Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Αιολικό Πάρκο στην περιοχή της Κωμιακής

Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 2 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για απευθείας μετάβαση στη Σελίδα 3 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Νέες - Συγκλονιστικές φωτογραφίες...
...Αποκαλύπτουν

(Πατήστε ΕΔΩ)

Για να "κατεβάσετε" (download) και να δείτε στον υπολογιστή σας τους χάρτες που δείχνουν το "πού" θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στη Νάξο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο σχόλιο που περιέχει τις συντομεύσεις.
Στο αμέσως επόμενο σχόλιο, μπορείτε να διαβάσετε μία υποτυπώδη επεξήγηση του χάρτη, ενώ ακολουθούν και απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Η συγκεκριμένη ενότητα (ανάρτηση) άνοιξε για 3 βασικούς λόγους:

  1. Το θέμα ενός Αιολικού Πάρκου στα βουνά κοντά στην Κωμιακή και τον Απόλλωνα, είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για ένα έργο που θα επηρεάσει την περιοχή (θετικά ή αρνητικά) για τα επόμενα 50 έτη. Άρα πρέπει να συζητηθεί και πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να γνωρίζουν.
  2. Παγκοσμίως επικρατεί μία σύγχυση για το αν οι ανεμογεννήτριες ωφελούν ή βλάπτουν το περιβάλλον. Στο διαδίκτυο (Internet) κυκλοφορούν αμέτρητα άρθρα (επιστημονικά και μη) σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο περιβάλλον καθώς και άρθρα τα οποία αντικρούουν αυτές τις "συκοφαντίες" όπως τις χαρακτηρίζουν εις βάρος της αιολικής ενέργειας, οι οποίες μάλιστα ισχυρίζονται πως προέρχονται από το "χώρο" των εταιρειών που παράγουν ενέργεια με εξόρυξη του άνθρακα.
  3. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει μία τάση, αυτή η συζήτηση να μεταφερθεί και εδώ στο blog. Καλό θα ήταν βέβαια, να γίνει κάτω από το πρίσμα των τοπικών αναγκών της περιοχής (Κωμιακής). Ας μη λύσουμε μέσα από αυτό το blog μία παγκόσμια διαφωνία. Ας αποφασίσουμε απλώς εμείς τι θα κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για να μη γεμίσει η ενότητα των τοπικών ειδήσεων με πληροφορίες σχετικά με ανεμογεννήτριες, παρακαλείσθε από εδώ και στο εξής να γράφετε σχόλια, πραπομπές και άλλες σχετικές πληροφορίες ΕΔΩ.(Συμπεριλαμβανομένου και των σχετικών ειδήσεων)
Ευχαριστούμε.



Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει μία άποψη της δυτικής πλαγιάς του βουνού που θα τοποθετηθούν 4 από τις 9 Ανεμογεννήτριες (Α/Γ), ακριβώς πάνω από το χωριό της Κορώνου. Για να δείτε την παρουσίασή τους ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης το χάρτη της Ορνιθολογικής Εταιρείας που ακολουθεί και απεικονίζει πέρα από τις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ ή IBA στα αγγλικά), τις διαδρομές των πουλιών (όρνεων) που διασχίζουν τη Νάξο και οι οποίες έχουν καταγραφεί για λογαριασμό της Ορνιθολογικής Εταιρείας από τον κ. Ν.Προμπονά. Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να συγκρίνετε το συγκεκριμένο χάρτη, με το χάρτη Natura 2000 και με το χάρτη που δείχνει το "πού" θα μπουν Αιολικά Πάρκα στη Νάξο. Τα σχόλια δικά σας...



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 15-01-2009


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο blogger "maria" για το "πώς" γίνεται η μεταφορά των ανεμογεννητριών μέσα από τα χωριά της Νάξου. Δείτε την Νταλίκα μέσα στα στενά της Νάξου:



Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν για τι μιλάμε ΑΣ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΕΔΩ), το οποίο έχει ανακαλύψει (& αναρτήσει) εδώ και μήνες ο blogger Τσίτσος.

Πέρα όμως από αυτά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που κρύβει η μεταφορά, παρακάτω μπορείτε να δείτε ήδη τις καταστροφές που με μεγάλο θράσος έχει προκαλέσει σε δημόσια περιουσία (ιστορικό γεφύρι Χαλκείου) η εταιρεία "Αιολικό Πάρκο Α.Ε.". Φυσικά το Επαρχείο κάνει τα στραβά μάτια...:




Το ίδιο γεφύρι δείτε το τραβηγμένο από κάτω:



Το πιο τρομακτικό από όλα δεν είναι η καταστροφή που ήδη φαίνεται ότι έχει προκληθεί στο στηθαίο του γεφυριού. Το πιο τρομακτικό είναι η καταστροφή που ενδέχεται να έλθει μόλις αφαιρεθούν οι "σκαλωσίες" που φαίνονται στη φωτογραφία και οι οποίες έχουν μπει υποτίθεται για να πάρουν το παραπάνω βάρος που θα περάσει πάνω από τη γέφυρα!!!!

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία υποστήριξη του γεφυριού ΧΩΡΙΣ μελέτη. Είναι επίσης προφανές ότι αυτά τα...σιδεράκια-οδοντογλυφίδες, δεν έχουν δυνατότητα να πάρουν το παραπάνω βάρος της νταλίκας. Το μόνο που κάνουν εμποδίζουν το γεφύρι από το να γκρεμιστεί άμεσα.

Υπάρχει όμως σοβαρός κίνδυνος το γεφύρι μετά από τόση "καταπόνηση" και χωρις την κατάλληλη υποστήριξη να πέσει:

1. Αμέσως μόλις αφαιρέσουν τις "σκαλωσιές" του...μπογιατζή... σκοτώνοντας τους εργάτες που θα προσπαθήσουν να τις αφαιρέσουν.

2. Μετά από κάποιο καιρό χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή λόγω:
  • Κάποιας διέλευσης ενός μεγάλου φορτηγού. Άραγε τι θα γίνει ο οδηγός του Φορτηγού;;;
  • Κάποιου μικρού σεισμού....
Σειμειώστε δε ότι μάθαμε πως το γεφύρι το διασχίζουν και από κάτω οι άνθρωποι....

Το Επαρχείο τι κάνει για όλα αυτά;;; Πρέπει κάποιος να πεθάνει ώστε το Επαρχείο να κάνει τα αυτονόητα;;;
Πρέπει εκτος από τα βουνά μας να θυσιαστούν και ανθρώπινες ζωές για τις Ανεμογεννήτριες;;

Σας φαίνονται όλα αυτά υπερβολικά;; Μπορεί και να είναι και μακάρι...
Εσείς όμως θα ξαναπεράσετε πάνω ή κάτω από αυτό το γεφύρι χωρις να το σκεφτείτε μία 2η φορά;;;

Τα έσοδα που θα έχει ο Δήμος από τις Ανεμογεννήτριες τελικά θα τα ξοδέψει σε...."επισκευές";;

ΑΝ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ;;;;;;;;;;;

Αίσχος...

Ευχαριστούμε θερμά τον blogger "maria" για τη συμβολή της στην ενημέρωση.

(29-01-2009)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες (από την Ισπανία) μας έστειλαν σήμερα bloggers, οι οποίες δείχνουν με σοκαριστικό τρόπο αυτό που εδώ και καιρό ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.



Φυσικά οι υπέρμαχοι των ανεμογεννητριών παραδέχονται αυτούς τους θανάτους πτηνών (πολλά από τα οποία τείνουν να αφανιστούν από τον πλανήτη μας), με τη διαφορά ότι τους συγκρίνουν με τους αντίστοιχους θανάτους που προξενούνται σε πτηνά από αυτοκίνητα, ψηλά (γυάλινα) κτίρια και κυνηγούς.

Όπως, όμως είχει γράψει πολύ εύστοχα o blogger Περικλής σε παλιό του σχόλιο, αυτή η σύγκριση θανάτων είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ να γίνεται για την ορεινή Νάξο διότι:

  • Τα αυτοκίνητα που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους της ορεινής Νάξου είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα.
  • Στην ορεινή Νάξο δεν υπάχουν ΟΥΤΕ ψηλά, ΟΥΤΕ γυάλινα κτίρια.
  • Στην ορεινή Νάξο το κηνύγι είναι πολύ περιορισμένο έως ανύπαρκτο και σίγουρα δεν αφορά τα απειλούμενα είδη πουλιών.
Επομένως τα πουλιά της ορεινής Νάξου ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!!



Όταν μάλιστα οι τελευταίες σχεδιάζεται να τοποθετηθούν μέσα σε Ειδικές Ζώνες Προστασίας Ορνιθοπανίδας (Natura2000), όπως το Α/Π της Κωμιακής ή όταν τοποθετούνται εμπόδιο στην εναέρια διαδρομή των όρνεων, όπως το Α/Π της Κορώνου είναι σχεδόν ΒΕΒΑΙΟ ότι θα αντικρίζουμε συχνά στο νησί μας τέτοιες εικόνες......Τουλάχιστον μέχρι να αφανιστεί το εκάστοτε είδος.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από σφαγές και ακρωτηριασμούς πτηνών σε όλο τον κόσμο με "δράστη" τις ανεμογεννήτριες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

----------------------------- -----------------------------

Από τις ανεμογεννήτριες ήδη έχει φανεί ότι καταστρέφονται ιστορικά γεφύρια, με κίνδυνο μάλιστα να χαθούν και ανθρώπινες ζωές (εξαιτίας της ανεπαρκούς υποστήλωσής των γεφυριών και της ενδεχόμενης πτώσης αυτών). Είναι βέβαιο ότι θα απειληθούν τα πτηνά με "αφανισμό", απλώς και μόνο επειδή ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να τοποθετούν τις Α/Γ "ΈΞΩ" από προστατευόμενες για τα πτηνά περιοχές...

Ελάχιστοι όμως από εσάς πιστεύετε ότι οι ίδιοι οι Κορωνιδιάτες θα υποβάθμιζαν το ιστορικό τους μνημείο, τον "Εναέριο", η διαδρομή του οποίου μάλιστα είναι προστατευόμενη μέχρι την απόσταση των 50μέτρων εκατέρωθεν του άξονά της (Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ).

Κι όμως.............

Δείτε παρακάτω σε διαδοχικές μεγενθύνσεις την αναισθησία της πολιτείας και της εταιρείας "Αιολικό Πάρκο Α.Ε." καθώς και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των περισσότερων ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

Κατασκεύασαν το δρόμο για τις ανεμογεννήτριες "ξυστά" από έναν εκ των πυλώνων του εναέριου, μπαζώνοντας με τα επιχώματα και μικρό κομμάτι της βάσης του!!!!



Για εσάς που θέλετε να δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες ανεπεξέργαστες κάντε "κλικ" στα παρακάτω links:


Τι άλλο πια θα θυσιάσουμε για τις ανεμογεννήτριες;;;;


Η σειρά της Κωμιακής δεν είναι μακρία...Μπορεί ήδη να έχει πάρει το δρόμο της και οι Κωμιακίτες να..."κοιμούνται ήσυχοι".


521 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 521   Νεότερο›   Νεότερο»
jim είπε...

to 8ema mas den einai ayto.
ola ta sxolia pou den aforoun to 8ema gia to aioliko parko sth komiaki na phgainei sto e-kafeneio.

de yparxei logos gia fanatismo,
poios einai ti kai alla tetoia.

kapoioi einai yper gia tous logous tous, kapoioi einai kata gia tous dikous tous...

egw epanalambanw thn pagia apopsh mou,
oti h hmima8eia einai xeiroterh apo thn ama8eia...

opoios to katalabe kalws.
to blog exei parei allou dromo,
fonatismou k kapoioi argotera mporei na to xrhshmopoihsoun..

einai 8rassos k deixnei anadria
se osous epeixhroun mesa apo to
agnwsto profil na brysoun allous..

DEN EINAI O SKOPOS TOU BLOG AYTOS>>

Proteinw thn dhmiourgia tou blog

ANWNYMOS EIMAI OTI 8ELW LEW

vrestas είπε...

Κάποια ξόανα πιο πάνω(maskarfosis!,Νοστράδαμος,onirevamenos) τα βάλανε με το Μανώλη Μανωλά με βρισιές και συκοφαντίες. Μιλάνε για λαμογιές, για πάνω στέρνες και τον κακό τους τον καιρό. Ο πρ'ωτος αρουραίος αν έχει τα αρχίδια να βγει με το όνομά του και τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Ο δεύτερος έχει τις παραισθήσεις του μισότρελου συνονόματός του και απαλλάσσεται και ο τρίτος καλύπτει το δεύτερο και πετά μπηχτές και για τις ανεμογεννήτριες και για το Γιώργο Μανωλά που είναι από τους νέους που ζουν καιδουλεύουν στη Κόρωνο. Η Μαρία(Γανωτή) βγαίνει και λέει πολιτισμένα την άποψή της, άσχετα αν διαφωνεί κανείς. Τα άλλα όμως σκουπίδια και οι σαλτιμπάγκοι; Ο Μανωλάς έχει προσφέρει στην Κόρωνο όσο κανένας άλλος και είναι προς τιμή του που παράτησε την Αθήνα που θα μπορούσε να μεγαλουργεί και
τάχθηκε στο χωριό του εδώ και δεκαετίες. Και αντί για μπράβο κάποιοι σαλιάρηδες προσπαθούν να τον σπιλώσουν. Είναι μικροί όμως και θα το δείτε. Ο Μανωλάς πάντα ήταν πρωτοπόρος και δεν είναι του χεριού κάποιων λαμόγιων και τρωκτικών σαν τους παραπάνω. Και θα τους πατήσει όπου τους βρει.

Γιώργος Α. Μανωλάς είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΑΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ JIM ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΖΙΤΑΜΕ ΕΔΩ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕ ΒΑΛΤΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΑΜΕΝΟΥ ΑΠΑΞΙΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ
http://eolikoparkokoronou.blogspot.com/2008/12/blog-post.html
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ

maria είπε...

Xτες τα έκανα θάλασσα με το μπλογκ γιατί δεν έβλεπα ότι είχε δημοσιευτεί το ποστ μου και το διέγραφα για να το ξαναανεβ΄΄ασω. Τώρα που είδα ότι υπάρχει δεύτερη σελίδα το ξαναδημοσιεύω και από εδώ και μπρος θα ξέρω πώς γίνεται. Πάντως, βλέποντας και κάποια σχόλια, έχω να δηλώσω πως δεν θεωρώ υπερβολική την αγάπη μου για τη φύση...

Κατ’ αρχήν η προηγούμενη ανάρτησή μου ήταν για λογαριασμό του naxosbirding, ίσως ο κ. Μανωλάς δεν το κατάλαβε. Ούτως ή άλλως όμως συμφωνώ με αυτά που αναφέρει.

Εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω να μπω στο κλίμα των αντεγκλήσεων και των ειρωνειών. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι αγαπάμε το νησί και τα χωριά μας , απλώς δενξέρουμε όλοι τα πάντα και δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για το ποιο είναι το καλό του τόπου. Οπότε προς τί οι ειρωνείες και τα πού ήσασταν τόσον καιρό κλπ; Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι στο νησί που έχουν προσπαθήσει να παλέψουν για θέματα όπως η υπερβόσκηση και οι φωτιές που βάζουν οι βοσκοί, η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας, η άναρχη δόμηση, οι κάθε λογής παρανομίες που είναι στην ημερησία διάταξη στη Νάξο όπως και σ’ όλη τη χώρα. Εσείς που θεωρείτε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε εμπόδια στο Αιολικό Πάρκο, πόσο τους στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια; Έχω την αίσθηση ότι αν σας αφήσουμε ήσυχους να προωθήσετε την ανάπτυξή σας, με την καραμέλα περί ξεχασμένων χωριών κλπ., δεν θα μείνει στο τέλος τίποτε από αυτά που αγαπήσαμε σ’ αυτόν τον τόπο. Θα έχουμε όμως ανάπτυξη και ευημερία, λεφτά-έτσι νομίζετε- και μια Νάξο που δεν θα έχει καμιά σχέση με τη Νάξο μας και θα μείνουμε με τις αναμνήσεις του παλιού, καλού καιρού.
Το μέτρο της ανάπτυξης του ανθρώπου πρέπει να είναι ο χώρος που η άγρια ζωή χρειάζεται για να συνεχίσει να υπάρχει, είπε κάποτε ένας φίλος, αλλιώς θα το φάμε το κεφάλι μας, αγαπητοί. Εδώ που τα λέμε αυτά που λέει ο κ. Μανωλάς, τα λέν , με κομψότερο ίσως τρόπο, και πολλοί άλλοι, που βλέπουν τη φύση ως «φυσικό πόρο» , στην καλύτερη περίπτωση, και την μετράν με οικονομικά μόνο μεγέθη.

Διαμαντής είπε...

Και να μην ανησυχούν οι ορνιθολόγοι και λοιποί ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Κι αν χαθεί ο σκανιάς από τη Νάξο, έχουμε άλλο είδος να τον αντικαταστήσει. Είναι το παπαγαλάκι. Αυτό μαζεύεται σε ομάδες και παπαγαλίζουν όλα μαζί, όσα τους δασκαλέψουν. Τους λένε βγείτε και υποστηρίχτε, πάρτε και ένα χαρτζηλικάκι λιγουράκια και κάντε τη δουλειά μας. Έχουν απλωθεί σε όλη τη Νάξο μα δεν τολμάνε να πάνε κατά τις γεννήτριες μεριά. Έτσι άμα ξεσπάσει μπόρα, παπαγαλίζουν αλλιώτικα. Είναι και πολλά και δεν έχουν πρόβλημα αφανισμού.
Και όποιος θέλει στοιχεία μη λασπωμένα, ας πάει για αρχή να διαβάσει πρακτικά συνεδριάσεων του δήμου και ας γυρίσει να μας τα ξαναπεί.

vrestas είπε...

Τα φτηνά, χυδαία και άνανδρα δημοσιεύματα κατά του Μανωλά δείχνουν το επίπεδο αυτών που τα γράφουν αλλά και του μπλογκ. Αν είναι άντρες και ο Maskarfosis(!) και ο Νοστράδαμος και ο onirevamenos που συμφωνεί, να βγάλουν τις κουκούλες, να δημοσιεύσουνε τα συκοφαντικά στοιχεία τους και να αντιμετωπίσουνε το νόμο. Είναι φανερό γιατί χτυπάνε το Μανωλά. Φούρκα έχουν πάθει με τις ανεμογεννήτριες. Γιατί δε ρωτάνε τους Κορωνιδιάτες και γιατί δε βγαίνει ούτε ΕΝΑΣ κΟΡΩΝΙΔΙΆΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΉΣΕΙ με το αιολικό πάρκο;
Ο Μανωλάς αφιερώθηκε στο χωριό και τη Νάξο, άφησε την Αθήνα και τη στρωμένη δουλειά του για να προσφέρει όσο λίγοι και με μεγάλες θυσίες στον τόπο. Τα καρποφόρα βέβαια δέντρα πετροβολούν.
Γελοία υποκείμενα σαν τα παραπάνω μόνο ζημιά έχουν κάνει ή μπορεί να κάνουν. Βρίζουν και συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και παραποιούν την αλήθεια. Δεν ξέρουνε οτι πριν το Μανωλά ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός της Κορώνου; Δεν ξέρουνε οτι ο Μανωλάς δεν ήταν βουλευτής για να διορίζει και να βάζει στο περιθώριο; Δεν ξέρουν οτι ο Μανωλάς εκλέγεται συνέχεια μέχρι σήμερα πρώτος ή δεύτερος; Κάτα δεν λέει αυτό; Το ξέρουν αλλά είναι καρφί στο μάτι τους. Γιατί δείχνει τη γύμνια και την ανικανότητά τους.
Όσο για τη Μαρία, μπορεί να μας πει αν ξέρει κάποιο Σταύρο Γανωτή;

vrestas είπε...

Άθλια, ύπουλη και συντονισμένη επίθεση έγινε πιο πάνω στο Μανώλη Μανωλά. Κάποια ποντίκια που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα(Maskarfoses-ποιος ρε κουμάσι;-Νοστράδαμος-αυτός ο μισότρελος-onirevamenos-καλά κρασά τον Αύγουστο) βρίζουν και συκοφαντούν. Αυτό δείχνει το επίπεδό τους και το επίπεδο του μπλογκ. Γιατί δε βγαίνουν αυτά τα …αντράκια με τα ονόματά τους να δημοσιεύσουν τα «στοιχεία» τους, για να προστατέψουν και το κοινό συμφέρον; Δε θα το κάνουν, γιατί έχουν μάθει να ζουν σε υπόνομους αλλά και γιατί δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Είναι γελασμένοι όμως αν πιστεύουν ότι θα μείνουν για πάντα στον κρυψώνα τους.
Γιατί λασπώνουν το Μανωλά; Μα γιατί δε μπορούν να τον φτάσουν στη δημόσια προσφορά. Γιατί η δραστηριότητά του εκθέτει τα τσόλια της πολιτικής. Γιατί οι ιδέες του είναι μίλια πιο μπροστά από όλους αυτούς τους στραβομούρηδες.
Τα βάζουν με τις ανεμογεννήτριες. Δε ξέρουν ότι ούτε ΕΝΑΣ Κορωνιδιάτης αντιδρά; Δε ξέρουν ότι η Κόρωνος θα έχει 13% έσοδα-πράγμα πρωτοφανές- και άλλα οφέλη, ενώ η περιοχή θα αναμορφωθεί, οι ανεμογεννήτριες που θα μπουν είναι λίγες και οι ήπιες μορφές ενέργειας είναι υπέρ του περιβάλλοντος; Λένε ένα σωρό ψέματα . Δε ξέρουν ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου ιδρύθηκε πριν πάει ο Μανωλάς στο χωριό; Δε ξέρουν ότι ο Μανωλάς δεν είναι βουλευτής για να βολεύει και να ξεβολεύει; Δε ξέρουν ότι ο Μανωλάς παράτησε την Αθήνα που είχε επαγγελματικά καταξιωθεί και πήγε στο χωριό του και αγωνίστηκε και αγωνίζεται όσο κανείς γι’ αυτό αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα της Νάξου; Δε ξέρουν ότι ο Μανωλάς ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ πάντα μέχρι σήμερα πρώτος ή δεύτερος;(Ο κόσμος φταίει;). Αν δεν τα ξέρουν αυτά, ξεράδια. Αν τα ξέρουν είναι θλιβεροί συκοφάντες του κερατά.
Και κάτι τελευταίο: Η Μαρία γνωρίζει τον Σταύρο Γανωτή;

Νοστράδαμος είπε...

Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι εκφράζω προσωπικές απόψεις, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες ή οτιδήποτε άλλο. Φίλε Vresta, δεν θα σε βρίσω διότι και εγώ μπορεί να μίλησα με σκληρό και άκομψο τρόπο. Απλά εξοργίζομαι και με πιάνει το παράπονο, όταν βλέπω, ότι μπορεί να θεωρηθεί ένα πρόσωπο, ως το Α και το Ω ενός τόπου. Όπως παρατήρησες, δεν αποκάλεσα κανέναν κλέφτη, δεν αποκάλεσα κανέναν καταχραστή. Απλά έκανα λόγο, για λανθασμένες και ξεπερασμένες πολιτικές και τακτικές. Είναι θεμιτό να γίνεται κριτική, βέβαια, καλό θα είναι, όλοι μας να είμαστε ποιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις που κάνουμε αλλά και στον τρόπο που αντικρούουμε τις απόψεις των άλλων. Είναι άποψη μου, και δεν είναι κοινό μυστικό, ότι, κάποιος, ο οποιοδήποτε έχει πολιτική εξουσία, θα κοιτάξει να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, τότε ζει σε άλλη χώρα. Σαφώς και δεν ευθύνονται, όσοι έχουν βολευτεί διότι ο καθένας θέλει να γκαβατζωθεί. Με πειράζει όμως, όταν βλέπω σε έναν τόπο σαν την Κόρωνο, αντί να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των κατοίκων, ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Είναι ένα αιώνιο πρόβλημα, και όσο υπάρχουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το πρόβλημα αυτό θα διονίζεται. Μπορεί να είμαι ονειροπόλος ή μισότρελος όπως υποστηρίζεις, αλλά όταν βλέπω την Κόρωνο να παρακμάζει, ανησυχώ. Θέλω να έρχομαι τα καλοκαίρια και να βλέπω το χωριό γεμάτο και όχι σαν το καλοκαίρι που πέρασε που ήταν σαν να ήταν κατοχή. Για να αναπτυχθεί ένας τόπος, δεν χρειάζεται ένας αλλά χρειάζονται πολλοί, οι απόψεις των πολλών, αλλάζουν την ιστορία και όχι οι απόψεις του ενός.
Εύχομαι σε όλους, καλές γιορτές και το 2009 να είναι ένα έτος, ειρηνικό με υγεία και ευημερία. Διότι παιδιά, τα πράγματα σε ότι αφορά την οικονομία, δεν πάνε καλά, πολύ φοβάμαι ότι η Ελλάδα, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Unknown είπε...

Ορισμένοι έχουν αναδείξει τον πρώην Αντιδήμαρχο Μανωλά σε "ήρωα" της Κορώνου. Η πραγματικότητα είναι ότι επί δημαρχίας Βασιλάκη ο τότε δήμαρχος είχε μοιράσει τον δήμο σε...φέουδα. Ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του το Φιλώτι και αναλώθηκε ολόκληρη την 4ετία στη σύγκρουση με το Χαλκί για τη θέση του δημαρχείου. Στην ορεινή Νάξο (από Κεραμωτή και πέρα) είχε διορίσει άτυπο δήμαρχο τον Μανωλά. Και ο Μανωλάς τι έκανε; Όλα τα χρήματα της ορεινής Νάξου τα πήγε στην Κόρωνο, στερώντας από τα άλλα χωριά ακόμη και τα στοιχειώδη. Αυτό ήταν απαράδεκτο. Το κονδύλι των 250 εκ. δρχ. που είχε διατεθεί στον δήμο για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών στη δημοτική οδοποιΐα, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης των χωριών από τον Λυώνα μέχρι τον Απόλλωνα, από την καταιγίδα του Νοεμβρίου 2001, το πήρε και το πήγε στην Κόρωνο και τον Λυώνα. Ήταν αυτό σωστό; Να μη λογαριάζει τα άλλα χωριά;

Unknown είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο vrestas κάνει τον έξυπνο. Δεν είμαι κουκουλοφόρος , αν ήθελα να μείνω εν κρυπτώ θα έμπαινα με ψευδώνυμο πχ κουφοερακίνα ή κάτι τέτοιο, αλλά εδώ μπαίνω ως maria και πρέπει να το σεβαστει. Ετσι είθισται στα blog και να το σεβαστεί,παρακαλώ.Μέχρι τώρα δεν έχω θίξει κανέναν.

