Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Νέες αποκαλύψεις για το..."αμαρτωλό" παρελθόν

Μόλις χθες μας έστειλε blogger δύο έγγραφα που έχουν αρκετό ενδιαφέρον γιατί μας κάνουν και διαπιστώνουμε κάθε μέρα και περισσότερο ότι (δυστυχώς) ΚΑΜΙΑ Δημοτική Αρχή του Δήμου Δρυμαλίας, δεν είναι άξια της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ας τα δούμε όμως:

Το παρακάτω έγγραφο, αφορά διενέργεια αυτοψίας στο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα στις 21-08-2007 (πριν ενάμιση χρόνο) από το Γραφείο Υγείας & Πρόνοιας του Επαρχείου Νάξου, δηλαδή λίγες ημέρες αφότου τραβήχτηκαν (για πρώτη φορά) συνταρακτικές φωτογραφίες που είχαν "συλλάβει" επ' αυτοφόρω τη στιγμή της εκβολής των λυμάτων. (Δείτε τις στην πλαϊνή στήλη και ΕΔΩ). Σημειώστε ότι η 2η σελίδα του εν λόγω εγγράφου υπάρχει ήδη στο "πακέτο" εγγράφων για τον ΒΙΟ.ΚΑ. (Ντοκουμέντο Νο1) στη σελίδα 13.

Φυσικά στο παρακάτω έγγραφο υπάρχουν πολλά άξια σχολιασμού (ειδικά στη 2η σελίδα) εμείς θα σταθούμε σε 2 σημεία της Σελίδας 1.



Στην πρώτη σελίδα λοιπόν, στο κάτω μέρος, το Γραφείο Υγείας & Πρόνοιας του Επαρχείου, ζητά από το Δήμο να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ του ΒΙΟΚΑ, "γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια Υγεία".

Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;
Αν όχι, τότε σας θυμίζουμε εμείς ότι 1 χρόνο και 9 ημέρες μετά, ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ υποτιθέμενη -επιτρέψτε μας- ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ (τον Ιούλιο του 2008), δηλαδή στις 30/09/2008 στην έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ - ΥΠΕΧΩΔΕ) ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ !!!!!

Όλως τυχαίως ένα χρόνο μετά από έλεγχο του Επαρχείου , ελέγχεται και από την ΕΥΕΠ ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα - υποτίθεται "φρεσκοεπισκευασμένος" - και είναι στην ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!!

Δείτε το στη Σελίδα 4
παρ. Ε (2η τελεία από το τέλος) !!!!!!! (Ντοκουμέντο Νο2)

Ειλικρινά όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, μας είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι 2 μήνες μετά την επισκευή ο ΒΙΟΚΑ και πάλι δεν έκανε χλωρίωση, πράγμα που είχε παρατηρηθεί και από δύο διαφορετικές Υπηρεσίες μέσα σε ένα χρόνο...

Η 2η παρατήρηση σχετικά με το έγγραφο αφορά στη Μ.Π.Ε. (εδώ μελέτη περιβαλλοντικών όρων) όπου όπως φαίνεται από το 2007 η Υπηρεσία του Επαρχείου την είχε ζητήσει. Φυσικά απάντηση δεν πήρε ΠΟΤΕ από το Δήμο, αλλά δεν καταλόγισε και πρόστιμα....

Αντίθετα όταν μετά από ένα χρόνο διαπιστώθηκε από την ΕΥΕΠ ( Σελ. 2 - παρ Β1) η ίδια παράβαση ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ κινητοποιήθηκε ο Δήμος με αυτό το "εσωτερικό" έγγραφο, την απόφαση που ακυρώθηκε (288/2008), και την απόφαση κατά της οποίας θα πρέπει να προσφύγουμε σε λίγες ημέρες (αφού και πάλι αφορά τη Μ.Π.Ε. του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε πως ο λόγος που κινητοποιήθηκε τη 2η φορά είναι μήπως γλιτώσει ο κ.Δήμαρχος και ο κ.Ζουγανέλλης τα πρόστιμα. Αν όχι αυτό που ήδη χρεώθηκαν οι δύο τους (Ντοκουμέντο 11) τα επόμενα που ενδέχεται να τους χρεωθούν σε περίπτωση επανελέγχου (του χρόνου για παράδειγμα). Αυτό φαίνεται και από ραδιοφωνικές δηλώσεις του κ.Δημάρχου στις 5/12 και από το παραπάνω "εσωτερικό" έγγραφο. Σχετικά με τα πρόστιμα διαβάστε και ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ για να καταλάβετε καλύτερα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Το δεύτερο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, είναι από το ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ πιστεύουμε πως εδραιώνει ακόμα περισσότερο τις υποψίες που έχουμε ότι μας εμπαίζουν σχετικά με την επισκευή του ΒΙΟΚΑ (πόσο μάλλον με την μετεγκατάστασή τους). Μνημονεύει μάλιστα και την παραπάνω έκθεση αυτοψίας του Επαρχείου. Δείτε το:


Όπως μπορείτε να διαβάσετε:

  • Εκδόθηκε φέτος τον Αύγουστο και συγκεκριμένα μόλις 1 περίπου μήνα μετά την επισκευή του ΒΙΟ.ΚΑ. και 1 (πάλι) περίπου μήνα πριν την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ-30/09/2008): Εκδόθηκε στις 22/08/2008
  • Απευθύνεται-Αποστέλλεται στο Δήμο Δρυμαλίας
  • Η Υπηρεσία του Επαρχείου ζητά από το Δήμο να την ενημερώσει για τυχόν ενέργειές του (Δήμου), από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τις 22/08/2008 που αφορούν σε ουσιαστικές εργασίες συντήρησης - επισκευής του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα.
Το παράδοξο είναι, πως ΕΝΩ ο Δήμος έχει κάνει μέσα σε αυτό το διάστημα μία...επισκευή ύψους 96000 € - σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει δημόσια ο κ.Δήμαρχος - ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (ο Δήμος) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (4/02/2008)!!!!

Αυτή την ενημέρωση έχει ο blogger που μας χορήγησε τα έγγραφα, αλλά μπορείτε και μόνοι σας να το διαπιστώσετε επικοινωνόντας με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δεν απαντούν (ακόμα) στο Επαρχείο ότι τον επισκεύασαν;
Αυτό μάλλον θα πρέπει να το αφήσουμε στην κρίση σας.
Τη δική μας τη γνώμη την υποψιάζεστε. Θυμηθείτε μάλιστα τι συζητιόταν εδώ στο blog το Σεπτέμβρη στην ενότητα του Βιολογικού, όταν ξαφνικά χάλασε ο κατά τα άλλα επισκευασμένος Βιολογικός και χωρίς να γνωρίζουμε όλα αυτά τα έγγραφα (Πατήστε ΕΔΩ).

  • Αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;
  • Αν μας εμπαίζουν ακόμα και για το θέμα της συντήρησης του ΒΙΟ.ΚΑ., γιατί να τους πιστέψουμε όταν μας τάζουν "μετεγκατάσταση" χωρις να βλέπουμε ΟΥΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ;
  • Ήδη έχουν παραδεχτεί δημοσίως πολλάκις, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΒΙΟΚΑ ο συγκεκριμένος ΒΙΟ.ΚΑ. Παραδέχτηκαν δηλαδή ότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν. Τώρα γιατί να σταματήσουν;

Ντροπή...Απλώς Ντροπή....

Ευχαριστούμε τον blogger "Περικλή" για τη συμβολή του στην ενημέρωση.