Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Σκέψεις για τον Βιολογικό

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να γράψετε την άποψη σας
ή ό,τι άλλο γνωρίζετε για τον...Βιολογικό του Απόλλωνα.

Μετάβαση στη 2η Σελίδα...
Μετάβαση στην 3η Σελίδα...


...................Στη φωτογραφία βλέπετε την ταμπέλα που τοποθέτησε τον Αύγουστο του 2007 ο Δ.Δρυμαλίας για να απαγορεύσει το κολύμπι....μόνο στην περιοχή της Καυκάρας.Ο λόγος φυσικά δεν αναγράφεται. Η ταμπέλα πάντως μπήκε μετά από εντολή του Λιμεναρχείου, αφού έκρινε πως απειλείτω η δημόσια υγεία.
Όπως βλέπετε η ταμπέλα έχει στηριχτεί με πέτρες (πρόχειρα-προσωρινά). Μετά από περίπου 5 ημέρες η ταμπέλα...εξαφανίστηκε!! Τι απέγινε κανείς δεν ξέρει...Την πήρε το...κύμα;...ο αέρας;...ο ίδιος ο Δήμος;....οι ντόπιοι Απολλωνιάτες για να γλιτώσουν τον "τόπο" από τη δυσφήμιση ή γιατί ξαφνικά τα νερά σταμάτησαν να είναι επικίνδυνα;;
Κανείς δεν ξέρει..................






....................Στο βίντεο φαίνεται ακριβώς το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε και φυσικά είναι φανερό και το πόσο δύσκολο ήταν να τη διαβάσει κάποιος διασχίζοντας τον (παράνομο-για να μην ξεχνιόμαστε) δρόμο της Καυκάρας. Πάλι καλά δηλαδή που δεν τη σκέπασαν με κανένα πανί για να μη βρέχεται.... Αυτοί είναι οι σωτήρες του τόπου.....

Και για του λόγου το αληθές, μας έστειλε αναγνώστης του blog φωτογραφία από το...Πέραμα, που απαγορεύει την κολύμβηση και είναι αρκετά σωστότερα γραμμένη...

Όπως μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας γράφει μέχρι και την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία προφανώς απαγορεύει την κολύμβηση στη συγκεκριμένη ακτή. Μεταφέροντας τα λεγόμενα του αναγνώστη/αυτόπτη μάρτυρα που μου έστειλε τη φωτό, σας επισημαίνω πως και αυτή η ταμπέλα έχει ελλείψεις:

  1. Τα γράφει μόνο σε μία γλώσσα...
  2. Αν και τοποθετημένη στην είσοδο της παραλίας, είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά σε σχέση με το ύψος του ματιού, με αποτέλεσμα να μην τη βλέπεις εύκολα...
Παρ' όλα αυτά δεν έχει τα ΧΑΛΙΑ της ταμπέλας του Δήμου Δρυμαλίας. Τις ελλείψεις αυτές δηλαδή, θα μπορούσαμε να τις δεχθούμε και σαν λάθη, αφού έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται για τουριστική περιοχή...Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη που μας την έστειλε και ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί ούτε το "παρατσούκλι" του εδώ στο blog "για να σκάσουν αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για το ποιος λέει "κάτι" αντί να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο των λεγομένων του..."
Και πάλι ευχαριστούμε.

30/05/2008

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ..ΒΟΥΚ..ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ !
Δείτε τις οικολογικές ειδήσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (πατήστε εδώ) οι οποίες λίγο πριν το τέλος τους (στο 14ο λεπτό) αναφέρονται στο πρόβλημα του ανύπαρκτου Βιολογικού μας.....
Πρόσεξτε το ειρωνικό σχόλιο της παρουσιάστριας σχετικά με την κατάσταση...("Τι πρωτότυπο....")

491 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 491 από 491
Unknown είπε...

Ο Δήμος Μήλου και η Μήλος βραβεύτηκαν για την ευαισθησία τους σε μια σειρά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως για τον βιολογικό καθαρισμό που έφτιαξαν, το ίδιο βραβεύτηκαν και άλλοι δήμοι στα νησιά, της Ίου, της Κέας, της Ποσειδωνίας Σύρου κ.λπ.
Στον Δήμο Δρυμαλίας, στην πρωην Κοινότητα Κωμιακής, στον Απόλλωνα, στον Σύλλογο Απολλωνιατών, στο Επαρχείο Νάξου, στη ΝΟμαρχία Κυκλάδων, τι βραβείο πρέπει να δώσουμε για τα ανοσιουργήματα που έχουν πράξει και πράττουν στον Απόλλωνα, τον πανέμορφο αυτό τόπο, που αντιστέκεται και αντέχει;
Κάντε τις προτάσεις σας χωρίς φόβο και πάθος!!!

Πέτρος είπε...

Αντιγράφω από την Ημερήσια Διάταξη της συνεδριάσεως του ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας:
"ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση διαδικασίας για κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση Μ.Π.Ε για το ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα".
Που σημαίνει ότι τα ανθρωποειδή δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα
στη διάσταση του και προσπαθούν να καλύψουν τα νώτα τους αδειοδοτώντας το βόθρο. Αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι η μόνη οδός είναι η ενεργοποίηση των διαδικασιών για άμεση μεταφορά του βόθρου θα μας έχουν αντιπάλους.
Και αυτό σημαίνει ότι θα εισπράτουν τις καταγγελίες βροχή.
Κατά τα άλλα να ετοιμαζόμαστε για προσφυγή εκ νέου στην Περιφέρεια όχι με 66 προσφυγές αλλά με 666.

Unknown είπε...

Αφού θέλουν πόλεμο θα τον έχουν.
Τόσο άμυαλοι είναι οι άνθρωποι που νομίζουν ότι αδειοδοτώντας τον βόθρο απεμπολούν τις ευθύνες τους;
Είτε έχει ο βόθρος άδεια είτε δεν έχει η νομοθεσία δεν κάνει διάκριση στην περίπτωση μολύνσεως του περιβάλλοντος.

Unknown είπε...

Δεκαοκτώ ημέρες μετά την αποδοχή της προσφυγής μας από τον Περιφερειάρχη και την ακύρωση της αποφάσεως 288/08 του Δήμου έρχεται πάλι ο Δήμος με το ίδιο θέμα.
Την αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ.
Είναι προφανής η συμπαιγνία των Νεοδημοκρατών Δημάρχου Δρυμαλίας και Περιφερειάρχου.
Για αυτό στις ευρωεκλογές που έρχονται θα πάρετε ύποπτοι, μικρόψυχοι και ασήμαντοι κυφήνες της πολιτικής ζωής αυτά που σας αξίζουν.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Unknown είπε...

Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην τελική νίκη. Τπάρχει ο Συνήγορος του Πολίτη και το Ευρωπαικό Δικαστήριο πέραν του ότι "τρέχουν" δύο διώξεις εναντίον του Δημάρχου και οι διαδικασίες που εκκίνησαν από την ΕΥΕΠ.

Περικλής είπε...

Το άλλο δεν το ξέρετε: Ο κ.Δήμαρχος έλεγε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την μελέτη θα τη δώσει στον....Βασίλη. Καταλάβατε; Όχι στον κ. Θεωνά, ούτε στον κ. Βασίλη Θεωνά. ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ (Θεωνά).

Ξέρετε μωρέ, στον Βασιλάκη τον φίλο του...

Αχ "κύριε" Δήμαρχε. Το ότι είστε ΚΟΛΛΗΤΟΙ με τον μελετητή το είχαμε καταλάβει. Αλλά ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε πια;

Θέλει η...... να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει. Και μήπως θέλετε τώρα να μας πείτε πως η μελέτη του...Βασίλή (την οποία έχει ήδη κάνει όπως ομολογήσατε "κατα λάθος" από τη χαρά σας μπροστά σε όλο το ΔΣ), θα καταλήξει ότι ο Βιολογικός μολύνει;;;

Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι πάτε να βγάλετε τα μάτια σας με τα χέρια σας;;;
Και θέλετε και να συγκινηθούμε και να σας πιστέψουμε;

Τσίτσος είπε...

Ρε σεις κάτι έχει πάρει το αυτί μου αλλά δεν έχω καλές πηγές, Πρέπει να έχουν παιχτεί τρελλά σκηνικά μέσα στο συμβούλιο. Καλά όσο για το ποιος θέλει πραγματικά μετεγκατάσταση του Βοθρου δεν αμφιβάλλω: Κάτι Νταμπάκηδες και λοιποί παραγοντίστικοι πρέπει να είναι χοντρά μπλεγμένοι και φοβούνται μη βρουν τον μπελά τους. Σου λένε λοιπόν "Άσ' το, μην το σκαλίζεις". Για αυτό είχε, έχει και θα έχει ενστάσεις ο Σύλλογος Αποκαμωτών. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ακούς;; Μας χρωστάς τις ενστάσεις του Συλλόγου σου ΑΚΟΜΑ. Μη νομίζεις πως επειδή εξαφανίζεσαι θα ξεχάσουμε κι όλας...
Όσο για τον Μπουρδάνη πρέπει να είναι μεγάλο νούμερο. Ο δήμος πάντως δεν έχει συμφέρον να κάνει ΝΕΟ ΒΙΟΚΑ, γιατί θα ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά στον Απόλλωνα χωρίς να φέρουν τους ανάλογους ψήφους στην παράταξη που κυβερνά τώρα. Λογικό λοιπόν είναι τα ίδια λεφτά να θέλουν να τα ξοδεψουν σε διάφορα άλλα έργα, σε άλλα χωριά, που έχουν πιο πολλά ψηφαλάκια. easy money δημαρχάρα μου...Μ' αρέσεις γιατί είσαι μέσα στο κλίμα της εποχής: Ρουσφέτι - Κομπίνα - Συμφέρον. Γουστάρω Ελλαδάρα! Πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει το χέσιμό του.

Περιμένουμε την προσφυγή. Ήταν ωραίο την τελευταία φορά. Ξανακάντε το!!! Έτσι τους πρέπει.

FISHERMAN είπε...

Για το σχόλιο του Περικλή 20:01 στο e-kafeneio
Τι ενεργοί πολίτες και άλλες μπαρούφες τσαμπουνάς έλα να μείνεις στον Απόλλωνα εσύ ανεγκέφαλε χωρίς έστω τον βόθρο να δούμε πόσο θα κάτσεις .Γίναμε όλοι ξαφνικά σωτήρες του Απόλλωνα. Που θα βρεθούν βρέ ανεγκέφαλε τόσα βυτία να κουβαλάνε τα απόβλητα αμα κλείσει το ρημάδι,χρειάζεται στόλος ολόκληρος,που θα βρεθεί; ,από εκεί που είσαι όλη μέρα μπροστά στο pc κάνεις την επανάσταση σου ,έλα εδώ κάτω και πάλεψε άμα το μπορείς. Έχετε βαλθεί να μας ξεκάνετε από δω πέρα ,η βοήθειά σας είναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά τίποτε άλλο έχετε ξεπεράσει και το Σύλλογο στη καταστροφή αντιπροσωπεύετε και οι δύο το ύψος και το βάθος και στη μέση η απόγνωση η δική μας. Πιστεύω ότι η Δημοκρατική ευαισθησία των διαχειριστών θα σβήσει γρήγορα το σχόλιο να μην διαταράξει τον επαναστατικό χαρακτήρα του blogg

Unknown είπε...

Είτε γίνει προσφυγή, είτε όχι, η απόφαση που πάρθηκε προχτές είναι μια τρύπα μέσα στο νερό για τους εμνευστές της.
Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Ότι η απόφαση αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η αποχέτευση του ΑΠόλλωνα, αλλά με την αγωνιώδη προσπάθεια του δημάρχου να αποφύγει τους ελέγχους, τις διώξεις και τα πρόστιμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, που ελέγχουν τα ευαίσθητα ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών. Κια οι διώξεις και τα αυστηρά πρόστιμα αφορούν τον δήμαρχο και τους προϊσταμένους των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου. 7000 ευρώ πρόστιμο έχει ήδη ο δήμαρχος για τον βόθρο του Απόλλωνα.

Unknown είπε...

Με την ταχύτητα του φωτός διαδίδονται από τους θύτες του Απόλλωνα που ζουν στην Αθήνα (βλέπε Νταμπακαντώνης) ανυπόστατες φήμες που έχουν να κάνουν με την θέση του Μανώλη ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του βιολογικού.
Συγκεκριμένα κυκλοφορεί ότι ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρόταση που έφερε στο ΔΣ της 31ης Ιαν 2009 και την απόφαση που ελήφθη στο 21ο θέμα και ως «αντάλλαγμα» του προσφέρει κάθε υποστήριξη . Και συνεχίζουν τα ίδια παπαγαλάκια λέγοντας ότι καταφέραμε τον ένα και μας έμειναν άλλοι δύο.
Πολύ θα το θέλατε επιζήμιοι της Δημόσιας ζωής του τόπου, όποιοι και να είστε. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι (επικοινωνία με τον Μανώλη ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ) ότι όλοι αυτοί οι ξεδιάντροποι συκοφάντες πλανήθηκαν πλάνη οικτρά. Ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ πράγματι ήλθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Δρυμαλίας αργά την Κυριακή 1η Φεβ 2009 και του τόνισε ότι εφόσον οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του Δήμου κατευθυνθούν προς την κατασκευή ενός νέου βιολογικού εκτός του χωριού με άμεσες διαδικασίες και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τότε ο ίδιος (ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) θα υποστηρίξει τον Δήμαρχο στην εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη (ήδη «τρέχουν» δύο προανακρίσεις για ρύπανση στον Απόλλωνα από τον ΒΙΟΚΑ) . Κατά τα άλλα ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ παραμένει αταλάντευτος στον αγώνα για την μεταφορά του ΒΙΟΚΑ, δεν αλλάζει θέση, δεν ξεπουλάει ιδανικά και κυρίως φιλίες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είχε το θάρρος ως Ανώτατος σε ενέργεια Αξιωματικός του Π.Ν. να αντιταχθεί στο λιμενικό έργο-φονιάς του Απόλλωνα και να υπογράψει την προσφυγή προς το ΣτΕ με την πλήρη του ιδιότητα. Θα είχε αναστολές να δώσει τις μάχες του τώρα που είναι σε αποστρατεία;
Όσο για αυτούς που καλλιέργησαν την φημολογία; Θυμίζουν τις ύαινες. Παραμένουν στην περιφέρεια και εκτός μάχης και μόλις αντιληφθούν ότι κάτι μπορούν να αποκομίσουν από την κατάσταση εμφανίζονται στο προσκήνιο. Έτσι και ο παραιτηθείς με «λαστιχάκι» Πρόεδρος της ΟΝΑΣ (παραίτηση με «λαστιχάκι» : Την παραίτηση (που δεν θέλω να υποβάλλω) την έχω δέσει με «λαστιχάκι» και μόλις την καταθέτω αυτή γυρίζει πάλι σε εμένα (μας το διηγήθηκαν άνθρωποι του Ναυτικού)). Παραμένει στην περιφέρεια κάνοντας ότι δεν βλέπει και δεν ακούει, καταγράφοντας όμως τα πάντα. Και ακούγοντας την συκοφαντία έσπευσε πρώτος να πανηγυρίσει και να την διαδώσει. Απεδείχθη για άλλη μία φορά αναξιόπιστος .

Unknown είπε...

