Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

κ. Δήμαρχε τι απαντάτε στο Σύλλογο Κορωνίδας;

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Κορωνίδας διαβάσαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2011:






Θέμα: Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ


Κύριε Δήμαρχε,


Στις προεκλογικές σας εξαγγελίες και δεσμεύσεις, πρώτη προτεραιότητα είχατε θέσει (μεταξύ άλλων), και την αντιμετώπιση του έντονου, άμεσου και χωρίς χρονοτριβή επίλυση του προβλήματος των βιολογικών Καθαρισμών του Απόλλωνα και της Κωμιακής.


Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός του Απόλλωνα, ήταν μία αποτυχία. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται εντονότατο πρόβλημα, ιδίως του θερινούς μήνες, που τότε χρειάζεται να λειτουργεί λόγω της μετάβασης εκεί παραθεριστών.


Για να γίνει η μεταφορά του, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θ' απαιτηθεί πολύς χρόνος.


Χρειάζεται επομένως μία προσωρινά, αλλά άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος,
με την μεταφορά των λυμάτων. Ζητάμε από εσάς απάντηση, εάν ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τόπος απόθεσης των λυμάτων και εάν η εργασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του επερχόμενου θέρους.

Το ίδιο ισχύει και για την Κωμιακή. Η κατασκευή προ ετών μίας, στην ουσία, δεξαμενής συλλογής λυμάτων, στο κάτω μέρος του χωριού, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιούργησε μέγα πρόβλημα κακοσμίας, σε όσους επιχειρήσουν να σεργιανίσουν στον αμαξιτό δρόμο της Κωμιακής ή να καθίσουν στη βεράντα ή την αυλή τους.


Να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους, ότι και οι δύο Βιολογικοί αποτελούν άμεσο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών (συγκέντρωση πλήθους κουνουπιών, επαφή με τα λύματα κ.λπ.), επί πλέον ότι, ο Βιολογικός της Κωμιακής καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του Απόλλωνα με συνέπεια τη (επί πλέον) μόλυνση της θάλασσας.


Ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν θα προβείτε σε σχετικές ενέργειες, και να αντιμετωπίσετε άμεσα τα υπαρκτά αυτά προβλήματα, ώστε και εμείς να ενημερώσουμε τα μέλη μας μέσω της εφημερίδας ΚΟΡΩΝΙΔΑ και μέσω των ιστοσελίδων του διαδικτύου.


Για το ΔΣ.

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Αλιμπέρτης


Η Γραμματέας

Σοφία Κορρέ


Τα μέλη

Σία Κρητικού, Ευανθία Κορρέ, Γιάννης Φραγκίσκος, Εμμανουήλ Ασωνίτης, Στέφανος Ανδρής.



Σχόλια Blog

Είναι ίσως η πρώτη φορά που επίσημα, ένας Σύλλογος της περιοχής, μιλά για μεταφορά των λυμάτων και ΔΕ συναινεί σε παράνομες, σπάταλες και ατελέσφορες επισκευές του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, οι οποίες υποτίθεται πως γίνονταν τόσα χρόνια.


Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η νέα Δημοτική Αρχή, δε θα ακολουθήσει τις λανθασμένες και καταστροφικές για την περιοχή επιλογές του προηγούμενου Δημάρχου.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως
, όπως ο Σύλλογος Κορωνίδας, έτσι και η νέα Δημοτική αρχή, έχει αντιληφθεί ότι η "επισκευή" της παράνομης αυτής εγκατάστασης, είναι και σπάταλη, και παράνομη και πρακτικά αδύνατη.
Η μεταφορά δηλαδή των λυμάτων, είναι η μόνη αποτελεσματική και νόμιμη λύση.


Περιμένουμε λοιπόν την απάντηση του κ.Δημάρχου

Περιμένουμε ακόμα και την αναδημοσίευση αυτής της απάντησης στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα του Συλλόγου Κορωνίδας, συνοδευόμενη από μία τεκμηριωμένη κρίση αυτής της απάντησης από το ΔΣ του Συλλόγου ή από κάποιον συντάκτη της εφημερίδας. Πιστεύουμε ότι η εφημερίδα είναι ικανή και πρέπει να πάψει να αναπαράγει στείρες τις δηλώσεις ανθρώπων και θεσμών που αποδεδειγμένα με τις δηλώσεις τους παραπληροφορούσαν τους πολίτες σχετικά με το θέμα, τα τελευταία 17 χρόνια.