Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δήλωση - Σκάνδαλο: Ο..."συντηρητής" αδυνατεί να συντηρήσει τον Βιο-Βόθρο

Αναφερόμαστε στον κ.Λαμπαδάκη και στις πρόσφατες αποκαλύψεις της Νάξος-News, ο οποίος είναι προφανές ότι ως Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τεχνικής Εκπαίδευσης  (και όχι μηχανολόγος όπως παρουσιάζεται από πολλά ΜΜΕ), δεν είναι δυνατό να έχει την επιστημονική γνώση και ικανότητα να ελέγξει και να συντηρήσει συνολικά, έναν οποιονδήποτε Βιολογικό. Πόσο μάλλον τον προβληματικό Βιο-Βόθρο του χωριού μας.

Προσέξτε: Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., όπως γράφει η σφραγίδα του (βλ. έγγραφο παρακάτω) και όχι Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος όπως φαίνεται να δηλώνει προφορικά σε συνέντευξή του στη Naxos - News.

Το σκάνδαλο στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι ότι αυτή του την αδυναμία, να ελέγξει και να συντηρήσει συνολικά, έναν οποιονδήποτε Βιολογικό, την έχει ομολογήσει ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς και μάλιστα γραπτώς από το 2007, ενώ την ομολογεί και στην πρόσφατη συνέντευξή του στη Naxos-News !!!!!!




Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο παραπάνω έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Naxos-News, ο κ.Λαμπαδάκης στις 30 Απριλίου 2007, ενώ είχε ορισθεί συντηρητής από τον Δήμο Δρυμαλίας, ζητά από τον Δήμο, μεταξύ άλλων να γίνει "συντήρηση και επισκευή" στους ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και Τσικαλλαριού από ΑΛΛΟ, "εξουσιοδοτημένο συνεργείο".

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν στη Naxos-News για το παραπάνω έγγραφο, μόνον ελλιπείς μπορούν να χαρακτηριστούν. Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπαδάκης δήλωσε:

"Αυτά που ζητούσα ήταν να έρθει η εταιρεία να επισκευάσει κάποια πράγματα που δεν έχεις τη δυνατότητα να τα φτιάξεις."

Όπως και να το πιάσει κανείς..."βρωμάει":

  • Αν δεν μπορούσε να τα φτιάξει κανείς - όπως φαίνεται να εννοεί ο κ.Λαμπαδάκης- τότε πώς θα τα επισκεύαζε η εταιρεία που θα ερχόταν;
  • Αν πάλι πρόκειται για εκφραστικό λάθος και εννοούσε ότι δεν μπορεί να τα φτιάξει ο ίδιος, πώς είναι δυνατόν ο κ.Λαμπαδάκης να ξέρει το...αν χρειάζονται φτιάξιμο;
  • Πώς ξέρει δηλαδή αν βγαίνει αρκετό οξυγόνο, αν δεν ξέρει να το ελέγχει;
  • Πώς ξέρει αν πέφτει η σωστή ποσότητα χλωρίου, αν δεν ξέρει πως να ελέγξει την ποσότητα χλωρίου και ποια ποσότητα είναι η σωστή;
  • Πώς ξέρει πότε πρέπει να καλέσει τις εταιρείες;
  • Μήπως δε χρειάζεται να τα ξέρει γιατί έτσι και αλλιώς τέτοια βασικά μηχανήματα δεν υπάρχουν μέσα στο Βιο-Βόθρο; 
  • Τελικά τι εργασία έκανε ο κ.Λαμπαδάκης στον Βιο-Βόθρο μέχρι το καλοκαίρι του 2007;

Πέρα λοιπόν, από την παραδοχή του κ.Λαμπαδάκη ότι αδυνατεί να επισκευάσει ο ίδιος τους Βιολογικούς, στο παραπάνω έγγραφο αξίζει να προσέξει κανείς τα ακόλουθα:

1. Ότι δεν είχε γίνει SERVICE στους ΒΙΟ.ΚΑ. από το 2004 έως και το 2007 !!!!

  • Τι έκανε λοιπόν ο κ.Λαμπαδάκης εκεί τόσα χρόνια ως..."συντηρητής";
  • Γιατί τον πλήρωνε τότε ο Δήμος; (επί κ.Τζουάννη και επί κ.Μπαρδάνη)

2. Οτι ο κ. Λαμπαδάκης ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς,  πως γνώριζε ότι ο Βιο-Βόθρος επιβάρυνε το περιβάλλον και πως το καλοκαίρι του 2007 αυτό θα φαινόταν εντονότερα.

Έτσι και έγινε: Το καλοκαίρι του 2007 είχαμε τις πρώτες φωτογραφίες μέρα μεσημέρι με τα λύματα και τη λυματολάσπη στη θάλασσα.Θυμηθείτε τις:








Προσέξτε όμως: Ο κ.Λαμπαδάκης δε γράφει ότι οι επιπτώσεις θα εμφανιστούν το καλοκαίρι. Γράφει ότι "οι επιπτώσεις θα είναι ΠΙΟ εμφανείς" το καλοκαίρι. 

