Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Απόψεις για το Λιμενικό Έργο

Απευθείας Μετάβαση σε σελίδες
(Κάντε "κλίκ" πάνω στην αντίστοιχη σελίδα)

Σελίδα 1 Δυστυχώς στην αρχή ξεκινά λίγο βαραβάδικα αλλά τελικά αποκτά ουσία.

Σελίδα 2 όπου γράφονται σχόλια για την "επόμενη μέρα"...της δίκης και τελειώνει με νέες αποκαλύψεις.

Σελίδα 3 όπου ξεκινά με το σκάνδαλο των 100εκ. και άλλα... Άντε να δούμε που θα καταλήξει...


Εδώ γράφουμε τις σκέψεις μας για το έργο το οποίο απασχόλησε την τοπική κοινωνία όσο κανένα άλλο. Στη φωτό εικονίζεται ψηφιακή προσομοίωση του έργου. Πατήστε επάνω της για να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος.

551 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 551 από 551
Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι θέσεις του ΚΚΕ Κωμιακής δικαιώνουν απόλυτα τους 86 και τις ενέργειές τους και κατακεραυνώνουν τους γνωστούς παραγοντίσκους του Απόλλωνα και τον κύριο Επίτιμο, που πρωτοστατούσαν στις βαρύγδουπες υποσχέσεις και επέβαλαν στους αρμόδιους της Νομαρχίας και του Επαρχείου την τακτική του που ήταν προώθηση του αλ. καταφυγίου πάση θυσία και με ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Εξ άλλου και ο ίδιος στην εφημερίδα του ομολογεί περίτρανα ότι προκειμένου να προχωρήσει το έργο έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο, να παραβιαστούν νόμοι κια εγκύκλιοι της Ε.Ε. να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, αλλά να θαφτούν με τσιμέντο κ.λπ. Σκεφτείτε ότι το κτίριο του Νοσοκομείου Νάξου καθυστέρησε επί ένα χρόνο γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία βρήκε αρχαίους τάφους στο οικόπεδο που θα χτιζόταν. Κανένας δεν διανοήθηκε να εξαφανίσει τα αρχαία αυτά ευρήματα. Αυτό επιχειρήθηκε να γίνει στον Απόλλωνα και μάλιστα για ολόκληρο τεχνικό έργο του 6ου π.Χ. αιώνα.
Θα μου πείτε μόνο αυτή η μακάβρια πρωτοτυπία έχει γίνει στον Απόλλωνα; Έχει γραφτεί εδώ και άλλες φορές ότι μόνο στον Απόλλωνα σε ...παγκόσμιο επίπεδο ο βιολογικός (ο θεός να τον πει βιολογικό) έγινε στην καρδιά του οικισμού.
Μα μήπως στον Απόλλωνα δεν είχαμε παλιότερα (1970;) την παγκόσμια πρωτοτυπία να γκρεμίσουν την παλιά εκκλησιά για να χτίσουν στη θέση της καινούρια; Το ξέρετε αυτό οι νεότεροι;
Μάλιστα έκτισαν πρώτα την καινούρια πάνω και γύρω από την παλιά και μετά γκρέμισαν την παλιά, προφανώς για να μην τους πάρει χαμπάρι κανένας.
Απόλλωνιάτικη πρωτοτυπία και συνάμα βαρβαρότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλα, αλλά εν καιρώ!!!
87

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Μαργαρίτης (ΠΕΠΕΑΣ) αγαπητέ φίλε του ΚΚΕ πρωτοστάτησε απ' τα ραδιόφωνα και όχι μόνο στις κινητοποιήσεις εναντίον των 33 στη Χώρα. Αυτός δεν είναι ο γραμματέας σας στην Χώρα; Αλλά και Κωμιακίτες της Αθήνας-στελέχη σας- επίσης πήραν θέση υπέρ του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα ή μέχρι τώρα έχουν σιωπήσει, ενώ αρθρογραφούν στην εφημ. Κορωνίδα περί ανέμων και υδάτων (αν θέλεις μπορώ να σου πω και ονόματα).
Εξ άλλου και η εφημερίδα ΚΟΡΩΝΙΔΑ ελέγχεται και σήμερα από στελέχη σας και όπως ξέρεις μέχρι τώρα έχει σιωπήσει στο θέμα του λιμενικού έργου στον Απόλλωνα.
Εν πάση περιπτώσει εγώ προσωπικά-αριστερός και οικολόγος- θεωρώ πολύ καλή και καυστική την ανακοίνωσή σας για τον Απόλλωνα, έστω και αν βγήκε με μεγάλη καθυστηση.
87

Ανώνυμος είπε...

φίλε του ΚΚΕ ανέβασέ τη εσύ ολόκληρη την ανακοίνωση, είναι μεγάλη και θέλει ώρα για γράψιμο. Δεν σε εμποδίζει κανένας να την ανεβάσεις εδώ.
Πάντως τα αποσπάσματα που ανέβασα και σχολίασα δεν παραποιούν τις θέσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε του ΚΚΕ, μη σπεύδεις να χρωματίζεις απόψεις και θέσεις που δημοσιεύονται εδώ. Δεν πρέπει να αγνοείς ότι για 20 και πάνω χρόνια μετά τη μεταπολίτευση
(1977-2000) την Κοινότητα της Κωμιακής (Κορωνίδα) την έλεγχε το Κόμμα σας με τον εκλεκτό του Αντ. Αλιμπέρτη και πολλά άλλα στελέχη σας τότε.
Η κατασκευή του λεγόμενου βιολογικού του Απόλλωνα και ιδιαίτερα η επιλογή της θέσης που έγινε, κόντρα μάλιστα στην μελέτη που τον χωροθετούσε πολύ μακριά απ' τον οικισμό στη θέση "σπηλιά", ήταν απόφαση (παράνομη)και έργο αποκλειστικα δικό του. Η φαεινή ιδέα να γίνει ο βιολογικός εκεί που βρίσκεται σήμερα ήταν επίσης δικού σας στελέχους στον Απόλλωνα και κοινοτικού τότε συμβούλου.
Ο ίδιος ο πρώην κοινοτάρχης σήμερα είναι φανατικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου λιμενικού έργου στον Απόλλωνα, όπως και ο Απολλωνιάτης πρώην κοιν. σύμβουλος που ως σήμερα εμφανίζεται ως στέλεχός σας. Αλλά και άλλος γνωστός Απολλωνιάτης-στέλεχός σας και σήμερα στην οργάνωση ετεροδημοτών Κυκλάδων στην Αθήνα, αρθρογράφος της εφημερίδας "Κορωνίδα" και για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Κορωνίδας, επίσης έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ του συγκεκριμένου έργου.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους κομματικούς χρωματισμούς, γιατί ειδικά στην περιοχή αυτή δεν σας συμφέρουν.
Μπορεί σήμερα ο πρώην κοινοτάρχης να έχει προσχωρήσει στη δεξιά, όπως και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα τότε στελέχη σας από την Κωμιακή (μεγαλοσυμβολαιογράφοι κ.α.), αλλά τότε ήταν στέλεχός σας και πολλοί απ' αυτούς σήμερα στηρίζουν τον διασπαστικό σύλλογο Απολλωνιατών και είναι χειροκροτητές του ιδιοκτήτη του.
87

Ducamel01 είπε...

Για να μην τσακώνεστε για το ποιος θα δακτυλογραφήσει την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με το..."Αλιευτικό Καταφύγιο" σας ανεβάζω ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Αν θέλετε να την κατεβάσετε σε ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος ώστε να τη διαβάσετε ευκολότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μερικά σχετικά σχόλια:

1. Προς το ΚΚΕ: Κάλιο αργά παρά ποτέ.

2. Το..."Αλιευτικό Καταφύγιο" δεν είναι ούτε έργο ζωής, ούτε επιτακτικά αναγκαίο.

Αυτό που είναι έργο ζωής και επιτακτικά αναγκαίο είναι ένα ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ


Το γεγονός ότι η τοπική εξουσία χρησιμοποίησε τον όρο "Αλιευτικό Καταφύγιο" για να "υποκλέψει στην ουσία" τα χρήματα από την Ε.Ε δε σημαίνει πως εκεί πρέπει να γίνει "Αλιευτικό Καταφύγιο". (Μεταξύ κατεργαρέων Ειλικρίνεια...).

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι σε μία δημόσια, επίσιμη ανακοίνωση δεν μπορούν να παραδεχθούν ξεκάθαρα (όπως εγώ εδώ) αυτήν την τακτική "υποκλοπής χρημάτων", αλλά θα πρέπει να το πούμε έστω ΕΔΩ για να μη γίνονται παρανοήσεις.

3. Ειλικρινά με εξέπληξε (δυσάρεστα) το κομμάτι που είναι γραμμένο με "έντονα γράμματα" στο οποίο το ΚΚΕ ούτε λίγο ούτε πολύ "κλείνει το μάτι" στην τοπική εξουσία, εγκρίνοντας οποιαδήποτε ενέργεια οδηγήσει σε παράκαμψη της απόφασης του ΣτΕ...
Ειλικρινά δεν περίμενα να εγκρίνει τέτοιες τακτικές ένα αριστερό κόμμα.

4. Κατά τα λοιπά, θεωρώ ότι πρόκειται για μία ανακοίνωση που περιγράφει με μεγάλη επιτυχία (πολύ εύστοχα) την πραγματικότητα.

Υ.Γ.1 Υπενθυμίζω ότι βρίσκόμαστε στην ενότητα του λιμανιού, οπότε θα παρακαλούσα τα σχόλιά σας να έχουν άμεση σχέση με το λιμάνι και όχι με τον πολιτικό χώρο που δημοσίευσε τις ανακοινώσεις.

Υ.Γ.2 Υπενθυμίζω επίσης ότι "παραπομπές" (links), όπως αυτές που έβαλα παραπάνω μπορείτε να βάζετε και εσείς. Οδηγίες υπάρχουν στην ενότητα "Προτάσεις για ανάπτυξη του blog (στο 1ο link) ενώ αναλυτικές οδηγίες θα postάρω σύντομα.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Για το Ducamel01 (20 Ιούλιος 10:18 μμ)

Γιατί τόσο ψύρισμα σε μια κομματική ανακοίνωση;

Για το σχόλιο 1(κάλιο αργά..)
Η εκδίκαση έγινε στις 11 Ιουνίου. Η πρώτη σοβαρή ενημέρωση (και ΄΄επίσημη΄΄ κατα κάποιο τρόπο) έγινε με την ανάρτηση στο blog της ενυπόγραφης άποψης του κ. Ε.Ν. Χωριανόπουλου, Επίτημου Αρχηγού του Στόλου.(με την ευκαιρία του δίνω συγχαρητήρια για την στάση και τις απόψεις του στο θέμα του λιμενικού έργου, γιατί δεν είναι και συνηθισμένο φαινόμενο ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός να εκφέρει απόψεις κόντρα σε κατεστημένα και σε πολιτικά συμφέροντα.) Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία Ιούνιος 2008. Πού είναι η μεγάλη καθυστέρηση;
Για το σχόλιο 2 (΄΄Αλιευτικό καταφύγιο)
Και στο blog, και ο κ.Ε.Ν. Χωριανόπουλος στην ενημέρωση (οπως φαίνεται στη σελίδα της Κορωνίδας που αναρτήσατε) χρησιμοποιεί αυτό το όρο.
Για το σχόλιο 3 ( ΄΄εντονα γράμματα΄΄)
Ζήτησα πληροφορίες και μου είπαν ότι στο πρωτότυπο κείμενο μάλλον δεν υπάρχουν υπογραμμίσεις και έντονα γράμματα. Τώρα αν ο σελιδοποιός(δεν ξέρω πως αλλιώς να τον ονομάσω) θέλησε να τονίσει κάποια πράγματα ώστε να καταδειχτεί και η ευθύνη των σημερινών κυβερνόντων, τό ίδιο το κείμενο το γράφει. Αλλωστε άν ήθελε το ΚΚΕ και ο οποισδήποτε άλλος ΄΄να κλείσει το μάτι΄΄ στην τοπική εξουσία μάλλον θα έβρισκε άλλο τρόπο και οχι μέσα από μιά δημόσια ανακοίνωση.
Ο παραλίγο 88(αφού υπάρχει τέτοιο 87 καλύτερα άστο..)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα ψυρίσματος, σχολιασμός γίνεται της ανακοίνωσης του ΚΚΕ Κωμιακής. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 1990 περίπου το Κόμμα αυτό κυριαρχούσε στην περιοχή της Κωμιακής και είχε υπό τον έλεγχό του την Κοινότητα και τον Σύλλογο Κορωνίδας. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη του στο Γαλάτσι και την Κωμιακή έχουν ευθύνες για πολλά από όσα συνέβησαν την περίοδο αυτή στο χωριό.
87

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι ένα ολόκληρο Κόμμα, σε τοπικό έστω επίπεδο, δεν έχει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση.
Και αυτό επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζουν οι 86, αλλά και από τις στήλες του blog ότι υπήρξε από τη Νομαρχία απόλυτη μυστικότητα στο χειρισμό της υπόθεσης αυτού του έργου και απουσίασε παντελώς η δημόσια διαβούλευση και ο δημοκρατικός διάλογος.
Χειρίστηκαν την υπόθεση οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας και του Επαρχείου σαν να ήταν ...προσωπική τους υπόθεση.
Αυτό αποτελεί σοβαρότατη παράβαση βασικών κανόνων λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει έλεγχος, μήπως πρέπει να επέμβουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές; Μήπως πρέπει να επέμβει η ίδια η Δικαιοσύνη;
Πώς π.χ εξηγείται το γεγονός ότι ένα Κόμμα, που εκπροσωπείται μάλιστα στη Βουλή, που εκπροσωπείται σε επίπεδο Νομαρχίας, σε επίπεδο Επαρχείου, σε επίπεδο Δήμου, ΔΕΝ έχει επίσημη ενημέρωση και πληροφόρηση;
Αυτό είναι παράνομο, αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό. Την ίδια όμως στιγμή έχει ενημέρωση ένας ιδιώτης, ο οποίος εκδίδει ανακοινώσεις, ενημερώνει επιλεκτικά όποιον θέλει και εμφανίζεται εξ αρχής να συμμετέχει στη διαμόρφωση ακόμη και της μελέτης.
Μήπως πρέπει κάποιοι αρμόδιοι να εξετάσουν αυτό το ζήτημα;
Χάθηκαν για τον τόπο χρήματα
(1.240.000 δραχμές),
χάθηκε ένα αναγκαίο έργο για την περιοχή (εννοώ ένα σωστό έργο και όχι το τερατούργημα).
Δεν ευθύνεται κανένας;
Δεν πρέπει να λογοδοτήσει κανένας; Μήπως πρέπει να ζητήσουμε την επέμβαση των Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και της Δικαιοσύνης;
87

Ανώνυμος είπε...

Να τονίσουμε και κάτι ακόμη ως προς το ΚΚΕ (Κωμιακής και Νάξου). Από τον Ιούνιο του 2006 που έγινε η προσφυγή των 86 μέχρι τώρα δεν είχε πάρει θέση στο θέμα, ούτε είχε εκδώσει άλλη ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του Ιουλίου 2008 είναι η πρώτη για το θέμα κια όλοι γνωρίζαμε ότι το ΚΚΕ ήταν υπέρ του έργου και αυτό προέκυπτε από τις θέσεις που είχαν διάφορα τοπικά στελέχη του.
Συμφωνώ κι εγώ με τον 87 ότι πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη. Τετοια φαινόμενα και τέτοιες συμπεριφορές εκπροσώπων της διοίκησης-αιρετών ή μη είναι επικριταίες, κατακριταίες και επίμεμπτες.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως μετά την έκδοση της απόφασης από το ΣτΕ πρέπει να γίνει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να επέμβει η Δικαιοσύνη,να ανατεθεί η υπόθεση σε ανακριτή και να προχωρήσει.
Αν διαβάζει το blog κάποιος δικηγόρος ας μας διαφωτίσει σχετικά.
Δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι εκείνοι που διαχειρίζονται τα λεφτά του λαού και εξ αιτίας ανικανότητας, σκοπιμοτήτων εκλογικών, παραγοντίστικων ενεργειών, προκαλούν ζημιά στο δημόσιο. Στην υπόθεση του αλιευτικού του Απόλλωνα δαπανήθηκαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές για τις μελέτες, που τελικά αποδείχτηκαν άχρηστες, ακατάλληλες, ανεπαρκείς κ.λπ.

gmoikology είπε...

Πέρα από το τι θα ειπωθούν στα δικαστήρια, στην προσπάθεια να μην ακυρωθεί το έργο, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν 47 ψαράδες στον Απόλλωνα. Και όλοι γνωρίζουμε (και από τις δύο πλευρές)πως αυτοί που θέλουν το έργο, πιστεύουν πως μια μαρίνα για κότερα, θα αυξήσει τα έσοδα αυτών που έχουν μαγαζιά στην παραλία. Δευτερευόντως θα ήθελαν ένα μικρό προστατευτικό καταφύγιο για τις βάρκες και τα ένα δύο καΐκια, αλλά (ας μη γελιόμαστε) δε μιλάμε για κάτι τέτοιο.
Το ζήτημα λοιπόν είναι: α) ένα τέτοιο έργο θα έφερνε ανάπτυξη στον Απόλλωνα; και β) τι ανάπτυξη θα ήταν αυτή;

Ας υποθέσουμε ότι το έργο αυτό πράγματι θα έφερνε αύξηση του τζίρου στα μαγαζιά, άρα και ανάπτυξη. Τι είδους ανάπτυξη όμως θα ήταν αυτή;
Πρώτα από όλα θα είναι προσωρινή. Αρκετά σύντομα το λιμάνι θα μπαζωθεί από το ρέμα. Η εμπειρία από το πως λειτούργησε ο παλιός μόλος είναι γνωστή σε όλους. Αρκεί να θυμηθούν που βρισκόταν παλιά η θάλασσα και που βρίσκεται τώρα.
Μόνο η ισχυρογνωμοσύνη κάποιων θα καμώνεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή είναι η αλήθεια.
Δεύτερον. Η ανάπτυξη αυτή θα αλλοιώσει σημαντικά την αισθητική ομορφιά του Απόλλωνα. Το μπετόν είναι αλήθεια ότι θα παραμείνει για εκατοντάδες χρόνια σαν ένα έκτρωμα. Θα ανταπαντήσει κάποιος ότι αυτό δεν τον νοιάζει καθόλου. Άλλωστε χαρακτηριστική είναι και η απάντηση κάποιας από τα μαγαζιά όταν της ειπώθηκε ότι με το λιμάνι μπορεί να καταστραφεί η παραλία: "Δεν παν' να καταστραφούν όλα. Ντρίγκι ντράγκα ντρίγκι ντράγκα να πέφτουνε τα φράγκα!"
[Αυτή η στάση ασφαλώς δε δείχνει ότι κάποιοι αγαπούν τον Απόλλωνα αλλά μάλλον τα φράγκα]
Τρίτον. Οι παρωχημένες λύσεις δε φέρνουν ανάπτυξη. Ο κόσμος αναζητά φυσικούς παραδείσους και εκεί είναι πρόθυμος να ξοδέψει. Δε θέλει άλλο μπετόν και άλλες ταμπέλες. Δε θέλουν μια αρχιτεκτονική της πόλης με μεγάλα έργα και κτίρια. Θέλουν και επιθυμούν το παραδοσιακό, το γνήσιο και επιζητούν τη μικρή κλίμακα. Επιζητούν την καλή εξυπηρέτηση και τη φιλική ζεστή ατμόσφαιρα. Την ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου.
"Το μικρό είναι όμορφο" όπως έλεγε και στον τίτλο του βιβλίου του ο μεγάλος οικονομολόγος Ε.Φ.Σουμάχερ.
Γιατί να έρθω να κάνω διακοπές σε ένα τόπο που εκτός από το ό,τι κάθε τόσο βρωμάει ο βιολογικός, να κάνω μπάνιο σε ένα λιμάνι;
Το ερώτημα είναι ρητορικό; Όχι φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν ως τέτοιο.
Ο Απόλλωνας χρειάζεται μια ήπια ανάπτυξη ξανακερδίζοντας το παραδοσιακό του χρώμα.

Ducamel01 είπε...

Αγαπητέ φίλε που αναφέρεσαι σε ψίρισμα της ανκοίνωσης του ΚΚΕ:

Η αλήθεια είναι ότι αν πιάσω να σχολιάσω τις ανακοινώσεις άλλων κομμάτων στο βαθμό που σχολίασα αυτή του ΚΚΕ, μπορεί να μην τελειώσω ποτέ... (Καταλαβαίνεις το εννοώ). Ίσως λοιπόν αυτός είναι ένας λόγος.

Πέρα από αυτό όμως σε σχέση με τα σχόλια που έκανα στις 20 Ιούλιος 2008 10:28 μμ πάνω στην ανακοίνωση αυτή για το λιμάνι, και στα οποία μου απάντησες ένα προς ένα (Ευχαριστώ) έχω να ανταπαντήσω τα εξείς:

1. Για την απάντηση που μου έδωσες στο σχόλιό μου "Κάλλιο αργά παρά ποτέ" να σου πω καταρχάς ότι το λέω με ειλικρίναι και καθόλου κακεντρέχεια. Κατά δεύτερον όμως πρέπει να σου πω ότι ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με την απάντηση που σου έδωσε ο "87" στις 21 Ιούλιος 2008 3:58 πμ.

2. Όσο για το Αλιευτικό Καταφύγιο, έχεις δίκιο. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και μέσα στο blog και από εμένα και από άλλους.

Η λεπτομέρεια είναι ότι εγώ όταν το χρησιμοποιώ το κάνω γιατί έτσι αναφέρεται στα σχέδια και στα επίσημα έγγραφα και ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ επρόκειτω πραγματικά για "Αλιευτικό Καταφύγιο"

Αντίθετα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ χρησιμοποιείται αυτούσια, σαν έννοια και όχι σαν "τίτλος μελέτης".

Αυτή τη λεπτομέρεια την έχω προσδιορίσει ακόμα και μέσα στην παρουσίαση, αλλά δυστυχώς είναι τόσο λεπτομέρεια που αν και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ, περνά απαρατήρητη.

Μην τρελλένεσαι πάντως. Περισσότερο εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία μέσα από την ανακοίνωσή του ΚΚΕ για να αναδείξω για ΑΚΟΜΗ μια φορά αυτή την παρανόηση που έχει γίνει από πολύ κόσμο. Σε καμία περίπτωση δεν το έκανα για να θίξω το ΚΚΕ, ούτε για να μειώσω την αξία της ανακοίνωσης. Απλώς καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

3. Για αυτό το τελευταίο η αλήθεια είναι πως δεν με κάλυψες καθόλου, αλλά δε χάθηκε και ο κόσμος. Ας μην επεκταθούμε.

Ducamel01 είπε...

Θα ήθελα όμως να επαναφέρω και ένα άλλο θέμα στο προσκήνιο. Αυτό των 100 εκατομμυρίων δραχμών που προορίζονταν για την επισκευή του κυματοθραύστη του Απόλλωνα και τελικά (σύμφωνα με τα σενάρια) ο κ. Κόκκωτας τα "υπέκλεψε" χρησιμοποιώντας τα για την πλακόστρωση του δρόμου μέχρι την Πορτάρα (νήσος του Θεού Απόλλωνα).

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πάντως ψάχνωντας τις εφημερίδες του Συλλόγου Απολλωνιατών και σύμφωνα με τον ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ στο σχόλιό του 12 Ιούλιος 2008 5:59 πμ (το οποίο μεταφέρθηκε στην ενότητα του Συλλόγου Απολλωνιατών με ημερομηνία 17 Ιούλιος 2008 10:47 μμ) βρήκα ότι πράγματι στο φύλλο 58 που αναφέρει ο Ταυτα ΚΑΙ Μένω, στη σελίδα 8, μεταξύ άλλων υπάρχει και ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!!!

Για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Μπορεί αυτό το ψήφισμα να μην είναι "ΑΠΟΔΕΙΞΗ" αλλά σίγουρα είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι ο ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ, ο ΑΛΗΘΕΙΑ και άλλοι δε λένε ψέμματα.

Για να πειστείτε και μόνοι σας παρατηρείστε την παράγραφο που έχω υπογραμίσει με φωσφοριζέ κίτρινο:

"Με αφορμή τις παραπάνω καταστροφές (εννοεί του 2004, όπως φαίνεται στην από πάνω παράγραφο) δεχτήκαμε εκ νέου υποσχέσεις για την αποκατάσταση του κυματοθραύστη και των λοιπών υποδομών του λιμανιού, οι οποίες για μια ακόμη φορά δεν τηρήθηκαν, καθόσον οι πιστώσεις που είχαν υπολογιστεί να διατεθούν για το σκοπό αυτά(ό) από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δε δόθηκαν ποτέ, αντίθετα αποροφήθηκαν σε άλλα έργα"

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί τα περιγράφει όλα τόσο "αφηρημένα";;

Συγκεκριμένα:

1. Τι ύψος είχαν οι πιστώσεις;;
Φταίω να υποθέσω τα 100.000.000 δρχ.;

2. Ποια είναι τα άλλα έργα και Πόσα;;;

Φταίω πάλι να υποθέσω ότι είναι το εξης ένα;; Η πλακόστρωση του δρόμου προς την Πορτάρα (στη νήσο δηλαδή του Θεού Απόλλωνα);;;

3. Πώς απορροφήθηκαν δηλαδή σε άλλα έργα ενώ είχαν υπολογιστεί για τον Απόλλωνα;;; Γιατί δεν αναφέρει τίποτα;;

Συνεχίζοντας δε την ανάγνωση με έκπληξη διαπιστώνω ότι στην ουσία οι υπογράφοντες το ψήφισμα πέρα από το διακριτικό κατά τη γνώμη μου "κατσάδιασμα" προς τους πολιτικούς (πολιτικάντηδες ήθελα να πω) δεν τους ζητά τα ρέστα, αλλά τους τονίζει ότι αυτή τη φορά πρέπει οι πολιτικάντηδες να τους εγκρίνουν άλλο ποσό και μάλιστα από το Γ' ΚΠΣ (Αυτό είναι το ποσό του έργου που ακυρώνεται τώρα στο ΣτΕ).

Λυπάμαι πολύ αλλά ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΕΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή ο Σύλλογος να μη διεκδικεί τα λεφτά που ήδη είχαν εγκριθεί για τον Απόλλωνα (να τους τα χαρίζει στην ουσία) και ταυτόχρονα να πετάει τη σπόντα του ώστε να ψιλοεκβιάσει τους πολιτικάντηδες να του δώσουν άλλα λεφτά...

Βλέπετε η παροιμία "Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι" δε βγήκε τυχαία...

Με απλά λόγια με την παράγραφο αυτή στο ψήφισμα, ο Σύλλογος τους λέει:

"Κανονίστε κύριοι Μπασιάκο, Παυλίδη, Κόκκινε, Μπάιλα, Κορρέ, Τζουάννη κ.λ.π. να μας βάλετε στο Γ' ΚΠΣ γιατί αλλιώς θα σας κάνουμε βούκινο ότι μας πήρατε τα λεφτά..."

Έτσι λοιπόν αυτοί τους "έβαλαν" στο Γ' ΚΠΣ.
Λυπάμαι ξανά που το λέω αλλά αυτό αν και φαίνεται σαν πίεση εγώ το λέω "παζάρι" και μάλιστα "κάτω από το τραπέζι" και από τις μύτες των ψηφοφόρων.

Λυπάμαι πολύ που ο Σύλλογος συμμετείχε σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Λυπάμαι πολύ που ο Σύλλογος (αν θεωρηθεί πίεση αυτό που έκανε) δε φρόντισε να το κάνει επί εποχής κ. Κόκκοτα, όταν έπαιρνε τα λεφτά που ανήκαν στο χωριό...

Πολύ φοβάμαι τέλος ότι το σενάριο που είπε ο "ΑΛΗΘΕΙΑ" στις 8 Ιούλιος 2008 1:13 πμ (σελίδα 2 του λιμανιού) είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Υ.Γ.1 κ. Μαύρο τόσο καιρό που απαντούσατε σε σχόλια επι σχολίων ενω ταυτόχρονα παραπονιόσασταν ότι δεν είχατε χρόνο να διαβάσετε όσα γράφονται για τα 100 εκ., δεν μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά έστω στην εφημερίδα που υποδείκνυε ο Ταύτα και Μένω;;

Επιπρόσθετα πώς είναι δυνατόν ως μέλος της συντακτικής επιτροπής να μην έχετε ιδέα για τα 100εκ. (αν είναι τόσα) όταν η ίδια η εφημερίδα στην οποία ανήκετε, έχει δημοσιεύσει σχετικό ψήφισμα ορισμένων ανθρώπων με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Αντώνη Χωριανόπουλο (Νταμπάκη), εκδότητ της εφημερίδας και τότε προέδρου του Συλλόγου;;;

Δεν ξέρω τι ισχύει από όλα τα παραπάνω, πάντως για εμένα η "άγνοιά" σας και η επίμονη άρνησή σας να απαντήσετε είναι αδικαιολόγητη αν όχι ύποπτη.

Επειδή όμως μπορεί για όλα τα παραπάνω να κάνω και λάθος, θα σας παρακαλούσα όποιος γνωρίζει επ' ακριβώς κάποια διαφορετική αλήθεια να απαντήσει στις ερωτήσεις "1", "2", και "3" που υπέβαλλα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Το ποσό των 100 εκ. δραχμών είχε εγκριθεί και διατεθεί για τις ζημιές στον κυματοθραύστη του Απόλλωνα. Αυτό προκύπτει από πολλές πληροφορίες, αλλά και από επανειλημμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
Επίσης ο βουλευτής Ν. Λεβογιάννης έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για την εξαφάνιση των 100 εκ. και ουδέποτε πήρε απάντηση,ενώ κατονόμασε τον πρώην δήμαρχο Νάξου ως τον "δράστη" της "κλοπής" του κονδυλίου αυτού, με την ανοχή όμως ή και τη σύμφωνη γνώμη των παραγόντων του Απόλλωνα.
Τους πούλησαν το ...παραμύθι ότι αν πάρουν αυτά τα λεφτά θα χάσουν τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ για το ...αλιευτικό. Αποτέλεσμα, πήγαν για μαλλί (και τι μαλλι) και βγήκαν κουρεμένοι και μάλιστα...γουλί. Ο πυργιώτης πρώην δήμαρχος και πρωήν χωροφύλαξ τους χόρεψε στο ταψί.
Δεν γίνεται κύριε Νταμπάκη μου να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Στα φετινά "Απολλωνεια-Νταμπάκεια" θα τιμήσεις τον πρώην χωροφύλαξ; Για να δούμε!!!
87

Ducamel01 είπε...

Στην Eνότητα του ποταμού απαντώ στον κ. Μαύρο για το βιντεάκι του Ποταμού, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Youtube.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε για την αλλαγή θεματολογίας. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται, αλλά θέλω να απαντήσω πλήρως και σαφώς στους ισχυρισμούς του κ. Μαύρου περί παραπλάνησης της φωτογραφίας - προσομοίωσης, αφού για άλλη μια φορά κάποιος χωρις να έχει πολυασχοληθεί έρχεται να ρίξει
λάσπη μήπως αυτή τη φορά κολλήσει...


Καταρχάς κύριε Μαύρο επειδή έλλειψα λίγο καιρό (για αυτό δεν απάντησα και το Σαββατοκύριακο) είδα ότι έχεις "εκτροχιαστεί" από τον πολιτισμένο διάλογο ακόμα και προς αυτούς που δεν σε προκαλούν...

Σχόλιο 1: κ. Μαύρο δεν αντιλαμβάνομαι το "υφάκι" που έχεις στο σχόλιό σου στις " 9 Ιούλιος 2008 3:04 μμ" και αν δεν κάνω λάθος το έχεις και σε άλλα σχετικά με τα 164μ του μήκους το μόλου. Συγκεκριμένα είπες:

"....Τα 160 (αφου το θελεις ετσι ) μετρα..."

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ (8 Ιούλιος 2008 4:19 μμ) ΔΕΝ ΕΙΠΑ 160μ !!!!!!!

ΕΙΠΑ 164μ !!!
Έχεις κάποιο πρόβλημα με το μέτρημα, με τα μάτια σου, με την ανάγνωση γενικότερα ή απλώς αποφεύγεις να πεις ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

KATA 2ον ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ";;;

Τι θες να πεις;;
Δεν είναι 164μ και είναι 130μ αλλά εσύ ο "μεγαλόψυχος", "κουβαρντάς" κύριος Μαύρος μας κάνεις τη χάρη;;;

Μήπως θα σου το χρωστάω κιόλας;;

κ.Μαύρε τα 164μ. είναι το πραγματικό ΣΥΝΟΛΙΚΟ μήκος του μόλου ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ και ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΩ ΕΓΩ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.

Μην προσπαθείς να μπερδέψεις τον κόσμο με πολιτικάντικες διπλωματίες γιατί η ρετσινιά της παραπληροφόρησης ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΣΕΝΑ, διότι εγώ δεν τα βγάζω τα νούμερα από το μυαλό μου, ούτε τα άκουσα από κάποιον άλλο. Τα νούμερα που λέω εγώ είναι γραμμένα στα σχέδια και κάποιος που ξέρει να μετρά υπό κλίμακα μπορεί να τα μετρήσει και μόνος του αν δεν με πιστεύει.


Τα δικά σου νούμερα μάλλον στα λέει "κάποιος" που το λιγότερο δεν ξέρει να μετρά ή δεν θέλει να μετρήσει...

Σε κάποιο άλλο σου post είχες πει πως αν συμφωνήσεις σε κάτι θα το πεις στα ίσια. Αντί λοιπόν να το παίζεις "μεγαλόψυχος" με το μήκος του μόλου και να παραπλανείς τους αναγνώστες ή ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 164μ. Ή ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 164μ.

--------------------------------------------------------------

Και πάμε τώρα στα 850μ που κατά τη γνώμη σου ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ είναι η απόσταση μέχρι το βενέτη

Καταρχάς σε ρώτησα σε 2 διαφορετικά posts και δεν κατάφερες να μου απαντήσεις από που ξεκινάς να μετράς τα 850μ και φτάνεις στο βενέτη για να μη σου λέω σήμερα μπαρούφες...

Φυσικά δε μου απάντησες ποτέ συγκεκριμένα. Ευτυχώς όμως δε χρειάζεται αφού όπως θα δεις με τα μάτια σου (και όχι επειδή το θέλω εγώ) "η απόσταση μέχρι το βενέτη είναι πολύ μικρότερη των 850μ....

Αρχικά πήρα κάτι κακοφωτοτυπημένους χάρτες και την απόσταση που πρέπει να συγκρίνουμε με το μήκος του μόλου (164μ) την έβγαζα (με χάρακα και κλίμακα) κάτω από 500μ... Επειδή όμως δεν ήμουν ικανοποιημένος τόσο με την ακρίβεια, αλλά κυρίως με το ότι λίγοι θα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν από μόνοι τους, βρήκα άλλους τρόπους για να μπορέσω να σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ:

1ος τρόπος: Το πρόγραμμα Google Earth, το οποίο βασίζεται σε δορυφορικές φωτογραφίες και μετρήσεις και ορισμένες εκδόσεις του χρησιμοποιούνται και από επαγγελματίες τοπογράφους.

Αυτό το πρόγραμμα διαθέτει ένα χάρακα για ναμετράς αποστάσεις ή διαδρομές (ό,τι θες εσύ).

