Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Άραγε τα "δόντια" της Περιφέρειας..."κράτησαν τον Εφέτη";;


Αν τελικά ο κ. Μπαρδάνης είπε την αλήθεια, ως οδοντίατρος που είναι, είμαστε σίγουροι ότι θα..."βουρτσίζει", με ευγνωμωσύνη, τα "δόντια" της Περιφέρειας η οποία σύμφωνα με τον ίδιο (στο 42' 50" του βίντεο), "κράτούσε με τα δόντια τον Εφέτη, για να μην τους βγάλει πάλι άκυρη την απόφαση" . Όπως και να έχει, τώρα μπορεί ο κ.Δήμαρχος να προχωρήσει στην ΜΠΕ, χάρη στην οποία θεωρεί ότι θα "γλιτώνει" από τα πρόστιμα και έτσι στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ δε θα ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τη Δημοτική Αρχή (ακόμα και τις μελλοντικές) να μετεγκαταστήσει τον ΒΙΟ.ΚΑ..

Η απόφαση λοιπόν, της Επιτροπής εκδόθηκε. Το πληροφορηθήκαμε και τελικά πριν λίγες ώρες καταφέραμε και την βρήκαμε. Αν και είναι "κενή" περιεχομένου, ουσίας και επιχειρημάτων την αναρτούμε για όσους δεν βαριούνται να τη διαβάσουν:



Όπως βλέπετε και όπως φοβόμασταν, χωρίς καμία αιτιολογία (!!!) η Επιτροπή, απορρίπτει τις 51 προσφυγές πολιτών, αγνοώντας όλα τα επιχειρήματα των προσφυγών, παρά του ότι μέσα σε αυτά υπήρχαν τουλάχιστον δύο τυπικοί λόγοι ακύρωσης της απόφασης του Περιφερειάρχη, του Δήμου και της Δημαρχιακής (πέρα από τους ουσιαστικούς), οι οποία εστίαζαν αποκλειστικά στον "τύπο του Νόμου". Μεταξυ άλλων λόγων, λοιπόν ίσχυαν και οι εξείς:

  • 1. Η απόφαση του Περιφερειάρχη παρατύπως ήταν ενιαία και για τις 2 αποφάσεις του Δήμου, & της Δημαρχιακής, γεγονός που συνιστά τυπικό λόγο ακύρωσής της.
  • 2. Η παραποίηση των πρακτικών, τουλάχιστον στην απόφαση του Δήμου είναι πέρα από ουσιαστικός λόγος & τυπικός για ακύρωση των δύο αποφάσεων - άρα και αυτής του Περιφερειάρχη, η οποία θα έπρεπε να είχε διαπιστώσει την παραποίηση και να ακυρώσει τις αποφάσεις σε πρώτη φάση.

Αν ήθελε δηλαδή ο Εφέτης να τις ακυρώσει, πέρα από τους ουσιαστικούς λόγους παρανομίας των αποφάσεων, υπήρχαν έστω και οι παραπάνω τυπικοί λόγοι για να το κάνει.


"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ"

Σε όλους αυτούς, που με την ανοχή τους, με την αποχή τους ή ακόμα και με τη συνδρομή τους, επέτρεψαν στο οργανωμένο κομματικό σύστημα που έχει εδραιωθεί από τα δύο "ισχυρά" (και όχι μεγάλα) κόμματα, να αποδώσει εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και του Κοινού Καλού.
Όπως είπαμε και εχθές είμαστε αρκετοί, αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζονται ΟΛΟΙ.
(Εξακολουθούμε δηλαδή να πιστεύουμε ότι αν υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα στις αντιδράσεις γενικότερα, και από τους ντόπιους, ειδικότερα, "το σύστημα" δε θα τολμούσε να δρα με αυτόν τον τρόπο.)

Κάποιοι ακόμα διστάζουν, κάποιοι δεν έχουν πεισθεί για τα αναλήθειες της Δημοτικής Αρχής, κάποιοι δεν έχουν πεισθεί για την αδιαλλαξία, την αλαζονεία και την διαστρευλωμένη αντίληψη συνεργασίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, κάποιοι δεν έχουν πιστεί για τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος. Ας είναι...Συμφωνά με πολλούς υπάρχουν άλλοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

Ευχόμαστε, λοιπόν, να ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ έτσι και αν μπορούμε να συνδράμουμε σε "εναλλακτικές" λύσεις, να είστε βέβαιοι ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Περιμένουμε λοιπόν και άλλες δικές σας προτάσεις.