Δηλαδή, τις επιπτώσεις τις έβλεπαν πάντα αυτοί που ήξεραν. Απλά το καλοκαίρι θα τις έβλεπαν και αυτοί που δεν ήξεραν.  Αυτοί που δεν έπρεπε να το μάθουν. Όλοι εσείς.
Δηλαδή ο Δήμος και ο κ.Λαμπαδάκης εις γνώση τους επέτρεπαν στο Βιο-Βόθρο να επιβαρύνει το περιβάλλον και απλώς ο κ.Λαμπαδάκης, ανησύχησε ότι αυτό θα φανεί το καλοκαίρι και προειδοποίησε το Δήμο.

Ο Δήμος δεν τον άκουσε...
Έτσι ο κ.Λαμπαδάκης με το έγγραφο 5677/02-07-2007 (Δείτε το στη Naxos-News) παραιτήθηκε τέλος Ιουνίου γιατί..."ξαφνικά" είχε πολλές "επαγγελματικές υποχρεώσεις"...

Εντελώς συμπτωματικά, αυτή του η παραίτηση, τον γλύτωσε από την άμεση δίωξή του, αφού τον Αύγουστο του 2007 που κατεγράφη το περιστατικό ρύπανσης από το Λιμεναρχείο, δεν ήταν πια "συντηρητής" του Βιο-Βόθρου. Έτσι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μόνο ο τότε Δήμαρχος κ. Μπαρδάνης και ο τότε Υπέυθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζουγανέλης.






ΣΗΜΕΡΑ



Σήμερα, ο κ.Λαμπαδάκης:

Παρά τα όσα συνέβησαν το 2007 και παρά του ότι εξακολουθεί να είναι αναρμόδιος να συντηρήσει συνολικά και ουσιαστικά, οποιονδήποτε Βιολογικό κατέθεσε προσφορά για συντήρηση, ενός ΒΙΟ-ΚΑ που στην ουσία δεν είναι δυνατό να συντηρηθεί.


Σήμερα ο Δήμος γνωρίζει ότι:
  • Ο κ. Λαμπαδάκης αφ' ενός δεν ήταν δυνατό να συντηρήσει τους Βιο-Βόθρους Απόλλωνα και Τσικαλαριού λόγω ειδικότητας κάτι που φαίνεται και στη γραπτή του ομολογία,
  • αφ' ετέρου εγκατέλειψε τις συμβατικές του υποχρεώσεις (αλήθεια υπήρχαν;) κυριολεκτικά την πιο κρίσιμη στιγμή, αφήνοντας τον Δήμο να "λουστεί" τις συνέπειες.
  • Με βάση την Υγειονομική Διάταξη Ε1β/221/22-01-65, δεν επιτρέπεται να εκβάλουν λύματα σε απόσταση από περιοχή κολύμβησης μικρότερη των 200μ., ακόμα και αν τα λύματα είναι επεξεργασμένα, δηλαδή καθαρά !!!!! Δυστυχώς στον Απόλλωνα, τα λύματα και είναι ανεπεξέργαστα και εκβάλουν ΕΝΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. (Θυμίζουμε ότι η περιοχή Καυκάρα, λειτουργεί σαν βραχώδη πλαζ όταν υπάρχει καλοκαιρία. Θυμίζουμε επίσης ότι υπάρχει και 2η, "κρυφή" έξοδος του Βιο-Βόθρου η οποία ονομάζεται "υπερχείλησης" και η ακριβή της τοποθεσία εκτιμάται ότι είναι πλησίον του μεγάλου μόλου!)

Και ενώ γνωρίζει τα παραπάνω, δε σφραγίζει τον Βιο-Βόθρο - ως όφειλε από το Νόμο-, δε μεταφέρει τα λύματα - ως όφειλε από το Νόμο -  (λέει ότι μεταφέρει μόνο τη λυματολάσπη), συνεχίζει να παρανομεί, συνεχίζει να σπαταλά χρήματα σε ένα παράνομο έργο και αναθέτει στον κ.Λαμπαδάκη να κάνει κάτι που...δεν μπορεί.


Με λίγα λόγια:

Ο Δήμος συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος της Υγείας μας και αυτό το κάνει συνειδητά, χάρη στη δική μας ανοχή και τη δική μας αδράνεια, χάρη στη "σύμπραξη" του Τοπικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Κορωνίδας και χάρη στη συνεργασία του κ. Στέφανου Λαμπαδάκη.


Για το τέλος εντοπίσαμε και σας παρουσιάζουμε το απόσπασμα από τα πρακτικά του ΔΣ του πρώην Δήμου Δρυμαλίας στις 31-01-2009, τα οποία απομαγνητοφώνησε η Naxos-News.

Πρωταγωνιστές, τρεις πρώην Δήμαρχοι: Ν.Βασιλάκης, Ι. Τζουάννης και Ι.Μπαρδάνης.
Απολαύστε τους να τσακώνονται για το πότε παραιτήθηκε ο...Στέφανος, να λένε ότι στον Βιο-Βόθρο γινόταν μόνο άντληση και πως ποτέ δε δούλευε και να λένε ότι πέταγαν τα λύματα σε διπλανά λιμανάκια: