Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Ο κύβος ερίφθη...(Απόφαση 344/2011)

Δε μιλάμε για τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις που "παίζουν" στις τηλεοράσεις. Μιλάμε και πάλι για την υπόθεση του Βιο-βόθρου. Άλλωστε η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί μία μικρογραφία / σύνοψη του γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού σκηνικού που επικρατεί (τουλάχιστον) στη χώρα μας. 

Στη θέση της..."κυβέρνησης", εκ των πραγμάτων βρίσκεται ο συνδυασμός του κ. Μαργαρίτη ο οποίος στις 27 Μαΐου 2011 αποφάσισε (όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είχαμε προβλέψει εδώ) να αναθέσει στον κ. Λαμπαδάκη Στέφανο του Αντωνίου, τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ για τη συντήρηση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας των ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα και Τσικαλαριού και να του "χαρίσει" για αυτή του την υπηρεσία τουλάχιστον τα μισά από τα...22.968,00€ (μαζί με το Φ.Π.Α.) !!!! Λέμε να του τα "χαρίσει" διότι ο Δήμος γνωρίζει πολύ καλά ότι:

 • Πρώτον παρανομεί αφού ξοδεύει δημόσιο χρήμα σε παράνομο έργο.
 • Δεύτερον γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Βιο-Βόθρος του Απόλλωνα ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ, άρα γνωρίζει ότι σπαταλά τα χρήματα.
 • Γνωρίζει πολύ καλά ότι λείπουν βασικά μηχανήματα (λιποσυλλέκτης, χλωριωτές, φυσητήρες) για τη λειτουργία του σαν Βιολογικός και πως δεν μπορούν να μπούν.
 • Γνωρίζει πολύ καλά πως όσα χρήματα και αν έδινε (ακόμα και νόμιμα) η θάλασσα θα κατέστρεφε όλη την εγκατάσταση το πολύ σε ένα μήνα.
Παρ' όλα αυτά εκδίδει την απόφαση 344/2011 την οποία μπορείτε να θαυμάστε παρακάτω:

Όπως μπορείτε να δείτε, η απόφαση αυτή έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο "διαύγεια" με Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης 4Α3ΨΩΚΗ-Σ. Σημειώστε ακόμη ότι τα 22.968 € είναι για δύο ΒΙΟ.ΚΑ. Επομένως μιλάμε για περίπου 11.000 €.

Σημειώστε τέλος ότι ο κ. Λαμπαδάκης είναι ΤΜ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ. Δεν είναι Χημικός, δεν είναι χημικός μηχανικός, δεν είναι μηχανολόγος, δεν είναι πολιτικός μηχανικός. Είναι Η-ΛΕ-ΚΤΡΟ-ΛΟ-ΓΟΣ. Για του λόγου το αληθές, τα στοιχεία του βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (ΣΠΕΔΕΠ).

Ερωτήματα

 • Τι μπορεί να συντηρήσει ένας ηλεκτρολόγος σε έναν βιολογικό;
 • Χρειάζονται 22968 € για να δουλέψει για έξι μήνες ένας τεχνικός-ηλεκτρολόγος σε δύο Βιολογικούς; Πολλά δεν είναι;
 • Είναι αρμόδιος για να εγκαθιστά / ρυθμίζει τα μηχανήματα επεξεργασίας λυμάτων;
 • Μήπως απλώς θα φροντίσει ώστε να λειτουργούν οι αντλίες (και μόνον αυτές) ώστε να πέφτουν και φέτος τα λύματα στη θάλασσα παρανόμως; 
 • Γιατί αναφέρεται μόνο η προσφορά του κ.Λαμπαδάκη στην απόφαση;
 • Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές;
 • Αν δεν κατατέθηκαν, πώς νομιμοποιείται η απευθείας ανάθεση; (Ακόμα και με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος, θα έπρεπε να υπάρξει ένας άτυπος διαγωνισμός.)
 • Πώς εξηγείται ότι υπάρχουν ΠΑΝΤΟΤΕ χρήματα για επισκευή και συντήρηση του Βιο-Βόθρου, ενώ δεν υπάρχουν ΠΟΤΕ χρήματα για μεταφορά των λυμάτων;
  • Αλήθεια με εκείνες τις μελέτες για μετεγκατάσταση του ΒΙΟ-Βόθρου που "έτρεχαν" επί του πρώην Δημάρχου Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνη τι γίνεται; Έφθασαν;

   Βλ. παρ.10 απόφασης:
  • Τι θα πει..."εργοστάσια";;;;; Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων υποτίθεται πως είναι... (Άσχετο αλλά μας έκανε εντύπωση.)
  • Γιατί ο Δήμος μας κοροϊδεύει τόσο ξεδιάντροπα, όταν περίπου δεκατέσσερις ημέρες πριν, με το 5185/13-05-2011 έγγραφό του προς το Τ.Κ. Κορωνίδας, διατυμπάνιζε ότι θα υπάρχει "στενή παρακολούθηση της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ.", "τακτικός έλεγχος της εξόδου και διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων" και τώρα δηλώνει πως...."αδυνατεί";
  • Τώρα είδε πως του λείπει το προσωπικό και πως του έπεσε πολύ δουλειά;
  • Τόσο γρήγορες "κωλοτούμπες" μέχρι τώρα έχουμε δει από τον κ. Καρατζαφέρη, τον Πρωθυπουργό μας, τον πρωην Υπ. Οικονομικών και μερικούς Ευρωπαίους Ηγέτες. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ποιον από αυτούς έχει πρότυπο;
  Οι άλλες παρατάξεις τι έκαναν για αυτές τις ανομίες του Δήμου; Απλώς τις παρακολουθούν;
  Πότε θα καταλάβουν ότι δεν αρκεί η "δημόσια διαπόμπευση" σε εφημερίδες με δελτία τύπου;
  Πότε θα δράσουν Νομικά και διοικητικά κατά των παράνομων ενεργειών του Δήμου;
  Πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

  Τι έχει τώρα να πει το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας και ο Σύλλογος Κορωνίδας, που ενώ αρχικά ζητούσαν επιτακτικά τη μεταφορά των λυμάτων, στη συνέχεια ανέχτηκαν και στήριξαν αυτή τη μεταστροφή του Δήμου υπερ (και πάλι) μιας δήθεν επισκευής;

  Η Συντονιστική Επιτροπή πού έχει εξαφανιστεί;


  Δυστυχώς, ζούμε σε μία εποχή όπου ενώ οι θεσμοί που δημιουργήθηκαν από την κοινωνία για να την υπηρετούν, έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, συμπεριφέρονται στην ουσία αντικοινωνικά. Μήπως τελικά η μοναδική λύση είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της η ίδια η κοινωνία και να θυμίσει με ΠΡΑΞΕΙΣ στους θεσμούς της, το πώς πρέπει να λειτουργούν;

  Μήπως αν δεν δράσουμε τώρα, αν επιτρέψουμε και πάλι την παράνομη κατασπατάληση των χρημάτων μας σε πλασματικές συντηρήσεις του παράνομου και προβληματικού αυτού έργου, θα βουτήξουμε για άλλη μία χρονιά στα σκατά μας; (Και κυριολεκτικά και μεταφορικά)

  Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον blogger που μας ενημέρωσε σχετικά με αυτή την απόφαση. Χαιρόμαστε να βλέπουμε όλο και περισσότερα καινούργια πρόσωπα να αναλαμβάνουν "δράση". Είναι καιρός να ευαισθητοποιηθούμε και να συμμετέχουμε όλοι.