Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο καιρός (και το...Λιμεναρχείο) γλίτωσαν (φέτος) τους υπεύθυνους από ενδεχόμενα ΠΡΟΣΤΙΜΑ για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Από σήμερα λοιπόν, θα ξεκινήσουμε την ανασκόπηση στην οποία είχαμε αναφερθεί ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ώστε να δούμε τι θα γίνει του χρόνου το καλοκαίρι με τον Βιο-Βόθρο. Αναφορικά λοιπόν με τη "δήθεν" επισκευή του Βιο-Βόθρου έχουμε μείνει στις "Προσφορές" του κ.Ζερβού (θυμηθείτε τις ΕΔΩ) και στο διαγωνισμό φιάσκο για την επισκευή, ο οποίος ξεκίνησε ΑΦΟΥ είχε ολοκληρωθεί η επισκευή. Κι όμως....

Η παρακάτω φωτογραφία, τραβήχτηκε καταμεσής του Αυγούστου , όπου υποτίθεται πως ο "ΒΙΟ.ΚΑ." είχε επισκευαστεί !!!!!




Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο blogger που τόλμησε να φτάσει μέχρι το..."άβατο" (τη βλέπετε τη σκάλα-φράχτη μπροστά;;;). Τόλμησε να πλησιάσει το μεγαλύτερο "κατασκεύασμα-ταμπού" του Απόλλωνα....και τόλμησε να το φωτογραφήσει και να το βιντεοσκοπήσει (Δείτε το ΕΔΩ)!!!

Οι απορίες μας

  • 1. Αυτό είναι ο..."επισκευασμένος" Βιολογικός ;;;;;
  • 2. Τα έξοδα για τα κομπρεσέρ, τις εκσκαφές και τις σωλήνες που βλέπουμε στη φωτογραφία από που θα πληρωθούν;;; Το ρωτάμε γιατί τέτοιες εργασίες ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.
  • 3. Αυτή η πράσινη σωλήνα όπως μας πληροφόρησε ο blogger (και όπως φαίνεται και από τη φωτό) κατευθύνεται προς την Καυκάρα. Φαίνεται επίσης..."προσωρινή". Τι ρόλο παίζει;;; Μήπως..."προσωρινά" έστελνε στα μέσα του Αυγούστου τα λύματα στη θάλασσα ανεπεξέργαστα;



Θα μας πείτε "Πώς σας ήρθε αυτό το τελευταίο;"




Σας απαντάμε


Αυτό το..."τελευταίο" περι ανεπεξέργαστων λυμάτων, μας ήρθε όταν μας έστειλε άλλος blogger τις παρακάτω φωτογραφίες. Κοιτάξτε το κατάντημα της Καυκάρας τον Αύγουστο του 2009 και τον ανίδεο ψαρά, ο οποίος ψαρεύει αμέριμνα δίπλα στη βρώμα...!!!!!!!!!!!!! (Για μεγένθυση πατήστε επάνω τους και στη συνέχεια κάνετε "κλικ" στην δεξιά επιλογή "View Photo Page"):




Δείτε τον "Ψαρά" και σε βίντεο...


Και να ήταν μόνον αυτά....


Ένας αγαπητός "συνεργάτης" μας (πλέον) τράβηξε το παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο, ενώ με τη βοήθεια του blogger "Κανένας" καταφέραμε και το αναδείξαμε (μιας και η ποιότητά του δεν ήταν και η καλύτερη):



