Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση Συντ. Επιτροπής: "Ελλιπής η επεξεργασία των λυμάτων μετά την...επισκευή"

Με πυρά κατά του Προέδρου της ΟΝΑΣ, κ. Αντ. Χωριανόπουλου, κατά των τακτικών του κ. Δημάρχου αλλά και σημαντικές διαπιστώσεις για ελλιπή επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, και για "παράνομη ανάθεση" επανέρχεται στο προσκήνιο με ανακοίνωσή της (04-07-2009) η Συντονιστική Επιτροπή !!!! Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Απάντηση - Ενημέρωση της Συντ. Επιτροπής για αποχετευτικό και ΒΙΟ.ΚΑ. Τ.Δ. Κορωνίδας.

Η απάντηση αφορά άρθρο του κ. Αντώνη Χωριανόπουλου - σημερινού Προέδρου της ΟΝΑΣ στο φύλλο 72 της..."εφημερίδας" Τα Νέα του Απόλλωνα
(Διαβάστε το ΕΔΩ)



Την ανακοίνωση μας την έστειλε εδώ και κάποιες ημέρες, blogger. Εμείς λοιπόν, πριν την αναρτήσουμε, φροντίσαμε, ψάξαμε, βρήκαμε και παρακάτω σας δείχνουμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις..."προσφορές" με τις εργασίες του κ. Ζερβού για να δούμε ΜΑΖΙ να δείτε με τα μάτια σας και να κρίνετε μόνοι σας για το "ΑΝ" και "ΠΟΙΕΣ"....."επισκευές" έγιναν σε αυτό το...."έκτρωμα" όπως χαρακτήρισε ο κ.Δήμαρχος τον ΒΙΟ.ΚΑ. στη Λαϊκή Συνέλευση το Μάιο που μας πέρασε...(07-05-2009).

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΕΠΙΣΚΕΥΗ" ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ. ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΗ-ΑΡΜΟΔΙΟΙ (κατά πολλούς παπαγαλάκια της εξουσίας) ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ (όπως κάθε καλοκαίρι) ότι "ΦΕΤΟΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ".

Ειλικρινά με αυτό το ΑΝΕΚΔΟΤΟ έχουμε βαρεθεί να γελάμε...

Για όσους έχουν ξεχάσει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, πριν την...υποτιθέμενη "φετινή επισκευή του κ.Ζερβού" ας διαβάσουν τα έγγραφα στη δεξιά "Στήλη Ντοκουμέντα", ή για συντομία, ας Ξαναδούν ΑΥΤΟ το πολύ κατατοπιστικό Βίντεο (Πατώντας ΕΔΩ) κι ας ξανακοιτάξουν στο τι έχει πει ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Ζουγανέλης, για τον ΒΙΟ.ΚΑ. ΕΔΩ.

Ας δούμε όμως τις προσφορές του κ. Ζερβού...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1η - 12 Μαΐου 2009
Θέμα: Συντήρηση & Αυτόματη επαναλειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Οικισμού Απόλλωνα - Α' Φάση

1. Καταρχάς όπως φαίνεται από την πρώτη κιόλας παράγραφο η προσφορά, υποτίθεται πως έγινε μετά από "επιτόπου επίσκεψή του" (του ίδιου του κ. Ζερβού !!;;).

Πώς και δεν το πήρε είδηση κανείς ότι ο ίδιος ο κ.Ζερβός επισκέφθηκε τον ΒΙΟ.ΚΑ.; Για να μη μακρηγορούμε σας λέμε τι υποθέτουμε πως έγινε:

Στις 07-05-2009 ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης δηλώνει ότι τον ΒΙΟ.ΚΑ. τον επισκέφθηκε κάποιος "Τεχνικός" που του σύστησε ο Νομάρχης Κυκλάδων (τηλεφωνικά). Το όνομα του τεχνικού το λέει σε αυτό το Βίντεο στο 41:15 ο ίδιος ο Δήμαρχος. Αν λοιπόν ακούμε καλά το όνομα του Τεχνικού που ήρθε τότε (στις 04-05-2009) είναι"Δρόσος Βαγγέλης". Και λάθος βέβαια να ακούσαμε, σίγουρα ο κ.Δήμαρχος δεν ανέφερε το όνομα του κ.Ζερβού. Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι ότι ο κ.Δρόσος είναι υπάλληλος του κ. Ζερβού και απλώς ο κ. Ζερβός στην προσφορά του..."υπερβάλλει" λέγοντας ότι πήγε ο ίδιος....Ας το καταπιούμε...

