Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Απόψεις για το Λιμενικό Έργο

Απευθείας Μετάβαση σε σελίδες
(Κάντε "κλίκ" πάνω στην αντίστοιχη σελίδα)

Σελίδα 1 Δυστυχώς στην αρχή ξεκινά λίγο βαραβάδικα αλλά τελικά αποκτά ουσία.

Σελίδα 2 όπου γράφονται σχόλια για την "επόμενη μέρα"...της δίκης και τελειώνει με νέες αποκαλύψεις.

Σελίδα 3 όπου ξεκινά με το σκάνδαλο των 100εκ. και άλλα... Άντε να δούμε που θα καταλήξει...


Εδώ γράφουμε τις σκέψεις μας για το έργο το οποίο απασχόλησε την τοπική κοινωνία όσο κανένα άλλο. Στη φωτό εικονίζεται ψηφιακή προσομοίωση του έργου. Πατήστε επάνω της για να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος.

551 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 551   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

EXOYME KANENA NEO SXETIKA ME TO DIKASTHRIO??

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με έρευνες βρέθηκε ένα νέο είδος...μπαρμπουνιών υπό εξαφάνιση στον "αρχαίο μώλο".Παρακαλώ να ερευνηθεί άμεσα...Να δούμε τι άλλο θα σκεφτείτε λιμανοοικολόγοι...

Ανώνυμος είπε...

File anwnume eisai ektos thematos.
Edw mporeis na paratheseis th gnwmh sou gia to limeniko ergo.
Poia gnwmh sou dhladh??
An krinw apo thn asxeth kai astoxh paremvash sou profanws stereisai sovarhs apopshs...

Den kseroume kai ti exei ginei me to dikasthrio. Exeis kamia idea?

MPARMPOUNOLIMANOOIKOLOGOS

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συνεδρίασε το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε΄Τμήμα) προκειμένου,μεταξύ άλλων υποθέσεων, να εκδικάσει και την προσφυγή μας κατά του έργου-εφιάλτη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ τουλάχιστον για τους δύο βασικώτερους από την σειρά των λόγων της προσφυγής παραλείποντας να αναφερθεί στους υπολοίπους για ευνόητους λόγους (οι Νομικοί γνωρίζουν).

Συγκεκριμένα :
α. Ο Εισηγητής πρότεινε την αποδοχή της αίτησης ακυρώσεως (δηλαδή πρότεινε την ακύρωση του έργου) επειδή υπάρχει έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού τουλάχιστον σε επίπεδο περιφέρειας (Νοτίου Αιγαίου). Δηλαδή δεν τεκμηριώνεται η ανάγκη υπάρξεως λιμενικού καταφυγίου στον Απόλλωνα μέσα από μία γενικώτερη μελέτη και σχεδιασμό στην ευρύτερη περιοχή όπου θα παρουσιάζονται και οι εναλλακτικές λύσεις συμπεριλαμβανομένης και της μηδενικής.
β. Δεύτερος σοβαρός λόγος που ο Εισηγητής επικαλέσθηκε για την αποδοχή της αίτησης ακυρώσεως (δηλαδή δεύτερος σημαντικός λόγος που συνηγορεί στην ακύρωση του έργου κατά τον Εισηγητή) είναι ο μη υπολογισμός των φερτών υλών από τον χείμαρρο-ποταμό στον όρμο του Απόλλωνα από την ακτομηχανική μελέτη η οποία ως γνωστό δεν τον προσομείωσε λόγω της άγνωστης ποσότητος των υλών που μεταφέρει.

Αναμένεται η ανακοίνωση-δημοσίευση της αποφάσεως και στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι η αποδοχή από το ΣτΕ έστω και ενός λόγου ως βάσιμου αυτόματα θα σημάνει και την οριστική ακύρωση του έργου.

Από τα παραλειπόμενα της διαδικασίας:
α. Μάθαμε ότι στον Απόλλωνα προσέγγιζε στην δεκαετία του 60 και του 70 ο αντίστοιχος Μ/V ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ της εποχής (χαρακτηρίστηκε ως οχηματαγωγό), έδενε και αποβίβαζε επισκέπτες στο χωριό(δικηγόρος της άλλης πλευράς)
β. Μάθαμε ότι στην περιοχή μας εναγωνίως αναμένουν την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου 47 αλιευτικά (δικηγόρος της άλλης πλευράς)
γ. Αποπροσανατολισθήκαμε (με την έννοια του disorientation)όταν ακούσαμε ότι η ύπαρξη αλιευτικού καταφυγίου στον Απόλλωνα θα εξυπηρετήσει την καταφυγή των αλιευόντων στο στενό Νάξου-Πάρου αλιευτικών σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών(δικηγόρος της άλλης πλευράς)(εγώ προσθέτω και των αλιευόντων στα Τρίκαλλα τα δυό στενά) .
δ. "Καθησυχάσαμε", τελείως μα τελείως, όταν από την άλλη πλευρά ακούσαμε ότι ούτε ο χείμαρρος-ποταμός επηρρεάζει το έργο ούτε και το έργο τον χείμαρρο-ποταμό.
ε. Ανατριχιάσαμε όταν ακούσαμε από δικηγόρο της άλλης πλευράς ότι το έργο που επιδιώκουν είναι επισκευή του υπάρχοντος μώλου και όχι νέο έργο (λέω εγώ, της υπαρχούσης παράνομης και τυχαία προσανατολισμένης λιθορριπής).
στ. Από την άλλη πλευρά παρακολούθησαν την διαδικασία ο Επαρχος και ο Αντινομάρχης Κυκλάδων,μόνον.
ζ. Οι παρόντες προσφεύγοντες κατά του έργου πέρασαν τις πρώτες ώρες μετά το πέρας της διαδικασίας στον ιστορικό Ορφέα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα μέχρι αργά το απόγευμα με μόνο θέμα συζήτησης την σωτηρία του Απόλλωνα (μην ξεχνάμε και τον "βιολογικό")

Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά δεν θα πει κάτι κάποιος για τη δίκη; Περιμέναμε με αγωνία σύμερα και τώρα δεν έχουμε κάποια νέα; Συνεχίζεται ακόμη;

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστα νέα, όσο και αν ήταν αναμενόμενα.
Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που σήκωσαν το βάρος αυτής της προσπάθειας.
ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ
Σημείωση: επειδή χτες κάποιος με ρώτησε αν είμαι ένας λιβελογράφος που γράφει σε διάφορες εφημερίδες με το ψευδώνυμο αυτό, απαντώ ότι δεν γνωρίζω τον εν λόγω κύριο και αν τον γνώριζα δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το ψευδώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:
Πότε θα βγει η απόφαση; θα αργήσει πολύ;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τις 18 Ιουνίου έχουν προθεσμία οι δικηγόροι να καταθέσουν γραπτά υπομνήματα. Στη συνέχεια η 5μελής σύνθεση του Δικαστηρίου σε κλειστές συνεδριάσεις της θα εξετάσει όλα τα στοιχεία, θα μελετήσει την εισήγηση του δικαστή που ακούσαμε σήμερα και θα αποφασίσει. Ακολούθως θα ανακοινώσει την απόφασή του. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Εξ άλλου τα δικαστήρια κλίνουν τον Αύγουστο για διακοπές.
ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε με την ανάρτηση της 11ης Ιουν και ώρα 2:03 άσε το νέο είδος μπαρμπουνιού και τους χαρακτηρισμούς μην τα γυρίσουμε και αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας
για τον βιολογικό και πνιγείτε στα βρωμόνερα σας. Ασε που μπορεί να σου σκάσουμε και κανένα ΣΚΑΙ να ...σκάσεις.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο δικηγόρος μας (των 86) ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακός στην απλή, μεστή και σύντομη εισήγησή του και άριστα κατατοπισμένος. Κατέθεσε στο δικαστήριο άλμπουμ με φωτογραφίες του όρμου του Απόλλωνα ανάμεσα στις οποίες και σχετικές με τη λάσπη που κατεβάζει ο ποταμός όταν βρέχει.
Οι δικηγόροι της άλλης πλευράς σύνολο 4 ή 5 δεν είπαν κάτι το ουσιαστικό πέραν αυτών που αναφέρει ο κύριος Μ. Χωριανόπουλος. Είπαν πολλές ανακρίβειες, δεν είχαν καλή πληροφόρηση. Όταν ανέφερε ένας απ' αυτούς ότι έπιανε κάποτε στον Απόλλωνα ο "Σκοπελίτης" ο Πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν έδενε εκεί, αλλά απάντηση δεν έλαβε. φυσικά ουδέποτε το "Σκοπ΄λίτης" πέρασε απ' τον ΑΠόλλωνα, δεν υπήρχε αυτό το πλοίο εξ άλλου την εποχή 1960-1970. Η πραγματικότητα φυσικά είναι ότι, όταν πριν το 1970 περνούσε κατά καιρούς το πλοίο της άγονης γραμμής, αγκυροβολούσε αρόδου και με βάρκες αποβίβαζε ή επιβίβαζε επιβάτες.
Ο εισηγητής του δικαστηρίου ουσιαστικά δέχτηκε όλες τις προτάσεις των 86 και στάθηκε αναλυτικά σ' αυτές που αναφέρει εδώ ο Μ. Χωριανόπουλος.
ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του στα αρχαιολογικά ζητήματα για τα οποία είπε πως έχει η κατάσταση με τον αρχαιολογικό χώρο του κούρου και τόνισε ότι οι 86 υποστηρίζουν ότι υπάρχει εκεί αρχαίο λιμάνι και επειδή έχουν προκύψει νέα στοιχεία επιφυλάσσεται να τα μελετήσει και στη διάσκεψη του δικαστηρίου θα πει την άποψή του.

Ο δικηγόρος μας στη συνέχεια κατέθεσε στο δικαστήριο τις δυο επιστημονικές αρχαιολογικές ανακοινώσεις (Σίμωσι-Λεβογιάννη) και αναφέρθηκε εν ολίγοις στην ανακοίνωση της Σίμωσι τονίζοντας ότι είναι διευθύντρια στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο Εισηγητής του δικαστηρίου, που είναι ένας από τους 5 που δίκασαν την υπόθεση και θα βγάλουν την απόφαση, δέχτηκε στο σύνολό της την προσφυγή των 86 πριν κάποιων επί μέρους σημείων που είπε ότι δεν είναι της αρμοσδιότητας του δικαστηρίου.
Κατά κανόνα στο ΣΤΕ η Εισήγηση του δικαστή αποτελεί βασικότατο κριτήριο για την απόφαση του δικαστηρίου και συνήθως είναι ταυτόσημη.
ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ

Nikolas Hunter είπε...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Τα μαντάτα είναι ευχάριστα για τον Απόλλωνα καθώς το πρώτο στάδιο της σωτηρίας του φαίνεται να έχει μπεί στην τελική ευθεία (εκκρεμεί ο βιολογικός).
Φαίνεται ότι εκτός από τον Απόλλωνα θα σωθεί και ο στολίσκος των αλιευτικών που αναφέρουν οι δικηγόροι της άλλης πλευράς, καθώς ο ελιμενισμός τους στον όρμο Απόλλωνος, σε περίοδο φουρτούνας, θα σήμαινε τον ολοκληρωτικό αφανισμό του (μετά θα είχαμε και μηνύσεις από τους ψαράδες, ότι το αλιυετικό καταφύγιο που ΜΑΣ κατασκευάσατε δεν πληρεί βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας).

Να ρωτήσω κάτι.
Η άποψη της άλλης πλευράς σχετικά με τα φερτά υλικά του χειμάρου (ότι και καλά δεν εμποδίζει το έργο), τεκμηριώθηκε επιστημονικά? Σοβαρολογούσαν όταν το ισχυρίστηκαν?

Βλέπω ότι η εκπροσώπηση της άλλης πλευράς, εκτός από ελλειπέστατη, είναι και επιπόλαιη. Διακρίνω μία φυσιολογική αδυναμία να στηρίξουν το έργο που με τόσο "πάθος" διαφήμιζαν.

Απ' ότι καταλαβαίνω, λιμάνι τέλος. Και να πάνε οι Νομάρχες, Αντινομάρχες κλπ κλπ να απολογηθούν στο ντόπιο πληθυσμό του Απόλλωνα και να παραδεχτούν ότι ένα τόσο σημαντικό (υπερβολικό για εμένα) κονδύλι της ΕΕ πάει χαμένο, από τη στιγμή που αποφάσισαν να επενδύσουν σε ένα έργο χωρίς θεμέλια. Αντί να κάνουν ήπιας μορφής έργα και αναπλάσεις του ήδη υπάρχοντος γραφικού περιβάλλοντος, αποφάσισαν να επενδύσουν σε μία φούσκα. Γιατί ίσως κατά βάθος ήξεραν εξ ερχής ότι το λιμάνι ήταν φούσκα. Γι αυτό έκρυβαν τις "μελέτες" και τις "εγκρίσεις".
Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η υστεροφημία τους, να δείξουν, και καλά, ότι κάνουν "έργα" για να εισπράττουν ύστερα χειροκροτήματα.

Αναμένουμε την τελική απόφαση

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφετε κάτι για τη σημερινή δίκη; ¨ημουν παρών και η εισήγηση ήταν καταπέλτης εναντίον του έργου, δέχεται όλες τις απόψεις των 86, προτείνει την ακύρωση του έργου και ουσιαστικα προδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου που θα βγει αργότερα. Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας. Ο δικηγόρος των 86 ήταν καταπληκτικός, περιεκτικός, απόλυτα κατατοπισμένος, κατανοητός. Οι ...πολυάριθμοι δικηγόροι της άλλης πλευράς ήταν ανημέρωτοι, αγνοούσαν βασικά στοιχεία της περιοχής, ακόμη και τον χάρτη και είπαν πράγματα απίθανα. Ένας είπε ότι οι ψαράδες που ψαρεύουν στο στενο Νάξου-Πάρου καταφεύγουν στον Απόλλωνα. Άλλος είπε ότι στον Απόλλωνα υπάρχουν ...47 επαγγελματίες Ψαράδες. Μπράβο παιδιά, τόσο ψάρι στον ΑΠόλλωνα και δεν το έχουμε πάρει ...πρέφα;
Τελικά όλα πήγαν καλά και τώρα θα αναμένουμε την απόφαση προς το τέλος του καλοκαιριού χωρίς άγχος.
Συγκαρητήρια σε όλους.
ΚΩΜΑΙΚΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα από τη δίκη πότε θα τα μάθουμε; Η εισήγηση ήταν καταπέλτης εναντίον του έργου κάποιος απ' τους 86 που ήταν εκεί πρέπει να μας ενημερώσει. Περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Όλα πήγαν καλά για τους 86 στη χτεσινή δίκη. Ο εισηγητής του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης εναντίον του έργου, δέχτηκε όλες τις προτάσεις της προσφυγής και αναμένεται σε μερικούς μήνες η έκδοση της απόφασης, που κατά κανόνα θα είναι στην κατεύθυνση της εισήγησης.
Οι πολυάριθμοι δικηγόροιτης Νομαρχίας, των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του Δήμου, του Συλλόγου Απολλωνιατών και διαφόρων Συλλόγων ψαράδων της Χωρας, του Λυώνα της Μυκόνου κ.λπ. ήταν απληροφόρητοι, αγεωγράφητοι και είπαν ένα σωρό κουτασμάρες και ανακρίβειες. Έχει, είπαν, ο Απόλλωνας 47, αν είναι δυνατόν, επαγγελματίες ψαράδες, πρωτοφανής αριθμός. Είναι, είπαν, αναγκαίο το αλ. καταφύγιο γιατί θα αράζουν σ' αυτό οι ψαράδες που ψαρεύουν στο στενό μεταξύ Πάρου και Νάξου. Παλιά είπαν έδενε στον Απόλλωνα το πλοίο της γραμμής και ο..."Σκοπελίτης". Πού έδενε και πώς έδενε δεν μας είπαν φυσικά. Είπαν ακόμη ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν επηρεάζει ο ποταμός τον κόλπο του Απόλλωνα και ο Πρόεδρος τους ρώτησε: υπάρχει εκεί ποταμός ή δεν υπάρχει; Φυσικά κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Ο δικός μας δικηγόρος ήταν καταπληκτικός και έδωσε σε όλους τους δικαστές ένα φάκελλο με εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν ανάμεσα σε άλλα και την κατάσταση πυο δημιουργείται στον κόλπο όταν κατεβάζει ο ποταμός λάσπη. Κάποιος απ' τους δικηγόρους της Νομαρχίας είπε ότι μπορεί οι φωτογραφίες να είναι ...μαϊμου-φωτο!!!
Κατέθεσε επίσης ο δικηγόρος των 86 στο δικαστήριο τις δυο επιστημονικές ανακοινώσεις για το αρχαίο λιμάνι και ο εισηγητής είπε ότι παρόλον ότι έχουν δώσει άδεια για το έργο οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την ύπαρξη αρχαίου λιμανιού και επιφυλάχτηκε να τα μελετήσει και να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό στη διάσκεψη του δικαστηρίου.
Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η απουσία από τη δίκη του Προέδρου,αλλά και εκπροσώπων του Συλλόγου Απολλωνιατών, ο οποίος είχε δηλώσει παράσταση και είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στο δικαστήριο να παρευρίσκεται. Αντίθετα από την πλευρά των 86 παρέστησαν αρκετοί. Στη δίκη παρέστησαν ο Έπαρχος Νάξου κ. Κορρές κια ο Αντινομάρχης κ. Θεόφιλος ως εκπρόσωποι της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Στο ακροατήριο επίσης είδαμε και τον πρώην βουλευτή Νίκο Λεβογιάννη μαζί με τον ναύαρχο ε.α. Μανώλη Χωριανόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Μήπως χρειάζεται και για το θέμα αυτό κάποια δικαστική ενέργεια;
ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε, επίτιμε κλπ.αξιώματα,
πού ήσουν εχτές, γιατί δεν έδωσες το ...βροντερό παρόν σου να πεις στο δικαστήριο: ο λαός αποφασίζει οι τεχνικοί σχεδιάζουν και οι εργολάβοι εκτελούν;
μας έλειψες γλυκέ μας
ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή η χτεσινή μέρα για τον Απόλλωνα.
Σώθηκε ένα απ' τα πιο όμορφα κομμάτια, απ' τα λίγα παρθένα ακόμη μέρη της Νάξου και των Κυκλάδων, όσο κι αν αυτό για κάποιους σημαίνει ότι χάθηκε ένα έργο για τον τόπο.
Η πραγματικότητα είναι ότι αν γινόταν αυτό το έργο θα είχαμε οριστική και ανεπανόρθωτη καταστροφή- περιβαλλοντική, πολιτιστική και οικονομική του Απόλλωνα.
Τώρα οι προκλήσεις και το μέλλον είναι μπροστά μας, μπορούμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε σωστά, σε στέρεες βάσεις, με μακροπρόθεσμες προοπτικές το μέλλον του Απόλλωνα, εμείς οι ίδιοι και όχι οι αυτοχρησθέντες δήθεν εκκπρόσωποί μας, που σχεδίαζαν και αποφάζιζαν για τον Απόλλωνα γράφοντάς μας στα παλιά τους τα παούτσια.
Τώρα όλοι αυτοί οι παράγοντες, οι παραγοντίσκοι, οι δήθεν προύχοντες, οι ανεπαρκείς, οι κοντόφθαλμοι, οι χωρίς όραμα για τον τόπο, οι χωρίς στοιχειώδεις ευαισθησίες για το περιβάλλον, που δεν συγκινούνται καν από τις εκκλήσεις των επιστημόνων και διανοητών της υφηλίου για το περιβάλλον,που δεν αισθάνονται στοιχειωδη σεβασμό στα μνημεία και τον πολιτισμό, που εστω ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν το Νομό δεν εφαρμόζου, ούτε ακούνε τις εξαγγελίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη οικονομία, για την προστασία του περιβάλλοντος, απόντες απ' τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, του κόμματός τους, πριν μια εβδομάδα στο Σύνταγμα για το περιβάλλον, καιρός είναι να αποσυρθούν, να παραδεχτούν ότι δεν επαρκούν για τις απαιτήσεις των καιρών, να κάνουν παλικαρίσια την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν συγγνώμη απ' τους κατοίκους του Απόλλωνα που τους κοροΐδευαν τόσα χρόνια και τους έδιναν ελπίδες.
koyros b

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά σοβαρολογείτε; 47 ψαράδες στον απόλλωνα; Αυτό Είναι οικονομική κια κοινωνική άνθηση. 47 ψαράδες=40 οικογένειες=60 παιδιά στο σχολείο=ζωντάνια και ζωή μεγάλου χωριού. Υπάρχουν αυτά στον Απόλλωνα και δεν τα ξέραμε; Μήπως πρέπει να ψαχτούμε; μήπως ζούμε στον κόσμο μας; μήπως δεν ξέρουμε τι μας γίνεται γύρω μας; για ψαχτείτε ρε παιδιά, για ρωτήστε τον παπά, τον δάσκαλο, τον πρόεδρο του χωριού, τον χωροφύλακα, τον αγροφύλακα, τον ταχυδρόμο, για ψάξτε το καλά, δεν μπορεί οι ...αρμόδιοι να κάνουν λάθος, κα΄ποιο λάκκο έχει η Απολλωνιάτικη φάβα!!!
ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

συναγωνιστές συγγνώμη,
μπερδεύτηκα με την αλλαγή της σελίδας και έψαχνα στην παλιά. Συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα στους μαχητικούς blogers
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Πώς το λέει το τραγούδι;
"...και γραμμή θα πάω ν'άράξω
στον Απόλλωνα στη Νάξο
ΚΑΙ τούτο το καλοκαιράκι..."
και γαία πυρί μιχθήτω.
Και ας έχουν ...γαίαν ελαφράν άπαντες οι Πρόεδροι, οι Νομαρχοσύμβουλοι, οι παρατρεχάμενοι, οι παλικαράδες και οι ...λοιποί συγγενείς.
Άντε γεια, άντε γεια
πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!!!
συγγνώμη απ' τους μη Ολυμπιακάρες, μ' έπιασε το...τραγουδιστικό μου...

Ανώνυμος είπε...

SUGXARHTHRIA SE OLOUS!!!!!
THA SUNISTOUSA NA MHN PROKLHTHOUN OI APENANTI.
H NIKH EINAI MEGALH KAI H SUGKINHSH TERASTIA!

KOPELOS

Nikolas Hunter είπε...

Η νίκη είναι του Απόλλωνα και των κατοίκων του. Όλοι μας προσπαθήσαμε και συμβάλαμε (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) για τη σωτηρία του Απόλλωνα που τόσο αγαπάμε. Δεν προκαλούμε, δεν πανηγυρίζουμε. Απλά κοιτάμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ψυχραιμία απαιτείται και να κοιτάξουμε μπροστά. Οι 86 με μπροστάρηδες τις γυναίκες και τους νέους που υπέγραψαν μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για να φύγει δυναμικά μπροστά ο Απόλλωνας. Τώρα απαιτείται σκληρή προσπάθεια για να απαλλαγεί ο Απόλλωνας από τη ρυπογόνο χαβούζα του ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ.
ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας λεβέντες 86
Εύχομαι μια μέρα να σηκωθεί απάνω ο ...κύκλωπας ο κούρος και να τσι πάρει με τσι πέτρες όλοι ευτοί τσι αθεόφοβοι τσι κομματάρχες και τσι παρατρεχάμενοί ντωνε που ρημάξανε τον τόπο με τσι ανεκίνησές τωνε κάθε τόσο και να μην ηξέρουνε που να πάνε να κρυφτούνε.
Σήκω ρε κούρε ήρωα να δεις τα παιδιά σου τα λεβεντόπαιδα.
ΧΑΣΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

APOLLWNAS1976, VLAXOS No 1, No 2,3,4.....
Karahalio, upermaxoi tou limenikou ergou perimenoume th gnwmh sas gia thn eishghsh tou StE.

DeNtziTheMee είπε...

Καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται! Μου μετέφεραν στενά συγγενικά μου πρόσωπα ορισμένες θέσεις της αντίπαλης παράταξης. Ειπώθηκε οτι οι ψαράδες στον Απόλλωνα είναι 47!Με το ζόρι οι κάτοικοι είναι 50 και οι 47 είναι ψαράδες ;Μοιράζουνε πετονιές και στα αγέννητα τώρα; Τελικά έδενε και πλοίο εκει ρε! Οι φήμες που θέλουν τον τιτανικό να βυθίστηκε σε σύγκρουση με παγόβουνο είναι ανακριβείς για να γλιτώσουν το ρεζιλίκι, ο Τ Ι Τ Α Ν Ι Κ Ο Σ χτύπησε στον Καλόγερο. Φωτογραφίες έχει αποκλειστικά η οργάνωση OPUS DEI και ο Σύλλογος Απολλωνιατών (δυο οργανώσεις που συγκρούονται υπόγεια για το αν θα δουν ποτέ αυτές οι φώτο το φως της δημοσιότητας). Στην δίκη δεν μπόρεσα να πάω λόγω εργασίας. Αυτό που θέλω να τονίσω όμως ειναι οτι όσο και αν διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, όσα πλαστά χαρτιά και αν παρουσιάσουν, όσες ανακρίβειες και αν πουν, όσες παρεμβάσεις και να κάνουν η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος.
Και αν δεν λάμψει, σίγουρα ο διασυρμός στα κανάλια δεν είναι μακριά. Eποχές με χαμηλή τηλεθέαση διανύουμε...προετοιμαστείτε για πολύωρα αφιερώματα και οχι 60" σε econews!

Το -10- το καλό

Ανώνυμος είπε...

Οι τοποθετήσεις του "ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ" είναι τουλάχιστον προβοκατόρικες. Δεν εκφράζουν το ήθος, τις αρχές και τις προθέσεις των 86(και όχι μόνον).
Παρακαλούνται οι διαχειριστές να διαγράφουν άμεσα ανάλογες προκλητικές και υβριστικές αναρτήσεις.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

KYRIOI, EISTE SOSTOI STIS TOPOTHETISEIS SAS OLOI! TA LETE OLOI POLY OMORFA & TEKMIRIOMENA, YPARXEI OMOS ENA PROVLIMA POU DEN TO ANTIMETOPIZETE ME OLA AFTA:
O APOLLONAS VROMAEI....


PATRINOS

Ανώνυμος είπε...

Πήγαινε στην ενότητα που ασχολείται με τον βιολογικό. Εκεί λέει πολλά και διάφορα.



"...Ένα ογδοηκοστό έκτο 1/86..."

Ανώνυμος είπε...

APO KEI ERXOMAI.... LEI POLLA & ORAIA, OMOS DEN ANTIMETOPIZEI TO PROVLIMA.
ETSI POU TO PATE, OI MONADIKOI EPISKEPTES TOU TOPOU SAS THA EISTE ESEIS, OTAN XREIAZESTE EKTONOSI MESO TON KAVGADON SAS....


PATRINOS

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς κύριε Πατρινέ;
ΧΑΣΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αναμενωμενη η αποφαση και μαλλον δικαιη, Η μελετη ητανε ελλειπης και αυτο φανηκε μεσα απο τις σελιδες αυτου του blog.

αυτο που εγω δεν εχω καταλαβει και παρακαλω πολυ καποιος να μου απαντησει ειναι αν οι 86 ειναι γενικα εναντιον οποιασδηποτε κινηση για τη δημιουργια ενος λιμανιου ή απλα θελουν ενα λιμανι βασισμενο σε πιο οοκληρωμενες μελετες?
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

E.Coli είπε...

Δύσκολη ερώτηση, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα. Θα με ενδιέφερε κι εμένα να ακούσω την απάντηση από τη μεριά των 86.

Χαίρομαι που όλα πήγαν κατ'ευχήν. Εύχομαι αυτή η απόφαση να μη φέρει διχόνοια στον τόπο μας. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουν έχοντας ως γνώμονα το καλό του χωριού.

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που αγωνιστήκατε με αγάπη για τον Απόλλωνα μας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την 11η Ιουνίου 2008 (ημέρα συνεδριάσεως του τμήματος του ΣτΕ για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα)περιφερόμενος τα Ναξιώτικα στέκια του Γαλατσίου ο κ.Α.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,προφανώς εκτιμώντας το δυσμενές για τις επιδιώξεις του αποτέλεσμα αλλά συναισθανόμενος και τις ευθύνες του,πολλές φορές εκτός εαυτού, καταφέρεται κατά πάντων με την στείρα και εξασθενημένη επιχειρηματολογία του επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Δηλαδή αναμασώντας τα γνωστά "το έργο το θέλουν οι μόνιμοι", "το έργο ήταν το όνειρο των παππούδων μας", "εγώ έχω περιουσία εκεί", "χάθηκε η ευκαιρία για τον Απόλλωνα","χάθηκαν τα λεφτά"κλπ.

Κύριε Α.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ να καταλάβετε το ταχύτερον (ώστε να προσγειωθείτε στην σκληρή πραγματικότητα του κόσμου που δημιουργήσατε) τα εξής:

α. Εργο στον Απόλλωνα θέλαμε και εμείς. Αλλά θέλαμε ένα ήπιο έργο που να δένει με το περιβάλλον ώστε να διατηρηθεί αλώβητος ο χαρακτήρας του χωριού (ΔΕΞΟΥ αυτή τη θέση μας,δεν μπορείς να κάνεις και αλλοιώς, είναι αρχή της Δημοκρατίας η πολυφωνία).ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗ (ευχαριστώ τον "ΑΘΗΝΑΙΟ" επιστολογράφο στην εφημερίδα "Τ'ΑΠΕΡΑΘΟΥ" για την ατάκα)
β. Εσείς προ του 2006 επιλέξατε να εκτελέσετε ένα τεράστιο έργο στον Απόλλωνα και επειδή υποπτευθήκατε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αφού γνωρίζατε από την αρχή ότι με αυτό που είχατε κατά νου άλλαζε η φυσιογνωμία του χωριού, κινηθήκατε μυστικά προκειμένου να αιφνιδιάσετε.Σας επαναφέρω στην μνήμη τα λόγια σας προς τα ανήψια σας (από ομολογία τους) :"...έλα δα μα όλα είναι έτοιμα και δεν θα προλάβετε να κινηθείτε...αφού θα περάσουν οι προθεσμίες" . Αποφύγατε επιμελώς τις δημόσιες διαβουλεύσεις για το έργο και οι πέριξ σας είχαν γίνει κοινωνοί μόνον των όποιων πλεονεκτημάτων και οφελημάτων εισήγαγε το έργο (ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ)(και εγώ παραδέχομαι το "ουδέν κακόν αμιγές καλού"). Κινηθήκατε έξαλλα εξαναγκάζοντας σε απομάκρυνση από το Σύλλογο σας μέλος (Γ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ)επειδή οι κόρες του τάχθηκαν κατά του έργου σας (ομολογία σας σε ανηψιά σας (εδώ που τα λέμε σήμερα κάποια από τα ανήψια σας ούτε που θέλουν συγγένεια μαζί σας)την 29η ΙΟΥΝ 2006)
γ. Κατορθώσατε να μας αιφνιδιάσετε πράγματι αλλά ελάτε όμως που ο "θεός αγαπάει περισσότερο τον νοικοκύρη";(δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είστε, αλλά τι να κάνουμε είναι παροιμία του λαού μας). Ετσι ήρθε στα χέρια μας ο φάκελλος του έργου με ομολογουμένως μικρά χρονικά περιθώρια για αντίδραση.
δ. Εργασθήκαμε σκληρά, ίσως εγώ λιγότερο από όλους,σε δύο κατευθύνσεις. Η μία για να ενημερώσουμε τον κόσμο (με τις γνωστές σας παρεμβάσεις και το ομολογούν ακόμη και ανήψια σας). Η άλλη στο να εντοπίσουμε αδυναμίες στο χαρτομάνι που ήλθε στα χέρια μας.
ε. ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΤΡΗΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ κ.Α.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΕΔΩ ΜΕΤΡΗΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ "ΔΕΣΕΙ" ΟΛΑ.
ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εντοπίσαμε τις καταφανείς αδυναμίες έγκαιρα, εργασθήκαμε μέρα-νύχτα(υπήρξε οικογένεια που οι δύο εργαζόμενοι γονείς εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και τα τέκνα τους τις σπουδές τους )και γρήγορα διαμορφώσαμε το σχέδιο δράσεως και την επιχειρηματολογία μας. Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ασκώντας συνταγματικό μας δικαίωμα (είναι γνωστή η "θέση" σας σε αυτή μας την συνταγματική ενέργεια)
στ. Και σώσαμε τον Απόλλωνα με την πρώτη και εξαιρετικά σημαντική ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ του ΣτΕ της 17-8-06. Εμείς εκεί ησυχάσαμε γιατί ότι και να ακολουθούσε στην εκδίκαση το πουλάκι είχε πετάξει. Εκεί κ.Α.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ μαζέψατε τους καρπούς που είχατε φυτέψει.
ζ. Με ευθύνη σας επειδή επιμένατε στο γιγαντιαίο έργο, επειδή δεν επιδιώξατε δημόσιες συζητήσεις, επειδή δεν επιδείξατε συναίνεση, επειδή δεν δεχόσαστε κουβέντα ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ετσι μόνον εξηγείται το όψιμο μένος σας. Είστε ο υπεύθυνος που δεν θα μπει μια πέτρα πάνω στην άλλη στον Απόλλωνα.Το έχετε καταλάβει. Ισως έτσι εξηγείται και η "απειλή" σας ότι το καλοκαίρι δεν θα κατεβείτε στον Απόλλωνα. Και άλλες φορές πήγατε στην Αμερική αλλά τον Απόλλωνα τον επισκεπτόσασταν. Τι θα πείτε στους Απολλωνιάτες όταν σας υπενθυμίσουν αυτά που τους λέγατε περί πλήρους φακέλλου και άλλα πολλά;

Τώρα ήρεμα και έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Σας υπενθυμίζω ότι το πουλάκι(χρήμα) έχει πετάξει. Επί πλέον για οποιαδήποτε άλλη απόπειρα καταστροφής του Απόλλωνα είμαστε σε εγρήγορση. Τώρα ξέρουμε τον δρόμο.Εσείς είσαστε στην δυσμενή θέση να δικαιολογηθείτε δημόσια στον Απόλλωνα που οφείλετε να το κάνετε και θα το μάθουμε και θα διασκεδάζουμε. Η εξουσία που σας υποστήριξε δεν γνωρίζω τι λέει. Αυτοί οι Σύλλογοι αλιέων Λυώνα, Χώρας, Λιμενικό Ταμείο, Σύλλογος Απολλωνιατών,Μυκονιάτες τι να λένε άραγε; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΝΑΣ κ.Α.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ στην οποία είστε Πρόεδρος δεν παρενέβη και αυτή μαζί με τους λοιπούς στην εκδίκαση; Δεν την ελέγχετε; Ή μήπως επειδή θα είχατε και την τυπική ευθύνη των πράξεων σας; (αυτός είναι ο προφανής λόγος αποχώρησης σας από την προεδρία του ιδιόκτητου συλλόγου σας)
Τέλος, μην ισχυριστείτε ότι δεν έχετε σχέση με το έργο επικαλούμενος την αρμοδιότητα της Νομαρχίας, του Επαρχείου, της Δημαρχίας κλπ γιατί θα σκάσω στα γέλια.

ΣΤΑΒΕΝΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Στην εφημερίδα "Η ΜΑΣΚΑ" της Νάξου που κυκλοφόρησε σήμερα υπάρχει ρεπορτάζ για τη δίκη στο Συμβ. Επικρατείας. Διαβάστε το:

εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των 86
εναντίον του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα.
Ο εισηγητής του Ε΄ τμήματος πρότεινε την ακύρωση του έργου

Την Τετάρτη 11.6.2008 εκδικάστηκε στο Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των 86 Απολλωνιατών που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο 2006 εναντίον της κατασκευής στον Απόλλωνα αλιευτικού καταφυγίου.
Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και είχε δημοπρατηθεί τον Ιούνιο 2006, αλλά σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει ύστερα από αίτηση προσωρινής αναστολής των προσφυγόντων.
Στη δίκη της 11ης Ιουνίου ο Εισηγητής του Ε΄ τμήματος του ΣΤΕ δέχτηκε όλους σχεδόν τους λόγους που προέβαλαν οι προσφυγόντες (έλλειψη περιφερειακού σχεδιασμού, εκβολή ρέματος στον όρμο κ.α.) και πρότεινε την ακύρωση του έργου.
Ο Εισηγητής επισήμανε ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να γίνει αλιευτικό καταφύγιο, αλλά μαρίνα για τουριστικά σκάφη, ότι η μελέτη δεν έλαβε υπόψη της το ρέμα που εκβάλει μέσα στον κόλπο του Απόλλωνα, ενώ τόνισε ότι, παρά τις εγκρίσεις των αρχαιολογικών υπηρεσιών, υπάρχουν νέα στοιχεία που αναφέρουν ότι υπάρχει αρχαίο λιμάνι μέσα στον όρμο και επιφυλάχτηκε να τα μελετήσει και να τοποθετηθεί στη διάσκεψη του δικαστηρίου.
Ο δικηγόρος των 86 κατέθεσε πολλές φωτογραφίες επισημαίνοντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα προξενήσει στο περιβάλλον το ουσιαστικό κλείσιμο του κόλπου από το έργο. Ο ποταμός που εκβάλει στον κόλπο, τόνισε, μεταφέρει τεράστιες ποσότητες λάσπης και άλλων υλικών, τα οποία θα επικάθηνται στον πυθμένα του κόλπου αλλοιώνοντάς τον επικίνδυνα. Κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο τις επιστημονικές ανακοινώσεις της αρχαιολόγου Α. Σίμωσι και του φιλολόγου Ν. Λεβογιάννη για το αρχαίο λιμάνι και τόνισε ότι η αρχαιολόγος είναι στέλεχος της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Οι δικηγόροι της Νομαρχίας Κυκλάδων, 4 τον αριθμό, υποστήριξαν ότι το έργο είναι απαραίτητο για την ευρύτερη περιοχή, καθότι εκεί υπάρχουν 47 επαγγελματίες ψαράδες (απίθανος αριθμός) και ότι όσοι ψαρεύουν στο στενό μεταξύ Πάρου και Νάξου καταφεύγουν στον Απόλλωνα (προφανώς αγνοούσαν τη γεωγραφία της περιοχής, αλλά και την απαγόρευση που υπάρχει στο μπουγάζι Παροναξίας ). Τόνισαν επίσης ότι παλιότερα υπήρξε εκεί λιμάνι και ότι έδενε εκεί το «Σκοπελίτης» (και αυτό δεν είναι αλήθεια. Κατά την δεκαετία 1960 τα πλοία της άγονης γραμμής αγκυροβολούσαν όποτε το επέτρεπε ο καιρός αρόδου).
Παράσταση υπέρ του έργου δήλωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών αλιευτικών Συλλόγων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Λυώνα που εδρεύει στη Χώρα, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νάξου και ο Σύλλογος Απολλωνιατών Αθήνας.
Όπως είναι γνωστό παρ’ όλον ότι το έργο αυτό δημοπρατήθηκε, ο εργολάβος δεν πρόλαβε να εγκατασταθεί λόγω της κατάθεσης από τους 86 προσωρινών μέτρων και της απόφασης του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του έργου, η οποία ισχύει μέχρι τώρα, επειδή ουδέποτε εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το έργο δεν ξεκίνησε και στη συνέχεια ο εργολάβος παραιτήθηκε και η εργολαβία διαλύθηκε.
Είναι επίσης γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2006 έγιναν σε βάρος των 86 σοβαρά επεισόδια (αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί) και επενέβη η αστυνομία. Στα επεισόδια εκείνα πρωτοστάτησαν στελέχη του Συλλόγου Απολλωνιατών Αθήνας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μετά το καλοκαίρι.

Ducamel01 είπε...

O NikolasAirHunter7 έγραψε στις 12 Ιούνιος 2008 6:19 μμ σε λανθασμένη ενότητα το ακόλουθο κείμενο ως απάντηση στην ερώτηση του Καραχάλιου η οποία έχει αναρτηθεί από τον ίδιο (Ευχαριστώ) εδώ στις 12 Ιούνιος 2008 7:26 μμ.
----------------------------------------

Εγώ προσωπικά (χωρίς να αντιπροσωπεύω τους 86) πιστεύω ότι θα πρέπει να ξαναγίνει μελέτη, νόμιμη τούτη τη φορά, για επισκευή του ήδη υπάρχοντος μεγάλου μώλου και αλλαγή της διεύθυνσής του (γνωρίζω ότι ο ήδη υπάρχον μώλος είναι παράνομος). Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά (όπως είναι τώρα) με την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιθούν μαρμάρινοι όγκοι. Μπετόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Πιστεύω ότι ένα τέτοιο έργο θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την απειλή από τις μεγάλες θεομηνίες του χειμώνα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η μελέτη, και όχι στην εξυπηρέτηση ελιμενισμού μεγάλων καικιών και κότερων.

Επίσης, υπάρχει η περίπτωση του υποθαλάσσιου κυματοθραύστη, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό και κατά πόσο είναι ακριβό (δεν είμαι μηχανικός, απλά το έχω ακούσει).

Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει με σωστές μελέτες, σωστές εγκρίσεις, με πρόγραμμα και με σεβασμό στο περιβάλλον και στη γραφικότητα του χωριού.

Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η κατασκευή λιμανιού είναι νούμερο ένα προτεραιότητα. Το χωριό μας χρειάζεται άλλα πράγματα, τα οποία αναλύονται σε διάφορες ενότητες του blog (Σκέψεις για το Βιολογικό, Προτάσεις για τη βιοσιμότητα του Απόλλωνα κλπ κλπ)

---------------------------------------
NikolasAirHunter7 λυπάμαι αλλά μας είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τέτοιες μεταφορές. Παρακαλούμε θερμά να προσέχετε που γράφετε γιατί θα αναγκαστούμε να σβήνουμε μόνο και μόνο για να έχει συνοχή το blog.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Η προετοιμασία και η οργάνωση της προσπάθειας που έγινε από τους 86 προσφυγόντες ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.
Ο δικηγόρος που ανέλαβε την προσφυγή, εμπειρότατος σε σχετικές υποθέσεις στο ΣτΕ, χειρίστηκε την όλη υπόθεση κατά τρόπο άψογο και μεθοδικό. Σε επιβεβαίωση αυτού πρέπει να επισημάνουμε το εξής γεγονός.
Το καλοκαίρι του 2006 βρισκόταν στο ζενίθ της η υπόθεση της προσφυγής των 33 εναντίον του λιμενικού έργου της Χώρας. Η υπόθεση εκείνη αντιμετώπιζε στο ΣτΕ σοβαρά προβλήματα και η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα επέτρεπε τη συνέχιση του έργου σε έμα τμήμα του.
Η μελέτη της προσφυγής των 86 του Απόλλωνα από τους νομικούς που χειρίζονταν την προσφυγή των 33 της Χώρας τους βοήθησε σε σημαντικό βαθμό στο να συμπληρώσουν το νομικό τους οπλοστάσιο και να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους κατά του έργου.
Συγκεκριμένα αξιοποίησαν τον πρώτο και βασικότατο λόγο της προσφυγής των 86 του Απόλλωνα τον σχετικό με την έλλειψη περιφερειακού σχεδιασμού ως προς τις λιμενικές εγκαταστάσεις και υπέβαλαν στο ΣτΕ συμπληρωματικό υπόμνημα με αυτόν τον επί πλέον λόγο.
Το επιχείρημα αυτό μάλιστα αποτέλεσε τελικά και τον λόγο για τον οποίο το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή των 33 της Χώρας και ακύρωσε το έργο.
Το επισημαίνουμε αυτό για να αντιληφθούν κάποια στιγμή οι γνωστοί παράγοντες του Απόλλωνα ότι έχουν και θα έχουν απέναντί τους, αν συνεχίσουν την καταστροφική για τον τόπο πολιτική τους, μια δυναμική ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αποφασισμένων να προστατέψουν τον Απόλλωνα από οποιεσδήποτε απόπειρες περαιτέρω καταστροφής του.
koyros b

Ανώνυμος είπε...

Σερφάροντας στο ιντερνέτ εντόπισα το κείμενο που παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα

Και ερωτώ : Πρόεδρε Πασών των Ναξιακών Συλλόγων και Επίτιμε εκείνου των Απολλωνιατών μήπως όταν έταζες το έργο, όταν καθυσύχαζες τους ντόπιους, όταν μίλαγες για πλήρη φάκελλο ταυτόχρονα (εδώ είναι για να τρελλαθούμε) επεδίωκες τις καθυστερήσεις εκδικάσεως της προσφυγής των 86 με αποτέλεσμα να απωλεσθούν οι πιστώσεις; Κατάλαβα σωστά; Πόσες αναβολές Αρχιπρόεδρε έλαβε η υπόθεση προσφυγής των 86 με ευθύνη της πλευράς τους και πόσες με ευθύνη της πλευράς σου(όλες από την πλευρά σου);Εχεις αναφέρει στους Απολλωνιάτες ότι όλες οι αναβολές εκδικάσεως επετεύχθησαν επειδή εσύ το ήθελες να πάρουν αναβολή;Τους εξήγησες ποτέ ότι αν η εκδίκαση γινόταν άμεσα και κερδίζατε την υπόθεση το έργο θα γινόταν ενώ αν η υπόθεση δικαζόταν μετά από δύο χρόνια το έργο δεν θα γινόταν ακόμη και αν κερδίζατε στο ΣτΕ γιατί το χρήμα δεν θα περίμενε την μεγαλειότητα σου; Μήπως είχες πεισθεί ότι ήταν μάπα το καρπούζι και μεταθέτοντας την εκδίκαση εξασφάλισες την απώλεια των πιστώσεων οι οποίες ήταν ούτως ή άλλως χαμένες (λόγω χρόνου) ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ;
Και ένα τελευταίο. Μήπως δεν ντρέπεστε;
(όλοι μέσα, οι "αρχιτέκτονες" της επιχειρήσεως Αλιευτικό Καταφύγιο και στην κορφή κανέλλα)

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε αυτό το άρθρο . Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Ανώνυμος είπε...

Μια πληροφορία ζητώ όποιος ξέρει απαντά:
Στο Υπουργείο Οικονομίας και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχω ακούσει ότι έχει μεγάλη θέση ένας Απολλωνιάτης, αλλά δεν θυμούμαι πώς τον λένε. Θέλω να ρωτήσω αυτός τι θέση έχει πάρει για το λιμάνι; Μήπως είναι στους 86;
Όποιος ξέρει ας δώσει πληροφορίες.
καλ΄΄ο είναι να μάθουμε ποιος είναι ποιος και τι ...καπνό φουμάρει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου εσύ θα λες ή τον Αυγουστίνο Βιτζηλαίο ή το Δημήτρη Σουσούνη. Άνοιξα μια εφημερίδα του "Συλλόγου" και είδα ότι μόνο αυτούς αναφέρει σαν συμπατριώτες μας και τους οποίους ευχαριστεί για τη "συμβολή" ους όπως λέει "σε αυτή την προσπάθεια". Δηλαδή, στην κατασκευή του Λιμανιού.

Κρίνοντας και από το τελευταίο, δε νομίζω να ήταν κατά του λιμανιού και να συνέβαλε στο να γίνει...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

κύριε Δημήτρη Σουσούνη, επειδή σερφάρεις στο διαδίκτυο και επειδή πολλές φορές έχει αναφερθεί ο Επίτιμος Πρόεδρος, τόσο στην εφημερίδα του, όσο και σε ομιλίες του στα Απολλώνεια και αλλού, στην ανεκτίμητη προσφορά σου στην προώθηση αυτού του έργου, που τώρα πλέον όλοι το αποκαλούν τερατούργημα και πράξη εγκληματική για τον Απόλλωνα ,πρέπει να απαντήσετε, ως Απολλωνιάτης, στις απορίες και τα ερωτήματα πολλών για τη στάση σας. Ένας τεχνοκράτης της Ε.Ε. του επιπέδου του δικού σας, αναμφισβήτητα πρέπει να ξεχωρίζει την αειφόρο ανάπτυξη από την άγρια ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζει τις εγκυκλίους της Ε.Ε. και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος.
Και αν πράγματι συμβάλατε στο να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο από την Ε.Ε. έχετε ευθύνες, γιατί χάθηκαν αυτά τα σημαντικά για τον Απόλλωνα κονδύλια, εξ αιτίας της κάκιστης μελέτης του και των τεράστιων περιβλλοντικών προβλημάτων που θα προκαλούσε. Περιμένουμε με αγωνία να σας ακούσουμε. ΚΑι μη μας πείτε ότι κι εσείς είστε θύμα των ...θυμιαμάτων του Νταμπάκη!!!, γιατί δεν θα σας πιστέψουμε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Α και κάτι ακόμη. Το καλοκαίρι τα παιδιά σας θα κάνουν μπάνιο στην θάλασσα του Απόλλωνα;

Odin !!!!!!! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ώπα,μην μπλέκουμε το ένα με το άλλο.Ο κ.Σουσούνης βοήθησε,όπως λέτε,στο να χρηματοδοτηθεί ένα λιμενικό έργο για τον Απόλλωνα.Από κει και πέρα δεν ευθύνεται για την μελέτη που έγινε.Έτσι όπως το βλέπω εγώ,ο κ.Σουσούνης ήθελε να βοηθήσει το χωριό μας και μπράβο του.Εξ'αιτίας της ανευθυνότητας και της προχειρότητας των αρμοδίων για την μελέτη χάθηκαν τα κονδύλια.

mwe

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή mwe λυπάμαι αλλά διαφωνώ μαζί σου.

Μπορεί οι προθέσεις του κου Σουσούνη να ήταν αγνές, αλλά όφειλε να ρωτήσει και να διαβάσει για το πού και πώς θα επενδυθούν τα λεφτά. Έτσι δεν είναι?


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά τα έδωσε εξ'αρχής η ΕΕ για κατασκευή λιμενικού έργου.Τώρα δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να σκεφτεί ο κ.Σουσούνης(ή οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του)κατά πόσο θα γίνει σωστά η μελέτη προκαταβολικά,ή το πως θα επενδυθούν τα χρήματα.Δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι έτσι κι αλλιώς.Φρόντισε στο να έρθουν τα λεφτά,μετά ανέλαβαν άλλοι.

mwe

Ανώνυμος είπε...

Πόσο άνανδρο να κρύβεται κανείς πίσω από τις λέξεις -> "...ένας από τους αλλοδαπούς 86..." "Για τον απόλλωνα ρε γαμώτο" Να κατηγορείς επώνυμα και είσαι ανώνυμος.
Βάλε την υπογραφή σου, πες το ονοματάκι σου, τι φοβάσαι αφού έχεις τα επιχειρήματα όπως λες...

+1 στον mwe
Interpol

Ανώνυμος είπε...

Αλλοδαπέ μην τους ακούς...Πρέπει να γίνει εκτεταμένη έρευνα για να βρούμε αν ήξερε ή όχι ο Σουσούνης...Αντε, αμολυθείτε να βρείτε χαρτιά.Μη σου πω να του τραβήξετε και μία μήνυση για μόλυνση του περιβάλλοντος...Ρε τι άλλο θα ακούσουμε...Εσείς στο τέλος θα κάνετε και τηλεμαραθώνιο....

Ανώνυμος είπε...

Α καλά... Άλλος από εκεί. Είναι σαν να μιλάς με 15 χρονα. Είναι η ίδια συμπεριφορά. "Ποιος μου έφαγε το γλειφιτζούρι μου". Η κουβέντα προς το παρόν είναι βούρκος και αυτό αντικατοπτρίζει και το επίπεδο των ανθρώπων που μιλάνε. Πιστεύω ότι η περιορισμένες ή καθόλου απαντήσεις μέχρι τώρα των ανθρώπων που είναι υπερ του λιμανιού (εγώ δεν τάσσομαι κάπου προς το παρόν, το ψάχνω) δείχνουν ανθρώπους που θέλουν καλό για τον τόπο και κάνουν το οτιδήποτε προς αυτή τη κατεύθυνση μακριά από καταστροφολογίες και μηδενισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες γνώμες που εκφράζονται δεν έχουν τη βαρύτητα την ονομαστική και κρύβονται πίσω από την οθόνη, κατηγορώντας εμφανή πρόσωπα, χωρίς να εμφανίζουν το δικό τους, που δείχνει δόλο και ένοχες καταστάσεις. Την ηθική των δούλων, τη βαρέθηκα.
Ιντερπολ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ζεστά το έχετε πάρει το θέμα. Μπράβο σας.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσω ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την εισήγησή μας για ακύρωση του έργου. Η απόφαση είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, και από ότι φαίνεται το λιμάνι παίρνει πόδι (και μαζί να πάρει πόδι και ο Σύλλογος).

Όσο για το κο Σουσούνη, διερευνητικά ρώτησα για το αν είχε ενημέρωση σχετικά με το έργο. Ούτε τον ξέρω τον κύριο και ούτε σκοπεύω να τον γνωρίσω. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας (αν τύχει πάντως, δεν θα πώ όχι). Εμένα με ενδιαφέρει να σωθεί ο Απόλλωνας από τους τυχάρπαστους αυτο-αποκαλούμενους άρχοντες, προέδρους κλπ.

Αν έχετε εσείς οι ανώνυμοι (με τις ειρωνίες και τις μονολεκτικές σας απαντήσεις) στοιχεία υπερ του λιμανιού σας παρακαλώ πολύ να τα γράψετε για να τα διαβάσουμε.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπα και πριν δεν παίρνω θέση για το λιμάνι το ψάχνω. Το ζήτημα είναι και γι αυτό χαρακτήρισα την κουβέντα βούρκο, ότι θέλουμε να γίνει λιμάνι ή όχι? Δεν μιλάω σόνη και καλά γι αυτό το λιμάνι... λέω να γίνει ένας ΜΟΛΟΣ = Αλιευτικό καταφύγιο = λιμάνι πες το όπως θέλεις όπου να μπορεί να προστατεύεται η παραλία, να δένουν οι βάρκες και τα Καΐκια, και να μην γίνει πετραδάκια με τα 13 μποφόρ. αυτό είναι το ζήτημα. Εσύ θέλεις κάτι τέτοιο? δηλαδή αν όλα τα χατιά που ήθελες ήταν εντάξη κατά την γνώμη σου θα ήθελες να γίνει? Εγώ θέλω. Η συζήτηση για το "να μην γίνει τπτ" είναι ανούσια.
ιντερπολ

Ανώνυμος είπε...

Ο NikolasAirHunter7 έγραψε στις 14 Ιούνιος 2008 12:29 μμ

Εγώ προσωπικά (χωρίς να αντιπροσωπεύω τους 86) πιστεύω ότι θα πρέπει να ξαναγίνει μελέτη, νόμιμη τούτη τη φορά, για επισκευή του ήδη υπάρχοντος μεγάλου μώλου και αλλαγή της διεύθυνσής του (γνωρίζω ότι ο ήδη υπάρχον μώλος είναι παράνομος). Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά (όπως είναι τώρα) με την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιθούν μαρμάρινοι όγκοι. Μπετόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Πιστεύω ότι ένα τέτοιο έργο θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την απειλή από τις μεγάλες θεομηνίες του χειμώνα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η μελέτη, και όχι στην εξυπηρέτηση ελιμενισμού μεγάλων καικιών και κότερων.

Επίσης, υπάρχει η περίπτωση του υποθαλάσσιου κυματοθραύστη, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό και κατά πόσο είναι ακριβό (δεν είμαι μηχανικός, απλά το έχω ακούσει).

Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει με σωστές μελέτες, σωστές εγκρίσεις, με πρόγραμμα και με σεβασμό στο περιβάλλον και στη γραφικότητα του χωριού.

Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η κατασκευή λιμανιού είναι νούμερο ένα προτεραιότητα. Το χωριό μας χρειάζεται άλλα πράγματα, τα οποία αναλύονται σε διάφορες ενότητες του blog (Σκέψεις για το Βιολογικό, Προτάσεις για τη βιοσιμότητα του Απόλλωνα κλπ κλπ)



Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Ξαναγράφω στο blog γιατί θέλω να κάνω μία ερώτηση στους 86.Θέλω λοιπόν να μου πείτε αν προτείνατε στο δικαστήριο πιο ολοκληρωμένη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο ή προτείνατε την ακύρωση του έργου και γιατί.
"ΕΤΕΜ"

Ανώνυμος είπε...

Το Συμβ. Επικρατείας κρίνει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης εναντίον των οποίων προσγεύγουν σ' αυτό κάποιοι πολίτες. Δεν άποφασίζει για το ποιά έργα πρέπει να γίνουν κάπου και πώς θα γίνουν. Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να προταθεί από κανένα στο δικαστήριο τι πρέπει να γίνει στον Απόλλωνα. Αυτό έπρεπε να το κάνει η Εκτελεστική Εξουσία, δηλ. η κυβέρνηση, που αποφάσισε και σχεδίασε το συγκεκριμένο έργο χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους κατοίκους του Απόλλωνα και όταν λέμε κυβέρνηση εννοούμε όλους εκείνους τους τομείς της διοίκηση που σχεδίασαν, αποφάσισαν και προώθησαν αυτό το έργο και αυτοί είναι Το Επαρτχείο Νάξου, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, διάφορα Υπουργεία.
koyros b

Ανώνυμος είπε...

ETEM ρωτάς λίγο ζαβά πράγματα. Καλά τόσο καιρό δεν κατάλαβες τι έχει γίνει; Δεν κατάλαβες δηλ. ότι οι 86 προσέφυγαν στο Συμβ. Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση του έργου; Για ποιο άλλο λόγο θα πήγαιναν στο δικαστήριο; για την πλάκα τους;
koyros b

Ανώνυμος είπε...

koyre b επι του θέματος...Δε θα μου πεις εσυ τι είναι ζαβό και τι όχι...
"ΕΤΕΜ"

Nikolas Hunter είπε...

Με χαρά βλέπω κάποιους να υιοθετούν τις προτάσεις μου (θα βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος, έχω ρεύμα). Φίλε αλλοδαπέ ("...Ένας από τους αλλοδαπούς 86...") σε ευχαριστώ.

Όσον αφορά τις απορίες του ΕΤΕΜ, νομίζω ότι ο koyros b μας κάλυψε.

Φίλε ΕΤΕΜ, κατάλαβε επιτέλους ότι η κατασκευή λιμανιού στον Απόλλωνα ΔΕΝ αποτελεί προτεραιότητα. Ίσως δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν. Αν είναι να φτιαχνόταν τέτοιο λιμάνι, τότε εγώ θα πρότεινα να φτιαχτεί και αεροδρόμιο (γιατί όχι). Μην παραμυθιάζεσαι από μεγαλεπήβολα σχέδια και φαραονικά έργα. Μία ήπια ανάπλαση χρειάζεται ο τόπος μας. Όχι ριζική αλλαγή και βιασμό του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΕΜ καλά τα λέει ο NIKOLAS.
Ο Απόλλωνας είναι μια μικρή παραλία για παραθερισμό και σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι μικρές και να μη βιάζουν το περιβάλλον. Αρκετά βιάστηκε μέχρι τώρα με τον λεγόμενο βιολογικό, με τον δρόμο στην Καυκάρα, με το ξενοδοχείο πάνω στις εκβολές του ποταμού, με τις καταπατήσεις μέσα στο ρέμα, με τις τεράστιες καταστροφές που έχουν γίνει στον χώρο του αρχαίου λατομείου και όχι μόνο, με την αρχαιοκαπηλία που οργίασε πριν από 40 τόσα χρόνια και που και σήμερα υπάρχει, με το τσιμεντοπλάκωμα του κούρου πριν καμιά 30 χρόνια, με την άναρχη ανοικοδόμηση χωρίς ρυμοτομιά και σχέδιο πόλης, σε τυφλά οικόπεδα κ.λπ. Δεν αντέχει άλλες πληγές αυτός ο μικρός τόπος. Ας κοιτάξουμε να θεραπεύσουμε τις περισσότερες απ' αυτές που ακόμη βγάζουν πυό και ας μην κάνουμε όνειρα για άλλες!!!
Koyros b

Ducamel01 είπε...

Φίλε ΕΤΕΜ.
Καταρχάς θέλω να πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι πως εδώ δεν μπαίνουν ΟΛΟΙ οι 86, ούτε είμαστε οργανωμένοι και συσπειρομένοι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορείς να τους ρωτάς ΟΛΟΥΣ.

Στο λέω για να ξέρεις απλώς ότι ρωτάς ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους 86. Μπορεί και τους περισσότερους. Πλαντως ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ.

Πέρα από αυτό, επί του θέματος.
Οι δικαστές στο ΣτΕ είναι ΝΟΜΙΚΟΙ.
Έχουν δηλαδή τελειώσει τη νομική σχολή.
Επομένως είναι και φύσει (πέρα από θέσει) αδύνατον να κρίνουν μια ενδεχόμενη εναλλακτική πρόταση.
Αυτοί μελετούν τους νόμους, το σύνταγμα και την υπόθεση και εξετάζουν αν η υπόθεση είναι σύννομη με την ΟΥΣΙΑ του νόμου και όχι με το γράμμα του.
Κατά τα άλλα οι άνθρωποι δεν είναι μηχανικοί για να γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό μήκος ή τελος πάντων το σωστότερο μήκος από αυτά που θα πρότειναν οι αντίδικοι.

Με πιο απλά λόγια:

Και να προτείναμε άλλη πρόταση για εναλλακτικό λιμνικό έργο, το ΣτΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.

Για να στο πω κι αλλιώς.
Αν είχε αρμοδιότητες να κρίνει ποια είναι πιο σωστή ή συμφέρουσα (λόγου χάρη) μελέτη, τότε και τις εγκρίσεις που είχε πάρει αυτή η μελέτη του 2005 την οποία σταματήσαμε θα τις είχε δώσει το ΣτΕ και όχι τα αρμόδια ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Το κατάλαβες ή τα είπα μπερδεμένα;

(Σοβαρά ρωτάω. Δεν ειρωνεύομαι. Μην παρεξηγηθούμε κιόλας)

Ducamel01 είπε...

Άσε που για να κάνεις μια σωστή πρόταση πρέπει να έχεις δεδομένα. Και δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο η μελέτη κρίθηκε άκυρη.

Εγώ σου λέω δεν έχω δεδομένα για το χείμμαρο. Άρα πρέπει να αρχίσω να μετράω. Θα πάρει 2, 3 4 6 χρόνια;; Όσο πάρει. Όσα χρόνια χρειάζεται για να έχω σωστή και πλήρη εικόνα του πλημμυρικού φαινομένου σε σχέση με τη ζωή του έργου.

Αυτοί είπαν ότι δεν έχουν δεδομένα για το χείμμαρο. Άρα......ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Θα σχεδιάσουμε σαν να μην υπάρχει!!!!!

Ε, αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ....

Το ίδιο συμβαίνει και για το ύψος κύματος και για τον καιρό, όπου τα δεδομένα καιρικά φαινόμενα που έιχαν τα είχαν πάρει από το μετεορολογικό σταθμό της Νάξου (που νομίζω βρίσκεται στο Ανέφαμα και από πλοία που περνούσαν στα ανοιχτά). Αυτά τα γράφει η μελέτη τους! Θα τα ανεβάσω.

Και το αποκορύφωμα; Τα πιο σύγχρονα δεδομένα που είχαν ήταν του 1980 !!! Σχεδόν 30 χρόνια πριν...!!!

Πως περιμένεις λοιπόν να μπορεί κάποιος να κάνει μελέτη-αντιπρόταση με τέτοια ανύπαρκτα δεδομένα;;

Είναι σαν να ζητήσεις από έναν μηχανικό να σου σχεδιάσει σπίτι χωρίς να του έχεις δείξει το οικόπεδο και το που βρίσκεται αυτό...!!!
Γίνεται;;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΝΑΞΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

(επανάληψη στο ορθό)

ΣΥΝΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(η παράτηξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για το μπλοκάρισμα των έργων της Νάξου)

Με αφορμή την απορριπτική εισήγηση που κατατέθηκε στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την υλοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου της Νάξου, εγείρονται για άλλη μια φορά σοβαρά ερωτηματικά γιατί ιδιαίτερα στη Νάξο δημιουργούνται εμπόδια για το προχώρημα έργων (π.χ. νέο λιμάνι Νάξου), που γενικά θεωρούνται ως ζωτικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.
Είναι, επειδή κάποιοι παράξενοι και εγωιστές πολίτες ενδιαφέρονται μόνο για κάποια στενά συμφέροντα τους και αδιαφορούν για το κοινό καλό; Είναι, γιατί κάποιοι περίεργοι αντιαναπτυξιακοί οικολόγοι θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή της λάμπας πετρελαίου και σαμποτάρουν συστηματικά την πρόοδο του νησιού;
Μήπως πρέπει όλοι αυτοί οι ανησυχούντες για τη μη υλοποίηση των έργων, να ανησυχήσουν πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς τους και για τις αποφάσεις τους, που κατά κανόνα παίρνονται στο πόδι, χωρίς σοβαρές μελέτες και χωρίς να εντάσσονται σε μακροχρόνια βιώσιμες αναπτυξιακές επιλογές, έχοντας ως κύριο στόχο την ικανοποίηση της εν δυνάμει εκλογικής πελατείας;
Μήπως ήλθε η ώρα οι πολίτες να προβληματιστούν και να απορρίψουν όλους αυτούς τους αρμόδιους (κυβερνητικούς και τοπικούς), που με την «ποιότητα» των αποφάσεων τους, εν χορώ υπόσχονται τα πάντα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν εφήμερες προσδοκίες;
Είναι δυνατόν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τη δύναμη των αποφάσεων, να μην γνώριζαν π.χ. ότι δεν μπορείς να διεκδικείς λιμάνι-κόμβο όταν δεν υπάρχει σοβαρή χωροθέτηση ή να φτιάχνεις αλιευτικό καταφύγιο πάνω σε αρχαίο λιμάνι;
Τελικά ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε;

18/6/08 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μονο και μονο η φωτογραφια του blog ειναι αστεια........αυτο θα πει παραπληροφοριση.....
φαντασου.....
οκ, θα ανοιξω κ γω το gimp και θα φτιαξω τον κουρο ορθιο, και θα πω μετα οτι ειναι απειλη κ οτι πρεπει να φυγει.....

για να μην πω οτι δν αναφερθηκε τπτ για το ποσα ατομα ΘΕΛΟΥΝ να γινει το εργο..

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας εσύ πόσα άτομα θέλουν (ή μάλλον ήθελαν) να γίνει το έργο?
Δηλαδή αν είναι 87 τότε θα κερδίζατε (ένας παραπάνω)?

Την παραπληροφόρηση πού την είδες?

Η φωτογραφία-προσομίωση στη πρώτη σελίδα του blog είναι πολύ επιεικής. Δείχνει μόνο ένα μέρος του προβλήματος (πχ το αισθητικό κομμάτι). Αν ήσουν στην παρουσίαση που έγινε πριν δύο χρόνια θα έβλεπες και τα υπόλοιπα προβλήματα (φερτά υλικά από ρέμα, μπάζωμα λιμανιού, λιμνάζων βούρκος από βιολογικό κλπ). Τη λέξη παραπληροφόρηση μην την ξαναχρησιμοποίησεις εδώ μέσα. Ο Σύλλογος, οι Νομάρχες και οι αντινομάρχες παραπληροφορούν και παραμυθιάζουν τον κόσμο. Είναι οι ίδιοι που απείλησαν δεκάδες-εκατοντάδες να μην παραστούν στην ενημέρωση-ΣΤΑΘΜΟ για το μέλλον του τόπου μας.
Τέτοια ενημέρωση έκανε ο Σύλλογος? Όχι βέβαια...
Μην σου πώ ότι οι ίδιοι που αναφέρω πιό πάνω απείλησαν κόσμο και κοσμάκη να μην υπογράψουν, και ας ήταν παρών στην ενημέρωση. Πάρτε το χαμπάρι... δεν είμαστε 86...είμαστε πολύ παραπάνω. 200 και βάλε.