Οι αθεόφοβοι, αντί να αγωνίζονται για την επίλυση του τεράστιου πλέον προβλήματος του βόθρου-φονιά επιδίδονται σε αστείες προβοκάτσιες εναντίον των ανθρώπων, όπως ο Επίτιμος αρχηγός του στόλου,που με πατιρωτισμό αγωνίζονται να σώσουν τον Απόλλωνα από μια νέα καταστροφή.
Είναι αλήθεια πρωτοφανές ο ψευτοσύλλογος με τον επίτιμό του να μην έχουν κάνει στο διάστημα αυτό την παραμικρή κίνηση για το ανεξέλεγκτο πlέον πρόβλημα του βόθρου-φονιά και να ασχολούντai με προβοκάτσιες και κατασυκοφάντηση προσώπων.

Unknown είπε...

Κάτι πολύ σημαντικό που στο μέλλον πρέπει να ληφθεί σοβαρώτατα υπόψιν είναι το ότι ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΒΙΟΚΑ
Οι λόγοι προφανείς. Ένας τόσο κλειστός όρμος που θα ανανεώνει τα νερά του πολύ αργά θα ρημάξει πολύ γρήγορα.

Πέτρος είπε...

Αποτελεί υποχρέωση όλων η υποβολή των προσφυγών κατά της αποφάσεως 5/09 του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά της αποφάσεως 14/09 της Δημαρχιακής Επιτροπής προκειμένου να μην αδειοδοτηθεί ο παράνομος ΒΙΟΚΑ.
Μετά και τις δύο ανοικτές συγκεντρώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Απόλλωνα και Κωμιακή για τους ΒΙΟΚΑ είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων.

Unknown είπε...

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Από ασφαλείς πληροφορίες ήδη έχουν πρωτοκολληθεί οι πρώτες έξη προσφυγές.
Αυτή τη φορά οι προσφυγές δεν πρέπει να είναι 66 αλλά 666.

eligmos είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΔ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΚΩΜΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ . ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Unknown είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ FAX:
2281085090 ΚΑΙ 2281088896
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΩΡΩΝ

Unknown είπε...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
84300
ΤΗΛ: 02850-22364





Νάξος, 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε από κοντά και με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθήσει το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού του Απόλλωνα που αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες.

Από το 1992 που λειτουργεί ο Βιο.Κα. (μετά από μελέτη του Επαρχείου Νάξου) και χωρίς σύννομη αδειοδότηση, η συντήρηση και η επίβλεψή του από τις αρμόδιες Επαρχιακές και Δημοτικές Αρχές είναι πλημμελής, ενώ ο οικισμός του Απόλλωνα επεκτείνεται και η επιβάρυνση για τον Βιο.Κα. αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, ο Βιο.Κα. έχει ημερομηνία λήξης: Δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, πρακτικά αλλά και τυπικά, αφού ήδη η ρύπανση από τα λύματα, η θολότητα και ο αφρισμός είναι καθημερινή κατάσταση στον όμορφο κόλπο του Απόλλωνα.
Ο Δήμος Δρυμαλλίας, με πρόσφατη απόφασή του Δ.Σ., ανέθεσε απ’ ευθείας την μελέτη για την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» και αδειοδότηση του υπάρχοντος Βιο.Κα. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και τον Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μετά από προσφυγές 66 ενδιαφερομένων.
Το Δ.Σ. του Δήμου Δρυμαλίας όμως, παρέμεινε απτόητο και, παρά τις «οδηγίες χρήσεως» της απορριπτικής απόφασης, εξέδωσε νέα, πανομοιότυπη απόφαση και ανέθεσε απ’ ευθείας την μελέτη στον ίδιο μελετητή. Πρωθύστερα εκδόθηκε και παρόμοια απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως και οι δύο αυτές αποφάσεις θα ακυρωθούν από την Περιφέρεια για τους ίδιους λόγους που ακυρώθηκε η προηγούμενη.
Θεωρούμε ότι δίκαια ο κόσμος στην Κωμιακή και στον Απόλλωνα έχει αγανακτήσει από την προκλητική αμέλεια και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που πρωτίστως απειλεί την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Απόλλωνα και κατόπιν την οικονομία και ανάπτυξη του τόπου αυτού. Είναι μάλιστα προφανές ότι οι σπασμωδικές και παράνομες αυτές κινήσεις του Δήμου στόχο έχουν την «απαλλαγή» των όποιων υπευθύνων από τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες και δεν υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον για το πρόβλημα.
Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, ο Δήμος Δρυμαλίας ή το Επαρχείο Νάξου θα είχαν προ ετών δρομολογήσει τις διαδικασίες για επιλογή θέσης, μελέτη και περιβαλλοντική έγκριση για μια αποτελεσματική, νόμιμη και ασφαλή μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού.

Το Δ.Σ. της Πε.Κι.Ν. πιστεύει ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και στην Κωμιακή και στον Απόλλωνα με ενιαία και σοβαρή αντιμετώπιση. Καλεί τους αρμόδιους, χωρίς υπεκφυγές και υποκρισία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν αυτά για τα οποία εκλέχτηκαν. Δηλώνει την συμπαράστασή του στους δημότες Δρυμαλίας και ειδικά στους κατοίκους της Κωμιακής και του Απόλλωνα και την πρόθεσή του να βρεθεί στο πλάι τους στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις τους.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν.

DeNtziTheMee είπε...

Εμπαιγμός, μόνο αυτό έχω να πω. Νομίζουν οτι έχουν να κάνουν με άτομα της δικής τους νοητικής κλάσης (αν και νομίζω οτι οι αμοιβάδες έπαψαν να έχουν δικαίωμα ψήφου).Όπως φαίνεται για ακόμη μια φορά συνεχίζουν να κάνουν "βρωμιές" και να προσπαθούν σε άκρως συνωμοτικό κλίμα να κινήσουν διαδικασίες για να φέρουν το "παιχνίδι" στα μέτρα τους. Όπως φαίνεται ξεχνούν πολύ γρήγορα και αυτό τους οδηγεί στο σημείο από όπου ξεκίνησαν( όπως λένε οι μεγάλοι αναλυτές όποιος ξεχνάει τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει) . Προφανώς όχι απλά τα ξέχασαν αλλά συμπεριφέρονται σαν να μην τα έκαναν ποτέ. Οι κύριοι λοιπόν δεν το βάζουν κάτω, είναι δε πεπεισμένοι ότι πέσαμε σε λήθαργο, φυσικά η προσφυγή απέδειξε ότι όχι μόνο σε λήθαργο δεν βρισκόμαστε αλλά είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Εδώ λοιπόν επεμβαίνει η αγανάκτηση μερικών από το blog, και όχι μόνο. Οι οποίοι πλέον δεν το κάνουν αυτό για να τους μπουν στο μάτι αλλά το έχουν ανάγει σε προσωπική σταυροφορία (σ.σ με τον όρο σταυροφορία δεν εννοώ το κυνήγι σταυρών μην συγχέεται τους όρους κ. Μπαρδάνη) δηλαδή να μην επιτρέψουν να αυθαιρετεί η δημόσια αρχή εις βάρος των πολιτών. Θα πρέπει λοιπόν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι μπορεί να έχουν τους δημόσιους λειτουργούς με το μέρος τους (οι οποίοι τους διευκολύνουν στο παιχνίδι τους και δημιουργούν αμέτρητα προσκόμματα σε εμάς), εμείς όμως από την άλλη έχουμε ένα ακόμη δυνατότερο σύμμαχο…το νόμο. Και ουδείς είναι πάνω από το νόμο, ούτε η λαϊκή βούληση ούτε προφανώς η πολιτική τους σκοπιμότητα . Αυτοί λοιπόν δεν έρχονται αντιμέτωποι με εμάς αλλά με το νόμο. Τον ίδιο νόμο ,τον οποίο οι ίδιοι ζητούν να υπακούμε στην εξουσία τους ,καταλύουν, περιφρονούν και επιδεικτικά αγνοούν όταν πρόκειται για ρουσφέτια και σκάνδαλα. Το θέμα του βόθρου του Απόλλωνα (αρνούμαι να αναγνωρίσω τον όρο ΒΙΟΚΑΣ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η Μελίνα δεν αναγνώρισε τον όρο Ελγίνια Μάρμαρα) έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας και αν οι 36 «αιρετικοί» ,μέχρι χθές , δεν το έβαλαν κάτω φανταστείτε πως αντιδρούν οι 400, που έχουμε γίνει τώρα. Θα είμαστε όλοι στις επάλξεις. Ο «πόλεμος» τώρα ξεκινά… μέχρι τώρα είχαμε αντάρτικο.

to tsimpouri είπε...

re ikologi tis kakias oras to fagate to xorioudaki k mazi mafto fagate k to nisimas....k ola afta gia 15 meres pou erxeste to kalokeri.oute enas aposas den ine monimos katikos.........to kalo tou topou den eksartate apo afta pou grafete ka afta pou asxoliste.to kalo tou topou ine mono na ksexoleriasi apo kati lamogia san k`esassssss............................................

gmoikology είπε...

Αναρτώ την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στα πλαίσια του προγράμματος ¨Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη Πρόσκληση 2.1" του ΥΠΕΧΩΔΕ με 100% χρηματοδότηση μέσω του οποίου ο Δήμος Δρυμαλίας μπορεί οριστικά να λύσει το πρόβλημα του ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα (και όχι μονο)
gmoikology ή Γιώργος Μαυρουλέας:

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη Πρόσκληση 2.1

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να στοχεύουν στα παρακάτω κριτήρια:

1. Συνολική κάλυψη των αναγκών των οικισμών σε βιολογικούς καθαρισμούς με την δημιουργία όπου απαιτείται και της απαραίτητης υποδομής αποχετευτικών δικτύων
2. Βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων της χώρας, καθώς και των ακτών κολύμβησης και των ποταμών και λιμνών που κινδυνεύουν από ευτροφικά φαινόμενα 3. Επαναχρησιμοποίηση των υδάτων που προκύπτουν μετά την επεξεργασία των λυμάτων, κυρίως για αγροτική χρήση, με προτεραιότητα στις ελλειμματικές περιοχές

Με την παρούσα πρόσκληση δύναται να χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

* Έργα δικτύων αποχέτευσης (ΔΑ) σε οικισμούς Γ προτεραιότητας με πληθυσμό αιχμής μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους (>2.000 κατοίκους) για την κάλυψη του πληθυσμού (τμήμα δικτύου θα χρηματοδοτείται μόνο εφόσον με αυτό ολοκληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού).
* Έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) σε οικισμούς Γ προτεραιότητας με πληθυσμό αιχμής μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους (>2.000 κατοίκους)
* Έργα δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς με πληθυσμό αιχμής μικρότερο από 2.000 κατοίκους (<2.000 κατοίκους) που ήδη διαθέτουν επαρκές εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στον οικιστικό πυρήνα του οικισμού και ευρίσκονται πλησίον οικισμών Γ προτεραιότητας (>2.000 κατοίκους) στους οποίους θα κατασκευασθεί ΕΕΛ. Η δαπάνη κατασκευής των έργων μεταφοράς των λυμάτων αυτών των οικισμών στην ΕΕΛ που θα κατασκευασθεί για τον οικισμό Γ προτεραιότητας (>2.000 κατοίκους) καθώς και η απαιτούμενη επί πλέον δυναμικότητά της θα είναι επιλέξιμη εφόσον το κόστος κατασκευής των έργων μεταφοράς δεν υπερβαίνει το κόστος κατασκευής αυτόνομης ΕΕΛ για τον εν λόγω οικισμό.
* Έργα δικτύων αποχέτευσης και ΕΕΛ που εκτελούνται σε οικισμούς Β προτεραιότητας κατά την Γ΄Προγραμματική Περίοδο με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡ και δεν ολοκληρώθηκαν.
* Η αύξηση της δυναμικότητας υφισταμένων ΕΕΛ οικισμών Α, Β, Γ προτεραιότητας εφόσον με αυτήν θα εξυπηρετούνται οικισμοί Γ προτεραιότητας (> 2.000 κατοίκους) που θα συνδεθούν κατά την Δ΄Προγραμματική Περίοδο με τις εν λόγω ΕΕΛ και τεκμηριώνεται (με βάση το εισερχόμενο φορτίο ΒOD) ότι η υφιστάμενη δυναμικότητα (οργανικού φορτίου) δεν επαρκεί.
* Η ολοκλήρωση υφισταμένων ΕΕΛ σε οικισμούς Γ προτεραιότητας (> 2.000 κατοίκους) με την προϋπόθεση ότι τα έργα ολοκλήρωσης δεν συγχρηματοδοτήθηκαν σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.
* Η αντικατάσταση ΕΕΛ οικισμών Γ προτεραιότητας (> 2.000 κατοίκους) που αδρανούν και έχει παρέλθει 20ετία από την βεβαίωση περαίωσης των εργασιών κατασκευής τους.



ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ :

* ΥΠΕΧΩΔΕ
* Γενικές Γραμματείες Περιφερειών
* Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης A και Β βαθμού, αναπτυξιακοί οργανισμοί, αναπτυξιακές εταιρίες, δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις.
* ΔΕΥΑ


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 300.000.000 €.
Ποσοστό επιδότησης: 100%

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

Περικλής είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ (Σάββατο) ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ;?Όποιος μάθει κάτι ας γράψει.

Ducamel01 είπε...

-------------------------------------------------------------------------------------
Τα παρακάτω σχόλια γράφτηκαν στην ενότητα "Τοπική Επικαιρότητα" χωρις να αποτελούν είδηση, όπως θα έπρεπε. Τα μεταφέρουμε ΕΔΩ, παραβιάζοντας τον κανόνα της "άμεσης Διαγραφής", μιας και πλέον τα σχόλια είναι λίγα και προλαβαίνουμε. Για άλλη μία φορά σας καλούμε να ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ γράφοντας τα σχόλιά σας στην αντίστοιχη θεματική ενότητα.
-------------------------------------------------------------------------------------
.



Apolloniatis είπε....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ

Σημασία τελικά από όλη αυτή την προσπάθεια με τις προσφυγές εναντίον του δήμου και του κομματικού Περιφερειάρχη, έχει το γεγονός ότι αναδείχτηκε το πρόβλημα, ευαισθητοποιήθηκε η κοινωνία, στριμώχτηκαν οι υπεύθυνοι και είτε το θέλουν, είτε όχι θα υποχρεωθούν να λύσουν το ρπόβλημα. Η κοινωνία είναι τώρα ώριμη να πάρει το πρόβλημα στα χέρια της και να το πάρει δυναμικά, να διεκδικήση την επίλυσή του με δυναμικές πλέον λύσεις. Και αυτό πρέπει να γίνει το καλοκαίρι, ώστε να έχει αποτέλεσμα η όποια πίεση. τσώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η δημιουργίασ μιας πιο οργανωμένης και μόνιμης κίνησης πολιτών, που θα βγει μπροστά, θα διεκδικήσει μαχητικά, θα προτείνει λύσεις, θα επιβάλει λύσεις. Δεν φτάνουν τα blog και οι προσφυγές. Απαιτούνται πλέον δυναμικές αντιδράσεις όλων των κατοίκων του Απόλλωνα.

06 Ιούνιος, 2009 01:35 .


---------------------------------------------------------------

kontokanis είπε....

