας Κ. Αλέξανδρο ΜΥΛΩΝΑ η θέση του οποίου, σε εκτέλεση των επιταγών της ΕΥΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι κυρίαρχη και κρίσιμη. Με άλλα λόγια είναι στο χέρι του κ. ΜΥΛΩΝΑ η άμεση απομάκρυνση του ΒΙΟΚΑ. Και είναι ευκαιρία όχι μόνο για τον τόπο αλλά και για τον ίδιο προσωπικά να βάλει την υπογραφή του στην διάσωση του Απόλλωνα. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και εκλογές.

Πέτρος είπε...

Αντιγράφω από την Ημερήσια Διάταξη της συνεδριάσεως του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας:
"ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση διαδικασίας για κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση Μ.Π.Ε για το ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα".
Που σημαίνει ότι τα ανθρωποειδή δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα
στη διάσταση του και προσπαθούν να καλύψουν τα νώτα τους αδειοδοτώντας το βόθρο. Αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι η μόνη οδός είναι η ενεργοποίηση των διαδικασιών για άμεση μεταφορά του βόθρου θα μας έχουν αντιπάλους.
Και αυτό σημαίνει ότι θα εισπράτουν τις καταγγελίες βροχή.
Κατά τα άλλα να ετοιμαζόμαστε για προσφυγή εκ νέου στην Περιφέρεια όχι με 66 προσφυγές αλλά με 666.

Unknown είπε...

Αφού θέλουν πόλεμο θα τον έχουν.
Τόσο άμυαλοι είναι οι άνθρωποι που νομίζουν ότι αδειοδοτώντας τον βόθρο απεμπολούν τις ευθύνες τους;
Είτε έχει ο βόθρος άδεια είτε δεν έχει η νομοθεσία δεν κάνει διάκριση στην περίπτωση μολύνσεως του περιβάλλοντος.

Unknown είπε...

Δεκαοκτώ ημέρες μετά την αποδοχή της προσφυγής μας από τον Περιφερειάρχη και την ακύρωση της αποφάσεως 288/08 του Δήμου έρχεται πάλι ο Δήμος με το ίδιο θέμα.
Την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ.
Είναι προφανής η συμπαιγνία των Νεοδημοκρατών Δημάρχου Δρυμαλίας και Περιφερειάρχου.
Για αυτό στις ευρωεκλογές που έρχονται θα πάρετε ύποπτοι, μικρόψυχοι και ασήμαντοι κυφήνες της πολιτικής ζωής αυτά που σας αξίζουν.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Unknown είπε...

Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην τελική νίκη. Τπάρχει ο Συνήγορος του Πολίτη και το Ευρωπαικό Δικαστήριο πέραν του ότι "τρέχουν" δύο διώξεις εναντίον του Δημάρχου και οι διαδικασίες που εκκίνησαν από την ΕΥΕΠ.

Unknown είπε...

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 31.1.2009

Όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίοπυ Δρυμαλίας, το 21ο θέμα αναφέρεται στη λήψη απόφασης για την απευθείας (χωρίς δημοπρασία) ανάθεση ΜΜΕ (μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων) με στόχο την νομιμοποίηση του βόθρου-τερατουργήματος του Απόλλωνα. Πρόκειται για ενέργεiα πρωτοφανή, που δεν μπορεί να συλλάβει η λογική. Θα επιδιώξουν, όπως λένε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, να νομιμοποιήσουν στα χαρτιά τον έτσι κι αλλιώς παράνομο βόθρο, για να μην τους κυνηγούν οι διάφορες υπηρεσίες, όταν τα λύματα ρυπαίνουν τη θάλασσα!!!
Και η απορία όλων είναι: Δεν ενδιαφέρεται Δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος και για την υγεία των κατοίκων στον Απόλλωνα;
Τον ενδιαφέρει απλά να αποφεύγει τους ελέγχους και τις κυρώσεις λόγω της ρύπανσης;
Μα η ρύπανση θα υπάρχει, είτε είναι ο βόθρος "νόμιμος", είτε όχι.
Τι θα πουν στο Δημ. Συμβούλιο; Ότι "ο δολοφόνος με το όπλο είχε άδεια οπλοφορίας και επομένως δεν εγκλημάτισε";
Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε στο δημ. συμβούλιο τις νηφάλιες φωνές κάποιων έστω δημ. συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, απέναντι σ' αυτή την απίθανη προσπάθεια του δημάρχου, ο οποίος, αντί να δώσει τη μάχη της ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος, επιχειρεί να το κουκουλώσει, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ΔΕΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ.
Η αντιπολίτευση στο δημ. συμβούλιο πρέπει επί τέλους να μιλήσει, να αντιδράσει και ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ.

Unknown είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 8 ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 6- ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Το καφτό θέμα του βόθρου του Απόλλωνα κυριάρχησε στην αποψινή συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου Δρυμαλίας, με αφορμή την επαναφορά της απόφασης που απέρριψε η Περιφέρεια, για την ανάθεση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη… «νομιμοποίηση-μονιμοποίηση» του παράνομου βόθρου.
Στην συζήτηση παρενέβη ο πολιτκός μηχανικός Ν. Λεβογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το θέμα και τόνισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα νομιμοποίησης του βόθρου, πέραν των άλλων λόγων και γιατί αυτός είναι χτισμένος μέσα στη θάλασσα, γεγονός που προκύπτει και από έγγραφα του πολεμικού ναυτικού, τα οποία παρουσίασε και κατέθεσε στο δημ. συμβούλιο. Στη συνεδρίαση παρέστησαν από το τοπικό συμβούλιο της Κωμιακής ο Πρόεδρος Μιχάλης Μυλωνάς, τα μέλη: Γιώργος Ν. Χωριανόπουλος και Μαρία Ανδρή και οι κυρίες Κατερίνα Φάρκωνα και Μπέτυ Λεβογιάννη.
Η πρόταση του τοπικού συμβουλίου Κωμιακής για το θέμα του βόθρου πουέχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει κατατεθεί στο Δημ. Συμβούλιο είναι:ότι στον υπάρχοντα βοθρο-βιολογικό δεν μπορεί να γίνει πλέον καμία παρέμβαση και πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες κατασκευής νέου βιολογικού καθαρισμού.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ΜΠΕ, που καλείται το δημ. Συμβούλιο να ψηφίσει την απ’ ευθείας ανάθεσή της, έχει ήδη γίνει, αλλά αργότερα το ανακάλεσε και είπε ότι δεν έχει γίνει. Δήλωσε επίσης ότι ο δήμος Νάξου με έγγραφό του τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί τα λύματα του βόθρου του Απόλλωνα, αλλά δεν παρουσίασε το έγγραφο, όταν του ζητήθηκε και αμφισβητήθηκε η ύπαρξή του.
Από την αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν ο αρχηγός της μειοψηφίας Γιάννης Τζουάννης, ο οποίος ζήτησε να διαβαστεί η απόφαση της Περιφέρειας, με την οποία ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση του δημ. Συμβουλίου και για την οποία δεν είχε ενημερωθεί το δημ. Συμβούλιο. Πρότεινε την καταψήφιση της πρότασης του δημάρχου για ανάθεση ΜΠΕ για τον υπάρχοντα βιολογικό του Απόλλωνα.
Την πρόταση του αρχηγού της μειοψηφίας Τζουάννη υποστήριξε και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Βασιλάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει τρόπος νομιμοποίησης ενός παράνομου κτιρίου, όπως είναι αυτό του βιολογικού του Απόλλωνα. Άφησε επίσης υπαινιγμούς για ελλιπή ενημέρωση του δημ. Συμβουλίου από τον δήμαρχο, σχετικά με την προηγούμενη απόφαση που ακύρωσε η Περιφέρεια. Ο Βασιλάκης πρότεινε γραπτά να ψηφίσει το δημ. Συμβούλιο ΜΠΕ για την χωροθέτηση στον Απόλλωνα νέου βιολογικού καθαρισμού. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο αρχηγός της μειοψηφίας. Με την πρόταση του Τζουάννη τάχθηκε στην τοποθέτησή του και ο δημ. Σύμβουλος της μειοψηφίας Στέφανος Μανιός.
Στην ψηφοφορία που έγινε η πρόταση της πλειοψηφίας εγκρίθηκε μεν, αλλά με 8 ψήφους έναντι 6. Την πρόταση καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο ανεξάρτητος πλέον δημ. Σύμβουλος Γιάννης Κωνσταντάκης. Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια απόφαση είχε ληφθεί την προηγούμενη φορά ομόφωνα και αυτό λόγω ελλιπέστατης ενημέρωσης του δημ. συμβουλίου.
Στη συζήτηση παρενέβη και η εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ κ. Ψαρρά, η οποία όμως δεν πήρε θέση στη συγκεκριμένη πρόταση.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη διάρκεια της συζήτησης παραδέχτηκαν όλοι ότι ο λεγόμενος βιολογικός του Απόλλωνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ήταν και είναι ένας βόθρος με αντλίες που έρριχναν τα λύματα στη θάλασσα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά το δημ. Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης κ. Κόκκινος, στον οποίο κατά τη αποχώρησή του μίλησε για το θέμα του βόθρου ο Ν. Λεβογιάννης και του δήλωσε ότι θα κατατεθεί νέα προσφυγή και εναντίον αυτής της απόφασης.
Η παρουσία στο δημ. Συμβούλιο της αντιπροσωπείας από την Κωμιακή και τον Απόλλλωνα ήταν καθοριστική, τόσο ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όσο και για την αναλυτική ενημέρωση που για πρώτη έγινε στο δημ. Συμβούλιο και δόθηκε η δυνατότητα στους δημ. Συμβούλους να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης που υπάρχει στον Απόλλωνα, αλλά και του επείγοντος της υπόθεσης του βιολογικού.

Unknown είπε...

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ

Άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα αν δεν ήταν χτες παρόντες στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου στο Χαλκί αρκετοί Απολλωνιάτες.
Άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα αν δεν γινόταν για πρώτη φορά αναλυτική συζήτηση και παρουσίαση της πραγματικότητας από τον πολ. μηχανικό Νίκο Λεβογιάννη. Το πρόβλημα του βόθρου αναλύθηκε και περιγράφηκε έτσι ώστε μερικοί σκεπτόμενοι δημ. σύμβουλοι κατάλαβαν ότι τόσο καιρό ο δήμαρχος τους εμπαίζει, τους λέει ψέμματα, όπως του επισήμαναν μερικοί. Η μεταστροφή του κλίματος ήταν τέτοια ώστε πρόσωπα όπως ο πρώην δήμαρχος Ν. Βασιλάκης να υποστηρίξουν στη συνέχεια με πάθος τις απόψεις που καιρό και εμείς εδώ στο blog υποστηρίζουμε. "Μην πετάτε άλλα λεφτά στον βόθρο","ο λεγόμενος βιολογικός του Απόλλωνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ λειτούργησε ως ΒΙΟΚΑ", ήταν πάντα ένας κοινός βόθρος, με αντλίες που έστελναν και στέλνουν, όταν κι αυτές λειτουργούν τα λύματα στη θάλασσα και πρότεινε: "Να αποφασίσει το δημ. συμβούλιο την ανάθεση ΜΠΕ για ΝΕΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ".
Αρκετοί δημ. σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου φάνηκαν προβληματισμένοι, έστω κι αν στο τέλος δεν καταψήφισαν την απόφαση, ήταν όμως φανερό ότι δεν συμφωνούσαν. Γιατί τελικά ψήφισαν; γιατί αν καταψήφιζαν κι αυτοί θα είχαμε αποτέλεσμα 8 κατά και 6 υπέρ και όπως είναι φανερό θα ξεσπούσε κρίση στην ...κυβερνώσα παράταξη, για την οποία οι δυο δεν ήταν προετοιμασμένοι.
Συμπέρασμα: Όταν υπάρχει ενημέρωση, όταν οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν, τα προβλήματα αναδεικνύονται και ΛΥΝΟΝΤΑΙ και μετά τα χθεσινά γεγονότα το αποχετευτικό του Απόλλωνα θα ΛΥΘΕΙ.

compatriot είπε...

Κάποτε θα λυθεί. Πότε, όμως; Τα πρώτα...πόσα χρόνια είναι δύσκολα; Θα ζούμε ως τότε;

Unknown είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στο μάτι του κυκλώνα μπήκε η ΟΝΑΣ μετά την αποτυχημένη ουσιαστικά και επικοινωνιακά εκδήλωση στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια "πολιτική" δημοσίων σχΈσεων της ΟΝΑΣ αποδοκιμάστηκε με κομψό μεν τρόπο,αλλά χωρίς περικοπές από τους βουλευτές που πήραν μέρος στη συνάντηση του ξεν. ΤΙΤΑΝΙΑ. Αυτά να πάτε να τα πείτε τους είπαν στους δημάρχους.
Τη σκυτάλη μετά τους βουλευτές πήρε ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο οποίος μιλώντας στο δημ. συμβούλιο του δήμου Δρυμαλίας στις 30.1.09 αναφέρθηκε στη συγκέντρωση της ΟΝΑΣ λέγοντας ότι τα ζητήματα που τέθηκαν εκεί αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι την Περιφέρεια και τους βουλευτές και σ' αυτούς πρέπει να τα λένε.
Μετά από την ομαδική αυτή ψυχρολουσία είναι βέβαιο ότι μπαίνει ταφόπλακα και σ' αυτές τις χωρίς ουσία και αντικείμενο συναντήσεις.
Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες...

Unknown είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΗΜΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ

Οι γνωστοί άγνωστοι και αδιόρθωτοι παράγοντες του Απόλλωνα κυκλοφόρησαν σήμερα στο χωριό, διά τηλεφώνου εξ Αθηνών, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον βόθρο του Απόλλωνα: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ...ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ...ΘΕΛΑΜΕ". Αλήθεια πότε μίλησαν; μήπως με το ψευτοψήφισμα της συνέλευσης του Συλλόγου τους;
Προφανώς έτσι τους βολεύει, αλλά αγνοούν ότι στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ήταν παρόντες αρκετοι Κωμιακίτες και Απολλωνιάτες και ξέρουν καλά τι συζητήθηκε και τι ψηφίστηκε. Εξ άλλου ο ίδιος ο δήμαρχος την περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος είπε ότι: πρέπει να γίνει αυτή η μελέτη (ΜΠΕ) για τον υπάρχοντα βιολογικό του Απόλλωνα, ώστε στη συνέχεια να βγουν οι άδειες λειτουργίας που απαιτούνται για να νομιμοποιηθεί και έτσι να γλυτώνει ο ίδιος ο δήμαρχος από τις μηνύσεις, τα δικαστήρια και τα πρόστιμα που του βάζουν για τη ρύπανση.
Οι απόντες από τη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου παράγοντες, όσο διαπιστώνουν ότι χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης στον Απόλλωνα,πέφτουν διαρκώς από το ένα λάθος στο άλλο. Είναι όμως γεγονός ότι το πρόβλημα του βόθρου έχει πλέον αναδειχθεί και οι υπέυθυνοι του Δήμου έχουν αρχίσει να νιώθουν έντονα τις τεράστιες ευθύνες τους. Γνωρίζουν επίσης ότι η νομοθεσία στα ζητήματα της ρύπανσης είναι πολύ αυστηρή και τα πρόστιμα πολύ τσουχτερά και τα πληρώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι και όχι ο δήμος. Γι αυτό αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βρουν λύση και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Και η λύση είναι μια, αλλά με δυο παραμέτρους: 1) άμεση σφράγιση του βόθρου και μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας. 2)άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών χωροθέτησης και κατασκευής νέου σύγχρονου ΒΙΟΚΑ σε άλλη κατάλληλη θέση.
Το πρόβλημα το γνωρίζουν πλέον καλά και είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε πράξεις ΤΩΡΑ για να μην πούμε ΧΤΕΣ.

Unknown είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ;

O Δήμαρχος, στο τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου, ζήτησε από τους Απολλωνιάτες του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας να οργανώσουν στον Απόλλωνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το θέμα του βόθρου.
Την περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φυσικά θα πρέπει να παραστούμε όλοι σ' αυτήν, για να ειπωθούν όλα, να κληθούν οι επιθεωρητές Περιβάλλονοτος, οι υπηρεσίες Υγιεινής, το Λιμεναρχείο, να διαβαστούν οι εκθέσεις αυτών των υπηρεσιών και ...κάθε κατεργάρης να μπει στον πάγκο του.
Στον Απόλλωνα κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, ο κόσμος θέλει να μάθει, ακούει, ρωτά, ζητά πληροφόρηση.

Unknown είπε...

Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ- ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Στέλεχος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δρυμαλίας εκτιμά ότι η προσπάθεια του δημάρχου Δρυμαλίας να ...νομιμοποιήσει, με εκ των υστέρων αδειοδοτήσεις, τον παράνομο βόθρο του Απόλλωνα, αποτελεί στην Αυτοδιοίκηση μοναδική...πρωτοτυπία και θα πέσει στο κενό. Για να πετύχει το σκοπό του ο Δήμαρχος, υποστηρίζει το στέλεχος αυτό, πρέπει να παρανομήσουν δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες κι ανάμεσά τους το πολεμικό ναυτικό και άλλες.
Το στέλεχος αυτό απορεί πώς τους...ήρθε αυτή η περίεργη ιδέα, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα έργο που έγινε πριν από 15 τουλάχιστον χρόνια, για ένα έργο που θεμελιώθηκε σε μπαζωμένο θαλάσσιο χώρο, ενέργεια άκρως παράνομη. Ο ίδιος μας θύμισε το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραλία της Χώρας, που προέρχεται από διαπλάτυνση με μπάζωμα της θάλασσας και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί ο Δημος να εισπράξει εισφορές των μαγαζιών για την χρήση της, για τις πέργκολες, που επίσης είναι παράνομες κ.λπ.

vamos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
parliamentarian είπε...

H NHΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ, ΚΟΣΜΙΔΗ ΚΑΙ ΣΟΛΔΑΤΟΥ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Δ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των βουλευτών Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου και Χίου κ. Γιάννη Κοσμίδη, που πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2009 με αντικείμενο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης στις νησιωτικές περιοχές και την ιδιαίτερη πρόνοια που οφείλει να επιδεικνύει η πολιτεία για τη νησιωτική περιφέρεια. Ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός δεν μπόρεσε να παραστεί εξαιτίας της ματαιώσεως της αεροπορικής του πτήσης προς την Αθήνα.

Οι Βουλευτές επισήμαναν την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εξειδίκευση του άρθρου 101 του Συντάγματος, αποδεικνύοντας στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που οφείλει να επιδεικνύει για τις νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο ψηφίστηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Δημόσια Διοίκηση υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

Οι Βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και πρότειναν οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και αυξημένη μοριοδότηση στους σχετικούς διαγωνισμούς. Μέτρο που αναμένεται να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη νησιωτική περιφέρεια, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεσή τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα.


Από την πλευρά του ο Υπουργός επιβεβαίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, συμφωνώντας ότι πρέπει να υπάρξουν ειδικές πολιτικές που να εξειδικεύουν την συνταγματική διάταξη του άρθρου 101.Πιο συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι το αίτημα των βουλευτών θα αντιμετωπιστεί θετικά από την Κυβέρνηση με ειδική νομοθετική ρύθμιση άμεσα το επόμενο διάστημα, δίνοντας λύση σε ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα.

Unknown είπε...

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΝΑΣ;

"ΚΡΙΣΗ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ONAΣ) ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ.
ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 105,4FM ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΟΥΝ. ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ (ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΜΠΟΝΑ) ΤΗΣ ΟΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...".
Από το blog: www.naxios.blogspot.com

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Απέσυραν, πριν καν τις υποβάλλουν, τις παραιτήσεις τους ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΑΣ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Ρούλα Μπράουν από το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM. Η ίδια από το Ρ/Σ της είχε χτες ανακοινώσει πρώτη την είδηση για τη θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ και τη δρυμεία κριτική που ασκήθηκε στο Προεδρείο της ΟΝΑΣ από πολλά μέλη του συμβουλίου και Προέδρους Συλλόγων σχετικά με όσα συνέβησαν στην εκδ΄λωση κοπής της πίτας το περασμένο Σάββατο στο Γαλάτσι.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ, είπε η Μπράουν σήμερα, της δήλωσε τηλεφωνικά ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες περί παραιτήσεων του ίδιου και του Αντιπροέδρου,ούτε περί θυελλώδους συνεδρίασης.
Η Μπράουν επιμένει και σήμερα στις πληροφορίες της ότι η προχτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ ήταν θυελλώδης και είχε σχέση με όσα παρατράγουδα συνέβησαν στην εκδήλωση κοπής της πίττας της ΟΝΑΣ το περασμένο Σάββατο.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε εντός της ημέρας.
Η βαθειά κρίση που μαστίζει την ΟΝΑΣ καλά κρατεί, αλλά κια οι ...καρέκλες της ΟΝΑΣ είναι περιζήτητες...

Unknown είπε...

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗN ...ΛΑΙΜΑΡΓΗ ΧΩΡΑ

Ο Χωραΐτικος τοπικισμός δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ στον αδιέξοδο και κορεσμένο κολπίσκο της Χώρας, ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι ΝΟΜΟΣ που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
Απόψε λοιπόν ο δήμος Νάξου καλεί σε ανοιχτή κι απλόχερη συζήτηση για το ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ έχοντας ετοιμάσει τρεις παρακαλώ...μελετούλες. μια με ...ολίγη, μια άνευ και μια ...χωριάτικη.
Διαλέξτε και πάρτε, αρκεί να έχετε όρεξη, εκπτώσεις εξ άλλου έχουμε.
Και τι λένε αυτές οι...μελετούλες; Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...Κόψανε λίγο τιμέντο.Κόψανε κομμάτι...προβλήτα, ξεχάσανε πάλι τις ...οδικές προσβάσεις,τις προβλήτες επικίνδυνων φορτίων και...ο Θεός του ΣτΕ βοηθός.
Χωραΐτες τοπικιστές υπάρχει και η άλλη Νάξος, υπάρχουν κι αλλού ...πορτοκαλιές που κάνουν ...πορτοκάλια.
ΝΑ ...ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ κι όχι οι 33 ή οι 333 που θα είναι αύριο.

Unknown είπε...