Σώσαμε το χωριό μας. Η προσφυγή μας θα γραφτεί στην ιστορία. Καμαρώνω που είμαι ένας από τους 86. Θα το λέω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Θα τους δείχνω τον Απόλλωνα με καμάρι και περηφάνια, και θα τους λέω ότι ήμουν ένας από τους 86.

Εσύ όμως (και πολλοί άλλοι) δεν θα έρχεστε στον Απόλλωνα, γιατί το Highspeed δεν θα πιάνει στον Καλόγερο.



"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω 86 αλλοδαπά μαύρα πρόβατα...που τους δείχνουν με το δάχτυλο (μάντεψε ποιο) και δεν τους λένε ούτε καλημέρα...Και έχεις δίκιο γιατί δεν είστε 86, είστε πολύ λιγότεροι γιατί οι περισσότεροι υπέγραψαν εν αγνοία τους καθώς και για συγγενικούς ή "επαγγελματικούς" λόγους...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το ότι λέτε την παραπληροφόρηση ενημέρωση δε σημαίνει ούτε αλλάζει κάτι...

Anaxios είπε...

wraia ta les megale eisai gamatos alla den upografeis
mipws kotas? mipws eisai gunaikotos?
mipws kaneis mpanio ston apollwna kai kaneis gargares me to 8alassino nero.
Mipws sou leei kati oti an ginotan to ergo ena xrono meta 8a eixame kai nisaki 10 metra apo tin paralia?
kai sto lew epidi eimai mixanologos Naupigos
oute taberniaris oute enas apo tous 47 epagkelmaties psarades!

Ανώνυμος είπε...

καλα τωρα, εχεις βαλει αυτη τη φωτογραφια, που η 3χρονη ξαδερφη μ, πιο χαλια κ λαθος δν θα το εφτιαχνε, και χαιρεσαι?....
αν αυτο δν οδηγει πολλους σε λαθος συμπερασματα τοτε τι?

μη μ πειτε οτι η εικονα αυτη που δειχνετε δν επιρεαζει τους ντοπιους..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνεις η δν συμφωνεις οτι η φωτογραφια και μονο παραπληροφορει?

και αυτο ειναι αυτο π κανετε...

Ανώνυμος είπε...

Μηχανολόγε είτε γράφεις ανάξιος είτε περικλής είτε μωε σαν να γράφεις ανώνυμος είναι...οπότε αυτά πες τα σε κανέναν που ψαρώνει...Τώρα αυτό για το νησί ανέλυσε το λίγο γιατί δεν το έπιασα...

Ανώνυμος είπε...

Και είχα ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ που μας δείχνουν όπως λες... τί να σου πω. Μεγάλες στεναχώριες περνάω. Λέω να πάω σε ψυχολόγο.

Εν εγνοία δεν υπέγραψε κανείς αγαπητέ μου. Έγινε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ!!! Με επιχειρήματα!!! Όποιος ήθελε ερχόταν. Και όποιος ήθελε υπέγραφε.

Το δικαστήριο (ΣτΕ) δέχτηκε την εισήγησή μας (αν δεν το έχεις μάθει). Αυτό σημαίνει ότι η όλη προσπάθειά μας είχε βάση. Είχε αρχή και τέλος. Ήταν τεκμηριωμένη και πλήρης. Δεν είχε σκοτεινά σημεία, ούτε παγίδες. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν βλέπεις ότι δικαιώθηκαν οι 86. Αλλά το κυριότερο... σώθηκε ο Απόλλωνας.

Όσο για το "αλλοδαπούς" στην υπογραφή μου, είναι μία υπενθύμιση για το πώς συμπεριφέρθηκαν (ή μάλλον επιτέθηκαν) κάποιοι τυχάρπαστοι σε κάποιους από τους 86 (ευτυχώς δεν ήμουν εγώ εκεί).
Ήταν τότε που κάνετε την "δική σας" "παρουσίαση" για το λιμάνι. Ήταν εκείνη η μέρα που "καταθέσατε" τα δικά σας "επιχειρήματά".



"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε... αν δεν καταλαβαίνεις (ανθρώπινο) διάβασε ΟΛΗ την παρουσίαση στην πρώτη σελίδα του blog. Κάτσε σκέψου λιγάκι. Και αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, προσφέρουμε και ιδιαίτερα μαθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πάει......???

Ανώνυμος είπε...

και τι να δει? αυτα που γραφετε βασιζονται στο παιδικο σχεδιο στη φωτογραφια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το οποιο δν εχει σχεση με την πραγματικοτητα

Anaxios είπε...

koita na deis pws ginete ena nisaki:
stin di8en meleti pou egine den exoun labei upopsin tous to rema. Ka8e xrono h 8alassa ston Apollona mpazwnei
arketa twra me ton kakoftiagmeno kimato8rausti(den mporw na sou pw akribws me noumera, den gnwrizw alla me mia sxetiki meleti mporoume aneta na ma8oume h' toulaxiston eprepe na kseroume), me to limeniko ergo to opoio sxediastike na ginei 50 metra megalitero se mikos sun to molaki sto arxaio limani(dil. kaki kikloforia upo8alassiwn reumatwn) sun to xwma pou katebazei to rema i 8alassa 8a arxisei na mpazonei perissotero(upo8etw oti ka8e xrono mporei na mpazwnei kai 2 metra mporei kai parapanw). Sxetika me alla paradeigmata ana tin Ellada me tetoiou eidous "nisakia" apotelesma limenikwn ergwn- marines mporeis na deis ta links pou dinei to blog stin arxiki selida. O tropos pou sta grafw einai arketa aploikos, exei na kanei kai me ta reumata kai me allous paragontes pou xreiazontai arketo kairo parakolou8isi.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά...Το αρχαίο λιμάνι γιατί το λέτε και το ξαναλέτε?Υπάρχει χαρτί αρχαιολογικής υπηρεσίας??Υπάρχει υποβρύχιος τουρισμός?? Το λιμάνι του Πειραιά δεν ήταν κάποτε αρχαίο?? Είστε σοβαροί ρε παιδιά..
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ" (ΠΑΛΙ ΑΝΏΝΥΜΟΣ ΕΊΜΑΙ ΑΠΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΈΜΕ)

Ανώνυμος είπε...

Καταπιάνεσαι από μία φωτογραφία (επιλέγεις αυτό που σε συμφέρει). Η φωτογραφία δείχνει το αισθητικό (αντιαισθητικό) αποτέλεσμα και μόνο.

Διάβασε την υπόλοιπη παρουσίαση.
Δες που βασίστηκε η "επίσημη" μελέτη.
Μάθε τί υποστήριξαν οι δικηγόροι του λιμανιού στο ΣτΕ (πχ. δήλωσαν άγνοια για το ρέμα και υποστήριξαν ότι δεν επηρεάζει το έργο).

Βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια.

Ξυπνήστε επιτέλους μόνοι σας. Διαβάστε επιτέλους και κάτι άλλο εκτός από την εφημερίδα του συλλόγου. Αλλά δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σας ταρακουνήσει. Βοηθήστε τους εαυτούς σας.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τους να βράζουν στην αποτυχία τους.

α. Δεν έχουν επιχειρήματα και βγάζουν άναρθρες κραυγές.
β. Αν κάποιος με νοητική στέρηση μας πλασάριζε κούρο όρθιο, ναι θα το προσβάλαμε
γ. Οι 86 προσήλθαν σε Συμβολαιογράφο ,υπέγραψαν και μετρήθηκαν 86 στο σύνολο. Και μία υπογραφή ήταν αρκετή αλλά αν θέλαμε 2000 θα περιφέραμε κόλλες Α4
για υπογραφές όπως έκαναν κάποιοι από αυτούς. Αλήθεια πως εξασφαλίζεται ότι οι υπογραφές υπέρ του λιμανιού δεν θα χρησιμοποιηθούν π.χ στον αγώνα για την νομιμοποίηση του ψαρέματος με δυναμίτη;

Βράστε λοιπόν στο ζουμί σας κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου και όταν ξυπνήσετε, να μου το θυμηθείτε, θα ζητήσετε τα ρέστα από τους εκπροσώπους της πολιτείας
(Νομάρχη, Αντινομάρχη, Έπαρχο, Δήμαρχο και την προωθητική γόμωση Νταμπακαντώνη) που επιχείρησαν να κατασκευάσουν έργο εφαρμόζοντας τους μισούς νόμους τους και πετώντας τους άλλους στη θάλασσα, δηλαδή μη σεβόμενοι αυτό που εκπροσωπούσαν.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΛΟ. Μπαρμπούτσαλα. Από ότι απεδείχθη χάθηκε το έργο γιατι αυτοί που το προετοίμασαν δεν ήξεραν καλά την δουλειά τους. Στις Εκλογές λοιπόν μαυρίστε τους.

(τελικά φίλε από αυτά που γράφεις φαίνεται το μικρόν της ηλικίασς σου. Δείχνουμε όμως ότι σε παίρνουμε στα σοβαρά επειδή μας διαβάζουν όλοι ανεξαιρέτως, και τα λέμε στο σαμάρι.......)

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που χάθηκε είναι οι ήρεμες διακοπές σου στο νησί...Όσες υπογραφές κι αν μαζέψεις πάντα δακτυλοδεικτούμενος θα είσαι...Η ηλικία μου δε σε αφορά και δε 8α μου πεις εσύ τι είναι σωστό και τι δεν είναι, γιατί έχετε χειριστεί το θέμα χειρότερα απο ότι ισχυρίζεσαι ότι έκαναν οι άλλοι...Και άσε τα μεγάλα λόγια μην καταπιείς καμιά μύγα...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ... δεν χαλάνε οι διακοπές μου. Και γιατί να χαλάσουν? Θα μας δείρεις?

Νομίζεις ότι με ενοχλεί που δήθεν είμαι δαχτυλοδεικτούμενος? Χέστηκα κιόλας. Σας αγνοώ. Πάντα σας αγνοούσα, ακόμα και πριν το λιμάνι. Πάντα γέλαγα με τον πρόεδρο και με τον σύλλογο. Χρόνια ολόκληρα, πολύ πριν το λιμάνι. Στον Απόλλωνα ερχόμουν για εμένα και για την ομορφιά του χωριού. Όχι για τις φάτσες σας, ούτε για τον πρόεδρο. Ερχόμουν για τον Κούρο, την Εμπολή, την Ασμυρόλιμνο και την Καυκάρα. Για όλες τις ομορφιές του Απόλλωνα. Αυτές που προσπαθείτε συστηματικά να απαξιώσετε και να αλλοιώσετε.

Σε έχω γραμμένο λοιπόν.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολύς λόγος γίνεται γενικώς για την "παραπληροφόρηση" τόσο στο Blog όσο και στα ραδιόφωνα της Νάξου ανοίγω την ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΤΑΝΙΚΑ και διαβάζω:
"παραπληροφόρηση,η [παραπληροφορώ]
η μη σωστή ενημέρωση με την απόκρυψη ή καθυστερημένη μετάδοση ορισμένων πληροφοριών..., εφαρμόζεται συνήθως συνειδητά και εξυπηρετεί ορισμένους στόχους και συμφέροντα".
Και ερωτώ ,είναι παραπληροφόρηση η φωτογραφία; Ασφαλώς όχι, καθότι δεν απέκρυψε κανείς ότι είναι προσομοίωση του έργου. Δεν είναι απόκρυψη ούτε καθυστερημένη μετάδοση.
Αντίθετα θύματα, είναι παραπληροφόρηση το ότι ποτέ δεν ισχυριστήκατε ότι ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ δεν περνάει ούτε ανοικτά (αντίθετα ισχυρίστηκαν ότι το καραβάκι έπιανε στον Απόλλωνα). Παραπληροφόρηση είναι το πλήθος των ψαράδων (47) που επιστρατεύσατε (έμαθα ότι υπάρχουν και πιστoποιητικά που βεβαιώνουν υψηλό αριθμό επαγγελματιών αλιέων. Ποιός ανέλαβε την ευθύνη να δώσει τέτοια βεβαίωση;Και από πού πιέστηκε;). Παραπληροφόρηση είναι το ότι ο χείμαρρος δεν μεταφέρει σημαντική ποσότητα φερτών υλών.
Επί του παρόντος κοιτάξτε πως θα διατηρηθεί το Επαρχείο.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ

Ducamel01 είπε...

Φίλε "Σκοπελίτη" ή ανώνυμε ή ό,τι θες σχετικά με τη φωτογραφία - προσομοίωση του νέου λιμανιού.

Σε προκαλώ να μας πεις αναλυτικά ΜΕΡΙΚΑ από τα "λάθη" της φωτογραφίας σε σχέση με το σχέδιο της μελέτης και να μας αποδείξεις σε ποια σημεία το λιμάνι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ή καλύτερα να μας αποδείξεις αυτό που είπες: Ότι "το λιμάνι της φωτογραφίας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα"

Ελπίζω βέβαια πραγματικότητα να εννοείς το σχέδιο της μελέτης και όχι την παρούσα κατάσταση του όρμου του Απόλλωνα...

Σύγκρινε λοιπόν το ύψος της στέψης του λιμανιού με τα γειτονικά σπίτια, ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και πες μας σε τι και ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Για να σε βοηθήσω η φωτογραφία έχει δύο ελλείψεις:

1. Το κάγκελο των 97μ που δεν απεικονίσθηκε γιατί από τόσο μακριά, θα φαινόταν μία χοντρή γραμμή (σαν μουτζούρα).

2. Για τον ίδιο λόγο δε σχεδιάστηκε και μία μεταλλική σκάλα που φαίνεται στο σχέδιο (Εικόνα 20) στα δεξιά και συνδέει την αποβάθρα με τη ζώνη περιπάτου.

Επίσης η φωτογραφία δείχνει ότι ο μόλος έχει και φάρο ενώ "στην πραγματικότητα" (στο σχέδιο δηλαδή) ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΑΡΟ.

Αν εννοείς αυτά και σε ενοχλούν αυτά και πιστεύεις ότι λόγω αυτών των διαφορών με το σχέδιο η φωτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τότε...λυπάμαι πολύ για το επίπεδό σου.

Σε λίγο θα μας πεις ότι το σχέδιο που έχουμε ανεβάσει δεν έχει ούτε αυτό σχέδιο με την πραγματικότητα.

Δεν ντρέπεσαι να τα λες;;;

Εγώ πάντως λυπάμαι γιατί τον κόπο που έχω κάνει τον έκανα για ΕΣΕΝΑ και τους ομοίους σου.
Μήπως τα είχες ξαναδεί όλα αυτά τα έγγραφα της μελέτης;;;

Στα είχε δείξει ο Σύλλογος;;
Στα είχε δείξει ο Έπαρχος;;
Ο Αντινομάρχης;;;
Αν ναι σου φάνηκε ότι τα έλεγαν σωστώτερα;;

Για πες μου γιατί;;

Σε ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ να μας πεις Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Α ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Αν με ρωτούσες σε ποσοστό η φωτογραφία έχει ακρίβεια περίπου 90%. Και αυτό πολύ αυστηρά...

Αν θες να παραμείνεις στην άγνοιά σου και να κλείνεις πεισματικά τα μάτια φωνάζοντας δυνατά:

"Είναι ψέματα, είναι ψέματα, είναι ψέματα", ώστε να μην ακούς την αλήθεια τότε..δικαίωμά σου. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ο κόσμος δεν πείθεται απλώς με φωνές και είναι τουλάχιστον ανήθικο να διακόπτεις μία επιχειρηματολογία "γκαρίζοντας" , απλώς για να μην ακουστεί η επιχειρηματολογία.

Αν θες λοιπόν ανέπτυξε τα δικά σου επιχειρήματα πάνω στη θέση που μας ανέφερες πιο πριν.

Και για να στο πω κι αλλιώς. Ακόμα και να μην ήταν σωστή η φωτό...τι έχεις να πεις για τα υπόλοιπα;;

Κι αυτά άσχετα είναι με την πραγματικότητα;;;

Τα διάβασες ή θίχτηκες τόσο πολύ από τη φωτογραφία που δεν καταδέχτηκες;;

Αν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο και πάλι λυπάμαι για τον κόπο μας.

Για την αρχαιολογική υπηρεσία στην οποία αναφέρθηκες το πρόσεξες αυτό που γράψαμε στην παρουσίαση;;
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΑΜΜΩΤΙΚΟ ΜΟΛΟ

Αντίθετα εγκρίνει την εκβάνθυνση και την "επέκταση - επισκευή του κυρίως μόλου".

Λυπάμαι που είσαι ΤΟΟΟΟΟΣΟ αρνητικός.
Περιμένω να μου πεις ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ducamel01 είπε...

Και μιας και μιλήσαμε για φωτογραφίες, ορίστε και μία ομολογουμένως , όπου η θάλασσα "επιτίθεται" στην κυριολεξία στο χωριό.

Μερικοί από αυτούς που θα τη δούν θα πούν:

"Να γιατί είναι απαραίτητο ένα λιμενικό έργο".

Καλύτερα νομίζω θα ήταν αν έλεγαν:

"Να γιατί χρειάζονται σωστές μετρήσεις και δεδομένα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον όρμο. Αν δε γίνουν,είναι σίγουρο ότι θα γκρεμιστεί και πάλι ένας μόλος πρόχειρα σχεδιασμένος...

Nikolas Hunter είπε...

Μπονάτσα. :-)

Nikolas Hunter είπε...

Αυτός ο καιρός ΔΕΝ δαμάζεται με κανενός είδους λιμενικό έργο.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ακουσα μεγαλη μλκ για τη φωτογραφια,

[μλκ]Σύγκρινε λοιπόν το ύψος της στέψης του λιμανιού με τα γειτονικά σπίτια, ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και πες μας σε τι και ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ.[/μλκ]

Φιλε δν εχεις αισθηση της προοπτικης...
το λιμανι σ , παρολο π εκτεινετε τοσο μεσα, εχει παντα το ιδιο πλατος...
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ??

δευτερον, κανεις τη συγκριση με λαθος αντικειμενα. σε φωτογραφιες απο τετοια θεση, το βαθος ειναι μεγαλυτερο απο τη θεση του
παρατηρητη.

Τελος,κοιτα τα μπροστα σπιτια, που ενω απεχουν τοσο μακρια και εχουν υψος <3μ, δν κολαει

αποτελεσμα ειναι να φαινεται σαν εξωγκομα οσο μεγαλωνει.
και να σ πω και κατι..
μπορει και σωστα αν γινει, να ειναι
αλλα
αστω σε εναν ειδικο
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ειναι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ
για καποιον π την εκτυπωνει και τη δειχνει στους ντοπιους

ΟΤΙ του κατεβει του καθενα μπαινει και φτιαχνει
ΤΕΛΟΣ ΒΑΛΕ PHOTOSHOP h GIMP
δηλαδη, να πετας κατι απο τη ζωγραφικη των windows, γεματο ακυρα pixels,και να το παρουσιαζεις και σαν δουλεια ενος ειδικου, νταξ τι να πω
αμα δν μπορει να αποδοθει ετσι οπως θα γινει , με σωστη κλιμακα, υψος, χρωματα κατταλληλα με τις συνθηκες της ημερας, και σκιες, ετσι ωστε ο αλλος να βλεπει πραγματικα περι του τι προκειται να μη γινεται...

γιατι ναι, αν δεικσω αυτο σε καποιον π δν ξερει, τι θα κανει νομιζεις....
πιστεψε με η εικονα δν εχει σχεση με αυτο π θα γινοταν..

//γιαν να μη σχολιασω το μπογιατισμα του γκρι που μεγαλωνει στο κεντρο...
ειπαμε να αυξανεται αλλα εσενα...

Ανώνυμος είπε...

γινατε ολοι ειδικοι στα φαινομενα της φυσης.....
και δν δαμαζονται τα κυματα..

Ανώνυμος είπε...

Ducamel,
1.Δεν έκανα εγώ σχόλιο για τη φωτογραφία...
2.Αυτό δε σημαίνει ότι δέχομαι και την ορ8ότητά της...
Μόνο θόλο πάνω από τον Απόλλωνα δε βάλατε...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν και οι ειδικοί.

Γειά σας παιδιά... τί κάνετε?

Εγώ πάντως ώς ένα ΠΕΡΗΦΑΝΟ μέλος των 86 (ΚΑΜΑΡΩΝΩ) όταν υπέγραψα δεν είχα στο μυαλό μου μόνο την φωτογραφία, αλλά ΌΌΌΌΛΑΑΑΑΑ τα άλλα συγκλονιστικά στοιχεία που συντελούσαν στη καταστροφή του Απόλλωνα (αναφέρομαι στην γνωστή Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η παρουσίαση προ 2 ετών. Έχασες που δεν ήρθες) Για τους ίδιους λόγους υπέγραψαν και οι άλλοι 86 (σαφώς). Άσε που το ΣτΕ δεν νομίζω να έλαβε υπ' όψιν του την συγκεκριμένη φωτογραφία. Η απόφαση βασίστηκε ΑΛΛΟΥ! Που? Λοιπόν, πιάστε να διαβάσετε την αρχική σελίδα του Blog (τζάμπα είναι) και μετά ελάτε μετά να τα πούμε.

Εγώ δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

αρα συμφωνουμε οτι δν στεκει η φωτογραφια π κοσμει το blog....

/*φαντασου τα υπολοιπα....*/

ετσι γινονται οι παραπληροφορισεις φιλε μ......


μπορεις να δεις και εσυ τι ακουγεται στο blog περι σινικου τοιχους και εκτρωματος...

δν σου λεω αν βλαπτει η οχι το περιβαλλον, αλλα πολλοι επιρεαζονται, ειδικα οι ντοπιοι

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν συμφωνούμε για την φωτογραφία.

Η φωτογραφία είναι μία επιεικής προσομοίωση. Όταν λέω επιεικής εννοώ ότι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα θα ήταν ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Μήπως πρόλαβες να διαβάσεις την υπόλοιπη παρουσίαση? Να υποθέσω όχι. Εσύ άλλωστε έχεις ενημερωθεί από τον σύλλογο, ετσι δεν είναι? Μήπως σε ενημέρωσαν εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι έχουν πλήρη φάκελο για το λιμάνι, και ότι η μελέτη δεν πάσχει πουθενά? Αν όντως σε έχουν ενημερώσει αυτοί οι τυχάρπαστοι, τότε έχω να σου ανακοινώσω (με λύπη) ότι έπεσες θύμα παραπληροφόρησης. Σε δουλέψανε φιλαράκο. Την πάτησες.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις γνώμη. Να γίνεις ο 87ος δεν μπορείς γιατί ήδη οι 86 προσφύγανε δημοκρατικά και συνταγματικά στα αρμόδια όργανα, και μάντεψε... το έργο πήρε πόδι.

Είσαι όμως ευπρόσδεκτος στην επόμενη κίνηση (αν υπάρξει), να σε ενημερώσουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ για κάποιο άλλο πρόβλημα του χωριού (πχ βιολογικός, σου λέει κάτι?). Εμείς ενημρωθήκαμε, δεν υποστήκαμε πλύση εγκεφάλου.

Μην παραμυθιάζεσαι από τους δεινόσαυρους που κρατάνε τις θέσεις τους χρόνια ολόκληρα και λένε ψέμματα και σχεδιάζουν φαραονικά έργα.

Από τα γραφόμενά σου δείχνεις νέος και είναι κρίμα να γράφεις αυτά που γράφεις.


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ
Τον αν ένα μέσο ενημέρωσης παραπληροφορεί ή όχι, π.χ.το παρόν blog, αποδεικνύεται όταν λάμπει η αλήθεια όσων υποστηρίζει. Και στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια έλαμψε μέσα στην αίθουσα του Ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Ελλάδας του Συμβουλίου Επικρατείας. εκεί ο δικαστής-εισηγητής-εισαγγελέας αποδέχτηκε όσα υποστηρίζουν οι 86 για την μαρίνα του Απόλλωνα και πρότεινε να ακυρωθεί το έργο αυτό. Ε αυτό εδώ το blog υποστήριξε και υποστηρίζει τις απόψεις των 86 για τη μαρίνα. Επομένως για πια παραπληροφόρηση μιλάς. Εκτός αν πιστεύεις ότι οι 86 παρέσυραν και το δικαστήριο με τα ...ψέματά τους. Ε κάτι τέτοιο μάλλον αδύνατο είναι.
Ως προς τον αρχαίο λιμάνι πρέπει να ξέρεις ότι, την ύπαρξή του επιβεβαιώνει η αρχαιολογική έρευνα που έγινε από την προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων αρχαιοτήτων, δηλ, της αρμόδιας για τις αρχaιότητες που βρίσκονται στη θάλασσα αρχαιολογικής υπηρεσίας. Τι άλλο δηλ. έπρεπε να γίνει. Φυσικά κάποια στιγμή θα γίνει και ανασκαφή για να διαπιστωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του σπουδαίου αυτού αρχαίου τεχνικού έργου, δηλ. ο τρόπος θεμελίωσης, ο τρόπος μεταφοράς των ογκολίθων, ο τρόπος τοποθέτησής τους κ.λπ.
έχεις άλλες απορίες φίλε;
Koyros b

Ανώνυμος είπε...

σου εδειξα με επιχειρηματα οτι η εικονα ειναι λαθος....


σου ειπα, μπορει να καταστρεψει το περιβαλλον και μπλα μπλα, δν ειμαι ειδικος σαυτα γιαυτο και δν λεω τπτ, αλλα δεν θα γινει ετσι για τους παραπανω λογους. η υπαρξη της μονο κακο κανει. εσεις οι ιδιοι δειχνετε λαθος στοιχεια στους αναγνωστες του blog..


μα καλα, ποσο χρονων νομιζεις οτι ειμαι?

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ... θα με τρελλάνεις βραδιάτικο (νυστάζω κιόλας).

Με ποια "επιχειρήματα" μας "απέδειξες" ότι η φωτογραφία είναι λάθος?

Συνεχίζεις να λες ότι το blog δείχνει λαθος στοιχεία. Ποιά είναι αυτά κατά την απόψή σου? Δηλαδή όλο το blog εχει σκοπό να παραπληροφορήσει? Και το δικαστήριο? Μήπως και αυτό είναι παραπληροφορημένο? Ρε μπας και τους λαδώσαμε και δεν το πήρα χαμπάρι? Τελικά διάβασες την παρουσίαση? Λέει και άλλα λάθος στοιχεία? Αν είναι πες μου γρήγορα να πιάσω τους υπόλοιπους 85, να πάρουμε πίσω τις υπογραφές μας, να τρέξουμε στο ΣτΕ να το πείσουμε ότι έγινε λάθος, να προλάβουμε πριν βγεί η απόφαση, και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα (πχ να ξεκινήσουν παράλληλα με τα Απολλώνεια. Χειροκροτήματα, πανικός, χαμός). Από τα χείλη σου (ή μάλλον πληκτρολόγιο) κρεμόμαστε.

Είναι περασμένη η ώρα και ίσως κάποια πράγματα να λέγονται υπό την επήρεια νύστας. Έχουμε ξεφύγει ολίγον.

Αντε καληνύχτα (γενικώς καληνύχτα).


"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΚΟΠΕΛΙΤΗ
Εσύ παιδί μου έναν μόνο ακούς, τον Πρόεδρα, κανέναν άλλο. Αυτός είναι ο ...θεός σου, αυτόν προσκυνάς και λατρεύεις. Συνέχισε να το κάνεις και άφησέ μας ήσυχους με τις μπαρούφες σου. Περίμενε την κεραμίδα της απόφασης του δικαστηρίου μπας και σε ...ξυπνήσει. Αν δεν συνέλθεις και μ΄αυτήν, γιατί θα είναι βαριά και θα σε τραντλαξει, τότε να πας σε κανένα γιατρό.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ
Ο Αντινομάρχης κ. Λ. Θεόφιλος για πολλοστή φορά τηlεφώνησε σε εκδότη Ναξιώτικης εφημερίδας, στην οποία συχνά αρθρογραφεί ο συμπατριώτης μας πρώην βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης και του έκανε παρατηρήσεις και διαμαρτυρίες για το περιεχόμενο άρθρων του κ. Λεβογιάννη σχετικών με τον Απόλλωνα.
Η τελευταία διαμαρτυρία του αφορούσε ρεπορτάζ και σχόλια της εφημερίδας αυτής για τη δίκη στο ΣτΕ, το οποίο ρεπορτάζ κατά την κρίση του κ. Θεόφιλου έχει γράψει ο κ. Λεβογιάννης.
Βλέπετε δημοκρατική συμπεριφορά; Ύστερα περιμένατε να γίνει δημοκρατικός διάλογος από τη Νομαρχία και το Επαρχείο για να επνημερωθούν οι Απολλωνιάτες και να εκφράσουν την άποψή τους για τη μελέτη της μαρίνας του Απόλλωνα.

Ζητήσαμε από τον κ. Λεβογιάννη να σχολιάσει τις ενέργειες αυτές του κ. Θεόφιλου.
Ο κ. Λεβογιάννης μας δήλωσε: "Τέτοιες παρεμβάσεις και ενέργειες σκοπό έχουν τη φίμωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης για να μην ακούγονται φωνές και απόψεις ανεξάρτητες και ελεύθερες. Δυστυχώς ο κ. Θεόφιλος έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τέτοιες παρεμβάσεις σε τοπική εφημερίδα με στόχο να σταματήσει η εφημερίδα να δημοσιεύει άρθρα μου. Όπως εξ άλλου έχω γράψει σε επιστολή μου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο κ. Θεόφιλος, εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας "Χωραΐτης" πριν μερικά χρόνια δεν δημοσίευσε ανακοίνωσή μου που αφορούσε τον αγωνιστή και μάρτυρα της Δημοκρατίας ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ και ήταν η μοναδική εφημερίδα των Κυκλάδων που δεν την δημοσίευσε. Με την ανακοίνωσή μου εκείνη διαμαρτυρόμουν για μια βιογραφία του Μανδηλαρά που υπήρχε στο βιβλίο "Προσωπικότητες 300 χρόνων της Νάξου ",μέσα απ' την οποία βεβηλωνόταν η μνήμη του αγωνιστή που ως γνωστό σκότωσε η Απριλιανή χούντα στις 18 Μαΐου 1967 κάτω από αδιευκρίνιστες ως σήμερα συνθήκες.
Από τότε έπαψα να στέλνω τις ανακοινώσεις μου σ΄αυτή την εφημερίδα.
Θλίβομαι ειλικρινά για τις αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες του κ. Θεόφιλου, ενέργειες που μου θιμίζουν την εποχή του Όθωνα και την ιστορική φράση των δημοσιογράφων της εποχής εκείνης: "είναι ελεέθερος ο τύπος φτάνει μόνο να μην γράφει". Έχουν όμως περάσει, κύριε Αντινομάρχη, από τότε 170 και πάνω χρόνια".
Αυτά για τον κύρο Αντινομάρχη. Περιμένουμε να απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε του μήνυση για απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας....Και πού να σφίξουν οι ζέστες...

Ducamel01 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

giati den dimosieyete ta onomata twn 86?fovaste?h mhpws epeidi den einai apo ton apollona h kan apo ti naxo?

DeNtziTheMee είπε...

Καλά ανώνυμος είσαι πολύ τυπάς ρε! Έκανες 120 post για την φώτο. Κλαουνίζεις για την φώτο οτι παραπληροφορεί,αν θες να πάρεις μαθήματα παραπληροφόρησης, δολοπλοκίας και απόκρυψης στοιχείων τράβα στο Σύλλογο.Το γεγονός οτι τα post σου υστερούν επιχειρημάτων ειναι κάτι παραπάνω απο οφθαλμοφανές. Επειδή (όντας βαραβάς και γώ) έχω την τάση να γίνομαι εριστικός θα σου απαντήσω όπως σου αρμόζει. Καταρχάς, ακόμα και εγω με τον Ducamel να κάναμε την προσφυγή αρκούσε να στείλει το έργο εκεί που είναι τώρα, στον τενεκέ. Δεν είναι θέμα αριθμητικής υπεροχής στις υπογραφές το έχουμε αναλύσει επί εποχές youtube. Το ότι ο σύλλογος μάζεψε 3000 υπογραφές από άτομα που θέλουν να γίνει το λιμάνι δεν σημαίνει απολύτος τπτ. Το ΣτΕ είδες πόσο πολυ τις έλαβε υπ'οψιν του;...καθόλου. Το χαρτί σας με τις υπογραφές κοσμεί ρέγγες στην ιχθυόσκαλα. Το ότι με δείχνανε με το δάχτυλο τους οι "Ντόπιοι" (οι παλαμοκροντούντες, σφουγγοκωλάριοι,καρεκλοκένταυροι διότι δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση απο όλους τους ντόπιους) με έκανε να ξεχωρίζω απο αυτούς πράγμα που το επεδίωξα. Επίσης εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα, ίσα ισα που φόραγα και αντίστοιχα "μπλουζάκια". Για μένα η ανωνυμία αποτελεί παρελθόν προ πολλού. Τώρα αν εσύ νομίζεις οτι μας έκανες τη μούρη κρέας με την ηλιθιότητα που πιπιλάς τόσες μέρες για την φώτο θα σε παραπέμψω στην απόφαση του ΣτΕ. Κάτι λασπολόγοι σαλτιμπάγκοι σαν και του λόγου σου φέραν τον Απόλλωνα στα σημερινά του χάλια. Αλλα θα στο πώ για ακόμη μια φορά οσες υπογραφές και να μαζέψεις για να σηκωθεί ο Κούρος πάλι θα σου έρθω με 86 (ίσες με εκείνες που σου κάθονται ακόμα στο στομάχι) θα σου ακυρώσω το έργο, θα σε διασύρω στα κανάλια, θα σου τα σούρω μέσα απο ΑΥΤΟ το blog, θα σε κατονομάσω και μέτα θα έρθω να στο τρίψω στη μούρη.Το αστείο βέβαια σε όλα αυτά είναι οτι όταν κάνει κάποιος google search σε κάποιο λήμμα σχετικά με τον Απόλλωνα (αλλά και λύμα να βάλει πάλι εσένα θα πάρει ως αποτέλεσμα της αναζήτησης) θα σκάει μύτη και το blog και θα βλεπει το όνομα σου να φιγουράρει (αν εισαι τοπικός παράγοντας που υποθάλπτεις τέτοιες μεθοδεύσεις) σε πολλά topic με τα καλύτερα κοσμητικά επίθετα και με τον Βιο και την Πολιτεία σου. Τότε θα δούμε αν θα γελάνε μόνοι οι Ντόπιοι με την πάρτη σου αλλά και οι ξένοι τουρίστες μαζί τους. Γιατί αυτή τη "γλώσσα" καταλαβαίνεις εσυ. Η γλώσσα του πολιτισμού βρίσκεται στην πρώτη σελίδα, όπως φαίνεται όμως σου είναι αδύνατον να την κατανοήσεις, αλλά για καλή σου τύχη είμαι εγώ εδώ να στην μεταφράσω σε απλά... αξώτικα. Ρούφα το αυγό σου, βράσε στο ζουμί σου, κάνε κωλοτούμπες, βρίσε με ΟΣΟ θες, μέσα απο αυτό το blog ή και στο δρόμο(επειδή γουστάρω να τα χώνω σε τυπάκια σαν και του λόγου σου) θα σου απαντάω με ήρεμο τόνο και με περίσια ειρωνία «Αυτό που ήθελα το ‘πίτυχα»(με εκνευριστική έμφαση στο ΠΙ). Μαζευτείτε λοιπόν στο σύλλογο σας και κάντε ενα μνημόσυνο στο έργο σας και αρχίστε να ετοιμάζεται και κόλυβα για τον ΒΙΟΚΑ. ;) ...Όπως βλέπεις δεν κάθομαι φρόνημα ,γιατί εσύ και ΄γω διαφέρουμε στο φρόνημα...