Unknown είπε...

Μαρία μην τον παρεξηγείς, ονειρευάμενος είναι...φαντάσματα βλέπει.

maria είπε...

Το post από syllogos είναι δικό μου, όπως ο onirevamenos καλά κατάλαβε, κατά λάθος έφυγε από άλλο λογαριασμό.

Unknown είπε...

Maria
συγχαρητήρια για τον χάρτη της Νάξου με το πέρασμα των πουλιών, είναι εντυπωσιακός και φυσικά καταδεικνύεται ότι το αιολικό πάρκο Κορώνου-Μανωλά είναι μέσα στην καρδιά του περάσματος, όπως και το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στην περιοχή Κωμιακής.
Σιγά-σιγά μπορεί να ξυπνήσουν μερικοί. Αυτό το blog απ' ο,τι βλέπω έχει ταράξει αρκετά τα νερά στην ορεινή Νάξο και έχει κάνει πολλούς τοπικούς παράγοντες να μην κοιμούνται τα βράδια. το πιο σημαντικό όμως που έχει πετύχει είναι να έχει οδηγήσει σε διάλυση τους διάφορους τοπικούς φεουδάρχες της εξουσίας που είχαν μοιράσει την περιοχή σε βιλαέτια και περνούσαν μια χαρά. Βλέπε Σύλλογο Απολλωνιατών-Σύλλογο Κορωνίδας.
Με την ευκαιρία σημειώνω το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Ν.Προμπονάς. Θα ήταν χρήσιμο να έκανε παρεμβάσεις στο blog.
Μαρία θα ήθελα να επικοινωνήσουμε. Το mail μου είναι

maria είπε...

Συζητάμε με την Ορνιθολογική να κάνουμε μια ημερίδα για τα πουλιά της Νάξου κατά το Μάρτη στο νησί.
Η ιστοσελίδα του φορέα στον οποίο δραστηριοποιούμαι αυτή την εποχή είναι www.wild-anima.gr.
Αν μου στείλεις,onirevamene, mail από την επικοινωνία της ιστοσελίδας, θα το λάβω.

anemostrovilos είπε...

Αν καταλαβαίνω καλά από το χάρτη που έβαλε η Μαρία η περιοχή της Κορώνου είναι μέσα στο πέρασμα των πουλιών , η περιοχή όμως που θέλουν να μπουν οι ανεμογεννήτριες στη Κωμιακή είναι έξω από αυτό. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα?

naxosbirding2 είπε...

Ο χάρτης δείχνει την βασική καθημερινή διαδρομή που ακολουθούν τα όρνια και άλλα μεταναστευτικά και επιδημητικά πουλιά. Θεωρώ ότι είναι πολύ τίμιο για την Ορνιθολογική να μας δώσει ένα σωστό χάρτη. Φαντάζεστε αν έβαζε την περιοχή μέ τις γεννήτριες τι θα άκουγε? Για στημένα, κατά παραγγελία χάρτες κλπ. Υπάρχουν και άλλες διαδρομές που ακολουθούν τα πουλιά, αλλά ο χάρτης δείχνει την βασική, δηλαδή πορεία στις βουνοκορφές. Τα πουλιά έχουν ελεύθερο ουρανό, δεν γνωρίζουν όρια. Τώρα μπαίνουν εμπόδια, και θανατηφόρες παγίδες. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Όπου κι αν μπήκαν τέτοιες γεννήτριες υπήρχαν και υπάρχουν θανατώσεις πουλιών, εντόμων και θηλαστικών (χειρόπτερα).

Συγνώμη αλλά έχασα τον κωδικό πρόσβασης για το naxosbirding. Παρακαλώ τον Administrator να μου τον στείλει στην ηλ.διεύθυνση για να ξαναμπαίνω σαν naxosbirding.

pRaSiNoS είπε...

Δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι υπέρ των αιολικών πάρκων.
Τη περασμένη βδομάδα ήμουν στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι από την GREEN PEACH μοίραζαν φυλλάδια που έλεγαν για τις ήπιες μορφές ενέργειας . Για τη Νάξο έλεγε το φυλλάδιο πως και αιολικά πάρκα μπορούν να γίνουν και φωτοβολταϊκά.
Δυστυχώς δε κράτησα το φυλλάδιο.
Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά .

Unknown είπε...

Κανένας δεν ειναι ενατίον της αιολικής ενέργειας και κάθε ήπιας μοεφής ενέργειας, αλλ΄ααυτό που πάει να γίνει στη Νάξο είναι εξωφρενικό. είναι δυνατό να δεχτούμε να μετατραπεί η Νάξος σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο για να τροφοδοτεί με ρεύμα όλη την Ελλάδα; Είναι δυνατό να φυτέψουν στις πανέμορφες κορυφογραμμές της ορεινής Νάξου 200 περίπου τερατουγήματα 140 μέτρων ύψους; Της Κορώνου είναι ύψους 40-60 μέτρων και οι ντόπιοι όταν τα είδαν στημένα τρόπμαξαν. Οι δυο ανεμογεννήτριες που έχουν μπει πριν μερικά χρόνια προς τις Εγγαρές, μικρού ύψους δεν ενοχλούν, τα τέρατα όμως των 140 μέτρων είναι αισθητική και περιβαλλοντική καταστροφή.

pRaSiNoS είπε...

Δεν είπα να γίνουν 200 ανεμογεννήτριες αλλά 20 ή 30 δε νομίζω πως είναι πολλές.
Εντάξει τώρα τι είδαν οι ντόπιοι και τρόμαξαν?
Κάθε τι καινούργιο όλοι το βλέπουν κάπως . Από όσα έχω δει στο εξωτερικό δεν είναι κάτι το τόσο τραγικό . Βέβαια οι υπερβολές πάντα είναι κακές.
Από παλιότερα που έχω πάει εκεί έχει πολλά χειρότερα που θα μπορούσαν να τρομάξουν όλοι , σε όλη τη Νάξο υπάρχουν διάφορα . Ένα αιολικό πάρκο και ιδιαίτερα στη Κόρωνο που δε φαίνεται κιόλας δεν νομίζω πως ενοχλεί αισθητικά .
Καλό είναι να γίνει για να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου , αν πάτε στη Πάρο και δείτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα καταλάβετε τι σημαίνει μόλυνση , γύρω δε πετάει τίποτα , και ότι άσπρο υπάρχει μαύρο έχει γίνει .
Το 140 μέτρα ύψος μου φαίνεται πολύ υπερβολικό , εντάξει 60 μέτρα μια χαρά είναι.

Unknown είπε...

Τι εννοείς "δεν φαίνεται". Σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος όλα φαίνονται.
Είδες τις φωτογραφίες με τις τεράστιες διανοίξεις δρόμων πάνω στο βουνό; Τι θα συμβεί με μια καταιγίδα από τις συνηθισμένες που συμβαίνουν συχνότατα στην περιοχή; Γνωρίζεις τι έγινε εκεί τον Νοέμβριο του 2001 και τον Φεβρουάριο του 2003;
Αν επαναληφθεί μια καταιγίδα σαν αυτές η Κόρωνος θα θαφτεί στη λάσπη και τότε θα είναι αργά.

pRaSiNoS είπε...

Πέρασα σήμερα από εκεί . Δεν είναι πάνω από τη Κόρωνο το αιολικό πάρκο , είναι δίπλα στο παλιό νταμάρι . Εκεί όσο και να βρέξει λάσπη δε κατεβάζει . Οι πλημμύρες του 2001 έγιναν από το μέρος του βουνού Κόρωνος . Οι παλιοί είχαν τράφους και απέφευγαν τις πλημμύρες και τώρα αν είχε ανοιχτεί ένας δρόμος ψηλά πάλι δε θα υπήρχε πρόβλημα . Οι εσκαφές στη περιοχή που είναι οι ανεμογεννήτριες δε φαίνονται καθόλου . Αυτό που είναι χάλια είναι το νταμάρι και ένα μεγάλο άνοιγμα που υπάρχει δίπλα στο νταμάρι .
Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι τόσο τέρατα όσο έλεγες . Αν δεν είχα πάει θα είχα την εντύπωση πως είναι πολύ χάλια αλλά καμία σχέση.

windgenarator είπε...

Ένας μεγαλούτσικος κορωνιδιάτης μόλις έμαθε οτι αντιδρούν στο αιολικό κάποιοι...κυνηγοί και παρατηρητές πουλιών,έίπε:
-παρατηρητές πουλιών; Γιατί δεν έρχονται να παρατηρήσουν το δικό μου; Όσο και να έχει γεράσει, έχει ενδιαφέρον γιατί είναι σπάνιο είδος!

maria είπε...

Mπράβο παιδιά, το ρίξαμε το επίπεδο. Αντε τώρα να ξαναγράψουμε τίποτε σοβαρό.

Περικλής είπε...

Για τον "pRaSiNoS":

Και εγώ φίλε μου δεν είμαι της καταστροφολογίας, αλλά εσύ είσαι της ωραιοποίησης.

Καταρχάς μας λες ότι πέρασες από εκεί. Καλά ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (έτσι για δείγμα....για να δούμε και εμείς τις ανεμογεννήτριες που έχουν μπει) ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕΣ;;;
Μοναχοφάης δηλαδή;; Τόση κουβέντα εδώ μέσα για το ότι είναι μεγάλες, είναι μικρές κ.λπ. και εσύ πήγες εκεί και δε μας έφερες τίποτα;;;
Και θέλεις να πιστέψω ότι πήγες;;

Και πες πως πράγματι πήγες. Γράφεις "πέρασα από εκεί". Δηλαδή (σκέφτομαι εγώ) εννοείς ότι πέρασες από το δρόμο τον..."κλασσικό", τον περιφερειακό που λέμε.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ να ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ, αφού ο δρόμος 1ον είναι σε χαμηλότερο υψόμετρο από αυτές και 2ον μπροστά στο δρόμο υψώνεται το Νταμάρι που ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ΚΡΥΒΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΜΩΣ. Το ότι δε φαίνονται, λοιπόν από εκεί που "πέρασες" ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ (όπως - ας πούμε - από το μονοπάτι που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες...). Και η Κόρωνος από τη Χώρα ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε ότι είναι μικρό χωριό.........

Για αυτά που λες περι βροχής, έχεις ΑΔΙΚΟ να συγκρίνεις τους αναβαθμούς που έκαναν παλιά, με τους σημερινούς δρόμους. Με λίγα λόγια ο αναβαθμός άφηνε το νερό να περάσει από μέσα του και "έσπαγε" τη ροή του. Ο δρόμος όμως έχει την άσφαλτο, που δεν επιτρέπει τη διήθηση στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί με κλίση. Έτσι στην ουσία βοηθάει το νερό να βρεί μία πιο εύκολη διέξοδο προς τη θάλασσα!
Καμία σχέση λοιπόν. Τα έχεις μπλέξει λίγο.

Για να στο πω πιο απλά, εσύ όταν κατεβαίνεις μία κατηφόρα, τι προτιμάς: Τη σκάλα, ή τη ράμπα (αν υπάρχει και αν δε φοβάσαι μη σε πάρει η κατηφόρα). Ε, στην περίπτωση του νερού, η σκάλα είναι ο αναβαθμός, και η ράμπα είναι ο δρόμος.

Αν ξαναπεράσεις πάντως δεν κάνει κακό και καμία φωτογραφία έτσι;;


Υ.Γ. Για τον κ. Γ.Α.Μανωλά: Δε σου έχω απαντήσει για τα άλλα προβλήματα της Νάξου που αναφέρεις γιατί δεν τα ξέρω. Εσύ που τα ξέρεις ανέλυσέ μας τα στο e-Καφενείο, στείλε και στους διαχειριστές στοιχεία για να ανοίξουν νέα ενότητα και άμα θέλεις και για καμία "κινητοποίηση", όπως φαντάζεσαι δεν έχω πρόβλημα. Μαζί σου. Εγώ ασχολούμαι πιο πολύ με τον Απόλλωνα γιατί αυτά το προβλήματα ΕΤΥΧΕ να γνωρίζω.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να κυνηγάω τα πάντα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι και αδιάφορος. Τώρα είδα τις Α/Γ και ασχολήθηκα.Σε λίγο θα μας ζητάς ευθύνες γιατί δεν ασχολούμαστε με τα νταμάρια της Μήλου, ένα από τα μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα....

Ο δρόμος είναι ελεύθερος, λοιπόν, και τα σκυλιά ΔΕΜΕΝΑ κύριε "ΜανΟΥλα" της προπαγάνδας.

pRaSiNoS είπε...

Πόσους δρόμους έχει για τη Κόρωνο που περνούν μπρος από τις ανεμογεννήτριες?Δεν είναι ένας ? Έχω βγάλει φωτογραφίες αλλά δεν ήξερα πως μπορούμε να βάλουμε εδώ φωτογραφίες . Το νταμάρι δεν υψώνεται , είναι κάτω από το επίπεδο των ανεμογεννητριών και για να πας στις εσκαφές είναι πολύ εύκολο , εγώ πήγα μέχρι τις τρεις πρώτες ανεμογεννήτριες .
Δεν μιλάω για τις αναβαθμίδες . Οι αναβαθμίδες δεν έχουν καμία σχέση με τους τράφους που είπα . Οι παλιοί και στη Κόρωνο και στο Σκαδό , από όπου κατάγομαι , έφτιαχναν μεγάλους τράφους που οδηγούσαν τα νερά στα ρέματα και προστάτευαν τις αναβαθμίδες . Γι αυτό λέω για δρόμους , που αν υπήρχαν ψηλά με κλίση θα έκαναν το ίδιο .
Αν πας ψηλά πάνω από τον Πύργο του Σκαδού θα καταλάβεις τι λέω

Περικλής είπε...

Το νταμάρι είναι κάτω από το επίπεδο των ανεμογεννητριών. Ο δρόμος όμως είναι κάτω και από το επίπεδο του Νταμαριού. Άρα για εσένα που είσαι επάνω στο δρόμο το νταμάρι θα..."υψώνεται".
Όσο για τους τράφους εγώ αυτό δεν το ξέρω. Ξέρω να γίνεται με αναβαθμίδες.
Τέλος πάντων.

Για να ανεβάσεις φωτογραφίες, θα πρέπει να πας να τις ανεβάσεις σε άλλo site και στο post σου να βάλεις την υπερσύνδεση (link). Για οδηγίες ΔΕΣ ΕΔΩ.
Είναι λίγο περίεργο στην αρχή αλλά αν το μάθεις δε θα σου φαίνεται δύσκολο μετά.

Αν πάλι δεν μπορείς ή βαριέσαι στείλε τις στα e-mail των διαχειριστών για να τις ανεβάσουν.

Και καταλήγοντας σου ξαναλέω. Δεν είμαι καταστροφολόγος. Άλλα ας μην ξεχνάμε ότι το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου είναι ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΝΑΞΟ.

Περιμένω να δω φωτό.

Περικλής είπε...

Οι δρόμοι πάντως δε γίνονται ποτέ για να κατευθύνουν αποκλειστικά τα νερά. Γίνονται για τα οχήματα, τα οποία να είσαι σίγουρος πως δε θέλουν να πάνε στο...ρέμα.

pRaSiNoS είπε...

Θα στείλω τις φωτογραφίες σε email , το άλλο δε το ξέρω τι είναι .
Σου είπα πήγα στις ανεμογεννήτριες . Καλό είναι να πάτε και εσείς γιατί σήμερα καθόμουν και διάβαζα όλες τις αναρτήσεις και πολλοί δεν ξέρουν ακριβώς που είναι και λένε λάθος πράγματα .
Αν είναι κάτι υπερβολικό , είναι και καταστροφικό . Είπα πως είμαι υπέρ των ανεμογεννητριών χωρίς όμως να γεμίσουν όλες οι κορυφές των βουνών , σίγουρα θα είναι άσχημο έτσι.
Θα μπορούσαν να δουν πόσες είναι οι ανάγκες της Νάξου και να στήσουν ανάλογες ανεμογεννήτριες και μέχρι εκεί , τίποτα παραπάνω . ( και φωτοβολταϊκα όχι μόνο ανεμογεννήτριες )

Περικλής είπε...

Συμφωνώ. Άλλα όπως καταλαβαίνεις τα 315 MW (δε μιλάω προφανώς για την Κόρωνο) είναι από μόνο του μία υπερβολή...

sting είπε...

Η ωραία Κόρωνος στεφανωμένη από το "έργο πνοής" των ανεμογεννητριών. Μην απογοητεύεστε η Κόρωνος θα εισπράτει κάτι από τα έσοδα της Εταιρείας. Πουθενά στον κόσμο δεν τα παίρνουν όλα οι νταβατζήδες. Παίρνουν κάτι και τα κορίτσια.
(Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε αυτούς που "πούλησαν" την Κόρωνο)

ZEYS είπε...

mia xara fotografia
ade na oloklirothei na to fxaristithoume kai as fonazoun oi adilotes poutanes me to st(r)ing

Unknown είπε...

Πολύ ...χαρά για τους Κορωνιδιάτες τα σιδερένια τέρατα, έτσι δεν είναι κύριε ΖΕΥΣ. Πού 'ναι ο Δίας να εξαπολύσει τους κεραυνούς του στα κεφάλια σας; Αλλά ξέχασα τώρα θα κοιμάστε και θα ονειρεύεστε τα...πετροδολάρια του ...Κοπελούζου. Κούνια που σας κουνάει. Ρε αθεόφοβε ΖΕΥΣ, η γριά Κουφίτενα δεν έχει προφητέψει τίποτα για τις ανεμογεννήτριες; Για ψάξου λίγο; Σου αρέσει κι η φωτογραφία δυστυχή!!!

Unknown είπε...

Μήπως κάποιος ειδικός (Ψυχίατρος ή Ψυχολόγος) μπορεί να μας εξηγήσει τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο να επιλέξει ως ψευδώνυμο το ΖΕΥΣ (=Θεός)

maria είπε...

Aγαπητοί,
Σας εύχομαι καλή χρονιά. Για το ξεκίνημα του καινούριου χρόνου (όπου εύχομαι ολόψυχα να μας φέρει την πολυπόθητη προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών στο Αιολικό Πάρκο, οι πληροφορίες μου λένε ότι θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο ΣΤΕ) και για να συμβάλω στη συζήτηση,μεταφέρω εδώ μια μικρή ομιλία μου κατά την παρουσίαση του βιβλίου " Πράσινη Καμπή" του Γιάννη Ζήση. Η παρουσίαση έγινε στο Χίλτον, εν μέσω γενικού χαλασμού στο κέντρο της πόλης(δακρυγόνα, ΜΑΤ, μαθητές έξω...).

"ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ

Aγαπητοί φίλοι, ,
νοιώθω λίγο άβολα σήμερα, εδώ, μέσα στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έχοντας έλθει να μιλήσω για τον χώρο που χρειάζεται η άγρια ζωή. Φαίνεται όμως ότι το αίτημα του ζωτικού χώρου είναι το αίτημα των ημερών.


Η αόριστη αναφορά στο περιβάλλον ή στη φύση συχνά αποτυγχάνει οικτρά να ενσωματώσει ικανοποιητικά έστω και τις πιο βασικές ανάγκες της άγριας φύσης. Η έννοια της διατήρησης του τοπίου, όσο ισχυρή και αν είναι, δεν αρκεί να σώσει άγρια ζώα από την εξαφάνιση.

Η διατήρηση της βιοποικιλότητας σήμερα αφορά στη διατήρηση της ζωής στο πλανήτη (ιδιαίτερα όσον αφορά στη λειτουργικότητα των οικοσυστημάτων). Άσχετα από το πόσο έχει παραγκωνιστεί από τη δράση για τις κλιματικές αλλαγές, παραμένει, μαζί με αυτές, ο ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες της δράσης για το περιβάλλον, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σήμερα η άγρια φύση και ειδικά τα μεγαλόσωμα άγρια ζώα, απειλείται από υποβάθμιση και κατακερματισμό βιοτόπων, καταδίωξη, δηλητηρίαση, όχληση. Όλα αυτά μπορεί να θεωρηθούν ως δευτερογενείς απειλές, αποτέλεσμα της μιας και μεγάλης απειλής: της απώλειας ζωτικού χώρου.

Σήμερα μπορούμε να έχουμε ένα σύνθημα: τα άγρια ζώα θέλουν χώρο. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για την άγρια ζωή αν δεν φροντίσουμε να αφήσουμε μερικές περιοχές απαλλαγμένες από τη δική μας παρουσία (είτε πρόκειται για νησίδες με σπάνια θαλασσοπούλια, ή για βουνοκορφές και κοιλάδες με όρνια, αρκούδες ή αγριόγιδα) και αν δεν σταματήσουμε να αποκόβουμε τη μια άγρια περιοχή από την άλλη.

Αυτό σημαίνει αλλαγές στο σχεδιασμό. Οι δρόμοι πρέπει να μην αποκόβουν την μια άγρια περιοχή από την άλλη, ούτε να οδηγούν σε απάτητες περιοχές. Οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε παρθένες φυσικές περιοχές όπου το βασικότερο χαρακτηριστικό τους ήταν, ακριβώς, η έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας. Οι τουριστικές υποδομές δεν θα πρέπει να αναπτύσσονται σε νέα αδόμητα εδάφη. Η επάρατος εκτός σχεδίου δόμηση πρέπει κάποτε να εγκαταλειφθεί. Αν, μιλώντας για πράσινη επιχειρηματικότητα, δεν επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την άγρια φύση, θα βρεθούμε κάποια στιγμή στη θέση που σήμερα υποτίθεται ότι απευχόμαστε.

Όλα αυτά είναι πράγματα που ακούγονται και λέγονται. Μόνο όμως μέσα από το πρίσμα της άγριας φύσης αποκτούν αληθινό νόημα. Αν θέλουμε τοπία όχι άδεια, αλλά γεμάτα με ζώα, αν θέλουμε να μην είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη και αν θέλουμε οικοσυστήματα που να λειτουργούν (για να μην καταρρεύσουν τα πάντα), πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε χώρο και για άλλους.

Το να μάθουμε πως να αφήνουμε χώρο για τα μεγάλα αρπακτικά πουλιά, την αρκούδα και τον Αιγαιόγλαρο, το να μάθουμε πώς να μην αποκόβουμε το ένα βουνό που ζει το αγριόγιδο από το άλλο, το να μάθουμε πώς να δημιουργούμε ένα δίκτυο με σταθμούς και διαδρόμους που να ενώνουν μεταξύ τους φυσικούς βιότοπους (που πλέον είναι ως νησιά μέσα σε αφιλόξενες θάλασσες από αστικά η εντατικά αγροτικά τοπία), είναι ο πιο σίγουρος και απλός τρόπος να ξέρουμε ότι κάνουμε σωστό σχεδιασμό και ότι έχουμε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς."

Unknown είπε...

Μαρία οι βοθριάτες που ονειρεύονται ...πετροδολάρια θα καταλάβουν μόνο με την απόφαση του ΣΤΕ.
Δυστυχώς στη Νάξο βασιλεύουν στους τυφλούς οι μονόφθαλμοι.Παράλληλα είναι συγκλονιστική η διαπίστωση ότι και οι λεγόμενοι πνευματικοί άνθρωποι σιωπούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και έχουν γίνει κυριολεκτικά ουρά των τοπικών παραγόντων. Σιωπούν ακόμη και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, που δηλώνουν ...αριστεροί. Κρίμα!!!

vrestas είπε...

Από το blog eolikoparkokoronou

ΔΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ'' 28 / 12 / 2008
(Ειδικά ο παραπάνω ονειροπαρμένος που είναι στο μυαλό τυφλός και κλείνει τα μάτια του , σαν...onirevamenos,έστω μαιμού).


Η συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται και είναι υπερβολική για τα δικά μας δεδομένα . Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι Ισπανοί θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον και την παραδοσιακότατα τους και εμείς είμαστε οι έξυπνοι που αντιδρούμε στα πάντα.
Ενώ η βασική αντίδραση για τις ανεμογεννήτριες είναι η προστασία του περιβάλλοντος , όλα τα επιχειρήματα που εμφανίζονται σε διάφορα blogs αφορούν την παραδοσιακή εικόνα της Κορώνου που τόσα χρόνια κανείς , από τους Ναμιγινίτες , δεν είχε ανακαλύψει .

Unknown είπε...

VRESTA, ΕΣΎ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ;
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΥΩΝΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΕΣ, ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ...ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ. ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ;
ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ; ΠΟΤΕ. Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΙΔΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΣ. ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΪΜΟΥ-ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 1991; ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ!!! ΤΗ ΘΥΜΑΣΑΙ VRESTA; ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΙ ΕΣΥ:

Unknown είπε...

Ονειρευάμενε άστους να λένε. Ευτυχώς που αυτό το κράτος διαθέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας και τους Εισαγγελείς. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί. Πράγματι όλα τα ανοσιουργήματα στη Νάξο είχαν και άδειες. Διότι όλοι αυτοί, που στη Νάξο κάνουν τους Δημάρχους, Επάρχους, Συμβούλια, Πολεοδομίες, τους προέδρους συλλόγων και που εμφανίζονται πομπωδώς παντού χωρίς να αισχύνονται, στην πραγματικότητα είχαν το ίδιο προσωπείο. Αυτό του δημίου. Είναι αυτοί οι άθλιοι που ευθύνονται για το μπάζωμα των ρεμάτων, τους ανύπαρκτους βιολογικούς, τις επεμβάσεις στον αιγιαλό, την αυθαίρετη δόμηση και την ανοχή στην αυθαιρεσία του κάθε ντόπιου χιτλερίσκου. Τώρα που μάθαμε όμως το δρόμο του ξεμπροστιάσματος μέσα από τα blogs και την προσφυγή στη δικαιοσύνη θα τους γίνει η ζωή κόλαση. Παρακολούθησε τα τεκταινόμενα στον Απόλλωνα με το λιμενικό έργο και το βιολογικό και πάρε σχέδιο. Είναι όλοι με τη πλάτη στον τοίχο.
Με το λιμενικό ξεκαθάρισε η βρωμιά και έπεται ο βιολογικός. Με την δύναμη του blog τους σύραμε στα ραδιόφωνα όπου ομολόγησαν τις παρανομίες τους και αποκαλύψαμε σε όλο το κόσμο αυτά που μας έκρυβαν.
Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς συναισθηματισμούς για να σωθεί ότι μπορεί ακόμη να σωθεί από αυτό το τόπο.
Και σε κάθε υποστηρικτή των τοπικών αρχόντων (βλέπε δημίων)η απάντηση και η θέση είναι μία : Ποιός ευθύνεται για την σημερινή κατάντια της περιοχής μας αν δεν ευθύνονται αυτοί που είχαν τις τύχες της στα χέρια τους;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZEYS είπε...

gia poies alithies milas kouniti?
mhpos esi meneis sth korono kai exeis dikeoma na milas kati pou den exei kanenas allos?
ano ego thelo psixologikh parakolouthisi esi αρκούδα thes zourlomandia
milate kai milate gia epixeirimata
pounta?
olo katigotite kapoious xoris eseis na fernete kamia protash
na mh ginei to limani sth naxo
na mh ginei to limani ston apolona
na mh ginei to alieytiko katafigio sto kalanto
gia pite mou kai mena enan agona sas gia kati pou thete na ginei
alla vevea oi perisoteroi apo esas ta exete oikonomimena
exete ksenodoxeio , bouleytikh syntaksi , estiatorio , eisodimatias sth xora , katastima me suvenir kai alla , mhn einai kai ayto psema kouniti?
mhpos mazi me thn ΠΕΚΙΝ yparxoyn alles dio mh kivernitikes organoseis pou epidontounte ?
giati an eiste toso paradosiakh den agonizeste me dika sas eksoda?
mhpos h ΔΚΟΣΕ pire mono gia to 2008 1.800.000,00 eyro? kai ayto psema kouniti?
kata ta alla h biomixaniki anaptiksi ths koronou sas marane
vgalth skoufia sou kai vara

Unknown είπε...