Με την ταχύτητα του φωτός διαδίδονται από τους θύτες του Απόλλωνα που ζουν στην Αθήνα (βλέπε Νταμπακαντώνης) ανυπόστατες φήμες που έχουν να κάνουν με την θέση του Μανώλη ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του βιολογικού.
Συγκεκριμένα κυκλοφορεί ότι ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρόταση που έφερε στο ΔΣ της 31ης Ιαν 2009 και την απόφαση που ελήφθη στο 21ο θέμα και ως «αντάλλαγμα» του προσφέρει κάθε υποστήριξη . Και συνεχίζουν τα ίδια παπαγαλάκια λέγοντας ότι καταφέραμε τον ένα και μας έμειναν άλλοι δύο.
Πολύ θα το θέλατε επιζήμιοι της Δημόσιας ζωής του τόπου, όποιοι και να είστε. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι (επικοινωνία με τον Μανώλη ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ) ότι όλοι αυτοί οι ξεδιάντροποι συκοφάντες πλανήθηκαν πλάνη οικτρά. Ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ πράγματι ήλθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Δρυμαλίας αργά την Κυριακή 1η Φεβ 2009 και του τόνισε ότι εφόσον οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του Δήμου κατευθυνθούν προς την κατασκευή ενός νέου βιολογικού εκτός του χωριού με άμεσες διαδικασίες και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τότε ο ίδιος (ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) θα υποστηρίξει τον Δήμαρχο στην εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη (ήδη «τρέχουν» δύο προανακρίσεις για ρύπανση στον Απόλλωνα από τον ΒΙΟΚΑ) . Κατά τα άλλα ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ παραμένει αταλάντευτος στον αγώνα για την μεταφορά του ΒΙΟΚΑ, δεν αλλάζει θέση, δεν ξεπουλάει ιδανικά και κυρίως φιλίες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είχε το θάρρος ως Ανώτατος σε ενέργεια Αξιωματικός του Π.Ν. να αντιταχθεί στο λιμενικό έργο-φονιάς του Απόλλωνα και να υπογράψει την προσφυγή προς το ΣτΕ με την πλήρη του ιδιότητα. Θα είχε αναστολές να δώσει τις μάχες του τώρα που είναι σε αποστρατεία;
Όσο για αυτούς που καλλιέργησαν την φημολογία; Θυμίζουν τις ύαινες. Παραμένουν στην περιφέρεια και εκτός μάχης και μόλις αντιληφθούν ότι κάτι μπορούν να αποκομίσουν από την κατάσταση εμφανίζονται στο προσκήνιο. Έτσι και ο παραιτηθείς με «λαστιχάκι» Πρόεδρος της ΟΝΑΣ (παραίτηση με «λαστιχάκι» : Την παραίτηση (που δεν θέλω να υποβάλλω) την έχω δέσει με «λαστιχάκι» και μόλις την καταθέτω αυτή γυρίζει πάλι σε εμένα (μας το διηγήθηκαν άνθρωποι του Ναυτικού)). Παραμένει στην περιφέρεια κάνοντας ότι δεν βλέπει και δεν ακούει, καταγράφοντας όμως τα πάντα. Και ακούγοντας την συκοφαντία έσπευσε πρώτος να πανηγυρίσει και να την διαδώσει. Απεδείχθη για άλλη μία φορά αναξιόπιστος .

Unknown είπε...

ΣΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΞΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ -ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίχτηκε η χτεσινή συζήτηση που οργάνωσε ο δήμος Νάξου για το λιμάνι Νάξου. Παρουσιάστηκαν τρία σχέδια μελετών, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν στα χνάρια του νέου μεγάλου λιμανιού, που απέρριψε το ΣΤΕ και, όπως σχολίασαν σήμερα δημοσιογράφοι σε τοπικό Ρ/Σ, έκοψαν λίγο από δω, λίγο από κει, λίγη προβλήτα, λίγο κυματοθραύστη, αλλά, όπως επισημάνθηκε, ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ. Ο Δήμαρχος Νάξου δήλωσε αντίθετα ότι έχουν ληφθεί υπόψη οι αστοχίες της προηγούμενης μελέτης. Ακούστηκαν πολλές πλέον φωνές για την ανάγκη να γίνει το νέο λιμάνι εκτός Χώρας, ακόμη και ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων το πρότεινε.
Παράλληλα όλοι επισήμαναν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συντήρηση και επισκευή του υπάρχοντος λιμανιού που έχει δημοπρατηθεί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.. Στην 3ωρης διάρκειας συζήτηση υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις, δεν δόθηκαν όμως επαρκείς απαντήσεις, ακούστηκαν και πολλές προτάσεις.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να δείξει ότι θέλει να προχωρήσει και να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά κάποιοι τον εμποδίζουν, υπονοώντας τους ...κακούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ την προηγούμενη φορά. Στην συνάντηση-συζήτηση παραβρέθηκαν γύρω στα 50 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί-περίπου οι μισοί-ήταν από εκείνους που αντιτάχτηκαν στο μεγάλο λιμάνι. Τις προηγούμενες μέρες και εν όψει αυτής της συγκέντρωσης επιχειρήθηκε από κάποιους και από εφημερίδες η δημιουργία επιθετικού κλίματος εναντίον όλων όσοι αντιδρούν στην κατασκευή νέου λιμανιού στον υπερεκορεσμένο θαλάσσιο χώρο της Χώρας.
Στο παρασκήνιο μετά τη συζήτηση αυτή οι φωνές για χωροθέτηση του νέου λιμανιού εκτός Χώρας ακούγονται όλο και πιο έντονα. Πολλοί βλέπουν ότι η εμμονή των αρμοδίων να προτείνουν και πάλι τη Χώρα δεν θα έχει αίσιο τέλος. Η άποψη αυτή ακούστηκε σήμερα και από σχολιαστές Ρ/Σ, που είχαν στραφεί στο παρελθόν εναντίον των 33. Είμαστε, σχολίασαν, πιο κοντά στο να μη γίνει κάτι, παρά να γίνει. "Οι φωνές που αντέδρασαν εμμέσως πλην σαφώς θα γίνουν εντονότερες και η προσπάθεια θα αποτύχει" δήλωσε σχολιαστής.
Εν τω μεταξύ άρχισε η μεταφορά των ογκολίθων από την προβλήτα του λιμανιού στη Μύκονο.
Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο με σκληρή ανακοίνωση ζητάει την ολοκλήρωση της χωροταξικής μελέτης Νάξου, από την οποία θα προκύψει το μέγεθος και η θέση του νέου λιμανιού.
Το υπάρχον λιμάνι πρέπει να συντηρηθεί, να σουλουπωθεί και πολλοί πλέον είπαν: "ας αναζητήσουμε άλλο χώρο για νέο μεγάλο εμπορικό λιμάνι".

Unknown είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΩΝΟΥ-ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ-ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Έγινε δεκτή από το ΣΤΕ η αίτηση
για προσωρινή διακοπή των εργασιών στο Αιολικό Πάρκο Κορώνου μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά. Επειδή είχε προχωρήσειη εκτέλεση του έργου, έχει σχεδόν τελειώσει,το δικαστήριο απαγόρευσε τη dοκιμαστική λειτουργία του,τη λειτουργία που ήταν ρογραμματισμένη
να ξεκινήσει σε ένα μήνα, καθώς
και την έναρξη της λειτουργίας
που ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι.
Το δικαστήριο πείστηκε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα πουλιά με την λειτουργία του αιολικού πάρκου.

Unknown είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ-ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μάλλον έχουν πελαγώσει οι αρμόδιοι του δήμου με τον βόθρο του ΑΠόλλωνα. Αυτό που έπρεπε να κάνουν από την αρχή, το κάνουν εκ των υστέρωνκαι προχώρησαν σε δεύτερη άκυρη διαδικασία. Χτες το απόγευμα η δημαρχιακή επιτροπή με παρουσία μόνο των εκπροσώπων της παράταξης του δημάρχου πήραν απόφαση "ανάθεσης ΜΠΕ για τον ΒΙΟΚΑ (βόθρο) Απόλλωνα". Το ΄διο θέμα δηλ. πυο ε΄ιχαν και στο δημ. συμβουλιο. είναι γνωστό οτι και οι αποφάσεις της δημαρχιακής υπόκεινται στον έλεγχο νομιμότητας και εναντίον τους μπορύν να γίνουν προσφυγές και αναμένεται να γίνουν. Πρόκειται για ένα ...φαύλο κύκλο ενεργειών του δημάρχου στην προσπάθειά του να πετύχει το απόλυτα αδύνατο, να ...νομιμοποιήσει-μονιμοιποιήσει τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ βόθρο και αναλώνεται σε μάταιες ενέργειες και στείρες διαδικασίες,ενώ θα έπρεπε σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τους Απολλωνιάτες που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα (όχι τους παραγοντίσκους των παρασκηνίων) να προχωρήσει σε ένα σοβαρό και καλόπιστο διάλογο προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, αλλά αυτό τον δίάλογο ουδέποτε τον επεδίωξε ο κ. Δήμαρχος.

Unknown είπε...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου η ΚΟΒΑ Κωμιακής του ΚΚΕ οργανώνει στον Απόλλωνα συγκέντρωση με κυρίαρχο θέμα το πρόβλημα του βόθρου. Αναμένεται οι κάτοικοι του Απόλλωνα να διεκδικήσουν όλοι μαζί και δυναμικά την άμεση επίλυση του προβλήματος και πριν από το καλοκαίρι. Και ας μη συνεχίζει ο δήμαρχος να απειλεί για τη λήψη διαφόρων ...αστείων και παράνομων μέτρων εναντίον των κατοίκων.
Οι δε γνωστοί παραγοντίσκοι του παρασκηνίου να σταματήσουν τις...αστείες προβοκάτσιές τους. Υπάρχουν λύσεις που αν δρομολογηθούν θα τις στηρίξουν όλοι οι Απολλωνιάτες και αυτές οι λύσεις αναμένεμεται να αναδειχθούν στη συγκέντρωση του Σαββάτου.
Την Κυριακή θα γίνει και στην Κωμιακή παρόμοια συγκέντρωση με τα τοπικά προβλήματα. Ειναι γνωστο ότι και στην Κωμιακή υπάρχει πρόβλημα με τον πρωτογενή βιολογικό καθαρισμό.

Unknown είπε...

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ για νεουσ ΒΙΟΚΑ Η ΝΑΞΟΣ;

"Αισιοδοξία και ικανοποίηση χθες σε όλο το νησί της Σαντορίνης μετά από την αναγγελία του ΥΠΕΧΩΔΕ και προσωπικά από τον Υπουργό κ. Σουφλιά της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για χρηματοδότηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης σε πολλούς οικισμούς της χώρας, ανάμεσα στους οποίους η Περίσσα, Εμπορείου , Φηρών , Καρτεράδου και Οίας. Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την 1η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων για χρηματοδότηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ. Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη σημερινή Απόφαση κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για το Περιβάλλον και δίνουμε την οριστική λύση σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, αυτό της επεξεργασίας λυμάτων.Αντιμετωπίζουμε οριστικά σε όλους τους οικισμούς της χώρας (με πληθυσμό αιχμής άνω των 2000 κατοίκων) την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής δικτύων αποχέτευσης".
Η Νάξος είναι εκτός; Απόλλωνας...γιοκ!!!

Unknown είπε...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2009
ΠΡΟΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για χρηματοδότηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε σήμερα την 1η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων για χρηματοδότηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης, συνολικού [ροϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ.

Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη σημερινή Απόφαση κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για το Περιβάλλον και δίνουμε την οριστική λύση σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, αυτό της επεξεργασίας λυμάτων.
Αντιμετωπίζουμε οριστικά σε όλους τους οικισμούς της χώρας (με πληθυσμό αιχμής άνω των 2000 κατοίκων) την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής δικτύων αποχέτευσης. Έτσι, θα υπάρχει και αποτελεσματική προστασία της ποιότητας των υδάτινων αποδεκτών (ποταμών, λιμνών, ακτών, υπόγειων υδροφορέων, κ.α.). Παράλληλα, από τις υποδομές που θα δημιουργηθούν θα προκύπτουν και νερά που μπορούν να αξιοποιηθούν για άρδευση ιδίως στις ελλειμματικές περιοχές.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με τους Δήμους οι οικισμοί ανέρχονται σε 350 με πιθανότητες πολύ μικρής αύξησης.Το ποσό που διατίθεται για την χρηματοδότηση των έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης είναι 1,5 δις ευρώ και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα:
« Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», που χρηματοδοτείται από την Ε. Ένωση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Στο πρόγραμμα εριλαμβάνονται και τα απαραίτητα έργα προστασίας της υδρολογικής λεκάνης του ποταμού Μόρνου, που υδροδοτεί την πρωτεύουσα, καθώς και της λίμνης Κορώνειας στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Ξεκινάμε σήμερα, με την 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων –για έργα προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ- και προχωράμε άμεσα, στην υπογραφή και των υπολοίπων προσκλήσεων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο του ποσού και να ενταχθούν όλοι οι οικισμοί με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων.»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με την 1η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, Δημοτικές ή Διαδημοτικές Επιχειρήσεις και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για έργα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης.

ΣΤΟΧΟΙ

1)Συνολική κάλυψη των αναγκών των οικισμών σε βιολογικούς καθαρισμούς με την δημιουργία όπου απαιτείται και της απαραίτητης υποδομής αποχετευτικών δικτύων
2)Βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων της χώρας, καθώς και των ακτών κολύμβησης και των ποταμών και λιμνών που κινδυνεύουν από ευτροφικά φαινόμενα
3)Επαναχρησιμοποίηση των υδάτων που προκύπτουν μετά την επεξεργασία των λυμάτων, κυρίως για αγροτική χρήση, με προτεραιότητα στις ελλειμματικές περιοχές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ειδικές πληροφορίες και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από την ιστοσελίδα www.epper.gr της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’ (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ περίληψη της Πρόσκλησης θα δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο.

Επισυνάπτεται πίνακας των οικισμών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
1.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΝΟΥ ΤΗΝΟΣ
2.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑ
3.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ-ΒΑΡΗ
4.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΗΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ
5.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ
6.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΗΤΩΝ ΙΟΣ
7.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΟΙΑΣ ΟΙΑ
8.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΘΗΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΝ
9.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΘΗΡΑΣ ΘΗΡΑ (ΦΗΡΑ)
10.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ
11.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
12.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΦΑΝΤΟΥ ΑΦΑΝΤΟΥ
13.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
14.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΛΙΝΔΙΩΝ ΛΑΡΔΟΣ
15.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΙΓΚΑΚΙ
16.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙ
17.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΝ
18.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΥΛΙΟΝ
19.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΜΗΣ ΣΥΜΗ
20.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
21.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
22.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
23.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ ΑΓIA ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥ
24.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ ΛΑΚΙ
25.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ
26.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΑΤΜΟΥ ΣΚΑΛΑ ΠΑΤΜΟΥ

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΞΟΥ

"ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αμετανόητη η δημοτική αρχή του δήμου Νάξου, αντί να στοχεύει στον ορθολογικό προγραμματισμό για το μέλλον του νησιού, προχωρά, στην προκήρυξη μελέτης για κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του υπάρχοντος “βαφτίζοντάς’’ την αυτή τη φορά “βελτίωση ασφάλειας και λειτουργικότητας”, εμπαίζοντας τους δημότες και υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.
Το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του, πιστό και υπάκουο στις απαιτήσεις του “λόμπυ’’ της Παραλίας, συνεπικουρούμενο από την ανευθυνότητα των κυβερνητικών μανδαρίνων στην Περιφέρεια και στα Υπουργεία, αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξη της υπ’ αρ.1340/2007 απόφασης του ΣτΕ και παραβλέπει εντελώς τις θεσμοθετημένες κατευθύνσεις του Χωροταξικού του Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα:
*Αναφέρεται επί λέξει στη Χωροταξική του Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1487, 10/10/2003, άρθρο 3, κεφάλαιο Γ5, παρ. 7: «η ακριβής χωροθέτηση των συγκεκριμένων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι) θα προσδιοριστεί από χωροταξικό σχεδιασμό χαμηλότερου γεωγραφικού επιπέδου (νομό, νησί)».
*Αναφέρεται επί λέξει στην απόφαση του ΣτΕ:
1)κεφ. 12 … Το άρθρο 24 του Συντάγματος αφ ενός επιβάλλει στο κράτος την υποχρέωση προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, αφ’ ετέρου επιτάσσει την χωροταξική οργάνωση της Χώρας … η δε συνταγματική προστασία των ακτών προϋποθέτει την κατάρτιση των οικείων χωροταξικών σχεδίων, στα οποία πρέπει να εντάσσονται μεταξύ άλλων και τα … πάσης φύσεως λιμενικά έργα … (κρηπιδώματα, μόλοι, κυματοθραύστες κλπ) … «που» συνιστούν ουσιώδεις παρεμβάσεις και αλλοιώσεις των παράκτιων οικοσυστημάτων.
2)κεφ. 15 … μόνο μετά από μελέτη, η οποία θα είχε εξετάσει τη δυνατότητα χωροθέτησης ………. θα ήταν δυνατή η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του επίδικου έργου, αφού θα είχε προηγηθεί συνολική περιβαλλοντική εκτίμηση για την επιβάρυνση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του οικισμού της Χώρας της Νάξου.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι:
1.Γιατί δεν ολοκληρώνεται η Χωροταξική Μελέτη της Νάξου, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τις ενδεδειγμένες θέσεις για κατασκευή λιμανιού,
2.Ποιος εμποδίζει τον μελετητή που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια να την ολοκληρώσει,
3.Γιατί το δημοτικό συμβούλιο απορρίπτει συνεχώς τις προτάσεις του μελετητή,
4.Ποιων τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί η έλλειψη χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στο νησί μας, με τα οποία συμφέροντα οι εκλεγμένοι και μη τοπικοί άρχοντες (τρομάρα τους) έχουν απολύτως ταυτιστεί, στερώντας τον τόπο μας από τα οφέλη της επιστήμης, του ορθολογικού σχεδιασμού της ανάπτυξης, και της χρηστής διοίκησης;
5.Γιατί 4 χρόνια μετά την δημοπράτηση των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές του 2003 - 2004, η σχετική εργολαβία δεν έχει ολοκληρωθεί;
Καλούμε για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή του δήμου της Νάξου, να επιτρέψει στους μελετητές του χωροταξικού να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους, στα πλαίσια των οποίων θα καθοριστεί, το μέγεθος και η θέση του λιμανιού της Νάξου, όπως και αυτή του αεροδρομίου, περιφερειακών δρόμων, φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών, ενεργειακών εγκαταστάσεων κλπ.
Ζητάμε από τη δημοτική αρχή του δήμου της Νάξου να αντιμετωπίσει επιτέλους τους δημότες όχι ως υποτελείς, χειραγωγούμενους ημιάγριους, αλλά ως ισότιμους συνομιλητές, που έχουν άποψη και αγάπη για τον τόπο τους. Στα πλαίσια αυτά και εμείς ως πολιτικός σχηματισμός θα τοποθετηθούμε με συγκεκριμένες προτάσεις, ιδέες και θέσεις.
Ζητάμε εν κατακλείδι:
1.Την άμεση ολοκλήρωση της Χωροταξικής Μελέτης της Νάξου.
2.Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και φθορών του λιμανιού της Νάξου, ένα έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί, χρηματοδοτηθεί, έχει ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.
Νάξος 5.2.2009
Η γραμματεία της κίνησης Νάξου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Unknown είπε...

Ειναι απογοητευτικό σε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι για βιολογικούς και αποχετεύσεις να μην περιλαμβάνεται η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που τα προβλήματα με τα νερά και τα λύματα την πνίγουν. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχουν προγράμματα από τους τοπικούς άρχοντες και συντονισμός των δυνάμεων του νησιού σε μία κατεύθυνση. Έτσι παρατηρούμε τον Βρούτση να φτιάχνει κλειστά γυμναστήρια, την ΟΝΑΣ να συγκεντρώνει τους Συλλόγους της Αθήνας για να εκθέσουν τα προβλήματα στους αναρμόδιους Βουλευτές, την ΟΝΑΣ να συγκεντρώνει άλλους που λένε άλλα προβλήματα σε Δημάρχους-Έπαρχο-Νομάρχη-Περιφερειάρχη, τον Νταμπάκη να λιμενολογεί-λιμενοερωτοτροπεί, άλλους να φυτεύουν σταυρούς του μαρτυρίου στην Αμμόμαξη, άλλον να φέρνει πάλι λιμάνι κουτσό στη Χώρα και τον καθένα υπερφίαλο να προσπαθεί να πλασάρει τον εαυτό του στο προσκήνιο.
Όταν σε άλλα νησιά δουλεύανε οι δικοί μας κάνανε κονσομανσιόν.

Unknown είπε...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Το έργο που αφορά τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ηλ. ρεύματος προχωρά με γοργούς ρυθμούς,σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιων στελεχών της ΔΕΗ. Έχει ληφθεί η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση του έργου και βρίσκεται σε εξέλιξη η οριστική Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) από το ΥΠΕΧΩΔΕ, με πιθανό χρόνο λήψης της ΕΠΟ, το τέλος Ιουλίου 2009. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης με φιλικό διακανονισμό και σε τιμές αγοράς των χώρων που απαιτούνται στα νησιά Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος και Κύθνος, καθώς και ο προέλεγχος για το τι απαιτείται, για την κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων όρων δόμησης αδειοδότηση (πολεοδομική άδεια) των επιμέρους έργων (Συνεργασία με πολεοδομίες Σύρου και Νάξου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.).
Οι προδιαγραφές του έργου έχουν ολοκληρωθεί κατά 90% και αναμένεται να προκηρυχθεί αυτό εντός του 2009.
Aξίζει να σημειωθεί ότι,από την κατασκευή του έργου διασύνδεσης των Κυκλάδων με υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ηλ. ρεύματος, οι επιπτώσεις που αναμένονται θα είναι πολύ θετικές. Θα σταματήσουν τη λειτουργία τους και θα τεθούν σε ψυχρή εφεδρεία οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά Σύρο, Πάρο και Μύκονο, με αποτέλεσμα την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών σ'αυτά.
Η τροφοδότηση των Κυκλάδων με ρεύμα θα γίνεται από δύο πλευρές, από το Λαύριο, αλλά και από την Εύβοια μέσω Άνδρου, με υποβρύχια καλώδια, αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία της ηλεκτροδότησής τους, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και θα βελτιωθεί η ποιότητά της (αποφυγή υπερτάσεων ή πτώσεως τάσεως κλπ.).
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου που έγινε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, κατετέθη πρόταση τριών αρχαιολόγων –μελών του Τοπικού Συμβουλίου- να μην εγκριθεί η μελέτη για την μεταφορά του ρεύματος στην Πάρο, γιατί ο τόπος της μεταφοράς απέχει 1000-1500μ. από νησίδα με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ο δήμαρχος Ερμούπολης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων ανέπτυξε στο Συμβούλιο τα επιχειρήματα του, τονίζοντας ότι μια αλλαγή της μελέτης θα «πήγαινε» το έργο δύο με τρία χρόνια «πίσω», με καταστροφικές συνέπειες για το Νομό Κυκλάδων. Η πρόταση των αρχαιολόγων τελικά απορρίφτηκε.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές της 10ετίας του '90 η ΔΕΗ είχε εκπονήση μελέτη διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα με εναέριο καλώδιο υψηλής τάσης και τοποθέτηση πυλώνων στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο Σύρο. Το έργο άρχισε να εκτελείται και ενώ είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά του υποβρεύχιο καλωδίου στην Άνδρο και η τοποθέτηση πυλώνων υψηλής τάσης στην Άνδρο, από τα βόρεια του νησιού μέχρι τα νότια και άρχισαν να προχωρούν και στην Τήνο, μια ομάδα πολιτών της Τήνου "οι φίλοι του πράσινου" προσέφυγαν στο ΣΤΕ και πέτυχαν να σταματήσουν το έργο και στη συνέχεια να το ακυρώσουν. Και ήταν ένα έργο 13 δισ. δραχμών. Στη συνέχεια από το 2000 άρχισαν έντονες προσπάθειες και πιέσεις από κυκλαδίτες πολιτικούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη ΔΕΗ για την διασύνδεση των νησιών με υποβρύχιο καλώδιο ακτινωτά σε καθένα χωριστά και χωρίς την τοποθέτηση πυλώνων πάνω στα νησιά. Τελικά υιοθετήθηκε αυτή η πρόταση και σήμερα πλέον το οικολογικό αυτό έργο είναι στη φάση εκτέλεσης.
Τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών από τους γιγαντιαίους πυλώνες, την οφείλουμε σ' αυτούς τους ελάχιστους Τηνιακούς πολίτες-οικολόγους, που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Από τους πυλώνες δεν γλύτωσε μόνο η Άνδρος. Ίσως κάποια στιγμή να ξυλωθούν, όπως έγινε ή θα γίνει με την Τήνο.
08 Φεβρουάριος, 2009 08:06

Unknown είπε...