DeNtziTheMee είπε...

Απαντάω στον τελευταίο άσχετο ανώνυμο που ξενύχτησε για να ποστάρει την μόλις δυο σειρών μαλακία του. Αγαπητέ μου φίλε,τα ονόματα μας αφισοκολλήθηκαν στα Απολλώνεια ΠΑΝΤΟΥ! Με τις μπαρούφες που πετάς αποδεικνύεις οτι εσύ δεν είσαι απο τον Απόλλωνα. Κάτι ακόμα, μας κατηγορείς για το ποιοί υπέγραψαν;βγάλ'τη σκούφια σου και βάραμε. ρίξε μια ματιά στο ποίοι υπέγραψαν την ιστορική "παρέμβαση" σας. Το αν είναι απο τον Απόλλωνα ή οχι δεν παίζει Κ Α Ν Ε Ν Α απολύτως ρόλο. Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (αυτή θα την άκουγες αν έβαζες και κανένα άλλο κανάλι εκτος απο το GalatsiTV) μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω για κάθε έργο στην Ευρώπη είτε είμαι πολίτης της χώρας είτε όχι (με τον όρο χώρα εννοώ το κράτος γεωγραφικά,οχι την Χώρα της Νάξου, επειδή είσαι και τσακάλι στα λέω) δηλαδή αν σε πετύχω στη Σουιδία να ετοιμάζεσαι να κάνεις ίδια μαλακία θα σου έρθω και θα σου βρω για ΑΚΟΜΗ μια φορά 86 ατομάκια οι μισοί απο τα Σούρμενα και οι άλλοι απο τη Σουϊδία (δεν με καίει) και θα στο ακυρώσω για ΑΚΟΜΗ μια φορά, μπορείς να το χωνέψεις αυτο; Πως αλλιώς να στο πώ; (έκοψα τα greeklish και ακόμα να γίνω κατανοητός;)

Ανώνυμος είπε...

allo se rwtisa.apofeygeis na apantiseis.poioi einai oi 86 royfianoi toy apollona.to an egrapsa egw malakia oles aytes oi paparies poy grafete edw mesa ti einai?an exeis ta arxidia grapse ta onomata.mhpws ntrepesai...antrakla

Ανώνυμος είπε...

Πολύς λόγος γίνεται για τα επουσιώδη της υποθέσεως και λίγος για τα ουσιώδη. Δηλαδή δεν έχει καμμία σημασία αν το γκόλ μπήκε στο 31ο λεπτό ή στο 32ο λεπτό. Το μείζον είναι το γκόλ, αυτό πρέπει να μας/σας απασχολεί και τίποτε άλλο.
Στην περίπτωση μας το μείζον είναι ότι οι εκπρόσωποι του οργανωμένου κράτους στις Κυκλάδες (Περιφερειάρχης, Νομάρχης, Αντινομάρχης (αναφέρεται για ευνόητους λόγους), Επαρχος, Δήμαρχος) και οι λιμοκοντόροι-κολλητήρια-πάσχοντες από σύνδρομο προβολής-ειδήμονες και άσχετοι μικροφωνάδες-πανηγυριτζήδες έξαλλοι μαζί δεν κατόρθωσαν να εφαρμόσουν τους νόμους της Πολιτείας σε ένα έργο, με αποτέλεσμα σε εφαρμογή πάλι των νόμων της Πολιτείας 86 πολίτες (ο νόμος δεν κάνει διάκριση, και βέβαια αν αντιληφθώ έναν βιασμό στην Ξάνθη θα τον καταγγείλλω αν και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος της) να προσφύγουν στο αρμόδιο δικαστήριο και να ακυρωθεί το έργο(όπως δείχνουν τα πράγματα από την λυσσασμένη σας αντίδραση. Εμείς περιμένουμε την επίσημη απόφαση και ακράδαντα πιστεύοντες ότι ο πόλεμος κερδήθηκε τον Αύγουστο του 2006). Το μείζον δεν είναι το ποιοί είναι οι 86 αφού και ένας μόνο αρκούσε για την προσφυγή.Είμαστε λοιπόν εμείς, τα παιδιά μας και οι φίλοι μας (εμείς δεν έχουμε Στρούβαλη στις τάξεις μας να αμφισβητεί αξίες στον Απόλλωνα, εμείς έχουμε φίλους που αγάπησαν τον Απόλλωνα. Εφιάλτες, μέχρι και Στρούβαλη επιστρατεύσατε). Έχετε περιορισθεί στα επουσιώδη, και αυτό, ξυπνήστε, σας το πλασάρουν οι άρχοντες που απεδείχθησαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών σας αφού σας βγήκαν κουτσά και αρρωστημένα άλογα. Ανίκανοι όντες χάσανε δύο μεγάλα έργα (και αυτό της Χώρας)και αυτό δεν είναι τυχαίο. Θυμηθείτε τον άρχοντα της Χώρας που κάλεσε σε μεταδημότευση τους διαφωνούντες 33Θυμηθείτε τους αντίστοιχους έξαλλους (καθιερωμένο στυλ Νταμπάκη) στον Απόλλωνα (οι Γερμανοί ξανάρχονται, ο λαός προτείνει οι πολιτικοί αποφασίζουν και το λουρί της μάνας). Αφού απεφάσισαν και στα δύο έργα να μην συζητήσουν παρά μόνον με τους οπαδούς τους δεν φρόντισαν οι φάκελλοι των έργων τους να είναι απρόσβλητοι.
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ) ΟΡΙΖΟΥΝ.
(διαβάστε το απόσπασμα της εφημερίδας σας που σας παραπέμπει ο ducamel παραπάνω και ανατριχιάστε με αυτά που γράφει. Όλη η ιστορία αποτυπώνεται στο δικό σας κείμενο αφού όμως το συγκρίνετε με τα δεδομένα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ και δυστυχώς για εσάς... τα γραπτά μένουν)

DeNtziTheMee είπε...

Καταρχάς αν ήσουν εσύ άντρακλας θα μας έλεγες ποιός είσαι. Κατά δεύτερον αν είχες το απαιτούμενο I.Q θα μπορούσες να τα βρείς μόνο σου, δεν είναι κρυφά, τα έχουν τουλάχιστον 3 δημόσιες υπηρεσίες. Και τέλος αν στα πούμε τι ακριβώς θα μας κάνεις για εξήγησε μου. Με είχες μπροστά σου 2 καλοκαίρια και σου τα έχωνα (σου ξαναλέω ΠΟΤΕ δεν κρύφτηκα) τώρα θυμήθηκες να ρωτήσεις το όνομα μου; Φίλε είσαι τουλάχιστον τραγικός με αυτά που λες, αλλά χαίρομαι που τα γράφεις για να βλέπει ο κόσμος τις γελοίες θέσεις σας πάνω σε ενα τόσο σοβαρό θέμα, "Verba volant, scripta manent". Ερώτηση σοβαρή: Ποίοι ήταν οι 86; Να υποθέσω οτι αν σου πώ θα με ρωτήσεις και τι είχανε φάει το πρωί πριν υπογράψουν; Για να μην μακρηγορούμε μάστορα το έργο ακυρώθηκε, έχεις να ρωτήσεις κάτι επι της ουσίας;

Ανώνυμος είπε...

esy poy ta xereis kalytera apo mena i apofasi den exei bgei.tragikoi kai gelioi eiste eseis pou prospatheite na ypovathmisete kai na dysfimisete ton apollona.aytos den einai o skopos sas.dwse kapoio site na dw poioi einai aytoi oi 86 royfianoi.

DeNtziTheMee είπε...

To site είναι www.eimai_egklimatikos_mpastounovlaxos.org εναλλακτικά www.To_Xastouki_tou_StE.blogspot.com μπες, εκεί έχουν αναρτηθεί τα τα ονόματα των "ρουφιάνων". Επίσης μπορείς να κάνεις google search με όρο αναζήτησης "60 ψαράδες σε χωριό 37 κατοίκων". Ακόμη, μπορούμε να ανταλλάξουμε την λίστα με τα ονόματα των 86 με εκείνη τη λίστα με τα ονόματα των Ναξιωτών Σμυριδεργατών, δίκαιο δεν σου ακούγεται?

Anaxios είπε...

Ανώνυμε τσουτσέ δήθεν μάγκα που μας αποκαλείς ρουφιάνους:

1ο Εμάς τους 86++ (γιατί εγώ δεν υπέγραψα, όπως και πολλοί άλλοι που είναι κατά του έργου) που γράφουμε στο blog μας ξέρουν, ξέρουν τα ψευδώνυμα μας, ξέρουν ποιοι είμαστε. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αν κατέβαινες ποτέ στον Απόλλωνα, με τα προσωπικά στοιχεία που έχουμε δώσει, θα καταλάβαινες ποιος είναι ποιος.

2ο Γράφεις μέχρι τώρα κάτι βαθυστόχαστες ΜΛΚΣ, κατηγορείς επιστήμονες για την δουλειά που έκαναν έτσι ώστε να αποτρέψουν να γίνει κάτι λάθος ( γιατί όλοι θέλουμε να γίνει κάτι, αλλά να γίνει σωστά!!!). Δεν θέλουμε να έχουμε ακόμα ένα έργο τύπου Βιο.Κα. στον Απόλλωνα.

3ο Επιχειρηματολογείς σαν δεκάχρονο που πήγε αδιάβαστο στο σχολείο. Λες κάτι απλώς για να το πεις, χωρίς νόημα, και μόλις δεις τα σκούρα το γυρνάς σε κάτι άλλο, λες και εμείς εδώ είμαστε για να κόβουμε κεφάλια. Προφανώς έχει στηθεί το blog για να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος και να καταλάβουν όλοι για ποιο λόγο το “έργο” δεν είναι σωστό.

4ο Τελευταία φορά που αναφέρεται αυτό στο blog (συγνώμη παίδες). Και ο Πανανής να υπέγραφε (δεν έχω τπτ με τον άνθρωπο μια χαρά είναι, απλώς είναι ένα καλό παράδειγμα ανθρώπου που δεν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει, προς θεού δεν τον μειώνω ούτε τον υποβαθμίζω) πάλι το ίδιο θα γινόταν ΣτΕ- δικαστήριο- σκουπίδια.

Einstais είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

an mporeite anevaste to arxeio tou autocad k tou photoshop se kapoio server

h pseftikh fwtografia me peirazei gia logous p proanefera

Ducamel01 είπε...

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 21 Ιούνιος 2008 12:48 πμ από εμένα ως απάντηση στα πολλαπλά posts ανώνυμου που προσπαθεί μάταια να χαρακτηρίσει "παραπληροφόρηση" την ενημέρωση του blog. Ο λόγος που επαναδημοσιεύεται είναι η διόρθωση των links:
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
-- -- -- -- -- -- -- --

Φίλε ανώνυμε,

Το καλό είναι αυτή τη φορά ανέπτυξες τη σκέψη σου και τα επιχειρήματά σου.

Το κακό είναι ότι εξακολουθείς να την κάνεις με προκλητικό και "σνομπ" τρόπο.

Το χειρότερο όμως είναι πως εμένα όλα αυτά δε μου μοιάζουν με αγανάκτηση για την προστασία των ντόπιων από τη δηθεν παραπληροφόρηση που λες, αλλά με δική σου ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ για την απαξίωση των αληθινών στοιχείων που βγαίνουν μέσα στο το blog.

Συγκεκριμένα. Όπως σου έχουν πει και άλλοι bloggers:
Έχεις "πιαστεί" από ΜΙΑ ΜΟΝΟ φωτογραφία, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ blog ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ και με σημαία μία φωτογραφία "προσομοίωση" προσπαθείς να τα βάλεις όλα στο ίδιο καζάνι της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης.

Με απλά λόγια Ε Κ Τ Ι Θ Ε Σ Α Ι συνεχώς ως φανατισμένος προβοκάτορας...

Αντίθετα επειδή εγώ ΔΕΝ έχω να κρύψω τίποτα, παρακάτω σου απαντώ συγκεκριμένα σε κάθε σου αμφισβήτηση σχετικά με τη φωτογραφία:

1. Είπες:

"το λιμανι σ , παρολο π εκτεινετε τοσο μεσα, εχει παντα το ιδιο πλατος..."

Απάντηση:

A.
Καταρχάς το λιμάνι δεν είναι "μου". Δεν είναι δικό μου, ούτε εγώ έφτιαξα τη φωτογραφία. Γνωρίζω όμως αρκετά καλά το πως φτιάχτηκε η φωτογραφία, το πόσο "ειδικοί" ήταν αυτοί που την έφτιαξαν και ποια προγράμματα χρησιμοποίησαν.

Πέρα από αυτό. Μιλάς για πλάτος λιμανιού. Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι θα ήταν λάθος αν φαινόταν σε αυτή τη φωτογραφία το συνολικό πλάτος των περίπου 51μ ή το πλάτος του κομματιού έξω από τη θάλασσα που είναι περίπου 34μ.
Από το σημείο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία θα ήταν πρακτικά αδύνατο να μπορεί να το δει κάποιος αυτό.

Με απλά λόγια (για όσους δεν καταλαβαίνουν) θα ήταν σαν να στέκεσαι ακριβώς στο κέντρο και μπροστά από τη "μούρη" μιας νταλίκας (να απέχεις κάποια μέτρα απόσταση βέβαια) και να προσπαθείς να δεις μέχρι πίσω, το πόσο μακριά φτάνει η καρότσα της !!!!

Με βάση τον παραπάνω συλλογισμό μου λοιπόν, συμπεραίνω ότι αναφέρεσαι στο πλάτος κάθε επιπέδου ξεχωριστά. Δηλαδή στο πλάτος που έχει η αποβάθρα (Θέση 14 = 13,63μ.).
Στο πλάτος της υποτιθέμενης "ζώνης πρασίνου" (θέση 13 = 3,35μ.) που στη φωτογραφία είναι η καφέ λωρίδα αφού πρόκειται για χώμα.
Στο πλάτος της ζώνης περιπάτου (Θέση 12 = 1,4μ) που όπως είπα της λείπει το κάγκελο, και
Στο πλάτος της στέψης (Θέση 11 = 7,8μ.).

Για να μην κουράσω παραπάνω θα αναφερθώ μόνο στη στέψη επειδή σε αυτό το επίπεδο το "φαινόμενο" της προοπτικής παραμόρφωσης εμφανίζεται εντονότερα, αφού είναι το πιο απομακρυσμένο επίπεδο από τον/την φωτογράφο. Επιπλέον για όλα τα επίπεδα ισχύει σχεδόν το ίδιο και μάλιστα όσο πλησιάζει το έργο στη φωτογραφική τόσο λιγότερο γίνεται ορατό το φαινόμενο.

Καταρχάς κάνεις λάθος. Το ορατό πλάτος του λιμανιού στη φωτό ΔΕΝ είναι το ίδιο καθ' όλο το μήκος του. Για να το επιβεβαιώσεις μόνος σου, μπορείς πολύ απλά να ανοίξεις τη φωτογραφία στο Photoshop, να φέρεις μία λεπτή γραμμή (κόκκινο χρώμα) που να ταυτίζεται με την απομακρυσμένη ακμή της στέψης (αυτή προς το πέλαγος) και άλλη μία γραμμή (πράσινο χρώμα) που να ταυτίζεται με την άλλη ακμή (αυτή προς την ακτή). Για του λόγου το αληθές ορίστε και το αποτέλεσμα έτοιμο.Αν θές κατέβασε το μεγάλο μέγεθος από το αντίστοιχο link πάνω αριστερά, μεγένθυνέ κι άλλο τη φωτό και παρατήρησε την απόσταση κόκκινης και πράσινης γραμμής στην αρχή και στο τέλος τους. Τι βλέπεις;;
Δεν μικραίνει αυτή η απόσταση προς το τέλος τους;; Είναι παράλληλες οι δύο αυτές ευθείες;;
Όχι βέβαια...
Η απόσταση αυτή λοιπόν είναι το πλάτος της στέψης του λιμανιού. Όπως βλέπεις δηλαδή το πλάτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Αντίθετα όσο απομακρύνεται η στέψη από εμάς (δε μας ενδιαφέρει τι κάνει σε σχέση με την ακτή), τόσο μικραίνει το πλάτος. Στη συνέχεια μάλιστα που ο μόλος ξαναπλησιάζει προς τα εμάς, η στέψη ξαναπλαταίνει..

Το είδες τώρα;;

Αυτό που πιθανόν να είχες μπερδέψει είναι ότι δεν είχες ξεχωρίσει πως εκεί κοντά στην πράσινη γραμμή υπάρχουν 3 διαφορετικά επίπεδα:

1. Το επίπεδο της στέψης που είναι οριζόντιο και απαρτίζεται από αποχρώσεις του γκρί με τιμές R,G,B από 185 έως195.

2. Το κεκλιμένο επίπεδο "ομαλής προσαρμογής" του κατακόρυφου τοίχου με το οριζόντιο επίπεδο της στέψης, το οποίο έχει αποχρώσεις του γκρί με τιμές R,G,B από 152 έως 175.

3. Το επίπεδο του κατακόρυφου τοίχου το οποίο έχει αποχρώσεις του γκρί με τιμές R,G,B από 125 έως 145.

Τις χρωματικές συντεταγμένες στις δίνω για να μπορέσεις να επιβεβαιώσεις από ΜΟΝΟΣ σου (με τη χρήση του Eyedropper Tool) ότι υπάρχουν 3 επίπεδα, ότι την πράσινη γραμμή δεν την τράβηξα όπου με βόλευε και ότι εσύ το 1ο και 2ο επίπεδο που ανέφερα τα θεώρησες σαν ένα επίπεδο...Το οριζόντιο επίπεδο της στέψης. Με τέτοια παρανόηση και εγώ θα κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα. Δε φταις εσύ βέβαια. Είναι πράγματι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις ειδικά από τη στιγμή που χάλασαν το χρώματα λόγω του περιορισμού ποιότητας στο uploading της φωτό.

Αν μελετήσεις και το σχέδιο (Τυπική διατομή 5) θα δεις για ποια επίπεδα μιλάω. Αν ακόμα δεν κατάλαβες, δες την παραπάνω Τυπική Διατομή με σημειωμένα τα 3 επίπεδα ΕΔΩ.

Όπως βλέπεις η μόνη διαφορά στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ της φωτό και του σχεδίου είναι ότι δεν έχει προσομοιωθεί ξεκάθαρα το πάχος του κατακόρυφου τοίχου. Αν είναι αυτά τα 35 cm που σε κάνουν να..."γελάς" με την προσομοίωση, τότε ειλικρινά λυπάμαι για την ματαιοπονία σου και την αντίληψή σου. (Το λέω γιατί είμαι σίγουρος πως μέχρι τώρα ΟΥΤΕ που το είχες πάρει είδηση...) Φυσικά αυτό το κομμάτι δεν απεικονίσθηκε γιατί και να γινόταν κάτι τέτοιο, στην κλίμακα που θα χρησιμοποιούτω η φωτογραφία (Παρουσίαση 2006), δε θα φαινόταν τίποτα.
-----------------------------------

B.Όταν λες ότι το λιμάνι "εκτείνεται τόσο μέσα" μάλλον έχεις ξεχάσει ότι το "πόοοσο μέσα" φαίνεται να εκτείνεται, εξαρτάται από την οπτική γωνία που τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Συγκεκριμένα επειδή στη συγκεκριμένη φωτό, ο άξονας του φακού της φωτογραφικής έχει διεύθυνση σχεδόν κάθετη (90 μοίρες) στην κατά μήκος διεύθυνση του μόλου και λόγο της μεγάλης απόστασης από αυτόν, το έργο πρακτικά δεν απομακρύνεται από το φακό (μιλάω πάντα ως προς το μήκος του). Έτσι η προοπτική παραμόρφωση ως προς αυτόν τον άξονα είναι σχεδόν μηδενική. Το ότι στην πράξη ο μόλος απομακρύνεται από την ακτή είναι παντελώς άσχετο, αφού το κατακόρυφο επίπεδο που χωρίζει την ακτογραμμή από τη θάλασσα δεν έχει καμία σχέση παραλληλίας με το επίπεδο της φωτογραφίας που τραβήχτηκε.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το κλασικό εφέ με το δρόμο ο οποίος έχει μεγάλη διαφορά μήκους σε σχέση με το πλάτος του. Αν τραβήξουμε τη φωτογραφία έχοντας τη διεύθυνση του άξονα του φακού, παράλληλα (0 μοίρες) με την κατα μήκος διεύθυνση του δρόμου έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όπως μπορείτε να δείτε, αν και στην πραγματικότητα τα όρια του δρόμου είναι παράλληλες ευθείες μεταξύ τους, στη φωτογραφία τείνουν να ενωθούν μεταξύ τους εκμηδενίζοντας το πλάτος του!!

Στην περίπτωση όμως που ήμασταν κάθετα στην κατά μήκος διεύθυνση του δρόμου (στο αριστερό πεζοδρόμιο ας πούμε), απομακρυνόμασταν αρκετά έτσι ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε από μακριά σχεδόν ολόκληρο το δρόμο μέσα από το φακό, τότε το πλάτος αυτού του δρόμου, θα ήταν σχεδόν ίδιο σε όλο το μήκος του. (Δυστυχώς δε βρήκα αντιπροσωπευτική φωτογραφία)

Λέω σχεδόν γιατί υπάρχει και ένα οπτικό θέμα σε σχέση με τις παραμορφώσεις του φακού και του τρόπου που συγκεντρώνει το φως. Αυτά όμως επηρεάζουν κυρίως τις άκρες του φωτογραφικού κάδρου.

Σε όλες τις υπόλοιπες ενδιάμεσες καταστάσεις (1-89 μοίρες) το αποτέλεσμα είναι ανάλογο της σχετικής γωνίας του φωτογράφου και του θέματος.
---------------------------------------
---------------------------------------

Είπες επίσης:
"δευτερον, κανεις τη συγκριση με λαθος αντικειμενα. σε φωτογραφιες απο τετοια θεση, το βαθος ειναι μεγαλυτερο απο τη θεση του παρατηρητη."

Απάντηση: Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν θες πες το λίγο αναλυτικότερα.
-----------------------------------
-----------------------------------

Τέλος είπες:
"Τελος,κοιτα τα μπροστα σπιτια, που ενω απεχουν τοσο μακρια και εχουν υψος <3μ, δν κολαει"

Απάντηση: Καταρχάς ποια εννοείς μπροστά σπίτια;;
Κατά δεύτερο και κύριo λόγο ΟΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ εγώ βλέπω μόνο 5 κτίσματα με ύψος 3μ. Εσύ πού τα βρήκες τα σπίτια/κτίσματα με λιγότερο από 3μ;; Ακόμα και μονοκατοικία να είναι με τα πάχη της πλάκας σκυροδέματος κ.λ.π., κ.λ.π. πάντα ξεπερνούν (έστω και λίγο) τα 3μ... Όλα τα άλλα κτίσματα πάντως είναι τουλάχιστον διόροφα (δηλαδή με ύψος τουλάχιστον 6μ++)!!!
Επίσης μου φαίνεται πως δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα περισσότερα κτίρια (εκτός από αυτά της παραλίας), είναι θεμελιωμένα από 10 έως 20μ πάνω από τη θάλασσα. Δηλαδή καμία σχέση με το λιμάνι...

-------------------------------------
-------------------------------------
Είπες: "και να σ πω και κατι..
μπορει και σωστα αν γινει, να ειναι "


Σχόλιο:Δηλαδή σε αυτό το σημείο παραδέχεσαι ότι ακόμα και σωστά να γινόταν η φωτογραφία (που έχει γίνει σωστά αλλά λέμε τώρα...) , είναι πιθανό να έβγαινε το ίδιο αποτέλεσμα.

Μετά (σε παρακάτω post) γιατί τα γυρίζεις λέγοντας ότι κάποιοι από τους συνομιλητές σου παραδέχτηκαν ότι η φωτό είναι παραπληροφόρηση;;(Φυσικά αυτό μόνο εσύ ήθελες να το αντιληφθείς έτσι).

------------------------------------
------------------------------------

Είπες: "αστω σε εναν ειδικο
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ειναι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ"
καθως και "...αμα δν μπορει να αποδοθει ετσι οπως θα γινει , με σωστη κλιμακα, υψος, χρωματα κατταλληλα με τις συνθηκες της ημερας, και σκιες,..."

Απάντηση: Καταρχάς για το μέγεθος και την κλίμακα νομίζω πως σου απέδειξα στα παραπάνω κομμάτια του κατεβατού αυτού, πως και τα δύο αυτά στοιχεία είναι σωστά κατά πολύ μεγάλο βαθμό οπότε δεν επεκτείνομαι...

Για τα υπόλοιπα τώρα...:

Θα μας τρελλάνεις τελείως;; Τελικά τι σε έχει ενοχλήσει στην προσομοίωση;;
Το ότι θεωρείς πως είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ;;
Το ότι δεν την έχει κάνει "ειδικός";;
Αλήθεια τι επάγγελμα κάνει ένας τέτοιος ειδικός;; Μας λες;;
Θα είναι σχεδιαστής;;
Φωτογράφος;;
Πολιτικός Μηχανικός για να καταλαβαίνει το σχέδιο;;
Όλα τα παραπάνω μαζί;;
Υπάρχει τέτοιος ειδικός;;;

Λαϊκίζεις φίλε μου....ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.

Για την ενημέρωσή σου λοιπόν, από όσο ξέρω για τη δημιουργία αυτής της προσομοίωσης ασχολήθηκαν όλες οι παραπάνω ειδικότητες και μάλιστα περισσότεροι των 3 ατόμων.

Τελικά σε πείραξε που δεν έγινε φωτορεαλισμός;;
Αυτό ήταν το πρόβλημά σου;;
Επειδή δεν έγινε φωτορεαλισμός, είναι παραπληροφόρηση του ντόπιου για το έργο;;;

Να μου έλεγες ότι είναι παραπληροφόρηση σχετικά με τον ήλιο το καταλαβαίνω...Μπορεί δηλαδή να δει ο ντόπιος τη φωτό και να νομίζει πως ο ήλιος δύει στην ανατολή και πως τόσα χρόνια το ήξερε λάθος...Τι να σου πω;;;

Συγγνώμη δηλαδή αλλά έχω την αίσθηση ότι έχεις χάσει τελείως το νόημα...

Όσο για τα χρώματα τι να πω πάλι;;
Άλλο το να μη σου αρέσει και άλλο το να παραπληροφορεί...

Όσο για τα pixel που λες, μου φαίνεται πως εννοείς τα επενδεδυμένα κομμάτια του μόλου με πέτρα. Είναι αλήθεια ότι δεν φαίνονται καθόλου ωραία. Είναι αλήθεια επίσης πως από τόσο μακριά, αν τα έβαζαν σε πραγματική κλίμακα ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΙΑ ΛΟΥΡΙΔΑ που και πάλι δε θα καταλάβαινες τι ήταν. ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ και να τα συγκρίνεις με τη φωτό ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι pixel....Λυπάμαι πολύ για τον κόπο μου.

Αν πάλι δεν εννοείς αυτά για pixel, τα παράπονά σου κάνε τα στο downsampling του googleblog. H φωτό κανονικά έχει πολύ καλή ανάλυση αλλά όταν ανεβηκε στο blog...έχασε σε ανάλυση. Και πάλι όμως δε νομίζω πως αυτό είνα..."παραπληροφόρηση".
-------------------------------------
-------------------------------------

Είπες: "/γιαν να μη σχολιασω το μπογιατισμα του γκρι που μεγαλωνει στο κεντρο...
ειπαμε να αυξανεται αλλα εσενα...


Απάντηση:Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι. Γιατί δεν τα λες με τα ονόματά τους;; Αποβάθρα; Ακρομώλιο;
Δες την παρουσίαση αν δεν τα ξερεις... ΗΜΑΡΤΟΝ. Να συνεννοηθούμε κάποτε...

ΤΕΛΟΣ:

Σημείωσε ότι στην παρουσίαση του blog δε γίνεται ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στη φωτογραφία παρ' ότι υπήρχαν δεκάδες ευκαιρίες για να γίνει.

Οι λόγοι είναι:


1. H φωτογραφία φτιάχτηκε για επικουρικούς (βοηθητικούς) λόγους, για να γίνει καλύτερη η κατανόηση του σχεδίου ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

2. Γιατί είναι πολύ εύκολο να αμφισβητηθεί από έναν προβοκάτορα-συκοφάντη μία προσομοίωση. Δεν το λέω για εσένα. Αν θυμάσαι όμως και στη χώρα το ίδιο είχε γίνει, γιατί οι 33 πρόταξαν την προσομοίωση στην ενημέρωση του κοινού.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ με μία λεζάντα δίνοντας βάρος ΜΟΝΟ σε δημόσια έγγραφα τα οποία ΕΣΥ ΑΓΝΟΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ...

Δεν ανέχομαι λοιπόν να προσπαθείς να ταυτίσεις τη διαβλητότητα μιας πολύ εξειδικευμένης εργασίας όπως αυτή της ψηφιακής προσομοίωσης, με την παρουσίαση δημοσίων εγγράφων τα οποία αν έχεις την υπομονή και την επιμονή μερικών από τους 86 μπορείς να τα αποκτήσεις μόνος σου.

Αυτά όλα στα λέω για το απαράδεκτο σχόλιό σου:

//"φαντάσου τα υπόλοιπα...//

Ίσα ίσα που τα υπόλοιπα δεν τα έφτιαξαν οι 86. Είναι δημόσια έγγραφα και είναι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ γραμμένα.
Αν πιστεύεις ότι κάποιο από αυτά είναι πλασματικό σε προκαλώ να μας αναλύσεις το ΛΟΓΟ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε δε μου απάντησες για το χαρτί της αρχαιολογικής υπηρεσίας...

ΤΕΛΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Δεν ανέχομαι επίσης να μου συγκρίνεις με αυτά τα επιχειρήματα την προσομοίωση, λέγοντας μάλιστα πως είναι τόσο εξωπραγματική όσο το να σηκώσεις όρθιο τον Κούρο σε μια φωτογραφία. Ε Λ Ε Ο Σ.

Δεν ανέχομαι επίσης να θεωρείς παραπληροφόρηση τη φωτογραφία της προσομοίωσης και να δέχεσαι ως ενημέρωση (αν το δέχεσαι) ΑΥΤΟ.

Στη φωτογραφία βλέπεις την ενημέρωση που έγινε στην Αθήνα για το λιμάνι.

Τι θες να σχολιάσω;;
Το πόσα άτομα ήταν;;
Το αν καταλάβαινε κανένας το σχέδιο που τους είχαν αραδιάσει όπως φαίνεται στη φωτό;;
Ήταν κανένας από αυτούς σχετικός με το αντικείμενο;;

Και το κυριότερο:

Θες να σχολιάσω το ποιος εξήγησε τα σχέδια;;

Διάβασε τι λέει η εφημερίδα: Ο κ. Επαρχος εξήγησε τα σχέδια.

Ο κ.Έπαρχος είναι ειδικός;;;
Έχει καμία σχέση με το αντικείμενο;;
Για ρώτα τον τι δουλειά έκανε πριν εκλεγεί;;
Εγώ ξέρω πως έχει τελειώσει το Λύκειο και μία Τεχνική Σχολή του ΟΤΕ.
Δεν τα λέω για να τον υποτιμήσω γενικώς. Στη δουλειά του μπορεί να ήταν ο καλύτερος στον ΟΤΕ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...

Γιατί δεν τα εξήγησαν οι μελετητές;; Δεν ήξεραν να μιλάνε ελληνικά;; Ή μήπως τα έλεγε καλύτερα ο Έπαρχος από αυτούς που το σχεδίασαν;;;

Εν τω μεταξύ όλη κι όλη η ενημέρωση των ντόπιων που τόσο αγωνιωδώς προσπαθείς να προστατέψεις, ήταν μία παρόμοια συγκέντρωση στον Απόλλωνα, μαζί με αυτό το απόκομμα της εφημερίδας ήταν για το λιμάνι.
Εκεί που ήσουν για να τους προστατέψεις φίλε μου;;

Θες να σχολιάσω το απόκομμα μήπως;;
Εσύ τι καταλαβαίνεις από το αμίμητο που γράφει:
"Συγκεκριμένα ο κύριος μόλος θα έχει μήκος 100 μέτρα μία ελαφρά κλήση (δες και την ορθογραφία ακόμα) γύρω στα 40 μέτρα, εκεί που θα μπει ο φάρος.

Εγώ πάντως καταλαβαίνω πως το συνολικό μήκος του μόλου θα είναι 100μ. (άσχετο τελείως με την πραγματικότητα) και πως στο σημείο που είναι ο φάρος (στη πραγματικότητα είναι η βάση του Φάρου μόνο) έχει κλίση (και όχι κλήση) 40...μέτρα, εεεε μοίρες ήθελα/ήθελε να πω/πει (Σε ενημερώνω πως στην...πραγματικότητα όπως μπορείς και εσύ να δεις στα σχέδια τα 40μ είναι το κομμάτι του μόλου που έχει σχετική γωνία με τον υπόλοιπο μόλο αν θυμάμαι καλά 25 μοίρες).
Αλλα άντι άλλων δηλαδή...

