Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Προτάσεις για ανάπτυξη του Blog

Φίλοι του blog εδώ γράφετε ότι σας αρέσει και δε σας αρέσει σχετικά με τη δομή, την εμφάνιση, τον χαρακτήρα και ότι αλλό αφορά το blog.

  • Για οδηγίες σχετικές με το πως θα μπορείτε να γράφετε με έντονα γράμματα (Bold) ή με πλάγια γράμματα (italic) κ.λ.π., κ.λ.π. στα post σας, πατήστε εδώ. Για οδηγίες σχετικά με το πως να δημιουργείτε παραπομπές μέσα στα post σας πατήστε ΕΔΩ.

Αν πάλι σας δυσκολεύουν τα Greenglish ορίστε δύο site που έχουν χρήσιμα προγράμματα μετατροπής χαρακτήρων:
  • Το 1ο είναι βελτιστοποιημένο αποκλειστικά για Greenglish και φτιάχτηκε από το ΙΕΛ (Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου). Μία έκδοση με περιορισμό στον αριθμό των μετατρεπόμενων χαρακτήρων υπάρχει εδώ, ενώ μπορείτε και να το αγοράσετε ολόκληρο (από βιβλιοπωλία νομίζω).
  • Το 2ο είναι γενικής χρήσης μετατροπής χαρακτήρων, εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Πατήστε εδώ για να το δείτε. Δε χρειάζεται ούτε εγκατάσταση.
Ευχαριστούμε τον blogger "Περικλής...", που μας έδωσε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες...

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα το Blog. Ελπίζω θα γίνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θα υπάρξει ολοκληρωμένη πληροφόρηση του κόσμου για τα προβλήματα του Απόλλωνα και θα δημοσιευθούν κείμενα και άρθρα που αρνούνται να τα δημοσιεύσουνουν οι τοπικές εφημερίδες: "Τα Νέα του Προέδρου",συγγνώμη "Τα Νέα του Απόλλωνα" ήθελα να πω, και η "Κορωνίδα" του Συλλόγου Κορωνίδας ή καλύτερα του κ. Παν. Λιανή).
Κωμιακίτης

Ducamel01 είπε...

Ευχαριστούμε. Η σφαιρικότερη πληροφόρηση είναι ένας από τους στόχους.
Αυτό μάλιστα νομίζω πως θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη της πόλωσης μεταξύ των μονίμων κατοίκων και των παραθεριστών, των υπερ και κατά του λιμανιού, των υπερ και κατα του Συλλόγου κ.λ.π...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό τίνει να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού μας και αυτό προσπαθώ να πολεμήσω πλέον.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα κάτσω να κάνω ΟΛΗ ΑΥΤΗ την ιστορία (ψηφιοποίηση μέρους ή και όλης της μελέτης).
Αν το καλοσκεφτείς το να σταματήσει το λιμάνι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) έχει επιτευχθεί.
Δε χρειάζεται επομένως να πείσω κανέναν παραπάνω για αυτό.
Το θέμα όμως τώρα είναι τι θα κάνουμε από εδώ και εμπρός.
Ελπίζω λοιπόν να εκτιμηθεί αυτή η προσπάθεια και να μην υπάρξουν "σαμποταζ".

Nikolas Hunter είπε...

Καλησπερίζω τους δημιουργούς και όχι μόνο. Το blog δείχνει άψογο. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει σε ΟΛΟΥΣ μας την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας γύρω από πολλά θέματα που αφορούν το χωριό μας.

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν και καλή αρχή!!!

DeNtziTheMee είπε...

Tha po kai ego me tin seira mou euxaristo gia to blog kai elpizo meso autou na riksoume fos se auti tin skotini selida stin istoria tou apollona. Polla upothikan kata kairoun alla irthe i stigmi na doun kai oi upoloipoi (plin ton 86) ta pragmatika stoixeia kai oxi radioarvila.

Ducamel01 είπε...

Αν κάποιος ξέρει καλά κώδικα html και θέλει να βοηθήσιε στην εμφάνιση του blog ας το πει εδώ.

Nikolas Hunter είπε...

Δεν χρειάζονται τρομερές γνώσεις html. Εγώ προσωπικά έχω blog και δεν είχα πρόβλημα. Πιστύω ότι και εσείς θα τα πάτε μια χαρά.

Νικόλας Χωριανόπουλος είπε...

Παίδες μπράβο κι από μένα!!! Πραγματικά ωραία κίνηση. Θα βοηθήσει πολύ στην ενημέρωση. Το μόνο κακό είναι πως τώρα πια το βιντεάκι του Ιταλού δεν θα πιάσει το #1 στα πιο πολυσυζητημένα...Όχι τίποτα άλλο αλλά θα ερχότανε να μας το φτιάξει το λιμάνι ο Μπερλουσκόνι...

Νικόλας Χωριανόπουλος είπε...

Πέρα από την πλάκα, εύχομαι ρε παιδιά κι εγώ να υπάρξει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Και το λέω γιατί μένω στη Νάξο και ξέρω από πρώτο χέρι πως "ενημερώνονται" οι μόνιμοι κάτοικοι (κυρίως) του Απόλλωνα. Θύμα αυτής της "ενημέρωσης" είχα πέσει κι εγώ, το παραδέχομαι. Οι κάτοικοι του Απόλλωνα δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν σωστά. Ελπίζω μέσα από αυτό το blog να ξεκινήσει πιο συστηματικά κι η δική τους πραγματική πληροφόρηση!

E.Coli είπε...

Ωραία ιδέα το blog.
Μπράβο στους μαέστρους που συλλάβανε την ιδέα.
Μπράβο και σε εμένα που δέχτηκα έπειτα από πιέσεις να μετέχω σ'αυτό.
Εύχομαι οι απόψεις μας γελοίες και μη, να ακούγονται εκεί που πρέπει να ακούγονται.

Ευχαριστούμε και πάλι παιδιά

kyko είπε...

μπραβο παιδια κ απο εμενα για την προσπαθεια που κανετε.ειναι κριμα ενα ολοκληρο χωριο να εχει κοπει στα δυο.δεν μπορω να πιστεψω πως αυτο το μερος που αγαπω τοσο πολυ εχει φτασει σε τετοιο σημειο.πρεπει ολοι να συμβαλουμε για το καλυτερο,μα πανω απ'ολα τα νεα παιδια που ειναι(ελπιζω τουλαχιστον)το μελλον του χωριου.κ παλι συγχαρητηρια

Ανώνυμος είπε...

gumnes fwto kai kauta koutsompolia gia apollwniates.
pistepste me,to blog etsi 8a anaptux8ei ragdaia...

mwe

Ducamel01 είπε...

mwe η συντακτική ομάδα συζητά σοβαρά την πρότασή σου με το νομικό τμήμα του blog.
Μόλις λυθεί το θέμα των προσωπικών δεομένων και το θέμα...."μην κλείσουν σπίτια"...θα αναρτηθεί....

StarBlow είπε...

Χαιρετω κι εγω με τη σειρα μου και διαμαρτηρομαι που δε με ενημερωσε κανεις εγκαιρα !!!
Επειδη το topic ειναι προτασεις για την αναπτυξη του blog και επειδη στοχος ειναι η σφαιρικοτερη πληροφορηση "ντοπιων και αλλοδαπων" και η προωθηση πολιτισμενων συζητησεων και αντιπαραθεσεων θεωρω πως καταρχην η διευθυνση πρεπει να προωθηθει αμεσα σε ολους μας ανεξαιρετως. Για να μην εχει κανεις να μας προσαψει τιποτα προτεινω το blog να "διαφημιστει" στα Νεα του Απολλωνα και να μπει σαν link στην ιστοσελιδα της Κορωνιδας και σε οποιονδηποτε αλλο σχετικο επισημο ('η και μη) ηλεκτρονικο 'η εγγραφο τυπο. Έτσι όλες οι ηλικίες και όλα τα "στρατόπεδα" θα ενημερωθουν για την υπαρξη του blog και πιστευω ολοι θα αναγνωρισουμε και θα παραδεχτουμε την καλη διαθεση για συνεργασια και διαλογο.
Σε ενα post του Naxionman πριν απο 2 εβδομαδες ειναι νομιζω όλη η ουσία και το πνευμα του blog. "Όλοι συμφωνούμε (φαντάζομαι) ότι ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί ο Απόλλωνας"...'η απο μια πιο απαισιοδοξη αλλα οχι απαραιτητα λαθος σκοπια, για να μην αφησουμε να καταστραφει ο Απολλωνας...
1000 μπραβο λοιπον στους εμπνευστες - δημιουργους του blog και ελπιζω αυτη η αξιολογη προσπαθεια να ακολουθηθει και απο αλλες και απο οοοοολους μας!

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ
Gwgw ouf, καλά τα λες αλλά μην είσαι και τόσο ρομαντικός, σιγά μη διαφημίσει το blog η εφημερίδα του Νταμπάκη, όσο για την ιστοσελίδα του Συλλόγου Κορωνίδας, αυτή έχει να ενημερωθεί απ' το 2000!!!
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Απαιτείται σκληρός και πολύπλευρος αγώνας για να σωθεί ο Απόλλωνας απ' την ξεροκεφαλιά κάποιων ντόπιων και κάποιων ανόητων παραγόντων που θεωρούν τον Απόλλωνα ιδιοκτησία τους και εφαλτήριο για την προσωπική τους προβολή και ανέλιξη. Αν αυτοί οι κύριοι απομονωθούν, τότε τα πράγματα θ' αλλάξουν και ο μόνός τρόπος είναι να μπουν μπροστά οι νέοι, να συγκρουστούν με όλους αυτούς γιατί αλλιώς δεν γίνεται και να προχωρήσουν.

StarBlow είπε...