Αρχικά χρησιμοποίησα αυτό. Όποιος ξέρει να το χειρίζεται (δεν είναι δύσκολο) μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του το συνολικό άνοιγμα του όρμου)

2ος τρόπος: Υπάρχει μία πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Για να τη δείτε Πατήσετε ΕΔΩ

Αυτή η σελίδα παρουσιάζει το γεωγραφικό χάρτη ολόκληρης της Ελλάδας όπως αποτυπώνεται από ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (και όχι όπως το θέλω εγώ κ. Μαύρε, ούτε όπως το θέλει ο κ.Έπαρχος, Αντινομάρχης κ.λ.π.). Μπορείτε λοιπόν να ζουμάρετε στη Νάξο και μάλιστα στον Απόλλωνα και να μετρήσετε ακόμα και το μήκος του σημερινού μόλου χρησιμοποιώντας το 12ο εικονίδιο από αριστερά (5ο από δεξιά μετά τη "Βοήθεια"), που βρίσκεται πάνω δεξιά, πάνω από το χάρτη.

Κάνοντας αυτό, η απόσταση που μας ενδιαφέρει για να τη συγκρίνουμε με το συνολικό μήκος του μόλου ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SCREENSHOT.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία η ζητούμενη απόσταση από τον κ.Μαύρο είναι 479,77μ (480μ για εσένα κ.Μαύρο επειδή εγώ είμαι πράγματι "μεγαλόψυχος"),ΣΧΕΔΟΝ Η ΜΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ Ο κ.ΜΑΥΡΟΣ (850μ)!!!!!!!!

Όπως βλέπετε η συγκεκριμένη απόσταση είναι μεταξύ της "ρίζας"/αρχής του σημερινού μόλου και του Καλόγερου, και έχει διεύθυνση, αυτή του μόλου (την ίδια δηλαδή διεύθυνση κατά την οποία θα επεκτεινόταν και ο νέος μόλος - μεγαθήριο).

Μετά από αυτό το φιάσκο κύριε Μαύρο τι να σου πω;;

Μα καλά δεν έχεις ίχνος ντροπής επάνω σου; Έβγαινες με ύφος και περρίση σιγουριά ότι η φωτογραφία είναι απάτη με βασικό επιχείρημα τα 850μ και τελικά αποδεικνύεται μέσω 3 διαφορτεκών πηγών ότι τα 850μ στην πραγματικότητα είναι 480μ;;;

Τέτοια λάσπη;; Τόση παραπληροφόρηση πια;;; Τόση συκοφαντία;;; Τόση εμμονή ότι εμπαίζουμε τον κόσμο;;
Μήπως κρίνεις από τον εαυτό σου;;;

Και για να μη νομίζεις ότι σε αδικώ, προσπάθησα να βρώ ποια απόσταση θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς 850μ.. Στην αρχή ήλπιζα ότι θα είχε περπατήσει κάποιος από το μόλο μέχρι το "σπήλιο", θα είχε μετρήσει τα βήματά του, και χοντρικά θα έβαγινε μια απόσταση 850μ (μια απόσταση που φυσικά δεν ενδιαφέρει καθόλου για σύγκριση με το μήκος του τεχνικού έργου). Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΥΣ η απόσταση έβγαινε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 700μ. Ξεκίνησα λοιπόν από το ακρωτήριο βενέτι (αφού μάλλον αυτό θα εννοούσες καιμτρώντας 850μ ξέρεις που κατέληξα κύριε Μαύρο;; Στους Αφόρμους... Δε με πιστεύεις;;
ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ή ακόμα καλύτερα μπες στο site της ΓΥΣ και επιβεβαίωσε όσα σου λέω μόνος σου.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ:

Ο ΜΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΧΗ ΜΟΛΟΥ - ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ) ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ. Ο ΜΟΛΟΣ ΔΗΑΛΑΔΗ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΟΡΜΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ κ.Μαύρο και λοιποί!!!

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ


Το γιατί φαίνεται ακόμα πιο "πνικτικά" στη φωτογραφία οφείλεται στη γωνία λήψης, την προοπτική, πράγματα που θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω αύριο.

Υ.Γ. Όσο για το ύψος του υπάρχοντος μόλου, σε κάποιο από τα..."τεκμηριωμένα" posts σου γράφεις ότι είναι 2,70μ.

Μπορείς να μου πεις που τα βρίσκεις αυτά τα νούμερα;;; Από τα σχέδια της μελέτης ή μήπως και αυτό..."το ξέρεις από μόνος σου";;;

Για να τελειώνουμε. Δες την τομή του σχεδίου ΕΔΩ διάβασε και την παρουσίαση (γιατί από ό,τι φαίνεται.........) και δες ότι ο σημερινός μόλος έχει το πολύ 2,10μ ύψος σύμφωνα με τις γειτονικές στάθμες που φαίνονται στο σχέδιο.

Και μη μου πεις ότι είναι μικρή η διαφορά γιατί:

1. Μικρή - ξεμικρή εσύ μία φορά σωστό νούμερο δεν έχεις πει ποτέ σου....

2. Στα 2,10μ οι 60 πόντοι είναι 30% αύξηση... Δεν είναι και λίγο....

κ.Μαύρε και λοιποί, ενημερώσου υπεύθυνα (όχι απαραίτητα από το blog) και προσπάθησε να μη συχνάζεις σε "στέκια" που παραπληροφορούν γιατί κολλάς και εσύ, εκτός αν θες να πιστέψω ότι είσαι από τους βασικούς οργανωτές της συκοφαντίας ενάντια στην πραγματικότητα...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ

Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχεις κάνει, πολύ κατατοπιστική, απλή και πειστική, ακόμη και για μας τους αδαείς στα θέματα αυτά. Τελικά αυτό το blog έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι το επισκέπτονται τόσο πολλοί συμπατριώτες. 8400 επισκέψεις σε διάστημα4 μηνών είναι εντυπωσιακό νούμερο.
Μπράβο σας.
87

Ανώνυμος είπε...

Περικλή, αναγνωρίζω τον κόπο που έκανες για το θέμα αλλά μετά από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί στο blog εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων δεν εμπιστεύομαι τίποτα από όσα γράφονται καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και πήρατε σαν αφορμή το θέμα του λιμανιού...Με τον κ. Μαύρο μην τα βάζεις γιατί προκλήθηκε όσο κανένας άλλος και ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να υπογράψει με το όνομά του...Προσωπικά το τι λέει ο καθένας για μήκη και ύψη και βάθη του μώλου το ακούω βερεσέ...Οι μόνοι ποθ μπορύν να μιλήσουν για τέτοια πράγματα είναι οι ειδικοί.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ
Κάθε φορά που στριμωχνόμαστε...
στρίβουμε διά του...αρραβώνος...΄

87

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περικλή είσαι περιπτωσάρα έτσι???Είδα όλη τη συνομιλία που είχες με τον κ. Μαύρο από την αρχή.Εγώ δεν ξέρω πόση είναι η απόσταση.Αυτό που ξέρω είναι ότι και 480 μέτρα να είναι πρέπει να καταλαμβάνει το 1/3 της προσομείωσης, σωστά?
Μηπως μπορείς να μου πεις αν σε αυτη τη ρημάδα την προσομείωση ο λιμενοβραχίονας καλύπτει μόνο το 1/3??Ρε σεις θα μας τρελάνετε τελείως?
Πλάκα μας κάνετε?Που το παίζεις και ειδικός και μας παραπέμπεις και στο google?
Ξεστραβώσου εκεί και δες ότι το μαυράδι που φτιάξατε καλύπτει πάνω από τη μισή απόσταση.Αντε πια..Κομπλεξικοί!!
Και επειδή για το ύψος του μώλου λες αρλούμπες, αν κατέβεις στον απόλλωνα και πας προς τα εκεί ρίξε καμιά ματιά να μου πεις μήπως είναι και πάνω από 2.70.Μάλλον και ο κ. Μαύρος δεν θα το ξέρει τόσο καλά.Πάνω από 3 μέτρα ειναι.Εκτός αν υπολογίζεις το τέλος του μώλου που έχει κάτι πετρούλες που έμειναν από τις κακοκαιρίες και ειναι λίγο πανω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Να χαίρεσαι την έρευνα σου αλλα είναι για γέλια και συ κι αυτη!
Κοίτα να τη δημοσιεύσεις στα ΝΕΑ ΤΩΝ 86.Να παραμυθιαστείτε μεταξύ σας όπως συνήθως.

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι τι Google και ΓΥΣ μας τσαμπουνάτε. Εδώ υπάρχουν οι ντόπιοι που έχουν δικά τους μέτρα και σταθμά. Και βεβαίως η απόσταση Απόλλωνα με Βενέτι είναι 850. Όχι βέβαια μέτρα αλλά απολλωνιάτικες μονάδες μήκους. Άκου τώρα χρησιμοποίησε ο άλλος της ΓΥΣ το πρόγραμμα . Προσωπικά συμφωνώ με τον ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ. Για να μιλήσεις για μήκη και ύψη πρέπει να είσαι ειδικός (στρίβε διά του αρραβώνος) Παρεπιπτόντως πέρυσι μέτρησα το ύψος του υπάρχοντος μώλου και το βρήκα 5,10 απολλωνιάτικες μονάδες μήκους. Το τελευταίο σαν απάντηση στα 3 μ. ύψος του φίλου παραπάνω.
Όσο δε για το μαυράδι που φτιάξαμε όπως μας απευθύνεις ΑΝΤΙ-86, θα μπεί βαθειά στο μάτι αυτών που θέλουν να σε κρατούν στο σκοτάδι, και θα περιστρέφεται κιόλας. Stay tuned λοιπόν για να μαθαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ωρα είναι να γράψει ο΄΄87΄΄ ή 'barabas' ή ΄΄άνώνυμος΄΄ ότι για την προσομοίωση (που δεν ξέρω άν είναι σωστή ή λάθος) οτι άν είναι λάθος τότε φταίνε τα πρώην, τα νύν και τα μελλοντικά στελέχη του ΚΚΕ στή Νάξο, στο Γαλάτσι ή και όπου γής, που κάνανε, κάνουν και θα κάνουν κουμάντο, στη Κωμιακή, στο Απόλλωνα, εδώ, εκεί, και παραπέρα, στο Σύλλογο Κορωνίδας, στην εφημερίδα Κορωνίδα πιθανόν και στον άλλο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

"Σκοπελίτη" σε ευχαριστώ που τουλάχιστον σέβεσαι τον κόπο μου.

Όσο για τα υπόλοιπα που λές έχω να σχολιάσω τα εξείς:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ BLOG.

Δεν ψάχνω για οπαδούς, και προφανώς δεν πρόκειται να σε πείσω με το ζόρι...

Έχω όμως την ΑΞΙΩΣΗ μετά από αυτά που διαβάζεις εδώ να το ψάξεις μόνος σου, να πας σε 2, σε 3 μηχανικούς και επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι όμως δε θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑΞΙΩΤΗ. Να πας δηλαδή σε ανεξάρτητες πηγές.

Έχω την αξίωση όπως αμφισβητείς εμένα ή το blog να αμφισβητήσεις και τον "κάθε" κ. Μαύρο...έστω και λίγο...

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που τα γράφω τόσο αναλυτικά. Επειδή γνωρίζω πόσο δύσκολο να βρεις "ειδικούς", πρόθυμους να παρατήσουν τις δουλείες τους και να ασχοληθούν για να σου απαντήσουν υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, προσπαθώ να σου δώσω τις πιο εύκολες διεξόδους για να το "ψάξεις μόνος σου".

Τώρα εσύ δηλαδή δεν εμπιστεύεσαι τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;;;

Τι σχέση έχει με το blog αυτή;;
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ακόμα και σε αυτό το απλό με την απόσταση μεταξύ της "αρχής του υπάρχοντος μόλου" και του "Καλόγεροου" έχω κάνει κομπίνα με τη ΓΥΣ και βγάζουμε 480μ αντί για 850μ;;
Δηλαδή πώς ακριβώς;; Πήγες εσύ και το έκανες και έβγαλες άλλο νούμερο και μάλιστα που να πλησιάζει τα 850μ.;;;

Είπαμε να μην με εμπιστεύεσαι αλλά αυτο ειλικρινά παραπάει.
Είναι σαν την παροιμία "Κάηκε στο χυλό και τώρα φυσάει και το γιαούρτι..."

Ψυχραιμία ρε "Σκοπελίτη"

Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα εκμεταλλεύονται καταστάσεις, θα προσπαθούν να αναδειχθούν μέσα από τετοιες αναμπουμπούλες κ.λ.π. κ.λ.π., αλλά εσύ το έφτασες στο άλλο άκρο...

Όπως έχει πει και ο "Ducamel" δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι αυτό το κάνουν όλες οι πλευρές ενώ δε θα έπρεπε.

Η γνώμη μου είναι ότι όταν τα "παρατάς" έτσι εύκολα γιατί έχεις μπερδευτεί ή γιατί απλώς βαριέσαι, ΕΣΥ είσαι ο τελικός χαμένος της υπόθεσης, αφού εκ των πραγμάτων κάποιος από όλους έχει (αν όχι απόλυτο) πολύ περισσότερο δίκιο.

Αν θεωρήσουμε π.χ. ότι για το λιμάνι υπάρχουν 2 απόψεις (Του blog και του Επαρχείου + Συλλόγου + Νομαρχίας+++) και ο ένας έχει πολύ δίκιο και ο άλλος είναι ο "επιτήδειος" της υπόθεσης,Εσύ (επειδή είναι πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα) είσαι αναγκασμένος να πάρεις θέση αλλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα από όσα λένε.

Τι κάνεις;;
Παίρνεις θέση με το ένστικτο και το συναίσθημα;;;
Το θεωρείς ασφαλές σκεπτικό που θα σε οδηγήσει στη σωστή απόφαση και η οποία με τη σειρά της θα οφελήσει ή θα βλάψει τον τόπο (και κατ' επέκταση και εσένα τον ίδιο);;

Κατά τη γνώμη μου, αν τα δύο παραπάνω είναι οι μηχανισμοί κρίσης σου, τότε γίνεσαι πολύ εύκολο "θύμα" των επιτήδειων (Είτε είναι το Blog είτε είναι το κράτος).

Άλλωστε αυτό είναι η βάση του Marketing και της διαφήμισης:
Βαριόμαστε να "το ψάξουμε" και από το φόβο μην μας "προδώσει" το προϊόν, αγοράζουμε ό,τι πιο επώνυμο:

Για αυτό αγοράζουν Mercedes και όχι Lexus (αν και συχνά σε χαρακτηριστικά τα Lexus είναι καλύτερα).

Για αυτό αγαράζουμε καφετιέρα Kurps και όχι Izzy.
Γα αυτό έχεις επεξεργαστή Intel και όχι AMD.

Μην κάνεις το ίδιο και εδώ. Μην εμπιστευτείς κανέναν ΑΛΛΑ ΨΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Όσο για το ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια θα συμφωνήσω.

Το ίδιο όμως θα πρέπει να πεις και στον κ. Έπαρχο (Β. Κορρέ), που με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ΟΤΕ εξηγούσε τα σχέδια. Το ίδιο θα πρέπει να πεις και στον κ. Αντώνη Χωριανόπουλο, ο οποίος επίσης γράφει στην εφημερίδα για την εξήγηση των σχεδίων χωρίς να είναι "ειδικός".

Αν επιπλέον, με τον όρο ημιμάθεια, αναφέρεσαι στο πρόσωπό μου, σε πληροφορώ ότι έχω σπουδάσει πολύ σχετικό αντικείμενο με λιμάνια και επιπλέον και νομίζω πως είναι φανερό ότι δεν τα εξηγώ τόσο πρόχειρα και επιφανειακά, όσο οι κύριοι που προανέφερα...

"Περικλής..."

Υ.Γ. Αντι-86 θα σου απαντήσω σε λίγη ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός είναι ότι έχω καιρό να γράψω αν και αυτά που είχα πει και τότε ισχύουν και σήμερα. Ο καθένας βγαίνει και πετάει σαν να είναι ο "ειδικός" και σαν να έχει αυτός το απόλυτο δίκιο. Το μόνο σοβαρό πράγμα που διάβασα είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ που βάζει μια λογική και πιστεύω πιάνει πολλά πράγματα που κατά καιρούς τα λέτε σε μικρά γραμματάκια. Ξαναδιαβάστε την γιατί θέλει μια προσοχή για να κατανοηθεί.
Ιnterpol

Ανώνυμος είπε...

Με το ΚΚΕ πολύ ασχοληθήκατε και νομίζω δεν του αξίζει τόση προσοχή.
Σωστή γενικά η θέση του αλλά εμένα μου κάνει ότι έπαιξε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στο ΠΡΟ-ΠΟ με το σημείο 1 στο 88ο λεπτό και αφού ο ΘΡΥΛΟΣ είχε ήδη βάλει τα τέσσερα του γκολάκια. Είδε το ΚΚΕ που πήγαινε το πράγμα και διάλεξε πλευρά και χρώμα. Που ήταν αυτοί οι δημοκράτες τόσο καιρό;;; Πού ήταν οι συνήγοροι και προστάτες των "αδυνάτων" το καλοκαίρι του 2006;;;
Αυτοί που ξεχωρίζουν, αυτοί που αξίζει να κοιτάνε με ψηλά το κεφάλι
είναι αυτοί που σε οποιαδήποτε πλευρά και να ανήκουν πήραν σαφή θέση είτε κατά του έργου είτε υπέρ του έργου (βεβαίως εξαιρούνται αυτοί που αναίτια με την παρότρυνση του δαίμονα που λέγεται Νταμπάκης προέβησαν στα έκτροπα του 2006). Έρχεται τώρα το ΚΚΕ και κομίζει γλαύκας στην Αθήνα. Κοντά του και ο Σύλλογος Κορωνίδος (εκεί βλέπε ΠΕΛ) που από την πολύ ισορροπία επάξια διεκδικεί δίπλωμα ισορροπιστή.
Με την ευκαιρία να ρωτήσω αν στο ΚΚΕ Κωμιακής-Απόλλωνα ανήκει και γνωστός απολλωνιάτης κομμουνιστής και οπαδός του Νταμπάκη. Αν ναι, τότε τα πράγματα παίρνουν μιά άλλη τροπή (όχι για το έργο αλλά για τον Νταμπάκη)

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

*************************************************************************
Ο "ΑΝΤΙ-86" σε σχόλιό του στις 23 Ιούλιος 2008 1:50 μμ με ρωτάει το ακόλουθο:

.....Εγώ δεν ξέρω πόση είναι η απόσταση.Αυτό που ξέρω είναι ότι και 480 μέτρα να είναι πρέπει να καταλαμβάνει το 1/3 της προσομείωσης, σωστά?....
*************************************************************************

ΑΠΑΝΤΩ:

ΛΑΘΟΣ κύριε Αντι-86 !!! Η απόσταση ΕΙΝΑΙ 480μ. (μη μου αρχίσεις τα κόλπα του κ.Μαύρου) και ο μόλος (164μ) πρέπει να καταλαμβάνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από το 1/3 ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΩΝ 480μ. !!

Στην προσομοίωση δηλαδή (αν φιλοτιμηθείς και την κοιτάξεις προσεκτικά) λόγω της γωνίας λήψης της φωτογραφίας και του περιορισμένου οπτικού πεδίου του φακού, ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 480μ αλλά αρκετά λιγότερα (π.χ.280-350μ - εντελώς χοντρικά) που δυστυχώς είναι δύσκολο να υπολογιστούν πόσα ακριβώς είναι.

Είναι δηλαδή ένα σημαντικό κομμάτι του όρμου που δε φαίνεται στη φωτογραφία γιατί δε χωρούσε στο φακό. Αν προσέξεις μάλιστα λείπει παραπάνω από το μισό βουνό, δε φαίνεται το σπήλιο, η ασμυρόλημνος και το Ξενοδοχείο "Κούρος" κ.λ.π.

Όλα τα παραπάνω αν χωρούσαν θα μπορούσες να καταλάβεις με μεγαλύτερη ευκολία ότι το μήκος και γενικότερα οι διαστάσεις του μόλου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικές.

Για να χωρέσουν όμως όλα αυτά υπήρχαν 3 λύσεις:

1. Να τραβήξουμε τη φωτογραφία από ακόμα πιο μακριά.

Αυτό έγινε, αλλά ήταν τόσο μακριά που στην ουσία, ακόμα και το χωριό φαινόταν μία "κουτσουλιά" πάνω στη φωτογραφία. Πόσο μάλλον ο μόλος...

Να χρησιμοποιηθεί ευρυγώνιος φακός.

Πράγματι θα έβγαινε μία πλήρης φωτογραφία με όλο τον όρμο, όμως οι παραμορφώσεις (barrel distortions) που θα υπήρχαν, θα ήταν τόσο έντονες δε θα μας επέτρεπαν να προσαρμώσουμε το τεχνικό έργο στο περιβάλλον, όπως θα ήταν.

Τι εννοώ παραμορφώσεις από ευρυγώνιο;;
ΔΕΣ ΕΔΩ
Δε λέω, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά για τη δουλειά που το θέλαμε δεν έκανε με τίποτα κάτι τέτοιο.

Να χρησιμοποιηθεί φακός "Perspective correction lens" ΔΕΣ ΕΔΩ.

Αυτό πράγματι θα ήταν το ιδανικό αφού στην ουσία, έχεις τα πλεονεκτήματα ενός ευρυγώνιου, με μικρές οπτικές παραμορφώσεις. Δυστυχώς όμως τέτοιοι φακοί κοστίζουν 1000 € και μπαίνουν σε σώματα μηχανών που κάνουν 2000€ και πάνω (Full Frame). Δυστυχώς επίσης στο λίγο χρόνο που έιχαμε για να φτιαχτεί μία αξιοπρεπής προσομοίωση δε βρήκαμε φωτογράφο που να διαθέτει τόσο εξιδικευμένο εξοπλισμό και ταυτόχρονα να διατίθεται ο ίδιος να πάει στη Νάξο για να φωτογραφήσει....

Ελπίζω να σου έλυσα αρκετές από τις απορίες σου.

Με λίγες λέξεις το μήκος του "προσομοιασμένου" μόλου είναι μια χαρά. Άλλωστε δε σχεδιάστηκε με βάση τα 480μ αλλά με βάση το μήκος και το ύψος του παλιού μόλου πού ήταν πολύ πιο άμεσα μετρήσιμα.

Το μόνο παράπονο που δικαιούσαι να έχεις είναι το ότι στη φωτό δε φαίνεται ολόκληρος ο όρμος.


Η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο λόγω του φακού της μηχανής και λόγο του ότι δεν είχε νόημα να τραβήξουμε μια φωτογραφία από το υπερπέραν για να χωρέσει κάτι που στην τελική δε μας αφορούσε.

Το γεγονός όμως αυτό δεν αλλάζει το μέγεθος του μόλου που βλέπετε στη φωτογραφία.

Αυτά.

"Περικλής..."

Υ.Γ. Καλά όσο για το ύψος του παλιού μόλου δε σχολιάζω καν τις ανακρίβειες που λες. Σε καφενείο αν ήσουν μπορεί να έκανες πιο σοβαρή συζήτηση. Ντροπή να μου λες ότι τα βραχάκια που εξέχουν από τη θάλασσα στη μύτη του μόλου είναι 2μ. Απλώς ντροπή....

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον και τον Interpol. Τι γίνεται κύριε αστυνόμε μπέκα απεφάνθεις για το ποιος είναι ο δολοφόνος ή ακόμα;;;

Τελικά θα αποφασίσεις παραδείγματος χάριν αν αυτό το λιμάνι θα μπάζωνε απο μόνο του;;

Λυπάμαι πολύ για τη στάση σου:
Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια και εσύ ακόμα "το ψάχνεις" και μας κρίνεις όλους...

Λοιπόν κατάλαβε το εξής: Αν περιμέναμε εσένα για να γίνει η προσφυγή, το λιμάνι θα είχε γίνει, θα είχε δουλέψει ένα καλοκαίρι, θα είχε μπαζωθεί για τα καλά (σε βαθμό που θα μπαίνανε μόνο φουσκωτές βαρκούλες από αυτές που πουλάει το οπωροπαντοπωλείο του Απόλλωνα) και τώρα θα κυνηγούσαμε το Δήμαρχο (όπως τον κυνηγάμε και για τον Βιολογικό) ώστε να βρεί χρήματα να το "ξεμπαζώσει"...

Ειλικρινά είμαι περίεργος να δω ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Το που θα καταλήξεις με ενδιαφέρει ελάχιστα πλέον αφού όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τελευταίο:

Το γεγονός είναι ΈΝΑ:

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ 86 ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Το παραπάνω γεγονός θα πρέπει να σας οδηγήσει σε μία αναθεώρηση των ενεργειών σας
(μιλάω για αυτούς που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να πιστεύουν ότι το ΣτΕ και οι 86 έχουν κάνει λάθος και πως αυτό το λιμάνι θα βοηθούσε).

Προσωπικά μπορώ να φανταστώ τις ακόλουθες εναλλακτικές:

1. Να προσπαθήσετε να αποδείξετε ότι το ΣτΕ είτε έχει λαδωθεί, είτε έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας απάτης που οργάνωσαν οι 86 με σκοπό μάλιστα να αποκαθηλώσουν τους 2 τοπικούς Συλλόγους και να αφανίσουν τον Απόλλωνα....

(Προσωπικό σχόλιο - απάντηση: Άλλη δουλειά ΔΕΝ είχα και επίσης είχα και μερικά λεφτά που δεν ήξερα τι να τα κάνω οπότε και είπα να συμμετάσχω και εγώ στην προσφυγή...)

2. Να αποδείξετε ότι και οι 86 ΚΑΙ το ΣτΕ έχουν κάνει λάθος σχετικά με το λιμάνι και τις επιπτώσεις του στη ζωή και την ανάπτυξη του τόπου.

Σχόλιο - Απάντηση: Καταρχάς προσωπικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ - ΕΙΔΙΚΟ (πείτε τον όπως θέλετε) μετά τις 11 Ιουνίου να λέει πως το ΣτΕ έχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ και πως ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ.
Αυτά τα έχουν πει πολιτικοί-πολιτικάντηδες, που είναι τις περισσότερες φορές συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι (ΔΕΗ - ΟΤΕ), εντελώς άσχετοι δηλαδή με το αντικείμενο, υποθέτω για να δημιουργούν εντυπώσεις και για να κερδίζουν ψήφους...

Κατά 2ον: Ειλικρινά πιστεύετε ότι το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΔΥΟ (ΟΧΙ ΕΝΑ) ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ και έχει δίκιο ο κ.Έπαρχος και ο κ. Λάζαρος;;;

3. Να αρχίσετε να σκέφτεστε τι ήταν αυτό που έγινε λάθος και ακυρώθηκαν τα έργα της Χώρας και του Απόλλωνα (κυρίως του Απόλλωνα).

Σχόλιο:

Αυτό είναι αλήθεια ότι το κάνετε αρκετοί αλλά καταλήγετε στο απίθανο συμπέρασμα ότι αυτό που έγινε λάθος ήταν ότι δεν καταφέρατε να πνίξετε τελείως τις φωνές αυτών που διαφωνούσαν και ξέμειναν 86 τέτοιες φωνές και σας έκαναν τη "ζημιά". Σωστά;;; Η αιτία δηλαδή που δεν έγινε το λιμάνι ήταν οι 86...

Ε, λοιπόν αυτό ξέρετε με τι μοιάζει;;

Με το να έχει ρίξει σεισμός 3 ρίχτερ το σπίτι σας και εσείς να ρίχνετε το φταίξιμο στο ΣΕΙΣΜΟ και όχι στον Μηχανικό....

Τι να πω παραπάνω για αυτό;;

Καλό θα είναι λοιπόν να αφήσετε την προσομοίωση ή να το πω καλύτερα ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ.

Για να σας το πω και αλλιώς: Ας υποθέσουμε ότι η προσομοίωση αποδεικνυόταν φιάσκο. Τι θα άλλαζε;;;

Μήπως το λιμάνι δε θα μπάζωνε λόγω του χειμάρρου;; Μήπως θα σταματούσε να κατεβάζει λασπη και νερό ο χείμαρρος;;

Μήπως δε θα έθαβε τον αρχαίο μόλο το λιμάνι αν η προσομοίωση ήταν απάτη;;

Μήπως δε θα έιχε ύψος 5,10μ. πλάτος 50μ. και μήκος 164μ.;;;

Μήπως δε θα σκούριαζε το κάγκελο των 97 μέτρων εγκυμονώντας κινδύνους;;;

Μήπως δε θα έκοβε τη θέα;;

Μήπως δε θα σταματούσαν οι άνθρωποι να κάνουν μπάνιο, αφού στην ουσία θα άλλαζε όλος ο όρμος χρήση;;

Ας τελειώσουμε κάποια στιγμή με αυτή τη ρημαδοπροσομοίωση.
Είναι το μόνο με το οποίο ασχολείστε και παλεύετε εδώ και μήνες ντε και καλά να το βγάλετε σκάρτο. Ειλικρινά πείτε μου τι θα κερδίσετε;;;

Μήπως βασίστηκε το ΣτΕ στην προσομοίωση και δεν το ξέρω;;;
Πείτε το μου και αυτό....

Αν θέλετε το καλό του τόπου αφήστε τα ανούσια και ελάτε να συζητήσουμε ποια ήταν τα πραγματικά προβλήματα της μελέτης που οφείλονταν τις περισσότερες φορές στο ότι οι μελετητές ανέχτηκαν τις πολιτικές πιέσεις...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ χάνεις τον χρόνο σου προσπαθώντας να το εξηγήσεις με αυτό τον τρόπο. Πες στους ανθρώπους ένα παράδειγμα που να μπορούν να το καταλάβουν. Χρησιμοποίησε ποδοσφαιρική γλώσσα (είναι η μόνη που αντιλαμβάνονται)και το πράγμα θα βελτιωθεί. Θα το επιχειρήσω λοιπόν εγώ.
Φίλοι όταν είστε πίσω από τα γκολπόστ με την μούρη κοντά στο γρασίδι δεν σας φαίνεται ότι με μιά δρασκελιά ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να φθάσει στο άλλο τέρμα;;; Παρά ταύτα η απόσταση από τέρμα σε τέρμα είναι 850 μέτρα
Κάπως έτσι είναι και εδώ. Και όταν η κάμερα είναι στην οροφή και πάνω από το κέντρο του Wembley δεν σας δείχνει κάπως αλλοιώς που φαίνονται οι πραγματικές αποστάσεις;;;
Η προσομοίωση σας έφταιξε έρημοι. Αν δεν υπήρχε η προσομοίωση με τι θα είχατε καταπιαστεί;;; Μήπως δεν θα υφίστατο ο Απόλλωνας την ολική καταστροφή που περιγράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ στο παραπάνω post και την απέφυγε χάρις την προσφυγή;;;
Και που είναι η δική σας προσομοίωση;;; Σας προκαλώ να την παρουσιάσετε (και αυτόν που θα την κάνει)και αν δεν παρουσιάσετε κάτι ανάλογο (αμφιβάλλω αν μπορείτε) αυτό δείχνει τα εξής:
α. Δεν έχετε την δυνατότητα αφού έχετε κατορθώσει αυτούς που θα μπορούσαν να το κάνουν να τους έχετε αντιπάλους (ή να τους έχετε εξωθήσει στην ουδετερότητα)
β. Οι γραμματισμένοι του Απόλλωνα που δήθεν αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα διατηρώντας αυτή την ένοχη σιωπή δεν θα θυσίαζαν την ύποπτη ουδετερότητα τους για να πείσουν ότι 1+1=3. Γιατί εδώ και καιρό κάνει 2.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα σκοπό να γράψω άλλα να μείνω απλά θεατής. Τα ζητήματα είναι πολλά που δεν έχω πιστή ακόμα γιατί δεν το θέλουν οι 86 - 7 -8 όσοι είναι.
Από τις τοποθετήσεις εδώ φαίνεται σαν να μην θέλετε αλιευτικό καταφύγιο καν. Και αλιευτικό καταφύγιο στον Απόλλωνα σημαίνει ότι πρέπει να προφυλάση τις βαρκούλες από τα 13 μποφόρ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματάει το κύμα που τώρα πηδάει τον μόλο στο πιο μεγάλο ύψος του σαν να μην υπάρχει και κάνει τον δρόμο ποτάμι. Πετάει τις βάρκες στην ακτή και βρίσκεται μετά το μπρος στην εκκλησία και το πίσω μέσα στου Λεφτέρη. Αυτό πρέπει να προστατεύση και οπότε θεωρώ ότι να έχει ένα σχετικά όγκο είναι απόλυτα σωτό.
Όταν είπα ότι η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει πολλές αλήθειες μία είναι αυτή ότι ένα αλιευτικό καταφύγιο θα προστατεύση τις περιουσίες των ανθρώπων εκεί και δεν θα πρέπει να ξυπνάνε τα χαράματα (αν το πάρουν πρέφα) για να βγάζουν τις βάρκες έξω ή να προστατεύσουν τα σπίτια τους από το κύμα που μπαίνει μέσα. Το δεύτερο που είπες για ότι αν δεν είχε γίνει προσφυγή θα είχε φτιαχτεί κτλκτλ. Δυστηχώς και εκεί βρίσκω απάντηση από την ανακοίνωση του ΚΚΕ και μου φαίνετε ότι αν υπάρχει ένας γνωστός κομμουνιστής στον Απόλλωνα - Κωμιακή ίσως αποκτήσει και μένα. Δηλαδή το έργο θα είχε γίνει αν είχαμε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και το κύμα έσκαγε στην πόρτα του, και εσύ δεν θα είχες πάρει πρέφα, τώρα που μπαίνει στις αυλές των σπιτιών δεν ενδιαφέρεται και κανείς πως θα προστατευτούν.
(Το όνομα είναι ακριβώς ότι διαβάζω περισσότερο παρά μιλάω).
Interpol

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι κομμουνιστης συμφωνώ με την ανακοίνωση του ΚΚΕ αλλά και με τα λεγόμενα του interpol.
Πειτε μας κύριοι 86 θέλετε καταφύγιο κάπως αλλιώς η δεν το θέλετε καθόλου?Γιατι μπορεί εσάς να μη σας επηρεάζει μια θύελλα αλλά κάποιοι μένουν μόνιμα στον Απόλλωνα και έχουν πολλά προβλήματα που είναι μακριά από μας.
Μήπως πρέπει να σκεφτούμε και τους λίγους αυτούς ανθρώπους??Συγχωριανοί είναι αν σας λέει κατι η λέξη.
Απαντήστε τι θέλετε.Είμαστε το μόνο μέρος στον κόσμο (η Νάξος εννοω) που μόλις πάει να γίνει ένα έργο βρίσκονται κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι ''οικολόγοι΄΄ και κάνουν μια προσφυγή και δεν γίνεται τίποτα.Οπως με το λιμάνι της Χώρας.
Αυτό είναι κατάντια.
Τι θέλετε επιτέλους?

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Interpol" χαίρομαι που επιτέλους άρχισες να παίρνεις θέση.
Σε σχέση με αυτά που έγραψες:

1. Καταρχάς η κλίμακα Beaufort ξεκινάει από το 1 και ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟ 12. Άρα τα 13 μποφόρ στα οποία αναφέρεσαι...δεν υπάρχουν.

Για να είμαι και πιο ακριβής, σύμφωνα με αυτήν την ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ
το 1946 αύξησαν την κλίμακα από το 13 έως το 17 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ταϊβάν και την Κίνα που συχνά πλήττονται από σφοδρές θύελλες (σίγουρα πολύ χειρότερες από του Απόλλωνα).

Αυτό έτσι για την ιστορία.

2.Σε προηγούμενό σου σχόλιο (24 Ιούλιος 2008 12:19 πμ) γράφεις:

..."Ο καθένας βγαίνει και πετάει σαν να είναι ο "ειδικός" και σαν να έχει αυτός το απόλυτο δίκιο....

Και στο αμέσως επόμενο σχόλιό σου (24 Ιούλιος 2008 11:23 πμ) έρχεσαι ΕΣΥ ο ΙΔΙΟΣ σαν "ειδικός" να πεις τα ακόλουθα:

"...Αυτό πρέπει να προστατεύση και οπότε θεωρώ ότι να έχει ένα σχετικά όγκο είναι απόλυτα σωτό..."