ZEYS, είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον τόπο από την λαίλαπα των "ειδικών" τους οποίους πήραμε χαμπάρι εσχάτως.
Και βέβαια θέλουμε λιμάνι στη Νάξο και στον Απόλλωνα, αλλά το θέλουμε σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Κάτι που εσείς αποφύγατε (να συμμορφωθείτε με την Νομοθεσία) όπως αποφεύγει ο διάβολος το λιβάνι για λόγους που πολύ καλά γνωρίζετε εσείς και που υποθέτουμε επίσης πολύ καλά και εύκολα εμείς (και έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε την φαντασία μας να καλπάζει. Ξέρουμε πολύ καλά πως γίνονται αυτά τα έργα σας). Στο θέμα λοιπόν των λιμανιών έχετε "εισπράξει" την θέση της ελληνικής δικαιοσύνης στα μούτρα τα οποία θα έπρεπε να έχετε στραμμένα στο έδαφος από ντροπή επειδή κάνατε "άκυρη" προσπάθεια και χάθηκαν οι ευκαιρίες στην εξέλιξη . Γιατί μόνοι σας οδηγηθήκατε στο λάθος (ΖΕΥΣ, συγχώρεσε με που σε ταυτίζω με όλους αυτούς τους ανίκανους που τόσο οικτρά απέτυχαν σε τόσο υψηλούς στόχους αλλά το κάνω επειδή τους υποστηρίζεις. Αν είσαι όμως ένας από αυτούς...) από την αμετροέπεια, την εξαλλοσύνη και την ολοκληρωτική αντίληψη που σας διακρίνει. (Ποιός θα πληρώσει στις επόμενες εκλογές για την απώλεια των λιμανιών;)
Δεν έχετε ξεχωρίσει στην Δημοκρατία που ζείτε τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο. Δεν έχετε ξεχωρίσει ότι πάνω από την θέληση της πλειοψηφίας είναι ο Νόμος. Και Δημοκρατία σημαίνει Νόμοι και Αρχές που καταπατήσατε κατάφωρα όταν εκδηλώνατε τις φασιστικού τύπου επιθέσεις σας στους 33 και τους 86 και εξακολουθείτε να καταπατάτε μιλώντας σήμερα για την απώλεια του λιμανιού της Νάξου ως ευθύνη των 33. Έτσι αποκαλύπτετε την μη συμμόρφωση σας στην τάξη(παρεπιπτόντως τα λιμάνια τα έχασαν οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, ο Έπαρχος, οι Δήμαρχοι,ο αντινομάρχης, οι σαλτιμπάγκοι μικρομεγαλοεργολαβοπαραγοντίσκοι ντόπιοι και εισαγώμενοιαπό Αθήνα και μην ξεχνάμε την εκκλησία (όχι προς θεού τη θρησκεία)που βοήθησε και αυτή στο συλλαλητήριο των προγραφών της 26ης Μαρτίου).
Για τους λόγους λοιπόν αυτούς εντείνουμε τους αγώνες μας. Μάθαμε ποιοί είστε και "ανοίξαμε" και τους δρόμους προς την δικαιοσύνη στην οποία προσβλέπουμε για να αναχαιτιστεί η καταστροφή σε αυτό τον ωραίο τόπο. Και χρησιμοποιούμε και την τεχνολογία εναντίον σας προκειμένου να σας ξεμπροστιάζουμε (επιτυχημένη έκφραση που δανείζομε από άλλο φίλο blogger) από το blog ώστε ο κόσμος να σας βλέπει και να κουμπώνεται. Τώρα πιά ο κόσμος ξέρει από το blog αυτό με έγγραφα στοιχεία την μεγάλη "πατάτα" του λιμανιού στον Απόλλωνα και τις παρανομίες που έκρυβε πίσω της όλη αυτή η σκευωρία. Τώρα ξέρει ο κόσμος (και το ΚΚΕ Κωμιακής ακόμη θορυβήθηκε όπως έδειξε η πανικόβλητη ανακοίνωση του) για τον βόθρο του Απόλλωνα με έγγραφα στοιχεία επίσης. Μαθαίνει για τα αιολικά εργοστάσια αυτά που δεν έμαθαν ποτέ οι Κορωνιδιάτες πριν τους φορτώσουν τα τέρατα. Θα μάθει πολύ σύντομα λεπτομέρειες για τη καταστροφή των ρεμμάτων της περιοχής μας μεταξύ των οποίων και για το ρέμα που οδηγεί στο Λυώνα (το εγκληματικό τσιμέντωμα).
ZEYS, μετά από τόσα πολλά που σου έγραψα τώρα διαπιστώνω ότι ρωτάς το απίθανο "gia pite mou kai mena enan agona sas gia kati pou thete na ginei" και μη πιστεύοντας στα μάτια μου ξαναδιαβάζω και τρώω το κεραμίδι "olo katigotite kapoious xoris eseis na fernete kamia protash" και συμπεραίνω ότι όλα όσα έγραψα θα σου είναι τελείως ακατανόητα. Αλλά αν αντί για σένα τα λόγια μου βρίσκουν τοίχο, τουλάχιστον τα διαβάζουν αυτοί που έχουν χεσμένη την φωλιά τους και τρέμουνε για την ώρα της κρίσεως.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ειδικά ο λεγόμενος ΖΕΥΣ και με πολλά άλλα ψευδώνυμα εμφανιζόμενος είναι από εκείνους που ξέρουν μόνο να κάνουν κριτική στους άλλους και μάλιστα σκληρή και άτεγκτη. Απόψεις δεν έχει, προτάσεις δεν έχει, αγνοεί τα προβλήματα του τόπου, ούτε καν τις ...προφητείες της γριάς Κουφίτενας έχει ακούσει...

ZEYS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZEYS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZEYS είπε...

efoson altair milas gia th kimeni elliniki nomothesia rotise thn ekdotria ths ΑΠΟΨΗΣ ΣΚΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ,thn opia emfanizeis se allo blog san sosth ,me ti asxoleitai ta kalokeria kai meta ela ksanapesmoy gia nomimes doulies.
de me apasxolei poios tha plirosei tis epimenes ekloges ta lathi tou , pote den hmoun kai de tha eimai ipopsifios gia theseis pou merikoi apo esas diekdikoun eite vouleytikes ''nikos'' eite dimotikes kapoios allos pou de ksero me ti pseudonimo grafei eite einai hdh antidimarxos kapoios allos , opote merikoi apo esas einai aytoi pou katigoreis kai kindineuoun kai oxi ego
pote den epitethika xeirodikontas se kanena apo tous 33 kai tous 86 epititheme mono lektika kai exo kai kana epixeirima oxi san merikon merikon pou mou lene pos thelo kai psixologikh ypostiriksi ( o zourlomandias pigene ston arkturo oxi ston kouniti )
oso anafora tous agones sas thelo na do enan agona gia kati pou thete na ginei kai oxi gia kati pou thete na mh ginei
o lionas pali pou kolaei me tis anemogenitries ? tosh fagomara pia o kalantos mallon den sas agizoun giati den einai sth korono
poios eise? o ΡΟΔΑΜΑΝΘΗΣ kai prepei na fovame thn ora ths kriseos?
katoteros ton peristaseon eise esi kouniti pou to pezeis koronidiatis ths diasporas kai anarotiese ti exoun kanei oi alloi gia th korono , efoson rotises kai emathes pios einai o giorgos o manolas rotise kai ti exei kanei gia ayto pou eseis lete paradosi alla vevea erga kanete mono eseis kai kaneis allos , mono eseis ponate ayto ton topo kai kapoia mera tha thete kai thesh ston hroon ton xorion
oneireuamene pou ksereis pos emfanizome me polla pseydonima? eise apogonos ths koufitenas?
apopseis kai protaseis gia sena pou de ksereis na diavazeis den exo gia ton kalanto pou einai prostateyomenh zonh de les tipota? mallon den eides kapoio oneiro na sto eksigiso teleytea
an htan agnos kai parthenos o agonas sas de tha asxolousastan me mena kai ton kathena pou mpenei kai leei oti thelei edo , tosa xronia tha emfanizate erga xeiropiasta kai oxi se xartia ( prosfiges ) kai se pano
h dikeosini einai gia olous . rotiste merikous apo esas ti ekanan th mera pou ta pedia tou likiou naxou kanan poreia sto astynomiko tmhma . krimenoi piso apo ta pedia mirazan avga kai mpogies an ayto einai ergo tote ti na po , merikoi kriftikan piso apo ta pedia giati den exoun to tharos na poun th gnomh tous kai giati ''kouniti'' einai volemenoi piso apo tis doulies tous ( pernoun kai dhmosia erga me apolith diafania fisika ) kai vazoun kapoious allous mprosta , kaneis apo aytous den einai oute mesa stous 33 oute mesa stous 86 , an to psaksete tha katalavete gia poious leo an thete pali tous leo kai apo edo den exo provlima

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZEYS είπε...

edo apokriptografisate ta legomena ths koyfitenas , sta grammata mou kolas?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maria είπε...

Εγώ πάλι έχω μια απορία: γιατί μερικοί από σας μονίμως έχετε να προσάψετε σε όσους υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον και τη φύση ότι είμαστε καλοβολεμένοι και καλοφαγωμένοι και ό, τι λέμε είναι εκ του ασφαλούς; Αναφέρομαι στο σχόλιο του...Διός, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι παρόμοιο.

Δεν έχω καμιά σχέση με τη Δ' Κυνηγ. Ομοσπονδία, αλλά για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, πρέπει να πω ότι το ποσό που αναφέρεται από τον συγκεκριμένο θεό αφορά στα εισπραττόμενα από τις κυνηγετικές άδειες χρήματα και ουδεμία σχέση έχει με κρατική επιχορήγηση.
Όσο για μας τους υπόλοιπους, που υπογράψαμε ως άτομα την προσφυγή, ψάξτε να βρείτε πόσο βολεμένοι είμαστε.
Αντί να εκτοξεύονται αόριστες κατηγορίες εκατέρωθεν, ας σκεφτούμε τί σημαίνει το ότι η χώρα μας χρειάζεται διπλάσια ενέργεια από τη Δανία και περισσότερη από τη Σουηδία για θέρμανση. Και, αντί να μιλάμε για εξοικονόμηση ενέργειας και αλλαγή των καταναλωτικών μας ηθών, θέμε να γεμίσουμε το νησί ανεμογεννήτριες για να μπορεί ο κάθε Αθηναίος και μη να έχει αιρκοντίσσιον ακόμη και στο μπάνιο του.

ZEYS είπε...

mas douleueis psilo gazi kouniti afou to mono pou vlepeis einai oi anemogenitries , pes pos vlepeis mono oti se simferei .esy eise poio poniros kai kaneis pneyma dld kai emeis de mporoume? h eise pio eksipnos epidi eise kounistos?
maria den prosapto se osous yperaspizonte to perivalon oti einai kalovolemenoi kai kalaofagomenoi alla den einai dynaton enas prohn vouleytis pou otan eixe th thesh den ekane apolitos tipota gia to perivalon , to antitheto kiolas , tora na leei pos to iperaspizete. den einai dynaton na eise proedros se perivantologikh organosh kai na exeis sta dikasthria kapoion epidi kai mono thes na kopsei ta dendra pou einai mprosta apo to oikopedo sou giati sou kovoun ta dendra. den einai dynatonn nai eise eisodhmatias kai na ta perneis xontra apo ton tourismo kai meta na les pos eise kata ths touristikhs anaptiksis . mh leme oti theme .
thn kratikh epixorigish thn pernoun kai thn parapernoun kai oi sigekrimenoi kinigoi kai polloi alloi oikologoi mh douleuomaste kiolas metaksi mas .
oi katanalotikes sinithies einai genikotero provlima kai de leei kaneis pos den yparxei alla mh trelathoume tora na poume pos an den ginoun oi anemogenitries sth korono tha sothei h ellada
milate gia viomixanikh epanastash sth korono tora milame kai ta provlimata tou kapitalismou sth korono se ligo tha mas pite pos piso apo tous koronidiates krivonte oi evreoi ,

Γιώργος Α. Μανωλάς είπε...

Κάποιος με ανέφερε ως φερέφωνο κάποιον άλλων , δε θα απαντήσω σε ύβρεις καθεαυτού υβριστών που στερούμενοι επιχειρημάτων εξαπολύουν κατηγορίες πανταχόθεν

mastoras είπε...

Καλά τα λέτε εδώ μέσα αλλά μπορείτε να μου εξηγήσετε και μένα πως ξεκινήσατε από τους σκοινάδες και καταλήξατε στα ορνιθοσκαλίσματά

koufoerakina είπε...

Μαρία αστούς να λένε ότι θέλουν
Το περιβάλλον θέλει προστασία και πάλι καλά που υπάρχουν άτομα σαν και σένα και αγωνίζονται γι’ αυτό
Η Νάξος έχει γίνει ένα απέραντο χάλι και όσοι διοικούσαν και διοικούν φταίνε γι’ αυτό
Ήμαστε χαζοί που τους ψηφίζουμε ακόμα και έχουν και βήμα εδώ μέσα και μιλούν
Αν δει φωτογραφίες της Νάξου κανείς πριν 10 χρόνια και σήμερα θα κλαίει
Κρίμα την ομορφιά που έχουμε να μην μπορούμε να τη διατηρήσουμε.

PrAsInOs είπε...

Καλή χρονιά σε όλους
Βλέπω η μάχη συνεχίζεται εδώ μέσα . Νομίζω όμως πως θα ήταν καλύτερα όλοι μας να δίνουμε τον αγώνα μας αλλού . Διάβαζα τα σχολεία και είδα να αναφέρεστε σε πολλούς είτε ανώνυμους είτε επώνυμους . Δεν υπάρχει περίπτωση στα πάντα να μην υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και τα κονομάνε . Όλοι το ξέρουμε αυτό και στη περίπτωση τόσο των αιολικών πάρκων όσο και των αντιδράσεων σίγουρα υπάρχουν αυτοί οι κάποιοι και από τις δύο πλευρές . Το κακό είναι πως τη νύφη την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν σχέση και αυτοί που πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι καλό

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vrestas είπε...

Αφιερωμένο στο Δία θες να πεις κουνίτη. Μάθε λίγη γραμματική ή βάλε σε εισαγωγικά το "Ζευς".Όσο όμως και να σε εμπνέει ο... ξενώνας της Κορώνου και μάλιστα σε μια άσχετη εποχή,ο Δίας "νεφεληγερέτης" και "υέτιος", έχει ορίσει "ταμία" των ανέμων τον Αίολο, που παύει ή σηκώνει κατά βούληση τους ανέμους και δεν σ' ακούει.
Για πες μας όμως να μάθουμε και μεις, αφού είσαι υπέρ της αιολικής ενέργειας, οι 9 ανεμογεννήτριες είναι πολλές; Ποιο είναι το μέτρο για σένα; Και σε ποια περιοχή να εγκατασταθούν; Μακριά από μας και όπου νάναι;

maria είπε...

Επειδή δεν είμαστε οι μόνοι που μας απασχολεί το θέμα, δείτε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο

http://www.tvxs.gr/v861.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZEYS είπε...

eise eleytheros na les thn apopsi sou kouniti alla kalo einai na ksereis kai to ti les , ligo ekso apo th korono an pane oi anemogenitries tha einai pros thn apirantho h pros th komiaki , ligo ekso apo thn apirantho an pane tha einai ligo ekso apo to filoti kai oute o kathexis , opote dld den prepei na mpoun pouthena anemogenitries?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ducamel01 είπε...

Φίλε Κουνίτη τα πανομοιότυπα σχόλιά σου τα οποία έσβησα προχθες δεν αναφερόντουσαν στα greenglish του "Ζευς". Έγγαρφαν κάτι για τα όρια της βλακείας αν θυμάσαι και έμεναν μόνο σε αυτό.

Πέραν αυτού όμως επειδή είμαστε άνθρωποι και κάνουμε και λάθη θα σε παρακαλούσα να μου πεις ποια σχόλια (συγκεκριμένα) θεωρείς ότι δεν αρμόζουν στην ενότητα ή δεν τηρούν τους κανόνες, γιατί απλώς μπορεί να μας ξέφυγαν.

Σε ευχαριστώ.
(Το σχόλιο αυτό μαζί με την απάντηση που θα δωθεί απο τον Κουνίτη θα σβηστεί)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maria είπε...

Παιδιά, υπάρχει ελπίς, αν στο ΣΤΕ την πατήσουμε,


για να κάνουμε το κλίμα πιο ελεφρύ...

Unknown είπε...

πολύ ωραίο και στη ν¨αξο υπάρχουν πολλά...UFO....

Unknown είπε...

Πότε συζητείται στο ΣτΕ η υπόθεση αναστολής των έργων του αιολικού της Κορώνου;

submarine είπε...

Σαν και σένα που είσαι ονειροπαρμένος.

Unknown είπε...

Ο τοπάρχης της Κορώνου σας έχει πολλούς από σας ufoποιήσει. Συνεχίστε να ...πετάτε στα σύννεφα, θα ξυπνήσετε άμα πέσει κανένα κομμάτι φτερού ανεμογεννήτριας στο κεφάλι σας...

maria είπε...

Ηταν να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα αλλά μάλλον πάμε για την ερχομένη.

Ducamel01 είπε...

Φίλε Κουνίτη δε σε έχω ξεχάσει. Θα σου απαντήσω αυτές τις ημέρες (στο σχόλιο 8 Ιανουάριος 2009 12:11 μμ). Σε γενικές γραμμές πάντως έχεις δίκιο για όλα. Θα πρέπει όμως να σου εξηγήσω έστω το σκεπτικό, με το οποίο βέβαια μπορεί να διαφωνείς. Θα το συζητήσουμε αν θες. Θα βοηθούσε και τον DenTziTheMee και εμένα.

maria είπε...

Ξέρει κανείς τί συζητήθηκε σχετικά με το αιολικό της Κορώνου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο; Εχω μια τέτοια πληροφορία αλλά δεν μπορώ να την εξακριβώσω.

maria είπε...

Τελικά έμαθα τα παρακάτω:
Κατόπιν αιτήσεως του επενδυτή το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραστεί με δικό του δικηγόρο στη συζήτηση για την προσωρινή διαταγή και να εκδώσει και σχετικό ψήφισμα, σύμφωνης γνώμης δηλ για το επίμαχο έργο.
Η συζήτηση στο ΣΤΕ δεν έχει ακόμη ορισθεί γιατί περιμένουν να κανονιστεί η παράσταση δικηγόρων κλπ, αυτό το έμαθα μετά από πρωινό τηλεφώνημα.
Αναρωτιέμαι αν, εκτός από συζητήσεις στο μπλογκ και στο καφενείο, μπορείτε να επηρεάσετε και κάπως τις εξελίξεις εσείς εκεί κάτω.
Προφανώς δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά καλό θα ήταν να μην περνάνε τέτοια θέματα αβρόχοις ποσί.

Unknown είπε...

Δυστυχώς στο δημ. συμβούλιο Δρυμαλίας δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Στη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση την κατάσταση ελέγχει ο Μανωλάς ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρωταγωνιστής της δημιουργίας του αιολικού πάρκου Κορώνου, για το οποίο όλοι αυτοί περιφανεύονται. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργούν έτσι. Και στην προσφυγή εναντίον του αλ. καταφυγίου του Απόλλωνα ο Δήμος, όπως και το Επαρχείο, δήλωσαν παράσταση υπέρ του έργου με δικηγόρο και άσκησαν κάθε επιρροή όπου μπορούσαν για να αποτρέψουν το...μοιραίο. Αυτό δυστυχως είναι το επίπεδο των τοπικών αρχόντων της Νάξου, ανεξαρτήτως το πού ανήκουν ...κομματικά. Βλέπεις ότι και η ...ΠΕΚΙΝ -Κίνηση Οικολογική- περίπου στο ίδιο επίπεδο μ' αυτούς βρίσκεται. Ίσως τώρα που άλλαξε η διοίκησή της να γίνει κάτι.

maria είπε...

To ζητούμενο είναι να εκφράζονται δημόσια οι όποιες αντιδράσεις. Μόλις με ενημέρωσαν ότι γκρεμίστηκε το στηθαίο στο γεφυράκι της Τραγαίας, αληθεύει;

Ανώνυμος είπε...

Οι κάτοικοι της Κορώνου θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν και καλό είναι να πάψουν να βλέπουν όνειρα. Δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος και γι’ αυτό ευθύνεται ο Μανώλης Μανωλάς που τους επηρεάζει αρνητικά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μανωλάς νοιάζεται για τα συμφέροντα του και για το πώς θα μπορέσει να αξιοποιήσει «και αξιοποιεί» τους ανθρώπους της «αυλής» του. Στον αντίποδα ο σημερινός αντιδήμαρχος Μιχάλης Κουφόπουλος δεν μιλάει γιατί δεν έχει το ειδικό «βάρος» έτσι ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα της Κορώνου. Υπάρχουν και οι υποστηρικτές των παραπάνω που σιωπούν εντέχνως διότι έχει εξαγοραστεί η σιωπή τους με μια θέση στο αιολικό πάρκο ή με την μέθοδο «να μη μιλάτε για να μη γίνει ζημιά στο κόμμα». Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι αν τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες θα είναι αργά για οτιδήποτε περαιτέρω. Τώρα είναι η ώρα για «δράση» αλλά δυστυχώς οι πραγματικοί αριστεροί της Κορώνου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και χάνονται οι φωνές τους στον αέρα.

maria είπε...

Μόλις έλαβα φωτ όπου φαίνεται καθαρά ότι γκρεμίστηκε το στηθαίο από το γεφύρι της Τραγαίας, με το πέρασμα φορτηγού μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννήτριας.
Πληροφορούμαι δε ότι αύριο θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της εταιρίας από άτομα ή και φορείς. Επίσης από την Αθήνα κινείται η εταιρία Monumenta (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας & Κύπρου,, τηλ. 6973308857, info@monumenta.org,www.monumenta.org).
Οποιος ενδιαφέρεται να συνυπογράψει τη μήνυση, εύκολα θα βρεί ποιοι και πώς.
Τουλάχιστον να φροντίσουμε η αποκατάσταση του γεφυριού να γίνει με σωστή μελέτη κι όχι όπως όπως.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουμε να επιτύχουμε κάτι το σπουδαίο για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς της Νάξου, είναι απαραίτητο να επέμβουν οι οικολογικές οργανώσεις και κάθε φορέας που μπορεί να συμβάλλει έτσι ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα που συντελούνται.

Τσίτσος είπε...

Maria, δεν έχω καταλάβει κάτι με το στηθαίο του γιοφυριού: Μόνο του έπεσε από την πολλή ταλαιπωρία με το πέρα δώθε των φορτηγών; Γκρεμίστηκε κατα λάθος από αυτούς γιατί δεν πήραν καλά τη στροφή ή το γκρέμισαν γιατί δε χωρούσε η νταλίκα; Στο ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση, επειδή από ό,τι έχω δει, έχουν ήδη φθάσει στην Κόρωνο 4 Ανεμογεννήτριες, οπότε αν ήταν θα έπρεπε ήδη να έχει γκρεμιστεί. Σωστά;

Όπως και να έχει ανέβασε καμία φωτογραφία (ή και βίντεο) κι από το γεφύρι και από τις νταλίκες αν έχεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς είναι αυτές, που έχουν λιγότερο από το μισό ύψος από αυτές που θα μπούν στην Κωμιακή. Για τη μήνυση μπήκα λίγο στο site που λες και δεν βρήκα κάτι. Θα δοκιμάσω και το τηλέφωνο. Μετά τα τυπάκια δε θα τα φτιάξουν αφού τα χάλασαν;; Εμεις θα βρούμε λεφτά και μελετητές;; Δεν το κατάλαβα αυτό;;;;;;;;
Έ, ρε κώτσος που είναι ο Δήμος...Για να φτιάξουν οι Κορωνιδιάτες Αιολικό Πάρκο θα ξεσκίσουν τον υπόλοιπο Δήμο. Ωραίοι...

maria είπε...

Θα στείλω στον admin τις φωτ που μου στάλθηκαν για να τις ανεβάσει. Με το θέμα ασχολούνται κάποιοι άνθρωποι σε Τραγαία και Απείρανθο, δε θέλω να γράψω ονόματα χωρίς να ρωτήσω αλλά είναι γνωστοί για την μη παθητική στάση τους στα κοινά και μπορείτε να τους βρείτε. Στο site δεν έχει προλάβει να ανέβη ακόμη κάτι, αλλά τα παιδιά από τα Monumenta σήμερα θα κάνουν κινήσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κλειδώ είπε...

ΔΕΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ Α/Γ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΓΕ ΟΠΟΤΕ ΕΣΠΡΩΞΕ ΒΙΑΙΑ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΒΡΗΚΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΤΟ ΦΕΦΥΡΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΗΘΑΙΟ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΙΕΤΑΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Unknown είπε...

Ο δρόμος και το γεφύρι της Τραγαίας είναι ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ και η συντήρηση και προστασία του ανήκει στο επαρχείο Νάξου. Για όλα αυτά που συνέβησαν τι έχει να πει το Επαρχείο, δηλ. ο Έπαρχος, αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες του Επαρχείου που είναι αρμόδιες και υπεύθυνες; Ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχειου κ. Γρυλλάκης είναι και Νομαρχιακός σύμβουλος. Ενέκρινε αυτή τη διέλευση και συνάμα την καταστροφή που προκλήθηκε στο παραδοσιακό γεφύρι του Χαλκίου; Ο κ. Γρυλλάκης επί πλέον είναι και εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στα νησιά.Η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ εγκρίνει αυτές τις ενέργειες; τις καραδικάζει; ποια θέση έχει σε όλα αυτά που συμβαίνουν; Η σιωπή τους δεν είανι πάντα ...χρυσός.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maria είπε...