Όλα αυτά τα απανωτά λάθη ο ντόπιος τα καταλαβαίνει;;; Δεν παραπληροφορείται;;
Αν υποθέσουμε πως η φωτό ήταν παραπληροφόρηση τότε αυτά τι είναι;;;

Γιατί το άλλο;;

"θα σβήνουν οι ογκόλιθοι σιγά σιγά για να μη φαίνεται το ύψος"

Από μολύβι είναι και θα σβήνουν οι ογκόλιθοι;; Τι είναι αυτοί οι λαϊκισμοί και οι ανακρίβειες;

Ντροπή.

ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;;

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε και εσύ να μας πεις την άποψή σου για πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως τα χαρτιά της αρχαιολογίας και του Πολεμικού ναυτικού, τα σχέδια, την Μ.Π.Ε. και την ακτομηχανική που θα αναρτηθούν σε λίγο καιρό κ.λ.π., κ.λ.π.

Υ.Γ. Από αυτά που γνωρίζω, η προσομοίωση έγινε με Autocad και Adobe Photoshop και όχι με τη ζωγραφική των windows. Αν εσύ έχεις το χρόνο τον τρόπο και τη θέληση να φτιάξεις κάτι καλύτερο, πολύ ευχαρίστως να το ανεβάσεις όπου θες και μετά να postaρεις με link εδώ ή να μας το στείλεις στα e-mail μας να το αναρτήσουμε.

Υ.Γ.2 Ο μόνος λόγος που "ασχολήθηκα" για 2η και τελευταία φορά με την προσομοίωση είναι γιατί μέσω αυτής ΕΣΥ προσπαθείς να απαξιώσεις και όλα τα υπόλοιπα, γεγονός ασύνδετο, αφού ούτε εγώ την έφτιαξα, ούτε την αναφέρω μέσα στην παρουσίαση σαν Ντοκουμέντο, ούτε αφορά την ουσία του έργου. Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τακτική σου σε ενημερώνω πως είναι πιθανό να δημιουργηθεί νέα ανάρτηση που θα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη φωτογραφία της προσομοίωσης. ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ θα μπορούμε να αμπελοφιλοσοφούμε όσο θέλεις σχετικά με οπτικές παραμορφώσεις, με τη λειτουργία του αμφιβληστροειδή και άλλα σχετικά με τις αιτίες της "γελοίας" κατα τη γνώμη σου προσομοίωσης...

Αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε για απορίες σχετικά με την παρουσίαση της μελέτης και του ιστορικού της κατά κύριο λόγο ως προς τα έγγραφα.
Μη φεύγουμε από το θέμα λοιπόν...

Ducamel01 είπε...

Είσαι με τα καλά σου φίλε ανώνυμε;

Καθόμουν σαν ηλίθιος και σου απαντούσα/σχολίαζα ΕΝΑ - ΕΝΑ όσα είπες με links και αντεπιχειρήματα, και εσύ μου απαντάς μέσα σε 2 γραμμές και μάλιστα η απάντησή σου αφορά μόνο το 1ο Υστερόγραφο;; Η μάλλον το μισό 1ο υστερόγραφο θα έπρεπε να πω;;

Θες και να σου απαντήσω;;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ - ΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΤΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

...και μετά θα σου ανοίξουμε νέα ανάρτηση για να βγάλεις όλο σου το αχτι...και με Links για τα αρχεία...

Αν έχεις τα κότσια όμως απάντησε. Αλλιώς δεν έχει συνέχεια...

Α! και βάλε και κανένα Nickname...προβοκάτορας ας πούμε...

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά πως τα φέρνει ο διάβολος. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του Α.Χ. (΄καλέ ποιός είναι αυτός:) στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, από την ενημέρωση που εγινε στο τραπέζι(ή γραφείο)του Συλλόγου, στην 6η παράγραφο αναφέρει:...Ο Επαρχος που έχει τη ΜΕΛΑΤΗ... μπλόκαρα(άλλωστε σε μπλόγκ βρισκόμαστε) και το μυαλό μου πήγε στο μελάτο (αυγό) άρα μελάτη μελέτη, δηλαδή άβραστη μελέτη, δηλαδή μισή μελέτη δηλαδή μισή δουλειά

Anaxios είπε...

Α ναι εγώ όπως το είπες νόμιζα την Ελεονόρα!!

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε στο www.ste.gr και δείτε δεξιά στη πρώτη σελίδα τι είπε ο Ελ. Βενιζέλος το 1934 για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και υπάρχουν οι αστοιχείωτοι του 2008 και ζητάνε τα ονόματα των 86 (δηλαδή συζητάνε ατελείωτα το πότε φάγανε το γκολ ,δεν τους απασχολεί το ότι φάγανε το γκολ και να μετρήσουν το ανάστημα τους).
Και να διατυπώσω και εγώ το ίδιο βασανιστικό ερώτημα που έχετε διατυπώσει όλοι : που είναι η επιχειρηματολογία τους; Γιατί τόση προσπάθεια προκειμένου ξένα καίκια (πέραν των ενός ή δύο δικών μας) να ελλιμενίζονται στον Απόλλωνα; Γιατί τόσος αλτρουισμός; Μήπως είχαν άλλο κατά νου; Μήπως θέλανε μαρίνα στον Απόλλωνα και ντρεπόντουσαν να το πούνε; Μήπως στις προθέσεις τους ήταν να μας καταστρέψουν τον όρμο στο βωμό του κέρδους που κατά την αρρωστημένη τους λογική θα προέκυπτε από τα σκάφη που θα διαγκωνίζοντο μεταξύ τους για να πιάσουν στον Απόλλωνα;
Εδώ, δυστυχείς, από χρόνο σε χρόνο φέρατε τον Απόλλωνα στο κατώτερο σημείο του αφού ποτέ δεν εννοήσατε να οργανωθείτε και να βελτιωθείτε. Σας ξεπέρασαν όλοι οι άλλοι Ναξιώτες. Αφήστε μια μέρα τα μαγαζιά σας και επισκεφθείτε όχι την Χώρα αλλά την Μουτσούνα για να καταλάβετε πόσα έτη φωτός υστερείτε.
Πάντως ως αντίπαλοι είστε πανεύκολοι. Χάνετε από τα αποδυτήρια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στερούμενοι της παραμικρής επιχειρηματολογίας. Εκτός από άναρθρες κραυγές, απειλές, βρίσιμο και αναμάσημα των λεγομένων του Μέγιστου τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

afou h eikona dhmiourghthike sto photoshop k sto autocad, thelw na ta dw......
an lete alhtheia anevaste ta
sas prokalw.

alla shmera avrio.. oxi na to ftiaksete twra!

(kala to autocad apokletai na egine se ligotero apo duo vdomades, einai polu dusxrhsto k thelw sigoura na dw to 3 sxedio p ftiaxate-ektws an legate psemata oti to xrhsimopoihsate)

gia to an dhmiourgei provlhma me to perivallon dn phra thesh to ksanapa, alla h fotografia ayth deixthike se suggenh m kai epireastike arnhtika, giayto me endiaferei

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφία ξεφωτογραφία αγαπητέ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ η αλήθεαι είναι μία. Ο κυματοθραύστης έχει ύψος (στη μελέτη εννοώ) 5,10 μ. και μήκος 140 μ. Είναι ή δεν είναι ένα τεράστιο τείχος μπροστά στον όρμο και ιδιαίτερα στο τμήμα της ακτής που ΄βρίσκεται ο οικισμός και κάνει ο κόσμος μπάνιο; Για να έχεις πλέον στοιχειώδη θέα θα πρέπει να πας πέρα απ' του Πανανή. Ο κυματοθραύστης της Χώρας έχει ύψος 2,30 μ. και τα κύματα δεν τον καβαλάνε ούτε με 10 μποφόρ. Γιατί άραγε θέλουν στον Απόλλωνα να φτάσουν στα 5,10 μ.; Για να βγάζει λόγο ο Πρόεδρος από τόσο ψηλά; Έ αν είναι έτσι ας ανέβει στον Καλόερο πού' ναι πιο ψηλά!!!
ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν φιλαράκο επειδή νομίζεις ότι είσαι κάποιος και επειδή συνέχεια ασχολείσαι ΕΠΙΤΗΔΕΣ μόνο με τη φωτό γιατί ελπίζεις ότι είναι ένα από τα ευάλωτα σημεία των 86....

Ορίστε screenshot από το αρχείο Photoshop άπιστε Θωμά.

Όσο για το αρχείο Autocad δυστυχώς είναι Σαββατοκύριακο και δεν ξέρω αν στο Τεχνικό Γραφείο που μας είχε εξυπηρετήσει το έχουν ακόμα (γιατί βλέπεις οι άνθρωποι δεν πληρώθηκαν για αυτό).

Επειδή όμως είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ και με φωτογραφία και με to Autocad σε πληροφορώ ότι ΑΝ ΘΕΛΩ ειδικά το AUTOCAD μπορώ να το φτιάξω μέσα σε ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΩΡΕΣ, όχι σε δύο εβδομάδες που νομίζεις πως χρειάζεται...ΑΣΧΕΤΕ.

Για να ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
, λοιπόν, ορίστε πόσο απλό είναι:

1. ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΩΤΟΤΥΠEIO, για παράδειγμα σε αυτό. και με το σχέδιο που έχεις πάρει από τη Νομαρχία ή το Επαρχείο κάνεις αυτό που λέει στη 2η παράγραφο (SCANNING ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ).

Έτσι έχεις μέσα σε μισή ώρα όλο το σχέδιο σε Autocad και το μόνο που χρειάζεται από εσένα είναι λίγο ρετουσάρισμα γιατί όπως και στα OCR (αν ξέρεις τι είναι αυτά) το πρόγραμμα μετατροπής σε Autocad αφήνει κάποια λάθη.
Δε λέω...κοστίζει...
ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΩ, που ΛΕΝΕ.

2. Αν μετά πας σε ένα τεχνικό γραφείο με ανθρώπους με μεράκι και γνώση πάνω στο Autocad (συντομεύσεις με πληκτρολόγιο, Digitisers κ.λ.π.) θα μάθεις πως το Autocad δεν είναι τόσο δύσχρηστο όσο φαίνεται σε έναν ΑΠΕΙΡΟ σαν και εσένα...

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν έχει καν νόημα να σου το στείλω το Autocad. Αν ήθελα να σε κοροϊδέψω δε θα σου έλεγα τίποτα από όλα αυτά και αύριο θα σου τα έτριβα στη μούρη.
Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να σου τρίψω στη μούρη αυτά για να μάθεις και κάτι από την όλη ιστορία...

Τα κατάλαβες ή να κάνω και κακά, που λέει και η διαφήμιση;;;

Αφού μορφώθηκες τώρα, πήγαινε στο Επαρχείο μόνος σου, κάνε αυτά που έμαθες από εδώ και μετά χρησιμοποίησε το gimp ή το Photoshop για να αποδείξεις στον "συγγενή" σου
μετά από μία συνεχή εβδομάδα δουλειάς δική σου και άλλων 4 ατόμων (αλλιώς υπολόγιζε κανένα 20ήμερο) ότι το λιμάνι που σχεδιάστηκε είναι ένα χιλιοστό μικρότερο από αυτό που σχεδίασαν αυτοί οι..."απατεώνες".
Θα μας κάνεις τη μούρη κρέας...Και σίγουρα θα πείσεις και τον συγγενή σου...Σίγουρα όμως. Περαστικά σου φίλε...

Αντί να κάθεσαι και εσύ και ο συγγενής σου να ασχολείστε με τη φωτογραφία προσπαθήστε όπως σας έχουν πει πολλοί άλλοι πιο πάνω να καταλάβετε τα έγγραφα, να δείτε το βίντεο με τον Ποταμό-Χείμμαρο και να αντιληφθείτε πως λειτούργησαν οι πραγματικοί απατεώνες... Και για ό,τι αμφιβάλλετε ή δεν καταλαβαίνετε ρωτήστε. Αλλά εσύ το έχεις ξεφτυλισει το θέμα...

Νομίζω πως αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου. Και να ξέρεις ότι ο μόνος λόγος που καταδέχτηκα και απάντησα στις ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ (όπως έχει παρατηρήσει πολύ σωστά ο Ducamel01) και κομπλεξικές προκλήσεις σου είναι για να μην νομίζει κανένας "ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ" (όπως ο Interpol ας πούμε, που έχουν περάσει 2 χρόνια και αυτός ακόμα το ψάχνει....) ότι κάτι κρύβουμε και πάμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο.

Επειδή όπως έχει πει και ο Ζουράρης:

"Δεν τα ξέρεις...γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ"

Μην παριστάνεις τον ξερόλα γιατί από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι όταν ανοίγει στην οθόνη του υπολογιστή σου το gimp, το Photoshop, ή το Autocad εσύ απομακρύνεσαι από τον υπολογιστή μην εκραγεί...

Επίσης το "ρετιρέ" που έχεις πάνω στο κεφάλι σου, σταμάτα να το νοικιάζεις στο Σύλλογο γιατί στο βρωμίζουν καθημερινά με λάσπη και άλλα πολλά σκουπίδια...
Κάνε λοιπόν ιδιοκατοίκηση και άρχισε να σκέφτεσαι...


Αφού το κάνεις αυτό κύριε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ,

1. Απάντησε ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ο Ducamel01.
2.Απάντησε σε ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ.
3.Στον Dentzithemee μην απαντάς...(Δε σε παίρνει)
4. Απάντησε ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ο Ducamel01. (Το γράφω 2η φορά γιατί είμαι σίγουρος πως την 1η φορά που το έγραψα ΑΠΕΦΥΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ, πόσο μάλλον να απαντήσεις)


Υ.Γ. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι εγώ πάντως αν συνεχίσεις να μιζεριάζεσαι σε αυτό το ευτελές επιπεδο με τη φωτογραφία και να χάνεις την ουσία του έργου και της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ που θα προκαλούσε στον Απόλλωνα (Χεσε το περιβάλλον, πες πως δε με ενδιαφέρει ρε παιδί μου) ΔΕΝ πρόκειται να σου απαντήσω. Συνεπώς μην κάνεις τον κόπο να μου απευθυνθείς καν.
Για εμένα έχεις καταντήσει αηδία και επίσης προτείνω στους Admins να μην διανοηθούν να ανοίξουν ανάρτηση για τη φωτογραφία επειδή ένας ΑΣΧΕΤΟΣ δεν ξέρει πως να κάνει προσομοίωση...Δε θα του μάθετε εδώ στο blog.

ΤΕΛΟΣ.

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ένα τηλέφωνο ρε παιδιά μήπως σας χρειαστούμε για φωτογραφίες σε κανένα γάμο ή καμιά βάφτιση...Βλέπω το κατέχετε (και αυτό) το θέμα...Χαραμίζεστε εδώ στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε που ασχολείσαι με τη φωτογραφία τα παιδιά του blog έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στο επίπεδο της ενημέρωσης και θέλω να πιστεύω ότι όταν τελειώσει η υπόθεση όλο αυτό το πολύ χρήσιμο υλικό θα το αναπαράγουν σε ένα ντοσιέ για να το έχουν στη διάθεσή τους όποιοι θέλουν. Αξίζει ομολογουμένως τον κόπο. Αν εν πάση περιπτώσει εσύ και όσοι άλλοι δεν θέλετε να καταλάβετε τι συμβαίνιε, νά 'σαι βέβαιος ότι οι μορφωμένοι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας μελετούν όσα δημοσιεύονται σ' αυτό το blog και σίγουρα έχουν πλήρη ενημέρωση και ξεκάθαρη εικόνα για το εγκληματικό λιμενικό έργο που πήγαν να φορτώσουν στον Απόλλωνα οι ψευτοπολιτικοί προστάτες του. Κι αν χρειάστηκαν καμιά 20σαριά χρόνια για να απαλλαγεί ο κούρος απ' τα τσιμέντα με τα οποία τον είχε σχεδόν καταπλακώσει ένας ανόητος κοινοτάρχης, θα ήταν αιωνίως αδύνατο να απαλαλαγεί ο Απόλλωνας απ' το απαίσιο τερατούργημα που πήγαν να του φορτώσουν. Και αυτό θα το χρωστούν οι μεταγενέστεροι Απολλωνιάτες στους 86 και στα παιδιά του blog. Όσο για σένα και τους όμοιούς σου συνέχισε να ΚΟΙΜΑΣΑΙ. Δεν βλέπω να ξυπνάς ούτε μετά ...θάνατο.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο Νομάρχης Κυκλάδων δήλωσε στις 19 Ιουνίου στο Ράδιο Μεσόγειος ότι "δεν είναι δυνατό το Συμβούλιο Επικρατείας να επικαλείται την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να προτείνεται για τον λόγο αυτό (εκτός των άλλων) η ακύρωση του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα, όταν, λέει ο Νομάρχης, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός σε ολόκληρη τη χώρα". Στα παραπάνω έχουμε να επισημάνουμε δυο πράγματα.
1)Υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων (Πάρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Άνδρος, Κέα, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος και σε όλα τα μικρά νησιά. Στην Νάξο οι γνωστοί παράγοντες κι αυτοί που σχεδίασαν τα λιμενικά τερατουργήματα της Χώρας και του Απόλλωνα, δεν άφησαν δυστυχώς την ΄Β. Παπανδρέου όταν ηταν Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να υπογράψει τη χωροταξική μελέτη της Νάξου που ήταν έτοιμη. Έκαναν μόνοι τους χαρακίρι, γιατί το ΣτΕ ακύρωσε το λιμάνι της Χώρας για τον λόγο αυτό και όπως φαίνεται θα ακυρώσει για τον ίδιο λόγο και το λιμενικό του Απόλλωνα. Εξ άλλου δεν πρέπει να ξεχνούμε ποιες είναι οι θέσεις του κ. Νομάρχη στα ζητήματα αυτά. Το 2003, όταν ήταν Υπουργός Αιγαίου ο Ν. Σηφουνάκης ο κ. Νομάρχης, με ανοιχτή επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κων/νο Σημίτη ζητούσε την αποπομπή του Σηφουνάκη από το Υπουργείο Αιγαίου επειδή προώθησε τις χωροταξικές μελέτες όλων των μικρών νησιών των Κυκλάδων που ήταν στην αρμοδιότητά του και τις έκανε νόμο του κράτους. Από τόσο ...ευάισθητους περί τα περιβαλλοντικά νομαρχιακούς άρχοντες τι άλλο να περιμένει κανένας; Μήπως έχουνβ κατεδαφίσιε ένα έστω τούβλο απ' τα δεκάδες χιλιάδες αυθάιρετα κτίσματα που επί της Νομαρχιακής τους θητείας χτίστηκαν και χτίζονται στις Κυκλάδες; Και ο δηλώνων οπαδός της ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αντινομάρχης κυρ Λάζαρος τι λέει για όλα αυτά; Συμφωνεί με τον ...αρχηγό του; Αν ναι πώς παράλληλα δηλώνει οπαδός της αειφόρου ανάπτυξης η οποία έχει βασικό στοιχείο της την προστασία του περιβάλλοντος; Ύστερα λένε ότι το ...ΠΑΣΟΚ πάει κατά διαόλου. Που αλλού να πάει με όλα αυτά.
ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

2) Αλλά το πιο ωραίο δεν το ξέρετε.
Τον Δεκέμβριο του 2007, αν θυμάμαι καλά, συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης που οργιάζει στις Κυκλάδες.
Στη συνεδρίαση εκείνη, τόσο ο Νομάρχης, όσο και οι περισσότεροι Νομαρχιακοί σύμβουλοι, ΞΕΣΠΆΘΩΣΑΝ λάβροι εναντίον της πολεοδομικής αναρχίας και των αυθαιρέτων κτισμάτων (βίλες, ξενοδοχεία, καταπατήσεις παραλίας κ.λπ.), που κατά χιλιάδες φυτρώνουν στα νησιά των Κυκλάδων. Κι αφού μίλαγαν με τις ώρες, σε ζωντανη μάλιστα σύνδεση με όλα τα τηλεοπτικά μέσα του νομού, έφτασαν και στο διά ταύτα.
Τι μέτρα δηλ. πρέπει να παρθούν, ώστε να σταματήσει η παράνομη δόμηση και τι θα γίνει με τα χιλιάδες αυθαίρετα που υπάρχουν και έχουν κηρυχθεί κατεδαφιστέα σε όλα τα νησιά.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η αρμοδιότητα αυτή και οι αντίστοιχες υπηρεσίες, δηλ. οι πολεοδομίες, υπάγονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και επομένως είναι υπό τις διαταγές του ίδιου του Νομάρχη.
Τελικά τι πρότεινε ο Νομάρχης να γίνει;
Πρότεινε λοιπόν το εξής απίθανο και καταπληκτικό:
Να αναλάβουν οι δήμοι των νησιών την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Δηλ. προσπάθησε μια δική του αποκλειστικά αρμοδιότητα, αλλά καφτή πατάτα, να την κάνει πάσα στους ΔΗΜΆΡΧΟΥΣ.
Προφανώς δεν άντεχε ο Νομάρχης να σηκώσει ο ίδιος το βαρύ πολιτικό κόστος της κατεδάφισης δεκάδων χιλιάδων αυθαιρέτων και το έκανε ...πάσα στους αναρμόδιους δημάρχους. Και φυσικά εκείνοι πιο πονηροί απ' τον Νομάρχη δεν ...μάσησαν και αυθωρεί και παραχρήμα του έστειλαν πίσω την καφτή πατάτα λέγοντάς του το αυτονόητο: δική σου είναι η αρμοδιότητα αυτή, κύριε Νομάρχη, οι πολεοδομικές υπηρεσίες σου κήρυξαν όπως επιτάσσει ο νόμος, αυθαίρετα πλήθος κτίσματα, εσύ πρέπει και να τα κατεδαφίσεις. Φαντάζεστε, φίλοι, τον Έπαρχο Νάξου να κατεδαφίζει αυθαίρετα; Για να συμβεί αυτό πρέπει να αρχίσει να ανατέλει ο ήλιος απ' τη ...δύση...
Έτσι έληξε άδοξα η μεγαλόπνοη όσο και αφελέστατη αυτή ιδέα του Νομάρχη και του Νομαρχιακού συμβουλίου. Έρριξαν δηλ. μερικές ντουφεκιές στον ...αέρα και πήγαν για ύπνο έχοντας ήσυχη τη συνέιδησή τους. Τους απόλαυσαν και οι ....ψηφοφόροι τους στα νησιά για αρκετές ώρες στην τηλεόραση και όλα ήταν ...όμορφα και ωραία.
Ευτυχώς που καταργείται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οσονούπω και θα απαλλαγούμε από αρκετούς κρατικοδίαιτους και ανεπάγγελτους που δικαιολογούν τον παχυλό μισθό τους με ...κορώνες όπως οι παραπάνω.
ταύτα και μένω!!!
ΝΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω κάποιον να μου τραβήξει μερικές φωτογραφίες με τις φάτσες σας το καλοκαίρι γιατί δε θα κάτσω πολύ στον Απόλλωνα και θέλω να περνάω ευχάριστα την ώρα μου στην Αθήνα...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανώνυμους υποστηρικτές του έργου για την πύρινη και επιστημονική τους επιχειρηματολογία.

Διάβαζα, και ξανα-διάβαζα και βαριόμουνα να απαντήσω (δεν ήταν απαραίτητο κιόλας). Πέρασα ένα πανέμορφό σαββατοκύριακο διαβάζοντας τα σχόλιά τους και μάλλον πείστηκα. Πείστηκα ότι ο Ducamel01 μας πρόδωσε. Ούτε καν AutoCad δεν ξέρει. Από Photoshop πλήρη μεσάνυχτα.

Καληνύχτα σας κύριοι, και όνειρα γλυκά. Συνεχίστε να κοιμάστε. Το άγρυπνο μάτι των 86 (και άλλων τόσων) θα σας προσέχει και θα σας προστατεύει. Ο Θεός να σας έχει καλά, με τα μυαλά που κουβαλάτε θα προκόψετε και θα πάτε μπροστά.

Το καλοκαίρι θα βγάλω φωτογραφίες με τις γκριμάτσες ορισμένων μελών του Συλλόγου σας και θα σας τις στείλω (σε εκείνους που τις περιμένουν σύμφωνα με πρόσφατα posts που έχετε βγάλει).



"...Ένας από τους αλλοδαπούς 86..."

Ducamel01 είπε...

Διαβάζοντας ορισμένα posts, διεπίστωσα ορισμένα λάθη σε πληροφορίες που γράφτηκαν υπό μορφή σχολίων σχετικά με τη μελέτη του λιμανιού.

1. Γράφτηκε από εμένα στις 18 Ιουνίου 11:50μμ:

Έγραφα ότι "...ο μετεωρολογικός σταθμός της Νάξου, νομίζω πως βρίσκεται στο Ανέφαμα."

Τουλάχιστον είχα βάλει νομίζω...Τελικά φίλος blogger με ενημέρωσε μέσω e-mail ότι ο μετεωρολογικός σταθμός Νάξου, από τον οποίο σύμφωνα με την Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή αλλιώς Περιβαλλοντική Μελέτη) πήραν τις μετρήσεις για να σχεδιάσουν το λιμάνι, βρίσκεται στη Χώρα της Νάξου επάνω πολύ κοντά στο Νέο Δημαρχείο!!! Ακόμα χειρότερα δηλαδή...!!!

Μελέτησαν ένα έργο με βάση τις μετρήσεις των τοπικών ανέμων στη Χώρα Νάξου!!! Με βάση δηλαδή με ένα μέρος που έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό από τον Απόλλωνα και που δεν το πιάνουν εύκολα οι βοριάδες λόγω ορεινών όγκων και θέσης γενικότερα...

Κανένα άλλο σχόλιο...Εν καιρό θα δημοσιευθούν και αυτά...

2.Γράφτηκε από τον "Anaxios" stiw 19 Ιουνίου 2008 3:32μμ.:

Μεταξύ άλλων έλεγε αυτό:"...me to limeniko ergo to opoio sxediastike na ginei 50 metra megalitero se mikos...".

Φίλε Anaxios καλό θα ήταν να ξαναρίξεις μία ματιά στην αρχική παρουσίαση. Το έργο δε σχεδιάστηκε να γίνει 50μ μεγαλύτερο. Αυτό το έλεγε ψευδώς η 1η δήθεν μελέτη του 1999 και θα δούμε ότι το επαναλμβάνει και η Μ.Π.Ε. και πολλές Υπηρεσίες.

Δεν ισχύει όμως και το αποδεικνύουμε στην παρουσίαση εκεί που αναλύουμε την τεχνική έκθεση του 1999 (Στο 2ο σημείο παρατηρήσεων) αλλά και αργότερα στη νέα μελέτη όπου το μήκος είναι στη στέψη 140μ. και σε σύνολο 164μ.!!

Συνεπώς ο μόλος θα επεκτεινόταν για τουλάχιστον 100μ ακόμα (τα διπλα από όσα είπες), αφού σήμερα είναι περίπου 60μ (Τα 73μ. που γράφει στην παρουσίαση προκύπτει από καλοπροαίρετες υποθέσεις σχετικά με το αρχικό μηκος και την καταστροφή που υπέστη)
(60μ + 104μ = 164μ ή 64μ + 100μ=164μ.)

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Anoiksa ena link me mia photo tou limaniou. To limani einai wraio!!! einai PROFANES oti kati exei kanei lathos sto sxediasma alla kai etsi wraio einai :P

Ανώνυμος είπε...

Kai emena mou aresei file. Eidika otan tha adeiazei o biologikos tha ginetai akoma pio wraio. Allwste to ergo prothathike me gnomona thn wraiothta. Einai wraio kai to theloume. To apaitoume epeidh einai panemorfo.

Kounia pou sas kounage.

Makari na mporousa kai ego na ypograpsw. Na ginw o 87os. Alla blepeis tote den ithela na stenoxwrhsw orismenous dikous mou anthrwpous. Eida omws ti soi pragma htan ayto to limani. Eida th stash tou syllogou. Eida ta mpinelikia pou eriksan. Eida to epipedo tous. Eida ta epixeirhmata tous. Kai apo thn allh diabasa th meleth. Diabasa kai eida ta meion kai tis paraleipseis autou to ergou. Epsaksa na brw ta yper. Den ta brhka. Lypamai. Ntrepomai gia tous topikous arxontes. Ntrepomai pou den eimai o 87os, o 88os, o 100os, o 1000os. Blepeis den ithela na stenoxwrhsw dikous mou anthrwpous. Pistepsa se ayto to ergo oti isws allaksei kati. Mataia. To ergo epasxe apo thn arxh. Kai oso pernouse o kairos ta arnhtika tou fainontan olo kai perissotero.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κάποιος να μας πληροφορήσει ποιος εκλέχτηκε δεσπότης Νάξου; Άκουσα ότι είναι κάποιος απ' το Φιλώτι. ΑΝ είναι αλήθεια, κρίμα, έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει ο Απόλλωνας και ...δεσπότη. Πώς έλεγαν παλιά το "δεσποτάτο του Μυστρά"; Γιατί να μην γίνει κι ο Απόλλωνας ...δεσποτάτο. Δεν θα ήταν άσχημα. Και βέβαια με αυτοκράτορα του δεσποτάτου ξέρετε ποιον...τον Αξεπέραστο, τον Ανυπέρβλητο, τον Ακατονόμαστο. Πού ξέρεις μπορεί να γίνει όμως ...επίτιμος δεσπότης Παροναξίας. Αν το δούμε κι αυτό θα γίνει στον Απόλλωνα της ...Πόπης!!! Όχι εκείνης του ...Τσουκάτου, της ...κανονικής Πόπης.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΧΩΡΑΙΤΗΣ, ιδιοκτησίας Λ.Θεόφιλου-Αντινομάρχη-γαμπρού του Επ. Προέδρου.
Δεν γράφει λέξη για την δίκη, ούτε καν ότι αναβλήθηκε στις 21 Μαΐου. Σιγά το ...γεγονός που θα έπρεπε να του αφιερώσει και κομματι της εφημερίδας του !!! έχει άλλες πολύ πιο σοβαρές ειδήσεις.
Περίεργο είναι ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν υπάρχει στην εφημερίδα. Ούτε ο ΒΙΟΚΑ κατά Λάζαρο υφίσταται ως πρόβλημα, ούτε το αλ. καταφύγιο-Μαρίνα, ούτε φυσικά το αρχαίο λιμάνι.
Περιμέναμε ότι θα έγραφε κάτι και για την αντιπαράθεσή του με τον Ν.Λεβογιάννη στην εφημ. ΜΑΣΚΑ, αλλά πού. Τσιμουδιά ο ...τσάμπα μάγκας.Μόνο στο παρασκήνιο βυσσοδομεί. Έτσι όμως η εξουσία σιγά-σιγά ξεγλιστρά μέσα απ' τα χέρια τους, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Επαρχείων, τά 'χουν βάψει μαύρα ΟΜΑΔΙΚΩΣ. Χάνουν την εξουσία στον Απόλλωνα, χάνουν την εξουσία στο Επαρχείο και τη Νομαρχία, τους απόμεινε η ΟΝΑΣ και η ΕΚΥΤ-γκρι εξουσία αυτή, με πολλούς τύπους να καιροφυλακτούν όπως ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗΣ κ.κ.κ.Στρούβαλης.

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΑΙΤΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
"Η υπεραλίευση έχει οδηγήσει τους θαλάσσιους πληθυσμούς στον αφανισμό".
Και οι 47 ψαράδες του Απόλλωνα τι θα γίνουν;

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΑΙΤΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ συνέχεια
"Από τις 14 Μαρτίου η "Ένωση για την Μεσόγειο" περιλαμβάνει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τα παράκτια μεσογειακά κράτη μη μέλη της Ε.Ε."!!!
Ρε παιδιά το συγκλονιστικό αυτό γεγονός το ξέρατε;
Στο επόμενο φύλλο του ΧΩΡΑΙΤΗ θα έχουμε άφθονες ειδήσεις για τον Απόλλωνα. Μην είμαστε και απαιτητικοί!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ
Στις 10.6.08 ο επίτιμος πληροφόρησε τον Νομάρχη Κυκλάδων σχετικά με την άναμενόμενη την επόμενη μέρα δίκη του αλ. καταφυγίου στο ΣΤΕ. Του δήλωσε λοιπόν: " κύριε Νομάρχα ο ασθενης ανένηψε", δηλ. η υπόθεση πηγαίνει πολύ καλά.
Την επομένη 11.6.08 το απόγευμα, υποδεχόμενος τον Νομάρχη Κυκλάδων στο ξεν. "Τιτάνια" ο επίτιμος και όταν εκείνος τον ρώτησε πώς πήγε η υπόθεση του απάντησε: " κύριε Νομάρχα ο ασθενής μετακύλησε", δηλ. επιδεινώθηκε η ασθένειά του, η υπόθεση δεν πήγε καλά.
Πώς λένε στο χωριό για τους ετοιμοθάνατους ότι λίγο πριν πεθάνουν παρουσιάζουν ξαφνική βελτίωση-αναλαμπή, αλλά αμέσως μετά πεθαίνουν;
Καπως έτσι παρέστησε την κατάσταση μετά τη δίκη ο κ. επίτιμος στο Νομάρχη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δήλωσε.
Κουράγιο Πρόεδρε, θα βρεις κι άλλες δικαιολογίες για όσα από δω και πέρα θα ακούς.
Και θα ακούσεις πολλά, γιατί έχεις πει πλείστα όσα ψέμματα στον κόσμο κι έχεις δώσει υποσχέσεις τόσες όσες ούτε επί Αρ. Πρωτοπαπαδάκη δεν υπόσχονταν οι κομματάρχες του. Ξέρεις την λαΐκή παροιμία: "όπου ακούς πολλα κεράσια κράτα και μικρά καλάθια";
Σου ταιριάζει απόλυτα. Ίσως από δω και πέρα τα μικρόφωνα δεν θα υποφέρουν τόσο πολύ, ουτε οι προσκυνητές στα πανηγύρια. Κάτι είναι κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Δημαγωγία και λαϊκισμός η ικανοποίηση πρόσκαιρων προσδοκιών και όχι η ανησυχία για την αλήθεια)

Με θλίψη και ανησυχία, διαβάσαμε κι’ εμείς την απάντηση του Νομάρχη σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (18/6/08), με αφορμή το μπλοκάρισμα των έργων στη Νάξο.
Καταρχήν δεν κατανοούμε γατί ο Νομάρχης επικεντρώνεται στην ουσία του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στον Απόλλωνα Νάξου και αναφέρεται στην υπερψήφιση του (και από εμάς), αφού αυτό που αναδεικνύουμε δεν αυτή καθεαυτή η αμφισβήτηση της σκοπιμότητας του συγκεκριμένου έργου – ανεξάρτητα από τις όποιες ενδεχόμενες αστοχίες χωροθέτησης, περιβαλλοντικές κλπ. – αλλά διερωτόμαστε μαζί με πολλούς άλλους πολίτες Ναξιώτες και μη, γιατί και αυτό το έργο στη Νάξο, έφτασε στην απόρριψη του από το ΣτΕ, πράγμα που υποδηλώνει ότι, για μια ακόμα φορά κάτι δεν πάει καλά.
Θα υπενθυμίσουμε ότι αναφερθήκαμε επίσης στην απόρριψη του νέου μεγάλου λιμένα πριν ένα περίπου χρόνο, αλλά ας μην ξεχνάμε και σειρά άλλων έργων, που χρειάστηκαν και χρειάζονται επειγόντως και την επέμβαση της Νομαρχίας, για να δρομολογηθούν διορθωτικές παρεμβάσεις (Λειτουργία Σφαγείου, ΧΥΤΑ, σχολικά κτίρια κλπ).
Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο Νομάρχης να λειάνει τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα της Νάξου και ας αφήσει τα περί δημαγωγίας και λαϊκισμού, γιατί μάλλον οι χαρακτηρισμοί θα πρέπει να επιστραφούν σε όσους αρέσκονται να ωραιοποιούν την πραγματικότητα, μόνο και μόνο για ικανοποίηση πρόσκαιρων προσδοκιών.

