Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η Κτηματική Υπηρεσία "κάνει τα στραβά μάτια" στο θέμα του παράνομου ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα

Αυτά δήλωσε προφορικά ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ.Μπαρδάνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, που είχε γίνει στις 23 Μαϊου 2009 (Δείτε ΕΔΩ την Ημερίσια Διάταξη) και που ψηφίστηκε μεταξύ άλλων και η παράνομη "επισκευή-μαϊμού" του Βιο-Βόθρου του Απόλλωνα.

Ακούστε τα πρακτικά του ΔΣ, τα οποία μας έστειλε φίλος blogger (τον ευχαριστούμε θερμά) μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις της Συντονιστικής Επιτροπής σε σχέση με την "μαϊμού-επισκευή" και τον παράνομο διαγωνισμό, που παρουσιάσαμε αναλυτικά ΕΔΩ την προηγούμενη εβδομάδα.

Δυστυχώς (για όλους) με αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο επιβεβαιώνονται πολλά από τα συμπεράσματά μας, τα οποία είχαμε εκφράσει στην προηγούμενη ανάρτησή μας. Ακούστε το απόσπασμα των πρακτικών, πατώντας το σύμβολο της αναπαραγωγής (>play) στην παρακάτω μπάρα:





ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • 1. Το ποσό, όπως ακούσατε, είναι συνολικά 42940 €. Ακριβώς όσα γράφονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο (βλ. ΕΔΩ εφημερίδα Κυκλαδική)
  • 2. Επιβεβαιώνεται μέσα στο ΔΣ ότι τον κ.Ζερβό τον σύστησε στον κ.Δήμαρχο ο..."Νομάρχης Κυκλάδων". Ούτε διαγωνισμοί, ούτε τίποτα....μόνο γνωριμίες.....
  • 3. Αναφορικά με το "ποιες εργασίες" αφορά το ποσό των 42940 €:
Από το 0:40 - 0:47 ο Δήμαρχος προσπαθεί να πει ότι "μέσα σε αυτό το ποσό....." κάτι υπάρχει. Αυτή τη φράση τη λέει δύο φορές γιατί τον διακόπτει ο κ. Μανωλάς και τελικά μετά την ξεχνάει. Υποθέτουμε ότι θέλει να πει αυτό που τελικά λέει στο 2:00, ότι δηλαδή σε αυτό το ποσό, περιλαμβάνεται εκτός από τα 25000 ευρώ (στα οποία έχει ήδη αναφερθεί) και η αμοιβή του εργάτη που υποτίθεται θα παρακολουθεί τον Βιολογικό, τον κ. Γιαννούλη Μανδηλαρά (16000), αντικαταστάτη του κ. Δημήτρη Νικολάκη ( ο οποίος αν θυμάστε είχε διαψεύσει - άθελά του- σε πολλές φάσεις τον κ.Δήμαρχο στη συνέλευση της 07-05-2009. Δείτε το ΕΔΩ).

Το ότι 16000+25000=41000 δεν πείραξε όπως είδατε κανέναν από το ΔΣ. Λείπουν 1940€ αλλά χαλάλι...
Όλα τα λένε προφορικά - σαν σε καφενείο.
Χαρακτηριστικά, στο 2:48 ο κ. Τζουάννης (της δήθεν αντιπολίτευσης) μάλλον έπαθε αναλαμπή και ρωτάει ευθέως τον κ. Δήμαρχο ο οποίος ήδη τα είχε πει μπερδεμένα:

"Δηλαδή 42 +25;"

Και πετάγονται πολλοί και λένε:
"Όχι, όχι"