Από την ιστορία με το γεφυράκι καταδεικνύεται, κατά τη γνώμη μου, η πρακτική της εταιρίας Αιολικό Πάρκο Νάξου να αγνοεί συστηματικά τις ιδιαιτερότητες, πολιτιστικές και φυσικές, του συγκεκριμένου τόπου, και να κινείται ως εάν να μην υπήρχαν. Σαν να μην υπήρχαν οι σκανιάδες στις κορφές και τα παραδοσιακά, στενά γεφυράκια στα χωριά, οι στενοί δρόμοι - όταν ανεβούν,ελπίζω, οι φωτογραφίες που έχω στείλει στο μπλογκ, θα δείτε πως είναι για γέλια και για κλάματα το πώς περνά η νταλίκα μέσα από τα χωριά, τη γελοία σκαλωσιά που είναι μόνο για να σοβαντήσεις και η οποία έχει τοποθετηθεί ως υποστύλωμα στο γεφύρι της Τραγαίας. Αυτό το "μπάτε σκύλοι αλέστε" μ' ενοχλεί σ' αυτή τη χώρα, κι όχι μόνο στη Νάξο. Ότι όποιος μπορεί αλωνίζει, επειδή έχει λεφτά κι επειδή οι περισσότεροι κοιμώμαστε τον ύπνο του δικαίου και ξυπνούμε μόνο όταν κάποιος μπει στο χωράφι μας. Ή, όταν θα γκρεμνιστεί το γεφυράκι αφού φύγουν τα υποστυλώματα-έτσι διατείνονται δύο τουλάχιστον μηχανικοί με τους οποίους μίλησα- με μια γερή βροχή, ένα σεισμό ή ένα βαρύ όχημα, κι άντε μετά να βρεις ποιος ευθύνεται: ο Δήμος, το Επαρχείο, η εταιρία ή εμείς όλοι που δε μιλούμε.
Ο τόπος μας είναι η φύση του, τα αρχαία και τα νεώτερα μνημεία του, τα τραγούδια του, οι παλιές και νέες ιστορίες και , φυσικά, οι άνθρωποί του. Ο,τι χαθεί απ’αυτά είναι καταστροφή αμετάκλητη. Για αυτό, ας συνταχθούμε όσοι τον αγαπάμε
κι ας συνδράμουμε αυτούς που τον υπερασπίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Maria, άμεσα πρέπει να υπάρξουν δυνατές φωνές που θα «επιτρέψουν» να χαθεί ο ύπνος αυτών που ξεπουλάνε, εκείνων που ανέχονται, αυτών που συγκαλύπτουν. Καλώ τους απανταχού ναξιώτες και όλους εκείνους που μπορούν να συνδράμουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε να μπορέσουμε δυναμικά να αποτρέψουμε το «κακό» που συντελείται. Αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια τότε θα είμαστε συνένοχοι και εμείς, αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί.

maria είπε...

Πρέπει μάλλον να επικοινωνήσουμε εκτός μπλογκ. Στείλτε όσοι νομίζετε πως μπορούμε κάπως να συνεργαστούμε ένα μήνυμα στο wildlifecare@gmail.com , θα ενημερωθώ αμέσως και θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο προσωπική επικοινωνία και, ίσως, να οργανώσουμε μια συνάντηση.
Καλό είναι το μπλογκ αλλά είναι σε κοινή θέα.....
Τώρα που είμαστε ζεστοί, διότι, εκτός των άλλων, έχουμε κι αυτό το πρόβλημα εμείς οι Ελληνες- κρυώνουμε όσο γρήγορα ανάβουμε.

Κλειδώ είπε...

Συνεχίζονται οι εργασίες στο γεφύρι του Xαλκείου αγνοώντας τις αντιδράσεις, παρακάμπτοντας τις νομιμες διαδικασίες για την επισκευή.Εκανε μάλιστα η εταιρία που ευθύνεται για τη ζημιά στο γεφύρι, μήνυση κατ' αγνώστων για παρεμπόδιση του έργου της επισκευής!Την ευθύνη παίρνει προφανώς για οτιδήποτε συμβεί η τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου που απ ότι μάθαμε έδωσε άρον άρον αδεια για τις εργασίες. Η μία υπηρεσία καλύπτει την άλλη και όλοι μαζί τον επιχειρηματία ενω παράλληλα με τη βοήθεια της αστυνομίας εκφοβίζουν τους λίγους που αντιστέκονται στην επικίνδυνη ανευθυνότητα και το φασισμό του Δήμου και των υπηρεσιών ενώ η εφορία νεωτέρων μνημείων κοιμάται και αδιαφορεί.

maria είπε...

Νομίζω πλέον ότι πρέπει να μηνυθεί το Επαρχείο. Υπάρχει κάποιος φορέας εκεί που θα αναλάμβανε να το κάνει;

Unknown είπε...

Ο Έπαρχος Νάξου κ. Κορρές ε΄χει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή του παραδοσιακού γεφυριού, αλλά και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου κ. Θ. Γρυλάκης, ο οποίος έπρεπε να απαγορεύσει τη διέλευση, όπως και το γκρέμισμα του στηθαίου του γεφυριού. έχουν τεράστια ευθύνηκαι οι δυο υπέυθυνοι του Επαρχείου. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Γρυλλάκης είναι νομαρχιακός σύμβουλ ος, αλλά και μέλος της Περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιγαίου. Το ΠΑΣΟΚ εγκρίνει αυτούς τους βανδαλισμούς;

Κλειδώ είπε...

Φταίνε κι αυτοί αλλά φταίει κι ο κόσμος που ανέχεται αυτήν την κατάντια του κράτους και των υπηρεσιών, που υψώνει τη φωνή μόνο αν θιχτούν τα προσωπικά του συμφέροντα, που έχει συνηθίσει να το βουλώνει μόλις του πετάξουν μια υπόσχεση για ένα διορισμό ή μια εξυπηρέτηση και έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση.Το φυσικό περιβάλον ομως και η πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει ελπίδες να 'διαιωνιστεί' αν δεν αρχίσουμε να παίρνουμε θέση και να τραβάμε τα αυτιά των υπευθύνων.Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρα και την πρόταση της Μαρίας και να τη συζητήσουμε.Εγώ ήδη το συζητάω με κάποιους εκτός blogg.

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΧΑΛΚΙΟΥ
Η νταλκα με την τεράστια ανεμογεννήτρια που γκρέμισε τμήμα του γεφυριού Χαλκιου προχτές πέρασε από το γεφύρι με έγκριση του Επαρχείου Νάξου και της αρμόδιας υπηρεσίας. Αποδίδουν το γκρέμισμα του γεφυριού σε..ατζαμωσύνη του οδηγού. Το συνεργείο που εσπευσμένα επιχείρησε να αποκαταστήσει πρόχειρα τη ζημιά για να κουκουλωθεί το γεγονός και να μη βγει στον αέρα το ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ βάζοντας μπαίνοντας μπροστά τους πάνω στο γεφύρι ο γνωστός Απεραθίτης λάτρης της φύσης και μοναχικός αγωνιστής για την προστασία της ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΟΥ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ. δεν ξέρουμε ακόμη τη συνέχεια, αν τον έχουν πάει αυτόφορο, αν τον έχουν μηνύσει κ.λπ. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το αναφέρει κι εγώ θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα. Αν ο Γιάννης αντιμετωπίζει πρόβλημα πρέπει να του συμπαρασταθούμε δυναμικά. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

maria είπε...

Τελικά ποιος ξέρει κάτι;

Unknown είπε...

onirevamenos είπε...

Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

κλιμάκιο της ΡΑΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ενημέρωσε το Ν.Σ. Κυκλάδων σχετικά με τις προϋποθέσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά. Από την ενημέρωση αμβλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ανησυχίες των τοπικών αρχόντων των νησιών μας σχετικά με τον αριθμό των ανεμογεννητριών που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε νησί των Κυκλάδων.
Με βάσει το σχέδιο του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ των νησιών μας, επιτρέπεται μία ανεμμογενήτρια σε κάθε 2000 στρέμματα, ενώ απαγορεύεται η δημιουργία αιολικών πάρκων κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε κατοικημένες περιοχές, σε τουριστικές ζώνες, σε πολιτιστικά μνημεία.
Οι αυστηροί αυτοί περιορισμοί μειώνουν σημαντικά τον μέγιστο αριθμό ανεμογεννητριών που μπορούν να εγκατασταθούν στα νησιά των Κυκλάδων.
Η ΡΑΕ θα αναθέσει την εκπόνηση μελετών για την φέρουσα ικανότητα κάθε νησιού σε αριθμό ανεμογεννητριών, προκειμένου να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι επενδυτές αν είναι συμφέρουσα η επένδυσή τους.
πηγή: Kykladespress.gr

Unknown είπε...

ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΧΩΡΑΝΕ ΜΟΝΟ...214 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!!!


Όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα,ανοίγει…δυο παράθυρα…
(Κινέζικη παροιμία )




Επειδή οι επισκέπτες του blog ξέρουν στοιχειώδη …προπαίδεια, εύκολα υπολογίζουν ότι αφού η Νάξος έχει έκταση 428 τετρ.χλμ. χωράνε … μόνο 214 ανεμογεννήτριες...
Επειδή είναι και λίγο… ψαγμένοι, ξέρουν ότι όλες οι προδιαγραφές θα τηρηθούν … στο ακέραιο..
Με απλά λόγια, δεν αμβλύνθηκαν καθόλου οι ανησυχίες μας.
Το αντίθετο μάλιστα διότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ΑΝΑΓΚΗ.
Εκείνους που τις διαχειρίζονται και τον τρόπο που τις διαχειρίζονται φοβόμαστε..
Αναρτήθηκε από A-ΝΑΞΙΟΣ στις 1:16 ΠΗΓΗ: BLOG A-NAXIOS

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ZORRO
πράγματι η Κόρωνος, όπως και ΟΛΟΙ οι οικισμοί της Νάξου είναι κηρυγμένοι παραδοσιακοί οικισμοί και αυτό φυσικά το γνωρίζει η αρμόδια υπηρεσία, η Πολεοδομία Νάξου, η οποία όμως είναι υπηρεσία του Επαρχείου Νάξου, το οποίο ...ευλογεί τα ...σπουδαία αυτά "αναπτυξιακά έργα" και κλείνει τα μάτια σε όποιες παρανομίες. Αν λάβεις υπόψη σου ότι τόσο ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας, όσο και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου, μαζί και ο Έπαρχος και ο Αντινομάρχης κ. Θεόφιλος είναι νομαρχιακοί σύμβουλοι, αντιλαμβάνεσαι τον φαύλο κύκλο που υπάρχει στην ιεραρχία στις υπηρεσίες αυτέςτης Νομαρχίας Κυκλάδων. Ελέγχοντες και ελεγχόμενοι, προϊστάμενοι και υφιστάμενοι είναι ...συνάδελφοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και παράλληλα εν δυνάμει υποψήφιοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι για τις επόμενες εκλογές. Άρα οι ψήφοι έχουν την αξία τους, άρα "καλό είναι να βγάζουμε την ουρά μας απέξω για να μην έχουμε ...πολιτικό κόστος" και έτσι υπάρχει σιωπή των αρμοδίων υπηρεσιών και η ...τακτική της στρουθοκαμήλου την οποία χρόνια διδάσκει ο Έπαρχος. Κάνω δηλ. πως δεν βλέπω και δεν ακούω. Την τακτική του Επάρχου εφαρμόζουν κατά γράμμα όλοι οι παραπάνω. Παρασκηνιακά φυσικά βησσοδομούν εναντίον όλων όσοι τους ξεμπροστιάζουν εδώ ή στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά η σιωπή τους ως υπηρεσιών είναι η βασική τους τακτική. Αυτοί καταλαβαίνουν μόνο όταν επεμβαίνουν δικαστικές ήν διωκτικές αρχές που δεν τις ελέγχουν. Συμπέρασμα: Από αυτούς δεν μπορεί να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ. Ό,τι κάνουν οι απλοί οι ενεργοί πολίτες. Βλέπεις ότι και η ΠΕΚΙΝ-οικολογική υποτίθεται οργάνωση, είναι βραχυκυκλωμένη και συνήθως σιωπά. Τώρα απέκτησε νέα διοίκηση και περιμένω να δω τι θα κάνει. Οι πρώτες πάντως ενδείξεις δεν είναι θετικές.

maria είπε...

Λοιπόν, απ' όσο ξέρω, το ΣτΕ το έχει μπλοκάρει η διατύπωση της επιθυμίας του Δήμου Δρυμαλίας να καταθέσει υπόμνημα υπέρ του έργου. Περιμένουν, λοιπόν, αλλά κατά πληροφορίες μου το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε την απόφαση κρίθηκε άκυρο για τυπικούς λόγους κι έτσι μέχρι να συγκληθεί ξανά φέξε μου και γλίστρησα, οπότε συνεχίζεται η κωλυσιεργία. Άσχετα από το τί θα κάνει ο δικηγόρος και οι προσφεύγοντες, όλοι όσοι αντιδράτε βρείτε έναν τρόπο να δικτυωθείτε και να κάνετε -κάνουμε- κάποιες κοινές δράσεις. Ακόμα και με την ΠΕ.ΚΙ.Ν και με όποιον άλλον, φορέα ή μη.

Περικλής είπε...

Ρε maria μας δουλεύεις;
Τι θα πει ανεξάρτητα από τους προσφεύγοντες; Το θέμα είναι να συντονιστούμε όλοι μαζί σε ένα σκοπό και όχι ο καθένας να αντιδράει με τον τρόπο του...
Δηλαδη αν πάνε 30 άτομα έξω από το Δημαρχείο και κάνουν απεργία πείνας μέχρι να σταματήσει η κατασκευή τι νομίζεις ότι θα καταφέρουν.

Μου φαίνεται ο δικηγόρος που έχουν βάλει οι προσφεύγοντες είτε δεν ξέρει να χειριστεί σωστά την κατάσταση είτε...δε "θέλει" να τη χειριστεί σωστά την κατάσταση. Μήπως είναι ώρα να αλλάξουν οι προσφεύγοντες δικηγόρο;

Δεν μπορεί 2 μήνες τώρα συνέχεια να αναβάλλεται το ΣτΕ. Ούτε μπορεί να περιμένει το ΣτΕ ες αεί πότε θα φέξει στο Δήμο να καταθέσει. Αυτά έχουν προθεσμίες. Μάλλον κάτι δεν κάνει ο δικηγόρος των προσφευγόντων σωστά...Για αρχίστε να ψάχνεστε...

maria είπε...

Ό,τι πεις.
Αυτή την ιστορία την ξέρετε μήνες.
Δεν είδα κανέναν φορέα από τη Νάξο να πηγαίνει στο ΣτΕ.
Επίσης, κάποια πράγματα δεν γράφονται στα μπλογκ γιατί δεν διαβάζονται μόνο από "ομοϊδεάτες".
Όταν λέω να δικτυωθούμε, εννοώ να επικοινωνήσουμε εκτός μπλογκ.
Οι αγώνες δεν γίνονται μόνο στα δικαστήρια. Πρέπει να προετοιμάσουμε την Ναξιακή κοινωνία για τα επικείμενα έργα, ώστε να υπάρξει πίεση στους Δήμους και να μην δώσουν γη και ύδωρ με την ευκολία του Δήμου Δρυμαλίας. Μόνο όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες σ' έναν τόπο μπορεί να υπάρξει ανάσχεση στα επιτιθέμενα συμφέροντα.
Θα βοηθούσε επίσης η επικοινωνία και η δικτύωση και με άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται για το περιβάλλον τοπικά, όπως τα παιδιά από την Γκιώνα, για παράδειγμα, που αγωνίζονται για να πάψει η καταστροφή του βουνού από την S&B ή οι κάτοικοι της Λακωνίας που κι αυτοί αντιμετωπίζουν επέλαση αιολικών.

Unknown είπε...

Με όλη αυτή τη διαπλοκή στη Νάξο μήπως θα έπρεπε όλοι αυτοί οι Δήμαρχοι, Έπαρχοι, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Πολεοδομίες και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις να σκεφθούν ότι η αγανάκτηση των εν δικαίω ευρισκομένων πολιτών μπορεί να ξεχειλίσει το ποτήρι και να έχουμε αντιδράσεις τύπου Αθήνας τον Δεκέμβριο 2008. Γιατί η υπομονή και η εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων έχουν τα όρια τους.

maria είπε...

Αγαπητοί,
η συζήτηση για την προσωρινή διαταγή μόλις ορίσθηκε για τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι.
Ο Δήμος έχει ήδη, έμαθα, καταθέσει υπόμνημα.
Πρέπει κάποιος να δει αν το δ.συμβούλιο που αποφάσισε την κατάθεση του υπομνήματος είναι έγκυρο.
Κατά τ' άλλα,
γρηγορείτε και προσεύχεσθε να κερδίσουμε τη Δευτέρα,
αλλά κι αν δεν την κερδίσουμε, θα έχουμε να δώσουμε την επόμενη μάχη στην αναστολή.

Unknown είπε...

Καλή τύχη maria. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσετε γιατί ο αγώνας σας είναι δίκαιος. Περιμένουμε την ανακοίνωση σου την Δευτέρα.

Unknown είπε...

Γι αυτό σπεύδουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα κια δουλεύουν νύχτα μέρα στο βουνό, προφανώς για να προλάβουν το Συμβ. Επικρατείας.

Unknown είπε...

Αν δείτε τι ντουμάνι βγάζει το εργοστάσιο της ΔΕΗ της Πάρου το καλοκαίρι όταν έχει μπουνάτσα, το οποίο βέβαια δεν ρυπαίνει μόνο την Πάρο, δεν θα είχατε αντίρρηση για την εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών στα νησιά μας ,σε τέτοια βέβαια ισχύ που να σχετίζεται με την κατανάλωση του νησιού.
Δεν μπορεί να λέμε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον γενικώς και να ζητούμε από τους άλλους (μακριά από την αυλή μας) να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά και εμείς να μην κάνουμε τίποτα.

Unknown είπε...

Πάριε, σωστά τα λες, αλλά αυτό που πάει να γίνει στη Νάξο και ίσως αργότερα στην Πάρο και τα άλλα νησιά δεν έχει σχέση με το πρόβλημα του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νάουσα. Μπορεί να μη ρυπαίνουν οι ανεμογεννήτριες, αλλά αν φυτευθούν στις κορυφογραμμές της Πάρου μερικές εκατοντάδες τέτοια τέρατα (150 μ. ύψος) πες μου θα έχει αυτό αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό ναι ή όχι;

maria είπε...

Φίλε Πάριε,
εγώ δεν θα είχα καμιά αντίρρηση να τοποθετηθεί μια ανεμογεννήτρια μες στην αυλή μου. Έχω αντίρρηση στο να γίνει αιολικό πάρκο σε μια κορφή όπου διαβιούν και τρέφονται σπάνια και αυστηρά προστατευόμενα από ελληνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία πουλιά, μέσα σε κηρυγμένη Σημαντική για τα Πουλιά Περιοχή(ΣΠΠΕ) και μάλιστα με μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αγνοεί εντελώς αυτή την παράμετρο.
Μάλιστα τη στιγμή που περιβαλλοντικές οργανώσεις διεθνούς κύρους, όπως το WWF και το Birdlife International, που εκπροσωπείται επίσημα στη χώρα μας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, έχουν κάνει ειδικές μελέτες πάνω σ' αυτό ακριβώς το αντικείμενο, κι από την μέχρι τώρα εμπειρία τα πουλιά που έχουν σοβαρότερο πρόβλημα από τα αιολικά είναι τα αρπακτικά και ειδικά τα όρνια (σκανιάδες). Λες όλοι αυτοί να ενδιαφέρονται για την αυλή τους;
Διάβασε προσεχτικά τις παλαιότερες αναρτήσεις, ίσως καταλάβεις τί ακριβώς μας πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πάριε, άφησε τα ποιήματα και πες μας ένα καλό τραγούδι σαν τον συμπατριώτη σου. Δεν τασσόμαστε ενάντια στην αιολική ενέργεια, αντιθέτως την επικροτούμε. Όμως, να εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα μακριά απ’ τα χωριά, να μην επηρεάζουν το οικοσύστημα, δεν είναι δύσκολο για να γίνει κατανοητό. Να φανταστεί κάποιος, αν γινόταν τοποθέτηση αιολικού πάρκου σε ένα γνωστό τουριστικό θέρετρο. Ξέρετε ποιες θα ήταν οι συνέπειες? Καταρχήν ένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί? Όταν έρχεται ο τουρίστας και επιθυμεί να χαλαρώσει και πάνω απ’ το κεφάλι του υπάρχει ένα «τσούρμο» από ανεμογεννήτριες που προκαλούν ηχορύπανση, άντε εσύ να του πεις έλα και του χρόνου. Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί, δεν βλάπτει.
Οι κύριοι του αιολικού ας δουλεύουν μέρα νύχτα και ας έχουν τα «μαντρόσκυλα» να προστατεύουν την επένδυση τους. Δεν μας πειράζει καθόλου, μα καθόλου! Διότι υπάρχουν νόμοι και στη προκειμένη θα εφαρμοστούν γιατί αν δεν εφαρμοστούν κούνια που τους κούναγε. Δεν θα τους περάσει! Είδαν τα χωριά μισοάδεια και αποφάσισαν να τα αποτελειώσουν. Αυτοί που τους άνοιξαν την κερκόπορτα, θα λογοδοτήσουν στις επόμενες γενιές. Λειτουργούν σαν τους δοσίλογους στη κατοχή, σαν τον Ισκαριώτη, για «τριάκοντα αργύρια»* πούλησαν τα πάντα (την φυσική ομορφιά του τόπου μας, την υπερηφάνεια, την παράδοση μας). Αλίμονο, υπάρχουν κάποιοι που μιλάνε για έργο πνοής. Ως εδώ, νισάφι πια.

*13% Έσοδα=Ξεπούλημα της κληρονομιάς μας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τζαναμπέτης είπε...

Τι είναι αυτά που μας λες ρε Μαράκι; Ώστε δεν έχεις αντίρρηση να στηθεί μια (μόνο μια, δε χωρά άλλη ) ανεμογεννήτρια στην αυλή του σπιτιού σου, που δεν πιστεύω να είναι εντός …οικισμού; Δε θα έχεις και αντίρρηση όμως να μη σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Και αυτό γιατί δεν μας λες ποια μελέτη αναφέρεται στην περιοχή που στήνονται οι ανεμογεννήτριες της Κορώνου. Προσοχή: για τη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Δε μας λες ποιος νόμος ρυθμίζει αυτή τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, επαναλαμβάνω, περιοχή και ποια μελέτη υποστηρίζει την επικινδυνότητα των ανεμογεννητριών για τους σκανιάδες. Εγώ σε ρωτώ: έχεις υπόψη σου την άποψη της Green Peace γι’ αυτό το θέμα; Ή μήπως αυτοί είναι πουλημένοι στο κεφάλαιο και εσείς οι…πούροι οικολόγοι;
Για το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πάρο δεν σας άκουσα να φωνάξετε ποτέ. Α, αυτό δε βλάπτει τα…πουλιά, άρα ούτε και την οικολογική μας συνείδηση. Αφού δεν είναι στη Νάξο, στην…Πάρο βρέχει!
Όσο για τον…προστάτη των…αδύνατων(εδώ του περιβάλλοντος) και του…νόμου Ζορρό, πρέπει να ξέρει ότι ο…γνήσιος συνονόματός του εκτός από μασκοφόρος ήταν και εκτός νόμου.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Τζαναμπέτη
Στη προκειμένη, εκτός νόμου δεν είμαι ούτε εγώ αλλά ούτε και ο γνήσιος συνονόματος μου. Εκτός νόμου είναι κάποιοι άλλοι και το ξέρουν τόσο καλά που τρέχουν για να προλάβουν. Τι να προλάβουν άραγε?
Όσο υπάρχουν αυθαιρεσίες και κατάλοιπα θα υπάρχει και από ένας Ζορό.

Unknown είπε...

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι οι κάτοικοι της Κορώνου έχουν αρχίσει να ανησυχούν, οι βοσκοί που βόσκουν στην περιοχή που μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες επίσης είναι ανήσυχοι, ενώ και στην Κωμιακή οι κάτοικοι, που βλέπουν κάποια τζιπ να ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα στα βουνά πάνω απ'το χωριό, έχουν αρχίσει να προβληματίζονται. Βλέπουν μάλιστα τις ανεμογεννήτριες της Κορώνου από κάποια σημεία πάνω απ' το χωριό και καταλαβαίνουν τι τους περιμένει, όταν μάλιστα ξέρουν ότι θα είναι διπλάσιες στο ύψος και πολλαπλάσιες αριθμητικά.

maria είπε...

Αντί να λες εξυπνάδες, κύριε Τζαναμπέτη, πες μου εσύ στην μελέτη περιβ. επιπτώσεων που υπέβαλε ο επενδυτής πώς τεκμηριώνεται το ότι δεν θα προκαλέσει ζημιά στην ορνιθοπανίδα το πάρκο.
Διότι αυτό οφείλει ο επενδυτής να το αποδείξει.
Το αν μας ενοχλούν οι άλλες καταστροφικές δραστηριότητες που γίνονται σ' αυτή τη χώρα άσε να το ξέρουμε εμείς. Το πού μπορούμε να παρέμβουμε νομικά το ορίζει για το δικαστήριο το έννομο συμφέρον. Και το ότι υπάρχουν και χειρότερα, δεν είναι επιχείρημα. Ας ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της Πάρου για το εργοστάσιο και να τους στηρίξουν οι φορείς και οι κινήσεις από τα γύρω νησιά. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποκείμεθα μονίμως σε εκβιαστικά διλήμματα που στήνουν άλλοι, του τύπου: θέλετε το Μωλλ στο Βοτανικό ή να μείνει σκουπιδότοπος, θέλετε να πεθαίνουν τα παιδάκια στην Πτολεμαϊδα ή να χαθεί η μοναδική αποικία σκανιάδων στο Αιγαίο. Υπάρχουν προτάσεις που σέβονται τον πλανήτη που είναι το σπίτι όλων μας, και των παιδιών και των πουλιών, αλλά δυστυχώς δεν προσπορίζουν τεράστια κέρδη σε λίγους γι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να τις "ακούσει".

Τζαναμπέτης είπε...

Δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Ήμουν βέβαιος γ' αυτό. Μήπως μπορεί να απαντήσει η...Δ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος;

Unknown είπε...

