Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ποταμός (Χείμαρρος) Απόλλωνα - Ρέμα Κωμιακής

Σχόλια/Λεπτομέρειες για το θέμα του ποταμού και του ρέματος γενικότερα...

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε φωτογραφία & βίντεο, το ξέσπασμα του χείμαρρου που εκβάλει στον όρμο του Απόλλωνα μετά από μια καλοκαιρινή μπόρα το 2004 - 2005. Στη φωτό φαίνεται η αρχή του φαινομένου:







Το βίντεο υπάρχει σε μεγαλύτερο μέγεθος και καλύτερη ποιότητα στο youtube.

Στις 31/12/2008 ο blogger Arcturus "ανέβασε" τρεις (3) φωτογραφίες σχετικές με το ρέμα Κωμιακής - Απόλλωνα, το οποίο "μεταμορφώνεται στον ορμητικό χείμαρρο που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του ανεξέλεγκτου μπαζώματος του ρέματος (Κωμιακής - Απόλλωνα) το οποίο γίνεται δυστυχώς με την "ανοχή" των αρμόδιων Αρχών (για να είμαστε επιηκείς...) :



Όπως αντιλαμβάνεστε, πολλά από τα παραπάνω μπάζα, αργά ή γρήγορα, καταλήγουν (μέσω του χειμάρρου) στον όρμο του Απόλλωνα. Αν μάλιστα αναλογιστείτε ότι στο ίδιο ρέμα καταλήγουν και τα..."προϊόντα" του ΒΙΟ.ΚΑ. Κωμιακής, ο οποίος μάλλον δε διαφέρει και πολύ από αυτόν του Απόλλωνα (τουλάχιστον σε αποτέλεσμα), αντιλαμβάνεστε ότι πέρα από τη ρύπανση του όρμου (με τα αποτελέσματα που φαίνονται στην ακόλουθη φωτό) έχουμε και επιπρόσθετη μόλυνση αυτού.



Ευχαριστούμε θερμά τον Arcturus για τη συνδρομή του στην ενημέρωση.

15 σχόλια:

DeNtziTheMee είπε...

Auto to peristatiko to thumomaste oloi kai mas ekane entuposi. Fenomeno pou oi ntopioi upostirizoun oti einai suxno kai epanalamvanomeno... Auti i leptomereia ksefuge apo ti meleti.

Ανώνυμος είπε...

κι εφέτος με τις βροχές ο όρμος γέμισε από τεράστιες ποσότητες λάσπης και πολλών άλλων φερτών υλικών. Πρέπει να επισημάνουμε ότι με τις απαράδεκτες διαπλατύνσεις που έγιναν πριν μερικά χρόνια στον δρόμο Κωμιακής-Απόλλωνα οι καταπτώσεις που γίνονται κάθε χρόνο όπως και φέτος είναι τεράστιες. Το Επαρχείο βρίσκει την εύκολη λύση να βάζει μπουλντόζες να μαζεύουν τα χώματα και τα βράχια και να τα ρίχνουν στις πλαγιές που οδηγούν στο ρέμα που βγάζει στον Απόλλωνα. Έτσι μόλις φουσκώσει ο άγριος αυτός χείμαρρος όλα αυτά τα υλικά να μεταφέρει στον όρμο του Απόλλωνα και τον μπαζώνει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι παλιότερα.Το μπάζωμα των ρεμάτων απαγορεύεται αυστηρά, αλλά ο κύριος Έπαρχςο δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά και δικαστικά.
Κωμιακίτης

E.Coli είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
t@Z>>T είπε...