Αν θέλει η ΔΕΗ οικόπεδο για τις εγκαταστάσεις ας έλθει στον Απόλλωνα και να ρωτήσει τον ΟΤΕ που έμεινε ευχαριστημένος.

Unknown είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σε συνέχεια της χτεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στον Απόλλωνα έγινε απόψε και στην Κωμιακή αντίστοιχη με θέμα το αποχετευτικό πρόβλημα των δυο οικισμών.Εγινε αναλυτική αναφορά στην κατάσταση που υπάρχει και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος. Επισημάνθηκε η αδιαφορία του δήμου και τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής κινητοποίησης των κατοίκων, προκειμένου να υποχρεωθούν οι αρμόδιοι (δήμος, Επαρχείο) να δώσουν λύσεις. Η κατάσταση με τον βόθρο της Κωμιακής δεν είναι καλύτερη από εκείνη του βόθρου του Απόλλωνα, ίσως είναι και χειρότερη. Μετα από πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε: 1) να συγκροτηθει μια επιτροπή αγώνα για το πρόβλημα αυτό των δυο χωριών 2) να διοργανώσει το τοπικό συμβούλιο Λαϊκή συνέλευση το αμέσως προσεχές διάστημα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυο βόθροι και οι παρευρισκόμενοι έμαθαν πολλές αλήθειες, τις οποίες μέχρι τώρα οι αρμόδιοι απέκρυπταν.
Η επιτροπή αγώνα θα ζητήσει από τον Δήμο πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα αυτά τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε ενέργειες και κινητοποιήσεις για την άμεση επίλυση του προβλήματος και στα δυο χωριά.
Για τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στον βόθρο του Απόλλωνα, τις αστοχίες και τις παρανομίες που έχουν γίνει εκεί από την εποχή της κατασκευής του, ενημέρωσε αναλυτικά τους συγκεντρωμένους ο πολιτικός μηχανικόςΝ.Α.Λεβογιάννης.
Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις δυο αυτές συγκεντρωσεις ειναι ότι για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους να ενημερωθούν πλήρως, να ρωτήσουν και να πάρουν απαντήσεις. Το συμπέρασμα που βγήκε από τη συζήτηση για τον βόθρο του Απόλλωνα είναι ότι αυτός δεν επιδέχεται επισκευής, καθότι και οι προηγούμενες και μάλιστα η τελευταία του περασμένου καλοκαιριού δεν απέδωσαν το παραμικρό, ενώ δαπανήθηκαν,όπως είπε ο δήμαρχος, 96.000 ευρώ.

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ .

Unknown είπε...

Χθές καιγόταν το Διόδι. Η θέα του καμένου βουνού είναι αποκρουστική. Έχουν σκεφθεί οι κύριοι Βοσκοί ότι με την κακοποίηση της φύσεως και σε αντίποινα μπορεί κάποιοι άλλοι να δηλητηριάσουν τα βουνά και να χάσουν τα κοπάδια τους;

Unknown είπε...

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΝΩΤΗ, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΛ.ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΕΚΑΝΕ Η "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ"

Στην πλήρη παραποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το αιολικό πάρκου Κορώνου, που επιχείρησε η εφημ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ", και στην αναφπορά της στους συνήθεις ...ύποπτους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, αναφέροντας και τα ονόματά τους (πώς το λένε αυτό;) απάντησαν με σκληρή ανακοίνωσΉ τους οι τρεις...συνηθεις ύποπτοι.
Η αντικειμενική δημοσιογραφία και η δημοσιογραφική δεοντολογία πετΆχτηκαν από τους "δημοσιογράφους" της τοπικής εφημερίδας στο καλάθι των αχρήστων.
Το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων, που δείχνουν τεράστια ευαισθησία στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, δεν έχει φθάσει φαίνεται ακόμη σε ορισμένους στη Νάξο, που ταυτίζονται με τους οπαδούς της άναρχης και άγριας ανάπτυξης, που καταστρέφει το ευαίσθητο νησιωτικό περιβάλλον και οικοσύστημα.
"Πράσινο φώς από το ΣτΕ για την ολοκλήρωση του Αιολικού Πάρκου στη Κόρωνο" ΓΡΆΦΕΙ Η "κΥΚΛΑΔΙΚΉ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ: "Οπως είναι γνωστό 3 Ναξιώτες, συνήθεις ύποπτοι ...Γανωτή Μαρία του Κων/νου, Προμπονάε Νικόλαος του Βασιλείου και Μπαρδάνης Ιωάννης του Φλώρου...." και με τα πατρώνυμά τους παρακαλώ μην τυχόν και γίνει καμιά παρεξήγηση στην...ταυτοποίηση!!!

Ολόκληρη την απάντηση των τριών πολιτών θα τη βρείτα στη σελ. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.
ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ ΆΛΛΑ ΓΡΆΦΟΥΝ:
"Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης του άρθρου και για ποιο λόγο μας ονομάζει «συνήθεις υπόπτους», προφανώς γι αυτόν κάθε πολίτης που ασκεί το δικαίωμά του να προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας είναι ύποπτος, ίσως μάλιστα προληπτικά πρέπει να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται" ή να ...προπηλακίζεται και να μεταδημοτεύει σε κανένα ξερονήσι...λέμε εμείς!!!
"Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε προσωρινή διακοπή ως προς τη λειτουργία του Αιολικού Πάρκου Κορώνου μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής.Αυτό σημαίνει ότι έκανε δεκτή την αίτησή μας ως προς το σκέλος του άμεσου κινδύνου για τα πουλιά από την έναρξη της λειτουργίας του"!!!
Καικλείνουν την επιστολή τους οι τρεις επώνυμοι και με πολλούς τίτλους προσφοράς Ναξιώτες: "ας μας πουν από πού κι ως πού περίμεναν ότι, έχοντας αφιερώσει τη ζωή μας για να τη διατήρηση και την προστασία της φύσης του νησιού μας, ανιδιοτελώς και χωρίς προσωπικό όφελος, θα αφήναμε να περάσει έτσι ένα έργο που δεν σέβεται τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη που το συνοδεύει, αλλά και τα γκρεμισμένα γεφύρια, τον Εναέριο και ίσως και άλλα που θα αποκαλυφθούν στην πορεία…".

Ολόκηρη η επιστολή των τριών στη σελ. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

eligmos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Χτες συγκεντρώθηκαν οι φορείς της Κωμιακής στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και όρισαν συντονιστική επιτροπή για τους βιολογικούς Κωμιακής-Απόλλωνα και έβγαλαν ανακοίνωση, που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: "Στόχος της επιτροπής είναι η ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος και του ΒΙΟ.ΚΑ , για όλο το Δ.Δ Κορωνίδας, η άμεση προώθηση των διαδικασιών για δημιουργία ΝΕΟΥ ή ΝΕΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία, ώστε να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων κατά τον καλύτερο τρόπο μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι χρόνια. Ουδέποτε αυτά αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα σοβαρότητα από τις Δημοτικές, Επαρχιακές και Νομαρχιακές αρχές.
Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των επισκεπτών της.
Καταστρέφεται η οικονομία και το περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι λένε: «Θα μας αναγκάσουν να φύγουμε και εμείς που μείναμε εδώ ή ότι και οι περιοχές που αναπτύσσονται θα καταντήσουν με τα ίδια προβλήματα.»
Κύριο κριτήριο σε όποιο μέτρο προσπαθούν να λάβουν οι αρμόδιες αρχές είναι το πώς θα γλυτώσουν τα πρόστιμα που μπαίνουν όπως στην περίπτωση του ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα που είναι εντελώς παράνομος...".
Και καλούν σε λαϊκή συνέλευση τους κατοίκους της Κωμιακής και του Απόλλωνα προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν, για να προωθηθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις των προβλημάτων αυτών. Όλοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης και καλούν όλους τους Κωμιακίτες και Απολλωνιάτες να συστρατευτούν μαζί τους στην κοινή αυτή προσπάθεια.
12 Φεβρουάριος, 2009 23:51

Unknown είπε...

To 'H IΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" δεν είναι τυχαίο.Έτσι επιτέλους, Κωμιακίτες και Απολλωνιάτες ενωθείτε και αγωνιστείτε στο να σταματήσετε να διαιωνίζεται η κατάσταση με τους ΒΙΟΚΑ των δύο χωριών.Με τις κινητοποιήσεις σας αλλά και με τις κινητοποιήσεις τις δικές μας πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί η οριστική λύση.

Unknown είπε...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Πολλοί ρωτούν τι θα γίνει μετά και από αυτές τις προσφυγές εναντίον των παράνομων αποφάσεων του δήμου Δρυμαλίας. Πολλά πρέπει να γίνουν. Τώρα μόλις αρχίσαμε.
1) Όπως έγινε στο χωριό Επιτροπή Αγώνα για τους βιολογικούς, το ίδιο πρ΄πει να γίνει και εδώ στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό.
2) Αν ο Περιφεριάρχης απορρίψει τις προσφυγές, που δεν θα το τολμήσει γιατί θα παρανομήσει κι αυτός ή αν εν πάση περιπτώσει επιχειρήσει να ...ρίξει στα μαλακά τον ομογάλακτό του Δήμαρχο Δρυμαλίας,οπως λεκανε στις πρώτες προσφυγές, τότε θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Τότε πρέπει να γίνουν από όλους εμάς αναφορές και καταγγελίες εναντίον πλέον του Περιφερειάρχη, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Πρωθυπουργό, στην Βουλή κια όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.
3) Αν ο Δήμαρχος επιχειρήσει να ξαναπεράσει απ' το Δημ. Συμβούλιο τις αποφάσεις αυτές, τότε και αυτος θα πρέπει να καταγγελθεί στις ποραπάνω ανώτερες Αρχές.
Αυτά προς το παρόν.

Unknown είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ FAX:
2281085090 ΚΑΙ 2281088896
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΩΡΩΝ

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΞΟΥ (ΠΕ.ΚΙ.Ν.) ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Έχουμε από κοντά και με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθήσει το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού του Απόλλωνα που αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες.

Από το 1992 που λειτουργεί ο Βιο.Κα. (μετά από μελέτη του Επαρχείου Νάξου) και χωρίς σύννομη αδειοδότηση, η συντήρηση και η επίβλεψή του από τις αρμόδιες Επαρχιακές και Δημοτικές Αρχές είναι πλημμελής, ενώ ο οικισμός του Απόλλωνα επεκτείνεται και η επιβάρυνση για τον Βιο.Κα. αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, ο Βιο.Κα. έχει ημερομηνία λήξης: Δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, πρακτικά αλλά και τυπικά, αφού ήδη η ρύπανση από τα λύματα, η θολότητα και ο αφρισμός είναι καθημερινή κατάσταση στον όμορφο κόλπο του Απόλλωνα.
Ο Δήμος Δρυμαλλίας, με πρόσφατη απόφασή του Δ.Σ., ανέθεσε απ’ ευθείας την μελέτη για την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» και αδειοδότηση του υπάρχοντος Βιο.Κα. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και τον Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μετά από προσφυγές 66 ενδιαφερομένων.
Το Δ.Σ. του Δήμου Δρυμαλίας όμως, παρέμεινε απτόητο και, παρά τις «οδηγίες χρήσεως» της απορριπτικής απόφασης, εξέδωσε νέα, πανομοιότυπη απόφαση και ανέθεσε απ’ ευθείας την μελέτη στον ίδιο μελετητή. Πρωθύστερα εκδόθηκε και παρόμοια απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως και οι δύο αυτές αποφάσεις θα ακυρωθούν από την Περιφέρεια για τους ίδιους λόγους που ακυρώθηκε η προηγούμενη.
Θεωρούμε ότι δίκαια ο κόσμος στην Κωμιακή και στον Απόλλωνα έχει αγανακτήσει από την προκλητική αμέλεια και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που πρωτίστως απειλεί την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Απόλλωνα και κατόπιν την οικονομία και ανάπτυξη του τόπου αυτού. Είναι μάλιστα προφανές ότι οι σπασμωδικές και παράνομες αυτές κινήσεις του Δήμου στόχο έχουν την «απαλλαγή» των όποιων υπευθύνων από τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες και δεν υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον για το πρόβλημα.
Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, ο Δήμος Δρυμαλίας ή το Επαρχείο Νάξου θα είχαν προ ετών δρομολογήσει τις διαδικασίες για επιλογή θέσης, μελέτη και περιβαλλοντική έγκριση για μια αποτελεσματική, νόμιμη και ασφαλή μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού.

Το Δ.Σ. της Πε.Κι.Ν. πιστεύει ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και στην Κωμιακή και στον Απόλλωνα με ενιαία και σοβαρή αντιμετώπιση. Καλεί τους αρμόδιους, χωρίς υπεκφυγές και υποκρισία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν αυτά για τα οποία εκλέχτηκαν. Δηλώνει την συμπαράστασή του στους δημότες Δρυμαλίας και ειδικά στους κατοίκους της Κωμιακής και του Απόλλωνα και την πρόθεσή του να βρεθεί στο πλάι τους στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις τους.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν.
14 Φεβρουάριος, 2009 13:16

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟ.ΚΑ ΤΟΥ Τ.Δ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Η Συντονιστική επιτροπή, που συστάθηκε με σκοπό τη διεκδίκηση επίλυσης του παραπάνω προβλήματος, σας ενημερώνει για τα θέματα που ανέλαβε να προωθήσει:

1. Συνάντηση και συνεργασία με τοπικούς φορείς και ενημέρωση των Συλλόγων της Αθήνας.
Έγινε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και ενημερώθηκαν εγγράφως οι φορείς της Αθήνας, τους οποίους και καλέσαμε να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα.

2. Συνάντηση με τον δήμαρχο, με σκοπό να μας ενημερώσει εγγράφως για όποια κίνηση έχει κάνει ο Δήμος προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά και μας ζήτησε να κάνουμε αίτηση για να μας δεχτεί, μετά τη συνέλευση που έχει προγραμματίσει.

3. Σύγκληση λαϊκής συνέλευσης, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο, για την ενημέρωση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
Δεν έγινε, επειδή ο δήμαρχος προγραμμάτισε συνελεύσεις στις 18-2-09 στον Απόλλωνα και στις 20-2-09 στην Κωμιακή.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, καλούμε όλη την τοπική κοινωνία να παρευρεθεί στις συνελεύσεις και να διεκδικήσει τους κοινούς στόχους μας που είναι:

1) Η ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού και ΒΙΟΚΑ για όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας.

2) Η άμεση προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημιουργία νέου ή νέων ΒΙΟΚΑ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία.

3) Ο Δήμος που έχει την ευθύνη, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, να ενεργήσει για την σωστή διαχείριση των λυμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος.

4) Να ασκηθεί πίεση στο Δήμο, το Επαρχείο, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια, για οριστική, ουσιαστική και γρήγορη υλοποίηση των παραπάνω.

Τέλος στις συνελεύσεις να απαιτήσουμε, ο κ. Δήμαρχος να μας παράσχει πλήρη στοιχεία για τις όποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος προς την κατεύθυνση αυτή.
Να μη δεχτούμε τις όποιες δικαιολογίες ή υποσχέσεις για μελλοντικά σχέδια.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Unknown είπε...

ΝΕΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο φιλόλογος Ν.Ι.Λεβογιάννης με σύντομη ανακοίνωσή του φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από γραπτές πηγές του 18ου αιώνα, που μαρτυρούν την ύπαρξη του αρχαίου μόλου και του αρχαίου δρόμου στον Απόλλωνα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση και το γραπτό ντοκουμέντο στη σελίδα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & IΣTOΡIA.

parliamentarian είπε...

Στην Νάξο ο Παν.Ρήγας

Στη Νάξο βρέθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δήμου Δρυμαλίας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Φιλότι.Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου η αισιοδοξία για τη νίκη του κινήματος στις επερχόμενες εκλογές ήταν διάχυτη, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο κ. Ρήγας. Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε ότι:«Η κυβέρνηση Καραμανλή χωρίς σχέδιο πλεύσης, χωρίς πυξίδα οδηγεί το σκάφος της ελληνικής οικονομίας κατευθείαν στις ξέρες της οικονομικής κρίσης.

Unknown είπε...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των κατοίκων του Απόλλωνα, αλλά και μερικών Κωμιακιτών, έγινε απόψε η συγκέντρωση για τον βιολογικό. Ο Δήμαρχος προσπάθησε να ξεσηκώσει τους κατοίκους εναντίον όσων έλεγαν την πραγματικότητα για τον βόθρο.Μερικοί Απολλωνιάτες, 3-4 συνολικά οι γνωστοί θορυβοποιοί, διέκοπταν τη συνεδρίαση με φωνές, απειλές κ.λπ. όσους ήταν αντίθετοι με αυτά που έλεγε ο δημαρχος.
Τελικά η αλήθεια ακούστηκε και οι περισσότεροι πείστηκαν ότι ο υπάρχων βιολογικός δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όμως ο δήμαρχςο επέμεινε να εκδοθεί ψήφισμα. Προτάθηκαν δυο ψηφίσματα, ένα του δημάρχου και ένα της Συντονιστικής επιτροπής. Ο δήμαρχος ζητούσε να τον εξουσιοδοτήσουν να ενεργ΄σει ώστε να συντηρηθεί ο υπάρχων βόθρος. Το άλλο ψήφισμα κατετέθη απ' την Συντονιστική επιτροπή. Τελικά ψηφίστηκε οριακά το ψήφισμα του σημάρχου.εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει στη συντήρηση ξανά του βόθρου, αλλά και τη...νομιμοποίησή του.
Ο παριστάμενος δ/ντής της Πολεοδομίας Νάξου και Νομαρχιακός σύμβουλος τόνισε ότι ο υπάρχων βόθρος είνια ολοκληρωτικά παράνομος, δεν υπάρχουν οι άδειες που απαιτούνται για ένα τέτοιο έργο. Παρόντες επίσης ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Η μειοψηφία δεν έκανε παρουσία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Αύριο θα γράψουμε αναλυτικά όσα συνέβησαν στη συνέλευση.

Unknown είπε...

Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ορισμένοι Απολλωνιάτες 3-4 συνολικά, εκείνοι που φώναζαν για το αλιευτικό τη γνωστή φράση:"Δε νζτι θέμενε. Να φύετε σπό 'πσ", εκείνοι που προπηλάκισαν το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2006 τα πρόσωπα που αντιδρούσαν στο λιμενικό τερατούργημα, πρωτοστάτησαν και στη συνέλευση, με φωνές και διαμαρτυρίες, αλλά και προσπάθεια να επιτεθούν και να χειροδικήσουν, εναντίον προσώπων που έλεγαν την αλήθεια και προσπαθούσαν να περιγράψουν την πραγματικότητα για τον βόθρο. Όποιος διαφωνούσε με τον δήμαρχο ήταν εχθρός του Απόλλωνα κι ακούστηκαν πάλι οι απειλές: "να φύετε από πα...καταστρέφετε τον Απόλλωνα". Η διαφορά με το παρελθόν ήταν ότι αυτοί έχουν γίνει μειοψηφία πλέον. Οι περισσότεροι ΑΠολλωνιάτες ήθελαν να ακούσουν, να μάθουν την αλήθεια, να δουν τι θα γίνει με το τεράστιο πλέον πρόβλημα του βόθρου.
Ο δήμαρχος δυστυχώς δεν πήγε να ενημερώσει, αλλά ούτε και να ακούσει, πήγε να πετύχει τη συνεναιση των κατοίκων για να...μην κάνει τίποτα, για να μείνει η κατάσταση ως έχει και ο Θεός...βοηθός το καλοκαίρι.

Unknown είπε...

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όλοι ανέμεναν την παρουσία στη συνέλευση του ...Συλλόγου Απολλωνιατών, για να εκφράσει την αγωνία των μελών του για ένα καθαρό Απόλλωνα, μια καθαρή θάλασσα το καλοκαίρι. Ο Σύλλογος Απολλωνιατών έλαμψε και πάλι διά της απουσίας του, ούτε...φωνή ούτε ακρόαση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ανυπαρξία και την κατάρρευσή του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ και δεν υπάρχει, γιατί έχασε όλα του τα ερείσματα στον Απόλλωνα, του έμειναν οι 4-5 γνωστοί πρωταγωνιστές των αποδοκιμασιών και των προπηλακισμών.
Ο Έπαρχος Νάξου, Κωμιακίτης την καταγωγή, δεν παρουσιάστηκε επίσης, ούτε και οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι πλην του Αλέκου Μυλωνά.
Το ενδιαφέρον τους για τον Απόλλωνα επιβεβαιώνεται διά της ...απουσία τους.

Unknown είπε...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΕ

Με κυνηγούν κάποιοι που δεν αγαπούν τον τόπο, με πάνε στα δικαστήρια, μου βάζουν πρόστιμα. Τα Χριστούγεννα δεν ...υπήρχε πρόβλημα στο βιολογικό, μια...σακκούλα τον είχε φράξει και αυτό ήταν όλο, τον ξεφράξαμε και ...λειτούργησε. Αν ακυρωθούν, είπε, πάλι οι αποφάσεις από την Περιφέρεια, θα είναι υπεύθυνοι αυτοί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται και ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΕ.
Με τη μελέτη που θα κάνουμε ο βόθρος θα λειτουργήσει καλύτερα.
Αυτά τα σημαντικά κια...δημοκρατικά είπε ο κ. Δήμαρχος στους Απολλωνιάτες.

