Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Σημαντικότατες εξελίξεις - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ σχετικά με το "ΒΙΟ.ΚΑ." Απόλλωνα

Επιβολή προστίμου 7000€ για τον ΒΙΟ.ΚΑ. από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος


Όπως πολλοί γνωρίζετε, από τις 29/11/2008 και με αφορμή το 20ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Δρυμαλίας, ξεκίνησε μέσα από αυτό το blog μία σειρά αποκαλύψεων και μία γενικότερη κινητοποίηση με σκοπό την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα και με ταυτόχρονη επιδίωξη "εξαναγκασμού" (δυστυχώς) του Δήμου ώστε να μετεγκαταστήσει τον ΒΙΟ.ΚΑ. (Για όσους μπαίνουν 1η φορά ας Πατήσουν ΕΔΩ για να ενημερωθούν)

Ένα από τα πιο σοκαριστικά /αποκαλυπτικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν, ήταν η "Έκθεση μερικού έλεγχου....." του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα Νάξου, η οποία έγινε μετά από αυτοψία στις 30/09/2008 (μόλις πριν 2 μήνες αλλά και μόλις 3 μήνες μετά την...."τέλεια" επισκευή του!!!) των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) που υπάγονται στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Για όσους δεν τη θυμούνται μπορούν να τη διαβάσουν παρακάτω:

Σελίδα1: Ο τίτλος του Θέματος & τα σχετικά
Σελίδα 2: Γενικά στοιχεία αναφορικά με την εγκατάσταση
Σελίδα 3: Αναφορικά με τη διάθεση των επεξ. λυμάτων του ΒΙΟ.ΚΑ.
Σελίδα 4: Αναφορικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τη λειτoυργία του ΒΙΟ.ΚΑ.

Σελίδα 5: Αναφορικά με τη λειτ. του ΒΙΟ.ΚΑ. (Συνέχεια) και καταληκτική παράγραφος.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Ε.Υ.Ε.Π.) ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε και να ακούσετε με τα αυτιά σας μεταξύ 8ου και 9ου λεπτού, τον ίδιο το Δήμαρχο να αρνείται ότι κλήθηκε ο Δήμος σε απολογία!!!

Μέχρι εδώ λοιπόν τα έχουμε ξαναπεί και τα γνωρίζετε....
Αυτό που δε γνωρίζατε μέχρι τώρα είναι ότι, όλες αυτές τις ημέρες που γίνονται όλα τα παραπάνω, η Ε.Υ.Ε.Π. ήδη από τις 04/12/2008 είχε εκδώσει τη "Βεβαίωση Παράβασης" που αφορά τον "ΒΙΟ.ΚΑ." Απόλλωνα. Διαβάστε τη (2 σελίδες) κάνοντας αριστερό "κλικ" επάνω στις ακόλουθες φωτογραφίες/σελίδες:



Στην 1η σελίδα (αριστερή), αξίζει να προσέξετε μεταξύ των υπογραμμισμένων την πορτοκαλί υπογράμμιση. Αυτό το σχετικό (13) για όσους δεν καταλαβαίνουν είναι η..."απολογία" του Δήμου προς την Ε.Υ.Ε.Π. (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος).

Ω, ναι...είναι η απολογία που λέει (ο κ. Δήμαρχος) στις 5/12/2008 στην κ.Μπράουν του "ράδιο Μεσόγειος" ότι ούτε καν του ζητήθηκε (ξανακούστε το με τα αυτιά σας) . Όπως ήδη έχετε δει, όχι απλώς του ζητήθηκε, αλλά την είχε στείλει από τις 24-11-2008 (όπως φαίνεται στα σχετικά).

"Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ούτε σε απολογία μας κάλεσε, ούτε τίποτα...." , λέει χαρακτηριστικά ο κ.Μπαρδάνης στην κα. Μπράουν.

Δηλαδή στο ραδιόφωνο ο κ. Δήμαρχος είπε ψεύδη δημοσίως.
Το "γιατί" ας το βρει ο καθένας σας μόνος του......

Το τι έλεγε μέσα σε αυτήν την απολογία μπορείτε (για καλή τύχη όλων μας) να το δείτε στη 2η σελίδα (δεξιά), της παραπάνω "Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης" (πρόκειται για τη γαλάζια υπογράμμιση), αφού η Ε.Υ.Ε.Π. μεταφέρει αυτούσια αποσπάσματα από την..."απολογία" του Δήμου σχετικά με τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ (24/11/2008), Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ (ΗΔΗ) ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΗ Μ.Π.Ε. ΓΙΑ "ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ( δηλαδή τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ.).

Μήπως καταλάβατε σε ποια ανάθεση αναφέρεται ο Δήμος;;;;;;;
Δυστυχώς για όλους (και για τον ίδιο) αναφέρεται σε αυτή την ανάθεση που αποφάσισε το ΔΣ 5 ημέρες αργότερα (29/11/2008)!!!!!
Αναφέρεται στην ανάθεση μελέτης Μ.Π.Ε., η οποία (μελέτη) ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 30/09/2008 σύμφωνα με δηλώσεις του Δήμου στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος!!!!
Δηλαδή Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕ (2 φορές) ΨΕΥΔΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΥΕΠ) ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ !!!!

