Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κατάθεση 2 Προσφυγών

Οι προσφυγές κατά των "αποφάσεων καταστροφής" του Απόλλωνα αναρτήθηκαν.

Πατήστε ΕΔΩ αν θέλετε να μεταβείτε κατευθείαν σε αυτές.
Προσοχή: Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος! Μην το αμελήσετε.

-----------------------------------

Δυστυχώς, όπως μας πληροφορούν, ο Δήμος Δρυμαλίας εξακολουθεί να μη δίνει το κείμενο των αποφάσεων που σχετίζονται με τον ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα. Θυμίζουμε δε, ότι για το ίδιο θέμα της "νομιμοποίησης" του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα μέσω της Μ.Π.Ε., ο Δήμος μέσα σε 4ημέρες πήρε δύο παρόμοιες σε "εμφάνιση" αποφάσεις (ίδιες στην ουσία τους) από δύο διαφορετικά όργανα: Το Δημ. Συμβούλιο (31/01/2009) και τη Δημαρχική Επιτροπή (04/02/2009). Θυμίζουμε επίσης ότι στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ισχυρή η παρουσία πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση και εν μέρει ίσως και να ήταν αυτοί που καθόρισαν το ότι η συγκεκριμένη απόφαση ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ. Όπως φάνηκε ο κ.Μπαρδάνης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή και έτσι οργάνωσε έκτακτη Δημαρχιακή Επιτροπή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ώστε να μην το πάρουν είδηση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Φυσικά ο κ.Τζουάννης που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας σε αυτή, με την απουσία του από την συνεδρίαση της επιτροπής, έδειξε μέγιστη αδιαφορία για το πρόβλημα και για τον τόπο, "χαρίζοντας" στον κ.Μπαρδάνη για άλλη μια φορά (μετά και τις 29/11/08) ακόμα μία "Ομόφωνη" απόφαση. Όχι πως έχει κάποια διαφορά...αλλά το αναφέρουμε έτσι για την ιστορία και την τιμή των όπλων.

Bloggers μας έστειλαν τα αποδεικτικά δημοσίευσης των δύο αποφάσεων. Τα αναλυτικά κείμενα των αποφάσεων όπως είπαμε δεν τα έχουμε στη διάθεσή μας είτε γιατί ακόμα τα..."μαγειρεύουν", είτε στα πλαίσια μιας απέλπιδας προσπάθειας να μην προσφύγουμε ξανά και να ακυρώσουμε ΚΑΙ αυτήν την κατάπτυστη προσπάθεια του Δήμου για Νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ.. Δείτε τα παρακάτω:

Αποδεικτικό Δημοσίευσης Απόφασεων Δημ. Συμβουλίου Δήμου Δρυμαλίας
Ημ/νία Συνεδρίασης: 31/01/2009, Ημ/νία Δημοσίευσης Αποφ.: 03/02/2009
Τελευταία ημ/νία για εμπρόθεσμη προσφυγή: 13/02/2009


Σχετικές παρατηρήσεις:

  1. Καταρχάς, όπως μπορείτε να δείτε, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (8 υπερ και 6 κατά), γεγονός που δηλώνει ότι πλέον πολλοί μέσα στο δήμο αντιλήφθηκαν το "κακό" που πρόκειται να προκληθεί στον Απόλλωνα με αυτήν την απόφαση.
  2. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το κόκκινο υπογραμμισμένο τμήμα μπήκε αυθαίρετα, χωρις να αποδεικνύεται (δεν υπάρχει ούτε καν προσφορά όπως η αντίστοιχη για Μ.Π.Ε. του κ. Θεωνά στις 28/11/08), και ΧΩΡΙΣ να συζητηθεί ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ !!! Θυμηθείτε ότι στην ημερήσια διάταξη δεν τίθεται ζήτημα χωροθέτησης νέου ΒΙΟ.ΚΑ. (Δείτε το θέμα 21 ΕΔΩ).
Εντελώς ξαφνικά λοιπόν εμφανίστηκε στις 03-02 αυτή η πρόσθετη και αόριστα διατυπωμένη φράση "επιτάχυνση διαδικασιών χωροθέτησης".
  • Φυσικά δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία ώστε να...μπορεί και να..."επιταχυνθεί" κιόλας.
  • Φυσικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε δε θα χρειαζόταν η Μ.Π.Ε. ώστε να αδειοδοτηθεί ο υφιστάμενος ΒΙΟ.ΚΑ.. Αν μάλιστα καταφέρουν και αδειοδοτήσουν με αυτήν την παράνομη διαδικασία τον σημερινό BIO.KA., ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ., αφού o υφιστάμενος ΒΙΟ.ΚΑ. στα "χαρτιά" θα λειτουργεί "άψογα" και..."απόλυτα" νόμιμα. Άλλωστε θα έχει και "άδεια λειτουργίας". Με ποια αιτιολογία λοιπόν θα δώσει χρήματα το Ελληνικό Κράτος ή η ΕΕ για νέο ΒΙΟ.ΚΑ. στο Δήμο;;;;;
Πιστεύουμε πως αυτές οι δύο απλές σκέψνεις αρκούν για να αντιληφθείτε το παράλογο και το πονηρό της υπόθεσης.

Μάλιστα πληροφορίες, αλλά και αρκετές μαρτυρίες bloggers, φανερώνουν ότι παράλληλα με την παράνομη "παραποίηση" της απόφασης της ημερίσιας διάταξης του ΔΣ, φρόντισαν μέσω διαφόρων οδών να "θολώσουν τα νερά", διαδίδοντας ανυπόστατες και συχνά συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του ΔΣ και πως αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η επιβεβαίωση της ύποπτης τακτικής του Δήμου ήρθε με την αποκάλυψη της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής.Δείτε τη παρακάτω:

Αποδεικτικό Δημοσίευσης Απόφασεων Δημαρ. Επιτροπής Δήμου Δρυμαλίας
Ημ/νία Συνεδρίασης: 04/02/2009, Ημ/νία Δημοσίευσης Αποφ.: 06/02/2009
Τελευταία ημ/νία για εμπρόθεσμη προσφυγή: 16/02/2009




Ο Δήμος, μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση (03/02) της παράνομα "παραποιημένης" απόφασης του θέματος 21 του ΔΣ, οργάνωσε συνεδρίαση της "Δημαρχιακής Επιτροπής". Πρόκειται για άλλο ένα όργανο του Δήμου, αντίστοιχων αρμοδιοτήτων, με πολύ λιγότερα μέλη από το ΔΣ (5 σε αριθμό), εκ των οποίων τα 4 είναι της εκλεγμένης πλειοψηφίας (παράταξη κ.Μπαρδάνη) και μόνο το 1 της μειοψηφίας (κ.Τζουάννης). Όπως όμως, είπαμε στη συγκεκριμένη Δ.Ε., ο κ.Τζουάννης δεν...καταδέχτηκε ούτε να πάει. Συνεπώς οι κύριοι αλώνισαν ανενόχλητοι.

Πράγματι λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, μία μέρα μετά τη δημοσίευση της "παραποιημένης" απόφασης του ΔΣ, οι "κύριοι" του Δήμου αποφάσισαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΣΤΙΣ 29/11, με την απόφαση 288/2008 η οποία ακυρώθηκε πρόσφατα με προσφυγές του Σύλλογου Κορωνίδας και 65 ανεξάρτητων πολιτών!! Δείτε παραπάνω στη σελίδα 2 πώς διατυπώνεται η απόφαση, και δείτε και ΕΔΩ την απόφαση 288/2008 (Ντοκουμέντα 6 , 7 και 8). Συγκρίνετε μόνοι σας!

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την εκ των υστέρων διαπίστωση που κάναμε για τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου, ο οποίος προσπάθησε για άλλη μία φορά να θολώσει τα νερά με ψεύδη και ανακρίβειες μέσα από την "κακοστημένη" συνέντευξή του στα νέα του Απόλλωνα από τις 06/01/2009 (Δείτε τη ΕΔΩ).