Unknown είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΟΥΣΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από τη μεριά της αντιπολίτευσης στον δήμο δεν ήταν κανένας παρών. Αυτό σχολιάστηκε αρνητικά και συνδυάστηκε με την συνολικότερη στάση τους στο πρόβλημα του Απόλλωνα. Παρόντες μόνο εκπρόσωποι της παράταξης του ΚΚΕ με την υποψήφια δήμαρχο Ευδ. Ψαρρά η οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στον δήμαρχο για την πολιτική που ακολουθεί. Κατήγγειλε ότι δεν λέει την αλήθεια, ότι άλλα λέει στο δημ. συμβούλιο, άλλα στις διάφορες συνεντεύξεις, άλλα εδώ απόψε.
Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της ΠΕ.ΚΙ.Ν. και διαβάστηκε η ανακοίνωση που έχει βγάλει για το πρόβλημα του βόθρου. Ο Δήμαρχος επιχείρησε και σ’ αυτό το ζήτημα να πει ψέματα, ότι δήθεν η ΠΕ.ΚΙ.Ν. άλλαξε απόφαση μετά την ενημέρωση που της έκανε ο μελετητής κ. Β. Θεωνάς. Η παρευρισκόμενη εκπρόσωπος της ΠΕ.ΚΙ.Ν. όμως δήλωσε ότι αυτή είναι η θέση της ΠΕ.ΚΙ.Ν. και δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Από τους δυο τοπικούς συμβούλους του Απόλλωνα απουσίαζε ο ένας και δεν υπήρξε τοποθέτηση από την δεύτερη που ήταν παρούσα.
Οι Απολλωνιάτες τελικά με οριακή πλειοψηφία 5-6 ψήφων ψήφισαν να "εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να κάνει...ο,τι νομίζει για να λειτουργήσει ο βόθρος".
Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό και το καλοκαίρι θα είναι τα πράγματα όπως και τα...Χριστούγεννα, ίσως και χειρότερα. Από δω και πέρα φυσικά την ευθύνη θα την έχουν οι ίδιοι οι Απολλωνιάτες και ιδιαίτερα εκείνοι οι ελάχιστοι πλέον, που με τις φωνές και τις αντιδράσεις τους, κάθε φορά που κάποιος επιχειρούσε να πει κάτι αντίθετο με αυτά που έλεγε ο δήμαρχος, τον διέκοπταν και προσπαθούσαν να τον προπηλακίσουν.
Όμως η αλήθεια ακούστηκε, τόσο διά στόματος του Νομαρχιακού συμβούλου και προϊσταμένου της Πολεοδομίας Αλέκου Μυλωνά, όσο από τον πολιτικό μηχανικό Ν.Α. Λεβογιάννη και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Κωμιακής Βαγγέλη Κορρέ.
Ο Αλ. Μυλωνάς ανέλυσε τρία σοβαρότατα ζητήματα σχετικά με τον βόθρο. 1) ότι αυτό το έργο είναι καθολοκληρίαν παράνομο, δεν έχει καμιά άδεια κατασκευής και λειτουργίας. 2) ότι δεν πρόκειται από καμιά υπηρεσία να πάρει τώρα εκ των υστέρων οποιαδήποτε άδεια και γι αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες και 3) τόνισε ότι, όσα ακούγονται για πρόθεση του δήμου να υποχρεώσει τους κατοίκους να κάνουν στεγανούς βόθρους, στερούνται σοβαρότητας, τέτοιες διαδικασίες δεν επιτρέπονται και δεν προβλέπονται από κανένα νόμο.
Ο Δήμαρχος απάντησε στον κ. Μυλωνά με την φράση: "Μα είντά αι αυτά που λες Αλέκο"!!!
Ο μηχανικός Ν.Α.Λεβογιάννης με έγγραφα και στοιχεία απέκρουσε όλα τα επιχειρήματα του δημάρχου, επισήμανε ότι οι 300 που έκαναν τις προσφυγές ζητούν την ακύρωση των δυο αποφάσεων του δήμου, αλλά η Περιφέρεια θα κρίνει αν οι αποφάσεις αυτές είναι νόμιμες ή παράνομες. Επομένως τις απειλές του να τις απευθύνει στην Περιφέρεια και όχι στους πολίτες. Ο δήμος, τόνισε, είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων και το θαλάσσιο περιβάλλον και στον αγώνα αυτόν που κάνουν η συντριπτική πλέον πλειοψηφία των κατοίκων και όλων των Απολλωνιατών δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησε ο Βαγγέλης Κορρές, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις της έτσι όπως αποτυπώνονται στην ανακοίνωση που έχουν βγάλει και πρότεινε ένα ψήφισμα με τις θέσεις τους για νέο ΒΙΟΚΑ και για άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, τονίζοντας ότι ο υπάρχων βιολογικός δεν επιδέχεται πλέον άλλης επισκευής. Κατήγγειλε τη συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί την Επιτροπή και απαίτησε να του υποβάλουν εγγράφως αίτηση για να τους ορίσει συνάντηση. Προηγουμένως ο δήμαρχος είχε επιχειρήσει να διαστρεβλώσει και αυτό το γεγονός.
Ο δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση και εναντίoν του blog ακριβώς γιατί αποκαλύπτει την αλήθεια, γιατί ασκεί κριτική, γιατί μέσα απ’ αυτό έγινε η τεράστια ομολογουμένως κινητοποίηση των Απολλωνιατών.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ-Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Unknown είπε...

Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Στην εβδομαδιάια εφημερίδα της Νάξου "ΜΑΣΚΑ" της 13-2-2009 δημοσιεύτηκε το παρακάτω σχόλιο για τον βόθορο του
Απόλλωνα.

"γιατί επιμένει ο δήμαρχςο Δρυμαλίας να...νομιμοποιήσει τον παράνομο και ρυπογόνο βιολογικό του Απόλλωνα;

Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες προσφυγές ετοιμάζονται να καταθέσουν στην Περιφέρεια ντόπιοι και ΑΘηναίοι Απολλωνιάτες για δεύτερη φορά, εναντίον της απόφασης του δημ, συμβουλίου Δρυμαλίας, που επιμένει να...νομιμοποιήσει το καθολοκληρία παράνομο κτίσμα του βιολογικού του Απόλλωνα-βόθρο τον λένε οι κάτοικοι. Ακυρώθηκε η πρώτη απόφαση, αλλά ο δήμαρχος την επανέφερε στο δημ. συμβούλιο...για να ξαναακυρωθεί.
Δ΄ξμαρχε, αντι να τρως τον καιρό σου με την αδιέξοδη αυτή ιστορία, γιατί δεν ψάχνεις να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα, που ναι μεν το κληρονόμησες, αλλά έχεις υποχρέωση να το λύσεις;
Για να γλυτώσεις από τα πρόστιμα και τις μηνύσεις πρέπει να βρεις λύση, αλλιώς , νόμιμος ξενόμιμος ο βόθρος του Απόλλωνα, θα ρυπαίνει τη θάλασσα και θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και όχι μόνο.
Προβλέπει κανένας νόμος, δήμαρχε, ότι μπορεί κάποιος να προκαλεί ρύπανση νομίμως;
Μπορεί κάποιος να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών νομίμως;
Εκτός αν εσείς εκεί απάνω έχετε ...άλλους νόμους".

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟ.ΚΑ ΤΟΥ Τ.Δ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ


Μετά τη συνέλευση στις 18-02-09 στον Απόλλωνα και τα όσα διαδραματίστηκαν σ’ αυτήν, η Συντονιστική Επιτροπή σας γνωρίζει τα εξής:
1. Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου, για το κλίμα έντασης που πυροδότησε με άσχημους χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες για άτομα που συμμετείχαν στη συνέλευση.
2. Καταδικάζει τον τρόπο που εκβίασε η Δημ. Αρχή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, βάζοντας το δίλημμα ή να αποδεχτούν οι κάτοικοι την πρότασή της ή να ετοιμάσουν τους βόθρους τους και να βρουν μέρος να μεταναστεύσουν.
3. Κρίνει παράνομη και καταχρηστική την ψηφοφορία, η οποία δεν έχει καμιά νομική ισχύ, παραποιώντας η Δημ. Αρχή τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων που επικαλέστηκε.
4. Τέλος ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή την πρόταση της εναλλακτικής λύσης, σε περίπτωση μη αδειοδότησης του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Unknown είπε...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ Ο,ΤΙ ΠΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ: Η ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

Στη συνέλευση του Απόλλωνα ο Σύλλογος Κορωνίδας μέσω του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κωμιακής ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ με όποια απόφαση θα πάρει η Λαϊκή Συνέλευση. Ο Σύλλογος Απολλωνιατών δήλωσε...απών...

Unknown είπε...

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας είπε απόψε στη συνέλευση της Κωμιακής ότι τον κάλεσαν από την Πειφέρεια για να συζητήσουν το πρόβλημα του βόθρου του Απόλλωνα.
Από τη δήλωση αυτή του δημάρχου, αλλά και από το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην Περιφέρεια για τους χειρισμούς του δημάρχου συμπεραίνουμε ότι έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει νομιμοποίηση του παράνομου, ρυπογόνου και επικίνδυνου για την υγεία βόθρου. Κάποιες υπηρεσίες φαίνεται πως έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αδειοδοτήσουν το τερατούργημα αυτό. Η κτηματική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας, υπεύθυνη για την δημόσια περιουσία, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενημερώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει νομιμοποίηση. Ας σημειωθεί ότι αυτή η υπηρεσία έχει κάνει πρόσφατα αυτοψία στον Απόλλωνα.

Unknown είπε...

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΉ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον Κωμιακιτών έγνε απόψε η Λαϊκή Συνέλευση στην Κωμιακή με θέμα το πρόβλημα της αποχέτευσηε στην Κωμιακή και τον Απόλλωνα. Οι συγκεντρωμένοι επικύρωσαν ομόφωνα την συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής, την εξουσιοδότησαν να συνεχίσει το έργο της για την επίλυση του αποχετευτικού και προτάθηκε αν θέλουν και άλλα πρόσωπα να μπουν στην Επιτροπή, αλλά δεν υπήρξαν νέες προτάσεις ή αυτοπροτάσεις. Ομόφωνο ήταν και το ψήφισμα όπως το κατέθεσε η συντονιστική επιτροπή με τις προτάσεις για νέο ενιαίο ΒΙΟΚΑ και αντιμετώπιση του προβλήματος του Απόλλωνα μέχρι την κατασκευή του νέου ΒΙΟΚΑ. Θέλουμε τόνισαν εδώ και τώρα καθαρή θάλασσα κια καθαρό Απόλλωνα. Οεπανειλημμενα ο δήμαρχος διαφοροποίησε τις απόψεις του. Άλλοτε έλεγε ότι θα γίνιε μελέτη για τη σωστή λειτουργία του βόθρου και άλλοτε έλεγε πως ό,τι και να γίνει ο βόθρος δεν διορθώνεται. οΙ κατόικοι της Κωμιακής κατάλαβαν απόψε ότι ο δήμαρχος δεν έχει πρόθεση να λύσει το πρόβλημα. Εϊναι όμως γεγονός ότι αποδέχτηκαν με ικανοποίηση τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής. Ο δήμαρχοςεπανειλημμένα διέψευσε τον εαυτό του, έδειξε ανέτοιμος να δώσει λύσεις, ρνώ ζητούσε από τους κατοίκους να του προτείνουν λύσεις.

Unknown είπε...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Συζήτηση παρεμπιπτόντως έγινε και για τις ανεμογεννήτριες και διαπιστώθηκε ότι οι Κωμιακίτες είναι αρνητικοί στην εγκατάσταση στα βουνά της Κωμιακής των μεταλλικών αυτών τεράτων. Η προειδοποίηση ήταν σαφέστατη και συνεπώς η αντίδραση δεδομένη.
Δεν πρόκειται να αφήσουν οι Κωμιακίτες εγκατάσταση αιολικών πα΄ρκων στην ευρύτερη περιοχή της Κωμιακής.

Unknown είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ;

Στη χτεσινή λαϊκή συνέλευση φάνηκε περίτρανα η έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος του βόθρου του Απόλλωνα.
Ο δήμαρχος άλλα έλεγε την μια στιγμή και άλλα την άλλη. Οι αντιφάσεις ήταν ολοφάνερες.
ειπε κάποια στιγμή ότι ο μελετητής έχει ήδη κάνει τη μελέτη για την αδειοδότηση του βόθρου. Τον διέψευσε όμως η Πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ που πήρε το λόγο και του είπε ότι ρώτησε επί τόπου τον μελετητή τηλεφωνικά και τη διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάνει καμιά τέτοια μελέτη.
Επέμεινε ο δήμαρχος κάποια στιγμή ότι με τη μελέτη θα νομιμοποιηθεί ο βόθρος και θα γίνουν πάλι επισκευές και βελτιώσεις ώστε να λειτουργήσεισωστά. Μετά από λίγο όμως δήλωσε πως ο...χρονος ζωής του βόθρου έχει λήξει, άρα δεν επιδέχεται βελτιώσεων.
Πολλές φορές οι ομιλητές είπαν στο δήμαρχο ότι δεν λέει την αλήθεια, ότι δεν απαντά σε τίποτα, ότι δεν θέλει να λύση το πρόβλημα.
Απάντηση δεν πήραν.

Unknown είπε...

TO ΚΑΝΑΛΙ ΖΕΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙ

Unknown είπε...

EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ

Εμμέσως πλην σαφώς οι Κωμιακίτες ομόφωνα και δυνατά είπαν στον δήμαρχο, ότι εδώ είναι...Βαλκάνια δεν είναι παίξε...γέλασε.
Είπαν ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ στη νομιμοποίηση-μονιμοποίηση που επιδιώκει να κάνει στοον ΒΟΘΡΟ- ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα.
Είπαν ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ και στο ξεκοίλιασμα των βουνών.
Επικύρωσαν με ομόφωνη απόφαση τη συγκρότηση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία ουσιαστικά τέθηκε επί κεφαλής των κατοίκων στον αγώνα για την διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τα χωριά μας που η κακά λειτουργία των Καποδιστριακών δήμων τα έχει οδηγήσει σε μαρασμό.
Είπαν:ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
*ΟΧΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΜΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ

Unknown είπε...

ΠAΡOYΣA H ΠE.KI.N. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Θετική κρίνεται η παρουσία της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν.) στις λαϊκές συνελεύσεις του Απόλλωνα και της Κωμιακής. Στην Κωμιακή επί κεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΕ.ΚΙ.Ν. ήταν η Πρόεδρός της Σοφία Χερουβίμ, η οποία έκανε και ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στο θέμα.
Η υποστήριξη όμως της αξιοπιστίας ενός μελετητή, που του έχει ανατεθεί από τον Δήμο να βρει τρόπους να...νομιμοποιήσει τον παράνομο βόθρο, βλάπτει το κύρος και την αξιοπιστία της ιδιαίτερα χρήσιμης για το νησί Οικολογικής αυτής οργάνωσης.
Δεν πρέπει να λησμονεί η Πρόεδρος της ΠΕ.ΚΙ.Ν. αλλά και τα στελέχη της ότι τα κινήματα των Οικολόγων σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα συγκρούονται με τις κάθε λογής εξουσίες και τα κατεστημένα και δρουν σε πολλές περιπτώσεις ακτιβιστικά.
Ας υπερασπιστεί δημόσια τις επιλογές και τις μελέτες του ο ίδιος ο μελετητής.
Σε κάθε περίπτωση όμως μια μελέτη για έναν ΒΙΟΚΑ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ειδικοτήτων επιστημόνων. Ο εν λόγω μελετητής-φυσικός στην ειδικότητα- δεν μπορεί να γνωματεύσει για θέματα δομικά, χωροταξικά, ρύπανσης, υγείας κ.λ.
Αντί λοιπόν να τον υπερασπίζεται η ΠΕ.ΚΙ.Ν. ας βγεί ο ίδιος να δηλώσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Του έχει ανατεθεί η μελέτη νομιμοποίησης του άθλιου τερατουργήματος στον Απόλλωνα; Έχει ο ίδιος προχωρήσει αυτή τη μελέτη; Είναι ο ίδιος άτυπος έστω σύμβουλος του δημάρχου στο θέμα αυτό; Κι αν είναι τι δουλειά έχει η ΠΕ.ΚΙ.Ν. να συνεργάζεται μαζί του;

Unknown είπε...

OI ...ΑΠΟΝΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Με εξαίρεση τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Αλέκο Μυλωνά, που έδωσε το παρόν του και στις δυο κρίσιμες λαϊκές συνελεύσεις στην Κωμιακή και τον Απόλλωνα, με καθοριστικής μάλιστα σημασίας παρεμβάσεις, ουδείς άλλος Νομαρχιακός σύμβουλος εκ Νάξου παραβρέθηκε. ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ. ΑΠΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ.
Γιατί άραγε;

Unknown είπε...

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Τη συμπαράστασή του στη Συντονιστική Επιτροπή της Κωμιακής και του Απόλλωνα για το πρόβλημα της αποχέτευσης εξέφρασε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή στο "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM" στη Νάξο στα μέσα της εβδομάδας ου πέρασε. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε ότι έχει κι ο ίδιος καταθέσει προσφυγή εναντίον των δυο αποφάσεων του δημ. συμβουλίου Δρυμαλίας και της δημ/κής επιτροπής. Εξέφρασε την απορία και την έκπληξή του για τις ενέργειες του Δήμου Δρυμαλίας και διερωτήθηκε πώς γίνεται να θεωρεί ο δήμαρχος Δρυμαλίας ότιένας...νόμιμος βιολογικός καθαρισμός επιτρέπεται από τη νομοθεσία να ρυπαίνει και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και πώς φαντάζεται ο δήμαρχος ότι μπορεί να αποφύγει τους ελέγχους και τα πρόστιμα αν βγάλει άδειες λειτουργίας σοτν βόθρο αυτό. Τόνισε επίσης ότι οι ευθύνες για τον βόθρο ανήκουν τόσο σ' εκείνους που τον έχτισαν παράνομα μέσα στη θάλασσα και πάνω σε μπάζα (1990-1993), όσο και σε όλους τους κοινοτικούς και δημαρχιακούς παράγοντες από το 1990 μέχρι σήμερα. Επισήμανε επίσης ότι το 2003, με αφορμή τα χρήματα που διέθεσε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών στην περιοχή από τις θεομηνίες, είχε ο ίδιος τότε προτείνει την κατασκευή νέου σύγχρονου βιολογικού σε άλλη θέση, αλλά η τότε δημ. αρχή δεν θέλησε να προχωρήσει σ' αυτή τη ριζική λύση και προτίμησε την εκτετμένη επισκευή του υπάρχοντος, η οποία κόστισε 100 εκ. δραχμές. Κάλεσε τέλος τον δήμαρχο Δρυμαλίας να προχωρήσει στις διαδικασίες κατασκευής νέου πραγματικού ΒΙΟΚΑ σε άλλη θέση και επειδή αυτό θα χρειαστεί πολύ χρόνο, τον κάλεσε να βρει άμεσα λύσεις για να ανακουφιστεί προσωρινά ο Απόλλωνας από τη ρύπανση που προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον ο υπάρχων βιολογικός.

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟ.ΚΑ του Τ.Δ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
της Λαϊκής συνέλευσης, στην Κωμιακή, την Παρασκευή 20-2-2009, με θέμα «Αποχευτευτικό και ΒΙΟΚΑ Τ.Δ. Κορωνίδας».
1. Επικυρώνει ομόφωνα την υπάρχουσα Συντονιστική Επιτροπή, την οποία θεωρεί επαρκή.
2. Ψηφίζει τις προτάσεις της παραπάνω επιτροπής, που είναι:

Α) Η ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού και ΒΙΟΚΑ για όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας.
Β) Η άμεση προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών, για τη δημιουργία νέου ή νέων ΒΙΟΚΑ,σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία.
Γ) Ο Δήμος που έχει την ευθύνη, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, να ενεργήσει για την σωστή διαχείριση των λυμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος.
Δ) Να ασκηθεί πίεση στο Δήμο, το Επαρχείο, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια, για οριστική, ουσιαστική και γρήγορη υλοποίηση των παραπάνω.
Ε) Η Δημοτική Αρχή να ενημερώνει άμεσα τους κατοίκους, μέσω της Συντ. Επιτροπής, με γραπτά και έγκυρα στοιχεία, για όλες τις ενέργειες που κάνει, για την επίλυση του προβλήματος, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος.

3. Εξουσιοδοτεί τη Συντ. Επιτροπή, να συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι την οριστική λύση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ.?

Στη σελίδα ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ δημοσιεύεται ενδιαφέρον άρθρο του Κ.Βερνίκου, Προέδρου του Συλλόγου Σαγκριωτών και μέλους του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. από τους διεκδικητές της ...καρέκλας του Προέδρου της ΟΝΑΣ.
Το άρθρο αυτό αναφέρεται στον απολογισμό του έργου του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ τη χρονιά που πέρασε και λέει πολλές και πικρές αλήθειες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΟΝΑΣ.

γράφει: "Το έργο που παρήχθη , κατά την γνώμη μου είναι πενιχρό έως ανύπαρκτο. Η ευθύνη βεβαίως έχει επιμερισμούς και αποδέκτες. Βαραίνει πρωτίστως τον Πρόεδρο, κατόπιν την Εκτελεστική Γραμματεία και τέλος ολόκληρο το Δ.Σ., το οποίο όμως δεν έχει την δυνατότητα παρέμβασης καθόσον ελέγχεται πλειοψηφικά από την ηγετική ομάδα"...
Αλλού: "η ηγεσία δεν προώθησε κάποιο από αυτά. Αρκέστηκε στον προγραμματισμό εθιμοτυπικών επισκέψεων"...

Σε άλλο σημείο: "- Δεν πέτυχε στην ενότητα των Συλλόγων"...
- Οργάνωσε Συνέδριο στην Νάξο με πλήρη αποτυχία.
- Συμμετείχε ως διοργανώτρια στο Συνέδριο της Κωμιακής, στο οποίο η ηγεσία της επιλεκτικά και εν αγνοία του Δ.Σ. πρότεινε για βράβευση, από το Συλλογικό κίνημα, άτομα της παρέας της, αγνοώντας άτομα που διαμόρφωσαν την ιστορία της Ο.ΝΑ.Σ , προκαλώντας αρνητικά σχόλια."...
Αλλού: "- Κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εκδήλωση της κοπής της πίτας , με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την βράβευση της επιτροπής σύνταξης του περιοδικού Ναξιακά."...
Αλλού: "- Τέλος αντιδρώντας το Δ.Σ σε αντικανονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της ηγεσίας, την ανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή της κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2ας Φεβρουαρίου 2009. Την παραίτηση του προέδρου ακολούθησε και ο Ά αντιπρόεδρος, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι παραιτείται και από μέλος του Δ.Σ.
Σημειωτέον ότι έγινε επιτόπια προσπάθεια αλλαγής της γνώμης των, όμως και οι δύο επέμεναν στις παραιτήσεις των. Πολλά ακούστηκαν περί ακύρωσης των παραιτήσεων"...

Ολόκηρο το ...καφτό άρθρο στη σελίδα ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Unknown είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΠΡΔΑΝΗ- ...ΜΙΛΗΣΕ

Όπως είπε σήμερα η Μπράουν στο σταθμό της ο ανύπαρκτος και απών τον τελευταίο καιρό από όσα συμβαίνουν στον Απόλλωνα Σύλλογος "Απολλωνιατών-ΟΠΑΔΩΝ ΜΠΑΡΔΑΝΗ" με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση της Λαϊκής συνέλευσης που έγινε στον Απόλλωνα. Ο επίτιμος δηλ, ιδιοκτήτης του "μαγαζιού" βγήκε ευθέως και καλύπτει τον Δήμαρχο στην αγωνιώδη προσπάθειά του να ...νομιμοιποιήσει τον βόθρο, που υπονομεύει το μέλλον του Απόλλωνα και βλάπτει την υγεία των κατοίκων. Αγνοεί ο κ. Επίτιμος ότι ΤΟ ΨΉΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΌΛΛΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΈΛΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΤΟΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ Ν ΑΠΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ.
Μπράβο στον Σύλλογο Απολλωνιατών-οπαδών του δημάρχου Δρυμαλίας.
Οι μάσκες πλέον έπεσαν!!!
Μια λέξη τους ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ

Unknown είπε...

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟ "ΘΕΜΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ...ΜΕΛΕΤΗ

Για γέλια και για κλάμματα είναι τελικά η κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο Δρυμαλίας, κανένας δεν μπορεί να ...μαντέψει τη σκέψη, τις προθέσεις και τα τερτίπια της ηγεσίας του Δήμου Δρυμαλίας. Ξέρουν άραγε τι κάνουν ή δεν ξέρουν;
Απόψε στο δημ. συμβούλιο υπάρχει θέμα για κάποια "αναγνωριστική μελέτη" έτσι τη λένε (τι θα πει αυτό κανένας δεν ξέρει) που έφτιαξε, γράφουν η ...Αναπτυξιακή εταιρία, για τη μετεγκατάσταση του ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα.
Τι είναι πάλι αυτό το κουφό; Γιατί δεν είπε κάτι σχετικό ο Δήμαρχος στις δυο λαϊκές συνελεύσεις; Γιατί το απέκρυψε από τους κατοίκους; ή μήπως το...σκέφτηκε μετά; Και τελικά τι από όλα ισχύει;!!! Αυτά που είπε στα δυο χωριά ή αυτά που θα πει, αν πει, απόψε στο δημ. συμβούλιο;
Εκτός αν η παρέμβαση της Περιφέρειας και ο φόβος του...λαού τους έχει τρομάξει.
Η αποψινή συνεδρίαση, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη εμφάνιση του "Συλλόγου Απολλωνιατών", φανερώνουν την αγαστή συνεργασία τους και τον συντονισμό των ενεργειών τους στο παρασκήνιο. Ένα είναι βέβαιο ότι το δυναμικό Κίνημα των πολιτών Κωμιακής και Απόλλωνα θα δώσει και πάλι σκληρή απάντηση στις όποιες μηχανορραφίες τους και θα τις ακυρώσει.

Unknown είπε...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" σήμερα στην πρώτη της σελίδα:
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αυτούς τους τίτλους έχει η "Κυκλαδική" σήμερα στην πρώτη της σελίδα, όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, για τον βόθρο του Απόλλωνα. Στις μέσα σελίδες δεν γνωρίζουμε ακόμη τι γράφει, αλλά απ' τους τίτλους συμπεραίνουμε ότι θεωρεί τις προσφυγές των κατοίκων...εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος.
Αν είναι έτσι μάλλον δεν έχουν ενημέρωση για όσα έχουν συμβεί και άθελά τους δίνουν σανίδα σωτηρίας στον εν απογνώσει δήμαρχο Δρυμαλίας.
Προς τι τότε η παρέμβαση της Περιφέρειας;
Το πράγμα είναι απλούστατο και το έχουμε επισημάνει χιλιάδες φορές: ο κύριος δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα έστω και προσωρινά. Τα πρόστιμα θέλει ο άνθρωπος να γλυτώσει, που δεν είναι και λίγα, ενώ αναμένονται και άλλα. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος του. Πού ξανακούστηκε, διαδικασία με σημαντικές μάλιστα δαπάνες νομιμοποίησης ενός απόλυτα παράνομου τερατουργήματος που ρυπαίνει τη θάλασσα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων; Και πώς αντιλαμβάνεστε εσείς την κατάσταση;
Ένας "νόμιμος" βιολογικός όταν ρυπαίνει δεν τον πιάνει ο ..νόμος; έχει...ασυλία;
Βροχή πέφτουν και θα πέφτουν οι προσφυγές, αλλά βροχή θα πέφτουν και τα πρόστιμα, αν συνεχίσει να βλέπει έτσι παράλογα και με αυτό τον απίθανο τρόπο το πρόβλημα ο δήμαρχος.
Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι εκεί πάνω η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά. Την υπόθεση αυτή και όχι μόνο την έχει πάρει στα χέρια του ο ίδιος ο λαός, που μέσα από τις κινητοποιήσεις εξαφάνισε τα διάφορα κατεστημένα τύπου "Συλλόγου Απολλωνιατών", που λειτουργούσαν χρόνια εκεί ανενόχλητα και κρατούσαν τους κατοίκους στο σκοτάδι σκόπιμα, για να του λένε αυτά που εκείνοι ήθελαν. Ο κόσμος όλους αυτούς τους έβαλε στη γωνία και προχωρεί μπροστά με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση και ο νοών νοείτω!!!

parliamentarian είπε...

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π. ΡΗΓΑΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ


Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία στο νησιωτικό χώρο διατύπωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Ρήγας Παναγιώτης κατά την διάρκεια συζητήσεως του θέματος στην Υποεπιτροπή Νησιών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.Ο κος Ρήγας στην αρχή της ομιλίας του τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ειδικών δημόσιων πολιτικών, που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες του νησιώτικου χώρου. Έτσι, απαιτείται η εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής για την υγεία, που θα στηρίζεται στην δημιουργία , λειτουργία και στήριξη ενός νησιωτικού Ε.Σ.Υ. Το νησιωτικό υγειονομικό σύστημα χρειάζεται κατ’ αρχήν αποκεντρωμένη διοίκηση και εποπτεία. Η κατάργηση από την Κυβέρνηση των ΠΕΣΥ(ΔΥΠΕ) στο νησιώτικο χώρο έχει καταστήσει το σύστημα υγείας εντελώς αδιοίκητο.
Η δημιουργία μονάδων υγείας οφείλει να γίνεται στη βάση ενός ολοκληρωμένου, στρατηγικού σχεδιασμού, έτσι ώστε να μην κατασκευάζονται υγειονομικές υποδομές απρογραμμάτιστα και τυχαία με κίνδυνο να παραμείνουν ανενεργές ή υποστελεχωμένες στο μέλλον.
Οι νέοι οργανισμοί λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων είναι πρωταρχική αναγκαιότητα, για να υπάρξει ικανοποιητική στελέχωση με γιατρούς ειδικοτήτων των νοσοκομείων των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων του νησιωτικού χώρου.
Η στήριξη του νησιωτικού Ε.Σ.Υ. απαιτεί εφαρμογή πολιτικών κινήτρων, οικονομικών και θεσμικών για τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας στον νησιωτικό χώρο. Απαιτείται η πλήρης αξιοποίηση των υπηρεσιών της τηλεϊατρικής και η ενίσχυση του τομέα της προληπτικής ιατρικής. Στον τομέα την ψυχικής υγείας, που σήμερα έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζονται στήριξη και ενίσχυση των δομών που λειτουργούν στο νησιωτικό χώρο.
Τέλος, ο κος Ρήγας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός αυτόνομου νησιωτικού Ε.Κ.Α.Β., που θα καλύπτει με τρόπο αξιόπιστο τις ανάγκες διακομιδής των ασθενών από τα νησιά σε κατάλληλες υγειονομικές μονάδες του κέντρου ή της περιφέρειας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πολιτική για την υγεία και κυρίως δεν έχει νησιωτική πολιτική.
Οφείλουμε ως αρμόδια επιτροπή να συμβάλουμε στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα αντιμετωπίζουν τα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας του νησιώτικου χώρου, κατέληξε ο κος Ρήγας.

Unknown είπε...

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

Το θέμα του δημ. συμβουλίου με τίτλο: « Έγκριση της αναγνωριστικής μελέτης που εκπονήθηκε από την ΑΡΙΑΔΝΗ και αφορά την μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα και την ενιαία πιθανόν αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος της ευρύτερης περιφέρειας Κορωνίδας», είναι άνευ αντικειμένου γιατί όπως πληροφορηθήκαμε η ΑΡΙΑΔΝΗ δεν έχει εκπονήσει, ούτε έχει αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για νέο ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα. Τι νόημα έχει αυτό το θέμα και τι επιδιώκει μ' αυτό η δημοτικη αρχή είναι άγνωστο. Πρόκειται για στάχτη στα μάτια εκείνων των ελάχιστων Απολλωνιατών που δεν θέλουν ακόμη να δουν και να ακούσουν.
Η σύσκεψη στην Περιφέρεια, που αναβλήθηκε λόγω καιρού, θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Το βέβαιο είναι ότι οι επί κεφαλής της Περιφέρειας ασχολούνται ουσιαστικά πλέον με το πρόβλημα αυτό του Απόλλωνα και έχουν πλήρη και σε βάθος ενημέρωση για το θέμα, χάρη στο πρωτοφανές, όπως λένε, γεγονότος της κατάθεσης εκατοντάδων προσφυγών εναντίον των παράνομων αποφάσεων του δημ. συμβουλίου και της πρωτόγνωρης στα δεδομένα των νησιών κινητιοποίησης που έγινε μέσα απ' το διαδίκτυο. Οι παράγοντες της Περιφέρειας έχουν πλήρη και σε βάθος ενημέρωση από τα blogs.

Unknown είπε...

H "ΚOΡΩΝΙΔΑ" ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Φαίνεται πως υπό την πίεση των γεγονότων και της Συντονιστικής Επιτροπής έσπασε η άτυπη, υπαρκτή όμως από παλιά,συμφωνία μεταξύ των δυο Συλλόγων για το μοίρασμα της περιοχής. Καιρό είχε ο Σύλλογος Κορωνίδας και η εφημερίδα του να ασχοληθούν με τα προβλήματα του Απόλλωνα. Λέξη δεν έχει γράψει η "Κορωνίδα" για το αλιευτικό καταφύγιο, για τον αρχαίο μόλο, για τον βόθρο μέχρι πριν το τελευταίο φύλλο. Ούτε είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου πάρει θέση μέχρι τελευταία στο θέμα αυτό. Η κατάθεση προσφυγής εναντίον των αποφάσεων του δημ. συμβουλίου ήταν φαινεται η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα για τον Σύλλογο και για την "Κορωνίδα", όπως δείχνει και το άρθρο του ίδιου του Προέδρου του Συλλόγου για τον βόθρο, έστω κι αν αναφέρεται σε όσα έχουν συμβεί μέχρι τον Δεκέμβριο 2008. Ως τώρα ο Απόλλωνας "ανήκε" στον άλλο "Σύλλογο".
Πολύ σοβαρές και ενδιαφέρουσες αυτές οι εξελίξεις που συμβαίνουν στον Σύλλογο Κορωνίδας, αρκεί να έχουν και συνέχεια.
Δεν πάει εξ άλλου πολύς καιρός που είδαμε στην "Κορωνίδα" και στο "ρεπορτάζ" της για την εκδήλωση στη μνήμη του Μανδηλαρά στο Γαλάτσι, αντί για τη φωτογραφία του ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, κάποια άλλη, αντί για την περίληψη της ομιλίας του Γλέζου που ήταν κεντρικός ομιλητής, τον χαιρετισμό κάποιου άλλου. Δεν ήταν τυχαίες ενέργειες εκείνες.
Κάτι σημαντικό λοιπόν συνέβη εκεί το τελευταίο διάστημα. Θα δείξει.
Προς το παρόν μένουμε σε αναμονή κρατώντας μικρό καλάθι.

Unknown είπε...

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Ευχάριστη εικόνα βλέπεις περνώντας από τα δυο φράγματα των Εγγαρών και της Φανερωμενης. Έχουν και τα δυο υπερχειλίσει, γεγονός που προδικάζει ότι το καλοκαίρι το νησί δεν θα διψάσει, αρκεί να υπάρξει σωστή διαχείριση του νερού.

Unknown είπε...

ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΧΙΛΙΑ ΒΡΥΣΗ-ΛΑΜΠΟΣ-ΑΜΠΡΑΜ ΘΑ ΥΔΡΕΥΤΟΥΝ Η ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΙΡΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ;

Το φράγμα της Φανερωμένης είναι γεμάτο ήδη, αλλά κανένας δεν γνωρίζει τι θα νίνει με το τελειωμένο εδώ και δυο χρόνια έργο ύδρευσης των παραπανω οικισμών. Ο δήμος Δρυμαλίας λέει κάποια μισόλογα, χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίσει υπεύθυνα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το έργο και δεν λειτουργεί.

Unknown είπε...

Η "ΚΟΡΩΝΙΔΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για πρώτη φορά υστερα από πολλά χρόνια φαίνεται πως το Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας αποφάσισε να εκδίδει το ίδιο την εφημερίδα του.
Στο φύλλο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες (Οκτώβριος-Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2008) αναφέρονται τα εξής:
Ιδρυτής-Ιδιοκτήτης: Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου
Εκδότης: Νίκος Μιχ. Χωριανόπουλος (Πρόεδρος Συλλόγου)
Συντάσσεται από επιτροπή.
Ακόμη και το τυπογραφείο που τυπώνεται η εφημερίδα άλλαξε. Στο φύλλο αυτό υπάρχουν αλλαγές στο περιεχόμενο, στη θεματολογία και στον αριθμό των σελίδων (8σέλιδη) .
Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό έχουμε αρκετά κείμενα σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής.
Είναι φανερό ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου προσπαθεί να χαράξει μια καινούρια πορεία για την εφημερίδα αυτή με βάση τη σσημερινή πραγματικότητα. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το υποστηρίξουμε και ευχή όλων μας είναι να να πετύχει. Η ανανέωση ποτέ δεν βλάφτει και η εφημερίδα αυτή έχει τη δική της ιστορία μέσα απ' την οποία έχει αποκτήσει και τη δική της φυσιογνωμία, που είναι πασίδηλο ότι τα τελευταία χρόνια είχε αλλοιωθεί υπερβολικά.

Unknown είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ;

Διάβασα σε άλλο blog ότι το νερό του φράγματος της Φανερωμένης δεν είναι...καθαρό και ότι γι αυτό δεν υδρεύονται οι οικισμοί από Φανερωμένη μέχρι Αμπράμ, ενώ το έργο της ύδρευσης (δίκτυο, δεξαμενή, διυληστήριο) είναι έτοιμο εδώ και καιρό.
Το νερό του φράγματος της Φανερωμένης είναι καθαρό, αλλά ως νερό που συγκεντρώνεται σε ταμιευτήρα πρέπει να διυλίζεται πριν φθάσει στις βρύσες των σπιτιών. Αυτό γίνεται από τον Δήμο Νάξου που υδρεύεται από αυτό το φράγμα και όχι από τη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών μετα και τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τα λύματα της αποχέτευσης Κυνιδάρου.
Το έργο της ύδρευσης των οικισμών από Φανερωμένη μέχρι Αμπράμ έχει και διυληστήριο.
Γιατί δεν έχει φθάσει ακόμη το νερό του φράγματος εκεί;
Η απάντηση που δίνεται από τον Δήμο είναι κι αυτή ασαφής και περίεργη και μάλλον αποτελεί προσπάθεια δικαιολόγησης της ανικανότητας του δήμου Δρυμαλίας να αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα. Ο σωλήνας, λένε, που τραβάει το νερό μέσα απ' το φράγμα έχει τοποθετηθεί πολύ βαθειά κοντά στον πυθμένα του φράγματος και τραβάει...λάσπη και γι αυτό το νερό που φθάνει στον Κάμπο είναι λάσπη. Αν αυτό αληθεύει γιατί ο Δήμος δεν φρόντισε τόσον καιρό που ήταν άδειο το φράγμα να ανεβάσει τον σωλήνα στο ύψος που έπρεπε, ώστε να μην παίρνει αυτός λάσπη;
Έχει υποχρέωση ο Δήμος να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει, ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, αλλά και ανησυχία στους κατοίκους. Το ίδιο πρέπει να πράξει και η αντιπολίτευση στον Δήμο, έργο της οποίας είναι η ύδρευση των οικισμών αυτών.
Ένα φράγμα που τροφοδοτείται με νερό από το βουνό "Κόρωνος" και από μια περιοχή με πολλές πηγές και χωρίς ανθρώπινες δρασητριότητες (ούτε αγροτικές δραστηριότητες υπάρχουν πλέον σ' αυτή την περιοχή)συγκεντρώνει νερό καθαρό, τουλάχιστον από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ας μην προτρέχουμε λοιπόν να βγάζουμε συμπεράσματα που δημιουργούν ανησυχίες στον κόσμο.

Unknown είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΑΝΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Ζητήσαμε από τον πρώην δήμαρχο Δρυμαλίας κ. Γιάννη Τζουάννη, επί δημαρχίας του οποίου μελετήθηκε και κατασκευάστηκε το έργο της ύδρευσης των οικισμών από Φανερωμένη μέχρι Αμπράμ, να μας δώσει πληροφορίες για το έργο αυτό, αλλά και για το ζήτημα της ποιότητας του νερού του φράγματος και όσων λέγονται ως δικαιολογίες για τη μη υδροδότηση των οικισμών από αυτό το έργο. H ενημέρωση που μας έδωσε είναι πολύ διαφωτιστική και άκρως ενδιαφέρουσα.
1) Ο μελετητής του έργου ύδρευσης των οικισμών από Φανερωμένη μέχρι Αμπράμ από το φράγμα, προκειμένου το 2004 να συντάξει τη μελέτη του έργου και κυρίως του ταχυδιϋλιστηρίου, που ήταν απαραίτητο, ζήτησε από τον δήμο Δρυμαλίας να σταλούν δείγματα νερού του φράγματος στο Χημείο του κράτους, προκειμένου να γνωρίζει την ποιότητα του νερού, αλλά και τα συστατικά του, ώστε να σχεδιάσει το κατάλληλο ταχυδιϋλιστήριο.
Το χημείο του κράτους απάντησε (2004) ότι το νερό είναι άριστης ποιότητας και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεσή του, με βάση τα οποία σχεδιάστηκε και προβλέφθηκε ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός για το ταχυδιϋλιστήριο.
2)Το έργο εκτελέστηκε, έγινε το ταχυδιϋλιστήριο, οι δεξαμενές, το δίκτυο κ.λπ. Οι δημοτικές εκλογές ανέκοψαν την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου και επί 1,5 χρόνο παρέμεινε εκεί που βρισκόταν πριν από τις εκλογές , ενώ είχαν απομείνει ελάχιστες μόνο εργασίες και κυρίως η ηλεκτροδότησή του.
3) Κατασκευάστηκε επί πλέον χωριστό δίκτυο και εγκαταστάσεις για άρδευση της περιοχής.
4) Τι άλλαξε από το 2004 στην περιοχή της λεκάνης απορροής του φράγματος ώστε να υπάρχουν, αν υπάρχουν, προβλήματα στην ποιότητα του νερού ;

Unknown είπε...

ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΔΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-ΑΜΠΡΑΜ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΘΕΝ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Με αφορμή οσα δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Τζουάννης έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Από το φθινόπωρο του 2008 έγινε η ηλεκτροδότηση του παραπάνω έργου (ταχυδιϋλιστήριο και δεξαμενή) στον Κάμπο και όλοι ανέμεναν τη λειτουργία του. Το γεγονός ότι την περίοδο εκείνη είχε αδειάσει το φράγμα λόγω της υδροδότησης της Χώρας, δεν προκάλεσε αντιδράσεις των κατοίκων των οικισμών.
Η μη λειτουργία του όμως ως σήμερα, που πλέον το φράγμα είναι γεμάτο, χωρίς να υπάρξει μάλιστα καμιά ενημέρωση από τον δήμο, προκαλεί ανησυχίες και προδικάζει τις προθέσεις του δήμου να μην υδρευτούν οι οικισμοί ούτε φέτος το καλοκαίρι..
Οι φήμες περί ακαταλληλότητας του νερού, που κυκλοφορούν ανεπίσημα, προκαλούν πολλά ερωτηματικά.
Τι άλλαξε δραματικά στην περιοχή του φράγματος και στην λεκάνη απορροής, ώστε αυτό το νερό από άριστο το 2004 να είναι τώρα ακατάλληλο; Και αν είναι ακατάλληλο, πώς ο δήμος Νάξου υδρεύει την πόλη, όλα τα χωριά του και τους παραθαλάσσιους οικισμούς από αυτό; Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της λεκάνης που τροφοδοτεί το φράγμα με νερό δεν υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες.
Το πιθανότερο είναι ότι ο δήμος Δρυμαλίας δεν ενδιαφέρεται για την υδροδότηση των αναπτυσσόμενων αυτών οικισμών. Για ποιο πρόβλημα εξ άλλου της περιοχής της Κωμιακής ενδιαφέρθηκε και ποιο έλυσε η σημερινή δημοτική αρχή;
πρέπει να τονίσουμε ότι το φράγμα βρίσκεται κατά το ήμισυ τουλάχιστον στην γεωγραφική περιοχή της πρώην Κοινότητας Κορωνίδας του δήμου Δρυμαλίας και ο Δήμος έχει δικαιώματα στη δαχείριση του νερού, δικαιώματα τα οποία διεκδίκησε και κατοχύρωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τη σημερινή που φαίνεται πως έχει αδιαφορήσει.
Υπάρχουν εξ άλλου πολλές φήμες ότι ο δήμος Δρυμαλίας έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων του στο φράγμα υπέρ του δήμου Νάξου και κυρίως για να μην παρατηρηθεί έλλειψη νερού στην τουριστική περιοχή της Νάξου.
Έτσι αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς έχει εγκαταλειφθεί.
Καλούμε τον Δήμαρχο Δρυμαλίας να ξεκαθαρίσει υπεύθυνα και δημόσια το πρόβλημα αυτό και να απαντήσει συγκεκριμένα για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Είναι ακατάλληλο το νερό του φράγματος και με βάση ποιες εξετάσεις;
Υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία μεταξύ των δυο δήμων να μην υδροδοτηθούν οι οικισμοί της περιοχής από Φανερωμένη μέχρι Αμπράμ;

Unknown είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

δεν είναι πολλές οι πληροφορίες για το τι έγινε στη γνωστή σ΄ύσκεψη στης Περιφγέρεια την περασμένη εβδομάδα με θέμα τον βόθρο του Απόλλωνα.
Εκείνο που γνωρίζουμε έιναι ότι πήραν μέρος πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι τόνισαν σε όλους τους τόνους στον δήμαρχο Δρυμαλίας ότι αποκλείεται να αδειοδοτηθεί και να μονιμοποιηθεί το τερατούργημα του βόθρου στον Απόλλωνα. Για το τι πρόκειται να γίνει φαίνετια πως ο δήμαρχος έφυγε με ...΄'αδεια καλάθια. Αλλά το τρποπάρι της νομιμοποίησης του το σταμάτησαν. Αυτό φυσικά προδικάζει και την ακύρωση τωνα ποφάσεων εναντίον των οποίων έγιναν οι προσφυγές.
Στη σύσκεψη μάθαμε ότι έδωσε το παρόν και ο Έπαρχος Νάξου, οπότε περιμένουμε να ανακοινώσει τις προτάσεις και παρεμβάσεις του για ένα έργο που αφορά το χωριό του και που ήταν έργο του Επαρχείου Νάξου.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλό θα είναι να απευθυνθεί και στον Κωμιακίτη Έπαρχο, τόσο για να ενημερωθεί επί του θέματος, όσο και για να ζητήσει τη συμβολή του στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Unknown είπε...

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

"Αντί να καυχιέται ο βουλευτής μας Γιάννης Βρούτσης για την κατασκευή ΒΙΟΚΑ σε νησιά των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, δεν κάνει κάτι και για τον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα;".
Καλά τα λες κύριε στα "ΔΡΥΜ-ΑΛΗΤΙΚΑ" της εφημερίδας ΑΠΟΨΗ ΣΚΑΔΟΥ-ΜΕΣΗΣ, αλλά ο κ. Βρούτσης παίρνει ψήφους και από άλλα νησιά, σιγά που τον νοιάζουν τα ψηφάκια των δακτύλων του ενός χεριού στον Απόλλωνα.

Unknown είπε...