ψαχνω το γιουβετσακι ντοτ κομ εδω ειναι?? εχω συγκλονιστει απτην ωρα που μπηκα κ διαβασα τα παντα... τι να λεμε ομως αφου μεχρι κι απο τη ΘΗΒΑ ηρθαν κ υπογραψαν.... ναι απτην ΑΙΓΥΠΤΟ.... πεφτει η νυχτα στο παλερμο το λιμανι να ανοιξει τα ματια του... φιλακια...

t@Z>>T είπε...

pame se greekglish twra...kathisa 2 wres k diabasa ta panta sto youtube... niwthw sokarismenos.... gia polla.. den exei kamia shmasia allwste... xairetismata loipon sthn eksousia egw krataw thn oysia k oneireyomai... apollona... raketes... dhlwth(to neo athlima edw k 2 xronia-na xairetisw ton filo moy dentzithemee-)... k polla alla...poly wraio to video me to potami...(wraia thea)... yparxei k allo ena me anatolh tou hliou mousikh k katharh paralia alla mono se video... k mh xeirotera,,, xairetizw akoma k ena filo poy paizame eftapetra.... k tou lew na prosexei.... tha ton vrw... tha ta poyme to kalokairi... egw tharthw me to kotero pantws...

Ducamel01 είπε...

Απόσπασμα από λεγόμενα του KOYROS σχετικά με τον ποταμό:

έγινε η οριοθέτηση του ρέματος του χειμάρρου. Αυτό σημαίνει ότι καθορίστηκαν τα όρια του ποταμού και από τις δυο του όχθες. Τώρα, σύμφωνα με το νόμο, ό,τι βρίσκεται μέσα απ' τις όχθες (σπίτια, οικόπεδα, χωράφια κ.λπ.) ανήκει στον ...ποταμό, δηλ. στο κράτος και αυτά που υπάρχουν είναι παράνομα. Απαγορεύεται δε οποιαδήποτε επέμβαση, μεταβίβαση, κατασκευή κ.λπ. Έτσι το ξενοδοχείο "Κούρος", αρκετά σπίτια που έχουν κτιστεί στις όχθες του ποταμού, περιβόλια, οικόπεδα κ.λπ. είναι αυθαίρετα και θα έχουν από δω και πέρα προβλήματα. Ήδη το ξενοδοχείο έχασε, όπως ακούστηκε, μια μεγάλη επιδότηση που είχε πάρει από το κράτος (ΕΟΤ) για να ανακαινιστεί. Και αυτό επειδή είναι μέσα σε ρέμα. Το ίδιο συνέβη και με κάποιον άλλο που είχε βγάλει άδεια για να χτίσει δωμάτια σε οικόπεδο κοντά στου Πανανή, αλλά μέσα στις όχθες του ποταμού. Τώρα δεν ισχύει η άδειά του και δεν μπορεί να χτίσει.

Ducamel01 είπε...

Ο κ.Μαύρος ξεκίνησε με μία σειρά από post να επιτίθεται (κατά του Dentzithemee, εμένα και του εικονολήπτη του βίντεο το οποίο προβάλλεται στην αρχή αυτής της ενότητας.

Το 1ο γράφτηκε στις 9 Ιούλιος 2008 9:52 πμ και τώρα έχει μεταφερθεί στην ενότητα του Συλλόγου (γιατί το μεγαλύτερό του μέρος αφορούσε αυτόν) με ημερομηνία 17 Ιούλιος 2008 6:44 μμ.

Αν και πήρε μία πρώτη σαφή και σύντομη απάντηση από τον Dentzithemee (9 Ιούλιος 2008 7:13 μμ - λιμάνι) φαίνεται πως δεν τον ικανοποίησε και αγνοώντας τον συνέχισε να προκαλεί (με εκφράσεις του τύπου "αν είναι μάγκας..." κ.λ.π.) στο post με ημερομηνία 10 Ιούλιος 2008 9:37 πμ στην ενότητα του λιμανιού.

κ. Μαύρο σας απαντώ:

1. Καταρχάς κ. Μαύρο δεν κατάλαβα;; Μήπως θέλετε να σας παίρνουν όλοι την άδεια για το τι θα απαθανατίσουν σε βίντεο ή σε φωτογραφία;;
Ποιος νομίζετε πως είστε που θα καθορίσετε τι θα βιντεοσκοπείται, και τι όχι;;
Φωτογραφίες μπορούμε να τραβάμε;;
Είστε με τα καλά σας;;
Το επώνυμό σας τελικά είναι "Μαύρος" ή μήπως "Παπαδόπουλος";;

Δε θα κάτσω να υπερασπιστώ τον εικονολήπτη αλλά φαντάζομαι πως και εσείς αν είχατε βιντεοκάμερα ή φωτογραφική που να τραβάει βίντεο θα το τραβούσατε αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο...

