Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

O Περιφερειάρχης απέρριψε τις προσφυγές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δυστυχώς ο κύριος Χαράλαμπος Κόκκινος και οι επιτελείς του, φαίνεται να προτάσσουν το "καλό" της...παράταξης έναντι του "κοινού καλού" αφού στις 16/02/2009 εξέδωσαν απόφαση με την οποία ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ που συνεδρίασαν στις 31/01 και στις 04/02 αντίστοιχα., και που οδηγούν σαφώς στη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.

Λυπούμαστε για αυτήν την τραγική εξέλιξη εις βάρος του Απόλλωνα. Σε καμία όμως περίπτωση δε σημαίνει πως αυτή η απόφαση είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ. Αντίθετα από εδώ και στο εξής αναγκαστικά τερματίζονται τα πολιτικά "παιχνίδια" που πολλοί παράγοντες έπαιζαν όλον αυτόν τον καιρό σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και ροκανίζοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Αλλά όλα αυτά τα ενδεχόμενα θα πρέπει να συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με ψυχραιμία κι ας τραβάει η πολιτεία επίμονα το σχοινί.

Θαυμάστε λοιπόν το σκεπτικό με βάση το οποίο απέρριψε η Περιφέρεια τις 161 προσφυγές:



Αυτή τη φορά βάλαμε και τις 6 σελίδες (φυσικά με σβησμένα τα ονόματα) για του ακόλουθους λόγους:
1. Διότι ακόμα κυκλοφορούν φήμες για το πόσες ήταν τελικά οι προσφυγές. Από ό,τι φαίνεται τελικά ήταν 322 προσφυγές (161 x 2). Βέβαια οι φήμες δε θα διαλυθούν τόσο εύκολα αφού ακόμα και αυτή την εβδομάδα λάβαμε e-mails από φίλους που μας είπαν ότι από την Περιφέρεια με χίλια ζόρια ομολογούσαν ότι ήταν ακόμα περισσότερες (κοντά στις 400). Λίγη σημασία έχει ο αριθμός. Βέβαια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ακόμα και αυτές τις ημέρες που είχε εκδοθεί η απόφαση και που γνώριζαν τον ακριβή αριθμό των προσφυγών, έλεγαν στον κόσμο άλλα αντι άλλων.......

2. Για να αναδείξουμε και τη σημαντική παρουσία δύο Συλλογικών οργάνων: Της ΠΕ. ΚΙΝ. Νάξου και του Συλλόγου Κορωνίδας η οποία με μεγάλη επιμέλεια αποσιωπάται και ΘΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ από τα τοπικά μέσα και τη Δημοτική Αρχή. Εδώ είστε και εδώ είμαστε...θα μας θυμηθείτε.

3. Για να μάθουμε στους υπεύθυνους του Δήμου να...μετράνε. Δυστυχώς κυριολεκτούμε αφού στο πλήρες κείμενο της απόφασης 5/2009 (κατά της οποίας έγινε η μία προσφυγή) γράφουν ότι για την απόφαση(288/2008) που είχε πάρει το ΔΣ του Δήμου Δρυμαλίας στις 29 Νοεμβρίου 2008 (και που ακυρώθηκε από τον Περιφερειάρχη) είχαν προσφύγει 67 πολίτες και όχι 65 πολίτες και ο Σύλλογος Κορωνίδας (σύνολο 66), όπως είναι η πραγματικότητα.

Τέλος θαυμάστε παρακάτω τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων 5/2009 και 14/2009 του ΔΣ και της Δημαρχιακής Επιτροπής αντίστοιχα. Προσέξτε πέρα από τις κίτρινες υπογραμμίσεις την ημερομηνία αποστολής του fax (επάνω αριστερά): 17/02/2009!!! Έστειλαν δηλαδή τα κείμενα 4 ημέρες μετά τη λήξη της 1ης προθεσμίας υποβολής προσφυγών (για την 5/2009) και 2 ημέρες μετά τη λήξη της 2ης προθεσμίας (για την 14/2009). Ζητάμε συγγνώμη από τον blogger που μας τις είχε στείλει αλλά με την επικαιρότητα, τις συνελεύσεις, και τις προσωπικές μας υποχρεώσεις, δεν είχαμε προλάβει να τις αναρτήσουμε νωρίτερα.
Είναι καχύποπτοι λοιπόν, όσοι υποθέτουν πως αυτό έγινε για να αποφύγει η Περιφέρεια τις προσφυγές; Είναι κακεντρεχείς όσοι υπέθεταν ότι αυτές οι μεθοδεύσεις μπορεί να γίνονταν ακόμα και με την καθοδήγηση της...Περιφέρειας;
Και να σκεφτείτε ότι οι 322 προσφυγές (αν δεχθούμε ότι ξεκίνησαν να στέλνονται από τότε που αναρτήθηκαν στα blogs) εστάλησαν μέσα σε 3 μόνο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία !


ΑΠΟΦΑΣΗ 5/2009 Δημ. Συμβουλίου Δ.Δρυμαλίας
31/01/2009


ΑΠΟΦΑΣΗ 14/2009 Δημαρχ. Επιτροπής Δ.Δρυμαλίας
04/02/2009



Όπως πάντα περιμένουμε τη βοήθειά σας, τις απόψεις και τα σχόλιά σας περι του θέματος (κατά προτίμηση στην ενότητα του Βιολογικού). Εμείς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα αλληγορικά αυτά έγγραφα.

Ευχαριστούμε θερμά τον blogger που μας μαρτύρησε το..."κρατικό μυστικό" της Περιφέρειας.