Αντί ειρωνείας και ανούσιων αστείων μπορείς κύριε Τζαναμπέτη να πεις και κάτιτις για την ουσία του ζητήματος; γιατί σε όποια ζητήματα παρεμβαίνεις, με όποια ψευδώνυμα, δεν λές ΤΙΠΟΤΑ, μόνο πλακίτσες, ειρωνείες, καλαμπουράκια, υπαινιγμούς και στοχοποίηση προσώπων. Εδώ όμως μιλάμε σοβαρά, εδώ συζητάμε πώς θα παρέμβουμε για να προλάβουμε άλλες καταστροφές. Διάβασε λίγο και την ομιλία Ομπάμα και τη στροφή που κάνει η Αμερική στην πράσινη οικονομία και στην προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη.

Unknown είπε...

Φίλη maria & zorro θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου πείτε σε ποιά απόσταση ο θόρυβος που θα παράγεται από το πάρκο στο σύνολό του, όχι από μία μόνο γεννήτρια ξεπερνά τα επιτρεπόμενα επίπεδα θορύβου (67-70dB).
Γενικότερα για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος, σας παραθέτω ένα απόσπασμα σχολιασμού για παρόμοιο πρόβλημα σε άλλο μέρος, το σχόλιο αυτό δεν το ασπάζομαι πλήρως .
"Συνήθως, πίσω από παρόμοιες αντιδράσεις περισσεύει η υποκρισία, κυριαρχούν ατομιστικές αντιλήψεις, κρύβονται ατομικές ιδιοτέλειες, το προσωπικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το δημόσιο. Ο πρώην "αυθαίρετος οικιστής", αφού βολέψει παντοιοτρόπως εαυτόν και την ιδιοκτησία του, στη συνέχεια γίνεται θεματοφύλακας του νόμου και προστάτης του περιβάλλοντος. Τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα του βιαίως μεταταγέντος στον τριτογενή τομέα και ταχέως εκπαιδευθέντος στο τουριστικό επάγγελμα πρώην αγρότη, κτηνοτρόφου, ψαρά ή, εργάτη των μεταλλείων. Ο φόβος μπροστά στο καινούριο, ακόμα και για τις μικρότερες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων, όταν αυτές επηρεάζουν τον τρόπο ένταξης του καθενός στα δημόσια πράγματα, όταν επιβάλλουν το ξεβόλεμα ή απαιτούν μια μικροθυσία από τον καθένα μας, έστω κι αν είναι προφανές πως συντελούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είτε πρόκειται για τον αποδέκτη των σκουπιδιών μας, τον περιορισμό στην ασύδοτη κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή τον τόπο εγκατάστασης των μονάδων παροχής εξωνοσοκομειακής περίθαλψης σε ψυχικά πάσχοντες ή εξαρτημένους"

maria είπε...

Ωραίο το απόσπασμα.
Ομως εγώ προσωπικά δεν μίλησα για θόρυβο. Μίλησα για τη βιοποικιλότητα. Για το ότι κάνει μια εταιρία μια μελέτη περιβ. επιπτώσεων για μια επένδυση σε περιοχή χαρακτηρισμένη από τη σημασία της ως βιότοπος σπάνιων αεπακτικών-δες την ιστοσελίδα του Δήμου Δρυμαλίας- και αφιερώνει μισή παράγραφο για το θέμα, για να πει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γενικώς για τα πουλιά, έτσι αφοριστικά, χωρίς ορνιθολογική μελέτη, χωρίς να απευθυνθεί ο μελετητής σε ειδικούς.

Δεν χαρακτηρίζει εμένα και τους συναγωνιστές μου σ' αυτόν τον αγώνα, φίλε Πάριε, η κατηγορία για ατομικισμό και επιδίωξη μικροσυμφερόντων. Εχουμε δώσει κι άλλες μάχες ενάντια σε συμφέροντα μικρά και μεγάλα με προσωπικό κόστος μεγάλο, μερικές φορές.

Αυτό που λέμε είναιότι:
Αντικαθιστώντας την παραγωγή ενέργειας απλώς με τις λεγόμενες πράσινες μορφές, χωρίς να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά απέναντι στη φύση, θα βρεθούμε ακριβώς στο ίδιο σημείο που προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Να είσαι επίσης σίγουρος ότι με το ίδιο πάθος, από άλλα μετερίζια, θα πολεμήσουμε κάποιοι από εμάς το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό και τις ακτές, παρ' ότι ίσως έχουμε χωράφια κοντά στη θάλασσα και θα μπορούσαμε κι εμείς να "κονομήσουμε".

Τζαναμπέτης είπε...

Προσοχή, ο onirevamenos ανησυχεί. Δεν το πήρατε χαμπάρι; Μαζί του(στον ύπνο του δηλαδή) ανησυχούν και οι κάτοικοι της Κορώνου. Η υπόθεση δε σηκώνει αστεία και ειρωνείες. Αλήθεια σας λέω. Ο ονειρευάμενος διάβασε και την ομιλία του Ομπάμα. Mήπως την παρακολούθησε στο CNN και δεν κατάλαβε ότι στην πράσινη οικονομία περιλαμβάνεται και η αιολική ενέργεια;
Ώστε ο Ομπάμα προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη. Τόσο γρήγορα το κατάλαβε ο ονειρευάμενος; Να μου πείτε ονειρευάμενος είναι, κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς, θα διαβάζει το μέλλον με τον τρόπο του. Η Μαρία, βέβαια, τον προσγειώνει. Μιλά για «λεγόμενες πράσινες μορφές» και παραπέμπει σε αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Δηλαδή, ζήσε μαύρε μου(Ομπάμα) να φας τριφύλι.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ο Ομπάμα ξέρει τι λέει, κάτι περιπτώσεις σαν κι εσένα, Τζαναμπέτη, δεν ξέρουν τι λένε ή μάλλον το παίζουν πολύξεροι και ως τέτοιοι ασχολούνται με το τι λένε οι άλλοι, χωρίς να έχουν άποψη.
Το πρόβλημα είναι απλό: Αν η Νάξος αποκτήσει ένα "δάσος" από ανεμογεννήτριες, σίγουρα θα λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα και όχι μόνο, αλλά τότε δεν θά υπάρχει ενεργειακό πρόβλημα απλούστατα γιατί δεν θά'χει μείνει ψυχή πάνω στο νησί για να χρειάζεται ενέργεια κι οι ζούλες θά χουν φύγει.
Η λεγόμενη "πράσινη οικονομία" δεν έχει σχέση με τέτοιες καταστάσεις.
Ως προς τους κατοίκους της Κορώνου είναι γεγονός ότι έχουν αρχίσει να ανησυχούν και να προβληματίζονται με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ήδη. Το ευχάριστο είναι ότι στην Κωμιακή ο προβληματισμός είναι ακόμη εντονότερος και η ανησυχία στους κατοίκους πολύ μεγάλη. Οι Κωμιακίτες ξέρουν ότι αν γίνει αιολικό πάρκο στα βουνά της Κωμιακής, αυτό θα είναι τεράστιο, από το Ανέφαμα μέχρι το Δυόδι και θα φυτευτούν σ' αυτές τις κορυφογραμμές πολλές δεκάδες μεταλλικά τέρατα ύψους 140 μέτρων. Και για να φθάσουν αυτά τα τέρατα στις κορυφογραμμές θα ανοιχτούν τεράστιοι δρόμοι που θα ξεσκίσουν στην κυριολεξία τα βουνά. Ένας δρόμος 10 μέτρων πλάτους έχει διάνοιξη από πρανές σε πρανές τουλάχιστίν 50 μέτρα, δεν θα μείνει δηλ. τίποτε όρθιο. Αυτά τα βλέπουν και τα σκέπτονται οι Κωμιακίτες και είναι σφόδρα ανήσυχοι. Οι Σύλλογοί τους βέβαια και στην Αθήνα και στο χωριό ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι θα γίνει. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το blog που τα γράφει όλα, έστω κι αν καποιοι προβοκάτορες προσπαθούν να το απαξιώσουν με λασπολογίες. Είναι γνωστοί για την πολύχρονη προβοκατόρικη δράση τους και τα πυρά τους είναι τελείως άσφαιρα.

Τζαναμπέτης είπε...

Α, ρε Ομπάμα…Μπορεί ο Επίτιμος να σου έστειλε …συγχαρητήριο τηλεγράφημα, αλλά άλλος είναι ο θαυμαστής σου. Και μάλιστα…ονειρευάμενος.(Μη ξεχάσεις να του στείλεις χαιρετισμούς, όταν θα σε επισκεφθεί ο Καραμανλής).
Ο ονειρευάμενος λοιπόν, εκτός από αλαφροΐσκιωτος, είναι και Ομπαμολάγνος. Και ,όπως κάθε ονειροπαρμένος, κινδυνολογεί. Ο συγκεκριμένος, εκτός απ’ αυτό, παραπληροφορεί και βρίζει. Όποιος διαφωνεί μαζί του, προσπαθεί να απαξιώσει το blog!
Τι είπε όμως ο Ομπάμα; Επί λέξει: «Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του ήλιου και των ανέμων της γης για να κινήσουμε τα αυτοκίνητά μας και για να δουλέψουν τα εργοστάσιά μας». Αυτή την «πράσινη ανάπτυξη» εννοούμε; Την εκμετάλλευση των ΑΠΕ από το ιδιωτικό κεφάλαιο σε εκτεταμένη βάση; Ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους; Και ποιες είναι οι τάσεις και οι ρυθμίσεις στην Ευρώπη;
Το πρόβλημα είναι σύνθετο, με θετικές και αρνητικές όψεις και δεν αντιμετωπίζεται με σχόλια και υποθέσεις. Γιατί δεν προκαλεί(ή δεν προκαλούσε ΧΘΕΣ, εγκαίρως)ο ονειρευάμενος μια σοβαρή, επιστημονική και πολιτική συζήτηση στο νησί, αφού οι τοπικοί άρχοντες δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και στις ανάγκες της εποχής; Καλά είναι τα δημοσιογραφικά και παραπολιτικά σχόλια ή οι δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, αλλά χρειάζεται προπάντων ο επιστημονικός, πολιτικός και κοινωνικός διάλογος, με υπευθυνότητα και χωρίς δογματισμό. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ; ΟΧΙ. Πολλοί λένε εδώ στο blog ότι δε θέλουν καμιά ανεμογεννήτρια στο νησί ή άλλοι είναι στα λόγια, γενικά και αόριστα, υπέρ της αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας. Άλλοι ανακάλυψαν ΤΩΡΑ την «πράσινη οικονομία» και προσπαθούν να…προσαρμοστούν.
Όσο για τα Μέσα, ο ρόλος τους δεν είναι να εκφράζουν απόψεις, ούτε να ασκούν πολιτικές. Απόψεις υπάρχουν πολλές και κρίνονται ανάλογα με την ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ τους υπόβαθρο. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι το ζητούμενο.

Unknown είπε...

Σοβαρά, έγινε στην Κόρωνο κοινωνικός διάλογος για το αιολικό πάρκο και επετεύχθη συμφωνία; Αν ξέρεις ή ήσουν εκεί ενημέρωσέ μας να το μάθουμε κι εμείς.

Unknown είπε...

Σχόλιο Μαρίας
"Αυτό που λέμε είναι ότι:
Αντικαθιστώντας την παραγωγή ενέργειας απλώς με τις λεγόμενες πράσινες μορφές, χωρίς να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά απέναντι στη φύση, θα βρεθούμε ακριβώς στο ίδιο σημείο που προσπαθούμε να αποφύγουμε."
Συμφωνώ απόλυτα,όταν όμως πάμε να το κάνουμε πράξη με σκοπό να ωφεληθούμε από αυτές σίγουρα θα υπάρξουν παράλληλες απώλειες.
Όταν το ισοζήγειο είναι θετικό,όλα καλά ,όταν συμβαίνει το αντίθετο ,τότε πράγματι πρέπει να πολεμίσουμε.
Φίλε zorro aνεξάρτητα από την απάντηση στο χθεσινό μου ερώτημα περί αποστάσεως των ανεμογεννητριών ,για να μην παράγουν θόρυβο πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μικρότερα όρια για να έχει κάποιος καλό ύπνο (30 Db).
THE WORLD HEALTH ORGANISATION SUGGESTS THAT FOR A GOOD SLEEP THE NOISE LEVEL SHOULD NOT EXCEED 30 DECIBELS

maria είπε...

Πάριε,
πού βάζουμε το όριο των παράπλευρων απωλειών που θα πρέπει να θεωρείται αποτρεπτικό για μια δραστηριότητα;
Ο μελετητής των περιβ.επιπτώσεων του εν λόγω έργου αφιερώνει έντεκα (!) γραμμές για τη σχέση του έργου με την ορνιθοπανίδα της περιοχής.
Οταν ένας επιχειρηματίας που θέλει να πουλήσει πράσινη ενέργεια έχει το ίδιο ήθος απέναντι στη φύση με αυτόν που πουλάει βρώμικη ενέργεια από λιγνίτη, τί ελπίδα έχουμε για ένα καλύτερο μέλον του πλανήτη;

Ανώνυμος είπε...

Ο κοινωνικός διάλογος και η συμφωνία, σίγουρα είναι το ζητούμενο σε μια ευνομούμενη δημοκρατία. Όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά ληστοκρατία. Ότι αποφασίσει το κεφάλαιο γίνεται και όσοι το υπηρετούν απλά υπογράφουν. Υπάρχουν και τα φερέφωνα που υποστηρίζουν το σύστημα κάνοντας μετάνοιες προς τον αφέντη μήπως και φάνε κανένα ψίχουλο.

Στην Κόρωνο πότε έγινε διάλογος με τους κατοίκους για την εγκατάσταση ή μη του αιολικού πάρκου? Ποτέ!
Ποιος έκανε έστω και την στοιχειώδη ενημέρωση στους κατοίκους σχετικά με το αιολικό πάρκο? Κανείς!

Ο Μανώλης Μανωλάς τι λέει για όλα αυτά? Άκρα του τάφου σιωπή!
Ξέρω, θα βγείτε και θα πείτε ότι άφησε την Αθήνα που μεγαλουργούσε και αφιερώθηκε στην Κόρωνο και μπλα μπλα μπλα.
Στο χωριό είναι εύκολο να είσαι πρώτος, παραέξω όμως τι γίνεται?

Ο αντιδήμαρχος τι λέει για όλα αυτά? Τι να πει, πέρα βρέχει!
Η ανωτάτη βοσκική δεν φτάνει χρειάζεται και μεταπτυχιακό.

Επομένως, οι ανεμογεννήτριες θα μπουν γιατί το πρόσταξε το σύστημα!
Έτσι δεν είναι? Αυτό δεν υποστηρίζετε?

Όσοι αντιδρούμε φοβόμαστε το καινούργιο, αυτό δεν λέτε?

Ευτυχώς που υπάρχετε εσείς και ανακαλύψατε τον τροχό. Η ανθρωπότητα θα σας ευγνωμονεί γιατί μας διδάξατε την νέα τεχνολογία! Είστε άξιοι αλλά να ξέρετε ότι οι ήρωες στο θέατρο σκιών είναι ποιο αληθινοί από εσάς.

Από την στιγμή, που η πολεοδομία Νάξου αδιαφορεί και επιτρέπει εντός παραδοσιακού οικισμού να τοποθετούνται τα σιδερένια τέρατα, τότε εγώ όποτε χτίσω σπίτι στην Κόρωνο ή οπουδήποτε αλλού στην Νάξο θα κάνω την μια αυθαιρεσία πάνω στην άλλη. Ας έρθουν να μου πουν κουβέντα. Το πολύ, να τοποθετήσω στο μπαλκόνι έναν ανεμιστήρα και να τους πω ότι είναι ανεμογεννήτρια. Είναι ωραία και δοκιμασμένη δικαιολογία.

Unknown είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (άρθρο 52 του π.δ/τος 18/1989, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 2721/1999)

Συνεδρίασε σε συμβούλιο στις 12 lουλίου 2008 με την εξής σύνθεση: Αγγ. Θεοφιλοπούλου, Σύμβουλος της Επικρατείας, Προεδρεύουσα, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Α' Τμήματος Διακοπών και του αρχαιοτέρου της Συμβούλου, που εlχαν κώλυμα, Στ. Χαραλάμπους, Αικ. Σακελλαροττούλου, Σύμβουλοι. Γραμματέας η Ε. Κουμεντέρη, Γραμματέας του Ε' Τμήματος.

Για να αποφασίσει σχετικά με την από 22 Απριλίου 2008 αίτηση:
…………(ακολουθούν 158 ονόματα)…………………………….

κατά: 1) του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, 2) του Υπουργού Ανάπτυξης, 3) του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την αίτηση αυτή οι αιτούντες επιδιώκουν να ανασταλεί η εκτέλεση της υπ' αριθ. 100128/4-10-2006 κοινής απόφασης των: Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων, Έργων, Υπουργού Ανάπτυξης και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κάθε άλλη σχετική πράξη ή παράλειψη της Διοικήσεως.

Κατέθεσε το από 16 Μαΐου 2008 υπόμνημά της η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κηφισίας, αρ. 27Α (Αμπελόκηποι).

Ο Πρόεδρος του Ε' Τμήματος, για να κριθεί η πιο πάνω αίτηση, συγκρότησε την Επιτροπή, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 52 του Π.δ. 18/1989 (ΦΕΚ 8 τ.Α), όπως αυτό έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 35 του ν. 2721/1999 (ΦΕΚ 112 τ.Α).

Κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή άκουσε την εισηγήτρια,

Σύμβουλο Αικ. Σακελλαροπούλου:


Α φ ο ύ μ ε λ έ τ η σ ε τ ά σ χ ε τ ι κ ά έ γ γ ρ α φ α

Σ κ έ φ θ η κ ε κ α τ ά τ ο Ν ό μ ο

1. Επειδή, για την άσκηση της κρινομένης αιτήσεως έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (ειδικό έντυπο παραβόλου 1535365/23.4.2008).

2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της 100128/4.10.2006 κοινής αποφάσεως των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσιών Έργων και Ανάπτυξης και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι του έργου "Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 28,5 MW στη θέση "Λεύκες" του Δήμου Λεωνιδίου, Νομού Αρκαδίας". Κατά της πράξεως αυτής οι αιτούντες έχουν ασκήσει αίτηση ακυρώσεως, δικάσιμος για την οποία ορίσθηκε η 21.10.2009.

3. Επειδή, προς απόκρουση της κρινομένης αιτήσεως κατέθεσε το από 16.5.2008 υπόμνημα η εταιρεία "Αιολική Πελοποννήσου Α.Ε.''' ως δικαιούμενη να ασκήσει παρέμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 4 του π. δ/τος 18/1989.

4. Επειδή, η προσβαλλομένη πράξη εκδόθηκε στις 4.10.2006 και η αίτηση ακυρώσεως ασκήθηκε στις 17.4.2008, αναφέρεται δε στην κρινόμενη αίτηση ότι βάσει πρωτοκόλλου εγκατάστασης από 25.1.2008 η εταιρεία "Αιολική Πελοποννήσου Α.Ε." ήδη έχει ξεκινήσει εργασίες. Από μόνο το γεγονός αυτό όμως δεν συνάγεται κατά την κρίση της Επιτροπής πλήρης γνώση της προσβαλλομένης από τους αιτούντες από το χρονικό αυτό σημείο ή σε χρόνο που να καθιστά την αίτηση ακυρώσεως προδήλως εκπρόθεσμη. Συνεπώς τα προβαλλόμενα ότι η κρινόμενη αίτηση είναι απορριπτέα λόγω προδήλως εκπροθέσμου της αιτήσεως ακυρώσεως είναι απορριπτέα.

5. Επειδή, οι αιτούντες, φερόμενοι ως κάτοικοι και ιδιοκτήτες κατοικιών και αγροτεμαχίων στο Δ.Δ. Πελετών του Δήμου Λεωνιδίου, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση προς τη θέση "Λεύκες", όπου σχεδιάζεται η υλοποίηση .ιου επίμαχου έργου, προβάλλουν ότι δεν έχει προηγηθεί ευρύτερος σχεδιασμός της περιοχής για την εγκατάσταση. αιολικών σταθμών, ότι θα επέλθει απώλεια δασικής έκτασης και ότι θα προκληθεί βλάβη στη σπάνια ορνιθοπανίδα της περιοχής, δεδομένου ότι το έργο, εκτελείται, σε περιοχή, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως “Σημαντική, Περιοχή για τα πουλιά της '''Ελλάδος'' . (ΙΒΑ GR 123), ενώ επίκειται ο χαρακτηρισμός της ως περιοχής οικοανάπτυξης.

6. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχειά του φακέλου, με την Δ6/Φ17.50113588/27.12.2001 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Δ6/Φ17.501/0ΙΚ.15890/15.9.2003 απόφαση του ιδίου Υπουργού, χορηγήθηκε στην εταιρεία 'ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε: άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 28,9 MW στη θέση Λεύκες Πελετών του Δήμου Λεωνιδίου Αρκαδίας. Ακολούθως, εκδόθηκε η προσβαλλόμενη πράξη με την οποία εγκριθήκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αυτό, το οποίο, ειδικότερα, περιλαμβάνει α) την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 28,5 MW, που θα αποτελείται από 19 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 1,5 MW η καθεμία. β) την κατασκευή υποσταθμού μέσω νέας γραμμής μεταφοράς 150 KV, γ) διαπλατύνσεις σε μήκος 5,3 χλμ του υφισταμένου επαρχιακού οδικού δικτύου και του υφιστάμενου χωματόδρομου και δ) κατασκευή δικτύου εσωτερικής οδοποιίας μήκους 4,2 χιλ περίπου. Η θέση του έργου εντοπίζεται 3,5 περίπου χλμ από τον οικισμό Πελετά . Το έργο θα καταλαμβάνει έκταση 192 στρεμμάτων περίπου, η έκταση δε αυτή είναι κυρίως δασική και καλύπτεται από θαμνώδη και σκληροφυλλική βλάστηση χωρίς υψηλά δένδρα (βλ. ιδίως την παρ. 2 της 142391/22.3.2005 γνωμοδότησης του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης του έργου. όπου, αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή υφίσταται πιέσεις από έντονη βόσκηση). Η περιοχή χωροθέτησης του έργου, όπως αναφέρεται στην παρ. 2 της ίδιας ως άνω 142391/22.3.2005 γνωμοδότησης και στη Μ.Π.Ε., δεν βρίσκεται υπό θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας ,σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον ούτε ανήκει στον κατάλογο των «Σημαντικών περιοχών, για. τα Πουλιά στην Ελλάδα», σύμφωνα με την Οδηγία. ΕΟΚ 79/409. Όπως, όμως, αναφέρεται στο υπ' αριθμ. 134104/2070/ 24.6.2008 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επίμαχη περιοχή έχει εκπονηθεί και εγκριθεί Ειδική, Περιβαλλοντική Μελέτη

