Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δ.Δρυμαλίας...μαγνητοσκοπημένη...

Ο blogger "ΚΑΝΕΝΑΣ" (τον ευχαριστούμε και πάλι) έχει αναρτήσει από τις 12 Ιούνιος, 2009 16:46, στην ενότητα του e-Καφενείου, τρία βίντεο τα οποία είναι εκπληκτικά μοντάζ της συνέλευσης που οργάνωσε η Συντονιστική, με τον κ. Δήμαρχο να δίνει το παρόν σε αυτή.

Εμείς εδώ και μία σχεδόν εβδομάδα θελήσαμε να αναδείξουμε ίσως το καλύτερο από αυτά, μιας και αναφέρεται στην ουσία του πράγματος: Ότι δηλαδή, ο Βιολογικός του Απόλλωνα ουδέποτε λειτούργησε ως Βιολογικός, αφού ανέκαθεν έλειπε από αυτόν βασικός ηλεκτρο-μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως ο χλωριωτής, ο λιποσυλλέκτης και ο εγκέφαλος που θέτει σε λειτουργία τα μηχανήματα !!! (Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ όπου τα λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος!).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Φυσικά εκτιμούμε πως
δεν υπάρχουν είτε οι υποδομές, είτε ο ελεύθερος χώρος μέσα στο κτίριο και αυτός είναι ο λόγος που τόσα χρόνια και μετά από τόσες "επισκευές" (αν μπορούμε να τις αποκαλέσουμε έτσι), αυτά τα εξαρτήματα δεν έχουν ποτέ αγοραστεί και τοποθετηθεί. Το κτίριο δηλαδή του Βιολογικού είναι τόσο κακοσχεδιασμένο που πέρα από τη λανθασμένη και παράνομη θέση του, η οποία επιτρέπει στη θάλασσα να εισρέει μέσα στο κτίριο καταστρέφοντας τον όποιο ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό (το παραδέχεται εγγράφως (Δείτε ΕΔΩ) και ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ.Ζουγανέλης), δεν διαθέτει (προφανώς) και τους κατάλληλους εσωτερικούς χώρους (είτε σαν όγκο, είτε σαν διαρρύθμιση) ώστε να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός που τόσα χρόνια λείπει.

Όπως καταλαβαίνετε, η παραπάνω εκτίμηση θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί αν ένας ειδικευμένος και αξιόπιστος εμπειρογνώμονας διενεργούσε αυτοψία στο εσωτερικό του Βιο-Βόθρου. Από πλευράς των κρατικών Υπηρεσιών όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ ενώ κάθε τέτοια προσπάθεια αποφεύγεται (και αποτρέπεται) εσκεμμένα και επιμελώς. Ακόμα και η ΕΥΕΠ, όταν έκανε την αυτοψία, εξέτασε μεμονομένα μέρη του εξοπλισμού (όπως ο χλωριωτής και οι μετρητές του τελικού προϊόντος που δεν υπήρχαν). Δεν ήταν δηλαδή αρμόδια να εξετάσει στο σύνολό της την κατασκευή, ακόμα και το κτιριακό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά βρήκε παραβάσεις και ελλείψεις που κόστισαν στον κ.Δήμαρχο...7000€ (Δείτε ΕΔΩ το πρόστιμο). Φανταστείτε τι παραλείψεις θα εντοπίζονταν σε μία εμπεριστατωμένη και πλήρη αυτοψία!

Η σημερινή ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής
του Δήμου Δρυμαλίας


Δυστυχώς όλα τα παραπάνω ζητήματα μία υπεύθυνη, σοβαρή και ικανή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να τα είχε επιλύσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά όμως από τα 15 χρόνια κοροϊδίας της τοπικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ήρθε ο κ. Μπαρδάνης και η Ν.Δ. να συγκαλύψουν αυτό το "έκτρωμα" όπως ανέφερε ο κ.Μπαρδάνης ("έγκλημα" θα το λέγαμε εμείς) με παρόμοιες τακτικές με αυτές του κ. Τζουάννη και του κ. Βασιλάκη ("θα τον επισκευάσουμε"..."θα δουλεύει άψογα"....θα...θα...θα....).

  • Τα ίδια έκαναν οι Δημοτικές Αρχές του κ.Τζουάννη και του κ.Βασιλάκη ("επισκευές").
  • Αυτό κάνει λοιπόν και ο κ. Μπαρδάνης τα 2 τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.
  • Αυτό τον συμβουλεύει να κάνει και ο κ.Ζουγανέλης, ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Αυτό τον ενθαρρύνει να κάνει και ο κ. Καλαβρός με τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο από την Περιφέρεια.
Με τόσους κακούς συμβούλους λοιπόν και με τη νοοτροπία του κ.Μπαρδάνη "περι εξουσίας..." φθάσμε στην αρχή άλλης μίας καλοκαιρινής περιόδου, όπου τα λύματα θα χύνονται στη θάλασσα με αμφίβολη ποιότητα, φθάσαμε στην καταγγελία περι "φασιστικής συμπεριφοράς" της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Δυμαλίας (Διαβάστε την ΕΔΩ) και στα δύο παρακάτω βίντεο του blogger "ΚΑΝΕΝΑΣ" που αναδεικνύουν την αλαζονία, την ανικανότητα και την άρνηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής & του Κρατικού Μηχανισμού να επιλύσει το πρόβλημα που απειλεί τη Δημόσια Υγεία των λουομένων στον Απόλλωνα. Δείτε τα:

Βίντεο 1ο






Βίντεο 2ο



Για την "αντιδημοκρατική συμπεριφορά" του κ. Δημάρχου δεν έχουμε να πούμε τίποτα καινούργιο. Το μόνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι από όσα παρατηρούμε:

  • Ο κ.Ζουγανέλης (Αρχιτέκτων) ως "Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών" του Δήμου Δρυμαλίας, εκτός από τεχνικά ανεπαρκής είναι και θεσμικά ανεύθυνος, αφού δεν καταδέχτηκε ούτε καν να πάει στην ενημέρωση της 07-05-2009, αφήνοντας "ξεκρέμαστο" το Δήμαρχο, ο οποίος προκειμένου να επιβάλλει τη γνώμη του αναγκάστηκε να..."βγάλει δόντια".
  • Ο..."Δημήτρης" από όσα πληροφορηθήκαμε πρόκειται για έναν ντόπιο, αυτοδίδακτο υδραυλικό (Δημήτρης Νικολάκης), ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αυτός που κρυφά έβαζε σε λειτουργία τις αντλίες για να χύνονται τη νύχτα τα λύματα στη θάλασσα. Αυτού του ανθρώπου τη γνώμη ρωτά ο κ. Δήμαρχος μπροστά σε όλους τους Απολλωνιάτες σχετικά με "το πώς του φάνηκε ο νέος συντηρητής που του...έστειλε ο Νομάρχης Κυκλάδων" (Δείτε το στο 49:45 - 50:00 σε ΑΥΤΟ το Βίντεο). Προς τιμή του ο κ.Νικολάκης ήταν ειλικρινής και πολύ πιο εγκρατής και υπεύθυνος από τον κ.Δήμαρχο ο οποίος συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Απάντησε στον κ. Δήμαρχο πως "...θα δείξει".
  • Ο "κ. Στάθης Μανδηλαράς", ο "κ.Μπαρμπούνης" και ο "κ. Λεγάκης" τους οποίους "συμβουλεύεται" ο κ. Δήμαρχος για την επιλογή τεχνικού, είναι ιδιώτες, παντελώς αναρμόδιοι και άσχετοι με την υπόθεση του Βιο-Βόθρου του Απόλλωνα και γενικά Βιολογικών. Δεν τους γνωρίζουμε, αλλά από την αμεσότητα επικοινωνίας τους με τον κ.Δήμαρχο, υποθέτουμε ότι είναι "γνωστοί" ή "φίλοι" του κ. Δημάρχου. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Αν όμως οι συμβουλές τους δεν είναι καλές, οι ίδιοι ΔΕΝ έχουν καμία ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα στο οποίο πιθανώς θα οδηγήσουν οι συμβουλές τους... Δεν θα έπρεπε λοιπόν να τους συμβουλεύεται ο κ. Δήμαρχος για να είναι νομικά και ουσιαστικά καλυμένος. Και αυτό διότι είναι συχνό το φαινόμενο, όταν κάποιος δεν έχει ευθύνη για κάτι, να ασχολείται με αυτο το "κάτι" με λιγότερη "υπευθυνότητα", δίνοντας το βάρος του στα πράγματα για τα οποία θα του ζητηθούν ευθύνες (εν προκειμένω στο ιδιωτικό τους επάγγελμα).
Καταληκτικά δηλαδή παρατηρούμε πως οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής καθορίζονται από παντελώς αναρμόδιους μέχρι και ανεπαρκείς ή ανειδίκευτους ανθρώπους. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος αποδεικνύεται ανίκανος να διακρίνει αυτές τις διαφορές που διαχωρίζουν έναν "καλό" από έναν "κακό" σύμβουλο. Περιστοιχισμένος λοιπόν από "κακούς συμβούλους", που ο ίδιος τους έχει επιλέξει και με την διαστρευλωμένη αντίληψή του για τον διάλογο με τους πολίτες και την εξουσία, ο κ. Δήμαρχος οδηγεί τον Απόλλωνα στην απόλυτη ερήμωσή του.

Αντίθετα εφαρμόζοντας τους Νόμους του Κράτους:

  • Προστατεύεται ο ίδιος από πρόστιμα.
  • Σταματά άμεσα η ρύπανση & η μόλυνση από τα λύματα (αφού αναγκαστικά σφραγίζεται αυτός ο ΒΙΟ.ΚΑ. ως παράνομος και μεταφέρονται τα λύματα με βυτία).
  • Ξεκινούν σωστες διαδικασίες για σωστή και λειτουργική μετεγκατάσταση του Βιολογικού.
  • Δεν θα μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να του καταλογίσει το παραμικρό (αφού θα είναι καθόλα νόμιμος), όσο και αν διαφωνεί με τις πολιτικές του.
  • Ο Απόλλωνας θα πάψει να καταστρέφεται τουριστικά όπως γίνεται τα τελευταία 17 χρόνια.
Δυστυχώς όμως αυτές οι νόμιμες διαδικασίες από ό,τι φαίνεται δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση και απαιτούν κόπο (να διαβάσει κάποιος τους νόμους) και χρήματα (μην ξεχνάμε ότι 1ον, δεν έχουμε δει ούτε ένα τιμολόγιο - άρα και χρήματα - των προηγούμενων "δήθεν επισκευών", που σημαίνει ότι όλα μπορεί να είναι λόγια του αέρα και 2ον κανείς αρμόδιος και ανεξάρτητος δεν έχει μπει ποτέ μέσα στο κτίριο για να ελέγξει αν όντως όλα είναι εντάξει. Μόνο ο..."Δημήτρης") .

Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος του "ενεργού πολίτη" να καλύψει (αναγκαστικά) το κενό του συστήματος.... Στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν τους νόμους, να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται υπεύθυνα (και όχι σαν ο Δήμος να είναι το..."τσιφλίκι τους"). Στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να λύσουν το πρόβλημα που απειλέι τη Δημόσια Υγεία όλων μας.