Ταυτόχρονα ο κ.Δήμαρχος κάπου εκεί -περιέργως- τα μασάει. Τελικά δεν καταλάβαμε ακριβώς τι απάντησε ο Δήμαρχος στον κ.Τζουάννη. Είδαμε όμως ότι τα 42940 ο κ. Δήμαρχος τα έλεγε 42900 και ο κ.Τζουάννης 42000 - χωρις να τον διορθώνει κανείς (900 ευρώ κάποιοι συνάνθρωποί μας παίρνουν για μισθό όλο τον μήνα). Τα 24.295€ που αθροίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην προσφορά του κ.Ζερβού, ΕΔΩ έγιναν 25000 (έβαλε επιπλέον 705 €). Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η αίσθηση ευθύνης που έχουν οι πολιτικοί που ψηφίζουμε για το δημόσιο (δικό μας) χρήμα είναι μάλλον μηδενική, ή τουλάχιστον όχι αυτή που πρέπει να είναι. Συζητούν λες και είναι στο καφενείο, διαχειρίζονται μεγάλα ποσά και συμπέρασμα δε βγαίνει για το τι ακριβώς τα κάνουν και πόσα ξοδεύουν.

  • 4. Επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα: Ότι "Ο Δήμος ισχυρίζεται ότι έδωσε τα 25000€ για επισκευή", ενώ όπως είδαμε, η προσφορά του κ. Ζερβού μιλά για 24.295 στα οποία ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ.

Το μόνο που περιλαμβάνεται είναι η αγορά και τοποθέτηση του συστήματος αυτοματισμού PLC. Ούτε χλωριωτές όμως, ούτε λιποσυλλέκτης, ούτε αντλίες, ούτε η χαλασμένη πρέσσα, ούτε τίποτα άλλο....τοποθετήθηκε ή επισκευάστηκε. Δείτε ξανά τα υπογραμμισμένα με κόκκινο χρώμα στην προσφορά για να πειστείτε ότι τα 25000 ευρώ ΣΕΝ αφορούσαν επισκευές - αντικαταστάσεις εξαρτημάτων (Σελίδα 1 και Σελίδα 2).

  • 5. Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχαν χλωριωτές αφού για άλλη μία φορά (αυτή τη φορά μέσα στο ΔΣ), ο κ.Δήμαρχος ξαναλέει ότι θα μπούν χλωριωτές!!! (Δηλαδή δεν υπήρχαν)

Αντίθετα όπως είδατε στο "σημείο 4" της 1ης προσφοράς του κ. Ζερβού που έγινε στον Δήμο στις 12-05-2009, ο κ.Ζερβός υπονοεί ότι μέσα στον ΒΙΟ.ΚΑ. υπάρχουν ήδη δύο (2) χλωριωτές και θα αλλαχθούν με 325€ (συν ΦΠΑ) - επιπλέον των 24295 €, μόνο......"αν παραστεί ανάγκη". "Ποιος" και "πότε" λέει την αλήθεια αποφασίστε το εσείς. Εμείς πάντως πισεύουμε την ΕΥΕΠ που δεν είχε βρει ούτε καν δεξαμενή χλωρίωσης.

Αν τελικά ισχύει ότι δεν υπήρχαν πριν την επισκευή, με βάση την προσφορά του κ.Ζερβού σημαίνει ότι εξακολουθούν να μην υπάρχουν χλωριωτές και μετά την..."επισκευή"!!!!

  • 6. Στο 1:38 ο κ.Μπαρδάνης λέει πως ο κ.Ζερβός θα έρθει τη Δευτέρα 25-05-2009 για να τα τοποθετήσει.

Τι να πρωτοπούμε; Ό,τι ο κ.Ζερβός στις 14-05-2009 καταθέτει στον Δήμο Δρυμαλίας πορσφορά που λέει ότι έχει τελειώσει τη συντήρηση - ανακατασκευή του ΒΙΟ.ΚΑ.; Δηλαδή 9 ημέρες πριν το συμβούλιο και 11 πριν έρθει πραγματικά για να κάνει...'ο,τι κάνει, λέει ότι τελείωσε;;;

Να πούμε κάτι για τον κ.Μπαρδάνη που από τη μία λέει ότι θα κάτσει όσες ημέρες χρειαστεί και από την άλλη, μετά από λίγο (στο 5:28) "ξέρει" ότι μέσα σε 2-3 ημέρες θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και ο Βιολογικός θα δουλεύει;;;

Να πούμε ότι όπως σωστά παρατήρησε blogger, στις 28 Μαϊου που σύμφωνα με τα παραπάνω που είπε ο Δήμαρχος, ο κ.Ζερβός θα είχε τελειώσει, ακόμα άδειαζαν τον ΒΙΟ.ΚΑ.;;;;

  • 7. Στο 1:50 ο κ. Μπαρδάνης μιλά για σύμβαση που τους έχει στείλει ο κ.Ζερβός.

Εμείς πιστεύουμε ότι εννοεί τις προσφορές που σας παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και απλώς "δεν ξέρει" να το εκφράσει. Αλλά ακόμα και αν λέει αλήθεια αυτό είναι παράνομο αφού η σύμβαση υπογράφεται μετά από διαγωνισμό. Και τότε (στις 23-05-2009) διαγωνισμός δεν υπήρχε ούτε στημένος, ούτε στα χαρτιά.
  • 8. Στο 3:00 ο κ. Τζουάννης κάνει την πονηρή ερώτηση: "Αυτά (τα λεφτά) πάνε με απευθείας ανάθεση;;;;; Και στη συνέχεια ρωτάει επιπρόσθετα στο 3:18: "Βρε, είναι νόμιμο;;; (εννοεί το να πάνε με απευθείας ανάθεση)

Καταρχάς να πούμε τη σωστή απάντηση: Η σωστή απάντηση στην ερώτηση "Είναι νόμιμο να..."πάνε" 42940 € με απευθείας ανάθεση;" είναι:

"Όχι, είναι παντελώς παράνομο. Πρέπει να γίνει διαγωνισμός γιατί το ποσό είναι μεγάλο." (αυτό το γνωρίζει προφανώς ο κ.Τζουάννης και το φέρνει με τρόπο στο προσκήνιο)

Απάντηση Δημάρχου: Ο κ.Μπαρδάνης, λοιπόν, όπως ακούσατε, αρχικά απάντησε μονολεκτικά και....λανθασμένα: "Ναι" (δηλαδή απάντησε πως ΕΙΝΑΙ νόμιμο και θα γίνει με απευθείας ανάθεση)
Μάλιστα πιο πριν έχει "δικαιολογήσει" την απευθείας ανάθεση, υπονοώντας πως ο λόγος "τήρησης" αυτής της διαδικασίας, έγκειται στο ότι κάθε λίγο και λιγάκι τρώνε πρόστιμα και για αυτό πρέπει να κάνουν γρήγορα !!!!

Το απίθανο είναι ότι 2 λεπτά αργότερα ο Δήμαρχος τα "γυρίζει" !!!!!

Συγκεκρμένα, στο 5:15 Πρόεδρος του ΔΣ φανερώνει ότι για αυτά τα 42940 € θα γίνει δημοπρασία (διαγωνισμός). ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
Ξαναπετάγεται λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο ο κ.Τζουάννης και ρωτάει: "Άρα πάει για δημοπρασία;"

Και ο Δήμαρχος σαν να μην είχε συζητηθεί τίποτα σχετικό προηγουμένως, λέει απολύτως φυσικά και πάλι..."ΝΑΙ" (δηλαδή πάει για διαγωνισμό). Σε όλα δηλαδή, ο κ.Μπαρδάνης λέει "ΝΑΙ". Ειλικρινά φοβόμαστε ότι είτε δεν έχει συναίσθηση του τι λέει, είτε δεν αντιλαμβάνεται τις έννοιες... Πάλι καλά που είδαμε την ανακοίνωση του στημένου διαγωνισμού στην Κυκλαδική και ξέρουμε ποιο από τα δύο "ΝΑΙ" ισχύει.