Διάβασα στο Youtube και δεν ειναι φυσικά η πρώτη φορά που λέγεται, πως τα έργα για το βιολογικό και για το λιμάνι πήγαν "να γίνουν νύχτα", στα μουλωχτά δηλαδή. Υπήρξε βέβαια και η άποψη πως μυστικό που το ξέρει πάνω από ένας δεν είναι μυστικό... ωστόσο η ενημέρωση στον/για τον Απόλλωνα (αν εξαιρέσουμε τη δια στώματος) κατ'εξοχήν γινεται από τον έντυπο τύπο, γι' αυτό και καταλογίζεται στο σύλλογο η κατηγορία μη δημοσίευσης σε αυτόν, των διαδικασιών των έργων.
Αν δεν υπήρχε μία τόσο μεγάλη αντιπαράθεση πίσω από τα θέματα που πραγματεύεται το blog και ήταν απλά ψυχαγωγικού χαρακτήρα φυσικά και δε θα είχα την απαίτηση να δημοσιευτεί στα Νέα του Απόλλωνα... όμως Κωμιακίτης και όλοι οι άλλοι ή προωθούμε την ενότητα και το διάλογο με τους όρους που μόνοι μας πρωτύτερα απαιτήσαμε ή αλλιώς διαιωνίζουμε την κόντρα. Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα μάθουμε πως συμμετέχουμε φανατισμένα και φανατικά σε ένα ηλεκτρονικό αντιεξουσιαστικό κίνημα με στόχο τον προσηλυτισμό κατά του συλλόγου και υπερ της διαφθορας του τόπου! (αστείο ήταν αυτό, μην παρεξηγηθούμε)
Τέλος πάντων, μέχρι στιγμής έχω παρατηρήσει posts των 86 και των ομοϊδεατών. Διάλογος χωρίς αντίλογο δε γίνεται, ούτε θα έρθει κανείς αν δεν τον καλέσουμε και θα έχει και δίκιο!
Συγνώμη, αλλά γνώμη μου είναι αν το κάνουμε, να το κάνουμε σωστά. Εφόσον κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι δια στώματος ή e-mail θα ενημερωθούν όλοι και κυνηγάμε τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα και την ομόνοια δε βρίσκω πιο σωστή κίνηση από απλή αναγραφή έστω της διεύθυνσης στο εφημεριδάκι κι ας μας ακούγεται ουτοπικό, τραβηγμένο ή άσχετο!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΡΟΣ Β΄
Gwgw ouf δεν διαφωνώ μαζί σου επί της ουσίας, αλλά η ωμή πραγματικότητα είναι ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας δεν πρόκειται να δημοσιεύσει ανακοίνωση για το glog. Ένας τρόπος είναι να διαφημιστεί το blog με την αποστολή email, αλλά και από στόμα σε στόμα. Εγώ φροντίζω να περάσει στις εφημερίδες που βγαίνουν στη Χώρα. προτείνα στους υπευθύνους του Blog να στείλουν με e mail μια ανακοίνωση στα παρακάτω ΜΜΕ των Κυκλάδων:
ΑΙΓΑΙΟΝ FM-TV
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
aegeortv@otenet.gr

ΑΙΓΑΙΟΝ ΗΛ. ΕΦ.
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
aegeant@otenet

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ GR ΗΛ. ΕΦ.
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
arxipeln@otenet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ...
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
zeysae@otenet.gr


ΕΥΠΛΟΙΑ ΤΕΟΣ ΡΟΜΒΟΣ ΡΟΜΒΟΣ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
romvos45@gmail.com

ΕΥΠΛΟΙΑ-ΗΛ.ΠΕΡ.-Σύρος
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
ntzimop@sch.gr

ΕΦΗΜ. ΑΠΟΨΗ ΣΚΑΔΟΥ-ΜΕΣΗΣ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
sid_kat@yahoo.gr

ΕΦΗΜ. ΑΠΟΨΗ ΣΥΡΟΥ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
apopsy@otenet.gr


ΕΦΗΜ. ΗΛ/ΚΗ AIGEAN TIMES
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
aegeant@otenet.gr


ΕΦΗΜ. ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
kgnomi@otenet.gr

ΕΦΗΜ. ΚΟΡΩΝΙΔΑ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
anefama@otenet.gr

ΕΦΗΜ. ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
info@sylogos-koronos-naxos.gr

ΕΦΗΜ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ NEWS-ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
kykladesnews@kykladesnews.gr

ΕΦΗΜ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
panoska1@otenet.gr

ΕΦΗΜ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΙ ΠΛΟΕΣ 2
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
glavdas@otenet.gr

ΕΦΗΜ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
terzopoulou@kykladikonfos.gr


ΕΦΗΜ. ΜΑΣΚΑ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
maska.news@yahoo.gr

ΕΦΗΜ. ΝΑΞΙΑ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
naxia@naxianews.com

ΕΦΗΜ. ΝΑΞΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
naxiakoparon@mynaxos.com


ΕΦΗΜ. ΟΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
oikoen@yahoo.gr




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙ ΝΑΞΙΟΙ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
naxioi@yahoo.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
drymalianaxos@yhoo.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ -NEA
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
kykladesnews@kykladesnews.gr


ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
mesogiosfm@Yahoo.gr

Ducamel01 είπε...

Συμφωνώ μαζί σου gwgw ouf.
Μακάρι να έρθουν και άλλοι.
Θα είναι κρίμα να γίνει αυτό το blog μια "αντίστοιχη φυλλάδα" των 86, όπως ας πούμε είναι τα νέα του Απόλλωνα.

Δεν το ανεβάσαμε για να εκτονωθούν και όσοι έχουν φανατιστεί κατά του έργου. Μάλιστα από ό,τι βλέπω η συζήτηση για το λιμάνι έχει πάρει μια Κωμιακίτικλη - Βαραβάδικη χροιά που άλλους μπορεί να τους διασκεδάζει.
Πολλούς όμως ιδιαίτερα από αυτούς που θέλουν το λιμάνι μπορεί να τους "πολώσει".
Επειδή κάτι τέτοιο όμως είναι απλώς η άποψή μου δεν έχω δικαίωμα να καθορίσω τι είδους κουβέντα θα γίνει. Απλώς καλώ τους "φανατισμένους" κατά του λιμανιού να προτάξουν και αυτοί λίγο τη λογική και την κατανόηση απέναντι στον ΟΠΟΙΟ ανθρώπινο παραλογισμό.

Το ανεβάσαμε για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται τη μελέτη και την ύπουλη λειτουργία της εξουσίας.

Να τα παρουσιάσουμε σε αυτούς που δεν τα έχουν δει, είτε από φόβο, είτε για να μη δώσουν αξία σε αυτούς που τα παρουσίασαν και σε εμένα, είτε από εκβιασμό, είτε από σεβασμό.

Συγγνώμη αλλά τελικά είναι δύσκολο να συντάξεις μια εμπεριστατομένη παρουσίαση. Μέχρι την Κυριακή θα έχω ανεβάσει σίγουρα κάποιο κομμάτι της.

Όσο για τη διεύθυνση διαδόστε τη όσο μπορείτε !!!!
ΠΑΝΤΟΥ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

1.Συγχαρητήρια για τον παλμό σας, τη μαχητικότητα σας και τη διάθεση σας στην ανάπτυξη του Blog.Με νέους σαν εσάς η πατρίδα μας δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

2.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΟΛΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ,ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΗΣΑΝ ΥΠΟΠΤΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ.

3.Προτείνω στα πλαίσια ενημερώσεως (εκείνων που επισκέπτονται τον Απόλλωνα ή που ενδιαφέρονται γι'αυτόν)για την ύπαρξη του blog αλλά και για να εξασφαλισθεί ότι θα φθάσουν όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία σε όλα τα αυτιά όσο κουφά και αν είναι ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ BLOG (σε printers που έχουμε όλοι σπίτια μας και τυπώνουμε τις κάρτες μας) ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ KAI ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

4.Και πάλι συγχαρητήρια.
Σ Α Σ Κ Α Μ Α Ρ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

Μανώλης ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

http://apollonnaxos.blogspot.com/
Υπάρχει και αυτό το Blog και έχει ενδιαφέρον

DeNtziTheMee είπε...

Sas diaveveono k. Xorianopoule oti tha deite toulaxiston enan apo tous Admin tou Blog na foraei antistoixo mplouzaki!Sto opoio tha figourarei i dieuthinsi auti!(emena ennoo).

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και στους δύο Administrators για αυτή την προσπάθεια αφύπνισης της κοινής γνώμης και της τοπικής κοινωνίας.

Συνεχίστε να βγάζετε όσα ντοκουμέντα μπορείτε.
Οι πολιτικάντηδες που "κυβερνούν" εκεί, το πιο επίσημο χαρτί που μπορούν να δείξουν είναι ωραία λόγια και ανακοινώσεις μέσα από τις τοπικές φυλλάδες της Νάξου...Μετά ακολουθούν χασαπόχαρτα και τετράδια τύπου SKAG όπως έχουν πει κάποιο στο blog γεμάτα άχρηστες και ανεπίσημες τζίφρες...

Έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές σαν και αυτά που φαίνονται εδώ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ 'Η ΘΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΟΥΝ, 'Η ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ....

Προσωπικά εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να πηγαίνω να τους βλέπω στη φυλακή.
Είναι "εγκληματίες"....

Και πάλι συγχαρητήρια.

"Περικλής..."

Ανώνυμος είπε...

Tελικα εχει γινει μεγαλος πανικος με το blog αυτο. Ηδη αρχισαν και περνουν τηλεφωνα σπιτι μου διαφοροι και μιλουν για το blog αυτο, αλλα και εχω παρατηρησει πολλες αναφορες σε διαφορες εφημεριδες. Ειλικρινα δεν το περιμενα οτι θα επερνε τοση εκταση το θεμα, αλλα παλι καλα.

Βεβαια κανεις απο αυτους που επαιρναν τηλεφωνο δεν το ειδε σαν ενα τροπο ανταλλαγης αποψεων, αλλα σαν ενα υποκινουμενο σχεδιο εναντια στο χωριο απο τη ΝΔ και απο αντιπαλους του προεδρου.

Εγω τα ακουγα αυτα και γελαγα βεβαια και ας ειμαι και υπερμαχος του λιμενικου εργου
Τι αν πεις...κλασσικη Ελλαδαρα

Καραχαλιος Γιωργος

E.Coli είπε...

Τι σχέση έχει η ΝΔ με αυτά;
Θες να μας τρελάνεις τελείως;
Αν είναι δυνατόν Θεέ μου!
ΗΜΑΡΤΟΝ πια.
Τι άλλο θα ακούσουμε;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Χάσατε την ψυχραιμία σας και βρίζετε. Λογικό με τέτοιους που έχουμε να κάνουμε.
Καλώ τους διαχειριστές να ΜΗΝ διαγράψουν το παραπάνω ώστε να φαίνεται συνεχώς το επίπεδο τους και κυρίως το χαμηλό ηθικό τους. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εισηγήσεως στο ΣτΕ.

LB

Ducamel01 είπε...

Οι κανόνες είναι σαφείς και δυστυχώς έχουν παραβιαστεί 2-3 φορές.
Κάτι τέτοιο δε θα επαναληφθεί έτσι ώστε να διατηρηθεί ο σκοπός και ο χαρακτήρας του blog. Φροντίστε λοιπόν να προσαρμόσετε τον τρόπο έκφρασής σας και κυρίως φροντίστε να εκτονωθείτε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ BLOG.
Μη μας φέρνετε σε δύσκολη θέση (αφού δεν έχουμε και προηγούμενη εμπειρία σαν administrators) να μπαίνουμε στο δίλημμα του "το σβήνω" ή "δεν το σβήνω".
Δεν είναι θέμα λογοκρισίας, για αυτό και μερικές φορές διακρίνεται και μια ελαστικότητα. Άλλωστε το blog είναι ΟΛΩΝ μας και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ Administrators.

Πέρα από αυτό, ΤΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ του "ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ" διαγράφηκαν γιατί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, εμπεριείχαν ΑΠΕΙΛΕΣ και περιορίζονταν σε ακραίους και συχνά υβριστικούς χαρακτηρισμούς (βρισιές) χωρις ταυτόχρονα να λέει κάτι περεταίρω...

Σε παρακαλώ πολύ λοιπόν φίλε μου, βρες ένα λιγότερο υβριστικό/προκλητικό/παρεξηγήσιμο όνομα για να υπογράφεις και κυρίως κράτα την οργή και την αγανάκτησή σου ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ BLOG. Αν το κάνεις νομίζω ότι θα δεις και μόνος πως δεν ωφελεί πουθενά (τουλάχιστον σε βαθύ χρονικό ορίζοντα).