του Όρους Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού και επίκειται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το χαρακτηρισμό ευρύτερης περιοχής ως περιοχής οικοανάπτυξης κατ' επίκληση των άρ. 19 - 21 του ν. 165011986. Σύμφωνα με την ως άνω μελέτη, τμήματα της περιοχής οικοανάπτυξης χαρακτηρίζονται ως Περιοχές προστασίας της Φύσης, όπου απαγορεύεται η χωροθέτηση αιολικών σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, και ως περιοχές απόλυτης Προστασίας της φύσης, όπου απαγορεύεται κάθε έργο και δραστηριότητα ενώ στην υπόλοιπη περιοχή επιτρέπονται μικρές εγκαταστάσεις για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.). Περαιτέρω, στην 25294/25.6.2003 απόφαση της Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Έγκριση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελoπoνvήσoυ» (8'1485/2003) προβλέπεται στην παρ. 3.5.2 - Ενεργειακή Υποδομή του κεφαλαίου 8. του άρθρου 3 ότι απώτερος στόχος είναι ο σταδιακός περιορισμός της λειτουργίας του ΑΗΣ της Μεγαλόπολης, για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος της περιοχής, που συνδυάζεται και με την ανάγκη σημαντικής αύξησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. Αναφέρεται ειδικότερα ότι « Απαραίτητο στοιχείο προφανώς αποτελεί ο συνδυασμός παραγωγής και χρήσης ήπιων μορφών ενέργειας με τις περιοχές ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων (π.χ. Αιολικά πάρκα), όπως έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες χωροθέτησής τους και ιδιαίτερα στις περιοχές του Νοτίου Πάρνωνα .... Ειδικώτερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) εκτιμάται ότι απαιτείται η σύνταξη ειδικού πλαισίου για τις προυποθέσεις χωροθέτησής τους και τους εξειδικευμένους όρους που πρέπει να ισχύσουν κατά κατηγορία», Περαιτέρω στο κεφάλαιο Δ.-
Πρόγραμμα Δράσης, ως προς την ενέργεια αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:, «Ενθάρρυνση της δημιουργίας αιολικών πάρκων σε κατάλληλες περιοχές της Περιφέρειας. Οι περιοχές θα ορισθούν έπειτα .από την εκπόνηση ειδικής μελέτης που θα λαμβάνει υπ' όψη, εκτός από την καταλληλότητα ή μη,. τα συγκεκριμένα στοιχεία τους ως προς τις.δεσμεύσεις που προκύπτουν για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Πρόσθετο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπ' όψη είναι η αναμενόμενη ωφέλεια - απόδοση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»,
Εξάλλου, στο υπό έγκριση από Ιανουαρίου 2008 Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξιακού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
τίθενται οι βασικές κατευθύνσεις και οι γενικοί κανόνες για τη χωροθέτηση ΑΠΕ,
στο σύνολο του εθνικού χώρου, ο οποίος, προκειμένου για την χωροθέτηση
αιολικών εγκαταστάσεων, διακρίνεται σε κατηγορίες ανάλογα με το εν δυνάμει εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό του. Ως Περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας
(Π.ΑΠ.) (άρθρο 5 του σχεδίου) χαρακτηρίζονται οι περιοχές της ηπειρωτικής
χώρας, που παρουσιάζουν πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση αιολικών
σταθμών και στις οποίες εκτιμάται η μέγιστη δυνατότητα χωροθέτησης αιολικών εγκαταστάσεων. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνεται και ο Δήμος Λεωνιδίου (βλ. Παράρτημα Ι, όπου φαίνεται ότι ο Δ. Λεωνιδίου και η Κοινότητα Κοσμά από το Ν.
Αρκαδίας και οι Δ. Βοϊών, Γερονθρών, Ζάρακα, Μολάων, Μονεμβασιάς και
Νιάτων του Ν. Λακωνίας, αποτελούν την Περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας 3 με
αιολικό δυναμικό 478 τυπικές ανεμογεννήτριες (ενδεικτικά 955 MW). Σύμφωνα με
το ως άνω σχέδιο (άρθρο 6) αποκλείεται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων, σε περιοχές προστασίας της φύσης των άρθρων 19 & 21 του ν. 165011986 και σε οικοτόπους προτεραιότητας του δικτύου ΦΥΣΗ 2000, ενώ η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων εντός των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της ορνιθοπανίδας της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ επιτρέπεται ύστερα από τη σύνταξη ειδικής ορνιθολογικής μελέτης και με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που θα καθορίζονται στην πράξη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Περαιτέρω, κατά τα προκύπτοντα από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του επίμαχου έργου, η περιοχή ενδιαφέροντος του αιολικού πάρκου. είναι κυρίως δασική ... η απαιτούμενη έκταση είναι 192 στρέμματα, περιλαμβάνει τις βάσεις ανέγερσης των ανεμογεννητριών, την εσωτερική οδοποιία και τον οικίσκο ελέγχου ... Η θέση δεν ανήκει στον .εθνικό κατάλογο «Natura 2000» ... Στην ευρύτερη περιοχή έχουν εvταχθεί στο δlκτυο «Νatura 2000» οι ακόλουθες περιοχές: ... GR 2540001 Γιδοβούνι,. Χιονοβούνι, Γαιδουροβούνι, Κοράκια, Καλογεροβούνι, Κουλοχέρα και περιοχή Μονεμβασιάς, GR 2520005 Μονή Ελώνας και χαράδρα Λεωνιδίου, GR 2520006 Όρος Πάρνωνας και περιοχή Μαλεβής ... Κανένα μέρος του έργου δεν βρίσκεται μέσα σε περιοχή NATURA 2000. Το νότιο τμήμα του αιολικού πάρκου βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από την περιοχή GR 2540001... η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως Σημαντική για τα πουλιά περιοχή της Ελλάδας (ΙΒΑ) και όπου απαντώνται 30 είδη πουλιών από τα περιλαμβανόμενα στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 79/409 {σελ. 4-16, 4-17 ΜΠΕ) ... Η ευρύτερη περιοχή, στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο θεωρείται ενδιαφέρουσα από άποψη χλωρίδας, καθώς αποτελεί τμήμα της οροσειράς του Πάρνωνα ... συγκεκριμένα η περιοχή χωροθέτησης του αιολικού πάρκου είναι δασική έκταση, ανήκει στη ζώνη φυλλοβόλλων δρυών με χορτολιβαδική ανθρωπογενή επiδραση ... (σελ. 4-19 ΜΠΕ). Εξάλλου, ως προς την oρνιθoπανίδα της περιοχής αναφέρεται στη ΜΠΕ ότι η περιοχή εγκαταστάσεως του πάρκου δεν έχει χαρακτηρισθεί ως ΖΕΠ, ενώ η περιοχή 32.000 εκταρίων που περιλαμβάνει τα όρη Γιδοβούνι, Χιονοβούνι, Γαϊδουροβούνι, Koρακιά, Καλογεροβούνι, Καλοχέρα και η περιοχή Moνεμβασίας αποτελούν μια σημαντική περιοχή (ΙΒΑ - Imρortant Bird Area) για την ορνιθοπανίδα, όπου εμφανίζονται είδη όπως ο φιδαετός, ο σπιζαετός, ο πετρίτης ... (σελ. 4-20 ΜΠΕ). Σε χάρτες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (βλ. Χάρτη 7 Π.ΑΠ. και Σ.Π.Π. και Χάρτη 8 Π.Α.Π. και ΖΕΠ, περιοχή 3, ειδικά για την επίμαχη περιοχή) φαίνεται ότι η περιοχή αποτελεί σημαντική για τα πουλιά περιοχή της Ελλάδος, τμήμα της οποίας αποτελεί η Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Όρη Ανατολικής Λακωνίας» (GR 2540007), θεωρείται δε σημαντικός διάδρομος μεταναστευτικών πτηνών, ενώ αποτελεί τόπο διαβίωσης και του σπιζαετού. Το γεγονός αυτό δεν φαίvεται να έχει αξιολογηθεί συνολικά από τη Μ.Π.Ε ενόψει και της απόφασης του ΔΕΚ C-334/00, με την οποία διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα θεσμoθέτησε ΖΕΠ σε εκτάσεις που υπολείπονται εκείνων που απαιτούνται για την προστασία ορισμένων ειδών και ενόψει του γεγονότος ότι ο κατάλογος ΙΒΑ συνιστά, κατά τη νομολογία του ΔEK αξιόπιστο επιστημονικό
εργαλείο.

10. Επειδή οι προβαλλόμενοι λόγοι. Ακυρώσεως δεν είναι προδήλως
βάσιμοι. Περαιτέρω, υπό τα ανωτέρω δεδομένα, προκύπτει ότι η επίμαχη περιοχή βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με περιοχές Natura, και ενώ, σύμφωνα με τους χάρτες της Ορνιθολογικής Εταιρείας, αντιθέτως με τα αναφερόμενα στη ΜΠΕ, αποτελεί σημαντική για τα πουλιά περιοχή, δεν έχει συνταχθεί ορνιθολογική μελέτη. Επίκειται δε ο χαρακτηρισμός της ως περιοχής οικοανάπτυξης με διαφοροποίηση των επιτρεπόμενων χρήσεων. Ενόψει όλων αυτών, η Επιτροπή, σταθμίζοντας τις απαιτήσεις του υπό εκπόνηση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ, και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίστανται στην ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κρίνει ότι συντρέχει περίπτωση να ανασταλεί η εκτέλεση της προσβαλλομένης πράξεως, προκειμένου να αποτραπεί η επέμβαση στην επίμαχη έκταση και η πιθανολογούμενη διατάραξη του οικοσυστήματος από την εγκατάσταση του επίδικου αιολικού σταθμού και των συνοδών έργων.

Δια ταύτα

Δέχεται την αίτηση.

Αναστέλλει την εκτέλεση της υπ' αριθ. ΑΠ 100128/4.10.2006 κοινής αποφάσεως των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το σκεπτικό.

Διατάσσει την απόδοση του παράβολου και

Επιβάλλει στο Δημόσιο και την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.» να καταβάλουν συμμέτρως, στους αιτούντες το ποσό των 350 ευρώ ως δικαστική δαπάνη.

Κρίθηκε και αποφασίσθηκε στην Αθήνα στις 12 lουλίου 2008 και εκδόθηκε η απόφαση στις 7 Αυγούστου 2008.


Η Προεδρεύουσα Σύμβουλος Η Γραμματέας του ε΄ Τμήματος


Η Πρόεδρος Η Γραμματέας του Β' Τμήματος Διακοπών

ΠΗΓΗ: ηλ/κο περιοδικό ΕΥΠΛΟΙΑ

maria είπε...

Η απόφαση του Λεωνιδίου είναι στα συνημμένα της αιτήσεως ακυρώσεως για το Αιολικό Πάρκο Νάξου.
Σήμερα στις 2μμ συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών στο Αιολικό Πάρκο Νάξου. Δόθηκε προθεσμία ως την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι για την υποβολή τυχόν συμπληρωματικών υπομνημάτων.
Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν από την πλευρά των αιτούντων οι:Ηλίας Θεοδωράτος , δικηγόρος, Βαγγέλης Χατζηνίκος, δασολόγος-θηραματολόγος , επιστημ. σύμβουλος της Κυνηγ. Συνομοσπονδίας, Γιάννης Μπαρδάνης και Μαρία Γανωτή.
Από τη μεριά της εταιρίας παρέστησαν οι δικηγόροι της εταιρίας και του δήμου Δρυμαλίας, ο κ. Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος και ο κ. Μανωλάς. Από τους δεύτερους δεν έλαβε το λόγο μόνο ο κ. Παπαδημητρίου(εταιρία).
Εντυπωσίασε η τοποθέτηση του κ. Μανωλά, που αναφέρθηκε πολύ εκτενώς σε όλους τους τίτλους και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια, μίλησε για τα δεινά των ορεινών χωριών κατά την κατοχή, για τους βοσκούς που τσακώνονται για τσι τόποι, χάρισε με μία γενναιόδωρη χειρονομία στον πρόεδρο της επιτροπής έναν χοντρό τόμο με το επιστημονικό συνέδριο του 2003 και, τέλος, διαβεβαίωσε το σεβαστό δικαστήριο ότι είναι πιο ευαίσθητος περιβαλλοντικά από τους προσφεύγοντες. Αυτά.

Unknown είπε...

Και τι σχέση έχει το ...αιολικό πάρκο Κορώνου με την ...πείνα στην Κατοχή, με τους τσακωμούς των βοσκών και τους...τίτλους των τοπικών παραγόντων;
Φαντάζομαι πόσο έντονα ίδρωσαν τα ...αυτιά των δικαστών.

Unknown είπε...

Η απόφαση του Λεωνιδίου, που ταιριάζει απόλυτα με την υπόθεση της Κορώνου, προδικάζει πιστεύω και την απόφαση για το αιολικό πάρκο Κορώνου.
Από το στόμα μας και στα ...καταϊδρωμένα, από όσα θαυμαστά άκουσαν σήμερα, αυτιά των δικαστών.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Και τι ήθελε να πει δηλαδή ο κ. Μανωλάς; Ότι με το αιολικό πάρκο οι Κορωνιδιάτες θα τρώνε με ...χρυσά κουτάλια;
Αυτό δεν το έχει προφητέψει ούτε η γριά Κουφίτενα!!!

maria είπε...

Η δημιουργία τετελεσμένων είναι αγαπημένη μέθοδος των αυταρχικών εξουσιών. Στο παρκάκι της Κύπρου τα πριόνια δούλεψαν στις 5.30 πμ. Ο δήμαρχος Αθηναίων που έβαλε τα ΜΑΤ να φυλάνε ένα ψεύτικο δέντρο στο Σύνταγμα τα Χριστούγεννα, τώρα τα έχει να φυλάνε τις μπουλντόζες και τα πριόνια από τους πολίτες .Τα ίδια κάνανε στον προαστιακό, όπου κόπηκαν δεκάδες τεράστιοι ευκάλυπτοι στις 5 το πρωί.
Το ότι αφήσαμε το αιολικό πάρκο να προχωρήσει όσο έχει προχωρήσει σήμερα, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα της άλλης πλευράς, η οποία επικαλείται ομοφωνία και σφοδρή επιθυμία όλων των κατοίκων να γίνει το έργο.

Unknown είπε...

Τα δέντρα στην Κύπρου "έπεσαν" στις 4 το πρωί. Αυτές είναι οι μέθοδοι που μετέρχονται οι άνθρωποι σαν τον Δήμαρχο Αθηναίων.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι πολίτες αρχίζουν και αντιδρούν. Χθές στη Χώρα, στον Απόλλωνα, στο Λεωνίδιο και σήμερα στην Κύπρου και στην Κόρωνο. Και αν ζορίσει λίγο το πράγμα μπορεί να ξεχειλίσει η οργή και να γίνει πυρακτωμένη λάβα να τους κάψει. Και ο νοών νοείτο.

maria είπε...

Nαι, αλλά να γίνει κάτι...Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. έβγαλε μια ανακοίνωση που κατατέθηκε στο φάκελο. Αλλά χρειάζεται μια πιο δυναμική κινητοποίηση, αν όντως είναι αρκετοί αυτοί που αντιδρούν για το αιολικό.
Εγώ προσωπικά είτε υπάρχει συναίνεση από την τοπική κοινωνία είτε όχι, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους σκανιάδες. Δηλαδή τί, αν συμφωνούσαν οι περισσότεροι Αθηναίοι να μπει μια ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη, θα έπρεπε να το καταπιούμε άπαντες;

Σας παραθέτω απόσπασμα από κείμενο του Δεκλερή, που έχω βρει στην Εύπλοια:
Το Επιμελητήριο κρίνει αναγκαίο να επισύρει την προσοχή των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ότι πρέπει να αποφευχθεί η σύγχυση μεταξύ του οικολογικού σκοπού των πάρκων αυτών (παραγωγή καθαράς ενεργείας) και της βλάβης την οποία συνεπάγονται για το περιβάλλον οι τεράστιες ανεμογεννήτριες των πάρκων αυτών, που συνιστούν πράγματι βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής οχλήσεως για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Οι νήσοι των Κυκλάδων έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών λόγω του υψηλού αιολικού δυναμικού των. Αλλά, κατά το Σύνταγμα και το διεθνές ειδικό καθεστώς προστασίας των μικρών νησιών, το Κυκλαδικό φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, και ιδίως το αισθητικό τοπίο, είναι πολυτιμότερα έννομα αγαθά, απολαύοντα προστασίας έναντι και αυτών τούτων των αιολικών πάρκων.
Οι εκ του εξωτερικού εισαγόμενες ανεμογεννήτριες, σχεδιασθείσες στις ξένες χώρες της παραγωγής των, είναι εντελώς ασυμβίβαστες προς την μικρή κλίμακα του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Τυχόν εγκαθιστάμενες στους τόπους προτιμήσεως των επενδυτών, συνεπάγονται καταστροφή του αντιστοίχου πολιτιστικού, αισθητικού και φυσικού κεφαλαίου των νησιών μας, η οποία, βεβαίως, αποκλείεται από το Σύνταγμα του 1975 με το άρθ. 24 και την παγία νομολογία του ΣτΕ για την προστασία των μικρών νησιών ως ευαισθήτων οικοσυστημάτων.

Αρα το σκεπτικό υπάρχει. Μένει το κίνημα....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
b.a.p.n είπε...

Zorro μήπως εσύ γλείφεις μέλι από αλλού και κόβεσαι τόσο για τη Κόρωνο?
Βρίσκετε δικαιολογίες γιατί οι Κορωνιδιάτες δεν αντιδρούν αλλά για εξηγήστε γιατί όσοι αντιδρούν είναι απεραθήτες? (maria , Ιωάννης Φλώριου Μπαρδάνης )
Όταν εσείς δεν έχετε τα σωστά επιχειρήματα δε σας φταίει ο Μανωλάς.
Για πες μας maria τι έγραφε αυτός ο τόμος που ανέφερες ? κάνα λογοτεχνικό βιβλίο ήταν ή μήπως αναφέρει μέσα κάτι που δε σε συμφέρει να αναφέρεις?

maria είπε...

Μα πρόλαβα να τον διαβάσω;
Πάντως ήτονε χοντρός.
Γενικώς.

maria είπε...

Επίσης, δεν επιτρέπω σε κανένα να αφήνει υπόνοιες για τα κίνητρά μου.
Κι αυτός είναι ο λόγος που έχω θυμώσει αυτή τη φορά, διότι ο κ. Μανωλάς κάποια ανομολόγητα κίνητρα προσέδωσε στους προσφεύγοντες, παρ' όλο που, όπως δήλωσε, έχει στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί τους.
Δηλαδή όταν συνεργαζότανε, όπως λέει, με τον Μπαρδάνη,τ η Γανωτή και τον Προμπονά αυτοί ήταν σοβαροί άνθρωποι με γνώσεις για τη φύση και μετά μεταλλάχτηκαν και υποκινούνται από ποιος ξέρει ποιους;
Κάτι μου θυμίζετε...τον Δήμαρχο Αθηναίων, που κατηγορεί τα μέλη της επιτροπής για την διάσωση του Ελαιώνα ότι δεν είναι κάτοικοι ακριβώς του Βοτανικού αλλά μένουν λίγο παραπέρα, ότι είναι περιοδεύων θίασος υποκινούμενος από επιχειρηματικά συμφέροντα, ώρα είναι να φέρετε και τα ΜΑΤ....

sting είπε...

Θα πρέπει να μάθει κάθε κακομαθημένος (με έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος αφού αμφισβητεί συνταγματικά δικαιώματα συνανθρώπων του) ότι σύμφωνα με την χάρτα των δικαιωμάτων του ΟΗΕ ό,τι δεν ανήκει ως περιουσία σε άτομα ανήκει σε όλο τον κόσμο. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να είσαι Κορωνιδιάτης για να ενδιαφερθείς για την Κόρωνο. Αν είσαι πολίτης αυτού του κόσμου έχεις υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσεις ένα παραδοσιακό οικισμό από Μανωλάδες.
Όσο για τα κίνητρα σου Maria μην ανησυχείς. Άλλοι φέρανε σε μια νύκτα τις ανεμογεννήτριες στην Κόρωνο και με εταιρείες οι ίδιοι ήλθαν σε επαφή. Όχι εσύ.

Unknown είπε...

Και τι πιστεύεις b.a.p.n. Ότι οι Απερασθίτες θα άφηναν να φυτευτούν τέτοια τέρατα στα βουνά τους; Οι Απεραθίτες είναι έξυπνοι άνθρωποι και ξέρουν να αγωνίζονται. Είναι τυχαίο νομίζεις που ο Απεραθίτης Δήμαρχος Δρυμαλίας δεν κάνε κουβέντα για να μπουν στ' Απεράθου ανεμογεννήτριες, παρά ψάχνεται γι αλλού; Τι λες, αν θα πέφταν λεφτά θα α΄φημε ο Μπαρδάνης απέξω την Απείρανθο ή έστω το Φιλώτι; Για ψάξτο λιγο!!!

Unknown είπε...

Επειδή κάποιοι απορούν και ρωτούν, μα τι θέλετε τελικά, όχι λέτε και στην αιολική ενέργεια;
Μα σου είπαν: εκεί είναι natura, είναι πέρασμα πουλιών, είναι από κάτω σε μικρή απόσταση παραδοσιακός οικισμός κ.λπ. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ πρέπει να μπαίνει μια ανεμογεννήτρια ανα 2000 στρεμματα κ.λπ. κι εκεί φύτεψαν 9 σε 2-3 στρέμματα. Είναι ύψους 60 μ. δηλ. τέρατα με φτερά. Ξέσκισαν τα βουνά,για δρόμο πλάτους 10 μέτρων η διάνοιξη ξεπερνά τα 50 με τα απότομα πρανή. Και πού να δεις τι έχει να γίνει στην Κωμιακή, αν επιχειρήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Θέλαον να βάλουν κάπου 100 κομμάτια, ύψους 140 μέτρων η καθεμιά, σε όλη τη ράχη των βουνών γύρω και πάνω από την Κωμιακή. Κι εκεί δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες, αλλά και οι Σύλλογοί τους ΣΙΩΠΟΥΝ,όπως και οι εφημερίδες τους. Ευτυχώς που κάποιοι από τους κατοικους έχουν αρχίσει να ανησυχουν βλέποντας τα τέρατα της Κορώνου κια ίσως γλυτώσουν.

Unknown είπε...

Στην περιβόητη συγκέντρωση της ΟΝΑΣ στο ΤΙΤΑΝΙΑ κανένας δεν έθιξε αυτό το θέμα, κανένας δεν σηκώθηκε να πει τι γίνεται. Να ρωτήσει: Ποιοι και πώς αποφάσισαν να μετατρέψουν την ορεινή Νάξο σε ...δάσος ανεμογεννητριών; Ποιοι αποφάσισαν να φυτέψουν τα πανέμορφα παρθένα βουνά με 100άδες μεταλλικά τέρατα που θα φαίνονται απ' τα παράλια της Μ. Ασίας; Κανένας δεν έθεσε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, κανένας δεν απάντησε στην κ. Άρια ότι δεν μπορεί να δηλώνει ΑΝΕΥΘΥΝΗ, ότι μπορεί να παρεμβαίνει μέσω της Βουλής και να ελέγχει, ότι ως βουλευτής των Κυκλάδων έχει συνταγματικό χρέος να εργάζεται για το καλό του τόπου. Δυστυχώς ουδείς μίλησε.

Unknown είπε...

Εάν πράγματι υπάρχουν άνθρωποι στην Κωμιακή που ανησυχούν μην ξαφνικά τους φυτέψουν στα βουνά τα τέρατα που σχεδιάζουν, πρέπει να κινηθούν αμέσως για να προλάβουν τετελεσμένα όπως στην Κόρωνο. Πρέπει να φτιάξουν αμέσως μια ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, να ζητήσουν πλήρη ενημέρωση, να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους, να προχωρήσουν σε παραστάσεις και διαμαρτυρίες στις Αρχές και να είναι έτοιμοι να επέμβουν με προσφυγές και άλλες ενέργειες όταν διαπιστώσουν ότι η υπόθεση προχωρεί.
Αν αντιδράσουν έγκαιρα θα προλάβουν το κακό.
Αν ξυπνήσουν με καθυστέρηση, θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν.
Εμείς θα τους συμπαρασταθούμε ενεργά και θα ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.
Αν η προσπάθειά τους έχει μαζικότητα ίσως μπορέσουν να ξυπνήσουν από το λήθαργό του και τον Σύλλογό τους στην ΑΘήνα, ακόμη και την εφημερίδα του!!!

maria είπε...

Από τον naxosbirding, ο οποίος παρακαλεί να του σταλεί ο κωδικός του για να ξαναμπαίνει(είναι η δεύτερη φορά που τον χάνει και η τελευταία που του κάνω τη χάρη να δημοσιεύω δικές του αναρτήσεις):

Ο τόμος είναι τα πρακτικά του Γ' Πανελληνίου Συνεδρίου με γενικό τίτλο "η Νάξος δια μέσω των αιώνων" που πραγματοποιήθηκε στην Κόρωνο το 2003. Περιλαμβάνει την εργασία του Ν.Προμπονά "η ορνιθοπανίδα της Νάξου"

Unknown είπε...

Μαρία, καλό θα είναι ο δικηγόρος των προσφυγόντων να θέσει υπόψη του δικαστηρίου αυτή την εργασία υπενθυμίζοντας ότι περιέχεται στον τόμο που δώρισε στους δικαστές ο κ. Μανωλάς.

Ανώνυμος είπε...

Πάριε
Σε ότι αφορά τα decibel του θορύβου που παράγουν οι ανεμογεννήτριες, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν στάνταρ διότι εξαρτάται από το μέγεθος και την ισχύ τους, π.χ. διαφορετικό Db ήχου θα παράγει μια ανεμογεννήτρια που έχει ύψος 70 μέτρα και διαφορετικό μια που έχει ύψος 150 μέτρα. Στην Κόρωνο έχουν τοποθετηθεί 9 ανεμογεννήτριες και η καθεμία από αυτές έχει ύψος 70 μέτρα. Εκτός αυτού, είναι τοποθετημένες ακριβώς πάνω από τα σπίτια των κατοίκων του χωριού. «Εάν» τεθούν σε ισχύ δεν θα μπορεί να σταθεί άνθρωπος, θα σπάσουν στην κυριολεξία τα νεύρα τους αλλά μετά θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.

b.a.p.n
Έχεις μπερδευτεί λιγάκι, προσπάθησες να κάνεις ένα βήμα παραπέρα και κόλλησες. Το «δυστύχημα», είναι ότι νομίζεις πως όλοι είναι σαν και εσένα. Δεν σου αρκεί που μπαίνεις ολόκληρος μέσα στο βάζο με το μέλι και μετά κολλάς, επιλέγεις να είναι και νοθευμένο!

Υ.Γ.1 Προς όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όταν αγοράσουμε έναν ανεμιστήρα, στο εγχειρίδιο οδηγιών αναφέρεται να μη τοποθετείται κοντά σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές διότι μπορεί να μαγνητιστούν. Ως γνωστό από την φυσική, η συνεχής κίνηση λόγου χάρη του «έλικα» παράγει και εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που θα εκπέμπουν οι ανεμογεννήτριες που θα πηγαίνουν?
Θα πηγαίνουν «ακριβώς» πάνω στα κεφάλια των Κορωνιδιατών.
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον οργανισμό υγείας για το θέμα.

Υ.Γ.2 Μια γριά ονειρευάμενη είχε πει ότι θα έρθει μια μέρα που όσες πόρτες και παράθυρα έχει κάποιος θα τα χρωστάει.
Η προφητεία επαληθεύεται στις ημέρες μας με την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών.
Είχε πει ότι στο Αργοκοίλι θα τοποθετηθεί μια καμπάνα που θα ακούγεται μέχρι τα βάθη της Ασίας.
Η προφητεία επαληθεύεται στις ημέρες μας με το ραντάρ του ναυτικού παρατηρητήριου που έχει εμβέλεια μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Επίσης είχε πει, ότι θα έρθει η μέρα εκείνη που ο κόσμος θα κλείνει ερμητικά τα πορτοπαράθυρα των σπιτιών του για να μη μπαίνει μέσα ο αέρας.
Σήμερα, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι σε λίγο καιρό οι κάτοικοι της Κορώνου θα κλείνουν «όντως» ερμητικά τα πορτοπαράθυρα τους διότι δεν θα μπορούν να αντέξουν τον θόρυβο που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο.

Unknown είπε...

ZORRO το 2ο υστερόγραφό σου για τη γριά ..προφήτη αφορά μάλλον τη γριά Κουφίτενα, αλλά για να είναι αξιόπιστο πρέπει να ρωτήσεις τον εκδότη του περιοδικού ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ, ο οποίος γνωρίζει άριστα τις προφητείες της γριάς. Αν αληθεύει θα έχει πολλή πλάκα και πολλοί ονειρευάμενοι στην Κόρωνο θα τρομάξουν.
Ξέρεις όταν το 1987 έγινε μια σοβαρή προσπάθεια κατασκευής από κρατική εταιρία εργοστασίου επεξεργασίας της σμύριδας στη Νάξο, υπήρξε εντονότατη αντίδραση των σμυριδεργατών, γιατί καταργούνταν το προνίμιο, αλλά μερικοί απ' αυτούς μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές αντιδρούσαν και για ένα άλλο λόγο, γιατί, λεει, η γριά Κουφίτενα είχε προφητέψει ότι άμα αξιοποιηθεί το σμυρίγλι θα...γίνει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος...
Ακούς; Ακούω να λες...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ανέφερα ότι μια «γριά» είχε προφητέψει είναι γενικό και σίγουρα όχι αόριστο, μπορεί να ήταν και κάποιος «γέρος». Πάντως και οι τρεις προφητείες που ανέφερα ισχύουν στο ακέραιο και έχουν ακουστεί από τους παλαιότερους στην Κόρωνο. Για να είμαι περισσότερο ακριβής την δεύτερη προφητεία που ανέφερα την είχε πει σίγουρα η Κουφίταινα και είχε πει επί λέξη ότι η θα τοποθετηθεί μια καμπάνα στο Αργοκοίλι που θα ακούγεται ως την «Εγγλιτέρα» δηλαδή ως την Αγγλία και όχι μέχρι τα βάθη της Ασίας που ανέφερα στην προηγούμενη τοποθέτηση μου.

Ανώνυμος είπε...