Ο κ. ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με το κύριο άρθρο της "Κορωνίδας" σε συνάντηση του Επάρχου Νάξου και των Δημάρχων Νάξου αποφασίστηκε να μπουν σε προτεραιότητα χρηματοδοτησης οι ΒΙΟΚΑ Απεράθου, Κωμιακής και Απόλλωνα.
Τι σημαίνει αυτό; Θα γίνει ο ΒΙΟΚΑ της Απειράνθου!!!

parliamentarian είπε...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο νέος Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε εχθές με το Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν οι αναγκαίες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των Κυκλάδων.
Ο κ. Βρούτσης έθεσε στον Υπουργό όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και ζήτησε περισσότερες δημόσιες επενδύσεις για την κατασκευή νέων αεροδρομίων και σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ τόνισε και την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των θαλάσσιων και αεροπορικών διασυνδέσεων των νησιών.
Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης ανέδειξε ως άμεσες προτεραιότητες:
Την κατασκευή (ολοκλήρωση) του νέου αεροδρομίου της Πάρου.
Την επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου και την κατασκευή νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Την επέκταση του αεροδρομίου της Μήλου.
Την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου λιμανιού στη Βλυχάδα της Σαντορίνης.
Τη βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών σε Άνδρο, Πάρο, Νάξο, Σύρο και Φολέγανδρο.
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ) τουριστικών και αλιευτικών καταφυγίων όπως αυτά της Αλυκής Πάρου, Αδάμαντα Μήλου, Αντιπάρου, Τήνου, Ανάφης και Κιμώλου.
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκληρωμένης μελέτης που αφορά "τα παραδοσιακά μονοπάτια της Πάρου".
Από την πλευρά του, ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε το βουλευτή Κυκλάδων για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι:
Τα έργα που αφορούν τα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου και Πάρου θα τεθούν προς συζήτηση στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει σύντομα με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη.
Το έργο ανάδειξης και προστασίας του δικτύου παραδοσιακών μονοπατιών της Πάρου, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη στο Υπουργείο, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Όλες οι μελέτες έργων από το νομό Κυκλάδων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και πιο ειδικά τα τουριστικά καταφύγια των Κυκλάδων θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα στα προγράμματα χρηματοδότησης του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Το νομοσχέδιο για τον τουρισμό ήδη βρίσκεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και προβλέπεται ότι θα ψηφιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Με το νομοσχέδιο αυτό δίνονται λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αφορούν στην λειτουργική τακτοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, στην λειτουργική τακτοποίηση για τις πισίνες και στην έκδοση αδειών που αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού.
Τέλος, ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Βρούτση να επισκεφθούν μαζί τα νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Η πρώτη επίσκεψη σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στο νησί της Σαντορίνης, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Κυκλαδίτες και τους θεσμικούς φορείς των Κυκλάδων στο συνέδριο που ετοιμάζεται από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου με θέμα τον καταδυτικό τουρισμό.

Unknown είπε...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ-ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Πληροφορούμαστε ότι σήμερα συναντήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Κωμιακής-Απόλλωνα με τον Δήμαρχο Δρυμαλίας ύστερα από αίτημά της για να ενημερωθεί σχετικά με τη σύσκεψη στην Περιφέρεια.
Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση της επιτροπής με τον δήμαρχο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι θετικά μετά από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου φαίνεται πως πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις με τη σύμφωνη γνωμη και του Δημάρχου,ο οποίος φαίνεται πως κατάλαβε το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθούσε μέχρι τώρα.Φαίνεται λοιπόν πως δρομολογούνται θετικές εξελίξεις στο θέμα του βόθρου του Απόλλωνα.
Ο Δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι ο σημερινός βιολογικός του Απόλλωνα πρέπει να φύγει από το σημείο που βρίσκεται, ότι δεν θα ανατεθεί τελικά αναγνωριστική μελέτη στην ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ και ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος το επόμενο άμεσο διάστημα σε προκήρυξη μελέτης για κατασκευή νέων ΒΙΟΚΑ στα χωριά Κόρωνος, Σκαδό, Μέση, Κωμιακή, Απόλλωνα. Επομένως δεν τίθεται πλέον και θέμα νομιμιοποίησης του βόθρου του Απόλλωνα.
Πληροφορίες επίσης από αξιόπιστες πηγές της Περιφέρειας λένε ότι στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους και έγινε αποδεκτό από όλους και από τον δήμαρχο Δρυμαλίας ότι ο σημερινός βιολογικός του Απόλλωνα, ο βόθρος όπως τον λέμε εμείς, έχει τελειώσει οριστικά για τον Απόλλωνα.
Η Συντονιστική Επιτροπή έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Έπαρχο Νάξου.

Unknown είπε...

ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΟΜ. ΣΥΜΒΥΟΛΟΣ ΑΛ. ΜΥΛΩΝΑΣ

Από τη συνάντηση που είχε αήμερα η συντονιστική Επιτροπή με τον Έπαρχο Νάξου δεν προέκυψε κάτι το νεότερο σχετικά με το ρπόβλημα του βόθρου του Απόλλωνα. Ο Έπαρχος δήλωσε στα μέλη της Συντονιστικής την εκτίμησή του ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο βόθρος από το σημείο που βρίσκεται και ότι είναι παράνομος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα κια τους δήλωσε ότι αυτό θα γίνει αν το ΣτΕ απορρίψει την προσφυγή των 86 Απολλωνιατών. Εχει άραγε κάποιες πληροφορίες ο κ. Έπαρχος ή απλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Δεν είπε όμως με τι χρήματα θα γίνει αυτό το έργο και πότε, αφου΄ούτε τα κονδύλια υπάρχουν πλέον, αλλά ούτε και το...Γ΄ ΚΠΣ.
Ως προς το ΣτΕ, κοντός ψαλμός αλληλουιά!!!

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αλέκος Μυλωνάς, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή, επανέλαβε τις απόψεις του, όπως τις είχε διατυπώσει και στις λαϊκές συνελεύσεις ότι ο βόθρος είναι παράνομος, ότι δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί, ούτε να νομιμοποιηθεί, ότι κανένας δεν μπορεί να επιβάλει στεγανούς βόθρους,ούτε να αφήσει το καλοκαίρι τον Απόλλωνα χωρίς στοιχειωδη μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο Αλ. Μυλωνάς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Συντονιστική Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποχέτευσης του Απόλλωνα και της Κωμιακής.

13 Μάρτιος, 2009 00:22

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΩΜΑΙΚΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Πολύ θετικά σχόλια ακούγονται στα Κωμιακίτικα κια ΑΠολλωνιάτικα στέκια της Νάξου και της Αθηνας για τη δράση και τον δυναμισμό της Συντονιστικής Επιτροπής του χωριού. Αυτή η ομάδα προσώπων εκπέμπει φρεσκάδα και αγωνιστικότητα, έχει άποψη για τα προβλήματα, είναι ανοιχτή σε όλους και έχει αποκαταστήσει επικοινωνία με πολλούς Κωμιακίτες που βρίσκονται εκτός Νάξου. Καλά εξακριβωμένες πληροφορίες μας λένε ότι για το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια πολλοί γνωστοίσυμπατριώτες μας, οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στα στελέχη της Επιτροπής.

Unknown είπε...

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο Δήμος Νάξου στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF για την «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή σαν συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Καλούμε όλους πολίτες του νησιού μας το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30 και για μια ώρα να σβήσουν τα φώτα και να μειώσουν με κάθε τρόπο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος δηλώνοντας έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF για ένα βιώσιμο μέλλον.
Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι και οι πολίτες του νησιού μας νοιαζόμαστε και είμαστε ευαισθητοποιημένοι για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του πλανήτη μας.
Ο Δήμαρχος Νάξου
Νικόλαος Μαράκης

Unknown είπε...

Αναφορικά με το αλιευτικό καταφύγιο και τη θέση του Επάρχου που διατείνεται ότι το λιμάνι στον Απόλλωνα θα γίνει αν απορριφθεί η προσφυγή των 86 από το ΣτΕ έχω να πω τα εξής:
α. Δηλαδή κύριε Έπαρχε αν το ΣτΕ δεχθεί την προσφυγή των 86 αυτόματα λέει όχι σε λιμάνι στον Απόλλωνα; Όχι βέβαια. Το ΣτΕ αν δεχθεί την προσφυγή των 86 λέει όχι στις κουταμάρες που όλοι εσείς οι κατώτεροι των περιστάσεων (Δημαρχία, Επαρχείο, Νομαρχία) παρουσιάσατε σαν λιμάνι.
β. Δηλαδή κύριε Έπαρχε άλλη λύση δεν υπάρχει για τον Απόλλωνα; Μόνον οι κουταμάρες που άρον-άρον στα μουλωχτά πήγατε να περάσετε;
Τέλος πάντων κύριε Έπαρχε, και κάθε παραγοντίσκος αυτού του τόπου, θα βάλετε ποτέ μυαλό;

Faflidona είπε...

Ποιος είσαι εσύ που μιλάς για μυαλό; Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, όλοι εσείς κρατάγατε ομπρέλα. Δε θέλετε κανένα έργο, όχι το συγκεκριμένο ή όπως σχεδιάστηκε. Αυτό λένε τα γραφτά σας και οι πράξεις σας. Τώρα κολώνετε λίγο, βάζετε νερό στο κρασί σας, γιατί σας έχουν καταλάβει όλοι και όχι μόνο οι Απολλωνιάτες

Unknown είπε...

Όπως το αντιλαμβάνεσαι faflidona. Πάντως τον Απόλλωνα τον σώσαμε από τους σωτήρες του. Από ότι έχεις καταλάβει ο Απόλλωνας θα διατηρήσει την γραφικότητα του σε πείσμα εκείνων που ήθελαν το ντουβάρι των 5,10 μέτρων. Περαστικά σας.

Unknown είπε...

Και που είσαι faflidona. Εμείς θέλουμε έργα που "υπακούουν" στην ελληνική νομοθεσία. Όχι έργα που αποφασίζει κάποιος "λίγος" μέσα ατην συμμορία των δημοσίων υπηρεσιών της Νάξου και τα εκτελούν οι ίδιοι που τα σκέφθηκαν και τα κάνουν σαν τα μούτρα τους. Βλέπε ΒΙΟΚΑ. Και πάλι περαστικά σε όλους σας.
Μάθαμε το δρόμο (σας) και θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Δημοκράτες.

Unknown είπε...

ΠΟΣΟ 500.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ 2001 ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΚΞΟΥ
ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ...ΛΕΟΝΤΟΣ ΠΗΡΕ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΩΝΟΣ.
Η ΚΩΜΙΑΚΗ ΠΗΡΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Το Δεκέμβριο του 2001, με αφορμή τις καταστροφές που έγιναν από τις πλημμύρες στην περιοχή από Κόρωνο μέχρι Απόλλωνα, το Υπουργείο Οικονομίας ύστερα από παρεμβάσεις και ενέργειες των τοπικών βουλευτών, σε διάστημα ενός μηνός διέθεσε 1 δισ. δραχμές για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που είχαν γίνει από την Πόρτα μέχρι τον Απόλλωνα.
Το κονδύλι εκείνο προέβλεπε:
1) 340 εκ. για την ανάπλαση των δυο μεγάλων χειμάρρων που εκβάλλουν στον Απόλλωνα και το Λυώνα (φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια).
2)340 εκ για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Πόρτα μέχρι τον Απόλλωνα (φορέας υλοποίησης η ΝΟμαρχία-Επαρχείο) και 3) 340 εκ. για την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας (φορέας υλοποίησης ο Δήμος).
Από αυτά τα χρήματα στην περιοχή της Κωμιακής-Απόλλωνα διατέθηκαν κυριολεκτικά ψίχουλα. Την μερίδα του λέοντα πήραν η Κόρωνος και ο Λυώνας, λόγω του ενδιαφέροντος και της εξουσίας που διέθετε ο τότε αντιδήμαρχος.
Το σύνολο σχεδόν του κονδυλίου των 340 εκ. δραχμών που διαχειρίστηκε ο Δήμος διατέθηκε σε έργα στον χείμαρρο του Λυώνα, όπου έγιναν τεράστιες παρεμβάσεις και έργα διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου στις εκβολές του στη θάλασσα, διαμορφώθηκε ολόκληρη πλατεία, τσιμεντοστρώθηκε μεγάλο μέρος της κόιτης, έγιναν έργα αποχετευτικά, καθώς κια πολλές παρεμβάσεις στην Κόρωνο.

Από κακούς και ρουσφετολογικούς χειρισμούς του Επαρχείου δεν διατέθηκε δραχμή για το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η μελέτη ανάπλασης του χειμάρρου του Απόλλωνα, που έγινε από την Περιφέρεια, απορρίφτηκε από το δημ. συμβούλιο πάλι για ρουσφετολογικούς λόγους, επειδή θίγοντταν οι ιδιοκτησίες κάποιων μέσα στο ρέμα. Ευτυχώς λόγω και των γεγονότων με το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα, όπως είναι γνωστό, μόλις το 2008 εγκρίθηκε τελικά η οριοθέτηση του ρέματος και άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλασή του, αλλά είνια άγνωστο αν υπάρχει εκείνο το κονδύλι ή αν αυτό που τώρα μοίρασε ο δήμος είναι το προβλεπόμενο για το ρέμα του Απόλλωνα.

Στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου της 29 Φεβρουαρίου 2009 κάποιο από αυτά τα κονδύλια που ...διασώθηκε, συνολικά 447.803 ευρώ, κατανεμήθηκε στα χωριά της ορεινής Νάξου ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Ο γνωστός Κορωνιδιάτης παράγοντας του δήμου, για να πάρει και πάλι η Κόρωνος τη μερίδα του λέοντα, που δεν την δικαιούταν, γιατί το 2002 πήρε πάνω από το 50% του ενός δισ., υποστήριξε οτι το κονδύλι εκείνο του ενός δισ. δόθηκε το 2001 με...δικές του ενέργειες.
Τελικά πέτυχε (μαγκιά του φυσικά) να πάρει και πάλι η Κόρωνος το 40%,ενώ η Κωμιακή πήρε επίσης 40% και από 10% η Μέση και το Σκαδό.
Ο Απόλλωνας, το μοναδικό παραθεριστικό μέρος της ορεινής Νάξου, δεν υπάρχει για τον Δήμο. Είναι απλά ένας ...μικρός οικισμός της Κωμικακής, δεν έχει προβλήματα, δεν έχει ανάπτυξη, δεν έχει ανάγκη χωριστής χρηματοδότησης. Κατά τα άλλα κάποιοι γνωστοί παράγοντες του Απόλλωνα πίνουν νερό στο όνομα του δημάρχου και δηλώνουν ότι στηρίζουν ό,τι λέει ο Δήμαρχος.
Τι είπε λοιπόν και τι πρότεινε ο δήμαρχος για την κατανομή των 447,000 ευρώ; ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Το ακούσατε αυτό κύριε επίτιμε του "Συλλόγου Απολλωνιατών";

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ ΝΑ ΧΡΗΜΟΤΟΑΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ

Την αναθεώρηση της απόφασης του δημ. συμβουλίου πρέπει να ζητήσει άμεσα η Συντονιστική Επιτροπή Κωμιακής, για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος του Απόλλωνα.
Με την απόφαση του δημ. συμβουλίου Δρυμαλίας στις 29 Φεβρουαρίου για την κατανομή στα χωριά της ορεινής Νάξου κονδυλίου 500.000 ευρώ αδικήθηκε κατάφορα ο Απόλλωνας, ο οποίος ουσιαστικά αποκλείστηκε. Μπορεί στα χαρτιά να θεωρείται ο Απόλλωνας οικισμός του Δ.Δ. Κωμιακής, στην πραγματικότητα όμως είναι το μοναδικό τουριστικό θέρετρο των χωριών της ορεινής Νάξου (Κωμιακής, Σκαδού, Μέσης και εν έρει Κορώνου) και για τον λόγο αυτό πρέπει να χρημαοτοδοτείται αυτόνομα. Οι ανάγκες του είναι τεράστιες, είναι γνωστά τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τομέα της αποχέτευσης, αλλά έχει ανάγκη και από άλλα έργα όπως δημοτικής οδοποιίας, έργα πρόσβασης στα μνημεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι απροσπέλαστα και περιφραγμένα από τους βοσκούς. Στην αρχαία επιγραφή δεν μπορεί να πλησιάσει κανένας, το ίδιο και στο χώρο του αρχαίου λατομείου πάνω από τον κούρο, όπου υπάρχουν πολλά απομεινάρια από τη λειτουργία ρτου αρχαίου λατομείου. Η πρόσβαση στο απέραντο προϊστορικό κάστρο του Καλοέρου είναι επίσης αδύνατη.
Όλα αυτά έπρεπε ο Δήμος να τα έχει μελετήσει και χρηματοδοτήσει ώστε να είναι επισκέψιμα.
Η δαπάνη δημιουργίας μονοπατιών και σήμανσης με μικρές πινακίδες για την πρόσβαση σ΄αυτά είναι ασήμαντη, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει στοιχειωδης μέριμνα.

Unknown είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟ.ΚΑ του Τ.Δ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ύστερα από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όλων των ενδιαφερομένων, τις ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής, και την υπόδειξη της περιφέρειας, η Δημ. Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει προς τη λύση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος στη συνάντηση με την επιτροπή στις 12-3-09 μας είπε τα εξής:

1)Θα προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης για νέο ή νέους ΒΙΟ.ΚΑ που θα καλύψει τα χωριά: Κόρωνο, Σκαδό, Μέση, Τ.Δ. Κορωνίδας (Κωμιακή, Απόλλωνα και οικισμούς).

2)Θα συντηρήσει τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα ώστε να λειτουργεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, μέχρι την μετεγκατάστασή του.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα μας ενημερώσει για τη δρομολόγηση των παραπάνω.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί θετική την εξέλιξη αυτή και θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να πιέζει ώστε να προχωρούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και να ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Unknown είπε...

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

Ο κ. Γρηγορόπουλος στην "Κυκλαδική"

"ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ…ο Γιάννης Βρούτσης. Ο βουλευτής μας χρυσός άνθρωπος και καλός πολιτικός είναι. Αλλά να κύριε Βρούτση μου, τις προάλλες με νευριάσατε λίγο και θα σας εξηγήσω το γιατί. Είδα ένα άρθρο που αφορούσε στη συνάντηση σας με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης. Εκεί μιλήσατε για τα προβλήματα των Κυκλάδων: Αεροδρόμια, λιμάνια, υποδομές και πολλά άλλα. Και μπράβο σας. Αλλά κύριε Βρούτση – και αφορά όλους τους βουλευτές μας- καλές οι συναντήσεις. Το αποτέλεσμα; Καταλάβετε όλοι σας, πως έχουμε αλλάξει μυαλά και οι συναντήσεις, τα ραντεβού και οι φωτογραφήσεις δεν μας αρκούν και δεν μας λένε τίποτα. Θέλουμε να γράφουμε άλλα άρθρα: Θέλουμε να δεσμευτούν δημόσια οι Υπουργοί της Κυβερνησής σας και να πουν: 1) Το αεροδρόμιο θα γίνει εκεί και τότε. 2) Το λιμάνι θα γίνει εκεί και τότε. Δεν θέλουμε άλλες ευχές, δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις. Θέλουμε να δούμε το αποτέλεσμα. Ειδικά εσείς που είστε ένας αξιόλογος πολιτικός, νέος, με όνειρα και σχέδια, όταν έρθετε να ξαναζητήσετε την ψήφο μας να μας πείτε τι κάνατε. Όχι τι συζητήσατε. Δεν με αφορά το κομμάτι αυτό. Θέλω να ακούω για έργα. Βαρέθηκα να ακούω τις προθέσεις σας, κακό είναι;".
Συμφωνούμε με τα παραπάνω. Πολλές φωτογραφίες κύριε Βρούτση, μου θυμίζετε κάποιον...άλλο. Συμπληρώνουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ απ' τους τρεις βουλευτές του νομού δεν φαίνεται να γνωρίζει την ύπαρξη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

parliamentarian είπε...

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΚΤΩ ΝΗΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Αθήνα, 18.3.2009
Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των νησιών Αμοργού, Δονούσας, Κουφονησίων, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Φολεγάνδρου, Κιμώλου και Σικίνου με την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, στο πλαίσιο προγράμματος υδροδότησης που ξεκινά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Το έργο κατασκευής των μονάδων αφαλάτωσης στα δεκαέξι νησιά του Αιγαίου από τα οποία οκτώ αφορούν τις Κυκλάδες , συζητήθηκε αναλυτικά στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ο κ. Βρούτσης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, τόνισε: «Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βάζει οριστικό τέλος στο μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το καλοκαίρι του 2010. Με τις νέες σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης θα εξασφαλισθεί επαρκής ποσότητα νερού για τις ανάγκες των οκτώ νησιών, ενώ η ποιότητά του θα είναι των υψηλότερων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα εξοικονομούνται πόροι υπέρ του δημοσίου και ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης. Το εγχείρημα αυτό είναι μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Υπουργείου προς τη νησιωτική Ελλάδα».


Ακολούθησε σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Υπουργού, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Κουρούσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ τα νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι Αμοργού κ. κ Φωστιέρης και οι Κοινοτάρχες Θηρασιάς κ. Χάλαρης, Κιμώλου κ. Μαγκανιώτης και Σικίνου κ. Συρίγος και ο εκπρόσωπος της κοινότητας Κουφονησίων κ. Λουδάρος .


Το έργο, για το οποίο, από μέρους του Υπουργείου, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία και έρευνα αγοράς, θα κατασκευαστεί μετά από διεθνή ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, με αυτοχρηματοδότηση από τον ανάδοχο ή τους αναδόχους, σε κατάλληλα οικόπεδα την χρήση των οποίων θα παραχωρήσουν οι τοπικοί Δήμοι. Το ΥΕΝΑΝΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να αγοράζει εγγυημένη ποσότητα πόσιμου νερού για 10 χρόνια και μάλιστα σε τιμή που θα είναι μικρότερη από το ένα τρίτο της σημερινής τιμής αγοράς του μεταφερόμενου νερού. Μετά την πάροδο της 10ετίας η Μονάδα αφαλάτωσης θα περιέρχεται στον τοπικό Δήμο ή Κοινότητα.


Ο Υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις βελτιωτικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις και τάχιστα να εξασφαλίσουν την έγκριση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Πριν ένα περίπου μήνα ξεκίνησε τη νέα του καθημερινή εκπομπή στον Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ο Γιώργος Καμβύσης (12-1 κάθε μεσημέρι). Στην εκπομπή αυτή ο Καμβύσης καυτηριάζει την καθημερινότητα και την επικαιρότητα της Νάξου, χωρίς να ...φείδεται κανενός. Λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους και χωρίς φόβο και πάθος. Αυτό φυσικά ενοχλεί τόσο τους έχοντες, όσο και τους κατέχοντες. Έτσι διάφοροι παράγοντες του τουρισμού, που δέχτηκαν απ' την εκπομπή αυτή κριτική για τις επιλογές τους ως εκπρόσωποι τοπικών φορέων, έφθασαν μέχρι του σημείου να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σταθμού επισημαίνοντας ότι ο Καμβύσης το...παρατραβάει και ...να τον μαζέψουν. Έλα όμως που ο Καμβύσης δεν μαζεύεται και όλα αυτά βγήκαν στον αέρα κια έγινε το έλα να δεις.

Unknown είπε...