Τέλος σβήστηκαν πολλά posts που είχαν αναρτηθεί ΠΑΝΤΟΥ, σχετικά με τη δίκη. Δε σβήστηκαν άμεσα για λόγους ενημέρωσης των bloggers. Έπρεπε όμως να σβηστούν γιατί υπήρχε κίνδυνος αλλαγής της θεματολογίας...
Παρακαλούμε θερμά από εδώ και στο εξης να γράφετε με βάση τα θέματα για τη διευκόλυνση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Τέλος μερικά post σβήνονται γιατί αποτελούν απλή συνεννόηση μεταξύ των bloggers (εσας δηλαδή).

Ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για την πλούσια συμμετοχή - συνδρομή σας στην ενημέρωση και στην ανταλλαγή απόψεων μέσα σε αυτό το blog.

Ολοι μαζί θα το κάνουμε καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ (ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Β Ι Ο Κ Α ) ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΗ ΗΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΜΑΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να κανω μια προταση σχετικα με την κατασκευη αλλιευτικου καταφυγιου στον Απολλωνα.Εχοντας κανει μια μικρη ερευνα γυρω απο το θεμα και με κυριο γνωμονα την ελαχιστη παρεμβαση στο φυσικο περιβαλλον θα ηθελα να μου πειτε πως θα μπορουρα να ανεβασω μερικες φωτογραφιες για να δουμε ολοι παραδειγματα απο αλλες περιοχες που αντιμετωπιζαν το ιδιο προβλημα με το αγαπημενο μας χωριο. Ευχαριστω.
Apol

Ducamel01 είπε...

Φίλε Apol πολύ ευχαρίστως.
Σε ενημερώνω ότι εκτός από τον Dentzithemee και εμένα δεν μπορεί να ανεβάσει κανένας άλλος φωτογραφίες στο blog.

Για να μπορέσεις όμως να μας δείξεις αυτά που θέλεις υπάρχουν 2 τρόποι:

1ος τρόπος: Να τις στείλεις με e-mail -σε εμένα καλύτερα γιατί ο dentzithemee το ανοίγει ακόμα πιο σπάνια από εμένα- (στο ducamel01@gamail.com), να μου πεις τι θες να κάνω και εγώ θα σου απαντήσω και θα τις ανεβάσω (Το έχουν κάνει ήδη πολλοί αυτό).

2ος τρόπος: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί σου δίνει ανεξαρτησία αφού τις ανεβάζεις όποτε θες εσύ χωρις να παρεμβαίνει κανεις από εμάς και χωρις να περιμένεις να φιλοτιμηθούμε να ανοίξουμε το e-mail μας...

Α. Ανεβάζεις τη φωτογραφία που θέλεις σε ένα άλλο, άσχετο site που δεν έχει σχέση με το blog.

Παραδείγματος χάρην:

1. Το www.flickr.com.
Το συγκεκριμένο ανήκει στην εταιρεία yahoo και πρέπει να γραφτείς χρησιμοποιώντας μάλιστα υποχρεωτικά τη διεύθυνση e-mail "yahoo" που θα πρέπει να έχεις ήδη. Αν δεν έχεις θα πρέπει να φτιάξεις.

2. Αλλιώς διαλέγεις άλλο site όπως το:

PICASA, το οποίο είναι της ανταγωνιστικής εταιρείας google. Εδώ όμως και πάλι χρειάζεται για να γραφτεις να έχεις ήδη ηλεκτρονική διεύθυνση "gmail.com".

Και τα 2 είναι sites με πολλές δυνατότητες και σου δίνουν αρκετό χώρο αποθήκευσης και πολλές άλλες δυνατότητες ταξινόμησης, σχολιασμού και παρουσίασης. Είναι ίσως λίγο πολύπλοκο για να μπεις.

3. Τελευταίος και ίσως και ο πιο απλώς τρόπος για να "ανεβάσεις" μία φωτογραφία σου είναι το site www.imageshack.gr στο οποίο δε χρειάζεται να γραφτείς για να ανεβάσεις, αλλά έχει περιορισμό στο μέγεθος και την ποιότητα της εικόνας.

Αφού λοιπόν ανεβάσεις τη φωτογραφία σου σε κάποιο από αυτά τα sites την επιλέγεις ώστε να "εμφανιστεί" όσο μεγάλη τη θέλεις και στη συνέχεια από το "Address bar" (γραμμή διεύθυνσης) του "browser" (φυλλομετρητή) σου αντιγράφεις τη διεύθυνση (CTRL+C) και την επικολλείς (Ctrl+V) ΕΔΩ στο σχόλιό σου "πλαισιώνοντάς" τη με την εντολή που περιγράφεται σε αυτό το link.

Ό,τι απορία έχεις ρώτα. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

Ducamel01 είπε...

Απάντηση στις ερώτησεις του "Αμέτοχου Κωμιακίτη", που έγινε στην ενότητα e-Καφενείο, στις 16 Σεπτέμβριος 2008 8:20 μμ:
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απάντηση μου αφορά ΜΟΝΟ εμένα. Δε σημαίνει πως εκφράζει απόλυτα και τον DenTziTheMee.)

1. Κυριοι, εισαστε σιγουροι οτι η θεματολογια ειναι μεσα στα πλαισια που ορισατε οταν φτιαξατε αυτο εδω το blog;

Απάντηση:

Αν κατάλαβα καλά μέσα στην παραπάνω ερώτηση αναφέρεσαι και στην ενότητα e-Καφενείο, χωρίς να πρέπει. Η ενότητα e-Καφενείο καταρχάς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. Νομίζω πως είναι λογικό, αφού πρόκειται για...Καφενείο. Δε θα ήταν αλλοπρόσαλλο, έως φασιστικό ο "Καφετζής" να καθορίζει ΤΙ θέματα θα συζητάνε οι... "θαμώνες" του;; To "e-Καφενείο" δημιουργήθηκε γιατί διαπιστώσαμε ότι η ανάγκη για σαρκασμό, καλαμπούρι, σάτιρα και κυρίως σχολιασμό της τοπικής επικαιρότητας ήταν τόσο έντονη και δυναμική που κινδύνευε να "αλλοτριωθεί" η "παραδοσιακή θεματολογία" του Blog (Λιμάνι, Βιολογικός, Τοπικοί Σύλλογοι και ΜΜΕ).

Με πιο απλά λόγια χάρη στο e-Καφενείο αυτός που θέλει να μάθει νέα για το λιμάνι, μπαίνει πλέον στην ενότητα του λιμανιού, και δε διαβάζει για το πανηγύρι του Αη-Γιάννη λόγου χάρη, αλλά μόνο για το λιμάνι. Επίσης σαν διαχειριστές δε χρειάζεται να "φιμώνουμε" (και δεν "τρέχουμε" συνέχεια πίσω από) τον blogger που θέλει να γράψει κάτι για το πανηγύρι και που το θεωρεί άξιο καταγραφής, σβήνοντας το σχόλιό του, απλώς επειδή "δεν το είχε γράψει" στη σωστή θεματική ενότητα.

Κατά 2ον, αν προσέξεις την ενότητα αυτή ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ !! Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη ενότητα αν και εξυπηρετεί τη λειτουργία του blog ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στους σκοπούς του.

Η απάντησή μου λοιπόν είναι:
NAI είμαι σίγουρος ότι η θεματολογία του blog είναι στα πλαίσια και τους σκοπούς που έχουμε ορίσει (βλ. κανόνες επάνω δεξιά). Το e-Καφενείο ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ...ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΠΟΤΕ.
Λειτουργεί όμως σαν βαλβίδα ασφαλείας σε μια χύτρα ταχύτητας (blog - κοινωνία bloggers) αποτρέποντάς την από το να "εκραγεί". Βοηθά στη λειτουργία του blog, και εξυπηρετεί ιδιαίτερα και καθοριστικά την ενότητα "Τοπική Επικαιρότητα" διατηρώντας την όσο περισσότερο γίνεται ειδησεογραφική.

ΝΑΙ είμαι σίγουρος ότι έχει και πολλά μειονεκτήματα, οπότε "ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ" αν αυτά είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εν λόγω ενότητα. Μάλιστα μπορείς να δεις και άλλους ενδοιασμούς που είχα σε σχόλιό μου στην αρχή της εν λόγω ενότητας (27 Αύγουστος 2008 9:33 μμ), όταν πρωτοάνοιξε. Μην παραξενευτείς μάλιστα αν κάποια στιγμή τη δεις να είναι κλειστή. Μπορεί να είναι η πιο "φιλελεύθερη ενότητα" αλλά αυτό την κάνει και την πιο "ασταθή" και αναξιόπιστη ενότητα.

2. ....απ οτι διαπιστωνω καποιοι βρισκουν την ευκαιρια μεσα απο εδω - με την ανοχη σας βεβαια - εχουν αρχισει ενα ξεσκισμα εναντιον καποιων αλλων.Που σημαινει,οτι εσεις για να μη τα σβηνετε παει να πει οτι συμφωνειτε (;;)

Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει αρκετά πράγματα. Καταρχάς αν ήταν να συμφωνώ με ό,τι έχει γραφτεί σε αυτό το blog τότε μάλλον θα ήμουν πολλαπλή προσωπικότητα. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ανοχής μας. Τίθεται θέμα αρχών διαχείρισης του blog τις οποίες προσωπικά τις εκθέτω στους αναγνώστες με κάθε ευκαιρία και για να μη νομίζουν ότι κάνω ό,τι μου κατέβει, και για να ακούσω τις αντιρρήσεις τους.
Όταν λοιπόν "ξεσκίζουν" όπως λες κάποιον, η θέση μας είναι πολύ λεπτή διότι, από τη στιγμή μάλιστα που δε γνωρίζουμε τίποτα για την "υπόθεση", πρέπει να κρατήσουμε μία πιο "ουδέτερη" στάση. Τώρα λοιπόν εσύ "υποψιάζεσαι" ότι συμφωνούμε. Αν τα σβήναμε κάποιοι θα "υποψιάζονταν" ότι τα σβήσαμε επειδή διαφωνούμε...
Δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Σου τονίζω ξανά όμως ότι αυτό συμβαίνει επειδή δε γνωρίζουμε προσωπικά την υπόθεση. Αλλιώς προσωπικά θα είχα πάρει και θέση. Τώρα όμως αναγκαζόμαστε να περιοριστούμε στη "διαχείριση" των σχολίων.