Μας δουλευεις χοντρα. Ποιος στοχος επετευχθη γιατι εγω ηξερα οτι ηταν αλλος ο στοχος. Γραφατε οτι η επιτροπη ηταν δικαστικη και θα εβγενε σωστη αποφαση. Παραμυθια. Πικρα.

06 Ιούνιος, 2009 08:13.


----------------------------------------------------------------------



kontokanis είπε....

Kontokani μαϊμού έκανες προσφυγή; μάλλον όχι. Πώς αναδείχτηκε το πρόβλημα; Πώς έγινε και μιλάνε όλοι σήμερα γι αυτό;

06 Ιούνιος, 2009 11:34.


------------------------------------------------------------------------------------------


kontokanis είπε....

και όχι μόνο, αλλά οι ντόπιοι πλέον επεμβαίνουν κάθε φορά που αδειάζουν το βόθρο στη θάλασσα.
Πριν μερικές μέρες το λιμεναρχείο ήταν πάλι εκεί. Πώς πήγε; με θεϊκή φώτιση; όχι, υπήρξε διαμαρτυρία ντόπιων, αλλά δυστυχώς όχι των δυο τοπικών συβούλων, αυτοί...αγρόν αγοράζουν...

06 Ιούνιος, 2009 12:11

Ducamel01 είπε...

Σχόλια για τα παραπάνω:

1. Για την τραγική, ανώριμη, θρασύδειλη και κακεντρεχής συμπεριφορά αυτού που εδώ και κάποιους μήνες ανακάλυψε ότι μπορεί να υποκλέπτει ονόματα δεν έχω να πω κάτι. Το είχα συζητήσει με τους χρήστες που έχουν το αντίστοιχο e-mail είχαμε καταλήξει στο να μη δώσουμε έκταση... Από ό,τι φαίνεται όμως ο κύριος θέλει να εκτεθεί...

2. Αγαπητέ Απολλωνιάτη, επειδή παρατηρήθηκε και σε μεταγενέστερη ανάρτησή σου σου υπενθυμίζω πως: Άλλο είναι οι "απόψεις" κάποιου και "άλλο" η είδηση. Νομίζω πως κάπου μέσα σου τα έχεις ταυτίσει αυτά τα δύο χωρις να πρέπει και μας αναλύεις τις απόψεις σου δίνοντάς τους μορφή είδησης.
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν προσπαθούσες να μην παρασύρεσαι και μη φανατίζεσαι με τις ίδιες σου τις απόψεις.

3. Σχετικά με το αν "επετεύχθη ο στόχος" βέβαια, οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνώ με τον "μαϊμού kontokani". Ο"στόχος" δεν ήταν αυτός που αναφέρει ο πραγματικός kontokanis, άσχετα αν αυτά που λέει στη συνέχεια ισχύουν.

4. Αυτό όμως δε σημαίνει αγαπητέ "μαϊμού kontokanis" ότι θα έπρεπε να χαίρεσαι που δεν επετεύχθη ο στόχος. Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι δείχνεις. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να χαίρεσαι:

- Πιθανόν απλώς να χαίρεσαι που το είχες προβλέψει. (Σε πληροφορώ πως και εμείς το περιμέναμε, αλλά πάντα ελπίζουμε στην εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως ο κ. Λιμενάρχης του 2007)

- Πιθανόν να χαίρεσαι γιατί απλώς είσαι χαιρέκακος (ψάξου).

Όποιος και αν είναι ο λόγος πάντως, το σίγουρο είναι πως αν κερδιζόταν η προσφυγή ο κ. Μπαρδάνης, θα ήταν σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι ει΄ναι τώρα. Ίσως και να έβαζε από μόνος του βυτιοφόρα, αφού θα πέθαινε και η τελευταία του ελπίδα για νομιμοποίηση. Επομένως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτή η χαρά που η προσπάθεια αυτή απέτυχε;

Υ.Γ. Αν τολμάει βέβαια ο κ. Μπαρδάνης ας εφαρμόσει την απόφαση τώρα που όλες οι υπηρεσίες γνωρίζουν ότι το έργο είναι παράνομο και πως όποιος εμπλακεί εις γνώση του κινδυνεύει να διωχθεί με "παράβαση καθήκοντος" με μία απλή καταγγελία.

Ducamel01 είπε...

---------------------------------------------------------------------------------------------
Το παρακάτω σχόλιο του blogger "Apolloniatis" μεταφέρεται από την ενότητα της "Τοπικής Επικαιρότητας" ΕΔΩ μιας και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΙΔΗΣΗ, αλλά άποψη - πρόταση του εν λόγω blogger.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Apolloniatis είπε...


Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ-ΑΠΕΤΥΧΕ-ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Ο "δήμαρχος" Δρυμαλίας δεν πρόκειται να ασχοληθεί ουσιαστικα με την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του βόθρου στον Απόλλωνα.
Το τοπικο συμβούλιο της Κωμιακής και η Συντονιστικη Επιτροπή πρέπει να πάρουν το πρόβλημα στα χέρια τους. Συγκεκριμένα: Να διαθέσουν ένα ποσό από τα χρήματα που πήρε η Κωμιακή από το κονδύλι για τις καταστροφές του 2001 για την ενοικίαση βυτιοφόρου και τη μεταφορά των λυμμάτων στον βιολογικό της Χώρας. Αυτό μπορούν να το κάνουν, αλλά πρέπει να το το αποφασίσουν άμεσα. Παράλληλα να απαιτήσουν από τον Δήο να σταμαρτήσει να πετάει λεφτά στον βόθρο για νέα δήθεν επισκευή. Σφράγισμα λοιπόν του βόθρου και μεταφορά των λυμμάτων, η οποία θα γίνεται τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

11 Ιούνιος, 2009 08:21

E.Coli είπε...

Το video του ΚΑΝΕΝΑΣ έγραψε.
Δεν ήξερα όμως καθώς το έβλεπα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω.

Τσίτσος είπε...

Παιδιά συγχαρητήρια για την παρουσίαση και την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της αλήθειας! Σας ευχαριστώ. Για άλλη μία φορά μου ανοίξατε τα μάτια και μου δώσατε αποδείξεις για να βουλώνω τα στόματα κάτι βλαμμένων στρουθοκαμηλιστών, που επειδή έχουν καρφώσει το κεφάλι τους μέσα στην άμμο, νομίζουν πως νύχτωσε. Καλά ας μην έχουν κάνει τίποτα μέχρι το Μάρτη! Τον Μάρτη όχι το καλοκαίρι. Τότε θα σου πω εγω. Πού ξανακούστηκε να μην έχω εγώ δικαίωμα να μάθω για την κατάσταση του Βιολογικού; Θα ξέρει μόνο ο κάθε Ζουγανέλης και ο κάθε Μπαρδάνης και θα μου λένε μετά ψευτιές ότι δουλεύει άψογα ο Βιολογικός; Δε σφάξανε...Θα μου δείχνουν ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ το ημερολόγιο με τις επισκευές. Και θα μου ΔΕΙΞΟΥΝ αν έχουν μπει χλωριωτές και λιποσυλλέκτης. Παληκάρια του Δήμου, δε θα τα πάμε καθόλου καλά. ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ των δύο προηγούμενων μηνυμάτων. Τι συνέβη και προέκυψε τόσο κενό μεταξύ των αντιπαραθέσεων?

Τσίτσος είπε...

Καλά ρε τυπάκι, τι παριστάνεις; Τι ερώτηση είναι αυτή; Μπήκες στον κόπο να γράψεις σχόλιο και η μόνη σου απορία από όσα διάβασες εδώ μέσα ήταν αυτή; Θα κάνω τον μαλάκα για αρχή και επειδή το 2ο σχόλιο είναι δικό μου σου εξηγώ ότι σε άλλα στοιχεία αναφέρομαι εγώ, και σε άλλα ο E-coli. Ο Ε-coli μιλάει για τα κορυφαία βίντεο του ΚΑΝΕΝΑ. Εγώ λέω για τα τωρινά βίντεο, τις φωτογραφίες και τα έγγραφα που ανέβασαν οι διαχειριστές. Ενδιάμεσα φαντάζομαι ότι μεσολαβεί η καρδιά του καλοκαιριού. Εγώ τουλάχιστον έχασα κάποια επεισόδια γιατί μαύριζα. Εσένα τι σου φαίνεται παράξενο δηλαδή; (Εντάξει η φοβερή απορία σου;)

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτησή μου δεν είχε καμμία σχέση με το περιεχόμενο των προηγούμενων μηνυμάτων αλλά μόνο με το μεγάλο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Απλώς σκέφτηκα μήπως είχε επιλυθεί το πρόβλημα και γι αυτό σταμάτησαν οι διενέξεις. Αλλά προφανώς θα έφταιγε το καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω σημαντικές εξελίξεις στο Θέμα της σκατοστέρνας. Εγώ ήθελα να ήξερα σε αυτή τη συνάντηση κορυφής που έγινε τον Μάρτιο με θέμα τον ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα γιατί πήγανε; Για να τα κάνουν πλακάκια μεταξύ τους; Όλα πάντως κάτι τέτοιο δείχνουν. Και επειδή εχω φορτώσει θέλω να ρωτήσω το εξής: Αυτή η συνάντηση επιτρεπόταν να γίνει; Από ό,τι θυμάμαι η Ταμπακοφυλλάδα έγραφε πως εκεί ήταν η Γιαντσελίδου (κτηματική υπηρεσία), ο Έπαρχος Β.Κορρές, ο Αντινομάρχης Λάζαρος Θεόφιλος (γαμπρός Ταμπάκη), ο Ε.Καλαβρός, ο Πλιάτσικας (και οι δύο της περιφέρειας), η Βαρελά (υγειονομικό νομαρχίας), ο Δήμαρχος Μπαρδάνης και ο Ζουγανέλης (διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δρυμαλίας); Ήταν νόμιμη αυτή η συνάντηση; Πρακτικά έχουν κρατηθεί;

Μπορεί να ζητήσει κάποιος τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ να ακούσουμε τι είπαν;

Επιτρέπεται να γίνονται τέτοιες συνεννοήσεις για τόσο σοβαρά θέματα έτσι στα μουλωχτά και χωρίς αποδείξεις του τι συζητήθηκε; Πήγαν δηλαδή με το έτσι θέλω αυτοί που έχουν την εξουσία να συνεννοηθούν πώς θα καταφέρουν να μας δουλέψουν, να μην αλληλοκυνηγηθούν αλλά και να μην βρούν τον μπελά τους από τον εισαγγελέα; Για αυτό πληρώνονται ή για αυτό τους ψηφίσαμε; Μου φαίνεται κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλό αυτό με τα πρακτικά. Θα έβγαιναν πολλά στη φόρα. Εγώ ήθελα να σχολιάσω ότι η τελευταία ανάρτηση των διαχειριστών είναι πολύ σοβαρή. Ο εισαγγελέας τα γνωρίζει όλα αυτά; Αν τα μάθει πάντως επισήμως με μία καταγγελία θα τρέχουν και δε θα φτάνουν όλοι οι υπεύθυνοι. Μιλάμε για σωρεία παραβάσεων καθήκοντος. Καλό θα ήταν να καταγγελθούν για να σταματήσει η Κτηματική να καθυστερεί τις διαδικασίες. Από αυτά που γράφετε φαίνεται ότι η κα.Γιαντσελίδου θα βρεθεί αυτομάτως απολογούμενη στον εισαγγελέα επειδή δεν έχει ξηλώσει τον αγωγό από τον Δεκέμβρη (όχι από τον Φλεβάρη που γράφετε)!!!! Και μόνο τα στοιχεία που έχετε αναρτήσει αρκούν στην εισαγγελία Νάξου για να ασκήσει διώξεις για παράβαση καθήκοντος. Πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή να παίζουμε τις κουμπάρες.

Ανώνυμος είπε...

Μία είναι η λύση.

http://www.gedd.gr/

Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Κάνεις την καταγγελία ηλεκτρονικά και ανώνυμα και καθάρισες.

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκε το σχόλιο που έγραψα;; Δεν εμφανίστηκε καθόλου!!

Ducamel01 είπε...

Καλησπέρα φίλε. Μάλλον θα προέκυψε κάποιο πρόβλημα είτε με τη σύνδεσή σου, είτε με την ίδια την google την ώρα που απέστειλες το σχόλιό σου. Αν θες ξαναδοκίμασε. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στη διαδικασία δημοσίευσης. Παρεμβαίνουμε μόνο εκ των υστέρων και σε έκτακτες-ιδιαίτερες περιπτώσεις (δυστυχώς -πολλές φορές- όταν είναι ήδη αργά) για να μην παρεκτραπεί η συζήτηση. Αν θες ξαναδοκίμασε. Λογικά θα στο εμφανίσει. Αν πάλι έχεις πρόβλημα, επικοινώνησε στα e-mail μας για να το λύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήτανε να κουνηθούνε κάποιοι. Οι επιθεωρητές είναι ανεξάρτητη αρχή και δε συγκινούνται από κομματικές ισορροπίες. Εξάλλου ο βόθρος που φτιάξανε, έγινε το 1992-93 επι νέας δημοκρατίας και με έπαρχο τον δεξιό Γεωργόπουλο, σημερινό δήμαρχο νέου Ηρακλείου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι διαχειριστές έχετε δίκιο να παραπονιέστε ότι ενημερώνουν λίγοι. Οι εξελίξεις όμως στο ΒΙΟ.ΚΑ είναι καταιγιστικές, τόσο που και πολλοί να ήμασταν δεν θα προλαβαίναμε να ενημερώνουμε:

Δείτε αυτά:

http://www.naxos-news.gr/?aid=274

http://www.naxos-news.gr/?aid=351

http://www.naxos-news.gr/?aid=368

Στις 18 του μήνα έγινε ο κακός χαμός. Τον πήρε και τον σήκωσε τον δήμαρχο: Του φώναζαν καμιά 50αριά άνθρωποι, να βάλει πινακίδα, να κλείσει το βόθρο και να κουβαλάει τα σκατά με βυτία!
Ο δήμαρχος από την πολλή πίεση άρχισε να φέρεται προκλητικά και απαράδεκτα στους πολίτες και τα αίματα άναψαν. Υπάρχουν αυτά σίγουρα σε βίντεο. Υπήρχε ένας με κάμερα 2-3 με φωτογραφικές και είδα άλλα 4-5 άτομα με κινητό. Βρείτε υλικό και βγάλτε το για να γελάσουμε.

Από τις 18 μέχρι χθες κουβαλάνε τα σκατά με βυτία.