Ήδη "στο τραπέζι", όλον αυτόν τον καιρό έχουν κατατεθεί οι ακόλουθες προτάσεις:


  • 1. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
  • 2. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αφού το 1993 ο Βιο-Βόθρος κατασκευάσθηκε με Ευρωπαϊκά Κονδύλια)
  • 3. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στην επιθεώρηση Υπουργείου Οικονομικών όσων αφορά στις παραλείψεις και παραβάσεις καθήκοντος των αρμοδίων - υπευθύνων της Κτηματικής Υηρεσίας Κυκλάδων σε σχέση με την παράνομη θέση και κατασκευή: 1ον του αγωγού εκροής λυμάτων & 2ον του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
  • 4. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να ελεγχθούν οι Λιμενικές Αρχές Νάξου για βαριά αμέλεια & παράβαση καθήκοντος από το 1993 μέχρι και σήμερα, σε σχέση με τις παράνομες αυτές κατασκευές και τη συνεχή ρύπανση και μόλυνση που προκαλούν.
  • 5. Υποβολή αναφοράς - καταγγελίας στους επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας προκειμένου να ελεγχθούν οι Υπηρεσίες Υγείας του Επαρχείου Νάξου & Νομαρχίας Κυκλάδων.
  • 6. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στην Ε.Υ.Ε.Π. προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα κατασκευής και η παράνομη συνέχιση δυσλειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. - ρύπανσης του Περιβάλλοντος.
  • 7. Υποβολή αναφοράς-καταγγελίας για τη μη νομιμότητα των διαδικασιών και των δαπανών κατασκευής, αλλεπάλληλων επισκευών, συντηρήσεων και δαπανών λειτουργίας. Ταυτόχρονα υποβολή αναφοράς-καταγγελίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών των παραπάνω δαπανών.

Όλες οι παραπάνω αναφορές θα μπορούσαν ταυτόχρονα να κοινοποιηθούν και στην Εισαγγελία Νάξου.
  • 8. Προσβολή της απόφασης της Επιτροπής στο Διοικητικό Δικαστήριο.
  • 9. Καταγγελία και ανάδειξη του θέματος στα ΜΜΕ κάθε μορφής (βλ. ακόμα και ΣΚΑΪ)
  • 10. Μαζική μεταφορά των εκλογικών μας δικαιωμάτων στον Δ. Δρυμαλίας - Τ.Δ. Κορωνίδας.
  • 11. Να δημιουργηθεί μία σχετική επιτροπή / Σύλλογος / Κίνηση Πολιτών.
  • 12. Συνδυασμός κάποιων από τα παραπάνω ή όλων.
  • 13. Να μην γίνει τίποτα από τα παραπάνω και να αφήσουμε τον Δήμο να μας λύσει το πρόβλημα (!!!)
  • 14. Άλλη Εναλλακτική;

Αυτές είναι αρκετές από τις προτάσεις που μας έχουν στείλει πολλοί bloggers ή έχουμε διαβάσει κατα καιρούς σε σχόλια. Δε συμφωνούμε απαραίτητα με όλες αυτές. Πολλές μάλιστα μας, φαντάζουν στα μάτια μας ακραίες, ριψοκίνδυνες, χρονοβόρες ακόμα και ουτοπικές. Παρ' όλα αυτά σας τις παραθέτουμε για να συζητήσουμε για το ποια είναι η......"καταλληλότερη" ή για να τις απορρίψουμε όλες. Η επιλογή είναι δική σας. Καλό θα ήταν βέβαια όπως και μέχρι τώρα να γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να μην ισχύσει το "διαίρει και βασίλευε"...

Μη μας ζητήσετε όμως να συνδράμουμε στο να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, ό,τι ο Βιο-Βόθρος θα επισκευαστεί φέτος ή πως με τη ΜΠΕ του κ.Θεωνά θα λειτουργήσει σωστά αυτό ή και τα επόμενα καλοκαίρια. Η μελέτη που θα κάνει -αν θα κάνει- ο κ. Θεωνάς, αφορά και πρέπει να αφορά, μόνο τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (από εκεί άλλωστε προκύπτει και η ονομασία της μελέτης) και σε καμία περίπτωση ένας μελετητής ΜΠΕ δεν είναι αρμόδιος να μελετήσει ποιοι είναι οι μηχανολογικοί εξοπλισμοί που δεν υπάρχουν και απαιτούνται για τη λειτουργία αυτού του "εκτρώματος" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ.Μπαρδάνης στο βίντεο.