2. Πόσο πάει το...μαλλί της..."επισκευής" ;;;;

Ας δούμε λίγο πόσα ζητάει ο κ. Ζερβός από το Δήμο για τις εργασίες που θα απαριθμήσουμε παρακάτω. Στην 4η και 5η παράγραφο από το τέλος της 2ης σελίδας της προσφοράς φαίνονται τα ποσά που "χρεώνει" ο κ. Ζερβός. Η "σούμα" λοιπόν έχει ως εξής:
  • 12.800 x 1,13 = 14.464 € και
  • 8.700 x 1,13 = 9.831 €
Σύνολικό κόστος προσφοράς: 24.295 €

Σας λέει κάτι το νούμερο; Όχι;

Εμάς πάλι μας θύμισε μία παλιά ανάρτηση στο blog Α-Νάξιος (Δείτε την ΕΔΩ) η οποία αν και είχε πέσει σχεδόν διάνα στα περισσότερα ποσά χρονικά ήταν πολυ νωρίς για να είναι απόλυτα σωστή.


Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν, γράφει χαρακτηριστικά ο "Ν-Νάξιος":

"Μάθαμε επίσης ότι πληρώθηκαν τελευταία 25000ευρώ για ανταλλακτικά..."

Διαβάστε παρακάτω και δείτε ότι αυτά τα 24.295 Ευρώ (περίπου 25000) μόνο για ανταλλακτικά δεν ήταν....

3. Τι έκανε ο κ.Ζερβός με τα 24295 Ευρώ;;;;;;

"Εν περιλήψει" όπως γράφει χαρακτηριστικά στην πρώτη παράγραφο το γραφείο του κ Ζερβού:
  • Έλεγξε τι δουλεύει και τι όχι.
  • Έκανε εργασίες συντήρησης.
  • Έκανε εργασίες προκειμένου ο ΒΙΟ.ΚΑ. να..."δουλεύει" αυτόματα.
Όπως βλέπετε δε γίνεται ΚΟΥΒΕΝΤΑ για ανταλλακτικά !
Και μην προτρέξετε να υποθέσετε πως εννοούνται στις "εργασίες συντήρησης" γιατί...ΠΕΣΑΤΕ ΕΞΩ !!!!


Ο ίδιος ο κ. Ζερβός μέσα στην..."Προσφορά" του, ξεκαθαρίζει ότι στα 24295 €, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΞΟΔΑ:

  • 1. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ενδεχόμενης επισκευής ή αντικατάστασης του αναδευτήρα!
  • 2. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης των διαχυτών!
  • 3. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ενδεχόμενης αντικατάστασης κάποιου εκ των δύο (όπως περιέργως αναφέρει) ΧΛΩΡΙΩΤΩΝ !!!!!!!
  • 4. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ενδεχόμενης επισκευής ή αντικατάστασης των αντλητικών μηχανημάτων της ιλύος !
  • 5. Δεν περιλαμβάνονται ΟΥΤΕ τα έξοδα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ στην "Πρέσσα μεταφοράς και φόρτωσης Ιλύος".
  • 6. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ενδεχόμενης αντικατάστασης των "αναλυτών" που μετρούν το διαλυμένο οξυγόνο ή μετρούν τα αιωρούμενα στερεά !!
Με άλλα λόγια ο κ. Ζερβός για να κάνει ακόμα και επισκευές που είναι σίγουρο ότι χρειάζονται (όπως αυτή της Πρέσσας), θα πρέπει να πληρωθεί παραπάνω χρήματα!!!!

Προσέξτε:
ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ.ΖΕΡΒΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ !!!
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.

Δηλαδή Ο ΔΗΜΟΣ λέει ότι έδωσε 24295 € για επισκευές και τελικά
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ !!!!!


Κάποιοι θα αναρωτιέστε, τι έκανε τότε ο κ. Ζερβός με αυτά τα λεφτά και ποιες εννοεί εργασίες συντήρησης:

Για να είμαστε λοιπόν ακριβείς, ο κ. Ζερβός πολύ λογικά στην προσφορά του, εξαιρεί αυτά τα έξοδα ενδεχόμενων επισκευών ή αντικαταστάσεων εξοπλισμού, αφού πρακτικά δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει ποιος μηχανολογικός εξοπλισμός είναι χαλασμένος και ποιος όχι πριν ελέγξει τον Βιο-Βόθρο. Η προσφορά δηλαδή του κ. Ζερβού αφορά:
  • Τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων από το ξεραμένα λυματα, προκειμένου να έχει πρόσβαση για να ελέγξει εξοπλισμό (όπως π.χ. οι διαχυτές). Αυτό εννοεί ο κ.Ζερβός λέγοντας "Εργασίες συντήρησης".
  • Τον έλεγχο του εξοπλισμού (Τι λειτουργεί σωστά και τι όχι) και
  • Την αγορά (προμήθεια), μεταφορά, τοποθέτηση και δοκιμή λειτουργίας μίας μονάδας "PLC" (υποθέτουμε πως είναι ο "εγκέφαλος" - όπως τον ονόμαζε ο κ. Δήμαρχος στη συνέλευση στις 07-05-2009- ο οποίος μέχρι σήμερα έλειπε από τον Βιο-Βόθρο).
Η προσφορά του κ. Ζερβού δηλαδή έχει συνταχθεί πολύ έξυπνα, αφού ενώ είναι λογικοφανής, πάνω από όλα έχει γραφτεί με τρόπο που βολεύει τον ίδιο στα ακόλουθα:

  • Κρατάει επιφυλάξεις για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν.Έτσι ενώ στην αρχή ξεκινά με 24295 € του δίνεται η δυνατότητα να ζητήσει και άλλα.
  • Δεν παίρνει σχεδόν καμία ευθύνη για τις επισκευές. Στην ουσία αναλαμβάνει μόνο καθαρισμό και ελέγχους.
  • Δεν ελέγχεται από κανέναν. Ο ίδιος που θα ελέγξει, ο ίδιος θα επισκευάσει. Δεν υπάρχουν πουθενά εγγυήσεις σε περίπτωση που ο κ. Ζερβός δηλώσει κάτι ψευδώς. Δεν υπάρχει έλεγχος από αρμόδιο μηχανικό του Δήμου.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.
  • 1ον: Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και αυτές οι εργασίες του κ. Ζερβού δεν επιτρέπεται να γίνουν με βάση τους Νόμους, μιας και το έργο είναι παράνομο (Δεν έχει άδεια λειτουργίας, Δεν έχει οριστικό αποδέκτη, Δεν έχει περιβαλλοντική Μελέτη κ.λπ.). Για αυτό όταν πρόσφατα εμφανίστηκε το Λιμεναρχείο για να βεβαιώσει το παράνομο άδειασμα των λυμάτων στη θάλασσα οι εργάτες...κρύφτηκαν (θα πήγαιναν αυτόφωρο, αφού δούλευαν χωρις να μπορεί να βγει άδεια επισκευής). Με άλλα λόγια αν υπήρχαν περισσότεροι - και περισσότερο - ενεργοί πολίτες, θα υπήρχε και ευνομούμενο κράτος να χρεώσει και τον κ. Έπαρχο, και τον κ. Δήμαρχο, και τον κ. Ζουγανέλη και τον εκάστοτε εργολάβο (Εδώ τον κ.Ζερβό) με πρόστιμα για τις παρανομίες τους, αλλά το κυριότερο να τους υποχρεώσει να αποκαταστήσουν με δικά τους έξοδα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, εξαιτίας των "ενεργειών" τους .
  • 2ον: Ό,τι και να κάνει o "όποιος" εργολάβος-τεχνικός, όσο καλή επισκευή και αν γινόταν, πάντα θα διαρκεί μόνο μέχρι την πρώτη φουρτούνα. Το έχουμε πει αμέτρητες φορές: Ο Βιο-Βόθρος έχει χτισθεί ΜΕΣΑ στη θάλασσα και με την πρώτη φουρτούνα μπαίνει το αλμυρό νερό μέσα στην εγκατάσταση, καταστρέφοντας τον εξοπλισμό και τους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για τον Βιολογικό Καθαρισμό των λυμάτων. Αν πάλι δεν μας εμπιστεύεστε, σας υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς το ίδιο έχει πει και ο Υπεύθυνος Τεχνικός Υπηρεσιών του Δήμου, ο κ. Ζουγανέλης με έγγραφό του προς την Περιφέρεια (Διαβάστε εδώ τη φράση του)
  • 3ον: Στην 1η σελίδα της προσφοράς του, στο σημείο 4, ο κ. Ζερβός μας ξάφνιασε αφού αναφέρεται σε....."Δεξαμενή Χλωρίωσης" !!! Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε όχι απλώς πως δεν γινόταν χλωρίωση, αλλά και πως δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός για να γίνει σωστή χλωρίωση. Συγκεκριμένα αυτό το έχει πει ο κ. Δήμαρχος στην τελευταία συνέλευση (07-05-2009) λέγοντας ξεκάθαρα ότι "πρέπει να μπει χλωριωτής" και ότι είπε στον τεχνικό να παραγγείλε..."τους χλωριωτές". Εμείς όμως επειδή δε θεωρούμε και την πιο υπεύθυνη πηγή πληροφοριών τον κ. Δήμαρχο, προσπαθήσαμε να το επιβεβαιώσαμε. Πράγματι λοιπόν, στη σελίδα 2 της Έκθεσης της ΕΥΕΠ (ΥΠΕΧΩΔΕ) που είχε διεξαχθεί στις 30-09-2008, υπάρχει σχηματικά το "Διάγραμμα Επεξεργασίας Λυμάτων", όπου ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΧΛΩΡΙΩΣΗΣ. Αντίθετα μάλιστα ακριβώς από κάτω αναφέρεται σε "μαιανδρικό κανάλι χλωρίωσης", ενώ στη σελίδα 4 της ίδιας Έκθεσης, αναφέρεται πως ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΛΩΡΙΩΣΗ !!!
Πώς γίνεται λοιπόν να έρχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ το Σεπτέμβρη και να ΜΗ βρίσκει, ούτε δεξαμενή, ούτε χλωρίωση, ο Δήμαρχος το Μάιο να παραγγέλνει χλωριωτές γιατί δεν υπάρχουν....και ξαφνικά να έρχεται ένας εργολάβος μέσ α Μαΐου και να βρίσκει ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΧΛΩΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΛΩΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ κιόλας;;;;;;

Μόνο ένας Θεός ξέρει....