Σήμερα πάλι στον Μεσόγειος FM ο δήμαρχος "κέντησε". Έβγαλε και είδηση: Βγαίνει λέει, το πρωτόκολλο κατεδάφισης του Βιο-Βόθρου. Επιτέλους ο Βόθρος κατεδαφίζεται!!!!! Να δούμε τι θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μια χαρά δουλεύει το σύστημα με τα βυτία όταν στριμωχτούν λίγο οι του Δήμου. Εγώ και που πέρασε από μπροστά μου το βυτίο, μου μύρισε ελάχιστα και μάλιστα κάτι απροσδιόριστο, όχι ντε και καλά σκατίλα. Γιατί λοιπόν διαμαρτύρονταν οι μαγαζάτορες και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών ότι ΘΑ...μυρίζει, χωρις να το έχουν δοκιμάσει σαν λύση; Μια χαρά είναι. Και καθαρή θάλασσα έχουμε, και θα εξαναγκαστεί οικονομικά ο Δήμος να πάψει να μας κοροϊδεύει και να προχωρήσει τελικά τη μετεγκατάσταση του ΒΙΟΚΑ. Το βυτίο από ό,τι είδα αυτές τις μέρες έρχεται 2-3 φορές την ημέρα και αυτό ήταν και μικρό-αυτοσχέδιο (φορτηγό με δεξαμενή στην καρότσα).Αν ο δήμος δεν πέταγε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε επισκευές της πλάκας, θα είχε αγοράσει ένα-δυο βυτία και θα καθάριζε. Θα μπορούσαν μάλιστα να έρχονται μόνο βραδυνές ώρες ή νωρις το πρωί. Αλλά μάλλον ο Δήμος δε θέλει να κάνει καθαρές δουλειές, γιατί εκεί πέφτουν δύσκολα οι μίζες. Όλο δικαιολογίες είστε κύριοι: Τη μια μυρίζει, την άλλη δε θα προλαβαίνουν τα βυτία να γεμίζουν, μετά δεν τα δέχεται ο ΒΙΟΚΑ της Χώρας και άλλα τέτοια. Τώρα που τα κουβαλάτε όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν,εεεεε;;;;;
Βυτία λοιπόν και πάλι βυτία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκες; Τον ακούσατε το πρωί τον δημαρχάρα, που είπε ότι στο φορτηγό που λέει ο από πάνω...αυτό που μετέφερε τη λυματολάσπη του ΒΙΟΚΑ, βάλανε μία δεξαμενή νερού 5 κυβικών για να το κάνουν; Δηλαδή ρε, οι εγκληματίες φορτώνουν σκατά και μετά ξεπλένουν λίγο τη δεξαμενή (αν την ξεπλένουν), τη γεμίζουν νερό και πάνε και τροφοδοτούν τα χωριά για να πιούν;

Και γαμώ τις φάσεις!
Εβίβα Μεσώτες και λοιποί. Να ζήσετε να τους ψηφίζετε!

Ανώνυμος είπε...

Ολημερις το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

http://www.naxos-news.gr/?aid=372

Φίλε παραπάνω που λες για κατεδάφιση ΒΙΟ.ΚΑ. γελάστηκες. Ο ΒΙΟ.ΚΑ ψυχοραγεί αλλά ο Δήμαρχος πασχίζει να τον κρατήσει στη ζωή. Τα περι κατεδάφισης τα είπε προσπαθώντας να ξεσηκώσει τους μαγαζάτορες που τους έχει στο χέρι, εναντίον όσων θέλουν να λυθεί το πρόβλημα. Διαίρει και βασίλευε και κοινωνικός αυτοματισμός ο κύριος Μπαρδάνης. Είπε πάλι και την ψεμματάρα ότι αν κλείσει ο βιο.κα. θα γυρίσει ο Απόλλωνας στους βόθρους. Το έλεγε και παλιά και τον διέψευσε μέσα στη μούρη του, σε λαϊκή συνέλευση ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Νάξου. Τα ψέματα δήμαρχε πιάνουν μία φορά. Συντοπίτες ενωθείτε. Ο δήμος συνεχίζει να κοροϊδεύει, προσπαθεί να σας εκβιάσει και σας εκμεταλλεύεται. Ξυπνήστε ρεεεε.....

Ανώνυμος είπε...

Το ότι μας κοροϊδεύουν είναι σίγουρο. Δε θυμάστε που κλαιγόταν ο δήμος ότι θέλει τεράστια βυτία για να προλαβαίνει τα λύματα να μην χύνονται; Τώρα προλαβαίνουν με μία δεξαμενή των 5 κυβικών; 5 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΟΝΟ; ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΥ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΒΥΤΙΑ. ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. Γράφω για πρώτη φορά στο blog σας από αγανάκτηση για αυτά που έζησα στις 18 Αυγούστου και επειδή για πρώτη φορά τα είδα με τα μάτια μου και όχι μέσα από το intenet. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτό που φαίνεται μέσα από το διαδίκτυο. Η συμπεριφορά του δημάρχου ήταν επιεικώς απαράδεκτη και το λιγότερο προκλητική. Βλέπαμε τα κόπρανα με τα μάτια μας σε στεριά και θάλασσα και ο κύριος δήμαρχος κόντεψε να μας πει ότι είναι τόσο καθαρά που τρώγονται κιόλας! Δεν είναι λέει λύματα, είναι λυματολάσπη. Όχι Γιάννης δηλαδή, αλλά Γιαννάκης! Επειδή δεν τον πιστεύαμε, έφθασε στο σημείο να βρίζει κάποιους πολίτες. Είναι αίσχος ο πρώτος πολίτης ενός δήμου, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον προκλητικό τρόπο απέναντι σε πολίτες. Το καταγγέλω δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

http://naxios.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

Ο ΔΕΞΙΟΣ μιλάει για την εκπομπή στο ραδιόφωνο που έγινε για τον βόθρο του Απόλλωνα. Μιλάει χωρις να ξέρει. Πόσο πουλημένος μπορεί να είσαι ρε ΔΕΞΙΕ; Για γέλια είσαι. Ειδικά εκεί που λες ότι η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΟΥΝ είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ. Ποια αξιοπρεπέστατη; Αυτή που γλείφει κάθε εξουσία για να μη χάσει "αποκλειστικές συνεντεύξεις" από κανέναν; Αυτή που συμφωνεί με όλους; Αυτή που δεν κάνει ερωτήσεις στους καλεσμένους της παρά τους αφήνει να λένε ό,τι θέλουν για να γεμίζει την εκπομπή της;
ΔΕΞΙΕ ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένεις από δεξιούς; Γιαυτό τα ποσοστά τους έχουν φθάσει στον πάτο. Στηρίξτε το Μπαρδάνη που σας έχει ξεφτυλίσει το κόμμα σ όλο το δήμο με τη συμπεριφορά του. Μέχρι και τον Περιφερειάρχη του είχε εκθέσει, τον Κόκκινο που προσπάθησε να τον ξελασπώσει από τον ΒΙΟΚΑ. Παραδεχτείτε το δεξιοί. Ο Μπαρδάνης σας, τα χει κάνει μαντάρα.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μπήκαν πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης στον Απόλλωνα. Να 'ναι καλά ο δήμος που λέει ότι έφτιαξε τον Βιολογικό και τώρα απαγορεύει το κολύμπι. Τελικά φαίνεται πως μας κορόιδευε τόσο καιρό και πως ο Βιολογικός δε φτιάχνεται. Ντροπή τους!

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφίες τραβήξτε και βίντεο να τις δούμε και μεις. Πού έχουν μπει ακριβώς; Πόσες είναι; Τις βάλανε πάλι όπως το 2007; Με πετρούλες για να την πάρει το κύμα; Αν τις βγάλουν και αυτή τη φορά, όπως τότε, θα τους πάρει ο διάολος.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε τελικά με τις ταμπέλες; Κανείς δεν μπορεί να ανεβάσει βίντεο ή φωτογραφία; Εσείς οι διαχειριστές δε γνωρίζετε τίποτα; Ας πει κάποιος στον κ Χωριανόπουλο Γιώργο ή τον κ. Σιδερή Μανώλη να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και να τις ανεβάσει. Από όσο γνωρίζω και οι δύο τους, έχουν τη δυνατότητα και τις γνώσεις να το κάνουν. Ας μας διαφωτίσει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

Κατάφερα να μάθω για τις ταμπέλες ότι είναι δύο, τοποθετημένες με μπετό στην άκρη άκρη. Και οι δύο έχουν μπει εκεί που εκβάλει ο βόθρο-βιολογικός και λένε ότι απαγορεύεται το κολύμπι! Το πρωτοφανές είναι ότι ενώ έβαλαν δύο ταμπέλες, τις έβαλαν δίπλα δίπλα και σε σημείο όπου κινδυνεύουν από τα κύματα, πράγμα καθόλου τυχαίο. Θα έπρεπε να την έχουν βάλει πιο κοντά στο δρόμο, ώστε να μην κινδυνεύει από τα κύματα. Έτσι κι αλλιώς για να φθάσει κάποιος στην εκβολή του βοθροβιολογικού, αναγκαστικά θα περνούσε δίπλα από την ταμπέλα.

Επίσης πρωτοφανές είναι ότι η μία ταμπέλα έχει μόνο Ελληνικά και η άλλη μόνο Αγγλικά, πράγμα που απαγορεύεται. Έπρεπε στην ίδια ταμπέλα να υπάρχουν τα Ελληνικά και η Αγγλική τους μετάφραση, όπως είναι και όλες οι υπόλοιπες ταμπέλες στον Απόλλωνα και σε όλη την Ελλάδα! Έτσι όπως τις έχουν βάλει, ένας που δεν ξέρει και τις δύο γλώσσες μπορεί να υποθέσει ότι άλλα λέει η μία ταμπέλα και άλλα η άλλη κι αυτός απλώς δεν μπορεί να καταλάβει τη γλώσσα.

Σκατά στο κεφάλι τους. Ακόμα και όταν φτιάχνουν ταμπέλες, κάτι βρωμάει........

Ανώνυμος είπε...

Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσττττ!!!!
Μην το λέτε. Θα δυσφημιστεί ο τόπος. Σκάστε και κολυμπήστε στα σκατά σας. Χοίροι, ε χοίροι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αποδείχθηκε ότι είμαστε πράγματι χοίροι. Στην ουσία δηλαδή το μπάνιο στην αμμουδιά απαγορεύεται, αφού είναι μέσα στα 200 μέτρα. Είμαστε ξεφτίλες τελικά που τους ανεχόμαστε. Και περισσότερο από όλους είναι οι ντόπιοι καταστηματάρχες που κοιτάνε και να το κρύψουν και γλείφουν την κάθε εξουσία, αντί να τους τρίξουν τα δόντια. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.

mpolidakis είπε...

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΛΠ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ,ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΔΑΣ.ΑΛΛΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΚΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.....ΥΓ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν μη τι άλλο ο Απόλλωνας πρέπει να είναι περήφανος που ζούν όντα σαν εσένα, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να μπαίνουν στο internet και να γράφουν, ενώ έχουν μεγαλώσει/συνηθίσει μέσα σε βούρκους (όπως άλλα ζώα), και όλα τους φαίνονται καθαρά. Εγώ πάντως ευχαριστώ πολύ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σαν τον κ. Γ. Χωριανόπουλο και τον κ. Μ.Σιδερή που εξακολουθούν και απαθαντίζουν τις εξελίξεις στο χωριό τους, είτε αυτές είναι ευχάριστες, είτε δυσάρρεστες.Τους ευχαριστώ όσο και το blog, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες και έμαθα τι συμβαίνει. Καληνύχτα και σε εσένα και καλά μπάνια στο βούρκο σου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τόσα χρόνια που κολυμπάω δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Τον εγκέφαλο σου τον έχει κοιτάξει κανένας γιατρός; Εκεί κάτι πρέπει να έχεις πάθει. Αλλιώς δεν εξηγείται.

Μαρία είπε...

Πάψτε να ρίχνετε το επίπεδο της συζήτησης. Αίσχος πια. Και εσύ χρυσέ μου άνθρωπε κατάλαβε ότι το ότι δεν έχεις πάθει τίποτα ακόμα το χρωστάς είτε στο ότι είσαι άντρας, είτε στην τύχη, είτε στην άγνοιά σου. Μπορεί να έχεις πάθει κάτι και απλώς να θεωρείς ότι δεν οφείλεται στα διαλυμένα κόπρανα που κολυμπούν γύρω σου. Το ξέρεις ότι υπάρχουν φίλες μου που γυρίζοντας στην Αθήνα από τον Απόλλωνα έτρεχαν για 1 μήνα μετά στο γυναικολόγο λόγω μόλυνσης; Το ξέρεις ότι συγκεκριμένη συγχωριανή σου δεν έχει ξαναπατήσει στον Απόλλωνα από τότε που έπαθε δερματικά στα πόδια της επειδή μπήκε στη θάλασσα του Απόλλωνα με φρεσκοξυρισμένες γάμπες; Το ξέρεις ότι πονούσε και έτρεχε στους γιατρούς για χρόνια; Μην κρίνεις λοιπόν από τον εαυτό σου και από τους γύρω σου. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σε αυτό το χωριό, που δεν μπορείς να ξέρεις την προσωπική τους ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Αναφεροντας ονοματα ανθρωπων με επιπεδο νομιζεις οτι θα ανεβασεις και το δικο σου που ειναι επιπεδο βιολογικου.Να σου πω και κατι που κατα βαθος το γνωριζεις καλα,οτι βγαζει ο βιολογικος με ενα βορια καπως καθαριζει η θαλασσα,αυτα ομως που εχεις μεσα στο κεφαλι σου δεν καθαριζονται ουτε με πιεστικο.

Unknown είπε...

καλώς τα παιδιά.....

Ανώνυμος είπε...

Πρόβλημα υγείας που προκλήθηκε από τη θάλασσα στον Απόλλωνα, θυμήθηκα διαβάζοντας το σχόλιο της Μαρίας, ότι είχε πάθει και η γυναίκα του προέδρου του συλλόγου Κορωνίδας, του Νίκου Χωριανόπουλου. Και αυτή άκουσα ότι ταλαιπωριόταν 1 χρόνο και φυσικά κανείς τους δεν ξαναπάτησε για μπάνιο στον Απόλλωνα. Όποιος δεν το πιστεύει, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου, γιατί δεν κάνει εδώ και χρόνια αυτός και η οικογένειά του μπάνιο στον Απόλλωνα, ενώ ερχόταν στην Κωμιακή.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που σχολιάζεις στις 21 Οκτώβριος, 2010 01:16 πιο πάνω ότι με ένα βοριά η θάλασσα "κάπως καθαρίζει" για εξήγησέ μου τι εννοείς; Τι θα πει "κάπως"; Είναι αυτό που λέμε ολίγον έγκυος;

Για να τελειώνουμε, η θάλασσα ή είναι καθαρή ή δεν είναι. Τώρα αν εσύ και κάποιοι άλλοι έχετε ψιλοσυνηθίσει τη βρώμα και δε σας πειράζει, τότε να πηγαίνετε για μπάνιο στο λιμάνι του Πειραιά. Και εκεί είναι..."κάπως καθαρά".

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου που σχολιασες στις 22/10/2010 στις 13.30 τα καυστικα σχολια μου απευθυνονται {σαφως οχι σε σενα}αλλα σε ενα δυο υποκειμενα που γραφουν συνεχως εδω μεσα και αποκαλουν τους Απολλωνιατες χοιρους που εχουν μαθει να κολυμπανε στο βουρκο τους[δες προηγουμενα σχολια].Φυσικα μονο σ αυτο το επιπεδο μπορεις να τους απαντησεις.Εγω φιλε μου περισσοτερο απο σενα θελω τη θαλασσα καθαρη γιατι εκει μεγαλωσα και αγαπω πολυ αυτο το μερος.Αλλο ομως κανω ολες τις απαραιτητες νομιμες ενεργειες για να αλλαξουν τα πραγματα [να λειτουργει σωστα μεχρι να φυγει αυτο το πραγμα απο εκει που ολοι θελουμε και αλλο να προσπαθω να δυσφημισω με οποιονδηποτε τροπο[internet,εφημεριδες ραδιοφωνα κλπ] το ομορφο χωριο μας και να λοιδωρω τους κατοικους του οταν Αη ΓΙΩΡΓΗς ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ εχουν τους βοθρους μες στην θαλασσα και παιρνουν μπλε σημαιες συνεχεια.Αρα το ''καπως καθαρη θαλασσα ειναι σχετικο παντου.

