Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Δήμαρχος Δρυμαλίας: "...η Περιφέρεια κρατά με τα δόντια τον Εφέτη"

Μετά από μεγάλη προσπάθεια επιτεύχθηκε το ανέβασμα στο διαδίκτυο, της Συνέλευσης (της 07-05-2009), η οποία προβλήθηκε στις 12-05-2009, μετά το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, από το κανάλι ΖΕΥΣ της Νάξου.
Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ τον blogger για τις "υπεράνθρωπες" προσπάθειές του να το ανεβάσει και να το ΞΑΝΑνεβάσει (!!!) μιας και το αρχικό site που είχε επιλέξει να το ανεβάσει έκλεισε προσωρινά !!! Δυστυχώς η ποιότητα της εικόνας στο νέο site είναι χειρότερη, αλλά όλα έχουν το τίμημά τους... Τέλος πάντων το είδαμε και ο κ.Δήμαρχος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό...!

Παρακολουθήστε και εσείς με τα ίδια σας τα μάτια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Δρυμαλίας, στο Ελληνικό Κράτος και κατα συνέπεια στον Απόλλωνα (πατήστε επάνω στo σύμβολο του "play" για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή):





Για άλλη μια φορά ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο κ.Δήμαρχος είναι ανεκδιήγητος. Τίποτα όμως δεν ξεπερνά τις δύο απίστευτες ομολογίες του:

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

Ο κ.Δήμαρχος, όχι απλώς δεν ντρέπεται, αλλά ευθαρσώς ομολογεί μπροστά στην κάμερα και σε πολλούς Απολλωνιάτες, ότι ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Μανώλης Καλαβρός του μετέφερε τηλεφωνικά πως "με τα δόντια κρατάνε τον Εφέτη" (δικαστή), προκειμένου να μην τους ακυρώσει την τελευταία απόφαση του Περιφεριάρχη με την οποία απέρριψαν τις 320+ προσφυγές !!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ 42' 50" του παραπάνω Βίντεο !!

κ. Δήμαρχε έχετε χάσει το μέτρο!

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΤΕ

ΑΝΟΙΧΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΩΣ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Αυτό ξέρετε -αν ισχύει- συνιστά σοβαρότατο αδίκημα του κ.Καλαβρού.

Δεν ξέρουμε αν σας το έχει πει κανένας άλλος κ.Δήμαρχε, αλλά αυτά είναι από τα πράγματα που γίνονται (κακώς) και ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.
Εκτός και αν το είπατε απλώς για να "πουλήσετε μούρη" στους Απολλωνιάτες ότι δήθεν "για το καλό του Απόλλωνα παρανομούμε, παρεμβαίνοντας ακόμα και στη δικαιοσύνη" χωρίς κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει αυτά θα τα βρείτε με τον φίλο σας τον...Μανώλη, τον Διευθυντή της..."αυτινής", όπως λέτε χαρακτηριστικά.
Εμείς απλώς θα σταθούμε στο ήθος σας, στις προθέσεις σας να παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη και στην αντίληψή σας για τη λειτουργία του κράτους και της εξουσίας.

Θυμιζουμε ότι οι 51 προσφυγές προς την επιτροπή όπου συμμετέχει ο...εν λόγω εφέτης, εκδικάσθηκαν στις 2 Ιουνίου. Δηλαδή η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και περιμένουμε να ανακοινωθεί, οπότε μπορούμε να μιλάμε πλέον ανοιχτά. Περιμένουμε λοιπόν την απόφαση...