Είδες που την πάτησες και εσύ και παριστάνεις τον "ειδικό";;;; (σύμφωνα με τη θεωρία σου).

Στο λέω γιατί καταλαβαίνω ότι δεν είχες πρόθεση να το "παίξεις ειδικός" αλλά όπως βλέπεις και εσύ το συμπέρασμά σου για το λιμάνι είναι απόλυτα σωστό. Κάτι ανάλογο παθαίνουμε όλοι μας για αυτό ας αφήσουμε το ποιος το παίζει "ειδικός", το ποιος είναι πραγματικά και να δούμε την ουσία.

3. Σχετικά με το ύψος του λιμανιού:

Α. Καταρχάς ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω αμφισβητήσει την μελέτη σαν σχεδιασμό. Αυτό που πάντα αμφισβητούσα και θα αμφισβητώ είναι ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΠΓΡΑΦΙΚΑ (ΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΑ) ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ. Αυτό άλλωστε είναι και μία από τις 2 βασικές αιτίες του λανθασμένου σχεδιασμού.

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι για παράδειγμα αν αντί για κόλλα σου δώσουν ζαχαρόνερο δε θα κολλήσουν καλά οι αφίσσες... Το ίδιο έγινε και εδώ:

Οι μελετητές δεν είχαν στοιχεία για το χείμαρρο, τα δεδομένα για τα ύψη κύματος και τους ανέμους που φυσάνε στην περιοχή τα πήραν ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (κοντά στη χώρα και ανοιχτά στο πέλαγος) γιατί μόνο για εκεί υπήρχαν μετρήσεις. Τα πιο καινούρια δεδομένα που είχαν ήταν του 1980. Για τη βυθομέτρηση πήρανε βάθη για καμιά δεκαριά σημεία ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥ (όχι έξω από το μόλο) με τη βοήθεια ντόπιων βαρκάρηδων και με όλα αυτά τα μεσοβέζικα έκαναν μελέτη.Ντροπή.

Ε, συγγνώμη αλλά άμα σου δώσουν "σκατά" για υλικά το πολύ πολύ να φτιάξεις για φαγητό "σκατά στυφάδο". Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε όλοι σας, χωρις να είστε και "ειδικοί"...

Το θέμα είναι γιατί δέχτηκαν οι μελετητές να φτιάξουν "σκατά στυφάδο";;; Δυστυχώς η πιθανότερη απάντηση είναι για τα λεφτά και γιατί ξέραν ότι αν δεν έκαναν οι ίδιοι τη μελέτη, οι πολιτικάντηδες (οι οποίοι ήθελαν να γίνει οπωσδήποτε το έργο για να πάρουν ψήφους) θα έβρισκαν άλλους μελετητές να τους την κάνουν. Έτσι τα φράγκα θα πήγαιναν αλλού...

"Κατανοητό το σκεπτικό σας κύριοι μελετητές αλλά είναι και αντιδεοντολογικό, και αντιεπιστημονικό, ακόμα και ανήθικο."

Β. Έπειτα είναι και το άλλο:

Πριν γίνει η προσφυγή το έλεγε συνέχεια ο κ. Κορρές (Έπαρχος), ο κ. Αντ. Χωριανόπουλος (τότε πρόεδρος του συλλόγου) και πολλοί άλλοι πολιτικάντηδες της Νάξου:

"Για το ύψος θα φροντίσουμε να χαμηλώσει και από 5,10μ. να γίνει 4μ...."

A. Καταρχάς αυτό ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΗΔΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. Αν τολμούσανε δηλαδή την ώρα της κατασκευής να μειώσουν το ύψος το μόλου ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (ΜΗ-εγκεκριμένη από την Ε.Ε.) και δε θα έπαιρναν ούτε 1 ευρώ από τη χρηματοδότηση του Γ' ΚΠΣ.

Με απλά λόγια απλώς κοροϊδεύανε τον κόσμο για να γλιτώσουνε από την προσφυγή. Και μετά, αφού είχαν εξασφαλιστεί ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προσφυγή θα μας έλεγε ο κ. Β.Κορρές:

"Δυστυχώς εμείς θέλαμε, αλλά δε μας άφησε η Ε.Ε."

B. Κατά 2ον: Δεν το κατάλαβα "κύριοι" πολιτικάντηδες;;;

Αφού το ύψος θα μπορούσατε να το κάνετε 4μ αντί για 5,10μ. Γιατί δεν έγινε από την αρχή;;;
Θέλατε να ρίξετε λίγο μπετό παραπάνω;;; Για ποιο λόγο;;

Τι ήταν το μπετό;;; Μήπως ήταν αλάτι και είπατε να βάλετε λίγο παραπάνω για να "νοστιμέψει" το λιμάνι;;;
Και μετά αφού είδατε ότι δεν το θέλουν αυτοί που θα το "φάνε" τόσο αλμυρό, είπατε τελικά να μην το βάλετε;;
Είστε σοβαροί;;;

Η μελέτη υποτίθεται γίνεται πάνω σε 2 βασικούς άξονες:

1. Την ασφάλεια.
2. Την "οικονομία" (όχι μόνο τη χρηματική).

Τέλος πάντων και μόνο από το γεγονός ότι οι πολιτικάντηδες ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν μία τόσο σημαντική για τη λειτουργία του έργου διάσταση (ύψος) απλώς επειδή διαμαρτύρονταν ορισμένοι πολίτες, δείχνει ΠΟΣΟ "ΣΟΒΑΡΗ" ΗΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ενώ έπρεπε να γίνεται το αντίθετο)ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο "ΟΓΚΟΣ" ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ κ.Interpol "ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ" για τους ίδιους τους πολιτικούς-μελετητές δεν ήταν και τόσο...."ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ".

4.
Όσο για αυτό που λες με το Ξενοδοχείο 5 αστέρων να είσαι σίγουρος ότι το λιμάνι πάλι δε θα γινόταν, απλώς θα δυσκολευόμασταν αρκετά περισσότερο...

"Περικλης..."

Υ.Γ. Εννοείται πως προσωπικά δε θέλω Αλιευτικό Καταφύγιο. Εννοείται όμως πως ΘΕΛΩ ένα λιμενικό έργο που να προστατεύει την ακτή. Κατάλαβέ το όμως: Το συγκεκριμένο έργο θα ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ την ακτη ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. Συνεπώς θα κατέστρεφε οικονομικά ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, αφού ούτε μπάνιο θα μπορούσαμε να κάνουμε, ούτε κότερα ή καϊκια θα μπορούσαν να δέσουν λόγω μπαζώματος. Μόνο από το κύμα θα προστάτευε, αλλά άμα αδειάσει το χωριό από τουρίστες τότε ποιο θα ήταν το νόημα των μαγαζιών στην παραλία που θα γλίτωναν από το κύμα;;;

Εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν και δεν εξετάστηκαν ποτέ αν μπορούν να γίνουν. Μερικές τέτοιες είχαν ειπωθεί (ενστικτωδώς υποθέτω) και από τον Ducamel σε "θεωρητικό" επίπεδο στην 1η σελίδα του λιμανιού(8 Μάϊος 2008 4:56 μμ). Τότε μάλιστα είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα και το είχα ψάξει λίγο (βλ. 10 Μάϊος 2008 8:05 μμ). Θα προσπαθήσω να αναρτήσω διάφορα sites σχετικά...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Και στη Χώρα ο κυματοθραύστης βρίσκεται στο μάτι του βοριά και η θεομηνία τον χειμώνα του 2003 με τα 12 μποφόρ τον είχε σπάσει σε πολλά σημεία. Όμως το ύψος του ήταν και παρέμεινε και μετά την επισκευή 2,5 μέτρα.
Γιατί στον Απόλλωνα σώνει και καλά έπρεπε να κατασκευαστεί αυτό το απίθανο τείχος των 140 μέτρων μήκος κια των 5,10 μέτρων ύψος;
Δεν υπάρχει κανένας που να αρνείται μια ήπια λιμενική παρέμβαση στον Απόλλωνα για την προστασία του οικισμού, μια παρέμβαση όμως που δεν θα αλλοιώνει το ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον λόγω και του χειμάρρου, αλλα και τον χαρακτήρα του οικισμού, ως τόπου με σημαντικά-μοναδικά μνημεία, με ευαίσθητο και σπάνιο οικοσύστημα, τόσο μέσα στον όρμο, όσο και στις ρεματιές (ένα σπάνιο είδος Ποσειδωνίας προστατευόμενο από την Ε.Ε.οι πεταλούδες κ.α.).
Ο Απόλλωνας πρέπει να παραμείνει ως τόπος παραθεριστικής κατοικίας και ως προορισμός όσων επισκέπτονται τη Νάξο για να δουν τα μοναδικά μνημεία του.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας Απολλωνιάτης ότι στο αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η μεγαλύτερη τέχνη της αρχαιότητας, η μαρμαρογλυπτική.
Το ερώτημα και η απορία όλων μας είναι: γιατί οι υπευθυνοι για την επίλυση αυτού του ζητήματος δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά του Απόλλωνα και σχεδίασαν ένα λιμενικό έργο στα χαρτιά και με δεδομένα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον Απόλλωνα;
κοuros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ 86
Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα με τις προσφυγές στο Συμβ. Επικρατείας στις Κυκλάδες. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η Νάξος ήταν το μόνο νησί των Κυκλάδων, τουλάχιστον από τα μεγάλα, που οι οικολόγοι,όπως τους λες, δεν είχαν κάνει ποτέ άλλοτε προσφυγή εναντίον κάποιου έργου. Στην Πάρο εδώ και 20 χρόνια ακύρωσε το ΣΤΕ τα σχέδια για μεγάλο αεροδρόμιο, αλλά και το Π.Δ. για την επέκταση του οικισμού της Νάουσας.
Στη Μήλο γύρω στο 2000 επίσης το ΣτΕ ακύρωσε την κατασκευή μεγάλου αεροδρομίου, γιατί θα κοβόνταν πολλοί κέδροι στην διάρκεια της κατασκευής του.
Ακόμη πριν 25 χρόνια το ΣτΕ ακύρωσε την κατασκευή μαρίνας στη Μύκονο. Ναι στη Μύκονο των μεγιστάνων, των καλλιτεχνών, των βιομηχάνων.
Το 1990 περίπου το ΣτΕ ακύρωσε ένα μεγάλο έργο της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των Κυκλάδων με ρεύμα από την Εύβοια, με την μεταφορά του ρεύματος με υποβρύχιο καλώδιο σε συνδυασμό με πυλώνες υψηλής τάσης πάνω στα νησιά. Ο προϋπολογισμός του έργου εκείνου ήταν 13 δισ. δραχμές. Τελικά υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να αλλάξει τον σχεδιασμό της και να καταργήσει τους πυλώνες υψηλής τάσης με τη χρήση υποβρύχιου καλωδίου χωριστά για κάθε νησί.Το έργο αυτό ήδη εκτελείται.
Αυτά προς το παρόν, γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα.
Ας μην πετάμε λοιπόν μεγάλες κουβέντες όταν δεν ξέρουμε.
87

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ΑΝΤΙ-86 έχω να πώ τα εξής στο ερώτημα του "τι θέλετε επιτέλους" που διετύπωσε στις 03:01 της 24ης Ιουλίου:
α. Αν είχε την ικανότητα να διαβάζει θα μπορούσε να καταλάβει τι θέλουμε από τις θέσεις που έχουν διατυπωθεί στο blog
β. Το τι θέλουμε επιτέλους οπωσδήποτε θα το διατυπώναμε αν μας "ρωτούσε" την άποψη μας η παρέα που προσπάθησε στα σκοτεινά να περάσει το έργο (163 μέτρα μήκος, 50 μέτρα πλάτος, 5.10 μέτρα ύψος και καταστροφή του αρχαίου μώλου).
γ. Δυστυχώς για όλους σας (παρέα και οπαδούς) μας βάλατε απέναντι και θα μας έχετε μιά ζωή. Γιατί στην παραμικρή μετακίνηση πέτρας σε άλλη πέτρα στον Απόλλωνα μετά την εμπειρία του καταφυγίου καταλαβαίνετε ότι δεν θα παραμένουμε επουδενί αδρανείς.
δ. Ο Απόλλωνας "στέκεται" στην θέση του ....... χρόνια (βάλε εσύ ΑΝΤΙ-86 τον αριθμό). Δεν γνωρίζω να έχει υποστεί καταστροφές από κακοκαιρίες και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να αναφέρει κάτι σοβαρό. Αυτοί που τον έκτισαν στη θέση του ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Λοιπόν για ποιά προστασία από ποιούς καιρούς συζητάτε. Σας το πλάσαραν οι πάτρωνες και το αναμασάτε συνέχεια. Είναι ψευδές. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΤΟΥ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ (για να περνάτε και καλύτερα) ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΕΙΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε από επάνω ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτά που έχεις γράψει.

Είμαι σίγουρος όμως πως από αυτά που έγραψες σχεδόν όλοι οι "υπερ", θα νομίζουν (λανθασμένα) πως αυτό που θέλεις είναι να μη γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ...

Εγώ πάντως (και νομίζω πως και εσύ αυτό εννοείς) είμαι υπερ του να ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ κ.λ.π. γιατί όσο κάνουμε του κεφαλιού μας (βλ. Βιολογικός) θα βασανίζουμε και τον Απόλλωνα και τον εαυτό μας....

Οι νόμοι ΔΕ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. Βγήκαν γιατί ο νομοθέτης έχει προνοήσει για πράγματα που εμείς δεν τα έχουμε ούτε καν φανταστεί.

Για παράδειγμα δεν πρέπει να χτίζουμε μέσα στη ζώνη "ΑΙΓΙΑΛΟΥ" και τη ζώνη "ΠΑΡΑΛΙΑΣ", ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αλλά γιατί θα μπαίνει η θάλασσα μέσα στα σπίτια μας !!!

Μέχρι τώρα ο Ducamel01 είχε πει πως ένας από τους βασικούς λόγους που η θάλασσα μπαίνει μέσα στα μαγαζιά το χειμώνα είναι η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ διεύθυνση του μόλου.

O 2oς βασικός λόγος που "μπαίνει" μέσα η θάλασσα είναι ότι ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα μπροστινά καταστήματα της παραλίας του Απόλλωνα ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ "ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ" !!!!

Ακόμα και ο Βιολογικός!!!!


Για αυτούς τους 2 λόγους κινδυνεύουν κάθε χειμώνα τα μαγαζιά.
Δυστυχώς βέβαια ο 2ος λόγος είχε προκύψει το 194x πολύ πριν οριστούν τέτοιοι πολεοδομικοί νόμοι, και έτσι είναι δύσκολο πλέον να αλλάξει.

Πρακτικά πρέπει να γκρεμίσιες το μισό χωριό...πράγμα αδύνατο.

Η διεύθυνση και η θέση του μόλου όμως είναι δυνατόν να μελετηθεί καλύτερα.

"Περικλής.."

Υ.Γ. Αύριο πιο αναλυτικά θα προσπαθήσω να γράψω με βάση ποιες αρχές πρέπει να κινηθούμε στο θέμα ενός λιμενικού έργου (σαν πολίτες - κάτοικοι του χωριού) και αν θέλετε συζητάμε και πιο αναλυτικά προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ αυτό που θέλω είναι μία ήπια μελετημένη παρέμβαση στο πλαίσιο των νόμων ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΌ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.Όλα αυτά περί λιμανιών στοχεύουν αλλού.
Αρρωστημένα μυαλά φαντάζονται τον Απόλλωνα κάτι σαν Μονακό και με αυτό διαφωνώ τελείως.
ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΨΟΣ 2.5 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ ΣΤΑ 4 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω τα παρακάτω... Ότι τώρα που μπορούμε να το φτιάξουμε το αλιευτικό καταφύγιο να το φτιάξουμε. Η διαδικασία με τους 86 μπορεί, ίσως να βοήθησει να διαμορφωθούν κάποια πράγματα για το έργο αυτό. Να το φτιάξουμε και ότι γίνει. Αν δεν γίνει μιας και μια τέτοια πιθανότητα είναι πολύ μεγάλη λ΄γω του ΣτΕ κτλκτλ, εγώ προβλέπω ο μεγάλος μόλος να έχει περισσότερες καταστροφές από ότι έχει σήμερα και να μένει ως έχει μετά με επιπτώσεις στην παραλία. Προσοπικά δεν πιστεύω ότι η μελέτη έχει γίνει σωστά ή με την προσοχή που έπρεπε αλλά πιστεύω ακόμα ότι με αυτή την προχειρότητα γίνονται όλες οι μελέτες για κάθε έργο και αυτό αντικατροπτίζει το νομοθετικό περιεχόμενο και σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους. Ρικομεξ που γίνονται χαρτοπόλεμο, πλοία σκυλοπνίχτες, εργατικά ατυχήματα (π.χ. Πέραμα). Τώρα για τις ζημιές απλά θα αναφέρω το εξής. Πάσχα με πολλά μποφορ βρέθηκε βάρκα μπροστά απο την εκκλησία. Σήκωνε τις πλάκες του μπετό από το μικρό μόλο και έκαναν βόλτες. Είναι άκυρο να αναφέρεται κάτι του στυλ "Δεν κάνει τπτ το καημένο το κυματάκι" ... είναι σε άλλο Απόλλωνα.
Interpol

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε που έκανες το σχόλιο στις 25 Ιούλιος 2008 1:21 πμ σε πολλά σημεία συμφωνώ μαζί σου αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙ:

...ΔΙΑΦΩΝΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ

Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι μιλάει περισσότερο η αγανάκτησή σου και η ψυχική σου κούραση απέναντι στους ανθρώπους, παρά η λογική. Σε καταλαβαίνω και το σέβομαι, αλλά μη μου ζητάς να συμφωνήσω με μια τέτοια αρνητική στάση. Επίσης θέλω να πιστεύω πως "αυτοί" οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι δηλώνουν αυτά που δηλώνουν γιατί εμπιστεύονταν πιο πολύ από ό,τι έπρεπε την πολιτεία και τους φορείς της. Έτσι έπεσαν θύματα της παραπληροφόρησης των πολιτικάντηδων και δεν νομίζω να είναι οι μόνοι σε αυτοί τη χώρα. Είμαι σίγουρος πως σε πολλά άλλα θέματα θα έχω υπάρξει αντίστοιχο θύμα και εγώ ο ίδιος αφού οι ρυθμοί ζωής και η "απαξίωση" της πολιτικής έχουν οδηγήσει τους περισσότερους Έλληνες στην αδιαφορία και τη μοιρολατρεία (Για το τελευταίο ειδικά διάβασε αυτά που γράφει ο Interpol από πάνω...).

Αν μάλιστα ήσουν μέσα στους 86 θα έχεις καταλάβει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να τα βάλεις με το κατεστημένο και κυρίως με τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού το πρώτο που σκέφτηκες όταν άκουσες για το λιμάνι θα ήταν: "Πωπω...άντε τώρα να τους σταματήσουμε".

Όπως βλέπεις και εσύ το να τους σταματήσουμε (εμείς οι πολίτες που μας ενδιαφέρει η σωστή και διαχρονική ανάπτυξη του Απόλλωνα) δεν ήταν κάτι το ανέφικτο. Σίγουρα ήταν δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο.

Το να δηλώνεις μετά από έναν τέτοιο αγώνα όλα όσα ανέφερες παραπάνω κατά τη γνώμη μου είναι σαν να ακυρώνεις αυτόν τον αγώνα.

Λυπάμαι, που θα διαφωνήσω λοιπόν, αλλά προσωπικά πιστεύω τα ακόλουθα:

1. Στην τοπική κοινωνία της περιοχής (παραθεριστές και μόνιμοι) υπήρξε ΤΕΡAΣΤΙΑ παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Ταυτόχρονα (όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία) δέχτηκαν άκριτα αυτή την παραπληροφόρηση είτε γιατι ήταν εύπιστοι, είτε γιατί ήταν αδιάφοροι για τα κοινά, είτε γιατί ήταν ψυχολογικά κουρασμένοι (μπουχτισμένοι) να αντιδράσουν, είτε γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις συνέπειες, είτε γιατί δε γνώριζαν πώς να αντιδράσουν...

Δε νομίζω λοιπόν ότι το φταίξιμο πέφτει τόσο στην κοινωνία, όσο σε αυτούς που τη χειραγωγούν...

Η κοινωνία πάντα είχε τέτοιου είδους αδυναμίες. Το σύστημα και αυτοί που το ρυθμίζουν όφειλε να είναι "εντάξει" απέναντί της.

************************************************************

2. Όσο για τη "συζήτηση" σχετικά με το λιμενικό έργο σε πληροφορώ πως με την υπογραφή σου και μόνο (ως ένας από τους 86 - αν είσαι) έχεις ήδη ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ.

Το ερώτημα επομένως που μπαίνει για εσένα δεν είναι αν θα συμμετάσχεις στη συζήτηση, αλλά αν θα πάψεις να συμμετέχεις σε αυτή...

Αν βέβαια πάρεις την απόφαση αυτή τότε νομίζω πως δίνεις πάτημα σε όσους λένε ότι δε θέλεις να γίνει τίποτα στον Απόλλωνα. Επίσης δίνεις ευκαιρία και στην καλλιέργεια ενός πολωμένου κλίματος το οποίο να είσαι σίγουρος πως θα βρεθούν πολλοί "επιτήδειοι" πολιτικάντηδες να το εκμεταλλευτούν "καταλλήλως" και προς το προσωπικό τους συμφέρον.

Σου ξαναλέω: Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή σου, αλλά ξέρεις πολύ καλά πως το λιμάνι είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Αφορά ακόμα και τις επόμενες γενιές. Με το να γράφεις στο blog, με το να υπογράφεις (αν υπέγραψες) για μια τόσο σημαντική αλλαγή στην τοπική κοινωνία ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.

Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να μην το κάνει. Είναι στη φύση του ανθρώπου να συμμετέχει στα κοινά.

Άλλωστε ΕΣΥ ο ίδιος, στο ίδιο post, 4 γραμμές πριν δηλώσεις ότι αρνείσαι να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε συζήτηση για το λιμάνι, καταθέτεις την άποψή σου για το τι λιμάνι πιστεύεις - θέλεις να γίνει...

Δεν το βρίσκεις εντελώς αντιφατικό;;;;

**************************************************************
3. Είπες: ...ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ....

Προσωπικά δε θεωρώ ότι προσφέρω τίποτα σε κανέναν. Απλώς με την υπογραφή μου στη λίστα των 86 και με τη συμμετοχή μου σε αυτό το blog προσφέρω στον εαυτό μου την ευκαιρία το ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟ (στον οποίο σκοπεύω να έρχομαι για πολλά χρόνια ακόμα) θα εκφράζει ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Θα έχει γίνει σύμφωνα ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

Αλλιώς αν αφήσω συνειδητά την τύχη αυτών τον προβλημάτων, τότε πράγματι θα είναι λίγο ανεύθυνο το να ζητάω μετά τα ρέστα...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε πάλι ο αδιάφθορος...?? Ανατρίχιασα....

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κ.Interpol

Αγαπητέ Interpol δεν ξέρω αν μπορείς να "δεις" αυτό που θα σου πω. Προσπάθησέ το πάντως και νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου:

ΕΣΥ και ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ λίγο πιο πάνω είστε η δύο ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

O Ανώνυμος πιο πάνω έχει αγανακτήσει/απογοητευθεί τόσο πολύ με την κοινωνία και τις μλκ...ες που κάνει, με αποτέλεσμα να ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Με μια φράση: "Αφού ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ όλα γίνονται σκατά, ας μη γίνει τίποτα καλύτερα"

ΕΣΥ πάλι, έχεις επίσης απογοητευθεί από τις μλκ...ες της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά αντιδράς αντίθετα. Δηλαδή:

"Αφού ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ όλα γίνονται σκατά, ας γίνουν όπως να 'ναι και...έχει ο ΘΕΟΣ"

Και στους δυό σας είναι εμφανής η αγανάκτηση. Μόνο που ο ένας το αντιμετωπίζει επιθετικά και αρνητικά, ενώ ο άλλος το αντιμετωπίζει μίζερα και ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ...

Κατά τη γνώμη μου αυτό ισχύει.

Και για να μη μακρυγορώ (όσο πριν) σου απαντώ με μια φράση που μου είπε κάποτε ένας φίλος:

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΤΥΧΟΣ...

Αυτό ακριβώς κάνεις φίλε Interpol και ζητάς να το κάνουν και οι άλλοι. Λυπάμαι αλλά δε θα πάρω...

Επίσης Αλιευτικό καταφύγιο ξέρεις τι σημαίνει;;;
Έχεις καταλάβει ότι ακόμα και αν δεν μπάζωνε, ακόμα και αν δεν ήταν επικίνδυνο για τα ίδια τα κότερα και καϊκια που θα έρχονταν (αν έρχονταν), θα άλλαζε ο τουριστικός χαρακτήρας του χωριού;;;

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι δε θα μπορούσε ποτέ μια τέτοια χρήση του λιμανιού να επιτρέψει την κολύμβηση;;

Ωραία τα λες για τη Rickomex. Αν ήταν το παιδί σου μέσα ΄στο κτίριο όμως δε θα το έλεγες με την ίδια άνεση και κυνικότητα. Έχεις φανταστεί ότι αν γινόταν ποτέ αυτό το έργο, μπορεί αργότερα το ίδιο σου το παιδί ή το εγγόνι να έχανε το χέρι του ή ακόμα και τη ζωή του από μια προπέλα ενός καϊκιου / κότερου, απλώς επειδή θα έκανε μακροβούτι στον ίδιο χώρο που θα κυκλοφορούσαν και πλεούμενα;;;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι το θέλουν μερικοί το Αλιευτικό Καταφύγιο;;

Στα σχέδια το συγκεκριμένο είχε 27 θέσεις.
Για εξήγησέ μου Interpol ποιος θα πρωτοπήγαινε να δέσει;;;

Οι βάρκες που τώρα είναι πάνω σε τρέιλερ στη στεριά;;;
Τα καϊκια από την Κάλυμνο και οι 47 (ο Θεός να τους κάνει) αλιείς του Απόλλωνα;;;
Τα τουριστικά κότερα;;
Ο Σκοπελίτης;;;

Μια ερώτηση προς μερικούς μαγαζάτορες που ήθελαν το μόλο ώστε να μπορούν να δένουν τα τουριστικά κότερα:

ΑΝ ΕΙΧΑΝ "ΠΙΑΣΤΕΙ" ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, και έβλεπαν (οι μαγαζάτορες) να πλησιάζει ένα ιστιοπλοϊκό ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ;;;

Θα παρατούσαν το δίσκο με την πορτοκαλάδα και θα έτρεχαν να βρουν τον ψαρά να "ξεπαρκάρει" το καϊκι του, για να μπορέσει να "δέσει" το τουριστικό σκάφος με την ελπίδα μάλιστα ο τουρίστας που θα κατέβει να κάτσει στο συγκεκριμένο μαγαζάτορα που του βρήκε θέση parking και όχι στον διπλανό;;;

Ο ψαράς θα δεχόταν;;;
Μήπως θα έβαζαν και παρκόμετρο;;
Σου φαίνεται απίθανο σενάριο;;;

Και κάτι ακόμα:

Αλήθεια, ένα τόσο "μεγάλο" λιμάνι όπου πιθανότατα να "άραζε" και ολόκληρος "Σκοπελίτης" δε θα είχε ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ;;;

Αλήθεια αν είχε λιμενικό, δε θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν βάρκα, να έχουν και τις κατάλληλες άδειες, τα σωσίβια και τα λοιπά;;; (Κανονικά βέβαια έτσι κι αλλιώς πρέπει να τα έχουν αλλά τέλος πάντων...)

Τα έχετε φανταστεί όλα αυτά εσείς που πιστεύετε ότι έπρεπε να έχει γίνει ένα τέτοιο έργο;;;

Καταληκτικά κ.Interpol, ένα λιμάνι τέτοιου μεγέθους δεν είναι ούτε γλειφιτζούρι, ούτε πουκάμισο, ώστε να το πετάξεις ή να το αλλάξεις αν δεν σου κάνει. Εδώ αν δε σου κάνει την πάτησες ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Δεν έχει "δε βαριέσαι", ούτε "και τι έγινε"...

Ότι λάθος γίνει θα το φας στη μάπα και εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.

Για αυτό στο τι είδους λιμενικό έργο πρέπει να γίνει θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο:

1. Να διατηρεί τον τουριστικό - παραθεριστικό χαρακτήρα του χωριού, αφού (πέρα από τους παραθεριστές που έχουν τα σπίτια τους εκεί) σχεδόν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοί του χωριού έχουν επενδύσει σε αυτού του είσους την ανάπτυξη.

2. Να προστατεύει την ακτή και την παραλία του χωριού.

3. Να μπορεί να "φιλοξενήσει" κάπου (όχι απαραίτητα στο ίδιο σημείο) ορισμένες βάρκες αλλά όχι κότερα και τεράστια καΐκια.

Τα παραπάνω είναι με σειρά προτεραιότητας. Αν συμφωνήσουμε στις γενικές αρχές, τότε μπορούμε να πάμε και στα επιμέρους για το πως αυτές οι αρχές θα συνδυαστούν και θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.


"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ σου προτείνω να αλλάξεις το ψευδώνυμο σου σε ΤΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Περικλής έχει άποψη για το τι πρέπει να γίνει και όσοι από την πλευρά των αντίθετων στο συγκεκριμένο έργο.
Εσύ ανώνυμε που ειρωνεύεσαι τον Περικλή τι πρόταση έχεις; Η ειρωνεία σίγουρα δεν είναι πρόταση!!!
87

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τι θα γίνει;;;

Interpol, ΑΝΤΙ-86, ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ κ.λ.π. θα απαντήσει κανένας σας;;

Διαφωνεί κανείς στις 3 παραπάνω βασικές αρχές που ανέφερα σχετικά με το ποιος θα είναι ο σκοπός κατασκευής ενός λιμενικού έργου;;

Αν διαφωνείτε πείτε τους λόγους σας παρακαλώ.

Επίσης ρίξτε μια ματιά σε ένα εκπληκτικό κατά τη γνώμη μου κείμενο του κ.Μανώλη Χωριανόπουλου στην ενότητα "Προτάσεις για την ανάπτυξη - Βιωσιμότητα του Απόλλωνα" με ημερομηνία 4 Απρίλιος 2008 3:32 πμ.

Νομίζω πως αν ακολουθήσουμε μία τέτοια διαδικασία σκέψης (όπως αυτή που περιγράφει ο κ.Χωριανόπουλος) στον καθορισμό των αναγκών που θα καλύπτει ένα λιμενικό έργο, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

π.χ. Θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε πόσες βάρκες θα έπρεπε να φιλοξενεί αυτή τη στιγμή ο μόλος και πόσες φιλοξενεί πραγματικά τώρα. Θα πρέπει επίσης να εκτιμήσουμε πόσα και τι είδους πλεούμενα θα προσέλκυε επιπλέον ένα καινούριο έργο, και να φροντίσουμε ώστε ο σχεδιασμός του να μην προσελκύει δεκάδες μεγάλες τράτες που θα μετέτρεπαν μία μικρή τουριστική μαρίνα σε λιμάνι ψαράδων.

Περιμένω απαντήσεις και όχι εξυπνάδες και ειρωνικά σχόλια, γιατί από ότι φαίνεται τη μία σας φταίει που δε θέλουμε τίποτα και την άλλη όταν σας πούμε τι θέλουμε είστε σκέτη ειρωνία... Μάλλον λοιπόν ΕΣΕΙΣ δε θέλετε τίποτα...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Αντίδραση για την...αντίδραση
87

Ανώνυμος είπε...

Αποσύρω το σημερινό σχόλιο μου της
10:50 π.μ. για τον ΠΕΡΙΚΛΗ που χαρακτηρίστηκε από τον 87 ως ειρωνικό. Θαυμάζοντας την υπομονή, καρτερικότητα και προσπάθεια του ΠΕΡΙΚΛΗ να πείσει για το ορθό και δίκαιο απλά του πρότεινα να χρησιμοποιήσει ως ψευδώνυμο το όνομα του Χριστού του 20ου αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πιο σοβαρό κύριε...ανώνυμε έχετε να δηλώσετε;
87

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω τον κύριο πρώην βουλευτή και τον κύριο πρώην αρχηγό του στόλου (αν και ξέρω ότι η απάντηση δεν θα με καλύψει) ΓΙΑΤΙ παρ' όλες τις "αποκαλύψεις" τους και τα "αρχαιολογικά ευρήματα" η αρχαιολογική υπηρεσία και το πολεμικό ναυτικό έδωσαν έγκριση για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ducamel01 είπε...

Σκοπελίτη δεν είμαι κανένας από τους δύο και με αυτό το post δε σου απαντώ. Θάλω όμως μέσα από αυτό το post να σου υπενθυμίσω ότι μερικά κομμάτια της απάντησής σου (π.χ. για το πολεμικό ναυτικό) μπορείς να τα πάρεις από την παρουσίαση (Εικόνες 10 έως και 14). Εκτός από τις επεξηγήσεις εκεί, υπάρχει και μία περισσότερο απλή επεξήγηση στην αρχή της παρουσίασης (περίληψη ) σχετικά με την απάντηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε παρακαλώ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και πες μας σχετικά με αυτά τις διαφωνίες σου.

Αυτός είναι ο λόγος που φτιάξαμε την παρουσίαση. Να απαντηθούν τέτοιες συχνές και αναμενόμενες ερωτήσεις σαν και αυτές που κάνεις τώρα.


Η απάντηση σχετικά με το Πολεμικό Ναυτικό δίνεται εκεί:

TO ΠΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ. ΕΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε ΠΟΤΕ αφού η Νομαρχία επειδή το έγγραφο του ΠΝ πουθενά δεν έγγραφε ρητά ότι "ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ", τη βόλευε να το εκλάβει ως έγκριση... για να "τελειώνει" με αυτή την υπόθεση. Για να προλάβουν το οικονομικό πακέτο.
Αλλιώς θα έπρεπε να κάνουν όλα όσα έλεγε μέσα το έγγραφο, να τα στείλουν ξανά πλέον όλα μαζί στο ΠΝ και να ξαναπεριμένουν μερικούε μήνες για να τους πει ξεκάθαρα ότι "ΝΑΙ, ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ".

Τρέχα γύρευε δηλαδή....

Όσο για τις αρχαιολογικές υπηρεσίες ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Αντιπροσαμμωτικός μόλος δεν αναφέρεται πουθενά στην υποτιθέμενη έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας ενώ όλα τα άλλα τα γράφει αναλυτικά. Μάλιστα υπάρχει έγγραφο τις αρχαιολογικής υπηρεσίας όπου αρχικά παραπέμπει την υπόθεση της έγκρισης του έργου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή υπήρχαν υποψίες για τον αρχαίο μόλο.

Αν πήγαινε στο ΚΑΣ, πόστεψε με Σκοπελίτη δε θα έπαιρναν έγκριση ούτε για αστείο.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ και πίεσαν τις ενάλιες αρχαιότητες να ανακαλέσουν το παραπάνω έγγραφο που σου ανέφερα με τη δικαιολογία ότι έκαναν "λάθος".

Δυστυχώς στην παρουσίαση έχω μόνο το πιο παλιό έγγραφο (του 1999) το οποίο επίσης κρύβει το ζήτημα του αντιπροσαμμωτικού μόλου.

Αύριο θα τα βρω και τα άλλα 2 που σου λέω και θα στα ανεβάσω εδώ να τα δεις με τα μάτια σου.