Unknown είπε...

Μην τους λες τέτοια, θα σοκαριστούνε και θα τρέχουνε με τις φωτογραφικές μηχανές να τραβήξουνε τα ντοκουμέντα...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μυαλά κουβαλάτε εσείς. Αν δηλαδή οι γύρω σας κλέβουν, θα κλέβετε και εσείς; Αν πουλούν ναρκωτικά θα πουλάτε και εσείς; Αν σκοτώνουν; Επειδή δηλαδή υπάρχουν και αλλού παραλίες με σκατά πρέπει να έχουμε και εμείς; Αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε μας έφτασαν εδώ σαν χώρα. Άσε που τα σκατά του Αϊ Γιώργη ή του Αγ. Προκόπη δεν είναι ούτε ίδιας ποσότητας, ούτε εγκλωβίζονται σε μία τόσο μικρή περιοχή. Θες να το πάρουμε και αλλιώς; Εσύ ανέφερες τρεις παραλίες που εσύ ισχυρίζεσαι ότι είναι και αυτές βρώμικες. Θες να σου πω εγώ άλλες εκατό παραλίες που δεν είναι καθόλου βρώμικες; Αυτό είναι το νόημα για εσένα; Νομίζεις ότι έτσι θα βρεθεί άκρη;

Ανώνυμος είπε...

Ορθή επανάληψη.

Ωραία μυαλά κουβαλάτε εσείς. Αν δηλαδή οι γύρω σας κλέβουν, θα κλέβετε και εσείς; Αν πουλούν ναρκωτικά θα πουλάτε και εσείς; Αν σκοτώνουν; Επειδή δηλαδή υπάρχουν και αλλού παραλίες με σκατά πρέπει να έχουμε και εμείς σκατά και να μη διαμαρτυρόμαστε; Αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε μας έφτασαν εδώ σαν χώρα. Άσε που τα σκατά του Αϊ Γιώργη ή του Αγ. Προκόπη δεν είναι ούτε ίδιας ποσότητας, ούτε εγκλωβίζονται σε μία τόσο μικρή περιοχή. Θες να το πάρουμε και αλλιώς; Εσύ ανέφερες τρεις παραλίες που εσύ ισχυρίζεσαι ότι είναι και αυτές βρώμικες. Θες να σου πω εγώ άλλες εκατό παραλίες που δεν είναι καθόλου βρώμικες; Αυτό είναι το νόημα για εσένα; Νομίζεις ότι έτσι θα βρεθεί άκρη;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ανεφερα αλλες παραλιες οχι γιατι δεν θελω η δικη μας να ειναι καθαρη αλλα για να δειξω πως αντιμετωπιζουν αλλου τα προβληματα τους χωρις να φωτογραφιζουν τις κουραδες τους και χωρις να δυσφημουν τον τοπο τους.Εμεις βλεπεις ημαστε οι πονηροι του νησιου και κανουμε την τριχα τριχια.

Ανώνυμος είπε...

Στάσου λίγο άνθρωπε μου. Πότε είδες να κάνει κάποιος εδώ την τρίχα τριχιά; Ξέρεις τι σημαίνει η έκφραση; Εγώ εδώ το μόνο που έχω δει είναι να δείχνουν με φωτογραφίες και χαρτιά την πραγματικότητα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Μέσα από εδώ όλοι λένε ότι έχουμε πρόβλημα. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι έχουμε μεγαλύτερο ή μικρότερο πρόβλημα από τους άλλους.

Μόνο εσύ συγκρίνεις άλλες περιοχές και παραλίες.

Δεν βλέπω δηλαδή να υπάρχει διάθεση υπερβολής. Μήπως λοιπόν εσύ έχεις διάθεση απλώς να υποτιμήσεις το πρόβλημα; Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Πού ξέρεις ότι οι άλλοι, όπως λες, αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους; Μήπως απλώς δεν ενδιαφέρονται; Μήπως τα κρύβουν όπως γινόταν κάποτε και στον Απόλλωνα; Εγώ ας πούμε, για τον Απόλλωνα έμαθα περίπου πέρυσι τέτοια εποχή, όταν γίνονταν οι προσφυγές! Δηλαδή το 2009. Μέχρι τότε κολυμπούσα αμέριμνος! Από το 1993 που υπάρχει το πρόβλημα, μέχρι το 2008-9 (που άρχισε να δημοσιοποιείται έντονα με προσφυγές και τέτοια) είδες εσύ καμία λύση; Είδες κανέναν να αντιμετωπίζει το πρόβλημα; Το πρόβλημα που έχουμε, δεν ήταν ούτε στο internet, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα ραδιόφωνα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Και από όσα έχω διαβάσει εδώ και από συζητήσεις, πάντα υπήρχαν κάποιοι (σύλλογος κ.α.) που υποτίθεται κάθε φορά το αντιμετώπιζαν. Και όμως κάθε φορά (όπως και φέτος το καλοκαίρι) αποδεικνυόταν ότι δεν το είχαν λύσει, γιατί προφανώς δεν το αντιμετώπιζαν σωστά. Με λίγα λόγια αυτό που (αν καταλαβαίνω καλά) προτείνεις να γίνει (δλδ. να μην το δημοσιοποιούμε), έχει δοκιμαστεί για δεκαετίες και απέτυχε παταγωδώς!!!!!!!!!!!!!!!! Εγώ όλη αυτή την εξέλιξη τη βρίσκω δυσάρεστη μεν, αλλά φυσιολογική και αναγκαία και δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς. Τι θέλεις δηλαδή, να φέρνω στον Απόλλωνα γνωστούς μου και να τους κρύβω ότι έχουμε πρόβλημα με το σύστημα του Βιολογικού Καθαρισμού; Εσύ αυτό κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου και οι δυο το ιδιο πραγμα επιθυμουμε αλλα με διαφορετικους τροπους λυσης του.Σεβομαι την αποψη σου απλα θεωρω οτι θα ηταν καλυτερα ας πουμε να γινοταν εκει εσωτερικα καποια αντιδραση [ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ]παρα να μπαινει ας πουμε καποιος στο internet απο την Αυστραλια να παταει Απολλωνας Ναξου και να του εμφανιζεται ενας απεραντος κουραδοτοπος.

Μαρία είπε...

Συγγνώμη που διακόπτω το διάλογο, αλλά ποιος μας εμποδίζει να οργανώσουμε μία εσωτερική αντίδραση με νόμιμο τρόπο, όπως λέει ο από πάνω, ακόμα και μέσα από εδώ; Αντί να καταναλώνουμε φαιά ουσία και χρόνο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος και για το αν δυσφημεί το χωριό μας, ας εστιάσουμε όλοι (ο καθένας με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο) στο να διεκδικήσουμε καθαρή θάλασσα στο χωριό μας. Δε χρειάζεται να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όλοι. Για παράδειγμα η ιδέα κατάληψης του Δημαρχείου είναι λίγο εξτρεμιστική για τα γούστα μου, αλλά μόνο για αυτά. Δε θα κρίνω εγώ αυτόν που θα αποφασίσει να καταλάβει το Δημαρχείο, αυτόν που θα βγει στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή όπου αλλού θέλει. Από τις μεταξύ μας αντιδικίες, ο μόνος που ωφελείται, είναι ο Δήμος, αφού με τη μέθοδο διαίρει και βασίλευε συντηρεί ανέξοδα ένα πρόβλημα το οποίο είναι μία καλή αφορμή για προεκλογικές υποσχέσεις και που και να το έλυνε, δε θα κέρδιζε παραπάνω ψήφους. Αν σκεφτώ κάποιον άλλο τρόπο αντίδρασης θα τον μοιραστώ μαζί σας. Πρέπει να δράσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία συμφωνώ μαζί σου, αλλά ένα από τα βασικά προβλήματα που μας χωρίζουν δεν είναι ο τρόπος διαμαρτυρίας. Είναι η λύση. Άλλοι (όπως ο 22 Οκτώβριος, 2010 16:47) πιστεύουν δυστυχώς ακόμα, ότι ο βιο-βόθρος μπορεί να επισκευάζεται και να λειτουργεί σωστά μέχρι να μεταφερθεί και άλλοι έχουν καταλάβει ότι η μόνη προσωρινή λύση, μέχρι να μεταφερθεί ο βιο-βόθρος δεν είναι η επισκευή (που πάντα αποδεικνύεται ότι δεν έγινε), αλλά το να μεταφέρονται τα λύματα με βυτία, σε άλλον βιολογικό που λειτουργεί. Ας συμφωνήσουμε όλοι λοιπόν, ότι πρέπει να μεταφέρει ο Δήμος τα λύματα με βυτία και μετά ας το ζητάει ο καθένας όπως του αρέσει. Διαχαζόμαστε όμως στην ουσία και μάλιστα μερικοί εντεταλμένοι του Δήμου, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και επιμένουν σκόπιμα σε πλασματικές επισκευές για να διχάζουν τον κόσμο και να εξυπηρετούν τον Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το κανονίζω από τώρα. Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα είμαι εκεί, είναι δεν είναι ο Λεβογιάννης. Σήμερα μίλησα με Απόλλωνα και πάλι σκατά βρωμάει. Έτσι και ξανακούσω από κανέναν το παραμύθι ότι τον επισκεύασαν και δούλεψε, θα τον πάρει ο διάολος και θα τον σηκώσει. Τέρμα το δούλεμα ρε. Θα πληρώσετε πρόστιμα για όσα κάνατε και θα φέρετε πίσω και τα λεφτά που φάγατε στο βόθρο. Στις 7 Δεκεμβρίου όλοι στη Σύρο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το δυναμικό come back που κάνατε. Όπως πάντα η αξιόπιστη και με ντοκουμέντα ενημέρωσή που προσφέρετε μας ανοίγει τα μάτια. Σας ενημερώνω ότι γίνεται ήδη πολύ σούσουρο στα ναξιώτικα στέκια για το θέμα και επιθυμώ να δηλώσω και μέσα από εδώ, τη θέση μου απέναντι στο επιχείρημα ότι είστε κολλημένοι και ότι ασχολείστε μόνο με τον βόθρο. Η απάντηση σε αυτό το σκεπτικό ορισμένων, το οποίο αποπροσανατολίζει την κοινωνία είναι μία. Αυτοί που τα λένε αυτά και τώρα τάχα μου νοιάζονται για την κρίση, είναι οι ίδιοι που εξαιτίας του ότι δεν είναι άξιοι να επιλύσουν ούτε το πρόβλημα του παράνομου βιολογικού, χαϊδεύουν τους ανίκανους πολιτικούς μας. Είναι εκείνοι που με την κοινωνική τους στάση, βοήθησαν την κρίση. Ας ξυπνήσουν κάποια στιγμή.

DeNtziTheMee είπε...

Να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι! Τελικά όπως φαίνεται ακόμα και η Στέρνα_συλλογής_ακαθαρισιών να φύγει απο κει ο τόπος δεν θα ...ξεβρωμίσει! Συνεχίζω με δυναμικές προτάσεις για την λύση του προβλήματος για φέτος πρώτον να διαγράφεται απο το σύλλογο όποιος χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως "κάνω το σκατό μου παξιμάδι" διότι αυτό το σκατό θα επιπλέει και θα προκαλεί σχόλια, δεύτερον να υπάρξει καθολική απαγόρευση τηγανιτών φαγητών κατα τους τουριστικούς μήνες αλλιώς να μοιράζονται ταμπλέτες ιωδίου και άλλα χημικά στην Πλάζ του Απόλλωνα, τρίτον να προσληφθεί ενα άτομο το οποίο θα είναι αρμόδιο να παρακολουθεί το site meteo.gr και να ανοίγει΄ΕΓΚΑΙΡΑ τον ΒΙΟ.ΚΑ κατα τις νυχτερινές ώρες διότι τα πρωινά γίνεται εξαιρετικά αντιληπτή αυτή η τακτική! Τέλος στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους λουόμενους.

Ανώνυμος είπε...

Μπαρδή δεν ντρέπεσαι που σε ξεφτυλίζει έτσι ο δήμος; Του ζητάς μεταφορά σκατών, σου στέλνει χαρτί που γράφει σκάσε και κολύμπα στα σκατά και εσύ λες μάλιστα κύριε, ευχαριστώ με καλύψατε; Ωραίος προσκυνητής είσαι και του λόγου σου. Καλά στα είπε ο Γιάννης. Αλλά πού να ιδρώσεις ε; Αφού σε φωνάζουν πρόεδρο, αυτό σου αρκεί. Νροπή ρε Μάκη. Σε είχα για πιο ξηγημένο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπαρδής κι ο Αλιμπέρτης αντιγράφουν πιστά τη λειτουργία του συστήματος και έχουν μπει στο πετσί του ρόλου. Λειτουργούν ακριβώς όπως λειτουργεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σε επίπεδο χώρας. Απλώς αυτοί έχουν να διαχειριστούν και να κατευθύνουν - υπνωτίσουν μικρότερο πληθυσμό. Για αυτό οι Σύλλογοί μας έχασαν την αίγλη τους. Ας παραιτηθούν όσο είναι καιρός αφού δεν μπρούν ούτε καν να ενημερώσουν (πόσο μάλλον να διεκδικήσουν). Αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Τον Λαμπαδάκη δεν τον προσλάβανε απλώς για να επισκευάσει τα ηλεκτρολογικά προβλήματα. Η πρόσληψη του Λαμπαδάκη έχει πολλαπλά οφέλη. Διαβάστε το blog του Εχέφρωνα για να δείτε ένα από αυτά και βάλτε και την κοινή λογική να δουλέψει: Η πρόσληψη ενός που είναι άσχετης ειδικότητας με Βιολογικούς ήταν είναι και θα είναι αναμενόμενη, αφού κανένας σοβαρός επαγγελματίας και επιστήμονας δεν αναλαμβάνει αυτόν τον βόθρο. Θα ξεφτυλιστεί επαγγελματικά αν παραστήσει ότι επισκευάζεται. Αντίθετα δεν κοστίζει τίποτα σε έναν τεχνολόγο ηλεκτρολόγο να παριστάνει τον ειδικό σε Βιολογικούς χωρίς να μπορεί να είναι. Για την ακρίβεια τον συμφέρει κιόλας. Για αυτό τον προσέλαβε ο Δήμος. Γιατί είναι ο μόνος που θα μπορούσε να δεχθεί να παριστάνει τον ειδικό και ταυτόχρονα γιατί τον εμπιστεύεται ότι δε θα μαρτυρήσει την αλήθεια.Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι καταστηματάρχες τι κάνουν; Τους κοιτάνε; Δεν έχουν καταλάβει ότι όσο ο Δήμος λέει ότι συντηρεί το Βιολογικό, όλοι πιστεύουν το αντίθετο; Δεν έχουν καταλάβει ότι αφήνοντας τον Δήμο να κοροϊδεύει κάνουν ζημιά στις ίδιες τους επιχειρήσεις; Έχω ακούσει ότι για το πρόβλημα με τις πέργολες έχουν δικηγόρο. Γιατί δε βάζουν και έναν δικηγόρο για τον Βιολογικό, να το ψάξει; Τα λεφτά που θα χάσουν, θα τα πάρουν πολλαπλάσια από τον κόσμο που θα έρχεται μετά, λόγω καθαρής θάλασσας.

