Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση του επικίνδυνου επαρχιακού δικτύου της ορεινής Νάξου

Στον εισαγγελέα θα φθάσει -επιτέλους- το πολύ σημαντικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας σε μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της ορεινής Νάξου. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Μαρτίου (2 μήνες πριν), ο δρόμος στην περιοχή μεταξύ Κορώνου και Σκαδού είχε κλείσει από κατολισθήσεις βράχων.






Εκείνη την περίοδο υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία και επιδείνωναν την κατάσταση.

Το πρόβλημα όπως φαίνεται,
δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σωστά από τις Aρχές.


Δημιουργήθηκαν έντονα προβλήματα (Δείτε και ΕΔΩ και ΕΔΩ) στην οδική επικοινωνία των χωριών/οικισμων της ορεινής Νάξου, με πρώτο αυτό της μεταφοράς των μαθητών της Κωμιακής.


Αποκορύφωμα αυτής της τραγικής κατάστασης, ήταν η σήμανση του "επίμαχου - επικίνδυνου" (πλην όμως ανοιχτού) τμήματος, η οποία υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και ενημέρωνε τους διερχόμενους οδηγούς, ότι παρ' ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός, θεωρείται..."κλειστός" και ότι ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ !!!!! Η ύπαρξη τέτοιας σήμανσης με το δρόμο να είναι πρακτικά ανοιχτός, επιβεβαιώνεται και από απαντητικό έγγραφο (αρ. Πρωτ. 1832/12-05-2011) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και δημοτική σύμβουλο, κα. Ευδοκία Ψαρρά

Αυτή η άκρως προκλητική, παράνομη και ανεύθυνη στάση των αρμόδιων Αρχών, τους δύο τελευταίους μήνες, οδήγησε τους κατοίκους σε αγανάκτηση και τους Φορείς και εκπρόσωπους από την Κωμιακή, τη Μέση, το Σκαδό και όχι μόνο...στην παρακάτω ανακοίνωση:


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς
1. Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών
3. Γραφεία Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης
4. Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
5. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου
6. ΜΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις 15–5–2011, στο Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, παρουσία και των: Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Αντώνη Μανιού, του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Σκαδού κ. Πάσουλα Μιχάλη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας κ. Ιάκωβου Μπαρδή, οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς, επανεξετάζοντας τα επιπρόσθετα στοιχεία και υλοποιώντας την προηγούμενη απόφαση της 7 Μαϊου 2011, αποφάσισαν τα εξής:

Την Τρίτη 17 Μαίου 2011, ώρα 9.00 π.μ. αντιπροσωπεία των φορέων και όσων υποστηρίζουν την κίνηση :

1. Να προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου για την απόδοση παντός είδους ευθυνών σε κάθε αρμόδιο, για τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος του αποκλεισμού των ορεινών χωριών της Νάξου, λόγω της κατολίσθησης, στις 19 Μαρτίου 2011, στο δρόμο Κορώνου Σκαδού, καθώς και με ποια λογική και αφού, σύμφωνα με έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο δρόμος πρέπει να παραμείνει κλειστός, επιτρέπεται η μίσθωση ταξί για τη μεταφορά μαθητών για τις Πανελλήνιες, καθώς και η διέλευση καθόλο αυτό το διάστημα οχημάτων και πεζών μεταξύ των οποίων και μαθητών.

2. Να καταθέσει την καταγγελία, α) στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και β) στις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφ. Ν. Αιγαίου, με παράλληλη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου και του γραφείου της Τεχνικής υπηρεσίας Περιφέρειας.


3. Να ζητηθεί από τους παραπάνω να απαντήσουν υπεύθυνα και έγγραφα, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, για το ποιος έχει την ευθύνη για τα παραπάνω και για το ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος.


4. Εάν δεν πάρουμε απάντηση εντός πέντε ημερών, να προχωρήσουμε σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις, τη μορφή των οποίων θα αποφασίσουμε.


Κορωνίδα 15-5-2011

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Κορωνίδας
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Κορωνίδας
Αντιδήμαρχος κ. Μανιός Αντώνης
Πρόεδρος Κορωνίδας κ. Μπαρδής Ιάκωβος
Εκπρόσωπος Σκαδού κ. Πάσουλας Μιχάλης
Εκπρόσωπος Μέσης κ. Κουτσοκέρης Νικήτας
Επαγγελματίες γονείς και κάτοκοι του Απόλλωνα
Κάτοικοι Κωμιακής, Σκαδού και Μέσης
ΠΑΜΕ, Γραμματεία Νάξου
Κ.Ο. Κωμιακής του ΚΚΕ
Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Είναι πραγματικά πρωτοφανής η ομοφωνία που επικρατησε στο ζήτημα μεταξύ των εκπροσώπων του κοινωνικού ιστού της ορεινής Νάξου.

Πιστεύουμε πως τέτοιες δράσεις είναι η μοναδική γιατρειά στη νοσηρή, αδιάφορη, παράνομη, ανεύθυνη
και διόλου πρωτοφανή στάση της πολιτείας, απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα που απειλούν την ευημερία της περιοχής ή ακόμα και την ίδια της ζωή των κατοίκων της.

Ευχόμαστε να υπάρξει παρόμοια ομοφωνία και σε άλλα ζητήματα Δημοσίου Συμφέροντος στην περιοχή...αν και προς το παρόν δε διακρίνεται κάτι τέτοιο...


Υ.Γ. Όποιος γνωρίζει τι ακριβώς έγινε σήμερα (Τρίτη) σχετικά με το θέμα παρακαλείται να το γράψει στην ενότητα "Κυκλοφοριακό - Ρυμοτομία - Πολεοδομία" ή να μας το στείλει.