  • 9. Ο κ.Δήμαρχος μεταξύ άλλων...στο 3:35 ισχυρίζεται ότι κάποιοι από τους"αυτούς τους Αθηναίους" (πώς λέμε μαύρους, Αλβανούς κ.λπ.), έχουν καταθέσει στην Κτηματική Υπηρεσία του...Δημοσίου αίτημα κατεδάφισης του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα !!!!

Αυτό το είχε ξαναπεί αν θυμάστε και στη συνέλευση της 07-05-2009 που είχε γίνει στον Απόλλωνα, παρουσιάζοντάς το σαν μία κίνηση ενάντια στο χωριό, προσπαθώντας να συσπειρώσει τους ντόπιους και να πολώσει την τοπική κοινωνία σε "Αθηναίους" και "ντόπιους"....σε αυτούς που θέλουν το "καλό" και αυτούς που θέλουν το "κακό" του Απόλλωνα. Είπαμε να μη δώσουμε βάση τότε, αλλά βλέπουμε ότι επιμένει.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:


1ον: Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο μόνο σημείο που γνωρίζουμε ότι είχε ακουστεί ο όρος "κατεδάφιση" για τον ΒΙΟ.ΚΑ. ήταν στη 2η ή 3η προσφυγή, με αιτιολογικό όμως ότι είναι η μοναδική νόμιμη πράξη που μπορεί να γίνει και με συνδυασμό της εγγυημένης μεταφοράς των λυμάτων σε άλλο σημείο ασφαλές για το περιβάλλον.
Επειδή όμως υπάρχει (δυνητικά) και η περίπτωση να μη γνωρίζουμε κάτι, θα παρακαλούσαμε όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για πιθανή αίτηση πολίτη στην Κτηματική Υπηρεσία ή όποιος την έχει, να τη στείλει σε εμάς για να την αναρτήσουμε, ή -αν δε μας εμπιστεύεται- να τη δημοσιεύσει ο ίδιος σε κάποιο άλλο site ή blog.

2ον: Αυτό όμως που σίγουρα ισχύει είναι ότι η..."αίτηση" στην Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ΒΙΟ.ΚΑ. είναι νόμιμα κατασκευασμένος και στη συνέχεια να προβεί στις..."κατάλληλες" ενέργειες (σφράγισμα και αποκατάσταση της προτέρας κατάστασης - δηλαδή κατεδάφιση) στην ουσία έχει γίνει στις 04 Δεκεμβρίου 2008 από το ίδιο το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και συγκεκριμένα από την Ε.Υ.Ε.Π., η οποία μάλιστα, ζητά και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τα αποτελέσματα των ενεργειών της Κτηματικής!!!

Το είχαμε αναρτήσει στις 19-12-2008 και το είχαμε σχολιάσει αναλυτικά (Δείτε ΕΔΩ). Παρακάτω το έχουμε ξανά για να μην ψάχνετε:





Για ποιους "Αθηναίους" λοιπόν μιλάει ο κ.Δήμαρχος όταν την υπόθεση "συμμόρφωσης με την περιβαλλοντική νομοθεσία" την έχει κινήσει από μόνη της η ίδια η Ε.Υ.Ε.Π.;;;


Σε ΑΥΤΟ το έγγραφο λοιπόν καλείται να απαντήσει η Κτηματική Υπηρεσία και όχι σε κάποια αίτηση "κάποιων Αθηναίων" που προσπαθεί να "πείσει" ο κ.Δήμαρχος. Ενημερωτικά σας λέμε πως αν η Κτηματική διαπιστώσει ότι ο Βιο-Βόθρος είναι παράνομα χτισμένος μέσα στον "Αιγιαλό και την Παραλία", είναι υποχρεωμένη από τον Νόμο να πάρει απόφαση κατεδάφισης από μόνη της. Το ίδιο ισχύει και για τον αγωγό, που κατασκευάστηκε παράνομα στον Αιγιαλό (Καυκάρα), χωρις να υπάρχει απόφαση καθορισμού του τελικού αποδέκτη λυμάτων.

Διαψεύστε μας κύριοι.
Σας προκαλούμε.

Είναι σαφές πιστεύουμε, πως για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία του Δήμου προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη αποσιωπώντας τέτοια στοιχεία.

  • 10. Στο 3:59 ο κ. Δήμαρχος μας λέει κάτι εντελώς πρωτότυπο: "Έχουμε στείλει....... και προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στον Απόλλωνα μιας και ο Βιολογικός προς το παρόν λειτουργεί (;;;!!!) χωρίς λιποσυλλέκτη και χωρίς αυτά τα πράγματα (μάλλον μιλά για τους χλωριωτές-φαντάσματα) , να κάνουνε και από μόνοι τους κάποια προσοχή, να μην τυχόν και παρουσιάζει συνέχεια προβλήματα ο Βιολογικός και τρέχουμε...."

Το παραπάνω κείμενο είναι απομαγνητοφωνημένο.
Καταλάβατε τι εννοεί ο ποιητής;;;;;

- Εμάς πάντως μας άρεσε "το αφηρημένο της έκφρασης".
- Μας άρεσε η φράση "προς το παρόν": Θυμίζουμε ότι αυτά τα έλεγε πριν την επισκευή-μαϊμου. Θυμίζουμε επίσης ότι η Συντ. Επιτροπή κατήγγειλε (και φαίνεται και από την προσφορά του κ.Ζερβού- βλ. γαλάζιο χρώμα) πως ο Βιο-Βόθρος ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΜΑΪΜΟΥ, δεν έχει και ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ με αποτέλεσμα την ελλιπή επεξεργασία των λυμάτων. Άρα η φράση "προς το παρόν" είναι παντελώς αδόκιμη.
- Μας άρεσε η φράση "ο Βιολογικός λειτουργεί".
- Μας άρεσε η φράση "να κάνουνε από μόνοι τους κάποια προσοχή". Καταρχάς η φράση έχει πολύ γέλιο μιας και από τη στιγμή που τους το ζητά ο Δήμος, οι καταστηματάρχες -εκ των πραγμάτων- ...δεν το κάνουν "από μόνοι τους" !!!
Κατά δεύτερον δυσκολευόμασταν να φανταστούμε τι έπρεπε να προσέχουν (Να αφοδεύουν με εγκράτεια; Να μην πλένουν τα πιάτα;) Ειλικρινά δεν καταλαβαίναμε.

Επειδή λοιπόν, αντιληφθήκαμε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έκφρασης και επικοινωνίας, ρωτήσαμε γνωστούς και φίλους αλλά και τον blogger που μας έστειλε τα ηχογραφημένα πρακτικά και βρήκαμε τη λύση στο γρίφο του κ.Δημάρχου:

Η ερμηνεία

Ο Δήμος λοιπόν, από όσα μάθαμε έστειλε έγγραφο, μάλλον όχι σε όλους τους καταστηματάρχες, αλλά τουλάχιστον στα εστιατόρεια (μπορεί και στις καφετέρειες). Το έγγραφο αυτό "προτρέπει" τα καταστήματα αυτά να τοποθετήσουν (με δικά τους έξοδα φυσικά) λιποσυλλέκτη στην αποχέτευσή τους, προκειμένου να καλύψουν την αδυναμία τοποθέτησης γενικού λιποσυλλέκτη στον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να υπάρχει αφού λίπη..."στέλνουν" και οι κατοικίες !!!!!

Από τις ίδιες πληροφορίες μάθαμε ότι οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες με τη χαρακτηριστική "ελληνική υπεροψία - κουτοπονηριά" απέναντι στο Κράτος, είτε έσκισαν είτε "έγραψαν" αυτή την..."οδηγία" (;) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

"Φιλότιμη" λοιπόν η προσπάθεια του Δήμου να μεταθέσει το πρόβλημα στους μαγαζάτορες, αλλά ποιος θα τους "αναγκάσει" να βάλουν όντως λιποσυλλέκτη στα καταστήματά τους;
Ποιός θα ελέγξει αν όντως έβαλαν;

Δυστυχώς κανένας...