Επειδή όμως πέρα από διαχειριστής είμαι και άνθρωπος και αναγνώστης, θα σου πω τα εξής περι ξεσκίσματος ανθρώπων:

Με βάση και το δεύτερο σχόλιό σου στην ενότητα e-Καφενείο (17 Σεπτέμβριος 2008 9:18 μμ)- με το οποίο εν μέρει συμφωνώ - ως προς το..."ξέσκισμα" όπως το είπες, δημοσίων προσώπων που διαχειρίζονται λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου ή που παίζουν σημαντικό ρόλο στα κοινά ΝΑΙ, συμφωνώ με το ξέσκισμα όχι μόνο με σκληρή κριτική αλλά και με την ποινική δίωξή τους (περίπτωση Βιολογικού Απόλλωνα). Δεν βρίσκω κανένα λόγο να χαριστούμε σε ανθρώπους που παίζουν, με τα λεφτά, τις ελπίδες, την υγεία και γενικότερα την καθημερινή ζωή του κόσμου.
Δεδομένου λοιπόν ότι τα προβλήματα μιας περιοχής, προκύπτουν τις περισσότερες φορές από τη δράση και τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων είναι φυσιολογικό κάποιες φορές τα προβλήματα στην ουσία τους να είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

---------------------------------------------------------------------------------

Για να σου δώσω να καταλάβεις ένα απλό παράδειγμα:

Έχεις προσλάβει έναν ανορθόγραφο υπάλληλο να σου γράφει στον υπολογιστή, τα κείμενα που του υπαγορεύεις. Το "πρόβλημα" που πρέπει να λυθεί είναι πώς τα κείμενα δε θα είναι ανορθόγραφα. Το "πρόβλημα" αυτό μπορεί να "μεταφραστεί" με 2 τρόπους:

Α. Στην ουσία το πρόβλημα είναι ότι ο κειμενογράφος "δεν έχει αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο" (θυμίζω ότι το παράδειγμα είναι υποθετικό - μην κοιτάς που τώρα το Word έχει)

B. Το πρόβλημα όμως θα μπορούσε να εντοπιστεί στον "ανορθόγραφο υπάλληλο". Στην τελική αυτός είναι το πρόβλημα. Επειδή όμως σαν κοινωνία δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην ορθογραφική ικανότητα του καθενός, φροντίσαμε να εισάγουμε τον αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο.

--------------------------------------------------------------------------

Το παράδειγμα το ανέφερα για να δείξω ότι ΔΕΝ είναι εντελώς άσχετο ή εμπαθές το ότι εστιάζεται η προσοχή των bloggers σε ορισμένα πρόσωπα, αφού και αυτά προφανώς θα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του προβλήματος (Βιολογικός, Λιμάνι, κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο Νάξου κ.λ.π.).

Βέβαια ΔΙΑΦΩΝΩ με τον τρόπο που γίνεται το ξέσκισμα στην ενότητα του Καφενείου. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και για το σκάνδαλο του ΟΤΕ με τον κ. Χωριανόπουλο. Ενώ διάβασα ότι υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν διάφορα, δε βγαίνει τίποτα στον αέρα. Εγώ θα το έκανα λίγο διαφορετικά. Πρώτα θα έβρισκα και θα έβγαζα τα χαρτιά και θα τα έδειχνα και μετά θα..."ξέσκιζα". Για να μη νομίζει κανένας ότι συκοφαντώ κιόλας... Για να μην παρεξηγηθώ βέβαι, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι επειδή δεν έχουν βγει χαρτιά είναι συκοφαντίες. Αν πράγματι ήταν τότε οι συκοφαντούμενοι πιστεύω θα είχαν γυρίσει τον κόσμο τούμπα για να βρουν ποιος τα γράφει και γενικότερα να αποδείξουν το αντίθετο. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι χωρίς χαρτιά τους είναι όμως πολύ εύκολο να τα χαρακτηρίσουν συκοφαντίες, ακόμα και όταν είναι αλήθεια. Για την υπόθεση του οικοπέδου του ΟΤΕ παρεμπιπτώντως ακόμα περιμένω τα χαρτιά μιας και το θέμα είναι πολύ σοβαρό (κοινωνικά).

Για τα παραπάνω, λοιπόν, σου είπα πριν το "εν μέρει" σχετικά με το 2ο post σου. Δηλαδή μπορεί αυτό το "ξέσκισμα" που βλέπεις να μην είναι και εντελώς άσχετο με τα προβλήματα που αναδεικνύονται μέσα από αυτό το blog, οπότε ίσως και να είναι σωστό που γίνεται αυτή η συζήτηση εδώ. Λέω "ίσως...". Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Πάντως προσωπικά διαφωνώ με την εξέλιξη της συζήτησης στο e-Καφενείο, αλλά νομίζω πως θα ήταν απαράδεκτο από μέρους μου ξαφνικά να επιβάλλω την άποψή μου. Άλλωστε πάντα έλεγα ότι το blog είναι όλων μας και το καθορίζουμε όλοι μαζί. Δε γίνεται ξαφνικά να το πάρω πίσω...

Για αυτό περιμένω τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες σου. Το ότι έχω αυτές τις απόψεις περί του blog δε σημαίνει ούτε ότι είναι σωστές, ούτε ότι δεν αλλάζουν. Θα χαρώ πολύ, να διαβάσω και μια άλλη άποψη, αλλά σε παρακαλώ σε αυτή την ενότητα και όχι ξανά στο e-Καφενείο.

Ευχαριστώ και ελπίζω να σε κάλυψα.

Ducamel01 είπε...

Υ.Γ. Στην παραπάνω απάντηση: Το ότι κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να πούνε και να κάνουν διάφορα, ακόμα και να συκοφαντήσουν είναι ήταν και θα είναι αναμενόμενο και πιθανόν αναπόφευκτο. Συμφωνώ ότι είναι πρόβλημα και μειονέκτημα. Προς το παρόν όμως έχουμε αποφασίσει να μην το αντιμετωπίσουμε, ειδικά αφού δεν έχει πάρει ιδιέταιρη έκταση. Όπως καταλαβαίνεις όμως, δεν είναι δυνατόν εμείς ως διαχειριστές να αποκρυπτογραφούμε τις προθέσεις όσων γράφονται.
Υπάρχει το πρόβλημα, υπάρχουν και κάποιες λύσεις, αλλά νομίζω πως είναι λίγο νωρίς για να λάβουμε άλλου είδους μέτρα για τέτοια φαινόμενα τα οποία σε μεγάλο ποσοστό λύνονται και αποκαλύπτονται μέσα από τον ίδιο το διάλογο και την αντιπαράθεση...

Ducamel01 είπε...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Το παρακάτω post - σχόλιο, γράφεται σαν συνέχεια των δύο παραπάνω σχολίων, και σαν απάντηση στην κριτική και τις απορίες που εξέφρασε ο κύριος Νίκος Δ. Χατζόπουλος, σε σχόλιό του στην ενότητα e-Καφενείο την 24 Σεπτέμβριος 2008 12:52 μμ
-------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΔΩ είναι η σωστή ενότητα, όπου θα έπρεπε κ.Χατζόπουλε να γράψετε την κριτική σας
απέναντι στο blog και σε εμάς τους διαχειριστές του και όχι όπου σας..."αρέσει" (e-Καφενείο).

Εσείς που προσέξατε ακόμα και τους κανόνες θα έπρεπε να έχετε προσέξει και τους επιμέρους κανόνες που γράφονται στην κορυφή κάθε ενότητας, καθορίζοντας τους σκοπούς της και το ύφος της. Ακόμα και αν το αμελήσατε όμως είχα επισημάνει ΞΑΝΑ στις 20 Σεπτέμβριος 2008 7:24 μμ (λίγο πιο πάνω από το δικό σας σχόλιο) να μην ξανακάνει κάποιος αυτό που έκανε ο "Αμέτοχος Κωμιακίτης".

Παρ' όλα αυτά κύριε Χατζόπουλε, εσείς ξανακάνατε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ζητούσα να μην ξαναγίνει, για λόγους πρακτικούς, για την ομαλή ροή του διαλόγου, και για τη μετέπειτα ευκολότερη αναζήτηση των σχολίων.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε το λόγο;;


Εκτιμώ ότι στην καλύτερη περίπτωση (αν δεν το κάνατε δηλαδή επίτηδες), η απάντησή σας στο παραπάνω ερώτημα, θα είναι στα πλαίσια του: "Δεν το πρόσεξα, δεν το σκέφτηκα, δεν το είδα κ.λ.π.".

Όπως βλέπετε λοιπόν, ακόμα και ΕΣΕΙΣ που δείχνετε να ενδιαφέρεστε για τη δομή, τους σκοπούς, την ουσία και το περιεχόμενο που διαμορφώνουν το blog ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ (κάτι που φαίνεται εκ του αποτελέσματος), αγνοώντας βασικούς και ΑΠΛΟΥΣ κανόνες-οδηγίες γράφοντας όπου να 'ναι, χωρις έστω να δικαιολογείτε το "γιατί" το κάνατε...

Ειλικρινά μετά από τόσο κόπο που καταβάλλω για να διατηρήσω όσο πιο οργανωμένο το blog και με ελάχιστες προτάσεις/βοήθεια από μέρους των bloggers, συμπεριφορές όπως η δική σας είναι θα έλεγα προσβλητικές. Σεβαστή η κριτική (αν και νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος της έχω ήδη απαντήσει στα 2 παραπάνω posts) αλλά δε θα έβλαπτε αν ήσασταν λιγο πιο ελαστικός μιας και από ό,τι φαίνεται όπως και εμείς...έτσι και εσείς δεν τα γνωρίζετε όλα και κάνετε και λάθη....

Επί της ουσίας....

1. Είπατε:

Αν αναρτήσετε το σχόλιό μου, παρακαλώ να μη γράφει το πονηρό και αχαρακτήριστο….. "ανώνυμος είπε.."


Όπως φαντάζομαι θα έχετε ήδη αντιληφθεί ότι ζήτημα μη ανάρτησης σχολίου δεν τίθεται. Τα σχόλια των bloggers δεν περνούν πρώτα από δική μας λογοκρισία και στη συνέχεια αναρτώνται. Τη στιγμή που πατάτε το κουμπί της δημοσίευσης την ίδια στιγμή το post σας είναι "στον αέρα" και το διαβάζουν όλοι όσοι θα μπουν στη σελίδα από εκείνη τη χρονική στιγμή και έπειτα.

Εμείς ερχόμαστε εκ των υστέρων (και δυστυχώς συχνά ερχόμαστε αρκετά καθυστερημένα) και ελέγχουμε αν υπάρχει κάτι ανάρμοστο με βάση τους απλούς κανόνες και τις οδηγίες που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς. ΑΝ κρίνουμε κάτι τέτοιο, τότε το σχόλιο διαγράφεται. Αν ήταν να περνάνε τόσα σχόλια από την έγκρισή μας για να βγουν "στον αέρα" τότε δε θα ασχολούμασταν με τίποτα άλλο στη ζωή μας....χώρια το ότι θα είχαμε πάθει εγκεφαλικό.

Επίσης επειδή προφανώς δε γνωρίζετε.....το "Ανώνυμος είπε..." που βγαίνει από επάνω, βγαίνει αυτόματα από το σύστημα της google, γιατί ΕΣΕΙΣ στην "Επιλογή Ταυτότητας" που καλείστε να επιλέξετε κατά τη διαδικασία ανάρτησης σχολίων, επιλέξατε την επιλογή "Ανώνυμος". Αν επιλέγατε το "Όνομα/Διεύθυνση URL" (ακριβώς πάνω από το "Ανώνυμος") και στο 1ο κουτάκι γράφατε το όνομά σας τότε θα έβγαινε επάνω αριστερά "ο/η Νίκος Δ. Χατζόπουλος είπε...".

Παρ' ότι δε γνωρίζατε όμως όλα τα παραπάνω φροντίσατε να τα χαρακτηρίσετε ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΑ.

Επ' αυτού 2 σχόλια:

Από τη στιγμή που η λέξη "πονηρό" αποτελεί από τη φύση της..."χαρακτηρισμό" της φράσης "ο/η ανώνυμος είπε...", δεν μπορεί η ίδια φράση να είναι ταυτόχρονα και αχαρακτήριστη, σωστά;; Ή πονηρή θα είναι, ή αχαρακτήριστη............