Όσο για τις αποκαλύψεις που λες δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς;;

Ποιες αποκαλύψεις έκανε αποκλειστικά ο Αρχηγός Στόλου;;

Οι αποκαλύψεις δε του πρώην βουλευτή θα δεις και στο 1ο έγγραφο που αφορά τη νέα μελέτη ότι είχαν πιάσει τόπο, όχι όμως για πολύ, αφού προφανώς οι πολιτικές πιέσεις για να "κουκουλωθεί το ζήτημα ήταν πολύ έντονες.

Σε παρακαλώ πολύ Σκοπελίτη διάβασε και αυτά τα κομμάτια της παρουσίασης που σου είπα.
Δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Προφανώς άμα δε σε καλύψει η απάντησή μου και η παρουσίαση, πες το και εξήγησε τους λόγους που δε σε καλύπτουν. Αλλά μη ρωτάς πράγματα που έχουν απαντηθεί σε ένα "πρώτο βαθμό". Κρίμας το γράψιμο που κάναμε στην παρουσίαση δηλαδή.....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από πάνω
Ο κύριος Σκοπελίτης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.
Απλά ...προβοκάρει για να το γυρίσει στην πολιτική. Πού ανήκει πολιτικά το έχει δείξει και ψάχνει να βρει εδώ κομματικούς πάτρωνες και ...καθοδηγητές.
Δεν φαντάζεται ότι εδώ οι περισσότεροι είμαστε Κωμιακίτες-Απολλωνιάτες που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και δεν μας απασχολούν τα πολιτικά.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εντάξει..τα καταφέρατε να μη γίνει το έργο..Μπράβο σας.
Κάτι που για πολλές δεκαετίες προσπαθούν στον Απόλλωνα να φτιάξουν ήρθατε εσείς οι 10-15 (γιατί οι υπόλοιποι ουδεμία σχέση με απόλλωνα έχουν) και το καταστρέψατε.
Εσείς και οι 33 της Χώρας κάνετε κουμάντο στη Νάξο.
Και είναι ντροπή σας που υπέγραψαν άνθρωποι που έχουν έρθει μία φορά στον Απόλλωνα, που έχουν σπίτια στον Κάμπο και δεν έρχονται ποτέ ούτε για καφέ και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν ιδέα τι υπέγραψαν με τα παραμύθια που τους πουλήσατε για αρχαίους μώλους και προστασία του περιβάλλοντος.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Αλλά η τιμωρία σας είναι να μη μπορείτε να κατέβετε ούτε στην παραλία, να μη μπορείτε να κάνετε μπάνιο και να μη σας θέλει κανένας Απολλωνιάτης.
Βάλτε κανένα βιντεάκι που να δείχνει τα ''χάλια΄΄ (οπως εσείς λέτε) του τόπου που τόσο αγαπάτε (αστείο) και καθήστε στα σπιτάκια σας να κάνετε επισκέψεις ο ενας στον άλλο μόνο, να μπαίνετε εδώ να ρίχνετε το δηλητήριο στους Απολλωνιάτες και να είστε μονίμως κρυμμένοι!!!
Αυτό σας αξίζει!!Αυτοί είστε!!!

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Αντι 86
Ρε μεγάλε μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι και χωρίς τη προσφυγή στο ΣΤΕ θα γινόταν το έργο.
Στη Χώρα, με την προσφυγή των 33, το τμήμα Αναστολών του ΣΤΕ, έδωσε την άδεια συνέχισης των εργασιών στους δύο μώλους. Για ένα χρόνο και κάτι μήνες, που πέρασαν μέχρι να βγεί η οριστική απόφαση, ο εργολάβος δούλεψε καμιά δεκαριά μέρες. Ενώ μπορούσε να δουλέψει(και πιθανόν να είχαν τελειώσει οι δύο μώλοι σε αυτό το χρονικό διάστημα), κανένας από τους εμπλεκόμενους και υπεύθυνους φορείς δεν εξήγησε ποτέ γιατί ο εργολάβος ενώ του επιτρεπόταν να δουλέψει δεν δούλεψε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙ 86 και ο Σκοπελίτης είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Έχουν ένα κασετοφωνάκι και το βάζουν να παίζει την ...ίδια κασέτα. Γι αυτό προτείνω να τους αφήσουμε να τρώγονται με τα ρούχα τους.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα έχω ξανά πει και απάντηση δεν μπορώ να πάρω. Όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι χρειάζεται ΚΑΤΙ στον Απόλλωνα για να μπορεί να προστατευτεί κτλ κτλ. Ε αυτό για μένα δεν μπορεί να είναι ένας μόλος σαν αυτός που έχουμε. Προφανώς θα πρέπει να είναι κάτι πιο μεγάλο. Μετά δεν μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση από τα γεγονότα που βλέπουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γιατί το χειμώνα είναι χειρότερα τα πράγματα και οι άνθρωποι που μένουν μόνιμα έχουν περισσότερα προβλήματα και δεν το λαμβάνεται υπόψη σας. Μετά με όσα λέτε ενισχύεται τα επιχειρήματα αυτών που σας κράζουν που δεν θέλετε το λιμάνι. Π.χ. λέτε ότι θα έχει 27 θέσεις και ποιος θα πρωτοδέση... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ. Πόσες θέσεις έχει και πόσες βάρκες δένουν τώρα? Ένα ποσοστό των ανθρώπων που έρχονται στον Απόλλωνα ΝΑΙ έρχονται και για να ψαρέψουν όπως θα θέλω να κάνω και εγώ στο μέλλον έστω να χαλάνε 100000 ευρώ απλά για να ρίχνουν μια πετονιά ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, και αυτοί ψαράδες είναι και δεν καταλαβαίνω γιατί τους υποβιβάζεται έτσι.
Το ύφος που απαντάται είναι πολύ "και καλά" και δεν μου αρέσει. Πιστεύω ακόμα ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Όλα αυτά που ακούγονται για τον Σύλλογο και το Δ.Σ. του. Πρέπει να μάθεις τι σημαίνει ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Εγώ προσωπικά μπορεί να μην με καλύπτουν οι άνθρωποι αυτοί αλλά είναι διαφορετικό αυτό από το να βρίζεις το Σύλλογο που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ "ΑΠΟΛΛΩΝΝΙΑΤΗΣ". Η σκοπιμότητα που υπάρχει είναι καθαρή: Να γίνω πρόεδρος στη θέση του προέδρου ή να βάλω κάποιον πρόεδρο δικό μου. Τώρα δεν υπάρχουν οι συσχετισμοί για να το κάνετε αυτό και έτσι απλά υπάρχει γκρίνια.
Έτσι θέλω να καταλήξω στο ότι εδώ το κλίμα είναι πολύ εχθρικό και πολύ που γράφουν δεν ξέρουν που παν τα 4 κα βγάζει ΜΑΤΙ, και καλά κάνουν και πολλοί που διαφωνούν με ότι γράφεται αλλά δεν μιλάνε γιατί απλά είναι χάσιμο χρόνου. Να πω ακόμα ότι δεν απαντάω γρήγορα μιας και δεν μπαίνω από το σπίτι μου.
P.S. Τα 13 μποφόρ που είχα χρησιμοποιήσει ήταν ειρωνικό να δείξω ότι πιάνει πολλά μποφόρ...
Όταν είπα ότι πρέπει να φτιαχτεί το λιμάνι δεν το είπα επειδή δεν βαριέται όλα έτσι θα γίνουν με ύφος μοιρολατρικό. Το είπα αν δεις στη βάση ότι ο Απόλλωνας ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και έτσι πρέπει να φτιαχτεί.
Interpol

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να κανω μια προταση σχετικα με την κατασκευη αλλιευτικου καταφυγιου στον Απολλωνα.Εχοντας κανει μια μικρη ερευνα γυρω απο το θεμα και με κυριο γνωμονα την ελαχιστη παρεμβαση στο φυσικο περιβαλλον θα ηθελα να μου πειτε πως θα μπορουρα να ανεβασω μερικες φωτογραφιες για να δουμε ολοι παραδειγματα απο αλλες περιοχες που αντιμετωπιζαν το ιδιο προβλημα με το αγαπημενο μας χωριο. Ευχαριστω.
Apol

Ανώνυμος είπε...

Interpol
Αν διαβάσεις καλά όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στο blog για το λιμενικό έργο κ.λπ. θα βρεις αναλυτικές και πειστικές απαντήσεις
(με επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες, σχέδια, επιχειρήματα κ.λπ.) σε όλες τις απορίες που έχεις, αλλά νομίζω ότι μερικοί δεν θέλετε να ακούσετε καν την άλλη άποψη από φόβο μήπως επηρεαστείτε. Πάντα όμως στη ζωή υπάρχει και η άλλη πλευρά και η άλλη άποψη και με τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση των απόψεων αναδεικνύεται η αλάηθεια,το σωστό, εκείνο που τελικά πρέπει να γίνεται.
87

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον INTERPOL.Φτιάξατε ενα blog στο οποίο λέτε ότι θέλετε να γίνονται συζητήσεις.Εδώ εσείς βγάζετε όλη σας τη χολή για ενα άτομο (και όχι μονο) αλλα και για τους απολλωνιάτες που ήθελαν το έργο.
Εσείς έχετε σε όλα δίκιο, εσείς είστε οι προστάτες του απόλλωνα, όλα εσεις.
Και επειδή κάποιος είπε κάποια στιγμή ότι δεν υπήρξαν καταστροφές, ας ζητήσει να βρει το cd που το έχουν ήδη πολλοί με το τι έγινε το 2003.αν και το ξέρει!!!

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ 86
Άρες, μάρες, κουκουνάρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι, μα ΌΛΟΙ, που γράφετε εδώ μέσα, έχετε "απόψεις" (παπάρια απόψεις) για το τί πρέπει να γίνει στον Απόλλωνα, για το τί είδους αλιευτικό έργο πρέπει να γίνει, κλπ κλπ και άλλες παπαριές του κώλου (με τα συγχωρήσεως κιόλας).

Ναξιώτης είμαι, Κωμιακίτης (ρίζες), αλλά διακοπές κάνω στη Χώρα (στον Απόλλωνα έρχομαι τακτικά). Αθηναίος κατά τα άλλα. Δεν είμαι στους 86 και ούτε θα γινόμουν ποτέ. Βαριέμαι τις οχλαγωγίες, τα κινήματα τους Συλλόγους. Την ηρεμία μου θέλω.

Μου κάνει εντύπωση που όλοι έχετε κάτι να πείτε για την "ανάπτυξη" που τόόόόσο πολύ χρειάζεται ο Απόλλωνας. Εγώ πιστεύω ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!
Και αυτό άποψη είναι. Αν είναι να αρχίσουμε να προτείνουμε έργα, έχω να σας πώ αεροδρόμιο, δημοτικό θέατρο, θερινό σινεμά, The Mall, και το γήπεδο του Παναθηναικού. Ορίστε ανάπτυξη. Σας έκανα τον Απόλλωνα το κέντρο του κόσμου. Θα τον κλείσουμε για 3 χρόνια, θα γίνει εργοτάξιο και μετά όλοι ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Στα λόγια όλα είναι εύκολα. Στη πράξη όμως τί γίνεται? Μελέτες? Διαγωνισμοί? Εγκρίσεις? Προοπτικές? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! Και έχεις και έναν σύλλογο Απολλωνιατών Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο! Ανθρωπάκια, γλείφτες, όλο λόγια και χειροκροτήματα. Πάντα τους έβριζα αυτούς τους ανθρώπους. ΠΑΝΤΑ!!! Πολύ πριν το λιμάνι. Γι αυτό έχτισα σπίτι στη Χώρα. Είχα δει νωρίς ότι στον Απόλλωνα κάνουν κουμάντο τα ανθρωπάκια του συλλόγου. Επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά. Ήμουν διορατικός βλέπετε. Ντρέπομαι που έχω συγγενείς μέσα στο σύλλογο. Αλλά ευτυχώς δεν μιλιόμαστε εδώ και 20 χρόνια.

Αφήστε τα λόγια λοιπόν ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!! Κλείστε και το blog και πάτε να κάνετε διακοπές στη Νάξο. Επαναλαμβάνω... ΣΤΗ ΝΑΞΟ!!! Όχι στον Απόλλωνα μόνο. Πάτε Αγ. Προκόπη, Αγία Άννα, Μουστούνα, Αλυκό, Χώρα, Απείρανθο, Κωμιακή, Φιλότι, Μέλανες. Σταματήστε επιτέλους να προτείνετε "λύσεις". Όσες και να προτείνετε, από τη στιγμή που υπάρχει ο βρωμοσύλλογος τίποτα δεν θα προχωράει. Είμαι της άποψης να ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ... ΌΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ (όταν λέω να κάνω εννοώ κυρίως να κάνω ΣΩΣΤΗ μελέτη). Το λιμάνι πέταξε και ξέρετε γιατί... γιατί ο σύλλογος μια ζωή προτείνει χωρίς μελέτες. ΚΑΝΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ. Και μετά τα λέμε. Και μην νομίζετε ότι οι 86 έχουν απόλυτο δίκιο. Αυτοί όμως πάτησαν στις μαλακίες του συλλόγου οι οποίες έβγαζαν μάτι. Άνετα πέρασε από το ΣτΕ η υπόθεση, από αυτά που έμαθα και διάβασα.

Αυτά τα ολίγα είχα να πώ και συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται! 'Ετσι δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε στο σχόλιό σου στις 29 Ιούλιος 2008 4:37 μμ καλά τα λες σε γενικές γραμμές. Διαφωνώ λίγο ως προς την ύπαρξη του blog αφού θεωρώ πως είναι εξαιρετικά οφέλιμο κυρίως για να προβληματιστούν και να ασχοληθούν περισσότεροι με τα προβλήματα του χωριού (ανεξαρτήτως αποτελέσματος).
Τώρα για τους 86 σίγουρα δεν έχουν παντού δίκιο.
ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ξεκολλήστε μερικοί. Κύριε αντι-86 γιατί το βλέπεις τόοοοσο ανταγωνιστικά;;;

Σε κάποιο άλλο post σου με είχες χαρακτηρίσει κομπλεξικό. Δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο και τελος πάντων δικαίωμά σου να μη μου τον εξηγήσεις.

Να σου πω την αλήθεια μου η φράση που είπες στο post σου 29 Ιούλιος 2008 1:30 μμ....

"Εσείς έχετε σε όλα δίκιο, εσείς είστε οι προστάτες του απόλλωνα, όλα εσεις.".......

μου φαίνεται ότι βγάζει πολύ κόμπλεξ απέναντι σε διάφορους (μπορεί και απέναντι σε εμένα).
Γιατί δηλαδή;; Τι ήθελες;;; Να έχω δίκιο και να σου λέω ότι έχεις εσύ το δίκιο που έχεις μία εντελώς αντίθετη άποψη;;;
Δηλαδή στον κ.Μαύρο που μου έλεγε ότι είναι 850μ (που ούτε καν το είχε επιβεβαιώσει) έπρεπε να του πω ότι έχει δίκιο;;; Δηλαδή θα βλέπω στο χάρτη ότι είναι 480μ. και θα λέω στον κ.Μαύρο και σε εσένα ότι ο χάρτης είναι λάθος;;;

Γιατί;; Για να μη νιώθουν μερικοί άσχημα που για άλλη μια φορά είχαν άδικο;;

Για να στο πω κι αλλιώς, αν σου έλεγα ότι η επίσημη εμφάνιση του παναθηναϊκού είναι με ερυθρόλευκα, εσύ δε θα μου έλεγες ότι έχω άδικο;;;

Τι παραπονιέσαι ότι εμείς τα κάνουμε όλα;; Δεν κάνουμε και τίποτα σπουδαίο. Απλώς για τέτοια θέματα δεν συζητάμε ΜΟΝΟ σε επίπεδο καφενείου (δηλαδή χαλαρά όταν δεν έχουμε τι άλλο να πούμε μέσα στην παρέα λέμε για το λιμάνι και ό,τι συμπέρασμα κάτσει)

Αντίθετα με εσένα, εγώ διάβασα τη μελέτη, διάβασα και την παρουσίαση του Ducamel, περιεργάστηκα ένα 20 λεπτο τα σχέδια, έψαξα για σχετικά θέματα στο Internet, κοίταξα και μερικούς νόμους που αφορούν το δημόσιο.

Αν εσύ δεν κάνεις κάτι παρόμοιο μόνος σου και περιμένεις να βγάλεις και σωστό συμπέρασμα τότε δε σου φταίω εγώ που έχω περισσότερο δίκιο.

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ή ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.


Για πες μου "Αντι-86", έχεις διαβάσει έστω και μία πρόταση από την παρουσίαση στην αρχή του blog;;;

Εγώ πιστεύω πως ούτε καν ασχολήθηκες και μάλιστα στην απάντση που θα μου δώσεις (αν μου δώσεις) θα μας πεις ότι το έκανες από σνομπάρισμα
γιατί "ΕΣΕΙΣ ΟΙ 86 όλο παραμύθια πουλάτε" όπως έχεις πει σε post σου στις 28 Ιούλιος 2008 12:00 μμ.

ΕΓΩ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΤΩΝ 86. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ:

ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ BLOG. Γιατί αντί να γράφεις αφηρημένα ("πετάτε χολή", "λέτε παραμύθια") δεν φροντίζεις να διαβάσεις τη μελέτη και να μας διαφωτίσεις ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ;;; ΤΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ "86"


Αν το έκανες αυτό πράγματι θα γινόταν μία συζήτηση. Είδες ας πούμε ότι στην προσομοίωση έφερες τις αντιρρήσεις σου και νομίζω σου απάντησα με μεγάλη λεπτομέρεια για το που είχες δίκιο και που άδικο.

Συγκεκριμένα αν πας στα πιο πάνω posts θα θυμηθείς ότι πράγματι δε φαίνεται όλος ο όρμος στη φωτό αλλά δε γινόταν αλλιώς.

Είχες όμως και άδικο: Ότι δηλαδή επειδή δε φαίνεται όλος ο όρμος δε σημαίνει ότι ο μόλος έχει σχεδιαστεί λάθος. Ίσα, ίσα το αντίθετο. Αν μάλιστα έιχε γίνει το έργο και τραβούσαμε με τη φωτογραφική μηχανή αυτό το κομμάτι, θα έβγαινε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ και ο μόλος θα έδειχνε ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.

Δυστυχώς όμως τις αντιρρήσεις σας σχετικά με τα υποτιθέμενα "παραμύθια" (όπως λες) που λέγονται για το λιμάνι, μέχρι τώρα τις είχατε φέρει μόνο ως προς την προσομοίωση.

ΓΙΑΤΙΙΙΙ;;;

Να σου πω εγώ τι καταλαβαίνω;;; Γιατί τη φωτογραφία δε χρειάστηκε να τη διαβάσετε. Την είδατε για μια στιγμή (Δεν μπήκατε ασφαλώς στον κόπο να τη συγκρίνετε καν με το σχέδιο) και άρχισατε να φιλοσοφείτε περι "προσομοίωσης για γέλια" και άλλα τέτοια.


Και όλα αυτά επειδή βαριέστε. Βαριέστε να διαβάσετε, βαριέστε να διασταυρώσετε πληροφορίες και εμπιστεύεσετε όποιον έτυχε να είναι γνωστός σας η φίλος σας και σας λέει ότι η απόσταση μόλος-Κολόγερος είναι 850μ, ο οποίος με τη σειρά του βαριόταν να τη μετρήσει έστω και λίγο αξιόπιστα και πέταξε ένα νούμερο με το μάτι.

Και μετά ΑΝΤΙ-86 σου φταίνε οι 86 που έχουν συνέχεια δίκιο. Ε, όσο βαριέστε να το ψάξετε θα έχουν δίκιο οι 86 που το έψαξαν αρκετά παραπάνω από εσας. Δεν είναι αφύσικο...

Αντίθετα για να αρχίσετε να λέτε κάτι αντίστοιχο και για την παρουσίαση του blog, θα πρέπει να τη διαβάσετε κι όλας και από ότι φαίνεται είναι πολύ κουραστικό για αρκετούς από εσάς.

Μην γκρινίαζετε όμως μετά ότι δε γίνεται συζήτηση. Αν κάποιοι από εμάς φταίμε 1 φορά εσείς φταίτε 10.

Εδώ ρε Αντι-86 σε ένα πράγμα υπήρχε πιθανότητα να συμφωνούμε και δεν αξιώθηκε κανένας σας να πει τη γνώμη του. Αναφέρομαι στις 3 βασικές αρχές που πιστεύω ότι θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό ενός λιμενικού έργου στον Απόλλωνα (25 Ιούλιος 2008 9:27 μμ)

Μήπως φταίω και για αυτό εγώ;;
Ακόμα και ο Interpol που απάντησε σε όλα τα υπόλοιπα που έιχα γράψει για αυτές τις 3 αρχές δεν είπε λέξη.

Πείτε ρε παιδιά συμγωνείτε;; Διαφωνείτε;; Αν δε λέτε τη γνώμη σας σας φταίνε οι άλλοι που τη λένε;;

"Περικλής"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

φιλε μου που μένεις στη χωρα και δεν γουστάρεις το σύλλογο , απλά θα σου πω ότι ο σύλλογος ούτε σχέδια κάνει, ούτε μελέτες , ούτε χρηματοδοτεί.
πρώτα μάθε και μετά να γράφεις γιατί προφανώς τα προσωπικά σου (εχεις 20 χρόνια να μιλησεις με συγγενη σου) σε κάνουν να μιλάς έτσι.απο φιλοσοφίες δόξα τω θεω άλλο τίποτα.

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι οι Σύλλογοι και οι εφημερίδες του χωριού τώρα που ξέσπασε η υπόθεση με τις Ανεμογεννήτριες; Γιατί δεν έγραψαν λέξη γι αυτό; Το θέμα ψυθιρίζεται 2-3 μήνες. Γιατί το έκαναν γαργάρα; για να μη στεναχωρήσουν τους τοπικούς άρχοντες; για να μη χάσουν τα ρουσφετάκια τους; για να αντλούν τη δύμανη του παράγοντα απ' τους εεπάρχους τους, τους αντινομάρχες τους, τους δημάρχους τους; Και ο υπεύθυνος για τα θέματα αυτά αντινομάρχης κ. Λάζαρος τι έκανε για να προστατέψει την Κωμιακή απ' αυτή την καταιγίδα των 87 ανεμογεννητριών ύψους 150 μέτρων που έρχεται; πολύ γαργάρα ρε παιδάκι μου κάνουνε οι παράγοντές μας, γαργάρα, γαργάρα, γαργάρα. Έλεος πια που λέει και ο ΠΕΛ της "Κορωνίδας"...πού είσαι ρε ΠΕΛ σε χάσαμε!!!
TAYTA KAI MENV

Ανώνυμος είπε...

(είμαι αυτός που έγραψε το ποστ στις 29 Ιούλιος 2008 4:37 μμ)

Επανέρχομαι με το δεύτερο μου κείμενο.

Φίλε ΑΝΤΙ-86, δεν έχω προσωπικά με το Σύλλογο. Αυτοί με παίρνουν τηλέφωνο για να παρευρεθώ σε ομιλίες, συγκεντρώσεις κλπ, αλλά ΕΓΩ είμαι αυτός που τους γράφει στα παπάρια του. Και η πλάκα είναι ότι το έχω πεί κατάμουτρα σε άνθρωπο του συλλόγου. Του είπα δηλαδή κατάμουτρα πριν 5-6 χρόνια ότι ο Σύλλογος διοικείται από ανθρωπάκια. Και αυτός γέλαγε. Τόσο ανόητοι είναι.

Ο φίλος με το φουσκωτό έχει πλάκα. Άκου μάστορα... όταν εγώ είχα φουσκωτό (και εξακολουθώ να έχω) εσύ ήσουν νιάνιαρο. Εγώ με το φουσκωτό μου έχω έρθει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές στον Απόλλωνα, αλλά καθότι ΜΑΓΚΑΣ με φουσκωτό (είμαι ο άτιμος) δεν χρειάζομαι το λιμάνι του Πειραιά για να δέσω. Αγκυροβολώ αν γουστάρω. Αν γουστάρω δένω κιόλας στο μώλο. Αναλόγως το κέφι μου. Εσύ δηλαδή τί θες? Το Perl Harbour για να δέσεις? Το Τιτανικό κυβερνάς? Άρα είχαν δίκιο οι 86... δεν πρόκειται για αλιευτικό καταφύγιο... για ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Και που 'σαι... εσύ με το φουσκωτό, αν δέσεις στη μαρίνα πληρώνεις και παρκινγκ. Το ήξερες? Θα πλήρωνες στη μαρίνα ή δεν θα πλήρωνες? Ή θα έβαζες μέσον το πρόεδρο για να αράξεις τζάμπα? Έχω κάνει το γύρο της Νάξο ίσα με 20 φορές. Έχω δέσει ΠΑΝΤΟΥ!!! Ακόμα και σε παραλίες παρθένες. Βγες λίγο παρα έξω, αλλά πρόσεχε μη βγείς με καιρό.


ΦΟΥΣΚΩΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε μάγκα φουσκωτέ...Πολλές ταινίες βλέπεις...Επειδή δεν έχουν όλοι τις ικανότητες σου στην οδήγηση, έχω δει πολλά σκάφη να φεύγουν λόγω κακοκαιρίας και επειδή δεν έχουν που να δέσουν... Το δικό σου μάλλον γίνεται ελικόπτερο , ε...??¨
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, ο αντι-86 που σου απαντάει στις 29 Ιούλιος 2008 10:51 μμ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

Αλήθεια το λέω. Δεν έκανε ο σύλλογος ούτε σχέδια, ούτε μελέτες. Αυτά τα έκαναν μηχανικοί "διορισμένοι" (με νομότυπο διαγωνισμό φαντάζομαι) από το Επαρχείο, τη Νομαρχία κ.λ.π.

Ο Σύλλογος πάντως δε σχετίζεται με αυτό.Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου μου φαίνεται.

Κατά τα άλλα βέβαια κύριε Αντι-86 φρόντισες και έκανες γαργάρα ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ στο προηγούμενό μου post. Έτσι δεν είναι;;;

Να υπερασπιστείς το Σύλλογο έτρεξες (και στην προκείμενη περίπτωση καλά έκανες). Τη μελέτη όμως δε μας είπες γιατί δεν την έχεις διαβάσει ακόμα;;;
Έχεις κάποιο πρόβλημα με τα μεγάλα κείμενα;; Κάνεις τον κουφό;;
Ήμαρτον ρε Αντι-86 είπαμε να απαντάς σε ότι σε συμφέρει αλλά αυτό καταντάει αηδία.


"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά από ότι τα γράφετε εκατέρωθεν και χαλάτε τόσο πολύ την ζαχαρένια σας καλοκαιριάτικα που για μας τους Έλληνες είναι περίοδος ραστώνης και χαλάρωσης.
Η αλήθεια είναι ότι το έργο το θέλουν οι μόνιμοι κάτοικοι με στόχο την δημιουργία μαρίνας για την φιλοξενία τουριστικών σκαφών προκειμένου να αυξήσουν με αλματώδες βήμα τα έσοδα τους από την δραστηριοποίηση του τουρισμού. Εννοείται τα έσοδα των μαγαζιών της παραλίας γιατί ,μην τρελλαθούμε κιόλας, κανένα κότερο δεν θα έλθει στον Απόλλωνα και θα βγάλει καραβιές τον κόσμο για να καταλύσει στα ξενοδοχεία.Και δεν τους ενδιαφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στον όρμο του Απόλλωνα που θα θίξει εκείνους που φοβούνται αυτή την εξέλιξη.Τώρα ποιά και πόσα είναι τα μαγαζιά των μονίμων κατοίκων; Μόνον το Καπετάν Μιχάλης και του Λευτέρη. Όλοι οι άλλοι μένουν και δουλεύουν στην Αθήνα το χειμώνα και έρχονται στον Απόλλωνα το καλοκαίρι για να κερδίσουν αφορολόγητα. Ποιός και πόσα πληρώνει εφορία;Οι περισσότεροι αλλού ασφαλίζονται και αλλού κάνουν μεροκάματα.Δεν είναι τυχαίο που στον Απόλλωνα δεν υπάρχει ούτε ένα οργανωμένο συνεργείο πέραν του ξυλουργείου. Η μονιμότητα κατοικίας στον Απόλλωνα να σημειωθεί ότι δεν προέκυψε με το ζόρι. Οι άνθρωποι είτε φοβήθηκαν τον ανταγωνισμό της Αθήνας είτε θέλησαν την ησυχία τους. Μαγκιά τους. Για να δραστηριοποιούνται στον Απόλλωνα φαίνεται ότι βγαίνει ο επιούσιος,και πέτυχαν στη ζωή τους και πάλι μαγκιά τους. Μην ισχυρίζονται όμως ότι φυλάνε και Θερμοπύλες. Δεν είναι Έβρος ο Απόλλωνας ούτε και Καστελλόριζο.Τον Έβρο και το Καστελλόριζο τα έχει αναγνωρίσει ο Νόμος και τα χειρίζεται διαφορετικά.Γιατί όσες φορές ακούω για την προτεραιότητα που έχει ο ντόπιος στο θέμα του καταφυγίου θυμάμαι την περίπτωση που κάποιος που είχε σκοτώσει τους γονείς του, στο δικαστήριο ζητούσε την επιείκεια των Δικαστών επειδή ήταν ορφανός.Μόνοι τους επέλεξαν κάποιοι να μείνουν στον Απόλλωνα,αυτό έχει τα πολλά πλεονεκτήματα του αλλά και την μοναξιά του τον χειμώνα, μην έχουν όμως και διπλή ψήφο στις ψηφοφορίες επειδή είναι μόνιμοι.Είναι άδικο.Και ακούγεται και το άλλο άτοπο και χωρίς υπόσταση. Το έργο είναι απαραίτητο για να προφυλαχθούν οι περιουσίες από τους καιρούς. Και κάποιος παραπάνω μιλάει για video με καταστροφές το 2003. Είναι λόγος αυτός για την δημιουργία ενός τόσο μεγάλου έργου, για την ας πούμε ωφέλεια κάποιων που μετρώνται στο ένα χέρι, την στιγμή που η Ναξος έχει ανάγκη από τόσα και τόσα; [Μιά παιδική χαρά,προς Θεού δεν την χαρακτηρίζω έργο, θα μας φτιάξετε για να παίζουν τα παιδιά μας (και των μονίμων, που έχω ακούσει και από αυτούς αυτό το παράπονο) ή επειδή η παιδική χαρά "ενοχλεί" με θόρυβο παραμένει στα αζήτητα; Αλλά η παιδική χαρά θα γινόταν μπροστά από το παλιό ξενοδοχείο Αίολος και εκεί ενοχλεί όπως ενοχλούσαν οι μπασκέτες κάποτε όταν είμαστε πιτσιρικάδες. Ή θα γινόταν στη πλατεία, αλλά εκεί υπάρχει το πάρκινγκ και το πάρκινγκ είναι εργαλείο του συστήματος. Και έτσι για αυτό δεν μιλάει κανένας. Και τα παιδιά είναι εξόριστα από παντού]. Επανέρχομαι στις καταστροφές που δεν έχουν γίνει στον Απόλλωνα.Είναι λόγος η δήθεν προστασία από την θάλασσα κάποιων περιουσιών την στιγμή που, να την πούμε και την χοντράδα μας, οι ίδιοι οι μόνιμοι έχουν αλλάξει την χωροταξία του Απόλλωνα;Ρωτήστε τους παλαιότερους, αλλά ο Απόλλωνας ήταν πολύ διαφορετικός. Εκεί που είναι σήμερα το πάρκινγκ ήταν ο "Λογγός". Και το μπάζωμα του "Λογγού" μαζί με το κυματοθραύστη (χωρίς μελέτη και τα δύο έργα παρακαλώ,το ξέρουμε όλοι) έφεραν το μπάζωμα του όρμου μαζί με την καταστροφή της φυσικής προστασίας του Απόλλωνα (γιατί ο Απόλλωνας έστεκε εκεί χρόνια πολλά χωρίς κυματοθραύστη-νταβαντζή). Σημειώστε ότι ο "ποταμός" έρρεε ακατάπαυστα για αιώνες.Αλλά το σύστημα "ποταμός"-Θάλασσα-γεωγραφία του όρμου ισορροπούσε με θαυμαστή ακρίβεια. Μέχρι που ήρθαμε να τη διασαλεύσουμε.
Και πάω στους 86 (ή όσοι τέλος πάντων είναι).
Πολλοί από αυτούς έχουν επενδύσει στον Απόλλωνα χτίζοντας την εξοχική τους κατοικία. Κάθε χρόνο έρχονται στην Νάξο για να κάνουν τα μπάνια τους στον Απόλλωνα. Και βέβαια δεν εννοούν να έρχονται στην Νάξο και να κάνουν τα μπάνια τους στις Αφόρμους. Είδαν λοιπόν οι άνθρωποι ότι από όρμος για μπάνιο το γυρνάει σε όρμο με πετρέλαια και εκμεταλλευόμενοι την ασχετοσύνη (Νομάρχης πρώην υπάλληλος ΟΤΕ, Έπαρχος πρώην υπάλληλος ΔΕΗ, Αντινομάρχης πρώην υπάλληλος κανενός) και την ξαπλωθεραπεία της Διοικήσεως και πατώντας στους ίδιους νόμους που αυτοί (της Διοικήσεως) υποτίθεται ότι επικαλούντο (και δεν εφήρμοζαν) τους ακύρωσαν το έργο.Όλα καλά αλλά αυτό που με χαλάει με τους 86 είναι το γιατί δεν επενέβαιναν νωρίτερα ώστε κάτι να διορθωθεί. Γιατί η πόλωση που καταλαβαίνω ότι υπάρχει σήμερα αποσπά τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Ποιός ασχολείται με το μπάζωμα των ρεμάτων που είναι η αιτία για την θολή θάλασσα του Απόλλωνα; Ποιός ασχολείται με την πολύ βρώμικη ακτή του Απόλλωνα; (ξύλα, μπάζα, κονσέρβες,πλακάκια κλπ. Κάντε σύγκριση με άλλες ακτές της Νάξου).Ποιός ασχολείται με το κυκλοφοριακό;(έχετε δεί τρία πουλμαν να κολώνουν διασταύρωση προς Ασμυρόλιμνο μέχρι το πάρκινγκ έξω από το χωριό;). Υπάρχουν πολλά μικρά που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και μόνοι μας για να βγεί ο Απόλλωνας από την μιζέρια
Συγνώμη,έγινα κουραστικός, θα επανέλθω.

Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Νεοσμυρνιώτη, πολύ καλά τα λες.

Όσον αφορά την πόλωση, δεν ευθύνονται οι 86. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών (Α. Χωριανόπουλος) έκρυβε τα "σχέδια", τις δήθεν "μελέτες" και τις δήθεν "εγκρίσεις" για πάρα πολύ καιρό. Μας κορόιδεψε και μας έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων. Και πάλι καλά που εμείς οι 86 προλάβαμε πριν γίνει το κακό.

