Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Νέα χρονιά...νέα blogs!



Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους!

Ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασαν τα μισά Χριστούγεννα! Λίγο οι διακοπές, λίγο το "τρέξιμο" με τα νέα μας blog και να 'μαστε!

Δείτε τα στις παρακάτω διευθύνσεις:



Όπως θα δείτε μεταξύ τους "συνδέονται" και εμφανισιακά έχουν σχεδιαστεί σαν να είναι το ένα "υπο-ενότητα" του άλλου.

Αρχικά ξεκινήσαμε να το κάνουμε γιατί πιστεύαμε ότι το θέμα είχε "στριμωχτεί" στην ενότητα "Αιολικό Πάρκο στην περιοχή της Κωμιακής". Από ό,τι φάνηκε είχε στριμωχτεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μεταφέρουμε τα σχόλια της συγκεκριμένης ενότητας στα νέα blogs. Προς το παρόν είναι τεχνικώς αδύνατο.

Ήδη όμως, έχουμε αναρτήσει σχεδόν όλα τα παλιά στοιχεία που είχαμε, με καλύτερη παρουσίαση (φωτογραφίες, 3d χάρτες, βίντεο κ.λπ.) ενώ υπάρχουν και αρκετά νέα στοιχεία, ιδιαίτερα για το Αιολικό Πάρκο Κορώνου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σύντομα θα αποκαλύψουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία για το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου. Από τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν η αίτηση αναστολής να απορρίφθηκε από το ΣτΕ. Επιφυλασσόμαστε βέβαια γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία. Πολύ φοβόμαστε όμως πως ο δικηγόρος των προσφευγόντων δεν ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε, προκειμένου να κερδίσει τη δίκη. Ανεξαρτήτως βέβαια του αποτελέσματος της δίκης, το σημαντικότερο είναι ότι από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε ότι τα "συμφέροντα" του Δήμου είτε βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, είτε (άλλες φορές) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε και εσείς στον προβληματισμό και τις συζητήσεις που θα γίνουν για τα αιολικά πάρκα και υποσχόμαστε πως σύντομα θα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει στο Αιολικό Πάρκο Κορώνου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν για να στήσουμε αυτό το blog...

Δε θα τα είχαμε καταφέρει ποτέ μόνοι μας, αφού δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ πριν τόσο εμπεριστατωμένα με τις ονομασίες των βουνοκορφών της Νάξου, με την πράσινη ανάπτυξη, με την κλιματική αλλαγή και με τις ανεμογεννήτριες. Η συμβολή τους, η παροχή πληροφοριών και ντοκουμέντων, όπως μπορούν να δουν και μόνοι τους, ήταν καθοριστική. Να είστε όλοι καλά.

Ευχαριστούμε τέλος και τους νέους μας συνεργάτες οι οποίοι δέχτηκαν και θα μας βοηθήσουν ώστε, όλοι μαζί, να μάθουμε περισσότερες αλήθειες για την Αιολική Ενέργεια, τις Α.Π.Ε. την Ορνιθοπανίδα της Νάξου κ.λπ. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας στην αντίστοιχη σελίδα του νέου μας blog (εμείς το βλέπουμε σαν ένα blog).

Γενικότερα πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία της Νάξου και για αυτό κρίναμε σκόπιμο ότι ένα τέτοιο blog έπρεπε να υπάρξει, προκειμένου δοθεί στο θέμα και η ανάλογη "σημασία"

Καλή ανάγνωση,
χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!