Επίσης αν και είναι πολύ ωραία και χρήσιμα τα "οκτώ λάθη του Gandi" που αναφέρατε, ΕΣΕΙΣ νομίζω ότι μόλις κάνατε το 8ο:
Θεωρήσατε ότι έχετε το δικαίωμα να κρίνεται με τέτοια οξύτητα και σιγουριά κάτι, χωρις να θεωρείτε ότι είχατε την υποχρέωση να γνωρίζετε πώς λειτουργεί αυτό το "κάτι"...

Για αυτό πρέπει να ρωτάει ο κόσμος πριν βγάλει συμπέρασμα....

2. Μεταξύ άλλων γράφετε και το ακόλουθο:

"....και το… περίεργο “ Οι δημιουργοί/διαχειριστές του blog δεν φέρουν καμιά ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται”
Και, αν τα ανώνυμα σχόλια είναι συκοφαντικά,ανάρμοστα,χυδαία, και δεν συμμαζεύεται … τότε ποιος είναι υπεύθυνος; "


Πού ακριβώς είναι το περίεργο;;;
Δηλαδή ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά που γράψατε εσείς;; Εγώ ευθύνομαι;;;
Μήπως πρέπει να ελέγξω αν αυτά που γράψατε ως ρητά του Gandi τα έχει πει όντως Gandi;;; Θα μπορούσε για παράδειγμα να τα έχει πει ο N.Mandela... Αν είχε γίνει έτσι, σύμφωνα με τη λογική σας, θα έπρεπε αυτός που γνώριζε ότι δεν τα είχε πει ο Gandi (υποθετικά μιλάω) να ζητάει σε εμένα ευθύνες γιατί δε σας διόρθωσα....

Νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. Για αυτόν τον απλό λόγο μπήκε αυτή η φράση και όχι για να αποποιηθούμε των ευθυνών μας. Εκ των πραγμάτων όμως σε ένα τέτοιο χώρο δε γίνεται να είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα γράφονται, αφού δεν μας επιτρέπεται από το σύστημα να ελέγχουμε τι βγαίνει στον "αέρα" πριν βγει...Έτσι φτιάχτηκαν τα blog. Δεν είναι δική μας επιλογή. Και σε τελική ανάλυση, αυτή είναι η μαγεία τους. Αλλιώς θα είχαμε μία "ηλεκτρονική εφημερίδα" με ελεγχόμενη / υποκινούμενη πληροφορία....

Αγαπητέ κ.Χατζόπουλε, εδώ δεν είναι εφημερίδα. Ούτε καν ηλεκτρονική. Είναι Blog. Και όπως και κάθε μέσο, έτσι και αυτό έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Σκοπός μας ήταν και είναι η ελεύθερη ενημέρωση και η ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων.

Σχετικά με ανάρμοστα και χυδαία σχόλια πάντως δε νομίζω ότι θα έπρεπε να έχετε παράπονο διότι προσπαθούμε και κρατάμε της ισορροπίες και τα κοινωνικά ήθη. Αν πιστεύετε ότι κάτι μας ξέφυγε πολύ ευχαρίστως να μας το επισημάνετε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ και εμείς ή το διαγράφουμε ή σας απαντάμε εξηγώντας το γιατί δε θεωρούμε σωστό να διαγραφεί. Εν γένει το συζητάμε... Θα παρακαλούσα όμως να λείπουν υπονοούμενα περί "ανευθυνότητας" ή εσκεμμένης παράλειψης. ΑΝ έχετε κατι να πείτε ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ.

Όσο για πιθανά συκοφαντικά σχόλια
όπως είδατε στο σχόλιό μου ακριβώς από πάνω (20 Σεπτέμβριος 2008 7:32 μμ) έχω ήδη απαντήσει. Αν δε σας κάλυψα και θεωρείτε ότι κάπου σκέφτομαι εσφαλμένα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

3. Λίγο πιο κάτω γράψατε:

.....Μεταθέτετε το κέντρο βάρους των προβλημάτων του Απόλλωνα


Καταρχάς δε θεωρώ φυσιολογικό, να καθορίσουμε ΕΜΕΙΣ οι διαχειριστές στους bloggers και μάλιστα στην ενότητα του..."Καφενείου" για το ΤΙ θα γράψουν. Αναλυτικά διαβάστε 2 σχόλια πιο πάνω. (Προσωπικά εμένα με ενοχλεί περισσότερο το ΠΩΣ τα γράφουν (υπονοούμενα, μπιχτές, καρφιά κ.λ.π.) παρά το τι γράφουν.)

Επομένως λοιπόν, ακόμα και αν "μετατίθενται" τα προβλήματα του Απόλλωνα αυτό δε γίνεται από εμάς. Γίνεται από ΕΣΑΣ, που τους απαντάτε, από ΕΣΑΣ που δεν τους κράζετε που το κάνουν, από ΕΣΑΣ που σε άλλη φάση θα το κάνετε ή το έχετε ήδη κάνει...
Μην ψάχνετε να ρίξετε τις ευθύνες αλλού...Ξαναλέω πως εκ των πραγμάτων δεν είναι εφημερίδα εδώ.

Πέρα από αυτό όμως διαφωνώ (εν μέρει αυτή τη φορά) με τον όρο "μετατίθενται". Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι εν τέλει τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα προβλήματα της κοινωνίας, κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι τα έχουν προκαλέσει. Αναλυτικά αυτό που θέλω να πω θα το δειτε 2 σχόλια παραπάνω στο παράδειγμα με τον "αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο".

Ελπίζω να κάλυψα και το θέμα της ευθύνης. Όποια απορία έχετε κύριε Χατζόπουλε (και όποιος άλλος) σχετικάμε τη λειτουργία τους σκοπούς και τη δομή του blog ευχαρίστως να σας τη λύσουμε.

Επίσης αν έχετε αντιρρίσεις (πέρα από όσες αναφέρατε) σχετικά με τη λειτουργία και τη δομή του blog ευχαρίστως να τις εκφράσετε, με λιγότερη εμπάθεια και υπεροψία (αν θέλετε), και κυρίως ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνετε. ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ e-ΚΑΦΕΝΕΙΟ....

Και επειδή ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε προβληματιστεί πριν αρκετό καιρό με αυτό το θέμα του "e-Καφενείου" (πολύ πριν το ανοίξουμε), θα θέλαμε όποιος μπορεί να προτείνει εναλλακτικές λύσεις (αντί του e-Καφενείου) που να εξυπηρετούν τα ακόλουθα:

1. Να διατηρείται η ελευθερία έκφρασης.
2. Να υπάρξει χώρος για καλαμπούρι ώστε να μην παρεμβάλλεται έντονα σε μία ενότητα όπου ανταλλάσσονται απόψεις αποσυντονίζοντας έτσι τη συζήτηση (κάτι τέτοιο γινόταν παλιά).
3. Να σχολιάζεται η τοπική επικαιρότητα.
4. Να μη χρειάζεται να σβήνουμε συχνά.
5. Να αποφεύγουμε/περιορίζουμε αυτά τα "ιντριγκαδόρικα" που τείνουν να δημιουργούνται.

Ιδού η Ρόδος κύριε Χατζόπουλε, ιδού και το πήδημα.

Και μη μου πείτε ότι δεν είναι δουλειά σας, γιατί ούτε δική μου είναι αν το καλοσκεφτείτε...Δε ζω από αυτό. Από αγάπη για τον τόπο μου το συνεχίζω. Αν λοιπόν και εσείς αγαπάτε τον τόπο σας καλό θα ήταν να βοηθήσετε, αφού είχατε τη διάθεση να κρίνετε...

Αυτά προς το παρόν.

Υ.Γ. Χαίρομαι τουλάχιστον κ.Χατζόπουλε που εκτιμήσατε τις άλλες ενότητες του blog. Ελπίζω να δούμε σύντομα σε αυτές (ενοτητα για λιμάνι, Βιολογικό, Αρχαίο μόλο, Ανεμογεννήτριες), τις δικές σας θέσεις, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα (Προσωπικά προτιμώ και προτείνω το 2ο γιατί σε άλλη περίπτωση δίνονται πατήματα αποπροσανατολισμού της κουβέντας).

Ανώνυμος είπε...

Σας συγχαίρω για την προσπάθειά και τη συμβολή σας στη ενημέρωση. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η εποχή της ελεγχόμενης ενημέρωσης έχει περάσει.

- Πιθανά να δημιουργούνται και φαινόμενα υπερβολής ή σκοπιμότητας, πλήν όμως αυτά δεν αναιρούν την αμεσότητα,τον πλουραλισμό και τη δυνατότητα της ελεύθερης άποψης. Άλλωστε θα πρέπει να συνηθίσουν μερικοί τη διαφορετική άποψη όσο ακραία κι αν είναι, αξίζει. Εκείνο που δεν αξίζει να υπερασπίζεται κανείς είναι η δημοσιογραφία των μηχανισμών και της μονόπλευρης ενημέρωσης. Δεν είναι τυχαίο πως εκείνοι που αντιδρούν σήμερα είναι όσοι μονοπωλούσαν επί χρόνια την κατευθυνόμενη ενημέρωση.

- Οσον αφορά και το θέμα που αναδείχθηκε με αφορμή τον ΝΔΧ, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά εξ αποστάσεως όπως αρκετοί νέοι, θέλω να υπογραμμίσω τα εξής.


- Δεν είναι μαγγιά και ούτε ανδρισμός να δηλώνεις την ταυτότητά σου και παράλληλα να μην λές τίποτα, ή το πολύ - πολύ για τον Γκάντι, που στο κάτω-κάτω είναι και ανώδυνο, ή να ηθικολογείς.Οι ηθικολογίες κρύβουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την αλήθεια και τα προβλήματα. Είναι επι πλέον και ο αποτελεσματικός τρόπος να μην παίρνεις θέση σε κανένα πρόβλημα.

- Ηθελα να ρωτήσω όσους κατηγορούν την ανωνυμία οι ίδιοι όταν κυκλοφορούν στο δρόμο έχουν κρεμασμένα στο πέτο τους τα στοιχεία τους?


- Φαίνεται πως κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο των απόψεων αλλά για το πρόσωπο….Η δημοκρατία έχει νοιώσει στο πετσί της τι σημαίνει αξιοποίηση…. των προσωπικών δεδομένων…Βλέπετε πως οι εξουσίες δεν μπορούν να επιβληθούν στις απόψεις και γι αυτό ενδιαφέρονται για τα πρόσωπα πάνω στα οποία μπορούν να ασκούν την εξουσία τους.

ΧΩΡΙΑΝΟΣ

Ducamel01 είπε...

Φίλε Χωριανέ σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.

Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες απόψεις και νομίζω πως είναι οφέλιμο να γίνονται γνωστές.

Για να γίνω όμως και γραφικός, θα σου πω ότι χαίρομαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που έγραψες το συγκεκριμένο κείμενο σε σχετική ενότητα, σεβόμενος τις προσπάθειές μας για ένα (όσο είναι δυνατόν) οργανωμένο blog.

Θα χαρώ τέλος να διαβάσω απόψεις/ σκέψεις σου και για άλλα θέματα που συζητούνται στο blog.

Και πάλι ευχαριστούμε για το σεβασμό και την υποστήριξή σου.

