Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Σκάνδαλο Οικοπέδου Ο.Τ.Ε. Α.Ε. στον Απόλλωνα Νάξου: "Οι Αποδείξεις..."

Γιατί χρειαζόταν ο Ο.Τ.Ε. το οικόπεδο;

Για να "φύγει" (ορθώς) η κεραία του Ο.Τ.Ε. μέσα από την "καρδιά" του χωριού (ήταν δίπλα από την Εκκλησία ανάμεσα στα σπίτια, επάνω σε ταράτσα που την ενοικίαζε ο Ο.Τ.Ε.) και να καταλήξει (κακώς)...στην αναπτυσσόμενη περιοχή του χωριού, υποβαθμίζοντάς την...

Πώς σας φαίνεται;;;; Πανέξυπνο, ε; Αν μετά από λίγα χρόνια γεμίσει και εκεί σπίτια, τότε ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ, ΑΦΟΥ Ο Ο.Τ.Ε. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ (ι-δι-ό-κτη-το) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ "ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ" ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ" (Ξέρετε....Σαν αυτήν που πήγαν να εκδώσουν για να νομιμοποιήσουν τον Βιο-Βόθρο).



Ιστορικό του οικοπέδου


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 11.177/95

- Ημερομηνία συμβολαίου:
03 Φεβρουαρίου 1995

- Τιμή Αγοράς: 200.000 δρχ.
- Έκταση: 280 τ.μ.
- Σχήμα Οικοπέδου: Τετράπλευρο

- Αρχική εκτίμηση από την Εφορία: 1.400.000 δρχ.


- Πωλητής:
Ο κ. Α.Χ. του Ε. και της Μ.,
συνταξιούχος (πληρεξούσιος του κ. Δ.Σ. του Ι. και της Ε., ταπετσέρη αυτοκινήτων και ιδιοκτήτη του οικοπέδου).


- Αγοράστριες:

1. Η κα. Μ.Χ. του Α.Χ. και της Π.Χ., σύζυγος του κ. Π.Μ., καθηγήτρια φιλόλογος και
2. η δ. Μ.Χ. του Α.Χ. και της Π.Χ., καθηγήτρια.







ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3.525/96

- Ημερομηνία συμβολαίου:
07 Μαρτίου 1996 ()


- Τιμή Αγοράς:
9.000.000 δρχ !!!!!! (Δηλαδή αύξηση αξίας οικοπέδου κατά 4400%
μόλις 13 μήνες μετά !!!!!)

- Έκταση:
360,07 τ.μ. (Το ίδιο το οικόπεδο αύξησε το εμβαδόν του, από μόνο του κατά 80,07 τ.μ., δηλαδή κατά 28,6% !!!!)

- Σχήμα Οικοπέδου:
Πολύπλευρο (Άλλαξε ΚΑΙ σχήμα! Συγκεκριμένα οι 4 πλευρές έγιναν 11 !!!)


- Φορολογήθηκε από την Εφορία:
9.000.000 δρχ. !!!!!
(Άλλο που δεν ήθελε η εφορία...)

- Πωλήτριες:

1. Η κα. Μ.Χ. του Α.Χ. και της Π.Χ., σύζυγος του κ. Π.Μ., καθηγήτρια φιλόλογος και
2. η δ. Μ.Χ. του Α.Χ. και της Π.Χ., καθηγήτρια.


- Αγοραστής:
Ο κ. Δ.Μ. του Κ. και της Σ., Υπάλληλος Ο.Τ.Ε. (πληρεξούσιος της εταιρείας Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)





Μέσα σε 1 ΧΡΟΝΟ δηλαδή, η αξία του οικοπέδου αυξήθηκε κατά 4.400%, ενώ ταυτόχρονα άλλαξε σχήμα και αυξήθηκε σε έκταση (29%)!!!! Και να σκεφτείτε ότι μιλάμε για οικόπεδο της..."πλάκας". Για οικόπεδο που ήταν, είναι και θα είναι...κολλημένο στο Νεκροταφείο του χωριού !

Πώς λοιπόν αυξήθηκε η αξία του τόσο;
Σκανδαλώδες δεν είναι; Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα "υπερκέρδη" κάποιου/ων ιδιώτη/ών...Το σκανδαλώδες πρόβλημα αναφέρεται παρακάτω:


Ας δούμε όμως πρώτα τα συμβόλαια για να μιλάμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ:


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 11.177
ΕΤΟΣ 1995
Αρχική Αγορά Οικοπέδου μεταξύ Φυσικών Προσώπων (1995)




ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3.525
ΕΤΟΣ 1996 - Ένα χρόνο μετά


Αγοραπωλησία μεταξύ Φυσικών Προσώπων & Ο.Τ.Ε. Α.Ε. (1996)


Κοινωνικές - Οικονομικές συνέπειες

αυτών των αγοραπωλησιών


1.Αύξηση του φόρου που πληρώνεται για τις διάφορες μεταβιβάσεις στην περιοχή.


Έτσι οποιαδήποτε αγοραπωλησία, γονική παροχή κ.λπ., που γίνεται μετά από τις 07 Μαρτίου 1996, φορολογείται κατά πολύ περισσότερο με "βάση" το συμβόλαιο 3.525!!! Βλέπετε, η εφορία για να εκτιμήσει την αξία ενός οικοπέδου και να εξασφαλίσει ότι οι "συμβαλλόμενοι" δε θα δηλώσουν στο Συμβόλαιο, λιγότερα χρήματα από όσα πραγματικά θα "ανταλλάξουν" μεταξύ τους...κοιτά και πόσο πουλήθηκαν τα γύρω οικόπεδα της περιοχής και με βάση αυτά εκτιμά την αξία ενός οικοπέδου. Όπως φαντάζεστε βέβαια θα κοιτά τα οικόπεδα που πουλήθηκαν ακριβότερα για να χρεώσει περισσότερο και την επόμενη αγοραπωλησία και να κερδίσει περισσότερα από τους φόρους.

Με απλά λόγια κάποιος ή κάποιοι, το 1996 αισχροκέρδησαν εις βάρος μίας εταιρείας στην οποία μετέχει και το δημόσιο. "Μαγκιά τους",...θα πουν κάποιοι.
Σκεφτείτε όμως ότι με αυτή τους την..."μαγκιά", δυσκόλεψαν για πάντα τις αγοραπωλησίες στον Απόλλωνα, αδιαφορώντας για το ότι τα επόμενα χρόνια, απλοί άνθρωποι που θέλουν να αφήσουν το εξοχικό στα παιδιά τους, ή που θέλουν να χτίσουν ένα, θα "ξηλώνονται" οικονομικά...εξ' αιτίας τους. Έτσι έστω και έμμεσα επιβράδυναν την οικιστική ανάπτυξη του Απόλλωνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο συμβόλαιο 11.177 που έγινε το 1995 η εφορία εκτίμησε την αξία του οικοπέδου
με τιμή 5000 δρχ. ανα τ.μ. (1400000/280τ.μ.). Αντίστοιχα σε οικόπεδο της περιοχής που
όμως απέχει περίπου 100μ. από το Νεκροταφείο (άρα και πολύ μεγαλύτερης συγκριτικά αξίας) η εκτίμηση της εφορίας την ίδια χρονική περίοδο, ήταν με τιμή μόλις 7.640 δρχ. ανά τ.μ. Όπως βλέπετε οι τιμές είναι παρεμφερείς.

Με το συμβόλαιο όμως του Ο.Τ.Ε. το 1996 (3.525/96) η τιμή ανά τετραγωνικό εκτοξεύτηκε στις...

25000 δρχ. / τ.μ. !!!!

(9.000.000 / 360τ.μ.)


Μέσα δηλαδή σε έναν χρόνο (95-96) η τιμή των οικοπέδων πενταπλασιάστηκε (!!!), απλώς επειδή κάποιοι ήθελαν "να βγάλουν φράγκα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας"! "Όποιος λοιπόν, πρόλαβε, πρόλαβε. Οι υπόλοιποι ξηλωθείτε...."

Εμείς...μόνο "συγχαρητήρια" μπορούμε να τους δώσουμε: Για το θράσος τους, για την ηθική τους και για το πόσο βοήθησαν τον Απόλλωνα.


2. Ο Ο.Τ.Ε. πλέον δεν είναι στο ενοίκιο...Έχει (;) δικό του οικόπεδο.
'

Επομένως κανείς δε θα μπορεί να του κάνει..."έξωση" επειδή "ενοχλείται" από την κεραία και από τις όποιες αμφιλεγόμενες ακτινοβολίες αυτή εκπέμπει . Υπάρχει βέβαια ένα θεματάκι με το συμβόλαιό του, το οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω. Λύνεται όμως σχετικά απλά, για τον Ο.Τ.Ε., αν η κ. Μ.Χ. και η δ. Μ.Χ., πληρώσουν κάποια πρόστιμα και τον φόρο για τα επιπλέον 80,07 τ.μ. του οικοπέδου στο κράτος, που παρανόμως πούλησαν στον Ο.Τ.Ε. ως οικόπεδο 360,07 τ.μ. (ενώ στο δικό τους συμβόλαιο - έστω λανθασμένα- φαίνεται να είναι 280τ.μ.). Αν βέβαια δεν πληρώσουν, ο Ο.Τ.Ε. έχει πρόβλημα αφού στην ουσία το συμβόλαιο είναι ΑΚΥΡΟ. Απλώς τώρα οι υπηρεσίες..."κλείνουν τα μάτια ΚΑΙ ΕΔΩ" και επειδή αυτό το θέμα δεν το κυνηγά ΚΑΝΕΙΣ , εκδίδουν και Μ.Π.Ε.. Μάλιστα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις κεραίες τους, θυμήθηκαν να την κάνουν μόλις φέτος!!! Ναι, θυμήθηκαν να την κάνουν το έτος 2009, δηλαδή 13 χρόνια μετά !!!!!



3. Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3.525 με το οποίο πουλήθηκε το οικόπεδο των Μ.Χ. & Μ.Χ. στον Ο.Τ.Ε. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.


Πέραν λοιπόν, από τα παραπάνω, το συμβόλαιο 3.525 έχει σοβαρή παρανομία, αφού πουλάει ένα οικόπεδο 280τ.μ. για 360,07 τ.μ. επειδή "προφανώς" (όπως αναφέρεται στη σελίδα 3 του συμβολαίου) είχε γίνει λάθος στο παλιό τοπογραφικό. Επιπλέον το οικόπεδο, από εκεί που είχε 4 πλευρές, με τη "νέα καταμέτρηση" απέκτησε 11 πλευρές !!!!

Και εμείς ρωτάμε:

1. Καταρχάς τι θα πει "...από λαθεμένη προφανώς καταμέτρηση..." ?????

Πού το βλέπετε το προφανές κύριοι; Δε μιλάμε για ένα-δύο, πέντε-δέκα τ.μ....Μιλάμε για ΟΓΔΟΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ !!!!!! Και μιλάμε για ποσοστό απόκλισης 29% !!! Τέτοια διαφορά δε σου ξεφεύγει από...."προφανές" λάθος..... Για να προκύψει τέτοια διαφορά σε ένα τόσο μικρό οικόπεδο, ο ένας από του δύο μηχανικούς μάλλον ήταν..."ΤΥΦΛΟΣ" !!!!

Ας το αφήσουμε όμως αυτό προς το παρόν και ας δεχθούμε ότι: "Τέλος πάντων ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ"



2. Από πότε τα λάθη σε σχήμα και σε εμβαδόν του οικοπέδου που πωλείται, διορθώνονται με αυτόν τον τρόπο στα Συμβόλαια ????

Η κανονική διαδικασία από τη στιγμή που διαπιστώνεται τέτοιο λάθος είναι η ακόλουθη:

Α. Με το νέο-σωστό τοπογραφικό γίνεται ένα επιπλέον-συμπληρωματικό συμβόλαιο/δήλωση προκειμένου να θεωρηθούν αγορασμένα από τις κ.κ. Μ.Χ. και Μ.Χ. τα επιπλέον 80,07μ. (τα οποία στο αρχικό συμβόλαιο με αριθμό 11.177/95...δεν υπάρχουν).

Β. Έτσι η εφορία φορολογεί και αυτά τα 80,07 τ.μ., με ποσό το οποίο αυτή τη στιγμή οι κυρίες Μ.Χ. και Μ.Χ. έχουν στερήσει από το κράτος. Έχουν με λίγα λόγια φοροδιαφύγει, αφού αυτά τα 80,07 τ.μ. φορολογήθηκαν μόνο κατά την αγοραπωλησία με τον Ο.Τ.Ε. το 1996.

Γ. Στη συνέχεια, το νέο-συμπληρωματικό συμβόλαιο ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στο υποθηκοφυλακείο Τραγαίας προκειμένου να έχει ισχύ και νομιμότητα. (Αυτό γίνεται πάντα και για όλα τα Συμβόλαια).

Δ. Τότε και μόνο τότε (μετά δηλαδή και τη μεταγραφή του συμπληρωματικού συμβολαίου/δήλωσης) θα μπορούσε να συνταχθεί και κυρίως να μεταγραφεί νόμιμα το συμβόλαιο 3.525 που έγινε μεταξύ των κ.κ. Μ.Χ.-Μ & Μ.Χ. και του Ο.Τ.Ε.