Αν η τρίτη προφητεία επαληθευτεί έτσι, θα έχει μεγάλη «πλάκα».
Ακούτε χωριανοί! Οι ονειρευάμενοι το είπαν θα έρθει η μέρα κείνη, ουαί κι αλίμονο!
Ξεσηκωθείτε γιατί είναι γραμμένο!
Ακούτε ορέ! Αντισταθείτε, μη αφήσετε τους διαόλους με τα κέρατα να χαλάσουν την μόστρα του χωριού σας.
Θα γυρίζουν σαν τις σβούρες και θα σας τρελάνουν.
Ακούτε ορέ! Αντισταθείτε!

Count_Zero είπε...

Θα πρέπει να είναι μαλάκες οι Αυστριακοί και οι Δανοί που έχουν γεμίσει την χώρα τους ανεμογεννήτριες!...

Unknown είπε...

Βορειοευρωπαίε εσύ!!! Τι κάθεσαι εδώ; Εσύ είσαι γι αλλού!!!

Unknown είπε...

Γιατί ποιός σού είπε ότι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Count_Zero-Light-Pina Colada, μήπως μας δουλεύεις ψηλό γαζί?

Για την Αυστρία εκτός του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ που γεννήθηκε εκεί και τον Γιόχαν Στράους μήπως γνωρίζεις κάτι άλλο? Για την Δανία ίσως?

Εσύ και οι όμοιοι σου τι ακριβώς προτείνετε?

Θέλετε μήπως, να γεμίσει όλη η Ελλάδα με τα σιδερένια τέρατα?

Θέλετε μήπως, να βάλετε καμιά δεκαριά ανεμογεννήτριες στον Παρθενώνα?

Θέλετε μήπως, να βάλετε γύρω στις 20 ανεμογεννήτριες στα ηφαίστεια της Σαντορίνης για να μη βγάζουν καπνό?

Θέλετε μήπως, να βάλετε 50 ανεμογεννήτριες στο ιερό νησί της Δήλου?

Θέλετε μήπως, στην Νάξο να βάλετε δίπλα απ’ την Πορτάρα γύρω στις 7 ανεμογεννήτριες για να δροσίζονται οι τουρίστες το καλοκαίρι?

Σας αρέσουν όλα αυτά, είστε σύμφωνοι?

Πρέπει να το κατανοήσετε ότι όσοι αντιδρούμε με τα αυθαίρετα αιολικά πάρκα δεν είμαστε ούτε τρελοί αλλά ούτε και συνωμοσιολόγοι.

Υπάρχει μια τακτική, κυρίως από της Η.Π.Α. αλλά και από άλλες δυνάμεις που έχουν σκοπό να εξαλείψουν την πολιτιστική κληρονομιά των λαών που έχουν αρχαίους πολιτισμούς. Το σχέδιο έχει να κάνει με το να εξαφανιστούν οι αποδείξεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό το οποίο έγινε στο αρχαιολογικό μουσείο της Βαγδάτης. Απ’ το μουσείο αυτό, εξαφανίστηκαν όλα τα αρχαία κειμήλια μετά την Αμερικανική εισβολή. Ως γνωστό, οι Πέρσες μαζί με τους Έλληνες έχουν τους αρχαιότερους πολιτισμούς και από την στιγμή που χάνονται τα αρχαία κειμήλια, χάνονται και οι αποδείξεις για τους πολιτισμούς αυτούς.

Αν ο οποιοσδήποτε από εσάς, επιχειρήσει με το Google Earth να εστιάσει π.χ. σε μια ανεμογεννήτρια εδώ στην Ελλάδα θα μπορέσει να δει με μεγάλη λεπτομέρεια τα πάντα. Αν όμως κάποιος θέλει να εστιάσει π.χ. στην Πορτάρα η σε κάποιον άλλον αρχαιολογικό χώρο θα δει με μεγάλη έκπληξη ότι ο δορυφόρος θολώνει, ανεβαίνουν τα pixel και χάνεται η ευκρίνεια.

Όλα αυτά, πρέπει να μας προβληματίζουν και στο κάτω κάτω της γραφής ποιος μου λέει εμένα ότι οι ξένες εταιρίες δεν θέλουν να γεμίσουν με ανεμογεννήτριες τα νησιά για να τα αποτελειώσουν.

Οι τουρίστες, έρχονται στην Ελλάδα για να δουν από κοντά τα αρχαία μνημεία, τα πανέμορφα νησιά με τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και τον λαμπερό ήλιο.
Είτε το θέλετε είτε όχι, τόσο η πολιτισμική μας κληρονομιά όσο και οι πανέμορφοι τόποι μας αποτελούν το διαβατήριο για την έλευση των τουριστών στη Χώρα μας.

Unknown είπε...

ZORRO τώρα θα πηγαίνουν οι τουρίστες και στην ...Κόρωνο για να βλέπουν τις ανεμογεννήτριες. Αμέ, τι νόμιζες, μόνο για την πορτάρα θα έρχονται στη Νάξο;
Δεν τα ξέρεις καλά τα...μελλούμενα!!!

Unknown είπε...

MARIA
Έμαθα ότι τμήμα του ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ που μετέφερε τη σμύριδα από τα ορυχεία στη Μουτσούνα περνά από το βουνό που φυτεύουν τις ανεμογεννήτριες και ότι πολύ κοντά σε ένα πυλώνα του ΕΝΑΕΡΙΟΥ και κάτω από αυτόν περνά τμήμα του δρόμου που άνοιξαν. Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ όπως είναι γνωστό εχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από την Εφορία Νεωτέρων μνημείων το 1989 και προβλέπονται μέτρα προστασίας του, τα οποία υποθέτω ότι οι υπεύθυνοι κατασκευη΄ς του αιολικού πάρκου έχουν αγνοήσει. Για το λόγο αυτό ίσως είναι χρήσιμη για το ΣτΕ οι παρακάτω πληροφορίες:
Η σχετική Υπουργική απόφαση κήρυξης του «εναέριου» ως διατηρητέου μνημείου, με ημερομηνία 21.11.1989 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 869 21-11-1989).
Η Υπ. Απόφαση αναφέρει:
« 1) χαρακτηρίζεται ως ιστορικός τόπος η διαδρομή του ΕΝΑΕΡΙΟΥ για τη μεταφορά της σμύριδας στη Νάξο, με ζώνη προστασίας στο έδαφος ακτίνας 50 μέτρων από κάθε πλευρά της διαδρομής του ΕΝΑΕΡΙΟΥ. 2) χαρακτηρίζονται ως ιστορικοί τόποι τα ορυχεία σμύριδας στην Νάξο. 3) χαρακτηρίζονται ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία οι εγκαταστάσεις των δύο σταθμών φόρτωσης της περιοχής Απεράθου και Μουτσούνας. 4) χαρακτηρίζεται ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ΕΝΑΕΡΙΟΥ και των εγκαταστάσεων φόρτωσης, διότι είναι από τις πρώτες μορφές σύγχρονης για την εποχή εκείνη τεχνολογίας στον τόπο μας, σημαντικό δείγμα της Βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας και παράλληλα διότι για 50 περίπου χρόνια είναι συνδεδεμένα άρρηκτα με τη ζωή και τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής».
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση οι πυλώνες-τμήμα του μηχανολογικού εξοπλισμού-είναι ιστορικά και διατηρητέα μνημεία. Επίσης προβλέπεται ζώνη προστασίας στοέδαφος μήκους 50 μέτρων από κάθε πλευρά της διαδρομής του Εναέριου. ΑΝ ο δρόμος περνά μέσα στη ζώνη των 50 μέτρων σίγουρα υπάρχει παρανομία,εκτός αν έχουν πάρει άδεια από την Εφορία Νεωτέρων μνημείων, πράγμα απίθανο, γιατί είναι και αμφίβολο αν θα τους έδινε.
Στο Εθνικό τυπογραφείο είναι πολύ εύκολο να πάρετε αντίγραφο της παραπάνω απόφασης.

Περικλής είπε...

Ο Count Zero είπε:

Θα πρέπει να είναι μαλάκες οι Αυστριακοί και οι Δανοί που έχουν γεμίσει την χώρα τους ανεμογεννήτριες!...

28 Ιανουάριος, 2009 12:57

Επειδή μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις φίλε μου και λαϊκίζεις σου απαντώ για τους ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Για τους Δανούς φαντάζομαι πως θα ισχύουν τα ίδια, απλώς βαριέμαι να το ψάξω):

Όχι φίλε μου οι Αυστριακοί ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ είναι ΜΑΛΑΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΠΛΩΣ ΕΣΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

1. ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ (τους πραγματικά μαλάκες) ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA ή ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ.


(Αντίθετα εμείς οι Έλληνες - ξενομανείς - μαλάκες βλέπουμε τα πάντα επιφανειακά: "Γέμισαν οι Αυστριακοί τη χώρα τους Α/Γ; Πάμε να τη γεμίσουμε και εμείς...Αυτοί οι "ευρωπαίοι" κάτι παραπάνω θα ξέρουν...")

2. ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΚΩΝ ΣΕ ΠΕΔΙΑΔΕΣ!!!!! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΕΣ. Θα μπορούσν (που λέει ο λόγος) να μην ανοίγουν καν δρόμους για να φτάσουν στα μέρη που πρέπει να τις βάλουν. Για τεχνικούς λόγους όμως απαιτείται.

(Αντίθετα ο μαλάκας - ξενομανής - Έλληνας τους αντιγράφει στιγνά, αλλά επειδή δεν έχει όσες πεδιάδες έχουν αυτοί, αναγκάζεται και ξεκοιλιάζει ολόκληρα βουνά για να φτάσει στην κορυφή να βρεί τον κατάλληλο αέρα.)

Αυτά μπορείς να τα δεις μόνος σου με το Google Earth, αρκεί να κατεβάσεις το αντίστοιχο αρχείο για τα Αιολικά Πάρκα της Αυστρίας από ΕΔΩ. Η Ιστοσελίδα είναι διεθνής και υπάρχει εδώ και μήνες στο πλάι αυτού του blog.Εσύ όμως, προφανώς ως "count zero", μπήκες τώρα στη συζήτηση μετρώντας πάλι από το..."μηδεν". Διάβασε λίγο παλαιότερα σχόλια και ενημερώσου και μετά κάνε τον έξυπνο.)

3. Η ΑΥΣΤΡΙΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΧΕΙ (ΟΠΤΙΚΑ) ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ.

Ο λόγος προφανώς είναι ότι δεν έχει τόσα πολλά βουνά ( αν προσέξεις το χάρτη οι Άλπεις καταλαμβάνουν λίγη έκταση και εκεί μάλιστα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ Α/Π) και τόσες θάλασσες.

Αντίθετα τα αιολικά πάρκα αν κατεβάσεις το αντίστοιχο αρχείο από την ίδια ιστοσελίδα, θα δεις ότι "εγκλωβίζονται" στην Έυβοια - την Πελοπόννησο - την Κρήτη και μετά παίρνει αμπάριζα τις Κυκλάδες και ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταλήγοντας σε μεγάλα Α/Π στα βουνά της Ροδόπης.

Όπως καταλαβαίνεις εκτός από την Πελοπόννησο - την Κρήτη - και τη Ροδόπη, όλες οι άλλες περιοχές είναι εξαιρετικά μικρές και περιορισμένες για Αιολικά Πάρκα μεγάλου μεγέθους όπως αυτό της Κωμιακής (48MW).

Αυτά στα λέω με μια πρώτη ματιά. Δες και τους χάρτες που είχαν αναρτήσει οι Διαχειριστές (ΠΑΤΑ ΕΔΩ), δες και το χάρτη Natura (ΠΑΤΑ ΕΔΩ)και μετά προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είναι ο μαλάκας....οι Αυστριακοί και οι Δανοί ή εμείς;

Ειλικρινά σαν λαός μοιάζουμε με τον αδιάβαστο αλλά καπάτσο μαθητή ο οποίος ξέρει να αντιγράφει χωρίς να τον πιάνουν οι δάσκαλοι, αλλά δεν ξέρει και την ουσία αυτού που αντιγράφει. Απλώς αντιγράφει...

Φέραμε το "Σουηδικό πρώτυπο" στην εκπαίδευση... (όπως ήταν το ακουμπήσαμε πάνω στην δική μας κοινωνία), τώρα θα φέρουμε και την Αυστροδανέζικη οικολογική κουλτούρα...

Μήπως να ανάβουμε και τα καλοριφερ μας πιο συχνά και να καταργήσουμε και τα μπαλκόνια από τα σπίτια, όπως κάνουν οι Αυστριακοί;; Μήπως έχουμε και το ίδιο κλίμα (καιρό) και δεν το έχω καταλάβει;;;;; Mήπως έχουμε και τις ίδιες ενεργειακές ανάγκες χειμώνα καλοκαίρι; Μήπως έχουμε την ίδια υποδομή σε φυσικό αέριο; Μήπως συγκρίνεις όπως να 'ναι;;; Για πες μου Count Zero;;;

Και για να μην φανεί ότι τα ισοπεδώνω όλα το ξαναλώ για πολλοστή φορά:

Είμαι ΥΠΕΡ των ΑΠΕ (άρα και των ανεμογεννητριών).

Δεν είμαι υπερ όμως του να θυσιάζω ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να "νιώσω" πιο οικολόγος βάζοντας Α/Γ.

Δεν είμαι ΥΠΕΡ του να ΙΣΟΠΕΔΩΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ 315MW (To 1/3 περίπου του εγκατεστημένου ενεργειακού δυναμικού της Αυστρίας) ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΗ ΑΘΗΝΑ!!!!!!!!!

Αυτό ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Το να φτιάξουν μία "νέα
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ" με Ανεμογεννήτριες για να περνάνε καλά όλοι οι άλλοι γύρω, είναι ένα ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. Με τον άνθρακα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί. Με τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και γενικά τις ΑΠΕ, μπορεί να αποφευχθεί. Βλέπεις Count Zero μπορεί να μη φυσά παντού το ίδιο λη να έχει τον ίδιο ήλιο, αλλά παντού έχει από κάτι. Απλώς αυτή η διασπορά μπορεί να μη βολεύει τα κέρδη των εταιρειών που στήνουν τα Αιολικά Πάρκα.

Τέλος δε θα είχα πρόβλημα με τις 9 Α/Γ στη Νάξο (της Κορώνου), αρκεί να ΕΜΕΝΑΝ ΟΝΤΩΣ 9 (έχει ακουστεί ότι θα γίνουν 13), αρκεί να μην έμπαιναν κοντά σε περιοχή Natura και στο δρόμο των σκανιάδων και αρκεί να είχαν σχεδιάσει καλά πώς θα τις φθάσουν μέχρι εκεί χωρις να γκρεμιστεί το σύμπαν...

Δε νομίζω ότι ήταν δύσκολο...Αλλά ο μαλάκας ο Έλληνας, νομίζει πως είναι ο πιο ξύπνιος από όλους.

Το ότι έχουμε παραδοσιακούς οικισμούς, μοναδικούς βιότοπους με σπάνια είδη, αρχαία κ.λπ. δε μας κάθιστά μαλάκες απέναντι σε κάθε "Αυστριακό" που δεν έχει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Δυστυχώς μας καθιστά πιο "άτυχους" στο θέμα της "ανάπτυξης" όπως την ορίζει η κυρίαρχη τάση της Δύσης...

Για την ιστορία πάντως ψάξε λίγο στο google (windfarm protests) να δεις ότι υπάρχουν εκτός από εμάς τους μαλάκες Έλληνες που διαμαρτυρόμαστε και άλλοι πολλοί "μαλάκες".

Υ.Γ. Για Δανία και Ολλανδία δε σχολιάζω καν. Όχι μόνο έχουν ατελείωτες πεδιάδες, σε σύγκριση με εμάς, αλλά έχουν αναπτύξη και τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Σε εμάς τα τελευταία σίγουρα δεν κατασκευάζονται με την ίδια ευκολία γιατί έχουμε πιο απότομα βάθη, αλλά αμφιβάλλω και αν το έχει εξετάσει κανένας το θέμα διεξοδικά.

maria είπε...

Παιδιά υπάρχουν και άλλοι ηλίθιοι,

Δείτε το μέλλον, δεν χρειάζονται οι γιαγιάδες για να το μάθουμε ,εδώ και φωτογραφίες για γερά νεύρα.

maria είπε...

Αυτό που μάλλον δεν ανοίγει είναι το παρακάτω:



www.iberica2000.org/Es/Articulo.asp?Id=1228

Unknown είπε...

Κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι πάνω στην κορυφή του βουνού ΖΑΣ τσ' ΑΜΜΟΜΑΞΗΣ, του βουνού που φυτεύουν τις ανεμογεννήτριες, υπήρχε αρχαίο ιερό της προϊστορικής εποχής, το οποίο εξαφάνισαν οι μπουλντόζες. Οι πληροφορίες λένε ότι έγινε καταγγελία στην αρχαιολογική υπηρεσία η οποία επισκέφτηκε την περιοχή και ερευνά το θέμα. Αν οι φήμες αληθεύουν το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και η υπόθεση πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, χθες το βράδυ στην Κόρωνο κάποιοι συναγωνιστές πέταξαν φυλλάδια σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού. Τα φυλλάδια αυτά ανέγραφαν: ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. Οι κάτοικοι αρχικά έμειναν με ανοικτό το στόμα αλλά τώρα σιγοψιθυρίζουν ότι το αιολικό πάρκο προσβάλλει την αισθητική της Κορώνου. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι καλό πάει να γίνει.

Unknown είπε...

Είδα τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι διαχειριστές με τα αιολικά πάρκα και τα σκοτωμένα πουλιά. Το θέαμα όχι μόνο των σκοτωμένων πουλιών αλλά και των αιολικών πάρκων σε λειτουργία είναι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ.
Ευθέως χαρακτηρίζω τους υποστηρικτάς των αιολικών πάρκων ως το πιό επικίνδυνο για τον άνθρωπο ΖΩΟ και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό το είδος των ανθρωποειδών με κάθε μέσο. Και όταν λέω με κάθε μέσον εννοώ με κάθε μέσον.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στον Δ/στή για τις φωτο με τα σκοτωμένα απ' τις ανεμογεννήτριες πουλιά και εκείνες με τον Εναέριο. Μάθαμε τώρα μόλις ότι αυτό το εγκαταλειμμένο έργο έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο.

Unknown είπε...

Αλήθεια κάποια ανθρωποειδή- Νεάντερνταλ υποστηρικτές της κακοποιήσεως της κληρονομιάς της Κορώνου, που να σημειωθεί μου ανήκει αν και είμαι Κωμιακίτης, που εμφανίζονταν με τα ονόματα Γ. Α. ΜΑΝΩΛΑΣ, ΖΕΥΣ κ.α. που είναι κρυμμένα; Η απουσία τους, είναι προφανές, είναι κατευθυνόμενη. Όλοι μαζί εμφανίστηκαν, όλοι μαζί εξαφανίστηκαν. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι ανήκουν σε ένα μηχανισμό προωθήσεως των συμφερόντων των αιολικών πάρκων.

Ανώνυμος είπε...

Altair, εσύ τώρα κατάλαβες ότι αυτοί που προανέφερες αποτελούν μέρος του συστήματος? Τους είπε ο «μέγας ευεργέτης» βγείτε μπροστά παλικάρια μου, φωνάξτε, προστατεύστε τα συμφέροντα του «έργου» και μετά τι? θα τους περιμένουν θεσούλες στο αιολικό πάρκο. Έτσι είναι τα πράγματα, εμφανίζονται πετάνε από μια μπαρόλα και μετά εξαφανίζονται, είναι κάτι σαν τις χεζόμυγες.

Η πληροφόρηση που έχω από την Κόρωνο είναι συνεχής. Οι τεχνικοί του αιολικού δουλεύουν με προβολείς μέχρι αργά το βράδυ για να προλάβουν τετελεσμένα γεγονότα. Δυστυχώς, μια μεγάλη μάζα Κορωνιδιατών κοιμάται ακόμη, αυτοί που αντιδρούν προσπαθούν αλλά ξέρετε όταν έχεις να κάνεις με ντουβάρια είναι ζόρικα τα πράγματα.

Αυτό το οποίο συνέβη με τον εναέριο αποτελεί ντροπή για την ιστορία ενός τέτοιου μνημείου. Οι τοπικοί παράγοντες αυτοί που είναι τώρα, οι προηγούμενοι αλλά και αυτοί που θα έρθουν, το μόνο που τους απασχολεί είναι το πώς θα αποκομίσουν περισσότερους ψήφους. Μοιράζουν Ευρώ για να κατασκευάζουν ψευτοδρόμους στους βοσκούς, δίνουν κονδύλια περί ανέμων και υδάτων και αφήνουν στην μοίρα τους ιστορικά μνημεία σαν τον εναέριο.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζουν την ιστορική αξία του εναέριου, αν την γνώριζαν και το είχαν εκμεταλλευτεί, η Κόρωνος σήμερα θα ήταν ανεπτυγμένη τουριστικά για «όλους». Κοιμούνται με τα τσαρούχια.

Unknown είπε...

Zorro, αυτό που μου κάνει εντύπωση με την Κόρωνο είναι ότι οι αντιδράσεις είναι κατώτερες αυτού που θα αναμενόταν. Που είναι οι πνευματικοί άνθρωποι της Κορώνου;
Σύρονται όλοι από μια δράκα αμόρφωτων που δρουν με στόχο το προσωπικό συμφέρον; Μια χούφτα αμόρφωτων που ξεπούλησαν για 30 αργύρια την Κόρωνο.
Νταβατζιλίκι δηλαδή με τον λογαριασμό να πληρώνεται από όλους μας.

Unknown είπε...

Ποιοι πνευματικοί άνθρωποι της Κορώνου, Altair; Δεν υπάρχουν τέτοιοι εκεί. Κι αν υπάρχουν σιωπούν γιατί μερικοί απ' αυτούς είναι ακόμη και ...σμυριδεργάτες.
Τι περιμένεις λοιπόν; Ποιος απ' αυτούς έχει το ...μπόϊ να τα βάλει με τον...Μανωλά;

Unknown είπε...

Ποιός είναι αυτός ο ΜΑΝΩΛΑΣ που κάνει κουμάντο; Επειδή έχω ακούσει πολλά για αυτόν μπορεί κάποιος στα σίγουρα να μας γράψει εδώ τον βίο και την πολιτεία του;

sting είπε...

Ένας σίγουρος τρόπος απονευρώσεως κάθε ενοχλητικού είναι να τον κτυπήσεις στα ευαίσθητα σημεία του. Στα άπλυτα του. Το ξεμπρόστιασμα είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος για να μπουν στο καβούκι τους όλοι αυτοί οι αφέντες της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΑΣ, το σχόλιο σου δεν το κατάλαβα? Τι πάει να πει ότι κανένας Κορωνιδιάτης, ο οποιοσδήποτε Κορωνιδιάτης δεν έχει το μπόι για να τα βάλει με τον Μανωλά! Το πρόβλημα στη προκειμένη δεν είναι ο Μανωλάς σαν πρόσωπο αλλά οι ιδέες που έχει σχετικά με το αιολικό πάρκο. Τις ιδέες αυτές τις υιοθετεί και η σημερινή δημοτική αρχή και θα ήταν παράδοξο αν δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα διότι αυτοί που είναι τώρα στα πράγματα έχουν τον ρόλο της μαριονέτας.

Unknown είπε...

Τι μπόι τελοσπαντων εχει πια αυτός ο Μανωλάς που δεν μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του?Εγώ ξέρω ότι μπόι έχουνε και οι γαιδάροι.

Unknown είπε...

ONAS όχι ΟΝΑΣ, μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Δυστυχώς, ZORRO, οι πνευματικοί άνθρωποι της Κορώνου ΣΙΩΠΟΥΝ καιόταν αυτοί σιωπούν τι περιμένεις να κάνουν οι υπόλοιποι, ιδιαίτερα εκείνοι που μένουν στο χωριό; Θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν τώρα που μόλις στρέψουν το βλέμμα τους προς τα πάνω θα βλέπουν τα τέρατα και όταν σε λίγο θα τα ακούνε κιόλας να βρυχώνται, αλλά θα είναι αργά.

Unknown είπε...

Το ζήτημα με τις παράνομες επεμβάσεις των κατασκευαστών του αιολικού πάρκου Κορώνου στην ζώνη προστασίας του ΕΝΑΕΡΙΟΥ είναι πολύ σοβαρό και ελπίζουμε να ληφθεί υπόψη απ' το ΣΤΕ. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος Απεραθιτών Αθήνας έχει συγκροτήσει επιτροπή επιστημόνων για την προώθηση της συντήρησης και ανάδειξης του ΕΝΑΕΡΙΟΥ. Τις πτροτάσεις του τις δημοσιοποίησε στη συνάντηση της ΟΝΑΣ στο ΤΙΤΑΝΙΑ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε άλλα προτείνεται να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ να ενταχθεί στα ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ. Στόχος απραγματοποίητος, καταδεικνύει όμως το πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή αυτό το μνημείο των αρχών της βιομηχανικής εποχής στην Ελλάδα. Αυτά όλα όμως δεν τα έλαβαν υπόψη τους οι υπεύθυνοι της κατασκευής του αιολικού πάρκου και κυρίως εκείνοι που έδωσαν τις αδειοδοτήσεις κια τις εγκρίσεις, όσο και εκείνοι που εποπτεύουν αυτό το έργο.

maria είπε...

Αγαπητοί
χθες καταθέσαμε στο ΣτΕ ό,τι συμπληρωματικά στοιχεία συγκεντρώσαμε.
Ήταν η τελευταία προθεσμία. Περιμένουμε την απόφαση για την αναστολή ή όχι των εργασιών.
Μέσα στο φάκελο κατατέθηκαν οι φωτ. του εναέριου και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει από τους κατασκευαστές του αιολικού, καθώς και πληροφορίες για το καθεστώς προστασίας του.
Το μεγάλο "ατού" των κατασκευαστών ως προς την αναστολή είναι πως ό,τι ήταν να γίνει έγινε.
Νομίζω πλέον ότι ήρθε η ώρα να κινηθούμε και εκτός ΣτΕ. Η ΜΠΕ, που είναι πλέον στα χέρια μας μετά από πολλές προσπάθειες και αφού οι κατασκευαστές μας πήγαιναν πέρα δώθε για αρκετόν καιρό ώστε να μη μας τη δώσουν και να κερδίσουν χρόνο (πράγμα που το πέτυχαν), αναφέρει ότι το έργο δεν είναι κοντά σε μνημείο.
Οι άνθρωποι λένε ψέματα, απλά και καθαρά. Οι φωτ αποδεικνύουν το ψεύδος τους και την ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών που αποδέχτηκαν χωρίς έλεγχο τους ισχυρισμούς τους.
Πρέπει να ζητηθεί από τον Δήμο να πάρει θέση επί του συγκεκριμένου θέματος, καθώς και να εξηγήσει πώς στον χάρτη που βρίσκεται αναρτημένος στις Τεχνικές Υπηρεσίες ,ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται σήμερα στημένη η τελευταία ανεμογεννήτρια, υπάρχει το σύμβολο ύπαρξης αρχαιολογικού χώρου. Και αυτό κατατέθηκε στο ΣτΕ, αλλά δεν ξέρω πόσο θα ληφθούν τα πολιτιστικά υπ' όψιν αφού η αρχική αίτηση ακυρώσεως εστιάζει στο φυσικό περιβάλλον, όλα τα υπόλοιπα τα βρήκαμε στην πορεία.
Θέση πρέπει να κληθεί επίσης να πάρει ο Απεραθίτικος Σύλλογος και οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, και ίσως να γίνουν μηνύσεις από κάποιους, φορείς ή πολίτες, στην εταιρία και κατά παντός υπευθύνου για καταστροφή κηρυγμένου μνημείου και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Διότι ωραία είναι να καυχιόμαστε ότι συγκαταλέγονται στους συντοπίτες μας τόσοι καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς και καλλιτέχνες, αλλά πού είναι τώρα;
Ας τους «υποχρεώσουμε» με κάποιον τρόπο να πάρουν θέση, για να ξέρουμε στο εξής με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Unknown είπε...

