Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Συζήτηση - Ενημέρωση για τις Α.Π.Ε. στην Κωμιακή

Το Σάββατο στις 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε σχέση με τη Νάξο.



Η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία της ΠΕριβαλλοντικής ΚΙνησης Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν.) και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δρυμαλίας Νάξου (Π.Ο.Δ.Δ.Ν.).

Οι ομιλητές θα είναι οι ακόλουθοι:


  • - Ο κ.Γιακουμής Ιάκωβος (Χημικός Μηχανικός),
  • - ο κ.Βασίλειος Θεωνάς (Φυσικός, Μελετητής Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και
  • - ο κ. Μαβής Αλέξανδρος (Βιοτεχνολόγος, Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου)
Πέραν από τις ομιλίες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση στο blog του Π.Ο.Ο.Δ.Δ.Ν, θα λυθούν και απορίες σχετικά με τις Α.Π.Ε., προφανώς μέσα από κάποια διαλογική συζήτηση.

Δε γνωρίζουμε βέβαια τι θα πρωτοσυζητηθεί, μιας και τα ζητήματα με τις Α.Π.Ε. είναι πολλά, μεγάλα και άλυτα.


Όπως και να έχει, η ΠΕ.ΚΙ.Ν. επιτέλους ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ γεγονός που είναι πολύ θετικό.


Αυτό βέβαια που δε γνωρίζουμε , είναι το "ποιος είναι ο κ.Βασίλειος Θεωνάς;" Ειλικρινά τρομάζουμε στην ιδέα του να είναι ο ίδιος που θα ήθελε να συντάξει πέρυσι τη "στημένη" Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη νομιμοποίηση του Βιο-Βόθρου του Απόλλωνα. Θυμηθείτε ΕΔΩ (2ο έγγραφο), την οικονομική προσφορά "εκείνου" του κ.Θεωνά. Αν πράγματι είναι ο ίδιος, ελπίζουμε απλώς να έχει αλλάξει νοοτροπία και να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιστήμη, τη γνώση και το κοινωνικό συμφέρον, παρά να επιδιώκει "περίεργες συνεργασίες" με τον Δήμο Δρυμαλίας.