Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κυκλοφοριακό - Ρυμοτομία - Πολεοδομία

Η ενότητα αυτή άνοιξε με αφορμή ΑΥΤΗ την ανάρτηση. Καλό θα ήταν να της έχετε ρίξει μία ματιά πριν γράψετε.

Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να αναρτήσετε θέσεις, προτάσεις, απόψεις, διαπιστώσεις, παρατηρήσεις κ.λπ., σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό πρόβλημα του χωριού (τους καλοκαιρινούς μήνες), τη ρυμοτομία του, την αρχιτεκτονική του, τον αιγιαλό και την παραλία και άλλα συναφή θέματα.


Μην το δείτε σαν ευκαιρία να "καρφώνει" ο ένας τις πολεοδομικές παραβάσεις του άλλου...ανώνυμα.
Είναι βέβαιο ότι ο Απόλλωνας είναι γεμάτος από τέτοιες παραβάσεις. Εξάλλου και να το κάνετε δεν είναι ούτε δυνατό, ούτε και λογικό να γκρεμιστεί ολόκληρο το χωριό.



Σκοπός αυτής της ενότητας είναι, μέσα από το διάλογο να καλλιεργηθεί μία συγκροτημένη αντίληψη για το πως είναι καλύτερο να αναπτυχθεί (οικιστικά) ο Απόλλωνας από εδώ και στο εξής, με δεδομένες (δυστυχώς) ορισμένες παρανομίες. Επίσης μέσα από το διάλογο πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους να αμβλύνουμε τις παρενέργειες των μέχρι τώρα παρανομιών. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις όπως αυτή του Βιολογικού. Τέτοιες παραβάσεις και ειδικά όταν απειλούν τη δημόσια υγεία αλλά και όταν τις έχει διαπράξει το ίδιο το κράτος ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να εξαλειφθούν. Επίσης μέσα από αυτή την ενότητα καλό θα ήταν να αναδειχθεί και σε αυτούς τους τομείς, τι δικαιούμαστε και τι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε... Σίγουρα δε, μέσα από έναν τέτοιο διάλογο θα προσδιορισθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα αίτια της σημερινής κατάστασης του χωριού και θα εξηγηθούν οι "αλλοπρόσαλλες" και ιδιαίτερες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ των ανθρώπων του.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και περιμένουμε να συμβάλλετε και εσείς στην ενημέρωση για το θέμα, με ό,τι γνωρίζετε.

4 σχόλια:

DeNtziTheMee είπε...

Καλησπέρα σε όλους, θέλω να ενημερώσω τους φίλους αναγνώστες ότι η ενότητα αυτή δεν αφορά τους ανθρώπους εκείνους που έχουν καρέκλες και μπορούν να τις διαθέσουν μαζί με περίσσιο θράσος φυσικά για να καταλάβουν τη θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι τους. Έτσι λοιπόν παρατηρούμε καρέκλες στρατηγικά τοποθετημένες στο δρόμο που οδηγεί στον «Πανανή» καθώς και στον κεντρικό δρόμο του Απόλλωνα. Αλίμονο σε εκείνον που θα διανοηθεί να μετακινήσει καρέκλα για να σταθμεύσει. Τότε την έχει πολύ άσχημα, διότι δεν μάχεται έναν μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια καλά οργανωμένη επιχείρηση τραμπουκισμού και απειλών με απώτερο σκοπό το άγιο Δισκοπότηρο του προβλήματος στάθμευσης στον Απόλλωνα…το πάρκιν έξω από την πόρτα μας!! Τα βάζει λοιπόν με δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που διαθέτει, σαν να τα βάζεις με τις καπνοβιομηχανίες ένα πράμα. Όσοι εφαρμόζουν την πιο πάνω τακτική όταν απειλείται η θέση πάρκιν τους από κάποιον ή αμφισβητείται η μέθοδος αυτή τότε συσπειρώνονται τοσο αποδοτικά όσο και οι ταλιμπάν. Με την αποφθεγματική φράση «εδώ μπαινοβγαίνει κόσμος μπορεί να στο γρατζουνίσουν κατά λάθος…» ο επίδοξος κατακτητής μπαίνει αμέσως στο νόημα. Όσο υπάρχουν αυτοί οι τσιφλικάδες λοιπόν το πρόβλημα όχι απλά δεν θα λύνεται αλλά θα διογκώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Δε βάζουν μόνο καρέκλες. Βάζουν και μπουκάλες υγραερίου.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και μια βδομάδα που κατεβαίνω για μπάνιο στον Απόλλωνα, δεν υπάρχει μεσημέρι που να μην κορνάρει λεωφορείο ξεσηκώνοντας όλο το χωριό γιατί δε χωράει να περάσει επειδή κάποιος έχει παρκάρει και έχει κλείσει το δρόμο. Το πάρκινγκ που δείχνετε στις φωτογραφίες φέτος είναι φραγμένο (δεν ξέρω γιατί) και δεν μπαίνει ούτε ένα αμάξι. Τώρα που μπαίνει ο Αύγουστος θα γίνει το έλα να δεις. Και θέλουν και να έρχονται και τουρίστες με αυτά τα χάλια.

Ανώνυμος είπε...

Για τους διαχειριστές που ρωτάνε τι έγινε: Την Τρίτη 17 Μαίου, όταν εσείς δημοσιεύσατε το ιστορικό του ανοιχτόκλειστου δρόμου, κάποιοι (φαντάζομαι εκπρόσωποι) από τους φορείς που υπογράφουν στην ανακοίνωση πήγαν στο Δήμο και κατέλαβαν για λίγο το Δημαρχείο. Ακούστηκε μάλιστα ότι τσατίστηκε ο Δήμαρχος γιατί θεωρεί ότι ο δρόμος, δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά της Περιφέρειας. Να όμως που τέτοιοι αγώνες ξυπνάνε τις υπηρεσίες:

http://www.naxos-news.gr/?aid=5507

Έτσι, στην πίεση, γιατί αλλιώς θα μας φάνε λάχανο οι χαραμοφάηδες.