2η Τραγική Ομολογία στο 47' 15"


Είναι γνωστό και μέσα από αυτό το blog (Τοπική Επικαιρότητα - 17 Απρίλιος, 2009 10:28) πως τη Μ. Παρασκευή τα λύματα χύθηκαν για άλλη μία φορά στη θάλασσα.
Στο 47' 15" ο κ. Δήμαρχος ομολογεί ότι το Λιμεναρχείο εκείνη την ημέρα, δέχτηκε καταγγελία και (αν υπάρχει θεός) αντί να έρθει και να διαπιστώσει όργανο του Λιμεναρχείου τη ρύπανση, ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ τον..."ΣΤΕΛΙΟ" και την "κα. ΜΑΡΙΑ" να πάνε να δούνε τι γίνεται στον Βιολογικό και να τους πάρουν πίσω τηλέφωνο!!!!! Αυτό το επιβεβαίωσε επιτόπου και με στόμφο η Τοπική Σύμβουλος κα. Μαρία Ανδρή η οποία "ανέλαβε" να "καθαρίσει" για λογαριασμό του Λιμεναρχείου.

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!!!
Φανταστείτε δηλαδή να το έκανε αυτό η αστυνομία σε περιστατικά ληστείας. Αντί να έρχεται η ίδια, επειδή είναι μακρία, να στέλνει τους πολίτες που μένουν δίπλα στις τράπεζες!!!

Αυτό κύριε Λιμενάρχη λέγεται
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
& διώκεται
.

Το πιο λυπηρό όμως είναι πως πλέον, ΟΛΕΣ αυτές τις ανομίες, πέραν από το θράσος να τις κάνουνε, έχουν και το θράσος να μας τις ανακοινώνουν σαν φυσιολογικές. Και αυτό το θράσος (και για τα δύο) ΔΥΣΤΥΧΩΣ τους το δώσαμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες που αδρανούμε και που περιμένουμε να δράσει ο διπλανός μας. Εμείς που στις περισσότερες των περιπτώσεων δε γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί μας. Εμείς οι Έλληνες που όλα τα ξέρουμε και για όλα γκρινιάζουμε...αλλά ΜΟΝΟ...γκρινιάζουμε. Τίποτα πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Και επειδή θα ήταν υποκριτικό να βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω, σας διαβεβαιώνουμε πως ο μόνος λόγος που δεν καταθέτουμε ΕΜΕΙΣ που είμαστε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αυτά τα στοιχεία στην εισαγγελία Νάξου, είναι γιατί τα έφερε έτσι η τύχη που ήδη καταναλώνουμε πολύ χρόνο και κυρίως κόπο ώστε να τα συγκεντρώσουμε, να τα διασταυρώσουμε (όσο είναι δύνατόν) και να σας τα παρουσιάσουμε. Σε τελική ανάλυση ΑΥΤΟ ας το κάνει κάποιος από εσάς που μέχρι τώρα παρακολουθείτε τις εξελίξεις σαν να βλέπετε ταινία περιμένοντας να δείτε αν θα έχει happy end. Φυσικά δεν αναφερόμαστε ούτε σε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν προσφύγει, ούτε σε όσους μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Δεν προλαβαίνουμε τα πάντα. Είμαστε αρκετοί, αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

Κατά τα λοιπά
  • 1. Ο κ. Ευάγγελος Κορρές ήρθε να ενημερώσει τους Απολλωνιάτες με ένα ντοσιέ-φάκελο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχε μέσα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως είχε Δημόσια έγγραφα και προσωπικές σημειώσεις για το θέμα του αποχετευτικού Τ.Δ. Κορωνίδας.
Αντίθετα ο κ.Δήμαρχος ήρθε να ενημερώσει τους Απολλωνιάτες......

με το ΚΟΜΠΟΛΟΪ ΤΟΥ !!!!!


Από αυτό το γεγονός και μόνο αντιλαμβανόμαστε τη "σοβαρότητα" με την οποία αντιμετωπίζει ο κ.Δήμαρχος το θέμα, ειδικά σε σχέση με τον κ. Κορρέ.
  • 2. Ο κ.Δήμαρχος παραδέχεται σαφώς ότι ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ είναι παράνομος και κακοσχεδιασμένος (συνέπεια αυτού -συμπληρώνουμε εμείς, η μη-λειτουργία του).
  • 3. Ο κ.Δήμαρχος κατά διαστήματα ομολογεί πως ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ. Ταυτόχρονα όμως σε "άλλες φάσεις", αντιφάσκει, ισχυριζόμενος πως ακόμα και τώρα ο Βιο-Βόθρος δουλεύει, ξεχνώντας ότι έχει αναφέρει ελλείψεις σε εξοπλισμό, όπως ο ΧΛΩΡΙΩΤΗΣ!!!
Πέρυσι ισχυριζόταν πως με την επισκευή ο Βιο-Βοθρος δούλευε άριστα.
Τον ισχυρισμό του αυτόν τον ανέτρεψε ο ίδιος σε αυτή τη συνέλευση, με τις ελλείψεις που ανέφερε ότι υπάρχουν και στην ουσία τον "επανατοποθέτησε" χρονικά: Ότι δηλαδή θα ισχύσει η..."άριστη" λειτουργία αυτό το καλοκαίρι....