Απλώς ο Δήμος έστειλε το έγγραφο για να δείχνει ότι έκανε ό,τι μπορούσε, για να μεταβιβάσει την αιτία του προβλήματος και κυρόως για να "δεσμεύσει" τους καταστηματάρχες. Τι εννοούμε;

Τώρα οι "καταστηματάρχες" θα κάνουν τα στραβά μάτια στην επισκευή-μαϊμού του ΒΙΟ-Βόθρου και θα υποστηρίζουν τη Δημοτική Αρχή στο να κάνει ό,τι της αρέσει, και σε αντάλλαγμα η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα στραβά μάτια στο αν έβαλαν οι μαγαζάτορες λιποσυλλέκτη.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ.


Με τις υγείες μας...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Γενικά σχόλια:

1. Δεν πιστεύαμε ΠΟΤΕ ότι ένας 5λεπτος διάλογος μεταξύ των διοικούντων θα μπορούσε να δώσει τέτοια τροφή για σχόλια. Ειλικρινά τόσα "παρατράγουδα" σε τόσο λίγο χρόνο μας φαίνεται απίθανο!!

2. Το ειρωνικό σχόλιο του κ. Μανωλά (ο "εμπνευστής" του Αιολικού της Κορώνου) "Ζήτω ο Κοντόπουλος", αναφέρεται στον επιβλέποντα κατασκευής του Βιιολογικού το 1993. Δε σχολιάζουμε το ύφος. Θα σχολιάσουμε όμως ότι από τον διάλογο με τον..."Κωνασταντάκη" κάτι τρέχει και στον Λυώνα...

3. Όπως βλέπετε μέσα σε 5 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα οι "διοικούντες" ενημερώθηκαν από τον...."ενημερωμένο" και "σαφέστατο" κ. Δήμαρχο και αποφάσισαν πώς θα καταναλώσουν 42.940€. Δηλαδή αυτοί μέσα σε 5 λεπτά αγοράζουν πολυτελές αμάξι!!!!

Αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, μάλλον ξεχνάτε ότι όλα αυτά περί συμβάσεων, ποσών, εργασιών κ.λπ., ο κ.Τζουάννης, ο κ.Μανωλάς και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα ακούν για πρώτη φορά, αφού τις περισσότερες φορές πηγαίνουν στα Συμβούλια χωρίς να έχουν καν διαβάσει την ημερίσια διάταξη!!!!!


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΣ

&

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Αν δηλαδή δεν ήταν εκεί ο κ. Βαγγέλης Κορρές (της Συντονιστικής) και η κ.Ευδοκία Ψαρά (της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Δρυμαλίας) όλα θα είχαν τελειώσει στο 5 λεπτο!!! Χάρη σε αυτούς τελείωσαν σε δεκαοκτώ λεπτά...

Ευτυχώς υπήρχε και η κα. Ψαρρά και ακούστηκαν και κάποια σωστά πράγματα, όπως είναι οι εγγυήσεις και οι ποινικές ρήτρες που θα έπρεπε να υπάρχουν (και που φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) στην περίπτωση που ο εργολάβος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του .

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας (Δείτε ΕΔΩ), έχουμε γράψει ότι εξαιτίας αυτών των ερωτημάτων και εξαιτίας του ότι η κα. Ψαρά ζητούσε τη μελέτη και τη σύμβαση, έγινε ο κακός χαμός. Αυτή ήταν η πληροφόρηση που είχαμε και λίγο αργότερα ακολούθησε η καταγγελία της κας Ψαρρά για τα γεγονότα στο ΔΣ. Ορίστε λοιπόν τώρα και τα ηχητικά ντοκουμέντα για να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη:




Ακούστε για άλλη μια φορά τον κ.Δήμαρχο να λέει πως δεν είναι για "αντιπολίτευση"(βλ. 3:52).