2/7/08 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Χθές σε μια παρέα έπιασαν κουβέντα για αυτό το λιμάνι και μπήκε για άλλη μια φορά το θέμα ότι ήταν κρίμα να χαθούν τα λεφτά. Κάποιος απάντησε ότι ήταν περισσότερο κρίμα που χάθηκαν 100.000.000 δρχ που είχαν δωθεί για την επισκευή του ήδη υπάρχοντα μόλου (επισκευή, όχι να φτιάξουμε κανα 2 λιμάνια ακόμα) και κάποιος Κόκκοτας (φαντάζομαι όχι ο τραγουδιάρης) υπέκλεψε (ή κάτι τέτοιο τελος πάντων) τα λεφτά και τα χρησιμοποίησε στη Χώρα, αντι να φτιάξει το μόλο του Απόλλωνα.

Τι μορφή είναι αυτός ο Κόκκοτας και πώς τη σκαπούλαρε αν έγινε έτσι από τους πατριώτες Απολλωνιάτες;; Αυτός δεν τους πήρε την μπουκιά από το στόμα, όπως έλεγε χθες κάποιος για τους 86;;Τι είναι αυτός; Πολιτικός ή απλώς κομπιναδόρος δημόσιος διαπλεκόμενος;Αυτή που μας τα είπε αυτά δεν ήξερε άλλα γιατί και εκείνη τα είχε ακούσει από αλλού...Ξέρει κανεις λεπτομέρειες;;
Αν πάντως φίλοι μου Απολλωνιάτες σας την έπαιξε έτσι κάποιος του δημοσίου, και τον αφήσατε να γλιτώσει και τώρα πάτε να τα βάλετε με τους 86 που από όσα διαβάζω εδώ μέσα και από τον τρόπο που μιλάνε και από τα χαρτιά μου φαίνεται πως έχουν δίκιο, τότε έχετε πιαστεί πολύ κορόιδα...Για πείτε ρε σεις καμιά πικάντικη ιστορία να γελάσουμε με το πως κορϊδεύει το κράτος τους πολίτες-ψηφοφόρους του;;Αν υπάρχει βέβαια...Μην αρχίσετε να βγάζετε από το μυαλό σας...

Τσίτσος...(..το λιμάνι φεύγει...)

Ανώνυμος είπε...

Ο Κόκκοτας είναι πρώην χωροφύλακας και πρώην δήμαρχος, που αγαπά-μισεί θανάσιμα τον Απόλλωνα και αν δεν κάνω λάθος τον έχει ανακηρύξει ο πρόεδρας Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Απολλωνιατών για την μεγάλη προσφορά του στον ...Απόλλωνα. Είναι δε απ' τα τιμώμενα πρόσωπα κάθε καλοκαίρι στον Απόλλωνα. Η μεγαλύτερη όμως ...προσφορά του στον Απόλλωνα είναι το εκπληκτικό γεγονός ότι με απίθανες μεθοδεύσεις κατάφερε και πήρε το 2004 αυτά τα 100.000.000 δραχμές που είχαν δοθεί απ' το κράτος για την επισκευή του κυματοθραύστη του Απόλλωνα που έπαθε υποτίθεται ζημιές στη μεγάλη θεομηνία του τέλους του 2003. Τότε είχαν δοθεί κάπου 1,5 δισ. δραχ. για το λιμάνι της Χώρας, αλλά ο δήμαρχος Νάξου, που αποδεδειγμένα μισεί τα χωριά της ορεινής Νάξου λόγω και του Νικηφόρου Μανδηλαρά, μεθόδευσε να πάρει και τα 100 εκ. υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν βγει για τον κυματοθραύστη του Απόλλωνα, αλλά για τον δρόμο που συνδέει τη Χώρα με το νησάκι του Απόλλωνα-"Παλάτια" που είναι ο ναός του Απόλλωνα(Πορτάρα). Αυτή η τρισάθλια μεθόδευση έπιασε και έχασε ο Απόλλωνας τα 100 εκ.
Αυτό φυσικά συνέβη μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2004. Δυστυχώς τότε σιώπησαν- το έκαναν γαργάρα στην καθομιλούμενη, οι γνωστοί παράγοντες κυρ Λάζαρος, Έπαρχος, Νταμπάκης, δήμαρχος κ.α.
Ο μόνος που το κατήγγειλε ήταν ο Νίκος Λεβογιάννης που όμως δεν τον άκουγε κανένας γιατί δεν ήταν πλέον βουλευτής.
Το καλοκάιρι του 2004 ο γελοίος πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών έγλειφε από μικροφώνου σαν σκουλήκι τον Κόκκοτα, αυτόν τον νεκροθάφτη του Απόλλωνα, χειροκροτούμενος από τον κυρ Λάζαρο, τον Έπαρχο και τους αφελείς οπαδούς του Απολλωνιάτες. Και φυσικά, όπως όλοι βλέπουμε, συνεχίζει να γλείφει τον πρώην χωροφύλακα και θα τον ξαναδείτε του Άη Γιάννη στον Απόλλωνα και θα ακούσετε τον γλυψιματία νταμπάκη πάλι να γλείφει εκεί που όλοι οι σοβαροί Απολλωνιάτες φτύνουν. Αυτοί είναι οι ...άσπονδοι φίλοι του Απόλλωνα. Διαβάσατε μήπως ποτέ το παραμικρό για την απίστευτη αυτή κλοπή, γιατί περί κλοπής πρόκειται, στην δήθεν Απολλωνιάτικη εφημερίδα "Τα νέα του ΑΠόλλωνα;". Ασφαλώς δεν γράφτηκε το παραμικρό. Ποιος γλείφτης, ποιο σκουλήκι σηκώνει ποτέ το κεφάλι να διαμαρτυρηθεί για το παραμικρό; Κανένας και ποτέ.
Γι αυτό το γεγονός πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι "Άθλιοι του Απόλλωνα". Και γι αυτό συμφωνώ με κάποιον που γράφει στο μπλόκ ότι πρέπει να διαλυθεί αυτός ο ψευτοσύλλογος του Νταμπάκη και να μην του επιτραπεί να κάνει φέτος την δήθεν εκδήλωση Απολλώνεια, σωστότερα Νταμπάκεια. Πρέπει να αντιδράσετε οι 86 και όσοι τους ακολουθούν δυναμικά φέτος το καλοκαίρι και να απομονώσετε όλους αυτούς τους καταστροφείς του Απόλλωνα, ώστε να μην ξαναπατήσουν εκεί. Και κάτι ακόμη, αν θέλετε να τους διαλύσετε, βγάλτε μια εφημερίδα και να την ονομάσετε "Τα Νέα του Απόλλωνα". Πρέπει να τους κάνετε να τρέχουν σαν το γαΐδούρι όταν του βάλουν νέφτι στον κώλο!!! Έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσετε, γιατί αυτό τους αξίζει.
ΑΝΤΙΓΛΥΦΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωπα, ώπα μεγάλε άραξε...Εγώ δεν έχω καταλάβει την 1η ιστορία...Μην αρχίσετε και για ΟΤΕ άλλα...Πρώτον αθτός ο Κόκκοτας γιατί τον λες χωροφύλακα; Κυριολεκτείς ή το έπαιζε γενικός δερβέναγας και τον λες έτσι; Τέλος πάντων πόσο χρονών είναι;; Δεύτερον λες ότι όταν έγινε η "αρπαχτή" αυτός ήταν δήμαρχος Νάξου;; Καλά κατάλαβα;; Τώρα είναι κάτι;; Τρίτον τι σχέση έχει ο Ν.Μανδηλαράς με όλα αυτά;;;;;;;;;;;;;; Τέταρτον και τελευταίο γιατί ενώ ο Κόκκοτας πήρε τα λεφτα από τον Απόλλωνα και τα χρησιμοποίησε στη Χώρα εκμεταλλευόμενος "συνωνυμία" του χωριού με το ναό του Απόλλωνα στη Χώρα, αποθεώνεται από τον Πρόεδρο/α και από τον κ. Λάζαρο που από ό,τι έχω καταλάβει είναι γαμπρός του Πρόεδρου/α;; Είχε κάτι να κερδίσει ο Πρόεδρας;; Δεν τα λες ωραία ρε αντιγλύγτη...αντί να συμπληρώσεις το πάζλ με γέμισες απορίες...
Για εξήγησέ τα γιατί με αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση (Λίαπης, Siemens, Ζαχόπουλος...)σίγουρα κάποιο λάκο θα έχει και αυτή η φάβα...

Τσίτσος...(...το λιμάνι φεύγει...)

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΤΣΟ (το λιμάνι ...φεύγει), εξήγησέ μας το ...ψευδώνυμο, έχει σχέση με την ταινία Φράνκο και Τσίτσο;).
Απαντώ στις απορίες σου:
1) Όλα που γράφω πιο πάνω έχουν σχέση μεταξύ τους, δηλ. η υπόθεση ΟΤΕ, η υπόθεση τω 100 εκ. ο Πρόεδρας, ο πρώην χωροφύλακας κ.λπ.
2) ο Κόκκοτας κατάγεται απ' το Πύργο Ηλίας και ήρθε στη Νάξο γύρω στο 1960 ως χωροφύλακας και υπηρέτησε στο Φιλώτι την εποχή που η αστυνομία κυνηγούσε το Νικηφόρο Μανδηλαρά στα χωριά και δεν τον άφηνε να μιλήσει, έκλειναν τα καφενεία, τρομοκρατούσαν τον κόσμο, απειλούσαν κ.λπ.
Αργότερα ο εν λόγω κύριος παντρεύτηκε μια Χωραΐτισσα, παραιτήθηκε απ' τη χωροφυλακή και προσλήφθηκε στον ΟΤΕ Νάξου ως υπάλληλος.
Εκείνη την εποχή προσλήφθηκε στο ΟΤΕ Νάξου και ο σημερινός Έπαρχος Νάξου (Κορρές).
Ο Κόκκοτας από το 1981 που βγήκε το ΠΑΣΟΚ έγινε διευθυντής του ΟΤΕ Νάξου και παρέμεινε σ' αυτή τη θέση μέχρι το 1990 περίπου που πήρε σύνταξη.
Λίγα χρόνια μετά πήρε σύνταξη από τον ΟΤΕ και ο Έπαρχος.
Παράλληλα ο Κόκκοτας εκλέχτηκε γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο και δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.την ίδια κομματική πορεία είχε και ο Έπαρχος.
Αυτοί οι δυο πήγαιναν πακέτο και γενικά ο Έπαρχος ήταν πειθήνιο όργανο του Κόκκοτα σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζει να είναι, ενώ τον θαύμαζε και τον θαυμάζει. Έτσι εξηγείται κια το γλείψιμο που του κανουν.
3) Ο Λάζαρος, κατά πολύ νεότερός τους στην ηλικία είχε αυτούς τους δυο ως πρότυπα κομματικά, καθότι ήταν και κομματικοί αρχηγοί τους. Εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος και συνεργαζόταν στενά με τον Κορρέ (Έπαρχος, αλλά και με τον Κόκκοτα.
4) Το 1990 ο Κόκκοτας εκλέχτηκε Δήμαρχος και από τότε έγινε παντοκράτορας και λειτούργησε στον δήμο με τη νοοτροπία του χωροφύλακα.
Ο Κορρές και ο Λάζαρος ήταν στενοί του συνεργάτες και πειθήνια όργανά του. Ο Κορρές για τους λόγους που είπαμε παραπάνω και γιατί τον στήριζε στις εκλογές και ο Λάζαρος κυρίως γιατί του είχε υποσχεθεί ότι θα είναι ο διάδοχός του στον Δήμο. Μέχρι το 2004 παρέμεινε ο Κόκκοτας δήμαρχος Νάξου.
5) Μέσω του Λάζαρου κια του Κορρέ γνωρίστηκε με τον Κόκκοτα ο Πρόεδρας και επειδή του έστελνε κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Άη Γιάννη την μπάντα του δήμου του είχε υποχρέωση και τον έγλειφε. Έτσι τον έδεσε ο Κόκκοτας τον Πρόεδρα με την μπάντα και τον Λάζαρο, αλλά και με την υπόθεση του οικοπέδου του ΟΤΕ στον Απόλλωνα (γι αυτό στην πορεία θα μάθουμε περισσότερα).
5) Τα 100 εκ. τα πήρε απ' τον Απόλλωνα ο Κόκκοτας το 2004 που ακόμη ήταν δήμαρχος. Το καλοκαίρι του 2004 ο Πρόεδρας τον είχε στο πανηγύρι του Άη Γιάννη και του έπλεξε το εγκώμιο και τις ευχαριστίες για την προσφορά του στον Απόλλωνα. Για τα 100 εκ. δεν είπε φυσικά λέξη, τα έκανε ...γαργάρα. Οι Απολλωνιάτες βέβαια αγνοούν αυτή την ιστορία των 100 εκ. παρ' όλον ότι ο Βουλευτής Ν. Λεβογιάννης επανειλημμένα είχε με ανακοινώσεις του καταγγείλει τον Κόκκοτα για την απάτη αυτή. Φυσικά αυτές οι ανακοινώσεις του Λεβογιάννη ουδεποτε δημοσιεύτηκαν στα "Νέα του Απόλλωνα", ούτε στον "Χωρα΅τη" την εφημερίδα του κυρ Λάζαρου.
Τέλος σου δίνω μια πληροφορία για το οικόπεδο του ΟΤΕ στον Απόλλωνα: Ιδιοκτήτης του ήταν ο Πρόεδρας. Τώρα πόσο και πώς το αγόρασε ο ΟΤΕ θα το μάθουμε λίαν προσεχώς.
Ελπίζω φίλε μου να σε διαφώτισα. Θα υπάρχει και συνέχεια. Όλα θα δέσουν και θα ...κλάψουν μανούλες.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗ
Στο θέμα του οικοπέδου του ΟΤΕ υπάρχει σκάνδαλο και ως προς τη διαδικασία αγοράς και ως προς την τιμή. Λεπτομέρειες σύντομα.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Τι σύντομα ρε φίλε;; Περιμένεις το επόμενο επεισόδιο;; Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις...Πες μας τουλάχιστον ότι δε θέλεις να τα πεις...
Όσο βέβαια για αυτά που έχεις πει ήδη εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Δεν περιμένω αποδείξεις και εισαγγελείς για να καταλάβω ότι όλοι τους είναι διαπλεκόμενοι. Όπως δεν περίμενα και τα πλαστά παραστατικά του Λιάπη στο ταξίδι του στη Γερμανία. Μερικά πράγματα είναι φως φανάρι. Ας πούμε για το Λιάπη, ο εξυπνοπόντικας έδωσε τα παραστατικά του "πήγαινε" (προς Γερμανία), δε μας έδειξε τα παραστατικά "από Γερμανία προς Ελλάδα" γιατί προφανώς οι Γερμανοί δε θα του έκαναν το χατήρι να εκδώσουν πλαστά παραστατικά όπως σε εμάς εδώ...
Έτσι και εδώ...Ας γράψει ο ίδιος ο Νομάρχης στο blog, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άμα θέλει και να λέει τα αντίθετα...Το πράγμα δένει μια χαρά...Έτσι μου φαίνεται. Και οι Απολλωνιάτες έχουν φάει τρελλό δούλεμα... Αυτά κατάλαβα εγώ...
Ρε σεις αυτός δεν είναι λάκκος φάβας...αυτός είναι ολόκληρος κρατήρας...

Αφήσανε 100εκ. να χαθούν, από μόνοι τους και τώρα στρέφουν τον κόσμο εναντίων των 86, που στην τελική με βάση το ΣτΕ και τη μέχρι τώρα εξέλιξη φαίνεται να έχουν δίκιο οι 86;;;
Αυτούς πρέπει να τους κυνηγάς μέχρι το κελί, και αφού τους κλειδώσεις να πετάξεις και τα κλειδιά στη θάλασσα...

Τσίτσος...(...το λιμάνι φεύγει...)

Υ.Γ. Το "τσίτσος" το πήρα από μια ταινία που έφευγε ένας με το πλοίο και καθώς απομακρυνόταν το πλοίο από το λιμάνι, αυτός νόμιζε πως το λιμάνι φεύγει από το πλοίο, και το είπε στον...Τσίτσο. Την ταινία δεν την ξέρω, ούτε την έχω δει. Από εκεί το πήρα πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινία Φράνκο και Τσίτσο οι δυο μπαίνουν στο πλοίο και μόλις αυτό σαλπάρει ο Φράνκο νομίζει ότι ...φεύγει η στεριά κια όχι το πλοίο και φωνάζει στον Τσίτσο: "Τσίτσο το λιμάνι φεύγει".
Ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Απόλλωνα και των Απολλωνιατών. Μόλις βγει η απόφαση ο Νταμπάκης θα φωνάζει: Τσίτσο το λιμάνι έφυγε, οι Γερμανοί ξανάρχονται". Αθάνατε Νταμπάκη.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είπα και εγώ ρε φίλε...!! Τώρα θα μου πεις έπρεπε να με λένε Φράνκο...Τι να κάνω δεν ήξερα την ταινία. Μόνο την ατάκα είχα ακούσει. Ας πάρει άλλος το σωστό όνομα τώρα.

Τσίτσος...(...το λιμάνι Φεύγει..)

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΤΣΟ η ταινάι είναι παλιά, ψάξε στο YouTybe μήπως βρεις την ατάκα σε κανένα βιντεάκι. Θά 'χει πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να ηξερα, ολοι εσεις που δυσφημειτε με τον χειροτερο τροπο τον τοπο σας, νομιζετε οτι κανετε καλο..??δε ντρεπεστε λιγο??ολοι οι ανωνυμοι..αναρχες..ο ταυτα και μενω..ο κουρος b...και ολοι οι υπολοιποι που δεν γραφετε το ονομα σας..δεν εχετε ονομα??ειστε εσεις σε θεση να κατηγορειτε το συλλογο?
και κατι αλλο ρε παιδια..η ψηφιακη προσομειωση ειναι για γελια..ας μας πει οποιος την εφτιαξε ποση ειναι η αποσταση μεχρι το βενετη και πως ειναι δυνατον ενας μωλος 130 μετρα να παρουσιαζεται μεχρι το μεσο της διαδρομης..που ειναι 850 μετρα αν δεν κανω λαθος..

Κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας..θελετε τον απολλωνα 100 χρονια πισω..η θαλασσα και ο απολλωνας ειναι τελεια και φετος οπως καθε χρονο οτι και να κανετε..

αλλα τι να πει κανεις εδω σας ενοχλησε ο παραλιακος δρομος..αν ειναι δυνατον!!!ελεος πια!!! αληθεια, ολοι εσεις θα κανετε φετος μπανιο??γιατι εμενα τα παιδια μου εκαναν ηδη πολλα και δεν επαθαν απολυτως τιποτα..

Και κατι αλλο.. ο ταυτα και μενω αναφερθηκε στο ονομα μου επειδη ειμαι μελος της ΕΚΥΤ.Αν θελει να το συζητησουμε να μου πει το ονομα του και να μην κρυβεται πισω απο το ψευδωνυμο του.


Ας βαλετε ολοι οι ανωνυμοι ενα ονομα...επιτελους!!!

για να ξερουμε με ποιους μιλαμε!!! Δεν ειναι ντροπη..



Ευχαριστω πολυ



Δημητρης Μαυρος.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα των ονομάτων απάντησα εγώ (εκ μέρους του εαυτού μου και μόνο) στην ενότητα του Βιολογικού και από ό,τι βλέπω κάνατε πως δεν το είδατε...
Το πρόβλημα με τα ονόματα είναι το παρακάτω:
Τώρα που ξέρω ότι γράφει ο κ. Δημήτρης Μαύρος ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ κ.Ζερβού, που γάβγιζε πριν χρόνια μερικούς από τους 86...
ΞΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Για τον κ.Ζερβό δε θα ασχοληθώ γιατί όπως θέλουν μερικοί φεύγουμε από το θέμα. Αυτές είναι οι κακές συνέπειες του ονόματος μαζί με όλα όσα γράφω στην ενότητα του Βιολογικού.

Εσύ όμως κ.Μαύρε κατέχεις δημόσια θέση στα πράγματα ως μέλος της Συντακτικής επιτροπής...

Λοιπόν κύριε Μαύρε;;; Δε μας είπες;;;
Έγραψε ποτέ τίποτα η εφημεριδούλα "Τα νέα του Απόλλωνα" για τα 100 εκατομμύρια που μας τα έφαγε από ό,τι φαίνεται ο κύριος Κόκκοτας;;;
Σε ρωτάω εγώ να μου απαντήσεις ως συνυπεύθυνος συγκάλυψης αυτού του σκανδάλου και απόκρυψής του από τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Από ότι φαίνεται ο Σκοπελίτης δε σε ρωτάει για να μη σε φέρει σε δύσκολη θέση...

Σκοπελίτη αν έχει συμφέροντα ένας ανώνυμος πολίτης σε όλα αυτά είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑ, του κ. ΜΑΥΡΟΥ, ή του ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ κ. ΛΑΖΟΥΡΟΥ οι οποίοι πληρώνονται για να είναι σε αυτή τη θέση (Εξαιρώ τον κ.Μαύρο για τον οποίο δεν ξέρω).

Αν εννοείς εμένα για εμπάθειες, ναι είμαι εμπαθής κατά ανθρώπων που πληρώνονται από τα δικά μου λεφτά (φόρους) για να είναι ένας φθηνός λαοπλάνος...

"Περικλής.."

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Περικλη που μου απαντησες στο blog του βιολογικου..θα ηθελα να μου απαντησεις για την προσομειωση αν θελεις..για τα 100 εκ. δεν εχω ιδεα..ουτε για τον κοκκοτα..να πας να καταγγειλεις οποιον νομιζεις οτι εφαγε λεφτα να παει μεσα..εδω σε ρωτησα αλλο πραγμα..οσο για το ονομα, αυτο που ειπες για μενα και τον προεδρο ειναι απαραδεκτο..εχεις να πεις κατι για μενα? προσωπικα??εκτος του οτι εχουμε διαφορετικη αποψη?? να με κατηγορησεις για κατι?? επειδη ειμαι στο συλλογο??επειδη προσπαθω να βοηθησω οσο μπορω τον απολλωνα??εσενα μπορει να μη σου αρεσουν καποια πραγματα..δικαιωμα σου..το να ειρωνευεστε ομως ολοι εσεις προσωπα και καταστασεις δεν σας τιμα..και το κυριοτερο να μη βαζετε τα ονοματα σας..δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα φιλε μου..πες την αποψη σου ελευθερα. δικαιωμα σου ειναι.γιατι κρυβεσαι??γιατι καποιοι αλλοι αναφερονται σε ονοματα και δεν βαζουν το δικο τους? ε, κυριε ΄΄ταυτα και μενω΄΄?? γιατι??
περιμενω απαντηση για την προσομειωση..αν θελεις..

ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Παλι δεν ειπες ονομα..δεν πειραζει..να ξερεις οτι δεν ειμαι ουτε ντετεκτιβ,ουτε αστυνομικος να ξερω τις παρανομιες που εγιναν (αν εγιναν)..το θεμα μας ειναι αλλο..το λιμανι.θα επρεπε να ξερω τι εχει γινει με τα 100 εκ??πρωτη φορα το διαβασα εδω..ακου φιλε μου..εχω 3 παιδια και δεν μπορω να ασχολουμαι ουτε με κοκκοτα ουτε με τιποτα αλλο σχετικο ..δινω απο τον ελαχιστο χρονο μου στο συλλογο γιατι πιστευω οτι εχει κανει και θα κανει πραγματα για τον απολλωνα..και επειδη αναφερθηκες στον πεθερο μου ονομαστικα παλι (ενω εσυ δεν ξερω ποιος εισαι ακομα δυστυχως)..θα σου πω οτι και καποιοι απο τους 86εχουν πολλα για τον πεθερο μου χωρις να εχουν πλυνει το στομα τους..εσεις θελετε το καλο του απολλωνα. εμεις οχι? δεν καταλαβα?? οικογενεια δεν ξερω αν εχεις αλλα εγω τα παιδια μου τα πηγαινω για μπανιο εκει που κανουν ολα τα χρονια.και ειναι μια χαρα..εσυ δεν ξερω που κανεις μπανιο αλλα η θαλασσα φετος ειναι και παλι τελεια..και να σου πω και κατι αλλο?? εχω εγω προσωπικο οφελος να γινει λιμανι στον απολλωνα? η καποιος απο το συλλογο??απλα πιστευουμε οτι θα ειναι καλο για τον τοπο..δεν θα ανεβαινει η θαλασσα στα μαγαζια ουτε θα εχουμε καταστροφες..οπως το 2003..
σεβαστη η αποψη σας αλλα εχουμε και μεις δικαιωμα να εχουμε τη δικη μας χωρις να βριζετε και να ειρωνευεστε.ειναι πολυ ασχημο αυτο..
και λυπαμαι ιδιαιτερα γι αυτους που το κανουν ανωνυμα!!!
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε
το πρόβλημα υπάρχει για το συγκεκριμένο έργο, που δεν έπρεπε να γίνει γιατί θα κατέστρεφε τον Απόλλωνα και τα παιδιά σου δεν θα μπορούσαν να μείνουν, ούτε να ζήσουν εκεί όπως εσύ. πρέπει να γίνει κάτι και κανείς δεν το αρνείται αυτό, αλλά όχι το τερατούργημα που σχεδίασαν ο Έπαρχος με τον Αντινομάρχη και τον Επίτιμο. Αυτοί φταίνε γιατί ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία, αυτοί φταίνε γιατί ο ΑΠόλλωνας κινδύνεψε να καταστραφεί μια και καλή αν γινόταν το τερατούργημα. Αυτοί εξ άλλου φταίνε και για την κατάσταση με τον βόθρο που μολύνει επικίνδυνα τη θάλασσα κια σε συμβουλεύω να μην παίζεις με την υγεία των παιδιών σου κάνοντας τον παλικαρά γιατί αύριο θα σε βασανίζουν οι τύψεις. Ως προς τα 100 εκ. που άρπαξε ο Κόκκοτας απ' τον Απόλλωνα, τι άλλο να σου πω. Ξέρουν καλά την υπόθεση ο κυρ Λάζαρος, ο Έπαρχος, ο Επίτιμος. Αυτοί ανέχτηκαν την αρπαγή, αυτοί δεν αντέδρασαν, αυτοί σιώπησαν γιατί φοβήθηκαν τον πρώην χωροφύλακα. Μόνο ένας αντέδρασε και γράψαψε πριν το όνομά του. Τι άλλο να σου πω; Θέλεις το όνομά μου; Γιατί; για να με προπηλακίσετε το καλοκαίρι; Πάντως ανώνυμα ή επώνυμα σημασία έχει η ΑΛΗΘΕΙΑ και ξέρεις: η αλήθεια είναι σαν το καρφί, όσο την χτυπά τόσο πιο βαθειά πηγαίνει. ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ μοιάζει με το καρφί, όσο τη χτυπάς τόσο βαθύτερα καρφώνεται.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση στον κ. Δ. Μαύρο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Κύριε Μαύρο
απαντήστε μας παρακαλώ ποια είναι η θέση σας σε σχέση με τον αρχαίο μόλο του Απόλλωνα και γιατί η εφημερίδα της οποίας είστε εκπρόσωπος στην ΕΚΥΤ δεν δημοσίευσε την είδηση της ανακάλυψής του από την αρχιολόγο κ. Σίμωση προΐσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων;
KOYROS b΄

DeNtziTheMee είπε...

Καλά διατυπώθηκε μπαρούφα κολοσσιαίων διαστάσεων!! "...απλα πιστευουμε οτι θα ειναι καλο για τον τοπο..δεν θα ανεβαινει η θαλασσα στα μαγαζια ουτε θα εχουμε καταστροφες..οπως το 2003.." Αυτή την "καραμέλα" την μοιράζει ο Σύλλογος ή είναι αποτέλεσμα του νερού που πίνετε; Έχω βαρεθεί να λέμε συνέχεια τα ίδια. Τα νομίσματα σας κύριε Δ.Μ κρατήστε τα για την τράπεζα. Με το "νομίζω/πιστεύω οτι θα κάνει καλό στον τόπο" δεν γίνεται δουλειά. Τα ευχολόγια τύπου "θα ωφελήσει τον τόπο" είναι τουλάχιστον αστεία. Λοιπόν εγώ πιστεύω οτι ενα τελεφερικ στην Ακρόπολη θα ωφελήσει...ας μαζευτούμε να το κάνουμε. Το οτι εχεις 3 παιδια (μπράβο σου και να σου ζήσουν) και η έλλειψη χρόνου για ενασχόληση με τον Σύλλογο δεν είναι επιχείρημα. Συγχαρητήρια που συμβάλεις στην επίλυση του Δημογραφικού αλλά ο Σύλλογος δημιουργεί άλλα χειρότερα. Το να λές την γνώμη σου είναι σεβαστό και αποδεκτό, το να προπηλακίζεις ανθρώπους και να καταστρέφεις ιδιωτικές περιουσίες (με σκοπό τον εκφοβισμό) είναι τελείως άλλο πράγμα. Όσο λίγο χρόνο και να είχες όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου. Η ερώτηση μου είναι η εξής κ. Δημήτρη, απο την μελέτη που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα πόσα γνωρίζατε;Τι θέση παίρνετε απέναντι στα ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Νεα Του Απόλλωνα" για το έργο; Τι σκοπεύεται να κάνετε μετά απο όλα αυτά; Μιλάμε με στοιχεία και όχι με "ευχές" εδώ. Εδώ δεν ευχόμαστε να είναι η μελέτη ελλειπής, εδώ το αποδείξαμε. Εδώ δεν νομίσαμε οτι τα νέα του Απόλλωνα γράφουν ανακρίβειες, το αποδείξαμε. Περιμένω απάντησή σας.
Με εκτίμηση
(Το δέκα το καλό)

Ανώνυμος είπε...

Γυρίζω αρκετά post πίσω ξεκινώντας από το δικό μου (7 Ιούλιος 2008 5:13 μμ) και απάντώ σε αυτό του κ.Μαύρου:

1. Καταρχάς αν δεις κ.Μαύρε στο post που είχα γράψει τότε και αναφερόμουν σε λαοπλάνους που πληρώνονται από το φόρο που καταθέτω εγώ στο κράτος ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΑ. Να το ξαναπώ λοιπόν ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ. Συγγνώμη για την παρεξήγηση. To έγραψα βιαστικά και μέσα στη λίστα σε πήρε και εσένα η μπάλα. Πάντως το είχα γράψει από την πρώτη στιγμή ότι σε εξαιρώ. Για τους υπόλοιπους κρατικοδίαιτους όμως δε δέχομαι κουβέντα ως προς τον όρο. Δε σου ζητώ να συμφωνήσεις ,αλλά μέχρι εκεί.

2. Μπορεί να μην είσαι λαοπλάνος αλλά από ό,τι δηλώνεις ο ίδιος έχεις πέσει ακόμα και εσύ (ενεργό μέλος του Συλλόγου και της εφημερίδας του) ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΟΥΣ, αφού πρώτη φορά άκουσες εδώ για τα 100 εκατομμύρια!!!

Με όλο το σεβασμό που τρέφω για εσένα λόγω της συμπεριφοράς σου μέσα εδώ και των απόψεών σου περί αποδοχής της διαφορετικότητας των απόψεων σου λέω τα ακόλουθα:

A. Λυπάμαι αλλά δεν είναι δικαιολογία ούτε το ότι έχεις 3 παιδιά, ούτε ότι έχεις δουλειές ιδιαίτερα όταν κατέχεις μέσα στο Σύλλογο τέτοιες θέσεις έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 100.000.000δρχ.
Το ότι δεν έχεις ακούσει κάτι, εκ των πραγμάτων οφείλεται είτε σε δική σου αμέλεια, είτε σε σκόπιμη απόκρυψη της υπόθεσης από τον..."Αρχισυντάκτη", είτε και στα δύο παραπάνω.

Αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι ο..."Αρχισυντάκτης"-Πρόεδρας, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του δείχνεις στο έκρυψε σκόπιμα, όχι γιατί θα του έφερνες αντίρριση, αλλά για να μη διαρρεύσει καταλάθος στους Απολλωνιάτες...Ήθελε να ελέγχει τις διαρροές για ένα τέτοιο σκάνδαλο. Το πιθανότερο δηλαδή είναι την υπόθεση να τη γνωρίζουν ΜΟΝΟ ο "Πρόεδρας" και ο κ.Λάζαρος μέσα από το Σύλλογο.

Επειδή λοιπόν δε σε ξέρω και μου ακούγεσαι υπεύθυνος και φιλότιμος άνθρωπος, θεωρώ πολύ λογικό ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ (έστω σαν σενάρι-φήμη) να πας στον ίδιο τον Πρόεδρα ή στον κ.Λάζαρο και να τους ρωτήσεις τι έχει γίνει με αυτήν την υπόθεση.
Αν ήμουν δε στη θέση σου και διαπίστωνα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να με ξεγέλασε ο ίδιος ο "Πρόεδρος" που εμπιστευόμουν, ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, θα παραιτούμουν... Ξεκάθαρα πράγματα...Δε θα έκανα εγώ τη βιτρίνα και το μπούγιο στην εφημερίδα του Συλλόγου, όταν μέσω αυτής παίζονται τέτοια παιχνίδια παραπληροφόρησης...


Με λιγα λόγια είσαι υπεύθυνος για την άβουλη-ακούσια συμμετοχή σου σε μια τέτοια απόκρυψη. Λόγω της θέσης σου όφειλες να ξέρεις όπως οφείλεις τώρα να ζητήσεις τα ρέστα από αυτόν που ΟΝΤΩΣ ΞΕΡΕΙ.

3. Σχετικά με τα ονόματα:
Όπως είπα και πιο πάνω εκτιμώ τη θέση και αντίληψή σου ως προς τη διαφορετικότητα των απόψεων.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ήταν πολλοί αυτοί που έψαχναν τη λίστα με τους 86 για να τους..."φτύνουνε" όταν τους συνατάνε. Το ίδιο είχε γίνει και στη χώρα με τους 33 που σταμάτησαν το λιμάνι της Χώρας. Εκεί μάλιστα είχε βγεί η λίστα και μοιραζόταν στο δρόμο με την υποσημείωση "ΚΡΑΚΤΕ ΤΟΥΣ" (Έτσι ακριβώς το έγραφε. Όταν τη βρω θα την ανεβάσω). Εμένα μου την μοιράσανε στο δρόμο!!
Αν θυμάσαι (εκτος και αν ούτε αυτό το άκουσες ή το διάβασες στο blog) την ίδια συμπεριφορά είχαν και ΠΟΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ εναντίον μερικών από τους 86.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου είχε διαγράψει έναν πατέρα από τη θέση του γραμματέα νομίζω επειδή ΑΦΗΣΕ ΤΑ 2 ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ !!!!

Εσύ όλα αυτά τα ξέρεις;; Αν πεις όχι δε σε πιστεύω.
Εσύ όλα αυτά τα εγκρίνεις;; ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ;;;;;;

Μετά από τόσες και τέτοιας έκτασης και μορφής τραμπουκοειδείς και φασιστικές συμπεριφορές φίλε μου ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΩ...

Μη ζητάς λοιπόν επίμονα ονόματα. Έτσι κι αλλιώς αργά η γρήγορα θα τα μάθουν όλοι. Εξάλλου ο σκοπός του blog αυτός είναι. Η ελευθερία του λόγου. Όσο για το αν κάποια από αυτά που γράφονται είναι ψέμματα, ας βγεις εσύ ή κάποιος άλλος ως εκπρόσωπος του Συλλόγου στο blog να πει την αληθινή - εναλλακτική ιστορία. Είμαι σίγουρος βέβαια πως ήδη τα χαρτιά που αποδικνύουν αυτό το σκάνδαλο ήδη ετοιμάζονται για παρουσίαση...Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να τα συγκεντρώσεις.

Άσε που έχουμε και δουλείες...Βλέπεις δεν είσαι ο μόνος που έχεις υποχρεώσεις αλλά όπως βλέπεις εμείς αγαπάμε τόσο τον τόπο που από ό,τι φαίνεται ξέρουμε περισσότερα και από τα μέλη της συντακτικής επιτροπής του Συλλόγου...

4. Επειδή όπως σου είπα αυτές τις ημέρες δεν προλαβαίνω, το Σαββατοκύριακο πιστεύω ότι θα προλάβω να σου απαντήσω και για αυτό που ρώτησες για την προσομοίωση. Θέλω έτσι κι αλλιώς να το κάνω με συνοδεία εικόνων όπως είχε κάνει ο Ducamel01 για να γίνει πιο κατανοητό και από άλλους.

Εσύ εν τω μεταξύ αν έχεις την καλοσύνη θέλω να μου κάνεις 2 χάρες:

Πρώτον: Εξήγησέ μου ποια απόσταση έχεις μετρήσει ότι είναι 850 μέτρα και πώς τη μέτρησες (δηλαδή τι ακρίβεια έχει);;;

Δεύτερον: Μάθε για την υπόθεση των 100 εκ. και πες μας. Είμαι πολύ περίεργος τι θα σου πουν.

5. Για όλους εσάς που νομίζετε ότι κάποιοι είναι πίσω από όλα αυτά και πολεμούν το Σύλλογο και προσωπικά τον "Πρόεδρα" ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σενάριο υπάρχει. Ένα απλό ερώτημα: Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου ξαφνικά ήρθε σε αρκετούς να τα βάλουν μαζί του;;; Αν δηλαδή είχαν προσωπικές κόντρες με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο δε θα τον πολεμούσαν από την Ίδρυση του Συλλόγου;;;;

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ κ.Μαυρο:

Τα 100εκ. αφορούν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ...Στο λέω επειδή έγραψε κάπου ότι είναι άλλο το θέμα μας...το λιμάνι.

Και τα 100εκ. για το λιμάνι ήταν και μάλιστα θα είχε φτιαχτεί από το 2004 και θα προστατευόντουσαν τα καταστήματα χωρίς να αλλάξει ο τουριστικός-κολυμβητικός χαρακτήρας του όρμου...

Αλλά τα χαρίσανε ο κ.Λάζαρος και ο κ.Πρόεδρας στον τότε Δήμαρχο Νάξου κ.Κόκκοτα γιατί θα "χάριζε" ο κ.Κόκκοτας τη θέση του στον κ. Λάζαρο αργότερα. Τελικά έγινε μια εμπλοκή βέβαια αργότερα μεταξύ των ΠΑΣΟΚΩΝ αλλά όπως βλέπετε δεν κακόπεσε ο κ.Λάζαρος...

Όποιος τα ξέρει καλά ας τα πει πιο αναλυτικά γιατί τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ δεν τα γνωρίζω...

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

κύριε Μαύρο
έχεις ν΄απαντήσεις σε πολλά και γι αυτό αργείς; μήπως τα μαγειρεύεις πολύ!!1
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα ένα ανέκδοτο για να ελαφρύνει το κλίμα:
Ηταν δύο οικολόγοι στον Απόλλωνα και λέει ο ένας στον άλλο:
-Ρε συ, πάμε μια βόλτα στην παραλία να δούμε αν δουλεύει ο βιολογικός?
-Μπα όχι, μπορεί να μας ...προπηλακίσουν...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 2(για τα 100 εκατομύρια
που αντί για τον Απόλλωνα "έπεσαν" στη χώρα, στη νήσο Θεού Απόλλωνος)

Πράγματι τα 100 εκατομύρια είχαν δεσμευτεί για την επισκευή του κυματοθραύστου του Απόλλωνα.
Αλλά οι 2-3 που κινούσαν τα νήματα υπογείως (ο Επίτιμος πάντα μέσα σε αυτούς)εκτίμησαν ότι αν γινόταν το συγκεκριμένο έργο της επισκευής θα χανόταν το έργο της κατασκευής του Αλιευτικού καταφυγίου. Βλέπετε εκείνο τον καιρό στο παρασκήνιο (γιατί δεν άντεξαν ποτέ την δραστηριοποίηση στο προσκήνιο) είχαν τις διαβεβαιώσεις όλων εκείνων που διαχειρίζονται τις ελπίδες μας και τα χρήματα μας, είτε σαν εθνικοί πόροι είτε σαν Ευρωπαικοί,ότι θα τους εξασφάλιζαν τα χρήματα και τις εγκρίσεις.
Έτσι συμφώνησαν, χωρίς βέβαια να βγούν και στα μικρόφωνα, τα χρήματα να πάνε στην Χώρα, στην νήσο θεού Απόλλωνος, λαμβάνοντας όλες τις εγγυήσεις για την εκτέλεση του έργου του Αλιευτικού καταφυγίου.
Σωστοί υπολογισμοί αλλά δεν σκέφθηκαν ποτέ ότι "ουδέν κρυφό υπό τον ήλιο".

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 3 (για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν)

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο Δημήτρης Μαύρος (τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα όπως και την οικογένεια του και την πατρική του οικογένεια) δεν γνώριζε το ελάχιστο για την απώλεια των 100 εκατομυρίων. Ούτε βεβαίως και τον κατηγορώ για έλλειψη ενδιαφέροντος για τον Απόλλωνα (που πάντα ήταν ηυξημένο). Από τον Δημήτρη, όπως και από άλλα μέλη του Συμβουλίου του Συλλόγου, απεκρύβη επιμελώς το όλο θέμα και όλοι αποτελούν θύματα των 2-3 που κινούν στο παρασκήνιο και υπογείως τα νήματα (ο Επίτιμος πάντα μέσα).
Δυστυχώς Δημήτρη, απευθύνομαι σε εσένα κυρίως επειδή διαβάζεις το blog, αυτή είναι η αλήθεια, σε παρακαλώ να την ψάξεις (άτομα στο πολύ-πολύ εγγύς περιβάλλον σου γνωρίζουν πολλά)και αν καταλήξεις ότι αυτή είναι όπως γράφεται εδώ τότε παραιτήσου από τον Σύλλογο. Όχι γιατί δεν ήσουν άξιος αλλά επειδή σαν άνθρωπος δεν αξίζεις σε αυτό τον εμπαιγμό και την μεταχείριση. Τους ήσουν πολύς.
Επί πλέον αν βεβαιωθείς ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 1 που γράφεται παραπάνω είναι πράγματι αληθινή σκέψου σε ποιά συντακτική επιτροπή μετέχεις και με ποιόν εκδότη.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,
Βλεπω οτι καποιοι απο το blog ειναι πολυ επιθετικοι απεναντι μου, οπως ο κυριος Περικλης.Επιθετικος και ανωνυμος ειναι κακος συνδυασμος.Τελος παντων.Την αποσταση μεχρι τον βενετη δεν την εχω μετρησει προσωπικα αλλα απ οτι ξερω ειναι 850 μ.
Εσεις που απ οτι βλεπω ειστε πολυ της λεπτομερειας για ολα τα θεματα που αφορουν στο λιμανι θα επρεπε να το ξερετε αυτο..θα επανελθω σε αυτο γιατι πιστευω οτι ειναι η τελεια παραπλανηση.
Τωρα κυριε Περικλη θα ηθελα να σε παρακαλεσω τη λεξη ''μαγειρεμα'' να την απευθυνεις αλλου.ποτε μου δεν εχω μαγειρεψει κατι που θελω να πω.Τα λεω χυμα και κυριως ονομαστικα.Δεν κρυβομαι.Θα σε παρακαλουσα λοιπον αν θελεις να μου κανεις επιθεση (γιατι αυτο κανεις συνεχεια σε αντιθεση με αλλους) να το κανεις ονομαστικα..Αλλιως αυτο που κανεις ξερεις πως ονομαζεται.
Οσο για τον κ.Χωριανοπουλο θα ηθελα να πω οτι οσο καιρο τον γνωριζω και γω και ειδικα ο πατερας μου εχουμε την αποψη οτι προκειται για εξαιρετικο ανθρωπο που εχει κανει πολλα για τον απολλωνα.Τωρα εσυ αν εχεις στοιχεια για ''σκανδαλα'', να βγεις επωνυμα να τα καταγγειλεις.Εκει θα σε πω μαγκα.Αλλιως εισαι τζαμπα μαγκας.Με το να βριζεις και να κατηγορεις.
Και σε παρακαλω το υφακι σου και τα υπονοουμενα προς το προσωπο μου να τα κοψεις γιατι εγω μπηκα εδω μεσα να διαβασω, να πω την αποψη μου και αν μη τι αλλο να συζητησω.Αν δεν γουσταρεις ασε να μιλησω με αλλους.
Μη συνεχισεις να προκαλεις.
Σε παρακαλω πολυ.

Ευχαριστω πολυ την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα καλα του/της λογια αλλα επιμενω πως τον κ.Χωριανοπουλο τον εκτιμουσα και τον εκτιμω.

Ευχαριστω και παλι.

Δημ. Μαυρος του Ιωαννη.

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να διορθωσω κατι..οτι τη φραση για το μαγειρεμα δεν την ειπε ο περικλης αλλα ο ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ..δεν θα επρεπε νομιζω.
Και επι τη ευκαιρια να τονισω οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ για τα 100 εκ. Οποιος θελει το πιστευει.
Και οποιος επαναλαμβανω ξερει κατι να το καταγγειλει επωνυμα.Το ανωνυμο σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Πιστευω να συμφωνειτε σε αυτο.
Δεν εχω προλαβει να διαβασω ολα τα στοιχεια που εχετε δημοσιευσει.
Oταν το κανω θα απαντησω και οπου υπαρχει κατι που συμφωνω θα το πω.Να ειστε σιγουροι.
Απλα θα ηθελα να πω σε καποιους που ειναι πολυ επιθετικοι γενικα και οχι μονο σε μενα να μην το συνεχισουν.


Δημ. Μαυρος.

Ανώνυμος είπε...

Το ποσό των 100 εκ. δρχ. που εγκρίθηκε το 2004 για την επισκευή του κυματοθραύστη του Απόλλωνα και τελικά κατέληξε στη Χώρα, οι παράγοντες του Απόλλωνα (Έπαρχος, Δήμαρχος, Αντινομάρχης, Επίτιμος)δεν το διεκδίκησαν γιατί θεώρησαν ότι αν επισκευαστεί ο κυματοθραύστης δεν θα γίνιε το αλιευτικό καταφύγιο. Γι αυτό το έκαναν ...γαργάρα κια σιώπησαν. Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος Νάξου και πρώην χωροφύλακας πήρε τα λεφτά της επισκευής του κυματοθραύστη, άρπαξε και εκείνα του Απόλλωνα, οινεπισκευές έγιναν και ξεκίνησε και το νέο λιμάν, άσχετα αν στο ΣτΕ το νέο λιμάνι ακυρώθηκε. Οι ...πανέξυπνοι παράγοντες του Απόλλωνα έκαναν το αντί θετο και τα έχασαν...ΟΛΑ. και τα αυγά και τα καλάθια που λέει και η παροιμία. Μπράβο εξυπνάδα, πολύ ψηλό δείκτη νοημοσύνης έχουν βρε παιδί μου αυτοί οι άνθρωποι. κατά τα άλλα ταΐζουν κουτόχορτο τους αφελείς Απολλωνιάτες, που απλά τους αφιονίζουν για να ...γαυγίζουν τους 86. Πως το λέει η παροιμία; "Φωνάζει ο λωποδύτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", έτσι δεν είναι κύριε Μαύρο; Εσύ λοιπόν που δεν είσαι αφελής, πάρε θέση.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

κ. Μάυρο πάλι καλά που είδες μόνος σου το λάθος σου, γιατί αν είναι να μου καταλογίζεις την προκλητικότητα - επιθετικότητα άλλων...τι να πω;;;

Άλλο: Για την ατάκα του ταυτα και μένω με είπες προκλητικό-επιθετικό ή για κάτι άλλο;;
Σε ρωτάω γιατί ειλικρινά διαβάζω και ξαναδιαβάζω το post μου και δεν καταλαβαίνω τι εξέλαβες ως επίθεση εναντίον σου;

Για ποια υπονοούμενα μιλάς;; Πάλι δεν καταλαβαίνω. Σίγουρα κάτι παρεξήγησες.
Ειδκά για αυτό το τελευταίο το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι η ερώτηση με τα 850μ. Το θέμα είναι ότι ρώταγα εντελώς καλοπροαίρετα για να δω σε ποια απόσταση αναφέρεσαι και να μη σου απαντήσω άλλα αντί άλλων το Σαββατοκύριακο. Εσύ τι κατάλαβες;;

Και για να ξανακάνω την ερώτηση:
Τα 850μ στα οποία αναφέρεσαι (Δε με ενδιαφέρει η ακρίβεια) αφορούν το μήκος της ακτογραμμής;; Αφορούν την ευθεία απόσταση "Ακρωτήρι Βενέτικο" - "Μύτη Καυκάρας"; Την ευθεία απόσταση "Ακρωτήρι Βενέτικο" - "Μύτη μεγάλου μόλου";; Κάποια άλλη απόσταση;;;

Δε διευκρινίζεις. Όσο για τα 130μ. μόλου που λες διάβασε ξανά την παρουσίαση και δες τα σχέδια ή κοίτα τα από τα ίδια τα σχέδια που έχει ο Συλλόγος πόσο μήκος έχει ο μόλος. Θα δεις ότι είναι 164μ. και όχι 130μ που λες. Το 130μ που το βρήκες εσύ;; Εγώ σου λέω που βρήκα το 164μ.

Η συνέχεια της απάντησης αναλυτικά το Σαββατοκύριακο.

Πέρα από αυτά περιμένω όπως και άλλοι από ό,τι φαίνεται μία υπεύθυνη απάντηση. Δεν το λέω για να σε πιέσω χρονικά, αλλά μην πάει και Σεπτέμβρης....Στην τελική ένα τηλεφώνημα είναι για να πάρεις μια ιδέα τουλάχιστον της άλλης άποψης και να τη μεταφέρεις.

Και μη μου πεις πάλι ότι είμαι επιθετικός επειδή απλώς λέω τη γνώμη μου...Θα το εκλάβω ως δικαιολογία. Στο ξεκαθαρίζω.

Φιλικά ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ
Γυρεύουμε πολλά απ' τον κ. Δ. Μαύρο. Τον ρίξαμε τον άνθρωπο στα βαθειά και μπορεί να πνιγεί. Ας τον αφήσουμε ήσυχο, τόσα ξέρει τόσα λέει.
Μην ξεχνάς ότι ο Πρόεδρος-δικτάτορας τους έλεγε ελάχιστα, ίσα ίσα για να τους έχει δεμένους, τις μεγάλες κομπίνες για τον ΟΤΕ, για τη σιωπή του για τα 100 εκ., την αλήθεια για το αλιευτικό, δεν τους την είπε ποτέ. Τους έπαιρνε και τους πήγαινε για φωτογράφιση σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία (και στον Τσουκάτο τους είχε πάει) και έτσι τους ενθουσίαζε, τους κοίμιζε και τους ...έδενε. Μάρκα ο Πρόεδρας. Ξέρεις όμως Περικλέτο τι επιτυχία είναι να φωτογραφίζεσαι π.χ. με τον Βρούτση και η φωτογραφία σου να μπαίνει στην εφημερίδα;
Τώρα να δεις που θα βγουν τα "Νέα του Απόλλωνα", φωτογραφίες με τον αρχιεπίσκοπο, με το νέο δεσπότη, με το ξόδι του προηγούμενυ, με υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, επάρχους, δημάρχους, φωτο στο Τιτάνια, φωτο στο συνέδριο της ΟΝΑΣ. εκεί θα δεις προφίλ και ανφας και τον κ. ΕΠΊΤΙΜΟ και όλα τα καλά παιδιά του Συλλόγου. Έτσι και μάθει ο πρόεδρας ότι ο Μαύρος διαλέγεται μαζί μας στο blog θα τον διαγράψει αυθορεί και παραχρήμα.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ
δεν απαντάς στα ουσιαστικά ερωτήματα που σου έχουν μπει και προσπαθείς να ξεφεύγεις με "άρες μάρες κουκουνάρες".
Τι θες πα πεις για το vide-ακι του χειμάρρου; Είναι αληθινό ή δεν είναι; Και γιατί σε ενόχλησε η δημοσιοποίησή του;
Αποτελεί απόδειξη του τι γίνεται στον όρμο του Απόλλωνα όταν βρέχει και πόση λάσπη κατεβάζει ο άγριος αυτός χείμαρρος ναι ή όχι; εγώ ότσν το είδα εντυπωσοιάστηκα. Το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι; θες να κουκουλώνονται τα προβλήματα; Για την προώθηση του έργου "Ανάπλαση του ρέματος του Απόλλωνα" για το οποίο είχε βγάλει ο ΚΑΚΟΣ βουλευτής Λεβογιάννης τον Δεκέμβριο του 2001 340 εκ. δρχ. τι έκανε ο πολύς Σύλλογός σας; Ξέρεις ότι τα λεφτά αυτά χάθηκαν οριστικά για τον Απόλλωνα; διαμαρτυρηθηκατε ποτέ γι αυτό;
Αν ναι πές το ευθέως. Η η πολιτική του προέδρου σας είναι να τα έχει καλά με την εκάστοτε εξουσία και να μην τους γίνεται ενοχλητικός.
Ως προς τα λοιπά διάβασε καλά την εφημερίδα σας και εφ' όσον έχεις το θάρρος της γνώμης σου φρόντισε να ανασκευάσεις τη λάθος πληροφόρηση που έχεις για πρόσωπα και πράγματα.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

κύριε ΜΑΥΡΟ
Στο ερώτημά που σου έκαναν κάποιοι: γιατί έβριζε δημόσια ο πεθερός σου τον βουλευτή και τον αρχηγό του στόλου θα απαντήσεις, αφού ανέλαβες την υπεράσπισή του; Τ
ον έβρισαν ποτέ εκείνοι; είχαν ποτέ όποια φραστική ή άλλη αντιπαράθεση μαζί του;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ,

Για την φασαρια στην παραλια εχω απαντησει πιο πανω..κοιταξε το..θα το βρεις..οσο για το βιντεο λυπαμαι ειλικρινα που επικροτεις τετοιες ενεργειες που δυσφημουν σαφεστατα τον τοπο...αλλα αυτο σιγουρα καποιοι ξερουν καλα να το κανουν..τι σκοπο εχουν δεν ξερω..το καλο του απολλωνα ομως το βλεπω λιγο χλωμο..
αληθεια εισαι απο αυτους που ειχαν προσυπογραψει το κειμενο που μεταξυ αλλων ελεγε οτι και ο παραλιακος δεν επρεπε να γινει??

ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις απαντήσει, κ. Ναύρο, για τους δυο αυτούς συγκεκριμένους ανθρώπους.Γαι τον ένα μάλιστα ο πεθερός σου έλεγε ότι θα τον κάνει να ...μετρήσει το βάθος της θάλασσας!!! συμφωνείς αυτές τις βρισιές;
Για το θέμα της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού πρώτη φορά ακούω ότι υπάρχει κείμενο με υπογραφές για την μη ασφαλτόστρωσή του. εν πάση περιπτώσει εγώ δεν θα επικροτούσα κάτι τέτοιο, δεν είναι το πρόβλημα του ΑΠόλλωνα αυτό.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Μαύρο αν θεωρεί σημαντική για τον Απόλλωνα την ανακάλυψη του ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ κι αν είναι υπέρ της εξαφάνισής του, όπως επιχειρήθηκε να γίνει με την κατασκευή του αλ. καταφυγίου.
KOYROS B

Ανώνυμος είπε...

κουρε β
εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εσένα πως σου φαίνεται το γεγονός ότι η αποκάλυψη του "αρχαίου λιμανιού" έγινε αυτή τη χρονική περίοδο... Γιατί εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο που έγινε τις παραμονές της δίκης...
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Ειχε κυκλοφορησει στην αρχη της δημιουργιας της κινησης των 86 (ποσοι ειναι απολλωνιατες δεν ξερω απ αυτους αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) καποιο κειμενο σχετικο με το λιμανι, στο οποιο υπηρχε παραγραφος για τον λογο υπαρξης του παραλιακου δρομου..οτι δεν επρεπε να ειχε γινει..και επειδη ξερω απο πρωτο χερι το θεμα θα ηθελα να μου πειτε γιατι χαθηκαν 2 φορες τα χρηματα για την κατασκευη του τοτε και ποιος ετρεξε και καταφερε να γινει το εργο..μηπως αυτος που βριζετε συνεχεια???
παλι με ρωτας για τα γεγονοτα στην παραλια..ξερεις εσυ αν καποιος εβρισε τον πεθερο μου??ξερεις τι ειπωθηκε απ ολους οσους ηταν εκει??ξερεις τι εχει ακουσει ο πεθερος μου (και οχι μονο)απο πολλους απο σας??
σε θεματα που δεν ειμαι παρων δεν μπορω να εχω αποψη..οπως και σε θεματα τυπου 100 εκ. η του οικοπεδου..η οτι αλλο λετε εδω μεσα..εχεις αποδειξεις για κατι και δεν βγαινεις δημοσια να τις καταθεσεις??τοτε αν πιστευεις οτι εγιναν σκανδαλα τα συγκαλυπτεις..με συγχωρεις φιλε μου αλλα ετσι ειναι..
και επειδη επιμενεις για τον πεθερο μου ας βγει απο εδω ο μαγκας που τον βριζει συνεχεια να μου πει τον λογο..αλλιως...τα γνωστα..ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ..


ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ
Αυτό δεν έχει σημασία, το μνημείο ενδιαφέρει και όχι το πότε ανακαλύφητηκε.
Και στα έργα του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα βγήκαν αρχαία με το τσουβάλι και στο οικόπεδο του Νοσοκομείου στη Νάξο βγήκαν αρχαία με το τσουβάλι, που δεν θα έβγαιναν ποτέ ίσως.
Σαφώς και εκείνοι που γνώριζαν την ύπαρξή του (Λεβογιάννης και κάποιοι αρχαιολόγοι) όταν είδαν ότι κινδυνεύει να καταστραφεί υποχρεωμένοι ήταν να σπεύσουν να το σώσουν με κάθε τρόπο. Εξ άλλου, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις του βουλευτή, ο ίδιος προσωπικά είχε ενημερώσει από το 1996 τον Έπαρχο, το Νομάρχη, τον Πρόεδρό σας, τον Αντινομάρχη κ.λπ. και όλους τους αρμόδιους να μην πειράξουν αυτό το κτίσμα γιατί πρόκειται για τον αρχαίο μόλο.
Και στην εφημερίδα του Συλλόγου σας ο Λεβογιάννης από παλιά είχε γράψει για τον αρχαίο μόλο.
Και με την ευκαιρία γράψε και αυτή την ανακάλυψη στα έργα του Λεβογιάννη, αφού τον αμφισβητείς. Α! μην ξεχάσεις και τον Θολωτό Μυκηναΐκό τάφο της Κωμιακής, αν τον έχεις ακουστά, αυτός τον βρήκε κι αυτόν και φυσικά πρόσθεσε στα έργα του και τους τρεις τόμους για την Κωμιακή και τον Απόλλωνα, πιστεύω να τους έχεις στη βιβλιοθήκη σου και να τους μελετάς, εσύ ή οι δικοί σου. Αξίζει τον κόπο.
KOYROS B΄

Ανώνυμος είπε...

Τα τηλέφωνα του Αρχηγού του στόλου και του βουλευτή τα έχω στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή να στα στείλω στο mail σου, αν θες να επικοινωνήσεις μαζί τους να σου πουν τις βρισιές που έχει πει εναντίον τους ο πεθερός σου, χωρίς ποτέ να τον έχουν θίξει. Εγώ τους ρώτησα, φίλε Μαύρο, και μου τα είπαν όλα, δεν μιλάω χωρίς στοιχεία. Έχουν και τους μάρτυρες που τα άκουσαν και τους τα είπαν. Τι έκαναν αυτοί οι δυο στον πεθερό σου και τους βρίζει;
Ως προς την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού και αυτή έγινε από το ΠΑΣΟΚ και τους ανθρώπους του στη Νάξο και στη Βουλή. Κανένας και ποτέ δεν εμπόδισε αυτό το έργο, αγαπητέ κύριε Μαύρο. Έγινε όταν βρέθηκαν τα σχετικά κονδύλια. Δυστυχώς έχεις ελλειπή πληροφόρηση σε όλα τα ζητήματα και δεν φροντίζεις να ενημερώνεσε συνεχώς. Αυτό σε οδηγεί σε λαθεμένες εκτιμήσεις και συμπεράσματα.
Θα αποκτήσεις σφαιρική εικόνα των παραγμάτων όταν αρχίσεις να αμφιβάλεις για την αλήθεια όσων μέχρι τώρα σας έλεγε ο Πρόεδρός σας.
Τα ζητήματα αυτά αγαπητέ μου δεν αντιμετωπίζονται με λογικές ...ποδοσφαιρικές, όπου όλα τα βλέπει κανείς με βάση την ομάδα που υποστηρίζει.
Εδώ εχουμε να κάνουμε με τις τύχες ενός τόπου, με τις επόμενες γενιές που πρέπει κι αυτές, όταν έλθουν να χαίρονται τον Απόλλωνα, ως εξοχή, ως καθαρή παραλία, ως ιστορικο τόπο και όχι σαν μια μαρίνα ή ένα εμπορικό λιμάνι.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Κατι για την προσομειωση ειχα ζητησει να σχολιασετε.. κανενας μηχανικος να μου απαντησει γι αυτο?? μηπως θα επρεπε να το τραβηξει λιγο πιο περα να εφαπτεται με τον βενετη?θα ηταν πιο πιστευτο!!!θα ηθελα να ξερω την αποψη του κ. Λεβογιαννη (του βουλευτη)για τον κ.Χωριανοπουλο..αν μπορει καποιος να τον ρωτησει και να μας απαντησει αν δεν γραφει ηδη εδω...

Ευχαριστω.

Δ.ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ειπε κανεις οτι θελει τον απολλωνα διαφορετικο?? εμεις δηλ. πως τον θελουμε?? βρωμικο?? παιδια δεν εχουμε??δεν μας ενδιαφερει?? αν νομιζεις οτι ειναι τροπος αυτος για να λυθουν τα προβληματα εισαι λαθος..εσενα τι σου εκανε ο Επιτιμος οπως λες και τον βριζεις ολη μερα?? εχεις στοιχεια?? βγες και μιλα επωνυμα και δημοσια..
Και κατι παλι για τη φασαρια στην παραλια..κανεις απο σας δεν ειπε τιποτα σε κανεναν?? δεν εχουν παρει και εχουν βρισει και απειλησει εμμεσα τον τοτε Προεδρο του Συλλογου???
Μονοπλευρα τα κοιταζεις??
Κατι για τον καινουργιο προεδρο εχετε να πειτε?? Αυτος πουλησε καποιο οικοπεδο ακριβα?? Μηπως δεν ειναι Απολλωνιατης που ενδιαφερεται για το καλο του τοπου??Δεν αποκλειεται να ακουσουμε κατι τετοιο...

Δ.ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ
Εγώ προσωπικά δεν είμαι μηχανικός, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα που έφτιαξε την προσομοίωση. Είχα παρακολουθήσει την ενημερωση που είχε γίνει συνολικά για τη μελέτη του αλ. καταφυγίου και τρόμαξα μ' αυτά που είδα και άκουσα.
Αλλά γιατι σε κόφτει τόσο πολύ η προσομοίωση; Δεν σου αρκεί το γεγονός ότι μπροστά στον όρμο του Απόλλωνα θα χτιζόταν ένα τείχος 140 τόσα μέτρα μήκος και 5 10 μ. ύψος; οΟ μεγάλος κυματοθραύστης της Χώρας είναι μόνο 2 30 μ. ύψος και είναι στο μάτι του βοριά, γιατί στον Απόλλωνα έπρεπε να χτιστεί αυτό το τερατούργημα;
Ως προς τα άλλα που γράφεις δεν τα καταλαβαίνω.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ
μην υπεκφεύγεις και αφησε τις γενικεύσεις. Σε ρωτώ μόνο για τις βρισιές του πεθερού συο στους δυο και τίποτε περισσότερο. Αρνείσαι να τις αποδοκιμάσεις και αυτό μου αρκεί.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

κύριε Μαύρο
περιμένω τη θέση σου για την ανακάλυψη του ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. Να απαντάς και στα δύσκολα.
koyros b΄

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος εισαι εσυ που θα με κανεις να αποδοκιμασω κατι που δεν εκανα εγω και δεν ημουνα παρων??δεν καταλαβα..το παιζεις δικαστης και συ και ολοι οι αλλοι??
Τα 160 (αφου το θελεις ετσι ) μετρα ειναι το 1/5 της αποστασης μεχρι τον βενετη..το υψος το ξερεις καλα οτι μπορουσε να μειωθει και αυτο ειναι κατι που το ειπαμε και μεις..το υψος του μωλου απο τη θαλασσα ειναι 2,70 αυτη τη στιγμη..αν γινοταν 1 μετρο παραπανω θα ηταν τερατουργημα?? και ως προς το υψος και ως προς το μηκος?? απλα θα γινοταν κατι πιο καλαισθητο και πιο γερο σε περιπτωση θυελλας που οπως γνωριζεις ειναι πολλες το χειμωνα..
εσυ νομιζεις οτι εμεις θελουμε τερατουργηματα, βρωμικη θαλασσα, απαραδεκτο βιολογικο..σωστα??
Ειναι δυνατον?? Ρε παιδια οικογενειες εχουμε ολοι..
εσεις ομως το εχετε παρακανει με την δυσφημιση που κανετε στον Απολλωνα.Δεν του αξιζει...
Για τον βιολογικο..Να μεταφερθει..ποιος δεν το θελει?? Υπαρχουν τα χρηματα?? Μπορει ο κ .Λεβογιαννης να κανει κατι να βοηθησει (ειλικρινα δεν το λεω ειρωνικα)..και να βοηθησει και ο συλλογος?
Κανενας μα κανενας απο μας δεν εχει οικονομικο η αλλο συμφερον να γινει το λιμανι..Εγω οπως ξερετε ερχομαι λιγες μερες και εχω ολο το καλοκαιρι εκει την οικογενεια μου..θελω να κολυμπανε τα παιδια ολου του κοσμου εκει σε βρωμικα νερα??
Ο Συλλογος βοηθησε ωστε να καθαριστει ο βιολογικος πριν λιγες μερες και να μπουν καινουργια μηχανηματα εστω εκει που υπαρχει.Πιεσε πολυ τον Δημαρχο και καταφερε να πετυχει κατι καλο...
Ελπιζω τουλαχιστον αυτο να το ξερετε..
Και μπορειτε οσοι δεν το ξερετε να το μαθετε..

