Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Κακοκαιρία" στον Απόλλωνα



Δε μιλάμε μονάχα για την κακοκαιρία που βλέπετε παραπάνω. Μιλάμε για την "κακοκαιρία" που επικρατεί γενικότερα στην περιοχή του Απόλλωνα σε σχέση με συμπεριφορές ανθρώπων και λειτουργίες

Όπως φαίνεται:

  • Ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα λιμενικό έργο προστασίας της ακτογραμμής. Όχι ένα λιμάνι - Αλιευτικό Καταφύγιο, που θα καταστρέψει τον όρμο και την περιοχή. Δυστυχώς αυτό, δεν έχει γίνει αντιληπτό από τις αρχές, αλλά ούτε και από το Σύλλογο Απολλωνιατών, ο οποίος συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, εις βάρος της ανάπτυξης και βιωσιμότητας του οικισμού. Κανείς τους δεν αντιλαμβάνεται τις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο λιμενικών έργων.
  • Η πολιτεία κατασκεύασε, διατηρεί και προσπαθεί μάταια να επισκευάσει, έναν παράνομο ΒΙΟ.ΚΑ., τον οποίο τον κουκουλώνει στην κυριολεξία η θάλασσα, καταστρέφοντας όλον τον μηχανολογικό εξοπλισμό του (Δείτε το παραπάνω βίντεο στο 3:58). Έτσι κάθε καλοκαίρι κολυμπάμε στα λύματά μας.

Σήμερα (2011) η πολιτεία εξακολουθεί να μοιάζει τόσο απομακρυσμένη από τα προβλήματα του οικισμού, που οι κάτοικοί της, τα επιλύουν κατά πώς κρίνουν αυτοί. Κάπως έτσι λέγεται ότι κάποιοι έβαλαν φωτιά σε όλες τις φερτές ύλες που είχαν εναποθέσει τα κύματα και ο ποταμός στην ακτή του Απόλλωνα. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, ενώ ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, φαίνεται να αντέδρασε (ΑΝ αντέδρασε) καθυστερημένα (μόλις την Τρίτη που μας πέρασε).




Πηγές:http://koronida.blogspot.com,
http://www.naxos-news.gr

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους bloggers για το επιπλέον υλικό και τα links.