Όπως και να έχει όμως, το ότι μας έχουν φθάσει στο σημείο, "το τι εξοπλισμός υπάρχει μέσα στον Βιολογικό" να το έχουμε ανάγει σε θέμα...."πίστης" είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
  • 4ον: Ο κ. Ζερβός στη 2η σελίδα της προσφοράς του και συγκεκριμένα στην παράγραφο 9.2 γράφει για..."ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ" (!!!!!!) ΣΥΝΔΕΣΗΣ των δύο μονάδων (του αναλυτή διαλυμένου οξυγόνου, και του αναλυτή αιωρούμενων στερεών, προφανώς με τη μονάδα αυτοματοματισμού "PLC"...

Τι θα πει..."προσπάθεια σύνδεσης...";;;;

Και αν δηλαδή, δεν τα καταφέρει o κ. Ζερβός να συνδέσει τις μονάδες, δεν έχει ευθύνη;;;;
Είναι αυτό που λέμε..."Δεν πειράζει, η προσπάθεια μετράει".....(;;)

Και αν δεν τα καταφέρει να τις συνδέσει, πώς θα ξέρει το αυτόματο σύστημα "PLC" αν χρειάζεται στη δεξαμενή περισσότερο οξυγόνο για να ξεκινήσει η αερόβια διαδικασία "καθαρισμού των λυμάτων" ώστε να ρυθμίσει τους φυσυτήρες ;;;;;

Αν δε συνδεθούν δηλαδή οι αισθητήρες τι σόι αυτοματισμός θα είναι αυτός ;;;
  • 5ον: Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε και επισήμανε στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική επιτροπη, ο κ. Ζερβός κάνει ξεχωριστή σημείωση (την έχουμε υπογραμμίσει με γαλάζιο χρώμα), προκειμένου να γνωστοποιήσει στο Δήμο ότι είναι τεχνικώς αδύνατο να τοποθετηθεί λιποσυλλέκτης για δύο λόγους. Δε μας λέει όμως ποιες είναι η συνέπειες της απουσίας του λιποσυλλέκτη στην ποιότητα των λυμάτων που βγαίνουν στη θάλασσα....
Εμείς αντίθετα πληροφορηθήκαμε, ότι τα λίπη εμποδίζουν την ανάπτυξη των απαιτούμενων μικροοργανισμών για τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ.. Στην ουσία δηλαδή χωρίς λιποσυλλέκτη ένας Βιολογικός Καθαρισμός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ "ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ"....Δηλαδή ΔΕ λειτουργεί σαν Βιολογικός. Σε αυτό το συμπέρασμα θα διαπιστώσετε πως καταλήγουν όλοι, αρκεί να κάνετε μία απλή αναζήτηση στο Internet.

Θεωρούμε λοιπόν πως η επισήμανση της Συντ. Επιτροπής στην ανακοίνωσή της (Δείτε την ΕΔΩ με γαλάζιο χρώμα) ότι και φέτος "η επεξεργασία των λυμάτων θα είναι ελλιπής", είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα 5 παραπάνω ερωτήματα και οι διαπιστώσεις, καθιστούν τη συγκεκριμένη προσφορά άλλη μία απόδειξη του "ατελέσφορου της όποιας απόπειρας επισκευής" έχει γίνει τις τελευταίες 10ετίες.


---------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


Αλλά ας ξεχάσουμε για λίγο τις παραπάνω 5 διαπιστώσεις - απορίες!! Ας ξεχάσουμε τους χλωριωτές φαντάσματα (άλλοι τους βλέπουν, άλλοι όχι), ας ξεχάσουμε την..."προσπάθεια σύνδεσης" και ας ξεχάσουμε και τις επιπτώσεις της έλλειψης του λιποσυλλέκτη. Ας μην τα...."ισοπεδώνουμε" όλα και ας προσπαθήσουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι.....αυτή η επισκευή είναι "διαφορετική" από τις άλλες...