Υ.Γ. Το κείμενο το είχα διαβάσει όταν πρωτοανέβηκε, αλλά δεν είχα την ευκαιρία (χρόνο) να απαντήσω.

Ducamel01 είπε...

-----------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο είχε γραφτεί στην ενότητα e-Καφενείο από τον "ΑΡ" την 31 Οκτώβριος 2008 8:36 πμ. Μεταφέρθηκε ΕΔΩ που έπρεπε να είχε γραφτεί εξ' αρχής, αλλά ας μη μιλήσω καλύτερα γιατί έχω βαρεθεί και να με ακούω...
-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΡ είπε...

Σαν σήμερα
Προτείνω στο blog την καθιέρωση στήλης "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ".
Σ΄αυτή θα καταγράφονται τοπικά γεγονότα που συνέβησαν σε Κωμιακή, Απόλλωνα, Νάξο σαν σήμερα πριν από χρόνια.
Σ΄αυτά θα περιλαμβάνονται γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι, εκδηλώσεις, καιρικά φαινόμενα, πολιτικά γεγονότα και γενικά κάθετι που εχει αποτυπωθεί στις μνήμες μας.
ΑΡ
31 Οκτώβριος 2008 8:36 πμ

Ducamel01 είπε...

-----------------------------------------------------------------------------------------
Το ακόλουθο σχόλιο είχε γραφτεί στην ενότητα e-Καφενείο από τον "Ανώνυμο blogger" την 31 Οκτώβριος 2008 8:39 πμ. Μεταφέρθηκε ΕΔΩ που έπρεπε να είχε γραφτεί εξ' αρχής, αλλά ας μη μιλήσω καλύτερα γιατί έχω βαρεθεί και να με ακούω...
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα το σαν σήμερα, βάλτε το
31 Οκτώβριος 2008 8:39 πμ

Ducamel01 είπε...

Όντως καλή είναι η ιδέα σας. Λογικά θα τη βάλουμε τη στήλη. Απλώς δώστε μας λίγο χρόνο....
Αν δεν τη βάλουμε θα συζητήσουμε το "γιατί" ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε για την ωραία πρόταση και τον "τίτλο".

Unknown είπε...

Ducamel01 μην κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις γιατί φεύγω για Αυστραλία και από εκεί δεν θα έχω τη δυνατότητα του διαδικτύου. Θα επιστρέψω τον Ιανουάριο. Εν τω μεταξύ μπορείς να συντάσσεις την μακροσκελέστατη σου (φαντάζομαι) απάντηση.

Ducamel01 είπε...

Ωραία λοιπόν Arcturus, όταν έχεις χρόνο και....όρεξη για να προβληματιστείς σοβαρά με τη διαχείριση ενός blog πες μου για να σου εξηγήσω αναλυτικά το σκεπτικό κάτω από το οποίο έχει οργανωθεί έτσι το blog.

Μέχρι τότε απλώς να ξέρεις ότι σαν διαχειριστές έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ BLOG (Γνωρίζουμε κάθε σελίδα ξεχωριστά πόσες επισκέψεις έχει), και πολλές ακόμα πληροφορίες που μας βοηθούν και μας οδηγούν στο πώς να το "οργανώσουμε".

Αντίθετα, εσύ έχεις απλώς τον μετρητή επάνω δεξιά και το "αλάνθαστο" ένστικτο του "Ελληνάρα παντογνώστη" που άμα του κόψει ότι κάτι είναι μαλακία δε θα το σεβαστεί ο κόσμος να χαλάσει.

Με άλλα λόγια επειδή εσύ βαριέσαι να μπεις σε όλες τις ενότητες δε σημαίνει ότι το blog έπρεπε να έχει μόνο μία ενότητα.

Τα επιχειρήματα που έθεσες στο e-Καφενείο περί Δημάρχων - Επάρχων κ.λ.π., προσωπικά τα θεωρώ επιχειρήματα...Καφενείου (Επιπόλαια και ανέφικτα - ας μη στο αναλύσω όμως και μου κουραστείς). Σοβαρευτείτε λοιπόν μερικοί. Και τέλος πάντων και δίκιο να έχεις σε κάποια πράγματα και απλώς να μην τα εκφράζεις σωστά, μέχρι να μας κάνεις να καταλάβουμε τι θες να πεις ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

Αυτά εν συντομία.

Υ.Γ.1 Όσο για το σχόλιο περι φασίζουσας συμπεριφοράς, το έχω παραδεχτεί και ο ίδιος σε σχόλιό μου και αν το καλοσκεφτείς εξ ορισμού ένας διαχειριστής συντονιστής επιβάλλει μία μορφή φασισμού. Και η απαγόρευση των ύβρεων φασιστική είναι. Αλλά επειδή με αυτήν την..."οδηγία" τυχαίνει να συμφωνείς ΕΣΥ, δεν είμαστε φασίστες. Αν διαφωνούσες όμως και ήθελες να βρίζεις από το απλοϊκό σκεπτικό σου είναι ξεκάθαρο ότι πάλι θα μας θεωρούσες φασίστες.

Και λέω "ΜΑΣ" γιατί, μη νομίζεις πως ο DenTziTheMee δε συμφωνεί ή δε διαγράφει με τις ίδιες λογικές. Απλώς εγώ σας τα εξηγώ και όλας για να τα συζητήσουμε, να τα γνωρίζετε και να τα σέβεστε από μόνοι σας και να μας πείτε και τη γνώμη σας).

Υ.Γ.2. Όσο για το σχόλιο που λες ότι σου διέγραψα ενώ δεν έβριζες ούτε προσέβαλλες...ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

Θεωρητικά κακώς το διέγραψα. Δεν το διέγραψα όμως επειδή διαφωνούσα με τη στάση και συμπεριφορά σου. Αυτό είναι δικαίωμά σου, όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να διαφωνώ.

Πρακτικά όμως είχα διαγράψει ΌΛΑ ΤΑ "ΠΡΙΝ" ΚΑΙ ΤΑ "ΜΕΤΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΒΡΙΖΑΝ, ΕΙΤΕ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ........ΕΜΕΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟ....ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...

Ε, και επειδή δεν έλεγες και κάτι συνταρακτικό είπα να το σβήσω...Αλλά άμα θέλει κάποιος να έχει παράπονα....κρεβατομουρμούρα που λένε.

Καλό σου ταξίδι στην...Αυστραλία.

Αυτό ήταν η σύντομη εκδοχή. Αν θέλει κάποιος και δεν έχει πειστεί ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλύτερο ΟΛΩΝ, ας μου ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ "ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ" παραπέμποντας στην αντίστοιχη/σχετική ενότητα με την είδηση (όπως στις εφημερίδες)

Unknown είπε...

Φίλε Ducamel01 πως εξηγείς ότι τα υστερόγραφα κατέχουν μεγαλύτερο μέρος από το κύριο μέρος της απαντήσεως σου;;

Ducamel01 είπε...

Το εξηγώ με το ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΩ ΑΜΕΣΑ "ΣΩΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ". Ικανοποιήθηκες κλυριε είρωνα;;;
Τι θα γίνει; Ακόμα εδώ είσαι;
Πότε φεύγεις για Αυστραλία;
Να το ξέρετε πάντως η βασική συζήτηση θα γίνεται στο Βιολογικό. Στο καφενείο και στην Τοπική Επικαιρότητα το πιθανότερο είναι να τα σβήνουμε γιατί όλο και κάποιος θα μπει στο τρυπάκι να απαντήσει ΜΟΝΟ εκεί και τελικά μετα (όταν τελειώσει το τζέρτζελο) θα αναγκαζόμαστε εμείς (οι διαχειριστές να τα μεταφέρουμε.

Το νου σου Arcturus... Μη μας πρήζεις και κράτα και εσύ την ουσία από την προηγούμενη απάντησή μου (όπως λες και εσύ)....

Unknown είπε...

Δεν αφήνεις όμως να πέσει τίποτα κάτω.

Ducamel01 είπε...

Με αφορμή ένα σχόλιο του myrisis (Ενότητα e-Καφενείο, σελ. 5, 2 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ), ξεκίνησε (για άλλη μια φορά) μία συζήτηση περι του blog, των κανόνων λειτουργίας του και των αρμοδιοτήτων των διαχειριστών.

Η απάντησή μου στις 3 Ιανουάριος 2009 10:20 μμ προς τον myrisis οδήγησε τον sting να πει τα ακόλουθα:

sting είπε...

Ducamel01 μπορείς και έχεις το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπίσεις τον εαυτό σου έναντι κάθε μομφής που σου απευθύνουν αλλά δεν έχεις το δικαίωμα κάθε τόσο να θεσπίζεις νέους όρους και να διαμορφώνεις καινούργιο πλαίσιο συμμετοχής στις συζητήσεις του blog όταν δεν παραβιάζονται τα βασικά (όχι ύβρεις και ατεκμηρίωτες κατηγορίες). Δεν καταλαβαίνω που και τι σε "χαλάει" όταν εγώ συνδέω αυτόν που επί παραδείγματι γράφει τα ανέκδοτα με συγκεκριμένο πρόσωπο.
4 Ιανουάριος 2009 1:28 πμ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Sting:

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε αυτό που λες sting. Δε δείχνει σωστό που κάθε τόσο προστίθενται νέοι κανόνες. Δε φαίνεται σωστό ούτε ηθικά, αλλά δεν είναι και πρακτικό αφού χάνονται μέσα στα posts και τελικά πολλοί δεν τους έχουν καν προσέξει.

Επειδή όμως το blog αυτό ξεκίνησε εντελώς συνειρμικά (από το youtube συγκεκριμένα) και χωρίς καμία εμπειρία στο χώρο ούτε του DenTziThemee, ούτε δική μου, δεν καθίσαμε στην αρχή να σκεφτούμε αναλυτικά κανόνες και ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν σε βάθος χρόνου. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα φανταστεί ποτέ αυτή την εξέλιξη του blog. Νομίζω πως το ίδιο ισχύει και για τον DenTziTheMee.

Το blog δηλαδή λειτουργεί σαν ένα νεοσύστατο κράτος με διάτρητο "νομικό πλαίσιο". Παρ' όλα αυτά, όταν διαπιστωθεί νομικό κενόστο κράτος, τότε φροντίζει το ίδιο το κράτος -έστω μετά από αρκετό διάστημα- μέσω της Βουλής να το καλύψει, με έναν νέο νόμο, ο οποίος συχνά λειτουργεί και αναδρομικά!!!

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και ΕΔΩ στο blog:
Διαπιστώνουμε κενά κανονισμών τα οποία ναρκοθετούν τις αρχές/σκοπούς (Σύνταγμα του Κράτους) που έχουμε σκεφτεί ότι πρέπει να ικανοποιεί το blog, και τα καλύπτουμε με νέους κανόνες (και μάλιστα συνήθως δεν ισχύουν αναδρομικά) ή με νέες ενότητες.

Έχεις δίκιο λοιπόν να παραπονιέσαι γιατί η αλήθεια είναι πως φαίνεται να είμαστε λίγο..."επιπόλαιοι" στο θέμα αυτό. Αν το καλοσκεφτείς όμως οι επιπλέον κανόνες δεν είναι πάνω από 5 (Δε βγάζουμε δηλαδή νέους κανόνες κάθε φορά που ερχόμαστε σε δύσκολη θέση).