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ, αφού λαμβάνετε πληροφόρηση από το site
www.naxos-news.gr
μπορείτε να σχολιάσετε την ανάρτηση που έγινε:
Ημερομηνία καταχώρησης: 20/07/2011 - 14:07
Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2011 - 03:14
σχετικό link:
http://www.naxos-news.gr/?aid=6882

Τελικά δουλεύει ή δεν δουλεύει αυτό που εσείς αποκαλείτε βόθρος;

Ducamel01 είπε...

Καλησπέρα φίλε,

Καταρχάς, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Κοιτάμε πού και πού τη Naxos-News αλλά δεν είμαστε και συνέχεια από πάνω, οπότε καλά έκανες και το έθιξες το θέμα.

-------------------------------

Κατά δεύτερον, δεν τον αποκαλούμε μόνο εμείς βόθρο. Τον αποκαλεί πολύς κόσμος μεταξύ των οποίων και πολλοί από αυτούς που τον διατηρούν εκεί: Τελευταία ανακαλύψαμε ότι ακόμα και ο κ.Λαμπαδάκης, που πρόσφατα του ανατέθηκε η συντήρηση του Βιο-Βόθρου, στο έγγραφό του με αριθμό 4932/03-06-2007 (Δες το Εδώ), χαρακτήριζε τους Βιολογικούς Χειμάρρου και Απόλλωνα ως "χώρους συγκέντρωσης αποβλήτων" (δηλ. βόθρους).
Αργότερα το 2009 όπως μπορείς να ακούσεις με τα αυτιά σου ΕΔΩ, ο πρώην Δήμαρχος κ.Τζουάννης λέει ρητά ότι στον Βιολογικό δε γινόταν καμία επεξεργασία. Εμμέσως δηλαδή των χαρακτήριζε βόθρο.

-------------------------------

Κατά τρίτον η απάντησή στην ερώτησή σου έχει ως εξής:

Ο Βιο-Βόθρος του Απόλλωνα ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ, λόγω προβληματικής θέσης και λόγω κάκιστης κατασκευής.

Το γεγονός ότι δε δουλεύει δε χρειάζεται να περιμένουμε οποιοδήποτε δείγμα για να το αποδείξουμε. Αποδεικνύεται από συνδυασμό ντοκουμέντων και γεγονότων όπως:

1. Τα πρόστιμα της ΕΥΕΠ (Δες ΕΔΩ) για τις ελλείψεις της εγκατάστασης και άλλες παραβάσεις (7000 €).

2. Τις τρεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, με βεβαιωμένη από το λιμενικό και άλλες αρμόδιες, δημόσιες υπηρεσίες, τη ρύπανση της περιοχής, με τελευταία την περσυνή στις 18/08/2010.


3. Τις φωτογραφίες (Δες ΕΔΩ (Αύγουστος 2007), ΕΔΩ (Ιανουάριος 2009) και ΕΔΩ (Αύγουστος 2010)) και τα βίντεο (Υπάρχουν αλλά δεν τα έχουμε εντοπίσει ακόμα στο διαδίκτυο) που δείχνουν τα λύματα (χρώματος...καφέ) να χύνονται στη θάλασσα.

(Συνέχεια στο επόμενο...)

Ducamel01 είπε...

4. Τις φωτογραφίες που δείχνουν τα φύκια που έχουν αναπτυχθεί λόγω του ευτροφισμού.

5. Το βίντεο όπου μιλάει ο πρώην Δήμαρχος και λέει ξεκάθαρα ότι τα μισά μηχανήματα είναι ξερύθμιστα και τα άλλα μισά δεν υπάρχουν. Καταλήγει μάλιστα στο ότι αυτό δεν είναι Βιολογικός. Είναι έκτρωμα...

6. Το έγγραφο του κ. Ζουγανέλη (Υπεύθυνος - τότε- τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δρυμαλίας) με το οποίο ομολογεί προς την Περιφέρεια, ότι μπαίνει το κύμα και καταστρέφει μηχανήματα (Δες ΕΔΩ).

7. Οι φωτογραφίες (Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ) και τα βίντεο που δείχνουν το κύμα να θάβει στην κυριολοεξία όλη την εγκατάσταση.

Μετά από όλα αυτά, έχει νόημα να περιμένεις την οποιαδήποτε μέτρηση για να καταλάβεις αν δουλεύει η όχι ο Βιο-Βόθρος;

Το ερώτημα που θα έπρεπε να θέσεις στον εαυτό σου (και σε εμάς) είναι:

"Αφού είναι βέβαιο ότι ΔΕ δουλεύει ο Βιο-Βόθρος, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν καθαρά τα δείγματα και μάλιστα δίπλα από την εκβολή;


Με την ανάρτηση που κάναμε ελπίζουμε να σου απαντάται το ερώτημα αυτό.

Η διαδικασία δηλαδή δειγματοληψίας και εξέτασης δειγμάτων είναι τόσο διάτρητη, που θα μπορούσαμε και εμείς να πάρουμε δείγμα από την εκβολή του Βιο-Βόθρου την..."κατάλληλη ώρα" όπου εκβάλλει, να το στείλουμε σε διαπιστευμένο εργαστήριο και να βγει παντελώς ακατάλληλο για κολύμβηση.

Δεν το κάνουμε γιατί ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε ότι πράγματι το πήραμε από την εκβολή του Βιο-Βόθρου και όχι από ...τη λεκάνη μας...

Για αυτό μεμονομένες και προκαθορισμένες αναλύσεις, δεν έχουν καμία ουσία και κανένα νόημα, ανεξαρτήτως αποτελέσματως. Τέτοιες μετρήσεις γίνονται μόνο για να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν σύγχηση στους ενδιαφερόμενους λουόμενους σχετικά με την κατάσταση του Βιο-Βόθρου.


Από ότι φαίνεται, σε εσένα τα κατάφεραν (ελπίζω προσωρινά).

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σκέψη σας.
Έχετε καταδείξει το πρόβλημα της λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης και ως ένα σημείο μπράβο σας...
Αλλά η τελευταία σας ανάρτηση ξεπερνάει το όριο (κατά την γνώμη μου πάντα).
Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος Νάξου & ΜΚ διαθέτει χημικό μηχανικό στον οποίο έχουν χρεωθεί οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις υδάτων (πόσιμων, λυμάτων και κολύμβησης) γίνονται από πιστοποιημένα εργαστήρια των Αθηνών καθώς τέτοιο δεν υπάρχει στη Νάξο.
Αυτό δεν το γνωρίζετε;
Μπορεί και όχι αλλά οφείλατε να το μάθετε πριν σχολιάσετε...

Αντί λοιπόν να σκεφτείτε ότι μάλλον κάτι σωστό ξεκινάει με τη διενέργεια δειγματοληψιών και να απαιτήσετε την ενημέρωση του κοινού (υμών και ημών δηλαδή) επί των αποτελεσμάτων, αρχίσατε να λέτε ότι τη δειγματοληψία την έκανε άσχετος, το δείγμα είχε απόκλιση θερμοκρασίας (από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας!!!) και ότι μια μέτρηση δεν δείχνει τίποτα, αποδίδοντας διάθεση κουκουλώματος της κατάστασης σε όλους...
Μα αν αυτή είναι η πρώτη μέτρηση που γίνεται, μία θα είναι μέχρι να γίνει η επόμενη.
Τότε το κοντέρ θα γράφει δύο.
Και μέχρι το 16 έχουμε μέλλον...

Επίσης το πιστοποιημένο εργαστήριο (του οποίου ευτυχώς την πιστοποίηση δεν υποβαθμίσατε με τη φόρα που έχετε πάρει) αν έκρινε ότι το δείγμα είναι ακατάλληλο λόγω έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία ή γιατί ήρθε ασφράγιστο όφειλε να αναγράψει ότι η μέτρηση είναι επισφαλής ή ότι το αποτέλεσμα εκδίδεται με επιφύλαξη, ή ακόμα ότι δεν προχωρά σε ανάλυση λόγω ακαταλληλότητας του δείγματος.
Το χειρότερο όλων δε είναι που αμφισβητείτε το σημείο της δειγματοληψίας.
Τότε να καλέσετε το δήμο να παίρνει τα δείγματα παρουσία σας, να μπαίνετε στο ψυγείο που θα τα κουβαλήσει στην αθήνα μην τυχόν και κάποιος τα αλλοιώσει και να κάθεστε πάνω από τους χημικούς του όποιου πιστοποιημένου εργαστηρίου θα κάνει τις αναλύσεις για να δείτε μήπως "κατά λάθος" μπερδέψουν τα μπουκαλάκια...
Έτσι θα είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα???

Συνεπώς καλή η ορμητικότητα που δείχνετε, αλλά λάθος η στάση και η διάθεση.

Εισήγηση: διατυπώστε επώνυμα ένα ερώτημα προς το Δήμο για το πλήθος των δειγματοληψιών που έχει διενεργήσει στο σημείο και για τα αποτελέσματα που έχει λάβει και δημοσιοποιείστε την απάντηση. Έτσι θα δεσμευτούν οι αρμόδιοι...
Αυτό είναι ουσιαστική προσφορά στον τόπο.

Τα άλλα είναι απλά κρίσεις (από μη ειδικούς εκτός αν είστε και δεν το λέτε) που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως κακόβουλες, όπως κακόβουλο χαρακτηρίσατε και εσείς το δημοσιευμένο αποτέλεσμα της μέτρησης.

Τέλος ενώ με "ευχαριστείτε" για την ενημέρωση επί της ανάρτησης, μου τα "χώνετε" για την ερώτηση που διατύπωσα και για το γεγονός ότι παρατήρησα πως από το Νaxos News αποφασίσατε να δημοσιοποιήσετε άλλη ανάρτηση που βόλευε τις θέσεις σας αλλά ξεχάσατε να κάνετε το ίδιο και για τη συγκεκριμένη...

Είχα την αίσθηση πως ο διάλογος και οι ερωτήσεις προωθούν τη δημοκρατία...

Ο αναγνώστης που σας ενημέρωσε για το δημοσίευμα της Naxos News

Ducamel01 είπε...

Από ότι βλέπω φίλε μου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ήσουν από την αρχή προκατειλημένος εναντίον μας προσπάθησες να μας εκθέσεις, δε σου βγήκε και τώρα από το πουθενά θέτεις μέχρι και θέματα διαλόγου και δημοκρατίας (;;;!!!!!!!)

Δεν έχω πολύ χρόνο για να σου απαντήσω με επιχειρήματα (όπως συνηθίζω να κάνω στα σχόλια) σε κάθε υπονοούμενο δικό σου για μεροληψία από μέρους μας, για ελλιπή πληροφόρηση σε σχέση με το ότι η Νάξος δεν έχει εργαστήριο και σε κάθε ειρωνεία σου. Εξάλλου αυτό δεν αφορά το πρόβλημα του Βιο-Βόθρου το οποίο παρ' ότι μας διαβάζεις δεν έχεις κατανοήσει πλήρως και σίγουρα δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται για το πρόβλημα.

Θα περιοριστώ λοιπόν σε κάποια βασικά που έθιξες:

1. Σε παρακαλώ να διαβάζεις πιο προσεκτικά και να μη διαστρεβλώνεις νοήματα που γράφουμε όπως:

Δεν είπαμε ποτέ και πουθενά ότι τα δείγματα τα πήρε "άσχετος", όπως λες.

Διερωτηθήκαμε απλώς σχετικά με το ποιος είναι ο δειγματολήπτης που το εργαστήριο ονόμασε "Πελάτη".


O...Πελάτης, δεν είχε όνομα και επώνυμο;
Δεν είχε έστω μία ιδιότητα και μία θέση στο Δήμο, ώστε να αναφερθεί;
Δεν μπορούσαν να γράψουν για παράδειγμα "Χημικός Μηχανικός" του Δήμου, αφού όπως λες "γνωρίζεις καλά" ότι υπάρχει Χημικός Μηχανικός στο Δήμο;

Γιατί δε γράφτηκαν αυτά και αντ' αυτών, γράφτηκε η αόριστη λέξη "Πελάτης";

Μήπως γιατί γράφοντας τη λέξη πελάτης είναι και το εργαστήριο καλυμένο νομικά, γιατί αν γίνει στραβή θα πει: "Εμένα δε μου είπαν ποιος το πήρε και έτσι εγώ έγραψα αυτόν που μου το έστειλε και με πλήρωσε. Τον πελάτη."

και ο δειγματολήπτης δεν πρόκειται να ταυτιστεί με συγκεκριμένο πρόσωπο και έτσι όλοι είναι..."αθώοι λόγο αμφιβολιών" και ουδείς έχει την ευθύνη του δείγματος...;;;;;

Δεν είπαμε λοιπόν ότι ο δειγματολήπτης είναι άσχετος. Επισημάναμε απλώς, το διάτρητο και το αδιαφανές της γενικότερης διαδικασίας, το οποίο έχει διάφορες προεκτάσεις. Επισημάναμε μάλιστα και αυτό ακριβώς για το οποίο μας ειρωνεύτικες. Ότι πράγματι, είναι δύσκολο πρακτικά αυτή η διαδικασία να είναι απόλυτα διαφανής (θα πρέπει να μπεις στο ψυγείο) και για αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι να κρατάμε και μικρό καλάθι...αντί να τη θεωρούμε a priori μία απολύτως αξιόπιστη διαδικασία, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μόνο δείγμα.


Αλλά ας μη συζητάμε άλλο για τα δείγματα και τη διαδικασία.

(Συνέχεια στο επόμενο...)

Ducamel01 είπε...

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

2. Η εισήγησή σου στο παραπάνω σχόλιό σου και γενικότερα το θέμα που άνοιξε ο Δήμος, ο κ.Μπαρδής και εσύ σχετικά με το αν τα νερά δίπλα στην εκβολή είναι καθαρά ή όχι, είναι το λιγότερο άστοχo, για να μην πω σκόπιμα αποπροσανατολιστικό.


Και το λέω αυτό διότι:


Υπάρχει η Υγειονομική Διάταξη Ε1β/221/22-01-65 (Δες ΕΔΩ) σύμφωνα με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΒΟΛΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Α-ΝΕ-ΞΑΡ-ΤΗ-ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Αυτή η διάταξη προφανώς έχει πορκύψει σε συνεργασία και με κάποιους επιστημονικούς συμβούλους, οι οποίοι κάτι παραπάνω θα ξέρουν για να απαγορεύουν τη συνύπαρξη κολυμβητικής περιοχής και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ Αστικών Λυμάτων.

Κατά συνέπεια:

-Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία αν εκβάλουν από το Βιο-Βόθρο καθαρά λύματα ή όχι.

-Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία αν ληφθούν 1, 10 ή 100 δείγματα.

-Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία αν το δείγμα πάρθηκε σωστά και από την τάδε θέση, ούτε αν έφθασε στο εργαστήριο σε σωστή θερμοκρασία.

