Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Το..."ποτήρι" του ΒΙΟ.ΚΑ. πάλι ξεχείλισε...

Ιούνιος (τέλη) - Ιούλιος 2008

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, δόθηκαν 96.000 € για επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα
(Ακούστε τον ΕΔΩ, στο 03:15+).

Σύμφωνα με το Δήμο, ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα λειτουργεί άψογα.


30 Σεπτεμβρίου 2008
(μόλις 3 μήνες αργότερα από τα 96.000 €)


Σύμφωνα με τους Επιθεωρητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα έχει σοβαρότατες ελλείψεις και στην ουσία δε λειτουργεί (δε γίνεται ούτε καν χλωρίωση).


4 Ιανουαρίου 2009
(μόλις 6 μήνες αργότερα από την επισκευή των 96.000€)

Ο Βιολογικός "ξεσπά". Τα λύματα ξεχειλίζουν από παντού και για άλλη μία φορά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο ΒΙΟ.ΚΑ. είναι κατεστραμένος...

Ως πότε θα ΣΚΟΡΠΑΜΕ τα λεφτά μας στη θάλασσα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ που ΠΑΝΤΑ ΧΑΛΑΕΙ, λόγω της θέσης του;;;

Ως πότε θα μας τάζουν μετεγκατάσταση;;;;;;;;

15 χρόνια άγνοιας - κατανόησης - καλοπιστίας, υπομονής και διακινδύνευσης της υγείας μας, δεν ήταν αρκετά για τις Δημοτικές Αρχές;;;;

Τελικά όταν λένε ότι τον επισκευάζουν....λένε αλήθεια;;;;;

Θαυμάστε τον βράχο της Καυκάρας "λουσμένο" με τα λύματα του χωριού:







Θαυμάστε επίσης τον "τρόπο διάθεσης" (ελεύθερη πτώση όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο blogger Rigid) των στερεών αποβλήτων του ΒΙΟ.ΚΑ. σε κάδους αστικών απορριμάτων του Δήμου. Αυτά, τα είχε δηλώσει ο υπεύθυνος (του ΒΙΟ.ΚΑ.) στους Επιθεωρητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (σελίδα 4):



Ως πότε αυτό το έγκλημα θα καθορίζει την ανάπτυξη του Απόλλωνα και την ευημερία των κατοίκων του;;;

Ως πότε θα το κρύβουμε;;;;

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι μακριά, και ο Δήμος αδρανεί ύποπτα. Μήπως - προφασιζόμενος έλλειψη χρημάτων - περιμένει να έρθει η καλοκαιρινή περίοδος ώστε να δικαιολογείται το επιχείρημα "Μη μιλάτε γιατί δυσφημείται ο τόπος";

Όπως είπε και ο κ. Αντιδήμαρχος στις 5/12, στο ράδιο Μεσόγειος , υπάρχουν και τα χρηματικά δάνεια...(Για όσους κάνουν πως δεν το κατάλαβαν, τα δάνεια, μαζί με το σφράγισμα του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ. και τη χωροθέτηση - μελέτη εγκατάστασης ενός νέου ΒΙΟ.ΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ.)

Καλούμε λοιπόν τον κ.Δήμαρχο να "ξεπεράσει" τους παλαιότερους Δημάρχους του Δήμου, αναλαμβάνοντας πραγματικά τις ευθύνες του:

1. Σφραγίζοντας τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ.
2. Ξεκινώντας άμεσα διαδικασίες για μελέτη χωροθέτησης νέου ΒΙΟ.ΚΑ.
3. Αποκτώντας το πολιτικό σθένος που οι προκάτοχοί του δεν είχαν ώστε να απαλλοτριώσουν (όταν αυτό χρειαζόταν) χωράφια/κτήματα "μεγάλων παραγόντων" της περιοχής και να γίνει ο ΒΙΟ.ΚΑ. σε σωστή θέση και όχι μέσα στη θάλασσα. Το πολιτικό κόστος πλέον έχει ανατραπεί εις βάρος τέτοιων παραγοντίσκων. Εκμεταλλευτείτε το.

Αυτά μας μεταφέρονται μέσα από τα e-mails, αυτά καταλαβαίνουμε όμως και από τον κ. Αντιδήμαρχο στο 2ο Μέρος της ραδιοφωνικής εκπομπής στις 5/12 του ράδιο Μεσόγειος:

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρώην κ.Αντιδήμαρχος δε βλέπει "ελεύθερο χώρο" πουθενά αλλού στον Απόλλωνα για να γίνει ΒΙΟ.ΚΑ.....................Δεν υπάρχει επομένως η πολιτική βούληση για να μεταφερθεί.............

Καλούμε τέλος και τους μόνιμους κατοίκους, να μην ανεχθούν άλλο τον εμπαιγμό τον ανθρώπων που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι λύνουν το πρόβλημά τους.
Άμεσο σφράγισμα και άμεση μετεγκατάσταση.

Η "ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" (όπως ζητά το ΚΚΕ και τώρα ΚΑΙ ο Σύλλογος Απολλωνιατών), ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙ 15 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΑΝΕΦΙΚΤΗ και ΟΥΤΟΠΙΚΗ.
Πώς θα επιτευχθεί λοιπόν τώρα;;


Για εσάς που όλα αυτά τα διαβάζετε πρώτη φορά, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, να ενημερωθείτε.
Στη συνέχεια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Και αφού ξαναδιαβάσετε τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στην "Τοπική Επικαιρότητα", στην ενότητα του "Βιολογικού" και στο "e-Καφενείο"