Ευχαριστω και παλι.

Δημ.Μαυρος

DeNtziTheMee είπε...

Απαντώ στον κ. Μαύρο για το βίντεο που είναι στο youtube. Το βίντεο είναι εκει οχι για να δυσφημίσει τον Απόλλωνα αλλα επειδή είναι πραγματικό. Έχεις κάποια διαφωνία επ' αυτού; Η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται και το αν θα έρθουν στον Απόλλωνα κάποιοι (τουρίστες) άστο να το επιλέξουν εκείνοι. Το βίντεο με το χείμαρρο αποσκοπεί στο να αποδείξει το μπάζωμα του όρμου ,επίσης θα καταλάβαινες οτι αυτά που κατεβάζει είναι χώματα και όχι... βιομηχανικά απόβλητα, άρα δεν τίθεται θέμα μόλυνσης. Μήπως μπερδεύτηκες και είδες κανένα βίντεο του Ασωπού;

Ανώνυμος είπε...

Εννοουσα να μην προτρεχεις..θα ηθελα να επανελθω στο θεμα του βιντεο..προσωπικα θεωρω απαραδεκτο να βγαινει δημοσια τετοια εικονα για τον απολλωνα..σας ρωταω..ειναι αυτος ο απολλωνας??θα μπει ο ξενος στο ιντερνετ να βλεπει αυτο το εντυπωσιακο οπως ειπε καποιος βιντεο και θα πει τι?? δεν θελετε κοσμο στον απολλωνα γι αυτο και γινονται ολα αυτα..οποιος εστειλε το βιντεο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και απορω πως δεν παιρνουν θεση οι υπολοιποι..ας μιλησετε να ακουσουμε τη γνωμη σας..να δουμε ποσοι επικροτουν αυτο που εγινε..
ΝΤΡΟΠΗ..μονο αυτο...ΝΤΡΟΠΗ σε αυτον τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΗ που νοιαζεται για τον τοπο του...
θα πρεπει να περπαταει στην παραλια και να ντρεπεται..αν τον γαυγισει κανενας μην απορισετε..δεν θα εχει αδικο!!!

ΔΗΜ.ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κύριε ΜΑΥΡΟ
η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα και το video αυτό δείχνει την αλήθεια κι αν θέλεις τέτοιες εικόνες παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο για τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ντροπή πρέπει να νιώθουμε για κείνους που κατάστρεψαν και καταστρέφουν με τις πράξεις και ενέργειές τους ένα τόπο.
Ντροπή για κείνους που καταπάτησαν την εκβολή και την κοίτη του ποταμού και έκτισαν ξενοδοχεία και σπίτια, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η εκβολή του ποταμού σε βάρος του όρμου προκαλώντας τρομερή οικολογική καταστροφή, που ήδη φαίνεται και θα φανεί πιο έντονα στο μέλλον.
Ντροπή για κείνους τους υπεύθυνους της πολιτείας, αλλά και τους ντόπιους και τον Σύλλογο, που τους ανέχτηκαν και τους κάλυψαν.
Ντροπή για κείνους που παράνομα έκτισαν τον βόθρο στην καρδιά του Απόλλωνα και έσκαψαν το βράχο της Καυκάρας για να ρίχνουν τις βρωμιές στη θάλασσα.Αλλά και για τον Σύλλογο που τους ανέχτηκε και τους ανέχετε και μάλιστα τους έχει κιόλας βραβεύσει και τιμήσει.
Ντροπή για κείνους και για τον Σύλλογο,που μυστικά από όλους σχεδίασαν και επιχείρησαν να κατασκευάσουν το αλιευτικό καταφύγιο που θα καταδίκαζε οριστικά τον Απόλλωνα σε θάνατο.
Ντροπή για κείνους που εν γνώσει τους επιχείρησαν να καταχώσουν με τσιμέντα τον αρχαίο μόλο.
Ντροπή για κείνους που για να τα κονομήσουν πουλώντας ένα παλιοχώραφο στον ΟΤΕ ανέβασαν σε υπέρογκα ύψη τις τιμές της γης στον Απόλλωνα με αποτέλεσμα για κάθε μεταβίβαη γης να πληρώνουν οι Απολλωνιάτες τα μαλλιά της κεφαλής τους στην Εφορία.
Ντροπή για κείνους που συνειδητά άφησαν να χαθούν τα 100 εκ. δρχ. της επισκευής του κυματοθραύστη το 2004.
Ντροπή για κείνους που άφησαν να χαθούν τα 240 εκ. δρχ. που είχαν βγει το 2003 για την αναπλαση του ρέματος.
Ντροπή για κείνους που αποκλειστικά ευθύνονται γιατί ο Απόλλωνας χάνει το ενα δισ. δρχ. του λιμ. έργου (Νομαρχία, Επαρχείο,Περιφέρεια, Σύλλογος.
Ντροπή για κείνους και για τον Σύλλογο, που σιώπησαν και σιωπούν όλα αυτά τα χρόνια για την επικίνδυνη ρύπανση της θάλασσας απ' τα λύματα του βόθρου.
Για όλους αυτούς τους επώνυμους παράγοντες και παραγοντίσκους, αλλά και για τον Σύλλογο, που μοναδικό τους μέλημα είναι τα ψηφάκια, τα χειροκροτήματα, τα πανηγύρια και για τον κακορίζικο Απόλλωνα ..."γαία πυρί μειχθήτω" που λέγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ
Ας τα ρε Μαύρο, απ' όπου κι αν τα πιάσεις βρωμούν όλα. Κοίταξε να απαλλαγείς απ' αυτή την αράχνη που έχεις μπλέξει, γιατί φαίνεσαι κάπως ψαγμένος και τους ανήσυχους και ψαγμένους ανθρώπους τους χρειάζεται ο Απόλλωνας.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια το blog για ποιο λογο δημιουργηθηκε???για το λιμανι η για να βριζετε τον κ.Χωριανοπουλο Αντωνη και οσους εχουν περασει απο το Συλλογο?? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ??
Πες μου για την φοβερη προσομειωση φιασκο που την καμαρωνουμε μπαινοτας στο blog.Καποιος να πει κατι..ισως αυτος που την εμπνευστηκε?? μηπως ο λιμενοβραχιονας τελικα ειναι καμια 400ρια μετρα και οχι εστω 164 οπως λεει καποιος φιλος εδω μεσα?? ετσι για να δουμε ποια ειναι τα φοβερα αποδεικτικα σας στοιχεια και με ποιον τροπο παραπλανειτε τον κοσμο...γιατι τελικα μαλλον μεταξυ σας παραμυθιαζεστε...
Περιμενω μια απαντηση..

ΔΗΜ. ΜΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ΜΑΥΡΟ το χαβά σου, άμα στριμώχνεσαι και δεν έχεις δίπλα σου τον Νταμπάκη να σου υπαγορεύει τι να πεις, το στρίβεις και ξαναθυμάσαι την προσομοίωση. Απάντησε ντε και σε κάτι τις κι όχι άρες μάρες κουκουναρες. Τι το ψάχνεις με την προσομοίωση, μίλησε και θα μιλήσει το Συμβ. Επικρατείας, θες κι άλλη απάντηση; Πες και κάτι δικό σου, όχι όλα απ' το μαγνητόφωνο του Νταμπάκη.
ΒΑΡΑΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα..
Δεν θα ηθελα να πω τιποτα αλλο.Μονο οτι μπηκα εδω να συζητησω, να αντιπαρατεθω και οχι να βρισω.
Δεν θελω να συνεχισω να συζητω αλλο γιατι με κατι τετοια (μιλαω για τον τυπο που εγραψε το σχολιο που και σεις κατακρινετε)μαλλον χαλαω την υγεια μου.
Λυπαμαι μονο που ασχοληθηκα μαζι του ενω δεν θα επρεπε.Το εκανα πανω στα νευρα μου.
Νομιζω οτι κατι τετοιους τους αγνοεις.

Καλες διακοπες σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω στις διακοπές σου να σκεφτείς ,φίλε μου, όλα όσα εδώ συζητήθηκαν, να προβληματιστείς και να καταφέρεις να δεις σφαιρικά τα πράγματα όσον αφορά τον Απόλλωνα.Α
πέφυγες βέβαια να πάρεις θέση σε σοβαρά ζητήματα που σου θέσαμε. Αυτό το ερμηνεύω ως στοιχείο προβληματισμού. Πιστεύω να διαπίστωσες ότι ο αρχηγός σας σε πάρα πολλά ζητήματα σας κρατούσε στο σκοτάδι, σας έλεγε ψέματα για να σας χρησιμοποιεί ως κλακαδόρους και προπαγανδιστές του.
Για τους φίλους που βρίζουν από αυτό το blog έχω να πω ότι μπορεί να υπάρχουν παντού χουλιγκάνοι και χουλιγκανισμοί , πολύ περισσότερο στο διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν ωφελεί τον διάλογο για τόσο σοβαρά και ενδιαφέροντα ζητήματα όπως αυτά που έχουν αναδειχτεί στο blog του Απόλλωνα.
Κoyros b΄

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 4 (για την φωτό της προσομειώσεως)

Οποιαδήποτε ένσταση για την φωτό της προσομειώσεως θα έπρεπε να διατυπωθεί κατά την παρουσίαση του έργου-θηρίο που έγινε τον Μάιο του 2006. Να θυμήσουμε ότι η παρουσίαση ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ από τους επίσημους φορείς αλλά με πρωτοβουλία ιδιωτών (οι επίσημοι φορείς προφανώς είχαν κάτι να κρύψουν και το απέφυγαν). Αλλά και τότε, να επαναφέρουμε στην μνήμη μας, ο Επίτιμος με λυσσαλέο αγώνα και απειλές προσπάθησε να αποτρέψει την ευρεία συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση που πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν πλήρης, λεπτομερής και απόλυτα κατατοπιστική. Για όποιον λοιπόν υπήρχε πρόθεση κριτικής χάθηκε η ευκαιρία ενστάσεως ή και δημοσιοποιήσεως των όποιων αντιρήσεων έγκαιρα (άλλη μια κακή υπηρεσία του Επίτιμου στην ενημέρωση. Και όπου δεν υπάρχει ενημέρωση, υπάρχει δογματισμός και φανατισμός)

Υ.Γ 1. Δημήτρη, επαναλαμβάνω ότι εκτιμώ εσένα, την οικογένεια σου και την πατρική σου οικογένεια απεριόριστα. Τις θέσεις σου για απεριόριστη εκτίμηση (ή κάπως έτσι) που λες ότι τρέφεις πρός τον Α. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ τις χαρακτηρίζω ως υπερβολές γιατί δεν θέλω να μεταβάλλω την εικόνα που έχω διαμορφώσει για σένα και την εμπιστοσύνη στην κρίση σου.
Υ.Γ 2. Επίσης Δημήτρη δεν μπορώ να εκλάβω ως τόλμημα το να κάνεις μπάνιο στον Απόλλωνα αλλά ως επιλογή (και εγώ κάνω μπάνιο φέτος στον Απόλλωνα). Η θάλασσα φαίνεται καθαρή (και πρέπει να είναι). Το θέμα είναι πότε θα "σκάσει" η ωρολογιακή βόμβα του βόθρου και προτού πάρουμε είδηση το παραμικρό να έχουμε ήδη κολυμπήσει στα απόβλητα μας. Υπάρχει βλέπεις και αυτή η απέραντη μυστικοπάθεια.
Υ.Γ 3. Τέλος Δημήτρη, ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΜΗΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ.
(θα ήθελα την θέση σου σε αυτό το θέμα).

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ σου έχω βάλει μια ...τσουβαλιά ερωτήματα και δεν έχεις απαντήσει σε κανένα. σου λείπει το θάρρος; είσαι δειλός; δεν βρήκες τον Νταμπάκη να σου υπαγορεύσει τις απαντήσεις; με απογοήτευσες. Ως προς το video της νεροποντής, αυτά που λες δείχνουν ότι έχεις τον φανατισμό των τραμπούκων που επιτέθηκαν στον Αρχηγό του στόλου, στον μηχανικό Ν. Λεβογιάννη κ.α. το καλοκαίρι του 2006. Γι αυτό εξ άλλου και τους υποστηρίζεις. Όταν λοιπόν με ενυπόγραφα κείμενά σου παροτρύνεις κάποιους να λυτζάρουν αυτόν που ανέβασε στο διαδίκτυο το video της νεροποντής είσαι κι εσύ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ. Δυστυχώς έτσι σας κατάντησε όσους ακόμη απομείνατε τσιράκια του ο Νταμπάκης, ο άνθρωπος που έλεγε για τους 86 το κατάπτυστο "Οι Ναζί ξανάρχονται". Δυστυχώς αυτοί είσαστε. Εξ άλλου αν βγουν εδώ οι βρισιές που εξαπέλυσε ο πεθερός σου εναντίον του αρχηγού του στόλου θα φρίξει το σύμπαν. Εύχομαι κάποτε όλοι εσείς να βάλετε μιαλό και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη.
ΒΑΡΑΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα λέτε ωραία κότες...Να δούμε αν θα λέτε τα ίδια και τον Αύγουστο ή θα κρύβεστε ως συνήθως...Το ότι δε γράφουν πολλοί υποστηρικτές του λιμανιού δε σημαίνει ότι δεν το διαβάζουν κιόλας...Ρίχνετε λάδι στη φωτιά και δεν τολμάτε ούτε να πείτε το όνομά σας παλιοααδερφές...Και από Σεπτέμβρη θα κλαίγεστε πάλι γιατί σας προπηλάκισαν...Ε, λοιπόν αφού είστε τόσο μαλάκες καλά σας έκαναν...
Υ.Γ.Δε μιλάω για όλους.Υπάρχουν και εξαιρέσεις (κουρος β, ducamel και κάποιοι άλλοι που δε θυμάμαι τώρα..)
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θέλουμε κι εμείς, να διαβάζουν το blog όσο γίνεται περισσότεροι. Θέλουμε σιγά-σιγά να γίνει μια πραγματική εφημερίδα του Απόλλωνα και της Κωμιακής που να γράφει όλα τα νέα του χωριού και να τα σχολιάζει.και να μπορεί καθένας να λέει ελεύθερα την άποψή του.
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ
"Θα σεβαστούμε την απόφαση του Συμβ. επικρατείας γιατί εμείς είμαστε νομοταγείς πολίτες"!!!
Δηλαδή ρε Πρόεδρα μπορείτε και να μην τη σεβαστείτε; Και τι θα κάνετε δηλ. θα κηρύξετε χωριστό κράτος στον Απόλλωνα; Ώρα είναι να θες να γίνεις και ...Βασιλεύς!!!
Κων/νε Γλύγξμπουργκ πες αλευρι!!!
Ο Πρόεδρας σε γυρεύει!!!
ΒΑΡΑΒΑΣ

Κώστας Χωριανόπουλος είπε...

Δηλώνω απερίφραστα ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση μου στον δικτυακό αυτό χώρο είναι η πρώτη και η τελευταία, παρά τις βεβαιότητες ορισμένων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο διάλογο, ότι είχα ενεργή παρουσία εδώ και καρό. Ακόμα θέλω να κάνω σαφή την δυσαρέσκεια και τη θλίψη μου ταυτόχρονα, για το επίπεδο διαλόγου και συζητήσεως ορισμένων εκ των συμμετεχόντων. Πραγματικά είναι βέβαιο ότι θα ήταν πολύ πιο χρησιμες οι απόψεις τους και όχι οι ύβρεις τους, κάτι που τόνισα και στο άρθρο μου, το οποίο ως φαίνεται ενόχλησε πολύ. Πραγματικά, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά πιστεύω για όλους να δω να αναφέρονται επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις χωρίς επίθετα, που δεν αρμόζουν σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει με τον προσωπικό τους αγώνα, πως βρίσκονται επάξια μέσα στην κοινωνία. Οι απόψεις μου , εφόσον το επιθυμώ ο ίδιος θα γράφονται επώνυμα μέσω της εφημερίδας, για όσο διάστημα το θελήσω εγώ. Χωρίς να ακολουθώ τις συγκεκριμένες ανώνυμες πρακτικές, που εφαρμόζονται στο χώρο του διαδυκτίου. Παρακαλώ θερμά να μην ξαναγίνει αναφορά ανώνυμη στο άτομό μου, αλλά μόνο επώνυμα για να έχω τη δυατότητα απάντησης και γόνιμου διαλόγου.
Κώστας Χωριανόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη επίθεση στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου,ανώνυμες καταγγελίες για σκάνδαλα, υποβάθμιση του πολυετούς έργου του συλλόγου και άνανδρη επίθεση στα μέλη του συλλόγου χωρίς καν να ξέρετε ποιοί είναι και τι έχουν κάνει...Για πείτε μου εσείς οι μορφωμένοι λοιπόν τι προτείνετε για τον Απόλλωνα έτσι ώστε να προφυλλάσονται τα καίκια και τα κότερα από την κακοκαιρία, που είναι συχνό φαινόμενο αν δεν κάνω λάθος...??
"ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ για ποια κότερα κια για πια καΐκια μιλάς; Υπάρχουν τέτοια φρούτα στον Απόλλωνα ή μας κάνεις πλάκα;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 47 ΑΛΙΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα αγαπητοί μας ακροατές (συγγνώμη αναγνώστες ήθελα να πω) τον λόγο έχει ο ...εγγράμματος ΝΟΜΑΡΧΗΣ μας.
Διαβάστε προσεκτικά παρακαλώ δυο ωραίες ατάκες του στην τελευταία δήλωσή του για το αλιευτικό:
"...Αυτούς δηλ. που αφού οι ίδιοι βολεύτηκαν είτε ως ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ, είτε ως ντόπιοι παραθεριστές που ζουν στα νησιά μερικές μέρες το καλοκαίρι, τώρα θέλουν να έχουν την ησυχία τους αδιαφορώντας για το ότι κάποιοι άλλοι, οι πολλοί, ζουν στα νησιά και το χειμώνα και θέλουν και αυτοί να βελτιώσουν τη ζωή τους και να χαρούν τα αγαθά του πολιτισμού. Αυτοί είναι Β΄ κατηγορίας άνθρωποι!!! δεν γνωρίζουν ότι για να γίνει η χωροθέτηση των καταφυγίων έχει προφανώς γίνει αυτοψία και έχει πάρει θετική γνωμοδότηση από τις ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ. Και σήμερα επικαλούνται το αρχαίο λιμάνι;;;!"...Τρία ερωτηματικά και ένα θαυμαστικό.
Προσοχή τώρα, εγώ θα σχολιάσω τις δυο ατάκες του Νομάρχη μας από πλευρά γλωσσικής. Εσεις σχολιάστε τα υπόλοιπα μαργαριτάρια του δυστυχείς ΕΠΟΙΚΟΙ του Απόλλωνα. Ποιος σας κουβάληε ρε βάρβαροι, τουρκόσποροι, κολοεβραίοι εδώ και μας χαλάσατε την ησυχία μας. Δε σασε θέμενε ρε παλιοπούστηδες!!!

1)ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ
Σε όποιο λεξικό κι αν έψαξα αυτή η λέξη δεν υπάρχει. Είναι Νομαρχιακή!!! (τρία θαυμαστικά).
Ας είναι. Υπάρχουν όμως οι λέξεις ΕΠΟΙΚΙΖΩ, ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΠΟΙΚΟΣ.
Τι σημαίνουν αυτές
εποικίζω=εγκαθιστώ κάπου υποχρεωτικά κάποιους που τους μεταφέρω από άλλη περιοχή αναγκαστικά (Ισραήλ, Τουρκία).
Οι Τούρκοι εποίκισαν τα κατεχόμενα στην Κύπρο με Κούρδους και Τούρκους από τα βάθη της Τουρκίας.
Εποικισμός=η ενέργεια του παραπάνω ρήματος. Εποικισμοί Ισραηλινών στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης.
ΕΠΟΙΚΟΣ (κατά τον Νομάρχη Εποικιστής) = Ο αναγκαστικά εγκαταστημένος σε μια περιοχή. Οι έποικοι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης, οι έποικοι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο.
Έποικοι Τούρκοι κατάδικοι βαρυποινίτες που τους μετέφεραν οι τουρκικές αρχές και τους εγκατέστησαν υποχρεωτικά στην Ίμβρο και την Τένεδο για να εξαναγκάσουν έμμεσα σε εκπατρισμό τους Έλληνες κατοίκους αυτών των νησιών.
2)ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ
Τι θα πει αυτό; Ότι ο Έπαρχος ...επισκέφτηκε τα αρχαία μνημεία που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα στον Απόλλωνα, δηλ. τον αρχαίο μόλο και τον ρώτησε:"Ρε είσαι ..αρχαίος;". Και εκείνος φυσικά απάντησε: "Τι είναι αυτά που λες ρε Έπαρχε. Ο μακαρίτης ο μαστροσταμάτης ο κτίστης μας κουβάλησε εδώ πέρα και μας έρριξε και βολοδερνόμαστε μέσα στη θάλασσα γαμώ την αδικία μας. Ο Νταμάκης σε έστειλε ρε Έπαρχε να μας ρωτήσεις;"
Και τώρα θα με ρωτήσετε, τι έχει σπουδάσει ο κ. Νομάρχης; Υπάλληλος του ΟΤΕ ήτανε. Τώρα ποιος του γράφει τις ανακοινώσεις να σου πω δεν ξέρω. Λες να τις γράφει ο Αντινομάρχης του;
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω από την εφημερίδα τους (το λιβανιστήρι του Επίτιμου)στην σελίδα 1 άρθρο με τίτλο "Αλιευτικό Καταφύγιο" :
"Στις 11 Ιουνίου 2008 έγινε η εκδίκαση της προσφυγής για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα.
Ο εισηγητής προτείνει την ακύρωση του έργου επειδή δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός στην περιφέρεια, ούτε στη Νάξο.Με αυτό το σκεπτικό κόπηκε και το λιμάνι της Νάξου. Δεν υπήρχε αντίρρηση για κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, αλλά η μελέτη γράφει ότι μπορεί να πιάνει και ο "Σκοπελίτης" και ο εισηγητής αποφαίνεται ότι υποκρίπτεται σκοπιμότητα για να γίνει λιμάνι.
Βέβαια τότε που ο μελετητής έκανε την μελέτη δεν υπήρχαν αντιδράσεις και στην τεχνική περιγραφή της μελέτης για να την εμπλουτίσει γράφει ότι μπορεί να πιάνει και ο "Σκοπελίτης...¨Οποια απόφαση και αν βγεί, θα την σεβαστούμε γιατί είμαστε νομοταγείς πολίτες ...".(Υπογραφή Αντώνιος Εμμ. Χωριανόπουλος)
Παρατηρήσεις επί των ανωτέρω :
α. Δεν επικαλέσθηκε μόνον την έλλειψη του χωροταξικού σχεδιασμού ως λόγο ακυρώσεως, Επίτιμε της ανακρίβειας, ο Εισηγητής του ΣτΕ. Ανέφερε το ρέμα (ναι, τον ποταμό που δεν θέλετε να ακούτε ορισμένοι) και την σε εξέλιξη έρευνα για τον αρχαίο μώλο (για την απόλυτη ακρίβεια, ο εισηγητής για το τελευταίο επιφυλάχθηκε να ενημερώσει, όπως είπε,το Τμήμα αφού μελετήσει τις μελέτες που κατετέθησαν των Σίμωσι-Λεβογιάννη). Και δεν ανέφερε άλλους λόγους επειδή και ένας λόγος να γίνει δεκτός η προσφυγή γίνεται με τη σειρά της δεκτή.
β. Επίτιμε δεν καταλαβαίνω αυτό το "...δεν υπήρχε αντίρρηση για κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου...". Ποιός στο είπε από τους παρόντες Έπαρχο και Αντινομάρχη ότι ειπώθηκε στην εκδίκαση από δικαστή;;; Πόσο τα πουλάς αυτά στους Απολλωνιάτες;;; Γιατί ψεύδεσαι τόσο, αδιόρθωτε λαοπλάνε;;;Με ποιά αρμοδιότητα το ΣτΕ θα κρίνει αν πρέπει να γίνει ένα έργο ή όχι;;; Το ΣτΕ εξετάζει άν έχει βάση η προσφυγή και τίποτε άλλο. Πουλάς στον Απόλλωνα ότι και οι δικαστές είναι μαζί σου;;; ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;;;ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;;;
γ. Ενδεικτικό του πως ο Επίτιμος αντιμετωπίζει τις διάφορες καταστάσεις και τους γύρω του είναι το εξής " ...ο μελετητής... για να την εμπλουτίσει γράφει ότι μπορεί να πιάνει και ο "Σκοπελίτης". Προσέξτε, ο μελετητής, κατά τον Επίτιμο, εκ του περισσού γράφει για τον τον "Σκοπελίτη" και ο εισηγητής του ΣτΕ πιάνεται από αυτό και "αποφαίνεται ότι υποκρίπτεται σκοπιμότητα για να γίνει λιμάνι".
Η κοτσάνα εδώ γίνεται από τον μελετητή δηλαδή.Εδώ εκτελείται στην κυριολεξία ο μελετητής του έργου ως πρόβατο. Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΕΠΙΤΙΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ KAI ΤΙΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ;;; ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ;;;Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΕΤΣΙ;;;
γ. Δηλαδή μας κάνεις και την χάρη Επίτιμε που θα σεβαστείς την απόφαση του ΣτΕ;;; Μήπως μπορείς να κάνεις και αλλοιώς δηλαδή;;; Τι κορώνες είναι αυτές;;; Διατροφή στην σύζυγο σου διατάζει το ΣτΕ να δώσεις;;;Και θα μπορούσες ας πούμε να μην είσαι συνεπής στην υποχρέωση της μηνιαίας καταβολής;;; Αν η προσφυγή των 86 γίνει δεκτή ποιός και από που θα εκταμιεύσει το χρήμα για να κάνει το έργο σε μιά βραδιά (τύπου βιολογικός). Τι φούμαρα είναι αυτά που πουλάς και που;;;
Όσο για την χρονική στιγμή που επελέγη για την δημοσιοποίηση της μελέτης ΣΙΜΩΣΙ-ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ και βέβαια για να προστατευτεί ο μώλος βγήκε την ώρα που βγήκε για να σωθεί αυτή η κληρονομιά αφού απειλείτο. Αλλοίμονο να την αφήναμε να μπαζωθεί. Όπως το γράφετε στη φυλλάδα σας είναι σαν να σας κλέψαμε στα χαρτιά.
Και κάτι τελευταίο που "ψάρεψα" από το ίδιο άρθρο:"...η εργασία έπρεπε να δημοσιευθεί μετά τη δίκη ..., αν ήταν πειστική,να είχε κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος σε ακτίνα 500 μέτρων και να μην μπορεί να μπει πέτρα σε άλλη πέτρα, αλλά υπήρχε σκοπιμότητα για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και φυσικά το περιοδικό που εμείς μοχθούμε να βγει, το επιδείκνυε ο δικηγόρος ως πειστήριο..."
Εδώ Επίτιμε φαίνεται πόσο θα ήθελες να κηρυχθεί άλλος ένας χώρος ως αρχαιολογικός στον τόπο σου (...και να μη μπορεί να μπεί πέτρα σε άλλη πέτρα...). Φαίνεται το επίπεδο σου (όλα οικόπεδα και σπίτια). Όσο για το περιοδικό μάθε ότι δεν σου ανήκει. Η συντακτική επιτροπή των ΝΑΞΙΑΚΩΝ δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ σαν εκείνη των ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ. Εκεί υπάρχουν επιστήμονες που αγαπούν χωρίς σκοπιμότητες τον τόπο.Άσε που όσο σε αντιλαμβάνονται κοντά τους ως δημοσιογράφο, ηλεκτρολόγο, κατασκευαστή και εφημεριδά βγάζουν σπυράκια. Πίστεψε με Επίτιμε.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛ. ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ στη Νάξο πήρε θέση υπέρ των λιμενικών έργων στη Χώρα και τον Απόλλωνα και δεν καταδίκασε τις βαρβαρότητες που διεπράχθησαν σε βάρος των 33 στη Χώρα, ούτε φυσικά σε βάρος των 86 στον Απόλλωνα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση στα καφενεία της Κωμιακής με την υπογραφή Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Κωμιακής, στην οποία ασκείται δριμεία κριτική στους υπεύθυνους για το λιμενικό έργο στον Απόλλωνα (Νομαρχία, Επαρχείο, Δήμο)τους οποίους καταγγέλει: "ως απόλυτα υπεύθυνους για την μη υλοποίηση του έργου" και τους κατηγορεί ότικοροΐδεψαν τους ντόπιους: "με βαρύγδουπες και παραπλανητικές εξαγγελίες, προγραμματίζοντας και σχεδιάζοντας ευκαιριακά, πρόχειρα και διαβλητά έργα, με ελλιπείς μελέτες για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Είναι πέρα; για πέρα αδικαιολόγητοι και βαρύνονται με τεράστιες ευθύνες...", γιατί ..."έταζαν λαγούς με πετραχήλια και ενέπαιζαν τους ενδιαφερόμενους κατοίκους, διακηρύσσοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα η μελέτη..."
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ.
Ολόκληρη θα τη διαβάσετε στην εφημερίδα ΚΟΡΩΝΙΔΑ που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Δεν θα τη βρείτε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!! Εκεί δημοσιεύονται μόνο φωτογραφίες του Νταμπάκη και ανακοινώσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ καταλήγει ως εξής:
"Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Κωμιακή καλεί όλους τους κατοίκους του Δ.Δ., με πρώτους τους Απολλωνιάτες, να πιέσουν: Για την κατασκευή του Αλ. καταφυγίου σαν έργο προτεραιότητας, εκμεταλλευόμενοι και τη νησιωτικότητα, με μια μελέτη που θα λύνει τα όποια προβλήματα υπάρχουν, που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει τον αρχαίο μόλο, εφόσον υπάρχει και θα σέβεται το περιβάλλον...".

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ανακοίνωση του ΚΚΕ στην ΚΟΡΩΝΙΔΑ, όπως και τις άλλες ανακοινώσεις που βγήκαν μετά τη δίκη (των 86, του ΝΟμάρχη, της ΣΥΝ-ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ)και τις δημοσιεύει. Όμως η ίδια η ΚΟΡΩΝΙΔΑ και ο Σύλλογος Κορωνίδας ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΚΚΟΦΑΝΤΙΚΑ. Δεν παίρνουν θέση στο καφτό αυτό θέμα, ενώ η εφημερίδα είναι γεμάτη από ανούσια σχόλια και κουτσομπολιά ακόμη και για τον παπά του χωριού. Σιωπή επίσης υπάρχει στην εφημερίδα και για τον βόθρο του Απόλλωνα και της Κωμιακής. Ο τελευταίος είναι γνωστό ότι έχει γεμίσει την Κωμιακή με κουνούπια, βρώμα αφόρητη και ρυπαίνει την πανέμορφη ρεματιά κάτω απ' το χωριό, ενώ τα λύμματά του καταλήγουν και αυτά στον όρμο του Απόλλωνα.
Δεν παραλείπει φυσικά ο Λιανής Εκδότης και διευθυντής σύνταξης-ο Νταμπάκης δηλ. της εφημερίδας και τοπυ Συλλόγου Κορωνίδας) να ...γλείψει κυριολεκτικά τον Επίτιμο από την κορφή μέχρι τα νύχια. Γιατί άραγε;
ΤΑΥΤΑ και ΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο 14 Ιούλιος 2008 10:45
Πού ξέρεις οτι το ΚΚΕ πήρε θέση υπέρ των λιμενικών έργων στη Χώρα και στον Απόλλωνα: Μήπως το είδες στο ύπνο σου.
Προφανώς δεν άκουσες και δεν διάβασες την ανακοίνωση που έβγαλε για το λιμενικό έργο της Χώρας, στην οποία κάθετα και ξεκάθαρα καταγγέλει τους τοπικούς υπεύθυνους(;;;) άρχοντες(οι οποίοι αναδείχτηκαν και ρίζωσαν στον ερημο τουτο τόπο με την δική σου υποστήριξη) σαν υπαίτιους για τις ελλειπείς μελέτες αλλά και το υπερβολικό μέγεθος του έργου σε σχέση με τις ανάγκες και την φέρουσα ικανότητα του τόπου.
Ολοι θέλουνε λιμάνι και στη Χώρα και στον Απόλλωνα αλλά τι είδους λιμάνι είναι το θέμα.
Επίσης ρητά και κάθετα καταδικάζει στην ιδια ανακοίνωση τα οσα έγιναν κατά των 33.
Και επίσης στην ιδια ανακοίνωση τονίζει οτι τις θέσεις του τις εκφράζει επίσημα μέσω ενυπόγραφων ανακοινώσεων και οχι με διαδόσεις και φημολογίες (όπως κάνεις εσύ τώρα).
Τώρα αν την ανακοίνωση δεν την διάβασε ο αντιδήμαρχος Πομώνης στη συγκέντρωση της Χώρας για το λιμάνι, είναι άλλο θέμα. Πάντως και μοιράστηκε η ανακοίνωση και ο ραδιοφωνικός σταθμός Μεσόγειος την διάβασε.
Οσο για την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης ΚΚΕ Κωμιακής ΄΄κυκλοφόρησε στα καφενεία της Κωμιακής΄΄ αλλά διαβάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσσόγειος και μέσω διαδικτύου ακούστηκε, και γράφτηκε και στην ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων ΄΄ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ΄΄(καλά ούτε πρασινίζουσες τοπικές εφημερίδες δεν διαβάζεις;)
Εσύ βέβαια απομόνωσες ορισμένες φράσεις από την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης ΚΚΕ Κωμιακής για να τις χρησιμοποιήσεις κατά των πρώην εκλεκτών σου. Αλλωστε ο σύλλογος Απολλωνιατών τίνος κατασκεύασμα ήταν και για ποιό λόγο δημιουργήθηκε;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 551   Νεότερο› Νεότερο»