Πρέπει να παρέμβει άμεσα τόσο ο Σύλλογος Απεραθιτών ΑΘήνας, όσο και η Επιτροπή από επιστήμονες που έχει συστήσει για την ανάδειξη και συντήρηση του ΕΝΑΕΡΙΟΥ.

maria είπε...

Μόλις τώρα πληροφορήθηκα
πως έγινε δεκτή
η αίτησή μας
για προσωρινή διακοπή
των εργασιών του Αιολικού Πάρκου
ως προς το σκέλος της λειτουργίας,
διότι το δικαστήριο έκρινε
πως η κατασκευή έχει σχεδόν τελειώσει,
αλλά απαγορεύει τη δοκιμαστική λειτουργία που ήταν προγραμματισμένη
να ξεκινήσει σε ένα μήνα
και την έναρξη της λειτουργίας
που ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι, μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής.
Το δικαστήριο πείσθηκε ότι τα πουλιά θα διατρέξουν σοβαρό κίνδυνο με την λειτουργία του πάρκου.
Μόλις έχω την απόφαση στα χέρια μου θα σας ενημερώσω για λεπτομέρειες

sting είπε...

Συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνατε. Ήμουν βέβαιος ότι το Δίκαιο θα επικρατούσε. Στην περίπτωση της Κορώνου θα υπάρχει πάντα το αντικείμενο (το ίδιο το αιολικό εργοστάσιο) για να "σταυρώνονται" καθημερινά όλοι αυτοί που προσπάθησαν να πουλήσουν την Κόρωνο για τριάκοντα αργύρια με τις νόθες διαδικασίες που ακολούθησαν.

Unknown είπε...

Το αιολικό πάρκο Κορώνου λοιπόν πήρε αυτό που έπρεπε από το ΣτΕ. Την αναστολή της λειτουργίας του. Άλλη μιά τρανή απόδειξη της ποιότητος της δουλειάς που κάνουν οι τοπικοί άρχοντες. Όλα αρπακόλα και το κυριότερο η ίδια η Διοίκηση αγνοεί τους Νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει. Να θυμήσουμε ότι στην περίπτωση της άμοιρης Κορώνου είχε αγνοηθεί το ΠΔ που ανακήρυσσε τον εναέριο της σμύριδας ως μνημείο, είχε αγνοηθεί ότι η περιοχή του αιολικού εργοστασίου έχει ενταχθεί στο Natura 2000. Και θέλετε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι τυχαία; Όχι κύριοι. Δεν μασάμε κουτόχορτο.

Unknown είπε...

Γερό πράγματι μάθημα, σκαμπίλι όπως θα έλεγαν κι οι ντόπιοι. Συγχαρητήρια σε όσους έδωσαν αυτή την μάχη.
Τώρα θα τις καμαρώνουν οι πρωταγωνιστές και οι ακόλουθοί τους εκεί πάνω στο ξεκοιλιασμένο βουνό τσ' Αμόμαξης να σκουριάζουν.
Είναι το τρίτο δυνατό χαστούκι του ΣΤΕ στην αυθαιρεσία των τοπικών αρχόντων (Χώρα, Απόλλωνας, Κόρωνος)μέασ αστα τρία τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Η αποδοχή της αιτήσεως απο το ΣτΕ για την προσωρινή διακοπή των εργασιών του ¨Αιολικού Πάρκου Κορώνου¨, αποτελεί νίκη για τον δύσκολο και μακρύ αγώνα τον οποίο έγινε. Η νίκη αυτή, ανήκει στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ αλλά και στους Bloggers που με την συμβολή και τις χρήσιμες πληροφορίες τους βοήθησαν την όλη κατάσταση.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 μεταξύ 17:30 και 18:30, κάποιος οι κάποιοι, εσκεμμένα η μη, προσπάθησαν να εισέλθουν σε όλα τα sites και blogs που έχουν θέμα το Αιολικό Πάρκο Κορώνου, Κωμιακής κτλ.. και εν μέρει τα κατέστησαν ανενεργά για τις μηχανές αναζήτησης του internet. Προσπάθησαν να ρίξουν ιούς είτε για να τα απενεργοποιήσουν εντελώς είτε να «φοβίσουν» και να αποτρέψουν τους χρήστες του διαδικτύου να εισέρχονται στα συγκεκριμένα sites και blogs έτσι ώστε να μη μπορούν να ενημερωθούν για το θέμα.

Θα γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, στο χρονικό διάστημα που προανέφερα αν κάποιος πληκτρολογούσε στη μηχανή αναζήτησης του Google: Αιολικό πάρκο Νάξου, Κωμιακής, Κορώνου.... παρατηρούσε με μεγάλη έκπληξη ότι ναι μεν έβγαιναν οι διάφοροι σύνδεσμοι με το θέμα αυτό, όμως υπήρχε και η ένδειξη Προσοχή: Ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας. Αυτή η ένδειξη εμφανιζόταν σε όλα τα sites και blogs που προανέφερα. Αν έπαιρνες το ρίσκο και επέλεγες να μπεις το σύστημα σε πέταγε έξω και σου παρουσίαζε σφάλμα. Επιχείρησα να επιλέξω τον «δρόμο» να πληκτρολογήσω κατευθείαν π.χ. http://apollonasnaxou.blogspot.com/2008/08/blog-post.html τότε μπήκα κανονικά αλλά διέκρινα μια μικρή καθυστέρηση κατά την περιήγηση μου στο blog.

Όλα τα παραπάνω μου φαίνονται πολύ ύποπτα και δεν γνωρίζω ποιος οι ποιοι κρύβονται πίσω από μια τέτοια κίνηση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τρελάθηκε η μηχανή αναζήτησης του Google διότι αν ήταν έτσι, η ένδειξη Προσοχή: Ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας, θα εμφανιζόταν σε όλα ανεξαιρέτως τα sites αλλά αυτό συνέβαινε αποκλειστικά στα sites και blogs με θέμα τα Αιολικά Πάρκα της Νάξου, Κορώνου, Κωμιακής.

Πέτρος είπε...

Μπράβο σας και πάλι μπράβο σας. Λιμάνι Χώρας-Λιμάνι Απόλλωνα-Αιολικό Πάρκο Κορώνου. Και έπεται η συνέχεια.
Τρεις κατραπακιές σε όλους αυτούς τους ερασιτέχνες που περιφρονούν τους Νόμους αυτής της πατρίδας. Και θα τρώτε τις κατραπακιές μέχρι να καταλάβετε ότι πλέον ο κόσμος ξύπνησε, δεν φοβάται την αφεντιά σας και έχει και τα blog για να διατηρείται ενήμερος και κυρίως να οργανώνεται στην αντίδραση εναντίον σας.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια και από εμένα.
Αυτά τα τυπάκια που υποστήριζαν το ΠΡΩΗΝ αιολικό πάρκο Κορώνου που είναι κρυμμένα;

Unknown είπε...

Αφήστε τους τώρα να περιμένουν το ΣΤΕ, τα ασφαλιστικά του αλ. του Απόλλωνα δεν εκδικάστηκαν ποτέ.

Unknown είπε...

Για ενημέρωση των φίλων
Συνέδριο «Αιολική Ενέργεια: Ανάπτυξη και Περιβάλλον»
7-8 Φεβρουαρίου 2009
Ερέτρια, Ν. Ευβοίας http://www.aioliki.info/
Ακόμα:
http://www.diktioaigaiou.gr/contents/media/File/aiolika/Prop_APE_teliko_t.pdf

Τσίτσος είπε...

Ωραίο το συνέδριο φίλε, αν και το..."χορηγούν" πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν αιολικά. Αυτό για μένα σημαίνει ότι στο συνέδριο θα βλέπουν ΜΟΝΟ τα ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ. Τέλος πάντων. Ας είναι...

Λοιπόν σε αντίθεση με όλους εσάς που δεν ξέρετε να εκτιμάτε ποιος προσπαθεί και αγωνίζεται πραγματικά εγώ θα αποκαταστήσω την τάξη. Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν:

1. Στην εταιρεία, στον κ.Μανώλη Μανωλά, στο Επαρχείο, στον κ.Μπουρδάνη κ.λ.π. χάρη στην επιμονή των οποίων πρόλαβαν και ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ενώ οι "κύριοι" ήξεραν τι θα πάθουν, αφού το έχουν ξαναπάθει με τα δύο λιμάνια που βούλιαξαν όπως τα πλοία.

Συγχαρητήρια λοιπόν γιατί αυτή η επιμονή τους, η ξεροκεφαλιά τους, η κουτοπονηριά τους, η ελπίδα τους ΚΑΙ η #@$%&^! τους, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" στην ΕΥΡΩΠΗ. Τώρα πράγματι θα έρχονται οι τουρίστες.

Που ξέρεις σε καμιά 50αριά χρόνια θα το ανακηρύξουμε και μνημείο (εννοώ ιστορικό γιατί έτσι κι αλλιώς πλέον ΕΙΝΑΙ..."μνημείο").

2. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους όσοι ήταν υπέρ του να αφανίσουμε ένα είδος αρπακτικών πτηνών, να ισοπεδώσουμε τα βουνά μας, να γκρεμίσουμε τους δρόμους μας, να "κάνουμε χώρο" κ.λ.π., για να μπούν οι...."σωτήριες ανεμογεννήτριες".

Χωρίς αυτούς δεν θα ξεχώριζαν οι "άλλοι" και ο "αγώνας" τους. Όπως έχει πει και ο Πανούσης: "Είσαι εσύ ωραίος, γιατί εγώ είμαι ο άσχημος...". Τους ευχαριστούμε και συγχαρητήρια και πάλι για τα πιστεύω τους. Καλό βέβαια (για τους ίδιους) είναι κάποια στιγμή να μεγαλώσουν και να πάψουν απλώς να..."πιστεύουν".........στον "Άγιο Βασίλη" με τα δώρα και να αρχίσουν να σκέφτονται πιο ώριμα.

Και πάλι συγχαρητήρια παιδιά. Αν δεν ήσασταν εσείς πως θα ήταν στολισμένο το βουνό;

Manolas Keeps Walking...

Συγγνώμη αν έριξα λίγο το επίπεδο και χάλασα τη γιορτινή σας ατμόσφαιρα, αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Επίσης ήθελα να δώσω μία αφορμή και σε μερικούς από αυτούς τους κατακαημένους, να ανασηκώσουν τις πλερέζες τους και να εκτονωθούν βρίζοντάς με. Είναι το 3ο έργο που τους ακυρώνεται. Θα τους μείνει κανένα κόμπλεξ αν δεν τα βγάλουν από μέσα τους...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maria είπε...

Kαλησπέρα, αγαπητοί,
μόλις πληροφορήθηκα
ότι σ' ένα από τα τελευταία φύλλα της Κυκλαδικής ο κ. Μανωλάς δηλώνει πως δεν τον τρομάζουν οι κουκουλοφόροι που αντιδρούν σ' αυτό το μακρόπνοο έργο και θα τους ξεμπροστιάσει εν καιρώ κλπ.
Αν αληθεύει, νομίζω ότι ανοίγεται μπροστά του πεδίον δόξης λαμπρόν διότι έχει όλα τα προσόντα να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αθηναίων.
Αν κάποιος έχει το φύλλο με τη δήλωση, ας το σκανάρει να μας το στείλει για να μας φτιάξει (κι άλλο) το κέφι, αλλιώς εγώ θα το έχω τη Δευτέρα.

maria είπε...

Πάντως, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη οριστικά, οπότε ας μετριάσουμε τους πανηγυρισμούς.
Η μάχη θα δοθεί στην αναστολή.

Γιώργος Α. Μανωλάς είπε...

μηδένα προ του τέλους μακάριζε xefteri

Unknown είπε...

Ωπ, σαν τα μάραθα!!!!!!!
Που ήσουν κρυμμένος προφανώς κατά διαταγήν;;;;; Και μην το αρνηθείς giorgos.a.manolas γιατί δεν ήταν σύμπτωση που χαθήκατε όλοι μαζί.
Ζεστάνετε τώρα την κατραπακιά που φάγατε και ήταν όλη δική σας. Δική σου, του πάτρωνα σου και κάποιων λιγοστών παράνομων που πρόσβαλαν την Κόρωνο με τις μαλακίες τους χωρίς δυνατότητα επανορθώσεως. Τώρα οι διαβόλοι πάνω από την Κόρωνο ας είναι η αιτία να μην ξαναπάρετε τα μούτρα σας να έρθετε στην Κόρωνο. Άχρηστοι.

Unknown είπε...

Γιώργο Α. Μανωλά γράψε στο blog σου ότι σας πήρανε είδηση εσάς τους παρανόμους από το ΣτΕ και σας τράταραν μιά αναστολή για να δικαστεί στην Δευτέρα Παρουσία και να δημοσιευτεί στην Τρίτη. Και ενημέρωσε τους 4-5 δικούς σου ότι εκεί που αναπτύχθηκε το πάρκο η περιοχή είχε ενταχθεί στο Natura 2000 αλλά οι μελετητές το αγνόησαν γιατί είχαν δόλο. Το τελευταίο είναι αμερικανιά. Στην Αμερική σε παρόμοια περίπτωση ο ανήθικος μελετητής δεν θα ξανάπιανε στυλό στο χέρι του και στο δικαστήριο θα καλείτο να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο. Ενώ στο μπουρδέλο που ζούμε πρέπει ο εγκαλών να αποδείξει ότι ο εγκαλούμενος είχε δόλο. Δεν πειράζει ας είναι και έτσι. Που ξέρεις το γιαούρτωμα μπορεί να μην είναι μακρυά. Περαστικά σου Γιώργο Α. Μανωλά.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό επιδίωκα, να σας βγάλω από την κρυψώνα! Παρατηρώ ότι έχετε αρχίσει να χάνετε την ψυχραιμία σας. Προσέξτε καλά, τα έργα που κάνετε τα σταματάνε οι νόμοι και εσείς αντί αυτού πετάτε γλώσσα! Είμαστε ισχυροί, κατανοήστε το! Δεν είμαστε κουκουλοφόροι, δεν τα σπάμε! Το μόνο που κάνουμε είναι να σας σπάμε τα νεύρα! Πάνε περίπατο οι εποχές που κάνατε ότι θέλατε στα μουλωχτά! Σας το είχαμε πει ότι θα χάσετε τον ύπνο σας! Δεν ακούσατε και τώρα σας λούζει κρύος ιδρώτας!

Υ.Γ.1 Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Υ.Γ.2 Asta la vista

E

Ανώνυμος είπε...

Η Νικολούλη σταμάτησε την έρευνα για τον έναν, ο Γ. Μανωλάς εμφανίστηκε! Τώρα σειρά παίρνουν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι!

Unknown είπε...

Μαζί σου xefteris. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που λυμαίνονται τον τόπο χρόνια ότι τα ψωμιά τους ε-τ-ε-λ-ε-ί-ω-σ-αν.
Με τον Νόμο μπροστά θα συντριβεί κάθε δόλιος

Unknown είπε...

Να ξέρετε ότι το ΣΤΕ δεν λέει και ξελέει, έχει νομολογία σε όλα τα θέματα την οποία ακολουθεί. Δεν θα βγάλει διαφορετική απόφαση για την Κόρωνο από εκείνη που έβγαλε για κάποιο άλλο αιολικό πάρκο. Αρκεί φυσικά οι προσφεύγοντες κάθε φορά να έχουν την τεκμηρίωση που χρειάζεται.
Ματαιοπονούν λοιπόν όσοι οπαδοί των τεράτων της Κορώνου ελπίζουν, τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό είναι φρόνιμο να ρίξουμε λιγάκι τους τόνους. Συμφωνώ με την Μαρία που γράφει ότι ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα οριστικά αλλά και με τον Onirevameno που τονίζει πως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

Διακυδεύονται πολλά και η αντίπαλη πλευρά θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που της αναλογεί. Μπορεί με το μέρος τους, να έχουν μηδαμινές πιθανότητες όμως εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε διότι οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί.

Την πρώτη απόφαση θα πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Θα ακούσουμε πολλά θα μας πουν κουκουλοφόρους, αλήτες, ανεπρόκοπους, μπορεί να πέσουν μέχρι και απειλές όμως εμείς δεν θα πρέπει να πτοηθούμε.

Οι κύριοι του αιολικού πάρκου γνώριζαν που πήγαν να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες. Τις εγκατέστησαν σε περιοχή χαρακτηρισμένη Natura 2000, τις εγκατέστησαν δίπλα σε προστατευόμενα μνημεία, τις εγκατέστησαν εντός παραδοσιακού οικισμού. Γιατί φωνάζουν τώρα; Τα παραπτώματα δεν είναι ούτε ένα αλλά ούτε και δυο. Εκτός αυτού, από την στιγμή που η υπόθεση εκκρεμούσε γιατί δούλευαν νυχθημερόν; Σε τι επιδίωκαν; Μήπως επιδίωκαν τετελεσμένα γεγονότα;

Καταλαβαίνω απόλυτα την δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει. Ο κ. δήμαρχος θα έχει στην πλάτη του ένα τεράστιο πολιτικό κόστος διότι όπως και να το κάνουμε για πολιτικό κόστος πρόκειται. Ο κ. Μ. Μανωλάς για να κόπτεται τόσο όλο και σε κάτι θα αποσκοπούσε. Ο κ. υπεύθυνος του έργου ίσως να βρίσκεται στην ποιο δύσκολη θέση διότι άντε να εξηγήσει στους προϊσταμένους του, τι ακριβώς συνέβη και πως τον πήραν στο λαιμό τους οι τοπικοί «άρχοντες». «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Unknown είπε...

Σωστό είναι να συγκεντρωθουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και τις αρχαιότητες που υπάρχουυνκαι να προσκομιστούν στο δικαστήριο όταν έρθει η ώρα.

Unknown είπε...

διαβάστε στην σελ. ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ πώς οι οικολόγοι έσωσαν τις Κυκλάδες από τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ πουείχε αρχίσει να τους φυτεύει στην Άνδρο, την Τήνο και θα ακολουθούσαν η Μύκονος, η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος κ.λπ. Έτσι για να δουν μερικοί πώς κερδίζονται οι αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη σωστή ανάπτυξη.

maria είπε...

Σήμερα η Κυκλαδική,
κάνοντας το άσπρο μαύρο, έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο:
Πράσινο φώς από το ΣτΕ για την ολοκλήρωση του Αιολικού Πάρκου στη Κόρωνο.
Το ρεπορτάζ ξεκινά ως εξής:
Οπως είναι γνωστό 3 Ναξιώτες, συνήθεις ύποπτοι....Γανωτή Μαρία του Κων/νου, Προμπονάε Νικόλαος του Βασιλείου και Μπαρδάνης Ιωάννης του Φλώρου....


Παρακάτω είναι η απάντηση που στείλαμε πριν λίγο και ελπίζουμε να τη δημοσιεύσουν, αλλά παρακαλούμε και τους διαχειριστές του ιστολογίου να τη δημοσιεύσουν στην αρχή του θέματος ώστε να διαβαστεί από αρκετούς.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο φύλλο σας της 9ης Φεβρουαρίου δημοσιεύετε ανυπόγραφο ρεπορτάζ για την απόφαση του ΣτΕ ως προς την αίτησή μας να ακυρωθεί η εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην Κόρωνο.
Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης του άρθρου και για ποιο λόγο μας ονομάζει «συνήθεις υπόπτους», προφανώς γι αυτόν κάθε πολίτης που ασκεί το δικαίωμά του να προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας είναι ύποπτος, ίσως μάλιστα προληπτικά πρέπει να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται.
Ως προς την ουσία, τώρα , της ενημέρωσης, και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, έχουμε να πούμε τα εξής:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε προσωρινή διακοπή ως προς τη λειτουργία του Αιολικού Πάρκου Κορώνου μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής.
Αυτό σημαίνει ότι έκανε δεκτή την αίτησή μας ως προς το σκέλος του άμεσου κινδύνου για τα πουλιά από την έναρξη της λειτουργίας του. Επίσης δεν πείσθηκε από το επιχείρημα του επενδυτή ότι η αίτησή μας είναι εκπρόθεσμη.
Ο επενδυτής είχε εξ άλλου ως βασικό επιχείρημα το ότι η κατασκευή έχει σχεδόν τελειώσει και ότι η διακοπή της ολοκλήρωσής της θα συνιστούσε οικονομική καταστροφή γι αυτόν και την εταιρία του, αφού τα μηχανήματά του θα έμεναν εκτεθειμένα σε κλοπές κλπ.

Προφανώς δεν έχει τίποτε τελειώσει, μιας και μπροστά μας βρίσκεται η εκδίκαση της αναστολής.
Θέλουμε όμως απαντήσεις από τους άρχοντες του τόπου, δημάρχους και αντιδημάρχους, για τα παρακάτω:
Πώς είναι δυνατόν να παρασταίνουν ότι δεν έχουν ξανακούσει για την ορνιθολογική σημασία της περιοχής, έτσι τουλάχιστον δήλωσε η δικηγόρος του Δήμου, αφού μέχρι και φυλλάδιο έχουν ως Δήμος εκδώσει γι αυτήν;
Πώς είναι δυνατόν να δηλώνουν άγνοια του ότι η περιοχή είναι κηρυγμένο Καταφύγιο Άγριας Ζωής, κι όταν πλέον δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να το αρνούνται, να εξηγούν ότι αυτό έγινε για τη βόσκηση κι όχι για τα πουλιά; (σημειωτέον ότι στις διατάξεις περί καταφυγίων δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τη βόσκηση).
Πώς είναι δυνατόν να ανέχονται την καταπάτηση της ζώνης προστασίας του Εναέριου, κηρυγμένου νεώτερου μνημείου; Γιατί στις εγκρίσεις του έργου δεν περιλαμβάνεται αυτοψία και έγκριση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων;
Πώς είναι δυνατόν να υπερασπίζονται μια επένδυση που η περιβαλλοντική της μελέτη αναφέρει επί λέξει ότι, ναι μεν η εγκατάσταση αιολικών πάρκων συνεπάγεται την αισθητική παραμόρφωση της περιοχής , αλλά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν αξιοθέατα! Το συγκεκριμένο πάρκο είναι πλέον μέρος του τοπίου και των δύο παραδοσιακών οικισμών, της Κορώνου και της Απειράνθου… που επιτέλους απέκτησαν αξιοθέατα, τις ανεμογεννήτριες.
Γιατί , ενώ στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Δρυμαλίας περιλαμβάνει άρθρα του Νίκου Προμπονά για την ορνιθοπανίδα της Νάξου και για τα αρπακτικά ειδικά, προσπαθούν τώρα να τον καταστήσουν αναξιόπιστο και αμφιβάλλουν για τα κίνητρα τα δικά του και των υπολοίπων που αιτήθηκαν την ακύρωση του έργου;
Και, τέλος, ας μας πουν από πού κι ως πού περίμεναν ότι, έχοντας αφιερώσει τη ζωή μας για να τη διατήρηση και την προστασία της φύσης του νησιού μας, ανιδιοτελώς και χωρίς προσωπικό όφελος, θα αφήναμε να περάσει έτσι ένα έργο που δεν σέβεται τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά , όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη που το συνοδεύει αλλά και τα γκρεμισμένα γεφύρια, τον Εναέριο και ίσως και άλλα που θα αποκαλυφθούν στην πορεία….

Οι συνήθεις ύποπτοι,
που όμως δεν φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από ένα κείμενο,

Γανωτή Μαρία του Κωνσταντίνου
Προμπονάς Νικόλαος του Βασιλείου
Μπαρδάνης Ιωάννης του Φλώρου

Unknown είπε...

Συλλυπητήρια στους κυρίους της "Κυκλαδικής" για τη στεναχώρια τους εξ αιτίας της απόφασης του ΣΤΕ για το αιολικό πάρκο. Και στο θέμα του λιμανιού της Χώρας την περασμένη εβδομάδα, αφού έρριξε το δηλητήριό της εναντίον των 33 και προειδοποίησε να μην ...αντιδράσουν, την επομένη της συζήτησης, τόσο από την εφημερίδα αυτή, όσο και από το ραδιόφωνο, τα ίδια πρόσωπα εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για όσα λέχτηκαν στη συζήτηση και οι ίδιοι άρχισαν πλέον να σιγοψιθυρίζουν το...τραγουδάκι της ...μεταδημότευσης του λιμανιού έξω απ' τη Χώρα.
Μπα! τώρα το θυμηθήκατε;

Το ίδιο αντιδρούν και με το αιολικό πάρκο. Αφού δεν τους ικανοποίησε η απόφαση του ΣΤΕ, της άλλαξαν τα...φώτα, έτσι για τη δημοσιογραφική...δεοντολογία.
Ήρθε κι ο ...οικολογικά ευαίσθητος Νομάρχης Κυκλάδων να κάνει την ..υπέρβασή του, δηλώνοντας το απίστευτο κι απίθανο ότι πρέπει να...απαγορευτεί στο ΣτΕ να σταματά τα έργα που έχουν ξεκινήσει. Αυτό δεν το τόλμησε ούτε η Χούντα της 21ης Απριλίου 1967 και λέγεται Συνταγματική εκτροπή.
Συγχαρητήρια και στον κ. Νομάρχη, πολύ ...σοσιαλιστική η πρότασή του, που έγινε μάλιστα την ώρα που το υπ' ατμόν για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μιλάει για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κια στο πρόγραμμά του βάζει σε προτεραιότητα το περιβάλλον και την προστασία του. Με ποιους όμως, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει αυτή η επανάσταση;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 521   Νεότερο› Νεότερο»