Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Για να τελειώνουμε με την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ επισκευή του 2009

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να συζητάμε πλέον για το αν φέτος το καλοκαίρι, επισκευάστηκε ή όχι ο Βιο-Βόθρος. Δεν έχει νόημα να συζητάμε ούτε καν για το αν μπορεί να επισκευαστεί. Στις επόμενες αναρτήσεις θα δείτε ότι οι Υπηρεσίες του Κράτους (βλέπε Πολεμικό Ναυτικό & Κτηματική Υπηρεσία) προωθούν (από τα τέλη Ιουλίου παρακαλώ) την κατεδάφισή του, αφού έχει επιβεβαιωθεί το παράνομο της κατασκευής αυτού.

Παρ' όλα αυτά, επειδή στο Ελλαδιστάν όλα μπορούν να συμβούν (και να...καθυστερήσει άλλα 17 χρόνια η κατεδάφιση), αλλά και για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη περί της "Επισκευής - στάχτη στα μάτια 2009" και του πώς λειτουργεί το Δημόσιο, θα σχολιάσουμε μερικά σημεία.

Ήδη πολύ πριν τον Αύγουστο, μέσω των προσφορών του εργολάβου (κ.Ζερβού) που υποτίθεται πως επισκεύασε τον Βιο-Βόθρο, αποδείξαμε ότι στην ουσία απλώς τον άδειασε, τον καθάρισε και πρόσθεσε ένα εξάρτημα για αυτόματη ενεργοποίηση λειτουργίας (το PLC). Λιποσυλλέκτης -βασικό εξάρτημα για τη λειτουργία ΚΑΘΕ κατασκευής που θέλει να λέγεται...Βιολογικός- δεν υπήρξε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ούτε πρόκειται να υπάρξει ! Χλωριωτές δεν ξέρουμε αν υπήρχαν: ο κ.Δήμαρχος έλεγε ότι λείπουν, οι προσφορές έλεγαν ότι υπάρχουν και ότι ενδέχεται να είναι χαλασμένοι....τρέχα γύρευε ή...πίστευε και μη ερεύνα που λένε. Επειδή εμείς ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ, αλλά προσπαθούμε να "ερευνούμε"...κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το αν υπήρχαν αλλά και για το αν...ΥΠΑΡΧΟΥΝ χλωριωτές. (Μπορείτε να τα ξαναθυμηθείτε όλα αυτά πατώντας ΕΔΩ)

Τον Αύγουστο, λοιπόν, όπως φάνηκε από τα Ντοκουμέντα (βλ. ΕΔΩ) επιβεβαιώθηκε ότι:

Ο Βιο-Βόθρος ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ & ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Αυτό λοιπόν το...ΦΙΑΣΚΟ κόστισε στο κράτος και άρα στον Έλληνα φορολογούμενο 42940 €. Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωσε 42940 €, για να τον κοροϊδέψουν (για πολλοστή φορά)... Για να είμαστε πιο ειλικρινείς πλήρωσε 42940 € για να εξακολουθεί να "ελπίζει" ότι κάτι θα φτιαχτεί......Το κόστος αυτό βέβαια, είναι ασήμαντο, συγκριτικά με το πόσο εκτιμούμε ότι θα μας κοστίσει η "ελπίδα" που μας πούλησε η σημερινή νέα κυβέρνηση. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και δεν είναι στις προθέσεις μας να κομματικοποιήσουμε την όποια κατάσταση, όσο να επισημάνουμε τα "απελπισμένα" (και κατά τη γνώμη μας λανθασμένα) κριτήρια με τα οποία "επιλέγει" ο "σοφός λαός" να λειτουργήσει ή να ψηφίσει.

Αυτά τα 42.940 € λοιπόν, πρέπει να τα πάρει (αν δεν τα έχει ήδη πάρει) ο κ.Ζερβός, ο οποίος με βάση:
Μέχρι τα τέλη Μαΐου και μέσα σε 2-3 ημέρες ολοκλήρωσε όλες τις "δήθεν" επισκευές που χρειαζόταν ο Βιο-Βόθρος.