Ας μείνουμε ΜΟΝΟ στο ευχάριστο γεγονός ότι ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ μέσα στις επόμενες 7-10 ημέρες από τις 12-05-2009, δηλαδή το πολύ μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ο κ. Ζερβός - σύμφωνα με την προσφορά του:
  • θα είχε καθαρίσει,
  • θα είχε ελέγξει τα μηχανήματα,
  • θα είχε τοποθετήσει το σύστημα αυτοματισμού PLC και
  • -γιατί όχι;; - θα έχει προλάβει να εκτιμήσει πόσα επιπλέον χρήματα από τα 24295 € χρειάζεται για τις επισκευές - αντικαταστάσεις που θα του προέκυψαν κατά τους ελέγχους.
Φυσικά όταν ο κ. Ζερβός ολοκληρώσει αυτή την εκτίμηση, θα πρέπει να συντάξει μία νέα προσφορά με τις αναλυτικές επισκευές που θα κάνει (όχι με "ενδεχόμενες" επισκευές), με συγκεκριμένες τιμές για τα ανταλλακτικά και τον εξοπλισμό που θα αντικατατήσει κ.λπ.

Όλα αυτά θα γίνονταν σε ΠΕΡΙΠΟΥ σε 7-10 ημέρες, από την ημέρα που θα ενέκρινε την προσφορά ο Δήμος. Αυτόν τον "Χρόνο Παράδοσης" ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ο ίδιος ο κ. Ζερβός, στο τέλος της 2ης σελίδας της προσφοράς του στις 12-05-2009.

Σας φαίνονται πολλές 10 ημέρες;
Σας φαίνονται λίγες για να προλάβει κάποιος να κάνει όλα τα παραπάνω;




Κι όμως.................




ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2η - 14 Μαΐου 2009
Θέμα: Συντήρηση & Παρακολούθηση λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα...

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες (14-05-2009) ο κ. Ζερβός, ΔΗΛΩΝΕΙ σε νέα του προσφορά ότι:

  • Ολοκλήρωσε τον καθαρισμό του ΒΙΟ.ΚΑ.,
  • Ολοκλήρωσε τους ελέγχους των μηχανημάτων,
  • Ολοκλήρωσε -αποκατέστησε την "αυτόματη" λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. (PLC)
και επιπλέον...
  • Ολοκλήρωσε εργασίες συντήρησης (!!!!!!!) και
  • μερικής ανακατασκευής (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) του ΒΙΟ.ΚΑ.

Δηλαδή ενώ στις 12-05-2009 έλεγε πως θέλει τουλάχιστον 7 ημέρες για να προλάβει να ολοκληρώσει τις 3 πρώτες εργασίες που αναφέραμε παραπάνω, τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΡΕΣ πρόλαβε και έκανε επιπλέον, όχι απλώς συντήρηση, αλλά και μερική ανακατασκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. !!!!!!!!!!!

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ
ΤΑ..."ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕ" ΟΛΑ !!!!!


Και σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες, πρόλαβε και συνέταξε καινούργια δισέλιδη προσφορά, όχι για επιπλέον χρήματα της "επισκευής-ανακατασκευής" που ισχυρίζεται ότι έκανε, αλλά της ετήσιας παρακολούθησης και τακτικής συντήρησης του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα !!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:




Καμαρώστε τον "Speedy Gonzales", τον "Συνεργείο - αστραπή" να το δηλώνει με περηφάνια στις 14-05-2009 στην 1η κιόλας παράγραφο (με γαλάζιο χρώμα). Είπαμε εντάξει....να προσπαθήσουμε να ΜΗΝ είμαστε ισοπεδωτικοί, αλλά και αυτοί δεν έχουν όρια στην "αλχημεία"...

Και τέλος πάντων - άντε να δεχθούμε και πάλι ότι - ο κ.Ζερβός τα πρόλαβε όλα γιατί τα είχε ξεκινήσει, άτυπα (και παρανόμως) από πριν τις 12-05-2009 ή γιατί έκανε την προσφορά στις 14-05-2009 χωρίς να έχει τελειώσει (Έλεγε δηλαδή ψέμματα και ο Δήμος τα δεχόταν...).

Με τα λεφτά τι γίνεται;;;
Τα 24295 € δεν αφορούν ούτε "εργασίες συντήρησης", ούτε "εργασίες ανακατσκευής". Τέτοιες εργασίες όπως είδαμε τις είχε εξαιρέσει από αυτό το ποσό στην προσφορά της 12-05-2009.

  • Ποιές ήταν λοιπόν οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής που έκανε ο κ. Ζερβός με το συνεργείο του ;;;
  • Τι ακριβώς "ανακατασκεύασε" ;;;;;
  • Πόσο κόστισαν;;;
  • Τις έκανε δωρεάν;;;;
  • Οικονομική προσφορά για αυτές τις εργασίες έκανε ή δεν έκανε ο κ. Ζερβός;;;;;

Τελικά πόσα θα πληρωθεί ο κ.Ζερβός ;;;;

Όπως καταλαβαίνετε η "επισκευή" ήδη μυρίζει
ΦΙΑΣΚΟ.