Την ανάρτηση σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα την κάναμε πληροφοριακά, απλώς επειδή δόθηκε αυτή η αφορμή. Την κάναμε για να καταλάβει ο κόσμος πόσο διάτρητη είναι η διαδικασία γενικότερα.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Δήμος, αντί να κάνει ενέργειες για το σφράγισμα των εξόδων του Βιο-Βόθρου, για την προσωρινή μεταφορά λυμάτων και λυματολάσπης με βυτία (ΌΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ) και για την προώθηση μελετών για νέο, σωστό και νόμιμο Βιολογικό, αγνοεί το Νόμο και κάνει μετρήσεις για να τις δείξει μέσω του Προέδρου του Τ.Δ. στους λουόμενους, καθυσηχάζοντας τους ανυποψίαστους.

Οποιαδήποτε λοιπόν συζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο δείγμα, τις μετρήσεις ή τη διαδικασία γενικότερα είναι αποπροσανατολιστική.

Με απλά λόγια:

1. Ο Βιολογικός πρέπει να σφραγιστεί και να χρησιμοποιείται μόνο σαν δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης.

2. Τα λύματα και η λυματολάσπη πρέπει να μεταφέρονται.

3. Ο Δήμος αντί να κάνει μετρήσεις πρέπει να προωθεί την μετεγκατάστασή του Βιο-Βόθρου ΑΜΕΣΑ και σύντομα και εν τέλει.

4. Η Περιφέρεια θα πρέπει να κατεδαφίσει τον παλιό Βιο-Βόθρο.

Αυτά πρέπει να γίνουν όχι γιατί τα λέμε εμείς. Πρέπει να γίνουν γιατί τα λέει ο Νόμος, ο οποίος βγήκε μέσα από συνδυασμό επιστημών.-

Ανώνυμος είπε...

Πολυάσχολε "φίλε" μου...
Είναι βαρύ να αποκαλείς φίλο σου κάποιον που μόλις 9 λέξεις παρακάτω κρίνεις ως προκατειλημένο, γιατί τόλμησε να πει τη γνώμη του και να ασκήσει κριτική στις αναρτήσεις σου...
Ειδού:
"Από ότι βλέπω φίλε μου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ήσουν από την αρχή προκατειλημένος εναντίον μας προσπάθησες να μας εκθέσεις, δε σου βγήκε και τώρα από το πουθενά θέτεις μέχρι και θέματα διαλόγου και δημοκρατίας (;;;!!!!!!!)"

Σε παραδίδω στους αναγνώστες σου για να σε κρίνουν, όπως άλλωστε κρίνουν κάθε σχόλιο που γίνεται.

Επειδή λοιπόν "φίλε" δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί στην κριτική μου απέδωσες διάθεση ειρωνίας (που δεν υπήρχε) ενώ εσύ είσαι ο πραγματικά πικρόχολος και ειρωνικός (που αδυνατεί να δεχθεί κριτική και αντιδρά), ενώ κρίνεις τους πάντες και τα πάντα ως ο άμεμπτος, ο αμόλυντος και ο αναμάρτυτος,
θέτω στους συνομιλητές σου - αναγνώστες σου (και όχι σε έσένα) τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Αναφέρεσαι στην Υγειονομική διάταξη του 1965 (όντως αυτή ισχύει ακόμα αλλά για συγκεκριμένα θέματα) αλλά φαίνεται να αγνοείς την
Κ.Υ.Α. οικ. 5673/400 (ΦΕΚ 192Β/1997): "Μέτρα και όροι για την επεξεργασία αστικών λυμάτων", που είναι πολύ πιο πρόσφατη και θεσμοθετεί τη διαδικασία δειγματοληψιών για τα αστικά λύματα (ανεξαρτήτως αποδέκτη). Τυχαίο?

2. Ισχύει όντως ότι
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΒΟΛΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Α-ΝΕ-ΞΑΡ-ΤΗ-ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ"
Όταν κατασκευαζόταν το τέρας στην απόληξη του αγωγού προσαγωγής των λυμάτων του οικισμού, που ήσασταν?
Και ποια νομοθεσία λέει όταν υπάρχει ακτή κολύμβησης και εκρροή λυμάτων ποιος απομακρύνεται?
Τουναντίον προβλέπεται η τοποθέτηση αποτρεπτικής και προειδοποιητικής σήμανσης γαι τους κολυμβητές...

3. Πάμε τώρα στις προτάσεις σου:
"Ο Βιολογικός πρέπει να σφραγιστεί και να χρησιμοποιείται μόνο σαν δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης".
Μα εσείς διατείνεστε ότι είναι χτισμένος παράνομα σε μπαζομένο αιγιαλό. Και είναι. Ως δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης λυμάτων θα είναι νόμιμα υφιστάμενος? Δεν θα πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα ως αυθαίρετο που καταπατεί τον αιγιαλό και τη θάλασσα? θα μπορεί να διατηρηθεί γιατί "εξυπηρετεί" την άποψή σου περί λύσης στο πρόβλημα?

4. "Τα λύματα και η λυματολάσπη πρέπει να μεταφέρονται."
Ποια νομοθεσία το προβλέπει αυτό? Η ΥΔ του 65 που επικαλείστε? Την αρχή του ευρωπαϊκού δικαίου "ο ρυπαίνων πληρώνει" την γνωρίζετε? Συμπεριφέρεστε λες και πρόκειται για ξένα λύματα που μολύνουν τη θάλασσα του Απόλλωνα. Ε πάρτε το απόφαση κύριε. Τα δικά σας λύματα είναι. Τα λύματα του οικισμού. Και πρέπει να επεξεργάζονται επιτόπου και να διατίθενται με σωστό τρόπο επί τόπου. Όχι να τα μεταφέρουμε στην Ικαρία γιατί έτσι σας βολεύει.

συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

... η συνέχεια

3. "Ο Δήμος αντί να κάνει μετρήσεις πρέπει να προωθεί την μετεγκατάστασή του Βιο-Βόθρου ΑΜΕΣΑ και σύντομα και εν τέλει"

Ο Δήμος οφείλει να κάνει μετρήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ που σου προανέφερα, αλλά και σύμφωνα με το νομοθέτημα που αναφέρεις στην ανάρτησή σου περί ποιότητας των υδάτων κολύμβησης (του 2009). Τον προτρέπεις ευθέως να παρανομεί και να περάσει στην αφασία που διέκρινε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που δεν μετρούσαν τίποτα?
Με τις ενέργειες μετεγκατάστασης του ΒΙΟΚΑ, συμφωνώ απόλυτα.
Δείτε το θέμα:
"27. Εγκρίσεις παράτασης προθεσμίας εκπόνησης της προκαταρκτικής μελέτης και των προμελετών των έργων «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Ακαθάρτων Οικισμών Απεράθου, Απόλλωνα, Κορωνίδας και Κορώνου Δήμου Δρυμαλίας Νάξου.",
της ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ του Δ.Νάξου & ΜΚ (2/8/2011). Εγώ θα ενημερώνω τους αναγνώστες σου ή εσύ?

4. "Η Περιφέρεια θα πρέπει να κατεδαφίσει τον παλιό Βιο-Βόθρο".

Εδώ γελάμε πραγματικά. Καλέστε την περιφέρεια Δευτέρα πρωί πρωί να τον κατεδαφίσει. Άμεσα, χτες αν είναι δυνατόν. Να κάνουμε και έρανο να μαζέψουμε χρήματα να τσοντάρουμε αν δεν έχει η Περιφέρεια ώστε να εκτελεστεί επιτέλους το πολυπόθητο γκρέμισμα της αυθαιρεσίας... Πρώτος συνεισφέρω εγώ μόλις ανακοινώσετε τον αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα για τον σκοπό αυτό (ναι, για να μην το ψάχνεις πότε το κάνω, εδώ σε ειρωνεύομαι..). Λύσε μας όμως και την απορία που πηγάζει σε κάθε μέσο νου που διαβάζει τις θέσεις σου:
Τα λύματα από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σας που θα τρέχουν τότε?
Δεν θα πηγαίνουν εντελώς ενεπεξέργαστα και ωμά στη θάλασσα που κολυμπάς?


Οι λύσεις στη ζωή είναι απλές αρκεί η γλώσσα πριν κινηθεί να έχει βουτηχθεί καλά στο μυαλό...

Αυτά και φεύγω...

Μην μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις με επιχειρήματα όπως συνηθίζεις άλλωστε "πολυάσχολε φίλε".

Δεν θα μπω στον κόπο να τα διαβάσω.

Ένας πολυάσχολος επιστήμονας, μόνιμος κάτοικος Νάξου...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο άλλο BLOG του απόλλωνα για τη δειγματοληψία θάλασσιου ύδατος για μικροβιολογική ανάλυση. Μεταξύ άλλων λέει τα εξής:

"Ποιος από τους παραπάνω "υποψήφιους δειγματολήπτες" είναι ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ως προς το πώς λαμβάνεται το δείγμα, πώς αποθηκεύεται σωστά ώστε να μην αλλοιωθεί και πώς μεταφέρεται από τη Νάξο μέχρι το εργαστήριο στον Πειραιά;

Ποιός από τους παραπάνω "υποψήφιους δειγματολήπτες" γνωρίζει να εφαρμόσει σωστά τις διατάξεις του Παραρτήματος V, του άρθρου 16 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με αριθμό 8600/416/E103 (ΦΕΚ 356/Β/26-02-2009) η οποία μνημονεύεται στο πιστοποιητικό (π.χ. ασηπτική τεχνική) ;;;;;"

Επειδή απ΄ ότι καταλαβαίνω δεν είναι γνωστά κάποια πράγματα, θα σημειώσω τα εξής:

Τα δείγματα πρέπει να μεταφέρονται στου 4 βαθμούς και όχι σε παραπάνω, ωστε ο αρθμός των μικροβίων να παραμείνει σταθερός κατά την μεταφορά και να μην αυξηθεί (πολλαπλασιασμός των μικροβίων). Τα κολοβακτηρίδια και ο εντερόκοκκος "αγαπούν" περισσότερο τις θερμοκρασίες του εντέρου των θερμόαιμων ζώων. Αν ο δειγματολήπτης δεν λάβει με άσηπτη τεχνική το δείγμα (δηλαδή το μολύνει ο ίδιος), ή αν το στείλει σε λάθος θερμοκρασία ή αν αργήσει το δείγμα να φτάσει στο εργαστήριο, τοτε αυτό απλά και μόνο θα έχει σαν αποτέλεσμα το εργαστήριο να μετρήσει περισσότερα (έως πολύ περισσότερα) μικρόβια λόγω του πολλαπλασιασμού τους στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Δηλαδή θα έβγαινε χειρότερο το αποτέλεσμα και όχι καλύτερο, οπότε αυτό δεν θα συνέφερε τον δειγματολήπτη.


Βέβαια αν ο δειγματολήπτης θέλει να βγει πεντακάθαρο το δείγμα, μπορεί να του ρίξει μερικές σταγόνες χλωρίνη μέσα, οπότε ωσπου να φτάσει στην Αθήνα, τα μικρόβια θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον άσχετα με τη θερμοκρασία.

Εκτιμώ οτι οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει δείγμα θάλασσας. Υπάρχουν στα φαρμακεία αποστειρωμένα μπουκαλάκια. Απαιτείται όγκος δείγματος 250ml. Η μεταφορά γίνεται με ένα φορητό ψυγειάκι και 5-6 παγοκύστεις. Το κόστος εξέτασης σε ένα εργαστήριο δεν νομίζω να υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά δείγμα ή και λιγότερο (ανάλογα τι ζητάμε να μετρήσει). Η "ασηπτική" τεχνική είναι υπερβολική λέξη που χρησιμοποιεί ο νομοθέτης για την περίπτωση. Αρκεί να μην πιάνεις το μπουκάλι από το στόμιο και βάλεις μέσα μικρόβια από το τυχόν βρώμικο χέρι σου. Και βέβαια να πάρεις το δείγμα οχι από την επιφάνεια (όπου επιπλέουν τυχόν διάφορα, αλλά από 30 εκατοστά βάθος, και σε σημείο που ο πυθμένας έχει βάθος τουλάχιστον 1 μέτρου, διότι σε μικρότερο βάθος μπορεί να επηρρεάζεται το δείγμα από την ανάδευση της άμμου του βυθού αν έχει κύματα. Υπάρχει βέβαια και το κόστος αποστολής με την μεταφορική, αλλά σε άλλα νησάκια βάζει κάποιος το ψυγειάκι ασυνόδευτο στο πλοίο, το παραλαμβάνει άλλος από Πειραιά κατόπιν συνεννόησης και το πάει κατευθείαν στο εργαστήριο (π.χ. στη Δονούσα και στην Αμοργό ξέρω οτι έχει γίνει έτσι).

Τα λέω αυτά θέλοντας να ενθαρρύνω οποιονδήποτε αν θέλει να προβεί ανά πάσα στιγμή σε δειγματοληψία.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης είδα τη φράση: "Έτσι αναδείξαμε το συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο είναι ενδεικτικό της μόλυνσης των υδάτων" (τα μακροφύκη δηλαδή).

Νομίζω οτι μακροφύκη δεν λέμε τις πρασινάδες που φυτρώνουν στα βράχια αλλά καλύτερα δείτε αυτό το βιντεάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=mEQW1RxhQgw

Η δημιουργία μικροφυκών, μακροφυκών, αλλά και της πρασινάδας στα βράχια (δεν ξέρω πως ακριβώς ονομάζεται αυτή) δεν οφείλεται σε "μόλυνση" με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως (μια και μόλυνση σημαίνει μικρόβια) αλλά στον ευτροφισμό (δηλ. ενώσεις που περιέχονται π.χ. στα λιπάσματα αλλά και στα κόπρανα (όπως φώσφορος, άζωτο) που λειτουργούν ως τροφή για τους φυτικούς αυτούς οργανισμούς σε συνδυασμό με το ηλιακό φώς και τη θερμοκρασία.

Εδώ πρέπει να πω οτι μπορεί κάλλιστα να υπάρχει ευτροφισμός χωρίς να υπάρχει καθόλου μόλυνση, όταν τα λύματα χλωριώνονται, οπότε σκοτώνονται μεν τα μικρόβια, αλλά ο φώσφωρος και το άζωτο παραμένουν ανέπαφα. (λογικά για αυτό το λόγο βγαίνουν και καθαρά από μικρόβια τα δείγματα από τη θαλασσα).
Στους βιολογικούς καθαρισμούς απαιτείται πρόσθετη (τριτοβάθμια) επεξεργασία για την απομάκρυνση του αζώτου και του φωσφώρου (αλλά και άλλων τοξικών ουσιών).

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέω "και άλλων, τοξικών ουσιών", εννοώ π.χ. βαρέα μέταλλα ή άλλους ειδικούς ρυπαντές που μπορεί να βρίσκονται σε αποχετευτικά περιοχών τα οποία δέχονται π.χ. βιομηχανικά απόβλητα.

Ducamel01 είπε...

Σε σχέση με όσα λες σχετικά με τη θερμοκρασία των δειγμάτων, συμφωνούμε, αφού και εμείς από όσα πληροφορούμαστε από ανθρώπους που ασχολούνται με τέτοιου είδους διαδικασίες, είχαμε παρόμοιες πληροφορίες.