Με βάση όμως τον Νόμο, τα 42940 € είναι πολλά λεφτά για να δοθούν απευθείας σε έναν εργολάβο. Με βάση τον Νόμο λοιπόν:

  • Αρχικά η Τεχνική Υπηρεσία κάνει μία "Μελέτη Επισκευής" (Τι πρέπει να φτιαχτεί)
  • Στη συνέχεια βγάζει το κόστος....τον προϋπολογισμό που λένε. Αν αυτό το..."κόστος" ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσό -το οποίο προβλέπεται, τότε ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να μην αναθέσει το έργο..."απευθείας" σε κάποιον εργολάβο, αλλά να διακηρύξει διαγωνισμό για το ποιος εργολάβος θα πάρει το έργο.
  • Στη συνέχεια έρχονται (υποτίθεται) διάφοροι εργολάβοι από όλη την επικράτεια που ενδιαφέρονται να πάρουν το έργο (και τα λεφτά) και καταθέτουν τις οικονομικές προσφορές τους, με βάση την παραπάνω μελέτη που υποτίθεται πως συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
  • Τέλος γίνεται ο διαγωνισμός, και αυτός που είναι ο καλύτερος με βάση τους όρους του διαγωνισμού (φθηνότερος, πιο έμπειρος, πιο γρήγορος κ.λπ.)...παίρνει το έργο και τα 42.940€. Εννοείται ότι μετά υπογράφονται συμβάσεις μεταξύ εργολάβου και Δήμου και άλλα σχετικά....
Στην περίπτωση της "επισκευής-ΦΙΑΣΚΟ" του Βιο-Βόθρου του Απόλλωνα, οι προσφορές, όπως είδατε, έχουν..."κατατεθεί" από τον κ.Ζερβό, από τις 12 & 14 Μαϊου. Η διακήρυξη λοιπόν του διαγωνισμού, που κανονικά προηγείται των προσφορών αν υπάρχει θεός αποφασίστηκε από την Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου στις.......24/06/2009, δηλαδή σχεδόν ενάμισι μήνα μετά την κατάθεση των προσφορών από τον κ. Ζερβό !!!!!!!!!!!!!!

Δείτε το παρακάτω:

2009 - 06 - 24 Απόφαση 2-2009 της Δημαρχιακής Επιτροπής


Οι "εν δυνάμει" ενδιαφερόμενοι "εργολάβοι" ανά την Ελλάδα, το έμαθαν με τη δημοσίευσή του στο ΤΕΕ, και σε τουλάχιστον ένα ΜΜΕ. Αυτή η δημοσίευση, όπως ήδη έχουμε πει σε παλαιότερη ανάρτηση και όπως είχε επισημάνει πολύ εύστοχα η Συντονιστική Επιτροπή, έγινε στις 3 Ιουλίου 2009, δηλαδή ακόμα πιο μετά !!!!!!!!!! (Θυμηθείτε ΕΔΩ τη διακήρυξη στην εφημερίδα "Κυκλαδική").

Μέχρι αυτό το σημείο, αλλά με λιγότερες λεπτομέρειες και ντοκουμέντα, τα γνωρίζαμε. Αυτό που ΔΕ γνωρίζαμε είναι ποια ήταν η μελέτη που θα "έδειχνε" η Τεχνική Υπηρεσία στον στημένο διαγωνισμό. Βλέπετε κάτι έπρεπε να έχουν ετοιμάσει, γιατί διαγωνισμός χωρις μελέτη ΔΕ γίνεται...
Ορίστε λοιπόν και η..."Μελέτη". Αν θέλετε τη διαβάζετε ολόκληρη. Εμείς θα σταθούμε στα πολύ βασικά, γιατί όπως είπαμε και στην αρχή της ανάρτησης, δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα να ασχολούμαστε με το..."ρημάδι".

Όροι Διακύρηξης - Μελέτη Έργου

Σχόλιο 1ο
Σελίδα 5, Παράγραφος 4.5 (στο τέλος)

Σε αυτό το σημείο έχουμε υπογραμμίσει δύο διατάξεις που βολεύουν "ιδιαιτέρως" τον κ. Ζερβό. Βλέπετε ο κ. Ζερβός με βάση τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου σε ΑΥΤΟ το βίντεο, συντηρεί άλλους 2 Βιολογικούς σε δύο άλλα νησιά ("στην Κίμωλο και κάπου αλλού...") και προφανώς μπορεί να..."υποβάλλει" και "Πίνακα εκτελεσθέντων και εκτελούμενων εργασιών παρόμοιων με τις δημοπρατούμενες" και "βεβαιώσεις από τουλάχιστον έναν ΟΤΑ" (Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για αυτές τις "παρόμοιες εργασίες". Θα του δώσει τέτοια βεβαίωση ο αντίστοιχος Δήμος στην Κίμωλο. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τον κ.Ζερβό τον "σύστησε" στον κ.Δήμαρχο ο Νομάρχης Κυκλάδων κ.Μπάιλας (έτσι τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος στο ΔΣ στις 23/5). Στην εφημερίδα βέβαια "Τα νέα του Απόλλωνα" γράφεται ότι τον "σύστησε" ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Λάζαρος Θεόφιλος, γαμπρός του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εφημερίδας....Τα συμπεράσματα δικά σας. Όσο για τις διατάξεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εντάσσονται σε αυτές που συνήθως αποκαλούμαι...."φωτογραφικές".




Σχόλιο 2ο
Σελίδα 6, Παράγραφος 6.1

"Με ποινή να μη γίνουν αποδεκτές οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε φάκελο
καλά σφραγισμένο...."

Εδώ απλώς γελάμε. Οι προσφορές του κ.Ζερβού όχι απλώς δεν ήταν σφραγισμένες, τις είχαμε αναρτήσει ΕΜΕΙΣ (οι τυχαίοι...οι "περαστικοί") στο διαδίκτυο 2 ολόκληρους μήνες πριν διακηρυχθεί ο διαγωνισμός. Τις είχε στα χέρια της η Συντονιστική επιτροπή και εξέδωσε ανακοίνωση με βάση αυτές και άλλα τέτοια ευτράπελα. Γενικά, μόνο σε φέιγ-βολάν δε βγήκαν....
  • Να ρωτήσουμε αν απορρίφθηκαν οι προσφορές του κ.Ζερβού;
  • Να υποθέσουμε πως επειδή κατέθεσε καινούργια αντίτυπα σφραγισμένα (με ίδιο περιεχόμενο με αυτές που είχαμε αναρτήσει) δεν απορρίφθηκαν;
  • Να συνεχίσουμε να γελάμε με τα χάλια του κράτους μας;





Σχόλιο 3ο
Σελίδες 7 & 8, Παράγραφος 9.1

"Η ένσταση εξετάζεται από τη Δημαρχιακή Επιτροπή....................................Η ένσταση αυτή δεν επιφέρει αναβολή του διαγωνισμού, αλλά εξετάζεται κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από τη Δημαρχιακή Επιτροπή."

Για όσους αναρωτιούνται λοιπόν γιατί δεν έκανε κανείς ένσταση-καταγγελία ότι ο διαγωνισμός είναι "στημένος" του απαντάμε:

Καταρχάς θα έπρεπε να το αποδείξει. Πέραν δηλαδή από τα τρανταχτά στοιχεία με τις προσφορές θα έπρεπε να έχει και πιστοποίηση από κάποιον δημόσιο φορέα, ο οποίος μετά από αυτοψία (επίσκεψη) στον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, θα επιβεβαίωνε γραπτά ότι οι εργασίες που αναφέρονται στον διαγωνισμό, έχουν γίνει. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται και χρόνο και χρήμα αλλά και άδεια να "εισέλθει" ο συγκεκριμένος φορέας στο "άβατο" που λέγεται Βιο-Βόθρος και να εξετάσει τα μηχανήματα.

Ακόμα όμως και αν το κατάφερνε αυτό, (όπως βλέπετε και στο άρθρο 9.1) θα έπρεπε στη συνέχεια να κάνει την ένστασή του
στην ίδια τη Δημαρχιακή Επιτροπή η οποία οργάνωσε αυτόν τον στημένο διαγωνισμό !!!! Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή !!!! Από όσα πληροφορηθήκαμε αυτά τα προβλέπει ο Νόμος, και δυστυχώς ο Νομοθέτης από ό,τι φαίνεται δεν είχε προβλέψει ότι θα φτάναμε κοινωνικά σε τέτοια διαστροφή.

Όπως βλέπετε ο διαγωνισμός δε σταματά σε καμία περίπτωση, ο κατηγορούμενος "ελέγχει" τον εαυτό του και έτσι η όποια ένσταση δεν θα είχε αποτέλεσμα....Αίσχος.





Σχόλιο 4ο
Σελίδες 8 & 9, Παράγραφος 12.4

"12.4 Στην αξιολόγηση των προσφορών θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ο συντομότερος δυνατός χρόνος εκτέλεσης των εργασιών."