Ακούστε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε φορά που η κα. Ψαρρά έθιγε (δεν προσέβαλλε) την "υπόληψη" του κ. Δημάρχου και την αξιοπιστία του ΔΣ, να της λέει "ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ...ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟ" αφαιρώντας της το λόγο (βλ.6:02)

Κυρίως όμως ακούστε την ομολογία του κ.Δημάρχου για την Κτηματική Υπηρεσία:

Στο 2:16 του παραπάνω 2ου αποσπάσματος των πρακτικών ο κ.Μπαρδάνης εκθέτει -αυτή τη φορά- την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσία, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στη σύσκεψη της Σύρου (το Μάρτιο) του είπε ότι :

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ"
ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ
ΝΑ ΤΟΝ...ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ !


Αυτό λέγεται ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ.

Για άλλη μία φορά ο κ.Δήμαρχος με τις αποκαλύψεις του μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Μία ο κ. Καλαβρός και ο....Εφέτης. Τώρα η κα. Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας που πρέπει να απαντήσει στην ΕΥΕΠ. Μετά από αυτό τι άλλο να πουμε;

Μόνο το ανέκδοτο που λέει ο κ.Κωνσταντάκης περίπου στο 11:30, ότι δηλαδή αυτή η "επισκευή" γίνεται...."συμπληρωματικά" !!! Ώρα είναι να μας πείτε ότι ο Βιολογικός λειτουργούσε έτσι και αλλιώς και ότι δίνετε 42940€ για την ψυχή της μάνας σας κύριοι του Δήμου....Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται....

Μετά από όλα αυτά λοιπόν στις 23-05-2009, το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει ΟΜΟΦΩΝΑ την επισκευή-φιάσκο.

Αυτά, έτσι για την ιστορία και για να ξέρουν μερικοί προς τα πού βαδίζουμε....

ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (μαζί με τα παραπάνω αποσπάσματα) ακούστε τα παρακάτω:





ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΕΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ -εδώ και πολύ καιρό- ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ BLOG ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ.

Στο πρώτο δίωρο θα απολαύσουν τον κ.Μανωλά να κάνει ομολογίες "Μπαρδανικού" βεληνεκούς:

Στο 39:44 προκειμένου να αποδείξει ότι μία έρευνα που παρουσίαζε κάποιος κύριος εκείνη την ώρα (δεν παρακολουθήσαμε τι ήταν) μέσα στο ΔΣ, είναι παντελώς λανθασμένη, αποκάλυψε σε όλους με χαρακτηριστικό θράσσος ότι οι κατάλογοι απογραφής των μονίμων κατοίκων της Κορώνου (στους οποίους βασιζόταν η έρευνα) είναι πλασματικοί !!! Τονίζει δε ότι αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ εδώ και πολλά χρόνια !!!

Για όσους δεν τους μοιάζει σημαντικό, τους εξηγούμε ότι με βάση αυτούς τους πλασματικούς καταλόγους, παίρνει η Κόρωνος πιο ΜΕΓΑΛΑ κονδύλια σε σχέση με τους άλλους οικισμούς του Δήμου.....

Φίλε blogger Zorro, φίλε birdhunting, αγαπητή Maria κ.λπ.....να μας ζήσει και ο κ. Μανωλάς....

Υ.Γ. Άσχετο: Για όσους εξακολλουθούν να αμφιβάλλουν για το αν τα πρόστιμα του λιμεναρχείου για τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα μπαίνουν στον Δήμο ή στα πρόσωπα, ακούστε να λέει ο ίδιος ο κ.Δήμαρχος στο 2:14 της 2ου αποσπάσματος των πρακτικών, ότι το πρόστιμο 1500 ευρώ "μπήκε" στο "πρόσωπο" του κ.Ζουγανέλη.