Και αν νομίζετε ότι ο παραλογισμός και η κοροϊδία σταματούν ΕΔΩ είστε και πάλι γελασμένοι.

Παρατηρήσεις - Διαπιστώσεις σχετικά με την Προσφορά
"Συντήρησης & Παρακολούθησης του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα"

Και μόνο που τη διαβάζεις νομίζεις ότι θα δουλέψει άψογα ο Βιολογικός. Αλλά όπως λέει και μία παροιμία: "Όπου ακούς πολλά κεράσια....κράτα και μικρό καλάθι". Παρ' όλα αυτά:

1ον: Στη μέση της 2ης σελίδας αναφέρει ότι θα υπάρχει ένας εργάτης που ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θα "ξεσκατίζει" τις σχάρες από στερεά λύματα και θα ελέγχει αν όλα βαίνουν καλώς.... Επιτρέψτε μας να υποθέσουμε ότι αυτός (ο τυχερός) θα είναι πιθανότατα (με βάση τις προφορικές δηλώσεις του κ. Δημάρχου στο βίντεο της 07-05-2009) κάποιος κ.Γιαννούλης, μιας και "ο....Δημήτρης θα φύγει..." - Ό,τι ξέρετε, ξέρουμε....

2ον: Στη συνέχεια αναφέρει την πολύ "πονηρή" φράση...."κατά μέσο όρο". Μία φορά το μήνα -κατα μέσο όρο- θα έρχεται μέλος ή μέλη του συνεργείου του κ.Ζερβού. Δηλαδή - σκεφτόμαστε εμείς - τα μέλη του συνεργείου μπορεί να έρθουν 12 ημέρες τον Ιούλιο....και "καθάρισαν" για έναν ολόκληρο χρόνο. Σωστά; Και αυτό κατα μέσο όρο βγάζει το "Μία φορά ανα μήνα"....

3ον: "Θα λαμβάνονται 1 φορά τον μήνα δείγματα του εξαγόμενου προϊόντος, για να δούν αν δουλεύει σωστά ο ΒΙΟ.ΚΑ. ή αν θέλει κάποια ρύθμιση." Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει αυτόματο καθημερινό σύστημα δειγματοληψίας και ανάλογα να ρυθμίζονται αυτόματα οι χρόνοι παραμονής των λυμάτων στις δεξαμενές, η ποσότητα χλωρίου κ.λπ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τη διαφορά και τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι με τόσο αραιούς ελέγχους...

Να εύχεστε το μήνα που θα είστε εσείς να μη χαλάσει
(ο ήδη άχρηστος ΒΙΟ.ΚΑ. χωρίς λιποσυλλέκτη - αλλά τέλος πάντων).

4ον: Αλήθεια αυτή η προσφορά τιμή γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ;

Ο κ. Ζερβός θα προσφέρει αυτές τις..."υπηρεσίες" δωρεάν;;;;

Ασφαλώς και όχι. Το γιατί δεν γράφει τιμή βέβαια, εκτιμούμε απλώς ότι οφείλεται στην προχειρότητα - επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από όλους τους αρμόδιους το θέμα. Έτσι κι αλλιώς όμως ο κ. Ζερβός δεν έχει λόγο να έχει άγχος, αφού όλα θα έχουν "προσυμφωνηθεί" τηλεφωνικά με το Δήμο. Άλλωστε αυτή έχει φανεί να είναι η πάγια τακτική του Δήμου: "Τηλεφωνικές Συμφωνίες".

Αν προσέξατε όμως, στην ανακοίνωση της Συντ. Επιτροπής, αναφέρεται το ποσό των 42940 €. Εδώ βέβαια η ανακοίνωση της Συντ. Επιτροπής έχει κάποιο λάθος, μιας και τα 42940 € αφορούν το συνολικό ποσό επισκευής και ετήσιας παρακολούθησης ( και όχι μόνο της ετήσιας παρακολούθησης). Το ίδιο ποσό (42900 €) είχε επισημαίνει και ο Ν-Νάξιος στην ανάρτησή του λίγο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτά λοιπόν τα 42940 € περιέχονται τα 24295 € της προσφοράς του κ. Ζερβού για "Συντήρηση και αυτόματη επαναλειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ.".

Δηλαδή υπολοίπονται ακόμα 18645 €, τα οποία είναι και το κόστος της 2ης προσφοράς για την ετήσια παρακολούθηση (πληρωνές υπαλλήλων κ.λπ.).

Επομένως λεφτά για ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕ ΔΟΘΗΚΑΝ...!!!!!
Δοθηκαν λεφτά για να καθαρίσει ο Βιολογικός, να ελεγχθούν (τάχα μου) τα μηχανήματα, να τοποθετηθεί με αμφίβολη λειτουργία το PLC και να πληρώνεται ο εργάτης που θα παρακολουθεί τον Βιο-Βόθρο.

