Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Το γιοφύρι της Άρτας...στον Απόλλωνα και στο ΔΣ



Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18:00 θα συζητηθεί με το "έτσι θέλω" (και έτσι θα κάνω) η παράνομη και ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΩΦΕΛΗ (εκ νέου) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ" ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Θέμα 5). Διαβάστε παραπάνω την Ημερίσια Διάταξη. Εμείς περιοριζόμαστε στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  • 17 χρόνια ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ και πάντα κολυμπούσαμε στα σ........ μας.
  • Οι ίδιοι, που σήμερα θα συζητήσουν για την επισκευή του, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (άρα ΔΕΝ επισκευάζεται) !!!! (Πατήστε ΕΔΩ για να το θυμηθείτε)
  • Η επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. ήταν και παραμένει μία αδιαφανής διαδικασία: Δεν έχουμε δει ποτέ αποτέλεσμα που να "φαίνεται" (έστω) ότι κράτησε πάνω από 3μηνο, δεν έχουμε δει ούτε ένα τιμολόγιο! Αντιθέτως έχουμε ΔΙΑΒΑΣΕΙ (βλ.ΕΔΩ - παρατήρηση Νο2) και...θα σας δείξουμε "εν καιρώ", δηλώσεις που μάλλον μαρτυρούν πως δεν έγιναν επισκευές ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008: Έγινε απλώς "άδειασμα" της δεξαμενής.
  • ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ (σύμφωνα με το Νόμο) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ" ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΥΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,.......ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;;;;;;;;;
Αν όχι, θα έπρεπε, διότι πέρα από το προφανές ότι θέτονται σε κίνδυνο οι χιλιάδες παραθεριστές, κινδυνεύουν και οι περιουσίες των ίδιων των εμπλεκομένων στις παράνομες "επισκευές" που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και των εργολάβων που έχουν αναλάβει κατά καιρούς τις "δήθεν" επισκευές. Καλά διαβάσατε: Ο Νόμος υποχρεώνει αυτούς (τα φυσικά πρόσωπα) να επιστρέψουν τα χρήματα στο Κράτος (το οποίο δε χάνει για κανένα λόγο τα λεφτά του - ακόμα και όταν φταίει το ίδιο).
  • Δε σας κρύβουμε τη μεγάλη μας περιέργεια ως προς το να δούμε ποιος θα είναι αυτή τη φορά ο "Μέγας" ευεργέτης - επιστήμονας - τεχνικός που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη φετινή (αν τελικά αποφασιστεί από τους ξεροκέφαλους) "επισκευή".
Για να έχει ενδιαφέρον η μάταιη συζήτηση γύρω από το θέμα της "επισκευής" του ΒΙΟ.ΚΑ. εμείς προτείνουμε να εξετασθεί σοβαρά το "χτίσιμο" εντός του ΒΙΟ.ΚΑ., της γυναίκας του πρωτομάστορα. Ίσως έτσι να..."σταθεί" και αυτό το..."γιοφύρι".


----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------



Κατά τα λοιπά το 4ο Θέμα αφορά μια εισήγηση του κ.Ζουγανέλη, στις 3/4 (βλ. Σελ.1 και Σελ.2) που είχαμε αναρτήσει στις 12/4 (βλ. ΕΔΩ -στο τέλος της ανάρτησης) και σχετίζεται με την "εκπόνηση μελέτης" για το..."ποιες μελέτες θα χρειαστεί να γίνουν". Λογικό μεν, αλλά:

1. Ισχύει το προφανές..."Φέξε μου και γλύστρησα", περι της "άμεσης" λύσης του προβλήματος στον Απόλλωνα.
2. Ο εισηγητής - Υπεύθυνος Τεχν/κος Υπηρεσιών του Δ.Δρυμαλίας (κ.Ζουγανέλης) για αυτή τη..."δουλειά" στις 3/4 πρότεινε 4 εταιρείες εκ των οποίων ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η "ΑΡΙΑΔΝΗ".
3. Θυμίζουμε ότι η Αριάδνη είναι εταιρεία του Δήμου.
4. Προφανώς η αντίστοιχη απόφαση που λήφθηκε στο Δ. Συμβούλιο στις 4/4 (για το οποίο είχε γίνει η ηεισήγηση) θα αφορούσε την εταιρεία "Αριάδνη", απορρίπτοντας τις 4 προτεινόμενες εταιρείες του κ. Ζουγανέλη. (Την απόφαση θα προσπαθήσουμε να την βρούμε σύντομα για να μη σας αφήνουμε με κενά).

Η απορία μας είναι:

Ο κύριος Ζουγανέλης όταν έγραφε (στις 3/4) την εισήγηση γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
Μη μας πείτε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή της...

Είχε προσωπικούς λόγους ή κάτι ήξερε παραπάνω για τις "ικανότητες" της εν λόγω εταιρείας;

Όποια και να είναι η απάντηση...κάποιο λάκο έχει η φάβα...


----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

Σχετικά με το 2ο Θέμα.


Το πρασινίσαμε γιατί μας φαίνεται "ύποπτο" - χωρίς όμως να σημαίνει ότι αφορά στα σίγουρα τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

  • Το σίγουρο είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα ("ΘΗΣΕΑΣ") υποτίθεται πως έχουν δεσμευτεί από το Δήμο (εδώ και 2 χρόνια) 21000 ευρώ για "μελέτες" (έτσι αόριστα) του ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα.
  • Επίσης σίγουρο είναι ότι για 2 χρόνια περιμένουμε (λέμε τώρα) σαν τον... "Αιγέα" το... "ΘΗΣΕΑΣ" να..."γυρίσει από την Κρήτη" για να μας κάνει νέο ΒΙΟ.ΚΑ. Και από όσα ακούγονται μάλλον αυτόν τον "ΘΗΣΕΑ" τον σκότωσε ο Μινώταυρος.
Μη σας φανεί παράξενο λοιπόν, αν σήμερα συζητηθεί στο ΔΣ, τα λεφτά του "ΘΗΣΕΑΣ" να πάνε για αλλού, μιας και ο Απόλλωνας τώρα πια θα ενταχθεί σε "άλλο πρόγραμμα" (το ότι ακόμα δεν το ξέρει ούτε ο Δήμος έχει μικρή σημασία......).

Δε σημαίνει πως κάτι τέτοιο γίνεται ή επιτρέπεται. Δεν το ξέρουμε βέβαια. Πρόκειται για δικές μας εκτιμήσεις και υποθέσεις, γύρω από τη συζήτηση που θα γίνει για το συγκεκριμένο Θέμα.

Αλλά είμαστε σίγουροι πως ακόμα και να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο, ο κ.Μπαρδάνης με την ανεξήγητη-επικίνδυνη αλαζονεία του και τη δεδομένη πλέον "ανεπάρκειά του στα της Δημόσιας Διοίκησης" θα το κάνει.