Αν δεν το ξέρεις, σου λέω το εξής.
Όταν έγινε η παρουσίαση στο Ηράκλειο την άνοιξη του 2006. δεν υπήρχε πόλωση. Ούτε πόρωση ούτε ακρότητες. Έγινε μία ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ παρουσίαση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, και όποιος ήθελε υπέγραφε. Παραυρέθηκαν πάνω από 200 άτομα αν θυμάμαι καλά. Και θα ερχόντουσαν να υπογράψουν και άλλοι τόσοι αν δεν είχαν δεχθεί απειλές. Η παρουσίαση έγινε, η προσφυγή κατατέθηκε, και όλα κύλόύσαν ομαλά έως τον Αύγουστο του 2006 όταν έγιναν χοντρά επεισόδια (προπηλακισμοί, βρισιές κλπ) στη παραλία του Απόλλωνα με πρωταγωνιστή ποιόν άλλον, τον Α. Χωριανόπουλο με την φασιστοαυλή του και θύματα μικρή μερίδα από τους 86. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΟΧΙ ΟΙ 86. Οι 86 δεν είχαν προκαλέσει ΚΑΝΕΝΑΝ. Ύστερα από τα γεγονότα αυτά το κλίμα χάλασε και φτάσαμε στο σήμερα. Άρα λοιπόν είναι λίγο άστοχο να μιλάμε για πόλωση με ευθύνη των 86. Εγώ προσωπικά, ύστερα από τα γεγονότα του Αυγούστου, μου γύρισαν τα μυαλά και το πήρα πιό προσωπικά το θέμα. Αντιδραστικό από τη μεριά μου, το παραδέχομαι. Άλλα έτσι είναι, αυτοί άνοιξαν τον πόλεμο.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μου πει κάποιος ποιος είναι ο Σύλλογος. Δεν είναι πράγματα αυτά. Καλύτερα να μην μιλάτε πιστεύω γιατί πέφτετε στο προσωπό μου πολύ. Ο Σύλλογος είμαστε ΟΛΟΙ. Το τι κάνει ο Σύλλογος, είναι ευθύνη ΟΛΩΝ. Όποιος νομίζει ότι δεν είναι σε αυτό για μένα δεν υπάρχει.
Interpol

Ανώνυμος είπε...

όχι κι έτσι αγαπητέ μου interpol.
O Σύλλογος είναι ένα μαγαζάκι του κ. Αντ. Χωριανόπουλου και τίποτα παραπάνω, ούτε μέλη έχει στην πραγματικότητα, ούτε συμβούλιο, ούτε λειτουργία δημοκρατική. Και οι εκλογές που κάνει είναι μαϊμού εκλογές. Ξέρεις κάποιον στον Σύλλογο που να κάνει έστω αντιπολίτευση στον Νταμπάκη; Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ .
Θεωρείς τυχαίο ότι τα περιβόητα "Απολλώνεια" ο κόσμος τα ...βάφτισε "Νταμπάκεια"; Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητέ μου.
ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νεοσμυρνιώτη όντως καλά τα λες. Θα διαφωνήσω όμως σε ένα ακόμα πράγμα (πέραν αυτών που είπε ο 1/86).

Είπες:
Είδαν λοιπόν οι άνθρωποι ότι από όρμος για μπάνιο το γυρνάει σε όρμο με πετρέλαια και εκμεταλλευόμενοι την ασχετοσύνη (Νομάρχης πρώην υπάλληλος ΟΤΕ, Έπαρχος πρώην υπάλληλος ΔΕΗ, Αντινομάρχης πρώην υπάλληλος κανενός) και την ξαπλωθεραπεία της Διοικήσεως και πατώντας στους ίδιους νόμους που αυτοί (της Διοικήσεως) υποτίθεται ότι επικαλούντο (και δεν εφήρμοζαν) τους ακύρωσαν το έργο.

Με τον όρο ξαπλωθεραπεία της Διοικήσεως θα συμφωνήσω. Όμως με τον όρο ασχετοσύνη της διοικήσεως ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥΟι πολιτικάντηδες αυτοί ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ με τους νόμους και ΜΕ τα "παραθυράκια" (και όχι μόνο) αυτών για τους ακόλουθους λόγους:

1. Καταρχάς οι περισσότεροι από αυτούς πολλά χρόνια τώρα κινούνται μέσα σε αυτούς τους "χώρους" του δημοσίου και γενικά του δημόσιου βίου οπότε θέλοντας και μη (ενστικτωδώς αν θες) έχουν μάθει πολλούς άγραφους κανόνες για το πως να ελίσσονται και νομικά και με δηλώσεις. Με απλά λόγια ξέρουν να διώχνουν την ευθύνη από πάνω τους.

2. Κατα 2ον το "σύστημα" έχει γενικότερα σοβαρά προβλήματα αυτο-εξυγίανσης.
Για παράδειγμα το Επαρχείο ελέγχεται από πολλούς. Ένας βασικός ελεγκτής του Επαρχείου είναι η Νομαρχία.
Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Όταν όμως διαπιστώνεις ότι ο Αντινομάρχης κ. Λάζαρος Θεόφιλος είναι γαμπρός του κ. Αντώνη Χωριανόπουλου νυν πρόεδρου της ΟΝΑΣ αρχίζουν και μπλέκονται τα πράγματα. Γιατί;;
Ας υποθέσουμε
ότι ο κ. Αντ. Χωριανόπουλος ως παλιός εκπρόσωπος του Συλλόγου (ή ως νυν συμβουλάτορας όπως λένε τώρα) ζητήσει από το Επαρχείο κάτι που ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τυπικά είναι παράνομο:

Α. Καταρχάς ο Έπαρχος (ειδικά αν ανήκει στην ίδια παράταξη) θα θέλει να το κάνει γιατί γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος κύριος χαίρει σεβασμού και εκτίμισης πολλών ντόπιων ψηφοφόρων και μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την επόμενη εκλογή του Επάρχου.

Β. Το πρόβλημα είναι ότι για να γίνει το συγκεκριμένο παράνομο που ζήτησαν οι ψηφοφόροι (οι οποίοι μπορεί να είναι και οι μόνοι που πράγματι είναι άσχετοι με τους νόμους) μέσω του κ. προέδρου της ΟΝΑΣ (ο οποίος έχει άτυπες επαφές με τον "κ.Έπαρχο" σε συνέδρια και άλλα τσιμπούσια) Θα χρειαστεί και η έγκριση της Νομαρχίας !!!

Γ. Το πρόβλημα "Β", λύνεται όμως πολύ εύκολα γιατί στην προκειμένη περίπτωση στη Νομαρχία η οποία θα ελέγξει το Επαρχείο που σκοπεύει (και γνωρίζει) να κάνει την παρανομία, είναι Αντινομάρχης ο γαμπρός αυτού που στην ουσία ζήτησε την παρανομία!!!
Επιπλέον αν ποτέ θελήσει η Νομαρχία να μεταφέρει ένα πρόβλημα στη Νάξο (π.χ."Ανεμογεννήτριες"), γνωρίζει ότι το Επαρχείο θα κάνει τα στραβά μάτια και θα τη βοηθήσει ώστε η Νομαρχία να μεταφέρει το πρόβλημα αυτό από τη Σέριφο στη Νάξο, χωρις να αντιδράσει ο κόσμος. Γνωρίζει η Νομαρχία δηλαδή ότι αν κάνει τα στραβά μάτια ΤΩΡΑ στην παρανομία που θέλει να κάνει το Επαρχείο, αργότερα το Επαρχείο θα κάνει το ίδιο και για αυτήν αν η ίδια παραβιάσει αρμοδιότητες που το αφορούν...
Επιπρόσθετα είναι πάντα και το θέμα των ψήφων, όπου ένας καλός λόγος του Επάρχου και του "Προέδρου της ΟΝΑΣ" στη Νάξο για τον "Νομάρχη", ή τον "Αντινομάρχη"...μετράει στο αποτέλεσμα των Εκλογών.

Θα μου πείτε: "Καλά, εντάξει για τα 2 τελευταία, αλλά για το πρώτο λες υπερβολές...Δεν είναι μόνο ο γαμπρός του κ. Χωριανόπουλου που θα εγκρίνει παράνομα μία τέτοια παρανομία. Συνήθως γίνεται συμβούλιο και αποφασίζει μία επιτροπή.

Θα σας απαντήσω ότι πράγματι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα λέτε. Ξεχνάτε όμως 2 λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά (ή μάλλον τη διαφθορά):

Η πρώτη είναι ότι μπορεί ο κ. Θεόφιλος να μην αποφασίζει μόνος του, όμως για το παράδειγμά μας ας πούμε (τη συγκεκριμένη παρανομία που υποθέσαμε ότι θέλουν οι ψηφοφόροι να γίνει) ο κ. Έπαρχος και ο κ.Πρόεδρος της ΟΝΑΣ, έχουν έναν "δικό τους άνθρωπο" μέσα στη Νομαρχία που παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση, επηρεάζει ή "υποχρεώνει" δικούς του υπαλλήλους ή συναδέλφους να την προχωρήσουν γιατί τον ενδιαφέρει "προσωπικά" και "αναφέρει" αν χρειαστεί την εξέλιξη της υπόθεσης συμβουλεύοντας πολλές φορές το Επαρχείο πώς πρέπει να "παρουσιάσει" στη Νομαρχία την παρανομία, ώστε και η Νομαρχία να μπορεί να τη "δεχθεί" ως νόμιμη, χωρις να εκτεθεί με τη σειρά της στην Περιφέρεια ή το Υπουργείο.

Δεύτερη και εξίσου βασική λεπτομέρεια είναι ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορεί ο κ.Αντινομάρχης να ήταν γαμπρός του προέδρου της ΟΝΑΣ και εκπροσώπου του "λαού του Απόλλωνα". Και οι υπόλοιποι όμως υπάλληλοι της Νομαρχίας, είναι γαμπροί, φίλοι, συγγενείς ή απλώς γνωστοί με αντίστοιχους τέτοιους "εκπροσώπους" σε άλλα χωριά ή σε άλλα νησιά. Αν λοιπόν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής δεν κάνουν τα στραβά ματια, και δεν εγκρίνουν αυτό που θέλει ο κ.Αντινομάρχης για την παρανομία του Επαρχείου τώρα, τότε αργότερα για εκδίκηση και μόνο ο κ.Αντινομάρχης δε θα κάνει τα στραβά μάτια και δε θα εγκρίνει κάτι παράνομο που θα θέλουν ΑΥΤΟΙ επειδή τους το ζήτησε ένας δικός τους φίλος/συγγενής από τη Μήλο για παράδειγμα...

Κάπως έτσι κλείνει το "κύκλωμα" και τα κάνουν πλακάκια όλοι τους και γίνεται η παρανομία με νομιμοφανή τρόπο και με τις σφραγίδες του κράτους.

"Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό", που λέει και η παροιμία.

Δυστυχώς αν και φαινομενικά το σύστημα έχει σχεδιαστεί σωστά ώστε η μία υπηρεσία να ελέγχει την άλλη οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των υπηρεσιών και η αλαζονεία του ότι "αφού όλοι τους ελέγχουν όλους, κανείς δεν ελέγχει κανένα" σε συνδυασμό με την έλλειψη συνείδησης, παιδείας και χρημάτων οδηγούν στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ του συστήματος.

3.
Πέρα από τα παραπάνω όλοι αυτοί οι λαοπλάνοι, επιτήδειοι πολιτικάντηδες, κρατικοδίαιτοι της εξουσίας γνωρίζουν πολύ καλά να φέρνουν τον κόσμο προ τετελεσμένων γεγονότων, ώστε να μην ξέρει ο κόσμος πώς να αντιδράσει νομικά ή ακόμα και αν το ξέρει να "κωλώσει" είτε για χρηματικούς, είτε για κοινωνικούς λόγους να αντιδράσει.

Πιστεύω λοιπόν, φίλε ανώνυμε ότι έχεις υποτιμήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τη "Διοίκηση" (ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), αφού για να μπορεί να τα κάνει όλα τα παραπάνω και να μην έχει μπει ακόμα κανείς τους στη φυλακή, όχι απλώς γνωρίζουν πολύ καλά τους νόμους αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ αφού από τους ίδιους εξαρτάται η εφαρμογή των νόμων...
Έτσι φθάσαμε στα ρουσφέτια, στη διαφθορά, στη διαπλοκή και στην αλαζονεία μερικών ανθρώπων (όπως ο Δήμαρχος Νάξου) που τολμά και λέει για τους 33 της Χώρας να μεταδημοτεύσουν....Αίσχος

Οι 86 λοιπόν δεν εκμεταλλεύτηκαν την ασχετοσύνη τους. Οι "κύριοι" δεν είναι άσχετοι. Είναι άνθρωποι της πολιτικής πιάτσας και εξαιρετικά έμπειροι. Οι 86 αν θεωρήσουμε ότι εκμεταλλεύτηκαν κάτι είναι την αλαζονεία της εξουσίας τους και τίποτα παραπάνω.

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΠΕΡΙΚΛΗ νομίζω ότι με δικαιώνεις λέγοντας "...Έτσι φθάσαμε στα ρουσφέτια, στη διαφθορά, στη διαπλοκή και στην αλαζονεία μερικών ανθρώπων...".Εξουσία με αυτά τα στοιχεία έιναι απόλυτα ευάλωτη. Και αυτό εκμεταλλευτήκατε και μαγκιά σας αν σας έκρυβαν πράγματα. Εν τω μεταξύ περιήλθα το site για λίγο, πολύ ενδιαφέρον και πολύ δουλειά βρε παιδί μου, και κατάλαβα πολύ καλά αυτό που λες για αλαζονεία της εξουσίας. Σε ότι αφορά αυτά που γράφει ο 1/86 δεν είχα ιδέα και απορώ πως συνέβησαν τα έκτροπα που περιγράφει.

Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλά φίλε νεοσμυρνιώτη, ας μην υπήρχε το ΣτΕ και θα σου έλεγα εγώ πόσο ευάλωτη θα ήταν. Τέτοια λαμόγια είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσανε να "πιάσουν" και το ΣτΕ και απλώς (ευτυχώς μάλλον) δεν ήταν δυνατόν.Αν δηλαδή και το ΣτΕ ήταν τόσο διεφθαρμένο οι 86 θα έκαναν μια τρύπα στο νερό...
Φίλε Περικλή σωστά τα λες για το "πάρε - δώσε" των διαφόρων καρεκλοκένταυρων. Ξέχασες όμως να πεις για το λιμάνι. Το "Αλιευτικό Καταφύγιο", το ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν αρκούσε απλώς η Νομαρχία. Χρειάζονταν και πιο μεγάλα "κονέ" για να εγκριθεί μια τέτοια πατάτα που μόλις πήγε στο ΣτΕ ακυρώθηκε...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΛΑ ΔΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Έμαθα ότι για να εγκριθεί ένα τέτοιο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση , στην ουσία αρκεί να εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών βεβαιώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "όλα είναι εντάξει και άρα ας τους δώσουμε τη χρηματοδότηση από το Κ.Π.Σ."

Από αυτό κατάλαβα 2 πράγματα: Το πρώτο είναι ότι το Υ.Οικονομικών έχει γίνει ο νταβατζής της Ε.Ε. στην Ελλάδα (άσχετο αλλά ενδιαφέρον).
Το 2ο που κατάλαβα είναι ότι όταν λέμε ότι ένα έργο το ενέκρινε η Ε.Ε. στην ουσία το έχει εγκρίνει το Υπουργείο μας. Στην ουσία δηλαδή το εγκρίνουν Έλληνες και όχι ξένοι...!!!!

Μπήκα λοιπόν στο Υπουργείο οικονομικών και μετά από λίγο ψάξιμο στο οργανόγραμμα δεν πίστευα στα μάτια μου. Προϊστάμενος της "Αρχής πληρωμής του Κ.Π.Σ. των Κοινωτικών Πρωτοβουλιών και του ταμείου συνοχής" είναι ένας κύριος Δημήτριος Σουσούνης!!!Μπορεί βέβαια να είναι και συνωνυμία με το Δημήτρη Σουσούνη που ευχαριστεί ο κ. Α.Χ. στην εφημερίδα του, αλλά μιλάμε για συμπτωσάααααρρρρραααα. Δεν το θυμάστε το άρθρο;; Το είχε ανεβάσει ο Ducamel για άλλο λόγο παλιότερα(21 Ιούνιος 2008 5:09 μμ). Τώρα που είδα και εγώ πώς μπορούμε να βάζουμε παραπομπές μέσα στα posts μας, δε χρειάζεται να ανατρέξετε σε παλιά σχόλια.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ Αν προσέξετε στην αριστερή στήλη του άρθρου στην 4η γραμμή πάνω από την κίτρινη υπογράμμιση φιγουράρει το όνομα του "συμπατριώτη μας" κιόλας Δημήτρη Σουσούνη!! Τι μορφή είναι αυτός ο τύπος;; Εκεί μένει;; Ξέρει κανένας λεπτομέρειες γιατί υποψιάζομαι ότι και εδώ έχει κάποιο λάκκο η φάβα.

Α! και για όσους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Δημήτρης Σουσούνης στο Υπουργείο Οικονομικών, στη θέση που είπα, ας μπει ΕΔΩ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ και να πατήσει διαδοχικά το κουτί στην 3η γραμμή και 2η στήλη ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ. Αυτό που λέει "ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ". Στη συνέχεια θα αλλάξει η εικόνα και θα εμφανιστούν 3 ρόζ κουτάκια. Αν πατήσετε αριστερό κλικ στο στρογγυλό "i" του δεξιότερου κουτιού θα σας εμφανιστεί το όνομα και η ιδιότητά του κ.Σουσούνη, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί του.

Για όσους δεν έχουν flash player ή δεν κατάλαβαν τι πρεπει να κάνουν ας αρκεστούν σε αυτό το οργανόγραμμα. Είναι το ίδιο με το προηγούμενο σε πιο απλή μορφή. Το όνομα του κ. Σουσούνη και πάλι φαίνεται στην 1η πράσινη στήλη που συναντάμε από αριστερά. Δυστυχώς εδώ δε φαίνεται ότι η "Ειδική αυτή υπηρεσία" όπως τη λέει ασχολείται με το να εγκρίνει τη χρηματοδότηση δημοσίων έργων για λογαρισμό της Ε.Ε. Ευτυχώς όμως φαίνεται στο προηγούμενο οργανόγραμμα που είναι πιο πλήρες και αφορά όλο το Υπουργείο.


Αυτά. Δεν ξαναγράφω τόσο μεγάλο κείμενο. Ρε Περικλή απορώ πως αντέχεις.

Τσίτσος...το λιμάνι φεύγει...

Ανώνυμος είπε...

Περικλή,
Μόνο τα σχόλια να κοιτάξει κανείς φτάνει για να δει ποιος δε μπορεί να συζητήσει και ποιος ρίχνει λάδι στη φωτιά...Η αντίθετη άποψη είναι πάντα ευπρόσδεκτη και θεμιτή και είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.Με ποιό δικαίωμα χαρακτηρίζεται τους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι είναι εκλεγμένοι και κάνουν ότι μπορούν για τον τόπο τους? Τους ξέρεις..?Προφανώς επειδή έχεις κι εσύ κόντρα με τον κ. Χωριανόπουλο...Σκέψου μόνο ότι τον κόπο που κάνατε για να βρείτε όλα αυτά θα μπορούσατε να τα είχατε κάνει για να γίνει καλύτερο το έργο και όχι να χαθεί..Αλλά το γινάτι βγάζει μάτι...Θες να μου πεις δηλαδή ότι ο μηχανικός που μάζευε υπογραφές μέχρι και από...τους τουρίστες ήταν σωστός...??
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Ναι! ο Νταμπάκης τοτς εξελεξε, δηλ. τους ...διόρισε στο Δ.Σ. του ...παραμάγαζού του.
ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Α, ναι?? Αφού ξέρεις τόσα πολλά εσύ και οι φίλοι σου γιατί δε βγαίνετε να τους καταγγείλετε επώνυμα??Μόνο με το ψευδώνυμο είσαι μάγκας και παντογνώστης??
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Για το ΄΄Περικλής΄΄ στο σχόλιο 30 Ιούλιος 2008 5:25μμ.
Φίλε τα λές πολύ πολύπλοκα. Τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά. Η διαφθορά και η βρωμιά είναι πολύ μεγάλη. Και οι περισσότεροι που γράφουν στο blog είναι κάτοικοι Αθήνας και νομίζουν οτι εδώ(γενικά στην επαρχία) κατοικούν άγγελοι.
Οι λίγοι υπάλληλοι που έχουν αρχ... και τολμούν να πουν όχι σε απαίτηση του Δημάρχου ή του Επάρχου ή του Νομάρχη(και γενικά να έρθουν σε σύγκρουση με το καταστημένο) ξέρουν και είναι αποφασισμένοι ότι θα μπούν στη μαύρη λίστα. Και οι υπάλληλοι αυτοί ξέρουν οτι το όχι θα το βρούν μπροστά τους. Και η εξουσία εξόφθαλμα και παραδειγματικά (για τον αναγκαίο εκφοβισμό των υπολοίπων) είναι εκδικητική.
Ολες οι μελέτες(μέχρι κάποιο επίπεδο αμοιβής)δίνονται με ανάθεση. Και αν είναι πάνω από αυτό το επίπεδο, μειώνεται η αμοιβή με διάφορα τεχνάσματα για να μπορεί νόμιμα να γίνει απ΄ευθείας ανάθεση. Οσοι πάτε στον Απόλλωνα από το δρόμο των Εγγαρών, εκει που είναι ο σκουπιδότοπος της Χώρας, ακριβώς δίπλα υπάρχει ένα κτίριο. Αν δεν το ξέρεται αυτό το κτίριο είναι τα σφαγεία του Δήμου Νάξου. Ε λοιπόν ο μελετητής, με ανάθεση βέβαια, της ΜΠΕ (= Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) ανέφερε ότι ''..σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων από τό οικόπεδο (που θα κτιζόταν το σφαγείο) δεν υπάρχει εστία μόλυνσης.....(δηλαδή έκρυψε τον υπάρχοντα από τότε σκουπιδότοπο). Αυτό ειπώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν εγκρίθηκε η ΜΠΕ, και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εννοείται βέβαια ότι οταν έφτασε η ΜΠΕ στην αρμόδια Νομαρχιακή Υπηρεσία για έλεγχο και έγκριση, είχε προηγηθεί τηλέφωνο από το γραφείο του Νομάρχη στη Υπηρεσία αυτή, ..ο κ.Νομάρχης επιθυμεί να δείτε άμεσα την ΜΠΕ γιατί ο χρόνος πιέζει και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά....
Επίσης εννοείται ότι ο υπάλληλος το πολύ-πολύ να δεί άν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι μέσα στό φάκελο(γιατί συνήθως δεν είναι) και θα την προωθήσει αυθυμερόν. Γιατί αλλιώς.....
Με τον ίδιο τρόπο θα μαζευτούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται-θυμηθείτε τις βεβαιώσεις για τον αριθμό των επαγγελματικων αλιευτικών σκαφών στο Απόλλων(για το εν λόγω υπάλληλο το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει ασχοληθεί επανηλειμένα γιά άλλες δραστηριότητες του και παρακαλώ αν και Δημόσιος Υπάλληλος έχει άδεια να εκπονεί μελέτες σε ιδιώτες έναντι αμοιβής και φυσικά τις εγκρίνει ο ίδιος και φυσικά αλοίμονο σε οποιον δεν πάει σε αυτόν. Ο ίδιος είναι προϊστάμενος της γυναίκας του και από μυστικοσύμβουλος(=ρουφιάνος για μένα) του αλήστου μνήμης διορισμένου από τη Ν.Δ. Επάρχου Γεωργόπουλου,νυν Δημάρχου Νέου Ηρακλείου Αττικής-να τον χαίρονται οι Νεοηρακλειώτες- βρέθηκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στον επαγγελματικό του χώρο. Τέτοιους υπαλλήλους θέλουν και έχουν κατορθώσει να έχουν αρκετούς σε θέσεις κλειδιά. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα.
Ισως σε άλλο κείμενο αναφερθώ σε άλλες περιπτώσεις.
Γιαυτό λέω ΄΄Περικλή΄΄ οτι τα λές πολύ πολύπλοκα, ενώ είναι τόσο απλά. Διαχρονικά και διακομματικά.

Ανώνυμος είπε...

Σκοπελίτη αν καταλαβαίνω καλά, με το σχόλιό σου στις 30 Ιούλιος 2008 7:08 μμ παραδέχεσαι ότι τα πράγματα με το λιμάνι και τους πολιτικάντηδες έγιναν περίπου όπως λέω, έτσι δεν είναι.

Προσωπικά δεν έχω καμία κόντρα με το Σύλλογο. Αν δεις μάλιστα εγώ ήμουν ο μόνος που σε σχόλιό μου στην ενότητα του Συλλόγου στις 15 Ιούνιος 2008 4:26 μμ είχα πει ανοιχτά ότι είμαι κατά ενός νέου Συλλόγου και μερικοί από τους λόγους που το ισχυρίζομαι αυτό είναι και αυτοί που λες εσύ κατά καιρούς.Δε θα ανοίξω όμως εδώ συζήτηση για το Σύλλογο πάλι.

Όσο για το λιμάνι έχεις δίκιο όταν λες ότι "αν το κόπο που κάναμε για να το σταματήσουμε τον κάναμε για να φτιαχτεί κάτι, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερο το έργο".

Σωστά τα λες λοιπόν, αλλά ξεχνάς μερικά βασικά πράγματα:

1. Μέχρι να δω τα χάλια του Βιολογικού και του λιμανιού και να καταλάβω ότι ο Απόλλωνας έφτασε στο χείλος του γκρεμού εμπιστευόμουν τον Σύλλογο όπως τον εμπιστεύεσαι και εσύ. Δυστυχώς όμως με κάτι τέτοια όπως με την απόκρυψη του προβλήματος του Βιολογικού, κατάλαβα ότι με πρόδωσε ο Σύλλογος που στήριζα τόσα χρόνια. Εσύ (δυστυχώς κατά τη γνώμη μου) δεν το έχεις νιώσει αυτό και για αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμα.

2. Όταν κατάλαβε ο σύλλογος πως μερικοί άλλοι δεν τον εμπιστευόμασταν πλέον τόσο τυφλά όσο εκείνος ήθελε, μας απέκλεισε. Μην τα ξαναλέμε και μάλιστα στην ενότητα του λιμανιού. Για να μείνω στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα θα πω μόνο ότι λίγο πιο πάνω στο post του Τσίτσου φαίνεται η φωτογραφία με την ενημέρωση που έγινε για το λιμάνι στα γραφεία του Συλλόγου.

Βλέπεις πόσα άτομα είναι;;; 8 άτομα χωρίς τον κ.Α.Χωριανόπουλο και χωρίς τον κ.Έπαρχο ο οποίος εξηγεί το σχέδιο με τις γνώσεις που έχει ως υπάλληλος του ΟΤΕ (άσχετο αλλά με τρελλαίνει).

ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, στην οποία πράγματι θα μπορούσα (αν με αφήνανε για να λέμε και την αλήθεια) να πω τις αντιρρήσεις μου, ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.

Μπορείς να το καταλάβεις αυτό;; Και μη μου πεις ότι είχε βγει καμία ανακοίνωση πουθενά γιατί πρώτον σε προκαλώ να την ανεβάσεις στο blog και δεύτερον και κυριότερο ακόμα και αν υπήρχε σε καμία γωνίτσα στην εφημερίδα του Συλλόγου (που δε μου τη στέλνει) αν είχε γίνει σωστά ανακοίνωση δε θα είχαν μαζευτεί MONO 8 ATOMA στην ενημέρωση για ένα τέτοιο θέμα. Έτσι δεν είναι;;
Εδώ ισχυρίζονται μερικοί ότι μαζέψανε 600 υπογραφές υπερ του λιμανιού. Άντε να δεχθώ ότι από τους 600 οι 200 ήταν τότε στην Αθήνα. Μη μου πεις ότι από τα 200 μέλη που ενημερώθηκαν ότι θα γίνει αυτή η "φοβερή ενημέρωση" εκείνη την ημέρα μπόρεσαν να πάνε μόνο οι 8 γιατί οι υπόλοιποι 192 είχαν δουλειές, γάμους και βαφτίσια........Αυτός είναι ο Σύλλογος "ΌΛΩΝ" που λέει ο κ. Interpol. Ο Σύλλογος των 8...

KAI NA ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

3. Και για να στο πω και αλλιώς: Βλέπω και τώρα με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεις και εσύ και άλλοι το ενδιαφέρον μου. Έκανα 3 απλές "προτάσεις" στις 25 Ιούλιος 2008 9:27 μμ σχετικά με τις βασικές προταιρεότητες που πρέπει να καλύπτει ένα μελλοντικό λιμενικό έργο.

Τις έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσω να γίνει κάτι καλύτερο από εδώ και στο εξής γιατί όσο και να τσακωνόμαστε για το παρελθόν δε θα αλλάξει κάτι ως προς το συγκεκριμένο έργο.

ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;;;;
ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ ή Ο ΑΝΤΙ-86
(που μάλλον ακόμα κάνει γαργάρες) ή
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ;;;;


ΜΕ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;;;

Για να τελειώνουμε λοιπόν, με τα λάδια και τη φωτιά και με το Σύλλογο και να ασχοληθούμε με τον Απόλλωνα:

Α. ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.Ας κάνει ό,τι θέλει. Αν όμως συμμετέχει σε καταστροφές εις βάρος του Απόλλωνα και το δω, δε θα μου απαγορεύσει κανένας να το λέω, ισχυριζόμενοι ότι πίσω από τα λεγόμενά μου "κρύβονται συμφέροντα" και άλλα τέτοια σενάρια.

Β. Και τι συμφέροντα δηλαδή;; Τι νομίζεις ότι είναι ο Σύλλογος;; Μήπως είναι καμία κερδοφόρα επιχείρηση που θέλουν να την "κλείσουν" κάποιοι για να ανοίξουν δική τους;;; Επειδή έχω καταλάβει και το άλλο, μήπως θες να μας πεις πως τώρα που ο πρώην βουλευτής έχασε το βουλευτιλίκι δεν μπορεί άλλο στην "αφάνεια" και ψάχνει να βρει τρόπο να ανοίξει σύλλογο;; Πες το μου και αυτό....
Ξεκολλάτε το μυαλό σας μερικοί.

ΌΛΟΙ από τους 86 δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Αντίθετα έρχονταν να κάνουν διακοπές στον Απόλλωνα και να χαλαρώσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ μέχρι τώρα δεν ασχολούνταν με τα κοινά, με την τοπική πολιτική ή ακόμα και με τα προβλήματα του τόπου.

Αυτό δε σημαίνει πως είναι ή πως ήταν αναίσθητοι. Αυτό σημαίνει πως απλά δεν ήταν ούτε δουλειά τους, ούτε υποχρέωσή τους. Αυτό ήταν υποχρώση των ντόπιων Απολλωνιατών αλλά δυστυχώς αυτοί την υποχρέωσή τους την ανέθεσαν να την αναλάβει ο Σύλλογος με έδρα στην Αθήνα...
Ε, συγγνώμη αλλά δε φταίω εγώ για το ότι οι Απολλωνιάτες δεν ξέρουν να διεκδικούν από το κράτος.

Για να καταλάβεις τι θέλω να πω θα στο πω ανάποδα: Αν είχε σπίτι κανένας απολλωνιάτης στο Γαλάτσι και ερχόταν για 10-20 ημέρες το χρόνο (λέμε τώρα) θα καθόταν να ασχοληθεί με το γιατί το Γαλάτσι δεν έχει πεζοδρόμια ή parking;;;
Όχι βέβαια.

Το ίδιο γινόταν και με τους 86.
Αν όμως μάθαινε ότι ακριβώς απέναντι από το σπίτι του στο γαλάτσι θα άνοιγε χωματερή, τότε θα έτρεχε να τη σταματήσει και ας ερχόταν μόνο 20 ημέρες το χρόνο.
Το ίδιο έγινε και με το λιμάνι και τους 86.

Σκοπελίτη ελπίζω να σε κάλυψα σε κάποιο βαθμό. Κι αν δε σε κάλυψα δεν πειράζει. Ούτε εσύ με έχεις καλύψει άλλες φορές.

Θα σε παρακαλούσα αν το θέλεις να ασχοληθούμε περισσότερο με το τι λιμενικό έργο πρέπει να γίνει και με το πως πρέπει να γίνει παρά με το τι έγινε. Σίγουρα θα επανερχόμαστε στο παρελθόν αλλά μη μένουμε εκεί.


Περικλής...

Ducamel01 είπε...

Παρακαλούμε πολύ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (και του κάθε συλλόγου) ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ (Interpol, TAYTA KAI ΜΕΝΩ) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ POST ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ.

Μήνα αρχισουμε πάλι...

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Περικλή,
έχω βαρεθεί να λέω ότι ο σύλλογος δεν κάνει λιμάνια και μελέτες και εσύ το χαβά σου...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σκοπελίτη πας καλά;;;

Εγώ ήμουν αυτός που είπα στις 30 Ιούλιος 2008 3:38 πμ ότι ο ΑΝΤΙ-86 είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο σύλλογος δεν έκανε ούτε σχέδια, ούτε μελέτη για το λιμάνι.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Σύλλογος δεν πίεζε και δε συμφωνούσε με το να γίνει ΑΥΤΟ το λιμάνι που σχεδίασαν οι μελετητές.
Πίεζε και παραπίεζε και έχει ευθύνες για αυτό. Μέχρι και παρέμβαση στο ΣτΕ έκανε υπερ του λιμανιού.

Δικαίωμά του ήταν αλλά μη μας βγεις και ότι ο Σύλλογος δε σχετίζεται και καθόλου με το λιμάνι. Όλοι οι ντόπιοι περίμεναν τον κ.Α.Χωριανόπουλο για να μάθουν τα νέα από το λιμάνι.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Ήμαρτον. Πού το βρήκες αυτό;;;

Κατά τα άλλα βέβαια εσύ το δικό σου χαβά...Ούτε που είπες τη γνώμη σου για τις 3 βασικές προτεραιότητες που προτείνω για το λιμάνι που θα πρέπει να γίνει...Και μετά γκρινιάζεις ότι δε γίνεται συζήτηση...και λες ότι φταίω και εγώ...Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείσαι να απαντήσεις....

"Περικλής..."

Ducamel01 είπε...

Αντι-86 αν έχεις την καλοσύνη ανέβασε το βίντεο του 2003 στο youtube για να μαθαίνει ο κόσμος τις ανάγκες του Απόλλωνα και το τι τραβάει μερικούς χειμώνες και γράψε μας εδώ τη διεύθυνση. Αν το κάνεις, θα μπορέσουμε να το προσθέσουμε στο blog γιατι δε νομίζω να το ξέρουν όλοι αυτό το βίντεο όπως ισχυρίζεσαι. Εγώ για παράδειγμα δεν το γνώριζα καν.

Α! και μη μου αρχίσει κανένας σας περι δυσφήμισης του τόπου πάλι... Αν το κάνετε σας παραπέμπω εκ των προτέρων στην απάντηση που έδωσα στον κ.Μαύρο για το ποτάμι στην Ενότητα του Ποταμού.

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΔΕ ΣΕ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ 2 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Περικλή ,
μη γρινιάζεις χωρίς λόγο...Απλά δεν είχα δει το σχόλιό σου και έψαξα τώρα και το βρήκα..Δεν παρακολουθώ όλα τα σχόλια, έχω κι άλλες δουλειές..Συμφωνώ με τις αρχές που έχεις θέσει , αν και με την τρίτη κρατάω κάποιες επιφυλάξεις...Τι εννοείς όταν λες κότερα και μεγάλα καϊκια...?
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,
Πολύ συζήτηση ρε παιδιά.Ούτε μηχανικοί είμαστε,ούτε τοπογράφοι,ούτε αρχαιολόγοι,ούτε σχετικοί με λιμενικά έργα γενικά.
Προσωπικά έχω δει απλά τα σχέδια και δεν μου φάνηκε όπως λέτε εσείς έκτρωμα ο λιμενοβραχιονας.Τόσο πλάτος,τόσο μήκος,τόσο από δω τόσο από κει..
Τη μελέτη την έκαναν κάποιοι επιστήμονες σχετικοί με το αντικείμενο.Εσείς τους βγάζετε άχρηστους.Γιατί οι δικοί σας επιστήμονες να έχουν δίκιο σε όσα λένε??
Υπάρχει αντίλογος με κάποιον που ξέρει εδώ μέσα?Εγώ δεν έχω λόγο να αμφισβητώ κανέναν επιστήμονα.Τους σέβομαι όλους.Εσείς όχι.
Και πάλι καλά που είπε κάποιος (και προς τιμήν του) ότι ο σύλλογος δεν κάνει σχέδια.Γιατί μέχρι και αυτό ακούσαμε.
Οπως και να χει, το έργο θα ακυρωθεί.Θα μπορούσε να είχε γίνει με βελτιώσεις που σας διαβεβαιώ τις συζητούσαν όλοι.Οπως το ύψος ας πούμε.Κανείς δεν ήθελε ενα τείχος εκεί πέρα.
Απλά θα μπορούσε ο ήδη υπάρχων μώλος να φτιαχτεί καλύτερα.Σας αρέσει όπως είναι τώρα?Ούτε ήθελε κανένας να δένουν πλοία ή ο σκοπελίτης.Αλλά με το να δέσει ένα κότερο δε νομίζω ότι θα ήταν καταστροφή για το περιβάλλον.
Διαλέξατε λάθος τρόπο να εκφράσετε την αντίθεσή σας.
Καταφέρατε να στρέψετε όλο το χωριό εναντίον σας.
Εσείς φταίτε για ότι συμβαίνει.Κανείς άλλος.

