Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ντροπή, Αίσχος και πάλι ντροπή...

Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε πολλά μηνύματα σχετικά με το παρασκήνιο γύρω από το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ. και της απόφασης του ΔΣ. Ίντριγκες, συκοφαντίες, "στάχτη στα μάτια" και άλλα πολλά αθέμιτα μέσα φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποφύγει την ακύρωση της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ απόφασης για Νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ. μέσω ανάθεσης της Μ.Π.Ε. (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Ήδη έχετε πληροφορηθεί για το τι έγινε στο ΔΣ. Πιστεύουμε πως αντιληφθήκατε πως η παρουσία και μόνο κάποιων ανεξάρτητων πολιτών (κατοίκων Απόλλωνα) αντέστρεψε το κλίμα και έτσι σε συνδυασμό με την καλύτερη πληροφόρηση η απόφαση ψηφίστηκε σχεδόν με "οριακή πλειοψηφία" (8 υπερ & 6 κατά).

Δε γνωρίζετε όμως τα ακόλουθα:

  • Δε γνωρίζετε πως η απόφαση θεωρείται πως έχει ανακοινωθεί και η 10ήμερη προθεσμία για προσφυγεί κανείς, μετρά ήδη από τις 3/2/2008.
  • Ενώ έχουν ζητηθεί γραπτώς και προφορικώς κατ' επανάληψη τα σχετικά έγγραφα από αρκετούς bloggers, ο Δήμος επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες δεν τους τα χορηγεί ελπίζοντας προφανώς να λήξει η προθεσμία. Αυτή τη στιγμή μελετάται αν υπάρχουν κυρώσεις για αυτή την παρακώλυση του Δήμου, στερώντας μας το δικαίωμα να προσφύγουμε ΣΩΣΤΑ (μπορούμε ακόμα και έτσι να προσφύγουμε, χωρις όμως η προσφυγή να έχει την ίδια εγκυρότητα σαν περιεχόμενο).
  • Πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι κάτι "μαγειρεύεται": Το αποκορύφωμα αυτού του..."μαγειρέματος" ήταν ότι μόλις χθες κάποιοι bloggers διαπίστωσαν τα παρακάτω: Επειδή ο Δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι η απόφαση του ΔΣ στις 31/1/2008 έχει τεράστιες πιθανότητες να ακυρωθεί, στην περίπτωση που προσφύγει κάποιος, προσπάθησε και κατάφερε να ψηφίσει κρυφά από τους πολίτες την "Ανάθεση Μ.Π.Ε. για τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ." μέσω της Δημαρχιακής Επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση στις 04/02/2009 !!!!!
Η επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη και έχει παρόμοιες δικαιοδοσίες με το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα 4 είναι της πλειοψηφίας και το 1 της μειοψηφίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης (κ.Τζουάννης), αφού δεν παρέστη καν στη συνεδρίαση ενώ είχε προσκληθεί. Κοινώς, στη Δημαρχιακή Επιτροπή άφησε ο κ.Τζουάννης τον κ.Μπαρδάνη να ψηφίσει ανεξέλεγκτα. Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τον Απόλλωνα....

Όπως και να έχει σκοπός της παράταξης του κ.Μπαρδάνη προφανώς ήταν αυτή η απόφαση να παραμείνει κρυφή. Παρανόμως μάλιστα φαίνεται να έχει αλλιώσει (δεν έχουμε ακόμα τα έγγραφα για να είμαστε βέβαιοι) την απόφαση που λήφθηκε στο ΔΣ στις 31/01 προκειμένου να επικεντρωθούμε σε αυτήν και να προσφύγουμε μόνο κατά αυτής. Δημιούργησε κάτι σαν αντιπερισπασμό δηλαδή, ώστε να ασχολούμαστε μόνο με την απόφαση του ΔΣ, ενώ θα "προχωρούσε" η υλοποίηση της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής!!!

Φυσικά θα πρέπει να πούμε πως εμμέσως, τέτοιες καθοδηγήσεις στο Δήμο είχε δώσει η ίδια η Περιφέρεια, μέσα από την απόφαση ακύρωσης της 288/2008 (Δείτε την απόφαση ΕΔΩ - Ντοκουμέντο 15).

Δυστυχώς όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το "σύστημα" έχει μπει σε "λειτουργία αυτοσυντήρησης" και ο μόνος τρόπος πλέον για να αντιμετωπίσει την κατάσταση είναι να θολώσει τα νερά και να διασπάσει τη μάζα. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό. Και εμάς κάπως έτσι ακουγόταν στα αυτιά μας μέχρι που μας έστειλαν ένα από τα πιο προπαγανδιστικά κείμενα που έχουμε αντικρίσει τα τελευταία χρόνια. Το ακόλουθο κείμενο είναι γραμμένο στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ". Πρόκειται για "στημένη" συνέντευξη του Δημάρχου Δρυμαλίας κ.Μπαρδάνη σχετικά με τον Βιολογικό την περίοδο των φώτων (5 ή 6/1/2009). Φυσικά ο..."δημοσιογράφος" που ρώτησε τον κ.Δήμαρχο τη μία και μοναδική ερώτηση "Τι προτίθεστε να κάνετε με τον Απόλλωνα;" ήταν ο κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, Πρόεδρος της ΟΝΑΣ και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου.

Ειλικρινά αγανακτήσαμε, αφού εντοπίσαμε συνολικά 14 ψεύδη/ανακρίβειες και υπεκφυγές σχετικά με το θέμα, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στο να θολώσει το τοπίο ως προς τις σκοπιμότητες του κ. Δημάρχου.

Τρομοκρατηθήκαμε όμως όταν συνειδητοποιήσαμε πως οι μόνιμοι κάτοικοι του Απόλλωνα δεν έχουν άλλη πηγή πληροφόρησης, πέραν αυτής της εφημερίδας.
Διαβάστε το μαζί με όλες τις επισημάνσεις παρακάτω:




Η αλαζονία της εξουσίας πρέπει να σταματήσει. Ο
ι Τοπικοί Άρχοντες, πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι δεν είναι πάνω από τους Νόμους. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά πως αυτοί αρμενίζουν στραβά και οδηγούν τη Νάξο στην καταστροφή.

Μόνο αν μάθουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις τους και αν κινηθούμε ομαδικά θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα του ΒΙΟ.ΚΑ.

Η Κ.Ο.Β. Κωμιακής ΚΚΕ μας καλεί σε συζήτηση με θέμα:

"Αποχετευτικό & ΒΙΟ.ΚΑ.
Τοπ. Διαμ. Κορωνίδας"


σήμερα Σάββατο 7/2/2009 στις 18:00, στον Απόλλωνα στο καφενείο του Στέλιου Βιτζηλαίου &
αύριο Κυριακή 8/2/2009 επίσης στις 18:00, στην Κωμιακή στο καφενείο του Λιαγούρη

Ενεργοποιηθείτε και Ενημερωθείτε.