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και με την εμπειρία της ετήσιας αγωνίας μας για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε φέτος το καλοκαίρι καθαρό μπάνιο, μοναδική οδός για τη λύση του προβλήματος είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ (σε μορφή Word) ΤΗΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/01

(5/2009).


ΠΡΟΣΟΧΗ
Η συγκεκριμένη προσφυγή
πρέπει να σταλεί με FAX (22810 96201)
στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (14:30) ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (13/02/2009), διότι λήγει η προθεσμία!
Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ΩΣ..."ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ"!


Για όσους δυσκολεύονται στο να κατεβάσουν την 1η προσφυγή ας πατήσουν ΕΔΩ.

&

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ (σε μορφή Word) ΤΗΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Δημαρχιακής Επιτροπής στις 04/02

(14/2009).

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η συγκεκριμένη προσφυγή
πρέπει να σταλεί με FAX (22810 96201)
στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (14:30) ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (16/02/2009), διότι λήγει η προθεσμία!
Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ΩΣ..."ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ"!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.



Για όσους δυσκολεύονται στο να κατεβάσουν την 2η προσφυγή ας πατήσουν ΕΔΩ.



Παρατηρήσεις σχετικά με τα κείμενα της προσφυγής:

  • Προφανώς μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε θελήσετε μέσα στο κείμενο αν διαφωνείτε με οτιδήποτε.
  • Τα περισσότερα αν όχι όλα τα σχετικά είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης προσφυγής. Έχουν φυσικά προστεθεί η ήδη ακυρωμένη απόφαση και η απόφαση του Περιφεριάρχη, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε στην πλαϊνή στήλη του blog μας (Ντοκουμέντα).
  • Πέρα από τους τακτικούς παραθεριστές Απόλλωνα - Κωμιακής, τους μονίμους κατοίκους του Δ.Δρυμαλίας και όσους έχουν ακίνητη περιουσία κάπου στο Δήμο Δρυμαλίας (ακόμα δηλαδή και στην Κόρωνο κ.λπ.), δικαίωμα προσφυγής έχουν ΌΛΟΙ όσοι επιθυμούν τη δημιουργία ενός Νέου ΒΙΟ.ΚΑ. Κωμιακής-Απόλλωνα, ο οποίος θα διαχειρίζεται ενιαία τα λύματα όλου του Τ.Δ. Κορωνίδας προσφέρωντας προστασία στη Δημόσια Υγεία και στο Περιβάλλον καθώς και μία καθαρή θάλασσα για τα χωριά της ορεινής Νάξου. Αυτό φάνηκε να καλλιεργείται στην τελευταία δημόσια συζήτηση που έγινε στον Απόλλωνα και στην Κωμιακή στις 07 & 08/02/2009 με πρωτοβουλία του Κ.Κ.Ε.
Αφού στείλετε στο fax 22810 96201 τις δύο προσφυγές, θα πρέπει εντός λίγων λεπτών να καλέσετε σε ένα από τα τηλέφωνα:

22813 60217 - 22810 96217

ή 22813 60203 - 22810 96214

προκειμένου να πληροφορηθείτε για τους αριθμούς πρωτοκόλλου με τους οποίους καταχωρήθηκαν τα fax σας στην Περιφέρεια. Αυτούς τους αριθμούς τους κρατάτε διότι στην ουσία είναι η "απόδειξη" ότι το fax σας έφθασε στην Περιφέρεια.


Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει, ο Δήμος ήδη μετά και από τις τελευταίες λαϊκές συνελέυσεις και την ήδη ακυρωμένη απόφαση έχει αντιληφθεί τι πρέπει να πράξει αν δεν του περάσει και αυτό, η εποχή (χειμώνας) δε δίνει περιθώρια για "επικοινωνιακά τρικ" περί "δυσφήμισης" του τόπου και...οι εκλογές δεν είναι μακρία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να πιέσουμε για μία καθαρότερη Κωμιακή και έναν πιο όμορφο και καθαρό Απόλλωνα. Είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτά που έπρεπε να έχουμε εδώ και χρόνια.