Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Νέα για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα


Μετά και την τελευταία λαϊκή συνέλευση στην Κωμιακή (20/02/2009), είχαμε:

1. μερικές ραδιοφωνικές "κόντρες" μεταξύ Δημάρχου και Συντ. Επιτροπής.

2. την αναβολή της συνάντησης του Δημάρχου με την Περιφέρεια (βοήθησε και ο καιρός για αυτό)

3. την περίεργη απόφαση στις 25/02 περι "αναγνωριστικής μελέτης" (όρος-εύρημα του Δήμου Δρυμαλίας, όρος ανύπαρκτος κατα γενική ομολογία πολλών αρμοδίων και ειδικών. Αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό ας μας παραπέμψει...)

4. τη συνάντηση (τελικά έγινε μάλλον στις 6 ή 9 Μαρτίου) του Δημάρχου με την Περιφέρεια (Διαβάστε ΕΔΩ) και άλλους αρμόδιους.

5. Τη λήξη της προθεσμίας του ενός μήνα που έχει η Περιφέρεια για να δεχθεί ή να απορρίψει τις προσφυγές που έγιναν για τις δύο αποφάσεις (Δευτέρα 16/03/2009 για την απόφαση 5/2009 και Τρίτη 17/03/2009 για την απόφαση 14/2009).
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από bloggers οι αποφάσεις έχουν βγεί, αλλά μέχρι και σήμερα για...άγνωστους-περίεργους λόγους τηρείται σιγή ιχθύος από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για το αν έγιναν δεκτές ή όχι.

Δεν μας αρέσει να σκεφτόμαστε καχύποπτα αλλά; Ας σημειωθεί δε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι προσφεύγοντες ΕΓΚΑΙΡΩΣ το αποτέλεσμα, διότι υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της σιωπηρής απόρριψης. Σε αυτήν την περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται και δεν τους ικανοποιεί η απόφαση θα πρέπει να προσφύγουν πλέον, πέραν της Περιφέρειας, σε ανώτερα όργανα. Αν αργήσουν όμως να διαπιστώσουν αυτό το γεγονός (σιωπηρή απόρριψη), ο χρόνος που θα έχουν για να αντιδράσουν θα είναι περιορισμένος και όπως είπαμε από τη Δευτέρα που μας πέρασε ήδη άρχισε να μετρά αντίστροφη μέτρηση.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι και η Περιφέρεια εφαρμόζει παρόμοιες τακτικές που πρόσφατα εφαρμόστηκαν από το Δήμο Δρυμαλίας.
Σας θυμίζουμε απλώς πως μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των προσφυγών κατά των δύο τελευταίων αποφάσεων "περι νομιμοποίησης" του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ. ο Δήμος Δρυμαλίας ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ το αναλυτικό κείμενο των αποφάσεων με αποτέλεσμα τη δυσκολία σύνταξης των προσφυγών, και τον περιορισμένο χρόνο κατάθεσής τους.

Αντίθετα θέλουμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για κάποιο διαδικαστικό θέμα και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αποφάσεις που πήρε ο κ. Περιφερειάρχης. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να καλέσετε σε ένα από τα τηλέφωνα 22810 96203 και 22810 85064 και ως προσφεύγοντες να μάθετε τι έχει γίνει με την προσφυγή σας και γενικότερα με την υπόθεση.

6. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζει να δραστηριοποιείται:

--- Στις 12/02/2009 συναντήθηκε με τον κ. Μπαρδάνη (Δήμαρχο) και τον κ. Κορρέ (Έπαρχο) για το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ. Τ.Δ. Κορωνίδας και την εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα με τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών μπορεί να τα έχετε διαβάσει ήδη στην ενότητα τοπική επικαιρότητα (ΕΔΩ). Η επίσημη ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έφθασε στα...mail μας χθες και μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:




Φυσικά το 1ο σκέλος των δηλώσεων του Δημάρχου δείχνει πως επιτέλους κινείται προς τη σωστή και ουσιαστική κατεύθυνση (έστω και καθυστερημένα) δηλώνοντας ότι θα προκηρύξει Δημόσιο Διαγωνισμό! Έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν καταγραφεί στην τοπική επικαιρότητα περί ακύρωσης της περίεργης απόφασης για "Ανάθεση του έργου στην Αριάδνη". Δυστυχώς όμως άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη. Μένει λοιπόν να το δούμε να συμβαίνει και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο μέχρι τις 22/03 θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις. Αν τελικά πράγματι προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση τοτε θα μπορούμε να μιλάμε για εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Ως προς το 2ο σκέλος των δηλώσεων του κ.Δημάρχου ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί επιμένει να δίνει χρήματα για μία επισκευή που και παράνομα θα διεκπεραιωθεί και δε θα φέρει αποτελέσματα, ενώ τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μεταφορά των λυμάτων με βυτία.

Αν πράγματι οδηγηθούμε σε μία τέτοια "απόπειρα λύσης" η οποία τα τελευταία 17 χρόνια έχει αποδειχθεί μάταιη (ακόμα και η τελευταία επισκευή αποδείχθηκε φιάσκο) τότε:

1. Και πάλι θα κινδυνεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος με καταγγελίες, με πρόστιμα κ.λπ.

2. Αυτά τα λεφτά θα σπαταληθούν απλώς για τα μάτια του κόσμου, ενώ πιθανόν να κάλυπταν τις ανάγκες μεταφοράς των λυμάτων έστω της καλοκαιρινής περιόδου.

3. Ο Απόλλωνας και φέτος το καλοκαίρι και ίσως για τα επόμενα χρόνια θα μαραζώσει τουριστικά αφού κανείς πλεόν δεν πείθεται ότι μπορεί να επισκευαστεί στο ελάχιστο αυτό το κατασκεύασμα.

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τι έχουν στο μυαλό τους σχετικά με τις παραπάνω συνέπειες και σίγουρα δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί θεωρείται a priori ανέφικτη η λύση μεταφοράς των λυμάτων, είτε ως πολυδάπανη, είτε ως αντιαισθητική...

Γιατί λοιπόν να βάλουμε τόσο νερό στο κρασί μας; Στην ουσία έτσι, θα πίνουμε νερό και όχι κρασί (θα εξακολουθούμε δηλαδή να κολυμπάμε σε λύματα αφού όσο καλή επισκευή και να γίνει είναι σίγουρο ότι δε θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση χλωρίωσης η οποία δεν υπήρξε ποτέ, ούτε τη στεγανοποίηση της δεξαμενής η οποία όπως φάνηκε τον Ιανουάριο του 2009 είναι διάτρητη).

Ο Φεβρουάριος πέρασε και οι εκπτώσεις τελείωσαν. Έτσι και αλλιώς όμως καλό είναι σε θέματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Θα είναι εις βάρος όλων μας...Όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε, τόσο καλύτερα.




Παλιότερες Εξελίξεις

Διαβάστε ΕΔΩ, τι έχει γίνει με το "θέμα" τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Διαβάστε τις εξελίξεις που αφορούν τις Λαϊκες Συνελεύσεις
:

Κωμιακή - 20/02/2009
Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης
Τοπική Επικαιρότητα - E-Καφενείο - Βιολογικός


*************************

Απόλλωνας - 18/02/2009


Σχετική ανακοίνωση Συντ. Επιτροπής

Τοπική Επικαιρότητα - E-Καφενείο - Βιολογικός