Εδώ και αν είναι για γέλια. Και μόνο με αυτόν τον όρο, ο κ.Ζερβός παίρνει τη δουλειά (το έργο) χωρίς δεύτερη κουβέντα αφού το έχει ολοκληρώσει πριν το πάρει....και μάλιστα 2 μήνες πριν από τις 28 Ιουλίου που θα γίνει ο διαγωνισμός.....Αυτό θα πει ταχύτης...





Σχόλιο 5ο
Σελίδα 9, Παράγραφος 12.6

"Το ημερολόγιο θα βρίσκεται σε ασφαλή χώρο εντός του ΒΙΟΚΑ προσβάσιμο μόνο από το ανάδοχο και την Τ.Υ. του Δήμου και θα φέρει την υπογραφή του αναδόχου ή του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη του. Οι αναφορές του αναδόχου έγραφες προφορικές θα δίνονται αυστηρά και μόνο στο Δήμαρχο και στο προϊστάμενο της Τ.Υ. του Δήμου Δρυμαλίας."

Πώς σας φαίνεται;;;;;

Εμάς πάντως μας μοιάζει με....ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Με σκοτεινά χρόνια, με έλεγχο της πληροφορίας, με φόβο μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και με άλλα παρόμοια.

Γιατί δηλαδή να ξέρει ΑΥΣΤΗΡΑ και μόνο ο κ.Δήμαρχος και ο κ.Ζουγανέλης, αν δουλεύουν οι χλωριωτές, αν υπάρχει λιποσυλλέκτης, αν δουλεύουν σωστά οι αντλίες, οι φυσητήρες, οι διαχυτές κ.λπ.;;;;;

Μήπως για να μας λένε ό,τι τους βολεύει;







Σχόλιο 6ο
Σελίδα 9, Παράγραφος 13.2

"13.2 Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην κατακύρωση του διαγωνισμού και στην περίπτωση κατάθεσης ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ προσφοράς ή και στην περίπτωση παραμονής μόνο μίας έγκυρης προσφοράς στη διαδικασία των διαφόρων σταδίων διαγωνισμού."

Καλό έτσι;;; Βολικό δεν είναι;; Αν για παράδειγμα (λέμε τώρα), σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ....και δεν καταθέσει κανείς άλλος προσφορά εκτός από τον κ.Ζερβό ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με μόνο διαγωνιζόμενο τον....κ.Ζερβό !!!!! Και θα εξακολουθεί να θεωρείται..."διαγωνισμός". Ο κ.Ζεβός δηλαδή θα τρέξει μόνος του και θα έρθει....πρώτος... (Λέμε θα γιατί δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Δεν το λένε οι πονηρούληδες).

Αν μάλιστα βρεθεί και κανένας άλλος διαγωνιζόμενος, όλο και κάτι θα του λείπει από τις προσφορές (λέμε τώρα) για να τον ακυρώσουν και να παραμείνει ο κ. Ζερβός να διαγωνίζεται...μόνος του !!!!

Ωραίο;;;; Σας άρεσε;;;;
Ελλάς το μεγαλείο σου !!!!





Σχόλιο 7ο
Σελίδα 10, Άρθρο 15

Εδώ απλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ καταφέρει ακόμα να βρούμε το συμφωνητικό, που λογικά θα υπέγραψε ο κ.Ζερβός (ως "θριαμβευτής" του διαγωνισμού της 28ης Ιουλίου 2009) με το Δήμο, μέσα στον Αύγουστο. Τις προσφορές τις έχουμε δει από το Μάιο, και τη διακήρυξη του διαγωνισμού μόλις τη σχολιάσαμε.

Αυτά ήταν μερικά από τα βασικότερα σημεία των ΟΡΩΝ της διακήρυξης του διαγωνισμού, που θεωρήσαμε ότι είναι άξια σχολιασμού και προσοχής. Ας δούμε τώρα εντελώς επιγραμματικά τη "Μελέτη (δήθεν) επισκευής" και τον προϋπολογισμό που έκανε εκ των υστέρων ο Δήμος και η Τεχνική Υπηρεσία αυτού για να θεωρείται έγκυρος ο διαγωνισμός.





