Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Νέα για τον ΒΙΟ-Βόθρο του Απόλλωνα

1. Πληροφορίες λένε ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει αποφασίσει συγκέντρωση κάποια από αυτές τις ημέρες. (Διαβάστε το στην Τοπική Επικαιρότητα - 05 Μάϊος, 2009 23:52)

2.
Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος με τους επιτελείς του, ήδη σπεύδει να θολώσει τα νερά με υποσχέσεις περι "επισκευής" του ΒΙΟ.ΚΑ.

Για επισκευή από ό,τι βλέπουμε έχετε ΠΑΝΤΑ λεφτά κύριοι του Δήμου...

Όπως είχαν και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές...
Μόνο για μεταφορά των λυμάτων δε βρίσκετε λεφτά; Θέλετε να μας πείτε πως είναι φθηνότερη η επισκευή και η προσθήκη "χλωριωτή" όπως ήδη υποσχεθήκατε στους "μόνιμους κατοίκους", από τη μεταφορά των λυμάτων για 3-4 μήνες το καλοκαίρι;
Θέλετε να μας πείτε ότι αυτά τα λεφτά της..."επισκευής" είναι τόσα λίγα που δε βαραίνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου εις βάρος των άλλων περιοχών;
Μήοως θέλετε κιόλας να μας πείτε ότι είναι τόσο καλοφτιαγμένος ο ΒΙΟ.ΚΑ. που δε χρειάζεται πολλά λεφτά για να..."τελειοποιηθεί"; (Αν το ακούσουμε και αυτό........)

Εμείς πάντως θέλουμε να πούμε πως μας δίνεται η αίσθηση ότι λεφτά για επισκευή βρίσκονται ΠΑΝΤΟΤΕ, διότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πόσα δόθηκαν και αν δόθηκαν. Με αυτό το τέχνασμα λοιπόν, λέτε ότι κάνατε επισκευή, πληρώνετε 1-2 μεροκάματα για να φανεί ότι κάτι έγινε στον ΒΙΟ.ΚΑ. και μετά δεν τολμάτε να δείξετε ούτε ένα τιμολόγιο που να αφορά τις..."επισκευές". Λέτε δηλαδή ότι κάνατε επισκευές, χωρις να έχετε ξοδέψει....ούτε ένα ευρώ για επισκευές.
Όπως ακριβώς κάνατε και πέρυσι (2008) όπου δηλώσατε πως ο ΒΙΟ.ΚΑ. επισκευάστηκε, ενώ στην ουσία απλώς τον αδειάσατε. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι συνέβη από το ότι ξαναχρειάστηκε επισκευή σχεδόν αμέσως αλλά και από πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου στα τοπικά μέσα (βλ. 2η παρατήρηση ΕΔΩ).

3. Λεφτά για τη μεταφορά λοιπόν μπορείτε να βρείτε απλώς δε θέλετε και το έχει ομολογήσει ο κ.Ζουγανέλης σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια (Πατήστε ΕΔΩ) το οποίο έχουμε αναρτήσει εδώ και καιρό.
Όσο για λεφτά περι μετεγκατάστασης του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και όχι μόνο αυτού ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ gmoikology στην ενότητα του Βιολογικού (
04 Μάϊος, 2009 11:23 ). Αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για πρόσκληση εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχε αναφερθεί και μέσα εδώ (στο blog) στις 06 Φεβρουάριος, 2009 13:52 στην ενότητα Τοπική Επικαιρότητα.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά την πρόσκληση ή πατήστε ΕΔΩ για να την κατεβάσετε σε μορφή Word, από το site του ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ).
Ιδού λοιπόν η Ρόδος κύριοι, ιδού και το πήδημα...

4. Όσο για τις Προσφυγές μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία νέα στην Τοπική Επικαιρότητα (06 Μάϊος, 2009 15:12). Για όσους έχουν ακόμα προθεσμία να υποβάλουν προσφυγές ας πατήσουν ΕΔΩ για οδηγίες και για να "κατεβάσουν" την Προσφυγή ή ας κατεβάσουν την Προσφυγή στην δεξιά στήλη "Ντοκουμέντα".

5. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας θυμίσουμε και τον..."θεσμό"..."Γαλάζιες Σημαίες".
Μας τον υπενθύμησε blogger. Μπορείτε να επισκεφθείτε και εσείς τις ακόλουθες υπερσυνδέσεις:

α. Πατήστε Εδώ για να διαβάσετε για τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται οι γαλάζιες σημαίες.
β. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ότι ο Δήμος Δρυμαλίας δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ (για τον Απόλλωνα ούτε συζήτηση).
γ. Τέλος Πατήστε ΕΔΩ και μεγενθύνετε το χάρτη για να δείτε ποια είναι η γνώμη που έχει η Ευρωπαϊκή ένωση για την παραλία του Απόλλωνα. Δυστυχώς φαίνεται να μην έχει πάρει μυρουδιά. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να "ψηφίσει" οποιοσδήποτε μπει στο site. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τόσο καλή άποψη. Ας ελπίσουμε έστω ότι αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ενδιαφερθεί να μάθει γιατί αυτή η αντίφαση...