2. Κατά 2ον οφείλω να ομολογήσω ότι έχετε πολύ περίεργη αντίληψη για το τι είναι μαγκιά. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος θα γινόταν μάγκας από το να τραβήξει ή να ανεβάσει ένα τέτοιο βίντεο στο Internet.

Όπως και να έχει προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου μάγκα για κανένα λόγο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ντρέπομαι και δε θα ντρέπομαι για το ότι συνέβαλα στο να ανέβει το βίντεο και να μάθει ο κόσμος την πραγματικότητα για τα φυσικά φαινόμενα στον Απόλλωνα και τη δύναμη αυτού του Ποταμού.

Όσο για τη βρώμα που παρατηρήσατε ότι κατέβασε το ποτάμι, πράγματι κατέβασε, αλλά ομολογώ πως ούτε καν είχα δώσει σημασία. Το γενικό φυσικό φαινόμενο ήταν τόσο εντυπωσιακό που δε μου άφησε περιθώρια να ασχοληθώ με τη βρώμα. Άλλωστε για τη βρώμα τα πρωτεία παίρνουν οι φωτογραφίες του Βιολογικού...με διαφορά.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ: Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε σαν απάντηση σε όσους έλεγαν πως ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΥΤΟΣ δε θα μπάζωνε το λιμάνι.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η ίδια η ακτομηχανική μελέτη στην οποία γράφεται πως ο Χείμαρρος δε λήφθηκε υπόψη γιατί δεν είχαν δεδομένα παροχής...

Δεν πιστεύετε ότι το λέει;; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να το δείτε με τα μάτια σας.

Μιλάω για την παράγραφο 2.5 (τις 3 πρώτες γραμμές στην κορυφή της σελίδας).

Οι "κύριοι" μελετητές ισχυρίζονται πως δεν είχαν τιμές ροής και ποσότητα φερτών. Ορίστε λοιπόν το βίντεο για να πάρουν μια ιδέα και της ποσότητας των φερτών (λάσπης) και της ροής...

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, ορίστε και μία φετινή φωτογραφία που τραβήχτηκε 2-3 μέρες μετά το "χτύπημα" του ποταμού, αφού δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι του Απόλλωνα είχαν μαζέψει πολλούς τόνους ξυλείας που κατέβασε από τη ρεματιά το ποτάμι (σύμφωνα με μαρτυρίες τους) και τη χρησιμοποίησαν για το τζάκι.

Μήπως και αυτό είναι δυσφήμηση κ.Μαύρο;

Αλήθεια πώς την αντιλαμβάνεστε τη δυσφήμηση μου εξηγείτε;;

1. Πιστεύετε δηλαδή ότι ο τουρίστας έχει ανακαλύψει αυτό το blog και κάθεται να διαβάσει και να βγάλει συμπέρασμα για το αν θα πάει διακοπές από ένα τέτοιο site που βλέπει ότι δε φτιάχτηκε για την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά για την επίλυση προβλημάτων της;;

2. Μήπως πιστεύετε ότι ο "Ξένος" που θα δει στο Youtube το βιντεάκι με το Χείμαρρο δε θα δει και τα 10 σχετικά βίντεο που υπάρχουν δίπλα (Related Videos) με υπέροχα ηλιοβασιλέματα και όμορφες φωτογραφίες του χωριού μας;;

3. Μήπως πιστεύετε ότι όταν τα δει θα δώσει μεγαλύτερη σημασία σε ένα βίντεο που αφορά ένα σπάνιο φαινόμενο καλοκαιρινής μπόρας από ότι σε αυτά που δείχνουν τα δεκάδες ηλιοβασιλέματα, και κατά συνέπεια δε θα έρθει;;

Είστε με τα καλά σας;;

Επιπλέον:

Αν θεωρήσουμε λογικό το σκεπτικό σας τότε ΑΥΤΟ (1), AYTO(2), και AYTO(3) το βίντεο δυσφημεί τον...Βόρειο Πόλο;;;
Προσέξατε πόσοι τουρίστες είναι εκεί μόνο και μόνο για αυτό και πόσο εντυπωσιασμένοι ακούγονται λόγω του ότι βιώνουν ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο;;

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι το βίντεο του ποταμού θα φέρει κόσμο στον Απόλλωνα, ίσως και να μην εντυπωσιάσει καν. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ...