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον ΑΝΤΙ-86..Είστε υπερβολικοί..
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να κάνω μια επισκόπηση της κατάστασης μιας και φεύγω για Απόλλωνα. Δηλαδή τι μου έχει μείνει από την όλη κατάσταση.

1) Εντύπωση μου έχει κάνει η μεγάλη παρουσίαση όλων των στοιχείων και η συνεχή υπεράσπιση τους με εκτενής αναφορές, χρησιμοποιώντας πολλές φορές πράγματα που δεν πατάνε στην πραγματικότητα και πολλές φορές τα επισημαίνουμε.
2) Ακόμα η αντίληψη των 86 που θέλουν να διαχωριστούν από το Σύλλογο. Ο ... Σύλλογος... και ... εμείς... Πιστεύω ότι οι διάφοροι "οικολόγοι" που είναι με΄σα στους 86 δεν είναι τυχαίοι, ούτε πέρασαν μια βόλτα και είπαν να υπογράψουν αλλά οι επικεφαλής της όλης διαδικασίας με τους 86 είχαν ξανα συνεργαστεί με αυτούς σε πολιτικό επίπεδο αν γνωρίζω καλά, στο Γαλάτσι. Πιστεύω ότι έχουν την έμμονη ιδέα να έχουν μια παρουσία στην πολιτική σκηνή και αυτό δεν τους έχει βγει, και έχουν διαλέξει λάθος δρόμο για να το καταφέρουν. Αν δεν μπορείς να είσαι πολιτικός ... ΤΙ ΤΟ ΖΟΡΙΖΕΙΣ?
3) Μου έκανε εντύπωση η ανακοίνωση του ΚΚΕ που έβαζε κάποια ζητήματα που για μένα είναι σωστά, και το πιο σημαντικό είναι ότι έπαιρνε θέση πάνω στο ζήτημα. Αντίθετα άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν εκφράσει γνώμη (Συνασπισμός, δίπλα από την ανακοίνωση του ΚΚΕ) δεν έχουν επαφή με το ζήτημα και δεν παίρνουν θέση, ενώ άλλες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που εκφράζονται έμμεσα από το πολικό κλίμα που επικρατεί στο χωριό έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
4) Θέλω να πω ότι η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα και πολλές αποφάσεις του ΣτΕ με αρνητική εισήγηση έχουν δώσει το πράσινο φως για έργα. Για πρώτη φορά από αυτά που λέω θέλω να πω ότι κατέληξα στο τι θέλω να γίνει... Και αυτό είναι, να γίνει το αλιευτικό καταφύγιο όχι μόνο γιατί αυτά που λέγονται από τους 86 δεν με έχουν πείσει και για τους λόγους που πολλές φορές έχω πει γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, αλλά και να δω τι θα κάνουν οι 86 σε ενδεχόμενο που το ΣτΕ αφήσει την κατασκευή του.
5) Τέλος θέλω να σημειώσω ότι κάπου αναφέρθηκε ότι στην παρουσίαση στο Ηράκλειο ήταν μαζεμένη 200 άνθρωποι, που από αυτούς υπόγραψαν οι 86. Ανακρίβεια. Και αυτό γιατί πολλοί από τους 86 δεν έχουν σχέση με τον Απόλλωνα και δεν νομίζω να παρευρίσκονταν εκεί. Οπότε τότε έπεισαν κάτω από το 1/3 από αυτούς που ήταν εκεί… Αποτυχία δηλαδή… Και ότι δεν είχαν σχέση με τον Απόλλωνα δεν το βγάζω από το μυαλό μου, πέρσι νομίζω είχε κυκλοφορήσει το χαρτί με το ονόματα τους. Το ότι θα κυκλοφορούσε ΔΕΝ το ήξεραν πολύ από αυτούς που έχουν σπίτι εκεί και υπόγραψαν και μερικοί από αυτούς σπάστηκαν. Ένα ακόμα που θέλω να σημειώσω είναι τα γεγονότα που είχαν συμβεί τότε στον Απόλλωνα με τις βρισιές. Από ότι είχα μάθει είχε γίνει έξω από το μινιμαρκετ στην παραλία όπου συνομίλησαν άσχημα ΚΑΙ με έναν μόνιμο κάτοικο. Αυτό μπορεί να το ξαναδούμε, και αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι για πολλούς εκεί ήταν ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ να φτιαχτεί ένα λιμάνι στο χωριό. Και γι’ αυτό, αυτό που λέγεται ότι στρέφουν το χωριό εναντίον τους έχει μια βάση.

Θα τα πούμε στο χωριό! :P
Interpol

DeNtziTheMee είπε...

Αντι86 είσαι προβοκάτορας και λασπολόγος,μόνο αυτό μπορώ να συμπεράνω απο τα λεγόμενα σου "...Θα μπορούσε να είχε γίνει με βελτιώσεις που σας διαβεβαιώ τις συζητούσαν όλοι..." (απόσπασμα απο την ανάρτηση σου). Ποίοι όλοι τις συζητούσατε και σε ποιά περίοδο του χρόνου? Αφού δεν είχατε ιδέα για την μελέτη. Όπως απεδείχθει και πιο πάνω "Τα Νεα του Απόλλωνα" είχαν δημοσιεύσει ΨΕΥΔΗ στοιχεία για το μήκος και το ύψος. Άρα καταλήγουμε στα εξής δυο ενδεχόμενα: αφού συζητούσες για το σωστό ύψος γνώριζες οτι τα γραφόμενα της εφημερίδας ήταν ψευδή και δεν έπραξες τπτ, δεν ενημέρωσες κανένα για τα σωστά στοιχεία (άρα ποιοί συζητούσατε;;;) ή το δεύτερο ενδεχόμενο είναι οτι δεν γνώριζες τπτ και τώρα πας να βγείς απο πάνω και λες ανακρίβειες, όποιο απο τα δύο ενδεχόμενα να ισχύει δείχνει οτι τα λες σκόπιμα αυτά και για να προκαλέσεις. Τους λαϊκισμούς κράτα τους για τα καφενεία στον Απόλλωνα και οχι για μας.

DeNtziTheMee είπε...

Φίλε Interpol είσαι πιο γραφικός και απο την Καλντέρα.Καταρχας την επισκόπηση σου κράτα την για περιοδικό με videogames και στο τελος κότσαρε και την βαθμολογία σου.Επίσης στην ενημέρωση δεν ήταν 200 άτομα διότι δεν έγινε σε συναυλιακό χώρο αλλά σε κτίριο(εσυ και ο αντι86 πρέπει να έχετε αποφοιτήσει απο την ίδια σχολή παραπληροφόρησης) δεν θα επεκταθώ στο σχόλιο για το πόσοι ήταν απο τον Απόλλωνα νομίζω σε έχω καλύψει με άλλο post μου( Ανάρτηση στις...ψάξε βρες την δεν είμαι ducamel01 εγω να στα δίνω στο πιάτο). Το "...ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ..." με αφήνει αδιάφορο.Πολλοί άνθρωποι έχουν και ζούν με ένα όνειρο πχ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (...I have a dream...), Αδόλφος Χίτλερ ("...άρεια φυλή..."),όπως βλέπεις τα όνειρα ποικίλουν, το δικό τους που ανήκει;

Ανώνυμος είπε...

Interpol
με τις απόψεις που εκφράζεις δείχνεις άσχετος με την πολιτική.
Οι περισσότεροι απ' τους 86 υπέγραψαν μεν την προσφυγή, αλλά γενικά δεν ανακατεύονται, ούτε κάνουν αντιπαράθεση με κανένα. Οι 86 δεν είναι καν ομάδα, έκαναν αυτή την προσφυγή και τίποτε άλλο, ούτε μια συγκέντρωση δεν έκαναν στην 2χρονη πορεία αυτής της προσπάθειας.
ως προς τις πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων από τους 86, ε αυτό είναι για πολύ γέλιο. Ξέρεις πολλούς πολιτικούς να συγκρούονται με συμφέροντα, κατεστημένα κ.λπ.; Ποιος λοιπόν με πολιτικές φιλοδοξίες θα έμπαινε σ' αυτή τη φάμπρικα των προπηλακισμών, των ύβρεων, της συκοφαντίας;
Λάθος πόρτα χτύπησες interpol, μάλλον κατά Νταμπάκη μεριά πήγαινε. Εκεί θα βρεις όλα όσα ψάχνεις. Θα βρείς μπόλικη πολιτική με άφθονο ...λιβάνι, θα βρεις πολλά...μικρόφωνα, πολλά λιβανιστήρια, θα αποκτήσεις φανατικούς οπαδούς, θα γνωρίσεις πολιτικούς παράγοντες, προσωπικότητες όπως τον Τσουκάτο, τον Στρούβαλη, τον Λάζαρο, τον Κόκοτα, τον Β. Κορρέ, τον Β. Φραγκουλόπουλο, τον Π. Λιανή και γενικά θα απολαύσεις το κλίμα της ίντριγκας, του παρασκηνίου, του μαγειρέματος των γεγονότων και πολλά άλλα από τα ...φρούτα της πολιτικής ζωής. Πριν χτυπήσεις την πόρτα του Νταμπάκη φώναξε δυνατά: "Οι Γετρμανοί ξανάρχονται" και έτσι θα καταλάβουν ότι είσαι δικός τους.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε αντί-86 πώς κατέληξες σε αυτές τις σκέψεις που γράφεις στις 31 Ιούλιος 2008 12:38 μμ;;;;

Μιλάμε ότι έχεις παρεξηγήσει σχεδόν τα πάντα! Και εξηγούμαι:

1. Είπες: Ούτε μηχανικοί είμαστε,ούτε τοπογράφοι,ούτε αρχαιολόγοι,ούτε σχετικοί με λιμενικά έργα γενικά.

Απάντηση: Το ξέρουμε ρε φίλε μου, αλλά δε σου ζητήσαμε να μας φτιάξεις ΕΣΥ το λιμάνι. Τότε πράγματι θα χρειαζόταν να είσαι κάτι από όλα αυτά που λες.

Αυτό που σου ζητήσαμε είναι να καταλάβεις το πολύ απλό, ότι με αυτό το ύψος εσύ δε θα μπορούσες να δεις καθόλου τον ορίζοντα, όπου κι αν καθόσουν στην παραλία και στη θάλασσα.

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ...


Για να στο πω και αλλιώς αν το έργο γινόταν, τότε είμαι σίγουρος πως εσύ (και αν όχι εσύ πολλοί άλλοι που τώρα ισχυρίζονται ότι δεν είναι "γνώστες") θα κάθονταν στην καφετέρια με τον φραπέ στο χέρι και θα αμπελοφιλοσοφούσαν περι τεχνικών ζητημάτων και μάλιστα με "άποψη" και "πυγμή":

---"Δε χρειαζόταν να το κάνει τόσο ψηλό αφου και..."

---"Εγώ είδα τότε που το θεμελιώνανε και έκαναν πολύ καλή δουλειά..."

και άλλα πολλά παρόμοια. Τότε θα ήσασταν όχι απλώς επιστήμονες, όχι απλώς γνώστες αλλά ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.

Επίσης τη μία μας το παίζεις σεμνός και ταπεινός και ότι δεν είσαι επιστήμονας και λίγο παρακάτω μας λες ότι "συζητούσαν όλοι τις αλλαγές για το έργο.

Ήσουν και εσύ ο σεμνός μη-επιστήμονας (που δε θες να παίρνεις θέση γιατί δεν ξέρεις) μέσα σε αυτους;;;;
Αν ναι τότε μάλλον έχει δίκιο ο Dentzithemee.

Αν όχι ποιοι ήταν ΟΟΟΟΛΛΛΛΟΟΟΟΙΙΙ οι άλλοι;; Έχει γεμίσει το χωριό με επιστήμονες και μάλιστα σχετικούς με το θέμα και δεν το ξέρω;;; Και που είναι όλοι αυτοί τώρα;;; Δεν μπαίνει ούτε ένας στο blog;;;

Επειδή φάσκεις και αντιφάσκεις και επειδή δε θέλω να πιστέψω ότι ισχύουν αυτά που λέει ο Dentzithemee το αφήνω εδώ, ελπίζοντας ότι θα καταλάβεις πως δε χρειάζεται να έχεις πάρει μάστερ για να ξέρεις ότι με αυτό το ύψος το έργο θα σου κρύβει τον ορίζοντα.

ΠΡΟΣΕΞΕ: ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

1 το κρατούμενο.

***************************************
Σταματώ. Το ξέρω ότι σταματάω απότομα αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι για να σου εξηγήσω τι έχεις παρεξηγήσει μπορεί να χρειάζεται να γράφω για τις επόμενες 3 ώρες. Μπορεί να σου πάρει μισή ώρα να τα διαβάσεις και το πιθανότερο (δυστυχώς) είναι να σε κουράσω και στο τέλος να μην τα διαβάσεις κι όλας.
Ειλικρινά με τα σημερινά posts και το δικό σου και του Interpol απογοητεύτηκα απίστευτα.
Κάθομαι και γράφω σαν ΜΑΛΑΚΑΣ για να σας πείσω για το αυτονόητο (θυμήσου για παράδειγμα την απόσταση μόλος - βενέτη 850μ) και για απάντηση -αμφισβήτηση μου γράφετε άσχετα και παράλογα πράγματα λες και διαβάζατε τα posts κάποιου άλλου.
Κάθομαι και προσπαθώ να εξηγήσω αυτά που πιστεύω και έχω καταλάβει για τη μελέτη όσο πιο απλά γίνεται (ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ) και έρχεται στο τέλος ο αστυνόμος μπέκας Interpol με απίστευτα σνομπ υφάκι να μας κάνει επισκόπηση και να μας πει ότι από πίσω κρύβονται πολιτικά συμφέροντα. Δηλαδή:

"Λέγε, λέγε Περικλή εσύ, αλλά εγώ ξέρω γιατί τα λες...γιατί θες να ανοίξεις δικό σου πολιτικό μαγαζί"

Interpol λυπάμαι αλλά για να μη σε βρίσω, είσαι το λιγότερο κομματόσκυλο γιατί μόνο τα κομματόσκυλα και όσοι έχουν διαφθαρεί μέσα σε αυτό το πολιτικό σύστημα προσπαθούν να τα βάλουν όλα στο ίδιο καζάνι και μάλιστα με σάλτσα πολιτικής ίντριγκας.

Προφανώς κάτι τέτοιο θα έκανες εσύ και νομίζεις ότι το κάνουν και οι άλλοι.

Δεν είναι έτσι όμως.

Όσο για το ΣτΕ να ξέρεις τα ακόλουθα:

1. Οι δικηγόροι του Επαρχείου, της Νομαρχίας κ.λ.π., μέχρι τώρα προσπάθησαν να την κερδίσουν λέγοντας ότι δεν προσφύγαμε εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας.

Είμαι σίγουρος πως αν χάναμε για αυτό το λόγο τη δίκη κάτι αδιάφοροι και χύμα εξυπνάκηδες του καφενείου σαν και εσένα θα λέγαν ότι άρα ήταν σωστή η μελέτη.

Τέλος πάντων επειδή έχω συγχυστεί αφόρητα με την πάρτη σου αυτή τη στιγμή σε ενημερώνω ότι αν χάσουν οι 86 τη δίκη θα είναι για κανέναν τέτοιο ηλίθιο λόγο, ή γιατί οι δικαστές πίστεψαν τις ψευδείς βεβαιώσεις του Επαρχείου που μιλάει για 47 ψαράδες στον Απόλλωνα. Τώρα που θα κατέβεις ρε μεγάλο τελώνειο μέτρησέ μου τους και πες μου και εμένα αν λείπει κανένας τους...

Κατά συνέπεια αν χάσουν οι 86 τη δίκη δε θα αλλάξω τίποτα από όσα πιστεύω και λέω. Θα αλλάξω γνώμη για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη και για το μπουρδελοκράτος μας.

Μετά όμως θα περιμένω να γίνει αυτό το ρημάδι που μερικοί έχετε λυσσάξει λες και ήταν ότι καλύτερο έχει σχεδιαστεί ποτέ στον πλανήτη και δεν παραδέχεστε το παραμικρό.

Και αν καταφέρουν και το κάνουν (και δεν καταλήξει σαν το γιοφύρι της Άρτας να γκρεμίζεται σε κάθε φουρτούνα που θα γίνεται πριν το τελειώσουν) θα περιμένω πάλι...

Δε νομίζω για πολύ... Ένα εξάμηνο;;; Ένα χρόνο το πολύ. Και μετά θα καμαρώνω εσένα και τους ομοίους σου που θα κράζετε το Σύλλογο, τον Έπαρχο, ή τον τότε δήμαρχο επειδή δε βρίσκει λεφτά για να βαθύνει το λιμάνι για να μπορείτε να βάζετε τις βάρκες σας.

Δυστυχώς μερικοί είστε τόσο ξεροκέφαλοι που μόνο αν γινόταν η καταστροφή θα την πιστεύατε.
Λυπάμαι για το μυαλά και το πείσμα που κουβαλάτε μερικοί.
Είστε τόσο αλλοπρόσαλλοι που τη μία μας ρωτάτε για εναλλακτικές λύσεις και όταν πάμε να προτείνουμε μας λετε "Τώρα το θυμηθήκατε;;; Άρα το κάνετε για να αναδειχτείτε πολιτικά."

Εντάξει λοιπόν κύριε Interpol. Αφού έτσι νομίζεις δεν ξαναμιλάω. Αλλά άμα μου τη βαρέσει και δω ότι πάλι πάει να γίνει μαλακία θα ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΠΑΛΙ.

Και έλα μετά ΕΣΥ να μου ΠΕΙΣ ότι ΕΓΩ είμαι αρνητικός και ότι δε θέλω να γίνει τίποτα στον τόπο...

Συγγνώμη ρε Αντι-86 ειλικρινά έχω ξενερώσει όσο σκέφτομαι το ενδεχόμενο να γράφω τόσο, να είμαι ειλικρινής και στο τέλος να μου λένε και ότι τα κάνω με σκοπιμότητα ιδιοτελή. Ειλικρινά δεν περίμενα τόση προκατάληψη από μερικούς.

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η προσομοίωση του λιμανιού αλλά πολύ ψόφια και χωρίς ενδιαφέρον...Ας πούμε , αν θέλετε να δείτε τη δική μου εκδοχή για το λιμάνι , παρακαλώ να μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα: www.imageshack.gr/files/ap6fcfjfnl9r5aesvo8r.jpg
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

DeNtziTheMee είπε...

Ωραίος ο Σκοπελίτης. Αλλά ρε φίλε δεν μου λές για ποιό λόγο στέκεσαι μόνο στην προσομοίωση; Όλα τα άλλα γιατί τα αγνοείς;Ο Ducamel01 σου έχει βάλει τα γυαλιά τόσες φορές που αν τις μετρήσω ανακαλύπτω οτι οι αριθμοί είναι άπειροι! Το λές έτσι για να γίνεται κουβέντα; Ρε φίλε το ΣτΕ δεν είδε την προσομοίωση, δεν το ενδιέφερε. Είδε 86 υπογραφές, είδε και εκατοντάδες στοιχεία και του λέμε:

86: "Να σας δείξουμε την προσομοίωση;"

ΣτΕ: "οχι ρε μάγκα, θα το ακύρωνα και για τα μισά απο αυτά που φέρατε" (επι λέξη τώρα αυτά).

86: "Ξέρετε κάτι άλλο; Απο τους 86 οι 79 δεν ξέρουν που είναι η Νάξος στο χάρτη πειράζει;"

ΣτΕ: "πόσοι είναι Έλληνες απο τους 86;".

86: "...41"

ΣτΕ: "χμμ..."

86: "..."

ΣτΕ: "Πόσοι έχουν σπίτι στον Απόλλωνα απο αυτούς;"

86: "...7"

ΣτΕ: "Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο πόσοι έχουν ονειρευτεί αυτό το έργο;"

86: "...να σας πω για τους εν ζωή; επειδή το ονειρεύονταν και οι πρόγονοι μας;Να μετρήσω και αυτούς;

ΣτΕ: " Όχι, μόνο τους εν ζωή."

86: "Χμμμ... 47 ψαράδες,και 238 μόνιμοι"

ΣτΕ: "Οκ,πες τους να συνεχίσουν να το ονειρεύονται...Η υπόθεση κλείνει"

(Ακριβές αντίγραφο απο τα πρακτικά της δίκης)

Ανώνυμος είπε...

Σκοπελίτη η λάσπη δεν κολλάει σε μέτωπα πεντακαθαρά.Γι αυτό και τολμούν να τα βάζουν με κάθε χοντρό και παράνομο συμφέρον, κατάλαβες προβοκάτορα;
87

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, ξέρεις η λεξούλα αυθαίρετο σε κάτι που δεν είναι επισύρει και διώξεις. Για αυτό το λόγο πρόσεξε να μην αποκαλύψεις ποιός είσαι. Βέβαια "όσα δε φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" και δεν γνωρίζεις πόσα μεροκάματα θα χρειαζόταν η αδελφή σου για να σηκώσει και μόνον τους τράφους του.
Και κάτι ακόμα.Αυτό το "ο καιρός γαρ εγγύς" μπορεί να εννοεί πολλά αλλά και λίγα.Πρόσεξε λοιπόν μην ανοίξει το βιβλίο. Αν ανοίξουμε το κεφάλαιο αυθαίρετα δεν θα έχουμε σταματημό. Πιάνει εσάς τις αυθεντίες τους μονίμους και καταλήγει στους μηχανικούς σας που έβγαζαν άδειες εντός του αιγιαλού τελείως παράνομα.Ξέρετε ότι κάποιοι μηχανικοί σας για όλα αυτά έχουν δικασθεί και τιμωρηθεί; Και το ένα παρασύρει το άλλο. Και έρχεται και η σμύρις αν το επιθυμήσει κάποιος. Που δεν είναι κακό πράγμα η σμύρις εκτός και αν υπάρχουν ψευδείς βεβαιώσεις ότι έχεις σπίτι στη Μέση (και όχι στην άκρη). Και κάποιοι είσαστε και σε ηλικία για σύνταξη.

Ducamel01 είπε...

Η αλήθεια είναι ότι εδώ πολλοί από εσάς που είστε "υπερ" αυτού του "Αλιευτικού Καταφυγίου" συζητάτε, σαν να μην έχει γίνει η δίκη. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!!

Πρέπει να καταλάβετε ότι η δίκη έγινε και πώς το πιθανότερο είναι από αυτά που ειπώθηκαν στη δίκη, να ακυρωθεί το έργο

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ και όχι γιατί δεν το θέλουν οι 86.

ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ή ΟΧΙ ΟΙ 86+++ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΙΣΩΣ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, αλλά δυστυχώς τότε κανείς μας δεν είχε σκεφτεί αυτόν τον τρόπο ενημέρωσης μέσω του blog...


ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ

Ο dentzithemee και εγώ πάντα κινούμασταν σε αυτή τη βάση (προφανώς με διαφορτικό τόνο και ύφος). Το ίδιο νομίζω έχουν κάνει και πολλοί άλλοι εδω μέσα, όπως ο Anaxios, o AirHunter7, ο barabas, ο Περικλής, ο Ταύτα και Μένω, ο e.coli, ο mwe, ο ζαλισμένος Απολλωνιάτης, ο Σταβέντο, ο Αλήθεια, ο eightyseven, ο yorgos, ο κοθροσ β' και άλλοι (Συγγνώμη δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΙ-86, ΤΟΝ INTERPOL και όσους άλλους είναι...

1. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
Από ό,τι βλέπω μερικοί έχουν χρόνο για να διακομωδούν την προσομοίωση κι ας λένε ότι έχουν δουλειές και δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν τα σχόλια (Σωστά κύριε Σκοπελίτη;;)


2. Ας ξοδέψουν λοιπόν και λίγο χρόνο για να διαβάσουν σιγά σιγά (με δόσεις που λέει και η διαφήμιση) την παρουσίαση της μελέτης, και ας μας γράφουν ένα - ένα τα σημεία στα οποία έχουν αντίρρηση καθώς και ποια είναι η αντίρρησή τους.

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ "ΜΑΛΛΟΝ" ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΙΣΧΥΕΙ....

ΈΣΤΩ ΚΑΤΙ...


Όσο αρνείστε μερικοί πεισματικά να δεχτείτε ότι έγιναν πολλά λάθη (ακόμα και τεχνικά) στη μελέτη απλώς επειδή την έκαναν επιστήμονες και εσείς χάνετε την ουσία και εκτίθεσετε ως προκατειλειμένοι...

Σε τελική ανάλυση αν όλα που έκαναν οι "επιστήμονες" ήταν σωστά, δε θα είχαμε το δυστύχημα της Ρικομέξ, ούτε του στεγάστρου της Σαντορίνης, ούτε άλλα δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες θανατηφόρα δυστυχήματα π.χ. από φράγματα ή γέφυρες που έσπασαν)...
Δεν είναι λοιπόν αυτό επιχείρημα...

Αποδεχτείτε ότι η μελέτη έχει σοβαρά και λάθη και αν διαβάσετε προσεκτικά την παρουσίαση θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά δεν οφείλονται σε "έλλειψη γνώσης" των μελετητών. Οφείλονται όμως στην ανοχή τους και στην "ηθική ελαστικότητα" με την οποία αντιμετώπισαν ενδεχόμενες πολιτικές πιέσεις και τα ελλειπή δεδομένα που είχαν σχετικά με την περιοχή.


-----------------------------------------------

Άλλο θέμα σχετικό:

Φίλος blogger (αν θέλει ας μας συστηθεί μόνος του) μου είχε στείλει (δυστυχώς εδώ και λίγο καιρό) ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ τις οποίες και έχω ανεβάσει στο Internet και στο blog.

Μπορείτε να τις δείτε στην πλαϊνή στήλη του blog (κάτω από αυτές του ΒΙΟΚΑ) καθώς και σε μεγάλου μεγέθους παρουσίαση, σε link που υπάρχει και στην πλαϊνή στήλη και κάτω κάτω στο blog με τίτλο "Η Άγρια ομορφιά του Απόλλωνα"

Νομίζω πως πέρα από την άγρια ομορφιά είναι φανερό ο κίνδυνος που διατρέχουν ορισμένα τουλάχιστον καταστήματα της παραλίας. Βέβαια θα πρέπει να θυμήσω ότι ΌΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ είχαν χτιστεί μέσα στον Αιγιαλό, πολύ πολύ παλιά (όταν δηλαδή λειτουργούσαν σαν αποθήκες γεωργικών προϊόντων και δεν υπήρχε ο νόμος περί "αιγιαλού και παραλίας" όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει ο "Περικλής" σε σχόλιό του στις 24 Ιούλιος 2008 11:18 μμ) και αυτό είναι η μία αιτία του κακού.

Η 2η αιτία είναι ο κακοσχεδιασμένος και καθόλου μελετημένος μόλος που υπάρχει από το '70 μέχρι σήμερα.

Οι φωτογραφίες αυτές για εμένα λοιπόν δείχνουν ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.


Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη μελέτη που δικάστηκε στο ΣτΕ. Τα ελλειπή δεδομένα και η βιασύνη είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά...

---------------------------------------------------

Τέλος Σκοπελίτη σου παραθέτω το ένα από τα 3 (και όχι 2 όπως θυμόμουν) χαρτιά της αρχαιολογικής υπηρεσίας που "εσύ" τα νομίζεις για "εγκρίσεις" του έργου.

1. Διάβασε την 1η σελίδα ΕΔΩ

2. Διάβασε ΕΔΩ τη 2η σελίδα για να δεις ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ και μάλιστα ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ "Κ.Α.Σ." (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) ώστε να πάρει έγκριση το έργο και όλα αυτά προέκυψαν από τους νόμους που αναφέρει μέσα το κείμενο.

Όπως καταλαβαίνεις τους "γείωσε" κανονικά η συγκεκριμένη υπηρεσία (κλασσικών και όχι ενάλιων αρχαιοτήτων)

Παρακαλώ πολύ κάποιον (π.χ. koros b') να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τόσες υπηρεσίες και ποια είναι "θεωρητικά" η διαδικασία έγκρισης και "τι εστί Κ.Α.Σ.", γιατί δυστυχώς δεν τα ξέρω τόοοοσο καλά αυτά.

κ.Σκοπελίτη στα βάζω ένα - ένα και για να τα "χορτάσεις" και για να βρεις χρόνο να τα διαβάσεις για να μη μας λες πάλι ότι δεν πρόλαβες επειδή είχες "δουλειές"...

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, Περικλή και λοιποί, ματαιοπονείτε. Κανένας απ' αυτούς που σας κάνουν τους έξυπνους (μπορέι να είναι και ένα πρόσωπο) δεν ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια. Προβοκάρουν, προκαλούν, πολιτικολογουν. Γι αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να ασχολείστε μαζί τους. Τώρα εξ άλλου λείπει ο Πρόεδρας και δεν έχουν κ'αποιο να τους δίνει γραμμή και είναι πελαγωμένοι. Παρατήστε τυος λοιπόν και μη σπαταλάτε χρόνο και διάθεση να τους ενημερώνετε.
Εξ άλλου θα τους ενημερώσει αναλυτικά και για όλα ο Πρόεδρας στην κεντρική ομιλία του στα "Απολλώνεια".
87

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκο 87 άσε τις μαγκιές που θα μας πεις οτι μας λέει ο Προεδρας τι θα κάνουμε...κομπλεξάρα..
κάτσε στο σπιτάκι σου και κάνε γαργάρα και μη μιλάς..
γιατί παραλία δε σε παίρνει να κατέβεις με τις αηδίες που λες!! άντε από κει..προστάτη του Απόλλωνα!!
Ο ΠΡΌΕΔΡΑΣ ΣΑΣ ΈΧΕΙ ΓΡΑΜΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΑΖΊ ΣΑΣ..
ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ..

ΑΝΤΙ-86

DeNtziTheMee είπε...

Το πρόβλημα όμως οτι και μεις το έχουμε γραμμένο τον Πρόεδρο (γραμμένο στο blog) και αυτό ενοχλεί ακόμα περισσότερους/περισσότερο. Φίλε Αντι86 θα με δεις στον Απόλλωνα λίαν συντόμος και σου εγγυόμαι οτι θα με καταλάβεις. Τώρα αν με/μας παίρνει να κατεβούμε στην παραλία θα το δούμε. Οι απειλές μπαίνουν απο το ενα μου αυτί και βγαίνουν απο το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

87 το επίπεδο τους είναι αυτό που προβάλλει ο ΑΝΤΙ-86 και ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ. Κάτω του μηδενός αφού δεν υπάρχει διάθεση ούτε τα λάθη τους να παραδεχθούν. Συμφωνώ ότι ο διάλογος είναι ματαιοπονία. Και η παράθεση στοιχείων, κυρίως από τον DUCAMEL, μάλλον οδηγεί την ηγετική ομάδα τους στα άκρα και σε δημαγωγία προκειμένου να διατηρήσουν ότι απέμεινε. Κανείς τους δεν παρουσιάσθηκε στο blog με κάποια ανάρτηση (μόνο διαβάζουν) και αφήνουν το ότι χειρότερο από αυτό που τους απέμεινε να βρίζει και να απειλεί.
Αυτό που τους χρειάζεται πλέον είναι ή ευρεία δημοσιότητα, και εννοώ και πέραν της δυνατότητος INTERNET.
ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΑΞΟ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ
Διατίθεμαι για αυτή τη δουλειά και να αναφέρω επί πλέον ότι οι σπουδές μου περιλαμβάνουν αυτό το αντικείμενο.
Τέλος κατά την γνώμη μου το site πρέπει να διατηρήσει ενεργή μόνο τη σελίδα της επικαιρότητος αφού δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο προς παράθεση.

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι σπυδές σου είναι σχετικές να μιλήσεις με κάποιον επιστήμονα από αυτούς τους ασχετους όπως εννοείς που σχεδίασαν το έργο!!!Εμείς σου ξαναείπα δεν είμαστε μηχανικοί η σχετικοί με λιμενικά έργα.
Οι αναλύσεις που κάνεις μόνο να διαβαστούν από κάποιον μπορούν εδώ μέσα.
Οσο για τον φίλο που είπε για την παραλία , δεν ειπε κανένας ότι δεν μπορείς να κατέβεις επειδη φοβάσαι.απλά οι περισσοτεροι από τους 86 (συγγνωμη από τους 12-15 που είναι Απολλωνιάτες) δεν κατεβαίνουν καν στην παραλία.Γιατί οι υπόλοιποι αν έρθουν καμιά φορά τους βλέπω να πηγαίνουν να ψάχνουν τη ντισκο με τα καλάμια!!!!

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

τα ...ορφανά μπορούν να λενε ό,τι θέλουν, αφού λείπει ο ...πατερούλης τους στο Αμέρικα.
τους αφιερώνω το τραγούδι του Κινούση:
Αμερική Αμερική
καλά το λεγαν μερικοί
πως είσαι χώρα-χώρα μαγική.

ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγόρι μου Αντι-86 συγγνώμη κι όλας αλλά στα 2 τελευταία σου post δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφεις. Δε βγάζω τα γράμματα. Βλέπεις μπλέκονται συνέχεια με τη γαργάρα που κάνεις σε πολλά από όσα σου έχουν πει ακόμα και στο κείμενο της αχαιολογίας που ανέβασε ο Ducamel χθες που υποτίθεται ότι ενέκρινε το λιμάνι.

Πάω να διαβάσω τα post σου και συνέχεια μπερδεύεται ανάμεσα σε αυτά που γράφεις ένα γαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαρ
Φτύσ' τα τέλος πάντων και μίλα μας...

Ε, ρε ξεφτύλα... Το έχω ξαναπει δεν ήμουν ποτέ με τους 86, δεν ασχολούμουν ποτέ με τον Απόλλωνα αλλά μετά από εκείνα τα επισόδεια μου τσιγκλίσατε λίγο το ενδιαφέρον να δω γιατί σας πνίγει το δίκιο, αλλά μου φαίνεται μερικούς σας πνίγει η ασχετοσύνη με ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και με την απλή ανάγνωση.

Α, και πού είστε;;; Κανονίστε πάλι θερμοκέφαλοι να κατεβαίνω και να μου αρχίσετε να γκαρίζετε σαν τα ΖΩΑ, σαν καννίβαλλοι μέσα στο δρόμο.
Εγώ ο ίδιος θα καλέσω την αστυνομία.
Και μετά ΤΟΛΜΆΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΊΝΕΤΕ ΕΔΏ ΝΑ ΜΙΛΉΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΞΕΦΤΥΛΕΣ.
ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΣ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. Να πάτε να τσακωθείτε ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, όχι στο δρόμο. Εκτός αν έχετε περάσει το δρόμο για σπίτι σας (αν είστε του δρόμου δηλαδή...)

Κανονίστε να ξεφτυλιστείτε και φέτος και να ξεφτυλίσετε και τον Απόλλωνα για 2η φορά....

Τσίτσος...το λιμάνι φεύγει...