Τέτοιο συμπληρωματικό συμβόλαιο/δήλωση που να αναφέρεται στο λάθος του αρχικού τοπογραφικού και να "προσθέτει" τα 80,07 τ.μ. στην αρχική αγοραπωλησία των 280τ.μ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. Επομένως το συμβόλαιο 3.525/96 του Ο.Τ.Ε. μεταγράφηκε παράνομα από τον υποθηκοφύλακα Τραγαίας. Και τώρα ο Ο.Τ.Ε. έχει (πρακτικά) καταπατήσει 80,07 τ.μ., αφού αυτός που του τα πούλησε στην ουσία ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ για να του τα πουλήσει !!!! Το ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι πάμπολλα:



3. Γιατί ο υποθηκοφύλακας της Τραγαίας παρανόμησε μεταγράφοντας παράνομο συμβόλαιο;

Υποτίθεται αυτό είναι μέρος της δουλειάς του: Να ελέγχει.



4. Γιατί ο Ο.Τ.Ε. δέχτηκε τέτοια αγορά-φιάσκο;


Εδώ κάπου μπαίνει στην ιστορία το σενάριο που είχε γράψει ο blogger "Αλήθεια" στις 8 Ιουλίου 12:49 και που μεταφέρθηκε ΕΔΩ. Με βάση αυτό το σενάριο υποτίθεται πως έγινε διαγωνισμός και ο Ο.Τ.Ε. "ψώνισε" το φθηνότερο οικόπεδο που του προσφέρθηκε. Το περίεργο βέβαια είναι ότι ενώ ψάξαμε (όσο μπορέσαμε βέβαια) δε βρήκαμε σε καμία εφημερίδα προκήρυξη διαγωνισμού του Ο.Τ.Ε. για αγορά οικοπέδου στον Απόλλωνα. Επίσης από το συμβόλαιο 3.525/96 ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Ο Ο.Τ.Ε. βλέπετε κρατάει τα χαρτιά του "κλειστά". Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει.



5. Τελικά πώς βρήκε ο Ο.Τ.Ε. αυτό το οικόπεδο;


Μήπως είχε απ' έξω ταμπέλα "ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ Ο.Τ.Ε."; ή μήπως "έπεσαν τηλέφωνα"; Μην ξεχνάμε ότι τέτοιο οικόπεδο κανείς δεν θα το αγόραζε. Ούτε για χωράφι δεν κάνει δίπλα στο νεκροταφείο...Άρα "έκατσε" μεγάλη ευκαιρία στις ιδιοκτήτριες που το ξεφορτώθηκαν το οικοπεδάκι....Είδατε τύχη οι...τυχερούλες;;;;



6. Γιατί ο νομικός σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. (ο κ. Α.Κ.) επέτρεψε στον κ.Δ.Μ. να υπογράψει ένα τέτοιο παράνομο συμβόλαιο, βάζοντας ενδεχομένως σε περιπέτειες την εταιρεία η οποία τον πληρώνει ώστε να διασφαλίζει για λογαριασμό της τα συμφέροντά της;


Δεν ήξερε ότι το συμβόλαιο είναι παράνομο να μεταγραφεί αφού έχει γίνει τέτοιο λάθος στο τοπογραφικό αγοράς του οικοπέδου???
Δεν καταλαβαίνει ότι με το να αποδέχεται το λάθος του τοπογραφικού, αποδέχεται να αγοράσει 80,07 τ.μ. από μη νόμιμες ιδιοκτήτριες ???





7. Ο δικηγόρος των πωλητριών Μ.Χ.-M. και Μ.Χ., ο κος Ν.Λ., που ήταν δικηγόρος τους και στο προηγούμενο συμβόλαιο (το 11.177/95), πώς "συνηγόρησε" σε όλες αυτές τις "ατασθαλίες" εις βάρος του Ο.Τ.Ε. και του Δημοσίου ???



8. Η Συμβολαιογράφος Αθηνών, η κα. Α. Β.-Χ. πώς δέχτηκε να συντάξει ένα τέτοιο, παράνομο συμβόλαιο (3.525/96)???