Αν ήταν τόσο εύκολο να δυσφημείται ένας τόπος τότε τι να πούνε και αυτοί οι δύστυχοι;;;(Δείτε το Βίντεο), ή AYTOI

Μήπως απαγορεύεται και αυτοί να τραβήξουν βίντεο αν δε σας ρωτήσουν πρώτα;;
Ακόμα και το Τσουνάμι όπου μείωσε για μία περίοδο τον τουρισμό της Ταϋλάνδης, δεν κατάφερε να τον γονατίσει γιατί οι άνθρωποι κίνησαν διαδικασίες για πιο έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση Τσουνάμι και οι ίδιοι οι τουρίστες ήταν πλέον πιο προσεκτικοί. Έτσι ανέκαμψε σε πολύ λίγο καιρό σε σχέση με την καταστροφή.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΥΡΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΥΣΑΝ !!!

Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και μέσα από αυτό το blog, και μέσα από την ανάρτηση αυτού του βίντεο και αυτής της φωτογραφίας:

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ:

1. ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.

2.ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ.
(ακόμα και με την κατανόηση τους σε ορισμένες επιτακτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χωριό - όπως το λιμενικό έργο)

3. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ.

Αντί λοιπόν να συμμετέχουν όλοι σε μία τέτοια προσπάθεια, εμφανίζονται πολλοί ευθυνόφοβοι, σκοταδιστές, που προτιμούν να κλειστούν μέσα στο καβούκι τους, να στρουθοκαμηλίζουν κ.λ.π. αντί να αντιμετωπίσουν άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα του τόπου τους.

Και όταν λέω άμεσα και γρήγορα φυσικά δεν εννοώ μερικούς μήνες, αλλά σίγουρα δεν έννοώ και τα 30 χρόνια που εξακολουθεί το πρόβλημα του Βιολογικού ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή κάποιοι το κρύβουν.

ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΙ: Αν δεν διευθετηθεί ο χείμαρρος, λιμενικό έργο με σωστό προβλήτα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Θα μπαζώνει όποτε εκβάλει ο χείμαρρος και άντε βρείτε μετά λεφτά να το ξεμπαζώνετε.

Ελπίζω κύριε Μαύρο να σας απάντησα στο "γιατί" αναρτήθηκε το εν λόγω βίντεο.

Τέτοια μανία σκοταδισμού πάντως, μόνο με τον μεσαίωνα μπορεί να συγκριθεί...Ντροπή.

Ducamel01 είπε...

Υ.Γ.: Όπου βλέπετε τη λέξη "ηλιοβασίλεμα" στο από πάνω post αντικαταστήστε το με τη λέξη "ανατολή". Ώρα είναι να μου πείτε ότι δεν έχω πατήσει στον Απόλλωνα...Βέβαια αν μου πείτε ότι τότε που το έγραφα μάλλον είχαν..."βασιλέψει" τα μάτια μου, δε θα έχετε και πολύ άδικο...

Ducamel01 είπε...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο έχει αναρτηθεί και στην ενότητα του e-Καφενείου (30 Δεκέμβριος 2008 2:08 πμ) από τον blogger Redskin:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redskin είπε...

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και κυρίως Καλά.
Διαβάζω στην "Κορωνίδα" το άρθρο που είναι σχετικό με τον απολογισμό του προηγούμενου έτουςκαι διαπιστώνω ότι στις προτεραιότητες του Συλλόγου Κορωνίδος, και μάλιστα αναφέρεται και πρώτο ως έργο στη σχετική λίστα, είναι ο δρόμος Κωμιακή-Μυρίσης-Καμπος. Πως προκύπτει αυτή η ανάγκη είμαι πολύ περίεργος να μάθω. Τι εξυπηρετεί αυτό το έργο πέραν της ταχύτερης μεταβάσεως από την Κωμιακή στον Κάμπο; Απολύτως τίποτα. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι αφού ακόμη και ο Δήμαρχος Δρυμαλίας το χρησιμοποίησε ως "αντιπαροχή" στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή Κωμιακής. Η Κωμιακή έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει με πρώτο αυτό του βιολογικού της καθαρισμού. Η σημερινή έλλειψη οδηγεί το ρέμα που φθάνει στον Απόλλωνα και την οποιαδήποτε μορφή ζωής που είναι ανεπτυγμένη εκεί σε αφανισμό. Η μόλυνση αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο οικοσύστημα και θα επηρρεασθεί η ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε ότι τα λύματα της Κωμιακής επιβαρύνουν τον ήδη προβληματικό από πλευράς μολύνσεως κόλπο του Απόλλωνα.