Υ.Γ. Α! και επειδή αντι-86 ξέρω από τώρα σε ποιο κομάτι του post μου θα αναφερθείς στο λέω από τώρα πως δε θα μπορώ να το διαβάσω γιατί θα γράφει:

γαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαργαρ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ-86 στο σημερινό σχόλιο σου της 1:28 μμ έχω να σου πω ότι είναι ήδη στον Απόλλωνα 7-8 οικογένειες δηλαδή 25-30 άτομα (με τα παιδιά τους) τα οποία βεβαίως δεν κατεβαίνουν κάτω (τα περισσότερα) γιατί δεν έχουν καμμία πρόθεση να δώσουν σε Απολλωνιάτη (όχι σε όλους) ούτε ένα ευρώ . Για παρατήρησε την φτώχεια κάθε βράδυ στα μαγαζιά (αν είσαι εκεί)και σκέψου πόσο θα είχε ανάγκη ο Απόλλωνας αυτό τον κόσμο. Επί πλέον το σπάσιμο πέρσυ του On the Beach μπορεί να μείωσε τα μαγαζιά αλλά μείωσε και τις ημέρες που οι 20χρονοι φέτος θα περάσουν στον Απόλλωνα. Όλοι οι 20χρονοι φέτος έχουν μοιράσει τις διακοπές τους σε Χώρα και Απόλλωνα. Σε άλλη περίπτωση θα ήταν μόνο Απόλλωνα. Γιατί κατάλαβαν ότι με τσαμπουκά κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν καπίστρι στη διασκέδαση τους.Να διασκεδάζεις εδώ που σου λέμε εμείς και όχι εκεί που καταλαβαίνεις εσύ. Το είπες και μόνος σου ότι κάποτε είχε και disco στα καλάμια στον Απόλλωνα. Σήμερα που οι απαιτήσεις και οι ανάγκες για διασκέδαση είναι μεγαλύτερες, σήμερα που οι πιτσιρικάδες μοιράζουν τον χρόνο τους σε σχολεία, φροντιστήρια, μπαλέτα, πιάνα κλπ οι δυνατότητες στον Απόλλωνα όλο και λιγοστεύουν. Που είναι η disco λοιπόν στα καλάμια, που είναι η Φράουλα, που είναι του Λευτέρη του Ζαχαρούλη το απίθανο bar κάτω από το ξενοδοχείο (ο ίδιος παράδειγνα νοικοκυροσύνης), που είναι το ζαχαροπλαστείο επίσης κάτω από το ξενοδοχείο, που είναι το πρατήριο άρτου που είναι...που είναι... που είναι. Όλοι αυτοί στην ουσία εξοστρακίστηκαν.Και παρέσυραν στο διάβα τους τα ξενοδοχεία Αίολος, του μακαρίτη του Σιδεροστέλιου και άλλα. Ο Απόλλωνας περνάει βαθειά κρίση και συνεχώς παρακμάζει όχι γιατί δεν φτιάχνει λιμάνι (άλλωστε ποιός αγάπησε τον Απόλλωνα επειδή θα είχε μαρίνα)αλλά γιατί οι άνθρωποι του (οι μόνιμοι μαγαζάτορες και κάποιοι παρατρεχάμενοι τους, γιατί υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι που είναι άγιοι)είναι σε διαρκή σάλο και σύγχυση. Είναι αυτοί που έδιωξαν τον κόσμο από τον Απόλλωνα με την συμπεριφορά τους και τον αντιεπαγγελματισμό τους. Κάνε μια βόλτα στη Χώρα κάποιο βράδυ και μέτρα τους Απολλωνοκωμιακίτες που μέχρι πέρσυ και πρόπερσυ παραθέριζαν στον Απόλλωνα. Και ρώτα τους γιατί άλλαξαν στέκι και θα σου πουν όλοι τα ίδια. Την εκμετάλλευση, την κοροιδία, την ασυνέπεια, την ακρίβεια (γιατί όχι)και γενικά την "φτώχεια" που βίωναν στον Απόλλωνα. Και είναι αυτοί, ως Έλληνες βεβαίως, που άφηναν τα λεφτά στον Απόλλωνα. Γιατί ένα τραπέζι σε εστιατόριο ένός Έλληνα πελάτη ισοδυναμεί με δέκα ξένων (ξέρεις εκείνα της μιάς σαλάτας, ενός τζατζικιού, μιάς ψωμί και της τηγανιτής πατάτας). Και ξέρεις και κάτι άλλο; Υπάρχουν συγγενείς (και όχι μόνο) αυτών που προπηλακίστηκαν από τους μαγαζάτορες και τους ανθρώπους του Συλλόγου το 2006 που δεν πατάνε στον Απόλλωνα για να μην παραξηγηθούν από τους εδώ συγγενείς τους ή φίλους τους. Το τελευταίο συμπληρώνει την άχνη ζάχαρη πάνω στα κόλυβα (αντίστοιχο με το κερασάκι επάνω στην τούρτα).
ΑΝΤΙ-86 πολύ θα ήθελα να μάθω αν κάτι από τα παραπάνω το θέτεις υπό αμφισβήτηση. Αλλά τεκμηριωμένα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Ο γνωστός ανά τις Κυκλάδες λιβελογράφος- Ναξιο-γράφος, Κωμιακίτης στην καταγωγή, ξαναχτύπησε απ' το περιοδικό "Τ' ΑΠΕΡΑΘΟΥ" (Μάιος-Ιούνιος 2008 σ. 2) μαζί με άρθρο του για τις ...πατάτες!!!
γράφει:
"φίλε διευθυντά
Ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Στιλμπεργκ δε γνωρίζει ασφαλώς τη νεοφανή άνθηση αρχαιολογικών ταλέντων στον τόπο μας. Διαφορετικά ίσως είχε επιλέξει τη Νάξο για τη σκηνοθεσία της νωπής ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς (τη γράφει και στα ...αγγλικά) και αντί του Χάρισον Φορντ το ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς ίσως έπαιζε παλαιός πολιτικός. Έτσι και το νησί μας θα προβαλλόταν δεόντως και οι διάφοροι περιπλανώμενοι "ειδικοί" δε θα κατέφευγαν σε μεθόδους Αλκιβιάδη για να προβληθούν. Ποτέ όμως δεν είναι αργά . Στην επόμενη κινηματογραφική ταινία μπορούμε να δηλώσουμε παρόντες.
ΥΓ: Αξιοσημείωτη πάντως, όπως μου είπαν, ήταν η διαφήμιση του περιοδικού "Ναξιακά" στις δικαστικές αίθουσες. Ιδιαίτερα όταν το κραδαίνεις ως υπερασπιστικό όπλο ενώπιον του εμβρόντητου Συμβουλίου της Επικρατείας! Δεν μπορεί παρά να διερωτηθεί κάθε καχύποπτος: Μήπως γι αυτό το λόγο εκλήθη μία υπάλληλος να αντιπαρατεθεί με την υπηρεσία της;"

Αυτά γράφει ο πασίγνωστος ανά τις Κυκλάδες λιβελογράφος του περιοδικού "Τ' ΑΠΕΡΑΘΟΥ", ο γνωστός για τους τόνους λάσπης που έριξε εναντίον των 33 της Χώρας και των 86 του Απόλλωνα, που στοχοποίησε πρόσωπα δημοσιεύοντας διευθύνσεις, που προκάλεσε ανθρώπους με πολιτική και κοινωνική προσφορά στον τόπο χυδαιολογώντας.
Τα σχόλια δικά σας...
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορείς να διαβάσεις φιλαράκο ψευτόμαγκα τι γράφω κάνε γαργάρα και βούλωσε το!!!
δεν ασχλούμαι με γραφικούς άλλο.
Οσο για το σχόλιο σχετικά με τα μαγαζιά θα ήθελα να πω ότι ούτε μαγαζί έχω ούτε κάθομαι να κοιτάζω τι κόσμο έχει ο καθένας.
Για λίγες μέρες που έμεινα φέτος δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.την παραλία τη βλέπω ασυνήθιστα γεμάτη (τον ιούλιο) και μάλιστα κάνουν μπάνιο και κάποιοι από τους 86.(δε νομίζω να είδαν τίποτα βρωμιές και να μπήκαν στη θάλασσα).και τα μαγαζιά έχουν κόσμο.
Και να ξέρετε ότι και όσοι έρχονται στο ξενοδοχείο (ΑΔΩΝΙΣ) είναι ξετρελαμένοι με το μέρος..Για εσάς τώρα..
το πρόβλημά σας τελικά είναι ο Χωριανόπουλος και όσοι δεν είναι με το μέρος σας.
Οσο για τα παιδιά αυτών που δεν κατεβαίνουν στην παραλία υπάρχουν και άλλα μαγαζιά.Προσωπικά κάθομαι και στο baywatch και σε όλα τα άλλα.
Οτι έγινε πιστεύω ότι είναι απώρεια των όσων κάνατε εσείς και κυρίως των όσων κάποιοι από εσάς είπαν για τους Απολλωνιάτες (αγράμματοι,ψαράδες..κλπ).
Οποιος δεν θέλει δεν κατεβαίνει για μπάνιο,δεν κάθεται στα μαγαζιά,πάει στη Χώρα...Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΚΆΝΕΙ ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ...
Δεν τους αρέσει δεν μένουν στον Απόλλωνα.Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα..

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Ποιες είναι οι θέσεις του ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜ. ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ;

Είναι και με τον ...χωροφύλαξ και με τον...αστυφύλαξ.
Δεν έχει θέση, ούτε άποψη. Βρίζει τους 33 της Χώρας, τους 86 του Απόλλωνα, βρίζει τους δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας, βρίζει όσους αρθρογράφησαν υπέρ των 33 και των 86, δεν καταδίκασε τους προπηλακισμούς και τις προγραφές εναντίον τους, αντίθετα τους στοχοποίησε και χυδαιολόγησε σε βάρος τους. Για τα δυο έργα ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ. Παίζοντας τον...προφεσόρο ασχολήθηκε με την Ε.Ε. τις διαδικασίες χρηματοδότησης έργων, τους κανονισμούς, την ανάπτυξη κ.λπ. για την ταμπακέρα δεν είπε λέξη. Εξ άλλου ουδέποτε στη ζωή του διατύπωσε κάτι το θετικό, ουδέποτε στη ζωή του διεκδίκησε αιρετή θέση σε κάποιο φορέα, έστω σε κάποιο Σύλλογο, πλην της άχρωμης και άγευστης ΕΚΥΤ μια φορά. Έπαιζε και παίζει τον...ελεύθερο σκοπευτή, τον κριτή των πάντων κάνοντας και τον...σοφό, διανθώντας τα άρθρα του με ρητά αρχαίων, φράσεις διαφόρων λογοτεχνών. Είναι ...συλλέκτης φράσεων διαφόρων συγγραφέων αρχαίων και συγχρόνων, τις οποίες χρησιμοποιεί στα γραπτά του για να παριστάνει τον ...λογιο, τον διαβασμένο και τον σπουδαίο. Αυτός είναι. Χωρίς θέσεις, χωρίς απόψεις, χωρίς προτάσεις. Στα δύσκολα στρίβει δια του αρραβώνος και πάντα γλείφει την εκάστοτε εξουσία στην οποία δεν άσκησε ποτέ κριτική. Αλίμονο, να χάσει τις γνωριμίες και τις προσβάσεις του;
87

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά...όποιος διαφωνεί μαζί σας τον περνάτε γενεές 14!!!!Αφήσατε τον Νταμπάκη και πιάσατε τον αρθρογράφο!!!(δεν ξέρω καν ποιός είναι ο χριστιανός..)
Είστε απίστευτοι.Μην τυχόν ακούσετε διαφορετική άποψη..Απαπαπαπα!!! ΚΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

ΑΝΤΙ-86

Ανώνυμος είπε...

Όσοι στηρίζουν αυτό το blog έχουν ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιοχής, παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, έχουν θέσεις και απόψεις, έχουν ενεργό συμμετοχή και δράση και επομένως ό,τι γράφουν και λένε είναι η αντικειμενική πραγματικότητα.
Αυτό το blog δεν στηθηκε για να σταματήσει μόλις τελειώσει η υπόθεση του λιμανιού του Απόλλωνα,αλλά σταδιακά μετατρέπεται σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα, με στόχο να τα γράφει ΟΛΑ και ιδιαίτερα όσα δεν γράφουν ΣΚΟΠΙΜΑ οι γνωστές εφημερίδες: "Κορωνίδα", "Νέα Απόλλωνα", "Χωραιτης". Και φυσικά να αποκαλύπτει όλους αυτούς τους αρουραίους των παρασκηνίων και της παραπολιτικής που επιβίωσαν όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του τόπου και των προβλημάτων του, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν όποιον έλεγε την αλήθεια.
Σε κανένα άλλο χωριό της Νάξου ή της Ελλάδας δεν παρατηρείται το φαινόμενο να επιχειρούν να ακυρώσουν και να απαξιώσουν σημαντικές αρχαιολογικές, ιστορικές, πολιτιστικές ανακαλύψεις, που προβάλλουν το χωριό και προκαλούν το ενδιαφέρον των επιστημόνων, αλλά και των τουριστών, επειδή αυτές τις έκαναν συγχωριανοί που δεν είναι της συνομοταξίας τους. Όλοι αυτοί προσπαθούν με πάθος και μίσος να γκρεμίσουν ό,τι ανακαλύπτουν και αναδεικνύουν στο χωριό συγχωριανοί πολιτικοί και επιστήμονες ύστερα από πολυετείς έρευνες και μελέτες.
Αυτοί δεν είναι πατριώτες και πρέπει να τους μάθουν όλοι για να τύχουν, όπως ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει, της αποδοκιμασίας και της περιφρόνησης των χωριανών.
Ο γνωστός Κωμιακίτης, που κυκλοφορούσε χρόνια στις στήλες κάποιων Ναξιώτικων εφημερίδων με το ψευδώνυμο "Ναξιογράφος", αλλά και με μερικά άλλα "Β.Ι.Φ.", "Βενέτικος" κ.λπ. ανήκει στην γνωστή παρεούλα: Νταμπάκης, Στ. Στρούβαλης-Δαμαριωνίτης υποκινούμενος απ' τον Νταμπάκη, Λ. Θεόφιλος υβριστής των Κωμιακιτών σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Κορωνίδας και άλλοι. Αυτοί όλοι θα τύχουν της σκληρής κριτικής μας μήπως και βάλουν μυαλό, μήπως και συνετιστούν. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα τους τα ψέλνουμε και από το αριστερό και από το δεξιό ψαλτήρι χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς γνωμικά και ελληνικούρες, έτσι απλά, κωμιακίτικα, με χιούμορ και με σκληρή γλώσσα και ...όποιος αντέξει....
!!!!!!

Ducamel01 είπε...

Λυπάμαι αλλα τα περισσότερα από τα σχόλεια που γράφτηκαν ήταν:

1. Εκτός θεματικής ενότητας
2. Αναρτήθηκαν απλώς για να προσβάλλουν συγκεκριμένα άτομα χωρις να σχετίζονται τα αναγραφόμενα άμεσα με το λιμάνι.
3. Περιείχαν βρισιές.
4. Αναρτήθηκαν απλώς για να προκαλέσουν.
5. Συνδυασμοί των παραπάνω.

Τα έχουμε πει δεκάδες φορές. Μην εκτονώνετε την αγανάκτησή σας όπως θα το κάνατε σε μια παρέα, στο δρόμο, ή στο καφενείο.
Ειλικρινά δεν είναι απλώς θέμα "image" του blog. Κάτι τέτοιοι διάλογοι κουράζουν τους αναγνώστες που προσπαθούν να ενημερωθούν μέσα από το blog, και που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον του τόπου και της χώρας τους. Δεν τους αφορούν οι καβγάδες σας.

Είπαμε να είμαστε ελαστικοί και δημοκρατικοί, αλλά τελικά δεν μπορούμε να λείψουμε ούτε για διακοπές, ούτε για δουλειές...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σέβεστε μερικά πράγματα και πρέπει πάντα να υπάρχει ένας διαχειριστής από πίσω για να μαζέψει τα ασυμάζευτα...
Δεν ντρέπεστε;;

Κύριε Παπαδοκώστα, κύριε λιμενομάχε και λοιποί ανώνυμοι λίγος σεβασμός στους αντιφρονούντες νομίζω πως θα έδινε περισσότερη αξία και ουσία σε αυτά που έχετε να τους πείτε (αν όχι στους ίδιους, τουλάχιστον σε τρίτους που τα διαβάζουν).

Όσο για εσένα ανώνυμε που ψάχνεις τον υπεύθυνο του blog σου θυμίζω ότι είμαστε 2 και είμαστε τυχαία διαχειριστές. Είσαι και εσύ υπεύθυνος για το blog και τα χάλια του.

Δεν είναι δουλειά μας να σας μαζέυουμε κάθε τόσο. "Μεγάλα παιδιά είστε". Μαζευτείτε από μόνοι σας.
Είπαμε να βοηθάμε, να διαχειριζόμαστε, αλλά όχι και να μας ζητάτε τα ρέστα. Είχαμε και έχουμε και άλλες δουλειές εκτός από το blog.

Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Από το e-περιοδικό ΕΥΠΛΟΙΑ το χρονικό της αποτυχίας του συστήματος που όλοι γνωρίσαμε σε ότι αφορά το λιμάνι της ΝΑΞΟΥ. Η ήττα τους καταγεγραμμένη πολύ μεστά στο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. Θαυμάστε και πάρτε μαθήματα Δημοκρατίας από τον δ(με μικρό Δέλτα)ήμαρχο Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ...ΓΙΟΚ;

Εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς, πού είναι τα ...ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ-ΝΤΑΜΠΑΚΕΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Οι δοξαστικοί αγώνες ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ, όπως αντιλαμβάνεσθε, ανήκουν στο παρελθόν [ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ, τα,Ουσ.μόνον πληθ.: Δοξαστικοί αγώνες διεξαγόμενοι κατ΄έτος σε Απόλλωνα Νάξου με κύριο χαρακτηριστικό την υπερκατανάλωση λιβανιού προς την εξουσία και την παροχή υποσχέσεων προς τους μονίμους κατοίκους . Τα τελευταία έτη τελέσεως τους (2006 και 2007) έλαβαν και χαρακτήρα Διχαστικό (εξ ου και Διχαστικοί Αγώνες ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ)με την επικράτηση των προερχομένων εκ της βαθειάς δημοκρατικής κουλτούρας του εμπνευστή τους συνθημάτων "οι Γερμανοί ξανάρχονται" , "ο λαός προτείνει, οι πολιτικοί αποφασίζουν και οι τεχνικοί εκτελούν", "φωνή λαού οργή Θεού", "το έργο το θέλουν οι μόνιμοι", "δε σας θέμενε", "να φύετε" κ.α.(για μεταδημοτεύσεις δεν έχει ακουστεί τίποτα. Προφανώς ο εμπνευστής του "να φύετε" στην μεγαλωσύνη του δεν απαιτεί μεταδημότευση. Τον ευχαριστούμε)].
Οι λόγοι μη τελέσεως τους φέτος δεν έχουν να κάνουν με τους σε εξέλιξη/διεξαγόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ούτε καν με την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία. Έχουν να κάνουν με τις χωρίς όρια διαβεβαιώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν του Επιτίμου προς τα (όπως απεδείχθη τελικά) θύματα του περί πλήρους φακέλλου. Έχουν να κάνουν με τις διαβεβαιώσεις περί της υποστηρίξεως του έργου από κάθε μορφή και τύπο εξουσίας (δεν τους είπε όμως ότι όλοι αυτοί είναι ανίσχυροι και ξεβράκωτοι μπροστά στο Νόμο). Οι προδομένοι λοιπόν τώρα αντέδρασαν και ζητούν από τον Επίτιμο τα ρέστα και εξηγήσεις που να στέκουν. Και επιχειρήματα τέτοια στο φως της ημέρας που να πείθουν η φαρέτρα του δεν διαθέτει. Διότι κατά το κοινώς λεγόμενο "τέρμα τα ψέματα". Ξημέρωσε και το φως της νύκτας διεδέχθη το άπλετο φως μιάς όμορφης ημέρας. Οργισμένος λοιπόν ο Επίτιμος (υποθέτω) "τιμωρεί" με τη διακοπή (ή κατάργηση;) των ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΩΝ. Αυτό, δε , βολεύει κιόλας γιατί ποιός φαντάζεται ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ χωρίς την παρουσία του Επιτίμου (ο Επίτιμος όπως θα έχετε αντιληφθεί "την έχει κάνει" σε άλλες Πολιτείες και λάμπει διά της απουσίας του) , με το λιβάνι αλλοιωμένο να βρωμαει αντί να ευωδιάζει και το σπιρτόκουτο με τις υποσχέσεις να έχει αυταναφλεγεί.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσεις που κατηγορειτε τον Προεδρο μια μερα θα το βρειτε μπροστα σας.Καταρχας αργα ή γρηγορα ολοι σ αυτον θα πατε για τα ρουσφετια σας.Και καταδευτερον καθε φορα που περπατατε στον αππολωνα θα ειστε υποχρεωμενοι να θυμαστε χαρη σε ποιον δεν πατατε...χωματα.Και τοσα αλλα...
Ολοι οι αυτοκλητοι υπερασπιτες της φυσης και του μωλουν δεντζιλεμε,δρακουμελ01 κλπ ζουν στην αθηνα μακρυα απ τα προβληματα του τοπου αυτου και το μονο που θελουν ειναι μια γραφικη παραλια για τα μπανια τους.Κατι σαν μουσειο να τους θυμιζει τα παιδικα τους χρονια στον Πανανη.Ομως δυστυχως δεν ειναι ετσι.δυστυχως η προοδος δεν συμβαδιζει με την οικολογια.Και ας μας πει ο γκαργκαμελ01 ή ο δεν-τσιμπιεμαι(να ξυπνησω)αν θα καταπολεμουσαν για παραδειγμα το μετρο(το οποιο εχει προκαλεσει σοβαρες οικολογικες/αρχαιολογικες ζημιες.Οχι γιατι τους εξυπηρετει.Ας μας πουν αν γενικα στην ζωη τους βαδιζουν με γνωμονα την οικολογια και της αρχες της αειφορου αναπτυξης.αν ανακυκλωνουν,αν δεν πετανε σκουπιδια στον δρομο,αν κανουν λελογισμενη χρηση ερκοντισιον,θερμανσης,αν μπουκοταρουν εταιριες τυπου κοκακολα/σελλ κλπ που καταστρεφουν τον πλανητη,οχι τον απολλωνα.Γιατι η οικολογικη ανυσηχια ειναι καταρχας σταση ζωης.αν οχι λοιπον ειναι απλα υποκριτες.Ας ενημερωθουν οι εν λογω κυριοι οι οποιοι δεν ξερω αν εχουν δουλεψει και ζησει μονοι τους να δουν τις δυσκολιες ή ακομα ζουν υπο την σκεπη της οικογενειας τους(παρασιτωντας) οτι δυστυχως ο εκσυγχρονισμος θα εξαφανισει την παραδοση.Ετσι ειναι,ετσι ηταν παντα.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠοΛΛΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

και πώς φαντάζεσαι μεγάλε το νεο Απόλλωνα; θα ήθελα να μάθω τις σκέψεις σου γι' αυτό.
87

Ανώνυμος είπε...

Pou eisoun re Rigko toso kairo; Mas sygkinises.... Ligo akomi kai tha sympathisoume ton proedro soy...

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ Κωμιακής; Υπάρχει αρχαίος μόλος στον Απόλλωνα ή δεν υπάρχει;
το ύψος του νέου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου έχει καλώς; Ποια είναι η γραμμή;
Ο βιολογικός έχει καλώς εκεί που τον έβαλαν οι σύντροφοί τους όταν εξουσίαζαν την περιοχή;

Ανώνυμος είπε...

Πές μας εσύ ποιά είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ Κωμιακής ή οτι έχει απομείνει από αυτό(γιατί κάμποσα μεγαλοστελέχη τη κάνανε κατά Ν.Δ. μεριά).
Τα υπόλοιπα που ρωτάς θα τα βρείς στην ανακοίνωση του ΚΚΕ Κωμιακής (όταν θα την χωνέψεις)

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πιο πάνω γράφει:"....του ΠΑΣΟΚ Κωμιακής ή οτι έχει απομείνει από αυτό(γιατί κάμποσα μεγαλοστελέχη τη κάνανε κατά Ν.Δ. μεριά)" Αν και δεν με πολυενδιαφέρει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ Κωμιακής, για την ιστορία και μόνο του απαντώ:
Στις εκλογές του 2000, σύγκορμο το ΚΚΕ Κωμιακής, ψήφισε Ν.Δ. επειδή είχε χασει την εξουσία και τη μάσα της Κοινότητας Κορωνίδας, λόγω κατάργησης της το 1998 και επειδή ο κ. Χωματάς τους είχε υποσχεθεί ότι η Ν.Δ. θα επαναφέρει τις κοινότητες. Επικεφαλής της ομαδικής δεξιάς στροφής ο επι πολλά έτη πρωην πρόεδρος της κοινότητας. Ηταν μάλιστα τόσο φανατικοί με την Ν.Δ. (λόγω απώλειας της μάσας από την Κοινότητα) που όταν τα exit pool στις 7 μ.μ. εδειχναν νίκη της Ν.Δ. βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν. Στις 8 μ.μ. βέβαια πήγαν και ξανακρύφτηκαν. Εκτοτε ποτέ δεν ξαναγύρισαν στο ...τιμημένο ΚΚΕ. Οι εκλογές του 2000 είναι οι πρώτες μετά τη μεταπολίτευση, που το ΚΚΕ ήρθε τρίτο σε ψήφους στην Κωμιακή. Τι έχει απομείνει από το ΚΚΕ Κωμιακής; Η σφραγίδα και ο χειριστής της.
Υ.Γ. Ολα τα παραπάνω αποδεικνύονται από τους αριθμούς των ψήφων και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά ο πατριώτης με την προηγούμενη ανάρτηση. Οι στροφές του ΚΚΕ προς τα δεξιά που αναφέρει μου θύμησαν τους στίχους που τραγουδάει ο αξεπέραστος ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ στο τραγούδι-ορισμό της Ζειμπεκιάς "Οι στροφές" : "...και όπως θα πέρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κύταζε με, τα μάτια σου δυό μαχαιριές και εκεί επάνω στο χορό αποτελείωσε με" (στο ρεφραίν)(και συνεχίζει)."Θέλω μπροστά σου να χορέψω δυό στροφές χορό θανάτου, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως είσαι τώρα πιά δικιά του "(δίς (για την ακρίβεια και την ιστορία)).
Κατά το πρώτο κομμάτι του έργου ο αοιδός (και γιατί όχι το ΚΚΕ Κωμιακής) "προσφέρεται" θυσία στο ημίφως της λαικής πίστας (στην περίπτωση μας στα σκοτάδια της Κωμιακής) καλώντας την "καλή" του (προφανώς,αφού όλα γράφονται για τις γυναίκες)(και για τις ανάγκες μας καλώντας την Νέα Δημοκρατία)αν θέλει να τον κυτάξει (είναι καταφανές ότι ντρέπονται αμφότεροι για δικούς τους λόγους, καψούρης αοιδός επί πίστας και ΚΚΕ Κωμιακής στα σοκάκια του χωριού) αλλά οπωσδήποτε να τον αποτελειώσει (χωρίς καμμία αμφιβολία εμφανίζονται σημεία ολοκληρωτικής παραδόσεως. Αυτό που λέμε "είμαι ολότελα δικός σου". Σύνθημα που δεν "λειτούργησε" ποτέ εδώ που τα λέμε ιδιαίτερα στις γυναίκες) ,μη προσδιορίζοντας τον τρόπο.
Στο δεύτερο κομμάτι του έργου ("...θέλω μπροστά σου να χορέψω κλπ) ο αοιδός (και το ΚΚΕ Κωμιακής) ευρίσκεται προ αδιεξόδου διαπιστώνοντας ότι η γκόμενα (και η εξουσία) ανήκει αλλού (είμαστε στο χρονικό σημείο από το οποίο και μετά η μακαρίτισσα Βίκυ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ έπαψε να εμφανίζεται πανηγυρίζοντας στα παράθυρα της Ρηγίλλης) . Σημειώστε ότι ενώ εκδηλώνει σαφώς τάσεις αυτοκτονίας εν τούτοις δεν το κάνει αφού χρησιμοποιεί το ρήμα "Θέλω" που δηλώνει μόνον πρόθεση και αυτό αορίστως.Το τραγούδι ολοκληρώνεται στα 3 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και είναι σαφές ότι ο αοιδός (και ΚΚΕ Κωμιακής) επέζησε της περιπέτειας.
Και για μεν τον αοιδό δεν γνωρίζουμε περισσότερα (αν έβγαλε άλλη γκόμενα και γρήγορα μάλιστα για να παρηγορηθεί) για το ΚΚΕ Κωμιακής πράγματι, και εδώ συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση που προηγείται, απέμεινε ο σπόρος, απέμεινε εκείνη η βασική μορφή ζωής (άνθρωπος και σφραγίδα) που θα επιτρέψουν την εκτέλεση της επόμενης στροφής στο μέλλον στην τετάρτη διάσταση, κατά την εκτίμηση μου, αφού τις στροφές στους τρείς άξονες του χώρου χ,y και z τις έχει εξαντλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμος 22 Αυγουστος 2008 8:52 πμ
Μετά το ηρωϊκό κατόρθωμα του Πασοκ με τον Καποδίστρια και την κατάργηση των κοινοτήτων υπήρξαν ομαδικές μεταδημοτεύσεις, από τις οποίες μάλιστα πάρα πολλές έγιναν χωρίς να το ζητήσουν οι πολίτες (άλλο κατόρθωμα και αυτό), και άρα τα συμπεράσματα από τις εκλογές του 2000 δεν σωστά. Απλά μπορεί ο κάθε ένας να τα εξηγήσει όπως γουστάρει.
Μπορεί βέβαια το Πασοκ να κέρδισε τις εκλογές (θυμάστε κάτι ΄΄παλινοστούντες΄΄ απο δώ και απο κεί), αλλά ο ανώνυμος ευχαριστήθηκε γιατί το ΚΚΕ στη Κωμιακή ήλθε τρίτο κόμμα.
Τέτοιο κόμπλεξ δηλαδή.
Βέβαια υπάρχει εξήγηση : Οταν τρώς το φούμο στη μούρη(κοινώς μαύρισμα στις εκλογές από τους χωριανούς σου) προφανώς στραβώνεσαι και δεν βλέπεις τσι σταβωμάρες σου αλλά σου φταίνε οι άλλοι.
Και από μένα περαστικά!!