Πόσες φορές θα καταπιούμε το ίδιο ψέμα;
  • 4. Ο κ.Δήμαρχος παρουσιάζει μια Δημοτική αρχή που δεν τηρεί σχεδόν καμία διαδικασία: Όλα γίνονται στο "μιλητό", ΜΟΝΟ με "γνωστούς" και ΜΟΝΟ με συμφωνίες καφενείου στους "δικούς μας", "για να τελειώνουμε" (κι ας μην είναι οι καλύτεροι), χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί (στα χαρτιά) σχεδόν καμία από αυτές τις συνεννοήσεις. (Για να καταλάβετε, προσέξτε απλώς πόσες φορές μιλάει για "τηλεφωνήματα"). Μας φτάνει βέβαια ο "λόγος" του κ.Δημάρχου για να πιστέψουμε ότι "έτσι" γίνονται τα πράγματα μέσα στη Δημοτική Αρχή...
Την προχειρότητα και τις συνειρμικές ενέργειες ΣΥΝΟΛΙΚΑ της Δημοτικής Αρχής (και όχι μόνο) τις οποίες (παραδόξως) περιγράφει με υπερηφάνεια ο κ.Δήμαρχος, ακολουθούν σπασμωδικές "αντιδράσεις προς επιβίωση", του ίδιου του Δημάρχου, με αποτέλεσμα όχι μόνο τη μη επίλυση του προβλήματος, αλλά τη διαιώνισή του.
  • 5. Για το ύφος, το ήθος και τη συμπεριφορά του κ.Δημάρχου τα έχουμε πει. Έτσι κι αλλιώς όμως, μπροστά στα υπόλοιπα που λέει αυτό πλέον είναι το λιγότερο. Θα δανειστούμε βέβαια από την καταγγελία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δ.Δρυμαλίας" τη φράση "ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους".
Τα υπόλοιπα σχόλια-συμπεράσματα, που σίγουρα είναι αμέτρητα,
τα αφήνουμε σε εσάς.


Και κάτι τελευταίο...

Για όσους αναρωτιούνται πώς το Ελληνικό Κράτος έχει φθάσει σε αυτή την κατάντια...
Για αυτούς που αναρωτιούνται ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάντια...

Σίγουρα κάποιοι ευθύνονται περισσότερο από κάποιους άλλους
και πρέπει να λογοδοτήσουν.

(Όπως ο κ.Ζουγανέλης, που είναι προφανώς ανεπαρκής ως υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών και ίσως ο υπεύθυνος που έχει οδηγήσει με τις άστοχες συμβουλές του, τον κ.Δήμαρχο σε αυτά τα αδιέξοδα. Όπως ο Δήμαρχος, ο κ. Καλαβρός ή ο κ. Κόκκινος....)

Για να πούμε όμως την αλήθεια, αν ψάχνουμε τον πραγματικό ένοχο για αυτήν την κατάντια το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες δεν αρχίζουν και τελειώνουν
στην υπερεκτιμημένη πλέον
(χωρίς να θέλουμε να την υποτιμήσουμε) κάλπη.

Πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τους πολιτικούς που μας θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές, τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τους ψηφοφόρους κάνουμε ακριβώς το ίδιο απέναντι στους πολιτικούς...
Ας κατηγορήσουμε λοιπόν πρώτα τον εαυτό μας και ας κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό το χάλι.