ΤΟ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέχρι και σήμερα αργά το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας αρνούνταν να δώσουν τηλεφωνικά πληροφορίες για την τύχή των προσφυγών. Είναι βλέπετε κομματάκι δύσκολο να αφήσουν για δεύτερη φορά ξεκρέμαστο τον δήμαρχό τους οι κυβερνώντες και σε τόσο δύσκολες πολιτικά εποχές, που καταρρέει η κυβερνηση και το κυβερνών κόμμα. Φαίνεται πως αναζητούν φόρμουλα να πέσει η υπόθεση ατα μαλακά.
Αφού συμφώνησαν, σου λένε, στη σύσκεψη της Σύρου να "σταματήσει" ο δήμαρχος τις ενέργειες για την νομιμοποπιηση του βόθρου, περιττεύει να τον εκθέσουν περισσότερο ακυρώνοντας για δεύτερη φορά την ίδια απόφαση,α φού αυτή θα μείνει στα χαρτιά. Οψόμεθα κύριε Περιφερειάρχη. Υπάρχει και δυνατότητα προσφυγής στην τριμελή επιτροπή που προεδρεύεται από δικαστικό και εκεί τα πράγματα δεν θα είναι ελεγχόμενα από ΚΑΝΕΝΑ.

Unknown είπε...

ΤΟ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέχρι και σήμερα αργά το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας αρνούνταν να δώσουν τηλεφωνικά πληροφορίες για την τύχή των προσφυγών. Είναι βλέπετε κομματάκι δύσκολο να αφήσουν για δεύτερη φορά ξεκρέμαστο τον δήμαρχό τους οι κυβερνώντες και σε τόσο δύσκολες πολιτικά εποχές, που καταρρέει η κυβερνηση και το κυβερνών κόμμα. Φαίνεται πως αναζητούν φόρμουλα να πέσει η υπόθεση ατα μαλακά.
Αφού συμφώνησαν, σου λένε, στη σύσκεψη της Σύρου να "σταματήσει" ο δήμαρχος τις ενέργειες για την νομιμοποπιηση του βόθρου, περιττεύει να τον εκθέσουν περισσότερο ακυρώνοντας για δεύτερη φορά την ίδια απόφαση,α φού αυτή θα μείνει στα χαρτιά. Οψόμεθα κύριε Περιφερειάρχη. Υπάρχει και δυνατότητα προσφυγής στην τριμελή επιτροπή που προεδρεύεται από δικαστικό και εκεί τα πράγματα δεν θα είναι ελεγχόμενα από ΚΑΝΕΝΑ.

parliamentarian είπε...

Η Ν.Δ. με στοχευμένες δράσεις στηρίζει τον τουρισμό, την αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Βρούτση

Με την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου "Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την κεφαλαιαγορά" η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με σύνεση και ρεαλισμό, μακριά από πλειοδοσίες ανέφικτων υποσχέσεων, τη μόνιμη άρνηση και τον καιροσκοπισμό, αναπτύσσει στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη των κλάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Κλάδων όπως είναι ο τουριστικός, ο οποίος συμβάλει με περίπου 18% στον συνολικό πλούτο της χώρας και απασχολεί περίπου το 1/5 του ενεργού πληθυσμού. Σε αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το βεβαρημένο παρελθόν του σήκωσε για ακόμη μία φορά σημαία ευκαιρίας. Το κόμμα που πριν λίγους μήνες δεν ευαισθητοποιήθηκε και για μικροκομματικούς λόγους δεν ψήφισε τη νησιωτικότητα στο Σύνταγμα περιφρόνησε με τη στάση του στη Βουλή τους νησιώτες ξενοδόχους ,επαγγελματίες και εργαζόμενους του νομού μας. Χωρίς εναλλακτική πρόταση και με κυρίαρχη θέση το ‘’όχι’’ σε όλα κατέθεσε για ακόμη μία φορά μόνο άναρθρες κραυγές και συνθήματα.
Για αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω ενδεικτικά διατάξεις του νομοσχεδίου:
α) Μειώνεται, για τα έτη 2009 και 2010, ο συντελεστής υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής στο 0,33 τοις χιλίοις επί της αξίας αυτών (από 1 τοις χιλίοις για τα κτίσματα και 6 τοις χιλίοις για τα οικόπεδα που ισχύει σήμερα).
β) Προβλέπεται ότι, κατά το τρέχον έτος, δεν θα επιβαρύνονται με την εισφορά του Ν. 128/1975 τα υπόλοιπα δανείων, καθώς και τα χορηγούμενα δάνεια ή πιστώσεις, από τα πιστωτικά ιδρύματα προς τα τουριστικά καταλύματα της χώρας.
γ) Επανακαθορίζονται και μειώνονται από 2% επί του κύκλου εργασιών σε 0,5%, από 1.1.2009, το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, βέβαια, κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντισταθμίζοντας την απώλεια πόρων που προκύπτει από τις παραπάνω πρωτοβουλίες με στόχο να μπορέσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν, προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή η Κυβέρνηση:
α) Προχώρησε, αναλαμβάνοντας το σχετικό πολιτικό κόστος, στην αναπροσαρμογή, με το Νόμο 3697/2008, των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όλων των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης κατά 20%, και στην αύξηση του αποδιδόμενου στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού ποσοστού αυτών από 50% σε 90%.
β) Ρυθμίζει, με διάταξη του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, τις οφειλές του Δημοσίου προς τους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, ύψους 1,711 δισ. ευρώ, που αφορούν στη χρονική περίοδο από την καθιέρωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων και των Κοινοτήτων έως και το 2008.
γ) Ενισχύει το ποσό της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) για την χρηματοδότηση επενδυτικών δραστηριοτήτων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού στο 1,107 δισ. ευρώ για το 2009, αυξημένο κατά 362 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008.
δ) Κατ’ εξαίρεση για το 2009, και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., οι πόροι του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που προέρχονται από το 10% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και το 80% του φόρου των τόκων καταθέσεων αποδίδονται άμεσα, ως τακτική χρηματοδότηση, στους Δήμους και τις Κοινότητες.»
Επιπλέον με το παρόν νομοσχέδιο επανέρχεται το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είχε καταργηθεί πρόσφατα.
Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι διαρκής και μακρύς. Με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό και χωρίς το παραμικρό ίχνος αντιπαράθεσης στηρίζουμε τους δήμους και τις κοινότητες καθώς και τις διεκδικήσεις τους, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Unknown είπε...

Χειροκροτώ και υποκλίνομαι.
Σε επόμενο δελτίο τύπου να μας πείτε " με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με σύνεση και ρεαλισμό" για τις υποκλοπές, τη siemens, το Βατοπέδιο, τους κουμπάρους, το Ζαχόπουλο, το Βουλγαράκη, το Ρουσόπουλο και τα άλλα παιδιά γιατί έχουμε μπερδευτεί.

Unknown είπε...

Και για τον Παυλίδη

Unknown είπε...

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Οι εξελίξεις στο θέμα του βόθρου του Απόλλωνα μετά την απόρριψη από τον κομματικό Περιφερειάρχη των 200 προσφυγών χωρίς μάλιστα ίχνος ντροπής και επιχειρημάτων, επιβάλλει ο αγώνας να αναβαθμιστεί και να γίνει ακόμη πιο μαζικός.Αυτό επιβάλλεται επί πλέον και από το γεγονός ότι τα τοπικά ΜΜΕ της Νάξου , πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, έδειξαν ότι δεν στηρίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις.
Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας με όσα ΔΕΝ πράττει μέχρι τώρα, με όσα ΑΣΟΒΑΡΑ λέει,έχοντας τελικά την απόλυτη κάλυψη του κυβερνώντος κόμματος (προς τον παρόν, αφού οι εποχή γι αυτούς δεν προσφέρεται για διαφοροποιήσεις),δείχνει ότι δεν πρόκειται να πράξει το παραμικρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τι περιμένουμε να γίνει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Τα λύματα θα πέφτουν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα και στον κόσμο θα λένε οι μεν: ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ-ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, οι δε: Ο ΒΙΟΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ.
Αποδείχτηκε επίσης ότι οι τοπικοί φορείς, τόσο στο χωριό, όσο και στην ΑΘήνα και κυρίως οι της Αθήνας δεν έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, γιατί περί αυτού ουσιαστικά πρόκειται. Τι απομένει λοιπόν; Η δημιουργία μιας δυναμικής Επιτροπής Αγώνα που να έχει δράση στο χωριό και στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία να διεκδικήσει μαχητικά την άμεση λύση του προβλήματος, να θέσει το ζήτημα στην πραγματική του βάση, να ζητήσει από ΟΛΑ τα κόμματα να πάρουν θέση, να θέσει προ των πολιτικών τους ευθυνών όλους τους Κωμιακίτες αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση κ.λ. να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα και εν ανάγκη να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Οι διακοπές του Πάσχα, που θα συγκεντρώσουν στο χωριό και τον Απόλλωνα πολλούς συγχωριανούς από την ΑΘήνα, προσφέρονται για τη συγκρότηση αυτής της Επιτροπής αγώνα που θα δράσει σε συνεργασία με τη συντονιστική επιτροπή και στην Αθήνα.
Τέλος μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει η ...νέα "σπουδαία" ιδέα του δημάρχου για την κατασκευή λέει μιας ενιαίας αποχέτευσης των χωριών Κωμιακή, Κόρωνος, Μέση, Σκαδό, τα λύματα των οποίων θα χύνονται με ένα αγωγό κάπου στη θάλασσα στην περιοχή της ΜΕΣΗΣ.

Unknown είπε...

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΚΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗς ΧΩΡΑΣ

Τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες της εκφράζει με μακροσκελή ανακοίνωσή της η ΠΕΚΙΝ, με αφορμή τις κινήσεις του δήμου Νάξου για επέκταση-επισκευή του λιμανιού Νάξου, μια επισκευή που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2004-2005, η οποπία όμως έμεινε ημιτελής εν όψει του λεγόμενου "Νέου μεγάλου λιμανιού". Η ΠεΚΙΝ εκτιμά ότι πίσω από αυτές τις κινήσεις και τα διάφορα σχέδια που κυκλοφορούν κρύβεται προσπάθεια να περάσουν απ' το παράθυρο α σχέδιά τους για το έργο που ακύρωσε το ΣΤΕ. Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια αυτών των κινήσεων, έχει ξεκινήσει και πάλι από "ΑΡΧΕΣ και ΜΜΕ" η κινδυνολογία και η προσπάθεια περιθωριοποίησης όσων εκφράζουν αμφιβολίες ή σκεπτικισμό για το έργο. Η ΠΕΚΙΝ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: "Από την πλευρά μας συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία και νηδαλιότητα. εξ άλλου εμείς εδώ είμαστε και δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Θεωρούμε ότι η διοίκηση πρέπει να έχει την ωριμότητα και υπευθυνότητα να προγραμματίζει έργα σύννομα και εφικτά, έργα απαραίτητα και όχι βιτρίνας. Ο δήμος οφείλει να δώσει ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, τα οποία είναι εύλογα για κάθε πολίτη που ζει στο νησί, λαμβάνοντας υπ' όψη ότι η "συναίνεση" που πέτυχε στο δημοτικό συμβούλιο δεν αποτελεί και την τελευταία λέξη για το ζήτημα".

Unknown είπε...

ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μια σπουδαία πνευματική κυψέλη επί 40 και πΆνω χρόνια είναι το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής, με την πλούσια βιβλιοθήκη του, την ωραία και ζεστή αίθουσά του και τις σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει.
Ο Συλλογικός αυτός φορέας, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του αντιμετωπίζει τελευταία προβλήματα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της διοίκησής του. Πρέπει όμως το Πνευματικό Κέντορ να συνεχίσει να λειτουργεί και να στηρίζει τους κατοίκους και ιδιαίτερα τη νεολαία του χωριού.
Οι Κωμιακίτες επιστήμονες, πολυάριθμοι πλέον, μπορούν να το στηρίξουν και να το ενισχύσουν, ώστε να συνεχίσει την ύπαρξη και δράση του. Γι αυτό πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος με την υπάρχουσα διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει και πώς να υποστηριχθούν, για να προχωρήσουν μπροστά.
Η σημερινή διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου και ο Πρόεδρός του Βαγγέλης Κορρές πρέπει να επιδιώξουν την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Κωμιακιτών επιστημόνων, ώστε να βοηθήσουν σ' αυτή την προσπάθεια. Είναι ευκαιρία τις μέρες του Πάσχα, που θα βρεθούν πολλοί απ' αυτούς στην Κωμιακή, να γίνει μια συνάντηση μαζί τους, μια ανοιχτή συζήτηση, για το μέλλον αυτής της πνευματικής κυψέλης, της μοναδικής στο χωριό και για το πώς αυτοί μπορούν να βοηθήσουν. Ας ανοίξουμε ένα διάλογο για το ζήτημα αυτό, από το blog, ώστε μέχρι το Πάσχα να έχουν διαμορφωθεί κάποιες απόψεις και να έχουν ευαισθητοποιηθεί κάποιοι.
Ας κάνουμε μια αρχή για το τι πρέπει να γίνει. Το χρωστάμε στον ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

για το ενδιαφέρον αυτό θέμα έχει ανοίξει ήδη διάλογος στη σελιδα ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Unknown είπε...

ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

Στην εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Σύρου και στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ της Ρόδου δημοσιεύτηκαν αυτές τις μέρες άρθρα σχετικά με την κατανομή των βουλευτικών εδρών στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε περίπτωση εκλογών με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού Κυκλάδων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει 1 έδρα ένα από τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ).
Οι αναλύσεις αυτές δίνουν από μία έδρα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και την τρίτη έδρα δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή και στο ΚΚΕ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στις Κυκλάδες υψηλό ποσοστό ψήφων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.
Η εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ της Ρόδου γράφει ότι, σύμφωνα με εκτίμηση εταιρίας δημοσκοπήσεων, η κατανομή των εδρών στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι:
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΠΑΣΟΚ: 4 έδρες, ΝΔ:1 έδρα.
ΚΥΚΛΑΔΕ: ΠΑΣΟΚ: 1 έδρα,
Ν.Δ.: 1 έδρα,
ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ: 1 έδρα.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες ότι θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις Κυκλάδες με τη Ν.Δ. ο Περιφερειάρχης κ. Κόκκινος, ο μακροβιότερος γράφουν Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τις φήμες αυτές.
Ακούγεται επίσης ότι θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες διεκδικεί νεαρός Απεραθίτης επιστήμονας που δραστηριοποιείται τελευταία στον Σύλλογο Απεραθιτών Αθήνας.

Unknown είπε...

ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο Κος ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ...ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΣ

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

διαβάστε το, τυπώστε το και στειλτε το και σε άλλους να το διαβάσουν. Θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε, θα οργιστείτε, θα ...καραφλιάσετε. Αλλά και θα διαπιστώσετε ότι όσα μέχρι τώρα έχουν γραφτεί εδώ επιβεβαιώνονται απόλυτα. Εμεις λοιπόν τα ξέραμε και τα φωνάζαμε, αυτοί τα έμαθαν ΤΩΡΑ, προχτές, μόλις στις 4 Μαρτίου 2009.

Unknown είπε...

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Απαντά ο ...προϊστάμενος της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου: Οι μόνοι που έχουν υποστεί τις συνεπειες είναι δυο πρόσωπα ο Δ¨ημαρχος και ο Προϊστάμενος της Τεχν. Υπηρεσία του Δήμου.
Οι θύτες πάνε να μας βγουν δηλ. και ...θύματα.
Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Απόλλωνα δεν έχουν φάει στη μάπα τόσα χρόνια τα σκατά ζωντανά, ολοζώντανα. Η θάλασσα δεν έχει καταβρωμιστεί από τα λύματα του βόθρου που πέφτουν ζωντανά. Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους μόνο είναι το πρόβλημα. Αν δεν έπεφταν πρόστιμα, δεν θα είχε ο Απόλλωνας πρόβλημα.
Μπράβο σου, κύριε προϊστάμενε. Αλλά για να μην έχεις πρόβλημα, επειδή θα συνεχίσεις να έχεις όπως καταλαβαίνεις, γιατί και το καλοκαίρι θα γίνει χαμός, πες στον κύριο δήμαρχο να γράψετε σ' ένα χαρτάκι τις παραιτήσεις σας και να τις στείλετε εκεί που πρέπει. Ή είσαι προϊστάμενος ή δεν είσαι. Δεν μπορεί να είσαι και να μην είσαι.
Μήπως αυτό δεν σας απαντά και ο Περιφερειάρχης, εμμέσως πλην σαφώς;

Unknown είπε...

ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ

"Προσφάτως έγινε αντιληπτό σ' εμάς (Δήμαρχος-Προϊστάμενος Τεχν. Υπηρεσίας) ότι ο συγκεκριμένος ΒΙΟΚΑ λειτουργεί παράνομα και κατόπιν αιτημάτων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Τμήματος Υγείας του Επαρχείου Νάξου...".

Για φαντάσου! Τώρα μόλις το έμαθαν ότι ο βόθρος είναι παράνομος.
Καλά ρε παιδιά πού ζείτε εσείς; στο...φεγγάρι;
Και ρωτάτε την Περιφέρεια να σας πει αν μπορείτε να διαθέσετε πιστώσεις για τη λειτουργία και συντήρηση της αυθαίρετης αυτής κατασκευής ή αν πρέπει να την καταδαφίσετε;
ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί άνετα και χωρίς μελέτη να σας απαντήσει.
"Μωραίνει κύριος όν βούλεται..."!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μπραβο προταση
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟ ...ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΛΕΕΙ Η ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-αν είναι δυνατό

Πλάκα μας κάνεις κ.προϊστάμενε της Τ.Υ. του δήμου;
Πού ξανακούστηκε τέτοια πρόταση; Πού αλλού συμβαίνει κάτι τέτοιο; Έχουν τέτοια αρμοδιότητα τα λιμενικά ταμεία;
Ωραίοι είστε. Λεβέντες!!!

Σου αφιερώνω το παρακάτω ...Κωμιακίτικο κοτσάκι:

"είσαι όμορφος κι ωραίος
και θα πας και στρατιώτης"!!!

Unknown είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ-Ο ΒΟΘΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ-Ο ΤΟΠΟΣ ΓΥΡΩ ΒΡΩΜΟΚΟΠΙΣΕ- ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΥΚΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ-ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ-ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΑΥΤΟΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ.

Unknown είπε...

Μια λύση υπάρχει για το καλοκαίρι. Το σφράγισμα του βόθρου και η μεταφορά των των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας με βυτιοφόρα. Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια.

Unknown είπε...

ΣΙΩΠΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ

παρόλον ότι βρέθηκαν στον Απόλωνα πολλοί για τις μέρες του Πάσχα, μεταξύ των οποίων και παράγοντες του Συλλόγου Απολλωνιατών με τον Επίτιμό τους, εν τούτοις δεν έγινε καμιά συζήτηση, καμιά συγκέντρωση, καμιά κουβέντα για το πρόβλημα του βόθρου. Λες και δεν υπάρχει, λες και όλα είναι μέλι-γάλα. Κι αυτή η κατάσταση ενώ τη Μ. Παρασκευή η Καυκάρα πλημμύρισε από ....ολοζώντανα και φρεσκότατα λύματα.
Κάποιοι φαίνεται εξακολουθούν να επιβάλλουν τη σιωπή των... μαγαζατόρων.
Μη μιλάτε...χανόμαστε.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η ανυπαρξία και αχρηστία του Συλλόγου Απολλωνιατών. Ποιος άλλος Σύλλογος από αυτούς που υπάρχουν σε όλα τα χωριά θα σιωπούσε και θα αδιαφορούσε τόσο εγκληματικά για τόσο μεγάλο πρόβλημα που αφορά μάλιστα την υγεάι των κατοίκων; Για άλλη μια φορά φάνηκε ο ρόλος του Επίτιμου, που δεν είχε και δεν έχει καμιά σχέση με την σωστή ανάπτυξη και προβολή του Απόλλωνα. Απόντες οι φορείς, απόντες οι τοπικοί σύμβουλοι, απόν το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας, απούσα και η Συντονιστική Επιτροπή. Κι όμως ήταν ευκαιρία να κάνουν μια συνέλευση, μια συγκέντρωση, μια συζήτηση, να καλέσουν τον δήμαρχο να κάνει έναν απολογισμό για το τι έχει πράξει μέχρι τώρα από το περασμένο καλοκαίρι για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κρίμα για όλους αυτούς.
Αλήθεια οι Απολλωνιάτες τοπικοί σύμβουλοι, που κατά κάποιο τρόπο αμφισβητούν την ύπαρξη της Συντονιστικής Επιτροπής και γιατί τη θεωρούν καπελωμένη από το ΚΚΕ, γιατί δεν πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα; Μια συζήτηση που θα μπορούσε να τους φέρει όλους μπροστα στις ευθύνες τους; ΣΙΩΠΟΥΝ και οι κύριοι Απολλωνιάτες-τοπικοί σύμβουλοι. Σε τι διαφέρουν άραγε από την πονηρή σιωπή του Επίτιμου ο οποίος ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε, ούτε λόγο έβγαλε; Κρίμα. Το κατάντημα των παραγόντων του Απόλλωνα είναι πρωτοφανές και δεν έχουν τουλάχιστον το ανθρώπινο σθένος να πάνε σπίτια τους.

Unknown είπε...

Εσείς ποιός είστε κύριε giannis που τα ζητάτε όλα να γίνουν από τους άλλους διατηρώντας την ποντικοουρά σας πάντα έξω από το κολοχανείο που λέγεται Απόλλωνας. Γιατί δεν περάσατε μια βόλτα από τον Απόλλωνα να τα οργανώσετε όπως εσείς τόσο όμορφα νομίζετε ότι μπορούν να δρομολογηθούν τα θέματα;

Unknown είπε...

Αν ήμουν τοπικός σύμβουλος ή εν πάση περιπτώσει μέλος της διοίκησης κάποιου φορέα σίγουρα θα είχα κάνει όχι μια, αλλα πολλές συγκεντρώσεις και συζητήσεις, στον Απόλλωνα και οπουδήποτε αλλού και θα είχα στείλει γραπτές αναφορές προς κάθε κατεύθυνση. τι έχουν πράξιε μέχρι τώρα οι τοπικοί σύμβουλοι έστω οι Απολλωνιάτες; Ξέρω ότι στο Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας συμμετέχουν δυο ΑΠολλωνιάτες. Πού είναι τι κάνουν; γιατί παραμένουν τοπικοί σύμβουλοι αφού είναι ανύπαρκτοι; Εκείνοι που τους ψήφισαν τους θέλουν ενεργούς και όχι γλάστρες του Μπαρδάνη, του Νταμπάκη, του Κόκκινου και δεν ξέρω ποιων άλλων. τη Μ. Παρασκευή δεν έφτασε στη μύτη τους η μπόχα της ρύπανσης στην Καυκάρα; Τι έκαναν; ΤΙΠΟΤΑ. Γαιτί δεν παραιτούνται;

Unknown είπε...