Και επειδή δε θέλουμε να είμαστε ισοπεδωτές, θέλαμε να πιστέψουμε πως ελέγχθηκαν όλα τα μηχανήματα (μαζί και οι ανύπαρκτοι χλωριωτές) και πως ΟΛΑ (Ακόμα και η χαλασμένη πρέσσα που την είχε προσδιρίσει από πριν ο Δήμος) δούλευαν άψογα!
Δυστυχώς όμως "μας τα χαλασε" ο κ. Ζερβός, αφού όχι μόνο λέει ότι "επισκεύασε" πράγματα, αλλά λέει και ότι "ανακατασκεύασε".... Φταίμε, λοιπόν εμείς που είμαστε κακόπιστοι;;;;


----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------

Η Συντ. Επιτροπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ
στην διαδικασία της ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Συντονιστική Επιτροπή στο τέλος της ανακοίνωσής της ανέδειξε το άκρον άοτον του παραλόγου και του παράνομου:

Ξεχνάμε για λίγο πως έτσι κι αλλιώς το έργο δεν επιτρέπεται να επισκευαστεί ως αυθαίρετο και παράνομο. Όπως φαντάζεστε 42940 € είναι μεγάλο ποσό για να δωθεί με απευθείας ανάθεση. Έπρεπε να είχε προκυρηχθεί διαγωνισμός και μετά να καταθέσει ο κ.Ζερβός και άλλα Τεχν. Γραφεία τις προσφορές τους, να έχει γίνει ανεξάρτητη μελέτη από αρμόδιο του Δήμου ή από άλλον ιδιώτη για το τι επισκευές χρειάζεται ο Βιολογικός και μετά να προτιμηθεί ο φθηνότερος. Αντ' αυτού, ο Δήμος έδωσε παρανόμως απευθείας το έργο στον "συστημένο" κ. Ζερβό και αφού εκείνος ολοκλήρωσε κάθε εργασία (ίσως και να έχει πληρωθεί):

Πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 02-07-2009 στην Τοπική Εφημερίδα "Κυκλαδική" (τεύχος 2033) και στις 03-07-2009 στις ανακοινώσεις του ΤΕΕ για διαγωνισμούς έργων ο Δήμος Δρυμαλίας, διακήρηξε δημοπρασία για το έργο: "Συντήρηση, επισκευή και έλεγχος καλής λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. οικισμού Απόλλωνα στο Τ.Δ. Κορωνίδας" !!!!!!!!!!!

Δείτε το απόσπασμα της Κυκλαδικής:


Δηλαδή ο Δήμος Δρυμαλίας την 1η Ιουλίου 2009 ζητά από Τεχνικά Γραφεία όλης της Ελλάδας να του κάνουν προσφορές για ένα έργο που ο ίδιος ο Δήμος έχει αναθέσει παρανόμως στον κ.Ζερβό από τον Μάιο και που εδώ και ενάμιση μήνα έχει "ολοκληρωθεί" !!!!!!

Αυτό είναι σκάνδαλο...και από ό,τι φαίνεται ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμα στον Απόλλωνα, από το να τον αναφέρει απλώς στις Εκθέσεις του.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στη διακήρυξη γράφει πως "οι προσφορές θα είναι κλειστές", και ταυτόχρονα ο ίδιος Δήμος διαρρέει στις τοπικές εφημερίδες (Τα Νέα του Απόλλωνα - Κορωνίδα κ.λπ.) τις παραπάνω προσφορές του κ.Ζερβού προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν ως μέσο προπαγάνδας και να καλλιεργηθεί η ψευδαίσθηση ότι έχει γίνει επισκευή στον ΒΙΟ.ΚΑ....

Οι άνθρωποι πάντως πρέπει να μην το αντέχουν ψυχολογικά να κάνουν κάτι...νόμιμα. Είναι δηλαδή θέμα "εθισμού στην παρανομία". Θα μπορούσαν κάλλιστα όπως και τώρα να έχουν "στήσει" τον διαγωνισμό, απλώς με σωστή χρονολογική σειρά. Θα ήταν όμως περισσότερο νομιμοφανές και δεν τους γέμιζε ψυχικά...
Τι να πούμε;


Αυτά τα έκτροπα του Ελληνικού Δημοσίου, γίνονται και θα γίνονται ΜΟΝΟ επειδή τα ανεχόμαστε εμείς. Μόνο επειδή πιστεύουμε ότι "παντού έτσι γίνεται" και πως "δεν αλλάζει" τίποτα. Και φυσικά δε θα αλλάξει τίποτα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς και απλώς παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές των blogs, του Λαζόπουλου και κάποιων τους "δημοσιογράφων" που αποκαλύπτουν και κατακεραυνώνουν όλους τους διαπλεκόμενους περιμένοντας από αυτούς να μας λύσουν το πρόβλημα, λες και μας το χρωστάνε.