30 Δεκέμβριος 2008 2:08 πμ

Ducamel01 είπε...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο έχει αναρτηθεί και στην ενότητα του e-Καφενείου (30 Δεκέμβριος 2008 12:25 μμ ) από τον blogger kontokanis:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kontokanis είπε...

Πράγματι το πρόβλημα της προστασιας του ρέματος από Κωμιακή προς Απόλλωνα είναι άμεσης προτεραιότητας, εκτός των άλλων γιατί αυτό το ρέμα μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά ως πεζοπορική διαδρομή, με νερόμυλους, ποικίλη και πυκνή βλάστηση,περιβόλια, λογγούς κ.λπ. Δυστυχώς ο πρωτογενής βιολογικός που έγινε κάτω από την Κωμιακή (στην πραγματικότητα δυο δεξαμενές)τοποθετήθηκε με ευθύνη του ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ το 2003 σε λάθος θέση και δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να προξενεί πολλά προβλήματα στο χωριό και στη ρεματιά προς τον Απόλλωνα. Οι υπέυθυνοι αυτού του έργου για άλλη μια φορά διέπραξαν σε βάρος του χωριού ένα "έγκλημα".
Το ρέμα όμως αυτό έχει και άλλα σοβαρότατα προβλήματα από τις τεράστιες ποσότητες μπάζων που το Επαρχείο Νάξου ρίχνει κάθε χρόνο ΠΑΡΑΝΟΜΑ μέσα, όταν τα συνεργαία του καθαρίζουν τον δρόμο από τις μεγάλες καταπτώσεις που γινονται στα απότομα πρανή κάθε χειμώνα. Τα μπάζα αυτά μεταφέρονται από τον χείμαρρο στον όρμο του Απόλλωνα και τον μπαζώνουν επικίνδυνα, αλλοιώνονται τον βυθό δραματικά, αλλά και την πανέμορφη κοίτη του ρέματος σε όλο του το μήκος. Το τεράστιας έκτασης μπάζωμα του ρέματος γίνεται σε πολύ μεγάλο ύψους στην περιοχή μετά τη γέφυρα Πρίνους κάτω απ' το χωριό σχεδόν. Το Επαρχείο Νάξου, ο θεματοφύλακας του περιβάλλοντος, ΜΠΑΖΩΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ένα από τα ωραιότερα και παρθένα ρέματα της Νάξου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Επαρχος Νάξου κατάγεται από την...Κωμιακή. Κάποτε πρέπει από αυτό το blog να μιλήσουμε και για τον κύριο Έπαρχο και τα "έργα" του στην Κωμιακή. Έχει τεράστια εξουσία-είναι ουσιαστικά Νομάρχης και αποφεύγει τα ΜΜΕ όπως ο διάολος το λιβάνι. Τη δουλειά του-ζημιά την κάνει όμως.


30 Δεκέμβριος 2008 12:25 μμ

Ducamel01 είπε...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο έχει αναρτηθεί και στην ενότητα του e-Καφενείου (31 Δεκέμβριος 2008 2:02 πμ) από τον blogger Arcturus, τον οποίο ευχαριστούμε για τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που "ανεβάζει" κατά διαστήματα:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arcturus είπε...