Giannis μου φαίνεται ότι είσαι από αυτούς που υποστήριξες τις λαικές συνελεύσεις και την ιδέα της "εγκαταστάσεως" της συγκεκριμένης συντονιστικής επειδή πίστεψες ότι θα την ελέγχεις από τη Αθήνα και ψάχνεις απεγνωσμένα την οδό διαφυγής τώρα που είδες το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν "τσιμπάει" όμως κανένας. ΄Ακουσε ξανά τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις λαικές συνελεύσεις που έχουν αναρτήσει οι εξαφανισμένοι από προσώπου γης διαχειριστές (αλήθεια που περιφέρονται;). Έτσι που τα κάνατε βγάλτε άκρη μόνοι σας τώρα μακρυά από τα Τοπικά Συμβούλια. Να μην σας διαφεύγει ότι το θεσμικό όργανο (Τοπικό Συμβούλιο)το υποκαταστήσατε από την Συντονιστική και σε οποιαδήποτε ενόχληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου αυτός παραπέμπει στο όργανο των λαικών συνελεύσεων νίπτων τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
Στο κάτω-κάτω οι Απολλωνιάτες ψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου και ως εκ τούτου οι υποσχέσεις του και η παρούσα κατάσταση τους ικανοποιεί.

Unknown είπε...

Δεν καταλαβαίνω σε τι σε ενοχλεί η δημιουργία της Συντονιστικής. Αυτή προέκυψε από μια συγκέντρωση και είναι η μόνη που ασχολείται με το πρόβλημα του βιολογικού. Δεν καπέλωσε κανένα. Οι φορείς κρίνονται από τη δράση τους και ο μόνος φορέας που ασχολήθηκε με τον βιολογικό είναι η Συντονιστική. Οι αιρετοί όμως τοπικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν σε επίσημες εκλογές για θητεία 4 ετών και έχουν υποχρεώσεις θεσμικές στις οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται, αλλιώς πρέπει να παραιτούνται.

Unknown είπε...

Αφού η συντονιστική ασχολείται με το βιολογικό τα πράγματα πάνε μιά χαρά. Γιατί νόμιζα ότι η συντονιστική δεν κάνει τίποτα. Και αφού ασχολείται η συντονιστική είναι περιττό να ασχοληθούν οι άλλοι. Μην ξεχνάμε ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.
Περιμένουμε λοιπόν να ξημερώσει με τις ενέργειες της συντονιστικής και αν φέξει ποτέ να μου γράψεις.

Ducamel01 είπε...

Για όσους έχουν αγωνία για το πού βρισκόμαστε...να 'μαστε!
Σε εσάς τους δύο - τρεις παραπάνω σας υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω σχόλιά σας ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Σας ενημερώνουμε δε προκαταβολικά, πως αργά ή γρήγορα θα αντιγραφούν (αν όχι μεταφερθούν) στην ενότητα του Βιολογικού, που μερικοί την "νεκρώσατε" με το "έτσι θέλω".

Πέραν αυτού επειδή εμείς ΔΕΝ είμαστε συνταξιούχοι να περνάμε τον "άπλετο" ελεύθερο χρόνο μας στο διαδίκτυο, θα σας παρακαλούσαμε να σεβαστείτε αν όχι εμάς, τουλάχιστον τον κόπο μας, τηρώντας βασικούς και λογικούς κανόνες.

Παρακαλούμε θερμά λοιπόν, σταματήστε να γράφετε σε αυτή την ενότητα σχόλια που δεν έχουν ειδησεογραφικό χαρακτήρα.

Unknown είπε...

ΕΙΔΕΣ Ο κ. ΜΑΝΩΛΑΣ-ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΥΟ ΕΙΧΕ ΚΟΠΕΙ ΤΟ 2001 ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ...ΚΟΡΩΝΟ
Ο ΛΟΓΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΜΕ...ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ-ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μανωλάς εκδηλώνει την αντιπάθειά του στα χωριά της ορεινής Νάξου πλην της Κορώνου. Και ως αντιδήμαρχος επι 2 τερτραετίες μόνο για την Κόρωνο ενδιαφερόταν, τα άλλα χωριά δεν υπήρχαν γι' αυτόν. Δικαιολογημένα ο Πρόεδρος του Σκαδού Μιχ. Πάσουλας καταγγέλει με ανακοίνωσή του "τη νοοτροπία των δημ. συμβούλων της Κορώνου, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το χωριό τους και μόνο την περίοδο των εκλογών ασχολούνται με τα υπόλοιπα χωριά". Πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Μανωλάς ως αντιδήμαρχος το 2001 διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος εκείνου του κονδυλίου στην Κόρωνο και τον Λυώνα. Τα άλλα χωριά πήραν από τίποτα έως ...ελάχιστα ψίχουλα.
Το επιχείρημά του για το πώς κόπηκε το κονδύλι του ενός δισ. δραχμών από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας είναι από αστείο έως γελοίο. Ήταν τότε Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και είχε υποχρέωση να καταθέσει κατάλογο με τις καταστροφές που υπέστησαν τα δημόσια και δημοτικά έργα της περιοχής και αυτό έγινε σε συνεργασία με τους Προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων, με την τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου κ.λ. στη συνέχεια η απογραφή των ζημιών αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από τον Περιφέρεια και υποβλήθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.
Ποιοι πολιτικοί συνέβαλαν στην άμεση εντός μηνός διάθεση του κονδυλίου από την κυβέρνηση είναι γνωστό.
Η απόφαση του δημ. συμβουλίου να κατανείμει το κονδύλι που απέμεινε αναλογικά σε όλα τα χωριά της ορεινής Νάξου είναι αντικειμενική, αν και ευνοϊκή για την Κόρωνο, αφού είχε πάρει τότε την μερίδα του λέοντα.
Σωστό θα ήταν ο Δήμος να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που διατέθηκαν τότε σε κάθε χωριό.
Πρέπει επίσης το Επαρχείο Νάξου και η Περιφέρεια να απαντήσουν τι ΄΄εγιναν τα κονδύλια που τότε είχαν διατεθεί από το 1 δισ. δρχ. για το επαρχιακό δίκτυο της περιοχής (240 εκ) και για την ανάπλαση του ρέματος του Απόλλωνα (240 εκ. δρχ.), τα οποία δεν απορροφήθηκαν. Ειναι γνωστό ότι το Επαρχείο Νάξου ξεκίνησε έργα αποκατάστασης των ζημιών του Επαρχιακού οδικού δικτύου από το...Σαγκρί, που δεν είχε πέσει σταγόνα βροχής, για να ακυρωθεί στη συνέχεια εκείνη η εργολαβία και το κονδύλι των 240 εκ. δρχ. έκτοτε αγνοείται.
Το ίδιο συνέβη και με την Περιφέρεια, η οποία προχώρησε την μελέτη ανάπλασης του ρέματος Απόλλωνα, αλλά το έργο δεν δημοπρατήθηκε λόγω αντιδράσεων στο δ. Συμβούλιο Δρυμαλίας. Η οριοθέτηση όμως του ρέματος ολοκληρώθηκε πέρυσι, αλλά το έργο ανάπλασης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
Η προσφυγή πυο κατεθεσε ο κ. Μανωλάς εναντίον της απόφασης του Δ.Συμβουλίου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, είναι ...χάρμα οφθαλμών.
Αναλυτικά η υπόθεση αυτή παρουσιάζεται στο τελευταίο φύλλο της καλής εφημερίδας ΑΠΟΨΗ ΣΚΑΔΟΥ-ΜΕΣΗΣ

Χεντριμός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ-ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙς ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Φαίνεται πως οι Κυκλάδες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Λευκές επιφάνειες είναι η λύση για τη σωτήρια του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό "Climate Change".
Το λευκό χρώμα μπορεί να αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα και βοηθάει τον πλανήτη να "ανασάνει", αφού 10 μόλις τ.μ. λευκής επιφάνειας αντισταθμίζουν ένα μετρικό τόνο διοξειδίου του άνθρακα.
Από την έρευνα βγήκε το συμπέρασμα πως αν...
οι 100 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου έβαφαν με ανοιχτά χρώματα τις στέγες των κτηρίων και τους δρόμους, θα γλυτώναμε 44 δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου.
Η πολιτεία της Καλιφόρνια, ανέκαθεν ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αποφάσισε από το 2009 όλα τα νέα κτίρια να βάφονται σε χρώματα που αντανακλούν αποτελεσματικά την ηλιακή ακτινοβολία.Ας ευχηθούμε μόνο, να πεισθούν κι άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνια, αφού το 25% της επιφάνειας της γης καλύπτεται από στέγες και οδοστρώματα.

Unknown είπε...

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ

Η Σ.Ε. Κωμιακής-Απόλλωνα αποφάσισε τη διοργάνωση νέας συγκέντρωσης στον Απόλλωνα για το πρόβλημα του βόθρου, μέσα στην εβδομάδα.
Ο δήμαρχος μόλις το πληροφορήθηκε έσπευσε χτες ή προχτες στον Απόλλωνα με κάποιους τεχνικούς του δήμου για να...εξετάσουν τη νέα επισκευή του βόθρου-στάχτη στα μάτια κάποιων αφελών, αν έχει μείνει πια κανένας. Πρόκειται προφανώς για το γνωστό ξαναπαιγμένο έργο του Αυγούστου, που κρατησε 2-3 εβδομάδες.
Όπως είναι γνωστό την Μ.Παρασκευή η περιοχή της Καυκάρας δέχτηκε άλλη μια γερή δόση ρυπανσης, όταν κυριολεκτικά άδειασαν εκεί μπροστά τον βόθρο με όλα του τα ζωντανά λύματα. Οι περίοικοι επίσης πήραν μια γερή δόση βρώμας.
Αποφάσισαν φαίνεται να πετάξουν πάλι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, έτσι για να ξεγαλάσουν τους Απολλωνιάτες.
έχουμε δήμαρχο που δίνει το ...παρόν στα προβλήματα, τα πιάνει απ' τα...μαλλιά και τα ...λύνει, εδώ και τώρα.

Unknown είπε...

51 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας στην επιτροπή του άρθρου 152 έχουν κατετεθεί μέχρι σήμερα 51 προσφυγές εναντίον της προηγούμενης αποφασης του Περιφερειάρχη με την οποία απέρριψε τις προσφυγές εναντίον της απόφασης του δημ. συμβουλίου Δρυμαλίας για τον βόθρο του Απόλλωνα.
Πρόκειται για εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό, γιατί δεν ήταν εύκολη η ενημέρωση λόγω των εορτών του Πάσχα.
Αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης των προσφυγών στην οποία έχουν υποβάλει αίτηση να παραστούν και να καταθέσουν μερικοί από τους προσφυγόντες.

Unknown είπε...

ΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΩΝ 51 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 ΤΟΥ Δ.Κ.Κ.

Την 1η Ιουνίου ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής των 51 (μέχρι χτες ήταν τόσοι) στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού και κοινοτικού κώδικα. Η Επιτροπή αυτη είναι 3μελής (δυο Εφέτες και ένας εκπρόσωποw της μεγαλύτερης ΤΕΔΚ -Tοπική ;Eνωση Dήμων-Kοινοτήτων- της Περιφέρειας). Η Επιτροπή έχει την έδρα της στην Σύρο. Αίτηση παράστασης υπέβαλαν μεριkοί από τους προσφυγόντες.

Unknown είπε...

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε απόψε στον Απόλλωνα μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής παραβρέθηκαν ελάχιστα πρόσωπα, παρόλον ότι ήταν παρών και ο Δήμαρχος. Απόντες και οι Απολλωνιάτες τοπικοί σύμβουλοι, όπως και εκείνοι που μέσα από το blog κατηγορούν την Συντονιστική Επιτροπή για αδράνεια και ανυπαρξία. Γιατί;
Ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν. Ούτε πόσα χρήματα θα διατεθούν για την υποτειθέμενη νέα συντήρηση του βόθρου, ούτε πόσα κόστισε η προηγούμενη του Αυγούστου που βγήκε άχρηστη σε 10 μέρες.
Μ' άλλα λόγια ο δήμαρχος πήγε, είδε και...απήλθε. Δήμαρχε το καλοκαίρι έφτασε
κι εσείς...χτενίζεστε.

Και με την ευκαιρία μην παραλείψετε να διαβάσετε επιμελώς το ...εκπληκτικό άρθρο του Επίτιμου στη φυλλάδα του, δίνει... άμεσες λύσεις στο πρόβλημα του βόθρου και γι αυτό Απολλωνιάτες να κοιμάστε ήσυχοι. Ο Απόλλωνας το καλοκαίρι θα μυρίζει...βασιλικό και μαντζουράνα.Με τη συμπόρευση όλων των...δυνάμεων, δηλώνει περιχαρής ο Επίτιμος, ο Απόλλωνας βαδίζει μπροστά με ...αναπεπταμένας τας δυνάμεις του. Και το λιμάνι θα γίνει δήλωσε με την ευκαιρία, τον διαβεβαίωσε γι αυτό ο νέος Κωμιακίτης...γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών!!!

Unknown είπε...

STIS 2 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ

Στις 2 Ιουνίου θα γίνει στη Σύρο η εκδίκαση της προσφυγής των 51 εναντίον της απόφασης του Περιφερειάρχη για τον βόθρο του Απόλλωνα.
Στο μεταξύ προκάλεσαν εντύπωση και πολλά σχόλια οι δηλώσεις του δημάρχου Δρυμαλίας στον Απόλλωνα για την προσφυγή αυτή. Προς το παρόν περιορίζόμαστε σ' αυτό μόνο το σχόλιο, αλλά πολύ σύντομα θα επανέλθουμε.

Unknown είπε...

"ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ" ΣΤΡΟΦΗ ΔΕΞΙΑ

Δεν το λέμε για καινουριο, παλιό είναι, αλλά τώρα με την κατρακύλα που έχει πάρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται περισσότερο. Η εφημερίδα του Επίτιμου, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, με επίσημο τρόπο τοποθετείται σαφέστατα στο πλευρό της κυβέρνησης, έστω κι αν αυτό είναι σε βάρος των προβλημάτων του Απόλλωνα.
Μετά την υποδοχή του δημάρχου στον Απόλλωνα την ημέρα των Φώτων και το ξεσκόνισμά του από το Επίτιμο με το κράτημα της ομπρέλας, τώρα με άρθρα και σχολια η εφημερίδα αυτή στηρίζει με ικανοποίηση και θαυμαασμό τον δήμαρχο και το έργο του και θεωρεί ότι αυτά που κάνει στον Απόλλωνα είναι σωστά. το ίδιο ισχύει και για τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τον διορισμένο δηλ. εκπρόσωπο τςη κυβέρνησης. Είναι μαζί του η εφημερίδα και τον στηρίζει τόσο για το έργο του συνολικά, όσο και για τις αποφάσεις του για τον Απόλλωνα. Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Επίτιμος ότι η δεξιά πέφτει; Δεν είναι δυνατό, αυτό το βλέπει και ο πλέον άσχετος με την πολιτική. Και όμως τους στηρίζει. Γιατί άραγε;

Unknown είπε...

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙ-ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ
διαβάζουμε σστο ΒΗΜΑ της Κυριακής

Και στο Παν/μιο Αιγαίου ιδρύονται νέα τμήματα, αλλά αυτά στη Χίο. Και όλοι εκείνοι που τελευταία εξήγγελαν πρωτοβουλίες για ίδρυση ανώτατης σχολής στη Νάξο; Και οι υποχέσεις του κ. Μπαμπινιώτη;

Περικλής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Περικλής είπε...

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Λίγο καιρό πριν άκουσα πως κατέβηκε στον Απόλλωνα ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (ο κ.Ζουγανέλης). Από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φαίνεται αυτή η επίσκεψη να εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να ρίξει στάχτη στα μάτια των Απολλωνιατών για το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ και να πολώσει τους ανθρώπους, "περιθωριοποιώντας" όσους θέλουν πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα.

Η ΕΙΔΗΣΗ όμως αφορά τους Απολλωνιάτες οι οποίοι του έθεσαν ένα άλλο πρόβλημα. Το θέμα του καθαρισμού του χωριού (παραλίες, δρόμοι κ.λπ.).
Συγκεκριμένα του διαμαρτυρήθηκαν αφού το χωριό ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ, ενώ έξω από τις Δημόσιες τουαλέτες
(μάλλον αυτές που είναι δίπλα στο Βιολογικό) από την πολύ βρώμα δεν πλησιάζει άνθρωπος!

Για όσους έχουν ξεχάσει, πιο παλιά, είχε αναφερθεί ξανά σε αυτή την ενότητα (26 Νοέμβριος, 2008 22:37), πως ο Κώστας Γ. Βιτζηλαίος που έκανε τον καθαρισμό του χωριού, έχει μείνει απλήρωτος για πάνω από 2 χρόνια !!!!

Ο ΔΗΜΟΣ χρωστάει στον άνθρωπο (αν δεν κάνουμε λάθος) περίπου 8000 € !!!!!!

Όπως είναι λοιπόν φυσικό, ο άνθρωπος αφού προφανώς δεν έχει είτε την οικονομική, είτε άλλη δυνατότητα να τους τρέχει στα δικαστήρια....ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ! (Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ)

Και για όσους πιστεύουν στο "ουδεις αναντικατάστατος" σας ενημερώνουμε ότι κανείς δεν αναλαμβάνει να "αντικαταστήσει" τον κ. Βιτζηλαίο, κάνοντας το πολύ οφέλιμο έργο του, μιας και γνωρίζει (εκ του αποτελέσματος) ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.Βιτζηλαίο....

Η απάντηση του κ.Ζουγανέλη σε όλα αυτά, ήταν:

"Θα σας φτιάξουμε Δημόσιες Βιολογικές τουαλέτες
"

Εγώ ΔΕ θα σχολιάσω το αν οι τουαλέτες θα δουλεύουν όπως ο Βιολογικός. Αναρωτιέμαι όμως...τις τουαλέτες που λένε ότι θα φτιάξουν, θα τις κατασκευάσουν χρησιμοποιώντας τα λεφτά που χρωστάνε στον κ.Βιτζηλαίο;;;;;

Αυτό είναι το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος για τον τόπο και για τους ανθρώπους.....

Unknown είπε...

TO KATANTHMA TOY SYKKOGOY KORVNIDAS

Πώς τον κατάντησαν τελικά αυτό τον πάλαι ποτέ ιστορικό Σύλλογο Κορωνίδας; Τον πέρασαν από 40 κύματα, τον διέλυσαν, τον εξόντωσαν, τον έστειλαν στο "πυρ το εξώτερον το ητοιμασώ τω διαβόλω". Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου" που λέει και το Τριώδι.
Από τους αριστερούς ψαλτάδες έπεσε στους δεξιούς και σε λίγο θα αποκτήσει αυτοκράτειρα την γνωστή Μαρία του Γαλατσίου και αυτοκράτορα τον κατά Νταμπάκην Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών. Ε ρε μεγαλεία!!!

Unknown είπε...

ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Σάλο έχει προκαλέσει στα Κωμιακίτικα στέκια το...δειπνο με μπατουδο που παρέθεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας στον βοτυλευτή Βρούτση. Η αντίδραση των Κωμιακιτών είναι πρωτοφανής, οργή και αγανάκτηση επικρατεί, μιλούν για προσβολή της ιστορίας του Συλλόγου, για πρωτοφανές γεγονός, για αθλιότητα μικροκομματική. Καταλογίζουν ευθύνες κια στον ίδιο τον βουλευτή που δεν σέβεται τίποτα. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν την παραίτηση του Δ.Σ. τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, την καταδίκη των υπευθύνων. Ντροπή και κρίμα για το κατάντημα αυτό.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kontokanis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

πανολεθρία έπαθε στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. στην Κωμιακή. Ύστερα από πολλά χρόνια ήρθε ...τρίτη και καταϊδρωμένη, ενώ την 2η θέση κατέλαβε και πάλι το ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ κρατά σταθερά την 1η θέση από το 1981 και αυτή τη φορά βγήκε μάλιστα ενισχυμένο,
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
γραμμένοι: 828
ψήφισαν: 373
Άκυρα: 1
Λευκά: 5
Ν.Δ.: 79
ΠΑΣΟΚ: 156
ΚΚΕ: 115
ΣΥΝ: 11
ΛΑΟΣ: 7
Οικ. Πράσινοι:3

submarine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
submarine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
submarine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-
ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΤΕΟ

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν ορισμένοι τοπικοί παράγοντες της καταρέουσας Ν.Δ. ώστε η Κτηματική Υπηρεσία να καλύψει τις παρανομίες που έγιναν παλιότερα, όταν χτίστηκε ο βόθρος του Απόλλωνα πάνω στη θάλασσα, αφού τη μπάζωσαν, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με νέο έγγραφό του-καταπέλτη απάντησε στην Κτηματική Υπηρεσία ότι ο βόθρος είναι παράνομος γιατί είναι χτισμένος μέσα στη θάλασσα. Τώρα πλέον η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εκδώσει απάφαση ότι ο βόθρος είναι κτίσμα αυθαίρετο και κατεδαφιστέο καιη απόφαση αυτή ανεμένεται να εκδιοθεί άμεσα, αν δεν έχει εκδοθεί ήδη.
Ως προς τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της εφημερίδας του Συλλόγου Απολλωνιατών, περί παρεμβάσεων του Αντινομάρχη για την επισκευή του βόθρου κ.λ. πράγματι έγιναν εκεί κάποιες εργασίες, όπως αντικατάσταση...κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμός του κτιρίου, έτσι ώστε ο βόθρος να...λειτουργεί αψό...γως. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, έφυγε από τη ζωή ένας καλός πατριώτης και οικογενειάρχης από την Κωμιακή: Ο Γιάννης Λιαγούρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:00, στο νεκροταφείο του Ηρακλείου Αττικής (Παλαιό Ηράκλειο). Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία εντός του νεκροταφείου. Φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ducamel01 είπε...

Μας το έστειλε, και σας παραθέτουμε το πρόσφατο δελτίο τύπου του πρώην βουλευτή Ν. Λεβογιάννη:

«ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ 1800-2000 τόμος Α΄»

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο του φιλόλογου και πρώην Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ι. Λεβογιάννη: «ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ 1800-2000» τόμος Α΄, που αποτελείται από 430 σελίδες.

Ο Β΄ τόμος (800 σελίδες περίπου) θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού 2010.

Ο πρώτος τόμος, στις 430 σελίδες του (με 146 εικόνες και 7 πίνακες), αναφέρεται κυρίως στην πολιτική ιστορία της Νάξου την περίοδο 1821-2000, έχοντας ως επίκεντρο τους πολιτικούς που εκπροσώπησαν τη Νάξο, αλλά και την Πάρο (στο διάστημα που υπαγόταν στην Επαρχία Νάξου), στη Βουλή, τις Εθνικές Συνελεύσεις, τις Εθνοσυνελεύσεις κ.λπ.

Συνολικά βιογραφούνται 58 πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία 11 Παριανοί πολιτικοί του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Σε ξεχωριστό κεφάλαιο του Α΄ τόμου γίνεται πλήρης και αναλυτική αναφορά στην αγωνιστική πορεία και δράση των δύο Ναξίων ηρώων, του Μανώλη Γλέζου και του Νικηφόρου Μανδηλαρά.
Με το δίτομο αυτό έργο τού συγγραφέα και πολιτικού Ν.Ι.Λεβογιάννη επιχειρείται, για πρώτη φορά, η καταγραφή της νεότερης ιστορίας της Νάξου (19ος και 20ος αιώνας).

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μπήκαν πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης στον Απόλλωνα. Να 'ναι καλά ο δήμος που λέει ότι έφτιαξε τον Βιολογικό και τώρα απαγορεύει το κολύμπι. Τελικά φαίνεται πως μας κορόιδευε τόσο καιρό και πως ο Βιολογικός δε φτιάχνεται. Ντροπή τους!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 402   Νεότερο› Νεότερο»