Από αυτή τη χώρα λείπει η "δράση". Πολλά λόγια, πολλή γκρίνια, αλλά όταν έρθει η ώρα να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, να γράψουμε μία αναφορά, να τρέξουμε σε μία διαδήλωση, να γράψουμε μία αίτηση, ακόμα και να συμμετέχουμε με την υπογραφή μας......τότε ξαφνικά...δε μας νοιάζει τίποτα και θυμόμαστε ότι "τίποτα δεν αλλάζει".

Εμείς μέσα από ΕΔΩ γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα και βοηθήσαμε στο να συνταχθεί μία οργανωμένη αντίδραση με ελέυθερη βούληση και επιλογή του καθενός. Εμποδίσαμε -προς το παρόν- την Δημοτική Αρχή να νομιμοποιήσει αυτό το παράνομο έργο, δίνοντας έτσι περιθώρια στον Απόλλωνα να σωθεί οικονομικά και κοινωνικά με μία μελλοντική μεταφορά του ΒΙΟ.ΚΑ. Δυστυχώς όμως οι προσφυγές φάνηκε πως δεν αρκούν.

Για αυτόν το λόγο σας παραθέσαμε -εδώ και καιρό - δεκατρείς (13) εναλλακτικές δράσεις πέραν των προσφυγών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Τελικά από ό,τι φάνηκε, ο "σοφός λαός" επέλεξε "σιωπηρά" (από φόβο; από τρόμο; από απόγνωση; από άγνοια;;; - κανείς δεν ξέρει) την 13η λύση ενώ ήδη αυτή η λύση έχει ξαναδοκιμαστεί δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ τα τελευταία 17 χρόνια.

"Αφήσαμε τις ανίκανες Δημοτικές Αρχές να μας λύσουν "εν λευκό" το πρόβλημα...."

Όλα ΕΔΩ πληρώνονται...

Καλά μπάνια λοιπόν....

Η..."επισκευή - φιασκο" όπως διαβάσατε στη 2η Προσφορά του κ.Ζερβού παραπάνω και όπως εδώ και καιρό διαδίδεται από συγκεκριμένους ανθρώπους - παρατρεχάμενους της εξουσίας...."Ολοκληρώθηκε".

Ο διαγωνισμός-μαϊμού που κάνει τον Ιούλιο η Δημοτική αρχή για την επισκευή είναι και αυτός..."για το καλό του τόπου".


Χλωριωτές δεν ξέρουμε τελικά αν υπάρχουν.
Λιποσυλλέκτης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και άρα η βιολογική επεξεργασία δεν αποδίδει.

Σας δείξαμε επίσης το ότι η "πραγματική επισκευή" είναι ανύπαρκτη και ότι απλώς καθαρίστηκαν - άδειασαν οι δεξαμενές και μπήκε ένα σύστημα αυτοματισμού PLC που "υποτίθεται" πως ειδοποιεί και το Δήμο όταν δεν υπάρχει, π.χ. αρκετό οξυγόνο στη δεξαμενή. Τώρα τι σημασία έχει αν υπάρχει η δεν υπάρχει οξυγόνο, τη στιγμή που τα λίπη καταστρέφουν τα πάντα και τη στιγμή που μάλλον εξακολουθεί να μη γίνεται χλωρίωση....Μόνο ο Δήμος το ξέρει...

Βουτήξτε λοιπόν με....."πίστη"....
Σιωπήστε για το "καλό του τόπου"
Αφήστε τους να μας δουλεύουν για το "καλό του τόπου"

Το μόνο που όπως πάντα "σώζει" την κατάσταση είναι τα θαλάσσια ρεύματα που "αραιώνουν" το "δείγμα" στην περιοχή και η ανοσία μας πλέον στη "σκατίλα"....

Η θάλασσα πάντως είναι ΜΠΛΕ....και αφού είναι μπλέ
για κάποιους σημαίνει πως είναι και "ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ".


Καλή τύχη...


  • Δε θα αργήσουμε να δούμε και τον κ.Θεωνά με καμία Μ.Π.Ε.,
  • Δε θα αργήσουμε να ξαναδούμε στο ΔΣ προσπάθεια νομιμοποίησης του Βόθρου,
  • Δε θα αργήσουμε να διαπιστώσουμε ότι η "παράλληλη" διαδικασία μεταφοράς του..."ΝΕΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ." από το πολύ το "τρέξιμο" θα κάψει φλάντζα, θα μείνει στα χαρτιά, θα περιφέρεται από υπηρεσία σε υπηρεσία και τελικά...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

και πάλι Κ Α Λ Η Τ Υ Χ Η.