Η περιβόητη "Μελέτη" του Δήμου για "Επισκευή & Συντήρηση του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα" και ο προϋπολογισμός αυτής.
Σελίδες 10 & 11


Η "Μελέτη" είναι στις σελίδες 10 & 11 της παραπάνω διακήρυξης. Είναι το "Κεφάλαιο Γ". Παρατηρήσετε τα ακόλουθα:

  • 1. Δεν αναφέρεται λέξη για τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ λιποσυλλέκτη, ο οποίος είναι βασικότατος στη διαδικασία αποδόμησης των μικροοργανισμών. Συγκεκριμένα, τα λίπη δεν επιτρέπουν τη "βιολογική επεξεργασία των λυμάτων". Επομένως ο Βιολογικός δεν υφίσταται χωρις λιποσυλλέκτη.
  • 2. Όλα είναι έλεγχοι, καθαρισμοί και αλλαγές λαδιών. Δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει αν κάτι βρεθεί χαλασμένο και γενικότερα δεν επισκευάζεται τίποτα !!!
  • 3. Η γενικότερη δομή της Μελέτης, είναι ολόιδια με αυτή των προσφορών του κ. Ζερβού (τον Μάιο του 2009). Παρατηρήστε το χωρισμό σε δύο κύριες ενότητες: "Κυρίως Συντήρηση" και "Μικροβιολογικές Μετρήσεις". Δείτε τα και στις προσφορές του κ.Ζερβού 2 μήνες πριν τη Μελέτη. Παρατηρήστε μετά τις παρόμοιες εργασίες κ.λπ.
  • 4. Γενικότερα η...Μελέτη είναι "αόριστα" διατυπωμένη, συγκριτικά με τις προσφορές, έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια διαφοροποίησης και να μη φαίνονται ταυτόσημες (Μελέτη και προσφορές Ζερβού). Πολύ συχνά όμως συναντάμε ακόμα και ίδιες εκφράσεις....

Με απλά λόγια κοροϊδευόμαστε και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας....Αίσχος.

Όσο για τον προϋπολογισμό (δείτε τον παρακάτω) δεν έχουμε τι άλλο να σχολιάσουμε πάρα μόνο ότι το ποσό είναι ακριβώς όσα ζητά ο κ. Ζερβός στην προσφορά του !!!! 42940 € !!!! Δεν κράτησαν δηλαδή ούτε τα προσχήματα!! Βλέπετε συνήθως στους διαγωνισμούς, ο εργολάβος που "παίρνει" τη δουλειά έχει κάνει και κάποια έκπτωση σε σχέση με τον προϋπολογισμό της μελέτης του Δήμου. Θα μπορούσε δηλαδή ο κ.Ζουγανέλης να έχει βάλει 45000€ ή 50000€ προϋπολογισμό έτσι ώστε ο κ.Ζερβός να φαίνεται ότι με τα 42940€, τους έχει κάνει και έκπτωση....

Προϋπολογισμός Μελέτης Δήθεν Επισκευής 2009


O κ.Ζερβός δηλαδή, με τη βοήθεια πολλών Αρχών "κέρδισε" τον διαγωνισμό χωρίς καν να κάνει έκπτωση. Φυσικά δεν έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αλλά προκαλούμε τον οποιονδήποτε να μας τα στείλει και να μας διαψεύσει. Πάντως κάποιοι φίλοι bloggers που τα ζήτησαν επισήμως από το Δήμο, μας ενημέρωσαν ότι ακόμα και σήμερα, δεν τα έχουν πάρει....Μαντέψτε γιατί τα κρύβει ο Δήμος...

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, ανήκουν πλέον στην τραγική ιστορία του Βιολογικού. Ο διαγωνισμός έχει γίνει από τις 28 Ιουλίου 2009. Η επισκευή από τα τέλη Μαΐου 2009 και ο κ. Ζερβός χάρη στον εκ των υστέρων στημένο διαγωνισμό πληρώθηκε..."νομότυπα".

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ κύριε...Ζερβέ τα 42.940€.

Καλοφάγωτα.

Εμείς βέβαια για ακόμα ένα καλοκαίρι κολυμπήσαμε στα ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ.


Υ.Γ. Τα καλύτερα έχουν ανέβει ήδη στην πλαϊνή στήλη "ντοκουμέντα". Περισσότερες λεπτομέρειες την Παρασκευή...Μέχρι τότε σας αφήνουμε να χωνέψετε ότι ξοδέψαμε ακόμα 42940€ χωρις να γίνει τίποτα ουσιαστικό και μάλιστα σε ένα παράνομο έργο το οποίο θα πρέπει να γκρεμιστεί υποχρεωτικά το συντομότερο...