Επίσης αν δεχθούμε ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΝΟΝΕΣ, τότε δεν είχαμε δικαίωμα να σβήσουμε τα δεκάδες ανέκδοτα που γράφονταν στο e-Καφενείο, δεν είχαμε δικαίωμα να σβήσουμε από την τοπική επικαιρότητα τις ειδήσεις σχετικά με το βατοπέδιο, δεν είχαμε δικαίωμα να σβήσουμε σχόλια για ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.λπ., κ.λπ., αφού αυτούς τους κανόνες δεν τους είχαμε πει από την αρχή.
Θα έπρεπε να σβήνουμε μόνο τα απειλητικά και υβριστικά σχόλια και μάλιστα θα έπρεπε να έχουμε ορίσει σαφώς τι εννοούμε λέγοντας..."υβριστικό σχόλιο".

Κάπου μιλάς για "αστήρικτες" κατηγορίες.

Αυτός μάλλον είναι δικός σου κανόνας και λίγο συγκεχυμένος. Αν διαβάσεις καλά στο blog υπάρχει σωρεία δημοσίων εγγράφων που στηρίζουν πολλές κατηγορίες. Υπάρχουν όμως και κατηγορίες, που στηρίζονται απλώς σε ενδείξεις. Άλλες πάλι είναι παντελώς αστήρικτες!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "σκάνδαλο ΟΤΕ-Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Απολλωνιατών", για το οποίο ακόμα περιμένω να δω τα συμβόλαια πώλησης του οικοπέδου στον ΟΤΕ. Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους παραμένει αναρτημένο είναι επειδή ρώτησα και έμαθα ότι ισχύει, αλλά και επειδή -ούτως ή άλλως - αφορά τη δράση, δημοσίων προσώπων και υπηρεσιών και έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξή της αφού αυτή η αγοραπολησία, επηρέασε τις τιμές των οικοπέδων της περιοχής. Όπως αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, ακόμα και ο κανόνας σου έχει κενά.

Επειδή λοιπόν το ζήτημα των κανονισμών είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο καλό θα ήταν να δείχνετε λίγη κατανόηση αν καταπιέζουμε (ως διαχειριστές) μερικές φορές την ελεύθερη έκφραση. Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε - συγκεκριμενοποιήσουμε τους κανόνες λειτουργίας του blog και τις αρχές/σκοπούς του, τροποποιώντας το συντομότερο την πλαϊνή στήλη.

Με ρωτάς τι και πού με "χαλάει" η ταύτιση σχολίου με φυσικό πρόσωπο. Όπως έχω πει και στο σχόλιό μου εδώ, αλλά και σε παλαιότερα:

1. Γίνεται κουραστικό για έναν τρίτο ο οποίος μάλιστα συχνά δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα (σκέψου ότι αυτή η αναφορά-καταγγελία, τις περισσότερες φορες γίνεται με υπονοούμενα).

2. Είναι άσχετο με τα θέματα του blog (αλλιώς θα είχαμε ανοίξει ενότητα "μάντεψε ποιος" ή "Ποιανού είσαι εσύ". Επομένως αποπροσανατολίζει από την ουσία.

3. Δεν παύει να είναι εικασία. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε δίκιο αυτός που την έκανε. Θα μπορούσε όμως και να είχε παρασυρθεί από αυτόν που έγραψε το σχόλιο, ο οποίος στην ουσία "υποδύεται" κάποιον άλλο, που θέλει να τον βάλει στο στόχαστρο.

Και υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Και για να τελειώσω σου αντιστρέφω το τελευταίο σου ερώτημα:

Εσύ δηλαδή τι κερδίζεις με το να συνδέεις το σχόλιο με ένα φυσικό πρόσωπο που υποψιάζεσαι;;;;;

sting είπε...

Ducamel01 δύο πραγματάκια. Πρώτον, πρόσεξε γιατί εδώ το ρόλο της Βουλής που νομοθετεί τον παίζει ένας, μόνο εσύ. Και δεύτερον, έχω άλλο οίστρο όταν συνδέω το σχόλιο μου με κάποιον που υποψιάζομαι. Ειδικά όταν αυτός, επώνυμα, ήταν πάντα σκόπιμα απών.

Ducamel01 είπε...

Καταρχάς δεν ξεκαθαρίζεις αν πείστηκες ότι - έστω λόγω ανάγκης - έχουμε εμείς οι διαχειριστές το δικαίωμα να θεσπίζουμε νέους κανόνες.

Σχετικά με το 1ο που είπες θα πρέπει να σου επισημανω τα ακόλουθα:

1. Δεν έχω μόνο εγώ αυτό το ρόλο. Πάντα επικοινωνούμε μεταξύ μας οι 2 διαχειριστές πριν το αποφασίσουμε. Επομένως είμαστε τουλάχιστον δύο.

2. Aν λάβεις δε υπόψη σου τα "ελεγκτικά όργανα" (εσένα τον Αρκτούρο και άλλους πολλούς ανώνυμους) τότε μάλλον είμαστε πολλοί (και θέλω να πιστεύω πως είμαστε αρκετά διαλλακτικοί και ακούμε τις γνώμες των άλλων).

3. Ο λόγος που εξηγούμε κάθε φορά αναλυτικά το "γιατί" πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε έναν νέο κανόνα, είναι ακριβώς αυτός: Να τον κατανοήσετε και όχι απλώς να τον εφαρμόσετε επειδή τον είπαμε εμείς. Έτσι αν κάποιος έχει αντιρρήσεις πάνω στο σκεπτικό μας, τις αναφέρει και βγαίνει μία κοινή συνισταμένη (όπως θα γίνει τώρα με τη στήλη δεξιά).

Τέλος νομίζω ότι έτσι και αλλιώς προσέχουμε....
Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο πάντως σχετικά με τους κανόνες και τη λειτουργία του blog είναι ευπρόσδεκτο. Μερικά πράγματα πάντως νομίζω πως είναι αναγκαίο κακό. Για αυτό έλεγα πάντα πως δε μου αρέσει ο ρόλος του διαχειριστή.

Σχετικά με το 2ο που είπες ειλικρινά δεν κατάλαβα τι θες να πεις και γιατί αυτό που είπες αναιρεί ή είναι μεγαλύτερης σημασίας από τα επιχειρήματα που συνηγορούν στο να μην κάνεις την ταύτιση. Αν θες εξήγησέ το.

Unknown είπε...

Το blog αυτό ξεκίνησε με στόχο τον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής Κωμιακής-Απόλλωνα και με αφορμή το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα.
Στην προσπάθεια ενημέρωσης των ενδιαφερομένων ανέδειξε και τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με τα προβλήματα αυτά, ιδιαίτερα τους υπεύθυνους, καθώς και τους διάφορους παράγοντες. Τότε ακριβώς άρχισε και να γίνεται ενοχλητικό το blog σε όλο αυτό το κύκλωμα εξουσίας και παραεξουσίας που μονοπωλούσε την περιοχή (Νταμπάκης, Αντινομάρχης-γαμπρόε, Έπαρχος κ.λπ.) και έβλεπε να αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος του και παράλληλα διαπίστωνε ότι δεν είχε τρόπο να του...κλείσει το στόμα.
Άρχισαν λοιπόν διάφοροι τύποι να μπαίνουν στο blog σε μια προσπάθεια να το απαξιώσουν, να το αποπροσανατολίσουν και στο τέλος να το κλείσουν. Το blog όμως άντεξε και αντί να απαξιώνεται γιγάντωνε κάθε μέρα και περισσότερο χάρη κυρίως στην άμεση και αντικειμενική ενημέρωση και την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων μέσα από έγγραφα, φωτογραφίες, επιστημονικές θέσεις και αναλύσεις με ατράνταχτα επιχειρήματα και πάνω απ’ όλα θέσεις. Για πρώτη φορά οι Κωμιακίτες και οι Απολλωνιάτες, όπου κι αν βρίσκονται, έμαθαν τόσα πολλά για το χωριό τους, είδαν, άκουσαν, διάβασαν αλήθειες που δεν τις ήξεραν.
Η παραπληροφόρηση πλέον σταμάτησε, τύποι όπως ο επίτιμος έχασαν ξαφνικά την "αξιοπιστία" τους και ένιωσαν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Σε χρόνο μηδέν ολόκληρο αυτό το χάρτινο σύστημα της τοπικής εξουσίας και παραεξουσίας κατέρρευσε. Τι τους απέμενε να κάνουν; Ο πόλεμος στο blog και στους ανθρώπους που υποψιάζονταν ότι το στήριζαν. Και τον βρώμικο αυτό πόλεμο τον ανέλαβαν 2-3 τύποι γνωστοί από το παρελθόν που η συνολική τους δράση, κυρίως στο Γαλάτσι και τον Σύλλογο μόνο αρνητικά στοιχεία έχει να δείξει. Ο Γαύρος είναι ένας απ' αυτούς, πασίγνωστος, ένας άλλος είναι ο γνωστός από τον τοπικό τύπο, που εμφανίζεται στο blog με διάφορα ψευδώνυμα, με αμφιλεγόμενη από παλιά δράση στον Σύλλογο και αλλού.
Αυτοί οι τύποι δεν έχουν θέση στο blog, γιατί επιδιώκουν με προβοκατόρικες ενέργειες, να το τινάξουν στον αέρα, είτε ρίχνοντας λάσπη σε διάφορα πρόσωπα του χωριού, επώνυμα και μη, είτε προκαλώντας δήθεν συζητήσεις για πολυσυζητημένα ζητήματα αμφισβητώντας τα πάντα..
Οι διαχειριστές του blog είχαν και έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν και να το προστατεύουν. Και νομίζω ότι το πράττουν με πολύ προσοχή και πολύ φειδώ. Θα έλεγα ότι αρκετά τους ανέχονται κιόλας. Εξ άλλου αν τους αφήσουν να συνεχίσουν τη λασπολογία, τη συκοφαντία, το προβοκάρισμα, είναι αυτονόητο ότι τα πρόσωπα που θίγονται θα αναγκαστούν να αντιδράσουν, να απαντήσυον και αυτοί αυτό επιδιώκουν.
Σωστά λοιπόν πράττουν οι διαχειριστές και θα πρότεινα να γίνουν και πιο αυστηροί. Σε άλλα blog ό,τι γράφεται ελέγχεται πριν από τους διαχειριστές και μετά αναρτάται.

Ducamel01 είπε...

Προς "Altair" και "Kykladitis":

Πιστεύουμε πως η παρέμβαση που κάναμε ήταν αρκετή στο θέμα των post που αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες από τον "Parliamentarian". Σβήσαμε μάλιστα και όλα τα υπόλοιπα σχόλια ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί είχατε δίκιο κύριοι. Για εσάς τους δύο που θέλω να υποθέσω ότι δεν καταλάβατε τι έγραψα στις (10 Ιανουάριος 2009 3:47 πμ) σας τα υπενθυμίζω:

1. Αν ξαναγραφτούν παρόμοιου (γλοιώδους θα έλεγα) ύφους σχόλια με το πρόσχημα των ειδήσεων θα σβήνονται. Αυτό όμως είναι αρμοδιότητα (και πρόβλημα) των διαχειριστών, όχι δική σας. Ευχαριστούμε παρ' όλα αυτά για τις υποδείξεις. Είναι πάντα ευπρόσδεκτες και χρήσιμες και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως τις λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη μας.