Δεν το πιστεύετε;;;; Ακούστε ξανά τον ίδιο τον Δήμαρχο να το ομολογεί στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη (5/12/2008) στον Μεσόγειος FM (από 8:30 - 8:41)

"...τους (ΥΠΕΧΩΔΕ) έχουμε (εμείς ο Δήμος) κάνει μία δήλωση ("απολογία") - παρά το γεγονός ότι τότε που τους κάναμε τη δήλωση (30/09/2008 & 24/11/2008) ακόμη δεν είχε παρθεί η απόφαση του ΔΣ γιατί το ΔΣ έγινε μεταγενέστερα (29/11/2008) και........"

Τελικά όλες οι "δικαιολογίες" του Δήμου όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, απορρίφθηκαν από την ΕΥΕΠ. Το "γιατί" το αφήνουμε και πάλι στην κρίση σας.... Το πρόστιμο λοιπόν είναι δεδομένο. Εκτιμάται όμως ότι η "ύποπτη" και μη νόμιμη συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στην ΕΥΕΠ, προκάλεσε την τελευταία να ζητά από ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (με 1η την εισαγγελική), τον έλεγχο ακόμα και της κατασκευής του έργου. Δείτε λοιπόν το ακόλουθο έγγραφο:



Όπως μπορείτε να διαβάσετε η ίδια η ΕΥΕΠ ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και την Πολεοδομία Νάξου "να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες".
Δεν καταλαβαίνετε τι εννοεί;;;;

Δεδομένου ότι η περιοχή εκεί ήταν κάποτε έτσι........



...........μέσα σε έναν χειμώνα (1992-1993) και με την ανοχή των τοπικών παραγόντων, των Συλλόγων και δυστυχώς των μονίμων κατοίκων έγινε έτσι...........



........και τελικά σήμερα έχει εξελιχθεί έτσι...........................


.....δεδομένου λοιπόν ότι ο ΒΙΟ.ΚΑ. όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες (μερικές από τις οποίες έχει αναρτήσει εδώ και καιρό στο e-Καφενείο ο Arcturus - Πατήστε ΕΔΩ) είναι μέσα στη θάλασσα οι "κατάλληλες ενέργειες" που μπορούν να πράξουν οι 2 υπηρεσίες είναι:

Κατάλληλες Ενέργειες Πολεοδομίας Νάξου (Αυτές που δικαιούται-υποχρεούται να κάνει):
Κατεδάφιση ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
Επιβολή Προστίμων για την αυθαιρεσία κ.λπ.

Κατάλληλες Ενέργειες Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων:
Αποκατάσταση Περιοχής (Μάζεμα μπάζων - επαναφορά στην αρχική κατάσταση)

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως οι Υπηρεσίες από εδώ και στο εξης, δε θα διστάσουν να πράξουν τα δέοντα, τα οποία θα ωφελήσουν όλους μας.

Τέλος δείτε το Πρόστιμο που Εισηγείται η ΕΥΕΠ στη Ν.Α. Κυκλαδων και η οποία είναι ουσιαστικά υποχρεωμένη να το επιβάλλει στο Δήμο Δρυμαλίας (Σε διαφορετική περίπτωση διώκεται η ίδια η Νομαρχία!). Στη συνέχεια ο Δήμος υποχρεούται να τα καταλογίσει στον ή στους υπεύθυνους (Δηλαδή σε φυσικά πρόσωπα και ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ).




Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα 3 παραπάνω έγγραφα έχουν σχολιαστεί πλήρως και με πολύ ενδιαφέρουσα οπτική και από τον "Πέτρος". Διαβάστε ΕΔΩ το σχολιασμό του.

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ τους bloggers που πραγματικά αυτές τις μέρες έχουν συμβάλει καθοριστικά με την εγρήγορση στην οποία βρίσκονται, με φωτογραφικό υλικό, δημόσια έγγραφα, συμβουλές και απόψεις, ώστε να βρεθούμε όλοι ένα βήμα πιο κοντά στην μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

Ζητάμε συγγνώμη που αναστατώνουμε και πάλι τη δομή του blog και φέρνουμε σε 2η μοίρα άλλα τρέχοντα ζητήματα, όπως οι Ανεμογεννήτριες, αλλά θεωρούμε πως το θέμα "ΒΙΟ.ΚΑ." Απόλλωνα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και κατά συνέπεια ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Δεδομένου δε ότι οι σκοποί του blog αφορούν στην ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις ΚΥΡΙΩΣ στο Δ.Δ. Κορωνίδος (Απόλλωνας - Κωμιακή κ.λπ.), ζητάμε την κατανόησή σας για αυτή τη χρονική περίοδο.