Στην συνέχεια των όσων ο Kontokanis και ο Redskin αναφέρουν για τα ρέματα έχω να πω ότι όποιο σημείο του δρόμου Κωμιακής-Απόλλωνα "εξυπηρετεί" κάποιους ασυνείδητους αποτελεί και σημείο απορρίψεως απορριμάτων, οικοδομικών υλικών και όλων των άχρηστων. Παραθέτω φωτογραφία από του Δεσκάκη όπου φαίνονται τα μπάζα και άλλα αχρηστα.
Από το ίδιο σημείο είναι και η φωτογραφία της ηλεκτρικής συσκευήςπου ο εγκληματίας αγράμματος "φουντάρισε" από το δρόμο για να καταλήξει στο βάθος του ργιάκα . Θα ήταν απορίας άξιο το πως το ζώον αυτό κατέληξε σε αυτή τη κίνηση.
Το δράμα όμως είναι ότι τα αποτελέσματα αυτής της αντιπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς ήδη έχουν εμφανισθεί στον όρμο του Απόλλωνα. Στην φωτο που παραθέτω φαίνονται "βότσαλα" του Απόλλωνα διαμορφωμένα από μπετά, τούβλα και πλακάκια.


31 Δεκέμβριος 2008 2:02 πμ

Ducamel01 είπε...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο έχει αναρτηθεί και στην ενότητα του e-Καφενείου (31 Δεκέμβριος 2008 10:35 πμ) από τον blogger Arcturus:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kontokanis είπε...

Συγχαρητήρια στον Αρκτούρο για τις φωτογραφίες.Δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει.
Δυστυχώς οι αυθαίρετες και παράνομες χωματερές είναι δεκάδες στην περιοχή μας. Στο ρέμα της Εμπολής κάτω ακριβώς απ' το μεγάλο κυπαρίσι υπάρχει χωματερή με κάθε λογής σκουπίδια ακόμα και τηλεοράσεις έχουν πετάξει.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να το αναδείξουμε.
Το τεράστιο όμως πρόβλημα του μπαζώματος του ρέματος Κωμιακής-Απόλλωνα από την ίδια τη Νομαρχία, η οποία ρίχνει μάσα σ' αυτό ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους τεράστιους όγκους χωμάτων και βράχων από τις κατακρημνίσεις των πρανών του δρόμου, πρέπει να απαιτήσουμε να μην επαναληφθεί φέτος. Σύμφωνα με το νόμο πρέπει τα μπάζα να μεταφέρονται σε διαμορφωμένους χώρους-γήπεδα και να εναποτίθενται. Αυτό είναι εύκολο να το εφαρμόσει η Νομαρχία. Πρέπει το θέμα να μελετηθεί και να καταγγελθεί η Νομαρχία στις αρμόδιες αρχές.
Από ποιον όμως; Από τους δυο...Συλλόγους που δεν γνωρίζουν καν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου; Από το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας; Θα μπορούσε να το πράξει και πρέπει να ευαισθητοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή. Τουλάχιστον οι τοπικοί σύμβουλοι που μένουν στον Απόλλωνα μπορούν να ασχοληθούν. Έχω φωτογραφίες του μπαζώματος αυτού και θα τις στείλω στον διχαειριστή του μπλοκ να τις αναρτήσει.

31 Δεκέμβριος 2008 10:35 πμ

Ανώνυμος είπε...

οι ποιό! επικίνδυνοι! είναι όσοι καλύπτούν όλα αυτά τα εγκλήματα. Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια κλπ. Όσοι εμπλέκονται δηλαδή σε αυτή την κατάσταση.

ΕΧΕΦΡΩΝ είπε...

ειλικρινά έχετε εργαστεί: πολύ σκληρά και αυστηρά μεθοδικά. Έχετε οργανώσει, σχεδιάσει και πραγματοποιήσει το καλύτερο μπλοκ όχι μόνο στην Νάξο αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Υποκλίνομαι στο ήθος και στο μεράκι σας.

ΑΠΟ ΕΧΕΦΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες άκουσα ότι πήγαν μηχανήματα του Δήμου και καθάρισε κάπως η παραλία από τα σκουπίδια και από τη σαβούρα που είχε φέρει ο ποταμός. Αν πάει κανείς το πάσχα ή όποιος ντόπιος έχει την καλοσύνη ας μας πει πως είναι η κατάσταση.