Οσο για τις ζεμπεκιές(ανώνυμος 22 Αυγουστος 12:51 μμ ) άλλος προσπαθεί να τις χωρέψει, αλλά και κει μισοδουλιές κάνει.
Ποιός;
Αυτός ντε που μπερδεύτηκε με την αλυσίδα του ποδηλάτου και έπεσε, και τώρα το έριξε στή Πάρο στο κανόε-καγιάκ (που ως γνωστό δέν έχει ούτε αλυσίδα ότε ρόδες)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μιλάς με ονόματα; Πες ποιο πρόσωπο εννοείίς δεν καταλαβαίνει κανένας. Απλά στις προτελευταίες και τις τελευταίες εκλογές πατώσατε στην Κωμιακή γιατί όλοι οι δικοί σας φύγανε και πήγαν στο συνδυασμό της δεξιάς. Στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ πήγαν ελάχιστοι. Εσεις δεν διαγράψατε τον Α. Αλιμπέρτη απ' το κόμμα σας; Μη βλέπετα λοιπόν ...μάγισσες, ο Λένιν δεν πίστευε σε μεταφυσικές δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι Βασίλη Λεβέντη στις επόμενες εκλογές!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι τον ...Λεβέντη, αφού έχουμε την ...κολλητή μας Μαρία Κ. Αλιμπέρτη, νέο ανατέλοντα αστέρα στο πολιτικό στερέωμα του Γαλατσίου κια της Νάξου, του Συνδυασμού "Πάμε μαζί Γαλάτσι και Νάξος στον κόσμο". θα κατακτήσουμε τον ...κόσμο. Όρτσα Μαρία τα πανιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά κανένα νέο από τον νησί είχαμε; Κανένα γάβγισμα ή τίποτα άλλο τέτοιο; Εγώ πάντως τα είδα όλα ήρεμα κάτω φέτος (με τα κιάλια) διότι ούτε καν πάτησα το πόδι μου κάτω για να μη το βρομίσω. Τι να πάω να δώ; Τη μουράκλα του Λευτέρη που με κοιτάει με μισό μάτι επειδή δε κάθομαι ποτέ στα τραπέζια του; Ή μήπως να μυρίσω το βιοκα. Το να βουτήξω δε το συζητάω καν. Έστειλα κάποιους γνωστούς από Αθήνα που δε χωνεύω, να τη δοκιμάσουν για μένα και μόνο που δε με λιντσάρισαν. Τρελάθηκαν οι άνθρωποι από τη βρώμα. Από ότι μου είπανε λέει κοιταζόντουσαν και 01:00 έκλειναν τα φώτα. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!!
Στο χωριό πάντως (ένα είναι το χωριό, η Κωμιακή) είχε τα πάντα φέτος. Και κόσμο. Και γλέντια και απ'όλα. Όχι θα κάτσω να σκάσω με τους κοπρίτες του Απόλλωνα. Καλαντό, Πλάκα, Ψιλή άμμο, Προκόπη, κτλ κτλ κτλ. Τρομερές θάλασσες, για τη πάρτη μας. Ωραίος κόσμος.
Εκεί ρε σείς να πεθάνετε της πείνας μπας και βάλετε μυαλό.
Και κλείνοντας θα ήθελα να πω ..."ο λαός προτείνει, οι πολιτικοί αποφασίζουν και οι ...μπλα μπλα μπλα.." σκατά στα μούτρα σας!
Το χάρηκα φέτος πάντως!!!
Και του χρόνου ακόμα χειρότερα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μιάς και είπες για Καλαντό και επειδή η σελίδα αυτή του blog αναφέρεται σε λιμενικά έργα παρακαλώ γράψε εδώ την άποψη σου για το λιμενικό έργο του Καλαντού.
Η δική μου άποψη είναι οτι πρόκειται για την τελική καταστροφή του Καλαντού.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, μπράβο σου που ρωτάς για τον Καλαντό που δυστυχώς έχει υποστεί θανατηφόρα επέμβαση με το...αλιευτικό καταφύγιο που έγινε εκεί, ίδιο ακριβώς με εκέινο που σχεδίασαν οι ίδιοι ...φωστήρες συτον Απόλλωνα.
Στον Καλαντό λοιπόν κατασκευάστηκε μια πλατεία-τέρας από τσιμέντο-μπόλικο τσιμέντο. Όλη η αριστερή πλευρά του κόλπου όπως τη βλέπουμε από τη στεριά μπαζώθηκε και έγινε στη συνέχεια μια τσιμεντένια πλατεία με ράμπες, δέστρες, εγκαταστάσεις διάφορες. Κατασκευάστηκε επίσης ένας κυματοθραύστης πολύη κοντά στην ακτή και μπροστά της με αποτέλεσμα ο επισκέπτης που κάνει μπάνιο να βλέπει μπροστά του αυτό το εξάμβλωμα. Δυστυχώς η καταστροφή έχει ολοκληρωθεί και τώρα πολλοί Φιλωτίτες που το βλέπουν είναι οργισμένοι και τώρα ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν. Κάποιοι απευθύνθηκα σε πρόσωπα που έχουν σχέσημε τους 86 του Απόλλωνα και ζητούν πληροφορίες. Σκέφτομαι ότι και στον ΑΠόλλωνα θα είχαμε την ίδια ακριβώς αντίδραση για το τερατούργημα αν αυτό είχε κατασκευαστεί, αλλά το έργο θα είχε γίνει και η καταστροφή θα είχε συντελεστεί. Γράφτηκε και επιστολή στην εφημερίδα "Ναξιακόν Παρόν" εναντίον του έργου του Καλαντού, αλλά είναι πλέον αργά. Τυχερός ο Απόλλωνας άσχετα αν βρίζουν ακόμη τους πρωταγωνιστές της προσφυγής. Η δικάιωση δεν θα αργήσει να έλθει.
Ο ΚΑΛΑΝΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ-ΟΙ ΦΙΛΩΤΙΤΕΣ ΝΤΑΜΠΑΚΗΔΕΣ
Έχω και φωτογραφίες της καταστροφής και θα τις στείλω σε ένα από τους διαχειριστές του blog να τις ανεβάσουν κάποια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Για το φίλο που με ρώτησε δύο post πιο πάνω για το μόλο στο Καλαντό, υπάρχει μια διαφορά με τον Απόλλωνα. Εκεί δεν υπάρχει βιολογικός ώστε να κάνει την ύπαρξη του απαγορευτική για την περιοχή.
Η παραλία του Καλαντό έχει 500μ μήκος, ενώ συνολικά του Απόλλωνα περίπου 700μ μήκος. Δεν γνωρίζω τις διαστάσεις του μόλου του Καλαντο, ώστε να μπορώ να κάνω και άλλους συσχετισμούς με αυτούς του Απόλλωνα. Σίγουρα το Καλαντό έχασε την άγρια ομορφιά που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Όμως η παραλία του δεν έχει το πολύ τον κόσμο και επίσης είναι τα νερά του καθαρά και όχι καφέ σα του Απόλλωνα. Επίσης, διορθώστε με αν κάνω λάθος, νομίζω ότι στο Καλαντό δεν έχει τις εκβολές του κανένα ρέμα, σε αντίθεση πάλι με τον Απόλλωνα, ώστε να κάνει για μια ακόμα φορά απαγορευτική τη κατασκευή του. Πραγματικά στη συγκεκριμένη ερώτηση δε μπορώ να δώσω μια απάντηση, καθώς, το Καλαντό δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Απόλλωνα. Βορινό το ένα. Νότια το άλλο. Λευτέρη το ένα, χωρίς Λευτέρη το άλλο. Θα ήθελα να διαβάσω τα δικά σας σχόλια σχετικά με τα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Στον Καλαντό καταλήγει μια μεγάλη λεκάνη των γύρω άγριων και γυμνών βουνών (κρανίο τόπος είναι από την ελεύθερη βοσκή, ενώ έχει και έναν μεγάλο υγροβιότοπο. Ένα μικρό ποταμάκι εκβάλει στην ανατολική πλευρά του κόλπου κια στυο σημείο όπου έχει γίνει η επέμβαση. Αναμφισβήτητα τον χειμώνα ο χείμαρρος κατεβάζει πολλά νερά και υλή. Ως κόλπος είναι μεγαλύτερος από τον ΑΠόλλωνα, αλλά επειδή εκεί δεν υπάρχει οικισμός, είναι κυριολεκτικά ερημιά, δεν έχουμε τις επιπτώσεις που υπάρχουν στον ΑΠόλλωνα. Είναι όμως νοτιάς κια σίγουρα η ανανέωση των ρευμάτων δεν έχει τη δυναμική που υπάρχει στον βοριά. Το μείζον όμως είναι ότι ένας παρθένος κόλπος, μοναδφικός σε ομορφιά υφίσταται τις συνέπειες της παράλογης ανθρώπινης επέμβασης. Όφελος για τους ντόπιοιυς δεν πρόκειται να υπάρξει. Ίσως μετά από 100 χρόνια να δούμε εκεί κανένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ευτυχώς που ο Καλαντός είναι τόσο μακριά από τα τουριστικά κέντρα της Νάξοτ η επίσκεψη σ' αυτόν είναι απαγορευτική. Σϊγουρα θα την αράζουν κάποια ότερα και θα αφήνουν τα απόβλητά τους και τον χειμώνα τα ψαροκάικα των Κουφονησιωτών.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΩΤΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείστε να αναλύσετε την περίπτωση Αλιευτικό καταφύγιο ΚΑΛΑΝΤΟΥ και θα αντιληφθείτε τους λόγους του εγκλήματος ΚΑΛΑΝΤΟΥ. Που είναι καταγεγραμμένη η σκοπιμότητα κατασκευής του καταφυγίου; Πουθενά. Αφού δεν υπάρχει σχεδιασμός στη περιφέρεια πως προέκυψε λοιπόν ο ΚΑΛΑΝΤΟΣ; Ο ΚΑΛΑΝΤΟΣ όμως "δυστύχησε" γιατί είναι ακόμη (και θα παραμείνει με το καρκίνωμα που του πλάσαραν) απόμερος, άξενος και ποιός θα έκανε τον αγώνα του για αυτόν.
Από την άλλη μεριά πρέπει να γίνουν έργα. Πολλά έργα. Γιατί τα έργα διακινούν χρήμα (εδώ ας κάνει ο καθένας τις δικές του σκέψεις.Τα δημόσια έργα ,πλέον, είναι όπως τις πουτάνες. Όλοι ξέρουμε πως "δουλεύονται").
Όσο για τους Φιλωτίτες, που "ψάχνονται" τώρα, έχω να τους πω ότι αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το έγκλημα μπορούν να επιβάλλουν την τιμωρία, γιατί μόνον με το ανελέητο κυνηγητό θα καταλάβουν τι εστί βερύκοκο τα τρωκτικά της εξουσίας. Είναι σίγουρο ότι το καταφύγιο έχει χρηματοδοτηθεί γενναία από την Ευρωπαική Ένωση (δηλαδή και με δικά μας λεφτά) όπως είναι σίγουρο ότι το καταφύγιο δεν πληρεί τις στοιχειώδεις απαιτήσεις που θέτει ως προυποθέσεις η Ένωση (για ανεφοδιασμό σε καύσιμα-νερό-τρόφιμα,καβοδέτες,συνεργεία, υπηρεσίες δημόσιας τάξης-λιμενικό κλπ).Και για να πάρει το Δημόσιο τις πιστώσεις από την Ε.Ε. κάποιος φωστήρας του Δημοσίου έχει βεβαιώσει ότι υπάρχουν όλες αυτές οι ευκολίες και υπηρεσίες (επιτελώντας κατά την γνώμη του και εθνικό έργο). Καταγγελία λοιπόν στη Ευρωπαική Ένωση και παράλληλα στα ελληνικά Δικαστήρια για όποια εγκλήματα έχουν διαπραχθεί (έτσι για να ανανεώνονται και οι ηθοποιοί της σκατά παραστάσεως που παρακολουθούμε σαν θεατές).
Κάνουμε το σταυρό μας που προλάβαμε στον Απόλλωνα τον αρμαγεδώνα. Όπου "έκατσε" τέτοιο έργο κατέστρεψε τα πάντα.
Επειδή όμως τα κέντρα είναι ακόμη ζωντανά, επειδή δεν βάζουν μυαλό από την συντριβή που υπέστησαν δύο φορές (επιμένω ότι η πανωλεθρία τους έχει ημερομηνία 17 Αυγούστου 2006 και όχι 11 Ιουνίου 2008), επειδή νομίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ρεβάνς πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση γιατί τώρα θα χρησιμοποιήσουν άλλες τακτικές.Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ Νάξου ή Κωμιακής για το αλιευτικό του Καλαντού; Τι λέει η υποψήφιά του απ' το Φιλώτι δήμαρχος Δρυαμαλίας;
Για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν ρωτάω γιατί ο ...οραματιστής του αλ. καταφυγίου Καλαντού Ν. Βασιλάκης κοινοτάρχης Φιλωτίου και αποτυχών δήμαρχος Δρυμαλίας είναι μεγαλοστελεχάρα του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ισχύει και για τον δεξιό δήμαρχο Δρυμαλίας Μπαρδάνη, αλλά και για τον Πασόκο πρώην δήμαρχο Τζουάννη, ένθερμο κι αυτό υποστηρικτή και των δυο αλ. καταφυγίων Καλαντού και Απόλλωνα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά έλεος!!! Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ Κωμιακής για τον Απόλλωνα, ποιά για το Καλαντό, τι να πρωτοπρολάβει κι αυτό το έρμο; Εξάλλου τόπαμε: Μια σφραγίδα του έχει μείνει και ένα γεροντάκι για να τη βάζει.Το ΚΚΕ Κωμιακής περιμένετε να σας λύσει όλα τα προβλήματα; Κι αυτά που γράφει κάποιος πιο πάνω ότι το ΚΚΕ το 2000 ήρθε τρίτο στην Κωμιακή λόγω υποχρεωτικών μεταδημοτεύσεων, να τα λέει εκεί που περνάνε και όχι εδώ. Στις εκλογές του 2000 το ΚΚΕ έχασε στην Κωμιακή 100 ψήφους ακριβώς και η Ν.Δ. πήρε 100 ακριβώς επιπλέον ψήφους. Οπου μιλάνε οι αριθμοί τα σχόλια περιττεύουν.
Υ.Γ. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ Κωμιακής για τις κουράδες της παραλίας του Απόλλωνα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μια ανακοίνωση έβγαλε το ΚΚΕ Κωμιακής τον Ιούλιο, και στο τέλος το blog θα ασχολείται μόνο μέ το ΚΚΕ. Είναι και αυτό κάτι για να βγάλουν ορισμένοι τα απωθημένα τους.
Οσο για τις κουράδες, καλή σας χώνεψη.

Ducamel01 είπε...

Το είπαμε... το ξαναείπαμε... και μερικοί επιμένετε να γράφετε στην ενότητα του λιμανιού, ΆΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΚΚΕ, Νταμπάκης).
Και μη μου πείτε ότι ΌΛΑ έχουν σχέση. Προφανώς. Το θέμα είναι που επικεντρώνεται κάθε φορά το κείμενό σας: Στο υποκείμενο, ή στις πράξεις του υποκειμένου που ήταν σχετικές με το λιμάνι;;

Βέβαια μερικοί το φτάνετε και στα άκρα με πολύ άσχημη γλώσσα και έντονη σάτιρα.
Καλά πολλ'α από αυτά αλλά δυστυχώς δεν κολλάνε εδώ....ΚΑΘΟΛΟΥ!!

Σεβαστείτε τις ενότητες, γράψτε αυτά που θέλετε να πείτε για τον Νταμπάκη ή το ΚΚΕ στην ενότητα των "Τοπικών Συλλόγων" και έτσι δε θα χρειάζεται να σας τα σβήνουμε.
Προσωπικά εκείνο το 4ήμερο μαρτύριο "μεταφοράς σχολίων" δεν το ξαναπερνάω.

Περιμένω τις φωτογραφίες από τον Καλαντό που είπε κάποιος καθώς και το βιντεάκι στο οποίο είχε αναφερθεί ο ΑΝΤΙ-86 με την καταστροφή του 2003...

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί άλλη ενότητα ευχαρίστως να δεχθούμε τις προτάσεις σας, τις οποίες παρακαλούμε να τις διατυπώνετε στην ενότητα "Ανάπτυξης του blog". Αν συνεχίσετε έτσι όπως τώρα απλώς δε θα βρίσκετε τα σχόλιά σας, γιατί θα σβήνονται.

Ειλικρινά λυπάμαι αλλά δε γίνεται να μεταφέρονται...

Ανώνυμος είπε...

Ducamel01, στο mail σου έχω στείλει φωτο από τον Καλαντό

Ducamel01 είπε...

Επί του θέματος:

Στις 18 Αύγουστος 2008 11:30 πμ ο ΡΙΓΚΟ δυστυχώς έγραψε πολλούς λαϊκισμούς και ξαναμάσησε πολλές καραμέλες από αυτές που ακούγονταν εδώ και 2 χρόνια. Πίστευα πως με την παρουσίαση και γενικά με τόση συζήτηση θα είχες καταλάβει μερικά πράγματα αλλά έστω...

Σου απαντώ λοιπόν συγκεκριμένα σε αυτά που έγραψες μιας και αφορούν και εμένα (αν κατάλαβα σωστά):

1. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟ.

Αν και όλες οι λάμπες στο σπίτι μου είναι ενεργειακής κλάσσης Α, αν και ό,τι φώτα δε χρειάζομαι δεν τα αφήνω αναμμένα (παρ' ότι έχω οικονομικές λάμπες και led), αν και το Air-Condition το βάζω από τους 25 βαθμούς και πάνω, αν και ανακυκλώνω δε θεωρώ τον εαυτό μου οικολόγο γιατί πράγματι είναι τέτοια η δομή της κοινωνίας και του συστήματος που σε αναγκάζει ακόμα και την πιο απλή λειτουργία να την κάνεις ενεργοβόρα (π.χ. αυτοκίνητο).

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Το να κάνεις λοιπόν κάποια προσπάθεια δε σε κάνει οικολόγο. Το να μην κάνεις καμία προσπάθεια (όπως εσύ, γιατί τέτοια εντύπωση δίνεις) δε σε κάνει πιο έξυπνο από εμένα ή πιο συνειδητοποιημένο πάνω στο θέμα.

Αποδεικνύει απλώς πόσο αδιάφορος είσαι για το θέμα και μάλιστα τη στιγμή που ζεις μέσα σε μια κοινωνία που προσπαθεί να σε ευαισθητοποιήσει (έστω και με ανόητους τρόπους).

ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ή ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ (ή ψευτοοικολόγους όπως λένε άλλοι) απλώς επειδή κάνουμε μια προσπάθεια (ακόμα κι αν τη θεωρείς μάταιη). Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μάταιη για το "πορτοφόλι μου". Αρχισε αν θες να σκέφτεσαι μήπως είσαι εσύ ο "Δήθεν συνειδητοποιημένος" στην όλη υπόθεση...

2. ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ !!!!

Αυτό βέβαια για να το καταλάβεις και εσύ όπως και οι άλλοι πρέπει να διαβάσετε και να καταλάβετε και τη μελέτη του λιμανιού, κάτι που όπως φαίνεται αρνείστε πεισματικά να το κάνετε (δεν ξέρω το λόγο).

Με απλά λόγια, λοιπόν το συγκεκριμένο έργο (ανεξαρτήτως των λόγων που θα ακυρωθεί από το δικαστήριο του ΣτΕ) είχε 2 σοβαρότατους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να γίνει:

Α. Με βάση την ίδια τη μελέτη το λιμάνι θα μπάζωνε 1,3μ (σε ύψος) το χρόνο ΧΩΡΙΣ μάλιστα να λαμβάνει υπόψη της (η μελέτη) τον ποταμό, όπου δες ΕΔΩ τι λάσπη κατεβάζει αν δεν το έχεις ήδη δει.

Δηλαδή ενώ το λιμάνι θα γινόταν για να βάζουν οι άνθρωποι τις βάρκες τους, οι ψαράδες (λέμε τώρα...) τα καϊκια τους, και οι τουρίστες τα κότερά τους σε ένα-δυο χρόνια το μόνο που θα μπορούσαν όλοι αυτοί να κάνουν μέσα στο λιμάνι είναι να παίζουν ποδόσφαιρο ή να χτίσουν, αφού θα είχε γίνει το μεγαλύτερο μέρος του στεριά...

B. Σύμφωνα με ορισμένους ντόπιους που σκέφτονται (αλλά όχι όσο θα έπρεπε) πίστευαν ότι ΑΥΤΟ το λιμάνι θα φέρει τουρισμό.
Εξήγησε μου και εσύ και οι φίλοι σου γιατί θα έρθει ένας τουρίστας στον Απόλλωνα να κάτσει σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια, όταν το μόνο που θα βλέπει είναι ένα τεχνικό έργο και το βουνό (όταν δε μπορεί να δει το πέλαγος και τον ορίζοντα);;;
Είναι ανάγκη να πάει να δει βουνό σε παραθαλάσσιο μέρος;;
Μήπως δε θα ήταν τότε πιο ωραία στην παραλία της χώρας που βλέπεις και ένα Blue Star να μπαίνει σφυρίζοντας;;;

Ο μόνος λόγος για να έρθει εκεί ό τουρίστας θα ήταν γιατί...ΔΕ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

Άρα και οι μαγαζάτορες θα καταστρέφονταν οικονομικά με αυτό το λιμάνι και οι "ψαράδες", και οι άνθρωποι με τις βάρκες δε θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Τώρα εσύ και κάτι άλλοι όμοιοί σου πως καταφέρνετε να "αποδίδετε" τους παραπάνω λόγους στην οικολογική μου συνείδηση μόνο εσείς το ξέρετε......


Μάλλον στην οικονομική και πρακτική μου συνείδηση θα έπρεπε να τους αποδώσετε, αλλά...πάνω από όλα υγεία. Τι άλλο να πω με αυτή την καραμέλα της οικολογίας;;

Μπορεί να ξεκίνησα να ασχολούμαι με το λιμάνι γιατί κινδύνευα να χάσω τα μπάνια. Ναι, έτσι είναι.Αυτό ήταν η ΑΦΟΡΜΗ, οχι η αιτία. Αλλά δε θα συμμετείχα ΠΟΤΕ στη διαδικασία ακύρωσης αν έβλεπα ότι με αυτό το έργο θα αναπτυσσόταν οικονομικά ο Απόλλωνας. Δυστυχώς όμως κάθε άλλο παρά ανάπτυξη θα έφερνε αυτό το έργο και για αυτό υπέγραψα. Αυτό μπορείς να το χωνέψεις ή όχι;;;

---------------------------------------------------------------------------

Όσο για τις ανάγκες του τόπου, φτύσε και αυτήν την καραμέλα: "Είμαι Αθηναίος..."

Και τι έγινε δηλαδή;;
Μήπως ο κύριος Α.Χωριανόπουλος δεν είναι;;
Και μη μου πεις ότι χρειάζεται να ασχολείσαι καμια δεκαετία για να αντιληφθείς τις ανάγκες του τόπου σχετικά με το λιμάνι...

1. Να προστατεύει τα καταστήματα.
2. Να φιλοξενεί με ασφάλεια βάρκες και Καΐκια.
3. Να φέρει ανάπτυξη (Αυτό θέλει πολύ συζήτηση βέβαια σχετικά με το τι είδους ανάπτυξη εννοεί ο καθένας).

Δηλαδή ποια ανάγκη δεν έχω καταλάβει επειδή μένω στην Αθήνα;;;
Πες μου σε παρακαλώ.

Όπως λοιπόν μπορείς να δεις από όλα τα παραπάνω το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λιμάνι τη 2η και την 3η ανάγκη ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ενώ την 1η και να την καλύψει είναι δώρον άδωρον (Τι να τα κάνεις τα μαγαζιά προστατευμένα αν είναι άδεια από κόσμο;;).

Ελπίζω να κατάλαβες λοιπόν ότι εγώ (όπως και πολλοί άλλοι που ξέρω) δεν υπογράψαμε γιατί είμαστε οικολόγοι και αδιαφορούμε για τα προβλήματα του ντόπιου.

Υπογράψαμε γιατί είμαστε πρακτικοί, ρεαλιστές και ενδιαφερόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων του ντόπιου (του τόπου για να είμαι πιο σωστός)

Ανώνυμος είπε...

DUCAMEL πάλι τα ίδια και τα ίδια. Χάνεις τον καιρό σου επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένα πράγματα. Οι άνθρωποι ακόμη και σήμερα πετάνε όπου βρούνε τα μπάζα τους, στην Αγιά στα ρέματα,στην παραλία του Απόλλωνα (στην άμμο μεταξύ Πανανή και Ναυσικάς) και οπουδήποτε. Αυτοκαταστρέφονται καθημερινά και ζητάνε την ανάπτυξη όπως αυτοί την καταλαβαίνουν μέσα στην τύφλα τους. Άστους στα μεσάνυκτα τους να ζεσταίνουν με τον ψευτομεσσία τους επί του παρόντος την εισήγηση στο ΣτΕ (και αύριο την απόφαση).
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΘΑ ΣΤΟΝ ΞΑΝΑΜΠΛΟΚΑΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΤΑΜΠΑΚΗ ΣΟΥ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Ανώνυμος είπε...

DUCAMEL σε παρακαλώ σταμάτα να προσπαθείς να τους δώσεις να καταλάβουν τι σημαίνει οικολογική συνείδηση και πως αυτή η συνείδηση σου διαμορφώνει την θέση σου σχετικά με το λιμάνι-πυραμίδα που ετοίμαζαν. Για να έχεις οικολογική συνείδηση δεν πρέπει κατ΄ανάγκη να μην οδηγείς αυτοκίνητο όπως για να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος δεν πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις καλόγερος και να κλειστείς στην Μονή Εσφιγμένου.
Και κάτι άλλο σχετικό με το λιμάνι (και DUCAMEL μην σβήσεις τίποτε γιατί έχω και εγώ τον τρόπο μου), η Κυβέρνηση θα φέρει νόμο στη Βουλή και οι νέες ταυτότητες θα περιλάβουν την ερώτηση "Θέτε Λιμάνι;". Η απάντηση υποχρεωτικά θα είναι μία από τις παρακάτω τρείς:
α. "Θέμενε"
β. "Δε θέμενε"
γ. "Θέμενε και δε θέμενε"(οι γνωστοί που διατηρούν από ένα πόδι σε κάθε βάρκα που δεν είδαν και δεν άκουσαν)

Ανώνυμος είπε...

Άλλη ερώτηση...

Θέλετε τους 86?

1. Τσι θέμενε
2. Δε τσι θέμενε
3. Τσι θέμενε και δεν τσι θέμενε


"...ένας από τους αλλοδαπούς 86..."
(μετά από πολύ καιρό γράφω και πάλι)

Ducamel01 είπε...

Καταρχάς καλό μήνα και καλό φθινόπωρο πλέον...
Κατά δεύτερον, τα posts των 31/8 και 1/9 ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ (και γιατί δυστυχώς δεν είναι και του τύπου μου).

ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΣΚΑΪ, ΤΗ "ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ" κ.λ.π.

Η ενότητα αυτή αφορά το λιμενικό έργο. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τα είχατε βάλει στη νέα ενότητα "e-Καφενείο".

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεπτέμβρης λογικά θα είναι ο μήνας της έκδοσης της απόφασης του Συμβ. Επικρατείας. Στις 15 ανοίγουν τα δικαστήρια. Τι έχει να γίνει. Γεια σου ρε Πρόεδρα μεγάλε.

Lilly Marlen είπε...

Παιδιά συγχαρητήρια για το blog σας. Πολύ καλή και τεκμηριωμένη δουλειά. Μου δίνετε και έμένα την ευκαιρία να εκθέσω ευρύτερα και τις δικές μου απόψεις, και σας ευχαριστώ γι'αυτό.
Θα ήθελα να σας θυμίσω ξανά το μεγάλο έγκλημα της Καυκάρας.. Δεν αναφέρομαι μόνο στον βιολογικό καθαρισμό-βόθρο, αλλά και στον στυγνό "βιασμό" των βράχων της Καυκάρας, για χάρη του δρόμου, που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του αιγιαλού.
Ανεγκέφαλοι οι άνθρωποι!!
Σφετεριστές των "αξιωμάτων" που τους παραχωρεί ο λαός.. Ενεργούν ανεξέλεγκτα παραβιάζοντας νόμους και διατάγματα, της Ε.Ε. επειδή απλά έτσι τους κάπνισε, (ή λογω συμφερόντων που.. ο νοών νοείτο).
Έχω να κάνω μια πρόταση στους κυρίους ανεγκέφαλους: Στος τέλος του τείχους του λιμανιού που βαυκαλίζονταν πως θα φτιαξουν, ας έβαζαν μια πόρτα, η οποία θα άνοιγε όταν ο καιρός ήταν ήρεμος, και θα έκλεινε όταν επικρατούσε θαλασσοταραχή.. Ακόμα, καλή ιδέα θα ήταν αν ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να ζωγραφίσει επάνω στο τείχος ο,τι προτιμάει για θέα πχ: καραβάκια, νησάκια και για τους πιο απαιτητικούς κανένα φοίνικα καταμεσής του πελάγους, έτσι, να δίναμε μια ποιο τροπική νότα στον ορίζοντα (κάτι σαν pop art).. Σκεφτείτε το κυριοι του συλλόγου.. Ίσως να επιχορηγεί και αυτό η Ε.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι ιδέες σου αλλά μην ξεχνάς ότι η μελέτη του Νταμπάκειου έργου πρόβλεπε φύτευση ...δένδρων πάνω στον κυματοθραύστη. Δεν πρόβλεπε μόνο την προτομή του ...επίτιμου.Όσο για την Καυκάρα πρέπει να ξέρεις ότι στα σχέδιά τους είχαν όχι μόνο τον δρόμο, αλλα τη μετατροπή της Καυκάρας σε ...πάρκιν αυτοκινήτων... Και αυτά (δρόμος, βιολογικός, πάρκιν κ.λπ.) τα σχεδίασε και άρχισε να τα εκτελεί ο πολλές φορές τιμηθείς από τον Επίτιμο Πρόεδρος Κορωνίδας κ. Αντώνης Αλιμπέρτης, παιδί κι αυτός του Κρεμλίνου του Γαλατσίου, όπως γράφει κάποιος κάπου αλλού εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι,καπου το διαβασα αυτο ,για το παρκιγκ.Παντως εχω φωτο και βιντεο της καυκαρας στην πρωτερη μορφη της.Προσανατολιζομαι,να φερω το θεμα στη δημοσιοτητα.Καθε εκνομη πραξη,πρεπει να δημοσιοπιειται.Αυτο πιστευω θα ειναι ανασταλτικος παραγοντας,για παρομοιες πραξεις στο μελλον.Πρεπει να μαθουν,να σεβοντε το πανεμορφο αυτο ψαροχωρι,και να μην βιαζουν το φυσικο καλλος.

Ανώνυμος είπε...

Καποιο λαθος εγινε και το παραπανω σχολιο βγηκε με αλλο ψευδονυμο.Επειδη δεν ξερω αν ξαναβγει ετσι το υπογραφω μεσα στο κειμενο μου.[lillh marlen]

Ανώνυμος είπε...

για τη Mαrlen
πολύ καλά τα σχόλιά σου για την καυκάρα, τον Απόλλωνα, το λιμάνι. Η φωτογραφία της καυκάρας που έχεις αξίζει να δημοσιευθεί. Αν δεν μπορέις να την ανεβάσεις στείλε τη στο mail του διαχειριστή του blog κι εκείνος θα την ανεβάσει.Η Καυκάρα είναι ένας απ' τους πιο ωραίους βράχους στο Αιγαίο και πρέπει να γίνουν προσπάθειες να κηρυχθεί ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Κάποτε επιχείρησαν να την τσιμεντοστρώσουν για να την κάνουν ...πάρκιγκ. Μην αποκλείεις να το επιχειρήσουν ξανά. Οι οπαδοί του ...Μεγάλου Απόλλωνα θέλουν τσιμέντο, πολύ τσιμέντο, παντού τσιμέντο.
Τσιμέντο που λένε να γίνουν όλα.

Unknown είπε...

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

O νέος μελετητής του Δήμου Δρυμαλίας, με τις ...γαλαντόμες οικονομικές του προσφορές και τις ...βαθυστόχαστες μελέτες του, μου θυμίζει τους γνωστούς από την υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου "μελετητές" και "λιμενολόγους" της κακιάς ώρας, που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού των Επαρχονταμπάκηδων. Εκείνοι έφτιαξαν τις «μελέτες» "κατά …παραγγελία. Θυμηθείτε ότι σχεδίασαν το λιμάνι σύμφωνα με τις απόψεις και τα σχέδια των σούπερ ειδικών Νταμπάκη, Επάρχου κ.λπ. Οι «ψευτολιμενολόγοι» το 2005 παρέδωσαν στο Επαρχείο Νάξου "μελέτη" με ένα "λιμενικό έργο" όπως ήταν σχεδιασμένο στο πόδι πάνω σε ένα χαρτί από το 1998 από κάποιον μηχανικό του οποίου ζήτησαν την βοήθεια. Οι μελετητές του αλ. καταφυγίου πληρώθηκαν για τη «μελέτη» τους-αντιγραφή στην πραγματικότητα του πρόχειρου «σχεδιακιού» του 1998- 50 εκατομμύρια δραχμές.. Βέβαια αυτοί τα λεφτά τους κοίταζαν να πάρουν και δεν πρόσεξαν ότι το «σχεδιάκι» του 1998 δεν είχε τις απαραίτητες μελέτες, τις εγκρίσεις και όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη μελέτη. Ούτε μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν μ’ αυτά.
Τα ανεμολογικά στοιχεία π.χ. που χρησιμοποίησαν αφορούσαν την θαλάσσια περιοχή της…Χώρας Νάξου και ήταν των ετών 1950-1992!!!.
Τα στοιχεία τα σχετικά με τα παλιρροιακά φαινόμενα της θαλάσσιας περιοχής του Απόλλωνα τα πήραν από τη…Σύρο και αφορούσαν τη θαλάσσια περιοχή της …Σύρου!!!
Η ακτομηχανική μελέτη έγινε πολύ καιρό μετά από την περιβαλλοντική, αλλά προχρονολογήθηκε, για να είναι «νομότυπη» και έγινε χωρίς τις απαιτούμενες βυθομετρήσεις στην περιοχή του έργου μέσα και έξω από τον όρμο του Απόλλωνα.
Ο χείμαρρος που εκβάλει στον όρμο του Απόλλωνα αγνοήθηκε παντελώς, ενώ είναι από τους μεγαλύτερους χειμάρρους της Νάξου και κατεβάζει ετησίως μέσα στον όρμο του Απόλλωνα τεράστιες ποσότητες φερτών υλών (λάσπη κ.λπ.).
Θυμίζω ότι η οριοθέτηση και ανάπλαση του ρέματος είχε χρηματοδοτηθεί το 2001 με 240 εκατομμύρια δραχμές και η μελέτη της έγινε από την Περιφέρεια, αλλά απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας το 2003, γιατί με την υποχρεωτική οριοθέτηση θίγονταν οι περιουσίες που υπήρχαν μέσα στο ρέμα από καταπατήσεις διαφόρων ντόπιων.
Μετά όμως από την προσφυγή των 86 στο ΣτΕ για το λιμενικό έργο και τον κίνδυνο να ακυρωθεί αυτό,όπως τελικά έγινε, έσπευσαν με διάφορες αλχημείες να εγκρίνουν την οριοθέτηση του ρέματος, αλλά τα χρήματα της ανάπλασης δεν υπάρχουν πλέον. Τουλάχιστον έγινε η οριοθέτηση.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι …μελετητές δεν πρέπει να πάτησαν το πόδι τους στον Απόλλωνα και γι αυτό δεν είδαν τον αρχαίο μόλο, που τους τον απέκρυψαν οι Νταμπακοέπαρχοι. Έτσι αντί να βρουν τρόπο τον προστατεύσουν και να τον αναδείξουν για την προβολή του τόπου και το καλό των επόμενων γενιών, όπως κάνουν σε όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκουν αρχαιότητες (μετρό, αεροδρόμιο, Εγνατία, Νοσοκομείο Νάξου, πλατεία μητρόπολης Νάξου κ.λπ.), σχεδίασαν να τον θάψουν με τσιμέντο μετατρέποντάς τον σε ..αντιπροσαμμωτικό μόλο, οι αθεόφοβοι.
Αν ήταν φυσικά έξυπνοι οι Νταμπακοέπαρχοι καθοδηγητές τους, θα επιδίωκαν να εντάξουν μέσα στο έργο την ανάδειξη του αρχαίου μόλου, προγραμματίζοντας ανασκαφικές, ερευνητικές και άλλες αρχαιολογικές εργασίες ανάδειξης του αρχαίου αυτού τεχνικού έργου σε συνδυασμό με το αρχαίο λατομείο.
Αλλά πού τέτοιες σκέψεις στους οπαδούς του τσιμέντου εργολάβους του Γαλατσίου και τους τοπικούς ταγούς τους…Ο μελετητής, που δεν…πήγε στον Απόλλωνα, δεν είδε φυσικά τον αρχαίο μόλο, ούτε και του ε΄ίπαν οι Νταμπακοέπαρχοι το παραμικρό, είδε όμως καταστήματα τουριστικών ειδών, χρυσοχοεία κ.λπ. (του είπαν ότι υπάρχουν τέτοια). Είδε όμως και το βουνό του Καλοέρου στα βόρεια (όχι στα ανατολικά του οικισμού) πάνω από την πηγή της…Εμπολής από την οποία υδρεύεται ο Απόλλωνας. Είδε και άλλα θαυμαστά και …υπέροχα.
Πού τους βρίσκετε ρε παιδιά αυτούς τους κάφρους; Θα μου πείτε, τέτοιους θέλετε για να κάνετε τις δουλειές σας. Φαίνεται όμως πως δεν βάλατε μυαλό με την υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου-μαρίνας στην πραγματικότητα και πάτε να κάνετε τα ίδια και με τον βόθρο.
Εμείς όμως δεν…μασάμε πλέον, ούτε από Νταμπάκηδες, ούτε από Επάρχους, ούτε από Αντινομάρχες, ούτε από ψέματα και υποσχεσεις. Θα μας έχετε απέναντί σας, σκληρούς και ενημερωμένους, πειστικούς πάνω απ’ όλα και αντικειμενικούς. Τα ψέματά σας δεν τα ακούει πλέον κανένας, ούτε οι μέχρι χτες χειροκροτητές σας στον Απόλλωνα, γιατί κι αυτοί τώρα ακούνε και βλέπουν. Τώρα στον Απόλλωνα δεν υπάρχει ο …μονόφθαλμος να καθοδηγεί τυφλούς. Υπάρχει πολύπελυρη και ελεύθερη ενημέρωση και όποιοι θέλουν πληροφορόυνται, βλέπουν, μαθαίνουν και όλοι τα έχουν πλέον…τετρακόσια. Καταλάβατε κύριοι Νταμπακοέπαρχοι, ΟΝΑΣίτες, γλείφτες, πρακτικοί αρχαιολόγοι, γαμπροί αντινομάρχες, δημαρχοπαράγοντες κ.λπ παρατρεχάμενοι;

Unknown είπε...

Κάτι πολύ σημαντικό που στο μέλλον πρέπει να ληφθεί σοβαρώτατα υπόψιν είναι το ότι ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΒΙΟΚΑ
Οι λόγοι προφανείς. Ένας τόσο κλειστός όρμος που θα ανανεώνει τα νερά του πολύ αργά θα ρημάξει πολύ γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μας πιάσανε πάλι στον ύπνο! Αύριο στις 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητηθεί μεταξύ άλλον το θέμα 14 το οποίο είναι: "14. Λήψη απόφασης σχετικά με τον φορέα υλοποίησης των έργων: α) «Αλιευτικό καταφύγιο Απόλλωνα Νάξου και β) «Νέο λιμάνι Σχοινούσας»."
Κάτι ετοιμάζουν πάλι σχετικά με το Αλιευτικό Καταφύγιο χωρίς να έχει βγει η απόφαση του ΣτΕ! Δεν είναι στα καλά τους οι άνθρωποι. Δε θέλουμε ρε σεις αλιευτικό καταφύγιο. Θέλουμε ένα σωστά σχεδιασμένο μόλο.Ουστ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι αποφασίστηκε σήμερα; Θα μας πει κανείς τι ακριβώς αφορούσε αυτό το θέμα; Θα τρελαθούμε τελείως ρε πούστη μου. Αυτοί έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το χωριό μας. Θέλουν τον Βιολογικό μέσα στη θάλασσα χαλασμένο, και μαζί με τα σκατά να έχω και ψόφια ψάρια από τα δίχτυα των αλιευτικών. Μετά να μη γκρινιάζουν οι μαγαζάτορες αν δεν έρχεται κανείς στον Απόλλωνα για μπάνιο.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 551 από 551   Νεότερο› Νεότερο»