Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"Σφραγίζουν" τον Απόλλωνα, και όχι τον Βιο-βόθρο.




Επανατοποθέτηση των πινακίδων απαγόρευσης κολύμβησης που... "ξεριζώθηκαν" (όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει), θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Αυτά φαίνεται να δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (πρώην αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Δρυμαλίας) κος Αντώνης Μανιός. Ο κ. Μανίος, έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στα πλαίσια σχετικής συζήτησης που διεξήχθη στο Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας, στις 15-05-2011 και στο οποίο ήταν παρών. Την πρόθεση αυτή του Δήμου, την αποκάλυψε ο κ. Γιαννης Κορρές, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου σε ανακοίνωσή του (Δείτε την ΕΔΩ).






Ο Δήμος δηλαδή,


θα επιτρέψει
την παράνομη εκβολή λύματων
στη θάλασσα


και


θα απαγορεύσει
το νόμιμο δικαίωμα κολύμβησης του κόσμου στην περιοχή
.



  • Θα "απαγορεύσει" κατά συνέπεια την τουριστική δραστηριότητα ενός παραθαλάσσιου οικισμού για να διατηρήσει τη δραστηριότητα μιας παντελώς παράνομης εγκατάστασης.

Και όλα αυτά ο Δήμος θα τα κάνει διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την Υγειονομική Διάταξη Ε1β/221/22-01-65 και συγκεκριμένα την παρ. στ' του άρθρου 5. Η Υγειονομική Διατάξη όμως λέει τα αντίθετα από αυτά που κάνει ο Δήμος:


Η Υγειονομική Διάταξη λέει ότι:
Απαγορεύεται το σημείο εκβολής λυμάτων να είναι κοντά σε κολυμβητική περιοχή.

ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ: Απαγορεύεται η κολυμβητική περιοχή, να είναι κοντά στο σημείο εκβολής λυμάτων...

Ούτε λέει ότι πρέπει να μπουν πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης εκεί που εκβάλλουν λύματα, γιατί προφανώς, θεωρεί δε-δο-μέ-νο ότι κανένας σώφρον άνθρωπος δε θα τοποθετήσει σημείο εκβολής λυμάτων εκεί που ήδη απαγορεύεται.

Με λίγα λόγια (και πολύ θράσος)
Ήρθαν τα άγρια (Βιο-βόθρος, Δήμος, Πινακίδες)
να διώξουν τα ήμερα (Πολίτες, τουρίστες, λουόμενους, κατοίκους, επιχειρηματίες).


Υ.Γ. 1 Ολόκληρη την Υγειονομική Διάταξη, θα τη βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου ή απευθείας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Υ.Γ. 2 Δυστυχώς σε προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με τις πινακίδες (14-10-2010), είχαμε παρασυρθεί από το έγγραφο 502/18-08-2010 του Τμήματος Υγείας του Επαρχείου Νάξου. Το επαρχείο δηλαδή, και τότε έκρινε λανθασμένα και ερμήνευσε διαστρεβλωμένα την Υγειονομική Διάταξη, ζητώντας (παράνομα) να μπουν ταμπέλες απαγόρευσης κολύμβησης. Αντίθετα, θα έπρεπε από τότε, να ζητά να σφραγιστεί ο Βιο-Βόθρος. Μας συγχωρείτε. Το λάθος μας φαίνεται να ήταν ότι εμπιστευθήκαμε μία υπηρεσία του κράτους (Επαρχείο), ενώ δε θα έπρεπε...