Όπως μπορείτε λοιπόν να δείτε, αυτή η επίμονη λωρίδα "σαπουνάδας" είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο "Βιολογικός" ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. Αυτή η λωρίδα, ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΩΡΕΣ και όχι αμέσως, όπως θα συνέβαινε με τον κλασσικό αφρό που δημιουργεί ένα κύμα. Αυτό οφείλεται στο ότι αποτελείται από λίπη, λύματα και διάφορα απορρυπαντικά, που χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, στα σπίτια και τα καταστήματά τους. Αποτέλεσμα είναι αυτά τα...προϊόντα να ακολουθούν την πορεία των θαλάσσιων ρευμάτων. Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν και από το παραπάνω βίντεο και από τις ακόλουθες φωτογραφίες, τα λύματα ακολουθούν μία σταθερή πορεία προς την περιοχή του "Πανανή". Παρ' όλα αυτά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολος από έναν ανυποψίαστο πολίτη (όπως ο λουόμενος στο βίντεο), αφού με τόσο "κύμα" και τόσο "ανακάτεμα", το..."καφέ" χρώμα έχει...ξανοίξει...σε εκρού-λευκό, έχει σε πολλές περιοχές αραιώσει και μοιάζει με τον γνωστό αφρό του κύματος. Για αυτό το λόγο το ξεχωρίζουμε από το ότι ΔΕ διαλύεται γρήγορα κι απ' το ότι υπάρχει και εκεί που ΔΕ σκάει το κύμα.

Για καλή τύχη του κ.Μπαρδάνη και του κ.Ζουγανέλη (οι οποίοι πληρώνουν τα πρόστιμα) και για κακή τύχη δική μας, φέτος τον Αύγουστο είχε συνεχώς κύμα, γεγονός που δεν επέτρεπε να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα όπως είχε γίνει με τις φωτογραφίες το 2007 (Δείτε ΕΔΩ). Με βάση τα όσα πληροφορηθήκαμε δε, τέτοιες "λωρίδες" με λύματα, εμφανίζονταν κάθε φορά που ο καιρός ήταν 7-8 Μποφόρ, προφανώς για να γίνεται καλό..."ανακάτεμα" των λυμάτων και να μη φαίνονται ανάμεσα στους φυσικούς αφρούς των κυμάτων. Με λίγη προσοχή όμως και λίγο υποψιασμένο μάτι...όλα είναι ξεκάθαρα...βρώμικα.




Blogger μας ενημέρωσε επίσης πως το λιμεναρχείο κλήθηκε για αυτό το θέμα. Ο καινούργιος λιμενάρχης όμως, δεν ήρθε να επιβεβαιώσει ποτέ τα παραπάνω ντοκουμέντα (γιατί άραγε;) επικαλούμενος δικαιολογίες όπως (είναι μακρυά, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο να στείλουμε κ.λπ.). Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο blogger ο λιμενάρχης ενδέχεται να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, αφού όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε σε κλήσεις, αλλά δεν ενημέρωσε καν (ως όφειλε) την εισαγγελέα και τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες για τις κλήσεις αυτές.

Κύριοι όλα ΕΔΩ πληρώνονται.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι δύο Σύλλογοι με τις εφημερίδες τους συνδράμουν καθοριστικά στη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος και στη διαιώνιση του προβλήματος αυτού.

Δείτε χαρακτηριστικά τι γράφει στο τελευταίο φύλλο της, η εφημερίδα του Συλλόγου Κορωνίδας για το θέμα, και συγκρίνετέ το με τις παραπάνω φωτογραφίες...



Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν το είχαμε προσέξει και ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη που μας το επεσήμανε. Πραγματικά το..."σχολια(νό)" της εφημερίδας για τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα είναι επιεικώς απαράδεκτο αφού:

  • 1. Παραπληροφορεί.
  • 2. Δε λαμβάνει υπόψη του ούτε καν τις ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τους ΒΙΟ.ΚΑ. του Τ.Δ. Κορωνίδας. Η τελευταία μάλιστα είναι καταπέλτης για το Δήμαρχο και την κατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. (Δείτε την ξανά ΕΔΩ).
  • 3. Αρκείται σε...ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ του Δημάρχου, τα οποία (λόγια), σε αντίθεση με οποιαδήποτε γραπτή δήλωση, μπορεί, ο ίδιος ο Δήμαρχος, όποτε τον βολεύει να δηλώσει πως δεν τα είπε ποτέ, εκθέτοντας ακόμα και την ίδια την εφημερίδα...
  • 4. Καλύπτει ευθέως τον κ. Δήμαρχο. Γιατί άραγε; Μήπως για να εξασφαλίζει "αποκλειστικές" συνεντεύξεις και να τα έχει γενικώς..."καλά με την εξουσία";
  • 5. Φάσκει και αντιφάσκει η ίδια η εφημερίδα μέσα σε μόλις 12 γραμμές: Από τη μία (στο τέλος) προσπαθεί να δηλώσει "επιφυλακτική" και ότι..."ΘΑ πάρει θέση". Από την άλλη όμως, με τις αρχικές εκφράσεις..."Επιτέλους" και ..."Με πολύ μεγάλη χαρά ακούσαμε από τα χείλη..." ...........................έχει ΗΔΗ πάρει θέση...

Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι ?

Λυπούμαστε πολύ για το κατάντημα αυτό ΚΑΙ του Συλλόγου Κορωνίδας, ο οποίος από όσα μας είπαν φίλοι bloggers ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο κ. Νίκος Μιχ. Χωριανόπουλος, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι με τη σημερινή δομή του, δεν είναι άξιος να πραγματοποιήσει ούτε μία εκδήλωση (πόσο μάλλον να ασχοληθεί με τα προβλήματα του χωριού). Λυπούμαστε γιατί την άλλη Κυριακή (25/10/2009) έχει και εκλογές και τρέμουμε στην ιδέα ότι θα βάλουν οι ίδιοι -"ανήμποροι" κατά τον κ. Πρόεδρο - υποψηφιότητα, με πρόσχημα μάλιστα το "να σώσουν το Σύλλογο" από την εξαφάνιση. Ελλείψει 2ου δηλαδή, θα έρθουν πρώτοι και μετά θα παριστάνουν και τους "εκλεγμένους".


Υ.Γ.1. Αυτά για αρχή. Στη στήλη "Ντοκουμέντα" (δεξιά) θα δείτε ότι έχουμε προσθέσει πολλά καινούργια έγγραφα (όπως η μελέτη και ο προϋπολογισμός που συνέταξε ο Δήμος, της φετινής "δήθεν" επισκευής του Βιο-Βόθρου). Μπορείτε να τα δείτε αν θέλετε. Εμείς πλέον είμαστε έτοιμοι και θα τα σχολιάσουμε άμεσα. Απλά δε θέλουμε επειδή δεν μπαίνουν όλοι κάθε μέρα να θάψουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, οπότε θα τα ξαναπούμε Δευτέρα με Τρίτη. Ευχαριστούμε που δείξατε μέχρι και σήμερα υπομονή. Ελπίζουμε να διαπιστώσετε ότι αξίζε.


Υ.Γ.2. Επειδή -όπως καταλαβαίνετε- οι πληροφορίες είναι πάμπολλες και δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τα άτομα για να τα οργανώσουμε και να τα παρουσιάσουμε σωστά και σύντομα, θα μας συγχωρήσετε, αλλά όσα e-mail μας στείλατε με τις απόψεις σας για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας, θα πρέπει να σας ζητήσουμε να τις γράψετε σαν σχόλια μόνοι σας στην αντίστοιχη ενότητα. Τα blogs δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις. Για να σας διευκολύνουμε δε, επειδή ξέρουμε ότι κατά βάθος σας αρέσει η "ανωνυμία", επειδή μας το ζητήσατε και επειδή είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα συμβεί αυτή τη φορά, "ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΜΕ" το blog και σε εντελώς ανώνυμα σχόλια (δηλαδή χωρίς e-mail). Αν βέβαια χρειαστεί θα...επανέλθουμε.


Υ.Γ3. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον blogger "ΚΑΝΕΝΑΣ", ο οποίος ήταν εξαιρετικά υπομονετικός μαζί μας, στο να συνεργαστούμε ηλεκτρονικά ώστε να φτιάξουμε τα βίντεο. Η συμβολή του ήταν καθοριστική.