Αν διάβασεις προσεκτικά, αρκετά παρακάτω από αυτά εκεί που αναφέρθηκες στην ανάρτηση (Σημείο 5), θα δεις ότι αναφερόμαστε στη θερμοκρασία, μόνο και μόνο για να δείξουμε πόσο λεπτή είναι η διαδικασία, προκειμένου να προκύψουν ακριβή και αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα μιας δειγματοληψίας. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοήσαμε ότι η υψηλότερη θεμοκρασία οδηγεί σε καθαρά λύματα.

Κατά τα λοιπά συμφωνούμε σχεδόν με όλα όσα λες (υπάρχει μία ένσταση σχετικά με τον κύκλο των μικροβίων αλλά δεν είναι της παρούσης).

Τα ζήτημα που αναφέρεις με τη χλωρίνη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αν σκεφτεί κανείς ότι στο δείγμα, γίνεται μικροβιολογικός και όχι χημικός έλεγχος όπου θα εντοπιζόταν ποσότητα χλωρίου από τη χλωρίνη.

Όπως και αν έχει πάντως σου υπενθυμίζω ότι στην περίπτωση του Απόλλωνα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε για το πως μπορούμε να πάρουμε ένα αξιόπιστο δείγμα διότι:

1ον: Τα μακροσκοπικά δεδομένα (καφέ θάλασσα, κηλίδες, φύκη κ.λπ.) μιλούν από μόνα τους.

2ον: Ακόμα και αν τα δείγματα έβγαιναν καθαρά, ακόμα και αν δεν υπήρχαν μακροσκοπικά δεδομένα, ο Βιο-Βόθρος με βάση την Υγειονομική διάταξη του 1965 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΒΑΛΕΙ εκεί που εκβάλει σήμερα.

Ducamel01 είπε...

Σχετικά με τα μακροφύκη, το βίντεο που παραθέτεις το γνωρίζαμε προτού κάνουμε την ανάρτηση. Δυστυχώς όμως, δεν είναι αντιπροσωπευτικο για τα μακροφύκη.

Αν ρίξεις μία ματιά στην Ελληνική Φυκολογική Eταιρεία, θα δεις ότι μακροφύκη λέγονται όλα τα φύκη που φαίνονται με γυμνό μάτι.

Από τα μακροφύκη ορισμένα (ΔΕΣ ΕΔΩ κάποια χλωροφύκη - η πρασινάδα που λες) ευδοκιμούν σε νερά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που όπως λες πολύ σωστά είναι ενδεχόμενη ένδειξη και όχι απόδειξη μόλυνσης των υδάτων. Σε συνδυασμό όμως με όλα τα υπόλοιπα στον Απόλλωνα...

Ducamel01 είπε...

Με αφορμή τις παραπάνω απαντήσεις στα διαφωτιστικά σχόλια του τελευταίου συνομιλιτή, θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα σχετικό ερώτημα προηγούμενου συνομιλητή (αυτοχαρακτηρίστηκε "πολυάσχολος επιστήμονας, μόνιμος κάτοικος Νάξου" - Σχόλια 30 Ιούλιος, 2011 15:45 & 15:46), σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει νομθεσία που να προβλέπει ποιο από τα δύο (κολυμβητική περιοχή ή εkβολή λυμάτων) φεύγει, του απαντώ ότι κάνει μεγάλο λάθος.

Η Νομοθεσία υπάρχει. Στην περίπτωση μάλιστα του Απόλλωνα, απομακρύνεται υποχρεωτικά η εκβολή λυμάτων και όχι η κολυμβητική περιοχή για τρείς λόγους:

1ον: Διότι η εκβολή λυμάτων ήταν (και πριν το Βιο-Βόθρο), είναι και θα είναι παράνομη. Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον Βιο-Βόθρο. Οι παράνομοι, λοιπόν, δε διώχνουν ΠΟΤΕ τους νόμιμους (κολυμβητική περιοχή).

2ον: Η απόφαση που ΕΣΥ ανέφερες (Η.Π. 8600/416/Ε103 - ΦΕΚ 192/Β/1997) και που υπονόησες ότι αποκρύπτουμε σκόπιμα, προβλέπει τοποθέτηση αποτρεπτικής πινακίδας, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ (βλ. 4αIV και 4β, Άρθρου 6).

Στην περίπτωση του Απόλλωνα όμως ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ κάτι τέτοιο. Αντίθετα μάλιστα η μόλυνση είναι αποτέλεσμα μιας παράνομης εγκατάστασης και παράνομων ενεργειών διαφόρων Υπηρεσιών, γεγονότα που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτές τις παρανομίες είναι υποχρεωμένος ο Δήμος και η Περιφέρεια να τις εξαλείψουν. Αυτό το προβλέπει στο ίδιο άρθρο η ίδια απόφαση στην αμέσως προηγούμενη υποπαράγραφο (4αΙΙΙ). Επομένως όχι μόνο δεν πρέπει να απομακρυνθεί η "κολύμβηση", αλλά δεν πρέπει να μπούν ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ταμπέλες απαγόρευσης κολύμβησης γιατί το λέει ο Νόμος.

3ον: H γνωστή πλέον διάταξη του 1965 (αν προσέξει κανείς το συντακτικό της πρότασης) έχει σαν υποκείμενο τη φράση "σημείο εκβολής" και όχι τη φράση "κολυμβητική περιοχή".
Όπως λέει λοιπόν η διάταξη: "Το σημείο εκβολής θα απέχει τουλάχιστον 200m από την κολυμβητική περιοχή".
Δίνει δηλαδή ΞΕΚΑΘΑΡΑ, προτεραιότητα ύπαρξης στην κολυμβητική περιοχή.

Για να το θέσω ακόμα πιο απλοϊκά - αν δεν το έχεις καταλάβει:

Αν είχαμε τη φράση "Ο Γιώργος έφυγε από το σχολείο.",

μία αντίστοιχη απορία με αυτή που εξέφρασες στο σχόλιό σου, στις 30 Ιουλίου θα ήταν:

"Τελικά ποιος απομακρύνθηκε - μετακινήθηκε; Ο Γιώργος ή το σχολείο;"

Προφανώς ο Γιώργος, όχι μόνο γιατί έχει πόδια, αλλά γιατί είναι και το "υποκείμενο" της πρότασης. Για αυτό άλλωστε δε θα λέγαμε ποτέ ότι "Το σχολείο έφυγε από το Γιώργο".

Αυτά τα είχαμε πει και παλιότερα στην ανάρτησή μας σχετικά με τις παράνομες πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης, αλλά προφανώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Όταν θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, ελπίζω να καταφέρω να απαντήσω και στα υπόλοιπα ερωτήματά - σχόλιά σου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι -δυστυχώς- δημαγωγικού χαρακτήρα και εν αντιθέσει με τα σχόλια του τελευταίου σχολιαστή δεν προάγουν τη γνώση και την αλήθεια. Ας είναι όμως...

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον χημικό έλεγχο για αναζήτηση χλωρίνης: Ξέρω οτι το χλώριο όσο παραμένει μέσα στο μπουκαλι με το δείγμα, με το πέρασμα του χρόνου (σε λίγες ώρες ως λίγα 24ωρα) λιγοστεύει (εξουδετερώνεται), διότι εκτός του οτι σκοτώνει τα μικρόβια, αντιδρά και με τις διάφορες διαλυμένες στο υγρό ουσίες και μετατρέπεται σε άλλες χημικές ενώσεις. Το αν μπορεί τελικά να ανιχνευτεί έστω και "μετουσιωμένο", πρέπει να μας το πουν οι χημικοί του εργαστηρίου.

Ανώνυμος είπε...

Είπατε:
"Όταν θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, ελπίζω να καταφέρω να απαντήσω και στα υπόλοιπα ερωτήματά - σχόλιά σου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι -δυστυχώς- δημαγωγικού χαρακτήρα και εν αντιθέσει με τα σχόλια του τελευταίου σχολιαστή δεν προάγουν τη γνώση και την αλήθεια. Ας είναι όμως... "

O γνωστός "δημαγωγός" επιστρέφει για ένα εποικοδομητικό σχόλιο.
Συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιογράφο των αναρτήσεων "19 Αύγουστος, 2011 06:46, 21:52" και "20 Αύγουστος, 2011 05:15". Μιλά με ορολογία που σημαίνει ότι είναι σχετικός και καταλαβαίνει σε αντίθεση με τους διαχειριστές του blog...
Στην "εποικοδομητική" παρατήρησή μου τώρα:
Το ερώτημα δεν είναι αν στην περιοχή προκύπτει μόλυνση, αλλά ρύπανση από τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ.
Και αυτό συνάγεται πάντα με μετρήσεις και όχι με μακροσκοπικές παρατηρήσεις.
Ποια μεγέθη μετράμε και με ποιες οριακές τιμές τα συγκρίνουμε?
Μεγέθη:
BOD5.
Μέση τιμή του πιθανότερου αριθμού κολοβακτηριοειδών σε κάθε αντιπροσωπευτική σειρά δειγμάτων.
pH.
θερμοκρασία.
χρώμα (ορατότητα σε διάλυση 1/20 και σε στοιβάδα πάχους 10cm).
Αιωρούμενα Στερεά.
Ολικά διαλελυμένα στερεά (TDS).
COD.
Συγκέντρωση απορριπαντικών - τασσιενεργών (βιοδιασπάσιμων κατά 80%).
Συγκέντρωση Ζωϊκών και φυτικών λιπών και ελαίων.
Συγκέντρωση τοξικών υλών.

Οι οριακές τιμές περιλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση στη νομαρχιακή απόφαση περί καθορισμού του αποδέκτη και των χρήσεων αυτού που προβλέπεται στην παράγραφο 1α του άρθρου 10 της ΚΥΑ 5673/400/97 (ΦΕΚ 192 Β 14-03-1997): "Μέτρα και όροι επεξεργασίας αστικών λυμάτων" που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτησή μου.

Συνεπώς ρύπανση έχουμε όταν αποδεδειγμένα και μετρήσημα, έχουμε λάβει δείγματα στα οποία κάποια από τις προαναφερόμενες παραμέτρους αποκλίνει των θεσμοθετημένων τιμών και μάλιστα όχι μόνο μία φορά αλλά επαναλαμβανόμενα.

Υπάρχει τέτοια απόφαση καθορισμού αποδέκτη, χρήσεων υδάτων και οριακών τιμων ρυπαντικών φορτίων για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα?

Ρωτώ τους διαειριστές του blog ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Αν υπάρχει τότε οι μετρήσεις πρέπει να διεξάγονται με το πρόγραμμα που προβλέπεται στο Παράρτημα Ι Β (Πίνακας 1) της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους αντιπαρέρχομαι...

Όταν θα έχω χρόνο θα συνεχίσω...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΤΕ:
"3ον: H γνωστή πλέον διάταξη του 1965 (αν προσέξει κανείς το συντακτικό της πρότασης) έχει σαν υποκείμενο τη φράση "σημείο εκβολής" και όχι τη φράση "κολυμβητική περιοχή".
Όπως λέει λοιπόν η διάταξη: "Το σημείο εκβολής θα απέχει τουλάχιστον 200m από την κολυμβητική περιοχή".
Δίνει δηλαδή ΞΕΚΑΘΑΡΑ, προτεραιότητα ύπαρξης στην κολυμβητική περιοχή."

Ωραία ανάγνωση της διάταξης κάνατε...

Τόσο εγώ (ο προκατειλημμένος και δημαγωγός, όπως με χαρακτηρίσατε) όσο και αναρύθμητες καθ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη διαταξη από το 1965 και ένθεν το "διαβάζουν" αλλιώς:

Σε περίπτωση ύπαρξης κολυμβητικής περιοχής, η απόσταση του σημείου εκβολής από αυτή, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 200m.

Που σε απλά ελληνικά (χωρίς παραδείγματα με Γιώργους και Σχολεία) κανείς δεν απομακρύνεται εκ των δύο. Ούτε η κολυμβητική περιοχή ούτε το σημείο εκβολής, αρκεί να τηρείται η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας των 200m μεταξύ τους. Και μάλιστα προβλέπεται η δυνατότητα στις αδειοδοτούσες υπηρεσίες να αυξήσουν την προβλεπόμενη ελάχιστη απόσταση ώστε να επιτευχθεί η προστασία των υδάτων κολύμβησης από την εκρροή λυμάτων. Πουθενά δεν προβλέπεται απομάκρυνση ή κατάργηση του σημείου εκβολής. Μετακίνησή του σε μεγαλύτερη απόσταση ναι προβλέπεται αρκεί να τεκμηριώνεται από στοιχεία. Κατάργησή του όχι.

Για την ακρίβεια των αναγραφομένων παραθέτων το αντίστοιχο εδάφιο στ του άρθρου 5 της Υγειονομικής Διάταξης Ε1β/221/22-01-65 (ΦΕΚ 138 Β 1965):

"στ/ Το σημείον εκβολής λυμάτων, ανεξαρτήτως βαθμού καθαρισμού και απολυμάνσεως αυτών, θα απέχη τουλάχιστον, 300 μέτρα από των ορίων περιοχών χρησιμοποιουμένων, διΆλιείαν εδωδίμων οστρακοδέρμων και 200 μέτρα από των ορίων περιοχών χρησιμοποιουμένων δια κολύμβησιν. Αι αποστάσεις αύται ασφαλείας θα αυξάνωνται εκάστοτε αναλόγως της ποσότητος και της ποιότητος των λυμάτων, ως και των τοπικών συνθηκών (θαλάσσια ρεύματα κλπ.) εις τρόπον, ώστε να εξασφαλίζωνται υπό οιασδήποτε συνθήκας τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά των υδάτων δια τας εν λόγω χρήσεις."

Εσείς επιμένετε ότι ο προϋφιστάμενος απομακρύνει τον μεταγενέστερο. Ο νόμιμος θα απομακρύνει τον παράνομο. Ανάγνωση της νομοθεσίας κατά το δοκούν...
Ο κόσμος θα διαβάσει και θα κρίνει.

Επανέρχομαι στο ερώτημα που έθεσα σε προηγούμενη ανάρτησή μου: Υπάρχει απόφαση περί καθορισμού αποδέκτη, χρήσεων υδάτων και οριακών τιμών ρυπαντικών φορτίων για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα;

Και την εμπλουτίζω:
Θέτει μια τέτοια απόφαση ελάχιστη απόσταση ασφαλείας 300μ από ζώνη αλιείας οστρακόδερμων και 200μ από κολυμβητική περιοχή;

Επιπρόσθετα υπάρχει απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας που υποχρέωνε τον Δήμο Δρυμαλίας να αναρτήσει ενημερωτικές πινακίδες εκατέρωθεν
του σημείου της εκβολής ανεξαρτήτως του βαθμού καθαρότητας των επεξεργασμένων λυμάτων που διατίθενται στη θάλασσα;

Τέλος σας καλώ να μου απαντήσετε αν με την κείμενη νομοθεσία και ιδιαίτερα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 5673/400/97 (ΦΕΚ 192 Β 14-03-1997): "Μέτρα και όροι επεξεργασίας αστικών λυμάτων" αν:
1) προβλέπεται και είναι απαιτητή η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας για οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων και αποδέκτη τη θάλασσα;
2) είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μονάδας που επιτυγχάνει και τριτοβάθμια επεξεργασία (συγκράτηση αζώτου και φωσφόρου) για άρση των φαινομένων ευτροφισμού, για οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων και αποδέκτη τη θάλασσα;

Αυτά για σήμερα...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 491 από 491   Νεότερο› Νεότερο»