2. Μερικοί από εσάς έχετε την πεποίθηση ότι γνωρίζετε ποιος/α είμαι. Περαστικά σας. Δείχνετε απλώς ότι τελικά και εσείς οι ίδιοι, κατά βάση λειτουργείτε με κριτήρια του "ποιος" βρίσκεται πίσω από τη "Μάσκα". Τα συγχαρητήριά μου.

3. Το κείμενο που απέμεινε έχει ήδη σχολιαστεί εκτενώς από άλλους bloggers οι οποίοι ενοχλήθηκαν μεν αλλά δεν επέλεξαν να αντιδράσουν όπως εσείς.

4. Πέρα από ΌΛΑ τα παραπάνω ο σεβασμός που δείχνετε στη δομή του blog και στις προσπάθειές μας γράφοντας εκεί που σας φαίνεται ότι τα σχόλιά σας θα είναι περισσότερο "αποτελεσματικά" δείχνει πολλά......

Εάν πράγματι θεωρείτε απαραίτητο να ξανανεβάσουμε τα σχόλιά σας, να ξέρετε ότι αυτά θα ανέβουν στην ενότητα e-Καφενείου. Ο μόνος λόγος που δεν τα έχω ήδη ανεβάσει είναι διότι πλέον πιστεύω ότι δεν έχει νόημα, αφού το θέμα έχει διευθετηθεί (προς το παρόν) και αφού αν τα ανεβάσω τώρα στο e-Καφενείο θα διακόψω άλλη συζήτηση. Αν συνεχίσετε πάντως να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, τα σχόλιά σας θα διαγράφονται από τη συγκεκριμένη ενότητα.

Σας συνιστούμε ψυχραιμία. Σας ευχαριστούμε για τις υποδείξεις σας. Σας παρακαλούμε να σταματήσετε να "διαλύετε" συνεχώς τη δομή και τον ειρμό του blog.
Δε βοηθάτε.

Unknown είπε...

o PARLIAMENTARIUS είναι προβοκάτορας και θα ξαναχτυπήσει.

Ducamel01 είπε...

ΤΟ BLOG έκλεισε ένα χρόνο ζωής...

Πρίν από έναν ακριβώς χρόνο (30/03/2008), μετά από αμέτρητες ανταλλαγές απόψεων για το Αλιευτικό Καταφύγιο στην ιστοσελίδα του youtube που φιλοξενούσε το βιντεάκι εκείνου του ίταλου, δημιουργήσαμε αυτό το blog, για να γράφουμε ευκολότερα τα σχόλιά μας και για να παρουσιάσουμε πολλά στοιχεία για τα προβλήματα και τις λύσεις που απασχολούν την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

Βασικοί σκοποί μας ήταν και είναι:

1. Η αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση με απώτερο στόχο τη λύση παρεξηγήσεων μεταξύ κοινωνικών ομάδων.

2. Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των Αθηναίων μονίμων παραθεριστών.

3. Η ανταλλαγή απόψεων, η ωρίμανση και η πολύπλευρη προσέγγιση των προβλημάτων της περιοχής με τελικό αποτέλεσμα την εύρεση λύσεων.

Στην πορεία φυσικά προέκυψαν (πολλές φορές αθέλητα και αναγκαστικά) και άλλοι στόχοι.

ΘΕΛΟΥΜΕ πάντως ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πως ένα χρόνο μετά, ύστερα από 42000 επισκέψεις, με πάνω από 5000 διαφορετικούς επισκέπτες οι οποίοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, έχουμε βοηθήσει αρκετούς από εσάς:

1. Να σκέφτονται με ενδιαφέρον τον Απόλλωνα ακόμα και τη χειμερινή περίοδο, έχοντας διαρκή επαφή με το τι γίνεται στο μέρος όπου αδημονούν να επισκεφθούν τουλάχιστον κάθε καλοκαίρι.

2. Να μάθουν για τα προβλήματα αυτού του παραμελημένου τόπου και να συμμετέχουν στη λύση τους...λίγο περισσότερο.

3. Να συνειδητοποιήσουν κάποια από τα δικαιώματά τους ως πολίτες, να εξασκήσουν την ομολογουμένως δύσκολη "αποκρυπτογράφηση" δημοσίων εγγράφων και να αντιληφθούν τα παιχνίδια εξουσίας που μπορεί να παίζονται εις βάρος τους από όσους κατέχουν την εξουσία είτε στην πολιτική, είτε στην ενημέρωση. Δυστυχώς τέτοια "παιχνίδια" παίζονται ΠΑΝΤΟΥ.

4. Να μάθουν ακόμα καλύτερα υπολογιστές!!

5. Να εμπνευστούν.


Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ όσους βοήθησαν με τη συμμετοχή τους, με τις αποστολές ντοκουμέντων, με την καταγραφή της άποψής τους, με τις φρέσκες ιδέες τους.

Ευχαριστούμε και τα άλλα blogs για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας.

Δυστυχώς βέβαια δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η επίλυση κανενός προβλήματος (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΧΕΙΜΑΡΟΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ κ.λπ.), όμως έχει επιλυθεί το πρόβλημα της έγκυρης και κυρίως της έγκαιρης ενημέρωσης.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας είτε ΕΔΩ, είτε στην ενότητα "Προτάσεις για ανάπτυξη του BLOG."

Ducamel01 είπε...

Στο e-Καφενείο έγινε ερώτηση για το πως μετράνε οι μετρητές που βλέπετε:

Καταρχάς φίλε Apolloniatis αυτά που ρωτάς μπορείς να τα διαπιστώσεις και μόνος σου, Αρκεί να πατάς το κουμπι "Ανανέωση" (Refresh) επανειλλημένα και να παρακολουθείς αν αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών.

Υπάρχουν δηλαδή μετρητές που μετρούν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ "ΑΝΑΝΕΩΣΗ" ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!
Δηλαδή αν κάποιος θέλει να γράψει ένα σχόλιο θα είναι σαν να έχουν επισκεφθεί το Blog 3 επισκέπτες!!!! (Μετράει 1 φορά για να "μπείς" στο site, 2η φορά όταν πατήσεις ανάρτηση σχολίου και 3η φορά όταν δημοσιεύσεις το σχόλιο).

Με αυτό το καθεστώς μετράει και όταν 2η φορά όταν απλώς πας να διαβάσεις τα σχόλια κ.λπ.

Αντίθετα ο δικός μας μετρητής, μετράει το πολύ μία - δύο φορές την ημέρα.

Συγκεκριμένα μετράει κάθε φορά που διαπιστώνει ότι τη σελίδα την επισκέπτεται ένας διαφορετικός αριθμός IP (192.168.xx.x).

Αυτός ο αριθμός είναι ένας αριθμός που τον δίνει υποχρεωτικά ο παροχός του Internet (π.χ. ΟΤΕ, HOL, Forthnet) στη συσκευή που συνδέεται στο Internet (modem+υπολογιστής ή router).

Μια πρακτική διαφορά του router από το modem είναι ότι με το router, είτε έχεις κλειστό τον υπολογιστή, είτε ανοιχτό, είσαι πάντα συνδεδεμένος στο Internet, ενώ με το modem θα πρέπει αφού ανοίξεις τον υπολογιστή να πάρεις μέσω των windows ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο για να συνδεθείς.

Στην περίπτωση λοιπόν που διαθέτετε ADSL με router, ο μετρητής μας θα σας μετράει σαν τον ίδιο χρήστη (δηλαδή ΜΙΑ μόνο φορά) ακόμα και για 2-3 ημέρες ανεξαρτήτως πόσες φορές θα ανανεώσετε, πόσα σχόλια θα γράψετε ή πόσες σελίδες του blog θα επισκεφθείτε.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε modem είτε για ADSL σύνδεση είτε για απλή Dial-up, θα μετρήσει τόσες επισκέψεις, όσες και οι φορές που θα πάρετε τηλέφωνο για να συνδεθείτε. (κάθε φορά που παίρνετε τηλέφωνο η εταιρεία σας δίνει διαφορετικό IP, οπότε το σύστημα σας περνάει για νέο-διαφορετικό χρήστη) Βέβαια μέχρι να ξαναπάρετε τηλέφωνο, θα σας μετρήσει ΜΟΝΟ μία φορά, ανεξαρτήτως του τι θα κάνετε μέσα στο blog και πόσες φροές θα ανανεώσετε τις σελίδες του.


Εμείς βέβαια ως διαχειριστές, έχουμε προσβάσεις σε πιο "σοφιστικέ" μετρητές, τους οποίους η αλήθεια είναι δεν κατανοούμε πλήρως ως προς τη λογική λειτουργίας τους. Πάντως χάρη σε αυτούς γνωρίζουμε λεπτομέρειες όπως οι πάνω από 5000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. Μπορεί δηλαδή κάποιος από αυτούς τους 5000 να μπήκε μία φορά το Σεπτέμβρη και να μην ξαναμπήκε ποτέ ξανά. Όταν όμως ξαναμπεί δε θα τον ξαναμετρήσει. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν οι απλοί χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

Στην περίπτωση βέβαια της Νάξου μάλλον είναι καλύτερα, διότι το κουτσομπολιό πάει σύννεφο και ίσως να ασχολιόμασταν μόνο με αυτό.

Αρκεί να θυμηθούμε πως κάνουν ορισμένοι μόλις εμφανιστεί "λίστα" με ονόματα στον ορίζοντα...

Άραγε ο Δήμος τώρα με τις 161 προσφυγές κοιτάει ποιος έκανε και ποιος δεν έκανε προσφυγή ή σκέφτεται τι λύση θα δώσει στο πραγματικό πρόβλημα του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα;

Ελπίζουμε να μη σπαταλά το χρόνο του σε τέτοια κουτσομπολιά....


Ελπίζουμε να καταλάβατε πως λειτουργούν γενικά οι μετρητές που βλέπετε.

Ανώνυμος είπε...

Order Generic Medications Here. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://www.itpill.com/]Discount Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu Drugstore No prescription[/url]. prescription generic pills. Cheap drugs pharmacy

Ducamel01 είπε...

Τι είναι αυτά ρε φίλε; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Δε λες ούτε καν τι σε πείραξε τόσο; Να υποθέσω το σκάνδαλο του ΟΤΕ ή θα είμαι προκατειλημμένος; Ακόμα και αν πιστεύεις πάντως ότι δε θα λάβουμε υπόψη μας τις προτάσεις/απόψεις σου, θα ήταν πολύ καλύτερο αν τις έγραφες για δύο λόγους:

1. Γιατί αργότερα (αν αποδεικνυόταν ότι είχες δίκιο για αυτό που τώρα δε μας το λες) θα μας έλεγες (όταν τα έλεγα δεν με ακούγατε) και

2. Γιατί μπορεί αργότερα πράγματι με άλλες συγκυρίες να καταλάβουμε ότι έχεις δίκιο.

Με αυτό το αλλοπρόσαλλο σχόλιο τι κερδίζεις ρε φίλε;
Τι να πω; Μακάρι τουλάχιστον να βγάζεις την ίδια κακία και σε αυτούς που καταχρεώνουν το δημόσιο με τις ενέργειές τους. Αυτούς όμως από ότι εκτιμώ μπορεί και να τους ψηφίζεις.
Λυπάμαι.