Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Βιο-Βόθρος πήρε φωτιά το Μάρτιο!!!!

Μήπως για αυτό  θα πληρώσουν
για τη συντήρηση του Βιο-Βόθρου
τον κ. Λαμπαδάκη (TM Ηλεκτρολόγο);;;

Με αφορμή την προηγούμενή μας ανάρτηση, blogger μας ενημέρωσε ότι στις 9 Μαρτίου 2011 (τις ημέρες που ο Βιο-Βόθρος "πνιγόταν" στο κύμα) άρπαξε φωτιά ο μετρητής (ρολόι) της ΔΕΗ έξω από τον Βιολογικό !!! 



Η φωτιά προφανώς προήλθε από βραχυκύκλωμα και όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες (Εδώ και Εδώ), δεν έμεινε τίποτα ! Κανείς δε γνωρίζει αν το βραχυκύκλωμα, κατέστρεψε και όσα μηχανήματα...υπάρχουν ακόμα, εντός του Βιο-Βόθρου. Κανείς δεν γνωρίζει αν άρπαξε φωτιά και μέσα ο Βιο-Βόθρος.

Οι πληροφορίες λένε ότι η φωτιά έσβησε είτε από μόνη της, είτε από το κύμα. Όπως και να έχει πυροσβεστική δε χρειάστηκε να έρθει. Ενδιαφέρον έχει ότι η φωτιά ενώ έγινε αντιληπτή από τους επαγγελματίες / κατοίκους της περιοχής δεν αναφέρθηκε πουθενά. Σε κανένα μέσο, σε κανένα απολλωνιάτικο ή κωμιακίτικο στέκι. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν το γνωρίζαμε ούτε εμείς. Ακόμα και ο blogger που μας έστειλε τις φωτογραφίες, δε θεωρούσε άξιο λόγου το περιστατικό, μιας και έχει δεχθεί ότι ο Βιο-Βόθρος έτσι και αλλιώς είναι μία "καμμένη υπόθεση".

Το περιστατικό, εκτιμάται ότι έχει καταγραφεί επίσημα μόνο από... τη ΔΕΗ, η οποία αναγκάστηκε να τοποθετήσει καινούργιο μετρητή σε παρακείμενη θέση. Ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα και συμπτωματικά αναθέτει σε ηλεκτρολόγο τη συντήρηση, ενώ κανένας από τους κατοίκους που έσπευσαν τότε να ειδοποιήσουν (πάντοτε) ατύπως το Δήμο για το περιστατικό, δε σκέφτηκαν να ενημερώσουν και κάποιο τοπικό ΜΜΕ ή blog. Επίσης κανένας δεν αναρωτήθηκε τι έγινε τις ημέρες που ο Βιολογικός δε λειτουργούσε, μέχρι να επανασυνδεθεί στο Δίκτυο και μέχρι να πληρώσει ο Δήμος τα χρωστούμενα στη Δ.Ε.Η. για να πάρει ρεύμα (Αλήθεια τώρα έχει ρεύμα;)

Δυστυχώς φαίνεται να μην έχει γίνει ακόμη αντιληπτό από την τοπική κοινωνία ότι κουκουλώνοντας τα προβλήματα, απλώς αυτά διογκώνονται. Αυτός άλλωστε είναι ένας βασικός λόγος που όχι μόνο εξακολουθεί να μη λειτουργεί ο Βιο-Βόθρος, αλλά και που δεν προχωρά καμία μελέτη για μετεγκατάσταση. Όταν η τοπική κοινωνία αλλάξει στάση απέναντι στα προβλήματα, τότε θα δει και τις Αρχές να αναγκάζονται να λειτουργούν σωστά, νόμιμα και αποτελεσματικά. Τότε θα δει τα λύματα να μεταφέρονται και τις μελέτες να γίνονται πραγματικά.