Μήπως τότε ήταν νέα και άπειρη και την έπιασαν κορόιδο??? Γιατί αν κρίνουμε από τον αριθμό του συμβολαίου (3.525) δεν είχε κάνει και πάρα πολλά εκείνη την εποχή...Πάντως από τη στιγμή που διαπίστωσε ΛΑΘΟΣ στα τετραγωνικά μέτρα ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ τουλάχιστον μέχρι οι συμβαλλόμενες Μ.Χ.-Μ και Μ.Χ. του Α.Χ και της Π.Χ. να της φέρουν βεβαίωση/δήλωση από τη Δ.Ο.Υ. Νάξου ότι κατέθεσαν τη φορολογική διαφορά των 80,07 τ.μ..



9. Αμ, η Δ.Ο.Υ. Νάξου??? H "κυρία"...Εφορία Νάξου γιατί δεν τους έκοψε τα πόδια όταν είδε τη διαφορά των 80τ.μ. ???

Βλέπετε όταν γίνεται το Συμβόλαιο, υποχρεωτικά κατατίθεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία και πρέπει να το ελέγξει. Έπρεπε λοιπόν να δει ότι το οικόπεδο που είχε φορολογήσει η ίδια ένα χρόνο πριν για 280 τ.μ. ήταν τελικά 360,07 τ.μ.. (Ασχέτως αν αυτή η διαφορά προήλθε από λάθος ή εξ' επίτηδες). Και έτσι, έπρεπε να ζητήσει από τις πωλήτριες κα. Μ.Χ.-Μ και δ. Μ.Χ. να κάνουν συμπληρωματικό συμβόλαιο αγοράς/δήλωση των 80,07 τ.μ. για να τους τα φορολογήσει ΚΑΙ ΑΥΤΑ τα τ.μ..

Παράλληλα όμως επειδή είχε περάσει μόλις ένας χρόνος
από την πρώτη αγοραπωλησία του οικοπέδου χωρίς καμία αλλαγή δεδομένων της περιοχής, η Δ.Ο.Υ. Νάξου ήταν υποχρεωμένη να επανεκτιμήσει την αξία του οικοπέδου από 1.400.000 δρχ. (τα 280 τ.μ.) σε 9.000.000 δρχ. τα 360,07 τ.μ.. Δηλαδή όσο ακριβώς το εκτίμησε και στην περίπτωση της αγοραπωλησίας με τον Ο.Τ.Ε.


Τι έκανε από αυτά η "κυρία" Εφορία;




Με λίγα λόγια στην υπόθεση ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ:

Α. Τρείς δημόσιοι λειτουργοί:

1. Η Συμβολαιογράφος κα. Α. Β.-Χ., που παρανόμως συνέταξε το συμβόλαιο 3.525/96 μεταξύ των Μ.Χ.-Μ. & Μ.Χ. και της Ο.Τ.Ε. Α.Ε.

2. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Νάξου
ο οποίος "χάρισε" στις κ.κ. Μ.Χ.-Μ. & Μ.Χ. τους επιπλέον φόρους για την αγορά που είχαν κάνει το 1995 με το συμβόλαιο 11.177. Έκανε τόσο σοβαρό λάθος ή μήπως έγιναν..."παρεμβάσεις";;; Και αν ναι από ποιούς;;;

3. Ο υποθηκοφύλακας, ο οποίος δεν επιτρεπόταν να μεταγράψει το παράνομο συμβόλαιο 3.525/96.


Β. Δύο ιδιώτες, μαζί με τον δικηγόρο τους.

Συγκεκριμένα η κυρία Μ.Χ.-Μ. και η δεσποινίδα (τότε) Μ.Χ. και ο δικηγόρος τους κ. Ν.Λ.

Γ. Η εταιρεία Ο.Τ.Ε. Α.Ε. μέσω του πληρεξούσιου Διευθυντή της Τηλεπικοινωνιακής Περιφέρειας Ο.Τ.Ε. Νησιών και του εκπροσώπου δικηγόρου της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην εταιρεία Ο.Τ.Ε. Α.Ε. που είναι και το μεγαλύτερο κορόιδο της υπόθεσης μετέχει το δημόσιο.


Εσείς από όλα τα παραπάνω μπορείτε να κρατήσετε ότι στο σκάνδαλο αυτό:
  • Εμπλέκονται πολλοί δημόσιοι λειτουργοί της Νάξου.
  • Εμπλέκονται σίγουρα ορισμένοι Απολλωνιάτες που ΔΕΝ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Δρουν για το καλό της τσέπης τους. Και που σίγουρα έχουν πολλές.....μα πάρα πολλές "τοπικές γνωριμίες". Με άλλα λόγια...δεν είναι τόσο "τυχαίοι" για τα κοινά του τόπου.
  • Οι περισσότεροι από όσους εμπλέκονται (πιστέψτε μας) γνωρίζονταν και γνωρίζονται μεταξύ τους ακόμα και σήμερα. Είναι φίλοι και συνεργάτες μεταξύ τους εδώ και χρόνια.
  • Αν προσθέσουμε σαν σενάριο και τα ερωτήματα του "ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ" στις 8 Ιούλιος 2008 (Δείτε το ΕΔΩ), τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Μήπως σε αυτό το σκάνδαλο είναι εμπλεκόμενοι ακόμα περισσότεροι και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ" της Δημοτικής, Επαρχιακής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ???


Όπως και να έχει το σκάνδαλο ΥΠΑΡΧΕΙ. Μπορεί το ποσό να μην είναι επιπέδου..."SIEMENS", αλλά όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν...Έτσι δεν είναι; Αλήθεια τα "κέρδη" πώς και σε ποιους μοιράστηκαν; Υπήρξε κάποιος από τους παραπάνω μοναχοφάης;


Έτσι για το τέλος σας καταθέτουμε και ένα εναλλακτικό σενάριο για τη διαφορά στο εμβαδόν του οικοπέδου:

Ενδέχεται λοιπόν, το οικόπεδο ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ 360,07 τ.μ.. Μπορεί δηλαδή να ήταν (και να είναι) 280τ.μ. και απλά να το έβαλαν αυθαίρετα, ψευδώς και χωρίς να ισχύει 360,07 τ.μ. στο συμβόλαιο 3.525/96 που υπέγραψε ο Ο.Τ.Ε..

Αναρωτιέστε γιατί;

Μα γιατί μπορεί ο Ο.Τ.Ε. να ζητούσε οικόπεδο με εμβαδόν μεγαλύτερο από 350 τ.μ. στην προκήρυξη που θα είχε κάνει. Και έτσι οι Απολλωνιάτισσες, ενδέχεται να τα κανόνισαν έτσι ώστε να πλασάρουν στον Ο.Τ.Ε. αυτό το οικόπεδο για μεγαλύτερο από 350 τ.μ.. Αλλιώς σιγά μην το αγόραζε ο Ο.Τ.Ε.


Πώς σας φαίνεται αυτή η εκδοχή;



Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ανάμεσά μας κυκλοφορούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ άνθρωποι οι οποίοι είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για μεγάλο μέρος της κατάντιας του Απόλλωνα. Τέτοια σκάνδαλα απλώς επιβεβαιώνουν ότι τα προβλήματα δεν προκύπτουν από μόνα τους. Τέτοια σκάνδαλα είναι ενδεικτικά της ηθικής και των προθέσεων των εμπλεκομένων, μερικούς από τους οποίους εμπιστευόμαστε για να μας λύσουν τάχατες τα προβλήματα ή να..."προωθήσουν" (έστω) την επίλυσή τους.


Και μιας και μιλήσαμε για προβλήματα...


Ο Σύλλογος Απολλωνιατών τι θέση παίρνει για αυτό το σκάνδαλο;

  • Γνωρίζει τους εμπλεκόμενους;
  • Τα συμβόλαια είναι δημόσια έγγραφα και μπορεί - αν θέλει- να ζητήσει αντίγραφα εγγράφως από το υποθηκοφυλακείο και να τους μάθει.
  • Αν προκύψει ζήτημα καταπάτησης στο οικόπεδο του Ο.Τ.Ε. τι θα γίνουν τα τηλέφωνα στα σπίτια του χωριού; Πού θα πάει η κεραία; Μήπως ο Σύλλογος, αντί να ζητά "Αλιευτικά Καταφύγια" και να προπαγανδίζει ότι ο Βιο-Βόθρος λειτουργεί άψογα, να κοιτάξει καλύτερα ποιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στους κόλπους του και τον εκμεταλλεύονται για να αναρριχηθούν και να αποκτήσουν "ανώτερες" γνωριμίες και πολλές φορές και με το αζημίωτο;

Πιστεύουμε ότι το παραπάνω θέμα θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή 15/11/2009, προκειμένου να..."λάμψει ΟΛΗ η αλήθεια".

Μέχρι τότε σας αφήνουμε να το επεξεργαστείτε, να επιβεβαιώσετε ό,τι νομίζετε μόνοι σας, να βγάλετε τα αντίγραφά σας και κυρίως...τα συμπεράσματά σας.







Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά για όλα τα στοιχεία τους bloggers "Αλήθεια" και "Nemesis", καθώς και τους υπόλοιπους bloggers για τις extra πληροφορίες.